A Love Supreme

Vilken helg, vilken sommar vi har. Haft.
Alla sommarspelningar avklarade, alla gick bra på olika sätt. Vi har träffat rätt mycket folk och med dem har vi gjort grejer. Personligen tycker jag det allra roligaste var att träffa Penniless igen, på Trästock. Och de här jämtarna som jag stalkat på internet senaste året. Och de gjorde en grym spelning och en av dem hade gjort en grym skiva som jag köpte. En annan rolig grej var när Frans härmade när en viss människa tog en grej för första gången. Och när Mats drog Bamserösten. Och när jag och Cristian skule tanka i Ö-vik. Och när en mås bajsade på min skjorta och när Kalle och Anders, ja, ännu mer, minnen minnen… På det hela taget är jag nöjd med det som ändå blev, även om jag skitgärna hade spelat på Way Out West också. Och hade gärna haft, typ, en spelning till, i anslutning till alla de andra: det har varit rätt långa sträckor, vilket kanske inneburit att det blivit lite dålig pepp mellan spelningarna, veckorna emellan alltså. För mig personligen alltså, de andra i orkestern har varit bra mycket proffsigare

Jag vill ta detta tillfälle att få tacka alla schyssta som har jobbat där vi har spelat och varit snälla och hjälpsamma. Jag tänker särskilt på Patrik K, Kickan, han bandvärden på stora på Trästock, och han som hade bränt HELA Mammas nya kille åt Mats där i Edsbyn. Kul också med alla som sagt att det var bra och kul att se oss. Och PC i ÖSD, du som bad mig läsa dikter: det var skitkul.

Nu har vi inga fler spelningar bokade i år. Det kan ju förstås dyka upp några, men just nu alltså noll. Så fort jag kan lägger jag upp lite nya livegrejer och kanske nån kackig demo så den som är intresserad får höra vad vi håller på med. Ni andra kan vänligen, för att citera Hospitalet, dra åt helvete.

Matti

181 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. KBoi skriver:

  Åsså går Ingemar och dör. Tråkigt, tråkigt. En svart dag för Sverige.

 2. vp skriver:

  shack matt.

  nu kommer det att visas en massa dålig film på svt i höst. fii fan.

 3. gummo skriver:

  Överdrivet mycket uppmärksamhet för en syndare. Gift 5 ggr!!!

 4. KBoi skriver:

  Visa lite respekt pojkar!

 5. hjort skriver:

  På tal om gamlingar: grattis på din fössösösta i efterskott, KBoi! Men diskussionen om objektivt god smak ger jag mig inte in i igen. Så roligt ska vi inte ha. Jag är ingen match att debattera ihjäl, särskilt inte för en påläst fosskare med näst intill dubbelt så många år på nacken som jag. Jag nöjer mig med att pluta lite truligt med munnen och tjura i ett hörn när frågan kommer upp. Åtminstone så länge jag är nykter.

  Ytterligare en herre värd att nämna är Kjell Höglund som jag såg uppträda på En ljummen i gräset i onsdags.
  Förbannat mysig liten festival, om man nu kan kalla det för det. Har inte insett Kjells kvaliteter på allvar förrän nu. Men jag är ju långsam med det mesta, och på de flesta sätt, som alla här utan tvekan fått erfara.

 6. KBoi skriver:

  Jag är inte fosskare.

 7. hjort skriver:

  O fan! Fick för mig att så gott som alla här var det av nån anledning. Vad är det du gör då?

 8. KBoi skriver:

  Skriver på olika forum. Och bloggar lite.

 9. hjort skriver:

  Noterat. Ska försöka lära mig att skilja fosskare från kalifer i fortsättningen.

 10. Ivan skriver:

  Vill tacka den sättning som spelade på Svanö…många med mig menar att det var det bästa de nånsin sett på vår minimala scen. Hoppas ni hade lika roligt som vi.

 11. KBoi skriver:

  Tack, det var askul.

 12. Benny skriver:

  Nja, vet inte om jag tycker det. Men så är ju jag skitsamma. Antonioni är död. Också.
  Varför kommer ingen och hälsar på mig, vad har jag gjort för fel?

 13. Benny skriver:

  Storteg i P3 nu sägs det.

 14. Benny skriver:

  ”Det finns inga galna vetenskapsmän.”
  ”Jag kan spela den för er om ni vill” gällande John Cage 4.33.
  Snap snap.
  Jag lyser av stolthet över att ha fått trycka Stortegs hand.

 15. w skriver:

  mina egenskaper är ju helt värdelösa ser jag nu.
  det var roligt när jag och big red körde hem till luleå. vi körde förbi kroknäsa, två svinstora bandyklubbor, en svinstor osthyvel, en stor fisk i silver, en lax i brons och en svinstor stol. men tyvärr körde vi aldrig över bergnäsbron. fina minnen boys. fina minnen.

  .

 16. Jocke skriver:

  Spenny: ref 212168924

  243 kulor.

  gör din grej bara.

 17. Joachim skriver:

  För er som missade Marble Station tänkte jag bara säga att det var skitbra. Punkt. Petter fick till allt och christian dansade pet shop boys-dans. Stående ovationer. Mest av allt var röken jävligt snygg.

 18. skånes gümmo skriver:

  Någon av er snyggingar som ska se Jonathan Richman i stakka?

 19. matti skriver:

  När då. G-man?
  Och jag ska fan slå ihjäl NSD för den där bilden.

  ”Hej jag heter Matti och är fet, alkad, nästan blind och utvecklingstörd.”

  eller vänta, bilden gör mig ju exakt rättvisa.
  Helvete.

  Annars är jag typ nöjd med gårdagens insats.

 20. hjort skriver:

  Jag tyckte du såg ut som en småhorny Nanne Grönvall. Om det sen är bra eller dåligt kan vi väl diskutera. Fast nån annan får börja.

 21. KBoi skriver:

  Hahahahahaha, jag säger ingenting jag.

 22. Peter skriver:

  Men alla snälla människor, Euskefeurat. Varför, varför lyssnar inte hela världen, ja iaf hela sverige iaf på denna underbart intelligenta musikorkester. Visst, en hel del fjanteri men ack så mycket allvar, ja jävlar. Tjing på er för fan, full.

 23. skånes gümmo skriver:

  6 oktober. Men det ser ut att krocka med ett evenemang större än jesus resurrection, så, jag antar att jag missar det själv.

  Ikväll var det festival här i bygden. Ulf Stureson var lysande, Kjell Höglund likaså, och överraskande nog så blev jag en smul förtrollad av Miss Li och hennes energiska band.

 24. vp skriver:

  jat tycker bilden var fin. du såg varm och lycklig ut.

  och kjell höglund. varför spelar han bara i gnesta jämt och aldrig i kvärlöv?

 25. gummo skriver:

  Från och med idag har jag ett nytt alias, det är Anders Teglund.

 26. KBoi skriver:

  Jag har också ett nytt alias, det är Bo Ek.

 27. väckelsepredikanten skriver:

  mitt nya alias är Jan O Sandal

 28. hjort skriver:

  vepe är inte bara snäll, han är förståndig också. Det var ju om sanningen ska fram inget fel på bilden.

  Drömde lite halvt om vp inatt. Alltid lika intressant när det händer, särskilt som jag aldrig har träffat människan.

  Jag drömde att jag spankulerade omkring i friden och fröjden på en marknad som brukar hållas här i skogsbygderna när jag blev haffad av en påstridig men gladlynt gentleman som ville sälja mig en väldigt exklusiv typ av dildo. Den var väldigt fin och stryktålig, försäkrade han strax innan han demonstrerade pjäsens tolv olika hastigheter, rödpunktssikte och dödmansgrepp. Den kom i smakerna jordgubb, gyrostallrik och vp. Men jag köpte ingen.

 29. Bo Ek skriver:

  Du är ju helt störd. Jan O Sandal smakar mint. Det vet ju alla.

 30. Anders Teglund formarly known as Gummo skriver:

  Boek. Vad fan är det här`?

  http://www.boek.com.ar/

 31. Bo Ek skriver:

  Det är min firma. Jag är, bland mycket annat, personlig tränare. Kniip!

 32. Anders Teglund formarly known as Gummo skriver:

  Oki, nu blev allt mycket tydligare.

 33. Jan O Sandal skriver:

  Jag har ångrat mig. Mitt namn skall vara Stig Dagerman!

 34. Bo Ek skriver:

  Det var ju roligt sagt, hörrödu.

 35. Jan O Sandal skriver:

  Jag ångrade mig igen. Mitt namn är Bulder Drusse.

 36. Bo Ek skriver:

  Så, det var bättre.

 37. Bo Ek skriver:

  Kul!!!

 38. Boxarn skriver:

  Men vafan vettu. Voi vittun vittun vittu. Jag ska till Karlskrona och hälsa på släkten i helgen. Kul tänker man, bokar en biljetta till Ronneby från Arlanda. Men så ska man försöka ta sig till Arlanda på något sätt. Stört omöjligt. Vilken jävla skit.

 39. Steve-O (I) skriver:

  men boxarn buss går utmärkt.

 40. Bo Ek skriver:

  Jag hatar att åka buss, särskilt i Norrland.

 41. Joachim skriver:

  jag hatar norrland, särskilt i buss

 42. Stellan skriver:

  Mattias. Var kan man köpa dina diktsamlingar? Framförallt Göta kanal, som jag letat efter, men det står ”definitivt slut”. Hos biblioteket får man ju bara låna under begränsad tid…

 43. väckelsepredikanten skriver:

  göta kanal (eller vem drog ur proppen) finns på http://www.antikvariat.net. nästan allt finns där.

 44. Anders Teglund formarly known as Gummo skriver:

  Det hade varit minst lika roligt att läsa Matti Alkbergs Biktsamling 1989 – 2007 som nästa diktsamling.

 45. Bo Ek skriver:

  Just nu läser jag Matti Alkbergs deliktsamling.

 46. Bo Ek skriver:

  Undrar vad Anders Teglund formarly known as Gummo menar? Är han tidigare (formerly) känd som Gummo eller är han formellt (formally) känd som Gummo? Jag vet inte jag. Men så sitter jag ju här och avslår allt som hamnar på mitt bord.

 47. The hjort formerly known as Prince Bertil skriver:

  Det är kvavt och äckligt i småland idag. Och det är jag som står för äckligheten. Jag svettas som en uppsmiskad gris i febersviter.

 48. w skriver:

  finns det någon vänlig själ jag kan lifta med från stockholm till göteborg imrgon (fredag)?

  sparvel, din gamla fyllkärring, du kanske känner någon?

 49. Fyllkärringen skriver:

  Är ni klara där ute?

 50. NAnders Teglund formerly known as skånes gümmo skriver:

  Sorry, nu ska det vara rätt.

 51. Bo Ek skriver:

  NAnders?

 52. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Ja, jag vill inte snylta på hans varumärke längre. Har hört att det kan bli strul med upphovsrätter och skit.

  Var är alla, förresten? hjort? matti? säg inte att ni kilat iväg och skaffat er liv.

 53. Bo Ek skriver:

  Hur ska du ha det? Varumärkesintrång eller upphovsrättsintrång?

 54. Steve-O (I) skriver:

  du bytte ju namn så det gjorde vi med.

 55. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Allt på en gång sörru. Men jag har ju ingen aning, jag får konsultera dig som frotterat ett helt år i London för att förkovra dig i dylika frågor.

 56. Bo Ek skriver:

  Just det!

 57. Morten Rotne Leffers skriver:

  ja! sådan er det.

 58. hjort skriver:

  Skaffat mig ett liv, pyttsan. Det är det ju du som har gjort, gummster. Jag är lika värdelös som alltid, om inte ännu mer så, eftersom jag inte tycker att jag skriver här lika ofta som jag brukade.

 59. teg skriver:

  Anders Teglund formarly known as Gummo: kör på ba. Det är ditt.

 60. Benny skriver:

  Karlskrona. Mixed feelings. Hängde med några knarkare igår, förhoppningsvis inte representabelt. Nu: Öl i trädgården, syrran får en grep i fössesedaspresent.

 61. Anonym skriver:

  Fuck all in Göteborg this weekend. Fuck you, plain and fucking simple. Fuck everybody.

 62. Morten Rotne Leffers skriver:

  det är för lite park hotell i omlopp just nu. de borde spelas mer i radio och teve. och synas i tidningar. och på internet. och några livespelningar. på olika platser. folk borde ha dem i sina ipods. spela dem på sina kontor. och ge skivor till sina grannar som tack för att de tog in posten.

 63. -?. skriver:

  Har ni sett…

 64. hjort skriver:

  Sitter och lyssnar på Sture Bergman. Vet man om Sture har hört låten eller?

 65. ... skriver:

  helt seriöst., way out west var så grymt att man pissade på sig i sängen på ett 5 stjärnigt hotell kl 6 på morgonen. nästan.

 66. Morten Rotne Leffers skriver:
 67. matti skriver:

  Det är måhända helt uppenbart eller råsvennigt eller whatever, men jag tycker att Katarina Kielos är smartast i Sverige just nu. Shit vad skarp och rolig.

 68. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Matti, varför studsar mejlen till din e-postadress.

 69. Bo Ek skriver:

  I vilket hänseende då Matti?

 70. matti skriver:

  läs hennes blogg bara. då fattar du. kkielos.blogspot tror jag.

 71. hjort skriver:

  Tja, det var ju intressant läsning det där. Inte för att jag har läst alla hennes inlägg, men än så länge. Vet inte om jag skulle erkänna att jag tycker det öppet, dock. Feminism är ju politisk hårdvaluta och ammunition, och är man inte tillräckligt påläst så hamnar man i skottlinjen och får smisk omedelbums, känns det som.

  Vissa tillfällen har jag stått och försvarat feminismen mot personer, både män och kvinnor, som inte gillat uttrycket, ideologin eller som haft en annan, mer negativ bild av vad feminism och jämställdhet innebär.

  Det har allt som oftast slutat i att jag blivit attackerad, inte bara av hatarna, utan också av (andra) feminister. Såna som genast ville veta om jag hade läst de rätta böckerna, om jag gillade de rätta tänkarna, och några få som undrade hur faan jag understod mig att snacka feminism när jag ju helt uppenbart hade fötts med en penis.

  Jag har blivit livrädd för hela grejen. Inte för feminismen, jag tror och hoppas fortfarande på fullständig jämlikhet för alla människor, och det borde ju i rimlighetens namn förutsätta ett feministiskt tänkande, men jag är livrädd för allt revirpinkande. Det börjar kännas som gangsta rappernas fejder under 90-talet all over again. Inte för att jag läst på om det heller. Och det var en rätt så värdelös jämförelse, så det är ju skit samma.

  Bo Ek anade nog inte hur rätt han hade när han kallade mig en filistin. Den senaste boken jag läste var World War Z, den senaste filmen jag såg var Bubba Ho-tep, och när det kommer till politik och ideologi så går jag mer på känsla än på något tidigare underlag, eller på etablerade teorier.
  Det kanske bara är dags för mig att växa upp.

 72. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Eller för världen att bli mer som barn, gå i barndom. Välj själv.

 73. Bo Ek skriver:

  Jag tror nog det var KBoi som kallade dig filistin. Jag skulle aldrig göra det.

 74. Bo Ek skriver:

  Ni har mail, ni vet vilka ni är och vad det gäller.

 75. skräddarn skriver:

  feminist och feminist, själv står jag på hbtearnas sida. precis som aktuellt, rapport eller tv4-nyheterna, kommer inte ihåg vilken, som för någon vecka sedan ställde riksorganisationen Unga Synskadade mot väggen för att de inte hade någon hbt-policy. det är bland det roligaste jag sett på tv.

 76. matti skriver:

  Skräddarn: Hahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!

  Puh! Men jag menar nu inte att Kielos är smart för att vara feminist. I min bok är man feminist eller idiot. Hon är smart helt enkelt. Skriver roligt, är smart, verkar tycka innehåll är viktigare än form utan att för den saken skull göra avkall på eller se ner på det senare. Dessutom är hon svårt sarkastisk och det gillar jag som fan.

 77. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Jag är enig med Matti. Kielos senaste inlägg är klockrent lysande.

  Själv tycker jag att krogshowarna snarare borde låta bli att blogga än att posta sådant oinspirerat trams som ligger överst nu. Men det är bara min personliga uppfattning.

  Sen tycker jag att fler ska söka sig till brorsor.blogspot.com. Det är en fin blogg.

  Här är min inne- och utelista.

  Inne: Groggz och Drinkz.

  Ute: Hög luftfuktighet och göteborgare.

 78. Morten Rotne Leffers skriver:

  feminister, är det sånt man får från kvinnliga grisar?

 79. Matsely Mats skriver:

  Kommunister, är det sånt man får från kommunalt ägda grisar?

 80. Bo Ek skriver:

  Ister, är det sånt man får från grisar?

 81. Matsely Mats skriver:

  Grossister, är det sådant ister man får från Rico Gross?

 82. hjort skriver:

  Minister, är det sånt som sliter av dig benet när du trampar på det?

 83. Bo Ek skriver:

  Var kommer medister in i bilden?

 84. hjort skriver:

  det är ju sånt man smörjer in sparken med.

 85. Morten Rotne Leffers skriver:

  en gång fick jag en inbjudan där det stod ”Du och din respektive är bjudna”

  nu undrar jag följande: säger man verkligen ”du och DIN respektive”? alltså syftar inte ordet ”respektive” på respektive partners. alltså när inbjudan inte är formulerad i du-form? alltså typ såhär: ”medlemmar med respektive (partners) är välkomna till årsfesten”.

 86. Bo Ek skriver:

  Du och din respektive partner. din partner. din fru, älskare, kycklingklubba, gummiboll, krokodill, din idiot.

  DIN inbjudan är återkallad, så DU och DIN respektive är inte längre välkomna.

 87. Morten Rotne Leffers skriver:

  ja ja ja. jag reser ändå inte utanför skåne, det vet du.

  men på allvar alltså. du som tycker det är så viktigt med språk måste väl ändå, vid närmare eftertanke, inse att man inte kan skriva på det viset? det blir ju helt knasigt.

 88. Bo Ek skriver:

  Jag hajar allvarligt inte vad du menar. Du och din (respektive) make/maka/pojkvän/flickvän är bjudna. Hur ska man formulera det istället?

 89. Morten Rotne Leffers skriver:

  i så fall NI och ERA respektive ditt eller datt.

 90. Bo Ek skriver:

  ”en gång fick jag en inbjudan där det stod “Du och din respektive är bjudna””

  So?

 91. Bo Ek skriver:

  Eller menar du att du vill bli niad? I så fall ber jag hemskt mycket om ursäkt, Herr Rotne Leffers.

 92. Morten Rotne Leffers skriver:

  ok, möjligen (alltså möjligen) ”du och DINA respektive” (förutsatt att den som inbjudes får ta med sig flera ”partners”). men ”din respektive” är helt knasigt. ordet ”respektive” är ju inte en synonym för ”partner” eller ”maka/make/pojkvän/flickvän”. det är en hänvisning som betyder ungefär ”var och en för sig”. det kräver alltså att det som hänvisas till finns i plural. det förstår du, det vet jag. du bara låtsas som att du inte förstår. jag vet att du förstår. jag vet det.

 93. ... skriver:

  helt seriöst , jag är inte bög.

 94. Bo Ek skriver:

  du respektive din fru var bjudna, var och en för sig.

 95. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Bo och diskaren: är det verkligen fredag idag?

 96. matti skriver:

  Vi kan låtsas att det är fredag. Jag fattar inte riktigt vad de pratar om ännu. Jag vill att de förklarar en gång till var. Minst.

 97. Morten Rotne Leffers skriver:

  menar du att du vill ta del av våra respektive förklaringar en gång till?

 98. matti skriver:

  Ja. Snälla.

 99. Morten Rotne Leffers skriver:

  det var ju exakt det du just fick.

  ni skojar med mig nu va? ni förstår väl? ni kan väl förhelvete svenska? ni som är författare och jurister och fosskare och allt vad ni nu är.

 100. Morten Rotne Leffers skriver:

  själv är jag ju kun en diskare. och dansk dessutom.

 101. matti skriver:

  Allvarligt, hur menar du? Oroar du dig för att e i respektivE är maskulin form? Ledsen, men ordet respektiva finns inte. Du är inte bög bara för att du suger av en kompis. Och det är inget fel om du är bög i alla fall. Men det där med E:et borde du ha kunnat kolla upp själv. Slarvigt.

 102. Benny skriver:

  Crille Kundalini: Kan du inte spela gitarren till Tuxedo för mig när jag kommer hem? Den är attans knäböjarbra.

 103. Morten Rotne Leffers skriver:

  ja, om du läser noga så ser du att det är exakt det jag menar. jag oroar mig för det. bland mycket annat. mest oroar jag mig dock för att det inte finns några E i alfabetet. det är för jävligt.

 104. Bo Ek skriver:

  Morten Rotne Leffers måste föra i bevis att endast går att använda då man syftar på å ena sidan någon och å andra sidan några.

  För övrigt heter det inte partners på svenska. Partnrar torde vara den korrekta pluralformen, om man nu nödvändigtvis skall slänga sig med fula engelska låneord när det finns fullgoda alternativ.

 105. Bo Ek skriver:

  ”…att respektive endast går att använda…” skall det ju stå.

 106. Morten Rotne Leffers skriver:

  återkommer i frågan. har en disk att ta hand om först.

 107. Kalle skriver:

  Kalle säger (17:39):
  ge upp, du har fel
  Jerker säger (17:40):
  nej, jag har rätt. det vet du. man kan inte säga din respektive. det är språkvidrigt. dock är det ett så vanligt fel att det oftast får passera. men du är ju en bildad man. du borde veta bättre.
  Kalle säger (17:40):
  i så fall kan man inte heller säga dina respektive
  Kalle säger (17:40):
  det hela är ju en förkortning av frasen ”du och din respektive partner”
  Jerker säger (17:41):
  exakt. däremot kan man säga era respektive
  Kalle säger (17:41):
  du har fel
  Kalle säger (17:41):
  fel fel fel
  Jerker säger (17:41):
  man kan inte säga du och din respektive partner.
  Kalle säger (17:41):
  jo, du har fel och du vet om det
  Jerker säger (17:41):
  du och din partner. vad syftar respektive på?
  Kalle säger (17:42):
  du har inte förklarat varför det är så
  Kalle säger (17:42):
  var och en för sig
  Jerker säger (17:42):
  därför att respektive inte är en synonym för parntner utan ett hänsvinsningors.
  Kalle säger (17:42):
  var (du) och en (din partner) för sig
  Kalle säger (17:42):
  men jag har ju inte använt det som en synonym, det är en förtkortad fras!
  Jerker säger (17:42):
  nej nej nej. ni och era respektive partners var och en för sig
  Kalle säger (17:43):
  respektive är ett adverb i sammanhanget
  Jerker säger (17:43):
  om det är ett adverb så är du ett adjektiv
  Kalle säger (17:43):
  om jag är ett adjektiv så är du en idiot
  Kalle säger (17:43):
  slå upp det så får du se
  Jerker säger (17:44):
  du inser väl att jag har rätt?
  Jerker säger (17:45):
  annars måste du gå om grundskolan. det skulle ju vara synd.
  Kalle säger (17:45):
  respektive – 2. adv. i nämnd ordning, var i sin tur
  Jerker säger (17:45):
  jag menar, du tillhör ju trots allt den högst utbildade procenten.
  Kalle säger (17:45):
  men du gör tydligen inte det
  Kalle säger (17:46):
  och ditt sätt att påstå att jag borde inse att du har rätt tyder på att du har en grandios personlighetsstörning
  Jerker säger (17:46):
  nej, jag har ju inte en lic (vilket man brukar jämställa internationella masters med),
  Jerker säger (17:47):
  nej, jag tycker att du borde inse för att jag vet att du är smart. din vägran att inse tyder på att du fått en låsning. du utnyttjar inte din fulla potential.
  Jerker säger (17:47):
  du låtsas vara dum
  Kalle säger (17:47):
  så här är det, i frasen ”du och din respektive” är respektive ett adverb som syftar på den biten som jag utelämat. det är en ofullständig fras, det håller jag med om, men i talspråk och sådant skriftspråk som det nu är frågan om är det underförstått vad som ska kmma
  Kalle säger (17:48):
  du och din respektive partner var, i nämnd ordning, inbjudna att delta i festiviteterna
  Jerker säger (17:49):
  Ja, jag har fel. Jag är en idiot.

 108. Bo Ek skriver:

  Synd att de båda är sådana dumskallar.

 109. Morten Rotne Leffers skriver:

  hahaha. förfalskningen (17:49) tolkar jag som att kalle erkänner att han har fel. han får gå om grundkolan. det räcker med svenskalektionerna.

 110. hjort skriver:

  Morten Rotne Leffers: Du kanske också får göra honom sällskap, i GRUNDSKOLAN…

 111. hjort skriver:

  För jag måste ju dit i alla fall. Jag kan ju inte bilda förståeliga meningar.

 112. matti skriver:

  Åhåhåhåhåhåhåhåhåhåhåhåhåhåhahahahahahahahahaha!!!
  Roligaste eftermiddagen respektive förkvällen hittills i år.

 113. hjort skriver:

  bra att nån har roligt. själv så satte jag mig precis på mig själv. känns sådär.

 114. Morten Rotne Leffers skriver:

  satte du på dig själv?

  nej, detta går ju inte. jag måste ju jobba. det borde bo, kalle, jerker och matti också. vi bara tär.

 115. hjort skriver:

  Nej, jag är bara kompisar.

 116. Bo Ek skriver:

  Jag har jobbat mer än nio timmar idag, så jag kommer undan. Den där Kalle däremot verkar ju bara sitta och häcka.

 117. hjort skriver:

  http://www.aftonbladet.se/jonkoping/article578002.ab

  Man kan riktigt se hur de är rädda för att prästen ska komma ut ur sakristian till rader av tomma bänkar, och få se alla gardiner i grannskapet dras för.

 118. Anonym skriver:

  ”Kyrkan i Hylletofta tror att församlingen väljer att porrsurfa i stället för att gå till kyrkan.”

  Äh, egentligen hela notisen.

  Det här, mina damer och deras era mera respektive, är ju journalistiskt perfekt.

 119. Björn skriver:

  Morten Rotne Leffer: Jag tror du har rätt. Respektive betyder ”var och en särskilt” men inte partner.

 120. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Alltså jag begriper inte ett jota. Jag har just torrlagt öster- och södermalm på öl och vin, tagit mig hem till min 200 kvadratsvilla och kan inte läsa en ända bokstav utan att det ser ut som tre rorschacckkck-fittor som våldtar varandra upp och ner bak och fram. Respektive.

 121. vp skriver:

  ah! äntligen fredag.

 122. Bo Ek skriver:

  Björn – Jag tror du är kulhammare. Ingen utom Morten Rottne Leffers har påstått att respektive betyder partner. Det är fullkomligt förryckt att sitta och hitta på nya betydelser för ord sådär. Som jag gjorde inledningsvis. Kulhammare betyder nämligen bögoquisling.

 123. Morten Rotne Leffers skriver:

  Äsch, låt Bo vara nu. Ibland är det svårt att erkänna att man har fel. Och när man slutligen inser det så är det lättast att klara sig utan att känna sig dum om man låtsas som man fattat hela tiden genom att låtsas som att man fortfarande inte fattar (givetvis tillräckligt illa dolt så det framgår att man ändå fattar (och har fattat) för man vill ju inte riskera att folk missförstår och tror att man inte fattar).

 124. Bo Ek skriver:

  Jag fattar inte. Alla svåra ord är adverb i min bok.

 125. hjort skriver:

  Hur är det med er allihop? Har ni gått och mulat?

 126. matti skriver:

  nej. ej än.

 127. hjort skriver:

  bra bra.

 128. NAnders Teglund formerly known as skånes gümmo skriver:

  Vad hände med Puffin?

 129. Bo Ek skriver:

  De slog sig ihop med popundret.

 130. matti skriver:

  det du min käre gummo ska jag berätta när vi ses.

 131. Joachim skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=3H6mmTvDUdA

  mycket roligare än såhär blir det inte med livstid

 132. falsk profet skriver:

  http://krogshow.blogspot.com/

  mycket roligare än såhär blir det inte med krogshow

 133. matti skriver:

  Krogshow!!!

 134. Morten Rotne Leffers skriver:

  http://krogshow.blogspot.com/

  detta är…… ja jag vet inte, men det är nog fantamej bättre än fredriksdalsteatern!

 135. kilotin skriver:

  haha, handeldsbanken, den gillade jag

 136. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Grammatik- och semantikfredag.

  Någon issue på tapeten?

 137. Bo Ek skriver:

  Vi kan väl hugga tag i detta kanske.

  jossansblogg

  Hejsan allihopa jag heter Josefine Öqvist (kallas för Finan eller Jossan av mina vänner).Jag är 24 år gammal spelar fotbolli Linköpings Fc sedan tre år tillbaks.

  Just nu är jag korsbandsskadad och missar Vm i Kina som går nu i september..Idag är de den 14aug och ja trodde att de skulle vara dagen då ja va stolt å glad att ja blivit uttagen i vm truppen:(,men nu missar man de på pga en skada snacka om å ha otur…Men ja är envis som få som min pojkvän Peter brukar säga så ja tar mig tillbaks till fotbollen så fort de bara går:)Men en sak glädjs ja av oerhört å de är alla mina kompisar i landslaget som blir uttagna idag GRATTIS TILL ER ALLA FRÅN MIG;)

  Sen måste ja oxå berätta om min lilla jack russel hundvalp Bubba som ja hämta i lördags,han e världen gulligaste hund…Lovar å lägga ut bilder på han.

  Kramisar/Finan

 138. Bo Ek skriver:

  Jag måste säga att hon bara blir bättre och bättre, andra inlägget toppar!

  Finan

  Hejsan allihopa!

  Nu börjar ja gå framåt lite med min rehabilitering med knät.Idag va jag på sjukhuset,De började med att ja kom in till min Läkare Johan åsså får ja ta tre sprutor i knät,och ja kan säga e man sprut rädd så e inte de så roligt jag svettades som en räv tur att pappa va me så ja kan kunde hålla han i handen:)Men helt ärligt så gjorde de inte så ont som ja trodde de skulle göra…Sen fick ja sövas ner åsså knäckte dem till knät.så skönt å få rörligheten tillbaks…

  I helgen va jag å såg min första fotbollsmatch sen korsbandet gick av jag såg mitt linköping mot aik.Kan ju säga såhär att de va ingen bra macth av oss vi borde gjort mera mål me alla chanser vi hade..Matchen slutade 1-1 och Aik försvarade sig riktigt bra,dem har tur som har Sanna Valkonen i backlinjen.Sen tycker ja de e väldigt synd att negerianskorna åker hem för vi behöver dem i våran trupp dem sista matcherna eftersom vi har så mycke skador:(.Senare under lördags kvällen va ja ute å käkade me min pojkvän Peter å min kompis Ida och Peters kompis Marcus..Vi var på en restaurang på kungsholem som heter Dolce Vita den kan ja rekomendera riktigt god mat…

  På fredag ska ja åka ner till Linköping en sväng å hälsar på mina lagkamrater saknar dem verkligen.Har hört av Maria i mitt lag att de e lagfest på lör kan bli riktigt kul eftersom ja har typ vart skadad hela sommaren så de behövs göra något roligt.Och ja kan säga när vi har fester i laget e de alltid super roligt:)

  Ha de toppen allihopa kramar/Finan

 139. Bo Ek skriver:

  Vad ska vi börja med? Någon som känner sig manad? Ska vi diskutera stavning, grammatik eller ”Finans” ordförråd?

 140. clara skriver:

  Intressant bloggläsning

  http://skinheadxbarbiedoll.blogg.se/

  20årig norrtäljebo som lever på soc och har spelat in feministisk porrfilm, hänger med träskpunkare och drömmer om kärlek.

  några av texterna är riktigt jävla bra.

 141. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Negerianskor? Har hon allvarligt gått runt och trott att det heter Negeria? Och att grannlandet heter Neger? ”Jomen dä ä väl där för dem kalas negrer?”, är väl hennes reaktion då.

  Alltså, det måste ju vara ett geni som fuskskriver hennes blogg. Någon måste ju medvetet, hmmm, pynta språket till den fenomenala nivå det ligger på.

  Tack Bo Ek för att du delger oss denna makalösa blogg.

 142. Bo Ek skriver:

  Tacka Schulman, det var så jag hittade dit.

 143. Jack Killian skriver:

  Tsssss. Du googlade på finan, erkänn /:= (Hitlersmiley!)

 144. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Carpet People: ”I wish I was Jack Killian”, eller något dito. Kul textrad. Och rätt bra band. Vad hände med dem Matti? Kan jag förvänta mig en föreläsning nästa gång vi träffas, betitlad ”Vad hände med Puffin och Carpet People – och förresten, vad gör Emil Ödling nuförtiden?”.

  Du kan ta betalt för en sådan föreläsning. Eller iallafall få en pava rött och nårra drinkz.

 145. Bo Ek skriver:

  Han är affärsjurist.

 146. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Nej nej, föreläsningen handlar inte om bara vad han gör, utan hur han hamnade där och varför. Grundläggande dramaturgi. Och du kallar dig ”krogshoware”. BEATCH.

 147. Bo Ek skriver:

  Han gick juristlinjen och nu är han affärsjurist.

 148. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  ok, jag är nöjd.

 149. Bo Ek skriver:

  Jag har för övrigt aldrig kallat mig krogshoware, det lämnar jag till föttiåringen och dysterkvisten.

 150. A skriver:

  UPPDATERA SPELNINGAR NU MATTI FÖR FAN!

 151. falsk profet skriver:

  finan? betyder inte det…..typ motsatsen till fulan?

 152. stalle skriver:

  idag bajsar jag surströmming.

 153. matti skriver:

  Ge mig några då, A. För fan.

 154. w skriver:

  ännu en natt utan att…

  kom på resten själv

 155. kilotin skriver:

  sova? jobba? äta? supa?
  jag är ju iofs gammal och trött, finns det nått mer att vara utan?

 156. w skriver:

  att ha kul faktiskt. att ha kul.

 157. falsk profet skriver:

  du är inte ensam. om nu det kan vara till någon tröst. jag har inte haft kul sedan 1900-talet. men, som kjell säger, man vänjer sig. man måste vänja sig. på tal om det, hoppas han kryar på sig. kjell alltså.

 158. falsk profet skriver:

  gnaget=as

 159. N skriver:

  Gnaget – kingeling

 160. hjort skriver:

  Vad är det med Kjell? Är han illa däran?

 161. Bo Ek skriver:

  Dixon – idiot.

 162. Bo Ek skriver:

  Gummo – Hallojsan!

 163. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:
 164. Bo Ek skriver:

  Hallojsan!

 165. Hans skriver:

  OK, detta kanske är lite off topic, men FYYY FAN vad jag fiser idag. det var länge sedan jag var i sådan form.

 166. ... skriver:

  ny bruce är grym

 167. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  Hallojsan

 168. Joachim skriver:

  alltså fy fan vad fett det där var, ser bra ut gör det osså. grymme.

 169. Benny skriver:

  Drog till Grekland några dagar. Skogsbränder är förjävla obehagliga, speciellt om de drabbar ett land där brandkåren är två jeepar från ’84 och en get med tank på ryggen. Självklart drog jag ett dåligt skämt om landssorg över telefon när jag stod i pissoaren på Arlanda, inför grekisk bi-publik. Grekland är kanske världens sämsta land, men tydligt för bra för mig. Hemma i Luleå igen väntade inkasso med håven.

 170. kilotin skriver:

  Benny, du är sämst.
  Välkommen hem till Luleå, ”the land of the poor”
  BTW, var det varmt?

 171. kilotin skriver:

  En minut in i videoklippet frågar en tjej ”vad är det för nånting?”

  Möjliga allternativ:
  Haschkollektiv från Svartöstan
  Extremt blyga tonårshjältar med, i två fall av tre, både lång lugg och rökridå
  Extremt coola grabbar med, i två fall av tre, både lång lugg och rökridå
  Inhemsk rökt tonfisk

 172. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  vad pågår med matti, mabd och bq? det är ju trots allt man hänger här. det andra är mest väntan.

 173. Anonym skriver:

  NAnders Teglund formerly etc etc, hur menar du?

 174. NAnders Teglund formerly etc etc skriver:

  – blir det ngn bq-platta
  – blir det ngn mabd-platta
  – blir det några dikter och sånt

 175. hjort skriver:

  Och jag som trodde att du bara hängde här för att få vara nära mig…

 176. Bo Ek skriver:

  Nej, fyfan!

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig