Åtminstone artificiell intelligens

Ja, men nu är den här till sist, Åtminstone artificiell intelligens. Till sist. Det betyder kanske inget för er men för oss som gjort den är det så. Vi spelade in den i månadsskiftet maj/juni 2016. Mixade i augusti och mastrade de sista dagarna i september. Förra året alltså. Det är en lång tid att sitta på något man gjort färdigt och dessutom är lite mallig över.

Här och var har jag uttalat mig lite generaliserande kring detta, kring denna skiva. Typ att jag ville göra något gammalt, att det skulle var det nya för mig. Eller att jag skulle ha problem med hur folk väljer att framställa sig när en är i min ålder. Och det stämmer väl, båda de grejerna, men det finns ju hela tankekedjor och resonemang bakom såna påståenden. Exempelvis att det är svårt med nostalgi överhuvudtaget. Det liksom ingår lögn i själva konceptet nostalgi. Man ljuger för sig själv. Somrarna var inte längre även om de kändes så. Det var för att man var barn och man blev inte lika distraherad av vuxengrejer som räkningar, naket och Facebook. Tiden pågick inte omkring en på samma sätt, man var inte var medveten om den att den rörde andra. Samtidigt är det ju inte fel med nostalgi. Dels är det väl oundvikligt. Om vi bara hade hemska eller tråkiga minnen skulle vi antagligen inte läsa det här. Då hade vi hoppat framför tåget för länge sen, eller blivit galna på fullaste allvar. Och kanske nostalgi egentligen ÄR det här: omskrivning, försköning, självbedrägeri. Men att det inte är nåt fel med det. Att det är en helt grundläggande känsla, som hunger, trötthet, sexualitet, törst, avundsjuka, hat, kärlek etc.

Sen det här med att göra nytt eller gammalt. Helt ärligt tänker jag aldrig på det. Jag börjar göra nåt och så tar det mig någonstans. Eller så hoppar jag av medan tid fortfarande finns. Det här med att en skiva skulle vara en reaktion på den förra bla bla bla är ju en efterkonstruktion. Eller åtminstone inget mer än vad det faktiskt påstås vara: en reaktion, inte ett medvetet val.

Jag började göra ÅAI (älskar den förkortningen!) när jag läste den där krautbiografin Future Days av David Stubbs. Det var mitt i vintern och jag gick som jag brukar mellan Svartöstan och Örnäset och lyssnade på Harmonia och Can och massa andra grejer och tänkte på hur jag ville göra en skiva om vintern prick här, med monotonin, snön och järnverket och allt. Och så gjorde jag några kalla riff som jag, Kalle och Anton började nöta in. Instrumentalt till att börja med men allt eftersom dök det upp textidéer och helt andra riff. Allt som är kvar från den inledande perioden är texten till Kvicksilver och några gitarrgrejer i Innan försvinner. För någonstans började Mats spela med oss igen och våra jam började låta annorlunda. Det blev låtar snarare än stämningar. Och så släpptes Beatles på Spotify och de dog lite för mig då, faktiskt mest på grund av av alla våra listor här. Så länge hade de varit mina egna och jag tyckte jag hade förstått dem på ett helt nytt och unikt sätt. Men allas listor var ändå förvillande lika. Min smak var som alla andras. Och det var ändå en grym känsla menar jag, det var skönt att släppa en besatthet liksom, ett missbruk. Tack mabd.se! I samband med detta började i alla fall jag och Nils Johansson smsa varandra om vilken som var världens bästa dubbel-LP (jag tyckte Beatles vita och Zen Arcade). Han tipsade mig om Tusk, som jag faktiskt aldrig hade lyssnat på innan. Och jag blev helt galen i den. Lyssnade på den dagligen i sex månader tror jag. Och den skivan blev liksom startpunkten för ÅAI, för hur den faktiskt blev. Jag bad de andra i bandet att lyssna på den hela tiden. Och jag kom på att Ola Gustafsson borde prodda. Jag och Ola har känt varandra sen högstadiet. Vi valde båda musiken tidigt i livet, utan att ens överväga andra saker. På olika sätt såklart, vi är inte samma människa, men ändå. Han är den jag känner som fixar den sortens lyx bäst: 12-strängade gitarrer, högt mixad sång, körer, pianon, reverb och så vidare. Låtarna jag skrivit, som vi jammat fram, kunde i alla fall äntligen få på sig matchande kläder: Stevie Nicks klänningar och smycken liksom. Och Mick Fleetwoods skinnväst. Och allt detta kan ju tyckas vara intressant eller inte, men det är ofta så skivor blir till. Impulsen är en helt annan än vad det faktiskt blir i slutändan.

Nu är den här i alla fall. Jag och alla andra jobbade hårt med den, jag jobbade lite extra mycket med texterna men jag vet inte om det märks. Och nu är den inte min längre. Det är en känsla som aldrig kommer försvinna vad det verkar. Den låter som andra tycker nu och jag kommer att påverkas av det, jag kan inte låta bli.

Varsågod och förlåt är allt jag kan säga.

173 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Nils Roland skriver:

  Att jobba natt går så mycket fortare när man får en ny pärla som denna att lyssna på. Jag fullkomligt älskar Kvicksilver, Livet är för kort eller för långt samt Relativt Norrbotten. För att inte tala om Vuxna människor och Slavarna lyder inte. Och Obeskjuten. Det är inte bara en pärla utan ett helt pärlhalsband ni har knåpat ihop.

 2. sHrEdD skriver:

  Fredag! Ungarna lämnade, kaffe på Pressbyrån, ÅAI i lurarna på pendeln, man äger. Sen kommer Obeskjuten på…

 3. stalle skriver:

  så jävla fet skiva.

 4. stalle skriver:

  kvicksilver. vilken verlaineare, om man nu kan säga så.

 5. matti skriver:

  Men tack hörni!

  Aproximately Infinite Universe
  Tusk
  Zen Arcade
  The Beatles
  Check Yout Head

  Topp fem om nån undrade.

 6. matti skriver:

  Glömde Can, glömde Aphex Twin. Velvets 1969 glömde jag däremot inte. Det är en dubbellive och därmed något annat.

 7. TP skriver:

  Har ju varit i Stoogesland under hela veckan (även sett Gimme Danger, så det så) och så kommer den här AIskivan. Normalt sett hade jag inte varit mottaglig och normalt hade jag inte förstått den här mjukare linjen, men vem är normal – det blev full torsk igen! Älskar alla detaljerna!

 8. DET VA JÄVLIGT LÄNGE SEN skriver:

  Vilken Höglund-hyllning! Hurra! Hurra! Hurra! Kasta hatten! Skjut salut!

 9. Bergström skriver:

  Tack för texten och tack för plattan. Haft på snurr sedan midnattssläppet och kommer fortsätta så en bra tid framöver. Golvad av den, och kanske särskilt golvad av Relativt Norrbotten. Både saknar och inte saknar hemorten i norr när jag hör den. Den är hur som helst väldigt fin, likt resterande låtar.

 10. Stellan skriver:

  Grym skiva! Vem sjunger på Jag speglar mig? Eller är det du?

 11. hjort skriver:

  Fan, är den redan här?! Perfekt! Nu blire Spotify tills jag kommer hem!

 12. Conny skriver:

  Håller med. Check Yout Head är mycket bättre än Beastie Boys med snarlikt namn.

  Bra skiva den här nya med mr Alkberg, btw!

 13. KBoi skriver:

  Jasså, är det här ni är?

 14. hjort skriver:

  Skitbra, matti! Skitbra, alla! Fantastisk pop! Vems är den änglalika stämman på Vem vill kramas? Alltså, den andra änglalika stämman. Och Slavarna lyder inte, sen! Om jag var Kjell så skulle bli så stolt och rörd att jag skulle lipa ögonen ur mig, krypa in i mig själv och aldrig komma tillbaka. Fantastiskt vackert avslut på plattan. Jag skrev inte ens ‘apslut’, så vackert är det.

 15. Trötter skriver:

  Tack!! Fredagen ”räddad”, som om den höll på att förloras – ja kanske.
  Är det Amanda som körar?

 16. matti skriver:

  Vad glad jag blir, tack!

  Amanda gör alla kvinnliga röster på skivan. Annars är det jag och de andra.

 17. Trötter skriver:

  … ja det svaret fick jag ju i ”Vem vill kramas” – bra att ta in Sveriges Stevie Nicks när man nu ska göra en Tusk <3

 18. Pelle skriver:

  Tack Matti, fantastiskt fin skiva.

 19. TP skriver:

  Äh, jag fortsätter. Riktigt bra skivor klarar jag inte av att ta in i ett svep, blir liksom för många intryck på en gång. Å andra sidan hör jag ju åt vilket håll det går och nu vid tredje varvet börjar jag fullt ut känna det också. Och alltså, saxen på det allra sista slutet är ju bara mer än grym, matti! Till exempel.
  Lovar sluta spamma nu. Näe förresten, är Amanda med på turnén?

 20. matti skriver:

  Frida Thurfjell, geniet, spelar sax och flöjt på skivan. Amanda följer inte med. Men kan dyka upp nånstans.

  Turnégämget 17 består av mig, Kalle, Mats och Anton. Dessutom Elin Sundström på gitarrer och ukulele samt Jonatan Lundberg på klaviatur och kör.

 21. stalle skriver:

  syns i oktober. i övrigt samma som tp: lyssnade ett varv, sen var jag tvungen att pausa ett tag. fin cover dessutom.

 22. David skriver:

  Brukar läsa bloggen när jag åker tåg vilket är sällan. Tror det var i våras senast men frångick det av en slump ikväll då en släng av hemlängtan kom över mig. Satte på skivan och min trötta småbarnsförälderhjärna fick en efterlängtad vila jag inte upplevt på Gud vet hur länge. Hade tänkt gå och lägga mig men tror jag stannar uppe och lyssnar musik längre än självbevarelsedriften rekommenderar ikväll. Tack för att man får känna sig som en rebell ett tag!

 23. G skriver:

  Inte hunnit lyssna så mycket än men låter fint det jag hört. Och litar på gästbokens omdöme, lyssnat en hel del på Mattis lista Stevie Nicks för nybörjare senaste halvåret. Jag är nybörjare.

 24. G skriver:

  Just sett om Boyhood på tv. Ännu bättre än jag mindes den. Mansrollens mörka hjärta! Det borde verkligen göras fler filmer som den.
  Och det fina, fina porträttet av mamman och hennes relation till sina barn.

 25. G skriver:

  Bäst på skivan så här långt (utöver själva Matti då): saxen på Slavarna lyder inte, gitarren på Goddag godnatt, det lyxiga virvelljudet.

 26. hjort skriver:

  Harry Dean Stanton är död. 91 blev han, men sorgligt ändå.

 27. Gud skriver:

  Alla måste död. Desto förr, desto bättre.

 28. Gud skriver:

  Oj! Skrev fel!

  Alla måste ha bröd. Desto förr, desto bättre.

 29. sHrEdD skriver:

  Diskuterar morgondagens kyrkoval: slår på Obeskjuten.

 30. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXZZZZZZZZZZZZZ skriver:

  MATTI!!! VILKEN JÄVLA SKIVA! DU ÄR EN SÅN JÄVLA HJÄLTE!!!

 31. Bullis skriver:

  Om ni vill se manssamhället excellera kan ni kolla min senaste FB-status. Stalle och Backlund är hjältar ❤️

 32. G skriver:

  Låter onekligen oerhört frestande Bullis, men trots allt inte det som slutligen får mig att gå med i facebook.

 33. matti skriver:

  Köade i 40 minuter för att få rösta. Det är länge om man hatar Gud.

 34. hjort skriver:

  Bra jobbat, ni som röstade. Asen verkar vara besegrade för den här gången. Själv låg jag på sofflocket med feber och ateism och orkade inte gå ut. Inte för att det sistnämnda är en anledning till att inte försöka göra fascisterna besvikna.

  Annars är jag helt kär i Amandas sång på Vem vill kramas. Misstänker att det är mina misslyckade försök att apa efter hennes ljusa och ljuva stämma som har gjort att jag nu sitter och rosslar som en influensasjuk Tom Waits på väg ut ur en vedflis.

 35. stalle skriver:

  asså fleetwood mac, så sjukt fult klädda har inget band nånsin varit.

 36. Hang-around skriver:

  Kom ihåg att läsa Marx och att organisera er idag kl 1830 osv

 37. G skriver:

  Satan vad fint du sjunger på Slavarna lyder inte, Matti!

 38. matti skriver:

  Amenåw! <3

 39. TP skriver:

  På tal om fint, Les Rallizes Dénudés !!!
  https://open.spotify.com/album/0uJMSyyQvq9Se3tPQEOseJ

 40. TP skriver:

  eller varför inte Blind baby has its mother’s eyes.

 41. matti skriver:

  The Trip to Spain, men alltså!

 42. matti skriver:

  Fan att Morrisseys nya singel skulle vara så bra. Det är ett problem i den antagligen försvinnade lilla värld som är min.

 43. hjort skriver:

  Spent the Day in Bed? National Front Disco-tiden i all ära, men jag tycker det känns sådär att höra hans texter nuförtiden, Farage-kramare som han är. Hade samtiden sett annorlunda ut hade jag nog tolkat det han sjunger på helt andra (för mig bekvämare) sätt.

 44. matti skriver:

  Precis det jag menar!

 45. stalle skriver:

  låten var ju grymt bra.

 46. H skriver:

  Men när det finns så mycket musik.

 47. hjort skriver:

  matti: Ah! Var inte säker på om du menade så, eller om du bara tyckte låten var så bra att du blev knäckt på något sätt.

 48. matti skriver:

  H: jo. Men han är han.

 49. shredd skriver:

  This is the water
  and this is the well…

 50. Sven L skriver:

  Tänkte kanske köpa biljetter till Malmö Live-spelningen; men vet någon om arkitekterna har byggt bort dansmöjligheterna där? Vill helst inte kultivera en gråsossebetongröv.

 51. matti skriver:

  https://soundcloud.com/cartoongirlfriend/dance-on-your-grave

  Riot Grrrls från Piteå. De är pyttesmå, alltså hur unga som helst, de har inte gjort så mycket än, men den här låten är rå och mäktig.

 52. hjort skriver:

  Rå, men trallvänlig! Såna kontraster gillar hjort! Aaaah, den som ändå var ung, cool och begåvad.

 53. matti skriver:

  Förresten, grym Quiteus-lista över de låtar medarbetarna tycker är obehagligast.

  http://thequietus.com/articles/23238-disturbing-music-top-40-most-disturbing-songs-of-all-time

  Här kunde man göra en grym öppen lista kanske…

 54. matti skriver:

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/2cNSZ9Sofm6OexDTYMBI0A

  Öppen lista, lägg gärna till låtar. Man får lägga till flera låtar men jag börjar med en.

 55. H skriver:

  En till avskedslåt från Matriarkatet eller? Den här var också jättefin i alla fall. Tycker Matriarkatet är bästa jeansjackepunkbandet Sverige uppbådade.

 56. matti skriver:

  Jag tycker HH var bäst. Eller är, vem vet om de finns eller ej.

 57. G skriver:

  Meh, Going blind hade ju jag tänkt lägga till på Horrorlistan ju!

 58. H skriver:

  Jag fastnar lite på det där med ”obehaglig”. Musik som jag tycker om är väl inte obehaglig för mig? Ska jag lägga in Stornoway ELLER?

 59. matti skriver:

  Kolla länken, den är bra. Jag la in lite vanlig läskig musik först men sen mindes jag hur vansinnigt rädd jag var för In League With Satan när jag var liten.

 60. matti skriver:

  Men t ex nåt riktigt rått med typ Combat 84 kanske funkar för nån annan, eller Violence in Our Minds med Last Resort. Eller läskig disco. Eller barnrösten i God of Thunder. Jag menar att man kanske inte är lika rädd för musik längre. Men nåt soundtrack, t ex nån Carpenterdänga eller så.

 61. H skriver:

  Jag tyckte att ”Strawberry Fields Forever” var otroligt läskig som barn, efter att min storebror hade berättat att John mumlar ”I buried Paul” på slutet (jag såg framför mig hur John grävde en grav åt Paul mitt i natten). Jag tyckte över huvud taget att John var lite läskig eftersom han hade blivit mördad. Senare tyckte jag att det var läskigt med flickan som ropar i ”Dead Skin Mask” med Slayer. Men jag tycker ju inte att nån av dem är läskig nu. Parentes alltså apropå läskig musik.

 62. matti skriver:

  Lägg in dem. Det är din plikt.

 63. Bullis skriver:

  Jag är så fruktansvärt uttråkad. Bestämde mig för att vara hemma själv ikväll pga nyttigt. Har ingen aning om vad jag ska sysselsätta mig med som skulle duga.

 64. Bullis skriver:

  Nu lägger jag till en låt jag var så himla rädd för när jag var liten att jag var tvungen att gå ut när den spelades. Som en skräckfilm.

 65. G skriver:

  Bullis, vad kan väl vara bättre sysselsättning än att lägga in låtar på spellistor?
  Hoppas du kollade på Barbra Streisand på Kobra, bra person!

 66. hjort skriver:

  BQ som halvmiljonsfråga på Vem vill bli borgenär. Otippat.

 67. stalle skriver:

  har ni tänkt på hur riktigt riktigt bra lee ranaldo sjunger på sin senaste platta.

 68. sHrEdD skriver:

  Är den bra nya? Lee’s alltså.

 69. stalle skriver:

  förvånansvärt bra skulle jag säga!

 70. matti skriver:

  Jaha, vilken råpunk blir det i dag då.

 71. G skriver:

  Men jädrar, den är skitbra Lee Ranaldos skiva! Inte minst sången.

 72. H skriver:

  All respekt till er som älskar Go-Betweens, säkert ett fantastiskt band som jag till stor del missat, obs ej ironi, men tröttnar ni inte lite ibland på tjatet om hur himla LITTERÄRA och BILDADE de var?

 73. Benny skriver:

  Ordningsfråga: Vad avses med obehaglig? Om det ska finnas ett element av dålig i beteckningen, är ju listan trasig.

  Jag vill vara med på listan, men jag måste veta reglerna först.

 74. Benny skriver:

  Har f.ö. med tre av låtarna på den obehagslistan på min 1000-lista.

 75. matti skriver:

  Läs Quiteuslänken. Plus min kommentar här, en bit upp. Finns ju inget helt objektivt obehagligt (utom möjligen Anna Books nya tänder, men det är ju ingen låt precis).

  För övrigt blev det The Meatmen idag, sena till och med.

 76. TP skriver:

  H: jo.

 77. Benny skriver:

  La in Frankie Teardrop, men så fanns den ju på länkens lista! SJUKT men har en annan.

 78. Benny skriver:

  H: Vem tjatar om det?

 79. matti skriver:

  Sett Discovery än då, nån? Bra ju!

 80. hjort skriver:

  Men den kanalen har ju funnits sen typ 80-talet, matti! Var har du varit?

 81. hjort skriver:

  Men nej, funderar på att se senare när det finns lite fler apsnitt att se.

 82. stalle skriver:

  nu ska vi ta oss an top of the lake säsong 2 hörni! och så syns vi väl på turnépremiär i sönsvall på fredag? benny, du är väl game?

 83. H skriver:

  TP: är du taggad på nya Pere Ubu? Kommer typ på fredag. Jag vet att du har snackat en del om Carnival of Souls och att jag var lite seg på’t då men nu är jag i kapp med samtida Ubu!

 84. sHrEdD skriver:

  Tycker nya Dunger verkar rätt rå. Obs! Detta sagt efter att ha lyssnat på en låt.

 85. matti skriver:

  Jag lyssnar helst på Crass och Durutti Column idag.

  I går kväll tänkte jag förresten på hur himla bra musik det i Mr. Mercedes. Det är Cheetah Crome hit och The Green Demons dit och Reagan Youth hit etc. Och en massa sån där rätt bra blues och gammal country.
  Dessutom ganska spännande och rått.

 86. H skriver:

  Vem är Mr. Mercedes?

 87. matti skriver:

  Stephen King. Teveserie. Tipsade om den för nån månad sen.

 88. TP skriver:

  H: jo, lite nyfiken iaf.

 89. H skriver:

  Har Stephen King bra musiksmak eller är det en myt utifrån att han älskade Ramones?

 90. hjort skriver:

  Jag behöver tips på film som jag kan glo på med min klass av vuxenelever. Något i svensk dramaväg, helst. Måste vara svenskt i vilket fall. Själv är jag värdelös på svensk film, men ni har ju god smak, så ni får gärna ge mig de tips ni har.

 91. H skriver:

  Jag tycker bara att det finns två bra filmer i filmens historia, så jag tipsar om dem även om andra säkert har bättre tips: Fucking Åmål och Vi är bäst.

 92. hjort skriver:

  Tack, H! Har bara sett Fucking Åmål av de två, men nu är båda på listan.

 93. stalle skriver:

  hjort: black jack!

 94. hjort skriver:

  Tack, stalle! Fick faktiskt exakt samma tips från någon annan precis nu när jag skulle skriva.

 95. H skriver:

  Världens tre bästa band ever då, här är mina 27 september 2017:

  1. ABBA
  2. Blondie
  3. Ramones

 96. H skriver:

  Problemet med ABBA är att de har så många ruttna låtar, men de bästa låtarna är så jävla bra istället. Blondie brukar ha en rutten låt per skiva (vi snackar de klassiska skivorna alltså), och de bästa låtarna i nivå med ABBA:s bästa. Ramones ingen rutten låt. Så jag vet inte om listan blev upp och ner, men det känns ändå rätt så här.

 97. KBoi skriver:

  Hur gör man för att lägga till H och Anna Books tänder på obehagslistan?

 98. H skriver:

  Vad är det för fel på mina tänder nu då?

 99. Bullis skriver:

  Kommentar nr 100 tillägnas KBoi för han sjunger som en gud.

 100. sHrEdD skriver:

  Vill ni ha geniriff?

  https://open.spotify.com/album/4pCHBjS3nULoQ3NEy3WI0g?si=43XSoM9z

  Allt kompat av väldigt ihärdig trummis/-ar. Asgrym skiva!

 101. Benny skriver:

  Vad är motsatsen till RIP? Duchamps ”He was wrong.”?

 102. Benny skriver:

  Nåväl, vissa svin kan inte dö nog tidigt. Eat the rich.

 103. stalle skriver:

  benny: burn in hell?

 104. Benny skriver:

  Focketibye.

 105. sHrEdD skriver:

  En tanke som slår mig efter Sleaford Mods: hur många andra nutida band är, uttalat av personerna själva alltså, godkända av MES men ratade av Penny Rimbaud? Starkt ändå. Missade tyvärr Neutral vilket inte verkar vara så smart nu så här i efterhand när jag lyssnar på dem på bussen hem.

 106. matti skriver:

  Ändå, (Penny Rimbaud) Crass: https://www.youtube.com/watch?v=jXtxDWwnEuA

 107. matti skriver:

  Nu börjar det. Woop woop.

 108. stalle skriver:

  syns i afton!

 109. stalle skriver:

  fi satan vad jag hatar låten cruiser med red house painters.

 110. C skriver:

  Matti, du är Midas i mina ögon. Tårarna slutar inte rinna. Vilken otroligt fin skiva.

 111. TP skriver:

  H: några riktigt fina låtar finns på nya Pere Ubu skivan ju. Varierad som bara den dessutom. Sånt gillar jag.

 112. H skriver:

  Ja, känns som att andra halvan är bäst? En hel del inlyssning kvar, men den känns väldigt bra.

  Nya Billy Childish & CTMF är bästa sen första CTMF-skivan. Känns som en uppryckning efter två (tre? fyra?) helt okej skivor. I känsla mer lik första skivan, skitbra texter och inte så mycket slentriangnäll om att alla utom han har missförstått punk (även om man ju gillar det med).

 113. TP skriver:

  Ja, kanske det, H. Jag blev lite kall av Monkey Bizness som singel och första låt. Men Funk 49 gillar jag, känns lite som ett eko av en städad Captain B. Prison of the Senses är en låt som växer. Plan from Frag 9 minner om psychedelia ala tidigaste Pink Floyd (dvs bra). De lugna låtarna, speciellt de tre sista, är helt enastående tycker jag. Cold Sweat och tårarna rinner.

  Ja, ska lyssna mer men med måtta.

 114. matti skriver:

  Jag är sjuk och orkar inget.

 115. hjort skriver:

  Jag är frisk och orkar inget.

  Krya på sig, Alkberg.

 116. stalle skriver:

  som hjort.

 117. H skriver:

  Har ni sett filmen där Marilyn Mansons scenodekor faller över honom? Trist att han gjorde illa sig såklart, men det ser kul ut.

 118. stalle skriver:

  det är kul eftersom han verkar ta sig själv på så bajsnödigt stort allvar. hoppas han mår bra i dag!

 119. hjort skriver:

  Det är lite Spinal Tap över det på något vis.

 120. Benny skriver:

  Sjuk? Du ska ju spela i Växjö ikväll!

 121. H skriver:

  Matti tycker att det är ”så jävla rock” att ”lira” fast han är sjuk.

 122. matti skriver:

  Vadå det är ju det!!!

 123. stalle skriver:

  är du i växjö benny?

 124. Benny skriver:

  Närmaste rockstad till där man bor nu. I roeva.

 125. Thomas skriver:

  Lycka till på turnén önskar Thomas & Adam på takbox.se

 126. matti skriver:

  Tack Thomas & Adam!

 127. Benny skriver:

  Jag vet ju i alla fall vilka jag ska köpa rails och takbox av hädanefter.

 128. kaffe skriver:

  Jaha. Då får en skämmas för att Uppsala inte lyckades sjunga allsång på Nerverna.

 129. matti skriver:

  Hehehe. Olika städer (och dagar) funkar olika låtar. På rikt är det så.
  Jag är så förkyld och rösten etc. Skäms för det, jag.

 130. Benny skriver:

  Ses i Växjö imorgon!

 131. matti skriver:

  Fyfan vad bra stalle!

 132. stalle skriver:

  kolla bilder på dom. de ser bäst ut också

 133. matti skriver:

  Ja, coola i intervjuer också! Och grymma live!

 134. C skriver:

  När börjar spelningen i Eskilstuna idag, någon som vet?

 135. P skriver:

  C: 20.00

 136. matti skriver:

  Vilken dryg vecka! Alltså, drygt en vecka menar jag. Nu 100 mil i bil hem. För visst vill ni veta.

 137. stalle skriver:

  👉🏻🤠🤘🏼

 138. G skriver:

  Vill alltid veta Matti!

 139. hjort skriver:

  Idag är det Built to Spill som gäller.
  https://www.youtube.com/watch?v=_NtOA7ZT5XY

  Martsch rockar både gitarren och tonsuren, fi fan.

 140. matti skriver:

  Malmö och dess loger.

 141. hjort skriver:

  Jag minns Malmös alla loger och hur de brukade ta på mig.

 142. matti skriver:

  Stalle: yup.

 143. matti skriver:

  Nä, den var bra.

 144. matti skriver:

  Var är Bo Ek?

 145. G skriver:

  Ganska exakt så här låter det i mina öron in emellanåt. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kuba-1

  Ser dock ingen anledning att tro att jag är utsatt för någon attack.

 146. TP skriver:

  Ogräs! Fint, finare, finast, finastare.

 147. hjort skriver:

  The Saga Continues. Nån som har lyssnat än?

 148. matti skriver:

  Ogräs! Yes!

 149. stalle skriver:

  yes!

 150. matti skriver:

  Och Östersund yes! Jämtland öht.

 151. stalle skriver:

  ujujuj. trots att det var lugnt 🤕

 152. matti skriver:

  Det var ju inte heeeelt lugnt.

 153. stalle skriver:

  ja det blev ju ujujuj som sagt

 154. Conny skriver:

  Men Satan vilken bra skiva KBoi! Asså det är bara 1 lyssning men jag Jör ett gäng kanonlåtar!

 155. hjort skriver:

  Meh, först nu fattar jag vad Ogräs är! Du måste ju kompensera för min bristande uppmärksamhet och intelligens med extra skryt, KBoi ditt as! Komma här och smyga ut plattor i skivdiskarna på det där viset. Vet skäms.

 156. hjort skriver:

  Gott så, herr Boi. Nu blire Ogräs på lunchen!

 157. stalle skriver:

  fina bilder? nja, det är ju inte som om han håller i en strata precis.

 158. hjort skriver:

  Jag är mest imponerad av folk som blir bra på bild. Själv ser jag ut som en uppspydd kasslergratäng i ett par brallor. Förutsatt att jag har lyckats ta på mig ett par brallor.

 159. stalle skriver:

  hahahahaha kasslergratäng

 160. matti skriver:

  Hahahahahahahaha braller

 161. matti skriver:

  Ibland, oftast, bör man ha två eller flera tankar i huvet samtidigt men inte alltid. Då är det bättre med en tanke. Det gäller t ex vissa skämt och ibland ilska. Men när är när, det är frågan.

 162. G skriver:

  Moderathatet tycker jag mår bäst av att inte grumlas upp med andra tankar.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig