Brända skepp

Kamrater,

Här är första singeln BRÄNDA SKEPP, från min nya skiva HÄXOR. Skivan kommer på skärtorsdagen, den 1 april, för att vara exakt. Jag lovar att skriva mer om den då.

Lägger upp en reklamfilm jag och Martin Åhlin gjorde också, för jag tyckte den blev så himla rolig och bra.

De som spelar och körar är: Jonatan Lundberg, Mats Lundstedt Ea Sundström, Henke Palm och Anton Alamaa. Henrik Oja har producerat. Jag sjunger bara. Låten har jag gjort tillsammans med Henke. Hoppas ni tycker den är helt ok.

Vänligen,

Matti

53 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. V skriver:

  Men åh. Vilken låt. Tack.

 2. stalle skriver:

  så fin låt!

 3. Anonym skriver:

  och vilket asmäktigt marvel-omslag!

 4. stalle skriver:

  sa stalle

 5. matti skriver:

  ❤️

 6. Lenny skriver:

  Grym och fin låt! Lite five years med bowie och hur låten växer❤️

 7. Magnus skriver:

  Vilken otroligt bra låt! Vilken bra fredag!

 8. Simon skriver:

  Vad kul!

 9. Conny skriver:

  Modig musik! Ni ger er på det svåraste som finns. Jag blev rädd först ”herregud, de spelar bor gospel!”, men jag gillar! 😘

 10. Conny skriver:

  Skivfredag igår bjöd på dels Lou Reed live från Magic and Loss-turnén. Alltså det är inte bra. Michael Blair som spelar trummor (innan dess tex perkussions med Tom Waits) har berättat att Lou Reed förbjöd honom att använda vänsterhanden. Bara baskagge och virvel. Ingen hi-har. Och det låter så illa… Lou Reed spelar otight och krampaktigt och sjunger med usel timing. Det är ofattbart kass, och bra exempel på hur du inte ska jobba med studiomusiker.
  Och då detta:
  https://open.spotify.com/album/0eYbFhcu8dDjIUu8l2H81O?si=8CcNppG1Tqy6fYkDmnNA6w
  Förbjud! De har suttit och mixat om knarktejperna från senare -70-tal, och gissar att de lagt på nya pålägg på ”repair”-versionerna. Och renaste-versionerna är naturligtvis inte bra de heller. Enda fina är de ohörda demosarna på slutet, speciellt den akustiska ”time”. Annars, bra exempel på hur du inte ska handskas med din back-katalog.

 11. Conny skriver:

  Hi-hat, inte hi-har…🙈

 12. Conny skriver:

  Remaster inte renaste…

 13. matti skriver:

  Ser ikapp WandaVision nu. Jag hade fel, det är svinbra!

 14. G skriver:

  Såg Magic and Loss-turnén på Circus, minns att Lou hade en gigantisk vit smoking-jacka och att basisten hade en sån där liten fyrkantig bas utan huvud. Minns också att jag tyckte det var någon slags magi ändå att det var Lou Reed som stod där, men att jag väl ändå inte kände att det här är en epokgörande konsert.

 15. G skriver:

  Ville man gå på toaletten var man tvungen att göra det mellan låtarna, det var förbjudet att resa sig upp och störa Lou mitt i en osvängig refräng.

 16. matti skriver:

  G. Hahahaha!

 17. Conny skriver:

  Exakt, kom man försent fick man inte gå in förrän det var paus, stod det på biljetten också. Låtordningen var exakt som på skivan stod det också. Det här var en seriös konsert som skulle respekteras. Minns att framåt extranumrens var det några yngre killar längst fram som mellan två låtar ropade efter Lou’s plektrum. Han blev givetvis rasande, tog en grabbnäve plektrum som han kastade så hårt han kunde mot killarna ”so this is what you want?” gormade han. Stackars galna människa. Men musiken på Magic and Loss, den är bra fortfarande, förutom när de försöker rocka på några låtar.

 18. V skriver:

  Har inte fattat att ”Slavarna lyder inte” är en Kjell Höglund-cover förrän nu, men fan vad bra den är!

 19. V skriver:

  Både originalet och din cover alltså, Matti.

 20. stalle skriver:

  och brända skepp är väl en nickning åt samma håll får man anta

 21. H skriver:

  Jamen vad i HELVETE har han gjort med Destiny Street? Var tvungen att slå på lp:n (Frankrike -82) för att kolla om det var så att jag mindes den fel, men det gjorde jag inte.

 22. H skriver:

  Vad är ens fel på den från början? Det låter ju som skivan Television kunde ha gjort om Tom Verlaine vågade jucka lite.

 23. matti skriver:

  På tal om herrar Hell och Verlaine så läser jag Richard Lloyds självbiografi. Eller jag försöker i alla fall. Sällan har någon behövt en redaktör som Richard Lloyd.

  Hehehe, Brända skepp är mer en nickning till bob hund, faktiskt. Men jag fattar varför det verkar vara anne.

 24. matti skriver:

  Jag lyssnar på TPs Robert Wyatt-lista. Så bra! Tack för den!

 25. G skriver:

  Lyssnat lite på Kjell Höglund idag nu när han kom på tal. Lustigt hur det liksom är en del av paketet eller vad man ska säga att det ibland är lite sisådär med produktionen genom åren. När tåget lämnar perrongen tex, nog kunde den varit värd ett bättre produktionsöde än vad som blev fallet. Men samtidigt liksom gillar jag att det är så helt utan koll.

 26. G skriver:

  Grymt nu om jag som inte gjort research får till svar att det är Matti och Conny som producerat den låten.

 27. matti skriver:

  Det ÄR jag och Conny!

  INT!

 28. David skriver:

  Verkligen fantastiskt fin låt! Ser mycket fram emot plattan — och ännu mer mot att få se dig live i en inte alltför avlägsen framtid, när allt till slut vänt.

 29. Conny skriver:

  TO:s Robert Wyatt-lista, kan man få den länken i repris, tack? Jag har lyssnat mycket på Rock Bottom på sistone. (Om än missnöjd både med CDn och moderna pressningen jag har…). Att som jag ha lyssnat för lite på Rock Bottom och för mycket på nån annan jävla usel musik, det är ungefär som med timmar i livet framför dålig TV eller meningslösa TV-spel – man önskar man hade slösat bort tiden på nåt bättre/roligare. Plus har mycket kvar i Wyatt-universum som jag inte lyssnat in mig på.

 30. tp skriver:

  Håller med matti om att Wyatt-listan är bra. Här är den Conny:
  https://open.spotify.com/playlist/3e8cllA3Kv5N8QrywOKh70?si=KsYL4dcxR3mIm3rZHO1P5Q

  Vill också säga att nya låten, matti, är både modig, snygg och himla bra. Hade själv velat haft fasförskjutna trummor i slutet, men förstår ju att jag inte kan få allt.

  Även jag såg Lou på Circus och minns mest att jag tyckte han var en riktig tråkmåns, men tror mig minnas jag blev lycklig när Sword of Damocles spelades.

 31. Conny skriver:

  Jag hann se Lou Reed tre gånger: Johanneshov -84 (New Sensations). Isladan bara skakade, det lät skit, men jag tyckte det var tufft att få se Lou. Magic and loss, är det -93?, på Cirkus, och sen Cirkus igen tidigt -96, sämsta skivan han gjorde i karriären, Set the twilight reeling. Minna det giget som snäppet vassare än -93. Min äldsta dotter hörde konserten från sin mammas mage :)

 32. N skriver:

  Har R Hell även spelat in ny sång? Är ingen ”mixolog” men det låter så himla konstigt på den nya DS-versionen?

 33. G skriver:

  Lyssnat lite på Obama Springsteen-podden, gubbmys. Tänker att en svensk variant skulle vara Matti och Reinfeldt, möjligen inte samma vänliga mys-stämning.

 34. Conny skriver:

  N: jag vet inte vad Mr. Hell och han från yeah x 3 gjort, men konstigt sa Bull.

 35. Conny skriver:

  Hederos & Hellberg! Det är ju mina gamla kompisar, och min kompis Micke Herrström som proddat, men jag är så glad att de har gjort en så bra skiva. Mattias röst och texter kommer till sin rätt så där 100%, så fint!

 36. G skriver:

  The Complete Mattias Alkberg!!!
  Efter att jag lyssnat på Brända skepp till frukosten igår fortsatte jag av bara farten och lätt Spötify jobba sig igenom herrns produktion, omvänd kronologisk ordning alltså. Gjorde en del uppehåll för möten, jobb-fokusering, löpning och tv-tittande. Gick i mål nyss strax innan lunch.
  Vissa skivor har jag lyssnat massor på (Tunaskolan förde mig direkt tillbaka till när jag stod och diskade i köket på Gotland med dörren stängd ut till min dåvarande flickvän) och andra har jag nog inte hört alls (vilken härlig rocksax på Stockholm!)
  Herregud vilken massa musik du gjort Matti och vad bra du är!

  Puss och kram från mig!

  Nu ska jag lyssna på Wyatt-listor, dåliga ommixningar och annat som varit på tal under tiden.

 37. G skriver:

  Tror inte det var -93 på Cirkus Conny, som senast alldeles i början på hösten -92. En av de skrikande ynglingarna längst fram började jag senare på hösten -92 spela i samma band som, men hade inte gjort det än vid den här tidpunkten. Kände dock väl igen hans röst. Osäker på om det var honom som Lou kastade plektrum på dock, ska fråga.

 38. matti skriver:

  G: Åh, tack!

  På tal om det det så ”släpper” jag en offentlig spellista med mig själv i slutet av veckan. Den var ju inte tråkig att sätta ihop, kan jag säga. :)

 39. Pat skriver:

  ”Lyssnat lite på Obama Springsteen-podden, gubbmys. Tänker att en svensk variant skulle vara Matti och Reinfeldt, möjligen inte samma vänliga mys-stämning.”

  Ha ha ha!
  Den podden skulle bli mer dynamisk helt klart…

 40. H skriver:

  Helt ointresserad av info om när du släpper dig, Matti.

 41. matti skriver:

  Eget kack är bästa snacks. Det borde finnas ett sådant ordstäv, H.

 42. stalle skriver:

  h: jag kan ändå tycka att en förvarning är rätt okej.

 43. stalle skriver:

  har ni tänkt på hur logiskt det är att det heter cd när kassetter hade a och b-sida.

 44. matti skriver:

  Nej, aldrig tänk på. Hahaha. The Chats har singel som heter AC/DC CD. Det är inte heller tråkigt.

 45. B skriver:

  Läste nyss Anders Teglunds text om sitt arbete som cykelbud. Den var bra.

 46. B skriver:

  Finns i tidskriften Ord och Bild.

 47. matti skriver:

  Nya Nick Cave är jättebra. Rätt ofta är det sämsta med honom han själv, men på den här tycker jag det funkar.

  Men nu lyssnar jag på Kate Bush i stället.

 48. Simon skriver:

  Matti har rätt magisk smak gällande sina egna verk må jag säga! Men, en fråga, BQ-urvalet, är det favoriter och/eller låtar där du stått för text eller musik?

 49. matti skriver:

  Jag har skrivit musiken till de som är med, men tror Jari gjorde refrängen på Lovers Goodbye. From Nowhere och Put Me Back Together gjorde Peter texterna till.

  Men det är därför jag inte har med t ex Blizzard eller You You You You You You: de har Jari och Peter gjort. Jag älskar många av deras låtar mer än mina, men det är deras. Vore förmätet om de skulle behöva förknippas med mig mer än de redan gör :)

 50. matti skriver:

  Men visst är det favoriter. Allt som är med gillar jag, utom kanske Svensk musik. Men det beror inte på mig eller låten så mycket egentligen.

 51. matti skriver:

  Och Välj mig, Södra Sverige-låten: musiken har jag gjort tillsammans med Henke och Frans. Där gillar jag nästan uteslutande de andras låtar mer än mina egna.

 52. Simon skriver:

  Jävligt mäktiga låtar i vart fall. 💕

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig