Biologism. Och en helig ko.

Iggy Pop
Post Pop Depression
5 kringlor

The Goon Sax
Up To Anything
5 kringlor

Det är ju verkligen inte så att jag vill gilla Iggys nya skiva. Jag vill ju vara lika cool som andra och yngre. Punkrockfarfar gör en skiva med Mr Musclerock (Josh Homme). Det är ju upplagt för sågning liksom, och säkerligen kommer skivan att sågas i Bon och, om rätt person får tag på den, i DN. Men alltså den är svinbra. Den är verkligen en avslutande del i en trilogi ingen visste om, den som började med The Idiot och Lust For Life för förrton år sen. Iggy är ju den av de tre heliga korna, Lou Reed och David Bowie är de två andra, som det antagligen är skönast att såga för en viss sorts kritiker och musiclovers. Han må vara androgyn, som Bowie, men mer som Jeffrey Dahmer än som nån postmodern rymdvarelse. Han är för mycket rock, inte intellektuell som Lou Reed (han är kanske väl mycket för litteratur, the great american novel), för Bowies konst- och modeintresserade fans. Och Bowie är ju pop, det har jag lärt mig sedan han dog. Men i alla fall, det är Iggys bästa soloskiva sedan New Values, kanske är den till och med ännu bättre. Jag gillar allt med den: alla texter, all sång, basspelet på Gardenia, skriket på In The Lobby etc etc. Jag gillar till och med Josh Hommes gitarrspel och hans körer som verkligen låter som Bowies körer på Lust For Life. De som inte gillar den här skivan gör det inte av princip, eller så gillar de inte Iggys Berlinskivor heller. Och då har vi fan inget gemensamt i övrigt heller. Hej då, tönt.

The Goon Sax, då. Vad är det med dem då? Ja, Louis Forster, en av två gitarrister/låtskrivare är son till Robert Forster, den mystiske i Go-Betweens. The Goon Sax låter svinmycket som tidiga Go-Betweens. Och dessutom LIKA BRA! Det är ju helt otroligt. Det är ytterst spröda arrangemang: trummor, bas, en gitarr. Lite lull-lull på sina ställen, en kör, en flöjt. Texterna förresten, de är mer Beat Happening än Go-Betweens. Det vill säga, mer rotade i vad jag bara kan anta vara en verklighet som är The Goon Sax egen. Väldigt fysiska texter, relationer och kroppsmedvetna. Det är helt suverän popmusik. Indie. Eller punk, kanske. Inget nytt bortsett från att det är nytt, om ni fattar.

Nu skulle jag, om detta var ämnat för publicering någon annanstans än här, kunna bygga ut ovanstående recensioner med mer fakta, nämna lite favoritlåtar etc. Skriva mer målande om hur det känns, hur jag uppfattar det. Men det får vara. Jag behöver inte sälja dessa skivor, behöver inte förklara dem för den som inte vet vem Iggy eller Go-Betweens är. Behöver framförallt inte positionera mig. Det är ju annars lika lätt, lättare till och med, att se på skivor (egentligen all ”konst”) från andra hållet: alltså att såga dem. Men jag tänker inte gardera mig.
Jag hatar annars heliga kor, och tror inte ett dugg på biologism. Men kanske hatar jag samtiden ännu mer. Alla som ska göra upp med det gamla för att bereda plats åt sin egen ungdom och sina egna minnen. Som ska försvara att Denniz Pop den jävla sopan får nåt pris (som inte borde delas ut överhuvudtaget) bara för att de växte upp med Britney Spears och inte Poly Styrene. Jaha. Jaja. Jag skiter i er mer än vad ni skiter i mig. Hehe. Oj, jag positionerade mig direkt ändå. Hohoho.

Annars spelar jag in två skivor just nu, en med Södra Sverige och en med bandet jag brukar kalla Dead Alkberg (det vill säga med några som brukar vara med i det bandet: Mats Lundstedt, Anton Nyström och Kalle Nyman). Ingen av dem kommer att låta som ni tror men möjligen som ni hoppas. De kommer inte släppas i år.
Däremot antagligen en ny diktsamling. Men mer om det sen.
Ha en fin vår.

1 215 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. matti skriver:

  En grej till om Goon Sax, de låter som Park Hotell ibland, det är svinmäktigt. Även om mäktigt kanske är fel adjektiv.

 2. skräddarn skriver:

  Hann inte lyssna idag, sorry (som om nån är intresserad av min åsikt). Men, HAHAHAHAHAHA på Denniz Pop!!

 3. hjort skriver:

  Jag har inte lyssnat än, så jag tänker bara komma in och spy galla över Göran Persson. Det är en förbannad skam att en före detta statsminister — en sosse, dessutom — sitter och förespråkar ett förbud mot tiggeri, innan han traskar hem till sitt jävla gods. ”Det skapar inte frihet för en människa att stå på knä på gatan och tigga av andra.” Vilket cyniskt jävla försök att linda in skiten i en förment omsorg om de utsatta. Far fullständigt åt helvete.

 4. Johan skriver:

  hej mattias,
  först, har sökt (det vet du) med ljus och lykta efter the bear quartets skivor, är ledsen att jag upptäckt hur jäkla bra ni är (var) först 2015 – mitt fel.
  Saknar bara Angry Brigade, annars har jag alla cd som jag vill ha!
  Lust for life gjorde Iggy med hjälp av Bowie för nästan 40 år sedan. Iggy släpper nu ytterligare en bra skiva – han är inte farfar! När nästa nobelpristagare i litteratur annonseras är det nog ås att Iggy läste hans/hennes böcker, och diskuterade med Bowie, för väldigt många år sedan… vilken nörd han är!
  Nu tycker jag att du och the bear quartet skall ge ut krämen av er fantastiska produktion på vinyl!

  Trevlig helg, Johan

 5. hjort skriver:

  Personligen tycker jag BQ ska ge ut sin vinylproduktion som kräm. Persikonality Crisis.

 6. stalle skriver:

  hjort: bwahahHhHhHhaaaaa

 7. matti skriver:

  LA, är det världens snyggaste stad?
  Jag är i Skellefteå.

 8. stalle skriver:

  gå ner på torget

 9. matti skriver:

  Började kolla på säsong två av Bosch. LA är så snyggt att jag började gråta.

 10. matti skriver:

  Solen skiner och bussen rullar in i Luleå. The Plain No i lurarna och allt är bäst.

 11. hjort skriver:

  Mitt nuvarande guilty pleasure i vårvädret.

  https://play.spotify.com/album/3VSRsogHPPrcXi58Zf7eGq/53

  En japansk tonårstrio hopsnickrad av ett stort och girigt underhållningsbolag — en i raden av oräkneliga — men istället för sexualiserad och färgglad tuggummipop blev det kaxig metal. Blandad med tuggummipop. Såklart. Kan inte låta bli att nynna med.

 12. matti skriver:

  Jag hejar på Samir och Viktor. Franslåten e sämst.

 13. matti skriver:

  Så fel låt vann.

 14. Hr KBoi skriver:

  Jaså, är det här ni är?

 15. Hej Knekt skriver:

  If I were Zlatan. Eller was

 16. TP skriver:

  Och jag som trodde att matti kollade på mello istället för att se Mascara Snakes sju dagar förtidigt. Söndag, en vilodag.

 17. Benny skriver:

  Har försökt fråga min omgivning om den där Frans-låten, vad fan den handlar om. Den har ju fått fin kritik för att vara en smart text. Är det för att han har något slags irländskt uttal? För texten är ju t o t a l t obegriplig. Kan någon förklara? Har han blivit dumpad, men är glad ändå?

 18. matti skriver:

  Det är nån slags musikbranschtema på tv just nu. Det är tyska dokumentärer och de pratar om hur branschen ska överleva, om streaming, om marknadsundersökningar. Det är så torrt och tråkigt och liksom världsfrånvänt, dött, att jag kan inte sluta titta.
  Inte en enda människa som säger att det bästa vore om allt bara tilläts rasa i havet som ett jordskred med resten av mänskligheten/kapitalismen.
  Att det är musikindustrin det handlar om är bara en händelse, det är inte min poäng. Varför görs inga dokumentärer om att ge upp? Varför ska allt alltid vara liksom skenbart progressivt, leda framåt, fylla oss med hopp? Inte för att jag precis saknar de dokumentärerna, jag skulle nog inte idas engagera mig i dem heller, det är försent, det har varit försent sedan vi föddes.

 19. matti skriver:

  Det är NÄSTA vecka jag ska se Mascara Snakes två gånger!

 20. hjort skriver:

  Undrar om Frans dialekt verkligen är ett försök till dialekt eller om det bara är ett försök att låta som någon han tycker låter cool. Typ som när Iggy Azalea från lilla Australiensiska Mullumbimby förklarar att hon är ”da rillest” och ”still in da murda bitness”.

 21. H skriver:

  Benny: Frans har blivit dumpad och han vet precis hur han förväntas kämpa för att få tillbaka sin kärlek, men han tänker inte göra det eftersom hon har ljugit och betett sig illa. Det antyds väl att exet förmodligen räknar med att Frans ska försöka få henne tillbaka, men ingenting kunde vara mer fel. (Ja, det är jag som heterosexualiserar här, om ni vill fungerar det lika bra att tänka sig att texten riktar sig till en man. Det är även för enkelhetens skull som jag likställer den som framför låten med jaget i texten.)

 22. matti skriver:

  Frans dialekt är verklig, han är väl delvis uppvuxen och bosatt i London? Och oavsett, sjunger han väl som han vill. Visserligen skitdåligt i värdelös låt, men ändå.

 23. hjort skriver:

  Kanske därför jag tycker det låter suspekt. Han är delvis uppvuxen i England, och den delen sjunger på ett sätt som den andra halvan inte gör. Egentligen tror jag mer jag irriterar mig på hur han betonar och sjunger i allmänhet. Det får han helt klart göra som han vill, men jag tycker det låter ansträngt. Fast nu låter det som att jag bryr mig mer än jag egentligen gör. Hade inte hört låten innan Benny fick mig att vilja höra det irländska i dialekten.

 24. TP skriver:

  Jahapp, nu lär vi nog inte se Frans här nå mer. Visserligen var det länge sen, men ändå.
  Lite rått, kan en tycka, men de eju mattis gästis. Han bestämmer.

 25. hjort skriver:

  Förresten, jag behagade skämta om att vara delvis uppvuxen osv, osv. Jag är inte riktigt så dum att jag tror det är så det funkar. Det är målfoto på det, men ändå.

 26. hjort skriver:

  Kent meddelar att de lägger ner med värsta påkostade videon. Sentimentalt, nästan högtidligt. BQ däremot, de traskade bara obemärkt ut under natten, ut i skogen som en gammal bondkatt. Vet inte vad jag vill säga med det här, egentligen. Kanske är det bara det att jag fortfarande hoppas att kattfan kommer hemlinkande en vacker dag.

 27. Benny skriver:

  Klart han får sjungta som han vill. Tack H, fattar fortfarande inte. Eller jag fattar rent intellektuellt, men jag tror inte på att han skulle göra allt det där, eller tänker att han skulle det. Texten får en svag etta av mig.

 28. matti skriver:

  Stone Roses släpper nytt och Kent lägger av. 2016 är rätt intressant ändå.

 29. H skriver:

  Det är viktigt att vi inte släpper Frans-debatten nu bara för att Matti kommer och vill snacka Kent.

 30. matti skriver:

  Frans är en låt med Kent eller vad han heter.

 31. Benny skriver:

  Centue

 32. H skriver:

  Blåjeans med fransar.

 33. matti skriver:

  Pga sjuk såg jag TWD så fort jag klev upp.

 34. Anonym skriver:

  Kent: Om du hatar musik men vill att folk ska tro att du älskar musik.

 35. K skriver:

  Spelar in två skivor. Tänker inte släppa dem i år.
  Är det verkligen schysst? Kom igen nu!
  Men tummen upp för ny poesi.

 36. matti skriver:

  K: De kommer ju nästa år!

 37. K skriver:

  Det är om sju år, i hundår.

 38. hjort skriver:

  Hur mycket är det i bob hund-år?

 39. K skriver:

  Sex och sex sjättedelar?

 40. K skriver:

  … men det är så klart värt väntan.

 41. matti skriver:

  Hahaha. Eller inte!

 42. K skriver:

  No pressure …

 43. Trötter skriver:

  sa nån gång för ca halvårsen att ska jag behöva se en till bengalisk eld i en musikvideo så kräks jag och så kräktes jag.

  över huvud taget kändes ju som att kent-videon krystats fram av nån content-byrå, eller är det bara d att den indie’n e död… att detta är en ful dödsmask…

 44. H skriver:

  Åå jävlar vilket avsnitt!

 45. matti skriver:

  H: men eller hur!

 46. Conny skriver:

  Ujujujujujujuj.
  Rock och jobb tar livet av mig.
  Ser ut som 24 februari kommer jag ha jag jobbat 25 dagar på raken.

  Mars dröjde lite pga allt jobb. Så länge att jag märker att en låt tagits bort från Spotify redan…

  Pop a Perc med Boone har jag lyssnat svinmycket på. Oemotståndlig rap.

  Story of my life med Jevon Doe är värd ett utropstecken också. Mkt snygg låt.

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/05XjSBw7ykPUxYz5ie11CK

 47. Conny skriver:

  Lagade spellistan, så nu är den 1 timme igen. Michel Dida är ju ingen ny låt, men vi sprang ihop med honom i en radiostudio i Norge förra veckan. Han var supertrevlig. Och då hörde jag ju de här rimmen, krakow – tabasco – askkopp – halsbloss, och så var jag såld.
  Första gången på flera år jag hör ny svensk hip hop som inte drabbar mig med sekundärskam.

 48. Conny skriver:

  Och ILoveMakkonen, två saker utmärker honom utöver hans speciella röst – han har distans, är genuint rolig, och så äger han den där förmågan som Lou Reed och Iggy alltid haft, närvaro i orden så det är omöjligt att inte höra vad han sjunger.

 49. Benny skriver:

  Så vad säger vi, vi skjuter på mars lite? För jag ligger så in i helvete efter, inte minst med allting.

 50. matti skriver:

  Har sagt det förut men Kent hade bra titlar. Till exempel Elever. Och Sjukhus.

 51. Hr KBoi skriver:

  Och blaaaank, daaaank!

 52. hjort skriver:

  Kanske inte Kent som band som ska få credden för det, men videon till Max 500 är sjukt bra. Obehaglig och bra. En av mina stora favoriter, tillsammans med I Don’t Wanna med BQ och Two Weeks med Grizzly Bear.

 53. hjort skriver:

  För övrigt tycker jag någon bör ladda upp videon till I Don’t Wanna i så högupplöst format som möjligt. Den versionen jag har skulle lika gärna kunna vara filmad genom ett marsvin och uppladdad till internet via två konservburkar ihopkopplade med björntråd.

 54. Benny skriver:

  hjort: Äre den med bilfärden, eller den när Jejo springer häck? Eller vare Axe me?

  Hur var det nu igen det här med dödsstraff, varför ska vi inte ta ihjäl Breivik? Strasbourg-boi?

 55. hjort skriver:

  Bilfärden där matti skiter så surt i baksätet att chaffisen får ta på sig mask.

 56. stalle skriver:

  alltså, vilken som helst av mattis bilfärder dårå.

 57. matti skriver:

  Hahahaha!

 58. hjort skriver:

  stalle: Hehehehehe

 59. matti skriver:

  Ok, mu gör vi en Kent-fri zon här, va. Ingen får säga nåt bra om dem i alla fall.

 60. hjort skriver:

  Jag tycker om Kevlarsjäl. Kanske inte texten, men musiken. Särskilt introt där trummaskinen och synten får sällskap av gitarrerna. Inte dumt när munspelet kommer in heller, även om det är lite väl mycket 80-tal. Fack yo rules maddafacka!

 61. K skriver:

  Egoist … antiklimax?

 62. Benny skriver:

  Det är ett jävla skitband som förstört massvis med tonåringar och fina konfliktfria stunder.

 63. Benny skriver:

  Hade det inte varit för Centue hade jag haft minst tre långvariga och lyckliga förhållanden, men som av andra anledningar n just Centue troligtvis hade upphört ändå.

 64. H skriver:

  Vem tycker ni är snyggast i MC5?

 65. Hr KBoi skriver:

  När förverkar man sina mänskliga rättigheter? Det är snarast för att den gränsen är så svår att dra som vi inte har inskränkningar. Däremot tror jag inte Breivik lär ha någon framgång alls med sin talan mot Norge. Det finns pressande skäl att inte tillåta honom att ha kontakter med omvärlden, risk för att han återfaller i brottslighet till exempel genom att uppvigla andra att genomföra våldsamma handlingar. Så, klart.

 66. Gud skriver:

  H: Brother Wayne

 67. Benny skriver:

  Just det, det var så det funkar. Men det är ändå okej om jag önskar att han ramlar ut för en trapp, råkar sätta en gaffel i mjälten och lyckas hälla i sig en hel burl med alvedon? Utan att driva det till lagstiftning, så att säga.

 68. matti skriver:

  Som gud, Wayne är min fuckboy.

 69. matti skriver:

  Vem i Kent är det egentligen du pratar om, Benny?

 70. hjort skriver:

  Till Johan, som skrev här för ett tag sen: Ett ex av Angry Brigade ligger uppe på Tradera just nu.

 71. Åsa skriver:

  Jag behöver nån musik som får mig att tro på något. Kan jag få ett tips?

  Och så undrar jag om ni har sett LOVE på Netflix? Jag älskar den.

 72. Conny skriver:

  Matti: jag uppfattar det inte som att en medlem i Centue bokstavligen burit iväg tre av Benny’s tillkommande. Tror mer han syftar till de dåliga sidor med svordomar och allmänt missnöje som Centue på radion hetsat Benny att utsätta sina tillkommande för. Radion spelar Centue. Benny kastar knivar i köket. Tilltänkt tar sitt pick och pack och går.

 73. Benny skriver:

  Fingerat exempel på konversation med tilltänkt.

  Benny kliver in på scen, det är hemmafest.
  ”Ja hej ja, eh, ja jag heter Go-Betweens och flackar med blicken och har mig men är trevlig och kommer aldrig göra dig illa.”

  ”Jaha ja okej, jag heter Centue och är en sån killar lätt bli kär i. Jag har t-shirten med fonten och färgsättningen från min favoritskiva och i övrigt är jag helt ointresserad av musik och fattar egentligen inte varför du slutade spela fotboll, man blir ju så snygg av det.”

  Benny lämnar scenen och missar sista nattbussen. Fin.

 74. matti skriver:

  Alla MÅSTE se senaste, andra, säsongen av Happy Valley. Det är Ken Loach och alla andra är Danny Boyle.

 75. matti skriver:

  Lyssna på The Goon Sax. Får mig att tro på popmusik i alla fall, och det var det länge sen jag gjorde.

 76. Hr KBoi skriver:

  Benny – det är ok att hata. Båd Breivijk och Centue.

 77. H skriver:

  Jag hade förresten inte fattat att Iggy Azalea rappar ”I’m de rillest”, jag trodde det var ”first things first I’m a realist” och tyckte att det var rätt coolt att inleda värsta skrytlåten med att hon är realist. Ungefär som när Comet Gain sjunger ”this is hopeful, this is grateful, because you are realist”.

 78. skräddarn skriver:

  Den här har fått mig att tro under mars månad. Tro på våren, Jesus och kärleken. Gillar det som alla experter ogillar med den också, att den är hitig och ”oäkta”!

  https://open.spotify.com/album/2lHI63g5eHByfR2IuIvH3E

 79. H skriver:

  Iggy Pop-skivan är bra, och jag borde helt enkelt låta mig förföras. Men när något är för ”bra” så blir jag skeptisk. Blir jag manipulerad? Jag tror inte som Matti att den kommer att bli sågad nånstans, jag tror den kommer att tas emot som ett kraftprov. Kopplingarna till framför allt The Idiot är ju väldigt tydliga, förmodligen avsiktliga, och jag vet inte om det är på riktigt eller om det är som när nya Star Wars-filmen får patina från de gamla Star Wars-filmerna för att det är vad fansen vill ha. Jag känner att jag kanske låter väl gnällig nu, det ÄR en bra skiva (säkert jättebra till och med), men det är just det som ger mig motstridiga känslor. Jag känna över huvud taget känna en stigande motvilja mot ”bra”. Hej från mej!

 80. H skriver:

  (”because we are realists”, går texten i ”Réalistes” med Comet Gain förresten, ursäkta felcitering)

 81. Benny skriver:

  Coleslaw, är det sås eller sallad?

 82. hjort skriver:

  En röra?

 83. matti skriver:

  Sallad.

  H: det där är precis en sorts sågning som jag förväntar mig. Tycker det är en rimlig invändning, men lite safe. Misstror inte invändningen för den sakens skull alltså.

  En annan väntad sågning är alltså den obligatoriska, Kristoffer Anderssonska. Eftersom Iggy ( eller annan åldring) gjorde skivor för länge sen är han dålig. Och gillar man dåligt är man dålig. Och det sista håller jag ju med om.

 84. matti skriver:

  Fast den här dagen verkar gå lite i folk-goth. Angel Olsen etc, den stilen.

 85. stalle skriver:

  om jag hade hittat igen iggy/homme skivan på spotify så hade jag lyssnat på den, men det gör jag inte så det gör jag inte.

 86. H skriver:

  Matti: Safe att invända att skivan är safe? Jo, jag förstår din poäng i och för sig.

  Ja, Debris’ får det bli.

 87. Gud skriver:

  Jag tycker det är rimligt att Breivik invänder mot att han kroppsvisiteras naken (inklusive finger i ändtarmen) upp till åtta gånger om dagen. Tycker det andas av någonting annat än enbart säkerhetstänkande från vakterna.

 88. Gud skriver:

  Eller ja, kanske inte egentligen rimligt att just han protesterar mot hur man behandlar människor. Verkligen inte!
  Men jag tycker att Norska staten som vakterna är representanter inte borde ägna sig åt vad som kan ses som en form av fysisk bestraffning.
  Med reservation för att jag självfallet inte känner till säkerhetsläget och att det kanske kan finnas anledning att misstänka att Breivik gömt farliga saker i rumpan åtta gånger på en dag, utan att lämna sin cell.

 89. H skriver:

  Ja, som både Gud och Hr KBoi är inne på: det vore en seger för ultrafascisten Breivik om Norge skulle agera som en fasciststat i behandlingen av honom. Han var ju helt övertygad om att han skulle bli avrättad när han arresterades. Allting med det som har hänt är värdelöst, men det finns knappast någon mer önskvärd reaktion från samhället än human behandling. Även om privata fantasier om en knuff nedför en trappa också är helt begripliga.

 90. matti skriver:

  Jag uppfattade inte som att du skrev att skivan är safe, mer som att du inte var säker på vad avsändarnas avsikt var och därför safear du i din bedömning. Av rädsla för att bli ”lurad”.

  Jag minns en gång, jag var kanske 15, och hörde en låt på radion och tänkte att det här kan lika gärna vara dåligt som bra. Och jag bestämde mig för att ha en åsikt innan jag visste vad det var. Jag valde bra. Det var We’re Not Gonna Take It med Twisted Sister. Det var ett hårt slag för en som definierade sig genom sin goda smak (Joy Division, Discharge etc) att gilla sånt ytligt mög. Men det formade mig litegrann. Aldrig safea, tvärtom försöka ha en åsikt först av alla.
  Och igen, jag förklarar bara mig själv, har ingen kritiska synpunkter på hur du eller nån annan resonerar kring Post Pop Depression eller annat. Även därför jag väljer att ”recensera” innan skivan kommit ut, och väljer att ha förutfattade meningar om vad andra kommer att tycka. Jag tycker det är lite spännande. Det är fö så gott som all spänning jag orkar med pga fegis som inte ens kan gunga gunga utan att bli lite rädd.

 91. H skriver:

  Alltså, jag tror att avsikten är att göra en så bra skiva som möjligt. Däremot finns det i den avsikten något som jag uppfattar som medhårsstrykande. Det är meningen att man ska tycka att skivan är bra! Hahaha på mig själv. Ledsen om det uppfattas som positionering, att tycka ”rätt” eller ”fel”. Sen kan man ju fundera över om och i så fall hur jag skulle uppleva skivan annorlunda om jag inte visste att Josh Homme var inblandad till exempel. Men jag tycker inte att avsändaren är oviktig, nånsin.

 92. matti skriver:

  Har aldrig hört talas om Debris. Lyssnar på skivan nu, efter halva kollade jag upp dem. Trodde det var ett nytt band! Grymt bra ju! Tack för tips!

 93. matti skriver:

  Hahaha, jag tror iofs också att meningen är att man ska tycka skivan är bra.

 94. matti skriver:

  Plus, gillar inte WNGTI längre. För en kan ju ändra sig.

 95. stalle skriver:

  wngmi var ju ändå en jäklig snygg ordlek

 96. H skriver:

  Vad är det förkortning för, We Are the World?

 97. matti skriver:

  Det betyder Be Right Back…

  Jo stalle. Chåfförn vettu.

 98. H skriver:

  Be right back, haha. Smell ya later!

 99. skräddarn skriver:

  Debris är alltså från Chickasha?!? Det var det sjukaste jag läst på länge. Min brorsa har bott där och jag fick ”äran” att hälsa på. Fick bl.a. sova över hos sheriffen (alltså hemma hos honom) vid ett besök. Vill med emfas hävda att Debris är så långt ifrån mitt intryck av Chickasha och dess sheriff man kan komma.

  Dagens skiva.

 100. Hr KBoi skriver:

  Iggy är bra, men jag är rädd att den saknar lite mer djup. Den kommer kanske inte hålla för mer än fem-sex genomlyssningar. Men å andra sidan, vad gör det nuförtiden?

 101. Benny skriver:

  Kboi: Velvet Undergrounds nya.

 102. H skriver:

  Som vanligt säger Hr KBoi det man tänker fast formulerar det bättre. Förutom när det handlar om Blur!

 103. Gud skriver:

  Om man ska tro DN:s nummersystem så är alltså Post Pop Depression ett poäng sämre än Conny Blooms nya skiva. Jamen det känns väl rimligt tycker jag.

 104. skräddarn skriver:

  Kan bara uttala mig om singlarna på spotify.

  Låter ju väldigt Hommeskt. Som om Iggy bara ställt sig i sångbåset i slutskedet och levererat. Sen levererar han ju som bara han kan förstås! Tyckte Conny sa det bra, det där med att det inte går att undvika vad han sjunger. Inte ens på Metallic K.O kan man ju värja sig, trots ljudkvaliteten menar jag.

  Lätt en köpskiva. Tänker att man kanske lessnar på den pga Homme men att man om sju år slår på den och ba ”underskattad platta!”.

 105. skräddarn skriver:

  Iggy är kanske bästa rocksångaren? All time alltså.

 106. matti skriver:

  Ja, jag tycker den blir bättre och bättre. Som The Idiot. Tog många, många år innan jag tyckte den var så bra som den är.

 107. H skriver:

  Har jag berättat min The Idiot-historia? Om inte så gör jag det nån annan gång.

 108. H skriver:

  Ps, bästa rocksångaren all time tycker i alla fall jag lätt är Mattias Alkberg i Burger Qing. Ny platta på gång pleeeeeaase?

 109. matti skriver:

  Tack! Och jajjemen!

 110. matti skriver:

  Ny Veronica Maggio-singel idag:

  https://open.spotify.com/track/6D4YStL7mHGFql17ZrMoaV

  Vad tycker ni?

 111. Benny skriver:

  Tycker Goon Sax var mer Beat Happening än Go-Betweens, om man frånser det mest ultra-uppenbara om ljud, scen och släktskap. Det jag gillar med Go-Betweens finns emellertid inte riktigt. Och så tycker jag det känns lite olustigt, även om de är megaunga.

 112. H skriver:

  Jag tycker Goon Sax påminner ganska mycket om Bitch Prefect som också är från AUS och släppte en bra skiva för typ fem år sen. Finns på Spotify om nån är brydd.

  Jag lyckas inte tycka nåt särskilt om Maggio-låten. Bra radio.

 113. matti skriver:

  Vad är det du finner olustigt?

 114. Benny skriver:

  Att Forsters sons band låter exakt som hans pappas band lät för 30 år sen. Som om 30 år inte hänt, för mig är det där och då. Skulle Blixas son göra en skiva som lät som Halber Mensch skulle jag också tycka det var lite olustigt. Samma med band som är ultranära Robin Guthire-produktioner. Jag är lite antikonservativ eller nåt, tycker inte man kan göra samma sak en gång till. Men som Kboi sa tidigare idag när jag retades om rock, jag har någon slags technomössa på mig.

 115. Benny skriver:

  GUTHRIE OK HADE GOTT

 116. matti skriver:

  Benny: Ok, jag fattar!

  Maggio-singeln. Det är så tråkigt att den (och mycket annat) är så himla samma som allt annat.
  Till skillnad från Goon Sax då, tycker jag. Tycker inte det låter så mycket Go-Betweens. Eller i alla fall så är jag glad att nåt påminner om dem. Eller Beat Happening. Att mitt 80- och 90-tal var mer än en dröm. Plus älskar skivan pga bra helt enkelt.

 117. matti skriver:

  The Americans är igång igen!

 118. hjort skriver:

  http://deutrotningshotade.story.aftonbladet.se/

  Fina texter här. Jävligt fina formuleringar, bitvis. Poetiskt.

  ”Jag tänker ibland på att mamma ska dö. Men hon ska inte in i elden och ut på havet. Nej tack. Jorden ska förändra människan. När man är död går man ner i jorden. Det är fint på kyrkogårdar… Gud och sinne. Där på kyrkogården vill jag sitta och minnas min mamma. Men en dag i taget.”

 119. stalle skriver:

  helig ko-slakt. alla låtar på freddie Wadlings nya låter exakt likadant. ferlåt.

 120. Benny skriver:

  matti: Haha, du skriver i passive aggressive voice.

 121. skräddarn skriver:

  Maggiosingeln hade varit bättre om de antingen skippat synthen eller skippat allt det andra och bara haft kvar synthen.

 122. matti skriver:

  Hehehehe.

  Nä men nä, gör jag ju inte. Tvärtom. Skrev utropstecken för att visa att jag verkligen förstår, och ser ingen anledning att argumentera, inte om just det, din upplevelse/åsikt/slutsats.

 123. matti skriver:

  Inte lyssnat på Wadling än, men visst är det typ alltid så? Men en version av allt det där likadana är grymt. Den där singeln på den denna skiva, Jennifer på förra, eller vilken det var. Etc.

 124. matti skriver:

  K E N T
  (Ekeroth)

 125. matti skriver:

  Förlåt, kunde inte låta bli. Vet att det är fel å skämta om sånt.

 126. Conny skriver:

  Maggio. Jag är sedan några år helt torsk på uttrycket i hennes röst och sång och text. Lite som med Håkan.

  Lite oroväckande att refrängen bara är ställa-in-skorna-schlager. Inte så bra låtskrivande. Är det här bästa låten på skivan? Jag menar, på förra och förrförra plattan finns det 15 låtar lätt som alla är bättre låtar.

  Synthen och produktionen bryr jag mig inte om alls i såna här sammanhang.

 127. Conny skriver:

  Hahaha, B!

 128. matti skriver:

  Åh vad jag är på punkhumör idag. Bra!

 129. H skriver:

  För du ska ju bara se SVERIGES BÄSTA BAND ikväll LIXOM.

 130. matti skriver:

  Maggio, fast sången i första bryggan innan refrängen är H E L T magisk.

 131. matti skriver:

  JA! Två av dem till och med!

 132. Fredrik B skriver:

  Sator Codex och vilka mer?

 133. H skriver:

  Ja: Skator och Cortex. Det är ju två.

 134. skräddarn skriver:

  Scooter? Skribenterna här inne älskar verkligen all musik. All leave cancelled!!!!

 135. Gud skriver:

  BY THE WAY, HOW MUCH IS THE FISH?
  Älskar Scooter. Fast i små doser åt gången.

 136. H skriver:

  Inget Scooter för mig. Kör som många av er vet punkfritt i år.

 137. matti skriver:

  Buss mot Umeå, skönt överkänslig, lyssnar på crust och allt bra.

 138. kilo skriver:

  Benny: Skrattar så jag gråter! Men så är jag fortfarande lite glad sen igår också.

 139. matti skriver:

  Mascara Snakes, de är så bäst.

 140. Challe skriver:

  Tummen upp för Goon Sax! Annars är ju det här sjukt mycket Go-betweens: https://www.youtube.com/watch?v=BDaXVYjKJEU

 141. stalle skriver:

  stort grattis till conny i dag!

 142. Hr KBoi skriver:

  Skönt ändå, när gamla moderater så oanande begår karaktärssjälvmord.

  http://fokus.dn.se/vreden-pa-ostermalm/

 143. TP skriver:

  Att Conny ska ha ett stort grattis är ju bara journalistisk vänsterpropaganda, men efter som jag är vänster säger jag Grattis Conny! Oavsett vad det handlar om.

  Samt, tack för tips med länk Hr KBoi.

 144. matti skriver:

  Conny! ❤️❤️❤️❤️??????✌️?.

 145. matti skriver:

  KBoi: ja verkligen. Vilka jävla rövtrattar de är, Adelsohns och resten.

 146. Gud skriver:

  Grattis Conny! Fira med en semla.

 147. Benny skriver:

  Eat the östermalmgubbkärringar.

 148. hjort skriver:

  Grattis, Conny!

 149. matti skriver:

  Ibland älskar jag att repa. Som hela dan idag.

 150. H skriver:

  Den här vintern tog man sig igenom på nåt sätt. Nu ska man bara ta sig igenom våren också. Det är tur att tiden aldrig står still.

 151. H skriver:

  Ps, hur är man funtad om man inte gillar Beach Boys?

 152. H skriver:

  Älskar Walking Dead och Lovin’ Spoonful.

 153. matti skriver:

  Jag med. TWD eallefall.

 154. H skriver:

  Jag vet inte om jag älskar Lovin’ Spoonful heller, men det kändes så när jag skrev det.

 155. matti skriver:

  TV

  Det är väl sjukt, men jag vill se om Breaking Bad. Igen. Tycker så himla mycket om Better Call Saul också.

  TWD: det är ju coolt att världen utvecklas, eller hur man ska säga. Döingarna är ju mer som getingar nu, ett extremt irriterande faktum mer än en obegriplig fara. Men jag har liiite problem med att det är så konventionellt spännande nu, med människor. Fast det är väl lugnt så länge det fortsätter vara mer gore än kung fu.

  På tal om kung fu: jag såg typ halva säsong två av Daredevil på resan till/från Umeå i helgen. Den serien har ju problem. Mest är det väl att det känns som en DC-grej, snarare än en Marvel. Alltså att vardagen, verkligheten, är så sjukt tråkig och allvarlig att superhjältarna känns helt malplacerade. Och han som spelar DD är ju inte helt karismatisk. För att uttrycka det snällt.
  Bästa otecknade Marvel:
  1. Guardians of the Galaxy
  2. Jessica Jones
  3. The Avengers (och alla sologrejerna där, ids ej rangordna)
  4. Agent Carter
  5. X-Men
  6. Daredevil
  7. Agents of S.H.I.E.L.D
  8. Hulk (innan Avengers-filmerna)
  Resten orkar jag inte med alls. Fast gillar såklart Fantastic Four och Spiderman när de är tecknade.

  Förresten: Happy Valley säsong två finns redan på amerikanska Netflix, bara ett Hola-klick bort!

 156. Greven skriver:

  Mer tv. Sjukt besviken på den här säsongen av bosch. Jönssonligan är fan vassare.

  Känner inte igen storyn från någon bok heller. Märklug soppa.

 157. skräddarn skriver:

  Fulstreamar ni Bosch eller? Kollar bara Vinyl nu för tiden och som vi alla vet är ju det sämst på riktigt.

 158. TP skriver:

  Alltså, palla se Vinyl! Själv blev jag bara såå trött efter första och har helt förträngt dess existens. Jag är fullkomligt jävla trött på allt amerikanskt skit, orkar inte kolla på annat heller. Med undantag möjligen för sociala helveten i Happy Valley, men orkar inte, vågar inte. Inte just nu iaf. Lyssnar bara på min tinitus C-1020, inget annat.
  Förlåt.

 159. matti skriver:

  Happy Valley är brittiskt. Inte amerikanskt på en fläck.

 160. matti skriver:

  Asså Daredevil är så sjukt korkat, jag svimmar bakom skämskudden. Då brukar jag ändå älska korkat.

 161. H skriver:

  TWD: Jag har ju sagt hela, hela tiden att jag vill ha zombieaction hellre än ”det är andra människor som är den verkliga fienden”, men jag tycker människospänningen funkar just nu, med zombiespänningen som en ändå integrerad fara runt ikring. Det gick ju ändå lite i stå det med det här att hacka sig ut ur en helt omöjlig zombieinvasion. Det har inte varit så mycket såsigt drama, utan hederlig psykologisk terror och osäkerhet kring vem som går att lita på, vem som är ond och god. Nu har det varit flera toppenavsnitt på raken, och med två avsnitt kvar gissar jag på rejält åka varenda minut som återstår. Och sen börjar Fear the Walking Dead igen direkt veckan efter om jag förstått saken rätt.

 162. stalle skriver:

  i går körde jag 105 mil ensam för att köpa ny bil. i morse startade den inte. heja mig.

 163. greven skriver:

  Bosch finns på HBO nordic. Första säsongen var mvg. Andra är uselt.

  Better Call Saul är bäst TV nu. Tycker Vinyl tagit sig lite. Funkar för mig. Inte jättebra. Men i brist på annat.

 164. skräddarn skriver:

  Finns den redan på HBO alltså! Men trist att den är kass. Första var ju som sagt bra.

 165. Gud skriver:

  Låter bedrövligt Stalle! Trösta dig med att äta ordentligt med äggformat godis till minne av Jesu lidande på korset.

 166. skräddarn skriver:

  Du har ett svart moln över dig stalle. Men det försvinner med grogg. Påskgrogg!

 167. matti skriver:

  Nä, tycker inte Bosch är usel. Vinyl gav jag upp faktiskt. Daredevil är usel MEN jag har bara ett eller två avsnitt kvar.

 168. Greven skriver:

  Uselt o uselt. Ser sista avsnittet ikväll. Många av skådisarna e ju fortfarande grymma. Älskar miljöerna o bosch/dotterrelationen. Men själva storyn e för tam. För simpel. Kanske e onödigt hård då jag älskade första säsongen. Böckerna e ju rejält ojämna också iof.

 169. Hr KBoi skriver:

  Påsk schmåsk!

 170. skräddarn skriver:

  Ska vi börja nu igen? Har ju förklarat varför påsken är totalt överlägsen alla andra högtider.

  Kort resumé:

  – god mat
  – smällare
  – jesu död

 171. H skriver:

  Påsksmällare, är det ens en grej?

 172. H skriver:

  Första träffen när man googlar ”påsksmällare”, en rubrik från Sydsvenskan 2006: ”Påsksmällare ett utdött fenomen”

  Alltså du är så UTE, skräddarn. Kort resumé:
  – köper skivor i butik trots att det inte är Record Store Day
  – fulstreamar inte
  – använder påsksmällare

 173. TP skriver:

  Hahaha, ja se shredd
  Kort resumé :
  Lamm
  Lamm
  Punka på cyklar och
  saknade smällare
  Fulstreamar Happy V
  Läser En kos dagbok
  Blir glad

 174. matti skriver:

  Min familj äter inte lamm pga lamm = söta barn. Samma med kalv. Fast kyckling går bra.
  ”Du är ju naiv om du tror att kycklingar är barn”, kan man få höra. Ja, så hajare.

 175. H skriver:

  Hälsa din familj att de är fascister, Matti.

 176. matti skriver:

  Påsken är ok, bara att man måste åka omkring till släkt alla dagar. Och att det är nån hemvändartradition för speciellt yngre människor, yngre vuxna, som inte fattar att sånt la en ju av med förra istiden typ. Och så kommer det ungar och ska ha godis också.

  Men plus är ju som skräddarn säger, dessutom Blåkulla och häxor och det pga det. Fö, vet inte om jag kanske sagt detta, men för första gången sedan jag vet inte, Scream kanske, ser jag fram emot en skräckfilm: The Witch, beroende på att The Satanic Temple hyllar den. Inte för att jag tror på hokus pokus och det, men det är ändå rätt hardcore. Och hardcore will never die, but you will.
  Så då har en nåt att göra när alla andra dricker jesu blod i alla fall.

 177. Hr KBoi skriver:

  Påsk schhmåsk!

 178. H skriver:

  ”You know it seems the more we talk about it, it only makes it worse to live without it, but let’s talk about it”, så himla himla fina textrader tycker jag.

 179. hjort skriver:

  H: Finfina. Plus typ hela God Only Knows. ”If you should ever leave me, though life would still go on believe me, the world could show nothing to me, so what good would living do me?”

 180. matti skriver:

  Vi folkomröstar: Dire Straits eller Fleetwood Mac. Inga alternativ finnes, alla måste rösta. Först kan vi debattera. Ordet är fritt.

 181. skräddarn skriver:

  Dire Straits sju dagar i veckan pga av introt till Money for nothing samt videon till samma låt. Så, då var den debatten över!

 182. skräddarn skriver:

  Men det är klart, finns säkert några vilsna själar här inne som vuxit upp utan påsksmällare och således blastar Albatross varenda tillfälle som ges.

 183. Gud skriver:

  Dire Straits pga hur stämningsfullt det var i en säsongsavslutning av Miami Vice när Don Johnson körde bil på natten till Brothers in arms. Kanske hade han blivit sviken av cheferna på något vis också. Minns inte riktigt, 30 år sedan ungefär.

 184. TP skriver:

  Fleetwood med PG och påsksmällare utan albatross. Klartslut.

 185. Benny skriver:

  Pär Gessle? För i så fall är det helt fel.

 186. Hej Knekt skriver:

  Dire straits hade ju den bästa trummisen, helt kalas på de första skivorna, men hamnar kanske i skymundan av gitarrmogulen i en dels öron. Stevie Nicks Edge of Seventeen (som väl är samplad av Destinys Child), och Lindsey Buckinghams Castaway Dreams kanske kan läggas till Fleetwoods pluskonto när allt ska summeras. Fleetwood borde inspirerat till mer intressant musik från andra jämfört med DS.

  Kan Knopfler ändå vinna pga bandana?

 187. matti skriver:

  Jag tänker så här jag, att Making Movies är fem kringlor rakt igenom, så också Tusk. Och det är respektive artists enda fullpottare, men det är fler låtar på Tusk som är bäst, det är ju en dubbel-LP. Alltså vinner Fleetwood Mac.

 188. matti skriver:

  När man är nostalgisk över saker man inte valt själv, alltså den där känslan som får en gå på klassträffar, prata lumparminnen, lyssna på, inte vet jag, Flashdance-soundtracket etc, har den ett eget ord, den känslan? Eller är det det som ÄR nostalgi?

 189. H skriver:

  Jag väljer Dire Straits för Sultans of Swing.

 190. matti skriver:

  Och omvänt, när man hör något man gillade men som är svindåligt, t ex The Alarm, eller påminns om något värdelöst man gjorde på högstadiet, var dum med nån mindre t ex. Har den skammen ett eget ord?

 191. matti skriver:

  Verkar som att Dire Straits vinner. Som när Alliansen vinner val. Eller sossarna för den delen. Det är inte rätt men det är så det är.

  Ett sista argument för FM, med hjälp av ett ej relaterat minne: när salig Rolf Nilsén recenserade Cindy Crawfords filmdebut i Norrbottenskuriren. Först en lång sågning av såväl film som skådespelarinsats och så: ”denna film får en överkorsad kurir i betyg. Vänta, jag fick något i ögat, en kurir.”

  Lite så är det ju med Stevie Nicks geni (obs menar inget sexistisk, som Roffe gjorde). Allt blir liksom ÄNNU bättre med henne.

 192. Hans skriver:

  ”eller påminns om något värdelöst man gjorde på högstadiet, var dum med nån mindre t ex”. På engelska finns ju guilt wash. Men inget på svenska vad jag vet.

 193. X skriver:

  ”Skamsköljning” säger ju faktiskt vissa i swe

 194. Hr KBoi skriver:

  Dire Straits vinner, också över Television.

 195. matti skriver:

  Vi lyssnar på första Strokes i bilen från Boden. Den är fortfarande bra.

 196. stalle skriver:

  kör vic c – little, fortfarande genisvängen! som kega sa.

 197. skräddarn skriver:

  Har ärligt talat aldrig lyssnat på varken FM eller DS förutom hitsen. Kanske borde men suget finns liksom inte. Kan därför inte möta Hr KBois påstående även om det verkar helt bananas.

  Kan däremot säga att Bitchin Bajas & Bonny Prince Billy gjort en grym skiva ihop!

  Här är min favorit relaterad till diskussionen ovan:

  http://youtu.be/RLiKVyvA4ik

  Ska ut och smälla nu.

 198. skräddarn skriver:

  Fanns ju en video!

  http://youtu.be/ssc7RMdkAWs

 199. skräddarn skriver:

  Men är det det som är grejen med FM Nicks/Buckingham? Att de gör snitsiga låtar? Hur ska jag säga, lite quirky men ändå ämnat för FM-bandet typ?

 200. matti skriver:

  Bara att hon är bäst. Och bitvis FM med.

  Kolla det här skumma klippet t ex, obs MYCKET bättre än på skiva.

  http://youtu.be/S2rOh6dCwao

 201. hoya skriver:

  Dire Straits såklart. Making Movies ja, men även Love Over Gold är bra som album. Och försök se Alchemy med hög volym på teven utan att bli glad.
  Verkar bli vegetarisk quorn-lamm i morgon, men jordärtskockspurén är intakt.

 202. matti skriver:

  Men annars, jo. Som ABBA och Carpenters lite. Fast bättre när de är som bäst.

 203. stalle skriver:

  fm alla gånger. mycket pga töntigt pannband på mark k.

 204. Hr KBoi skriver:

  Glad schmåsk!

 205. backlund skriver:

  Dire Straits säger jag. Brothers in Arms är också soundtrack i säsongsavslutningen av s02 av West Wing, och det är perfekt placerat.

  Strokes första, ja, ättebra skiva. Men Strokes andra är bättre. Sjukt bra. Som här: https://www.youtube.com/watch?v=b8-tXG8KrWs
  Bryggan, eller liksom ingången i refrängen kanske man säger, är så dösnyggt ihopbyggt. De är också de enda som använder gitarrsolon och att det är okej. Ja, förutom Conny och Johnny och typ Ossler, men det är ju nåt helt annat också. Och BQ. BQ vinner alltid.

 206. matti skriver:

  Ingen som lagt dansbands-Dylan kortet ännu angående Dire Straits.

 207. backlund skriver:

  Det där om gitarrsolon har jag dålig täckning för. Tar tillbaka. Har jobbat natt.

 208. matti skriver:

  Det är nåt med hennes närvaro, hennes röst. Gipsy på Mirage, det är ju AOR-klet på många sätt. Men som hon sjunger. Sång trumfar ju gitarr. I alla fall Mark Knoplfers gitarr.

  https://open.spotify.com/track/64DXA7SNEhMGA32MmVCNYo

  På tal om ”hennes närvaro”, nu iväg och fira mamma, 70 år.

 209. matti skriver:

  KNOLPFERS HAHAHAHA

 210. Benny skriver:

  Hur var det nu, skulle jag hoppas på att dom bombar Isis åt helvete i Palmyra, eller inte? Kboi?

 211. backlund skriver:

  Förresten. Wild heart-klippet är top5 musik som fångats på nåt.

 212. skräddarn skriver:

  Fattade inte riktigt det klippet, har iofs inte ens hört orginalet. Tror man måste va lite ”hennes närvaro”/ ”bryggan är så dösnygg” / femma i musik på högstadiet för att gåshuda på det.

 213. Gud skriver:

  Stevie är snyggast av alla fem som närvarar på bryggdansen?

 214. matti skriver:

  Hahaha, alltså klippet i sig ÄR ju obegripligt. David Lynch-obegripligt nästan. Men hon sjunger ju så obehindrat och fint att skinnet krullar sig. Jag tycker det är en enorm musikalisk upplevelse. Jag förstår det inte men jag älskar det.

 215. stalle skriver:

  äh va fan, händere nå älle?

 216. stalle skriver:

  det här är ju bra

  https://youtu.be/OGDkg3QiJmk

 217. H skriver:

  Jag tycker att alla borde läsa Hjärnan darrar av Klara Wiksten. Länge sen något fick mig att känna mig så hoppfull inför människans individuella sorger och elände. Tänk ”Pinhead” med Ramones och ”Kärring i rött” med Mascara Snakes.

 218. matti skriver:

  Ser till min glädje att det bara är 952 låtar på min tusenlista. Det betyder att jag kan lägga till 48!
  Åh, hur ska jag göra, en lista och bara panga in alla på en gång, eller en och en?

 219. matti skriver:

  Fast först vill jag fortsätta med klassikerna lite: i stället för att se om typ Breaking Bad fortsätter jag läsa om Utvandrarna-tetralogin. Men, alltså, Roberts öra och Roberts resa till guldfälten i Nybyggarna, men fan vad det är segt att läsa.

  Underskattad/bortglömd skiva: Wig Out at Jagbags.

 220. stalle skriver:

  matti, börja med en velvet underground-låt

 221. matti skriver:

  Fint med bossen på svt. Måste lyssna på The River.

 222. skräddarn skriver:

  Efter sex avsnitt av Bosch S2 tycker jag nog att den är bra. Typ som S1. God underhållning!

  Har bara den första med Jicks, kanske borde täcka igen hålen ändå.

 223. matti skriver:

  Wig Out e bättre

 224. matti skriver:

  Idag lyssnar jag på Meat Puppets – Up On The Sun. Den är så himla bra, inget låter som den.

 225. matti skriver:

  Nu bytte jag till Volcano Suns – The Bright Orange Years. Så, protogrunge verkar vara det rätta svaret på dagens Melodikrysset.

 226. matti skriver:

  TWD, nog är det spännande nu!

 227. Hr KBoi skriver:

  Påsk schmåsk på er då, era dönickar.

 228. matti skriver:

  Dönickar schmönickar.

 229. hjort skriver:

  Sådärja! Då har hela ledigheten gått åt till att vara bitter över att den kommer ta slut. Jag är inte gjord för denna värld.

 230. Benny skriver:

  Jag var magsjuk.

 231. hjort skriver:

  Men då var du kanske ändå ganska produktiv. På sätt och fis.

 232. matti skriver:

  Hahaha. Du sa fis.

 233. H skriver:

  Jag har gjort en C-60 med The Falls nuvarande sättning, 2007-2016, som jag tänkte dela här. Med nuvarande sättning menar jag från och med Reformation Post TLC eftersom flera i nuvarande sättningen är med där + det bandet (amerikanerna) spelar en låt på senaste skivan (som dessutom är en av de bästa på den).

  Det var skitsvårt, särskilt eftersom långa låtar gjorde att det blev så himla mycket som fick ryka. Men jag känner mig väldigt nöjd med hur den blev, tror jag. Skulle gärna se listor från TP, skräddarn och andra som känner sig manade.

  Min relation till nuvarande sättningen är: när den bildades var jag rätt ointresserad av att lyssna på samtida Fall. Sen kom Ersatz GB som är så bedrövlig, och Re-Mit gillade jag inte heller (det har vi redan grälat om här). Egentligen var det på grund av att Remainderer EP var så jävla bra som jag lyssnade ikapp + delvis omvärderade Re-Mit (Ersatz GB tycker jag fortfarande är bedrövlig). Men sista året har jag varit ganska besatt. När de är som bäst är de verkligen hur bra som helst.

  https://open.spotify.com/user/joanboan/playlist/5R8S2PNwU8rMDhMZD3ilzD

 234. TP skriver:

  Fall ja, kanske, så himla bizzi och vill inte hamna i Fallkoma igen. Eller så vill jag det. Och det där att MES gillar Can och vill vara Damo är ju bara nys eftersom han i stort är en avbild av Malcolm Mooney ju. Kanske återkommer med en C-60 Bäst of Malcolm senare om nån bryr sig.

  Men på tal om annat: Så mycket Kinks det låter om ”The Janitor Revealed” på Wig Out at Jagbagsskivan som matti tipsade om för ett tag sedan. Helt sjukt likt tycker jag. Kommer därför spela Village-Green-skivan ikväll bara därför. Fall senare.

 235. skräddarn skriver:

  Vare nån som sa the Fall c-60?!? Skönt med vardag och att nån äntligen håller sig till ämnet.

  Här är mitt

  https://open.spotify.com/user/1112545332/playlist/0UbGt0PNpZdlmg2GZr6M5u

  Ska lyssna på Hs sen men nu måste jag göra fart på gungan.

 236. matti skriver:

  Malcolm C-60 verkar så jävla mäktigt! Besitter inte redskapen själv riktigt, men om någon gjorde en C-60 med post-Damo så vore det också hur fedt som helst.

  The Fall-listorna ska jag strax lyssna på, tack!

 237. TP skriver:

  Fall ja, här är en C-60 ju:
  https://open.spotify.com/user/tpart/playlist/1y6tQ5WiBfKeZe2wENGJX7
  Överraskades av att Sub-Lingual kändes svår att lägga in i ett blandad sammanhang. Ersatz GB är en skiva som växer ffa i slutet av skivan. Bara tre fick plats. Your Future och Re-Mit är fortfarande små mästerverk i mina öron.
  Jag blev hyfsat nöjd med blandningen och jag överraskades av att slänga in Can Can Summer och Is This New t ex.
  Ska kolla in H’s o shredds senare.

 238. H skriver:

  Kul att skräddarn jag och skräddarn har 0 låtar gemensamt på våra Fall-C-60:n! Och det betyder inte ens att jag tycker att skräddarns är dåligt. T.ex. 50 Year Old Man rök från min på grund av längden. TP verkar ha låtar gemensamt med min och skräddarns + en del som ingen av oss har. Ska lyssna på bådas om en stund.

  Jag gjorde en Can efter Damo-lista i höstas. Ni kan få se den, men då vill jag lägga in reservationen att den gjordes för eget bruk, för att jag inte hade koll på skivorna och ville plocka ut det jag gillade.

  https://open.spotify.com/user/joanboan/playlist/6nT5en6lL72fDUvZPTtZ6s

  Malcolm Mooney-C60 från TP, gärna!

 239. skräddarn skriver:

  Ja, nu såg ju jag Hs lista innan jag gjorde min och hade det lite i åtanke. MEN de enda låtarna som jag skulle vilja dubblera är de från YFOC. Både Mexico Wax Solvent och Weather Report är två favoriter. Slutet på Weather Report drabbar ju en!

  Vidare är Wolf Kidult man grym men då skulle IWS bli för överrepresenterad. Samma med Can Can Sunmer från TPs.

  Tycker nog att IWS är bästa skivan från den här perioden. Kanske bäst av alla.

  Håller med TP om Ersatz också, bäst på slutet. Nate will… fick vara med för att han rimmar så roligt. Har inte tänkt på det innan men läste nånstans att Domino säkert hade synpunkter på YFOC och att resultatet därför påverkades. Menar att Ersatz bara gjordes och sen rätt ut bara. YFOC är ju bättre, men Ersatz har nån slags charm ändå.

 240. H skriver:

  Uuuh, jag tycker andra halvan av Ersatz är vidrig. Cosmos 7 är okej och Taking Off gillar jag, men sen är det egentligen slut för min del. Mask Search är ganska rolig men inte särskilt bra och Greenway är ganska rolig men väldigt usel (blir möjligen ännu roligare av att den är så usel i och för sig). Men resten… blööööörrrghghhh….

 241. skräddarn skriver:

  Vill passa på att säga att både Hs och TPs c-60 är grymma!

  Även påpeka att föregående kommentar är skriven av en som inte gillar påsksmällare. Sen kan övriga dra egna slutsatser om slutet på Ersatz.

 242. janusch skriver:

  Men Meat Puppets, finns det verkligen något album som klår Too high to die? Sjukt jämn i all sin brist på jämnhet, om det ens går att säga så.

 243. TP skriver:

  Javisst, alla är bäst, håller med, även om påsksmälleraljeraren tycks ha vaknat på fel B-sida idag. Hade med flera av H’s låtar, men de ströks pga känsla, t. ex.: Tommy Shooter, Mexico Wax Solvent och detsamma gällde shredds Dedication Not Medication, Pledge, Nate will not Return, Cowboy George och 50-yr man of course. Men alltså, det är ju sjukt hur jag kan gilla H’s C-60 när han har så knepig smak. Tycker det säger mycket of the Fall. Och H’s känsla trots allt. Och Alton Towers har jag underskattat rejält.

 244. Benny skriver:

  Kommer ihåg en gång för typ tio år sen, när jag gjorde ett C-60 med The Fall till Kboi. Och så hade jag glömt första skivan, så han skrattade ju bara åt mig.

 245. matti skriver:

  janusch: Jag tycker nog ändå de två första är allra bäst. Alltså, sådär som First Four Years är bäst. Eller kanske mer som Group Sex. Eller nä, men ändå. Pga av typ nostalgi menar jag. Skivor som jag inte kan lyssna kritiskt på.

 246. H skriver:

  Jag tycker Live at the Witch Trials är en av de sämsta Fall-skivorna. Obs, betyder inte dålig. Men de blev så mycket bättre efter den.

 247. matti skriver:

  Men TWD då?

 248. Benny skriver:

  H: Så löd också min försvarsplädering.

 249. H skriver:

  TWD: mycket äppelätning och duschande. Men slutscenen. Nästa avsnitt blir säkert kul.

 250. H skriver:

  Idag fyller punken 40 år tydligen, och man kan väl tycka vad man vill om såna bemärkelsedagar, men jag passar på att skicka en tacksamhetens tanke för öppnade fönster och dörrar.

 251. Gud skriver:

  Björn Olssons senaste skiva, ganska märklig hjärna det där. http://open.spotify.com/album/3wUGdLDuWYXcDYrvtVkMB8

 252. hjort skriver:

  Har Björn släppt nytt? Varför har jag tappat kollen?

 253. Benny skriver:

  Riktigt kass var den.

 254. skräddarn skriver:

  Mås Olsson!

 255. H skriver:

  Jag tycker man ska förhålla sig sunt skeptisk till band som gör sig omtalade för att vara ”bra live”. Tack för mig.

 256. matti skriver:

  TP: ja, nästan!

  Benny: inte hunnit lyssna, men du brukar ha rätt (fast du var skeptisk till Syro i början).

  H: undantaget: The E Street Band.

 257. matti skriver:

  Björns nya: låter classic Van Halen med bättre sång.

 258. hjort skriver:

  Gitarriff och måsar. Okej. Tror jag föredrar orgel och cittra ändå.

 259. hjort skriver:

  matti: Hahaha!

 260. Benny skriver:

  Matti: Ja. Nu tycker jag att man inte har levt om man inte lyssnat på Syro minst 30 timmar.

 261. Gud skriver:

  ”– Jag har nog aldrig jobbat så hårt med någon skiva som denna. Men det är ju vanlig rock. Det var ett fruktansvärt jobb med måsarna.” http://www.hisingenftw.se/blogg/sa-later-hakan-hellstroms-kommande-platta-producent-bjorn-olsson-avslojar-nya-soundet/

 262. skräddarn skriver:

  Den är ju på något vis magisk, måsskivan. ”Hoppas det går sämre nu..” Björn är magisk.

 263. matti skriver:

  Men gud vad jag älskar Arab on Radar och de banden.

 264. skräddarn skriver:

  Seriös fråga: har nån koll på Weezer efter Pinkerton? C-60?

  Måste finnas nåt bra? Väl?

 265. matti skriver:

  skräddarn: nix, inget bra alls. Deppigt egentligen.

 266. skräddarn skriver:

  Trist, men jag tror dig.

 267. H skriver:

  Men de har ju den där wöööööiiiiiuuoooo I look just like Buddy Holly, eller är det Blur?

 268. skräddarn skriver:

  Just ja, det är Blur. Crystal Committee har gjort en rågrym cover också. Kolla upp!

 269. matti skriver:

  Du menade efter Pinkerton va? Den där med Buddy Holly har ju typ två bra låtar alltså.

 270. matti skriver:

  Obs ni skämtar. Jag är ej mottaglig bara. På för dåligt internethumör just nu.

 271. skräddarn skriver:

  Jag menade efter Pinkerton, ja. Den blåa skivan är ju tre plus, Pinkerton fem och resten alltså noll.

 272. matti skriver:

  Nu är jag klar med en s e v i n-tråkig grej så nu är jag glad igen. Lyssnar på noiserock och har det gott.

 273. TP skriver:

  noiserock?

 274. matti skriver:

  Texten till Håkans nya singel har läckt verkar det som (och det är ju svinkonstigt, både att det hänt och att det har nyhetsvärde). Han är ju Ekelöf jämfört med Kent som är Henning Mankell.

  Noiserock: Arab on Radar, Halo of Flies, Butthole Surfers, Brainbombs, Cellular Chaos, Melvins, Big Black etc etc. En sån dag bara, den började i går kväll redan och hade ett kort mellanspel i tidiga Mayhem (Deathcrush), men idag blev det mer arty stuff alltså. Älskar det mer än livet ibland. Eller mer än råpunk i alla fall. Ibland.

 275. matti skriver:

  Fast nu lyssnar jag på nya Brian Eno, The Ship. Den är verkligen bra. Låter ganska mycket som David Sylvian och därmed är någon sorts cirkel sluten. Den är drygt 21 minuter lång och finns på Spotify. Jag har den på repeat.

 276. hoya skriver:

  Eno – bra. Också bra: Plight & Premonition (Sylvian/Czukay) som jag blev sugen att lyssna på. Men eftersom ni can er musik så behöver jag väl inte tipsa om den.

 277. Benny skriver:

  Har jag sagt att hoya är något av en favoritblomma?

 278. hjort skriver:

  Det är en grym blomma. Vacker, luktar gott. Men det där jävla klibbet kunde den lägga av med.

 279. matti skriver:

  I fyra timmar har jag haft den på repeat nu.

 280. matti skriver:

  Nu slår jag av den.
  Läste Henrik Bromanders Vän av ordning samtidigt. Perfekt soundtrack.
  Vill inte vara sån nu, men Vän av ordning har helt klart beröringspunkter med Personer. Om nån blir intresserad av boken pga den ”pitchen”. Om det känns tvärtom ber jag om ursäkt.

 281. matti skriver:

  Alltså, mycket bra bok.

 282. matti skriver:

  Förresten: http://t.sr.se/25A1Aud

  Mycket som aldrig har spelats, eller kommer att spelas, i P2.

 283. TP skriver:

  Ja, alltså, Malcolm Mooney. Besattheten väcktes av berättelsen om Malcolm, som sjuk och utmattad uppsöker läkare för vård och får det bestämda rådet att sluta sjunga, hålla sig från Can och åter resa hem. Jag slog på “Waiting for the street car“ och lyssnade på ”You Doo Right” och resten är historia.

  Det här är verkligen mäktigt i mina öron: C-60,1 Malcolm Mooney:
  https://open.spotify.com/user/tpart/playlist/02V1HuErMgLJavLldJATbi

  Men eftersom till exempel ”You Doo Right” inte fick plats på 1:an bjuder jag också på en C-60,2 Malcolm Mooney , det är ju ändå fredag:
  https://open.spotify.com/user/tpart/playlist/7vOBpIVZo1vT8XrFcnuD22

  Men hörrni, njut av, och förlora er i, Malcolm och Can ! Skit i annat nu (matti i P2 kan ni ta sedan).

 284. H skriver:

  Apropå Weezer, ej på skämt, så såg jag precis en person skriva på Facebook att förra skivan (det finns tydligen även en ny) är jättebra från låt 5 och framåt. Jag har ingen egen åsikt om detta, utan för det alltså helt neutralt vidare, så kan den som blir intresserad lyssna.

 285. Hr KBoi skriver:

  Jag förstår inte hur någon kan tvivla på Weezer. De är ju världens bästa!

  https://www.youtube.com/watch?v=4nTo8rjo-lM

 286. P skriver:

  Ja, Weezer har ju inte gjort det lätt för en att älska dom utan förbehåll de senaste 20 åren. Men nästan alla skivor efter Pinkerton har någon lyssningsbart låt. Om man stänger av hjärnan.

  Så här har ni ett tappert försök till Weezer Post Pinkerton C-60:

  https://open.spotify.com/user/pontussillr%C3%A9n/playlist/0AwFeLMTzK7viZTeX3F28s

 287. matti skriver:

  Paul McCartney är död! Och Ringo! Beatles återförenade i himlen!

 288. spyhjort skriver:

  Fan Benny, du har smittat mig med din magsjuka. Från och med nu spritar alla sina händer innan de kommer i närheten av skicka-knappen.

 289. matti skriver:

  Radioheadcovern är fan bra.

 290. matti skriver:

  Jag är så gammal, har en massa nya skivor att lyssna på men kör Live in Leipzig på repeat i stället. Bra rens på den, du.

  Och TPs grymma Malcolm-lista då. På första än så länge.

 291. skräddarn skriver:

  vet ingenting om det här, förutom en låt Matti hade med på ett C-60 för nåt år sedan med ett annat projekt, men den här låten är ju grym:

  https://open.spotify.com/track/0wNZjQbR8Va3sHM2vQZZz8

  Stalle?

 292. Conny skriver:

  Har ni pratat om Kanye West? Pablo ligger på Spotify nu. Jag tycker plötsligt han låter trött. Och Gillar inte skivan alls. Pretentiöst och uppblåst. Och seg och tråkig rap. Omkörd av av alla dessa yngre förmågor.

 293. matti skriver:

  Håkans nya på Spotify nu. Episkt. Inga värderingar i det, än i alla fall.

 294. Pontus skriver:

  Innan överraskade han på skiva men var förutsägbar live. Skivorna var konst och konserterna underhållning. ”Din tid kommer” är första gången han låter förutsägbar på skiva. Den låter skriven för Ullevi. Konserten är kanske hans primära medium numera. Synd tycker jag.

 295. Conny skriver:

  Känner mig utvilad sen första gången på flera månader. Har läst ikapp. Sent tack för grattis. Fleetwood Straits eller Dire Mac? Jag slits itu på mitten, inälvorna rinner ut på hallgolvet, och då är det jättesvårt att svara på frågan.
  Jag uppskattar båda banden nu. Innan dess hatade jag båda jättemycket.
  Fortfarande blir jag dock lite stressad och förbannad innombords av denna typ av smekande toner.

 296. Conny skriver:

  Det är ju en grym arenalåt ju! Skönt med Björn-sounds! Förutsägbarhet? Sånt bryr jag mig aldrig om. Gillar lite att han tar i så han spricker – med lite för mycket oceanerna, havet blir rött, änglar, prins osv. Det finns ju en ambition här, att vilja göra något mäktigt. Tycker det är charmigt. Och tusen gånger en miljard bättre än cigarett-bandet, om vi nu pratar genren arena-indie.

 297. Benny skriver:

  Ikväll grinade jag och ringde hem, över hockey. Det ni.

 298. H skriver:

  Lyssnat på halva Håkan Hellström-låten. (Obs, min livskamrat som stängde av, inte jag) Jag tycker den lät exakt som alla andra Håkan Hellström-låtar jag har hört + samma text.

 299. matti skriver:

  Såg Ullevispelningen på teve, det var inte bra. Vågar inte/ids inte lyssna på låten, det kan bero på det. Men tycker han hade bra rim och fraseringar. Lyssnar mer sen, nu vill jag mest se krigsfilm. Det är som med scifi, all skit man måste tröska igenom för att hitta pärlor. Just nu gillar jag när jorden blir invaderad av utomjordingar, den sortens krigsfilm.

 300. matti skriver:

  Det här tyckte jag var en bra recension, den tar upp aktuell debatt/skvaller/rena gissningar utan att komma med egna varianter på desamma. Obs, jag har inte läst boken men vill och kommer att.

  http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article22541975.ab

 301. stalle skriver:

  skräddarn: jag kan inte komma runt hans röst, tyvärr. är ju minst lika bra som nåt annat i genren.

 302. TP skriver:

  Hocky (så stavas det) är en skitsport när ensam felar. Gråter för Otso.

 303. matti skriver:

  Håller med Pontus om att det är skrivet för Ullevi. Tycker dessutom att sången är cynisk. Alltså sånginsatsen.

 304. matti skriver:

  Andres Lokko skriver att nya Håkan låter som Rattle and Hum. Stämmer rätt bra.

 305. matti skriver:

  Men jaja. Nu lyssnar ni på första Sonic Youth i stället och så ses vi här igen om en timme, ok?

 306. skräddarn skriver:

  Vadå? Tyckte mest det var kul att höra Lars Törnman sjunga.

 307. matti skriver:

  Jag betalade precis för en hockeymatch. Vafan.

 308. matti skriver:

  Dessutom visas den på fyran. Det var ju en hunka rätt ner i toan, det.

 309. Hej Knekt skriver:

  Trampstamp från Marks kommun, har det avhandlats här redan? Väldigt bra live inte minst, dtarka på alla positioner. Guantanamo!

 310. Hej Knekt skriver:

  Starka inte d-takts alltså.

 311. hoya skriver:

  Benny är min favoritguldfot.

 312. Conny skriver:

  Hur är sånginsatsen cynisk?

 313. matti skriver:

  Sånginsatsen: han släpper igenom surt, väl medveten om att de som älskar honom (t e x jag) älskar honom ändå. Och de som klagar hade varit missnöjda ändå. Folks åsikter om Håkan är cementerade och han kan liksom inte vinna över fler på sin sida. Då tycker jag han borde utmana mer, utmana de som älskar honom, utmana sig själv. Nu har han ett sound (en röst) som bär honom och han använder den som en sele ungefär. Han borde använda den som en slunga. Ursäkta poesin.

 314. matti skriver:

  *t ex

  Får inte ens till förkortningarna med tjocktummarna.

 315. matti skriver:

  Banshee har börjat igen. Tyckte förra säsongen var skitdålig, men det börjar bra den här gången. Sjukare än nånsin.

 316. Greven skriver:

  Håkan brukar ju sjunga med nerv, ha starka melodier, bra låtar och grym frasering. Det här är väl helt enkelt en ganska dålig låt? Känns trött, trist producerat, ingen hook i varken melodi eller frasering. Dussin-stadium-rock.

  Lite samma som maggio-låten. Älskar båda egentligen.

  Någon som börjat se dom här serierna som dykt upp på hbo? Europeiska. Kan de va något?

 317. spyhjort skriver:

  Den här magsjukan är den värsta på länge. Jag skiter som en fågel. På parkerade bilar, statyer, uteserveringar.

 318. Benny skriver:

  Bwwwwahahahhahaahahahahahahaha

 319. Benny skriver:

  Haha, recensera en låt med betyg. Gör man så?

 320. Benny skriver:

  Öppnar för principiellt viktig diskussion: Vilken är den minsta beståndsdel som möjligt kan recenseras? En strof? Ett trumfill? Ett komp? Valet av effektpedaler? Düst?

 321. Hej Knekt skriver:

  Tycker att trumfills kan recenseras. Brandfackla: 9/10 trumfills kunde med fördel helt sonika tas bort till förmån för grundkomp.

 322. Conny skriver:

  Ok, men det där resonemanget ang. Håkan kan jag förstå.
  Likförbannat – får glädjerus och rysningar av Håkan och Björn. De är ju trots allt gamla kompisar som kommer från samma plats i livet som en själv.

 323. Conny skriver:

  Tack för Banshee-tips! Tyckte också det slutade bedrövligt sist, trodde det var slut och kört i botten. Bu blir det natt-sittning!

 324. Conny skriver:

  Nu. Inte bu.

 325. matti skriver:

  Enorm lol på hur hjort skiter son en fågel.

 326. matti skriver:

  Inget lur, här är aprillistan temat är bara bra. Den gamla New Order-dängan är med för jag vaknade en morgon och det var som att jag var kissnödig med den, var tvungen att slå på den direkt. Resten är bara grymma hits. Silvana-låten börjar jag gråta av, så fin är den.

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/0woL59mJxSTPwgpSFPOxDg
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/0woL59mJxSTPwgpSFPOxDg
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/0woL59mJxSTPwgpSFPOxDg
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/0woL59mJxSTPwgpSFPOxDg

 327. K skriver:

  Systemkollaps? Inga pengar i välfärden?
  Undrar varför …
  http://www.theguardian.com/news/2016/apr/03/the-panama-papers-how-the-worlds-rich-and-famous-hide-their-money-offshore

  Nu är det väl revolution på gång?

 328. Benny skriver:

  K: Ja, fast i fel färger.

 329. K skriver:

  Nattsvart …

 330. K skriver:

  Men nya PJ Harvey får tummen upp.

 331. H skriver:

  Jag blir så ledsen av ”Tillfällig fördrivelse” av Raring. Det kanske bidrar att låten musikaliskt är den tjoigaste på ep:n. Men liksom, handlar allt om tillfällig fördrivelse? Det är helt outhärdligt att tänka så. Inget hopp, bara huvudet över vattenytan så länge man orkar. Det finns nåt med hela EP:n som drabbar mig så hårt, förutom att låtarna är bra alltså. Men den är så jävla mörk. Jag är rädd att den till och med är ännu mörkare än jag riktigt fattat än (jag har inte läst texterna på papper t.ex.). Någon däremot? Finns det tröst?

 332. Benny skriver:

  H: Maten, solen och barna.

 333. H skriver:

  Åtminstone barna. Men också de måste ha huvudet över vattnet. Särskilt dem.

 334. matti skriver:

  Det finns hopp nånstans men ofta kollar en på fel ställen efter det. T ex i flaskan.

 335. stalle skriver:

  ang. flaskan fick jag det här rådet av min far för hundra år sen: drick när du är glad, inte för att bli glad. det rådet skulle man ju hörsammat lite bättre.

 336. K skriver:

  Klart att det finns hopp.
  I motståndet.

 337. Benny skriver:

  Stalle: Det har jag levt efter hela mitt liv, pga arvet.

 338. Conny skriver:

  April!
  8 minuter långa it doesn’t matter med Beatking och inledande for my dawg med Kamaiyah har båda så där sjukt bra närvaro i berättandet.

  Och nu finns det plötsligt svensk hip hop som är bra på rikt! Madi Banja är bra hela ep’n. Alltså bäst produktion i Sverige någonsin inom hip hop, tillsammans med Michel Dida’s hör du mig bae, som var med på mitt mars.

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/1MdGFAAGxEbXu8ipKZQo83

 339. hans skriver:

  TWD. Ola Gustafsson klev ur trailern å höll en lång ondskefull monolog. mje…
  3/5 till avslutningen i en övrigt stark säsong!

 340. Benny skriver:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blöt en plåt och lägg i ett bakplåtspapper så att det ligger tätt mot plåten.
  2. Dela 500-600 g skivat rimmat fläsk (1 1/2 paket ) på mitten och täck hela bakplåten. In i ugnen!
  3. Häll upp 6 ägg och 1dl mjölk i en bunke (gärna köksassistent).
  4. Smält 50g smör i micron.
  5. Mät upp 360g mjöl (6 dl) och vispa ner i äggen. Det ska bli en fast smet (bästa sättet att undvika klumpar). Häll i smöret, typ som när man gör majonäs. Salta.
  6. Häll på mjölk till det får rätt konsistens. Jag skulle uppskatta det till 8-9dl totalt.
  7. När fläsket är som man vill ha det, ta ut plåten. Häll över smeten, men använd inte all smet, lämna drygt 2-3 dl. Se till att papperet ligger tätt mot plåten, för att undvika att smeten kryper under.
  8. Grädda mitt i ugnen till det fått den färg du vill. Jag skulle tro att det tar typ 25 minuter.
  9. Smeten som blir över använder du med fördel till att steka fem-sex vanliga pannkakor, medan du väntar på fläskisen.

 341. Benny skriver:

  Nu kanske ni tänker, aha, nåt vanligt jävla fläskpannkakerecept. Inte alls. Det där är utmejslat under 15 års tid, fullständig excellens. Var så goda, jag bjuder ut min kompetens.

 342. matti skriver:

  Negan var ju mäktig. Allt var rätt mäktigt utom, ja, ni vet ni som sett. Blir så jävla förbannad.

 343. Conny skriver:

  Tiden då mörkret föll! Geniriff! Raring! Anton!

 344. matti skriver:

  Håller med er om Raring, H och Conny. De är hur bra som helst.

 345. skräddarn skriver:

  Post Pop Depression låter ju lite som sena Swans. Grym skiva, nu när jag lyssnat på hela.

 346. skräddarn skriver:

  Och Raring är ju bästa musiken, nämeligen rock n’ roll.

 347. H skriver:

  TWD: Mjo, snarare 2/5 från mig. Seg resa fram till en jävla massa snack och en rätt oengagerande avslutning. Tycker egentligen inget var mäktigt.

 348. matti skriver:

  30 grader i februari är den bästa svenska teveserien nånsin. Grät högt, så bra var det.

 349. Benny skriver:

  Då har du missat Exes on the beach på femman.

 350. H skriver:

  Var det nån här som gillade Pigall? Det är nog den värsta av de etablerade chokladbitarna.

 351. stalle skriver:

  älskar pigall.

 352. H skriver:

  Åt just en dubbel för att det fanns hemma av nån anledning, men det var en vidrig upplevelse som jag mest försöker glömma nu.

 353. skräddarn skriver:

  Pigall går ju bra som kräm för riktigt nariga händer och fötter men även att steka i. Eller varför inte testa att byta ut fläsket i receptet här ovan mot just Pigall? En fulländad stycksak.

 354. Hej Knekt skriver:

  Pigall som enkel stycksak god, gärna i kombination med andra klassiker som inte är lika inställsamma (tänk Skotte). Som dubbel stycksak och i ensamt majsestät blir Pigall lätt för mycket.

 355. skräddarn skriver:

  Går den att äga i fysiskt format den här Raring EP? Nån som vet? Känner ett sjukt sug att äga den.

 356. matti skriver:

  Men gud vad svar du får Shredder!

  Jag har då inte sett något fysiskt exemplar och det känns som jag borde gjort det i såna fall. Men det borde ju finnas, helt klart.

 357. H skriver:

  Också letat efter tecken på en fysisk EP, men det verkar vara internet only.

  Jag lyssnar på The Chills skiva Silver Bullets från 2015. Överraskande bra vuxenpop för oss som har lite punkpaus.

 358. matti skriver:

  Vill tacka för tipset om Beatking. Tack!

 359. stalle skriver:

  smiths ska återförenas. kom ihåg var ni inte trodde på det först.

 360. stalle skriver:

  fast nu har de tweetat, https://twitter.com/Smiths_Official

 361. matti skriver:

  Jag tycker nog det verkar pretty fucking far from bekräftat att en återförening är i stundande baserat på vad de (Smiths?) skrivit på Twitter och vad engelska tidningar spekulerar i. Men klart de återförenas pga det är så det är nuförtiden.
  Snart är det bara Minor Threat, Husker Du och Big Black kvar. Och BQ…

 362. stalle skriver:

  ja första tweeten dementerade ju allt

 363. H skriver:

  I dessa tider blir jag 0% chockad om Smiths återförenas. Med det uttrycker jag alltså inte heller en spekulation om att de ska göra det, vill bara markera att jag kommer att lyfta 0% på ögonbrynen ifall det händer SÅ NI VET. Världen har ingenting att säga mig längre.

 364. H skriver:

  Minor Threat och Husker Du skulle väl i och för sig vara överraskande, av varsitt skäl.

 365. Conny skriver:

  Beatking 90’s Outro.

  https://open.spotify.com/track/01v9G2bu0uvdCr9YPUFGy8

  4 minuter in berättar han om när han flyttade in hos sin mamma igen när han var 28. Det är ohyggligt underhållande.

 366. matti skriver:

  Folk trodde ju att Husker Du skulle återförenas i höstas. Det kom dementi rätt fort.

 367. matti skriver:

  Big Black vore iofs coolt. Tror de skulle vara ännu råare nu.

 368. hjort skriver:

  BQ och Big Black kan göra en split-EP.

 369. matti skriver:

  Hehe.

  Alltså jag har börjat gilla hockey. Tänk om jag blivit tacklad och fått en hjärnskada.

 370. skräddarn skriver:

  All musik och nu hockey. Snacka hjärta av guld!

 371. Benny skriver:

  Hjärna av göld.

 372. H skriver:

  Ingen hjärnskada, Matti. Smickra inte dig själv. Du är bara en helt vanlig hockeysvenne.

 373. matti skriver:

  Går ut, går vilse. Repeat.

 374. TP skriver:

  Hockeysvenne, jag lyssnade på BQ International Airport igen och den lät som en helt ny låt! Märkligt, men fortfarande lika märkvärdig förståss.

 375. matti skriver:

  Skickat manus. Inväntar dom. Pirrigt!

 376. skräddarn skriver:

  H har rätt. Man vill veva med armen och sjunga ( tyst, så klart) med i Rarings texter pga HITS men sången fastnar i halsen.

  5 av 5.

 377. skräddarn skriver:

  Conny, framtidsfarbror som hen är, har ju snuddat vid ämnet, men Kanyes nya? Eller måste man lyssna hundra gånger? Ballt i så fall.

 378. matti skriver:

  Såg Angst pga känt soundtrack av Klaus Schultze. Se den om ni mår för bra, gratis streaming lite varstans.

 379. Conny skriver:

  Framtidsfarbror, hahaha fy fan!
  Allt inte svart eller vitt. Pablo har sina stunder. Hade själv för höga förväntningar. Albumet är spretigt. Men framförallt, ta ”Famous”, det låter 2010 mer än 2016. Både ”my beautiful….” och ”yeezus” låg i framkant på ett helt annat sätt.

 380. Conny skriver:

  Nästan allt Adamn Killah är borttaget från Spotify. Här är nya mixtapen. Svinbra.

  https://soundcloud.com/adam47/sets/adamn-killa-back-2-ballin-the

 381. En vän i Köpenhamn skriver:

  Aha, Goon Sax. Det har jag missat.
  Finns jättemycke bra Austrlien pop fortfarande, Dick Diver (speciellt den första), Boomgates, The Ocean Party, Twerps
  Ha en trevlig helg!

 382. Gud skriver:

  Läste först Admin Killah, tyckte det var världens bästa alias.

 383. matti skriver:

  Men har ni sett Angst?

 384. Gud skriver:

  Nej, men blir sugen.

 385. Gud skriver:

  Eftersom jag mår för bra.

 386. H skriver:

  Guuuuuuud vad trist att kolla på film.

 387. matti skriver:

  Grattis stalle!!

 388. hjort skriver:

  Hare blitt en te där hemma nu? Grattis, stalle!

 389. stalle skriver:

  ja tackar, vi fick en perfekt liten flicka i går kväll!

 390. H skriver:

  Hurra för stalles perfekta barn!

 391. matti skriver:

  Har nu 65 låtar på min 48-lista. Ni dör av pirr nu va? Vilka är det? Vilka ska bort? Får vi nånsin veta hur han resonerade?

 392. skräddarn skriver:

  Grattis familjen Stalle!!!! Åhh, en sån där skrynklig, hjälplös jävel med en liten mössa från bb! Nu blev jag sugen.

  Sen vill jag inflika att alla som har fler än två barn är sjuuuuka i huvudet. Frivilligt spela box play resten av livet? Det är inte sunt.

 393. hjort skriver:

  Vad är nu detta för personangrepp? Kalla stalle för skrynklig och hjälplös, och sen anklaga honom för att sno kläder från BB. Det är inte ok.

 394. stalle skriver:

  hahaha ?

 395. matti skriver:

  JAAAAA HOCKEY förlåt för versaler!!!!

 396. matti skriver:

  Bra låt också, men bandet är inte så bra. Inte så bra arr/gitarrsolo etc. Men sången, Den som inte dör lever ej.

 397. matti skriver:

  Gäller för hela skivan.

 398. matti skriver:

  Ser liveklipp nu. Tiderna vi lever i.

 399. matti skriver:

  Raukar, fan vad furt. Int.

 400. matti skriver:

  Har ni hört nya Mascara Snakes då? De är bäst hör ni det bäst.

 401. Hr KBoi skriver:

  Hög testosteronnivå på bob hund-publiken igår. Grym spelning dock, även om popkollokören stod som en vägg framför bandet lite för ofta.

 402. skräddarn skriver:

  Flyga 100 mil själv med ett- och femåring får en svag tvåa. Mycket svag.

 403. matti skriver:

  Men jag hatar HBO för att det inte blir några fler säsonger av Togetherness. Även om det var ett perfekt slut på säsong två.

 404. stalle skriver:

  skräddarn: testa ta nattåget vetja. det var också en höjdare med en 1-åring och en 3-åring.

 405. matti skriver:

  skräddarn: Ändå tur att det inte blev så här: https://vimeo.com/160628469

 406. hjort skriver:

  Har FTWD börjat igen? Kanske ger det en chans till. Men när börjar GoT?

 407. matti skriver:

  FTWD började idag! Spännande som bara den.

 408. matti skriver:

  Den här då: https://open.spotify.com/album/7vDuLO8bzESr0BF7wWgaPX

  Svinbra. Inte som jag trodde, men lika bra.

 409. Benny skriver:

  Göteborg får en stark tvåa, mestpå grund av att jag aldrig mått bra när jag varit här. Obs, mår helt bra nu.

 410. Benny skriver:

  Två låtar med engelska på svenska som få andra når upp till knäna på: The Knife – Forest Families, Bear Quartet – World War III.

 411. hjort skriver:

  World War III är typ världens bästa låt. En av topp 3 på BQ-listan i varje fall.

 412. hjort skriver:

  Så då är det kanske världens bästa låt. Den tredje bästa BQ-låten är världens bästa låt, och sen är de andra två ännu bättre.

 413. Greven skriver:

  Ser ni Billions då? Riktigt jävla bra. Man blir nästan sugen att köpa aktier och grejer.

 414. matti skriver:

  <3 YOU GUYS! (även om jag har jack shit med den att göra, förutom en och annan frasering och att jag sjöng så falskt att den knappt gick att rädda)
  Men jag håller med, den är grym.

 415. matti skriver:

  Just ja, jag gjorde mina egna gitarrer på den också.

 416. Gud skriver:

  Och här sitter man i exil utan tillgång till sina BQ-EPs när ni får en att vilja lyssna. Hoppas byggnads lägger in ett krav om fler BQ-EPs på spötify nu när dom ska strejka.
  Det är alltid uppfriskande med en strejk.

 417. hjort skriver:

  Falskt schmalskt. För övrigt har EP:n ett snyggt omslag. Maria Erikssons målning där. Skulle köpa den som poster snabbare än dåliga nyheter.

 418. matti skriver:

  Skriv till Westside och KRÄV att de ska lägga upp alla EPs på Spotify. Gud ska veta att jag har gjort det. För döva öron.

 419. matti skriver:

  Nån som vet om den här nya boxen med Träd gräs och stenar innehåller allt? Det borde vara jag som vet det, men det gör jag alltså inte.

 420. matti skriver:

  Den finns på Spotify alltså.

 421. skräddarn skriver:

  Den innehåller Mors, Mors och Djungelskivan. Sen är det outgivet material från samma veva.

  Har försökt förhandsboka 3 lp-boxen men det har fan inte gått och nu är den slut.

  Matti, förresten, är du i Luleå ikväll eller i morgon? Har en present till dig.

 422. matti skriver:

  Åååh, tyvärr. Är kvar på Gotland hela veckan.

 423. matti skriver:

  Vill ha Rock för kropp och själ digitalt mer än jag vill ha 1300 spänn. Som vinylen går på.

 424. skräddarn skriver:

  Den är tyvärr inte med.

  Då blir det post. Har en 7″ dublett som jag tänkt donera till nån som begriper. Hoppas du inte har den.

 425. matti skriver:

  Hittar inte din mail, shredder. Men du kan ju maila hit kanske?

 426. matti skriver:

  Alltså, blir helt helt pirrig nu!!

 427. matti skriver:

  Ian McCulloch, han har så förutsägbar smak att klockorna stannar men han är samtidigt så jävla rolig att han är bäst ändå.

  http://thequietus.com/articles/11721-ian-mcculloch-echo-and-the-bunnymen-favourite-albums

 428. skräddarn skriver:

  Men det finns väl bara en Mattias Alkberg i Svartöstan? Jag postar den dit. Mailar jag blir det ingen överraskning!

  Om du har den får du skicka den vidare till nån annan skribent. Som ett kedjebrev.

  PS. Don’t get your hopes up. Det är en ny sjua som går att köpa. Två bra låtar är det i vart fall. DS.

 429. matti skriver:

  Jag tänkte bara så jag kunde maila dig min adress annars. Du är väldigt snäll.

 430. matti skriver:

  Dessutom: se Clara Bodéns helt suveräna ”LGH + bil + allt jag har och äger” medan ni fortfarande kan. Gå sedan in på hennes blogg och läs om Norrland och varför det måste fortsätta pratas om Norrland. Norrland finns kvar men snart är det tomt. Det är så jävla deppigt.

  http://www.svtplay.se/video/7356104/lgh-bil-allt-jag-har-och-ager/lgh-bil-allt-jag-har-och-ager-avsnitt-1

 431. Jens skriver:

  Ja, såg den på filmfestivalen här i Göteborg. Tyckte den var skitbra. Efteråt var det en frågestund på en pub som jag inte gick på fast jag hade massa frågor och tankar. Ångrade mig efteråt. Sen blev jag hemskt sur för en liten mening om gymnasiekillar från Bispgården i Provins i höstas (tror jag) men vågade inte riktigt maila och prata fast jag fortfarande var sugen och tycker att hon är bra. Var väl därför jag blev sur över en liten sak. För att jag tycker att hon gör bra saker. Men nu tänker jag att jag borde maila henne istället för att skriva här, särskilt eftersom jag skrev att jag blev sur. Blir ju lite bakvänt.

 432. matti skriver:

  Clara Bodén har en ny grej på gång. Med stark gästboksanknytning.

 433. Jens skriver:

  Nåt med dig eller nåt på Teg? Gissar jag.

 434. stalle skriver:

  hon bor ju nästgårds från mig ju. det måste vara anknytningen!!!!!!

 435. Jens skriver:

  Haha, eller är det nåt om Bispgården?

 436. hjort skriver:

  Ska det äntligen bli dokumentär om gästisen? Det var på tiden.

 437. stalle skriver:

  doku om mig kanske? på fakking tiden.

 438. matti skriver:

  Får nog inte säga nåt alls. Skulle nog inte sagt det där heller.

 439. matti skriver:

  Kan vi inte prata om Britpop i stället. H ska liveblogga om det ikväll har jag hört.

 440. skräddarn skriver:

  Det var ju britpop eller grunge. Var ju självklart grunge.

 441. hjort skriver:

  Brunge.

 442. matti skriver:

  Haha. Brunch.

  Tror H gillar Britpop. Han har en egen lista.

 443. H skriver:

  Matti trakasserar mig med britpopklassiker. Skickar låt efter låt, Echobelly, Sleeper, Shed Seven, Menswear, Gay Dad, vartenda band gräver han fram, ”snälla skriv på gästboken vad du tycker om den här”, ”snälla bilda ett britpopband med mig”, ”snälla vem var snyggast i Menswear”, ”snälla vilka var bäst av Marion eller Gene? Obs, svara i gästboken”, ”snälla kan vi bråka och så kallar du mig Noel i bråket?” Han skickar selfies där det framgår att han klippt sig som Paul Weller. Dessutom är han helt oblygt naken på bilderna, men det tror jag är orelaterat till britpoppen.

 444. hjort skriver:

  HAHAHAHA!

 445. matti skriver:

  Hs lista: https://open.spotify.com/user/chops/playlist/6uzblpWJnVFcH2PWap09Lt

  Lyssnar på nån pod som heter Konversation på Expressen med han från Avantgardet och Björn Olsson. Alltså jag dör vad det är bra.

 446. matti skriver:

  Hahahaha, naken, Paul Weller-frisyr. Han har installerat nåt spyware eller nåt, indie-H.

 447. H skriver:

  skräddarn, Matti har ny mejl och nås numera på mattias_weller_1969@hotmail.com

  Hoppas det går bra att överlämna sjuan!

 448. hjort skriver:

  Alltså, detta med att Anders Nunstedt kallar sig ’pappa pop’. Har han kommit på det själv eller finns det verkligen någon som kallar honom det?

 449. Gud skriver:

  Det var The Boss och The King of Pop som kom på det, sen tog han själv och världen efter. Nu snart även gästboken.

 450. K skriver:

  (Tv-)serier i all ära, men borde in gästboken starta en bokcirkel istället? Vad läser ni?

 451. skräddarn skriver:

  Tack H! Det gick bra, Matti verkade glad för den signade Tied to the 90’s med Travis i alla fall.

 452. ## skriver:

  ”Vi får se
  om skivan blir så bra som Björn Olssons
  och Alkbergs Ragnar-EP
  vi får se”…
  Vi får se – Avantgardet

 453. H skriver:

  Matti sms:ar mig den här länken: https://www.youtube.com/watch?v=s5kDVryRl9M samt texten ”U, me and mr. E?” Kort därefter en suddig mobilbild på vad som ser ut att vara ett frimärke som någon haft i munnen. Vad menar han?

 454. matti skriver:

  H svarade att de var mycket bättre live.

  http://youtu.be/Wky7FWChDPM

  Han tycker inte jag verkar vara en riktig lad.

 455. H skriver:

  Matti har skickat en länk till en låttext som han säger förklarar hur han känner inombords på ett sätt han inte kan formulera själv. Han säger att han läser den här texten om och om igen och bara gråter över att det finns någon där ute som förstår honom.

  https://www.flashlyrics.com/lyrics/northside/take-5-90

 456. K skriver:

  Har han köpt en BMW?

 457. Benny skriver:

  Wow! Har alltid undrat hur texten till Dave Brubecks låt egentligen går. Aldrig litat på den där Monica-låten.

 458. matti skriver:

  Hahahahaha, dör på den texten. Bäst!

 459. matti skriver:

  Rörd av att bli omsjungen.

 460. Conny skriver:

  Om man, som jag inte gjorde, gillade Blur jättemycket måste man älska nya Parquet Cuorts tänker jag. Deras absolut bästa hittills. Ibland låter det sjukt mycket Velvet och Strookes också. Mkt New Yorkigt.

  https://open.spotify.com/album/4RNew41ZeRuoRNg3YAhvpe

 461. Hr KBoi skriver:

  H älskar blur och brukar vinka till sig själv på tunnelbanan.

 462. Benny skriver:

  Aldrig fattat Strookes.

 463. hoya skriver:

  Britpop – vem sätter ihop den ultimata samlingen modell äldre? Jag tänker Momus, Felt osv. Ja Matti, jag tittar på dig. Doing it for the kids liksom.

 464. matti skriver:

  Hoya: Du menar indie liksom? Lite utanför anorak och så?

 465. matti skriver:

  Gitarrindie från de brittiska öarna, liksom? Eller textindie, liksom? Ok om en och annan låt inte är utgiven på typ Rough Trade eller typ Postcard?

 466. H skriver:

  Nu länkade du dock till Northside – Chicken Rhythms. Du kanske kopierade fel spellista?

 467. TP skriver:

  Sa ni rocksax? Isf The Ministry Of Social Affairs från ca 2.00. Precis så.

 468. skräddarn skriver:

  Anti midas touch är ju en grym titel. Sen gillar jag självförtroendet och framåtandan. Man hör ju att många av banden på listan var övertygade att man gjorde nåt nytt och bra, även om man ville påskina nåt annat.

  Jag orkar inte riktigt ta in den där sortens indie, har aldrig gjort, men så var man ju grunge som sagt.

 469. hoya skriver:

  Det verkade ju så tydligt när jag skrev det! Men ja, gitarrindie från öarna låter väl bra. Tror det var just samlingen ”Doing it för the kids” som spökade.
  Och nu har du ju gjort en lista!

 470. matti skriver:

  Läser dikter på Nunnan i Visby klockan 19. Inget inträde.

 471. hjort skriver:

  Säg gärna till lite längre i förväg om du ska vara sång- och dansman på Gotland igen. Har brorsan där nuförtiden, så jag kan ta färjan över och glo utan större problem.

 472. matti skriver:

  Förlåt.

 473. matti skriver:

  Jävla Kimmy Schmidt, jag kan inte sluta kolla.

 474. hans skriver:

  nya Håkan låten då? 10x bättre än förra singeln. men fortfarande kanske lite trött. men den kanske växer.
  Nya PJ Harvey inte så trött däremot.

 475. skräddarn skriver:

  Parquet Courts nya är ju en underbar vårskiva! MEN HELT ÄRLIGT, 289:- FÖR EN SKIVA? Iofs är det gatefold och så där men ändå. Inte konstigt att ungdomarna köper vinylramar och hänger upp skivorna istället för att spela dem. RSD kan dö.

 476. skräddarn skriver:

  Ikväll: Circle

  http://youtu.be/s8iBhIFejdQ

 477. H skriver:

  Okej, jag drar in på RSD nu! Obs, skämtar fast skämtar samtidigt inte.

 478. matti skriver:

  Men du har ju din lista H, vad kan du behöva som du inte redan har på CD?

 479. skräddarn skriver:

  Alltså, RSD. Den debatten kan man ju googla om man är intresserad. Mest irri att det släpps så mycket skräp och det man vill ha får man ändå aldrig så det blir discogs i alla fall och nån snåljulle till holländare vinner i slutändan och sen är det fem plattor till som man inte har råd med, men man vet att de finns och man blir stressad för man vet att det är nu eller aldrig och så blir det en annan, helt ny, snåljudas som drar ett ännu längre strå och så där håller det på ända till nästa RSD och så börjar allt om igen.

 480. matti skriver:

  Kommer ihåg när jag turnerade runt i Stockholm för några år sedan på RSD. Det var ju sjukt.

  Annars lyssnar jag på mig själv nu, på P2. Vilken tönt jag är.

 481. Gud skriver:

  Håkans nya singel och RSD i all ära, men i senaste Lilla Drevet utnämner Jonatan Unge Pigall till Den fattige mannens Guld-nougat.

 482. H skriver:

  Köpte nya Mascara Snakes. Stereophonics-bildtian som du ville att jag skulle fixa till dig var tyvärr slut, Matti.

 483. matti skriver:

  Men helvete.

 484. matti skriver:

  I Pello ska de bygga kombinerat äldreboende och förskola. Kommunalrådet säger,

  – Jag tror på att hjälpa varandra. Det kanske sitter en gammal man vid frukostbordet som vill ha tidningen. Då kan ett barn hämta den.

  Det är ju lite liksom klumpigt uttryckt men ändå fint.

 485. H skriver:

  Köpte Jäderlund på litteraturmässan. Och nu bebisar. Vilken bra dag.

 486. matti skriver:

  Det är olagligt med människohandel tror jag. Kboi borde veta. Men jag fattar ändå känslan pga jag älskar att äga.

 487. matti skriver:

  Vilken Sonic Youth-bio ska man läsa, David Brownes eller Stevie Chicks?

 488. skräddarn skriver:

  har läst browns. den var ok!

 489. H skriver:

  Kan fortfarande förnimma den vidriga smaken av Pigall. Vore jag tvungen att stoppa Pigall i en kroppsöppning igen kommer jag inte att välja munnen.

 490. TP skriver:

  Eyy, shredd, är du fortfarande intresserad av Träd Gräs Stenar vinyler? Ett rykte antyder att jag kanske kan hitta den boxen. Kan kolla måndag em. Samlar inte själv.

 491. skräddarn skriver:

  Åh, jag vill men vet inte om jag har råd. Vad snällt att tänka på mig TP!

 492. matti skriver:

  Idag får jag åka hem!

 493. matti skriver:

  Hahaha, gud vad jag har haft det tungt.

 494. stalle skriver:

  hemma ❤️❤️❤️

 495. H skriver:

  Glöm inte packa beppemössan. Eller vad säger jag, den har du ju på huvudet.

 496. matti skriver:

  Det vet du. I’m free to do what I want.

 497. Benny skriver:

  Roland Paulsen får Bennys blod att koka. Eller är det pisset som kokar? Vet ej, allt brinner.

  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/roland-paulsen-lena-anderssons-ironi-om-skatten-ar-mycket-svarupptackt/

 498. H skriver:

  Vad var det den här gången? Jag tyckte att Paulsens text var rolig. Men har faktiskt inte läst Lena Andersson-texten.

 499. Gud skriver:

  Mer upprörd över Lena Anderssons liberala geggamoja.

 500. matti skriver:

  Tack snälle, snälle skräddare! Tack! ❤️❤️❤️??

 501. H skriver:

  ”64 46 BMW” i ”Take 5” med Northside är alltså en referens till ”Nobody Move Nobody Get Hurt”, vilket i sin tur är en referens till Toots & The Maytals ”54-46 was my number”. Intertextualitet va, vilken grej.

 502. H skriver:

  Det var Matti som berättade ovanstående för mig. Det han inte vet om Northside är inte värt att veta.

 503. H skriver:

  Glömde skriva: ”Nobody Move Nobody Get Hurt” med Yellowman.

 504. stalle skriver:

  take 5 är ju en referens till take that och maroon 5.

 505. skräddarn skriver:

  Inga problem! Vet att du länge velat ha den där och det känns alltid bra att kunna hjälpa nån att bli kompletist, särskilt när det gäller Kasabian.

 506. matti skriver:

  Jag har förstört H. Han är helt besatt av Northside. Som synes av hans alltmer obskyra länkande och kunnande.

 507. H skriver:

  Let me explain. In them days, you had an E and the hairs on your whole body would stand up, the rushes you got was something that was truly special. You’d get the hard pounding drum beats, sub bass and the mad sounding keyboard noises (ie Humanoid). Put altogether with the feelings off the E, this produced the perfect combination for 8 hours of dancing your tits off.

 508. matti skriver:

  På Gotland var det vår, fält av blommor i skogen och olika grejer som lyste i rabatterna. Här vräker blötsnön ner, klass 1-varning. Go Norrbotten. Go.

 509. hjort skriver:

  Försöker du på fullaste allvar lura i oss att du vågade dig ut i skogen?

 510. matti skriver:

  Det är sant! Såg skogsraukar, det är en verklig grej!

 511. H skriver:

  Men trippade du?

 512. hjort skriver:

  Du undrar om han raukte på?

 513. H skriver:

  Nu lyssnar jag på The Smiths.

 514. skräddarn skriver:

  Emo! Jag lyssnar bara på the Fall den här veckan, som uppladdning. Nu Oh! Brother 12″. Inte för att de kommer spela nåt sånt gammalt, men ändå. B-sidan är ju bättre än orginalet

  http://youtu.be/gt1GW_uzxfk

 515. Conny skriver:

  Fick göra en slags officiell spellista. Sammanfattar väl typ årets första C-60n, men Ethereal, D.R.A.M. och Parquet Courts och Iggy har jag inte hunnit ha med på nån av dem.

  https://open.spotify.com/user/woahdad/playlist/6yF9WdUScFjQRTo4aHwI9N

 516. TP skriver:

  Fallhypen är den bästa hypen eftersom den inte kan vara en hype pga bäst.

 517. Benny skriver:

  Haha, Matti gillar numera hockey och friluftsliv.

 518. matti skriver:

  En grej jag inte gillar, kan vara den mest överskattade skivan i världen: My Life in the Bush of Ghosts.

 519. matti skriver:

  Fick ett sms: ”Sinding uttalar hurula i morgontv: Hooooouuuuuufggggglla”

  Alltså, dör åt den humorn. HAHAHAHAHA!

 520. Benny skriver:

  Matti: Jag har skickat en unfriend request till dig med anledning av det där tokuttalandet om My Life in the Bush of Ghosts. Avgå!

 521. skräddarn skriver:

  Äntligen en skiva Matti INTE gillar! Världsmusik hater!

 522. TP skriver:

  Grym skiva ju!

 523. TP skriver:

  Och därmed INTE världsmusik per definition.

 524. matti skriver:

  Jag lyssnar på Tormentor, Attla Csihars gamla band. Det är världsmusik. Musik från den här världen OCH världen bortom.

 525. matti skriver:

  https://m.youtube.com/watch?v=ZuyqITfxxBI

  En yngre Stig. Skärpt, snygg och lätt att fatta att och varför han var en stjärna.

 526. H skriver:

  Det här tyckte jag var coolt, Finlands bästa band Seksihullut på finsk tv:
  http://areena.yle.fi/1-3421008

  Jag börjar känna mig redo för punk igen. Men ett år ska jag klara!

 527. matti skriver:

  Jag tänker att ditt år kanske började i april förra året?

 528. H skriver:

  Nänä, har jag klarat snart ett tredjedels år helt utan punk ska jag nog klara de återstående två tredjedelarna också. Jag tror jag är över puckeln nu, det kommer bara bli lättare. Har ju till exempel precis lärt mig uppskatta Northside efter ditt enträgna tjat (”egentligen bättre än Mondays, men sjukt underskattade och orättvist bortglömda”, ”återföreningar suger oftast, men den här var jävligt värdig faktiskt, låtarna har minst sagt tålt tidens tand och är nästan ännu bättre idag”, ”de var egentligen inte influerade av första vågens Madchester, utan influerade av samma band som influerade första vågen”).

  Men lyssna på Seksihullut nu, svinbra låt. Jag har lyssnat typ 8 gånger men nu ska jag på lunch.

 529. matti skriver:

  Hahahaha, här försöker man vara lite hjälpsam, tänja på begreppen och så denna kniv i ryggen, denna feta smäll mitt på beppehatten, denna snetripp mitt i kramandet. etc etc.

 530. Bob Dylan skriver:

  Kan inte ni farbröder prata lite om Kitoks nya roliga/oroliga singel?

 531. matti skriver:

  Skrev en krönika om den, borde dyka upp nånstans i morgon.

  Jag gillar egentligen bara Wu-Tang och black metal. Och Tusk, just ja.

 532. skräddarn skriver:

  Tar inte åt mig av farbror men, Ont blod är ju bättre.

 533. matti skriver:

  Och My Life in the Bush of Ghosts. Äntligen, vad länge jag har haft fel! Tack B!

 534. matti skriver:

  Namnknyck? Det var länge sen!

 535. Benny skriver:

  Vadå, skriver nån annan i shredds namn?

 536. Bob Dylan skriver:

  ”Skrev en krönika om den, borde dyka upp nånstans i morgon.”

  länka gärna!

 537. matti skriver:

  Ska bli!

 538. H skriver:

  Nu då, skräddarn, jag står i köket och sjunger med i ”Reel around the fountain” för full hals. Du skulle höra!

 539. skräddarn skriver:

  var tvungen att googla Reel around the fountain…

 540. skräddarn skriver:

  Åh, Prince.

 541. Benny skriver:

  Ja. Verkligen tråkigt.

 542. matti skriver:

  Hade jag bara hittat den någonstans hade jag länkat till Reflection, sista låten på Musicology och en av hans allra bästa. Han var balladmästare framförallt, det var i alla fall de låtarna jag gillade mest.

  Det här är den enda versionen jag hittade, nån har filmat av sin tv bara men det är fint ändå.
  https://www.youtube.com/watch?v=Dz9sUt8V_yA

 543. matti skriver:

  Fast The Cross är ju också svinbra rock. Massa annat med.

  Han var verkligen ingen idol för mig och så. Men han gjorde så mycket bra, han gjorde så mycket framförallt. Och alla sorters. Grym ändå.

 544. matti skriver:

  Håkans nya, bäst hittills. Låter som Hill Street Blues. Fast titeln är så dålig att jag kan inte ens skriva den utan skämskudde,

 545. matti skriver:

  Är fraseringen en homage? Tycker snarare det låter som Psyschedlic Furs än, ja.. vem då?

 546. Benny skriver:

  Haha. Jag var Matti nyss. Vilket ju kanske förklarar ett och annat.

 547. Benny skriver:

  Bra skrivet, nu förstår jag vissa saker lite bättre.

 548. H skriver:

  Men vem är vem nu? Otroligt förvirrande! Mig känner ni igen på de simmiga ögonen och oversize-skjortan.

 549. H skriver:

  Jag lyssnar på Prince Sign o’ the times-skiva på youtube. Har typ aldrig hört Prince, kan sjunga refrängen på Purple Rain och sen är det stopp. För mig är det här otroligt komplicerad musik.

 550. TP skriver:

  Endast det här är värt lyssningar idag:
  https://open.spotify.com/track/0cO8TKEhYAOI5dBiIZyy8Q

 551. skräddarn skriver:

  Tycker nog att de nya HH är helt ointressanta. Bra eller dåligt vet jag inte för ids inte lyssna mer än en gång.

 552. Hr KBoi skriver:

  Var har moralpaniken uppstått?

 553. skräddarn skriver:

  Nån mer som ska på Roky?

 554. Bullis skriver:

  Ja men moralpaniken, det är ju de där surfittorna i PK-eliten som inte kan ta ett skämt/alterego. Inte för att de sagt nåt men MAN vet ju hur de tänker.

 555. Bullis skriver:

  Jag ska inte göra någon hemlighet av att den här låten och försvaret av den gör mig ledsen. Jag undrar om Björn Rosenström, Ronny & Ragge och Solstollarna ska förklaras utifrån samma resonemang. Även det var sexism på skämt/under alterego. Mitt hjärta brister av alla småtjejer som får höra alla småkillar bröla med i det här, genom generationerna.

 556. Benny skriver:

  Förhoppningsvis blir det inte så många som brölar.

 557. Benny skriver:

  Vill också förtydliga: jag förstod konceptet bättre efter Mattis text. Bara för att det är konceptuellt betyder det inte att jag är okej med det.

 558. skräddarn skriver:

  Rokys band känns jävligt kristet :(

 559. skräddarn skriver:

  Basisten har sån där bas med ena stämskruven nedåt… Kristet.

 560. TP skriver:

  Men Roky själv då?

 561. skräddarn skriver:

  Ja, alltså har inga förväntnigar på Roky. Han sitter ned, med notställ, och är Roky. Älskar honom för det. Det är fint, jättefint, med tanke på allt. Bandet däremot. Kristdemokrater. Kanske hade varit bättre om hans mamma fått välja bandet och brorsan stått för allt i övrigt? Hur som helst, Reverberation är typ top 20 världens låt genom tiderna.

 562. matti skriver:

  Jag vet ingenting om Björn Rosenström mer än att han verkar vara ett svin och en idiot och att hans publik är likadan. Jag har aldrig hört en enda låt med honom vad jag vet.

  Ronny och Ragge avskyr jag. Solstollarna hatar jag. Vad jag förstår håller ingen av dessa ens på med musik, det är underhållning, vilken som helst. Tyvärr riktat till barn. För trettio år sedan eller nåt. Jag tycker jämförelsen mellan dessa Kitok är helt befängd. Men fair enough, det kanske var ironi.

  Däremot har jag lyssnat på, hyllat och delat musik av och med GG Allin, Eminem, Lydia Lunch, Burzum. Last Resort, Wu-Tang Clan, Lady Saw, Birthday Party, Butthole Surfers, Onkel Kånkel, Flipper, No Trend, Dissection, Gaahlskagg, John Lennon, Beatles, Suicide, Throbbing Gristle, The Cramps, Blut Aus Nord, Nifelheim, Anti-Nowhere League, Misfits, Swans, 2 Live Crew, Geto Boys, NWA, Kanye West, Odd Future, Outkast, Gravediggaz, Dr Octagon, Negative Approach, Poison Idea, Slick Rick, Prince, Ice-T, Snoop Dog, 2 Pac, LL Cool J, Scratch Acid, Big Black, Rapeman, Brainbombs, och säkert tusen till som har texter med både mer sexistiskt och misogynt innehåll, med grövre dissar och rent allmänt tvivelaktiga politiska åsikter. Mitt minne kan säkert svika mig, men jag tror inte att jag en enda gång fått skäll för det förutom en gång i mitten på 80-talet när jag spelade Birgit med Krunch i närradion, då bröt de sändningen. Men de ansvariga utgivarna var djupt frireligiösa så jag kan förstå det. I övrigt är tystnaden talande.
  Kitok gör musik, verklig musik för vuxna människor i hans egen ålder. Han är i den här låten vi diskuterar extremt tydlig med att han går in i en roll, för övrigt (och som sagt) ett vanligt grepp inom hip hopen, det är i den rollen han säger ”vad alla här tänker” han kan även vara ironisk, det finns ett antal tolkningsmöjligheter och ingångar här. Min poäng är i alla fall att han verkar i en tradition och att det är ohederligt eller i alla fall okunnigt att inte låtsas om/se det. Sen kan man och bör man självklart diskutera detta, huruvida det är bra eller dåligt. Men jag har gjort det i 35 år redan så ursäkta om jag verkar lite trött, om jag tycker att ni reagerar lite väl sent.

  Jag håller med om att det är knäppt att kalla folks upprörda reaktioner för panik. Men jag har sett dem i kommentarsfält, i inlägg etc. På sociala medier. Såklart, finns de någon annanstans där det här är en stor sak? Där fyra textrader eller vad det är (en fantasi som en påhittad figur uttrycker) kan störa folk så mycket? Moralpaniken jag åsyftade var just denna. Ingen panik alls. Och det skulle aldrig falla mig in att kalla någon för ”surfittor i PK-eliten” helt enkelt för att jag aldrig stött på någon sådan, jag skulle inte ens känna igen dem om de ens finns, men fair enough igen, det kanske också var ironi.

  Min krönika var en förklaring, en spaning, lite konsumentupplysning för att prata entrepenörska. Den rörde det här med att somliga förväntar sig ett dokumentärt berättande, autenticitet och en uppriktig avsändare när det handlar om rap (i synnerhet rap på svenska). Dels för att dessa somliga fortfarande inte verkar förstå att det kan göras och görs på andra sätt med, och att ens målgrupp inte nödvändigtvis är barn och ungdomar som man måste ta något särskilt ansvar för. Och att allt inte handlar om att bygga sitt supertrevliga varumärke. Kanske man vill bygga ett vidrigt varumärke, eller, ännu bättre, skita helt och hållet i hur man uppfattas av de som bryr sig om sånt. Kanske vill man vara en del av JVVF (googla, jag ids inte förklara)-sfären.

  Inom finkulturen är det högre i tak. Om det beror på att uttrycken är starkare eller tydligare, eller om mottagarna har större tolerans och bildning för det fula och avvikande vet jag inte. Eller att den verkar i sina utsedda reservat, i slutna rum. Enda gången de här upprörda reaktionerna kommer är när verk eller upphovshen spiller över utanför finkulturens egen sfär, ner i knäet på någon oförberedd. Exempelvis när Stig Larsson uttalade sig hos Malou, eller när Kerstin Thorwall ville ligga runt i en oförberedd bästsäljare. Kanske borde man avkräva finkulturen större folklighet och transparens. Jag tycker inte det, men vem säger att jag nödvändigtvis har rätt.

  Läs, Kathy Acker, William Burroughs, Sarah Kane, Jean Genet, Strindberg. Se filmer av Fellini, Bertolucci, Bergman, Pasolini. Kolla Bacons målningar, Kolla Blakes, läs hans dikter. Det är hat och våld och nihilism och världsförakt och allmänt uppskattat. Och med rätta.

  Att jag mest nämner män här ovan är förstås tråkigt och dåligt, men det har ju med patriarkatet och kapitalismen att göra: vilka som tillåts breda ut sig överhuvudtaget här i världen. Jag tycker det är en annan diskussion, som jag gärna tar nån annan gång.
  Och om jag måste understryka, med handen på hjärtat och långfingret mot högern, att jag fortfarande är övertygad anarkist/socialist och feminist så gör jag det, no problem. No Future, dessutom.

 563. TP skriver:

  Inte för att jag vill heja på eller så, men det var bra bett i den texten.

 564. Benny skriver:

  Att säga att det här något slags anti-beteende mot att bygga sitt varumärke är helt befängt. Så fort det blåst den minsta bris kring den här artisten har artisten själv eller hans bolag tagit upp det i sociala medier, och det på ett sätt som är oerhört arrogant och stundtals direkt elakt. Det är med reaktionerna i åtanke som texterna skrivs och beteendet görs. Den stilistiken är ju ett rätt övertydligt karbonpapper av Eminem.

  Jag har också läst på sociala medier om det här släppet. Jag ser dels en helt annan kulturyttring, framför allt högljudda asgarv och ryggdunkning av män. Jag tycker det är en naiv hållning, både från dig Matti och artisten, att hävda att man står fri från i vilka åldersgrupper eller vilka personkretsar det här attraherar. Jag tror inte heller att det är omedvetet. Det är inte moralpanik, det är fråga om hur långt ut i verkligheten man anser sitt verk vara, och vad man . Klassisk Vilks-problematik. Jag säger inte att den är svartvit

  Om själva greppet, att inkarnera fylletankar, fattar jag inte. Jag känner inte igen mig och jag känner mig inte särskilt drabbad av den här tilltänkta ”ärligheten” och ”öppenheten”. Det bidrar väl till att jag inte kommer lyssna ihjäl mig på det här, och det gör väl inget.

 565. Benny skriver:

  Råkade trycka enter, innan jag var klar med tankegodset. Gör om.

  Att säga att det här något slags anti-beteende mot att bygga sitt varumärke är helt befängt. Så fort det blåst den minsta bris kring den här artisten har artisten själv eller hans bolag tagit upp det i sociala medier, och det på ett sätt som är oerhört arrogant och stundtals direkt elakt. Jag kan ge andra, mindre smickrande exempel på det här beteendet också, men vi skiter i det. Men det är med reaktionerna i åtanke som texterna skrivs och beteendet görs. Den stilistiken är ju ett rätt övertydligt karbonpapper av Eminem. Det här konceptet är i sig inget konstigt. Det är en del av varumärkesbygget. De sökta skandalerna behövs för att konceptet ska funka. Det värsta som kan hända är att ingen bryr sig.

  Jag har också läst på sociala medier om det här släppet. Jag ser dels en helt annan kulturyttring, framför allt högljudda asgarv och ryggdunkning av män. Jag tycker det är en naiv hållning, både från dig Matti och artisten, att hävda att man står fri från i vilka åldersgrupper eller vilka personkretsar det här attraherar. Jag tror inte heller att det är omedvetet. Det är inte moralpanik, det är fråga om hur långt ut i verkligheten man anser sitt verk vara, och vad man . Klassisk Vilks-problematik. Jag säger inte att den är svartvit, jag har inget svar på när den är den är tillämplig och var gränserna för konstnärers dras. Du radar upp en massa rap som är av grövre kaliber än Kitok. Jag tycker att det är något historielöst och kontextbefriat, eftersom de artister du radar upp (som jag känner till) skapat i en fullständigt annan kontext. I någon mån är de produkter av sin miljö och sin samtid, och det är i alla fall delvis en del av attraktionen för mig själv, att lyssna på viss sorts rap. Wu-Tang lyssnade jag på när jag var 10 och upp i tidiga tonåren. Det formade mig, och var en del av en gigantisk rörelse och strömning. I ett sådant perspektiv känns deras shaolin swordstyle gimmick. Framför allt var inte den sökta effekten i fokus, att prata om ämnen som är tabu eller man inte får säga. Och de bröt ny mark. Osv osv etc whatever. De sökte inte upp en subkultur de är bekant med och sen tog alla knep i boken, inklusive stil och gimmick. De skapade den.

  Det är också konstigt att du å ena sidan säger att jämförelser med Ronny och Ragge, Rosenström inte håller för att deras publik (och kanske syften?) är andra, och samtidigt säga att Kitok inte kan ställas till svars för vilken publik eller beteenden som det attraherar. Vilka artister gäller det här för, vilka gäller det inte?

  Om själva greppet, att inkarnera fylletankar, fattar jag inte. Jag känner inte igen mig och jag känner mig inte särskilt drabbad av den här tilltänkta ”ärligheten” och ”öppenheten”. Jag tycker inte det är träffande, för mig är spriten något annat. I viss mån något så jävla mycket mörkare än det här, jag gillar inte humortonen. Jag tycker också att det finns en viss social exotism, inte för samisk kultur eller skidorter. Men för hur killar i grupp eller grabbar på fyllan är, särskilt i en landsbygdmiljö eller bland de människor som åker skoter och bara vill åka bräda/cross. Jag är uppväxt i den miljön, med samma tankegods som artisten. Jag är du med mina gamla vänner och folk hemma i Ångermanland, jag skulle inte ge mig på att lägga ord i munnen på dem som har dessa egenskaper eller intressen gemensamt. Jag tycker inte det är träffande heller. Jag tycker det är sexistiskt att utgå ifrån och försöka gestalta ”manliga tankar” på det här sättet, jag tycker det är reduktionism. Det bidrar väl till att jag inte kommer lyssna ihjäl mig på det här, och det gör väl inget.

 566. Bullis skriver:

  Benny. Du lyckas formulera exakt allt det som snurrat runt i mina känslor de senaste 48 timmarna, sedan jag hörde låten. Tack för en briljant text! ❤️

 567. Benny skriver:

  Om formen hiphop kontra finare kulturyttringar: Att hiphop har fulare konnotationer än någon bok om nättroll stämemr inte i sak. Jag skulle nog säga att det är fint att lyssna på MF Doom eller Mablibs alteregon, på exakt dessa ämnen. De gör ju samma sak (Quasimodo t.ex.), men med lite annan finess. Så på sättet är inte hiphop fulkultur, den är bred, publik och accepterad. Det är inte 1992.

  Och det ska också påpekas, tycker jag, att olika typer/former av kulturella har olika begränsningar, därmed olika förmåga att fånga ett ämne eller slå an en ton. Om man nu vill gestalta fula grejer, kanske man inte ska säga åt folk hur de ska tolka det (skratta istället för att bli kränkt). Afterski-rap kommer att hamna i en miljö, där människors förutsättningar att ta in och begrunda budskapet skiljer sig rejält från nättrollboken/Knausgaard. Det här skiljer sig diametralt från Paradise Jokkmokk trots att anslaget på många sätt var detsamma. Något upphöjande, en anledning för folk att känna sig stolta för plats, kultur och musik. Det är ju inte artistens fel, men det trots det är det en verklighet och den kontext som konstverket kommer konsumeras och tolkas i. Särskilt hos personer som inte har en analysapparat för kultur och politik (barn och unga, människor med ett förhållandevis outvecklat musikintesse, folk som inte uppfattar att det är ironi, svagbegåvade människor, folk som är fulla eller sitter i bilen). Att döma av fanbase, är det på sin höjd ”en skön jävla låt, en smäll rakt i ansiktet på eliten”.

 568. Benny skriver:

  Bullis: Den är skrivet på fri vers och utan korrektur, slafsigt. Är lite halvupprörd. Om det här hade varit på jobbet hade jag reviderat den tre gånger sen gömt den på en dropbox.

 569. Benny skriver:

  OCH: att även andra artister säger liknande ”grova” grejer svarar inte på frågan om det är sexistiskt, misogynt eller kan tillåtas (av artisten+andra män) att uppfattas som kränkande (av åhörare).

 570. Hr KBoi skriver:

  Hej igen. Gott så, en kan ha olika ingångar och jämföra fritt med olika strömningar, även om jag personligen inte fattar hur artisten och krönikören bortser så starlt från kontext. Yttranden och friheten är ytterst kontextuell och en måste också komma ihåg att det står var och en fritt att ifrågasätta yttranden. På den fronten har det tidigare raderats en del inlägg här och var, när trådarna ifrågasatt – gissar jag – för mycket. Återigen undrar jag dock var den här sk moralpaniken ska ha uppstått. ”På sociala medier” säger någon, men mer specifikt? Jag hittar typ tre ifrågasättande kommentarer, annars mer hyllningar. Och sen en aftis och en nyheter24, men de artiklarna känns mest som att all publicitet är god. Så, hur kan en krönikör skriva om ”moralpanik” när sådan inte synes finnas? Är inte det en smula ohederligt? För mig framstår det närmast som reklam i gradvallsk tradition.

 571. Bullis skriver:

  Kommer ni ihåg Hubbabubba med Just D?

  ”Subba – hon e som ett hubbabubba – subba”

  Jag var 18 år och stod på ett dansgolv i Boden. Veckan innan hade jag nobbat en kille som ville att vi skulle gå hem ihop. Han var på plats den här kvällen också, med hela sitt killgäng. När den här låten spelades omringade de mig, pekade på mig och sjöng med: ”SUBBA!”

  Det är kontext.

 572. matti skriver:

  Några misstag jag gjorde i min krönika

  1 Jag borde varit tydligare med att jag känner Magnus/Kitok. Märker att texten läses som att jag har en massa insyn i hans uppsåt och dessutom en personlig anledning att försvara honom/hans låt. Att jag har en dold och/eller gradvallsk agenda. Jag har ingen aning om vad Magnus vill med den här låten, vi har inte pratat om det alls. Krönikan är helt och hållet mitt eget initiativ. Slutledningarna är mina egna, komna ur den kritiken jag läst av låten/videon på internet, i mina egna flöden. Vilket för mig in på nästa misstag.

  2 Jag borde inte försökt ironisera över begreppet ”moralpanik”. Trodde att jag, i egenskap av att vara jag antagligen, kunde gör det lite sådär i smyg. Att mitt evighetslånga och offentliga hat mot massrörelser och internetföreteelser gjorde det möjligt. Det missbedömde jag fullständigt.
  Instämmer helt i det som Benny skriver om att såväl artist som skivbolag ständigt använder detta som säljargument. Jag tycker det är cyniskt. Det var ingen panik, det var som Kboi säger, enstaka kommentarer här och där. Jag försökte göra mig lustig över detta genom att kalla det moralpanik. Borde kanske skrivit det inom citattionstecken. Och ännu tydligare försökt förklara vad jag menar vara anledning till verklig panik (mitt exempel var drunkning på Medelhavet).

  3 Jag borde verkligen understrukit att jag ingenstans säger vad jag tycker om singeln eller texten. Jag har inte recenserat den och kommer inte att göra det.

  Det om det.

  Några kommentarer/svar på era övriga reaktioner

  Just D är en bättre jämförelse (eller Magnus egen favorit: Magnus Uggla), och det du beskriver är fruktansvärt, Bullis. Ja det är kontext. Jag vet inte vad jag ska säga om det mer än det, att det är helt vidrigt och att det vore hemskt om det hände igen överhuvudtaget, oavsett vem, oavsett musikalisk inramning.

  Ok, jämför Björn Rosenström och Solstollarna med Kitok om ni vill. Eftersom de alla sjunger och har hållit i en gitarr någon gång. Jämför Joakim von Anka med Stefan Lövén eftersom båda har en åsikt om pengar och fördelningspolitik. Jag tycker/tror inte att Kitok är totalt obegåvad, fullblodsidiot eller påhittad (obs, stor skillnad mellan att vara påhittad och att vara en som hittar på). Jag tycker att alla de jag räknar upp är bra mycket mer jämförbara.

  Jag tycker inte en artist har något som helst ansvar över hur hen uppfattas. Det är såklart helt fritt att uppfatta en artist hur som helst också. Har artisten sedan problem med det så är det hens problem. Men jag tycker inte en har några konstnärligt moraliska eller -politiska skyldigheter att tillfredsställa någon enda jävel. Men en får ju stå för vad en gjort. Tugga i sig beröm såväl som skitkorvar. Om detta tycker vi säkert olika, många av oss. Jag är såklart medveten om att somliga artister vill uppfattas på ett visst sätt, politiskt eller på andra sätt, att det är del av dennes artisteri/konstnärsskap. Jag är väl själv så i viss mån. Men jag avkräver inte det av andra i mitt töntiga skrå.

  För folk i min ålder (plus/minus tio år åt båda hållen) verkar det vara 1992. Möjligen 1982 till och med.

  Jag tycker att det här är en svinvärd diskussion, har inte sett den någon annanstans ännu. Det är såklart inte roligt att (delvis, i någon mån) vara måltavla för den, men det kan jag ta, pga tycker det är viktigare att den faktiskt förs. I hip hop-världen eller vad jag ska kalla den har jag inte sett någon reaktion överhuvudtaget. Antingen bryr de sig inte eller så tycker de det är ok. Eller så existerar inte Kitok i den kontexten överhuvudtaget. Oavsett vilket tycker jag det är synd.

  Fortsätter gärna prata om det här. Skulle skrivit längre om jag inte varit tvungen att göra det med tummarna på telefonen pga jävla strul med wifi.

 573. Hr KBoi skriver:

  Här tycker jag vi närmar oss något intressant, huruvida en som artist/konstnär/offentlig person har nåt ansvar för hur en /det en säger – vilket i stort och smått är rätt mycket samma sak – uppfattas. Jag anser att en har det, ett ganska stort sånt till och med. Matti säger att en inte har det, men säger också att en får stå för det en gör. Jag tror vi i själva verket har en ganska likartad syn, trots att det inte verkar så vid första anblick. Det är ohyggligt farligt att prata om konsekvensneutralitet för det en säger, dvs. att en ska lätta det en vill oavsett om nån blir kränkt eller sårad eller så. Kontext igen: SD driver den här linjen stenhårt i ett annat sammanhang. Journalister ska skriva sanningen oavsett vad som händer. Detta är givetvis ett extremfall och det handlar till mycket stor del om den här lögnen om att media mörkar sanningen när journalister gör helt vanlig nyhetsvärdering innan publicering. Analogt anser jag att artister/konstnärer s k a värdera innan publicering, dvs. ta ansvar för sitt budskap och hur det kan komma att uppfattas innan en ger ut det. Vilks borde till exempel fundera och värdera vad fan han vill säga med sin rondellhund och värdera om det är så viktigt att han sårar vissa muslimer. Som exempel alltså. ”Ja ba skämta” är ett rätt tamt svar i det läget. Då får en ju fatta att yttrandefrihet också är att bli emotsagd och ifrågasatt.

 574. Benny skriver:

  Vill också understryka vikten av diskussionen, även om det gör att vi kanske blir sura på varandra och andra och ytterligare andra. Tack för öppet och bra svar, Matti!

 575. hjort skriver:

  Fan vad bra den här gästboken är. Ville bara säga det. Carry on.

 576. Benny skriver:

  Närbesläktat med det Kboi säger är också problemet med dubbel standard, och blir inte minst aktuellt när man korsbefruktar sitt konstnärsskap med sin egen person, i till exempel sociala medier. När man så hårt driver en linje om att det som sägs i egenskap av provokatör och alias inte kan kritiseras för att vara kränkande (utan istället uppfattas som konst, skämt och poetism), kan man inte samtidigt vara känslig för att få saltad kritik. Är man provokatör är man inte untouchable för moraliska pålagor, och man ska framför allt inte bli totalkränkt och bete sig pubertalt när man väl får på pälsen. Om man sökt att provocera, varför bli förvånad när folk lägger fram saklig kritik? Är inte det själva huvudsyftet med provokation, att röra sig i gråzoner eller inta normkritiska hållningar, för att ställa svåra frågor?

  Saker som göra i namnet konstnärsskap kommer i alla fall jag själv obönhörligen kritisera med en moralisk kompass, när jag inte kan se någon rimlig norm- eller samhällskritik. Att få säga rövknull och gestalta fula fylletankar är tyvärr inte tillräckligt som publicistisk idé.

 577. matti skriver:

  Nä alltså ansvaret. En rätt stor del i att göra grejer som kommer att bedömas är att vara beredd på/förutsäga andras reaktioner. Även de oförutsägbara. Inte för att byta samtalsämne, men det är rätt tungt i bemärkelsen dränerande och ångestskapande. I detta ingår i alla fall förutom att försvara det man gjort även att kunna göra fel, kunna tillstå det och be om ursäkt. Jag menar inte det allmänmänskliga eller rent hyfs. Det är svårt att ombedas/tillåtas hitta på nånting om det sedan visar sig vara dumt eller fel. Men förmågan att inte censurera sig själv pga rädsla inför detta kräver rätt mycket. Ibland tycker jag att världen blivit sämre på att ha förståelse för det. En strike och så sitter man där och poddar med Jonas Inde för att ingen annan vill ta i en.
  OBS överdriver och OBS avkräver inga särskilda sympatier för det, eller ”konsekvensneutralitet”, ursäktar ingenting av det ovan skrivna (eller Magnus) iom detta konstaterande.
  Har sagt det förr (citatet brukar tillskrivas Ezra Pound, men jag vet inte om det stämmer): Fundamental exakthet är konstnärens enda moraliska ansvar. Jag är medveten om att det kan betyda vad som helst. I mitt fall, i mitt ”artisteri” etc, betyder det att jag för det mesta vet exakt vad jag gör och varför. Om jag väljer att vara otydlig eller lämnar öppet för flera tolkningar så är det ett val. Detta går ibland stick i stäv med allmän opinion. Jag mallar mig inte nu alltså. Den gången jag och gummo debatterade kommunismen och 1900 (filmen) på min gamla blogg är ett ypperligt exempel på detta. Saker och ting förändras, värderingar, uttryck, verkshöjd, tolkningsföreträde etc. Alltid är det nån som har problem med det. Ofta är det jag.
  Avståndet, som jag förställer mig en gång näst intill oändligt, mellan att jobba med sig själv på Dramaten och på att jobba på en bit kartong utanför Willys krymper.

 578. matti skriver:

  ”Att få säga rövknull och gestalta fula fylletankar är tyvärr inte tillräckligt som publicistisk idé.” Lol på det. Men det funkade för GG Allin och Onkel Kånkel. Fast båda är döda nu.

 579. Hr KBoi skriver:

  Angående det sista där, det funkade för gg allin och onkel kånkel. Ja, precis. De var, för att citera mig själv, helt oönskade på kalas. Då haltar din jämförelse med bukowski och Bergman och den med Rosenström och Solsrollarna är mer adekvat. Om man inte vill säga mer än röv så är värdet av det en säger inte heller så högt. Jag finner inget annat budskap låten vi diskuterar än en vilja att säga röv och sprut, alltså är värdet av det som konst extremt lågt.

 580. matti skriver:

  Jag älskar GG och Onkel. Men jag försöker undvika att prata om tycke och smak den här gången. För en gångs skull.

 581. Hr KBoi skriver:

  Jag har inte sagt vad jag tycker heller, det är inte det jag menar med värde.

 582. matti skriver:

  Ok. Men jag tycker GG och Onkel har ett högt konstnärligt värde och Solstollarna och Rosengren har noll och inget. Fan, då redovisade jag min smak i alla fall.

  Men jag förstår vad du säger.

 583. H skriver:

  Såhär då. Jag tycker att låten är skitdålig och inte särskilt rolig/smart. Men jag har viss respekt för behovet att säga röv och spruta utan att mena nåt med det. Och att sätta något på spel, vilket man bara gör genom att gå över gränsen. GG Allin avskydde när det han gjorde kallades performancekonst. Han ville vara äcklig. Han tyckte att han tog rock’n’roll till nästa nivå. Skriver på telefonen i parken, lyckas inte knyta ihop påsen.

 584. H skriver:

  Fryser gör jag också.

 585. Benny skriver:

  Om det här med att bli bedömd och ångesten. Det är väl knappast förbehållet kulturidkare? Jag och Kboi jobbar i någon mån också med teser och argumentation, för vilken man ska kunna redogöra eller ge avbön för. Man gör fel och sånt. Det här handlar inte helt om det, utan att kulturidkare ska ha fri lejd. Det ska vara högt i tak och det krävs vidgade perspektiv när saker kläs i poetism eller så, det är ju en del av storheten, varför man kan bli drabbad av det som inget annat.

  Att bilan går och det kan vara så att något man gjort strafffas hårt i det offentliga rummet, är inte det ibland rimligt? Jämför gärna med politiker, vars funktion är att just vara ansvariga för vårt gemensamma. Om man som kulturidkare väljer att tillgripa stilistik eller verktyg som är oortodoxa eller har potentiellt gräsliga effekter som man vet om, tycker jag våndan är berättigad. Jag kräver av ALLA att de vet vad de håller på med, när andras väl och ve är i potten. Pissenkel logik för mig. Utilitarism och socialism, som exempel, måste ha en sån värderingsdimension. Så även konst, tycker jag.

 586. Benny skriver:

  Reducerat: ansvaret består i att inte slarva med de kulturella verktygen. Gör nåt vettigt av tiden i ljuset.

 587. Benny skriver:

  Antar att reduktionen är typ samma sak som Mattis fundamentala exakthet, eller vad han sa. Alla skriver så långt så idsint scrolla runt.

  Varför har det ett egenvärde att sätta nåt på spel? Är inte det vanlig ambition? Man lägger ner tid och allt möjligt på nåt man tro är vettigt/viktigt. What else?

 588. matti skriver:

  Jo, självklart är det rimligt. Men ibland hittar man på något och man har ingen aning om var det landar, eller ens vad det är för nåt. Ens förhoppning är ju att göra något helt nytt, något som inte fanns, något som ingen ens tänkt tidigare. Och så blir det bajstårta av det, men det vet en inget om innan det är försent. Alltså, experimenterandet är en del av kontraktet med mottagaren. Ibland blir det en ny energikälla men ibland blir det en atombomb. Man ska inte vara rädd för att det kanske blir katastrof. Då får man kliva ut på Tjernobyltaket och skotta radioaktivt avfall och det är jobbigt. Detta att göra nåt vettigt av tiden i ljuset låter ju bra och så, men man gör det ofta i beckmörker. Sen ska det ut i ljuset och visas upp och då kan det bli jävel.

 589. matti skriver:

  Plus sa ju att det inte var någon ursäkt.

 590. Benny skriver:

  Förstår det. Förstår att åraktiken är nåt annat än den idealiserade bilden jag ger. Jag målar den för att påvisa min syn på ansvaret. Sen tycker jag att det är rejäl skillnad på att råka tillämpa haiku-mått fel eller släppa en kass skiva, och att i direkt mening underblåsa misogyna och antifeministiska krafter med en förvirrad idé om öppenhet. Det är newsflash för många, att vissa av samhällets normer faktiskt är b r a och troligt inte behöver ifrågasättas. Högertrafik, kniv och gaffel, be om ursäkt, inte kalla tjejer för horor om de inte vill.

 591. Benny skriver:

  Första raden, ”praktiken”. Skriver från mobil och tittar på hockey. Du tittar väl, Matti? Du är säkert på plats i Västerås.

 592. matti skriver:

  Haha, nä vetuva. Den psykosen har släppt för i är. Medgångssupporter 4-life.

 593. matti skriver:

  Idag fyller Ramones första 40. Ibland känns det som om att om den inte kommit hade de senaste 40 åren varit totalt meningslösa.

 594. H skriver:

  Typ fyra nya CTMF-sjuor ute, och ny fullängdare i maj. Många av Billy Childish favoritämnen avhandlas: I ”CTMF” sjunger han om hur dålig punken blev i slutet av 1977 (bland annat verkar han ha börjat knarka för att han blev så besviken på andra Clash-skivan), i ”Punk Wars” sjunger han om allting som punken skulle ha satt stopp för (bland annat indierock och stängda gränser), i ”A song for Kylie Minogue” sjunger han om att han skiter i olika kändisar som gillar honom (bland annat vet han inte om han träffat Kurt Cobain eller inte). Man blir så glad.

 595. hjort skriver:

  Lyssnar på den där podden med Björn Olsson och Rasmus Arvidsson från Avantgardet nu. Kommer på mig själv med att sitta och instinktivt tycka illa om Rasmus och fattar inte varför. Sen inser jag att det förmodligen har med hans dialekt att göra. Sen inser jag att det typ är samma dialekt som min. Långt gånget när ens självförakt börjar gå ut över andra.

 596. hjort skriver:

  ”Jag identifierar mig med räkor, ja. Spröt och sånt.” HAHAHAHA!

 597. H skriver:

  Jag har inte hört dem, men hur kan man döpa ett band till Avantgardet.

 598. hjort skriver:

  Jag har inte heller hört dem, och har samma fråga.

 599. Benny skriver:

  H: Var det där en fråga eller ett påstående.

 600. H skriver:

  Benny: Ja.

 601. Benny skriver:

  Varför inte.

 602. H skriver:

  Jag vet inte. Kanske.

 603. TP skriver:

  Alltså, ibland är min arbetsplats inte så dum. Trött och färdigstressad fick jag just Slapp Happys ”Slow Moon’s Rose och Let’s travel light” från ”Live in Japan”-skivan som tack för hjälpen. Finns ju på spotify också, om även ni vill softa lite punkfritt:
  https://open.spotify.com/track/3zXhB5uXQlOWr5VylqQVch

 604. skräddarn skriver:

  Avantgardet. Hörde en låt på radion och tänkte: gud vad bra. Sen lyssnade jag på Spotify och konstaterade att dra till England några år och trippa är en rätt bräcklig grund för en skiva. Vill verkligen inte förminska sångarens upplevelser och så. Kan faktiskt tänka mig att skivan kommer uppfattas/-skattas annorlunda om några år, då patetiken lagts sig. Förlåt, vill inte inte skriva så här elakt om nån som öppenbarligen skriver från hjärtat egentligen. Om du/ ni mot förmodan skulle läsa här: ni är ju bättre än 98% av allt som släpps.

 605. matti skriver:

  GoT i all ära (det är som vanligt om en inte ids kolla) men jag är helt lycklig över att Silicon Valley är tillbaka. Plus, i eftertexterna, nya singeln med DJ Shadow/Run the Jewels ( https://open.spotify.com/track/2zvXUc9nn5Uwer8dbWxN8F ) och den är så jävla bra.

 606. skräddarn skriver:

  The Fall alltså. Alla i publiken ser ut som han som säljer bullar på kafé 44.

 607. matti skriver:

  Hahaha, Skräddarn.

 608. skräddarn skriver:

  Puss.

 609. TP skriver:

  The Fall, skräddarn. Berätta mer!

 610. matti skriver:

  Det bästa i GoT-comebacken var när hon körde spjutet i bakhuvet på honom och ut genom ansiktet.

 611. Benny skriver:

  Ja, den var right on the money.

  Jag gillade avsnittet. Tycker Arya-historien kan bli spännande. Och John Snow. Och The Mountain. Men även hur det ska gå för drottningen hos hästfolket. Allt det, och mycket mer.

 612. Benny skriver:

  Och kanske att man äntligen ska börja hoppas att det ska gå bra för Sansa, istället för att man hela tiden vill att hon ska ramla ut för en trappa.

 613. H skriver:

  Det var häftigt. Annars var ju hela avsnittet mest som en trailer. Alldeles för mycket som händer samtidigt.

 614. Benny skriver:

  Hehe. Med den logiken har det ju varit 5 säsonger trailer.

 615. H skriver:

  Det är inget orimligt påstående.

 616. matti skriver:

  Däremot det här påståendet om att serien hunnit ikapp böckerna, det stämmer ju bara litegrann. Eller betyder det att de skippar råmycket från böckerna för att somligt hunnit ikapp (och om)? Eller menar de fuck George Martin bara?

 617. H skriver:

  Game of Thrones-fans tycker som Billy Childish, att Beatles var bäst innan de blev sajnade?

 618. hjort skriver:

  Spoila inte för mycket av GoT än är ni snälla. Har inte hunnit se senaste apsnittet än.

  Skulle herr Teglund kanske kunna lägga till möjligheten att tagga spoilers i våra inlägg? Typ stryka över bokstäverna med svart. Går det kanske rentutav redan?

 619. hjort skriver:

  Alltså, är den här rasistiska köttsäcken på inspelningen från Emmaboda faktiskt polis måste han få sparken direkt. Helst ska han i så fall få sparken så jävla hårt att de måste återanställa honom för att kunna sparka honom igen. Men det är väl pengarna tillbaka på att han på sin höjd får en tillsägelse och eventuellt en sockerbit mindre till kaffet.

 620. stalle skriver:

  det är nog tyvärr inget avsked för det där. det är ryggdunk och ”stå på dig broder” i fikarummet.

 621. Benny skriver:

  Såg på tal om det Stalles ”diskussion” i sociala medier på ämnet. Numera kan man liksom rakt ut bara hitta på saker, och så tvingas den tänkande människan att förhålla sig till det. Trots att det ena är ett samhällsproblem och det andra är ett fantasidjur med nio ben.

 622. Benny skriver:

  ”Jag blev jagad av vargar igår, mitt i centrala Borås. Javisst, 30-40 stycken. En hade en nyfödd pojke i munnen. Javisst, nu måste vi döda allihop.”

 623. matti skriver:

  På tal om fantasi så såg jag Civil War nyss. Hur bra som helst. Nu är jag på japcorespelning. Kulturonsdag.

 624. matti skriver:

  Arg dag. Fel dag. Fan.

 625. H skriver:

  Kram!

 626. matti skriver:

  Du kväver mig, H! Men tack!

 627. H skriver:

  Här försöker man.

 628. skräddarn skriver:

  TP: the Fall var bäst! Mark verkade på bra humör, joxade med allas stärkare och så där. Mest med stackars gitarristen, vilken fick sin volym neddragen till noll de tre första låtarna på måndagen. På tisdagen var det slagsmål i publiken vilket resulterade i att vakterna var tvugna att agera. Det ju gick ju naturligtvis inte hem hos MES… Klassiska Fallingredienser helt enkelt! Annars var Elena med igen vilket har varit ett frågetecken ett tag.

  Måndagen var det ett kasst förband, tror de heter Shame, men på tisdag var det Bo Ningen vilka var, som så många gillar här inne, rågrymma live!

 629. Benny skriver:

  Lite mer rak kritik än tidigare dagars d’battue:

  Fyfan vad dålig musik HH gör nu, jisses.

 630. matti skriver:

  Jag tycker Håkans två senaste växer på en litegrann. Jo, jag tycker det.

 631. Benny skriver:

  Som en prostatacancer, i så fall.

 632. Benny skriver:

  Det där var en parafras på en av de ny Håkanlåtarna, ”Det brinner i röven på mig”.

 633. matti skriver:

  Luleå Basket ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 634. TP skriver:

  Skräddarn: Två toppkvällar mao och dessutom med Elena! Och stämskruvarna pekade upp, likaså låtvalet.
  Satan så sugen jag blev, även om slagsmål suger.

 635. Benny skriver:

  Idag släpptes megabra musik som inte är på skämt:

  https://open.spotify.com/album/0qDn2aa1AYJCoJJGt4nUKn

 636. H skriver:

  Okej, jag testar din skiva, Benny. Sämre än nya Brian Eno (som jag snart är igenom) lär det i alla fall inte vara.

 637. H skriver:

  Musik som inte är på skämt förresten, varför? Såg en dokumentär på youtube om punkare i LA, filmad ganska kort efter att Darby Crash dog. ”Punk rock is a joke”, säger en blek tonåring i smutsig vit t-shirt, ”it’s just not a very funny one.”

 638. Conny skriver:

  Ny Maggio-singel. Lika äcklig mello-produktion som på förra. Jävligt synd, deprimerande och ledsamt. Hör ju att det hade kunnat bli bra. Men nej.

 639. Benny skriver:

  H: nä, Eno-skivan var fan trött. Aldrig fattat det här med halv-ambient. Musik som både ska vara i bakgrunden och förgrunden samtidigt. Bestäm dig, Mr Brian.

 640. matti skriver:

  Inte lyssnat på hela Eno än men The Ship gillar jag. I’m Set Free gillar jag inte så mycket.

  Maggio ja vafan. Det är ju svinbra därbakom reverben och synthmattorna och Simple Minds-trummorna. Svinfina melodier och helt ok text. Men det hörs knappt. Det är stadium, inte Håkans stadium, ett annat.

  https://open.spotify.com/track/3lHFBFEr7WlVrXBwgIKmSj

 641. matti skriver:

  Jag tycker musik kan vara skitroligt. Alltså till och med skämtmusik. Emellanåt föredrar jag till och med ”rolig” musik framför allvar.

 642. Hej Knekt skriver:

  Inlägg 666. Jag hann först!

 643. matti skriver:

  Flera år efter er har jag nu läst Smålands mörker. Omg.

 644. Jens skriver:

  Ja, så jävla bra. Är romanerna lika bra? Har tänkt läsa dem men inte blivit. Höga förväntningar om än pyttelite blandade känslor för män som är jätteintresserade av manlighet, även om det är kritiskt, feministiskt. De blandade känslorna: 85% bra, viktigt, svårt. 15% hmm, nja, mansgruppsångest, homosocialitet, att vi fortfarande mest är intresserade av varandra, även jag när jag läser.

 645. matti skriver:

  Inte läst den första men jo, det är samma utforskande, inte samma självklara sympati med huvudpersonen och jag tycker nog det är ännu starkare då, även om det är fel att jämföra två så skilda uttrycksformer.

  Och, Jens: tack! Skriver mer till dig sen.

 646. matti skriver:

  Eller, ”utforskande”, jag tycker det är nåt annat. ”Perspektiv”, kanske. I Vän av ordning ställer sig Bromander mer på sin protagonists sida. Till romanens fördel alltså, och därmed till författandets och romanens fördel.

 647. H skriver:

  Har varit på samma barnkalas som Hr KBoi. Satan vad jag vinkade, men han hälsade då inte. #hälsapåh

 648. Jens skriver:

  Aa, fattar tror jag. Och hur det kan vara till fördel. Ska det bli en trilogi romaner eller har jag fått för mig det?

  Och varsågod!

 649. matti skriver:

  Tre ska det bli, det har jag hört. Men andra vet.

  På våran majbrasa i Svartöstan spelar nån Guiding Light med Television i ett litet PA. Tror det är enda majbrasan i Luleå som gör det. Hur är det i övriga Sverige?

 650. Hr KBoi skriver:

  Det är viktigt att vara konsekvent, även om det blir dålig stämning. #hälsaintepåh

 651. matti skriver:

  Förresten tycker jag inte folk är så himla intresserade av manlighet. Av män, av förtryck, av privilegier och orättvisor visst, men inte är det så vanligt att någon lever sig in i hur vi, ja, blev till, liksom.
  Alltså, Ulf Lundells generation har ju analyserat sig bortom allt förstånd, men vi som kom efter finns vi med, vi är inte likadana.

 652. Benny skriver:

  Häromveckan bestämde sig hela mitt fotbollslag – utan min inverkan ska tilläggas – att spela med regnbågsbindel resten av säsongen. Vi är tvivelsutan ett av norra Europas mest homogena idrottslag, ett gäng helt vanliga plattläggare och postisar. Inget upplyst studentlag eller så, bondlurkar. Jag har hetat Brillot i åtta år. Man säger fortfarande bög och fitta om varandra, några röstar SD och politiker ljuger. Men mycket av hierarkierna och att tycka olika har förändrats över tio års tid. Sånt här tror jag på.

 653. Benny skriver:

  Vadå blev till? Hur vi socialiseras in i genus eller den evolutionära fördelen av att ha binärt kön? För båda är ju rätt snackade.

 654. Jens skriver:

  Sent på kvällen men jag försöker formulera mig: Jag pratade om en feministisk kontext i första hand. Att som man där ha män och manlighet i fokus. Alltså, jag kan tycka att det känns reaktivt mer än offensivt. Jag tror det är det. Men kolla min (vetenskapliga) procentuppdelning tidigare! Jag tycker att det är viktigare än oviktigt, bättre än dåligt. Det ÄR ju intressant, det leder till förändring. Men det väcker mer än en känsla hos mig, mer än den positiva känslan för det som jag beskrev ovan. Att bli närmre att tycka synd om sig för att alla förlorar på patriarkatet. För det gör vi ju, verkligen, men knappast vi mest. Och även om ingen trillar dit på mansrättshaverism så är det kanske bara så att det ibland känns nära nog att tänka på de här frågorna på det sättet. Jag vill inte förstå, bara slippa. Så känns det ibland. Och män i allmänhet är väl odiskutabelt intresserade av män i synnerhet och manlighet i lite slapp allmänhet?

  Om det du Benny skrev var för (jag fattar att det inte är emot) Bromanders perspektiv/metod så vill jag förtydliga att jag inte är emot. Och det menade du nog inte, alltså jag försöker inte polarisera. Är trött, vill bara säga att det är fett, det du berättar. Jag tror på möten, att det förändrar, att vara tillsammans. Politik som blir subkultur och symboler i första hand tenderar att bli självbevarande, uppfyllande, till för sig själv och inte förändring. Det tror jag inte så mycket på. Men det sa jag inte mot någon, att någon trodde.

  God natt.

 655. matti skriver:

  Jag menar hur män (och kvinnor) handskas med den här relativt nya upptäckten (hos män, av män) att de fan borde skärpa sig. Jag menar inte exempel ur vardagen (tyckte fö ditt exempel var fint och bra). I fiktionen, i konsten. Bortom (torr) analys alltså. Genom gestaltning etc. Jag skrev ”lever sig in i”. Jag menar de här tio senaste åren du pratar om.
  Bromander har jämförts med Houllebecq och visst, men den senare är född 58 och är fransman och intersektionaliteten har aldrig riktigt fått fäste där som den har i Sverige (och USA). Det gör att den här formen av identifieringslitteratur som båda sysslar mer känns mer empatisk i händerna på Bromander (född 82).
  Jag kommer inte på så många andra som problematiserar (inte skapar problem eller har problem med – jag menar fördjupar sig i) det här. Som berättar om det här som någon slags (nytt) verklighetsperspektiv, med detta som fond. Det är mest samma gamla hjärta och smärta och skit fortfarande fast verkligheten där man spelar med regnbågsbindlar är här nu.

  Sen är jag rätt less på att misstänkliggöras, Benny. Jag är vänster, extremvänster om någon undrar, och feminist, jag hatar och vill och tänker krossa patriarkatet (som jag naturligtvis är en del av) och jag har sagt det en miljon gånger. Det är helt orimligt att jag ska behöva påpeka det varenda gång jag öppnar munnen i fortsättningen.

 656. matti skriver:

  Sen en annan grej: jag hatar att skriva VI om folk som jag inte har med att göra, Särskilt när detta VI är något man menar att spegla sig och ha det gött. När jag skriver hur VI blev till så gör jag det för att jag fucking hatar hur allt verkar behöva vara uppbyggligt och rättrådigt för att man ska kunna anse sig vara delaktig.

  En ropar: Kolla på mig, jag är snygg och smart! Följ med mig!
  En annan ropar: Kolla på mig, jag är ful och dum i huvet och hatar dig och mig själv. Dra åt helvete!

  Jag går med den andre, jag vill vara med den andre varje gång, för det är hen som behöver en kompis. Ni andra har redan era lag och bokcirklar där ni kramas och visar varandra hur sköna ni är.

 657. H skriver:

  Så mycket död i nya Jäderlund. Jag pallar inte riktigt, men det går inte att sluta läsa.

 658. hjort skriver:

  Fan ta nassesvinen i Borlänge, och fan ta idioterna som låter dem marschera.

 659. matti skriver:

  Jag demonstrerade idag. Första gången på många år. OBS EJ FÖR NASSARNA!

  Förresten, hoppade inte på Benny i natt om någon uppfattade det så. Skrev i affekt pga annat, relaterat men inte till Bennys kommenterar.

 660. Benny skriver:

  Matti: Hehe. Jag misstänker ingenting, ledsen om något jag sagt låtit så. Jag tycker verkligen inte att du behöver säga sånt.

 661. Conny skriver:

  Maj.
  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/5PrA7sImX3DTjPV4JgeYH7

  Visste inte att den här vol. 2 med outgivet Monochrome Set fanns.

  Human Performance är en fruktansvärt bra låt. Görs inte många tjog såna på ett decennium.

  Lil Yachty och Lil Haiti är nya röster jag gillar. Basgången i låten med Kaytranada! Rae Sremmurd superhit.

  Gillian Welch från 2011 är med i protest mot att jag inte här någon ny musik i den genren som övertygar.

 662. Bullis skriver:

  Kitok-låten. Jag måste erkänna att jag uttryckte mig elakare i den debatten än jag brukar, för att vi är gamla vänner allihop. Hur som helst, jag föraktar ingen eller så. Det var en diskussion bara, med extra starka reaktioner från min sida. Som jag nu i efterhand kan vara lite paff inför.

 663. Bullis skriver:

  Kort sagt. Förlåt för somligt.

 664. hjort skriver:

  Läser att Grizzly Bear spelar in en ny platta nu i maj. Precis vad jag behövde höra för att orka kliva upp imorgon.

 665. Cw skriver:

  Hjort: Vill du inskränka demonstrationsrätten/yttrandefriheten för vissa grupper, eller är det bara demonstrationsdatumet du reagerar på?

 666. skräddarn skriver:

  Man reagerar väl främst på att nassar demonstrerar på 1/5 i Sverige 2016? Att man känner frustration och kanske till och med sorg? Jag känner så i alla fall.

  Men bra att det gick relativt lugnt till i alla fall.

 667. H skriver:

  Cw: Är du endast intresserad av att diskutera demonstrationsrätt/yttrandefrihet på denna plats, eller är du även öppen för samtal om Can, Veronica Maggio, The Walking Dead, djupsnö och i största allmänhet inlägg skrivna i affekt och utan större eftertanke? För om det bara är demonstrationsrättsfrågan som intresserar så tänker jag i all vänlighet att det säkert finns bättre forum.

 668. Conny skriver:

  Såg GoT S06E02 i natt. Ska jag avslöja vad som händer?

 669. stalle skriver:

  kör på conny!

 670. Cw skriver:

  H: Tackar som frågar. Inte påfallande intresserad av grupprunkarklubbens olika samtal i just det här sammanhanget, men däremot är det ju alltid givande att höra tokvänstern lägga ut texten om varför de är emot demokratin.

 671. Hr KBoi skriver:

  Cw – jo, men precis så där ska du nog uttrycka dig om du vill ha ett seriöst svar. Har själv inte tid att lägga ut texten just nu, håller precis på med att mörka lite spännande saker om hur araber är biologiskt predestinerade att råna och våldta. Så mycket sanning, så lite tid!

 672. stalle skriver:

  kboi, ring mig på redaktionen så mörkar vi nåt tillsammans.

 673. H skriver:

  Sanningssägaren Conny mörkar ni inte lika lätt. Han är i full färd med att avslöja hela handlingen i GoT S06E02, och ingen jävel ska hindra honom.

 674. tokvänsterhjort skriver:

  Cw: Som skräddarn antydde, och som H fyllde i, är inlägget skrivet i affekt mer än något annat. Jag kan också erkänna att jag, i mitt förvisso högst lekmannamässiga och möjligtvis också känslomässigt färgade tolkande av lagen, tycker att nazisters manifestationer bör vägas mot lagen om hets mot folkgrupp i större utsträckning än vad som görs. Om vi nu ska ha en sån lagstiftning överhuvudtaget. Sen kan jag ju känna att det inte lär vara någon större idé att diskutera det här med dig eftersom du redan har byggt din lilla halmgubbe och verkar nöjd med den.

 675. tokvänsterhjort skriver:

  Annars välkomnar jag min nya roll som taleshjort för hela tokvänstern.

 676. K skriver:

  Tokvänster!
  Men vad hände med popvänstern egentligen? Har någon sett till dem på senaste tiden?

 677. matti skriver:

  Fuck off, troll.

 678. Benny skriver:

  Tyvärr hinner inte sitter och kissar i London.

 679. Benny skriver:

  Var till CW.

 680. Benny skriver:

  Förresten, om Du menade Kanye West, förkortar du heeeelt fel.

 681. matti skriver:

  Taleshjort, LOL

 682. Benny skriver:

  Som jag kanske nämnt tidigare älskar ju jag Spotifys veckotips. Nu har jag börjat göra en egen veckotipsning, med grejer från Spotifys tips och egna grejor. En evighetslång techno-lista med bara jävla goa bitar.

  https://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/3rNdc6RM55NamL29Pq4k8Q
  https://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/3rNdc6RM55NamL29Pq4k8Q
  https://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/3rNdc6RM55NamL29Pq4k8Q
  https://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/3rNdc6RM55NamL29Pq4k8Q

 683. herr talhjort skriver:

  Hur skaruhare Benny, är det techno eller goa?

 684. Conny skriver:

  Men vaf… 3e Maggiosingeln är sån där nazistschlager. Den sämsta musiken i universum. Jag är uppriktigt ledsen. Gillar henne verkligen. Men här är texten kass också. Finns inget jag avskyr mer än rader som ”ingen annan kan göra vad du för med mig” och ”du och jag mot världen” – inte när avsändaren är en vuxen person.

  Lite var matti inne på det här – om du inte känner dig feltolkad nu – redan på Hela Huset eller vad duetten med HH och VM heter – att de fuskar med känslor. Beskriver ett nu som vuxna med tonåringens bilder och känslospråk. Stör mig på det ofta – i alla genres. Känns oärligt och oengagerat. Som att skriva poesi och inte orka hitta en annan bild än en redan förbrukad.

 685. matti skriver:

  Precis Conny. HH gör ju lite samma. Obs inte samma kritik som när Jens Liljestrand tyckte han skulle sjunga om att besikta volvon eller vad det var.

 686. matti skriver:

  Eller, tar tillbaka. Håkan gör inte så, inte så mycket i alla fall.

 687. Conny skriver:

  HH gör som Thåström på ett sätt – liksom försöker slå hål på vuxenheten. Kan se ut och låta som flickrumspoesi det också, men är något annat.

  Med det sagt är det väl det problemet vi alla har med nya HH, ibland blir det svårt att köpa det perspektivet när det kommer från den position han för närvarande innehar. Är inte avundsjuk på den positionen. Måste vara apjobbigt.

 688. Conny skriver:

  Gjorde en samling med 50 röster från de senaste åren i hip hop / R&B.
  Inga nyheter för den som orkat lyssna på månadernas C-60.
  Men bra som fan är det.

 689. H skriver:

  Fear the Walking Dead är så jävla bra nu.

 690. Benny skriver:

  Hjort: Can it be both?

 691. Benny skriver:

  Jag var först med att skälla på HH här i gästboken. Kom ihåg var ni hörde det först.

 692. Benny skriver:

  Halv liter!!

 693. matti skriver:

  http://www.listenlistenlisten.org/stevealbini/

  Hittade denna ikväll. Passande i ljuset av vad vi pratat en del om.

 694. hjort skriver:

  Benny: Kejrå. Det är ju du som är experten, herr Hauptbahnhof!

 695. Benny skriver:

  Raus!!

 696. matti skriver:

  Jag har de senaste månaderna försökt berätta min egen historia i all blygsamhet genom mina C-60s. Alltså, helt enkelt lagt till låtar jag fastnat för sedan listan innan. Sen editerar jag den lite innan jag publicerar den. Eller lite, kapar ner den en timme ungefär. Har alltså medvetet inte haft någon tanke med listorna. Och det är samma den här gången. Nån gång ändrar jag mig. Och jag kan ju inte ha med Fleetwood Mac varenda månad, fast det är de jag lyssnat överlägset mest på så här långt i år. och senaste Mascara Snakes-singeln, men den finns ju inte på Spotify.

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/66R1xZOM0PPceEvpoeRJW4
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/66R1xZOM0PPceEvpoeRJW4
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/66R1xZOM0PPceEvpoeRJW4
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/66R1xZOM0PPceEvpoeRJW4

 697. Conny skriver:

  Det är så månadens C-60 ska dras. Jag gör exakt samma. Tack för Laura Marling!

 698. Conny skriver:

  Jag är ju snygg. Glömde länken till de 50 rätt nya rösterna i hip hop / R&B. Här:

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/3gCcomWIynALNIHTAu3sJa

 699. Conny skriver:

  Nya mobilversionen av Spotify har – äntligen – en navigeringsrad längst ner. Som jag svurit över dess frånvaro.

 700. H skriver:

  Spotify är även svenskt. Grundat av Daniel Ek från Rågsved. Och han är fortfarande street, går hellre i munkjacka än kostym.

 701. matti skriver:

  Hellre munka än kostym, HAHAHAHAHAHAHA!!
  Äntligen skrattar jag åt ”mannen från Rågsved”-skämtet. Trägen vinner!

 702. stalle skriver:

  olle. så tråkigt.

 703. matti skriver:

  Olle. Men åh. :(

 704. H skriver:

  Så sorgligt. Jag satt i möte, råkade kolla telefonen medan nån kollade i sina papper. Sen satt vi båda och snyftade oss igenom resten av mötet. Konstigt.

 705. Gud skriver:

  Om en liten stund börjar Iggy!

 706. Flamingon skriver:

  Men hur många gånger har jag inte sett Olle i Matti- Kongenial sågning med brus

 707. Preben skriver:

  Jobbigt att se att troll hittat hit (fuck off, som sagt). En helt annan sak: är det nån som orkar plita ner ackordföljden till Tjugonde? Tyvärr för kass för att ta ut låtar. Har alltid varit, kommer alltid va. Men men.

 708. Conny skriver:

  Åh nej. Mer död samma dag (igår). Sydney.
  https://m.youtube.com/watch?v=P-Qp77rg1L4

 709. Gud skriver:

  Jösses vad roligt! Det blir verkligen bara bättre för varje ny del det där inslaget, tack för det Conny.
  Iggy var fantastisk förresten om någon undrar, verkade oerhört lycklig den skrynkliga lilla farbrorn där han linkade runt bland publiken på Cirkus.

 710. matti skriver:

  Har ni sett Salad Days? Alltså, en punkdoku till där Dave Grohl, Ian MacKaye och Henry Rollins babblar borde man klara, va?

 711. H skriver:

  I just en dokumentär om DC får det väl anses okej att de där tre snackar.

 712. matti skriver:

  Sett halva nu. Handlar om tiden efter också, Revolution Summer och det. Äntligen, lite.

 713. H skriver:

  Jag vill se en doku om Layla Gibbon. Varför görs det ingen sån.

 714. matti skriver:

  http://www.svt.se/opinion/article8297041.svt

  Det här är vidrigt på minst ett par sätt. Men det visar också att Marcus Birro är en riktigt kass poet/författare och det tycker jag är intressant. Ju mer han tar på sig desto mer kläs han av.

 715. TP skriver:

  Jo, in på bara skelettet.
  Förresten blir inte klok på Bo Ningen, grymt bra i en halvtimme, sedan längtar jag efter ett stillsamt piano.

 716. skräddarn skriver:

  Gahhh….flankstek.

 717. hjort skriver:

  Vad tycker ni om nya låten med Radiohead då? Jag tycker den står upp som droppar av ljus.

 718. hjort skriver:

  Eller, alltså, den är ganska bra. Ville ha ett lite kaosigare (det är ett ord nu!) avslut med mer av den där knarriga synthen, men annars så.

 719. hjort skriver:

  Visst handlar den om främlingsfientligheten, eller är ju dum i huvve?

 720. matti skriver:

  Droppar av ljus, hahaha. Jag minns inte, jag lyssnar bara tidig emo just nu. Och Heavens to Betsy.

 721. Benny skriver:

  GoT såhär långt får 8 av mig.

 722. Bullis skriver:

  Idag skulle jag grilla med KBoi och Skräddarn. Men kräktes av trötthet så det blev inget sv den ljuva sommarkvällen. Som jag grämer mig.

 723. skräddarn skriver:

  Nästa gång Bullis.

 724. Hr KBoi skriver:

  Ja, nästa gång. Då ksnske H kan komma också, så kan vi sitta i soffan och inte hälsa på honom.

 725. Gud skriver:

  Conny: Jag har just insett att mannen i inslaget du länkade till häromdagen nyligen dött. Jag är inte från sthlm och visste inte vem han var. Trodde du skämtade och syftade på att man i inslaget talar om dansbandens död.
  Inser nu att min direkt efterföljande kommentar framstår som lite konstig och kallhamrad, det var inte alls min avsikt och om du kände honom beklagar jag sorgen.
  Så dumt det blev.

 726. K skriver:

  Som vanligt med Radiohead känns det som att det kommer att krävas några lyssningar innan man fattar vad man har att göra med. Men särskilt Burn that Witch känns lovande.

  Men jag vill ha mer gitarrer. Det vill jag alltid. I alla fall sedan Kid A … Men det är ju bara jag.

 727. skräddarn skriver:

  Är inte Radiohead tröttare än Hellström? OBS! Sagt innan jag ej ens lyssnat på nya pga av tröttast själv.

 728. Benny skriver:

  Min uppfattning är att jag tycker att Radiohead är svinbra. Tycker texterna har vuxit med åldern också. Från när man var en liten sillmjölke, menar jag. Lillpröjsarn, som Kboi brukar kalla mig.

 729. Benny skriver:

  JAg har inte hört nya Radiohead, ska bli kewl.

 730. skräddarn skriver:

  Men du gillar ju hockey också. Orka lyssna på Radioheads texter!

 731. H skriver:

  Radiohead, Sveriges Kent.

 732. skräddarn skriver:

  Vilket gör, om man är flytande på logiska: Radiohead = Sveriges David Shutrick.

 733. Benny skriver:

  Om jag hade haft en dörr till mitt eget rum här i gästboken, hade jag smällt igen den nu så jävla hårt.

 734. K skriver:

  This is a low flying panic attack

 735. K skriver:

  Radiohead. Trötthet.
  Jo, kanske. Med undantag för några (fantastiska) låtar har i alla fall inte jag blivit särskilt berörd av de senaste två plattorna. Om det har skett en utveckling så har det i mitt tycke gått åt fel håll. Men man ger ju inte upp hoppet när man vet att kapaciteten finns där.

  Kent vs. Radiohead. Hmm. Radiohead är sjukt mycket bättre än vad de oftast får cred för. Med Kent är den raka motsatsen sann.

  Men vad vet jag? Allt är föränderligt. Jag har börjat gilla Suede på äldre dar.

 736. H skriver:

  Brix’ självbio är ingen Big Midweek direkt.

 737. H skriver:

  Radiohead har jag inte hört sen hitsen på 90-talet. Bry er inte om mitt skramlande utan gör som Hr KBoi och låtsas som att jag inte finns.

 738. mörn skriver:

  Hej gästboken!
  Scrollade lite för någon dag sedan och har ända sedan dess känt att jag måste diskutera det Conny och Matti skrev om angående Maggios texter. Jag trodde att det var en självklarhet att konstnärer har frihet att förflytta sitt fiktiva jag genom tid och plats: att inte behöva leva upp till förväntningar om vad som är passande för ålder eller position.

  Även om ni accepterar den premissen, men anser att tonårsjaget är en sliten plattform att skriva från så tycker jag ändå att det är konstigt. Jag själv är ju tvåbarnspappa, medelålders och i det stora hela en tråkig gubbe. Men i mig är jag ändå alltid sjutton år, vad finns det att upptäcka som man inte upptäcker då? Rädslan för att inte bli älskad, att inte kunna vara en människa, att inte bli sedd för den man är, att bli sedd för den man är. Egenmäktigt förfarande, till exempel, är ju en ungdomsbok, fast med en topping av filosofi- och litteraturreferenser istället för ett strössel av högstadieinteriörer och tjuvrökning.

  Vet inte om jag tyckte låten var så mkt att hänga i julgranen dock, men har heller aldrig varit något större fan av henne.

 739. matti skriver:

  Mörn: Min kritik mot Maggios texter har varit den där Huset skakar. Det där med att sitta bakis på pianot bla bla bla, att det är en moderattext. Tycker det låter Kapp Ahl-reklam.
  De här senaste, det enda jag skrev var att texten till andra låten från skivan var rätt bra. Jag tycker alltså hon har och har haft bra texter. (Tycker förresten att den senaste ”Vi mot världen är ännu” bättre, särskilt när jag tänker att den handlar om att få barn.)
  Självklart står det alla textförfattare fritt att skriva vilka texter de vill. Jag har absolut inget emot tonårspremissen i sig. Men jag vill nog att varje berättelse ska vara unik (även om unikt inte är så jävla unikt) för att det ÄR så: allt är, eller har möjligheten att vara, unikt.
  Sen är jag såklart medveten om att jag kanske inte tillhör Maggios målgrupp. Tanken på att någon har en målgrupp i åtanke är lite jobbig. Men jag är ett stort fan och har så varit sedan ca Måndagsbarn.

  Jag har inte lyssnat på nya skivan ännu, bara de tre första låtarna. Jag vet inte hur texterna eller det andra låter utöver dessa. Dålig prod på det jag hört i alla fall. Blandning av det dåliga med 80-talet: stadiumreverben, de episka trumkompen och nutidens komprimerade ”Allt på max hela tiden”.

 740. K skriver:

  Handlar det inte ganska mycket om hur man gör det? Apropå Maggio.
  Det är inget fel att skriva utifrån ett tonårsjag, men det bör väl göras med en viss nivå av finess om man själv har passerat den åldern. Det vill säga, det duger inte att stapla klyschor och slitna uttryck på varandra. Men detsamma är sant vad man än skriver om, tänker jag.

  OBS, jag har överhuvudtaget inte lyssnat på Maggios låt, så jag pratar helt generellt här. Ingen kritik mot henne, med andra ord.

 741. matti skriver:

  Egenmäktigt förfarande har jag inte läst men tål inte Lena Andersson texter i DN, så det kommer antagligen inte att ske heller. Vet att det är barnsligt.

 742. K skriver:

  Egenmäktigt förfarande. Århundradets mest överskattade svenska roman. Jag fattar inte alls hypen, och jag har verkligen försökt. Sorry.

  Och det alldeles oberoende av vad jag tycker om hennes krönikor.

 743. matti skriver:

  Ja, jo, K. Men jag har inget statiskt regelverk för vad BRA måste innehålla för att vara bra heller. När jag råkar sätta mig på den höga hästen brukar jag försöka minnas Ramones och att jag älskar dem. Det är ju bara magi med dem. Tänker att Maggio är samma sak kanske. Eller kan vara i alla fall.
  Texter om att vilja sniffa lim och att ha Yeats och Keats på sin sida kan vara lika betydande och starka. Att det är Harry Potter-faktorn som avgör till sist. Kanske är det till och med så att ju mer en känner sig nödgad att analysera desto mindre magiskt är det? Eller är det det som är tonårspremissen?

  Dessutom, jag lyssnar ju inte med samma öroninställningar på Veronica Maggio och Throbbing Gristle.

 744. K skriver:

  Jag håller med, det finns knappast något facit för vad BRA ska innehålla. Min poäng är väl snarare att det finns vissa saker som BRA väldigt sällan innehåller: standarduttryck, slitna bilder, klyschor etc etc. Förutom det kan BRA vara i princip vad som helst. Jag tänker att det kan vara väldigt enkelt, till och med banalt, men inte på det där sättet som vilken åttondeklassare som helst skulle formulera det.

  Blev det där begripligt för någon annan än mig själv?

 745. K skriver:

  Och nu pratar jag nog mest text här, en bra text. Vilket inte nödvändigtvis är detsamma som en bra låt. Det finns gott om bra låtar med mindre bra texter.

 746. matti skriver:

  Nu sju låtar. Skivan är bra. Läser en del recensioner också. Gud vad de tar i. Jävla varumärksbyggesverige.

 747. matti skriver:

  K: jag fattar nu!

 748. K skriver:

  Den så kallade musikkritiken i Sverige just nu verkar överlag mest handla om medielogik och positionering. I alla fall i de större tidningarna och när det gäller de ”stora” artisterna.

 749. matti skriver:

  Samma på andra håll med. Never forget Systraskap!

 750. 2006-05-08 skriver:

  hur kommer det sig att manchesterjeans suger till sig fjärtar så mycket värre än vanliga rekorderliga jeans? fluff, tuff?

 751. matti skriver:

  Har du manchesterjeans kanske du äter för mycket ost. Känns som nåt man gör i den byxan, äter mycket ost.

  Själv sitter jag med fullt utrustad minbar och håller mig i skinnet.

 752. stalle skriver:

  minibar schminibar

 753. Benny skriver:

  Vad tyckte du om andra perioden, Matte? (du heter så när vi snackar hockey)

 754. Benny skriver:

  Åååh, lipen när de kör BSG-musik i Mästarnas mästare. Right in the feels.

 755. hoya skriver:

  Blev sugen nu på att ha manchesterbyxor och äta ost. Eller ja, det är bara byxorna som saknas.

 756. Bullis skriver:

  Jag vill genast att vi gör en ny middag och bjuder in H och inte hälsar på honom hela kvällen! Det låter askul! Jag kanske kan hålla mig i 5 min ca, det vore länge.

 757. matti skriver:

  Har inte sett Mästarnas mästare pga ätit köttbullar med Conny.

 758. matti skriver:

  Sett nu, hörde inget BSG. Ledsen. Även pga Modoiten vann.

 759. Benny skriver:

  Det var BSG efter att Anders rök.

 760. H skriver:

  Nu gick botten ur. Jag har inga åsikter längre, inte en enda. Jag tycker absolut ingenting om någonting.

 761. stalle skriver:

  blåset på sabbathlåten på mattis maj c-60. nä, jag är skeptisk.

 762. Benny skriver:

  H: Satsa på konservatism nästa gång, det står sig i längden.

 763. K skriver:

  ”Liveblogg” från uppspelning av Kents nya … Jag vet inte.

 764. stalle skriver:

  liveblogg, hehe det är det nya svarta ju.

 765. H skriver:

  Jag älskar Miles Davis 70-tal så mycket. Och det är inte länge sen, alltså VERKLIGEN inte länge sen, som jag fortfarande hade tyckt att det var den mest vidriga musiken som fanns.

 766. stalle skriver:

  sånt där är ju lite spännande, vad beror det på? jag svänger också 180 grader på det där sättet ibland, lite mot min vilja.

 767. K skriver:

  Jag tycker att en liveblogg om om Miles Davis hade varit på sin plats. Låt för låt, med otydliga och illa underbyggda omdömen!

 768. Conny skriver:

  Gud – nä, tig inte illa upp. Klippet är asroligt! Och fint, Sidney har ju rätt! Sorgligt att han gick bort är en annan sak.

  Maggio – börjar gilla vissa låtar. Jo, jag har lyssnat rätt mycket på hennes två senaste, och tycker hon är hur bra som helst, speciellt son textförfattare.
  Därför blev jag besviken på de platta formuleringarna i den berörda låten. Givetvis inte tonårsperspektivet jag vänder mig mot, utan bara att det att bilderna och textens tema just här var så klichéartade. Som skrivet på autopilot.

 769. matti skriver:

  AC//DC har aldrig varit bättre än just nu.

 770. H skriver:

  Det jättejättejättelånga partiet i Brix’ bok där Musse Pigg raggar på henne på Disneyland (som inte leder fram till något heller!) hör nog till det mest bisarra jag läst i hela mitt liv.

 771. skräddarn skriver:

  Vill läsa! Får han mycket stryk?

 772. K skriver:

  Herr Alkberg är ett fan av Axl Rose?

 773. skräddarn skriver:

  Tänk er My life in the bush of ghosts med Axl!

 774. Anonym skriver:

  skräddarn: vem, Musse eller Mark E?

 775. H skriver:

  Det va jag.

 776. skräddarn skriver:

  Mark

 777. H skriver:

  Inte så värst faktiskt. Har i och för sig inte hunnit fram till hennes andra vända i The Fall än, men det känns som att hon håller tillbaka rätt mycket. Istället dessa märkligt detaljerade beskrivningar av ett Disneyland-besök till exempel. Men jag får nästan känslan att hon helst inte hade velat skriva om The Fall alls. Med tanke på allt är det väldigt fattigt, kan jag tycka. Privat smuts om MES känns mest skönt att slippa, men insikterna om The Fall ligger på nivån att den och den låten handlar om en turnéledare på den turnén och det var hon som föreslog den och den titeln. Hon skriver väldigt svepande och allmänt liksom, där Steve Hanleys bok var så levande. Hon känns garderad ofta, mån om att hon inte alls stod bakom mobbinglåtarna om Marc Riley. Det finns en väldigt privat scen med Mark E Smith som verkligen högg till i magen, men den lämnade hon efter nån sida för att återgå till det svepande. Att det är jobbiga minnen fattar man ju, men hon har ju samtidigt valt att skriva boken liksom. Det är ju ett jävla liv hon haft i alla fall. Jag tycker inte boken är så bra som den kunde ha varit, men det är klart du ska läsa den.

 778. skräddarn skriver:

  Jo, det ska jag.

 779. H skriver:

  (obs, en del smuts är det ju, men verkligen inte så att hon gottar sig i vilket svin han är. men ett svin är han ju.)

 780. matti skriver:

  K: njaej, men nu är det roligt att kolla på AC/DC i alla fall. Äntligen en kvalitet. Plus Axl är ju rätt grym faktiskt. Sådär som jag vet inte men typ Darby Crash. Det är liksom hans person(a) som är själva begåvningen.

 781. H skriver:

  Jag älskar Axl. På tal om svin. Obs, älskar GnR också.

 782. matti skriver:

  Guns e bra

 783. skräddarn skriver:

  GnR<AC/DC

 784. H skriver:

  Jag lagar mat, lyssnar på Use Your Illusion II på hög volym och sjunger med. Skilsmässan hänger i luften.

 785. H skriver:

  Man kan ju alla texter.

 786. H skriver:

  Förlåt, ingen annan än skräddarn är intresserad och så, men jag måste bara uppdatera för när jag skrev det förra var jag just på väg igenom den enormt sega biten där Brix dejtar Nigel Kennedy så jag var lite tjurigare än jag borde ha varit. Nu har hon precis lämnat The Fall för andra gången. OJ, säger jag bara. Jag mår helt dåligt nu. Läs snart, skräddarn!

 787. matti skriver:

  Use Your Illusion är Guns bästa skivor.

 788. matti skriver:

  Sången på slutet av Don’t Cry/in i Perfect Crime. På tal om varför Axl är det bästa som hänt AC/DC since the dawn of time.

 789. H skriver:

  Rocklåtarna på ettan är så sjukt tuffa. Och han har så mycket på hjärtat. Annars föredrar jag alt. lyrics på Don’t Cry. Men jag gillar att det finns en text som är ung och kåt (tror de skrev den före Appetite) och en som är riden av dämoner.

 790. Gud skriver:

  Men här ändå, oerhört tufft https://youtu.be/Vj7_A-3rar4
  När Axl kan röra på sig och allt.

 791. K skriver:

  Jag har alltid fått Guns-associationer av introt till Sweet Beef.

 792. H skriver:

  Jag var tvungen att leta upp den här: https://www.youtube.com/watch?v=az0vh4wm1ZA

  Axl: ”The only thing we have in common with Kiss is they like to make money and they like girls.”
  Intervjuaren: ”Do you have anything in common with Iron Maiden?”
  Axl: ”I hope not.”

 793. matti skriver:

  K: tack!

 794. H skriver:

  Haha, det är Sabbath Bloody Sabbath ju!

 795. K skriver:

  Nightrain

 796. H skriver:

  Menade själva låten alltså, sångmaladin.

 797. K skriver:

  Vafan?! Är hela låten en stöld?

 798. K skriver:

  Min teori, och jag tror att de flesta kommer att hålla med om att det är den mest rimliga, är att Sabbath på något sätt fått tag i en tidig demo av låten och helt enkelt snott den rakt av.

  Den enda alternativa förklaringen är att Ozzy har lyckats bygga en tidsmaskin, och det har i alla fall jag svårt att föreställa mig.

  #sweetbeefgate

 799. matti skriver:

  Jag har gjort sweet leaf som ni diskuterar och har aldrig hört talas om den här black sabbath eller vad hen heter.

 800. H skriver:

  Skrev jag Black Sabbath förut? Knasig jag är, jag menade att hela låten i princip är ett Sabaton-plagiat! Ps, och Takida STJÄRNSTOPP

 801. K skriver:

  Bra låt hursomhelst, den där Sweet dreams.

 802. matti skriver:

  Alltså, Stone Roses släpper ny singel ikväll!

 803. stalle skriver:

  jag är rädd för att lyssna.

 804. matti skriver:

  Jag med!

  H tyckte ju Roses tog för mycket uppmärksamhet från The Farm så han är ju helt emot det här.

 805. H skriver:

  Nja, alltså det var väl mest skojeri om det där med tidsmaskiner och plagiat. Det är en lite lånad sångmelodi från en klassisk rocklåt, varken mer eller mindre. Du vågar lyssna på Sweet Beef, stalle!

 806. Gud skriver:

  När recensionen blir en läsupplevelse i sig http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article22801321.ab

 807. matti skriver:

  Ja, alltså. Om Shed Seven varit lite bättre, typ.

 808. matti skriver:

  Här är den. https://open.spotify.com/track/6U7bI6l84byBbsOAoEmTLL

  Den växer lite, när man kommit över texten. Och den trista sångmelodin. Inte Ian Browns stora stund detta. Men de andra sköter sig.

 809. H skriver:

  ”Den växer lite”. Skönt att de riktigt ikoniska banden håller NIVÅN när de comebackar.

 810. matti skriver:

  Hahaha. Eller hur.

 811. matti skriver:

  Men säg vad du tycker! Alla måste säga!

 812. Hej Knekt skriver:

  Den är bra, men idiotiskt trumsound gör att svänget uteblir och dussinkänslor innfinner sig.

 813. Benny skriver:

  En riktig skitlåt. Man får egentligen inte skriva en sån text.

 814. H skriver:

  Lyssnat nu. Jag tycker lite synd om dem. Känner ni igen riffet förresten?

 815. Hr KBoi skriver:

  Dålig. Gubbig. De hade tendenser redan på 80-talet, nu fullt utblommade.

 816. TP skriver:

  Utslätat, ointressant bara.

 817. TP skriver:

  Hahaha!

 818. matti skriver:

  Sara Stridsberg? Coolt!

 819. K skriver:

  De kanske skulle ha kallat in Axl de också …

 820. K skriver:

  Inte Akademien då alltså. Även om det varit intressant.

 821. matti skriver:

  Axl i Svenska Akademien. Svensk reggae, Knabbar på himelens dörr aj aj ajajaj.

  Skämt åsido, Nej-skivan, jävlar vad den är rå och bra.

 822. K skriver:

  Från The Guardian ang Stone Roses:

  As it started, I thought it sounded like Bryan Adams fronting Rainbow

  Undrar om det var de referenserna de själva arbetade utifrån.

 823. matti skriver:

  Oavsett är det ju en fullkomligt patetisk text med tanke på att de hållit på med den sedan 2012 eller vad det är. Den är ju usel även med Roses-mått mätt. Och ribban låg ju rätt lågt där redan från början. Inte för att jag har några kriterier för vad en bra text bör eller inte bör innehålla.

 824. Benny skriver:

  Det har jag. Den ska framför allt vara provocerande. He he he he.

 825. Benny skriver:

  Och så ska det vara love. Annars är det inget att ha.

 826. Benny skriver:

  De bästa texterna handlar alltså om den obesvarade kärleken mellan en medelåders svensk man och thailändsk pojke.

 827. H skriver:

  Fattar inte vad ni har för problem med texten. Det är precis lika bra som vilken Northside-text som helst ju.

 828. matti skriver:

  Naoe. Ärenjunte.

 829. skräddarn skriver:

  Gillar ändå att den rockar! Fet bas.

 830. skräddarn skriver:

  Långt knäck om anarchoscenen i senaste Wire.

 831. matti skriver:

  Nya Discharge: låter mer Discharge än vad senaste Slayer låter Slayer. Det är en bra grej alltså. Men det är så trista trummor på End of Days, trist trummis. Dålig på d-takt och spelar med stängd hi-hat. I Discharge??? Inte ok.

 832. skräddarn skriver:

  Annars lär man sig mycket på en tågresa norröver. Khala my friend, finska Dylan, NEJ, Nef the pharoah, D.R.A.M. och den där magiska refrängen i Frusna andetag.

 833. skräddarn skriver:

  och den här

  https://open.spotify.com/track/3GaBLoYUbVoo2MX3PmlBSf

  tydligen sonen på trummor. De skevar liksom på ett ytterst skönt sätt! Vill han kanske egentligen spela funk, medan mamma är mer intresserad av direkt kontakt med Gud? Ett avslappnat fill och sen lite ride igen. Genivarning.

 834. TP skriver:

  Tack för d-lektionen, matti. På riktigt alltså. Gillar nya D hyfsat ändå, trots att trumspelet inte är ok. Kanske lite mer just därför.

 835. matti skriver:

  Bra i Wire! Roligt att läsa om det där ur ett (delvis) musikaliskt perspektiv. T ex Glaspers bok är ju mer antropologisk.

 836. matti skriver:

  Det roligaste med Hard Times, en satirsajt i stil med The Onion men som bara skämtar om punkvärlden, är inte satiren i sig (som ofta är hillarious) utan alla facebookkommentarer som tror att inläggen är på allvar. Eller så är det nån sorts metahumor som jag inte förstår. Och då är det ju jag som är den roliga. Det bjuder jag på i såna fall! Tack! Jag är här hela veckan!

 837. H skriver:

  Prempar ni på Wire eller ligger det där på nätet?

 838. matti skriver:

  Wire: Finns en app, man kan köpa lösnummer/prempa.

 839. matti skriver:

  Är helt förhäxad av första låten/låtarna på denna LP

  https://www.discogs.com/Peeter-Uuskyla-with-Bengt-Nordstr%C3%B6m-Winged-Body/release/7830996

 840. matti skriver:

  Skräddarn, hur långt norrut? Kom på FG7, grymma band ikväll bl a Norra Reviret!

 841. Conny skriver:

  Genomlider schlagerhelvetet med barnen. Varför är det så låg högstanivå på bidragen?

 842. skräddarn skriver:

  Brattåsen. Nästa gång.

 843. matti skriver:

  ”Det var en avslutning med extra allt för en spelare vars enda relation till det normala är att han alltid tvångsmässigt trotsar det.”
  Fint!

 844. skräddarn skriver:

  47:an Löken. Lite bortglömd i dessa dagar kan jag tycka.

 845. skräddarn skriver:

  Om vem? Ljungström?

 846. matti skriver:

  Zlatan!

  Detta om/av Diamnda Galas:

  ”I wasn’t singing yet, but some of my first vocal inspirations came from horror films. One was called Blood of Dracula, a ’50s underground B—if not C—film. It was set in an American girls’ school, and the science teacher took aside a girl who was exceptionally violent tempered and said something to her that I’ll never forget: “Inside of you is more power than the atomic bomb! And I am going to be the one to show you this power! All these girls ganging up on you will have no power over you, and you can eat the men alive, too.” It was great! Very empowering. Feminism came from the science fiction mindset!”

 847. matti skriver:

  Alltså, klistrar sånt jag tycker är bra skrivet bara. Pga småfull. Vem det handlar om skiter jag i. Pga amåfull.

 848. matti skriver:

  Sett melloreprisen, vilket geopolitiskt drama det blev!

  Fuck alla låtar dock. Och gränser etc.

 849. matti skriver:

  Spice Boys spelade så högt igår, så mycket reverb och delay, och var så råa och bra att jag bara kan uppfatta Hawkwind idag. Länge sen jag hade ett rejält Hawkwindskov, just nu älskar jag tredje mest.

 850. matti skriver:

  Bästa musiken från rymden

  1. Can
  2. Funkadelic
  3. Black Sabbath
  4. Sun Ra
  5. Hawkwind
  6. Alice Coltrane
  7. Träd gräs och stenar
  8. Uran GBG
  9. Amon Düül II
  10. Jimi Hendrix Experience
  11. Dr. Octagon

  Sen kan man argumetera för sena 60-/tidiga 70-tals Miles och Sly Stone. Och Pharoah Sanders och Don Cherry. Men det gör jag inte.

 851. Benny skriver:

  Är AFX från jorden?

 852. matti skriver:

  Tänkte på det ett tag och jo, det är han nog. Lika brittisk som Morrissey, Marmite, Sex Pistols och afternoon tea. Även Kate Bush är från jorden, underjorden där tomtarna bor, men ändock jorden.

 853. H skriver:

  Jag saknar Chrome på rymdlistan.

 854. skräddarn skriver:

  Skulle kunna tänka mig ODB

 855. matti skriver:

  Jag har aldrig lyssnat på Chrome. Vet att jag borde ha. ODB tänkte jag på och han är rätt utomjordisk, men inte riktigt kosmisk. Det stämmer iofs rätt bra in på Sabbath också.

 856. Benny skriver:

  Lite på ämnet kategorisering: när jag var full i helgen tänkte jag följande: punk handlar bara om människor, det borde ingå i definitionen.

 857. Benny skriver:

  Dubbelkolon, den ni!

 858. Benny skriver:

  Drexcyia är från rymden.

 859. matti skriver:

  Rörande kategoriseringen: jag inkluderade de som har/haft/hade rymden till gimmick, så pass att de själva liksom blev rymden. En lögn som upprepades så många gånger att den blev sanning.
  Fortfarande helt subjektivt från min sida alltså.

 860. matti skriver:

  ”rymden” lika med ”haschet”? Jag vet inte, pga noll erfarenhet av båda.

 861. Anonym skriver:

  Roky? Bowie?

 862. matti skriver:

  Roky från hispan, Bowie från konstskola.

 863. matti skriver:

  Menar jag en särskild kvalitet? Ja, jag tror det. Musik som känns helt färdig fast den förändras hela tiden. Jag som lyssnare/jordbo kan bara inte ta in strukturerna helt då det inte finns någon känd förlaga. Obs, jag menar inte kvalitet som i bra eller dåligt riktigt (även om jag rankade elva band/artister tidigare), bara att jag inte förstår det det för dem självklara. Jag uppfattar det så i alla fall. Till exempel Frank Zappa, Moonflowers och (en del med) Grateful Dead är också från rymden, de har den kvalitén, fast de är rätt dåliga.

  Viss folk/avant-folk/neofolk kan komma från rymden, t ex Incredible String Band och Judee Sill. Fast i den genren är det svårt med distinktionerna pga många vill att en ska tro att de kommer från rymden. Som Joanna Newsom t ex.

  Dessutom somligt med Beach Boys. Butthole Surfers såklart, och Meat Puppets. Och en del Sonic Youth, framförallt Kim Gordons låtar på Evol och Sister.
  Nu tänker jag för mycket på det här märker jag.

 864. Benny skriver:

  Matti: ”noll erfarenhet av båda”, hahahahaha. 2 funny.

 865. Benny skriver:

  Gör vi skillnad på dem som har rymden som tema och rymden som liksom en ingrediens? För svinmycket eletronisk musik handlar ju om rymden, men är verkligen inte särskilt rymden. Några favvisar: Radioactive man, Arpanet, Bodzin. Men dom är inte rymden, dom är ju pojkar källare i Berlin/Detroit som kollar på Vetenskapens värld.

 866. matti skriver:

  Jag menar det som är ovetenskapligt. De som tror/ger sken av att de kommer från rymden. Därav inte så mycket elektroniskt. Pga de kollar på Vetenskapens värld, snarare än att Vetenskapens värld handlar om dem.

  Erykah Badu (särskilt New Amerykah) är ju från rymden också.

 867. matti skriver:

  New Amerykah Part One, menar jag.

 868. skräddarn skriver:

  Ja, pga det faller ju Miles bort.

 869. matti skriver:

  Finns en del Black Metal också, men konstigt nog inte så mycket ny. Lyssnar igenom de franska band som spelar sån här cosmic. anti-cosmic black, men de är för tydliga. Samma problem som med t ex Aphex Twin (eller problem, men för sammanhanget i fråga alltså). Däremot är ju t ex hela In the Nightside Eclipse från rymden, rakt av.

  Men en del elektroniskt finns det, rätt många kring Tigerbeat6 är ju från rymden: Blectum from Blechdom, Cex, Bochum Welt. Även om många (tyvärr) har acklimatiserat sig totalt till vår atmosfär.

  Hehehe, gjorde den här spellistan nu: https://open.spotify.com/user/chops/playlist/7IdbBczHjuw8GV1rY5lge8

  Och sen upptäckte jag att gjort en typ likadan för fem år sen (den hette Andra planeter), med rätt så samma artister, men inte så många samma låtar. Jag utvecklas pyttelite i alla fall.

 870. Jens skriver:

  Denna EP, rätt från rymden: https://www.youtube.com/watch?v=ddc1-ie7C04

 871. matti skriver:

  Åh. Beherit ❤️

 872. Benny skriver:

  Eno är Tellus. Alltså rymden men bara på jorden.

 873. Benny skriver:

  Mycket franskt har ju tydliga rymdkomplex. Jarre, Moroder. Hela linjen faktiskt, till Air, Etienne de Crecy, Daft Punk. Det är nog därför jag inte gillar det helt, trots rymdaura.

 874. Benny skriver:

  Tror det är för att fransmän egentligen är lite för dumma. Vill hellre vara dansa och gå hem med nån, än va i kosmos.

 875. Gud skriver:

  Så himla intressant kategorisering det här Matti, älskar den och diskussionen den födde!

  Angående Bennys rymden som tema eller mer som ingrediens så måste väl Spotnicks bli vulgärexemplet på rymden som tema men utan ingrediens?
  Vill mena att Silverbullit är värda en plats bland banden på en Musik från rymden-lista (men Ebbot aldrig kommer aldrig i närheten hur han än försöker).
  Jarre är fransk instrumental-schlager och Moroder är från Italien.

 876. Gud skriver:

  p.s. man kan så klart komma från Italien och rymden på samma gång.

 877. stalle skriver:

  va fan redigeras det här?!

 878. stalle skriver:

  jag är trött. cirkulera.

 879. matti skriver:

  Bochum Welt är också från Italien, väl? Synd att allt med hnm är borta från Sptfy.

 880. Fredrik B skriver:

  Solid Space tycker jag kvalar, trots både namn och att de nog läst illustrerad vetenskap.

 881. matti skriver:

  I dag var Game of Thrones sådär bäst. Brukar vara två, tre såna per säsong.

 882. matti skriver:

  FTWD med!

 883. Benny skriver:

  Gud: Vi får helt enkelt utöka min avgränsning, från fransmän till Sydeuropa.

 884. Gud skriver:

  Så får det bli Benny. Om man ska rita en karta kanske man kan tänka att gränsen för var rymden börjar går norr om alperna någonstans (precis på rätt sida av Lee Perrys numer nedbrända hus), vidare upp väster om Nordrhein-Westfalen (så klart), väster om Beneluxländerna vidare åt nordväst så att Brittiska öarna inkluderas (men inte Irland!), efter det svänger nog gränsen till rymden vidare mot Amerika men sen vet jag inte riktigt.

 885. stalle skriver:

  glöm inte Island.

 886. matti skriver:

  De två rymdigaste låtarna som inte är med på min lista är Master of The Universe md Hawkwind och Space is the Place med Sun Ra. Det är för att jag har med just dem på så många andra listor, tror jag. Eller om jag bara lyssnar mycket på dem öh.

  Länkar listan igen pga bara en följare.

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/7IdbBczHjuw8GV1rY5lge8
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/7IdbBczHjuw8GV1rY5lge8
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/7IdbBczHjuw8GV1rY5lge8
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/7IdbBczHjuw8GV1rY5lge8

 887. matti skriver:

  Om ni undrar om Dementorer och Down Through the Night så är det en slump. Eller iaf inte medvetet snott.

 888. matti skriver:

  Var tvungen att ta bort Pharoah Sanders, han är mer supermänsklig än utomjordisk. Precis som Velvet Underground och Raincoats. Och Albert Ayler. Menar inte superkrafter, menar att de är extremt mycket från jorden och låter som att de säger saker som alla människor kånner men inte kan formulera av olika anledningar.

 889. H skriver:

  Shit vad Matti är nervig med sina stölder nu när han vet att han har ögonen på sig!

 890. matti skriver:

  Hahaha, jo.

 891. skräddarn skriver:

  Den här skivan har alltid känts som rymden för mig. Som ett sämre This Heat (som inte är från rymden utan London) helt utan feeling men, enligt mig, med andra, rymdigare kvalitéer.

  http://youtu.be/iOwm-HYfVwA

  Annars tycker jag Matti skrev fint om Pharoah och Ayler. Det är ju en annan genre! Brukar kalla den ”alla känslorna på bordet”. Ungdomar skulle kunna jämföra med #nofilter kanske?

 892. K skriver:

  Ärlighet vara längst.

 893. stalle skriver:

  så länge man inte blir påkommen så funkar ju lögnen. en bra lögn går det att bygga liv på.

 894. K skriver:

  Har du något du vill lätta ditt hjärta om? Det kommer att kännas bättre om du öppnar upp. Fråga bara Matti.

 895. hjort skriver:

  Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem, men det gör jag; tror jag. Vilken sjuhelvittes låtajäevel det är. Syntharna. Syntharna! På tal om inget alls.

 896. Fredrik B skriver:

  Tycker det är skittrist att Bob Hund inte släpper fysiska singlar längre. Spotify et al är inte på rikt. Känns surt att inte få bidra med pengar, och inte lyssna. Blä.

 897. matti skriver:

  Preacher på söndag (måndag?)! Peppen!

 898. Benny skriver:

  Lyssnar på King of Limbs nu. Säg en skiva de gångna tio åren som överlevt bättre. Nä. 4,5 kringlor.

 899. H skriver:

  Jag har nog slutat följa Banshee. Såg aldrig klart typ förrförra avsnittet och jag har ingen lust att plocka upp det igen. Nån som kollar?

 900. matti skriver:

  Lyssna på DJ Äders frijazzlista. Oh vad bra, en sån ära det är att känna honom och att då och då till och med få spela med honom.

  https://open.spotify.com/user/djaddan/playlist/3TdSzqpHEPXogKEIgRwG9i

 901. H skriver:

  Men vi andra, vi är bara skit tydligen. Jaha. Tack för den.

 902. hjort skriver:

  Det är väl därför vi hänger här. För att vi är skit.

 903. matti skriver:

  Int är ni skit. Men inte spelade ni på Tünaskölan heller.

 904. H skriver:

  Jag gjorde det, men blev inte ens kreddad på omslaget. Nu förstår jag att det är för att jag anses vara skit.

 905. stalle skriver:

  jag har spelat i tunaskolan. slå det. eller vänta nu…

 906. matti skriver:

  Hehe. Benny undrade vilka skivor som hållit bäst senaste tio åren. Nu pallar jag inte kolla årtal, men Let England Shake, Diamond Mine, Syro, Anarkist, Monty Python, Skriets två första och Gå hem över himlen lyssnar jag fortfarande ofta på. Ja, två egna. Palla kämpa emot.

 907. H skriver:

  Frågan var väl om någon skiva åldrats bättre än Kings of Leon?

 908. skräddarn skriver:

  Fakk, H hann före.

 909. matti skriver:

  Men inte en femma på (över) tio år? Insaaaaane.

 910. TP skriver:

  Åtminstone 5 rätt, matti

 911. matti skriver:

  Fler: Det överexponerade gömstället, Soft Airplane, Slow Summits, Beachcomber’s Windowsill etc etc etc. Kryllar av dem ju.

 912. Hr KBoi skriver:

  Har ni sett Broad City? Asroligt. Lincolns citat här är för skräddarn.

  https://www.youtube.com/watch?v=WG1-GSubR98

 913. Benny skriver:

  Nu var det ju bättre än KoL kag efterfrågade. Och nog slarvar jag lite med betygen, finns ju såklart 20-30 skivor som är bättre än den. Jag ska rota lite.

  Men Re Up Gangs We got ir 4 cheap vol 3 DJ Drama version är lätt topp två.

 914. matti skriver:

  Försvann äntligen Ward/Hive från Agents of SHIELD? Plus den där råtöntiga elektrokillen? Hoppas. Hoppas nästa säsong blir bra och inte bara något jag som Marvelhoarder måste genomlida som en rotfyllning varje vecka.

 915. skräddarn skriver:

  Lincoln vet vad han talar om.

 916. matti skriver:

  Jag älskar Eva Eastwood, Sveriges Ramones.

  https://open.spotify.com/album/44AAzQPy5unFGAKuVU1uDa

 917. K skriver:

  http://www.dn.se/kultur-noje/laten-som-vetenskapligt-bevisat-ger-dig-energi/

  På förekommen anledning skulle jag gärna vilja ha tips på era bästa låtar i tonarten G – ”den naturliga grundtonen i Sverige”.

  Topp 5, vetenskapligt bevisade, energigivande låtar!

 918. H skriver:

  Är det tonarten g om ackordföljden börjar på g? Jag har aldrig fattat det där.

 919. H skriver:

  Fantastisk artikel för övrigt!

  ”– Vi fick veta av Ola Stockfelt att vi har tonen G överallt omkring oss. Det beror på att växelströmmen i Europa är på 50 hertz i Europa och Asien, och strömmen genererar då tonen G. I USA är det tydligen tonen Bess, för de har en växelström på 60 hertz.”

  Och själva låten är helt bisarr!

 920. Benny skriver:

  Jag lyssnar uteslutande på peer-reviewed musik, från skivor med impact factor >3,0.

 921. TP skriver:

  Går igång på det här, gör grym vetenskap och känner mig som G: https://open.spotify.com/track/1hUSPIlwGi5SJXJlFVxbJ6
  H-index 9557

 922. H skriver:

  Och grattis på 65-årsdagen, Joey Ramone! (jo, jag tror – vet – att han läser gästboken, var han än är)

 923. hjort skriver:

  Jag tycker vi kör en musikteoritorsdag. Jag behöver också lära mig sånt där. Tonarter och skit.

 924. Gud skriver:

  Sweet home Alabama!
  …skulle man kunna tro, för ackorden är G, C, D, vilket brukar betyda G i det här fallet utgår sångmelodin från D och den går därför i D.
  Dur, om nu någon trodde något annat.

 925. hoya skriver:

  H -som Gud är inne på om jag förstår, ofta är det ju så, men inte alltid. tonart handlar om vilken skala tonerna i melodin utgår från.

 926. hoya skriver:

  Google: kvintcirkel.

 927. Hr KBoi skriver:

  Grymt ändå att så många plockade tipset Broad City! Avsnittet med improvskådisen är mitt favvo. Diskutera i smågrupper om era favvo så ses vi vid sulan kl tre.

 928. Gud skriver:

  Jag tramsade ju mest när jag kom dragande med Sweet home, men fakta stämmer. Var dock otydlig, med ”utgår ifrån” menade jag som Hoya förtjänstfullt förtydligade att sångmelodin är skriven utifrån tonerna i skalan D.

  Oftast är det grundackordet som anger tonarten.
  Cdur = C, F, G
  Adur = A, D, E
  osv. Ni fattar ju.
  Roligt, finns folk här i gästboken som är musikaliska genier och så sitter jag här och mästrar. Så går det om man tragglar på hos kommunala musikskolan år ut och år in trots saknad talang.

  Men den där låten! Lyssnade nu och älskar att en forskare fått anslag från vetenskapsrådet för att ta fram en peer reviewed-låt och sedan bara fuck it jag plockar en från den här gamla Susanne Lanefeldt-vinylen istället.

 929. skräddarn skriver:

  Men det är ju inga zombier i Broad City?

 930. Hr KBoi skriver:

  Men guuu, så intressant med tonarter och sånt. Det är som att det är ett eget språk med musik och så. Nån borde hitta på ett skriftspråk också, så att en kunde anteckna sin musik på papper.

 931. H skriver:

  Tack för varningen, skräddarn. Tack för tonartsförklaringen, Gud. Jag fattar att det hela är väldigt enkelt, men fattar ändå inte.

 932. H skriver:

  Nyansernas mästare är han inte, Grimryd: ”Där andra rockband nöjer sig med vers-refräng-vers, komplett med ös och volym, är Kents låtbyggen mycket mer intrikata. Precis som hos andra moderna melodimästare som Max Martin och Shellback dyker det hela tiden upp andra melodier ovanpå grundmelodin, nya överraskande slingor, fler hooks än man kan räkna.”

 933. skräddarn skriver:

  Vilken tonart går nya Centue i?

 934. H skriver:

  Det dyker upp nya tonarter hela tiden. De är genier.

 935. skräddarn skriver:

  Kentesis!

 936. matti skriver:

  Nån borde hitta på ett skriftspråk helt enkelt. Så vi kunde meddela oss med varandra, t ex här. Inte bara rita gubbar på väggar och puffa moln med våra mattor.

  Var finns förresten den ovan citerade Kentrecensionen att läsa i sin helhet?

  Broad City, är det den med två komiker som klär ut sig och röker hasch i New York? Har sett pyttelite på tv, men aldrig några hela avsnitt.
  (Precis som med Inside Amy Schumer, och alla Louie CKs serier, visst finns det beröringspunkter, alltså utöver att de går/gått på Comedy Central?)

 937. skräddarn skriver:

  Weather Kent!

 938. skräddarn skriver:

  Dream Kent!

 939. skräddarn skriver:

  Kent Pastorius!

 940. matti skriver:

  Kent Ekeroth!

 941. skräddarn skriver:

  Gentle Kent!

 942. backlund skriver:

  Varse. 4 låtar på liven: https://www.youtube.com/watch?v=-nd7bxWHmY8

 943. Hr KBoi skriver:

  Jösses vad bra!

 944. K skriver:

  Instämmer med föregående talare.

 945. Hr KBoi skriver:

  Broad city – de klär inte ut sig så mycket, men röker rätt mycket.

 946. hjort skriver:

  Efter Guds förklaring har jag kommit fram till att samtliga mina låtar går i P#. Moll.

 947. Benny skriver:

  Var Björn Olsson med på Ragnar EP:n?

 948. matti skriver:

  Burn Olsson proddade den. Särskilt Ragnar, själva låten.

 949. matti skriver:

  Har ni hört nya Kent?

 950. skräddarn skriver:

  Ekeroth?

  Ja, Benny. Jag är med dig. Feel ya bruh’

 951. matti skriver:

  ”Det låter förskräckligt. Musik, text, sång. En blir ensam i universum.”

 952. Conny skriver:

  Hehehehehehe.

 953. Conny skriver:

  ”Jag blev arg på varje låt”.

 954. Benny skriver:

  Ikväll har jag:

  1. Köpt ett TV-spel
  2. Bjudit in lite fotbollsgrabbar och druckit öl, spelat spel.
  3. Skickat in en jobbansökan till Regeringskansliet med 30 sekunders marginal.

  Född fel.

 955. matti skriver:

  Hehehehehehe.

 956. matti skriver:

  Jag tycker man skulle kunna lägga upp bilder här. Då skulle ni få se FG7s julgran.

 957. stalle skriver:

  ta det med admin.

 958. matti skriver:

  Yes sir I will.

 959. hjort skriver:

  Blir det bildinlägg här kommer väl bara trollen dragande med goatse eller vad som nu är värst nuförtiden.

 960. matti skriver:

  Jag skulle lägga upp en bild på hur bra Hanna Hirsch var igår.

 961. TP skriver:

  HH! Åh, lyllos.

 962. Hr KBoi skriver:

  1000 kommentarer!

 963. Benny skriver:

  1001… 1002.

  Vad är rekordet? Typ 3000-nånting?

 964. Conny skriver:

  Såg sista apsnittet av Banshee nu. Det är finito – inga fler säsonger. Den här fjärde säsongen var tusen gånger bättre än tredje, som var värdelös. Totalt får serien ändå 5/5. Enda minusen på rollbesättning i serien var den töntiga jätteindianen i trean och den mysiga barägaren, den sistnämndes roll är förskräcklig, har för mig att jag gillade honom i Wire (men glömt vad han hade för roll där).

 965. TP skriver:

  Familjen satt helt frågande när jag ville kolla på nästa apsnitt FtWD.

 966. matti skriver:

  Blir helt vansinnig av hela det där ”greppet”. Borde ha läst den där extratidningen om Kents nya skiva i stället.

 967. Benny skriver:

  Conny: Hahaha. Jag kan ju inget om det du pratar om, men du beskriver det perfekt.

 968. Benny skriver:

  Om det här HH: Det där är ju totalmärkligt. Klart det går att analysera enstaka låttexter och tänka ”här har vi nåt”. Det är den sammantagna bilden som gör att man blir förbannad. Poesi-algoritmer.

 969. TP skriver:

  Skönt att höra att ni också får krupp. Jag fattade inget, förutom att jag tyckte och tycker det är att missa helt när man gör en analys utifrån antagandet att det är poesi. Men det är ju inte min grej egentligen.

 970. matti skriver:

  HOLD THE DOOR!!

 971. TP skriver:

  Äntligen!

 972. hjort skriver:

  Svinen vann inte i Österrike. Pris ske gud/satan/solen/spaghettimonstret/yog-sothoth. Fortfarande otäckt. Jävligt otäckt.

  Men nu blire Game of Thrones och allmän verklighetsflykt!

 973. skräddarn skriver:

  Anarkist, vilken grym balladskiva det är.

 974. matti skriver:

  FtWD, det är ju en helt annan serie än TWD. Mycket orimligare, på ett bra sätt, mycket mer italiensk.

 975. Conny skriver:

  HOLD THE DOOR!

 976. Conny skriver:

  UKON skriver pajigt om HH. CJM skriver inget konstigt, men heller inget man aldrig tänkt på innan.

  Ida Therén däremot skriver jävligt elakt, vilket jag tycker är lite kul, och hon har absolut vissa poänger. Tycker jag oavsett huruvida jag håller med henne eller ej. Måste lyssna om efter att ha läst, det är ju kanon.

 977. hjort skriver:

  Ja, hörni. Hold the door. Så otäckt, så vackert.

 978. matti skriver:

  Såg aldrig klart Banshee, men ska nog göra det. Preacher verkar plocka upp manteln i alla fall.

 979. matti skriver:

  Hahahaha!

  ”Tommy’s half-brother Bob was on lead guitar, and Chris Mars was on drums. Bob was kicked out of the band, in 1986, for excessive substance abuse and general unreliability, which seems a little like being forced to leave the N.B.A. because you’re too tall.”

 980. Hr KBoi skriver:

  Om ni menar Hold the Line så stavar ni fel.

 981. matti skriver:

  Tycker ni att nya Marissa Nadler låter lite för mycket 4AD?

 982. matti skriver:

  All Shook Down, vilken misslyckad skiva, liksom räddad. Älskar den för det.

 983. stalle skriver:

  kan man låta för mycket 4ad? fö var hela den där mats-artikeln väldigt underhållande :)

 984. matti skriver:

  Men eller hur! Nu lyssnar jag på Lundellbunkern…

 985. Conny skriver:

  Maj 2:

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/0TKwHaBS40kDQXqSZpENBe

  Överlag mkt bra sång.
  Sampha och Bobby Brackins är inte producerat som annat nytt låter.
  Andres Lokko tipsade i krönika om samlingarna med afrikansk soul och garage.
  Den från många håll ansatte Birdman gör trovärdig comeback.
  ASAP Ferg har gjort ett mkt bra album.
  Lider med alla de som aldrig kommer orka lyssna fram till Minnesota med Lil Yachty. (Och lyssnar ni, missa inte Young Thug’s insatser som börjar 3.12).
  Payroll Giovanni är producerad av Cardo Got Wings, som också gjorde Neffy Got Wings med Nef The Pharoah.

 986. skräddarn skriver:
 987. matti skriver:

  Hahahahaha, J.

 988. stalle skriver:

  helt rätt j, helt rätt.

 989. matti skriver:

  Potato.

 990. matti skriver:

  Gammalt och jag har sagt det förr men det här måste ju vara tyngsta basen som klämts in på en CD för hemmabruk nånsin. Hur högt törs en lyssna? Innan trumhinnorna pajar menar jag?

  https://www.youtube.com/watch?v=YzOFxwdmlx8&feature=related

 991. Benny skriver:

  Visst är det lite pubertalt att jag blir förbannad över att Lars Winnerbäck ska hylla Kjell Höglund?

 992. matti skriver:

  Va? Nej, det är inte pubertalt.

 993. matti skriver:

  Fast, fatta vad pengar Kjell kommer få iofs. Det är ju mäktigt i alla fall. Menar jämfört med om nån loser som jag skulle ha gjort det.
  Blev förresten tillfrågad om det för nåt år sen, valde låt, arrade den och så. Men det rann ut i sanden.

 994. skräddarn skriver:

  Berätta! Vilken låt?

 995. matti skriver:

  Hehehe, nix. Kanske gör nåt av den ändå.

 996. skräddarn skriver:

  Tease!

 997. matti skriver:

  Eller, det är ju live, Winnerbäcks grej. Det ger väl inga pengar till Kjell.

 998. skräddarn skriver:

  Hoppas ett live är kort. Nä, f’låt. Det blir säkert bra.

 999. Benny skriver:

  Jag tror Matti valde Maffian.

 1000. Benny skriver:

  För att han tycker att alla låtar under 8 minuter saknar ambition.

 1001. TP skriver:

  Två grejjer:
  FtWD är bäst.
  Att inte nämna Almost när Tracks &Traces beskrivs är helt sämst.
  Klartslut.

 1002. Benny skriver:

  TP: Var beskrivs detta?

 1003. matti skriver:

  Säger det sällan men jag är så jävla jävla kär i Svartöstan. Som idag, skolstrejk och alla är med. Och solsken och fina, fina ungar och deras föräldrar.

 1004. TP skriver:

  Benny: Future days och On some faraway beach (tror jag)

 1005. Benny skriver:

  Fattar exakt noll. Men alla engelska ord du använder står mig nära on hjärtat.

 1006. TP skriver:

  ok

 1007. TP skriver:

  Benny: Två böcker. Jag läste några sidor i ”Future days: Krautrock and the building of modern Germany” (D. Stubbs) om Tracks & Traces. Alla låtar från Vamos Companeros till Trace nämns med undantag för just Almost! Lika besviken blev jag när jag läste David Sheppards bok ”On Some Faraway Beach: The life and times of Brian Eno” och inte heller där nämndes Almost. Blev helt enkelt sur och tycker det är fan sämst eftersom just den låten sticker ut som överjordisk, inte bara på Tracks & Traces utan även om jag ser till hela Enos och Harmonias produktion.

  Som tröst kan en lyssna på Blaney & MES istället:
  https://www.youtube.com/watch?v=yPZzDSOFbY8#action=share
  http://www.blaney.co/

 1008. Benny skriver:

  TP: Nu förstår jag din ilska. Den är helt klart befogad!

 1009. matti skriver:

  Instämmer med Benny!

  Bra upptäckt TP.

 1010. matti skriver:

  Sommar mellan Luleå och Boden, lyssnar på Daydream Nation. Sorry för mysrapport, det är bara så ovanligt mysigt.

 1011. TP skriver:

  H, Sparks på teve ikväll!

 1012. Conny skriver:

  NEJ ikväll på Undergånfen (Nalen, gamla Alcazar) ikväll. 120, första bandet 22, Nej 23. Jag går dit.

 1013. Conny skriver:

  Ungergånfen är den nya stavningen. Åh, nej, vi hår unfer!

 1014. Conny skriver:

  Khkckhfkfgzupohgupd

 1015. Conny skriver:

  Ögufufpufupdoudp

 1016. matti skriver:

  Lokala nyheter

  Niklas Nordström buhubuhu vilken lipsill, och hans tillskyndare Ögren ännu värre. Men, ingen empati = ingen humor, antar jag.
  Mäktigt iaf att Nordnytt visar upp en massa exempel på ”näthatet” han utsätts för. Lol.

 1017. skräddarn skriver:

  För det första är det Gladiatorerna på teve ikväll, inget annat, sen är det ELITLOPPSHELG i helgen. Sen har väl H redan berättat att det stavas Norrstedthdts? Men ni skolkade väl då, hängde i rökrutan och tradade blandband? Punkarsvin!

 1018. TP skriver:

  Gladdijäitörs (som de hette först)!

 1019. matti skriver:

  Pga läst om Blod Eld Död har jag lyssnat på death metal och egentligen inget annat i två dygn. Alltså, det är mäktigt sådär som Dictators och Kiss är mäktigt fast t ex Television och Sabbath är mycket bättre. Jmfrt med black metal alltså.

 1020. Hr KBoi skriver:

  Dire Straits är bättre än Television.

 1021. backlund skriver:

  Nya Cass McCombs-låten är bra.

 1022. Gud skriver:

  Älskar att Malou är den som lyckats bäst med att få något vettigt ur Gustav Norén https://youtu.be/RRxDcGqWWeE

 1023. matti skriver:

  Repa, den här tiden? Ok.

 1024. skräddarn skriver:

  Efter en dag på Solvalla glädjs jag än mer av Bennys historia om armbindlarna i fotbollslaget. Jeepers creepers vad svenska män i grupp är vidriga. Länge sen jag upplevde den nivån av skabb. Så, nu ska jag kolla Sparks på svtplay och beställa NEJ.

 1025. matti skriver:

  Skabb, fast de var väl rätt bra.

  På tisdag drar vi till Gbg för att spela in en popskiva.

 1026. matti skriver:

  Gud vad jag älskar Cloverfield, filmen. Såg precis om den för femte gången. Inte sett Cloverfield Lane ännu

 1027. Conny skriver:

  Pga Hold The Door tog det 5 dagar innan det här landade:

  – The time has come for you to become me.
  – But, am i ready?
  – No!

 1028. Benny skriver:

  shredd: Unffrnånggfn är nära.

  Min tjej säger att det här Hashtag på SVT är rätt bra, så jag tipsar om det eftersom hon har bättre smak än mig.

 1029. Benny skriver:

  Matti: Jag älskar också Cloverfield! Bästa tempot. Är det en allmänt accepterad åsikt?

 1030. matti skriver:

  Såg den med min femtonåring i går, hon tyckte också den var helt grymt bra. Så tempot måste ju stämma menar jag.

  En annan bortglömd film från denna (dvs ”modern”) tid är ju Monsters. Även den med perfekt tempo. Ett helt annan tempo, men rätt.

 1031. skräddarn skriver:

  Inc?

 1032. K skriver:

  Popskiva!

 1033. matti skriver:

  Inc. med!
  Popskiva!

 1034. Anonym skriver:

  Popskiva med Björn Olsson?

 1035. matti skriver:

  Nope, inte med Björn.

 1036. hjort skriver:

  Där brast drömmen om en Alkbergsk skiva med måsar på sång.

 1037. nyfiken skriver:

  med vem? och med vilka?

 1038. matti skriver:

  Med Dead Alkberg, Ola Gustafsson och en för mig än så länge okänd inspelningstekniker.

 1039. K skriver:

  Release 2017?

 1040. stalle skriver:

  kul med ola g. ska han spela bas?

 1041. Benny skriver:

  Spelar inte Ola rock?

 1042. Gud skriver:

  Distad bas?

 1043. hjort skriver:

  Distad mås?

 1044. Benny skriver:

  Dystmaus.

 1045. skräddarn skriver:

  Bashaus?

 1046. hjort skriver:

  Nästa temaskiva efter Mattias Alkbergs Begravning: Mattias Alkberg På Bauhaus.

 1047. Gud skriver:

  DIY -Bygg din egen kista till begravningen med material och verktyg från Bauhaus.

 1048. Conny skriver:

  Strax ska jag plåga er med juni. Men fan att denna nya – från Guds utsläppte – Gucci Mane, inte finns på Spotify.

  https://m.soundcloud.com/user-816750376/first-day-out-mix-1-dirty

 1049. Conny skriver:

  Nyss utsläppte skrev jag. Guds utsläppte är nåt annat kreatur.

 1050. matti skriver:

  Ola proddar. Jag uppdaterar kanske eftersom.

 1051. Conny skriver:

  Lil Uzi Vert berättar om sin förebild GG Allin (!) bla. Blev på gott humör av att se:

  https://m.youtube.com/watch?v=_8hxi2UzI9I

 1052. Conny skriver:

  Allra roligast eftertrupp 9.45, det pratas skic-nörderi minuterna innan. Uzi utbrister plötsligt ”you guys are boring!”

 1053. matti skriver:

  Min telefon betackar sig för den göteborgska värmeböljan. Men vill någon mig något nås jag här eller på mail. Eller på facebook, min privata alltså.

 1054. Benny skriver:

  Matti kan ju titta bort nu pga natur, men ett tips till er som jobbar medelst kontorsplats. Har den i bakgrunden jämt:

  http://www.looduskalender.ee/n/en/node/67#cam

 1055. Benny skriver:

  Alltså Luleå kommun OMG. Det verkar vara en jävla dålig kultur i kommunalpolitiken.

 1056. stalle skriver:

  dålig kultur, bra buisness!!

 1057. stalle skriver:

  fan de där kråkorna ligger ju mest och slöar.

 1058. stalle skriver:

  tycker min slogan för nn blev rätt så bra: det gäller att smida så länge mandatperioden varar.

 1059. TP skriver:

  Och jag som trodde jag skulle slippa slöa kråkor i gästboken. Fy på sig Benny!

 1060. Gud skriver:

  Jag tyckte det var mysigare i början, när de bara var små dunbollar som föräldrarna matade med abborre.

 1061. Benny skriver:

  Gör ett C60 idag. Håll i er.

 1062. H skriver:

  Kan inte kolla på Bennys fågellänk utan att tänka på Silicon Valley. Teveserien alltså.

 1063. stalle skriver:

  ett c-60 med bara örnar, ja herreminje,

 1064. Benny skriver:

  En vihövdad örn fäller ut sina vingar, sieg heil.

 1065. TP skriver:

  Död som död sa Prinsen.

 1066. Conny skriver:

  Juni:

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/2AbKlwwDY21SAvm2dof3Qu

  I intervjun nedan blir Lil Uzi Vert – 21 år gammal – överlycklig när han får en löjlig liten plastdocka föreställande GG Allin, samt en affisch med Marilyn Manson. Det är alltså dessa två artister som är hans största förebilder. 9.30 in i intervjun kommer nästa höjdpunkt – intervjuaren och Uzi’s producenter pratar med bruklig vördnad om gamla old school-12or, när Uzi plötsligt utbrister ”You guys are boring! And i ain’t got time for that”.

  https://m.youtube.com/watch?v=_8hxi2UzI9I

  Liknande lekfullhet och respektlöshet är största anledningen till att mina C-60 sen en tid tillbaka till 80% består av ung hip hop som är färskare än mjölken i ditt kylskåp.

  Mixtape med Chance The Rapper gästad av Young Thug och Lil Yachty är punk på ett annat sätt.. Ingen av de här tre artisterna har släppt något officiellt album än – endast mixtapes för gratis nedladdning.

  Machine Woman och Midland (den sistnämnda från i fjol) är två techno-spår som jag bara tycker är mycket bättre än de 200 andra jag lyssnat på – det händer mycket under de respektive 10 minutrarna de pågår.

  Gucci Mane producerad av Mike Will Made It hade fått inleda mitt C-60 om den hade dykt upp på Spotify:

  https://m.soundcloud.com/user-816750376/first-day-out-mix-1-dirty

 1067. Conny skriver:

  I bil mot Gbg. Hacke här i bilen hittade bästa fredagsnöjet. Vilken låt var 1a på billboard den dag du föddes?

  Jag, en vinnare!
  Penny Lane med The Beatles! 20 mars 1967.

 1068. K skriver:

  Bad Girls med Donna Summer …
  Jag vågar inte ens lyssna på den.

 1069. H skriver:

  Kent – Så nära får ingen gå
  Visste inte ens att den legat etta

 1070. stalle skriver:

  Crimson and Clover by Tommy James & the Shondells

 1071. stalle skriver:

  freddie wadling ?

 1072. H skriver:

  Allt, allt, dom tror dom vet allt, men allt är inte på tapeten, för allt kan hända och kanske med en smäll, kanske händer det ikväll.

 1073. K skriver:

  Minns ett fantastiskt framträdande med Fläskkvartetten i Malmö för x år sedan. Allt är väl redan sagt om den rösten.

 1074. Conny skriver:

  Men lägg av! H, du är väl inte född 1994!

 1075. skräddarn skriver:

  haha H

 1076. stalle skriver:

  va snackar ni om, jag är fb-kompis med och han ser sjukt ung ut. mvh avis

 1077. hoya skriver:

  I Can See Clearly Now – Johnny Nash. Fin bit. Som man säger.

 1078. skräddarn skriver:

  Fatta kvartetten ovan där nu, med Wadling, Ali och bröderna Charlie/Lennie.

 1079. skräddarn skriver:

  F’låt. Lite tidigt kanske.

 1080. matti skriver:

  Bob Hund hyllade Freddie igår. Det var så fint. Hela spelningen var fin, jag grät och grät.

 1081. Jens skriver:

  Ja, marschorkestern!

 1082. matti skriver:

  Ojojoj vilken skiva vi gör, ojojoj.

 1083. stalle skriver:

  ??✊???????????????

 1084. TP skriver:

  JaaaaaaaaaaAAAAAA!!!!!

 1085. skräddarn skriver:

  8-kantiga eller runda?

 1086. TP skriver:

  Blev så pepp att jag bara spelar matti hela dagen, musiken alltså.

 1087. Hr KBoi skriver:

  Var hos skräddarn och grillade pizza idag. H kom förbi, men tror ni vi hälsade?

 1088. H skriver:

  Du glömde hashtaggen, din n00b.

 1089. skräddarn skriver:

  Haschtagg, är det samma som ”hövding”? I så fall glömde vi inte den! #grillPARTY #420blazeit #gratefuldead

 1090. stalle skriver:

  ojojoj, 45 minuter i massagestolen i vilrummet på jobbet gjorde mig inte mindre arbetsslö.

 1091. H skriver:

  I don’t care about history, cause that’s not where I wanna be.

 1092. H skriver:

  I hate the teachers and the principal.

 1093. Benny skriver:

  Stalle: Prova att gå ut och köp en glass och snacka skit om kontoret nån timme!

 1094. matti skriver:

  Enkät: Dinosaur JR eller Guns n Roses?

 1095. skräddarn skriver:

  Dino! Lätt.

 1096. Hr KBoi skriver:

  Svaret finns i frågan.

 1097. H skriver:

  Apropå att skräddarn säger fuck you till båda alternativen och istället drar till med Murder Junkies nakna trummis, visst vet ni att J Mascis har spelat med GG? Coolt av honom.

 1098. Conny skriver:

  Fuck you!

 1099. stalle skriver:

  dinosaur jr. fast ärligt så lyssnar jag inte mkt alls på dom längre. känns som dom gått i stå. som nån skrev nånstans om senaste låten ”känns som dinosaur jr finns bara för att jm känner för att stå och noodla nåra minuter åt gången med gitarren”

 1100. stalle skriver:

  k:zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 1101. Benny skriver:

  Dinosaur Jr.

  Jag vill vara anonym i enkäten.

 1102. stalle skriver:

  anonymitet ja, det påminner mig om när jag skrev ut gummos riktiga namn här. haha vad han skrattade!

 1103. Benny skriver:

  Haha. Har du också gjort det? Jag gjorde det en gång i ett klassiskt ”byta ordet”-skämt, med en etymologisk beskrivning av ordet ’gissel’. Som han skrattade och lät bli repressalier!

 1104. matti skriver:

  Kom på att jag ju också har enC-60 för juni månad!

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/7nE2BMh6HTGMAJf0yBbFek
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/7nE2BMh6HTGMAJf0yBbFek
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/7nE2BMh6HTGMAJf0yBbFek
  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/7nE2BMh6HTGMAJf0yBbFek

  Såväl Guns som DJr medverkar. Jag älskar GnR mer, så har det inte alltid varit men nu.
  Snart är skivan klar, färdiginspelad alltså, känns lite vemodigt men herreminskapare vad bra det blir.

 1105. stalle skriver:

  matti, ska det inte vara ”snart är skivan klar, färdiginspelad alltså, känns lite vemodigt men herreminskapare vad bra det blir. såväl guns som djr medverkar. jag älskar gnr mer, så har det inte alltid varit men nu”?

 1106. stalle skriver:

  get in the ring låter ju som en dinosaur jr-låt för fan

 1107. H skriver:

  Ni vet väl att Joey Ramone ville sjunga en duett med Axl Rose? Minns inte vilken låt det var, typ nån Everly Brothers.

 1108. Benny skriver:

  Krunegård före Alkberg? Vad är det för trams!

  Annat kul: kongo-Kim, Tarras-Wahlberg, Klüft,

 1109. H skriver:

  Man har en 10-åring som ledigt refererar till Penguin Orchestra och Moondog vid köksbordet. Och sen ber att få höra ”Unicorns and Ice Cream” med Dolly Style.

 1110. Gud skriver:

  J. borde ersatt Malcolm i AC/DC då behöver man inte välja mellan honom och Axl.

 1111. matti skriver:

  Stalle: hahahaha!

 1112. TP skriver:

  En sjukt trevlig och lättlyssnad kollektion:https://open.spotify.com/album/6tDIHmjTQ7xlzPfdnnr1qQ
  Snart är’e EM och Island tar guld!

 1113. matti skriver:

  Death or Glory-tipset börjar nu!

  Albaninen – Schweiz 0-2
  England – Ryssland 1-0

 1114. matti skriver:

  Jaja, jag stavade fel.

 1115. matti skriver:

  Glömde,
  Wales – Slovakien 2-1

 1116. skräddarn skriver:

  Grattis!

 1117. matti skriver:

  Fan. Nära två av tre.

 1118. matti skriver:

  Tyskland – Ukraina 2-0

  Polen – Nordirland 3-1

  Turkiet – Kroatien 1-2

  Jag hejar alltid på alla engelsktalande länder, kan inte förklara varför. Men kan även skilja på ett och annat.

 1119. skräddarn skriver:

  Samma, men tror att Turkiet kvitterar i 92 minuten, alltså 2-2.

  Fan vad den här är bäst förresten

  https://open.spotify.com/track/6XdcjeaPdxUbYoTlBrYAau

 1120. matti skriver:

  Spanien – Tjeckien 3-0
  Irland – Sverige 0-2
  Belgien – Italien 1-1

 1121. stalle skriver:

  tommy stinson är 15 på det här klippet. fatta vad de var bra. https://www.youtube.com/watch?v=AUFWnbz2siM

 1122. matti skriver:

  Österrike – Ungern 2-2
  Portugal – Island 0-1

 1123. matti skriver:

  Och Replacements! Jag tycker att man inte kan- nej FÅR- gilla The Clash eller Bruce Springsteen om man inte tycker Replacements är bättre.

 1124. matti skriver:

  Annars läser jag 101 Albums You Should Die Before You Hear nu.(https://www.indiegogo.com/projects/101-albums-you-should-die-before-you-hear#/)
  Det är högt och lågt pga antologi, men när det är högt är det bäst. Rentav allt du behöver veta om du läser eller håller på med musikkritik.

  Jaja, nu ska titta på en unge jag gjort som ska på sin gymnasiebal. Jag kommer böla ögena ur mig. Han är en sol jag måste stirra rakt in i.

 1125. matti skriver:

  Nä, jag tycker nog inte Preacher är så himla bra ändå. Tycker däremot sista säsongen av Banshee var grym. Det är ju så Preacher borde vara, ta sig själv på mer allvar. Det är ostigt nog ändå, utan det ironiska filtret.

 1126. TP skriver:

  Grattis till de femti!
  Har tittat tillbaka lite på Canterburyscenens mer svårsmälta laxar, Henry Cow och Art Bears, mest för att jag blev så sjukt sugen på att höra Chris Cutlers trumspel. Och, han är fortfarande världens bästa, likaså Fred Frith i sina ljusa stunder och förståss Dagmar, allas min Dagmar.
  Hejdå!

 1127. matti skriver:

  Tack tack!

  Canterbury, här hade jag mer eller mindre bestämt mig för en dag i 80-talet, den musik som återfinns i soundtracket till Less Than Zero eller som det låter i Rivers Edge, inte helt säker på inriktning ännu, att examensstäda till. Men nu kom jag på andra tankar. Skjuter upp städ ytterligare en halvtimme. Måste tänka. Så jobbar jag. Många halvtimmar blir det.

 1128. matti skriver:

  Det var med det här Morrissey slog igenom ”brett” i USA. Det är så jävla bra, som Cramps, som Beat Happening. Helt unikt, ostämt, sexigt, naivt, allt. Inte ens Smiths, kommer jag på mig själv med att tänka.

  https://m.youtube.com/watch?v=WOLwWT8CKXc

 1129. matti skriver:

  Det är tydligen 25 år sedan idag, det var så jag blev påmind om klippet ovan. Hurra, fira.

 1130. hjort skriver:

  Drog på mig en gräll, stormönstrad skjorta idag, och blickarna från somliga på jobbet var inte nådiga. Började fundera på om jag bröt mot någon klädkod som ingen talar om eftersom den är så självklar, typ som att en inte har på sig majonnäs istället för byxor. Jag kanske blir apskedad? Alltså, jag får ju såklart behålla jobbet, men jag måste kanske bli kramad bakifrån av en mandrill eller nåt.

 1131. matti skriver:

  Hahahaha, majonäs, jag döööör!

 1132. matti skriver:

  Såg precis Winnerbäck hos PSL. Han verkar vara så himla sympatisk. Ingen ironi från min sida alltså.

 1133. TP skriver:

  Inte ofta AH citeras, men, men, här är det passande.
  (klippt ur SvD idag): Men det faktum att dödsskjutningar alldeles uppenbart inträffar trots Kaliforniens redan hårda vapenlagar får konservativa politiker som backar upp vapenlobbyn NRA att föra fram argumentet att skärpningarna är meningslösa, eller rent av kontraproduktiva. I alla händelser inkräktar de på den konstitutionella rätten att bära vapen.

  Jeff Stone , en republikansk delstatspolitiker som uttalat sig emot samtliga lagskärpningar, kommenterade i senaten i maj:

  – Jag ska citera Adolf Hitler. För att erövra ett land, avväpna först dess invånare.

 1134. skräddarn skriver:

  Försökte diskutera klassikern konstnär/konst igår med tuffing från bandet Riwen. Gick sådär. För honom alltså.

 1135. matti skriver:

  Bara nyfiken, vilken av tuffingarna?

  TP: hittade precis Acnalbasac Noom, fan vad grym den är! Den andra versionen älskade jag såklart redan, men den här är bättre tror jag. Och plötsligt ser jag kopplingar mellan progg/kraut och viss konst-indie från 80- och 90-talet. T ex Moose, en viss sida av Stereolab, Electralane etc. Du är ett universitet!

 1136. matti skriver:

  Alltså, du skrev ju aldrig Slapp Happy riktigt (men Dagmar), men började forska så där härligt som man gör ibland.

 1137. skräddarn skriver:

  Han heter väl Christoffer? Det var via Instagram alltså. Finns väl att beskåda där om man mot förmodan skulle vara intresserad.

 1138. hiawatha skriver:

  Alltså, vad säger ni music lovers om detta – psykedelisk garagerock från Teheran från början på 1970-talet?(!) Kolla in: https://youtu.be/JIs7L-247TA

 1139. matti skriver:

  Fattar inte hur man hittar på Instagram.

 1140. skräddarn skriver:

  https://instagram.com/p/BGrioS4umuklgKhhxFNg-Vp2i5QqNpf_mF1MLU0/

  Klicka på kommentatorsymbolen. Men vill flagga för att det inte är mycket att se. Debattklimatet var väl sådär…

 1141. matti skriver:

  Inlägget borttaget. Eller nåt.

 1142. TP skriver:

  Universitet? Minst. Men vad rörigt det är med ”Acnalbasac Noom”, ”Slapp happy or Slapphappy” och ”Casablanca Moon”. Köpte ”Slapp happy or Slapphappy” 1980 (en massa ansikten på rosa bakgrund) och jag fattar först nu att det är detsamma som Acnalbasac Noom. ”Casablanca Moon”-skivan köpte jag nyligen mest för att jag blev förtjust i versionen av Mr Rainbow (som för övrigt tillhör världens bästa låtar). Men det är Slapphappys rena enkla versioner jag gillar mest, så oförstört på något sätt. Och ändå hybridiserar Canterbury-Kraut fint i Casablanca Moon. Ser också kopplingen mellan dessa två universa, bl. a. med liknande musikalisk grundsyn (Krautfilosofin vs ”Rock in Opposition). Om någon vet något skrivet om likheterna och olikheterna mellan dessa diversa scener är jag sjukt intresserad.

  Betydligt tyngre och mörkare Winter Songs ( Art Bears), som jag plötsligt blev sugen på för ett par dagar sedan, är också grym, men nu riskeras ens själ och mentala balans. Men guud så skönt om en pallar för det, vilket visserligen är ett tag sedan för mig. Jag måste ha varit mer hårdhudad förut. Men tripletten ”The Summer Wheel, The Slave, The Hermit” är värd allt iaf.

  Rekommenderar också Henry Cow, bl. a. för Chris Cutler, Fred Frith o Dagmars sång förståss , jag ryser: https://www.youtube.com/watch?v=fHHfW5_DazE&list=PLxkh4mJ51daDDQLRKRSto8fjmwE3VLOjA&index=2

 1143. skräddarn skriver:

  46 likes
  crj138My friend @marc_ua did this the other day. It reminded me of the countless (not kidding: COUNTLESS) times I’ve encountered otherwise sensible people who use the ”don’t mix the art with the artist” argument when it comes to white power rock music. Seriously: shove that first Skrewdriver record up your ass. And make sure there’s room for Burzum. Fuck nazi sympathy.

  _skraddarn Är det ok att lyssna på artister med kass kvinnosyn då?

  johan_wallin Alltså jag tycker ju som vanligt att folk får göra som de vill, men du får det att låta så svart/vitt. Du utgår ju från att konsten har en agenda i så fall. Eller hur ser du på teater/film? Författare?

  johan_wallin För mig är gränsdragningen extremt svår och blir svårare ju äldre jag blir.

  andrewpbored ??????✊?Ⓐ

  accordingtohannah ?

  rocktoberblood Yeah fuck those bands and fascist losers who have no true reason to be proud of themselves.

  crj138@johan_wallin Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har förklarat min åsikt om detta för dig kanske 10 000 ggr. Du håller inte med och det är helt ok. En vända till där jag säger exakt samma saker som jag sagt under de 15 år vi känt varandra, tror jag inte kommer att få dig att ändra dig. Och det är helt ok!

  crj138@_skraddarn Du får lyssna på vad fan du vill. Jag skiter väl i dig?

  _skraddarn@crj138 ja, jag har aldrig begärt nåt annat. Ställde mest frågan för debattens skull, men fattar om du är less på debatt. Klart som fan att det inte är oproblematiskt att tycka om säg, Burzum eller Skrewdriver, men drar man resonemanget vidare hamnar man ju till slut med en skivsamling endast bestående av Di Leva-plattor. Inget ont om Di Leva men man gillar ju mångfald. Sen gillar jag det där med att man drar sin egen gräns. Kan tänka mig att den gränsen går något till vänster om Hail the new dawn om man faktiskt haft med nassar att göra, i form av hot, våld och så menar jag alltså. Peace!

  johan_wallin Fast jag tycker inte du har fel, jag saknar bara en röd tråd i resonemanget. Jag kan själv inte riktigt förhålla mig till saken så går väl typ bara på känn. Vissa saker känns ok, andra inte, och vissa har man bara gillar så länge att såna frågor känns ”preskriberade”.

  crj138Min röda tråd för mig är: jag lyssnar inte på nazister. Punkt. Slut. Och då menar jag inte att man ngn gång dragit ett fylleheil, eller kanske dragit ett rasseskämt etc etc. Utan hardcore fucking jävla ideologiska nazister. Varför ska jag lyssnar på vit makt världens pubrocksvar på Bruce Springsteen, när det finns 138 000 band som INTE är nazister som är 138 000 ggr bättre. Men allt det här har jag ju också sagt förr. @johan_wallin

  _jannicke@_4q John Lennon har sagt att han misshandlade sin första fru + misstänkt för våldtäkt

  crj138@_skraddarn Så less på den så fruktansvärt inavlade, infantila nivån som den här sortens debatter ligger på. Så fort ngn säger ”nämen jag tycker det där är skit på en pinne” så kommer horder av folk som känner sig utpekade och vrålar ”JAHA! JAHA?! TYCKER DU DET DÄR ÄR SKIT PÅ EN PINNE?! VAD TYCKER DU ATT DET HÄR ÄR DÅ, DET ÄR VÄL OCKSÅ SKIT PÅ EN PINNE?! OCH DET HÄR DÅ?! OCH DET HÄR DÅ?!?!” Jag behöver inte ha en åsikt om allt? Vissa saker skiter jag fullständigt i för det finns inte i min värld. Du får lyssna på dina nassar hur mkt du vill, oroa dig inte. Ingen kommer att ta dina vit makt-skivor ifrån dig.

  marc_ua Haha, klockrent med att ta Di Leva som exmepel, som blev anklagad för just misshandel av sin flickvän för några år sedan.

  _skraddarn@crj138 försöker, trots internet, att faktiskt resonera kring frågan men det verkar inte falla i god jord. Men tycker att @marc_ua s hållning är härligt rakryggad! Hen lyssnar inte ens på artister som någon gång varit anklagade! Snacka hyvens!

  johan_wallin Ok då missförstod jag nog bara bilden (eller ditt syfte med att lägga upp den), de namnen där är ju inte nazister (vad jag vet) utan allmänt tvivelaktiga typer på olika sätt.

  johan_wallin Men jag ser ju nu när jag läser texten igen att du bara uttalar dig om nazi-biten.

  morloibaby Jag har inga problem att förstå bilden och kopplingen som Christoffer gör. Förvisso tror ju jag att man måste offra sig själv något för den konst man skapar blah, blah, blah. Vill inte köpa eller på något annat sätt bekräfta vare sig nassar, hustrumisshandlare eller andra uppenbara puckons konst oavsett om det är musik, film, eller blah blah åsv. BLAH.

  crj138@johan_wallin Bilden användes för att illustrera en text. De specifika namnen hade kunnat bytas ut mot Knatte, Fnatte och Tjatte.

  jack_crank A fucking men

  johan_wallin Är knattarna 卐 nu också?!?

  crj138@johan_wallin En veritabel hitlerjugendtrio.

  johan_wallin I tyska Kalle Anka så heter de ju Göring, Himmler und Göbbels kom jag på. Vem kunde anat?!?

  crj138@johan_wallin LURAD IGEN!

 1144. matti skriver:

  Suck. På tal om det: när Tyskland möter Polen håller man ju på Polen. Fast på Tyskland. Menar,” antingen eller” kan man köra upp där solen aldrig skiner. Gäller ju nästan allt fö.

 1145. matti skriver:

  I fotboll, obviously. Inte i krig.

 1146. matti skriver:

  I andra världskriget obviously.

 1147. matti skriver:

  Inte i andra världskriget, obviously.

 1148. skräddarn skriver:

  Tyckte Polen gjorde ett bra jobb igår. Kan tänka mig att både Polen och Island blir jobbiga i play off, om de kommer dit alltså.

 1149. Benny skriver:

  Det där utdraget shredd gav, var det från Bizarro World-gästboken?

 1150. Benny skriver:

  Eller det kan det ju inte vara, för i så fall skulle shredders alter ego vara Splinter.

 1151. Benny skriver:

  Har ni tagit helg än? Fyfan vad jag behöver ta helg. Var exempelvis i Sthlm nu på förmiddagen, vilken håla. Såg Lillis och Karl köra bil på Drottninggatan, helt casual.

 1152. skräddarn skriver:

  Helg? Tog helg i december och ain’t never looking back. Ska tex hem till känd svensk sångare nu på em och kolla fopoll. Där kan man börja snacka helg.

  Utdraget är för övrigt från Umeå kommuns hemsida.

 1153. Jens skriver:

  Ska 138 ta över som kommunalråd efter v75-kungen?

 1154. Conny skriver:

  Pet Sounds har typ ett par ex kvar av Brooklyn Salsa-vinylen! Skynda fynda, de 300 exen annars nästan helt slut!

  Och vill man vara med på det handskrivna för albumet som släpptes idag kan bengans eller hot stuff ha förhandsbeställnungsr kvar! Bob hund shop sålde slut på 3 timmar…

 1155. skräddarn skriver:

  I Fjällrävens, studiecirkelns och 30 poäng kulturkommunikationens högborg kan allt hända.

 1156. Conny skriver:

  Jag gillar Kroatien, Polen och Slovakien bäst i em!

 1157. matti skriver:

  Alltså Teratologen. Vafan, jag är lite chockad. Känner mig förådd pga älskade böckerna rätt mycket.

  http://expo.se/2016/rasideologen-i-ovre-kagedalen_7119.html

 1158. stalle skriver:

  tråkigt tråkigt.

 1159. skräddarn skriver:

  Sjukt!

 1160. skräddarn skriver:

  Efter traumat igår kan vi alla behöva

  http://youtu.be/fhLG-vZhF6o

  Vilken är annars bästa fotbollslåten?

 1161. matti skriver:

  Det där är nog den bästa. Eller War oh the Terraces med Cockney Rejects. Om det nu är en fotbollslåt, jag tycker ju det.

 1162. matti skriver:

  ON the Terraces. Fetfingrar.

 1163. Conny skriver:

  BSG, Caprica – hör vad roboten säger på slutet!

  https://m.youtube.com/watch?v=YxKFzCVrw2w&feature=youtu.be

 1164. Gud skriver:

  Läser på svt att du fått kulturpris Matti, Grattis!

 1165. BestDacia skriver:

  I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste
  your traffic, you can earn additional bucks every month.
  You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all
  websites), for more info simply search in gooogle: boorfe’s tips
  monetize your website

 1166. Sabine Baer skriver:

  Need to find powerful online promotion that doesn’t charge a fortune and gets amazing resuts? Sorry to bug you on your contact form but actually that’s exactly where I wanted to make my point. We can send your promotional message to websites via their contact pages just like you’re receiving this note right now. You can specify targets by keyword or just do bulk blasts to websites in the location of your choice. So let’s say you would like to push through a message to all the web developers in the USA, we’ll scrape websites for just those and post your advertisement to them. As long as you’re promoting a product or service that’s relevant to that business category then you’ll be blessed with an amazing response!

  Send a quick note to ethan3646hug@gmail.com for details on how this works

 1167. Teena Freeh skriver:

  Good evening, I was just on your website and submitted this message via your contact form. The ”contact us” page on your site sends you messages like this to your email account which is the reason you’re reading through my message at this moment right? That’s the holy grail with any kind of advertising, getting people to actually READ your ad and this is exactly what you’re doing now! If you have something you would like to promote to millions of websites via their contact forms in the U.S. or anywhere in the world send me a quick note now, I can even focus on your required niches and my prices are very low. Reply here: trinitybeumer@gmail.com

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig