En dikt, tror jag

Skärmavbild 2010-10-10 kl. 20.26.30

1 978 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. teg skriver:

  Fantastiskt.

  Är och förblir min textskrivarförebild.

 2. stål skriver:

  tycker som teg

 3. skräddarn skriver:

  sjukt bra text. alkbergsk.

  konserten igår var, som väntat kanske, mest tragisk. synd att jag missade dig också Conny. vi får ta det nästa gång.

 4. Conny skriver:

  Television Personalities på Strand? Njä. Det var briljant ibland två minuter åt gångoger som en, sen försvann textraderna, och Dan stod och fånlog och såg ut som han inte visste var han befann sig. En kvart mellan några av låtarna.

  När det sen började pratas och skämtas från scenen om vilka droger som intagits, då slutade jag titta.

  Mest irriterad blir jag på den svenska publiken – de räddhågsna individerna – som bara står och köper alltihop. Om bandet pissar på publiken som köpt biljetter så buar man väl, eller visslar, eller skriker kom igen? Näe. Man står tyst. Tyst som i valnatten.

 5. Conny skriver:

  Nu skrev vi exakt samtidigt. Ja, skräddarn, var höll du hus?

 6. hjort skriver:

  Femte och fjärde sista raderna där är väldigt vackra.

 7. Joachim skriver:

  Fin dikt Matti, älskar sista raden. Håhå jaja. Drack sönder skallen igår. 100 kilo tegel i huvet, bakfylla på gränsen till dödsångest.

  Lyssnar på disco av nån outgrundlig anledning. Förmodligen, rent objektivt, sämsta bakisgenren efter house. Men ändå, Demis Roussos, vilken jävla klippa.

  http://www.youtube.com/watch?v=Y7Q1HsPE5cQ

 8. hjort skriver:

  Jag inser att jag menade de femte och fjärde sista meningarna, inte raderna. Rätt ska vara rätt. Jag återkommer när jag vet vad jag skrev fel i det här inlägget.

 9. vp skriver:

  mycket bra. trots att jag inte gillar dikter.

 10. matti skriver:

  Hahaha. Förra inlägget fick 100 kommentarer på några timmar, nu är ni typ helt skraja när det blir dikt. Men inte behöver ni gilla! Eller ens tycka eller säga ett endaste litet pip om det!

  Vi kan prata om Håkan i stället, recenserar den i morgondagens tidning. Nån som har hört den ännu?

  Eller så kan ni fråga om nya Nerverna-skivan, vi börjar spela in på fredag.

  Eller så kan ni skriva vad ni vill.

  Men ni som ändå skrev och tyckte om: tack så mycket. Det betyder alltid mycket när nån gör det.

 11. Oskar skriver:

  Jag tycker dikten var suverän. Viktig. När kommer det nån ny diktsamling från dig? Det är jag lika intresserad av som av nya Nerverna.

 12. marcus skriver:

  Har bara hört Man måste dö några gånger innan man kan leva, och Dom där jag kommer ifrån. Förutom singlarna då. Så bra.

 13. marcus skriver:

  Saknade te havs, är det en längre version på skivan? Med typ 20 sekunder längre outro? För jag vet att jag hörde en sån version på radio först. Kanske inte så viktigt men det är ju ett bra outro.

 14. Benny skriver:

  Jag är inte alls rädd för dikter, tvärtom. Men så länge matsamtalet inte är vid liv eller Can diskuteras, så har jag inte mycket att tillägga. Åt tärnat bacon till brunch, tycker det är ett mediokert format.

 15. matti skriver:

  Saknade te havs, vet inte riktigt om versionen är längre. Men hela skivan är enormt bra. Två undantag bara, River en vacker dröm är det ena. Ändå bäst.

  Men sen en annan grej, som inte har med Håkan eller Jocke att göra utan med antingen.. Eller, jag fortsätter på det spåret en annan gång.

 16. stål skriver:

  fortsätt på det spåret nu

 17. Benny skriver:

  Krogshowens senaste skämt är

  1. Bra.

  2. Sant.

 18. skräddarn skriver:

  river en vacker dröm är ju grym ju!

 19. Conny skriver:

  Kom igen och skriv då, era jävla lördagspunkare, här hinner man ju bli mumifierad mellan kommentarerna.

  Jag ser i alla fall fram mot Nervernas inspelning. Som fan gör jag det!

 20. matti skriver:

  Jag lyssnar på The New Man. Det är fan ny musik. Some Radiohead fast mjukt, helt chosefritt. Jag älskar det. Att inget skivbolag ville ge ut det är dels ett mysterium, dels skandalöst.

 21. matti skriver:

  Skrev ju om Kaospunk häromdan, i tidningen.
  http://www.youtube.com/watch?v=j-RnEbV2-8k
  Det här är ju en video, men fan vilken grym låt.

 22. Conny skriver:

  Wohahaha! matti blev punkmätt! trodde aldrig du skulle erkänna att det kan hända!

  (men det var mycket bra från finland där som jag inte känt till).

 23. hjon skriver:

  Om det var den individuella integriteten som skulle byggas vore det ju en sak. Men föräldrar, förskola, skola, arbetskamrater, arbetsgivare, media, bussmedpassagerare, marknadsekonomer, kommunister, nazister och nysocialliberaler gör allt de kan för att klistra sin affischer på ens person. För att få sätta en sticker över ens mun, lägga armen om en och ta ett kort.

  Är det inte då det känns så otänkbart att förena mig med andra individer? Då det känns så svårt att hitta ett vettigt parti att rösta på? Då när ingen är nöjd med att ha mig som vän om de inte får bestämma vad jag känner i alla för sammanhanget oviktiga skeenden?

  Jag vet inte vad jag vill mena att det har att göra med SD-röstarna, men de är ansvariga både som individer och som grupp oavsett vilken bakgrund som målas på dem. Kanske är de alla t o m väldigt glada över att utmålas som just ansvariga?

  ”Monty Python”: Första och sista tredjedelarna är briljant musik, mitten kan jag verkligen leva med. Allt som allt det bästa BQ gjort.

 24. Conny skriver:

  Glömmer ibland att en del av er är yngre än jag. Så någon kan ju ha missat den bästa text som någonsin skrivits på svenska.

  En låt som är en roman. Jag pallar inte att lyssna på den så ofta. 3.17 in i låten, när sångmelodin går över i moll, då blir det så fruktansvärt smärtsamt.

  Visan slutar med att sångens jag försöker tro på det som man inte kan tro på; trasig kärlek. Det är en jävligt otäck text.

  Håkan har ju gjort den här, och många andra också, men det är den här versionen som gäller. De andra är inte i närheten.

  http://open.spotify.com/track/047lLHbDSRCGuBaOsCixTh

 25. knappt ens klädd skriver:

  tack conny.

 26. matti skriver:

  hjon: De är ingen grupp. De är en och en. En massa individer som röstade mer åt höger än förra gången. Det går inte att komma åt dem som grupp. Lika lite som det går att komma åt mig som grupp. Jag vet nu inget om dig, men jag tänker att det är samma.

 27. Hemsidesmakaren skriver:

  Nu har Teg Publishing öppnat sin kartong på: http://www.tegpublishing.se

  Där kan man nu förhandsbeställa The Bells nya album. Man kan även köpa lite andra, relaterade skivor, som finns i lager. Några Matti Alkberg skivor till exempel.

  Alla som beställer The Bells skiva och skriver mabd i meddelanderaden lägger jag på postlådan redan idag. Då har man den typ på torsdag.

 28. Pelle skriver:

  Angående SD och dess väljare, hörde nån av er Konflikt i P1 för några veckor sedan? Det handlade om SD och dess representanter i glesbygden, bl.a. ett inslag från Hofors som var så djäkla träffsäkert. På nåt sätt ringade man in hela problemet utan att skriva några lösningar på näsan.

  Ny skiva med nerverna – yaaay!

 29. hjort skriver:

  Pelle: Träffsäkert hur?

 30. Benny skriver:

  Nu har jag lyssnat en del på Monty. Gillar Yo yoy oyoyoyo yoyo (för den kan man sjunga med i) och Lovers Goodbye mycket.

 31. Pelle skriver:

  Hjort: har du lyssnat på programmet? Nåväl, man träffar bland annat en sd:are som engagerat pratar om vikten av att satsa på skolan för de barn som har problem, det där med invandringen var ingen stor grej. Man får känslan av människor som känner sig bortsorterada, osynliggjorda.

  Det blir så lätt att man idiotförklarar och svartmålar människor av kött och blod som man egentligen inte vet så mycket om. Det är SD:s ideér och politik som är ondska – inte människorna. Well well, det finns tusen andra som utryckt det bättre än jag.

 32. hjort skriver:

  Pelle: Näe, det var mest därför jag frågade. Var nyfiken, inte ifrågasättande. Kunde ha frågat dig på ett bättre sätt, så tack för att du utvecklar.

 33. frans skriver:

  du fick en b b låt matti..

 34. matti skriver:

  Vi är ju några som jobbar med musik här. Eller, jobbar. Håller på med det och/eller är lite osunt intresserade av ämnet. Läs det här, och sen snackar vi.
  http://pitchfork.com/features/articles/7871-bad-moon-rising-the-practical-lessons-of-sonic-youth/

 35. matti skriver:

  frans. lyssnar när jag kommer hem.

 36. Skamsen skriver:

  Vaselines nya skiva är fin. Lite proffstråkigare än det gamla givetvis. Men ändå. Charmen finns kvar.

 37. hjort skriver:

  Jag är inte ens i närheten av att jobba med musik och har kanske varken rätt eller förmåga att uttala mig, men jag tycker om Albinis ställningstaganden. Ser upp till dem. Never compromise. Not even in the face of armageddon. Visst, just den historien vet vi ju hur det slutade, priset som betalades och hela den biten. Väldigt annorlunda situation i jämförelse också naturligtvis, men principen är mer än hedervärd i min värld.

  I The Year Punk Broke står Thurston Moore och snackar ner den kapitalistiska exploateringen av ungdomskultur, och femton år senare gör han deals med Starbucks. Inte bästa sättet att förtjäna min respekt om jag säger så. Inte för att han eller någon annan måste känna något större behov av att göra det.

  Nu kanske jag drar iväg lite här; kanske handlade det hela mer om artistens kreativitet och integritet vad gäller själva skapandet, och inte om rent generella ställningstaganden, men jag skriver det jag förmår. Sen får ni väl göra vad ni vill med det.

 38. matti skriver:

  Men för Albini har det alltid handlat mer om gemenskap och ideal och för SY har det handlat om konst. Det hörs i deras musik också tycker jag. Albini har alltid spelat ”funktionell” musik, SY har flummat mer. Rent musikaliskt alltså.

  Alltså, Albini kommer rent fysiskt från hardcorevärlden och Thurston Moore från hippiekulturen, via No Wave, och deras ideal eller vad man ska kalla det går att härleda till båda dessa rörelser. Ingen av dem förändrats särskilt mycket de senaste 20 åren egentligen. Men vem har det som är över typ 35 egentligen? Inte då jag i alla fall.

  Läste om American Hardcore nu i veckan, och samma inställning(ar) och motsättningar går igen där. Det är nästan så det är en geografisk grej.

 39. frans skriver:

  ja.. och sen spelade albini in nirvana och blev mångmiljonär.

 40. matti skriver:

  Nänä, han tog bara vanlig lön som med alla andra band…

 41. hjort skriver:

  matti: Det där kan du mycket bättre än undertecknad, men visst måste det antingen röra sig om en personlig förändring hos Moore, eller alternativt om rent hyckleri? Han precis som alla har väl all rätt att byta åsikt, men han måste ju räkna med att hans tidigare trovärdighet dyker rakt ner i bajset om man gör som han nu gjorde.

  frans: Näee, blev han verkligen det? Men skitsamma, tjänandet av pengar i sig är en annan grej, tycker jag. Tycker inte det behöver vara smutsigt eller nödvändigtvis motsatt Albinis grundideal. Skillnaden för mig är varför och hur man gör saker. Det är skillnad på att göra något som börjar sälja bra och att försöka göra något kommersiellt, eller att sälja ut.

 42. frans skriver:

  när gör man saker kommersiellt?. och hur säljer man ut?, exempel tack

 43. matti skriver:

  Men vad gjorde han? Jag tyckte inte han gjorde fel, absolut inte. Det enda det handlar om att är väl att de har olika sätt att se på musik? Och det är första gången jag sett det sammanställt tillsammans. Finns en enorm intervju med Moore i We Owe You Nothing, en intervju/artikelbok som består av texter ur tidskriften Punk Planet. Där förklarar han hur det handlar om att jobba hårt, att spela med alla hela tiden, som forna tiders jazzmusiker, för att klara hyran, typ. Eller jobba på Starbucks eller städa på posten eller whatever. Albini gör exakt samma grej. Moores vision är mer romantisk bara (på så sätt att han tycker sig med sin gitarr kunna rättfärdiga sitt handlande, medan Albini som ljudtekniker har ett något mer respektabelt yrke [inom vilket det fö aldrig anses som fult att ta betalt för mer än mat och resa…]), men inte tycker jag han har fel. Inte heller när de skrev på för Geffen hade de fel. Inte heller får jag det till att han någonsin ändrat eller ångrat sig. Varför skulle han det? I samma bok finns för övrigt en lika enorm intervju med Albini.
  Jag gillar inte ”sell out”- argument. Aldrig gjort. Däremot lever jag mitt liv på mitt sätt, gör de val jag gör av anledningar som ingen jävel ska lägga sig i. Och ofta föredrar jag det som är kompromisslöst, före det som är, tja, kompromissat med. Men det är ju lika mycket romantik för det. Jag romantiserar det som inte är romantiskt: hardcore, black metal etc.

 44. hjort skriver:

  Jag tycker mitt tidigare exempel med Moore och Starbucks var ett hyfsat exempel på att sälja ut, att frångå det man tidigare sagt sig stå för, för ekonomisk vinning. Att göra något kommersiellt var kanske lite felformulerat, men jag kan banne mig inte hitta bättre ord. Återigen, för mig handlar det väldigt mycket om intentioner, och jag har en känsla av att du är ute efter något mer konkret(eller bara att jävlas). Jag skulle ändå vilja påstå att det handlar om att medvetet försöka göra sådant man tror kommer sälja, att ha ett slags marknadstänkande i sitt komponerande/musicerande istället för att spela in skiten och strunta i konsekvenserna. De två kanske inte är oförenliga, men jag personligen tror det är knivigt. You tell me, herr musiker.

 45. matti skriver:

  Starbuckssamlingen bestod av att kända människor fick välja varsin Sonic Youth-låt och av detta urval blev en skiva som såldes på Starbucks. Och EMI skövlar regnskog. Och Crass drack cider. Och Dennis Lyxzén äger saker. Hua.

 46. matti skriver:

  Jo, en ny låt var det på Starbuckssamlingen. Eller ny, inte tidigare utgiven i alla fall. Det är en bra samling. Hoppas många upptäcker Sonic Youth som inte hört dem tidigare, hoppas de bojkottar Starbucks, eller startar grymma band åtminstone. Hoppas Sonic Youth får nån spänn så de kan betala replokalshyran och fortsätta vara ett band och fortsätta göra grymma skivor.

 47. hjort skriver:

  matti: Handlingen som sådan är en sak, det är upp till dem/honom/vemsomhelst var de väljer att ge ut sina skivor och bli promotade. I grunden tycker jag det i varje fall, men som jag tolkade Moore när han snackade ungdomskultur så var han väldigt mot hela grejen med att kulturen, eller i det fallet rockmusiken, kommersialiserades och marknadsfördes av stora bolag, och det tycker jag rimmar illa med att senare låta ett bolag som Starbucks sälja en specialsamling av ens musik.

  Det är det detta handlar om för mig, att man säger en sak och gör en annan. Det är klart som fan att ingen är perfekt, att ingen människa någonsin kan förväntas leva efter alla dessa principer in i minsta detalj under alla förutsättningar (jag är knappast den mest konsekvente i världen jag heller), men jag tror det är svårare att undvika att äga saker än att undvika att skriva kontrakt med Starbucks. Exempelvis.

  Jag önskar heller inte död och förintelse åt Sonic Youth, jag säger bara att om Moore skulle fortsätta tala om kulturkommersialisering i samma ordalag som i The Year Punk Broke så skulle jag inte se honom som trovärdig idag.

 48. matti skriver:

  Alltså, jag hoppar inte på dig hjort. Min syn på den här avvägningen mellan att sälja sig och att tjäna pengar är lätt akademisk med tanke på att jag bor i Luleå, inte i New York eller Chicago. Alltså, det skulle kunna vara lätt för mig att låtsas leva efter Steve Albinis ideal, fast jag skulle nog hellre ha det som Thurston Moore. Men det är som sagt bara ett teoribygge i min verklighet. Det finns inget nätverk som jag kan tjäna nog med pengar i. Inte heller har jag nog med bildning eller erfarenhet att göra något annat på heltid som inte får mig att vilja skjuta mig i huvudet Den ende svensk jag vet som verkligen kan sova gott utan mardrömmar i en Hästensäng om han skulle vilja i det avseendet som jag känner till är Dennis Lyxzén. Men så har han slitit mer än vad jag ens kommer få tillfälle till under resten av mitt arma liv.

 49. matti skriver:

  Jag fattar inte grejen med just Starbucks. Du får gärna förklara varför de är Satan inkarnerade?

 50. matti skriver:

  För lite är det så här: det är ju rätt med kultursponsring, ALLA med pengar bör ju stödja kulturen. Felet med den sortens sponsring är väl när staten vill flytta över sitt eget ansvar till den privata sfären? Eller är det nåt särskilt ont med Starbucks som jag inte känner till?

 51. st skriver:

  det många inte vet om starbucks är att deras kaffe är helt okej

 52. Skamsen skriver:

  Har inte Moores snack i The year punk Broke mer att göra med att skivbolagen skulle påverka det rent artistiska? Och det tror jag inte att någon har gjort med SY. De släppte en samling med gamla låtar på Geffen också. Kan inte riktigt se skillnaden på om Starbucks ger ut skivan eller Geffen. Däremot hatar jag när artister släpper samlingar och slänger in en ny låt för att även de som redan äger alla skivor ska köpa den.

  Det är väl först när bolag börjar få inflytande över omslag, låtordning, låtar osv som jag tycker man kan börja prata om sell out. Låtarna på Starbucksskivan förmodar jag har funnits på album tidigare och i det sammanhang SY vill att de ska höras. Vad som händer med låtarna efter det är väl utanför artisternas kontroll. Geffen hade gissningsvis också kunnat ge ut en SY-samling om de velat det.

  Men lyssna på Vaselines. Den är bra.

 53. stalle skriver:

  det är så jävla lätt att vara råger rättfärdig och förbanna tm och sy. gå hem och runka steve albini.

 54. hjort skriver:

  Starbucks är knappast Satan inkarnerade i sammanhanget. Starbucks har naturligtvis lik i garderoben när det kommer till arbetsförhållanden och anställningssystem, särskilt vad gäller på plantager, inga större överraskningar där. Det finns säkert både bättre och värre företag i sammanhanget. Kritiserar man kapitalismen i stort och hakar på Starbucks så har man i mina ögon dabbat sig, men jag vet ärligt talat inte om Moore någonsin gjort det. Såhär i efterhand misstänker jag att du har rätt i att han fokuserar på kulturen, på konsten i första led, och därför mest kritiserar de aspekter av kapitalismen som går emot dem.

  Kanske skulle jag snarare ha hoppat på dealen med Geffen i och med Universal och Moores snack om storbolagens monopolisering av ungdomskultur. Egentligen är nog det betydligt underligare under omständigheterna, så kanske säger min inställning i frågan mer om vad jag prioriterar politiskt; tänker mycket arbetsförhållanden, väldigt lite kultur. Drar parallellen där det blir bekvämast.

  Ska rannaska mig själv lite grann vad gäller just fallet Moore, men min princip om principer kvarstår oavsett vad jag kommer fram till där.

 55. Benny skriver:

  Asså, tänk om Elmander och Toivonen hade varit bra på NÅT. Bara nåt litet, typ, tvåfotare eller ta emot bollen. Då hade Zlatan kunna gjort en grej istället för fyra. Sötrre chans att han lyckas dribbla 12-13 holländare än att Ola prickar kortsidan med ett skott.

 56. skräddarn skriver:

  lurar? det där inkastet var bannlyst redan när jag spelade i ÖP-liret.

  i morgon ska jag diskutera SY. lovar.

 57. matti alkberg skriver:

  Ja, Elmander, vad har han i landslaget att göra?

 58. matti alkberg skriver:

  Men jag tycker Steve Albini verkar vara en rätt igenom sympatisk människa. Kolla Soft Focus-intervjun på Vice TV, kolla en dokumentär om ett japanskt band som han spelar in på YouTube.

 59. hjon skriver:

  matti: SD-röstarna liksom alla andra röstare är ju ingen homogen grupp som så, men som SD-röstare är de iaf en mängd i matematisk statistisk mening. Även offren för det liberala experimentet är en mängd som ju du grupperade, även om de nu är en och en också. Liksom du och jag, som ensamma på inget sätt är en grupp. Det är förstås underhållande, men kanske inte direkt produktivt att se SDs valda och väljare som en grupp av såna här individer: http://www.youtube.com/watch?v=vwgR792Jkx4

  Nu började jag skriva att Geffen knappast la sig i Sonic Youths skapandeprocess i operativ mening och att medlemmarnas förbättrade privatekonomier kanske var det som gjorde några av skivorna på Geffen lite småtrista (förutom direkt tråkiga Murray Street), men å andra sidan skulle Sonic Youth behövt lite mer toppstyrning om de skulle blivit kommersiella på riktigt. Så jag tror inte att det var vad de ville, de ville bara flumma på. Vilket mer och mer har börjat irritera mig. Jag som köpt i snitt en CD per år med SY sen jag var 13. Samma snitthastighet som jag har med BQ faktiskt, fast där började jag vid 20 med ett undantag.

  Sen håller jag med om kultursponsring. Om jag vann pengar, sådär Lotto Jackpot med alla på Joker också, så vet jag att jag med säkerhet skulle bli kulturmecenat. Bara för att jag själv alltid hatat att marknadsföra mina egna band, det har alltid känts förminskande att sätta en prislapp på det jag har gjort och sen har jag i förhandlingar vikit ner mig och förminskat prislappen, desperat efter godkännande.

 60. Backlund skriver:

  spelade du ÖP-liret skräddarn? eller det borde jag ju kunnat härleda till våra gemensamma vänner.

 61. matti skriver:

  hjon: vilka är dina band?

 62. skräddarn skriver:

  backlund: visst gjorde jag det!

 63. johan skriver:

  frans>>
  om man måste ha tag i anna belle singeln, vet du om den finns på nåt obskyrt ställe?
  när jag i helgen befann mig i sthlm o var in på pet sounds så var den ju givetvis slut.
  har ju kunnat beställa från hotstuff, men jag har alltid haft svårt för dem så av ren princip har jag vägrat.

 64. stalle skriver:

  kan för mitt liv inte begripa hur förbättrad privatekonomi leder till småtrista skivor.

 65. Mörn skriver:

  Visst får man sälja ut sig, men då får man stå sitt kast tycker jag. Som Pontus Lundkvist skriver (löst citerat från minnet): ”öppnar man en dörr måste man stänga en annan, annars blir det korsdrag”. Framförallt vad det gäller kulturbidrag och stipendier, varför ska man hjälpa artister som är kapitalstarka genom näringslivet? Det fattar inte jag.

  Hyckleri vill inte jag använda eftersom det ofta används på ett slappt och kontraproduktivt sätt: de som vågar ta ställning för något blir granskade som fan medan de som inte har några ambitioner respekteras för sin ”ärlighet”. Det är ju bättre att spränga en korvkiosk i skinnjacka än att bara sitta hemma och äta korv. MEN det som stör mig är den kokade tron på att kan soppa ner näven i kapitalets syltburk utan att få kletiga fingrar. Som Grolsch block party och allt sådant skit. ”Det är fortfarande indie, det är ett gäng sköna snubbar på Grolsch som betalar för oss. Det är kreativt och fritt” Men ni betalar ju då också, genom att vara ett gäng cirkusapor i ölhattar. Alltså det Albini skrev om, det håller jag med om.

  Men att däremot skriva på för ett storbolag för att man vill jobba med musik som ett yrke är inte på något sätt värre än att skriva på för Dagens Nyheter, Pressbyrån, Volvo, Capio eller vilket vinstdrivande bolag som helst.

 66. Benny skriver:

  Grolsch, sånt kattpiss.

 67. skräddarn skriver:

  vissa kanske t.o.m. skulle sagt ”dominerade”, men det får stå för dem.

 68. Backlund skriver:

  skräddarn: öp-liret alltså? nu vill jag veta lag och position på plan tack.

 69. Backlund skriver:

  Om det är någon som bor i Umeå eller har vägarna förbi så spelar jag + band på Scharinska ikväll typ klockan 23. Här är en video http://www.youtube.com/watch?v=BRBwgxWfNlc

 70. matti skriver:

  Ang SY och Albini. Jag begriper fortfarande inte hur de sålde ut sig när de lät Starbucks sälja och bekosta en skiva? Den är bra, det är roliga linernotes, och man lär sig lite grann om vad exempelvis Chloe Sëvigny tycker är Sonic Youths bästa låt
  ( http://sonicyouth.com/mustang/lp/lp21k.jpg ) Dessutom en massa intressant om låtarna i sig. En bra skiva.

  Sen är det helt ointressant vad man tycker om Sonic Youths (senare Geffen-)skivor (efter Daydream Nation), i alla fall om man pratar om principer. För övrigt ligger de på Matador nu. Indie, så vad piper ni om?

  ”kulturbidrag och stipendier, varför ska man hjälpa artister som är kapitalstarka genom näringslivet?” Av samma anledning som ska kvotera in kvinnor på chefspositioner, och inte behovspröva barnbidrag, eller låta de rika få bättre vård för att de är just rika; alla ska lika stor chans till allt. Dessutom undrar jag när det faktiskt sker. Vad får Per Gessle för bidragspengar? För du tror väl inte att Sonic Youth är särskilt kapitalstarka i jämförelse? Dessutom har de knappast samma (kultur-)bidragssystem i USA.

 71. matti skriver:

  Backlund: Du är så bra, tycker jag.

 72. Backlund skriver:

  matti: Tack! Vad glad jag blir.

  För övrigt är jag personligen kapitalsvag som en medelklassråtta. Men nu spelar vi fan musik och har kul istället!

 73. matti skriver:

  Hör här nu, angående sälja ut och samvete och spränga korvkiosker. Jag fattar inte folk som väljer vad de lyssnar på baserat på sina och artisternas politiska åsikter. Klart jag begriper om man har svårt för vit makt-musik. Men det är typ där och bara där jag drar gränsen. Skrewdriver gjorde en svinbra skiva innan de blev nassar, eller kom ut som det i alla fall. Black metal, reggae etc. Musiken, KONSTEN, god damn, transcenderar futtigheter som samhällsfrågor och skit. På fullaste allvar tycker jag det.
  Det ska till mycket innan jag väljer vad jag konsumerar i kulturväg baserat på mitt samvete eller min rättrådighet. Och ang att sälja ut: om jag kunde köpa nya cyklar till mina ungar genom att, säg, Wayne’s Coffee sponsrade mig skulle jag allvarligt överväga det. Inte skulle jag då fnysa åt de som valde att göra det i alla fall. Min och min familjs överlevnad och välmående är så oändligt mycket viktigare än andras åsikter om detsamma.

 74. Backlund skriver:

  Sedan var mitt ”nu spelar vi fan musik och har kul”-uttalande där lite väl folkhögskoleäckligt ser jag nu. Ber om ursäkt för detta och steker FLÄSK istället.

 75. Christian skriver:

  Iite frågor till Matti. I vilken tidning skriver du i? Såg att du talade om Håkans nya ju. Minns för övrigt att jocke spelade med dig på Nyhetsmorgon för några år sedan. Skulle vara intressant att er samarbeta mer, kanske med nerverna är det aktuellt? Själv bevakar jag porten för att fånga brevbäraren då jag väntar på Håkans skiva som kommer idag. Nästa skivsläpp där man väntar på brevbäraren ser ut att bli nervernas nya dårå. Man undrar ju hur länge man får vänta. I kväll ska jag gå och lyssna på ac4 på lilla hotellbaren. Uppmanar alla att ansluta. Fritzcorner tror jag det är som arrangerar.

 76. skräddarn skriver:

  vad är det vi diskuterar egentligen? huruvida det är möjligt att göra bra musik på ett majorbolag? i så fall är ju svaret ja.
  i Albinis fall är väl grejen mest att han känner sig lite sviken av SY? som matti påpekar har de ju lite olika mål och mening.
  börjar likna den gamla klassiska diskussionen ”konst och konstnär” det här, tycker jag.

  backlund: IFK Östersund och back.

 77. skräddarn skriver:

  oj, nu kom det visst fyra nya kommentarer medan jag skrev…

 78. matti skriver:

  Christian,

  Fråga 1: Jag skriver i Norrbottenskuriren.
  Fråga 2: Det kommer bli mer samarbeten, men jag vill inte prata om det innan det blir av.
  Fråga 3: Hur länge du får vänta på brevbäraren kan jag tyvärr inte svara på, då jag inte är gud. Men förhoppningsvis inte så länge.

  Hade jag varit i Sthlm hade vi nog setts på AC4.

 79. matti skriver:

  skräddarn: Jo det liknar den, men det är inte riktigt samma- Än.

 80. matti skriver:

  Men fan då. Nån har läckt.

 81. hjort skriver:

  Fan vad det känns som att alla pratar förbi varandra just nu. Om att sälja ut och allt det där. Trött jag blir. På mig själv, mestadels. Orkar inte fortsätta försöka formulera mina tankar längre, och även om jag kunde, utan att måla in mig själv i ett hörn som tidigare, vad skulle det tjäna till? Jag tar semester.

 82. marcus skriver:

  2 steg från paradise. Såå bra.

 83. Christian skriver:

  Tack för dina svar, jävligt underhållande forum det här. Känner många varandra sedan innan?

 84. frans skriver:

  johan : Vet e fan,, kan kolla hemma om jag har någon.. men hotstuff tror jag har den, dom är helt ok ändå.

 85. Benny skriver:

  DEEEEEEE BEEEEEEEEEEELLSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!

 86. Benny skriver:

  Kommer bli svårt starstruck när jag träffar Jonas nästa gång.

 87. Fr skriver:

  TUFF Alliance, vad är det jag hör…

 88. Hans kuk skriver:

  Christian: Nä. Det är bara idioter som pratar rätt ut i luften om olika grejer. Du är välkommen. Skulle höja standarden med 100%…

 89. Marco skriver:

  Håkan Hellström i all ära, men The Bells-skivan känns typ 1000 gånger mer angeläget för mig. Suttit och tjyvlyssnat på hemsidan fyra låtar hela arbetsdagens åtta timmar i sträck. Har den redan släppts eller ska den släppas snart?

 90. matti skriver:

  The Bells släpps nästa vecka. 20:e eller vad det nu är. Men kolla på Teg-sidan. Länk häruppe nånstans.

 91. Backlund skriver:

  förresten. läckt eller inte, du och pascal matti. det pirrar till i hjärnan när jag tänker på det.

 92. The Bells skriver:

  Marco: http://www.tegpublishing.se

  Vi skickar iväg alla beställningar direkt. Så om du beställer den nu har du den lugnt före den 20:e.

 93. skräddarn skriver:

  jag gillar också bells. några tankar på att släppa vinyl?

 94. Benny skriver:

  Åh fy fan vettu, Bells på vinyl. Skulle köpa tjoget. Skicka fakturan till Frankrike.

  Jag fick min idag, har lyssnat några vändor. Vad är det man brukar säga? <3

 95. skräddarn skriver:

  trodde jag hade anna belle men när jag kollade var det den där dolores 7″. med andra ord sitter vi samma båt johan.

 96. The Bells skriver:

  Vi vill men det finns inga pengar till det nu. Kanske att det blir sen, om CDn säljer något. Funderade ett tag på att bara släppa vinyl men det verkar fortfarande som att man måste släppa CD om det tex ska recenseras någonstans.

  CD är förresten ett underskattat format. Vilket vinyl, å andra sidan, inte är. Så ja: förhoppningsvis blir det vinyl också.

 97. matti skriver:

  Fan vad typiskt dig och säga att CD är ett underskattat format. Typiskt på ett bra sätt. Det har du tänkt på länge, va?

 98. Marco skriver:

  Läste om Pascal på Spotify/AMG:
  ”Although dismissive of acid house, Pascal found himself engrossed by the rave scene of the early nineties – drawn in by the hip-hop influences. From DJ’ing he quickly became involved in production […] The substantial sales of the Still Smokin’ LP, a collaborative effort between Frontline and DJ Hype’s Ganja imprint encouraged the pair to set up True Playaz with Zinc”

  Mattias Alkberg och Nerverna feat True Playaz. Hade vart nå det.

 99. Skamsen skriver:

  Jag hatar cdon. Jag fick inte Hellström i dag.

  Tur att Vaselines nya är så fin. Får väl lyssna på den. Och Perssons pack.

  Jag har försökt tycka om Pascal några gånger nu. Det verkar tyvärr inte gå. De är ju snygga på scenen, ljuset är fantastiskt och Stort och vackert är ibland min favoritlåt. Men jag tröttnar efter några låtar. Förhoppningsvis påverkas det från rätt håll vid ett samarbete.

 100. johan skriver:

  skräddarn>> dolores 7″an är ju djäfvla bra oxå, men man måste ju ha båda!

  frans>> hoppas du vill sälja en till mig om du har nån kvar!

 101. gummo skriver:

  hahaha, dolores, det leder tanken osökt till ”mulva”.

 102. hjon skriver:

  Ni som väntar på Håkan: Jag tycker det verkar som CDON skickar ut mail/sms som säger att de postat dina skivor idag och sen har de egentligen bara tilldelat dem ett kollinummer och lämnar inte in dem förrän dagen efter. Men sen finns det förstås en del tröga och lata brevbärare också, jag är själv en av dem som sålt ut till Posten.

  På tal om att sälja ut så gillar jag den här låten (http://www.youtube.com/watch?v=32FVi7SpQDk), dels för att det är en skön poplåt men också för att det känns skönt att inte bara jag kommer på replikerna förrän långt efter konflikten. Videon är förstås mest äcklig och tillför för mig inget till musiken.

  matti: Mina band blev aldrig namnkunniga. Det senaste ligger på is: http://open.spotify.com/album/5eXoiTX75MHZpKy3YAmYdy Det kändes dock lättare att skryta om eftersom jag bara spelar bas och ser sur ut.

  Minns en rubrik i DN; ”Refused gjorde inte en enda vit spelning.” – socialister som inte betalar skatt! Men seriöst, jag vill inte läsa musikjournalistik längre när det ska skrivas så jävla mycket om hur balla artisterna är som knarkar och visar kuken för Bosse Ringholm osv. Kanske är jag lite intresserad av hur band vars musik jag tycker om fungerar under skapandeprocess och som grupp under konserter. Kanske en skada av att spelat för mycket själv och hört gemensam publik jubla åt kassa band med ”äkta” musiker i matchande kostymer.

 103. Mörn skriver:

  Jag menar ju att det är ok att sälja ut, bara man inte försöker ha kvar kakan man sålt ut.

  Det där med bidrag vettifan vad jag fick ifrån, var mest för att jag vill göra en poäng, som det kanske inte ens var en poäng med. Problemet är väl att jag inte riktigt vet vilken kaka man inte får ha kvar. Mest känner jag att jag inte gillar Grolsch block party tror jag.

  Det här är alltså mer än känsla än något ideologiskt.

 104. hjon skriver:

  Mörn: Fler ideologier borde baseras på känslor.

 105. Benny skriver:

  hjon: Jag känner till ett helt spektra, från fascism ända bort till ungefär socialliberalismen. Där någonstans tycks förnuftet ta vid.

 106. Benny skriver:

  … Om än det inte verkar vara förnuft som styr vänstern, heller. Vill inte ha något sagt, kryper tillbaka ner i hålet.

 107. Conny skriver:

  Dagens gag i vår studio:

  Skivbolaget Serum motarbetar inspelningarna gjorda i Huggorm Studios.

  De förstnämnda har kontaktat Studio Tupplur för nyinspelningar, men har hittills inte fått svar.

 108. Lillis skriver:

  Matti: Hehe, jo jag har tänkt på det ett tag. Sa det faktiskt en gång i somras till dig och Dennis Lyxzén. Det var som att eran värld stannade upp för en sekund, att skrivhuvudena lyftes och raderhuvudet tog vid, medan ni stirrade tomt ut i luften. Skulle inte förvåna mig om ni glömt det. Du vet hur trauman fungerar.

 109. Christian skriver:

  Ac4 var grymma på lilla hotellbaren i kväll. Kan få av låttlitlarna men de sista 7 var jävligt bra. Med andra ord alla låtar. skönt att få veta vilket svin man är för att man är från Stockholm (icke Västerbotten)!

 110. Le KBoi skriver:

  Conny – HA!

  Lillis – jag blir provocerad av det där om CDs. Och av den flagranta stölden.

  Diskussionen om sellouts – jag blir så trött. Håll käft för fan.

  Benny – räkningar mottas endast från vp.

 111. matti skriver:

  Apoteket Apan är ju bra! Finns inte längre? Eller är det bara du?

  Pallar inte heller musikjournalistik längre. Kanske därför vi pratar gamla sköna band och saker som ideal i stället. Kay Boi.
  Har till och med en låt om en viss sorts band, som är på ett visst sätt.

  Vadå för studio? Vilka är det som har en studio och vad gör ni den? Nu är du så god att komma ut ur hemlighuset.

  Trauman. Jo så är det nog. Det där säger du bara för att du inte lärt dig höra saker ännu. Du jämför med mp3, Junior.

 112. matti skriver:

  Jävlar vad Throwing Muses första är vansinnigt bra. CRR fick dit mig igen. Det där nervösa öset. Ljudet på skivan.

 113. matti skriver:

  Äh men äh. Ska jag lägga mig före tolv. Jag ska nog det. Hej då.

 114. Benny skriver:

  Le Kboi: Jag känner väl andra i Frankrike för faen, mitt namn är känt i varenda liten by efter sydkusten. ’Minns ni Benny? Storfräsarn, med alla tricksen?’.

 115. Conny skriver:

  Det här jävla skitbandet med skåningar man inte hör vad de säger, sjunger eller förstår hur de tänker jag är med i är i studio i både stockholm och malmö samtidigt, tre och tre.

 116. Conny skriver:

  Gillar också Apoteket Apan.

 117. Conny skriver:

  Lyssnar nu på Joy Division. Det var ett tag sen. Det är alltid som att komma hem när jag återvänder till dem. Alltid tycker jag de är bättre än förra gången jag lyssnade på dem.

  Och just ’Heart And Soul’ från ’Closer’ är just nu världens bästa låt. Den metalliska gitarren som spelar riffet mellan verserna skär som en vinkelslip i min själ.

  http://open.spotify.com/track/4SDscXJTjdF2YgSkYADyU0

 118. Benny skriver:

  Boardwalk börjar te sig mer och mer som en besvikelse. Och den där vinjetten är hur usel som helst, hatar den.

 119. Conny skriver:

  Sonic Youth / Albini. Kan också tycka att Albini sitter i lite väl säker båt när han klagar på att andra borde simma utan flytväst.

  Artikeln var intressant. Tycker Sonic Youth’s vägval känns vettiga. Hade jag varit dem hade jag blivit bitter om jag inte gjort likadant. Hellre bli blåst av satan än blåst av jesus.

  Och vad är det för skillnad på företaget Starbucks och företaget Matador? Man använder de kanaler som är bäst på att föra ut ens musik. Ibland är det ett mer oberoende bolag, ibland en drake.

  Däremot tycker jag att om BQ eller bob hund skulle ha klädspons eller spons från en gitarrtillverkare så skulle vi ha sålt oss. Helt enkelt för att vi då lät någon gegga med vår initiala dröm, som – tror detta stämmer även för BQ – helt enkelt var vi mot allt och alla. Teddybears däremot skulle kunna ha spons utan att jag skulle tycka att de sålt sig en milimeter. Skillnaden är inte rätt och fel, utan handlar om vad ens dröm och grej är för något.

  Avslutningsvis. ’Murray Street’ tycker jag är ett helt fantastiskt album. Ett av Sonic Youth’s allra bästa. Men så fick jag ju mitt ex av Thurston Moore personligen också. Wohahaha! Vi bytte plattor i Ystad. Den gången var det svårt att inte flacka med blicken och stamma, ska jag erkänna.

 120. Conny skriver:

  Morgondagen får betala. Någon frågade, så jag blev inspirerad. 1 timme. låt 6 är till matti. låt 7 till benny som tack för den afrikanska låten häromdan. Låt 4 till Frans. Låt 9 till Kalle för 25-28 okt. Resten till alla. Fast jag utgår naturligtvis från att alla alltid har hört allt redan…

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/6jg4MgWgGyuDbUXoHZN2R0

 121. Backlund skriver:

  Fan vad bra jag var ikväll. Ni har ingen som kan bevisa motsatsen. Så just det. !

 122. Benny skriver:

  Slates, Falls bästbästa. På söndag kommer Terry Riley hit. Åh gud vettu. Annars är The Budos Group väldigt bra. http://www.youtube.com/watch?v=ZhggVynRhXQ . Inget tjafs, bara ’Här kommer jag.’ liksom.

  Och Keith Jarrett, och THE BELLS.

 123. matti skriver:

  När vi hade gjort Tunaskolan (även efter Ditt hjärta, när jag tänker efter) fick jag lite kläder. Jejo har typ spons på trumgrejer. Han får prylar från Karlstad och betalar i tårta. Det är sant. Ibland blir jag inbjuden till saker som jag går på. Ibland står jag på gästlistor. Det är också en slags spons, eller?

  Men jag skrev lite om det här för några år sedan på ett annat ställe. Längst ner, typ http://kotletto.blogspot.com/2007/01/jag-vs-er.html

 124. matti skriver:

  Fast att vi är mot allt och alla stämmer förstås ändå.

 125. Le KBoi skriver:

  Benny – du hörde fel eftersom din franska är så dålig. De sa ”Minns ni Benny? Lillpröjsarn, med alla ticsen.”. Och sedan skrattade de rått. Fransmän skrattar nämligen aldrig hjärtligt.

 126. Benny skriver:

  Jajaja. Du luktar ost.

 127. Le KBoi skriver:

  Och du, du luktar äpple.

 128. Adrian skriver:

  Matti, ang spons:
  Om du tänker på armyskjortan du fick av oss så vill jag se det mer som en gåva än spons, eftersom det var förenat med krav. Så där tycker jag du är sell-out safe. Men det var kul att du hade den i tv.

  http://www.youtube.com/watch?v=JQAOLTAjTKU

  Har jag drömt, eller sa Arnell nånting i stilen ”jaha, så var den morgonen förstörd” i en mick som råkade vara påslagen direkt efter låten?

 129. Adrian skriver:

  ”eftersom det INTE var förenat med krav”. Inte.

 130. marcus skriver:

  fick The Bells-skivan idag, den är jättebra!

 131. matti skriver:

  Adrian. Stämmer. Både om skjortan och Anrell. Hade den varit ful hade jag ju aldrig haft den. Eller det hade jag kanske ändå, jag hade ingen annan i alla fall. Jag fick ett par jeans efter Tunaskolan. Cheap Monday. Och en tröja av Therese Lindfors (tror jag hon heter i efternamn).

  Men alltså: om man inte har råd med grejer annars. Inga hela kläder, eller borta och spelar och inte kan tvätta de närmsta dagarna? Eller, som i Thereses fall, nån man känner som gör grejer man tycker är grymma? Det är inte helt självklart sånt här, inte för mig i alla fall. Jag ville ha blöjspons när ongan var små. Men det fick jag inte. Inte för att jag frågade nån.

 132. Joachim skriver:

  Nu har vi en rikdagsledamot som kommit till makten genom att starta en facebook-grupp.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/abele-far-riksdagsplats-1.1188862

 133. Billy skriver:

  kan inte påminna mig att det här klippet varit uppe någon gång. apropå fläsk.

  http://www.youtube.com/watch?v=ZI4m3oBU7gE

 134. Joachim skriver:

  Angående sälja ut och trovärdighet: ”Here’s the deal, folks. You do a commercial – you’re off the artistic roll call, forever. End of story. Okay? You’re another whore at the captialist gang bang and if you do a commercial, there’s a price on your head. Everything you say is suspect and every word that comes out of your mouth is now like a turd falling into my drink.” – Bill Hicks.

  Precis så skulle jag vilja att det var. Det blir både kul och lätt att hålla med. Fast det är ju ingen dualism bara för att jag vill det. Populärmusik från början är ett resultat av en i allra högsta grad kapitalistisk process. Slutresultatet av att göra musik, konst, kultur, till en säljbar produkt. Att sen konstnärligheten överlevde är för mig hur mäktigt som helst. Att säga att marknaden dödar konsten, att stor musik inte kan uppstå i de mest cyniska av skivbolagskontor, är att tala ur arslet. Sonic Youth visar det såväl som typ hela musikhistorien.

 135. hjon skriver:

  Apoteket Apan finns kvar. Men vi har fått så många barn och flyttat och flyttat tillbaka och blivit äldre och tjockare och latare… Jag hoppas vi börjar igen.

  Conny: Jag håller med om Joy Division. Hade Still sittande i bilstereon hela sommaren tror jag. Jag brukade känna ungefär så hemkommen med Sonic Youth också förut, men nu plötsligt är känslan borta när jag går tillbaka, undantaget första ep:n och Sister. Kanske är det därför jag sitter och frustrerat spyr galla över Murray Street som jag gillade ganska mycket när den kom.

  Förresten får jag bara upp Northern Sky nu när jag skulle lyssna listan. Byter du ut låtarna vartefter, eller är det min dator som är sär?

 136. Joachim skriver:

  http://k-punk.abstractdynamics.org/archives/starbucks_sonicyouth.jpg

  Fast det där känns ändå skitjobbigt. Säljer du någonting finns ingen garanti för att du får behålla det också, det kan förändras, bli till något annat. Att kommersialisering inte KAN skada kultur är naivt. Gå in på en kulturförvaltning och se var pengarna går, liksom. Lyssna på vår jävla tomte till kulturminister. Som Matti sa; att konst transcenderar allt, vill jag ju tro på. Men till vardags är det inte fråga om konst eller kapital, de sitter ihop. En möbiusform. Äh, fan, ni vet väl det här, blir bara trött på tjabblet om antingen eller.

 137. stalle skriver:

  håller också med conny om jd. jag fick upp tre låtar bara, kort lista men kärnfull!

 138. stalle skriver:

  förresten, slänger ur mig här också: är det nån som har en telehals i lönn till salu så är jag spekulant.

 139. Skamsen skriver:

  Blöjsponsring?
  Fan vad jag hade velat se Matti som ansiktspojke för pampers, i rollen som mamman med den där tjinkiga Johan i början av 90-talet. Helst med den där Dead Kennedys-tröjan han haft på sig på på 11 av 8 skånespelningar de senaste 42 månaderna.

 140. Conny skriver:

  Men vaf… Listan ska ha 1 timmes musik. Här funkar länken.

  Joachim säger bra grejer strax ovan.

  Jag skäms varje gång jag går förbi en kö, men gör det ändå för jag hatar köer. Det är också ett privilegium jag tycker man har rätt att unna sig så här strax innan rullatorn.

  Inte kan jag bracka ner på någon som tar emot en skjorta som inte har råd med cyklar till sina barn… Så jävla big deal är det ju inte heller. Valen är ens ensak. Vi hade råd att tacka nej.

  (För övrigt är inte Dr. Martens vad de en gång var. Finns mycket bättre kängor till samma pris. Och snyggare. Sendra Boots gör de bästa. Köpes via Bootskungen, postorderfirma som drivs av f.d. skomakare i Göteborg!).

 141. matti skriver:

  De två SY-skivorna jag lyssnat minst på är NYC Ghosts och Murray Street. Brukar ge dem en chans några gånger per år, men de fastnar aldrig riktigt. Däremot tycker jag The Eternal börjar ta sig.

 142. matti skriver:

  Boots! Jag älskar boots! Åh, de där tidiga hardcorepunksen från LA och DC, man dör vad de såg coola ut.
  http://www.juicestudio.com.br/wp-content/uploads/2009/02/slam.jpg

  Fast den här looken är ju också grym.
  http://www.supertouchart.com/wp-content/uploads/2009/01/ashetonrip8.jpg

  Fast så här vill jag vara klädd när jag gör reklam för blöjor. Jag har dem under.

  http://4.bp.blogspot.com/_RTnHQRY1D7s/TCLTOmFBPuI/AAAAAAAAA_c/5ANlOYipFmM/s1600/DSC03399.JPG

 143. matti skriver:

  Ja. Jag tycker som Jocke.

 144. Skamsen skriver:

  Fan vad alla hackar på Murray Street. Klart det inte är någon Sonic Nurse eller Washing Machine, men den är ju inte lika tråkiga som NYC Ghost och A Thousand Leaves i alla fall. Älskar Karen Revisited. Lyssna på den.

  Storleverans i dag med Hellström, Belle & Sebastian, Antony & the Johnsons och nyutgåvan av Bona Drag. Jag har bara hunnit lyssna på Hellström (en gång). Den lät tråkig. Tur att Vaselines nya är så fin.

 145. Adrian skriver:

  Ingen som bor i Borås och vill dricka bärs imorgon? En blinddate. Jag måste skaffa vänner…

 146. matti skriver:

  2 steg är hans bästa. Fatta hu bra den är då.
  A Thousand Leaves är ju enormt bra. En av deras bättre.

 147. hjon skriver:

  Adrian: Bodde i Borås från juni 2009 t o m mars 2010, min fru hade ett vikariat på sjukhuset och jag var pappaledig. Hittade ett par vettiga mammor att fika med på Öppna förskolan i Kristineberg och efter sångstunden på biblioteket, men aldrig nån att öla med. På BQ-spelningen i Göteborg raggade jag upp en kille bara för att ha någon att prata med till konserten började, men det kändes aldrig aktuellt att söka manligt sällskap på de vanliga krogarna i Borås på samma sätt. Inte för att jag vet vem du är, men jag önskar att du hade funnits där då. Annars kan jag rekommendera att gå på Röda Kvarns filmklubb, http://boras.se/kultur. Och lycka till!

  The Eternal var första på länge som satte sig rätt snabbt. Inte för att jag direkt ogillat några av skivorna när de kommit, de flesta senaste femton åren har varit värda veckor eller månader av intensiv lyssning. Men idag har jag lite svårt att gå tillbaka till dem med samma entusiasm. På ett sätt tycker jag att det är ett kvalitetstecken, att de för varje släpp ändå lyckas dra en med bort från det gamla mot något nytt.

 148. Skamsen skriver:

  Monty Python var första på länge som satte sig rätt snabbt. Inte för att jag direkt ogillat några av skivorna när de kommit, de flesta senaste femton åren har varit värda veckor eller månader av intensiv lyssning. Men idag har jag lite svårt att gå tillbaka till dem med samma entusiasm. På ett sätt tycker jag att det är ett kvalitetstecken, att de för varje släpp ändå lyckas dra en med bort från det gamla mot något nytt.

  Magen säger att jag inte kommer att gilla 2 steg så mycket. Jag kan givetvis ha fel. Det får visa sig efter fler lyssningar.

  Jag blev helt illa berörd av det där med självmordet. Jag har tydligen helt missat nyheterna den här veckan. Letade upp tråden på flashback. Tack och lov var det inga bilder där. https://www.flashback.org/t1322408
  Helt sjukt att killen använder smileys och sånt. Vad fick han ut av att sända det? Hade han inte hört Magnus Uggla? Jag känner mig makaber och äcklig som bara läser vad han har skrivit och fattar inte hur någon kan vilja sprida bilderna av ett självmord vidare. Jag vill fan inte leva i en värld där sånt här händer. Hade det inte kunnat skapas en frizon någonstans i världen som var befriad från elakhet och egoism?

 149. Benny skriver:

  Asså. Hur kan man döpa ett band till Vaselines? Påminner om den där gången när Park Hotell sov över hos mig.

 150. skräddarn skriver:

  murray street slår ju alla deras skivor mellan daydream nation och NYC ghosts & flowers. o’rourke limmar ihop allt så fint.

 151. Backlund skriver:

  Skamsen: Det är helt sjukt att läsa det där. Jag såg en dokumentärfilm som finns på youtube där man under ett år hade riktat kameror mot några ställen på Golden Gate-bron och under den tiden filmat människor som hoppat. Det var intervjuer med familj och vänner och så vidare. Det värsta var en hårdrockare som dom filmade jäkligt länge, och tänk på att dom såklart aldrig vet om en person dom filmar som går på bron ska hoppa, sen bara klättrade han över räcket och släppte. Helt sjukt. Förstår knappt varför jag kollade på hela filmen eftersom hela ens medvetande säger åt en att sluta. På samma sätt som man läser hans inlägg på Flashback. Kolla upp den där dokumentären på egen risk.

 152. Skamsen skriver:

  Kollar inte upp den. Jag har blivit väldigt känslig på äldre dar och undviker t o m de flesta skräckfilmer numera.
  Det som blir så sjukt för mig är att kolla klockslagen han postar sina inlägg. Det handlar inte ens om tio minuter från att han börjar ”fega” ur och skyndar sig tills det att folk skriver att han har gjort det. Jag försöker föreställa mig hur det skulle vara att sitta och titta på det där och då. Hade jag dragits in i det och fortsatt titta?

  De är i alla fall vänner.
  Sonic Youth will perform this New Year’s Eve in London at the Hammersmith Apollo with Shellac and Factory Floor.

 153. Backlund skriver:

  Jag tänker också på det där. Men fy fan vad äcklig man skulle känt sig. Att man varit helt oförmögen att göra något skulle bara gjort mig till någon sorts självmordsvoyeur, men jag vet inte om dom som såg det inser det. Verklighet tycks inte kunna existera på internet.

 154. Skamsen skriver:

  Jag var på väg att använda ordet oförmögen innan men kom på att det skulle vara äckligt. Är det som hänt egentligen värre än mycket vi kan se på Rapport varje dag? Ofta inslag som är filmade i länder som lika gärna hade kunnat vara på en annan planet. Med stor begränsning hade man kunnat göra NÅGONTING för att avhjälpa någonting som händer någonstans i världen. Skänka pengar, jobba för en frivillig organisation, nånting. Då kan man inte kalla sig oförmögen. Till skillnad från killen som hängde sig är många av ansiktena i Rapport inte medvetna om att de filmas och visas upp. Är det bara som jag försöker skydda mig själv från världen när jag börjar resonera så här? Tro fan att Dagerman tog livet av sig.

 155. matti skriver:

  Flasbacks egen rapportering var också morbid. På sin startsida skrev de bara att det hade hänt, helt kallt, inget beklagande, ingenting. Deras jävla frihet kan de köra rätt in i kuken med en kniv på sig själva. Visst är det gamla Frihetsfrontare som håller i/höll i sidan? Liberalism. Jag spyr på det.

 156. Backlund skriver:

  Liberalism. Jag spyr i kör med dig matti.

 157. Joachim skriver:

  Boots! Ja! Säkert tecken på att man blivit äldre är att jag har svårt att motstå hantverk. Övervägde på allvar att skaffa ett par mc-boots häromdagen för att de var handgjorda. ”Hmm. Inte särskilt snygga. Men kvalitén är å andra sidan oslagbar. De kommer hålla i åratal. Sekel!”

 158. Joachim skriver:

  Och nej, där läste jag ingenting nedanför Connys inlägg om bootskungen. Tyckte det var helt relevant med ett ”boots e häftit”.

  Annat häftit: Rocknroll. Provat? Kolla bara: http://www.neoseeker.com/Movies/Products/rock_n_roll_invaders_the_am_radio_djs/

 159. Conny skriver:

  Boots! Sendra 6478 Acero Sprinter Negro, eller blanka Sendra 6478 Acero Mat Negro Brillo.

  http://www.bootskungen.se/sendra.html

  Sendra Boots och Primeboots gör skor som överlever ett atombombskrig. Kostar dryga 1000 via bootskungen.

 160. Anna skriver:

  Connys lista, det där är en rätt störig Spotifybugg. Brukar funka om man klistrar in urlen istället: spotify:user:annakarinunger74:playlist:6jg4MgWgGyuDbUXoHZN2R0

 161. Benny skriver:

  Jag kan inte vara tyst om det här längre, jag står inte ut. Hur förklarar ni den här bastarden för era respektive, Matti och Jonas? Hm? Vad hände igentlien på den där Tysklandsturnén?

  http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1952098!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg

  http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/114/998316_520_292.jpg

  http://www.unt.se/inc/ImageHandler.ashx?id=1039335&width=468&quality=75

 162. Le KBoi skriver:

  hobo-sneakers, åt helvete med dr. martens!

 163. Mörn skriver:

  Pallade bara att läsa flashbacks tråd om tråden… Mådde dåligt ändå av att bara föreställa sig skiten. Håller helt med om deras jävla ”frihetskamp”. Om frihet innebär rätten att mobba folk så kan det kvitta för mig.

  Den här var ganska skön för att återställa tron på mänskligheten: http://www.youtube.com/watch?v=ax96cghOnY4&feature=player_embedded

 164. stalle skriver:

  benny: bwahahahaha

 165. gummo skriver:

  stalle: it´s funny ´cause it´s true

 166. Adrian skriver:

  Tack Hjon för de vänliga orden och för tipset med Röda Kvarn. Jag får kolla upp det. Om du besöker Sveriges Seattle (minus musiken dårå) igen så står jag här med öppna armar.

  Inget fel på Dr Martens tycker jag, förutom kanske då att alla har dem. Jag har ett par låga som ser ut och känns som nya efter 3 vintrars användning.

  Däremot har jag precis varit hos skomakaren och hämtat ett par lågskaftade cowboyboots som jag har lästat ut och sulat om. God damn, vad het jag är! Som han den unga i Burning Plain. Ingen särskild film men coola boots har han.

 167. Rich skriver:

  Matti, vad tycker du om musikscenen i Boden?

  Om du följer den dvs.

 168. hjon skriver:

  Rich: Kom Sentinel5 från Boden? Fast det är ju tio år sen, vad har ni idag?

  Adrian: Har du nyss flyttat dit? Vikariatet tog slut och jag har ju fast tjänst här i Uppsala så vi åkte tillbaka. Förutom att musiklivet verkade lite tunt, så var det rätt schysst med http://www.abecitakonst.se/ och rätt bra filmer på biblioteket.

  Anna: Bra tips, men inte rätt för mig den här gången. Är det en massa Spotify Premium-låtar på listan, Conny? Är det nån annan som också bara får upp en med Nick Drake och en med Sonic Youth? Äh, skit samma.

 169. Joachim skriver:

  Benny: Best doppelganger ever.

 170. Adrian skriver:

  Hjon: Ja, jag bestämde mig för att läsa en textilutbildning, så jag lämnade fästmö + liv kvar i Stockholm och drog hit för ca 1,5 månad sedan. Typ hela min klass bor i Göteborg så jag är mest själv med mina tyger. Men wtf, ensam är coolt. Imorgon drar jag till götet och glassar. Ni finner mig förmodligen på Publik från kl 21. Alla är välkomna.

  Tack för tipsen, ska kolla upp Abecita. Jag har avverkat Textilmuseet denna veckan, som jag tyckte var grymt, och konstmuseet körde en retrospektiv med Carl Fredrik Reuterswärd som var rätt kul. Sen finns det ju en massa statyer överallt som är fina att titta på. Så Borås är inte så dumt.

 171. matti skriver:

  jag e lite inne på sancho, 002.

 172. Adrian skriver:

  Grannarna i rummet bredvid poppar Idol-programmet för fulla muggar och det är någon grobian som slaktar Nivanas Heart shaped box Takida-style. Och grannen utrister på slaongsberusad småländska: ”Fy faen va’ bra!”. Argh…

 173. jöjje skriver:

  I like, textilutbildning,,, framför fläsk! eller är det bacon-harnesken som adrian ska sy åt matti tro? är det vad som framtiden har i sitt avgrundsdjupa, lummiga, fnöskiga sköte?

 174. Adrian skriver:

  Tja, textilhögskolan har ju en stickmaskin anpassad för metallgarner (om det var någon som såg Rickard Lindqvists vårkollektion -09 så hade han en stickad blazer i stål som var rätt fräck), och man utvinner proteinbaserade textila fibrer ur konstigare saker än fläsk, så det är fan ingen omöjlighet. Kanske kan bli min drivkraft här nere. Matti, vill du ha en baconbrynja?

 175. Joachim skriver:

  Bodström ut ur riksdagen. Tack och lov för det. One down 348 to go.

 176. Benny skriver:

  Alltså Leif GW på teven nu. München-, Hysén- och calvaklass.

 177. brünte skriver:

  KBS har lagt ner!!!! va fan!

  http://www.youtube.com/watch?v=GaPBuGbD9_4

 178. Conny skriver:

  Hur ska vi kunna andas och leva utan KBS?

 179. stål skriver:

  Queen-musikalen i kväll alltså. vilken kanonshow! som å se freddie mercury llive in person. tack för det Mattis

 180. matti skriver:

  KBS. Jag har aldrig sett nåt ens i närheten.

  Två grunder klara, vi kom igång kanske, fyra eller nåt. Blir bra det här.

 181. hjon skriver:

  Joachim: Word! (på Bodström)

  Adrian: Gick du visningen av spinnmaskinerna m fl på Textilmuseet? Det var befriande att få lära sig varför trikå alltid vrider sig. Ett viss negativ isolering kände jag under min tid där vid Sagavallen, men du har ju ett mål för din vistelse. Bra secondhand har de iaf; http://www.gotaantikochdesign.se/ och http://www.borasbc.se/ (den senare bl a band, tofsar och knappar till vrakpriser) och Gällstad outlet (http://gallstad.nu/) söder om Ulricehamn har en del bra butiker, t ex Oscar Jacobsson. Om man gillar sånt. Tapas på La Copita är inte heller äckligt, de lär ha nåt i fläskväg.

 182. Conny skriver:

  matti: härligt att höra.

 183. Conny skriver:

  Det är en fantastisk låt. Jag är med och spelar på en av versionerna.

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/2CqRXj0Ce3RJgudSvgqQ1S

 184. Anonym skriver:

  Conny: jag ser inte heller dina listor längre. Bara en Congoslåt på förra, ingen på senaste. Indian Summer heter listan men den är helt tom. Jag har premium, spelar det nån roll? Ser nån den här listan?

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/5L5QFnQA6Y99dQgYtAtyte

 185. Backlund skriver:

  GW var som Benny säger helt grym. När han berättade om hans och Jan Stenbecks frosseri låg det på en nivå som är reserverade för, av sagda anledning, döda människor. Män som helt klart gillar sitt kött rött och sitt fläsk rått och sin sprit ren.

  Campari är för övrigt inget för mig. Öl är det, men är man luspank så är man luspank även i baren. Eller på systemet.

 186. Backlund skriver:

  Nej, det syns inget. På varken din lista eller Connys.

 187. matti skriver:

  Men va fan.

 188. Backlund skriver:

  vilken inspelning är det matti?

 189. Backlund skriver:

  jag gissar på ett nytt projekt. råpunk med dig på sång, conny på gitarr, ramirez på trummor och valfri gästboksskribent på fläskbas.

 190. matti skriver:

  Vad menar du? Nerverna. Ny skiva. Det var jag som var anonym däruppe nyss. Jag tror man måste premma på varandra nu på Spotify. Mina gamla listor som jag hade innan jag skaffade premium funkar (inte de jag hade på min pojks konto, förstås). Men jag får det ändå inte att funka. Kanske för att Conny inte har några prenumeranter?

 191. matti skriver:

  Fast den stämmer rätt bra din gissning. Inte så mycket råpunk bara.

  Menade inte att låta sur. Skrev mitt svar innan jag såg din gissning.

  Det här med Spotify. Jag heter chops där. Lägg gärna till mig så lägger jag till er, om det är så det funkar. Ni kan väl meddela här, jag fattar inte hur det funkar?

 192. Backlund skriver:

  Grymt. Det ser jag fram emot. Jag förstod det och gissade nästan att det var för att jag inte hade premium eller någon annan tråkig anledning som gjorde listorna otillgängliga. Jag är på damens konto och inte på mitt nu så jag vet inte. Är också gravt handikappad vad gäller the ways of the internets and cyberspaces. Alltså med att trixa med skit när det händer något jag inte vill.

 193. Backlund skriver:

  Man gillar ju att sikta hyffsat rätt. Är dålig på vem signaturerna är här bara. Nån lär ju vara kompetent på en basgitarr och nån är förmodligen också din basist. Jag lägger till när jag är hemma.

 194. matti skriver:

  Man måste tydligen göra sin playlist Public. Men hur gör man det om man inte håller på med Facebook och sån skit?

 195. Backlund skriver:

  Men vad less jag blir. Vad svårt dom gör för de som inte gör som alla andra. Jag vet inte ens om det går. Är som sagt undermålig i detta område. Hoppas detta inte är slutet för de enkla listor vi lagt upp innan.

 196. Backlund skriver:

  Hörs. Natt nu.

 197. hjon skriver:

  Nä Matti. Inte nu heller. Jag har lagt till dig och kan se flera andra listor du gjort men inte den.

  Om du högerklickar på din playlist i vänstra marginalen, har du alternativet ”Publish” då?

  Kör ni Windows 7, Matti och Conny? http://www.spotify.com/se/help/service-status/ Fast jag kör XP och har fått skumma dubletter på nyskapade listor senaste dagarna.

 198. Anna skriver:

  Man måste inte alls göra sin playlist public, jag har gratisversionen och fick Connys lista att funka med lite fippel.
  Har ett till klassiskt trick, först öppna listan på mitt ena konto, där det inte funkar, sedan öppna det på mitt andra konto där det plötsligt dyker upp. Ganska mäktigt.

  Har börjat på en bok, Klassiska tricks, hört att Teg Publishing letar nya fräscha ämnen. Gärna unga kvinnliga sådana. Det kan ju vara bra för mig och min bok. 

 199. Lillis skriver:

  Teg Publishing är definitivt intresserade. Tänk så många som använder Spotify och skulle behöva hjälp med att få det att funka. Vilken marknad, liksom.

  För övrigt tror jag ingen av er gör fel med Spotify, jag tror det är Spotify som har svårt att fungera.

  Och tror också att man måste ha Facebook för att kunna använda social-funktionen helt ut.

 200. hjon skriver:

  Nu funkar Mattis lista, men fortfarande inte Connys. Fan vad sjukt. Jag sluter mig till att det är alla andra det är fel på och inte mig.

  Jag tror kanske att Spotifys användarforum till stor del täcker det behovet av hjälp, men man kan förstås ge ut de texter som redan finns där. Hittade böcker på cdon som verkar vara artiklar saxade från Wikipedia, t ex http://cdon.se/b%C3%B6cker/miller%2c_frederic_p./barbie%3a_fairytopia-11046959

 201. matti skriver:

  Kör mac. Börjar, som Anna säger, tro att det är en bugg. Valde publish i alla fal, och Hjon får upp den.
  Tycker det här är en skandal och förordar fildelning så länge. Fast det är ju också en hopplös historia när man kör mac. Finns ju inget vettigt sätt att köra Slsk då.
  Har också ett Spotify-konto till, ett som inte är premium. Kollar det under dagen.

 202. skräddarn skriver:

  får upp tre indian summer-versioner från conny och south of heaven från matti. jag begär inte mer.

 203. Conny skriver:

  Nåt buggigt krångel är det. Jag kör också mac. Men nu ser jag mattis lista, så nu har jag också markerat ’published’. Kan ni se min skitlista nu då?

 204. matti skriver:

  Ser din shit!

 205. Alexander skriver:

  Nu stalkar jag dig Matti på spoty. Poor_immigrant heter jag där.

  Kul att höra om nya skivan, ska bli kul att läsa utvecklingen här.

  Nationsarbete på Kalmar i Uppsala ikväll. Disk, antagligen blir det inget Fläsk!

 206. matti skriver:

  Satt värsta hiten! Mitt smutsiga blod, heter den.

 207. barabas skriver:

  fifan! teasa oss inte så där, matti! vad händer härnäst?! måhända att conny streakar i gästboken och skriker i en megafon vad bh:s nya skiva heter!? vi är sketagamla, tänk på våra stjärtan.

 208. Benny skriver:

  Hittade en hemmatryckt BQ-tröja idag, 9 år gammal. Fy fan vad hård jag var som tonåring.

 209. Backlund skriver:

  Jag blev påmind om en BQ-cover jag spelade för 9 år sen då jag hörde kreta holidays ”Early morning”. Vilket är Machine gun inspelad på en bandare mitt i natten i en replokal i Bispgården.

 210. Conny skriver:

  Barabas: inte någon vet vad den ska heta. alla låtar finns inte än. men de som finns kommer bli bra.

 211. Backlund skriver:

  Jejo just nu som trummis i Dansbandskampen. Jag säger det bara.

 212. barabas skriver:

  conny: hear, hear. yyyyyyyyyyyyyyl.

 213. Joachim skriver:

  Benny: Tuffaste killen på Käxed.

 214. Joachim skriver:

  erh. i.

 215. Benny skriver:

  Joachim: Lill-Erne nere i byn smäller högre. Ikväll är det fylla i bönhuset. Bara en sån sak.

 216. stalle skriver:

  är baby-len i huden efter bastu med svärfar. och då var det inte ris med i bilden ens. bara hetta och öl. nu deckarpocket och nattinatti.

 217. matti skriver:

  Jejo! Guuuud vad han är bra!

 218. Conny skriver:

  Ännu en natt förstörd. Bara för en ny spellista. Även denna gång sånt de flesta av er säkert har hört en massa gånger. Men det är en jävligt bra lista.

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/0Ugpn7uQC5yY6w9JkUvO1D

 219. Backlund skriver:

  Ja, han är bra. Svinbra. Men elefanten i rummet vill säga någonting samtidigt som elefanten i rummet har belagts med munkavle..

 220. frans skriver:

  fiiiiiiiittaa.

 221. Benny skriver:

  Ja fan, det vore nåt.

 222. institutionens ackumelerade ångest skriver:

  kom ni ihåg den där anti-allians-låten? ”gråt allians av vårt hat”? den har de nu plockat bort från alla video-sajter p.g.a ”rättighetsintrång”. känns relativt symptomatiskt med allt annat som pågår i vårt samhälle, så fildela mera, för schalingen!

 223. Benny skriver:

  Fy fan vad bra jag har det. Påväg hem från hemmanet, kört jordfräs och planterat äppelträd. Ikväll ska jag gå på Terry Riley. Om tre veckor på Einsturzende, och om ytterligare två veckor på Lloyd Cole. Sen kommer väl Bells någon gång.

  Kboi: Västernorrland hälsar, hon står i sin fulla prakt och bara längtar efter att du ska komma hem igen.

 224. Lillis skriver:

  ctrl-z på igår. Sen ctrl-c å ctrl-v på resten av mitt liv.

 225. Benny skriver:

  Jag kan lyssna på gitarrerna på ’Reading’ om och om igen.

 226. skräddarn skriver:

  en klassiker.

 227. Le KBoi skriver:

  Benny – jag bajsar på henne.

 228. matti skriver:

  Man älskar ju Brainbombs.

 229. kilo skriver:

  Brainbombs, nytt för mig. Hur bra som helst ju.

 230. Benny skriver:

  Någon som ska gå på Einstürzende den 7;e, men som inte köpt biljett än? Jag blir sittandes själv vad det verkar, har gärna sällskap. Parkettbiljetterna är slut.

 231. Benny skriver:

  När fosskarn får ta hand om tvätten en vecka.

  http://www.youtube.com/watch?v=364dzVsBs2o

 232. Benny skriver:

  Vafan är det frågan om? Är det min blogg det här eller? Säg nåt kul, reta nån.

 233. Joachim skriver:

  Benny: Du har inga vänner och är hjulbent.

 234. matti skriver:

  Pengar. Det är bara pizza eller inte pizza.

 235. Lillis skriver:

  Vi kan lyssna på de här vackra tonerna i väntan på att inget händer:

  http://www.youtube.com/watch?v=Y7EGQzn8e1k

 236. Benny skriver:

  Hej bloggen. Femte avsnittet av Boardwalk var himla bra.

 237. Backlund skriver:

  Ja, men varför får inte Michael K. Williams vara med mer!?? Det han gjorde/sa i förra avsnittet var ju makalöst.

 238. matti skriver:

  Lillis: Mycket vackert. Gjorde min kväll ännu bättre, efter att sett två dokumentärer om Twin Peaks som också var fina.

 239. frans skriver:

  boardwalk var grymt,,

 240. hans skriver:

  hemsidesmakarn: vore grymt om du satte en underrubrik under ”släppt” som heter ”fis”.

 241. Backlund skriver:

  Gråheten!!! Curses.

  Matti: Rubicon. Alltså, är han inte en ganska dålig skådis han huverållsinnehavarn..? Tycker han bromsar upp så jävla mycket.

 242. Stellan skriver:

  Någon som vet var man kan höra The Bells? MySpace eller dylikt?

 243. Stellan skriver:

  Nu hittade jag thebells.se. Det hjälpte att fråga här. Tack mabd.se.

 244. Conny skriver:

  Vilket jävla skitväder. Hjälp!

 245. frans skriver:

  ja fy fan,,, sthlm från sin bästa sida.

 246. Backlund skriver:

  Running Wilde. Roligt. Har någon sett Modern family och kan ge utlåtande?

 247. Skamsen skriver:

  Matti: Vilka dokumentärer om Twin Peaks? De från DVD-boxen?

  Backlund: Den roligaste amerikanska komediserien någonsin (som inte kommer från en kabelkanal).

 248. Benny skriver:

  Jag vet inte vad en kabelkanal är i sammanhanget, men jag gillar Larry Sanders. Det är kul på riktigt.

 249. matti skriver:

  Japp. Från Boxen.

 250. Stellan skriver:

  Om jag förstått det jag läst i kommentarsfälten här tidigare, tror jag många skulle gilla upplysningen att jag i dag köpte fläsk, och körde hem det i min BQ-kasse.

 251. Anonym skriver:

  Stellan: nu när du har genomfört första akten i din rite of passage ska du sätta dig framför tv:n och se hela heimat utan pardon, samt utan att gå på toaletten. när du är klar med det: smörj kråset med ytterligare fläsk, sätt dig sedan i ett badkar som är fyllt till bredden med smör dragon äggulor vitvinsvinäger salt peppar persilja smör smör smör smör. bryn smöret med din lekamen. sitt där ett tag. sitt där ytterligare ett tag. när du vaknar upp ska benny visa dig vägen till nästa station. håll benny i handen. nu börjar livet.

 252. skräddarn skriver:

  är det inte lite otippat att båda snookmupparnas singlar är så grymma? linnros fattade man ju i och med maggio att han var bra, men han den andra? årets radiopop säger jag.

  nu när det är Neubautentider skulle väl Conny kunna berätta lite om enhänta bödlar, selbtsmord organisation och det där? vilka kassetter är ett måste i samlingen? hur var det att vara avant garde i södertälje?

 253. Backlund skriver:

  bra frågor skräddarn!

 254. Conny skriver:

  skräddarn: Ho! Du vill veta om mitt 1983.

  Mina första veckor på Täljegymnasiet hittade jag inga andra som gillade det jag gillade. Men det var ett gäng i 2:an som också gick omkring i svarta rockar. (Men det var bara jag och en punkare som hade boots). De var rädda för mig. Jag var rädd för dem. Jag hade Hitachibandaren med mig jämt, och en rast spelade jag ’Hören Mit Schmerzen’ med Neubauten i rökrutan. De i svarta rockar kom fram och snackade, och sen dess har vi hängt.

  Vi skulle jämt få spö, för alla tog oss för synthare. I Södertälje fanns det annars bara svennar, raggare, punkare, inga visste vad postpunk eller svartrock var.

  Jag gick omkring under järnvägstunnlar med mycket eko i och spelade in ångestskrin rätt mycket under den tiden. En rast lade vi bandaren i mitt skåp och spelade kassetten med skriken på högsta volym. Det lät som att någon blev mördad. Det var helt underbart.

  Enhänta och den scenens kassetter har jag faktiskt inte så mycket koll på. Tyckte nog att det mesta var inte så bra. Och 1984 började jag lyssna på Velvet och Stooges och Doors istället för industri. (Började uppfatta Velvet som farligare än Neubauten).

  Men jag spelar distad bas genom sprucken stereohögtalare på ’Lychgate Threnody’ (betyder ’Klagosång vid likporten’ eller nåt sånt) med Enhänta Bödlar. Uddah-Buddah skriker på fornengelska. Den är jättebra tycker jag.

 255. hjon skriver:

  Stekfläsk till middag! Meningslösa tillbehör; gröna ärtor, makaroner och senapssås.

  Nu fungerar Connys listor också, varför vet jag inte men jag är glad ändå. Wipers!

  Pissväder i Uppsala också. Kan inte den där ungen ploppa ut i natt så jag slipper jobba imorgon?

  Är det omoraliskt att beställa The Bells från cdon? Behöver lite andra grejer också och man kan handla på faktura och betala om ett par veckor.

 256. Conny skriver:

  Öl innan Neubauten den 7de!

 257. Conny skriver:

  hjon: Listorna började funka efter att jag valde ’published’ i vänstermarginalen.

 258. matti skriver:

  Hjon: Inte är det omoraliskt. Men ladda hellre hem den. Äh, skämta. Köp den och alla blir glada! Hälsar Joan Teglund.

 259. matti skriver:

  Unge! hjon har legat! Hoppas allt går bra, kompis.

 260. Benny skriver:

  Jag bor också i Uppsala, och åt också FLÄSK och makaroner idag. Smörslungade, lite honung och cayenne till fläsket. Lyssnade på What Goes On med VU på repeat medan jag lagade.

 261. matti skriver:

  Nu har jag tänkt ett tag, och roligaste bandnamnet just nu är Sexpistolstanten and Mockfjärdsvapnet. Vet inget om dem, det jag hört är sådär. Rätt bra utklädselpunk. Tänker på Henry Fiat och Bombettes, alltså Umeå, fast jag tror de är från Stockholm och innan jag säger om de är bättre eller sämre vill jag höra mer. ”Enda dan hittills jag inte velat dö” är i alla fall en suverän titel på en låt.

  http://www.myspace.com/538147413/music/songs/69823151

 262. Conny skriver:

  Vet inget, men Sexpistolstanten klingar ju ganska likt Den Finska Nikotintanten, där jag fått för mig att Robert Johnson gör covers på Lou Reed’s ’Metal Machine Music’.

 263. Stellan skriver:

  Jag växte upp på en bondgård med grisar. Kunde äta närproducerat fläsk när jag ville. Det var tider det.

  För övrigt, Anonym: jag har suttit i badkaret sen i går, men inget händer.

 264. matti skriver:

  Jävla pissväder här. Ingen snö, bara iskallt regn och stormvindar. Bara bita i kudden.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/7FMXyjw8vslu2kJlI6RVdm

 265. gummo skriver:

  Stellan. Glöm inte att det heter Fläsk, tack.

 266. Conny skriver:

  Måndag, Matti! Maila om jag borde veta något!

 267. Lillis skriver:

  Conny: Det är kallt, regnigt och mörkt.

 268. hjon skriver:

  matti: Två gånger faktiskt. Du leder, va?

  Ok, here goes: http://open.spotify.com/user/jonoel/playlist/6UNadZn3f1jlDQR8AjnJzH

 269. molle skriver:

  Vilken rolig version av headacher det finns på spotify.
  http://open.spotify.com/track/4gvSTRBnXE93aH2WKscs0Y

 270. Joachim skriver:

  forsoker skrapa ihop en timmes spellistemusik pa radion. har lyssnat igenom timmar av javligt soppig canadaindie. och dar, langst ner musikbiblioteket, finns samlingen ”a reference to female fronted punk 1979 – 1983”. guld pa 12 cds. pink champagne – sondagsskolehyckel. tidig kajsa grytt pa b-listan! vad ar oddsen! javligt bra dag det har.

 271. skräddarn skriver:

  tack för det snabba svaret Conny!

 272. Conny skriver:

  Joachim: ge hit den där samlingen nu!

 273. Conny skriver:

  Fy fan vad allt går igen. Ny demokrati och Lasermannen. Nu har vi SD och nån galning i Malmö som skjuter mot invandrare.

 274. Conny skriver:

  Jag tror det är för att ni äter för mycket fläsk som ni sover både när jag går och lägger mig och när jag går upp.

 275. vp skriver:

  och så heter det alltså Fläsk.

 276. matti skriver:

  Alltså, kom vi inte överens om FLÄSK?

 277. vp skriver:

  nix, om du menar det gudomliga livsmedlet så är det alltså Fläsk.

 278. matti skriver:

  Ok. Det är det gudomliga livsmedlet jag menar.

 279. vp skriver:

  fast kan vi sluta prata om det nu? jag går åt. har bara kotlettbacon hemma (du vet den magra varianten av bacon). helt orimligt.

 280. Benny skriver:

  Nej, mer prat om Fläsk. Idag åt jag Fläsk, orimmat och jävligt hårt stekt. Fick den där underliga syrliga brända smaken, stektes i honung och persilja. Vet inte helt säkert om jag tycker att det är ett bra sätt att använda Fläsk. Lite som med att ’vissa sorters sex’ inte heller är odelat bra. Alltså spännande och så, men kanske inte en fullständig rätt. Man kanske ska använda det som kryddning, lite som med bränd vitlök i såser. Jag bara spånar, här. Tror dock att jag är något på spåren.

 281. Benny skriver:

  Ska också sägas att man måste ha en ruskigt bra panna för att hålla på med den här sortens molekylärgastronomi. Inget för lekmän.

 282. Backlund skriver:

  För fattig för Fläsk.

  Acursed är bra tycker jag. Jag lyssnar nu på skivan ’Tunneln i ljusets slut’ som är en väldigt bra titel. Den fanns på youtube förut men inte nu längre, då skulle jag länkat.

 283. hjon skriver:

  Benny: Andersson och Tillman? Stekte ”rimmad sida i skivor” till pannkakor med lingon och vitkål idag, men det blev torrt och jävligt. Höll väl på lite för länge, antar jag. Lyssnade på barnskrik på repeat under tiden. Jag tycker Fläsk är bäst som lättrimmade skivor stekta i smör. Som inkråm i palt eller kroppkakor är nog tvåa på listan.

 284. stalle skriver:

  menar du att nätet inte är privat nu?

 285. Conny skriver:

  matti: Jag är fylld av avund. Mycket för mig ohört där.

 286. Benny skriver:

  hjon: Googlade det du sa, har aldrig sett. Har dom egen Fläsk-butik också? Ska jag vara ärlig är jag mer en lamm-kille än Fläsk. Inget slår lägget.

 287. matti skriver:

  Du, den ärligheten borde du behållit för dig själv. Fläsket, som vp påpekar, är det gudomliga livsmedlet. Ett lamm är som en liten bock utan horn och således av sataniskt ursprung. HERETIC!

 288. Backlund skriver:

  Det är fullmåne va? Är det det som driver ut hädelser måntro?

 289. Joachim skriver:

  stalle: läs artikeln istället, smartass.

  matti: sprendbyte?

 290. Conny skriver:

  Joachim: Tack. Schund med Schund, först på cd 2. Det är grejer det.

 291. frans skriver:

  Ikväll kör vi spectrum på strand, jag spelar skivor.. härlig heroin drone.

 292. stalle skriver:

  ikväll vankas det lamm och rödtjut.

 293. skräddarn skriver:

  själv ska jag operera på griskäke om ca. två timmar. ni som gillar Fläsk så förbannat tänkte jag. men efter det kan det fan bli spectrum.

 294. Benny skriver:

  Matti: DU är en bock utan horn.

 295. Benny skriver:

  Brian Enos nya har läckt, Small Craft on a Milk Sea. Jag har den (slsk, Bennyboxare, man måste heja först), den är hemskt bra.

  När den väl kommer, kommer den som 180-gramare, eventuellt någon slags deluxe-box.

  Även om det bara är en tiondel av vad ett redigt Lammlägg väger, kommer jag att spisa den väldigt många gånger.

 296. gummo skriver:

  gud vad sugen på Fläsklägg jag blev. med rotmos och tre slags senap.

  men, jag får nöja mig med ett paket bacon, någon dansk variant. till frukost i morgon, den där baconpastejen. fy fan vad gott.

 297. matti skriver:

  F L Ä S K L Ä G G .

  Som, ja fläsklägg, på tungan. Men jag tror det blir tuggummi och kaffe till middag.

 298. Le KBoi skriver:

  Idag till lunch åt jag lammgryta. Till det gröna små bönor med Fläskbitar i och en vitkålssallad, också med Fläskbitar i. Det ni, era små amatörer!

 299. stalle skriver:

  vi får ta en repris på rotmos med fläsklägg i sthlm snart. jag är där 27 november…

 300. hjon skriver:

  Benny: http://www.andersson-tillman.se/ finns väl på typ alla butiker i hela Uppsala. Ingen fabriksbutik står det visst. Däremot ska det här stället vara grymt: http://www.gris-to-go.com/

 301. Benny skriver:

  Då har jag säkert köpt det. Brukar köpa rimmat Fläsk på bit från någon lokal gård. Den där grisgården har visst lagt ner gårdsförsäljningen, och ska jag vara ärlig vet jag inte vad man gör med en halv gris. Men i teorin är jag där, helt klart.

 302. gummo skriver:

  stalle: av bestämda skäl kan 27 november kanske funka dåligt.

 303. frans skriver:

  tack för alla snälla ord igår conny.. vilka grymma band det var, mindre bra dj’s

 304. Conny skriver:

  benny: Vet du inte vad man gör med den? Sväljer den rå och hel naturligtvis.

 305. Conny skriver:

  Frans: Ah,,, ni var visst bra, och skitkul att ses. Slutet drar alla ett streck över. Må bra. Ångest är ute.

 306. johannes skriver:

  Ahh Fireside Elite-skivan. 11 av 10 i betyg

 307. stalle skriver:

  gummo: aahhh. nå det kommer fler tillfällen.

 308. hjon skriver:

  Benny: De styckar den ju åt en om man vill, man kan t o m få skinkan rimmad. Men om jag ska ärlig, och det är jag inte gärna, så har jag nog inte plats i frysen. Och lång väntetid är det säkert också, men i teorin, ja… Fan, idag blev det inget Fläsk. Inte ens leverpastej. Surdegsbröd och fil mest.

 309. Benny skriver:

  Jag gjorde köttfärssås på släktälgen, med selleri, torrtimjan och chili. Rekommenderad älg.

 310. Conny skriver:

  Benny var inne på det här med obehagliga bandnamn för ett tg sen. Vaselines. Urinals tycker jag är ett väldigt tråkigt bandnamn. Man blir liksom inte sugen alls.

 311. stalle skriver:

  bandnamn nuförtiiiin får mig verkligen att utveckla allerig. psykosen, akuten, bandnamnet, osv osv… dra helvete era tråkfittor.

 312. stalle skriver:

  eller om ni är mongon, byt ut fittor mot kukar.

 313. kilo skriver:

  flesk är ute. Kött är dött.

 314. gummo skriver:

  havregrynsgröt med knaperstekt bacon, grädde istället för mjölk. vispgrädde. mmm.

 315. Benny skriver:

  Jonas, fixa like-knapp så att jag kan visa Stalle min uppskattning.

 316. stalle skriver:

  jonas, fixa alkolås så jag inte kan skriva sådär igen.

 317. matti skriver:

  Stalle! Hahahaha.

  Bandnamn.
  Nån gång ska jag ha ett band som heter Ass Vomit.

 318. Benny skriver:

  Fast nu pajar du ju leken Mattias. Det går alltså ut på att racka ner på skitband- och skitartist-namn (My Morning Jacket, Professor Longhair). Nu tog du det vi hånade, och höjde upp det till något positivt. Leken är trasig.

 319. matti skriver:

  Åh. Förlåt. My Morning Jacket är fan sämsta namnet. Built To Spill, Shudder To Think, This Perfect Day och All That Jazz är inte långt efter.

 320. matti skriver:

  Men jag måste vara lite positiv, Fatta Pussy Galore, Boss Hog, Jon Spencer Blues Explosion och Royal Trux. Så ska band heta. Och Swans och Sonic Youth. The Bells är riktigt, riktigt bra.
  Det enda band jag varit med i som haft ett riktigt, riktigt bra namn är Ape Sex.

 321. matti skriver:

  Men sov gott, eller god morgon. Allt är en fråga om preferenser. Inte det där med morgon, men allt annat.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/5K1beUyM968jhWq5mY7reM

 322. Joachim skriver:

  Who do you want? Fucking ”Barabas”…

 323. matti skriver:

  Alltså, den här skivan. Den blir fan grym!

 324. Benny skriver:

  Kattapapplao, smäll rätt på näsan! Bra recension, säger jag trots att jag inte var där.

  http://www.dn.se/kultur-noje/konsertrecensioner/ariel-pinks-haunted-graffiti-pa-debaser-slussen-stockholm-1.1195664

 325. matti skriver:

  Kattapapplao, smäll rätt på näsan! Bra recension, säger jag trots att jag inte var där.

  http://www.dn.se/kultur-noje/scenrecensioner/marcus-birro-med-wayne-hussey-och-mats-lerneby-pa-sodra-teatern-stockholm-1.1195517

 326. martin h skriver:

  Immanuel Cunt är det bästa bandnamnet

 327. stalle skriver:

  birro. jag känner för att använda ordet mongo igen.

 328. stalle skriver:

  jag är inte drucken heller.

 329. skräddarn skriver:

  en sak till: får allting är drömt vara med på nya skivan förresten? hoppas.

 330. Benny skriver:

  Sätt lite fart för fan. Det är långt till tusen.

 331. matti skriver:

  skräddarn: det verkar som det.
  Vi har halva inspelningstiden kvar, vi har gjort 12 grunder så här långt, och av dem har vi gjort klart nästan fyra. Lite skak och grejer som ska på bara. Vi jobbar tolvtimmesdagar och idag är andra av 13 som vi inte gör nåt alls. Men vi ska basta med en gästmusiker ikväll. Det är också jobb. Det är det mest ambitiösa jag gjort sedan Monty Python. Det är också det enda, men det är mer ambitiöst än grejer jag gjort innan MP. Så menar jag förstås. Lite svårt att säga vartåt det barkar, men det är en vuxenskiva, det är det. En fyrtioplussare som lyssnade på Johnny Thunders, Anna Domino, John Lennon och Pussy Galore när han var yngre och fortfarande gör det. Typ. Och väldigt lite ackordsspel på den här skivan med. Så här långt i alla fall.

 332. johan skriver:

  vart spelar ni in, och med vem etc.
  lite mer nördig info tack.

 333. totalitär skriver:

  sveriges bästa kängpunkband Avskyvärld har släppt nytt : http://www.megaupload.com/?d=M9TF7AWK

 334. matti skriver:

  johan: Tomas Bäcklund spelar in oss BD Popstudion, Luleå. Kan inte så mycket om nörderier, men vi har rätt många stärkare. T ex, Ampeg, Bassman, Orange, Twin, Jazz Chorus, Peavy och några till, bland annat en grym transistorhistoria som Cristian hittat på en loppis eller om det var i en container. Jag spelar på två strator, en tele, en halvakustisk och en akustisk. Jonas spelar strata, en Steve Albinigitarr (Cristians), Jazzmaster, Les Paul och säkert nån till. Kalle har två basar en Fender och den där halvakustiska han brukar ha live. Han ska köra lite kontra också. Anders Teglund kom upp och spelade lite piano och synth och gitarr. Conny är här nu, han la ett gitarrsolo igår och det blir säkert mer. Magnus Ekelund körar en hel del, och det blir nog en duett med honom också. Det ligger lite bandekon och underliga pedaler samt percussion överallt och vi använder det mesta. Jag spelade kofot på en gallerdörr häromdagen. Låtarna är mellan tre och sju minuter långa. Det kommer nog bli nån längre också.

  Det går bra.

 335. skräddarn skriver:

  till skivan, och låten alltså. med hans var det ju tråkigare.

 336. Backlund skriver:

  Gud vad jag gillar allt detta skrivande om skivan. Alldeles peppad blir jag.

 337. Joachim skriver:

  Dokutips: Hustlers, Hoaxters, Jokesters and Ricky Jay.

  http://www.youtube.com/watch?v=UWvRorX0KhQ

 338. skräddarn skriver:

  hade vi inte en diskussion på gamla bq-sidan om vem som var mest trolig att ställa upp på något sånt där? i bq alltså? har för mig det. nu har vi facit!

 339. Benny skriver:

  Kofot och galler = Einstürzende.

 340. kilo skriver:

  Har för mig att vi diskuterade vem som var mest trolig att ställa upp i melodifestivalen. Men äh, vi är ju mognare nu, vem bryr sig, anything goes. Stövlar t.ex. Och täckbraller. Men cykelhjälm…njaaa, inte än.

 341. frans skriver:

  Arnold var kungen ändå.. fan vad tråkigt.

 342. skräddarn skriver:

  just det, så var det ja.

 343. vp skriver:

  immanuel cunt! fem kringler. bland det absolut roligaste jag någonsin hört faktiskt.

 344. matti skriver:

  Jag tycker Rigos version av Två bruna ögon, eller vad den heter, är rätt bra.

 345. frans skriver:

  Tycker dansbandskampen är jävligt roligt och framförallt bra, Kom igen BQ ställ upp nästa år..

 346. gummo skriver:

  jag har tjatat på matti att ställa upp i melodifestivalen med nerverna. det skulle vara så grymt. lite som hoppa hulle, typ, eller rent utseendemässigt som dana international. lite israel helt enkelt.

  en helt annan grej – johan holmlund, easytjommen – har tydligen begått sig i diktform. du som är skriftställare, matti, har du läst det? är det ett hot om tronen som ”indiesnubbar som blitt snurria o skrivi dikter”?

  plus, guillous biografi. jag dör så bra det är. på riktigt. finns på pocky.

 347. matti skriver:

  gummo: Självklart är det hot. Nej, vänta, jag tänker på utförsäljningen av det allmänna, det är ett hot. Allvarligt, jag har inte läst Johan Holmlund, det är säkert bra.

 348. frans skriver:

  säger bara… : la mort à ceux qui ne donnent rien

 349. gummo skriver:

  är utförsäljningen av det allmänna ett hot om tronen som ”indiesnubbar som blitt snurria o skrivi dikter”? jag fattar ENTE.

 350. frans skriver:

  Tips, fick detta från en amerikansk vän.

  Folk devils. goodnight irony..

  bästa på länge.

 351. Conny skriver:

  Nerverna i melodifestivalen? Meningen med livet skulle då för alltid vara förlorad.

  Det kommer bli en fruktansvärt bra skiva.

 352. gummo skriver:

  Conny: inte om du är med på scen. lite som guillous teori om den revolutionära journalistiken: man simmar runt som en röd fisk i de gigantiska borgerliga torskstimmen och förändrar inifrån.

 353. kilo skriver:

  Hittade en skiva med Lightnin’ Hopkins. Proper blues av den gamla skolan och jag tror jag är kär.
  Kolla 3:00 när han lägger sig bak och spelar och får feeling.
  http://www.youtube.com/watch?v=1dUUEehVDMM
  Nån som kan tipsa om annan bra blues?

 354. Benny skriver:

  Det här är min favvoblues. http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 355. matti skriver:

  Jaja, skit i det där nu. The Walking Dead har läckt!

 356. Le KBoi skriver:

  Blues är för runkgubbar.

 357. kilo skriver:

  Check

 358. matti skriver:

  Fan å. De drar in Caprica. Sista fem kommer inte ens att visas förrän till våren. Skitvärld.

 359. Backlund skriver:

  Är det någon som är i Östersund med omnejd imorgon så spelar jag på Corazon (http://www.clubcorazon.se/) på kvällen. Jag kommer använda dist.

 360. stalle skriver:

  ja det hade ju vatt trevligt, men kommer nog hamna i soffan med en burköl.

 361. Backlund skriver:

  äsch då.

 362. Backlund skriver:

  till att du inte kommer alltså, inte burkölen. men kom igen nu. det är ju konsert stalle.

 363. stalle skriver:

  jag har levt i 15236 dagar. jag är trött.

 364. gummo skriver:

  jag håller med le kboi som alltid. blues är för runkgubbar. när de sitter och lyssnar på sin jävla blues och läser albert camus i den slitna flanellpyjamasen och spelar ”pung eller penis” med syskonbarnen.

  fi fan för blues.

 365. Benny skriver:

  Aaaahahaha. JÖTTEBÅRG!

 366. Le KBoi skriver:

  Runkgubbar som gråtblodrunkar.

 367. gummo skriver:

  mmm, dansk friterad fläskesvål, doppad i majonnäs, och ett par starköl.

  GI.

 368. stalle skriver:

  din gi-diet är bedst.

 369. Backlund skriver:

  jag tycker det är tråkigt att Falcon Pilz inte finns att köpa längre. det ÖLET var gott.

 370. hans skriver:

  http://www.franksepe.com/

  Hahahga. Styrketräning för spastiker.

 371. Conny skriver:

  Mitt livs svåraste inspelning. Intervju med Nagrabandspelare på station hjooooorthaaaagen:

  http://www.youtube.com/watch?v=NP92EXTSEEc

 372. gummo skriver:

  Vilken grym inspelning med Håkan och Wadling, visste inte att de gjort ”Please, please, please” tillsammans!

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 373. gummo skriver:

  Conny: det är HELT obegripligt. jag förstår inte varför det är hans livs svåraste. hur ser en enkel ut?

 374. Conny skriver:

  gummo: det svåra består ju inte direkt i frågorna, utan i hans tekniska utrustning. hör sin egen röst med en halv sekunds fördröjning, därför blir det lite svårt.

 375. stalle skriver:

  jag har råkat ut en halv sekunds fördröjning i lurarna på jobbet. det är ingen lek.

 376. gummo skriver:

  ungefär som när jag hade en halv sekunds fördröjning när jag åt mitt frukostbacon.

 377. Benny skriver:

  Nu har jag bokat Einsturzende. Jag och Ritsch Ratsch Filibombombom Ramirez ska gå. Vilka andra kommer att vara där? Conny vet jag.

 378. matti skriver:

  Jag har ibland en halv sekunds fördröjning från Fläsk in i munnen till ut genom arslet.

 379. w skriver:

  ibland? alltid skulle jag säga.

 380. matti skriver:

  w: Det är inte Fläsk du tänker på. Och in i din mun. Och in i ditt arsle, Fäbojäntan.

 381. hans skriver:

  w, jag ska sätta glasögon på dina skinkor så att det ser ut som om du suger av mig när jag skinkar på dig.

 382. w skriver:

  whatever

 383. matti skriver:

  Otrevlig stämning det blev nu.

  Kul!

 384. Conny skriver:

  Näe, inget roligt alls blev det, matti. Men jag vet ju inte heller vew w är, om ni är kompisar eller inte. Jag är alldeles för blödig också.

 385. Conny skriver:

  wem w är skulle det stå. inte vew w är. vew kunde annars bli ett väldigt bra ord, tycker ni inte?

 386. Conny skriver:

  får inte röka. får inte dricka. barnen sover. ensamhet och kärlekslöshet hugger i bröstet och i hjärtat. fy fan.

 387. david skriver:

  Men du får lyssna på musik! Väl? http://www.youtube.com/watch?v=aoS9iN8Ew7s

 388. Conny skriver:

  tack david! Helt underbart.

 389. matti skriver:

  w är min batterist, vi satt typ bredvid varandra när vi skrev, så det är lugnt.

 390. kilo skriver:

  Tack för länkarna. Fast Conny, jag har inte spotify, kan du ge mig en lista?
  Kponken och gümmo kan gå och runka av varandra. Här, en present till er medan ni gör det. http://www.youtube.com/watch?v=DOe4BZAHqmM

 391. Anonym skriver:

  Kilo: Så här börjar den:

  http://www.youtube.com/watch?v=HlniDmj10u8

 392. Conny skriver:

  förra var jag.

 393. Skamsen skriver:

  Min syster berättade att hennes svägerska pratar om sitt sexliv med henne? Är det normalt? Tydligen ska hon ha sagt ”vi har börjat vara intima”. Sånt vill man ju inte veta. Men jag tänker också börja använda det uttrycket.
  ”Jag var intim i helgen.”
  ”Kan vi inte bli fulla innan vi blir intima?”

 394. KBoi skriver:

  Jag är alltid intim.

 395. Benny skriver:

  Jag vill inte heller veta. Varken om Mattis och w samkväm, eller någon annans.

  Här har ni smart jävla skit. FU, vetnskapsmän. http://www.youtube.com/watch?v=_-agl0pOQfs

 396. Oioioioi! skriver:

  många goa dängor spelades på söders hjärta i går. mabd, bells, bq, raketen, neverna, conny n. rena gästboksmaraton.

 397. KBoi skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=XOCMQ6o80bk

  Bluesen, jag är en runkgubbe idag.

 398. Benny skriver:

  matti: http://www.youtube.com/watch?v=ayeozMD-VRU

  Om jag hade känt till den här låten typ när Ditt Stjärnhjärta spelades in, hade jag tjatat på dig varenda dag om att spela in en tolkning av den.

 399. hans skriver:

  w är min pugilist, vi sitter typ på varandra nu.

 400. gummo skriver:

  Apelgren. I all sin enkelhet.

  http://www.youtube.com/watch?v=yF3jtSwETMI

 401. Conny skriver:

  Så här känner jag mig mest hela tiden:

  http://www.youtube.com/watch?v=AdYPP-2CvzU

 402. Benny skriver:

  Skåpsup och Peter Sellers. Om det är någon som har sett Being There, kan man ringa mig. 070-1020100

  Annars, Peter: http://www.youtube.com/watch?v=Ofin8-tg5Tc

 403. stalle skriver:

  10 20 100. klassiker.

 404. gummo skriver:

  http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=317449

  Min 50-årspresent till Matti. Han har glömt det tills dess.

 405. Benny skriver:

  om man inte tycker att The Thousand Knives of Ryuichi Sakamoto är svinbra är man helt dum i huvudet och mongoloid.

 406. matti skriver:

  Tänkte skriva tack och nåt fyndigt, men jag har redan glömt.

 407. gummo skriver:

  Äsch.

  Men Mel Brooks alltså. Jag dör.

 408. frans skriver:

  the walking dead?? var e bra?

 409. matti skriver:

  Du kanske tycker det är för läskigt. Men, jo, det är bra.

 410. frans skriver:

  jaa, fuck hatar ”folk som går långsamt”, inte min grej, någon som sett blue blood med selleck då?. känns lite spanarna över det,

 411. kilo skriver:

  Oh noes! Men jag kan inte säga att jag hört något av deras nya material, så… Men First Annual Report är väl bäst? Och singeln United är ju grym, trots att det egentiligen var en parodi på new wave. Och Psychic tv får vi inte glömma, Beach Boys-klass på den här:
  http://www.youtube.com/watch?v=s1yr8w_vZ5E&fmt=18

 412. Conny skriver:

  kilo: First Annual Report har jag alltid trott att den inte finns. Har jag missat något obskyrt mästerverk???

  Jag tycker nog Third Annual Report är vassast, följd av Second Annual Report. (Den sistnämnda bör inte förväxlas med nyinspelningen Thirtysecond Annual Report som är det enda som verkar finnas på spotify, och som inte är så spännande).

 413. kilo skriver:

  Det är ju inte nån skiva jag har, utan endast på mp3. Så jag vet inte om det finns på ”riktigt”. Men låtarna är som följer:
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_First_Annual_Report

 414. Benny skriver:

  Det är som jag alltid sagt, en pansarvagn är ALLTID bättre än en häst, i trängda situationer.

 415. Benny skriver:

  Är det nån gubbajävul som vill köpa mina Lloyd Cole-biljetter? Katalin, 19 november. Special price for you.

 416. matti skriver:

  Jag har LP-versionen av First Annual Report, den som heter Very Friendly.

 417. kilo skriver:

  cooolt

 418. Conny skriver:

  Very friendly det vore om man fick tag på den där…

 419. En vän i Köpenhamn skriver:
 420. Benny skriver:

  Farsigt att sjunga på på både engelska, spanska och esperanto samtidigt.

 421. johan skriver:

  esperanto!

 422. kilo skriver:

  Conny har mejl

 423. Conny skriver:

  kilo: jag känner mig very friendly!

 424. matti skriver:

  Mäktigt Frans!

 425. frans skriver:

  MAtti: ja , var faktiskt ett magic moment för mig.. MEn grymt konsert ikväll oxå eller hur conny.

 426. matti skriver:

  I morgon kväll är 13 låtar helt klara, på fredag 14. Jag tror det är något alldeles särskilt.

 427. matti skriver:

  Annars hade jag 94% på DNs Zombietest. Jävla skitfrågor, långsökta och alldeles för många.
  http://www.dn.se/nyheter/fragesport/vad-vet-du-om-zombier-1.1199064

 428. johan skriver:

  frans>> har du hittat nåt ex. av anna belle 7″

 429. Benny skriver:

  En sån där dag när det känns fullständigt orimligt att lyssna på något annat än Quine Tapes eller Foggy Notion på repeat. Spela luftgitarr och inte gå hemifrån.

  Doit again!

 430. Lillis skriver:

  Matti: Fan, jag hade ett fel. Så nära. Chansade på vissa men kunde tex vad zombien som jagar Joakim von Anka heter. Suverän serie.

 431. Backlund skriver:

  Jag tycker om det där att 14 låtar är klara snart.

 432. frans skriver:

  JOhan: hittade ingen tyvärr. Men pröva hot stuff. KOmmer massa nya big byrd låtar snart.

 433. matti skriver:

  Jag missade på Kalle Anka, chansade fel på japanska maten och sen var det några jag inte kunde, men de hade föga med zombies att göra.
  Ett fel säger du. Impressive. Bevisa.

 434. Lillis skriver:

  Jag hade fel på den om Zombieland, trots att jag sett den.

 435. jakob skriver:

  Kul med 14 låtar!
  Är det någon vinylutgåva av MP på gång?

 436. Benny skriver:

  Det här är en inläggskoncept jag önskar vore återkommande:

  Byrds
  http://www.youtube.com/watch?v=WH6UnvSlahc

  Ride
  http://www.youtube.com/watch?v=Nw8q6wHYtbE

  Hüsker Dü
  http://www.youtube.com/watch?v=xBKyBlJ_JN8

  Ventures (favvoversion)
  http://www.youtube.com/watch?v=th33K-X43F8

 437. Benny skriver:

  Haha, en koncept. Det du!

 438. skräddarn skriver:

  kan vi inte få ett smakprov snart? snälla, please?

 439. Conny skriver:

  Jo, kul gig igår Frans! Fast jag tyckte han körde maggies farm nån gång för mycket.

 440. Christian skriver:

  Hittade detta på Flashback. Blev lite nyfiken själv faktiskt……..

  ”2.37 i Mattias Alkbergs låt Kamratskap Rocks så börjar en kvinnoröst prata. Hon säger något i stil med:

  ”nej, jag orkar inte med det här något mera,
  skiten ??????, väldigt jobbigt, sticker tidigt på morgonen, drar till stan, kommer hem sent på kvällen,
  det har ju liksom inte känns som att vi håller ihop (???) längre för han är ju aldrig hemma.”

 441. johan skriver:

  tack frans. hotstuff har den inte längre med man får hålla utkik på tradera.
  gött med ny musik.

 442. Skamsen skriver:

  Christian: Det står ju i skivomslaget vilken dokumentär av Jarl som rösten är hämtad från.

  Jag såg en bobhundgitarrist på stan i dag. I Malmö.

 443. Benny skriver:

  Bra bandnamn: Y Pants

 444. matti skriver:

  Stämmer, Skamsen. Jag träffade Stefan Jarl långt senare, för jag fick inte tag på honom innan skivan skulle ut, och frågade om det var ok. Det var heeeelt lugnt, sa han.

  Det är något ömsom deprimerande och härligt när man lyssnar på 13 slaskmixar. Deppigt att det är över och att det inte låter som man vill. Men härligt att det kommer att göra det så småningom.

 445. Conny skriver:

  det kommer bli så fruktansvärt bra, matti.

 446. Benny skriver:

  Ikväll:

  http://www.gotakallare.com/?p=1938

  Om man bor i Sthlm eller omnejd och inte går, är man helt dum i huvudet och mongoloid.

  http://www.youtube.com/watch?v=K3trgXhtUHc
  http://www.youtube.com/watch?v=8jZ_FuyC_dY

 447. christian wallén skriver:

  så sjukt sugen på att höra låtarna som är på gång. Beställde för övrigt the bells skiva för ca 2 veckor sedan från cdon, har inte fått den ännu. Lite dåligt. Fick mail om att den var försenad…. kanske får gå till petsounds istället.

 448. matti skriver:

  Ååååh, det är så bra. Det bästa jag har gjort.

 449. Jimmy skriver:

  Kan du lägga upp en låt här. Vill veta hur det låter.

 450. Skamsen skriver:

  Det intressanta är att det där lilla ljudklippet är mer gripande i låten än vad det är i filmen. Jag har sett filmen en gång innan jag låten släpptes och en gång efteråt. Den andra gången hörde jag hela tiden låten i huvudet och scenen fick en ny innebörd.

  När kommer underverket att släppas då? Januari? Vilket bolag? Något nytt om BQ? Vad handlade det där bråket egentligen om?

  Jag lyssnar på Vaselines så länge.

 451. Skamsen skriver:

  Och snälla säg att Lys upp mig som en stjärna kommer att finnas med på skivan.

 452. Conny skriver:

  benny har rätt och jag är dum i huvet som var ute på helt meningslöst annat.

  ’lys upp mig som en stjärna’ bör vara med, annars blir livet allt för konstigt.

 453. Backlund skriver:

  Jag håller med Conny. Imorgon åker jag till Junsele och spelar in musik. Följ med.

 454. Backlund skriver:

  Om låten alltså, jag tycker inte du är dum i huvudet Conny. Du är en av mina favoritgitarrister. Två till av mina favoriter brukar skriva här också. Gissa.

 455. Backlund skriver:

  Starobrno.

 456. Conny skriver:

  Ska jag välja en favoritgitarrist i världen just nu så blir det Jonas Teglund.

 457. gummo skriver:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8074923.ab

  Och, se, hur han leker med orden! Som om han äger alfabetet, ordböckerna, nycklarna, handledningen till språkets själv. Och, se, som han förfogar över undersåtarna, gör dem osäkra, darrande, att i förundran ducka undan, och tänka, ack, att man kan använda Ordet på det viset.

  Ranelid, fuck off. Här har vi den nya tidens språkgeni.

 458. Hans skriver:

  Kungen är kungen! Men han ligger med uteliggare som alla andra.

 459. Lillis skriver:

  Conny, du gör mig lätt roséfärgad om kinderna. Men tack!

 460. Skamsen skriver:

  Någon jul (2008? 2009?) skrev Matti världens sorgligaste låt (har jag för mig han kallade den). Är den inspelad nu? Är det Lys upp mig som en stjärna? Den aktiverade i alla fall mina tårkanaler.

 461. matti skriver:

  Skamsen: Ja och ja.

 462. johannes skriver:

  Matti, är inne i en ny våg period igen. Lite frågor dyker upp. Finns det nån historia bakom innersleeve-fotot på de sköna festdeltagarna i soffan? Känns som Jejo´s tur till artwork. Den långa gitarrlåten, som efter en stund kommer igång med ett trumkomp som låter mycket som samma inledand komp på firesides långa låt på elite-plattan. vill på något sätt att de skall höra samman och samverka med varandra. en slump eller..? Alexandra Dahlström-uppläsningen, hur kom ni i kontakt med henne? Är det Peter´s dikt? Vill f ö rikta ett stort tack för att denna bloggen finnes. Känns rätt häftigt att du är så anträffbar om man har viktiga frågor som dessa. Grymt Matti och ni andra

 463. Anonym skriver:

  Stanley: I Would run to Mexico if that’s where the sandwiches are.

  The office är fortfarande bäst när det är bra.

 464. kilo skriver:

  Vad har fyra ben och en fitta på ryggen?

  En polishäst.

 465. matti skriver:

  kilo: Hahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!

 466. Benny skriver:

  ’Because why-oooo?’, ’BECAUSE THE SHIT THEY SELL.’.

 467. Conny skriver:

  Ok, B. Var och när ska vi ses vi imorgon? På Cirkus i baren 18.30, en timme innan gig? Eller skicka sms. Matti har mitt nummer.

 468. Conny skriver:

  Musik för varje baksmälla:

  http://www.youtube.com/watch?v=S-M2Mf513wc

 469. skräddarn skriver:

  jag är i luleå och skriver i gästboken. onaturligt.

 470. matti skriver:

  skräddarn: jag gör stan ikväll. Inte hemligt nr.

 471. skräddarn skriver:

  åh, vad gentilt matti! jag är på 40-årskalas i kyrkbyn hör av mig om vi åker in till stan i skälig tid.

 472. Conny skriver:

  En grej jag funderat på länge: hur medvetet lånar låten ’Nerverna’ sitt riff från Alan Vegas ’Ice Drummer’? (Från albumet ’Jukebox Baby’, finns varken på spotify eller you tube).

 473. gummo skriver:

  sköt dig nu i helgen, benny. du vet vad som gäller på måndag. luktar du sprit, blir det inget.

 474. stalle skriver:

  en gång var jag i kyrkbyn två gånger. gick hem efter järnvägen med jäder.

 475. Backlund skriver:

  Min favorithund dog ikväll. Fan.

 476. matti skriver:

  conny: till 100 % medvetet. Men det är ju likt, inte likadant. Fast jag blir sjukt glad att någon uppmärksammar det.

  En gång när vi spelade på Pluto i Sthlm sa nån från de lite hippare banden samma kväll lite sådär stockholmskt drygt ”grym cover på (låten) Juke Box Baby” när vi slutade med Kom och lägg dig.”Tack så mycket,” sa jag. Jag fattar ju det och min/vår låt är ju helt givet gjord med den mer eller mindre i åtanke. Mindre, säger jag, men jag lämnar gärna lite utrymme till er haters som kan tänkas finnas där ute. Men det är ju ingen cover. Lyssna så hör ni. Jag når inte upp till fotknölarna. Eller om det är helt andra kroppsdelar. Eller ett helt annat djurs kropp till och med.

 477. Benny skriver:

  Jag har munskölj. Men man ska också veta att jag skriver det häram edn ett skisande tjsande schisandde öga för att undvika dubbelseende.

  Har ni hört John Cale på Rockpalast från 84? Jevlarr! 1919 är hemskt bbra där , med band. Jag har varit på fet.

 478. Benny skriver:

  Fibrer!

 479. Benny skriver:

  C-man!

  Klart vi ska ses! Baren där och då blir bra. Jag har med mig en chilensk trumslagarpojke, som är i Sverige på besök över helgen. Lite etno-chict sådär.

 480. Conny skriver:

  B! Nya bud! Hasselbacken mittemot Cirkus är det som gäller!

 481. skräddarn skriver:

  det blev ju knappast någon skälig tid igår. jag säger inte mer.

  backlund: vad trist.

  jag har alltid sett vegaflirtarna som hyllningar? covers är det ju inte i varje fall, skulle inte ens säga tolkningar. men det är ju jag.

 482. Conny skriver:

  skräddarn: Nix. Covers är de inte. Inte ens tolkningar. All musik är inspirerad av något annat. Inget konstigt. Men det är kul ibland att höra vartifrån inspirationen har hämtats.

 483. matti skriver:

  Fan vad bra Pojo!

 484. Conny skriver:

  I bob hund funderar vi på att sälja låten ’Omringad av hjälp’ till ett hårproduktsföretag. För den som inte är skåning låter det ju nämligen mer som att slutrefrängerna sjungs ’omringad av gel’. Vad tror ni?

 485. kilo skriver:

  En talande tystnad…
  Nä, skämt åsido, jag tycker reglerna har ändrats. Alla vet ju att det är svårt att tjäna pengar på musik idag. Görs det bara snyggt är det inget negativt tycker jag. Bara man fattar att låten egentligen inte har med produkten att göra, att det inte är ett beställningsjobb. ”Cykel på köpet” var ju inge bra, eller ”blå blå vindar och vatten” för att ta de värsta.

 486. kilo skriver:

  Talande taggar, moder skog. Mother of the forest, kanske det jag har haft längst i min mp3.

 487. Conny skriver:

  Stockholm som bäst. Jag och Benny och Christian och min gamla kompis Peter Emas från Jakobstad gick vidare från Einstürzende.

 488. matti skriver:

  Jag lyssnar på senaste Raubtier. Ett och annat går upp för mig.
  Det är soundtracket till min värsta mardröm. Det dånar ur en bil med blinkande underrede i en del av Sverige jag är livrädd för. Det är helg i Tornedalen, i Råneå och Boden. Det är natt på jorden, det är fucking Åmål. Alltså, det här är komplimanger. Det är skalpell rakt igenom min goda smak.

 489. w skriver:

  exakt den där texten borde raubtier ha som presstext.

  conny, ja det var grymt igår.

 490. gummo skriver:

  Tack w o Conny. Jag fick ta hand om nederbörden.

 491. Benny skriver:

  Vilken succé gårdagen var. Bäst var när w fick tillbaka sina rikskuponger av diskjocken, eftersom han inte nämndes spela Mary Go Round. Eller när Joakim Thåström vid handskakning ville göra gällande att HAN kände igen MIG. Jag vill aldrig göra något utan Connys sällskap mer.

  Vidare har jag just avnjutit en medioker 17-rätters i Linköping på gummos nota. Fick dricka konjaken själv, gummo jäktade iväg till Katrineholm som om det voro fråga om människor i svår nöd.

  Nu drar jag till Göteborg, sisten dit är en skit, Tegar.

 492. hjon skriver:

  Det blev en flicka den här gången. Skönt, hade inga bra killnamn på gång.

  Jag sitter också och väntar på skivor från cdon. Både The Bells och Connys ”Skörheten och oljudet”, men ingen av leverantörerna har levererat påstår cdon. Äre nån som vet nåt om det här?

 493. Conny skriver:

  Grattis hjon! (ska kolla om min skiva är slut på Border).

 494. matti skriver:

  HJON!!!! Hälsa hela familjen!

 495. kilo skriver:

  Grattis hjon!!!
  Flickor är bäst, ingen protest.

 496. kilo skriver:

  Väl skrivet matti, det där om raubtier. Snyggt, smart.

 497. matti skriver:

  En helt annan grej. Walking Dead är bra, spännande och så men jag är konservativ när det kommer till zombies. Jag är helt inne på Brooks linje som innebär att de INTE kan springa, klättra eller använda redskap. Zombien har bara två egenskaper: 1: de kan inte dö med annat än att deras ”hjärnor” förstörs, vilket i sin tur gör de uthålliga, oändligt uthålliga och 2: de dödar människor. Allt annat är dramaturgiska eftergifter. Grejer som att ta sig över staket och uppför brandstegar och att slå sönder fönster med stenar är blaha blaha och funkar bara om det rör sig om annat än re-animiation. Som i 28 dagar (och veckor) senare. Men nu verkar det vara det som gäller man får bita i kudden, gilla läget, whatever. Men jag är lite besviken. Föredrar nog faktiskt engelska Survivors om man jämför holocausthistorier. Till och med re-maken föredrar jag och sörjer att det inte verkar bli någon tredje säsong. Och det är ändå zombies.

  I väntan på nästa veckas avsnitt ser jag om BSG i stället. Undergång med religiösa undertoner är inte att leka med, särskilt inte om det är lite stenhård rymdaction också, med rymdskepp som lever och sånt. Världens näst bästa teveserie överhuvudtaget. Sopranos är bäst, om ni undrar.

 498. matti skriver:

  Drömmen är att någon gör en The Pacific på World War Z. Det vore nåt det.

 499. Conny skriver:

  Till w och benny. Och alla andra. Liten guide till Einstürzende Neubautens absoluta guldålder.

  Från ’Halber Mensch’. 1985

  http://www.youtube.com/watch?v=xiBF6sSMp8I

  http://www.youtube.com/watch?v=R-3U8ptemEk&feature=related

  Från ’Fuenf Auf Der Nach Oben Offenen Richterskala’. 1987.

  http://www.youtube.com/watch?v=aypWOX9s9VI

  Från ’Haus Der Luge’. 1989:

  http://www.youtube.com/watch?v=Lb8ZFYSg1Tw&feature=related

 500. Benny skriver:

  Har sett en mer eller mindre utförlig lista på de grader av zombie som finns i Walking Dead, orkar inte leta rätt på den nu. Det är fyra kategorier, men vad jag minns var det inget springande. Har dom börjat springa nu? jag har inte sett andra avsnittet, tänkte göra det ikväll. Jag åker till Sveriges bakframstjärt, och vad händer? Jo, det snöar. Och inte som man tycker att det ska, uppifrån och ner. Nejnej, på västkusten ska det snöas i sidled. Gycklarstaden.

 501. Benny skriver:

  Har inte lyssnat på Richterskala. Det är sällan jag blir ytterligare sugen på att lyssna på ett band efter att jag sett en livespelning. Speciellt inte efter 2.45h av ramlande metallpinnar och whatnot. Men jag tror att det blir Neubauten-period nu, back to back.

  Ang Neubauten. främst Johanna Whatshernames recension i DN. Den var lite förvirrande, vad gäller vilka låtar som spelades på respektive konsert. W sa under konserten att Seele Brennt spelades, men jag har då inte hört nåt sånt. Johanna skrev om den i DN också, men det framgår inte vilken av dagarna. Slutligen, lite retorik; är jag helt sepe?

 502. Conny skriver:

  Alltså, jag gick ut två gånger och köpte en öl, för jag tycker inte att man får spela så där länge, ens om man vore Elvis återuppväckt som zombie. Så jag vet inte ang. Seele Brennt.

 503. matti skriver:

  Du menar det här va, Bee? http://geeksofdoom.com/2010/09/28/official-zombie-rules-of-the-walking-dead-tv-show/
  Jag gillar det ändå inte riktigt. Brooks är allsmäktig i de här frågorna. Överlevnadsguiden är gamla testamentet, World War Z är nya.

 504. Benny skriver:

  Conny: Gick du ut två gånger för att köpa en (1) öl? Skitbar, man vill ju ha en hel öl när man väl är där.

  Matti: Näe, inte det där. Det var typ kategorisering av olika hög grad av zombiefiering. Kallades typ ’lurkers’ och sånt. Men jag står helt klart mot högre vetande i den här frågan, jag har ditt utlåtande som riktlinje i frågan hädanefter.

 505. En vän i Köpenhamn skriver:
 506. jens skriver:

  conny och benny och evik: de spelade seele brennt på lördagen. förmodligen hoprört i recensionen, har inte läst den. ang. halber mensch, fünf… och haus der lüge: det är verkligen en svårslagen albumtrio. man kan ta alla från början till slut, inget är dåligt, inte ett slag.

 507. En vän i Köpenhamn skriver:

  Lördag, ser just det, står ju på samma sida, ha ha.
  1/2 Mensch, filmen, den är också fantastisk.

 508. skräddarn skriver:

  äh, de har ju snott allt ifrån rammstein.

 509. Conny skriver:

  Lördagen på Södran var säkert snäppet grymmare än giget på Cirkus. Men jag är väldigt glad att äntligen kommit iväg och få se dem. Borde hänt för 27 år sedan…

 510. kilo skriver:

  Det verkar finnas ett behov att varumärka zombien. Enligt mig dödar en zombie alltid. Mätt zombie? Upptagen kan jag köpa. Jag är inte så mycket fast i den äldre skolan. Tycker nog det kusligaste är det bästa och en vansinnig springande zombie är fan så mycket kusligare än en slöhasande. Fast de ska inte kunna använda ens de enklaste verktyg.

 511. matti skriver:

  Nej! Jag sätter ned foten! De springer inte. En stor del av grejen är ju att de inte tar dg nu. Men sen.

 512. jens skriver:

  conny: ja, jag tycker att lördagen var bättre. de var mer fokuserade och spelade roligare låtar. fokuset var väl förmodligen en kombo av att de mindre spelade låtarna var lite roligare men också att det var mycket kortare. eller vad vet jag om det, anledningen alltså. tyckte iaf att det gick upp och ner på söndagen, att de kändes lite disträa emellanåt.

  hackes band hitman’s heel var nog det sämsta jag hört i hela mitt liv.

 513. Conny skriver:

  jens: HAHAHAHA! A-L-L-A jag pratat med säger det samma om Hitman’s Heel (otroligt ruttet bandnamn dessutom). Jag blir nästan nyfiken. Det är ju sällan man får höra riktigt riktigt kalkon-dåliga grejer nuförtiden.

  Blixa berättade ju till och med att de var bakis på söndagen. Tyvärr märktes det emellanåt. Men vad fan. Jag som inte hade lördagen att jämföra med var ändå nöjd efteråt. Det gick som sagt lite upp och ner, men mycket fantastiskt hann de med också.

 514. jens skriver:

  conny: vi blev betydligt färre i salongen under konserten. och stämningen, den var lite obekväm.

  ville förresten inte låta mallig eller så i nån jämförelse, söndagen var bra! haus der lüge, sabrina, the garden, headcleaner!

 515. Joel skriver:

  Såg inte söndagsgiget men kollade på alla tre på lördagen. Kan bara instämma beträffande Hitmans Heel. Helt hopplöst. Men E.N. var jävligt grymt. En fråga bara till er som var där: Gjorde verkligen keyboardisten nåt? Jag satt och kollade på honom och upplevde inte att det fanns nån som helst relation mellan vad han gjorde med händerna och vad som i själva verket spelades i keyboardväg.

 516. Conny skriver:

  Joel: Var ju inte där, men allt tyder på att han var en zombie som inte kunde springa. Inte ens spela playback. Hu.

 517. kilo skriver:

  Hehe, du får sätta ner foten hur mycket du vill farfar, jag blir bara tjurigare. Filmen är viktigare än reglerna. Det kan finnas många sanningar om hur en zombie ska bete sig. Har man läst Marvel är man ju van, det kan finnas många olika universa med olika förhållningsregler. Eller så är det första utbrottet idag, alltså de andra händelserna som utspelar sig i andra filmer har aldrig hänt. Då är all bets off.

 518. kilo skriver:

  Det kan finnas många olika sätt att skriva ’det kan finnas många’, men jag kommer inte använda dem.

 519. matti skriver:

  Men om man inte är Tarkovskij, Bergman eller Lynch är det sällsynt att man gör bra film om man bortser från reglerna om hur film görs.

  Äh, du har rätt Kilo, självklart. Men JAG tycker att zombies som springer är sämre och mindre otäcka zombies än långsamma. Detta helt och håller generellt. Om det springs kan det var läskigt/spännande men då är det bara skräck. Men det är något helt annat.

  En tanke jag har och som är svårare än vad den verkar (för mig i alla fall) är att zombieångesten är ren dödsångest. Att zombies är en allegori för döden själv, inte för undergången, konsumerismen, sociala orättvisor (även om jag är lite förtjust i det att det på sätt och vis är trasproletariatets revansch) eller whatever. Inte det faktum att de är döda som dödar människor, utan att de är långsamma, man befinner sig steget före, men förr eller senare tar de en och då jävlar är det över, såvitt vi begriper i alla fall. Så ser min dödsskräck ut i mångt och mycket åtminstone.

 520. matti skriver:

  Hittade avsnitt 14 av Caprica till sist. Tydligen sänds serien (de sista fem delarna) i alla fall färdigt i Kanada. Det är helt sjukt att de lägger ner serien. Nu när det dessutom börjar bli Cylon-action i vartenda avsnitt. Obegripligt.

 521. jens skriver:

  Joel: jag är tveksam till om han verkligen gjorde mer än att köra grejer från datorn han hade där. han sjöng lite märkligt, såg ni det? ingen mick men inte sång som om han hade så mycket feeling att han bara sjöng ändå, utan sång som om han hade en mick. han har varit med länge live, typ 10 år. det gör det ju än intressantare.

 522. Benny skriver:

  Fy helvete vad rolig kilotin är stundtals.

 523. ... skriver:

  Äntligen… Jävla tönt larsson. Detta borde flera artister göra, mot alla värdelösa journalister ,
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article8099184.ab

 524. matti skriver:

  Den stora frågan är och förblir varför någon överhuvudtaget skriver om något de där sega gubbarna gjort efter, som Larsson skriver i sitt öppna brev, 1981. (en bra låt kommer jag på, en av vad som känns som flera 100: http://open.spotify.com/track/7p2DCWuyCuvndOoZdn1exy)

  Att ta Rolling Stones på allvar nuförtiden är lika hjärnskadat som att vara med i bandet.

  Så 1-1. Oavgjort mellan idioterna.

 525. matti skriver:

  Eller Larsson har fel även i det där med 81. Undercover of the Night kom 1983. Den är också grym.

 526. matti skriver:

  Fast Stones, grymma som de ändå var är gravt överskattade. Fatta när de kom, att Beatles fanns samtidigt. Och Kinks, inte minst Kinks. Och allt det andra: Yardbirds, Small Faces, Pretty Things etc.

  Fan å, nu hamnade jag i det där igen. 60-talet, England.

  Stones: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/4YxLfnKNqPNu9VSOO0S0oA

 527. ... skriver:

  Stones är bäst . av alla dom där banden. Och marcus larsson är en supernerd.. en idiot till recensent och journalist. det vet du oxå matti.

 528. ... skriver:

  VAr det någon som såg stones på ullevi.? , Jag känner en person, en jag litar mycket på. han sa att det svänge mera en håkans jävla hatt o blåsorkester från götet, men håkan får 6plus och hysen klass, stones en 2a.. han ska inte recensera som han inte förstår den där larsson. fram med knivarna.

 529. matti skriver:

  Han får väl recensera vad han vill. Stones är sämre än Beatles och Kinks. Palla dra in Håkan i det hela…

 530. ... skriver:

  Tycker keith är i samma situation som stig larsson.. Men stig gick bara upp på redaktionen efter en dålig recension. HÅller alltid på flödder stig och knivkeith-

 531. Anonym skriver:

  Varför har man aldrig hört talas om det här?
  http://norran.se/idagihistorien/artal/handeisverige/article254850.ece

 532. stalle skriver:

  anonym: för att du är historielös?

 533. stalle skriver:

  nu var jag elak. ferlåt.

 534. gummo skriver:

  flödder-stig.

  hahaha.

 535. Backlund skriver:

  Som att det vore någon nyhet att det skrivs som det gör i Aftonbladet. Bjurman och Larsson har skrivit i stort sett samma rader om Stones och Håkan (och Springsteen för den delen) sedan jura. Det klart tidningen skickar honom när Keith ska intervjuas. De vill mjölka den där historien så länge de bara kan där bilden ska vara att Aftonbladet är oskyldiga till allt och att big bad Keif är dum och farlig.

 536. stalle skriver:

  jag hade nitat aset.

 537. Benny skriver:

  Citatfråga från en svinrolig serie, hint: sista avsnittet.

  ”As always, night turns into day.”

 538. matti skriver:

  Vilket av dem, stalle?

  Sista avsnittet? Jag vet inte, dammit. The Office (UK)?

 539. skräddarn skriver:

  fan vad taskigt att jämföra yardbirds med stones!

 540. matti skriver:

  Larsson vs Keith. Man borde ju få jobba utan att få en smäll, oavsett om man excellerar eller inte. Alltså, även om man måste rensa avloppet även efter att rörmokarn varit där och pillat, eller fick lök på den utkörda pizzan fast man inte ville, inte slår man ju denne för det. Å ena sidan. Å andra, om man jobbar med att slicka skitan på och mytologisera känsliga konstnärssjälar alternativt dårar, kanske man kan räkna med att få en Liam Gallagher på käften emellanåt. Som Lokko fick.

 541. Benny skriver:

  The Office är skit i jämförelse.

  Ny hint: Det är är en voiceover som säger det, det är solnedgång.

  Den som sätter den bjuder jag på fem öl, det är inte helt lätt.

 542. Benny skriver:

  Eh, soluppgång.

 543. matti skriver:

  Voiceover? Vad blir bättre med voiceover? Scrubs? En härlig tid? Ni är galen I tell you, om så skulle vara fallet.
  Men The Office, skit i jämförelse samt ”svinrolig”? Och avslutad?
  Freak and Geeks hade väl inte voiceover?

  Det här var svårt, men jag gillar’t.

 544. Benny skriver:

  Mig veterligen har serien dykt upp i forumet tidigare, tror inte det var så länge sen.

  Ny hint: Miniserie.

 545. frans skriver:

  keith borde ha nitat larsson hårt och länge,, flera dagar, så fort han vaknade så borde keith stått vid sängen och slagit honom tills han somnade, och så borde det ha fortsatt. tycker jag iaf.. var det hårt?

 546. gummo skriver:

  Benny. Co segemyhr?

 547. stalle skriver:

  keefan såklart. det är en bättre story.

 548. matti skriver:

  frans: Hahahahahahahahahahahaha!

 549. keith richards? apropå det så har jojo släppt en ny skiva! SOM ÄR BÄST, och utöver det så råkade jag läsa en notis om en intergalaktiskt forskningsrapport som vill mena att stillasittande män, med tråkiga kontorsjobb kompenserar sin brist på manlighet med, jo just det, FLÄSK.

 550. matti skriver:

  Vet ni vad de pratar om borta på Weird Science? Jo, fildelning. Asså, jag blir fan sugen…

 551. Benny skriver:

  Vilka pruttiga referensramar du har, gummo.

  En till hint, kom igen nu Fläskon. Både Tom Waits och Dennis Hopper är med.

 552. skräddarn skriver:

  fishing with john lurie?

 553. hans skriver:

  Benny: En fyra för tre?

 554. hans skriver:

  Benny: Rena Rama Rolf?

 555. matti skriver:

  skräddarn tog det va? Har inte sett det. Hatar ju naturen, som bekant.

 556. Benny skriver:

  Skräddarn!

 557. Benny skriver:

  Om du hatar naturen borde du verkligen se det. Och om du hatar att få fisk, eller ha kul.

 558. matti skriver:

  Jag ser den om du ser Nocturno Cultos Misantropen. Där är det också kul med fiske och naturen. Rätt fantastisk film, faktiskt.

 559. hans skriver:

  jag ser det om vi kan hyra en biograf och allihopa som hänger här se ”reine och mimmi i fjällen”.

 560. vp skriver:

  ibland saknar jag tiden när jag hade möjlighet att läsa allt som skrevs på detta forum (och föregångaren). och ibland saknar jag den inte.

 561. matti skriver:

  Jag saknar dig, Preacher Man.

 562. skräddarn skriver:

  äran + fem öl! min dag är gjord. grym serie för övrigt.

  när vi ändå är inne på ämnet måste jag bara rekommendera kanada på tvärs av och med lars monsen. världens hårdaste man i världens hårdaste serie. seriöst, se den om ni inte redan gjort det.

 563. stalle skriver:

  skräddarn, du verkar vara en bra människa.

 564. skräddarn skriver:

  haha, tack stalle. av din gamla blogg att döma förstår jag att du också är ett monsenfan.

 565. Conny skriver:

  Jag undrar vad jag gör när ni ser på TV. Säkert nåt dåligt.

 566. matti skriver:

  Gud vad det finns många dåliga krönikörer, framförallt i Sthlms-området. Ingen av er som hänger här emellanåt, det är inte er jag menar.

 567. the mo skriver:

  Hej Matti. Vill du va förband te oss på januariturnen? Halmstad, Ängelholm, Alvesta, Växjö, Helsingborg och Kalmar klara så långt. Kristianstad och kb i Malmö säger ja om vi fixar er, men då är ni huvudattraktion. Mejla mig: themo@gmail.com

 568. Teg skriver:

  http://open.spotify.com/album/701y2N15CJp4uhRjrGksES

  Nu kan ni lyssna på The Bells på spotify.

 569. bj0rnh4x0r skriver:

  tyckte väl att texten var välbekant. street hüssle.

 570. Hans skriver:

  The Mo? Men finns dom ens? Jag tror det är på lur det här, Matti.

 571. Adrian skriver:

  Ha! Jag har varit förband till the Mo. De var trevliga. De introducerade mig för det här sällskapsspelet när den som har sämst reaktionsförmåga får ström i sig.

 572. matti skriver:

  Vad händer i tv-världen? Inget mer Rubicon heller. Guldåldern är officially over.

 573. The KBoi skriver:

  Sitter vid en pool och sippar Yuengling Lager. Det ni, era ärans klantskallar.

 574. vp skriver:

  mest av allt saknar jag när kboi imiterar sten-åke cederhök. och när han sjunger mutta spricka mengar tillbaka.

 575. stalle skriver:

  i remember how the darkness doubled. vem vilka vad? kanske lite lätt såhär en fredag.

 576. hans skriver:

  i remember my last nervous breakdown

 577. matti skriver:

  Marquee Moon, Television. Såg det först nu. Kunde det innan jag läst klart meningen.

 578. stalle skriver:

  du drar snabbare än din egen skugga

 579. matti skriver:

  Fast jag känner mig inte så snabb. Jag känner mig: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/4LPIlDO1i9LBRlx3rmPzXz
  Iofs rätt snabb.

 580. matti skriver:

  ”I just ate an entire sea horse.” Första Office-citatet den här fredagkvällen.

 581. kilo skriver:

  Har, i mitt ämbete som busschaffis, inte bara lärt mig att hata håcky utan fr.o.m. idag även Idol, som i dagarna två gästat Norrbottens läns residensstad. I ett försök att omvända denna vilsna skara spelades Smiths, SY och Bob Hund på ~volym. Dom kan klaga om dom vill, jag har slutat att bry mig om sånt.

 582. frans skriver:

  det finns jävligt många bra krönikörer i luleå området tycker jag..

 583. stalle skriver:

  kilo får medalj.

 584. matti skriver:

  Frans:Färre sopor per capita i alla fall.

  Annars: Gå på Blandband i kväll! http://www.gallerisyster.se/
  Gå och lyssna på David Vikgren på KH klockan 15.00! http://www.bibblo.se/reportage/tornedalsfesten-2010

 585. Conny skriver:

  Kilo får en medalj till.

 586. cliffford skriver:

  the future of rockabilly: http://www.youtube.com/watch?v=cm-koG5RHPM

 587. Conny skriver:

  Cool C-120, Mäster!

 588. hjon skriver:

  När jag var tio och syrran gick på Kyrkans förskola spelade jag ”Häng Gud” för henne varje dag under några veckor. Det dröjde säkert tio år innan hon ville lyssna på någon bra musik igen. Men när de nått Idol-åldern är det väl lika bra att blasta på högsta, det är ändå för sent.

 589. hjon skriver:

  Teg: Det låter som om jag kommer bli glad när skivan kommer, cdon har postat den säger dom.

 590. Conny skriver:

  hjon: skicka din postadress till min my space-sida, så ska jag försöka se till att din skiva kommer fram.

 591. matti skriver:

  Svart Smultron: Oh vad bra det var. Tror aldrig jag hört nåt som låter så mycket Lou Reed som inte var Lou Reed, som inte alls låter som Lou Reed. Om nån fattar. Tack, tack. Hann inte komma fram och hälsa efteråt. Tvungen att åka hem till barna.

 592. matti skriver:

  Det här var också svinbra:
  http://www.myspace.com/akiinemusic
  http://www.myspace.com/thewinterlamb

  Och ”Jag ville bara sjunga.” Det är inget jag bara säger, jag tyckte verkligen det.

 593. frans skriver:

  Rolling stones är bättre än beatles.. alla dagar. det vet matti oxå–

  om inte tycker det så hejar man ju på marcus larsson eller n ått- men jag tror matti gillar den grejen.. heja norrland heja en värdelös larsson fuck me fucke you… men jag tror om ´man är helt trygg så blir det annt,,

 594. Conny skriver:

  Jag och frans springer ihop med varann väldigt ofta den här hösten. Jag ser det som ett tecken.

 595. Conny skriver:

  Artist, låt, skiva. Första rätta svar utkvitterar en öl vid nästa sammanstrålning.

  ’She says she hopes i like him / maybe i send him a card on fathers day’

 596. Anonym skriver:

  Lou Reed/Mama`s got a lover/Mistrail..

  Gratis öl är kul men ett roligt ackord
  är vad jag skulle behöva just nu

 597. Anonym skriver:

  anonym heter Billy Name

 598. matti skriver:

  Det är ju helt sjukt att jag (född 1969) 2010 sitter och debatterar vem som är bäst av Beatles och Stones med någon som är yngre än jag. Lärde punken oss ingenting? Om vi ändå hade pratat om Nail eller Hole med Foetus eller nåt.

 599. Billy Name skriver:

  the Beatles & the Stones
  sucked the marrow out of bone..
  put the V in Vietnam
  the Beatles & the stones..

  Vem/Vilka sätter I i Irakkriget?

 600. kilo skriver:

  Svart Smultron, huur bra som helst. Hade skrivit massor, men det försvann i rymden… Tror att den bästa låten var ”Och du i din enda kostym”, fantastikt fin.

  http://www.myspace.com/music/10608375/songs/5861221

  Första jag tänkte på när jag hörde ”Och du i..” var den här, Elin Sigvardssons cover på Ola Magnells ”tomma tunnor”.

  http://www.youtube.com/watch?v=uEupCJaGXfE

  Båda är nämligen lika bra.

 601. Conny skriver:

  Bra där, Billy Name. En kvart tog det. Knacka mig på axeln nästa gång så bjuder jag. Den texten är en av hans allra elakaste. Älskar den.

 602. frans skriver:

  Skärp dig matti,,, lärde oss punken ingenting??.. ha ha.. iblanf tar du priset. 12 och förbannad. men jävligt feg och rädd. go punken,,

 603. matti skriver:

  Billy Name: Beatles & The Stones, House of Love.

  Frans: du är som en 65-åring. Regridera, tack.

 604. hans skriver:

  frans inlägg i tidsspannet 02:55-6:02, företrädesvis på helgerna = makes it all worth läsa gästboken. en arg 65-åring i en 8-årings kropp. med en eller ett par innanför västen och en halvannan i benet.

 605. frans skriver:

  grymt ju hellre 65 än 56. JAg jobbar natt oxå.

 606. Hans skriver:

  Fast du var full, erkänn.

 607. hans skriver:

  versal-Hans!!!

 608. Benny skriver:

  Alltså. Det FÅR inte bli Baylan. Då hoppar jag av, alltihop.

 609. matti skriver:

  Ja, gud. Gummo, vad ska jag tycka, vem ska jag hoppas på?

 610. gummo skriver:

  jag vet verkligen inte. du är ju lite vänster. ylva johansson? morgan johansson? gillar man det mer pragmatiskt orienterade – tja, s-e österberg kanske? högersossar, där är det välan bodström eller baltjan som gäller.

  men wtf, jag har ingen aning. det där partiet alltså. jag vill ha nuder. men det är bara för att jag gillar drygsossar.

  bennster: baylan. i don´t think so. blir det så, ska jag bjuda dig på en låda lambrusco.

 611. Conny skriver:

  Min månadslista:

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/1FhkWLTOtWhdynEOGw4h6f

  Dim Stars = Richard Hell + Sonic Youth!

 612. Conny skriver:

  The Bells. Borde varit med på min lista. Fan vad bra det är.

 613. matti skriver:

  Det är fan hårt att döpa listan efter månaden som nyss börjat. Vi får inte sluta med det, även om det makes no sense.

 614. the mo skriver:

  Tack Matti, försöker fixa det där med marinen.

  här är min dagens:

  http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=SE#/watch?xl=xl_blazer&v=651xOccJQLQ

 615. matti skriver:

  Åh så roligt. Vem? Lite svårt kanske, men kul.: “I do not think I have OCD, and I’ve checked with my doctor 10,000 times.”

 616. vp skriver:

  tack för alla tips. här är min dagens:
  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 617. stalle skriver:

  satans inlägg.

 618. P skriver:

  Nu är det kört på rikt.
  http://www.redorbit.com/news/space/1948485/nasa_announces_televised_chandra_news_conference/

  Undergång i kometregn eller invasion och förslavning? Kan de ha upptäckt gud?
  Vem vet?

  Presskonferens från NASA 12:30 p.m. EST

 619. Benny skriver:

  Bha! Jag blir tokig, kan för mitt liv inte lista ut när 12.30 pm EST är, kan någon hjälpa mig?

 620. Benny skriver:

  Ah, tack P.

 621. Benny skriver:

  Eller otack P, den där länken gjorde att jag sitter på ännu fler nålar. Vilken rtid är presskonferensen, i svensk tid?

 622. Benny skriver:

  Äh, dom har ju bara hittat ett svart hål.

 623. matti skriver:

  2.30 PM est är 17.30 i Uppsala.

 624. matti skriver:

  En annan grej är hur fullständigt värdelöst The Event är. Att så många grymma skådisar ställer upp är ett mysterium. En grej kan man dock: Cliffhangers, och för det hatar jag de ansvariga.

 625. P skriver:

  The Event är kasst. Men vad ska man förvänta sig av en serie vars främsta förtjänst är att de lyckas sätta textremsa på den fort? Mer oroande är att Walking Dead börjat visa upp Lost-tendenser. Hua.

 626. matti skriver:

  P: fast jag gillade senaste WD. Jag tror fö att psykbrorsan på taket kommer dyka upp igen, big time. Inte som zombie heller. Konstigt nog har jag inte läst serien alls.

 627. P skriver:

  ja, det är mest scenerna på berget jag tycker är lite Lost-iga. Nya boardwalk empire var däremot top notch!

 628. frans skriver:

  wöalking var inte bra,,

 629. hjon skriver:

  Conny: Snällt! Skickade ett meddelande från Apoteket Apan.

  matti: Jag googlar det till Conan O’Brien?

 630. KANINMANNEN skriver:

  Vi är Matti-fans. Tänkte deala lite rock:

  http://www.youtube.com/watch?v=yqHKZlx39TA

  http://www.youtube.com/watch?v=h5GYQo3tV1k

  Samt hälsa till Hjonet!

 631. Lillis skriver:

  Alltså, om man har en bågfil, varför sågar man inte av handbojorna istället för handen?

 632. matti skriver:

  Lillis: Tja, han hade ju inte trappor upp i övrigt heller.

 633. matti skriver:

  hjon: Rätt. Snyggt.

 634. Conny skriver:

  The Bells. River’s Hand 3.04. Street Hassle 9.36. Snyggt.

 635. matti skriver:

  Vart femte-tionde år läser jag om Min oskuld och Pearl Harbor. Eller nån av de andra. CB blir bättre och bättre ju äldre jag blir. Mindre rolig, djupare och sorgsnare. Han var verkligen en märkvärdig författare.

 636. matti skriver:

  Nån som börjat tänka på årsbästa ännu? Jag har fem klara.

 637. skräddarn skriver:

  min kommer snart.

 638. P skriver:

  Jobbar för fullt på den. Det var inte så svårt i år direkt. Inbördes fördelning, visst. Men att fylla en tio i topp, inga problem.

 639. Benny skriver:

  Walking Dead är ju inte ens nära sevärt. Prutt.

 640. matti skriver:

  Jag har svårt att få ihop tio märker jag. Om det är åldern eller vad det är. Dåligt år helt enkelt?

 641. P skriver:

  Än, vadå? BQ, Håkan, Masshysteri, Pascal, The Fall, Teenage fanclub, John Grant, The Bells, Watain, … har kommit mycket bra ju. bob hunds EP kom väl i år? Men den kanske inte räknas?

 642. matti skriver:

  Inga eps, tycker jag. Watain borde ha varit bättre. Bells är jag lite för insyltad i, den kan jag inte ha med, på samma sätt som jag inte kunde ha med Park Hotell för några år sen. Men jag är uppe i 13 nu i alla fall.

 643. P skriver:

  För mig faller darkthrone på samma premisser som watain för dig. Borde varit bättre. Säkert! är jag också lite besviken på.

 644. matti skriver:

  Darkthrone, ja, jag håller nog med. Fast Eyes Burst At Dawn är en av årets låtar. Definitivt årets titel.

  Vad gäller BM har det bara kommit en, kanske två, riktigt bra skivor i år. Belus är en, Ov Hell den andra, oavsett om folk inte tycker den är trve nog.
  Fast jag har inte tänkt klart vad gäller det ännu. Kanske är fler grymma, ordagrant, skivor som är bra i den genren.

 645. matti skriver:

  Det här är ju lätt en av årets skivor. Gammal är äldst.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/7sprRbE68Zpb0nsxwiS1BJ

 646. P skriver:

  Ja för helvete! Burzum är ju självskriven på listan! Topp fem! Hjärnsläpp! Swans, topp femton.

 647. P skriver:

  Vad tycker gästboken om Ghost då? Ploj eller FLÄSK? Det kanske redan avhandlats?

 648. stalle skriver:

  lyssnade på swans children of god häromveckan. bättre nu än då.

 649. skräddarn skriver:

  avslöja inte allt nu bara, då blir det ju inga överraskningar.

  ghost? för mig är ghost lika med lars-vegas trio.

 650. stalle skriver:

  jag får eksem av humor-musik.

 651. matti skriver:

  Ghost, alltså det är rätt bra. Men lyssna på Mercyful Fate eller Witchfinder General i stället. Eller Pentagram. Eller, för det är så Ghost låter, på Blue Oyster Cult.

  Jag tror förresten inte det är på skämt riktigt. Mer på film, liksom.

  Fan, kommer på svinmycket asbra metal nu. Som kommit i år alltså.

 652. P skriver:

  Jag gillar också Ghost. Just för att man gillar Mercyful Fate och Pentagram. Witchfinder General har jag inte hört.
  All hårdrock är väl mer eller mindre på film? Bra uttryck förresten.

 653. matti skriver:

  Ja. I princip all hårdrock är på film. Juryn är ute när det gäller viss BM dock.

 654. P skriver:

  Den som är trve?

 655. Benny skriver:

  Svinbra skivår. Men om man bara längtar efter typ BQ och Jonathan Richman får man ju skylla sig själv, fuckers. Mer om det om någon månad.

 656. Benny skriver:

  Jag är i Karlskrona, därav den pissiga attityden. Men vet ni! Nu ska jag åka ut på en av kobbarna, för att provsmaka inför årets julbord. Idag står det rökt FLÄSK på agendan, jag ska på rökeri. Återkommer GARANTERAT i ärendet senare idag.

 657. P skriver:

  Svinbra och svinbra. Helt ok som vanligt.

 658. matti skriver:

  Den här missade jag förra året, men den är fin. Det är en tjej som sjunger.
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/71WnJkahWuHNFqLB5wN0hu

 659. stalle skriver:

  den bilden asså. grym. men mest grymt idag är att gummo blev fassa. stort grattis!

 660. matti skriver:

  Åh GUMMO GUMMO GUMMO!!!!! Fan vad fint!

 661. Conny skriver:

  Stort grattis Gummo! Blev alldeles tårögd här nere i Malmö.

 662. Conny skriver:

  Skivåret? Jag har nog en topp 10, men det är väl en månad kvar???

 663. Conny skriver:

  Lloyd Cole spelar på KB i Malmö på onsdag. Jag går dit då. Inte för att jag har höga förväntningar, utan för att ha hygge.

 664. gummo skriver:

  conny, matti, stalle: stort, stort tack. mäktig upplevelse. lilla ella edith såg ljuset till tonerna av ”these days”, till min förvåning, jackson browne-versionen (som frun föredrar, och som hon petat in istället för Nicos, min kopp thé). bonustrivia: i don´t wanna, samt tugboat, fanns med på förlossningsplaylisten, och var på isen strax före slutruscherna.

 665. Benny skriver:

  Dagens nyordsbildning: förlossningsplaylist

  Återigen grattis, Gattuso.

 666. stalle skriver:

  svt1 22.00 dokumentären om anvil. spinal tap på rikt.

 667. Benny skriver:

  mina två Go’ Kväll-bjudningar, yin och yang-tema:

  Yin

  Joe Strummer
  Federico Fellini
  Sara Lidman
  Leonardo Da Vinci
  (Robert Forster suppleant)

  Yang

  Mark E Smith
  Ingmar Bergman
  Neil Young
  John Coltrane
  (Per Ledin suppleant)

 668. Benny skriver:

  Ah, just de ja. Jag skulle såklart bjuda han Jesus, så kan man spräcka den myten.

 669. The KBoi skriver:

  congrats gummo!

 670. matti skriver:

  Anvil or nothing. Jag älskar den där filmen, jag älskar Anvil. Jag älskar musik.

 671. Lillis skriver:

  Benny! Äntligen en lista man kan relatera till. Jag har funderat mycket på den, dock inte kommit längre än Jesus ännu. Möjligtvis Hitler då, för att fråga hur fan han tänkte.

 672. kilo skriver:

  (Alltså den bilden på matti, jag garva så jag grät.)

  Gummo!! stort stort grattis!!

 673. matti skriver:

  Den är fin, bilden!

  Måste säga det igen: the Event är så sjukt, sjukt dåligt. Man tror inte det är sant men det blir bara värre och värre. Jag måste se det. Begreppet kalkonfilm har ju inte riktigt nåt värde längre, nu när man kan se vad som helst som är bra när som helst på dygnet, men det här är kalkon, trve kalkon. Länge sedan jag gottade mig så i andras misslyckanden. Cheap holiday in other peoples misery.

  House däremot, det är lika bra som vanllgt.

 674. hjon skriver:

  Fan vad ni ser på teve. Har nån sett ”Treme”? Jag har inte, men allt jag sett och läst av David Simon innan håller ju hög klass. Är det värt att ta del av lite filer?

  Gummo: Stora grattis!

  Kaninmannen: Du är det största fanset! Jag minns när du med blank blick darrande berättade att du reciterat Matti för honom själv på Trästocks, kanske 1997. Minns du?

  Är tio-i-topp album eller låtar eller är det helt öppet?

 675. Backlund skriver:

  hjon: Treme föll platt tycker jag tyvärr. Hade också hoppats på finare fisk.

 676. Conny skriver:

  Wavves på Babel i Malmö. Väldigt bra. Osannolikt seg publik.

 677. Conny skriver:

  2011 års bästa skiva har Nerverna gjort. Oslagbar. Världens bästa band.

 678. matti skriver:

  Babel. osannolikt segt ställe.

  Bara album, och jo, det är minst en månad kvar egentligen. Ville egentligen mest trigga igång KBoi till att skriva igen. Han är fan alltid först med årsbästa.

  Man får självklart göra separata årsbästalistor på teve, låtar, fläskminnen etc. Sorry att jag skrev det med gemener och sist. Vet ju vad som är viktigast egentligen.

  Och det stämmer kanske det där med 2011. Men bob hund släpper också…

 679. Conny skriver:

  De sista skola bliva de första.

 680. jizz skriver:

  Kboi, hjon, kilo. Tack.

 681. matti skriver:

  Idag är den sämsta dagen. Men det kanske blir värre i morgon. Sånt kan man aldrig veta. På fredag är det barnbidrag i alla fall.

 682. matti skriver:

  Den här skivan, minns ni den? Mare Kandre drömmer i sin himmel om Brian Wilson. En favorit. Lätt med på min topp 100 bästa skivor genom tiderna.
  http://open.spotify.com/album/4HaUNXPbeilJYfYCWRBKt3

 683. stalle skriver:

  de hamnade väl lite i skymundan när det begav sig. tyvärr.

 684. kilo skriver:

  Fantastisk sång där, särskillt ”there she goes”. Otroligt.

 685. The KBoi skriver:

  Det heter Fläskminnen. Och det kommer en årsbästa, tare lugnt.

 686. matti skriver:

  Are you in Sweden? Or in France? Or in the U.S, mr Boi?

 687. hans skriver:

  i find myself exposed, i´ve become what i despised the most.

 688. matti skriver:

  Fan vad den var svår! Fick tänka i flera minuter, hans.
  Nån annan?

 689. matti skriver:

  Jag vet ju att det inte var korrekt citerat, men vad du alluderade på, fattar jag. Och lite sorgligt om det är bokstavligt menat. Från din sida alltså.

 690. Lillis skriver:

  Ted Gärdestads första tre. Gu vilka ångestdämpare. Fast mest de första två.

 691. The KBoi skriver:

  US. France on söndag.

 692. hans skriver:

  at the warehouse från holy, holy, så himla vacker. och så bra skivan är. jag glömmer alltid bort det. och inte bostavligt.

  tibet, på den plattan. det är något med den som påminner om in the air tonight, genesis. medvetet?

 693. hans skriver:

  och texten till closure, my god, så jävla bra. och avslutningen, med hawser och tugboat. scheissejävlar.

  det är ju ett mästerverk. som jag då och då snackar ned.

  skämmes, ta mig fan, hasse

 694. matti skriver:

  ikväll ska allt vara inspelat, allt. Sen jävlar. Åh, det är så bra.

 695. Anonym skriver:

  Ja, jag återkom aldrig i FLÄSK-ärendet senast. Detta kommer sig av att jag istället för att åka till ett FLÄSK-rökeri blev lurad at åka till ett fiskrökeri. Där fanns det reeeeuuugd eeeooouuuulllll, men knappast något att skriva utförligt om.

 696. kilo skriver:

  Varför namnet Bear Quartet?
  Fläskkvartetten var upptaget.

 697. matti skriver:

  Gud. En klassiker blev det. I dare you to differ. Född fel, heter låten.

 698. matti skriver:

  Jim driver med Gabe i senaste Office. Gammal, vintage, Dwightklass på det.

 699. Conny skriver:

  Herregud. Jag och Christian med Champagne kl. 05.30 på kontor inne i Stockholm city. I love you. all of you.

 700. marcus skriver:

  matti: Det var roligt! Annars tycker jag det har blivit sämre i de senaste avsnitten. Fast jag älskar det ändå. Men hur ska det bli utan Michael egentligen? Älskade när han skulle vara Upptagen Chef, när erin bjöd inom honom till den där tv-kvällen. (angående the office alltså)

 701. officegirl86 skriver:

  sluta spoila! det gäller dig också matti! don’t be a toby.

 702. marcus skriver:

  förlåt, officegirl.

 703. matti skriver:

  Allvarligt, hur kan du kalla dig OfficeGirl86 om du inte håller dig uppdaterad? Noob.

 704. noobgirl86 skriver:

  men give me a break! jag suger bara lite längre på karamellen. AND THAT’S WHAT

 705. Conny skriver:

  Det blir bra, det vi gör med jävvlaskånebandet! 8 grunder av 12 lagda. Vi börjar ana vad det blir för skiva. Vi kommer ha material över som vi inte hinner. Minst 4 låtar, varav åtminstone 2 är singelkandidater, kommer inte spelas in nu. Med andra ord råder det ingen brist på material.

 706. Conny skriver:

  Jag skrev just ett rätt långt meddelande som handlade om ’Lys upp mig som en stjärna’. Sen raderade jag det istället för att skicka det. Har så svårt att hålla mig, men det vore ju för taskigt att stjäla första upplevelsen ifrån alla er som inte kunnat höra den nya versionen än. Men, ja, satan. Någon skulle lätt kunna skriva en roman eller doktorsavhandling utifrån den där texten.

 707. frans skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=t6R77eGx8xM

  fan detta är dope ändå, helvete vad bäst han r ibland

 708. Conny skriver:

  Tack frans. Fantastisk version, och bra filmat… Men de illustrativa bilderna från 4.28 in i klippet och framåt är ju totalkalkon! Den som redigerat måste ju vara sinnessjuk!

 709. frans skriver:

  ja. men låten är fan en av mina topp 10- , fattar att alla indieshellacbloggare på denna sida tycker jag är dum i huvudet,, emn detta är mitt shit..

 710. Conny skriver:

  Jag var djupt nere med Bruce några veckor i somras. Köpte allt det gamla och lyssnade igen. Min favorit är numer The Wild, the innocent…, men också första är bra. Och Born To Run. Och 75% av Darkness on the edge… Och Hälften på The River. Gillar inte när han börjar sjunga om bilar. Cadillac Range och de där låtarna får mig alltid att vilja kräkas. Och bäst av allt tycker jag ändå Nebraska är. Sen är det slut, för min del. Inget efter Nebraska tycker jag är sexigt.

  Men så, vad hände just när jag var nere med Bruce igen? Min tjej drog. Så just nu är det så att så fort jag hör Bruce så kommer jag att tänka på mitt livs jobbigaste och vidrigaste veckor…

  Nåväl. Allt går över.

 711. matti skriver:

  Hehehe. Finns väl ingen indiesida i världen man talat så gott om Bruce som här (och gamla BQ)? Den som gillar/gillat/lyssnat mest på Shellac mest av alla jag känner är ju du, Frans. Och alltså, det är ju grymt. Du behöver ju inte vara mot något påhittat bara för att du gillar en grej, kompis.

 712. frans skriver:

  TYcker man ska vara emot piss och skit,,

 713. stalle skriver:

  är det inte bara för att vi förknippar usa-bilar med raggare som vi inte riktigt köper bossens bil-låtar? eller?

 714. matti skriver:

  Shellac är ju inte piss och skit. Inte Bruce heller. Däremot många som gillar dem, Särskilt de som gillar Bruce. Det beror på att de är fler.

 715. matti skriver:

  stalle: Det är för att de låter likadant allihopa. Utom Stolen Car, det är ju en av hans bästa.

 716. stalle skriver:

  likadant schlikadant.. int vet ja.

 717. matti skriver:

  Fast ni kan ju räkna med en Bosslista på Sptfy vad det lider. Jävla er.

 718. matti skriver:

  stalle: och Racing In the Streets. Men jag menar de där som låter som Cadillac Ranch utan att heta det.

 719. frans skriver:

  hela darkness dokumentären som fölljde med boxen var svin kul att se. Kan jag rekomendera. 800kr för 3 cds och 3 dvdr..

 720. stalle skriver:

  jag tror iaf att jag har en poäng.

 721. matti skriver:

  Ja. Jo. Du har nog det. Men, och det är förstås snobbigt, men jag tycker bossen är underskattad OCH överskattad. Att gillar man en viss sorts låtar fattar man inte min sorts. Blä, vad äcklig jag är.

 722. stalle skriver:

  det känns i vart fall charmigare när neil young sjunger om sin gamla pickup än när bruce sjunger om en bil.

 723. gummo skriver:

  Stolen Car-upplevelsen blir än starkare när den åtnjuts till scenen i Copland, när Stallone på ett implicit sätt förklarar sin livslånga kärlek till den där skönhetsmissen som valt, ehm, fel partner.

 724. Conny skriver:

  Ni säger det bra allihop. ’Cadillac Ranch’ är ocharmig. Till skillnad från Hawkwinds ’Silver Machine’ t.ex. Eller 2-4-6-8 Motorway med Tom Robinson. Det finns tusen underbara raggarbilslåtar.

  Neil Young och Bruce skulle jag förmodligen gilla mindre om jag var amerikan. Då skulle jag kräkas mer på deras konservatism. Ungefär som jag kan må dåligt över deras svenska generationskamrater – Uffe och Pugh – när de kör det bittra tugget. I den här texten är det som allra allra värst:

  http://open.spotify.com/track/5RxUHbSN1tH3CY6rLciDBS

  ’…Var finns hederliga kvinns / som fostra sina barn i harmoni…’.

  Alltså, män i övre medelåldern som sörjer vinylskivan och gamla hederliga slagsmål, och kvinnor som nöjde sig med att ta hand om barnen. Det är den sidan av Bruce, Neil Young och Lundell som jag har problem med. Och det är den konservativa sidan jag hör i allt med Bruce efter ’The River’, och även på billåtarna på det albumet.

 725. Stålu skriver:

  Matti, du har fel om Raubtier. Dom är lika mycket Mardröm som Kiss är satanister. Vill du ha äkta norrländsk horror så är det Anton Björkenvall från Kiruna. Det är dom förklädda man ska akta sig för. inte dom teatrala.

 726. Stålu skriver:

  Förresten, vem har mest star quality, The Gaslight Anthem eller Bruce Springsteen? http://www.youtube.com/watch?v=Ul0XCTeJx_o
  Personligen har jag ju ingenting emot när dom bästa hjälper dom mindre begåvade i lokalpatriotismens namn.

 727. Conny skriver:

  Svårt och dubbelt det där, Stålu. I klippet ovan känns det ju bra. Men när David Bowie spelade live med Arcade Fire efter ’Neon Bible’ kändes det mest som dödskyssar tyckte jag:

  http://www.youtube.com/watch?v=1-wEBmLht5g

 728. stalle skriver:

  conny: du har poänger du också. men när det gäller neil bortser jag från det mesta.

 729. Anonym skriver:

  Asså, är inte Anton rätt lik någon som brukar skriva här rätt ofta..då menar jag nyllet…ibland..kanske inte.

  http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=anton_bjorkenvall_-_love_will_always_get_us_down&videoid=862143

 730. matti skriver:

  Stålu: Det är min mardröm Raubtier är soundtracket till. Lägg dig inte den du. För övrigt, och det skrev jag också, är det en komplimang

 731. Benny skriver:

  Skeda med Björgen.

 732. Stålu skriver:

  Jaha, minns att du menade det som en komplimang, men inte att det var till din mardröm. Då var det ju nått helt annat.

 733. Arkivarien skriver:

  Så här vare: ”Jag lyssnar på senaste Raubtier. Ett och annat går upp för mig.
  Det är soundtracket till min värsta mardröm. Det dånar ur en bil med blinkande underrede i en del av Sverige jag är livrädd för. Det är helg i Tornedalen, i Råneå och Boden. Det är natt på jorden, det är fucking Åmål. Alltså, det här är komplimanger. Det är skalpell rakt igenom min goda smak.”

 734. matti skriver:

  Men Springsteen har gjort mycket bra efter The River. The Ghost of Tom Joad är en av hans bästa.

 735. Conny skriver:

  matti. jo, jag vet att det finns bra grejer efter the river. men jag ville vara lite raljant, och känna mig lite som punk.

 736. matti skriver:

  Fatta vad mycket punk det finns som är bättre än Springsteen!

 737. matti skriver:

  Alltså, för perspektivets skull.

 738. Conny skriver:

  Flera tusen låtar. Angående det där sista. Men en sak som talar till Springsteens fördel är att han gav bort ’Because The Night’ till Patti Smith. Hans bästa låt.

 739. frans skriver:

  Inception . betyg 1

 740. matti skriver:

  conny: Ja. och att han är med på Street Hassle.

 741. Benny skriver:

  Kanske lite lätt såhär på måndag förmiddag, men.

  Driving my first car, my elbows in the breeze, with all these people that I never, never need.

 742. frans skriver:

  kom igen nu matti,,,

 743. frans skriver:

  visa vart skåpet ska stå-

 744. Lillis skriver:

  Benny: Spring rain.

 745. matti skriver:

  Vaddå? Vicket skåp?

 746. börje sprängsten skriver:

  jag vill ha rokad konservatism. kvinnorna på jobbet och männen i hemmet! tar gärna hand om barnen, matlagning och städning… bara jag slipper gruvan

 747. Benny skriver:

  Jag vill ha rockad konservatism, alltså mer av den här Birro-showen där han kallar sig Strummer.

  Vidare: Visst betyder det att man vill knulla/bli knullad av någon, om man pokar på facebook?

 748. stalle skriver:

  benny: poka mig får du se.

 749. Conny skriver:

  Benny: Hahahahahaha!

 750. P skriver:

  Stakka Bo har regisserat nya Walking Dead. Där ser man. Here we go!

 751. Anonym skriver:

  Skitsnack. Stacka bo är uteliggare, hemlös, fylltratt, och sågs senast få en golden shower av Sten-Åke Cederhök i Karlaplans fontän. Så, kom inte här och snacka.

 752. gummo skriver:

  ”Vi får det oavbrutet sämre och sämre…”

  Is that right?

  http://ekonomistas.se/2010/11/22/har-fattigdomen-okat-i-sverige/

 753. matti skriver:

  Förstår inte varför jag dras in i det här varenda gång jag har en åsikt. Men, men.
  Ledsen om jag med ”vi” fick dig att tro att jag menade ”alla”. Somliga får det sämre och sämre: de dementa, de redan utslagna. Och för att ta det närmare mig själv: kulturarbetarna. Fast du kanske räknar dessa (oss) till de tidigare nämnda? Folk som tar den där sortens undersökningar för allmänrådande tenderar ju att göra det. I textens (min texts) kontext stämmer det. Vi får det sämre och sämre, that’s right.

 754. P skriver:

  Anonym: Då tar jag tillbaks det och ber om ursäkt om det oroade dig att någon skulle missledas.

 755. Skamsen skriver:

  Jag såg Teenage Fanclub förra veckan och stod ännu en gång och försökte förstå varför alla recensenter alltid höjer Norman Blake till skyarna. Kan någon förklara varför alla tidningar alltid beskriver honom som det stora geniet i bandet? Jag fattar inte grejen. Har det sin grund i att han står i centrum på scenen? Eller att han är den enda som ler mot publiken och verkar bry sig?

 756. P skriver:

  Han skriver ganska trevliga popdängor i alla fall. Fast det gör ju fler i det bandet. Jo, det är nog att han ser så trevlig ut.

 757. Backlund skriver:

  P: Man ska inte komma och snacka tydligen. Undrar varför.

 758. martin h skriver:

  Skamsen: Men Blake är ju bäst? Sjunger finast och skriver många av de bästa låtarna. Sällan några dippar också. Love kommer inte långt efter och han får nog också sin beskärda del av hyllningar. Till exempel Lokko:

  http://www.svd.se/kulturnoje/musik/brott-mot-rockens-regelbok_4804025.svd

  McGinley är snäppet efter de andra två, både när det gäller sång och låtar. Och någon vidundergitarrist är han ju inte. Tycker jag då.

 759. P skriver:

  Backlund: Om något ska man akta sig för folk som tittar på när Sten-Åke Cederhök ger Stakka Bo en golden shower.

 760. Backlund skriver:

  P: Word.

 761. P skriver:

  Tre Östersundare i rad! Hat Trick!

 762. matti skriver:

  Bra gjort Stakka Bo! Bästa avsnittet hittills. 4 skulls.

  OBS!! Spoilervarning!!!!Hade velat se lillsyrran re-animeras. Då hade det varit fem döskallar. Men fyra är bra det med.

 763. Backlund skriver:

  Det kommer nog ska du se.

 764. w skriver:

  fan matti! när du skriver spoilervarning sådär måste du ju hoppa en massa blanksteg med nästa stycke.

 765. matti skriver:

  Backlund: Jo, men knappast intill storsyrrans ansikte…

  det är fö en rolig grej i Return of the Living Dead, när rigor mortis sker medan de fortfarande fortfarande lever, snubbarna.Fan vad jobbigt. Hela filmen finns på YouTube

 766. matti skriver:

  Hehehe. Sorry, w. My bad. Or evil.

 767. Backlund skriver:

  matti: Nä, tyvärr. Men så man hoppades.

 768. Backlund skriver:

  Som en lördag utan godis. Eller fredag utan öl.

 769. frans skriver:

  jag får det fan bara bättre och bättre,, orättvist jag vet!. men det är sant.

 770. matti skriver:

  Frans: men så bor du i STOCKHOLM också. Tänk ett äldreboende i Piteå. De låser in en och slänger bort nyckeln. Pumpar en full med knark först. Kanske inte så dumt egentligen.

 771. Benny skriver:

  Class war!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 772. frans skriver:

  Matti: låter som en dröm..

 773. gummo skriver:

  Matti: vaddå ”dras in”? Det du kallar för åsikt, kallar jag för ett påstående om hur världen är beskaffad/hur den förändras. Ledsen om jag tolkade ”vi”-et så brett som att gälla aggregerad nivå, men det fanns liksom inget i kontexten som implicerade att det rörde sig om en bestämd del av samhället (kulturarbetare etc.). Jag råkar tycka att det är forskningen, och inte allmänna tyckanden, som ska få avgöra om saker och ting förändrats till det sämre. Och läser man den forskningen, tycks det INTE som om de absoluta fattigdomsnivåerna försämras (dvs de som redan har det sämst får det alltså inte sämre). Om man alltså ska ta socialstyrelsens senaste rapport på allvar är alltså läget sådant att ”Slutsatsen är därmed att fattigdomen faktiskt har minskat i Sverige sedan slutet av 1990-talet.”

  Återigen, jag råkar tycka att sådana här grejer är viktiga att vara noggrann med, även i anspråkslösa gästbokssammanhang. Ett annat exempel är den vitt spridda uppfattningen att främlingsfientligheten har ökat. Det har den inte. Enligt alla kända mått har tvärtom toleransen mot utrikes födda ökat kraftigt de gångna decennierna. Ergo, Sverige har icke blivit någon kallare plats att leva på.

 774. Backlund skriver:

  Bara relativt kallare.

 775. matti skriver:

  Ja men jag skrev i rubriken att det var typ en dikt. En annan grej som inte stämmer med verkligheten är att vi skulle befinna oss på ett brinnande eller sjunkande skepp. Säkert finns det forskning som visar på att det dessutom är enkelt att skilja de tu åt.

  Du har rätt i allt det där, men jag åberopar din fantasi. Hallå? Är du där?

  Att jag ”dras in” betyder att jag försöker försvara något som bara är en bild, en subjektiv grej, en känsla. Litteratur, liksom. Men det är klart att det inte går att försvara. Jag behöver inte det heller. Vad jag surar lite över är att du inte har någon rätt att anföra fakta i målet heller. För att det är en dikt, inte en politisk inlaga. Klart du kan pipa om innehållet, men jag behöver inte lyssna. Fast jag dras in och gör det ändå. Du kan gott anföra lite kritik vad gäller hantverk och språk om du vill, det vore i alla fall rättvisare.

  Rent faktiskt har jag fått det sämre, jag mår sämre iom de grejer jag skriver om i dikten; bristen på kollektivt ansvar och allmän empati. Sedan Alliansen (Fucking Rymdimperiet, filmen, inte bandet) tog över Men det hör inte hit. Vad jag hade för privata avsikter med att skriva den där texten hör inte hit. Jag ville det skulle vara en fin men lite hemsk stund med en dikt bara.

  Jag vill inte bråka. Även om det är kul och jag tycker om dig ändå.

 776. Benny skriver:

  Eftersom jag ENTE vill DRAS IN I den här samma-lika-diskussionen, som är samma som förra gången och gången innan det, förblir det här min ståndpunkt i klasskampen:

  http://www.youtube.com/watch?v=B55uUwMGorY

 777. Conny skriver:

  gummo: Dina inlägg är naturligtvis intressanta. Dessutom är de ju glädjande både i fallet med fattigdomen och i fallet med invandrarfientligheten.

  På samma sätt blev jag upplyft när jag i ett program på P1 någon gång under 80-talet fick höra att många fler svenskar var aktiva föreningsmedlemmar under 80-talet än under 70-talet. Det visade sig inte vara sant att människorna förr brydde sig mer. Glädjande.

  Men! matti skrev en dikt, trodde han i alla fall enligt rubriken. Det är inte fel att känna att alla bara får det sämre och sämre, även om det visar sig i en statistisk stapel att det i ett fall förhåller sig tvärtom.

  Jag läste mattis dikt mer som att vi fick det sämre och sämre inte ekonomiskt sett, utan mer gällande var och ens isolering. När kollektivet tänks bort, självförverkligande och karriär är de enda värden som premieras och uppvärderas så blir var och en till slut sin egen ö… kanske inlemmar man sina närmaste i ett vi, men man sätter upp staket för att skydda sig mot omvärlden. I den meningen får vi det sämre och sämre, tänkte jag.

  Men finns det statistik som säger att dagens tonårstjejer och tonårskillar psykiskt är mer välmående än tonåringar för tjugo år sedan så vill jag väldigt gärna ta del av den. Den statistiken skulle verkligen värma mitt fadershjärta.

 778. Conny skriver:

  asch, nu hann ju matti försvara sig innan jag hann skicka, men ni hajjar, jag skrev mitt förra efter gummos inlägg men innan mattis senaste.

 779. frans skriver:

  Skönt att läsa gummos inlägg. obs, inte skämt.

 780. gummo skriver:

  Conny skriver ”Men! matti skrev en dikt, trodde han i alla fall enligt rubriken. Det är inte fel att känna att alla bara får det sämre och sämre, även om det visar sig i en statistisk stapel att det i ett fall förhåller sig tvärtom”. Och Matti skriver ”Ja men jag skrev i rubriken att det var typ en dikt”

  Det är ju ni som är poeterna, så jag får ge mig här. Bara en allmän reflektion, helt vid sidan om det vi just har diskuterat, hur är det med poesin, friköper man sig från koppling till det pågående skeendet, när man väl sagt att det är en dikt? Kan jag skriva ”alla borgare är nazister”, och hävda den konstnärliga friheten? Kan man inte ställa krav på dikten att vara någorlunda förankrad i verkligheten.

  Nåväl. Jag får stå ut med att bli förlöjligad här – man har inte en chans mot en armé av poeter och deras vänner. Men, om jag har folkbildat en av er med en ”statistisk stapel”, då är jag nöjd. (F.ö., Conny, det är faktiskt fler idag som arbetar ideellt än på 80-talet, om jag förstår den moderna ideellt arbete-forskningen, så inte ens där blir det värre).

 781. gummo skriver:

  plus, tack frans. det är ömsesidigt. iallafall när det kommer till bruce och shellac.

 782. frans skriver:

  inlägg i debatten , barn bättre eller sämre???. : http://www.youtube.com/watch?v=ULujCvXQ8Xc&feature=recentf

 783. Conny skriver:

  gummo: Framstod jag som på krigsstigen i mitt inlägg så har jag uttryckt mig klumpigt. Jag har stor respekt för dina inlägg, och jag tycker statistik är intressant. Och att fler jobbar ideelt idag gör mig glad. Att ta del av sådan kunskap gör mig glad på rikt.

 784. frans skriver:

  se även uppföljaren,,, following sean,, helt övergrymt, nästan lika bra som han som följde dom ryska barnen i 25 år,,

 785. Backlund skriver:

  gummo: Förlöjligad tycker jag inte, och jag uppskattar själv statistiken. Den relativa siffran är vad som är mest skrämmande i mitt huvud. Men det kanske enbart är i mitt huvud då jag får tanken att siffran och kurvan syftar till relativt goda konsumenter istället för relativt fattiga människor.

 786. Benny skriver:

  Eftersom ni envisas med att fortsätta prata fattigdom, säger jag återigen http://www.youtube.com/watch?v=B55uUwMGorY

 787. matti skriver:

  Jag raljerade lite. Men i självförsvar.

  Klart man kan ställa krav på konsten, men ja, man friköper sig. Personligen anser jag att varken konsten eller konstnären behöver vara förankrad i verkligheten. Det är det vi har forskare till. Och politiker. Och journalister. Men det är ju jag då. Andra får tycka som de vill.

  Det här är en av årets filmer. Lite som en dikt, faktiskt, ungefär lika mycket verklig som min dikt: http://www.imdb.com/title/tt1470827/

 788. gummo skriver:

  Nu förstår jag dig inte. Siffrorna säger: ja, klyftorna här ökat, men nej, folk blir inte fattigare.

 789. matti skriver:

  Men jag tycker du gör dig dum på min bekostnad, gee. Klart du inte kommer undan med att skriva ”Alla borgare är nazister” bara genom att påstå att det är en dikt. Däremot skulle det mycket väl kunna ingå i ett konstnärligt sammanhang, en dikt exempelvis. Men du skulle ju aldrig skriva en sån dikt. Du tycker ju det är fel.
  Det finns folk som är experter på annat än det du är expert på. Säger inte att jag är det, inte på långa vägar. Men man är ingen idiot bara för att man kan andra saker, eller gjort/gör andra val än du.

  Jag blir tokig på att folk tror att konstnärlig frihet är jämställt med utvecklingstördhet. Särskilt när smarta människor gör det. Då är det något annat bakom. Avundsjuka eller nåt.

  Ni är några som skriver här ibland som drar lite åt det hållet. Fair enough, men räkna med mothugg.

 790. Conny skriver:

  Vad är verklighet? Det är ju lite där striden står. Är verkligheten bara ekonomi? Eller är drömmar och det abstrakta och tankens frihet även dessa ting ett slags verklighet?

  Vet att sånt flummeri som ovan kan missbrukas av högerkrafter. Men likförbannat är det ju sant. Det går inte att stoppa hela livet i en liten låda och bestämma vad som är verkligheten. Då kan det bli som i Sovjet istället.

 791. Conny skriver:

  Ni vet, uppbygglig konst som är till för massornas väl.

 792. Conny skriver:

  Kontra Tarkovskij. ’Stalker’.

 793. Conny skriver:

  Poesi för fan.

 794. Kunta Kinte skriver:

  Conny: Vad läser ni för poesi i det skånska bandet? Och tror du att Rock-Thomas nånsin skriver en diktsamling eller liknande? Kanske en roman, eller en lavin med haikus som man kan prenumerera på och få i brevlåddan? Varje måndag. Så får man. En ny haiku. Från. Rock-Thomas. Det vore ju en fin julklapp till envar!

 795. Kunta K skriver:

  Jag googlade och fann svaret.

 796. Conny skriver:

  Kunta K: Bra, för jag har inget entydigt svar på den frågan. Vi är ju flera olika personer. Vet bara att flera har gillat Öijer, Tranströmmer och någon Majakovskij. Jag gillar bl.a Ragnar Thoursie, Stig Larsson, Kristina Lugn, Märta Tikkanen, Gunnar Björling och Baudelaire. Har läst alldeles för lite ny poesi de senaste tio åren.

  Men i mitt senaste inlägg menade jag med ’poesi’ mer allmänt den kraft som finns inom allt kreativt skapande. I en mening uppenbarar sig poesin ibland t.o.m. i mitt vaktmästarkneg: när en kabelsanering blir elegant, eller en möblering, eller när ett problem löses.

 797. gummo skriver:

  Matti, first things first. Ett par saker från ditt förra inlägg: ”Det finns folk som är experter på annat än det du är expert på.” Eh. Ja. Vad i mina inlägg säger något annat? Sedan ”Men man är ingen idiot bara för att man kan andra saker, eller gjort/gör andra val än du.” Nu glider iväg ordentligt, enormt pejorativt argumenterat, och här börjar du klistra på mig uppfattningar för att få mig att framstå som något jag absolut inte är, och du glider bort från innehållet i saken som jag tycker är intressant att diskutera. Du börjar bli personlig på ett otäckt sätt, som förstärks av: ”Jag blir tokig på att folk tror att konstnärlig frihet är jämställt med utvecklingstördhet. Särskilt när smarta människor gör det. Då är det något annat bakom. Avundsjuka eller nåt.” De här passagerna handlar ju om en radda andra grejer än det jag trodde vi pratade om, som möjligen bottnar i andra diskussioner i haft, eller ett försök att lämna huvuddiskussionen genom att, eh, klistra etiketten elitist elller liknande på mig.

  För, det här är min grundpoäng. Du vill ge signalen att du är en ”politisk” artist, poet. Massor av dina texter andas detta, och även en hel del av grejer du säger andas detta också (minns inte i hastigheten exakta citat, men typ att Johan Norberg aldrig borde ha fötts, att du vill skjuta Wallenberg etc). Min fråga är egentligen, och den är genuint nyfiken, var gränsen går för poesin, kan man säga att vad som helst är en dikt och komma undan saklig kritik för innehållet?

  Jag skulle vilja vända på det du skriver avslutningsvis, riktat till mig och eventuellt andra: det är klart som fan att du får skriva vad du vill, oavsett om det är under dikt-flagg eller något annat, men räkna med mothugg. Kan inte diskussioner få förbli diskussioner, utan överdrivna brösttoner och illa dold fientlighet och anklagelser som avundsjuka och elitism. Otrevliga små debattknep.

 798. vp skriver:

  nu blev det dålig stämning här.

  kanske kan detta muntra upp. en helt ny dokumentär om the bells. http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 799. matti skriver:

  Jag fortsatte sura pga av följande ”hur är det med poesin, friköper man sig från koppling till det pågående skeendet, när man väl sagt att det är en dikt? Kan jag skriva ”alla borgare är nazister”, och hävda den konstnärliga friheten? ”
  För att du är smart, för att du redan vet vad jag tycker om det. Jag tyckte det var att göra sig dum och lite förmer på min bekostnad. Men om så inte var fallet, om det var en genuin och allmängiltig fråga och inte bara ett försök att lägga det citatet i min mun så ber jag om ursäkt.
  Och försöker svara. Njaeej. Blir svaret. Jag tycker att ju närmre verkligheten man kommer desto mer ökar kraven på vetenskaplig trovärdighet. Men den trovärdigheten är fortfarande underordnad den konstnärliga. Att jag blir ifrågasatt av just dig, som känner mig och är väl medveten om min kontext som ”politisk artist, poet”, är kanske ett underkännande av min konst/poesi/mitt artisteri. Jag misslyckades med mitt uppståt den här gången. Det kan jag ta och ta till mig. Men det innebär inte att alla alltid måste ha alla svar hela tiden. Jag tänker på såna som Stig Larsson, Dror Feiler, Penny Rimbaud, Henry Rollins, Steve Albini, Carl Johan DeGeer, Anna Odell, Lars Viiks, Maja Lundgren etc. Dvs sådana som ifrågasätter rådande normer och föreställningar om rätt och fel på djupet. För att inte tala om alla andra. de som inte är artister eller vetenskapsmän överhuvudtaget. Som klagar på invandrare. Som klagar på rasister. Deras röst måste också få höras. I den mån är jag en politisk artist, en som medelst artisteri torgför åsikter och inte bara surrealistiska eller impressionistiska bilder, hämtade ur drömmar eller drogrus.
  Men nu handlar det inte om mig så mycket i din fråga, som om det konstnärliga ansvaret vs den vetenskapliga korrektheten i stort, om jag förstår dig rätt? Men det ansvaret har jag avhandlat här flera gånger om, senast var det väl när det debatterades Albini och Sonic Youth. Innan dess var det väl just om valet och Vilks existensberättigande.

  Slutligen några ord om ”illa dold fientlighet”. Vadå Fientlighet? Vadå Dold? Jag räknar självklart med mothugg. Jag vill ha mothugg.
  Jag tycker det är underligt att ifrågasättandet av min dikt kommer drygt 850 kommentarer efter att jag publicerade den, jag tycker det är typiskt att detta mothugg kommer från dig och rör den vetenskapliga sanningshalten i en del av en mening. Inte så att din kritik var typisk i sig, men tråkigt att det är du som alltid är den som får dra de här debatterna med mig.
  Vår offentliga relation börjar bli lite stereotyp, is all I’m sayin’!
  Jag hade hoppats att kritiken skulle komma på en gång och rört det i mina ögon mest uppenbara: kan en dikt verkligen se ut sådär?

  Minns en diskussion jag var med i en gång, med riktiga författare (till skillnad från mig själv alltså), där det på allvar debatterades om ordet ”gladpack” kunde ingå i en dikt som aspirerade på att vara tidlös. Det var ju hjärndött. För det är klart att man kan skriva om gladpack. Kan man däremot skriva om samtiden med samtida begrepp (Sverigedemokrater, Alliansen, Willys etc) och få någon att se bortom ordval och sentens, och i stället se till det konstnärliga värdet i det? Tveksamt faktiskt. MITT problem med politiska texter är dels det som händer nu, mellan dig och mig gummo, men också att idéen om politisk konst är så stark att konsten de facto blir lidande. Som dikt betraktad är den inte så bra den där. Jag har överhuvudtaget inte varit inblandad i så mycket politisk konst som varit bra. Tanken är för stor, tanken OM det politiska överskuggar min förmåga att förvalta den, göra konst av den.
  Två gånger kommer jag på, på rak arm, som resultatet levt upp till ambitionen. I Can Wait, där jag tycker att jag lyckades såväl exemplifiera (paret med hjärtan i stället för plånböcker, vikten av att ha mat på bordet) som att säga var jag står ideologiskt: vänstra sidan är den rätta sidan. Den andra är What I Hate. Det är inte min text, det är inte min låt, men det är så politisk konst borde vara: privat och arg, inte innehålla lösningar. Trovärdig på det konstnärliga planet snarare än det vetenskapliga. Nån dikt i Göta kanal kanske snuddade vid godkänt i det avseendet också.

  Jag har texter på den här nya skivan, den som kommer till våren, lätt är de mest politiska jag gjort sedan jag var liten punkare. De liknar dikten här ovanför litegrann.

  Slutligen, om jag blev personlig på ett otäckt sätt så ber jag miljarder, miljarder gånger om ursäkt. Det VAR riktat mot eventuella andra med, det handlademycket riktigt om en radda andra grejer med. Jag var tendentiös, och det var fult av mig.

 800. matti skriver:

  Conny: Roligt att du nämner Stalker. Filmen jag tipsade om, Monsters, har flera beröringspunkter till den. De politiska insinuationerna i Monsters var kanske lite billiga (muren mot Mexicos nordsida, etc), men vafan. Grym film ändå.

 801. gummo skriver:

  Matti: eh, du behöver inte be om ursäkt, det är säkert minst lika mycket mitt fel. Jag vet egentligen inte vilken issue jag adresserade i mitt första inlägg, det var bara en länk till en tankeväckande forskningsinsats (att fattigdom kan minska fast inkomstklyftorna ökar), och så valde jag att hänga upp det på en passage i ”typ-en-dikten”.

  Månne var min irritation inte alls riktad mot dig, utan en fortsättning på en gammal diskussion om vad jag kallar för slentrianvänster: det finns så oerhört många som kallar sig vänster, som bergsäkert säger saker om hur världen är beskaffad, utan att stödja sina påståenden med cold hard facts (exempel är här ”Sverige blir en kallare plats, folk är mindre solidariska, främlingsfientligheten ökar och fattigdomen växer lavinartat, och allt det här är borgarnas fel”).

  Det är såklart inte med dig, Matti, jag härjar, även om jag ser att det kan se ut så, och definitivt inte med din poesi (även om jag är genuint och uppriktigt nyfiken på relationen poesi-verklighet, i synnerhet om man som poet har ambitionen att förändra, göra samhälleligt avtryck). Jag tror att jag är mest intresserad av att diskutera vänstern, möjligen socialdemokratin, och vad man kan göra för att förnya och förstärka det vi kallar för demokratisk vänster/demokratisk socialism. Min bestämda uppfattning är att vänsterns största problem, är att den inte inser att den har stora problem, skitstora problem, och att det rör allt från personaluppsättning till retorik till kalibrering av ideologin till ett nytt samhälle. Det är nog min issue. Tror jag.

  Förlåt att jag tar plats nu, men, det här är grejer jag hinner tänka en del på när jag fått två veckor på mig att, betald av vårt fina välfärdssystem, sitta i bara kalsonger, agera hushållsnära tjänst åt hustrun, samt tänka lite för mycket kring grejer.

 802. vp skriver:

  temat ni diskuterar, eller nästan i alla fall, berördes i gårdagens vetenskapens värld. det handlade om hur vi utnyttjar jordens resurser och hur vi ställer till det för kommande generationer. det är, tycker jag, mycket intressantare än en diskussion om vänster och höger i ett land där vänster inte ens är vänster och höger inte ens är höger.

  (f ö kan jag nog räkna mig till slentrianvänstern. i den meningen att jag har en grundläggande ideoligisk övertygelse som leder mig dit oavsett hur samhället utvecklas. det hindrar dock inte att jag köper städhjälp (vitt) och troligtvis kommer att välja friskola åt min dotter. eller kanske är det just pga slentrianprefixet som jag kan göra det och fortfarande se mig som vänster?).

 803. gummo skriver:

  vp: du faller inte in under slentrianvänster-definitionen såsom jag definierar den. Slentrianvänster är, för mig, gärna lite yngre människor som är vänster av identitetsbyggnadsskäl, än efter en noggrann samhällsanalys eller övertygelse. En helnykter poppunk-kille uttryckte det hela rätt bra på en (för min del) blöt efterfest på Blekingska en gång: ”Jag fattar inte varför så många unga idag misstar radikalitet för att ha på sig skitiga kläder, inte duscha, vara fulla, gapa och kasta sten”. Du är mer Göran Persson/Per Nuder-vänster, som vill rätt, men äter foi gras till frukost, där champagne är frukostdrycken.

 804. frans skriver:

  GO !!! Nordkorea säger jag..!

 805. Benny skriver:

  Vad jag förstår handlar diskussionen om EXAKT det här. http://www.guardian.co.uk/science/the-lay-scientist/2010/nov/20/1

 806. bara en synpunkt eller två skriver:

  Ingenting i Mattis dikt motsäger ju egentligen att fattigdom kan minska fast inkomstklyftorna ökar. Dvs är man på ”fel sida” av inkomstklyftan så får man det mycket riktigt sämre och sämre. Detta har ju varit känt sedan länge, redan under sossetiden på 90-talet ökade klyftorna vilket konstaterats massor med gånger. Min egen högst professionella analys av detta är att det uppstått som ett resultat av sossarnas marsch åt höger som pågått sedan slutet av 80-talet och som jag tror kraftigt bidrar till att man nu är ett identitetslöst parti. Inte fan är man ett parti som står på de svagas sida längre iallafall. Inte heller ett arbetarparti. Sossarna och moderaterna skiljs endast åt i fråga om retoriken numera. Rapporten du länkar till avser tiden fram till 2008, dvs före den famösa ekonomiska krisen där många blev av med jobben och sedan inte fått tillbaks något kneg. Arbetslösheten fortsätter vara hög, ungefär på en nivå som Anders Borg inför förra valet beskrev som ”massarbetslöshet”. Märkligt nog använde han inte just det ordvalet inför det här valet. Så att. Det är väl allt annat än skrivet i sten att fattigdomen inte ökat till dagsläget? På annat håll har man kunnat läsa att 50 000 tjänster försvann med den ekonomiska krisen. Dessa kommer inte återvända. Och har man inget jobb eller är man inte frisk (eller rentav: är man poet) – då har man det inte så jävla lätt med ekonomin många gånger. Jag tycker det är odiskutabelt att Sverige blivit kallare om inte ur synvinkeln att det finns inte längre något parti som argumenterar för de svaga i samhället och samtidigt kan göra det på ett sätt som tilltalar stora grupper. Dvs vänsterpartiet kommer fortsätta framstå som stollar för det stora flertalet på ett sätt så de aldrig får något praktiskt inflytande. Vem fan ska man rösta på om man har vänstervärderingar? Listan av lämpliga partier är oerhört kort.

 807. Benny skriver:

  Haha. Det går inte att förstå komplexiteten/brokigheten i denna gästbok, under en livstid. Och detta trots att endast det rationella könet finns representerat.

 808. Lillis skriver:

  En grej som jag tycker är fel och som jag tänker yppa, även om jag bävar inför att ge mig in i denna debatt mer er retorikgiganter eftersom jag inte kan eller är särskilt insatt i politik, är den här grejen som VP nämner kring städhjälp och friskola. Att det finns något slags outtalat krav på att om man har en politisk ståndpunkt, höger eller vänster, så måste man göra avkall på allt som finns i systemet men som inte ingår i planen för ens ideologiska övertygelse. Alltså, att man i alla situationer ska ”leva som man lär” för att inte andra ska kunna underminera ens åsikter. Till exempel då att om man tycker/röstar vänster INTE ska sätta sina barn i friskola, av ideologiska skäl. Eller som när Jan Björklund i partiledardebatten före valet försökte sätta dit Lars Ohly för att han opererat sitt trasiga knä på en privatklinik trots att han är emot privatiseringen av vården.

  Det är ju stört.

  Det finns en viktig skillnad mellan det privata och det andra, tycker jag. Att även om man TYCKER en sak så LEVER man i en annan värld, med andra förutsättningar. Man lever inte i den värld man tycker borde vara. Och när man lever så bör man, och har man rätt till, att leva och förhålla sig till omvärlden under precis de premisser som finns. Man behöver inte använda systemet bara på det sätt som man skulle önska att det fungerade. Det är två olika saker, och det är väl klart som korvspad att man vill att sina egna barn ska gå i den bästa skola som finns. Men det är ju verkligen ingen motsättning mot att samtidigt tycka att skolsystemet borde vara både jämlikt och ge samma möjligheter för alla, samtidigt som skolan borde bli bättre än vad den är – för den ju verkar ha problem – men att de förbättringarna borde komma alla till dels och inte bara de som väljer rätt skolor. (Och problemen i skolan, för att ge mig in i en Nilsénsk parantes här, villl jag påstå har motsatta orsaker jämfört med vad flumskolemanifestet säger. Problemet är inte eleverna utan lärarna, för att göra en lång tanke kort. Det behövs inte hårdare krav, det behövs bättre pedagogik och mer innehåll till lektionerna. Det är ju några år sedan jag gick i skolan men som jag minns det handlade det mesta om att sitta av tid eftersom att det inte fanns tillräckligt med vettiga, berättigade och verklighetsförankrade uppgifter att arbeta med. Liksom, finns det inte nog med kunskap att förmedla, och inte nog väluppbyggd pedagogik att förmedla den med, så är jag övertygad om att det leder till förtvivlade lärare som förlitar sig på närvarolistor och kvarsittningar som enda mått och verktyg för en havererad verksamhet. Vet inte varför jag tar upp detta, har egentligen inget med något att göra, och tror dessutom att jag är för långt bort för att ha något vettigt att säga om det i alla fall (fast det är väl Folkpartiet också?). Känns kanske också lite onödigt och poänglöst att i detta forum överhuvudtaget vädra en åsikt om att man tycker flumskoletanken är knäpp. Nåväl, äventyret fortsätter, även med det. Ju.)

  Hursomhelst (vilket jag skriver för att försöka hitta tillbaka till tråden, även fast jag just kommit ur en parentes och egentligen väl inte hade behövt göra det), så går jag till en privat vårdcentral i Göteborg för att den är så sjukt bra i jämförelse med det kommunala alternativet. Men jag skulle önska att det kommunala alternativet var lika bra. Tycker inte det ena motsäger det andra.

  Samma sak med skatter: jag tycker inte det är rätt att omyndigförklara oppositionspolitiker genom att visa att de personligen utnyttjat de skattesubventioner eller liknande som de i sitt politiska arbete motsätter sig. De har samma rätt som alla andra att ta del av det system som finns ÄVEN om de arbetar emot det och vill hitta ett annat. Åtminstone tycker jag det på ett rent principiellt plan, det är klart att det finns orimligheter på den punkten som gör att det inte går att dra en sådan generalisering ut i alla hörn och kanter. Till exempel är det svårt att säga att det är rätt för en avhoppad politiker att ta ut avgångsvederlag från riksdagen i femti år samtidigt som denne gör det samma från tusen styrelseuppdrag och samtidigt drar av alltihop på skatten, bara för att systemet ser ut så. Sådana situationer, som är förkastliga om än helt lagenliga, finns såklart också.

  I övrigt håller jag med om det där ni säger (eller antyder) är vänsterns största problem. Det förlegade som orsakas av den låga självinsikten. Det är fundamentalistiska krafter och förstenande normer som gjort att vänstern/sossarna idag till stor del är mer konservativa än de konservativa. Om ni förstår vad jag menar.

  För övrigt bör nämnas att jag inte är särskilt insatt i politik, att jag inte lever som jag lär (om man ens kan påstå att jag lär), och att jag avskyr och förkastar retorik. Jag föredrar självinsikt, självrannsakan, ja till och med självförakt, före allt vad retorik heter. Folk är överhuvudtaget i allmänhet alldeles för säkra på sin sak, och särskilt när det kommer till politik. Hade det inte varit för retorikens skull hade det varit möjligt för politiker att kompromissa och kanske till och med erkänna att de har haft fel ENBART med syfte att hitta bästa möjliga lösning på vad som nu är problemet i en viss fråga. Enda gången man gör så idag är när det är ett sätt att vinna nya poänger.

  I förlängningen kan man av detta lilla manifest uttyda en orsakslinje som leder tillbaka till fenomenet ”folkstyre”, där retorik är den metod som fungerar bäst för att få folks röster och vinna sympatier. Med andra ord slutar mitt resonemang med att jag förespråkar en självrannsakande och självhatande diktatur, och som ni förstår då slutar mitt resonemang också där det började: jag är inte särskilt insatt i politik, och jag tycker inte om det. Klarar inte av det, vill inte hålla på med det.

 809. stalle skriver:

  kortare inlägg tack, jag har en 15-månaders amöba som skriker i mitt öra.

 810. Lillis skriver:

  stalle: Läs bara sista meningen. Se det som en sammanfattning.

 811. stalle skriver:

  tack för ett föredömligt kort svar.

 812. Backlund skriver:

  Bra gjort. Är det någon mer som är kroniskt sen, eller kan någon ge en amatörpsykologisk analys varför jag är det, tack?

 813. spottloskigheten skriver:

  rösta inte!! stanna hemma. börja sno, organisera människor runt tjuvgodset, uppvigla, skapa underjordiska nätverk, sabotera lite charmant & diskret på arbetsplatsen, sjukskriv dig när du inte är sjuk, tjuvkoppla el, släpp nonsens-flygblad över plattan, skaffa dig en plastisk, ytlig identitet som ung, kasta sten, duscha inte, lukta gorilla som en riktig stadsgerilla, dra undan mattan för de akademiskt predestinerade vegetabila epigonerna, sköt du mitt så sköter jag ditt, bränn upp hela positivismen, snart blir ändock fallet för island, irland, grekland, portugal, italien, frankrike, spanien även högst påtagligt för dig, käre bror,,,,,,,,,

 814. gummo skriver:

  wow, spottloskigheten. tung analys. jag är ordlös, och lägger ned alla försök att resonera.

  lillis: word.

 815. gummo skriver:

  Le Kboi: mkt intressant, svensk självbild kräver viss restaurering i det där fallet…

 816. Le KBoi skriver:

  Jo, och Migrationsverkets chefsjurist borde kamma sig och sluta hitta på grejer.

 817. frans skriver:

  word.. ingen jobbar,, vi går i pension när vi är 50 sedan slår vi sönder hela jävla landet för att ”det finns ju inga pengar”

 818. Benny skriver:

  Så fort man vänder ryggen till, är det någon som går bakom den.

 819. En vän i Köpenhamn skriver:
 820. matti skriver:

  Meh! Här är man borta över en långlunch och så detta. En bra dag i gästboken, sanna mina ord!

 821. Hans skriver:

  Själv fastnade jag för den här formuleringen: ”Under senare tid har terrorn mot kristna och andra mindre religiösa grupper trappats upp.” Är det agnostiker som åsyftas? Eller mer de som ”typ tror på en högre makt, men inte direkt typ gud, typ”?

 822. Fläskkotlettmannen skriver:

  Jag tror de syftar på The Ark. En grupp som är lite sådär småkristna i största allmänhet men som inte gör så stor grej av det. Inte för att de är så små, men vilket land skulle ta emot dem?

 823. gummo skriver:

  Vad hände med den där mini-turnén med The Mo? Den missar man ogärna.

 824. Benny skriver:

  Första gången jag hörde Festen är Över började jag grina. Jag satt i en bil påväg från en fotbollsmatch, så stämningen blev jävligt underlig. Slentrianvänsterlipen.

 825. matti skriver:

  gummo: Ja vad hände med den?
  Benny: Slentrianvänsterlipen. Hahahahahaha!!!

 826. gummo skriver:

  Matti: Så pepp jag var på kombon The Mo och Nerverna. Det gick i brallerna.

  Meddelas endast på detta sätt: jag var först i världen med att köpa Skörheten och oljudet, samt att jag genomgick ungefär samma slentrianvänsterlip när jag hörde Fåglar.

  Bra knäck om Conny:

  http://www.dn.se/kultur-noje/musik/musiken-som-medicin-1.684063

 827. Benny skriver:

  ’Här kommer de varma getterna’. *imploderar av skratt*

 828. P skriver:

  Det där med slentrianvänster kan man inte låta bli att känna sig lite träffad av. I alla fall Gummos definition ovan. Jag är ganska ung och skulle placera mig till vänster på den politiska kartan.
  Jag tror på progressiv beskattning, fördelningspolitik, en stark offentlig sektor, arbetslöshetsbekämpning före inflationsdito, trygghet i arbetslivet och sådant. Jag betalar min fackavgift, arbetar vitt och är glad att jag är i position att ens kunna göra sådant. Jag är ganska hel och ren och kastar inte så mycket sten (ett rim!).
  Man gör sig då och då skyldig till generalisteringar när man diskuterar och jag har definitivt sällan grundmurat stöd för mina ställningstaganden i statistik eller forskning. I den meningen är man kanske slentrianvänster. Går på någon nedärvd grunduppfattning i det flesta frågor.
  Man läser tidningen, man läser böcker, man försöker förstå.
  Det är svårt att själv se var ställningstagande som identitetsbygge slutar och övertygelse till följd av noggrann samhällsanalys tar vid. I värsta fall går man omkring som en idiot och är rent destruktiv för en vettig samhällsutveckling med sina fåniga låssasåsikter.
  Jag har veklingen våldsamma komplex för att bristande bildning, man vet ju aldrig var luckorna är. Frågan är om det kanske är bäst att knipa käft. Det är så lätt att tro att man har förstått någonting. Middagsdiskussionerna när man var liten, böckerna man läste när man blev lite äldre och de egna mötena med en verklighet av arbetslöshet, bostadsbrist och iskall byråkrati räcker knappast för en kvalificerad analys av samhällsförhållanden. Jag funderar lite på det där ibland. Min vilja att forma en åsikt och att förstå kontra den faktiska oförmågan i att det att man inte har verktygen. Det är ju frustrerande. Men hellre frustration än att inta slentrianvästerns position antar jag.

 829. gummo skriver:

  P, nä, det känns som om du är lite mer reflekterande än den stereotyp jag är ute efter.

 830. P skriver:

  Man vet ju aldrig.

 831. P skriver:

  Som sagt, bra dag i gästboken!

 832. Backlund skriver:

  Och knip inte käft P. Du har en väldigt bra käft tycker jag, på samma sätt som jag tycker att matti har en bra käft och gummo likaså. Någon som ändå vill säga någonting även fast det endast är i en gästbok med störst andel gelikar, må det handla om Fläsk eller mattis texter. Gummo kommer fortfarande vara mer akademisk än de flesta. Det skulle vara intressant att se en dikt ”typ” skriven av dig.

 833. P skriver:

  För övrigt tycker jag att Lillis förslag om en självrannsakande och självhatande diktatur låter grymt.

 834. gummo skriver:

  Backlund. Jag fattar inte. Varför i helvete skulle jag skriva en dikt? Det skulle vara en plågsam upplevelse för mig, för omgivningen och för mänskligheten. Folk ska syssla med det de är komparativt bra på.

 835. KANINMANNEN skriver:

  Gillade catfighten, synd den fick så artigt slut..

 836. Backlund skriver:

  Gummo: För att jag menar att ett akademiskt uttryck och lyrik gifter sig dåligt, men att ämnen som behandlas i den akademiska världen återfinns i mycket lyrik. Och det är enkelt att från ett akademiskt synsätt angripa lyrik och dess sakinnehåll. Jag uppfattar att du är jävligt utbildad och det enda jag vill se är hur du skulle skriva lyrik. Det har inget att göra med att diskussionen här blir koncentrerad på att vara dissekerande, vilket självklart är bra. Sälj dig inte kort, då du bevisligen kan författa något från dina åsikter. Skriv en dikt bara!

 837. matti skriver:

  Den lär ju dyka upp igen, Kaninmannen. Vad bra ni är föresten!

  En annan grej: Kan vi inte börja köra årsbästlistorna nu? Kanske vi tar 1000 kommentarer med något vettigt. För jag har inget nytt på gång här ovanför än på nån vecka.

  Mina 12 bästa. Tog ned det från17 eller vad det var. Kan dyka upp fler, kan byta ut nån. Men det blir ungefär såhär.

  Burzum – Belus
  Swans – My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky
  Stornoway – Beachcomber’s Windowsill
  Masshysteri – Masshysteri
  Håkan Hellström – 2 steg från paradise
  David Sylvian – Sleepwalkers
  Electric Wizard – Black Masses
  Pascal – Orkanen närmar sig
  The Sword – Warp Riders
  Slöa knivar – Ingen klass, ingen stil
  The Fall – Your Future Our Clutter
  Bäddat för trubbel – Det här är inte New York

 838. matti skriver:

  Eh, fast kollar jag min iTunes-lista på 25 mest spelade så har jag gort alla låtar utom två. Som är Raketen-låtar… Mest spelad (och egentligen stämmer inte listan, använder inte iTunes till så mycket) är en ny låt som heter Bit i kudden, skattebetalare. 28 gånger. På två veckor. Tätt följd av Frigjord, pånyttfödd (26) och Asterism & Obelisk (25).

 839. stalle skriver:

  och kollar man dina mest spelade artister på spotify så hittar vi:

  danzig
  rolling stones
  ghost
  black sabbath
  black witchery
  absu

 840. P skriver:

  Mina mest spelade på Spottan (den senaste veckan tror jag den räknar) lyder:
  Iron maiden
  Sweet Chariots
  Dnaiel Adams Ray
  Guns & Roses
  Turbonegro
  Damn

  Haha! Hur i helvete gick det till? jaja. över till årsbästa.

 841. stalle skriver:

  jag hade också sweet chariots. influcierad av tv-serien kan tro?

 842. matti skriver:

  Verkar vara samma i iTunes, Menar, att jag inte harmed Burzum (eller Dead Kennedys, Circle Jerks, Black Flag, Håkan, Olle Adolphson, Kraftwerk, Beatles, Josephine Foster etc etc etc) är ju sjukt. Jag har lyssnat på den 100 gånger minst. Hur kollar man mest spelade i Spotify?

 843. skräddarn skriver:

  jag eldade upp ett ex av my father will guide… i fredags. hade precis hämtat den på posten tillsammans med ariel pinks nya. kom hem, lagade mat, läste text-tv, allt medan min fru tände lite värmeljus…

  bestämde mig för att lyssna på before today först och lade således swansskivan åt sidan. tyvärr placerade jag den på lådan med just värmeljus i, som vi har bredvid förstärkaren, varpå ca tio cm av skivjäveln hängde ut utanför kanten på lådan. just där, framför lådan, stod ett tänt värmeljus. efter ett kort tag spred sig doften av bränd plast i rummet och jag inser vad som är på väg att hända! genast sliter jag bort plattan och blåser ut ljuset men jag är för sent ute. ett hål, stort som en femkrona har tagit plats där stycken av no words/no thoughts och you fucking people make me sick förut fanns. god natt jord.

 844. gummo skriver:

  Sweet Chariots? Har ni rökt KNARK?

  Mest spelat på Spotify den gångna månaden:

  – Chet Baker
  – Carol Rosenberger (hmmm)
  – Ron Sexsmith
  – Elliott Smith
  – Håkan Hellström
  – Mazzy Star

 845. P skriver:

  Stalle: Den där jävla TV-serien alltså. Jag tror jag hatar den men kan inte slita mig. Sjukt imponerande iaf att de fått till ALLA karaktärerna så osympatiska. Om det var meningen alltså.

 846. P skriver:

  Det ser jut som att Wyatt, Atzmon, Stephens For The Ghosts Within kvalar in på listan. Topp 15, kanske topp tio.

 847. matti skriver:

  Men hur kollar man det?? Är det nån sån där jävla facebook-historia?

  Ursäkta att jag svär, men jag blir så upprörd av skräddarns Swanshistoria. Har en liknande, eller fan exakt likadan, med Wedding Presents George Best. Det är över tjugo år sen, men såret läker aldrig. Hela Everyone Thinks He Looks Daft droppade och blev ett med fuskparketten. Jag glömmer det aldrig, fast jag var full.

 848. matti skriver:

  Och Sweet Chariots. Vad gör Östersund med folk egentligen? För det är väl den gemensamma nämnaren här?

 849. Backlund skriver:

  Jag är inte med i Sweet Chariots-klanen. Just sayin.

 850. skräddarn skriver:

  med så bra skivor också. fy fan. sår som aldrig läker, hål som gapar tomma i hyllan, snön lyser vit på taken.

 851. P skriver:

  Sweet Chariots är nog inte det värsta ÖSD gör med folk. Jag tycker inte det var det mest aparta inslaget på min topplista iofs. Kom på att mitt konto användes på en jobbfest. Förklarar.

  ja, toppspelade finns på den där profilen man kommer åt om man har facebook-prylen,

 852. Backlund skriver:

  Jobbfest, säkert.

  Jag vill inte ha facebook-spotify!! Eller jag skulle kunna skaffa det om facebook ger en massa av sina pengar till spotify så dom ger artister pengar i slutändan.

 853. matti skriver:

  Nä, P. Damn. Jag ba va????

 854. Backlund skriver:

  P gillar funky Sverige.

 855. P skriver:

  ja men jag säger ju det!!!! Jobbfest!!! Slips runt huvve och sånt!!!

 856. matti skriver:

  Shit! Hittade precis nya Marnie Stern! På Spotify. Jesus, hon är ju alltid sjukt bra. Den här ingen skillnad. Reviderar.

 857. matti skriver:

  Burzum – Belus
  Swans – My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky
  Stornoway – Beachcomber’s Windowsill
  Masshysteri – Masshysteri
  Håkan Hellström – 2 steg från paradise
  David Sylvian – Sleepwalkers
  Electric Wizard – Black Masses
  Pascal – Orkanen närmar sig
  The Sword – Warp Riders
  Slöa knivar – Ingen klass, ingen stil
  The Fall – Your Future Our Clutter
  Bäddat för trubbel – Det här är inte New York
  Marnie Stern – Marnie Stern

  Kunde inte ta bort nåt. Inte ännu i alla fall.

 858. P skriver:

  Thomas Bodström. Vilket jävla blockmongo. Kul för Sverker att åka till staterna och intervjua i alla fall.

  I I-Tunes har BQ satt sin signatur på alla mina 25 mest spelade låtar förutom en som Kajsa Grytt har gjort. På 26:e plats kommer en dänga av Ossler, på 27 Hanna Hirsch och på 28 där dyker BQ upp igen. Då var fan Spotify-toppen min lite mer spännande.

 859. Backlund skriver:

  Jag trodde du bara lyssnade på mig P, jag visste inte du gillade BQ!?

 860. Backlund skriver:

  Det var kaffe som sa det där. Inte jag.

 861. vp skriver:

  lillis: du skrev det jag inte kunde eller orkade. jag skulle utan att blinka ge dig generalfullmakt att sköta alla mina göranden och låtanden.

 862. stalle skriver:

  krokom om jag får be. eller som vi säger, avkrokom.

 863. Benny skriver:

  Såhär låter ni: BLBLBALBALBALBALBLABLABALBLABALBLA

  Nu något viktigt: http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/video/2010/nov/23/pressed-duck-tour-dargent-paris

 864. Benny skriver:

  Fiffan, Krokom. Där har man ju varit och fräst grusplan som tonåring. Blev säkert stryk.

 865. Conny skriver:

  Jag saknar Joanna Newsom i årsbästalistorna.

 866. P skriver:

  I Krokom jobbar min mamma på förskola. det kan ju intresseklubben ta och arkivera.
  Den kvalar in på topp fem bland jämtländska platser, lätt.
  1. Bomsund
  2. Härke
  3. Bjärme
  4 Hammarn
  5. Krokom

 867. Conny skriver:

  Lyssnade lite snabbt på några av de mest populära indie-skivorna från i år. Vampire Weekend, The National, Beach House, The Black Keys, Spoon, Broken Bells. Inget av det var något för mig. Inte ikväll, och förmodligen inte i morgon heller.

 868. Backlund skriver:

  Topp 5 jämtländska platser.
  1. Köttsjön
  2. Hammarstrand
  3. Bomsund – Höglunda
  4. Aspås
  5. Bishops i Östersund

  Conny: The National var bra tycker jag. Det enda som fastnat av det där, men det var bra redan förra skivan med dom. Bästa låten finns där: http://www.youtube.com/watch?v=cgRsYkKb1eI

 869. Benny skriver:

  På mitt tidigare inslagna bob hund-tema: Yogi Berra

  http://www.rinkworks.com/said/yogiberra.shtml

  Favorit: ”It ain’t the heat; it’s the humility.”

 870. matti skriver:

  Jag hade med Joanna Newsom. Hon är ju grym, Men skivan är så sjuuukt lång. Jag kan ärligt inte säga att jag lyssnat på hela i ett svep.

 871. matti skriver:

  Såg ni lillis susa förbi på PSL Festival då? Och Conny med.

 872. Conny skriver:

  matti: näe. jag har själv bara hört hälften av Joanna Newsom. Men bara första plattan är en platta. Så ser jag det.

 873. matti skriver:

  Ja iofs. Men tänk om det är vit makt-låtar på andra plattan?

 874. matti skriver:

  The Event. S Ä M S T .

 875. Backlund skriver:

  Jag vet inte vem Lillis är. The Event är sämst men just nu skulle jag hellre se på det än skriva en fejk FN-resolution om miljö och hållbar utveckling. Eller nä, jag skriver nog hellre.

 876. P skriver:

  1. The Bear Quartet – Monty Python
  2. Håkan Hellström – 2 Steg Från Paradise
  3 Wyatt, Atzmon, Stephen – For The Ghosts Within
  4. John Grant – Queen of Denmark
  5. Swans– My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky
  6. Burzum – Belus
  7. The Fall – Your Future Our Clutter
  8. Brian Eno – Small craft on a milk sea
  9. The Bells – Threads
  10.Anna Von Hausswolff – Singing From The Grave
  11.Teenage Fanclub – Shadows
  12.Masshysteri – Masshysteri
  13.Johan Borgert & Holy Madre- Nu är jag ett as
  14.Pascal – Orkanen Närmar sig
  15.Bedroom Eyes – The Long Wait Champion

  Bubblare: Säkert, Watain, Darkthrone, Väärt och Shining. Kunde lika gärna vara med på topp 15.

  EPs kom vi ju överns om att de inte gjorde sig besvär på listorna, så bob hunds Stumfilm, Docenternas Vanligt Folk och Popterrors Allt vi gjort har ni glömt får hedersomnämnande.
  Backlunds skiva har jag lyssnat mycket på och tycker om, men det släpps väl på rikt någon gång och får vara med då.

 877. Conny skriver:

  P: inläggen långt, långt upp under detta ämne, skrivna 13de oktober, kan ge dig en hint om vem Lillis är.

 878. P skriver:

  Conny: Det var backlund som undrade. jag fattar. tror jag.

 879. P skriver:

  Årets konserter:

  1 Fire, Strand
  2. Hallogallo 2010, Kägelbanan
  3. Thåström, Siestafestivalen
  4. The Bear Quartet, Strand
  5. Teenage Fanclub, Storsjöyran
  6. Håkan Hellström, Hovet
  7. bob hund, Siestafestivalen
  8. Roky Ericson, Peace & Love
  9. Jay Z – Peace & Love
  10. Mattias Alkberg & Nerverna, Parklife
  11. Dinosaur JR, Siesta
  12. The Fleshtones, Kägelbanan
  13. Håkan Hellström, Tyrol
  14. Makthaverskan, Umeå Open
  15. The Bear Quartet, Storsjöyran

  Grämer mig något helt otroligt över att jag missade Brian Jonestown Massacre i maj när det var fullt på Debaser Slussen. Surt som fan.

 880. stalle skriver:

  favvokonserter i år… få se.. nä jag har inte varit på några.

 881. Benny skriver:

  Lillis är en riktigt liten lortgris.

 882. Lillis skriver:

  Lillis är killen med fingrarna LÄNGST ner i syltburken.

 883. matti skriver:

  Killen som bara packade en Rubiks kub.

 884. matti skriver:

  Liars Sisterworld är ju inte lika bra som den förra, men absolut inget band man ska räkna bort.

  Annars är det här en dag när man plockar skräp, sorterar leksaker och lyssnar på Danzigs första högt som fan. Det är som det är. Det är inte Misfits. Jag vill säga något om det, men jag vet inte vad. Nio dagar av tio väljer jag Static Age. Men den tionde vill jag höra Am I Demon tills örena blör.

 885. stalle skriver:

  en dag när man gör ärenden på jobbet i stan, på ica nazi och sedan leker med lego, dricker kaffe och torkar bajs. jag vill ha tystnad tills örena börjar fönka igen.

 886. skräddarn skriver:

  vad är det med sisterworld egentligen? den är ju bra när man lyssnar på den men den fäster som inte riktigt.

 887. matti skriver:

  Jag vet inte. Tror det är för att det var lite poplåtar på förra skivan och man saknar det i all sin konservatism. Kanske.

 888. Le KBoi skriver:

  Fransk årsbästa:

  1. Håkan Hellström ”2 steg från Paradise”

  I övrigt har jag bara lyssnat på Al Wilson, Tim Hardin och Karen Dalton. Screw you!

 889. matti skriver:

  Dagen så här långt. Först Danzig ett varv, sen vecklade han liksom ut sig: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/4TKjCXkuyNnLPUdAVFBklS

  I kväll sjunger jag en ny låt med Magnus på i konsthallen, Kulturens hus, Luleå. Född fel. Han kör en massa nytt, eget. Klockan 19.00 börjar det. Kom för fan.

 890. Benny skriver:

  Min vecka

  Brian Eno (ambienten, läsmusik)
  bob hund
  Chet Baker
  Ahmad Jamal
  La Düsseldorf
  The Bells
  Arthur Russell
  DeepChord
  Deepchord Presents Echospace
  Ennio Morricone
  Ghostface Killah
  The Go-Betweens

 891. Backlund skriver:

  Jag förstår nu. Uppenbarelsen.

 892. binnikemats skriver:

  Benny: Prova The fun years & Animal hospital som läsmusik. Det är skiten. Finns på spotify, tror jag, vet jag.

 893. Benny skriver:

  Fick jag precis två tips om postrock? Jag tror bestämt att jag fick det!

 894. binnikemats skriver:

  Hell yeah! Man vill ju vara behjälplig. Att lyssna på Eno kan ju vara behagligt ett tag, men man behöver variation, right?

 895. Conny skriver:

  Det här är en dag då man vänder i hallen på dagis, för att ens ena son kräks på golvet när man kommer in. Dagen utvecklas sedan till en hel vecka ensam hemma med två barn, vilket är rätt gött bortsett från att ekonomin går åt fanders, och man hoppas man inte själv blir sjuk, vilket man säkert blir. Musik? Senare ikväll när de sover.

 896. Benny skriver:

  Min pappa ville döpa mig till Variation, men han fick nobben. Så nu är det istället bara mitt andranamn.

  Men så till själva tipset, inget ont sagt om det. Men det funkar inte alls i hövvemitt, när jag ska läsa. Gitarr är per definition anti-intellektuellt. Gitarr kan inte läsa, därför att gitarr aldrig kommer behöva läsa.

 897. stalle skriver:

  variation. hahaha. tuna.

 898. Benny skriver:

  Vars e hjort?

 899. gummo skriver:

  hjort är hjort.

 900. Backlund skriver:

  Matti säger saker på PSL. Syntarn också. Men färre saker.

 901. david skriver:

  Benny: ”Spanish guitar doesn’t get far in computer teaching job.”

 902. Åsa Petersen skriver:

  Gummo: Pär Nuder stavar med ä, inte med e.

 903. matti skriver:

  Och på tal om att göra fel. Jag förstod aldrig varför folk gillade Mother, varför det var en hit. Jag förstod aldrig Nirvana heller. Så stor var min aversion mot Metal när jag var yngre. Det är den enda förklaringen jag kan komma på

 904. gummo skriver:

  Väntade på den. Outsch.

 905. vp skriver:

  tänk om han hade stavat efternamnet med l istället för n

 906. gummo skriver:

  Det kan jag göra också. Jag kan stava som jag vill. Min svenskafröken gav mig licentia poetica på gymnasiet. Hon sa att jag hade nått sådana nivåer inom språkekvillibristiken att jag inte längre behövde ta hänsyn sådant skit som ni andra måste ta hänsyn till.

  Per Nudel.

 907. chops skriver:

  Stavas inte gummo med litet G? Stenar, glashus allt det där. Sen kan man anföra att du menade Per Nuder, en helt annan människa än den där tråkiga sossen. Eller så kan du säga att det var en dikt.

  Hohohoho. Vad jag är rolig.
  Allvarligt, välkommen Åsa. Hoppas du skriver mer nån gång.

  Sen vill jag säga att M.I.A-skivan ändå är grym. Och att jag inte gillar Robyn av bland annat de här anledningarna: http://linnajohansson.se/no-robyn-please-im-working-out/
  Fast Säkert-skivan är mycket bra, bättre än den förra.

 908. vp skriver:

  vafalls matti, har du börjat gå på gym?

 909. chops skriver:

  Särskilt den här formuleringen av Linna J: ”Trettioårig kvinna står och bölar med bebisröst över en kille på ett disco? Jag älskar hjärta och smärta men larv? Larv kan dra åt helvete.”

 910. matti skriver:

  Ja. Om man med ”gym” menar ”charkdisken på Coop Forum”, så, ja. Det har jag.

 911. Benny skriver:

  matti: Du gillar alltså inte Robyn, eftersom du är trött på att höra henne när du är på gymmet? `

  Vilket år är det här? Hur länge har jag sovit?

 912. Benny skriver:

  Det hann visst kommenteras innan mig. Och nu, Fläsk. mina föräldrar var på Sicilien för någon vecka sen, tog med sig en så jävla svart skinka att ni fattar inte. Som att äta Gud.

 913. P skriver:

  Charkdisken på Coop Forum!
  Som att äta gud!
  Haw haw haw!

  Jag har sjukt svårt för Robyn. Skrev lite om det i höstas:
  http://kamratskaprock.blogspot.com/2010/09/robyn-jag.html

  Annars lyssnar man mest på Rebecka Törnqvists nya platta som Jari har spelat in (och spelar trummor på). Det är riktigt bra.

 914. matti skriver:

  Åh, P. Den skulle man ju vilja höra. Är den släppt? Vad heter den?

 915. matti skriver:

  Alltså, Calle i PSL-intervjun. Så vansinnigt rolig. Jag dör bara jag tänker på det.

 916. P skriver:

  Matti: jag skickar några dängor till dig.

 917. P skriver:

  Den heter Scorpions. Låtarna heter Jeremy, Jeremiah, I forget och The Jewel Boxes. Du borde ha dem i brevlådan nu.

 918. matti skriver:

  Åhå. Thank you boss! Kunde kanske fråga nån annan. Men vi frågar inte varann så mycket för tillfället.

 919. matti skriver:

  Ja, det låter verkligen bra!

 920. P skriver:

  Backlund: tack för Acursed-skivan förresten! Kunde tackat dig någon annanstans, men du bor i Umeå så jag pratar inte med dig.

 921. Benny skriver:

  Asså Umiå, fiffan.

 922. matti skriver:

  P. Du har hotmail.

 923. frans skriver:

  HAde du tagit tjack på psl intervjun matti?.. Du hoppar och studsar omkring,

 924. matti skriver:

  Hehehe. Säkert. Du känner ju mig.

 925. matti skriver:

  Benny: Herre, vad bra. Hela spelningen är ju grym!

 926. P skriver:

  matti: intressant. jag ska klura på den.

 927. Conny skriver:

  Jag vet ett sätt att fort nå 1000. Så här: jag håller inte med. matti & p: första säkert-skivan tyckte jag var magisk, den här nya tycker jag dels innehåller för mycket radio-latte-pop musikaliskt sett. Men värre är att jag irriterar mig på att jag börjar se hur hon har byggt upp texterna, jag ser dramaturgin, det är som att se skriptan i bild när det är film, om ni förstår hur jag menar. Jag ville verkligen tycka om den skivan.

  Vad gäller Robyn tycker jag också att ni har fel. Tycker hon alltid har sjungit med total övertygelse. Ingen fejk alls. Och då är texterna skit samma. Eventuell hype får man ju också bortse ifrån. Det är ju inte hennes fel. ’Dancing On My Own’, det är ju stor sorg för fan. Om man som matti hyllar Madonna tycker jag det är svårt att kritisera Robyn för att vara banal. Hon är tjej. Har startat eget skivbolag och skaffat sig total kontroll. Hon har klubb på Strand bara för att det är kul. Vad ska hon göra för att slinka igenom herrarnas nålsöga?

 928. P skriver:

  matti: nu är det du som har brev

 929. P skriver:

  Conny: Äh, Säkert 2 kvalade ju inte in på topp 15 för en annan. Den förra hade jag på plats 5 2008 år. Den är klart bättre och jag kan hålla med om att den nya känns lite konstruerad. fast det hantverksmässiga draget har ju allt Annika gör. matti får gärna utveckla varför den nya är bättre.

  Om Robyn slutar göra aerobics på scen tinar jag en aning. kanske.

 930. Conny skriver:

  p: peace, bro!

 931. P skriver:

  fast det där med Strand är fan sympatiskt! Jag gillar Strand som fan.

 932. matti skriver:

  Hon får börja sjunga med basröst.

 933. Backlund skriver:

  Jag vill också höra det ni hör på matti och P. Jag har ingen ny musik att lyssna på. Dock har jag folköl. Benny, vad har du emot Umeå? Jag är likgiltig men fundersam.

 934. matti skriver:

  Nä men alltså, Det är något som stör mig. Lite sitta och fika på Waynes på Götgatan. Eller var man nu sitter och fikar som man gjorde på 90-talet och var lite södermalmshipp i folkhemmet.

  Hänvisar vidare resonemang, precis som P, till Ps blogg och efterföljande diskussion i kommentarerna: http://kamratskaprock.blogspot.com/2010/09/robyn-jag.html

 935. matti skriver:

  Facit är bättre för att den inte gör sig till. Tyckte inte retroproduktionen på förra var bra, mest irriterande. Här har hon förfinat det som ändå fanns på förra. Bandet spelar bättre. Jag har lite svårt för historier i texter överhuvudtaget (om det inte är Martin Hanberg som skrivit dem), men Annika Norlin gör det ändå bäst. Som radiopop är det sjukt bra. Om man jämför med, jag vet inte, Robyn kanske då. Det är inte dumt, men det är inte snobbigt för det. Förra skivan kändes som ”bäst i klassen spelar tuff”. Nu är det bara hon som är bäst i klassen. Och jag är glad att hon inte drunknade i läxböcker. Eller började hänga med A-lagare för att göra uppror.

 936. matti skriver:

  Shit. 10003.

 937. Backlund skriver:

  en nolla för mycket där va matti…

 938. matti skriver:

  Hehe. Jo.
  En annan grej jag gillar med Säkert är den här passningen: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3aDXciMNbt5XPQFze0kvxi Den gör att jag känner mig smart.

 939. matti skriver:

  Den är lite kapad av redaktören, antagligen av utrymmessjäl. Jag nämnde vilka jag skrev om i våras också, och vad bra ni är. Conny, Martinarna, alla. Ni vet ju vilka ni är.

 940. Conny skriver:

  Lydirik!

  Tror våra olika åsikter i fallen Robyn / Säkert får sorteras in under kategorin högst personliga åsikter.

  För mig är det Facit som triggar mina Latte-på-Waynes-vibbar, för dig, matti, är det Body Talk som gör det.

  Kanske är det bara så att ibland, någon gång i veckan eller så, känner man sig hjärntvättad och arg för att man alltid står i den dusch av urin och bajs som heter underhållningsindustrin. Och då måste något gå till slakt för en gammal punkare. Oftast väljer man något som marknadsförs med stora skyltar i butiken. Säkert eller Robyn kan det bli. Men båda är faktiskt ok. Båda är också i någon mening riktigt bra.

 941. P skriver:

  Conny: Skörheten & Oljudet är verkligen en stråle av hopp i duschen av urin och bajs. man har ju tjatat om om det förr, men den åkte på nu för första gången på ett tag och gud vad bra den är. Johan Hultman, herre jävlar. Fåglar. Om du vill gå med mig. Södertälje förstås. Ett mästerverk. Man vill dö. På det bra sättet.

 942. gummo skriver:

  gillar: ”Sångare i The Bear Quartet och fristående”.

  Fristående.

  Punkt.

 943. Conny skriver:

  1010 ser tufft ut!

 944. Conny skriver:

  p: Ha! Tveksamt om det är just en stråle man i det sammanhanget önskar vara… men jag förstår vad du menar och uppskattar komplimangerna.

 945. skräddarn skriver:

  tycker både säkert och robyn är sådär lite bäst i klassen-tråkiga, men som radiomys är det ju grymt. annars tycker jag att det här är årets radiohit:

  http://www.youtube.com/watch?v=YKlCEUngHB0

  förresten, vilken skivaffär ska man besöka om man bara har en eftermiddag att spendera i berlin? nån av er vet säkert.

 946. matti skriver:

  Nicki Minaj, jag har inte hunnit in i den riktigt. Men man hör ju att det är bra. Väldigt bra.

 947. skräddarn skriver:

  nicki minaj? ligger den så långt utanför stan att du aldrig hunnit dit? håller med om att namnet är exotiskt på en skivaffär.

 948. matti skriver:

  Meh. Den där skräddarn. Det här är ju årets radiopop: http://open.spotify.com/track/7oZzcRnS5j3enhjGUJTrBW

 949. P skriver:

  Conny: he, ja det kanske var en lite klumpig metafor.

 950. Backlund skriver:

  Vad tycker ni om Arcade Fire’s senaste?

 951. matti skriver:

  Har inte lyssnat, faktiskt. Men jag borde antagligen. Gillar ju ändå dem.

 952. Backlund skriver:

  Jag gillar det också. Skulle dock vilja höra dem skriva en refräng nån gång då och då också. Såg dom i somras i Rättvik. Det var jävligt bra. Men som sagt. Nån refräng skulle lätta upp allting lite. Intervention hade ju ändå en refräng men oftast är det ju bara några ord som återkommer som får agera refräng.

 953. marcus skriver:

  Jag gillar the suburbs, den tråkig men på ett bra sätt. Nickis skiva är tråkig på ett dåligt sätt tycker jag, men den har några låtar som är svingrymma och dessutom är hon så grym på en låt på kanyes nya så det gör inget.

 954. Backlund skriver:

  Den är tråkig, men på vilket bra sätt menar du?

 955. Conny skriver:

  Har lyssnat en del på ’The Suburbs’. (Gillar ju också de två tidigare albumen väldigt mycket, även om ’The Bible’ är ojämn med magnifika toppar.) Håller med marcus om att den är tråkig. Ibland på ett bra sätt, ibland på ett dåligt sätt. Jag är extremt kluven. De kör bil mitt på E4an och gäspar. Det är det dåliga sättet. De målar upp historier ur livet med vänsterhanden som känns helt mitt i prick. Det är det bra sättet. Ena dagen vill jag slänga skivan, andra dagen tycker jag den är en klassiker. Ganska irriterande skivhelvete. Var bra eller dö nån gång då! Så där har jag haft det också med Elvis Costello och XTC i snart 30 år.

  Lätt berusad på ett dansgolv är däremot Arcade Fire alltid en total succe!

 956. marcus skriver:

  Backlund: jag vet inte, skulle antagligen kunna försöka formulera någonting men då skulle den här gästboken bli så tråkig helt plötsligt, och jag vill liksom inte vara den som sabbar stämningen. Tycker typ som Conny skrev, fast lite mer positivt.

 957. Benny skriver:

  Har inget mot Umeå, egentligen. Ville bara fylla ut till 1000.

 958. Conny skriver:

  B: hehehehehe.

 959. Backlund skriver:

  Han kan ju skriva texter som träffar sitt mål utan att måla någon på näsan (eller hur man nu säger), och det är bra. Jag tycker det fattas låtar i klass med de bästa på de två skivorna innan dock.

 960. Conny skriver:

  Har lite svårt att få ihop 10 album från 2010 som jag vill ha på en lista. Så jag letar lite. Hittade en bra låt i alla fall:

  http://open.spotify.com/track/6on936FiDiO2yHfsBQaOxn

 961. Conny skriver:

  Men skit i det där förra. Det här fick jag höra för nån vecka sen. matti, vad tycker du som är expert på området?:

  http://open.spotify.com/album/08d7MnYYp9OEsQ8GcnMHOn

 962. frans skriver:

  wolf people-steeple, bästa skivan i år,, lätt

  http://www.youtube.com/watch?v=GPVl1ovwbnU

 963. Sir Vezzz skriver:

  Conny: Har verkligen exakt samma tankegångar angående The Suburbs, har ett par gånger vart på väg att ge bort skivan till mormor eller nåt, när jag plötsligt stannat upp och tyckt nej, vad gör jag, det här är fan makalöst bra..

  Matti: Oskar Linnros listar BQ som årets bästa svenska artist. Vad tycker du om Oskar?

 964. Sir Vezzz skriver:

  Förresten, när Annika Norlin är på tapeten, var det någon som såg intervjun med henne på Babel förra veckan? Hennes slutkommentar till programledare. Jag tror den tog..

 965. matti skriver:

  Conny: Kvelertak är sådär tycker jag. Gillar när det är BM-melodiskt. Töntigt när det är allsång, när det vrålar sitt namn. Och hardcore- och bredbenta-rock-influenserna kan jag vara utan. I sammanhanget alltså. Kvelertak är som ett storband; lite för alla. Och det är inte riktigt min grej.

  Sir Vezzz: Oskar är ok. Men jag förstår mig inte på hans musik riktigt.

  Jag gillar Walkevören mer. Sista till både Conny och Sir Vezzz.

 966. matti skriver:

  Alltså Babel. Det är ju fan inte bra. Bara lättsinne och fördumdligheter. Det där sista, när han visade upp bokförslag. Det var ju som att bli pissad i munnen.

 967. matti skriver:

  Det är talkshow-formatet som förstör tror jag. Reportagen är ok. Inte de återkommande lika mycket som de andra.

 968. frans skriver:

  årets låt : http://www.youtube.com/watch?v=qWOsClng564

  säkert är ju jättebra, speciellt när man hör igenom den där norrländska brytningen, ska springa och köpa direkt jävla direkt.

 969. Conny skriver:

  Mmm. Fattar vad du menar med Kvelertak. De är lite billiga på det viset med hejjarklacksgrejerna. Fast de har mycket energi. Men Waklevören är inte med på din topp 10. Det är för att hela albumet består av samma låt, va?

 970. frans skriver:

  här har du tips inför helgen matti : http://www.kuriren.nu/noje/artikel.aspx?articleid=5665922

 971. matti skriver:

  Conny: Hur menar du? Att all käng låter exakt likadant? Hohoho, i såna fall.
  Den är inte med på min årsbästa ännu. Det kan hända att den dyker upp på den slutgiltiga. Jag är inte i nån sån crustperiod för tillfället, svårt att ta in hela skivan, känslomässigt. Men jag gillar den. Allt där medlemmar från Aura Noir är med är bra. Eller, jag vet inget om det, men jag älskar Aura Noir och det hörs att de delar medlemmar i alla fall.

 972. matti skriver:

  Hehe. Tack Frans!

 973. matti skriver:

  Frans: din årets låt är nog årets låt. Jävlar vad grym! Synd det där med att den kom ´72 bara.
  Men om man får välja låtar man snöat in på i år, så är det här årets låt för mig: http://www.youtube.com/watch?v=DbZcAsgSDP8&playnext=1&list=PL81FC10FEA7B6B498&index=17

 974. Conny skriver:

  Nä, mer tvärtom matti. Eftersom jag bara kunnat lyssna typ tre minuter på Waklevören och det lät så bra så undrade jag varför den inte var med på din lista.

 975. Benny skriver:

  Jag älskar bob hansson, han är så jävla härlig. Eller jag menar bob hund.

  Nu har jag lyssnat på Facit, och jag tycker det är svinsympatiskt. Hon verkar vara en av de bästa människorna som finns i offentligheten. Men jag är svårt allergisk mot pop på det där viset, ’texterna i fokus’-pop. Texterna är ju toppen, och fokus är säkert också bra. Det där kan ju ni bättre än mig. men det där svenska ljudet, med lite fräsiga snabba trummor och gitarr, kanske lite blås. Om musiken hade varit annan, hade jag lyssnat vidare på det.

  Jag vill säga något om Kjell Höglund som vanligt, vi skiter i det.

 976. frans skriver:

  detta har jag lyssnat mest på i år …

  http://www.youtube.com/watch?v=gyoAXWp1uEg

 977. P skriver:

  Matti: nu har du elektronisk post igen.

 978. stalle skriver:

  stekhipp.

 979. matti skriver:

  Vet inte om det är 90-talet som drar mig i tröjan och säger ”kom tillbaka, Matti”, men Kanye West-skivan är fan otroligt bra. Särskilt låten med Avril14-samplingen. Blame Game.

 980. matti skriver:

  Benny: Det där var en fin Säkert-recension och jag håller med i det mesta.

 981. matti skriver:

  Fan vad sjukt, P.

 982. KANINMANNEN skriver:

  1985 års skabbigaste/mest förvirrande video

  http://www.youtube.com/watch?v=t9ujwihPNec

 983. P skriver:

  Huvvalien

 984. Mörn skriver:

  Apropå Robyn: förstår inte varför någon skulle bli bättre musikaliskt av att vara en driven entreprenör? Skit samma, säger jag. I DN:s recension av skivan konstaterades det att hon gör låtar för klubbkids, inte lattemorsor. Det är lite det jag stör mig på, varför är det automatiskt bra att göra musik åt klubbkids? Tänker mig att det är den absolut sämsta målgruppen man kan ha: veliga fjantar som gillar att dansa och ”ha kul” och bygger en hel livsstil kring det.

  Jag hade nog inte brytt mig så mycket om det inte vore för det här jävla konsensustänket kring henne. Gör mig galen när alla helt plötsligt är överens.

  Och det gör mig även galen när det ska fås till att man har problem med starka kvinnor för att man inte gillar just EN kvinnlig artist. Miss Li skulle jag kunna skriva hur mycket skit som helst om och få ryggdunk på, till exempel. Dissar man Robyn får man onda ögat direkt.

  Eftersom jag är konflikträdd vill jag understryka att det här inte är riktad mot någon speciell, utan bara lite allmänt så där. Det här får stå för mig. Det är bara min åsikt. Det är olika från kommun till kommun.

 985. Benny skriver:

  Jag har tidigare skrattat folk i ansiktet (på internet), som hävdat att Church of Anthrax är världens bästa skiva. HAHAHA! ALDRIG!

  Men nu, nu är jag fan inte långt ifrån den åsikten. Brokig måhända, men fullständigt överlägsen allt annat i jordelivet, när den är som bäst.

 986. matti skriver:

  Tror det är en viktig grej, det där sista. Vill inte låta nationalistisk eller hatisk ala Skånepartiet eller nåt. Men det känns verkligen som att man ska vara från Stockholm eller som att man vill att folk ska tro att man är från Stockholm när man skriver sådär. Om klubbkids menar jag.

  Det finns så många starka kvinnor jag har problem med. Ola Salo till exempel.

 987. matti skriver:

  Du menar med John Cale antar jag? Inte Gang of Four? Eller den hette kanske nåt annat. Kanske bara var en singel. Men gud att den är bra den med.

 988. Conny skriver:

  frans: Baris Manc?o, det var grejer det!

 989. skräddarn skriver:

  ja, baris var jävligt bra.

 990. P skriver:

  Klubbkids! Det är ju det min definition av hipsters är! Där har vi det ! Ola salo förresten, det var kul. På dyngfyllan under en yranefterfest för några år sedan försökte jag övertala Salo om vikten i ett sunt mått av självförakt. Vi talade inte riktigt samma språk.

 991. stalle skriver:

  p: hahaha

 992. P skriver:

  Han ville mest prata om ett konceptalbum helt skrivet i palindromer.

 993. Backlund skriver:

  P: Var det samma efterfest som han slickade på min överkropp och det hamnade i Hänt Extra?

 994. gummo skriver:

  2010 års citat, redan nu? ”Det finns så många starka kvinnor jag har problem med. Ola Salo till exempel.”

  Apropå det Matti gjorde, med Fredrik. Två hangups jag har, men har än så länge inte fått någon med mig på det:

  BQs ”Tibet”, Phil Collins ”In the air tonight”. Passagen från 1.40 i Collins pärla, ”I´ve seen your face before my friend, but I don´t know if you know who I am”; känns som om melodin kring den passagen återkommer i versen i ”Tibet”, är det ingen mer än jag som hör det? Och i så fall, Matti, är det medvetet?

  Sedan, Säkerts ”Får jag”. Första 40 sekunderna, påminner mig extremt mycket om versen i Hardy Nilssons ”Faller tillbaks”.

  Och jag är nykter.

 995. P skriver:

  Backlund: hehe. Det stämmer. Lokalt lammkött.

 996. david skriver:

  Mitt liv fick genast mening efter Mattis Ola Salo-inlägg. Föreslår att Lillis byter typsnitt till Comic Sans.

 997. frans skriver:

  detta är ju supergrymt ändå.. fan vilket band–

  http://www.youtube.com/watch?v=866TlWNUGS4

 998. skräddarn skriver:

  deras bästa!

 999. Conny skriver:

  Setherial, Ekpyrosis. Min melodi.

 1000. david skriver:

  Kanye West och Robyn ger mig ungefär samma vibbar. PR som substitut för mytbildning är min analys.

 1001. Conny skriver:

  matti: Ska vi försöka orka fortsätta diskutera Robyn?

  Å ena sidan har vi musiken. Hur den låter. Det är bara en smaksak, då eller hur? Jag gillar hennes röst, du gör det inte. I det sammanhanget spelar det ju ingen roll huruvida hon dricker kaffe eller inte, vem hon DJar inför, eller huruvida hon driver eget skivbolag.

  Sen kan vi ju diskutera Robyns göranden utifrån ett kulturperspektiv, och då spelar ju alla de där grejerna in.

  Slutligen kan vi diskutera hipsterkultur och stockholm versus landsbygden och då kan Robyn exemplifiera olika grejer, men i den diskussionen är ju inte Robyns göranden eller inte göranden intressanta, utan endast hur folk och olika grupper ser på henne. Det har ju inte med henne att göra.

  Alltså, i första fallet (musiken i sig) tycker jag Robyn är ok. I det andra fallet också (det hon förespråkar och gör utanför musiken), men i det tredje
  fallet (konsensus runt Robyn bland hipsters) känner jag samma aversion som du eller p. Jag är aldrig från Stockholm, du vet. Jag är från Södertälje.

 1002. Backlund skriver:

  Idag lyssnar jag på Stone Roses, Daniel Johnston och den där Colin Newman-låten som P tipsade mig om igår. Allt för farfar.

 1003. matti skriver:

  Alltså, jag har inget egentligt problem med rösten eller med Robyn som person, du har såklart rätt där, att det är kulturen kring henne som är jobbig. Jag gillar inte låtarna. Tycker det är kamouflage. Vanliga, inte alls märkvärdiga, poplåtar, som har tagit på sig den futuristiska megafonen på huvet. Kejsarens nya kläder. Om det hade varit nytt, alltså.

  Så på sätt och vis är det biznizzkvinnan som finns kvar att ha åsikter om. Och den är jag tveksam till. Ur ett socialistiskt perspektiv, nästan. Att hon har en målgrupp (kundkrets) och anpassar sig efter den. Målgruppen är alltså klubbkids, även om det är DN och inte hon själv som definierat den.

 1004. matti skriver:

  Tibet/ In The Air Tonight. Inte medvetet. Vi tänkte, om vi tänkte, på Bee Gees. Stayin’ Alive om jag minns rätt.

 1005. matti skriver:

  Eller anpassar sig. Eftersom jag inte gillar låtarna så mycket men ändå vill förstå, är det lätt att tänka sig att de inte är så viktiga för henne, att hon kanske inte är så begåvad i det avseendet. Det kanske är uppåt väggarna att tro att hon struntar i sånt.

  Kanye West och Robyn samma sak? Njaej, jag vet inte. Kanske om jag visste mer om Kanye West, att jag skulle hålla med om det. Men nu är det bara musik för mig. Precis som Robyns musik är det för de som har ett liv och inte tänker på sånt här dygnet runt iofs!
  Point taken!
  Vet inte om jag börjar gilla Robyn nu, eller slutar gilla Kanye. Eller om jag skiter i vilket. Troligen det sista.

  Och den där Soundtrack-videon är fan sjukt grym. Frans är verkligen on a roll i dag!

  Här är det 17 grader kallt och blåser. I tidningen säger de att med köldfaktorn är det minus 40 vid kusten. Jag bor vid kusten. Därför sitter jag inne och skriver här som en galning en fredagkväll.

 1006. Conny skriver:

  -40. Fy fan. Det är nästan kallare än den sexappeal jag för närvarande tycker mig inneha.

 1007. gummo skriver:

  Blev just påmind om när en full bajare (antologi, jag vet) misstog mig för Conny på kvarten runt 2002. Nästan lika konstigt som när den rumanske hemspråksläraren på högstadiet, trodde att jag var den rumanske eleven och skällde ut mig på rumänska när jag försökte argumentera att jag var jag.

 1008. Conny skriver:

  gummo: skällde han ut dig för att du inte kunde spela gitarr?

 1009. gummo skriver:

  Nä.

  Han ville kramas.

 1010. Benny skriver:

  Jaha, här sitter ni och pratar om vädret, Robyn och inte fan vet jag. Tipsar om den där starkvinsglöggen med konjak, men skit för guds skull i lull-lullet till.

  Sen tycker jag att det är roligt att veta att Martin Rev fortfarande håller på efter att hans fru gick bort, blir helt knäckt av låten Mari numera.

  Även roligt att suga i sig en rejäl skåpsup, men det vet ni säkert a l l t om.

 1011. Benny skriver:

  Jag och gummo ska förresten starta ett bluegrass-band, det ska heta ’Bee Gees’.

 1012. matti skriver:

  Bee Gees! Jag dör vad du är rolig ibland! Hahahahahahahahahaha!!!

 1013. matti skriver:

  Egentligen har jag svinmycket musikgrejer jag vill skriva om. Men jag håller mig.

 1014. Conny skriver:

  Vi ska starta rockklubb också. Jag, Benny, Gummo och Backlund. Gissa vad den ska heta?

 1015. Benny skriver:

  Helan och helan och halvan och halvan.

 1016. Conny skriver:

  Retroindie? Någon som saknar en Pavement-skiva från 90-talet kan ju kanske gå igång på det här:

  http://open.spotify.com/track/5MzTbTkV1Z0PPjVZVk4x3P

 1017. stalle skriver:

  conny: för enkel, avstår.

 1018. Le KBoi skriver:

  första gången jag så freddie var på valvetscenen
  vi ska ha ett band som fan låter exakt som liket lever
  jag gick ut på första lång och slängde upp ett mynt i luften
  blir det krona kommer jag härifrån
  blir det klave ligger jag snart under jorden
  levande eller levande begraven

 1019. Le KBoi skriver:

  fernando har ingen klass men jag gillar han ändå
  han har ingen klass och klass är det enda som han försöker få
  en tynneredshustler, växte upp på samma gata
  men numret på hans cell var fan mig stämplat i hans panna
  skulle få mig i trubbel längre fram
  när jag sprang för mitt liv på ångpannegatan

 1020. Le KBoi skriver:

  lyridik

 1021. matti skriver:

  Conny: Hahahahaha. Jag gissar på Ultrahuset.

 1022. stalle skriver:

  gobbar, gå och sov.

 1023. Åsa Petersen skriver:

  Gummo: Per Nudel :) Angående smileyn, så vill jag gärna veta vad som händer om man skriver en sån i det här forumet.

  Chops: Ditt nästa alias kan bli Köttberget, apropå Nudeln.

 1024. Åsa Petersen skriver:

  Apropå Robyn, så vill jag säga att jag älskar henne.

  Hon tar ofta hela min olycka och trycker in i en enda discodänga. Då vill jag dansa till min sorg.

  Det är inte illa pinkat för en kommersiell popartist.

 1025. frans skriver:

  Tycker Robyn är grym.. helt ärligt, Jag vet vad hon gjort- – mer än någon annan här. tycker ni är väl hårda faktiskti.. lätt att tycka ho är lattemorsa. hon har inga barn än vad jag vet.. hennes kille är grym konstnär och jag har ett verk av honom. Hatar den där saken att sitta och tycka stlm är någon sorts vakum .. , Folk sliter hårdare än någonsin föer er popmusik.. En förlamning ,en håkan skiva , en Robyn skiva, En cancer tumör, en teddybears skiva , 3 turneer, barn, b b och massa annat… visa lite respekt för fan.. Sen kan folk tycka att det är skit… Fine med mig… men da nile is not just a river in egypt.. Robyn gör för mig mycket mer än tervinen ,hyvinenrern och säkert.( vad heter hon egentligen.) Visst,,, arbetarklass… jag träffade inte arbetare fören jag flyttade till stlhm för 17 år sedan,,, Riktiga arbetare.. Detta är till er som tvivlar : http://www.youtube.com/watch?v=yT4UJLT-lJM

 1026. matti skriver:

  Ingen här som säger hon är lattemorsa, eller att hon jobbar lite, eller att Stockholm är ett vakuum. Ingen som nedvärderar vad brorsorna gör eller anklagar någon. Men alla gillar inte samma. Särskilt inte jag. Det är väl inget med det? Lugna ner dig.

  Kolla den där garagedokumentären nu. Sen startar vi ett band och turnerar Tyskland och Spanien i ett år. Ok?

 1027. frans skriver:

  glömde en låt till er alla fantastiska människor..

  http://www.youtube.com/watch?v=8gg7ZyyvPKY&feature=related

 1028. frans skriver:

  matti,: man behöver inte gilla samma absolut inte,, otroligt skönt att man inte gör det.. men ibland kastar folk mycket konstigt bajs på folk som jag har väldigt nära och då måste man försvara dom— Matti :Nä men alltså, Det är något som stör mig. Lite sitta och fika på Waynes på Götgatan. Eller var man nu sitter och fikar som man gjorde på 90-talet och var lite södermalmshipp i folkhemmet.

  ????. vem gjorde det?..

  ta detta : http://www.youtube.com/watch?v=A5kIKM_KOv8

 1029. frans skriver:

  and the kids just love it…

 1030. frans skriver:

  Sista innan jag tar min pappa till sturehof.. : http://www.youtube.com/watch?v=Uhs7P_pJyTM&feature=related

 1031. Backlund skriver:

  CBGBs kommer bara spela Hospitalet Conny. Så känner jag inatt iallafall. Farfar dog idag och jag älskar Hospitalet mer, och speciellt martin h’s texter och röst, mer än vad som är kanske brukligt. Men det ger jag blanka fan i. Bengt Backlund var en fin karl. Det ska ni veta. Gubbar.

 1032. Backlund skriver:

  Jag såg det bara på en amerikansk nyhetssite, men senaste åren sedan 2005 har halvtidsunderhållningen på Super Bowl varit: Macca, Stones, Prince, Tom Petty och hans gäng, Broos samt The Who. I år ska det vara The Black Eyed Peas. Även fast det är en skitsak som man inte bör bry sig det minsta om så gör det ont i mig att ett så hemskt melodibefriat band kan få den äran till ett så klassiskt sportevenemang som jag brukar följa. Helvete. Det är som att ge en Oscar för bästa film till Pingu. Det är en självklarhet att det är fucking marknadsäckel bakom bokningen men seriöst. Jag skulle hellre ha en vinterkräksjuk spy i mina ögon och öron i en halvtimme än se och höra den (knappt) musikaliska svarta gallan upplevas. Arslen! Arslen!!!

 1033. Conny skriver:

  Stig Larsson skriver idag en helsida, boklördag i … DN! Han skriver om två relativt icke-hyllade författare, Åke Axelsson och Monika Fagerholm. Om den påpekar han att det tar henne 30 – 40 sidor att komma igång, men sen blir det bland det bästa han har läst.

  Lika underhållande att läsa Stig som alltid.

 1034. Lillis skriver:

  Jag ska starta en källar-rock-klubb. Vi ska ha öppet i 28 år i sträck.

  Namnet?

  Fritzls Corner

 1035. vp skriver:

  ahahahaaaaiiiiiihaahaHAAA!

 1036. P skriver:

  Lillis:du menar stängt i 28 år?

 1037. Benny skriver:

  Backlund: Beklagar gammelfassan hoppas omständigheterna var okej. Death is the darndest thing.

 1038. gummo skriver:

  I brist på Vinterstudion: Vacchi på Eurosport med världscupen från kossamu. Tv4 – fuck you and die.

  Matti, men ändå, grymt att låta som Phil Collins. Annars gillar jag ju också det här mer sentida, försöken att låta som Peter Gabriel.

 1039. Benny skriver:

  Börja skriva krönikor här, Mattias.

  http://www.goodnewsmagazine.se/

 1040. Conny skriver:

  Jag har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent.

 1041. Conny skriver:

  Jag har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent…

 1042. Conny skriver:

  Till Benny: du har nyss lyssnat på originalet.

  http://open.spotify.com/track/31V43J2p6iQnq4JjsuOJ4X

 1043. Conny skriver:

  Klassisk belgisk punk till matti:

  http://www.youtube.com/watch?v=VZGamw1rvks

 1044. En vän i Köpenhamn i Amsterdam skriver:

  En annan klassiker
  http://www.youtube.com/watch?v=YaUzYISKKAI

  Applåd för kastrullskämtet Conny!

 1045. Benny skriver:

  Conny: Jag fattar inte. Vad har jag nyss lyssnat på? Jag har inte spotify. Borde skaffa det.

 1046. Backlund skriver:

  Benny: Tack. Det var ganska väntat och så men det är ju trist trist.

 1047. Conny skriver:

  Benny: det var ’Kung Harry’ från Dom Dummastes ’Revolverkäke’. Asgrym skiva. Nu på Spotify.

 1048. Conny skriver:

  En vän i Köpenhamn: Hur bra som helst. Deras tre första är så bra. Plus Greg Sage’s första soloalbum!

 1049. En vän i Köpenhamn i Amsterdam skriver:

  Hade det lite svårt med det där soloalbummet får jag erkänna. Så det är väl minst en 15 år sen jag hörde det. Wipers Live måste man också ha.

 1050. Conny skriver:

  En vän i köpenhamn i Amsterdam:

  Ja, Wipers live är grym. Speciellt liveversionen av ’Messenger’.

  Hittade ’Straight To Hell’-låtar på you tube. De tre jag gillar bäst:

  http://www.youtube.com/watch?v=O4gF3mpMTSA&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=jF7o2PZqSqk&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=a7uZdyeMkFI&feature=related

 1051. Conny skriver:

  Détente är ju ovanligt bra!

 1052. En vän i Köpenhamn i Amsterdam skriver:

  Détente är på den andra skivan. Tja, kanske den är bra den också, båda står i hyllan hemma.

 1053. Billy skriver:

  årsbäst:
  Masshysteri – Masshysteri
  Håkan Hellström – 2 steg till paradise
  Harlem – Hippies
  Northern portrait – Criminal art lovers
  Best Coast – Crazy for you
  Wild Nothing – Gemini
  Säkert – Facit

  bubblare: dum dum girls, crystal castles

 1054. Conny skriver:

  Détente och Waklevören kostade bara en hundring vardera på i-tunes. 50-lappen billigare än CD-skivorna. Slog till på det. Det är ju inte så ofta mina 5-åringar vill höra just de här skivorna på högsta volym.

  The Trashmen ’Surfin’ Bird’, däremot är en total succé hos grabbarna denna helg. De fattar grejen med nonsens-texten som bara låter tuff!

 1055. Conny skriver:

  matti: Men ok. Jag kan i-n-g-e-t om metal eller hardcore efter 1989. Vet inte ens vad olika subgenres heter eller hur de låter.

  Détente är nån slags thrash, eller? Waklevören kängpunk? Eller vad? Och Electric Wizard, verkligen asgrym, men vad är det för nåt? Påminner mig om Jex Thoth som jag gillar.

 1056. Anonym skriver:

  Någon slags thrash, crust/käng (med thrashinslag), stoner/doom.
  Electric Wizard ges ut av Rise Above, Lee Dorrians bolag. Dorrian sjöng på Napalm Deaths två första och bildade sedan Cathedral. Han är en av mina hjältar.

 1057. frans skriver:

  inget bra har kommit i år ,, vill ha ny bob hund… jag och en vän kollade siesta festivalen .. shit vad dom krossade allt(bob dog) … Sen kom andra artister upp och man började gäspa…,

 1058. frans skriver:

  HA hah ah hah ha ha .. detta är norrbotten intervjuar sthlm…
  http://www.youtube.com/watch?v=eKUQL07VVYs&feature=grec_index

 1059. matti skriver:

  Aldrig hört Straight Ahead. Är ju helt enormt. tänker på Jeffery Lee, kring Las Vegas Story/Wildweed. Extremt sorgsen musik. Texterna är ju lite, hmmm, banala. Men man får se det ut något slags HC-perspektiv. Nån med mera gemensamt med Henry Rollins eller Glen Danzig (solo, efter Samhain) när det kommer till det där. Eller Ian MacKaye. En slags idealism/naivitet. Det gäller ju många av Wipers texter med.

 1060. frans skriver:

  ooooooooohhh, gillar banala texter.. dom liksom suger tag i en som poesi i en rutten bakgård på hispan,, bob hansson kom tillbaka vi älskar dig.. mera flum för folket.

 1061. Åsa Petersen skriver:

  Bäst av Bob Hansson:

  Jag vet inte hur många gånger
  jag har haft oralsex bara för
  att det ska bli lite bättre
  stämning i det här
  landet.

 1062. Benny skriver:

  Bakfull hellvetti. Men jag har en rimmad sida i kylskåpet. All is well, and all will be well, in the garden.

 1063. Conny skriver:

  matti har mail.

 1064. Benny skriver:

  http://svtplay.se/v/1810376/oppet_arkiv/plus_julmusttest_1992?cb,a1364145,1,f,103048/pb,a1364142,1,f,103048/pl,v,,1370676/sb,k103034,3,f,103048

  Det är alltså jul, om ni nu inte har fattat det, gubbajävlar.

 1065. Benny skriver:

  Hahahaha. ”Vinröd anstrykning”.

 1066. matti skriver:

  Hela skivan finns inte på Spotify, framförallt inte huvudnumret, men ändå. Bättre än att fildela i dessa dagar kanske. Charlie Haden Liberation Music Orchestra (den första, från ’69, de andra tre har jag inte hört ännu.). Vilken skiva! Särskit om man gillar cirkusmusiken i Himmel över Berlin OCH Sanders/Coltrane/Miles etc.
  Kosmiskt, revolutionärt, vackert, ösigt. Ni fattar.

 1067. P skriver:

  Gang of Four i Xbox-reklam. Fy fan alltså. FY FAN.

 1068. P skriver:

  Lite kul också. Underbar ironi. Natural´s not it.

  The problem of leisure
  What to do for pleasure
  Ideal love a new purchase
  A market of the senses
  Dream of the perfect life
  Economic circumstances
  The body is good business
  Sell out, maintain the interest
  Remember Lot’s wife
  Renounce all sin and vice
  Dream of the perfect life
  This heaven gives me migraine
  The problem of leisure
  What to do for pleasure

 1069. skräddarn skriver:

  jag har den andra, ballad of the fallen också. inte riktigt lika bra, men nästan. det roliga är att ECM stoltserar med att inspelningen minsann skett helt digitalt, nog min enda LP som står så på. tiderna förändras.

 1070. Conny skriver:

  Tack för det här tipset p: Wyatt, Atzmon, Stephen – For the Ghost Within. Hade ingen aning om att Robert Wyatt gjort en skiva i år. Bra som fan ju.

  http://open.spotify.com/album/2daU7xqUVVrMisrwFpJS4d

 1071. Conny skriver:

  Har trott att det här med Burzum – ’Belus’ har varit mest hype. Skivjäveln finns ju inte på Spotify, heller så jag har inte kunnat lyssna. Men så gick jag in på you tube inatt, och ja… Folk därute är ju inte kloka. Ser reveiw’s där fölk pratar om att det är dåligt ljud på skivan. Kyparn! Jag är besviken! Min varmkorv smakar inte kaviar!

  Hörde ’Glemselens Elv’. Musiken gick rakt in i mig. Så jag köpte skivan på itunes. Lite obehagligt att bidra med pengar till han Varg, bara. Borde bett någon av er kopiera skivan, men jag ville höra den nu.

 1072. Conny skriver:

  Om man utbrister ’Ord!’ på svenska så känns det inte alls som när man utbrister ’Word!’ på engelska. Det blir nästan tvärtom. Som ’Ord, ord, ord’. D.v.s. ’Du snackar mycket, men du har ingenting att komma med’.

  Charlie Haden Liberation Music Orchestra. Word!

 1073. P skriver:

  Conny: Ja, den är sjukt fin Wyatt-plattan. Den här helgen har jag nästan bara lyssnat på Swans-skivan. Den hör verkligen hemma på topp fem. Sinnes.

  Annars var man och såg Concretes i lördags. Vette fan vad jag tycker om den där konturupplösta discon de pysslar med nuförtin. Det kanske är asbra?

 1074. matti skriver:

  Måndag. Mena att det är fucking måndag. Med allt vad det innebär.

 1075. stalle skriver:

  firar annandagen idag jag, men sånt är livet.

 1076. gummo skriver:

  måndag med bebis. med allt vad det innebär. det kommer ALDRIG att gå att jobba igen. ALDRIG!

 1077. Åsa Petersen skriver:

  Rena rama måndagen och jag har inte sovit en blund i natt, och nu ska jag ta itu med min pensionsförsäkring.

 1078. P skriver:

  Jag misstänker att parasitkrisen i Östersunds vatten är början på en Zombie-epidemi. Det börjar med magsjuka och slutar i jul med ett barikaderat Domus där hemvändande gästboksskribenter får kriga mot infekterade Östersundare. Spännande!
  Frågan är i och för sig om det är någon större skilland på en zombie-epidemi och en vanlig mellandagsafton på GIII?

 1079. matti skriver:

  Du lär märka en viss skillnad.

 1080. P skriver:

  Okejrå.

 1081. Mörn skriver:

  All pr är bra pr, kul om Östersund blir känt för något annat än skidskytte.

 1082. B3nny skriver:

  B3nny @ internet.

 1083. P skriver:

  I värsta fall är det bara skidskyttarna som överlever. Dom är ju redan beväpnade och kan skejta ifrån zombies.

 1084. matti skriver:

  Mörn: Hahahahahaha!!!

 1085. B3nny skriver:

  Det går inte att posta flera youtubelänkar, man måste undvika spam-filter.
  Det går inte att posta flera youtubelänkar, man måste undvika spam-filter.
  Det går inte att posta flera youtubelänkar, man måste undvika spam-filter.

  Kicking Ass http://www.youtube.com/watch?v=6riY-103vbc

  Don’t be dirty http://www.youtube.com/watch?v=26FKgGK84po

  America http://www.youtube.com/watch?v=lyHSjv9gxlE

  Juicy tongue in the back passage http://www.youtube.com/watch?v=U8ko2nCk_hE

  Lid http://www.youtube.com/watch?v=Cyk_d_1VSas

  Balbalbskaklblaalbalbalbalal bla

 1086. Backlund skriver:

  En viss skillnad matti, inget mer. Jag jobbade på café tingshuset ett tag och serverade där alla grader mellan levande och walkers. Vi kallade dom crazy fuckers.

 1087. B3nny skriver:

  Glömde den viktigaste. Det här är exakt vad ajg gör HELA dagarna.

  http://www.youtube.com/watch?v=hHQ2756cyD8

 1088. Backlund skriver:

  P: classic coverup

 1089. P skriver:

  Asså, Aning med Raketen. Herreminjisses!

 1090. stalle skriver:

  jo den var grym.

 1091. Conny skriver:

  Sa ju det!

 1092. matti skriver:

  Hittade det här hos Martin. Jävlar vad bra. Nytt också. http://www.youtube.com/watch?v=lLaTboGdWAg

 1093. matti skriver:

  Alltså, det är ju inte merch i blod, men ändå coolt.

 1094. Conny skriver:

  Malmö. Lyssnar bara på Burzum. Kallt här också. Åtminstone en av jävlaskånebandets låtar blir det bästa vi gjort, någonsin. Fy fan! En pendang till ’Lys upp mig som en stjärna, fast helt annorlunda. 2011 är redan ett bättre skivår än 2010.

 1095. matti skriver:

  Jag rodnar, Conny. Kollar på tredje säsongen av Deadwood, lyssnar på roots från Haiti: http://open.spotify.com/album/5pk7ctis9jUGMWs7UK0JEC

 1096. skräddarn skriver:

  hur är den, den tredje säsongen? är det den som typ finansierades av fans? eller är det en skröna?

 1097. matti skriver:

  Aldrig hört talas om att den skulle vara finansierad av fans. Men den är grym. Lite abrupt avslut kanske. Tanken var ju att det skulle komma en säsong till. Men när jag säger lite abrupt så menar jag lite också. Coolt osentimentalt nu i stället.

  Nu undrar jag vilka era bästa spion/konspirationsthrillers är? Jag menar, när det nu nte blir nån fortsättning på Rubicon får man vända sig bakåt i tiden.
  Såg om Three Days of the Condor. Den älskar jag. Maratonmannen får väl räknas dit också. Alla presidentens män, Och JFK. Funderar på om Bournefilmerna hör dit, men det är kanske mer action än thrillers? För visst är det skillnad, va?

 1098. Backlund skriver:

  Det är ju dom här filmerna som vill avslöja eller påpeka något. Alla presidentens män och JFK är svinbra, inatt såg jag Mississippi brinner som jag tycker andas lite samma sak. Annars finns ju Lions and Lambs och Charlie Wilsons War. The Green Zone faller ju under Bourne-genren mera fast är ju mycket mer politisk. Bra genre! Min favorit!

 1099. P skriver:

  Backlund: haha, fan vad väntat att du skulle gå igång på konspirationsthrillers.
  Jag gillat Arkiv X, jag.

 1100. Lillis skriver:

  The Conversation är ju apfet i sammanhanget.

  Och den där filmen om Palme-mordet som Kjell Sundvall gjorde.

 1101. Lillis skriver:

  Det känns som att det mesta Gene Hackman eller Dustin Hoffman var med i på 70-talet andas det där. French Connection är ju väldans fin, fastän den väl inte riktigt rör sig i samma kvarter.

 1102. Backlund skriver:

  + Robert Redford. Han är också med i mycket av det här.

 1103. matti skriver:

  Backlund: menar du Lions FOR Lambs?
  Vill se the Parallax View. Vet inte, men jag känner mig plötsligt väldigt grabbig.

  Min rygg är fan av. Ligger och glor, tänker på cover-ups. Allt annat gör för ont.

 1104. rabbitman skriver:

  John le carre´är bäst. The constant gardner funkar också som film. Absoluta vänner som bok nr 1.

  Annars: den tredje mannen!

 1105. matti skriver:

  Det är ju det där skönt långsamma med Rubicon som saknas i moderna filmer av den här sorten. Folk som antecknar för hand. Utomhusmöten där de plötsligt byter språk till franska då de möter någon okänd. Som i Three Days of the Condor.

 1106. Backlund skriver:

  matti: Ja, det gör jag självklart. The Manchurian Candidate glömde jag. Sedan finns State of Play och Rules of Engagement också, men de innehåller Ben Affleck vilket då går bort.

 1107. P skriver:

  I dag är det förresten tio år sedan Broder Daniel spelade Shoreline i Sen Kväll Med Luuk. Såg det i replokalen i fritidsgården vill jag minnas. Knäckande som man sa på 90-talet.

 1108. Backlund skriver:

  matti: Jag stör mig ju på huvudrollskillen i Rubicon litegrann för att han inte är övertygande. Vad säger du om det? Tycker du han kommer undan med det?

 1109. matti skriver:

  Ja, det tycker jag verkligen. Har läst att somliga har problem med honom, men jag fattar inte det. Han är hyperintelligent men kan inte fatta vad det är som händer. Han gestaltar det hur bra som helst tycker jag. Vill inte köra några Spoilers men efter Texas, när (hans) historien (historia) upprepar sig, fan vad han är bra då. Sjukt bra. Andra scener med, när han darrar på handen, flackar med blicken. Bara lite men nog för att illustrera vilken enorm press han lever med. Eller som när han kommer på något: hur tempot höjs litegrann, liksom inne i honom. Helt suveränt.

 1110. Backlund skriver:

  Det är intressant det här, för jag ser ju inte det där som du ser. Det är samma sak med Kirsten Dunst. Jag tycker de verkar vara ganska mediokra skådespelare då det är något med deras sätt att agera som gör att ingenting de gör känns trovärdigt för mig. Jag hade samma problem med honom i The Pacific också. Det är som han försöker för mycket och överdriver den där hyperintelligenta tankeverksamheten som du ser som suverän. Något är det.

 1111. Stållu skriver:

  Kirsten Dunst är mitt livs kärlek.

 1112. Backlund skriver:

  Jag fattar inte alls vad som är så speciellt med henne.

 1113. Stållu skriver:

  Kroppsspråket, blicken och karisman.

 1114. matti skriver:

  För att återknyta till ngt helt annat. De här banden som sjunger om satan, som spelar retrometal, som Ghost. The Devil’s Blood är ju mycket bättre. Och första Hour of 13. Den senaste, The Ritualist, är inte riktigt lika grym, men bra ändå.

  Rent generellt dock: ju mer det låter som BÖC eller Merciful Fate, desto bättre. Sabbathbanden låter för mycket Sabbath helt enkelt, och de är ju som Beatles. Det känns bara snott. Originalen har för mycket personlighet för att det ska gå att göra något eget av det. Undantag finnes, men det är långt mellan gårdarna.

 1115. P skriver:

  Jag gillar Ghost har jag kommit fram till. Det är lite på film. Men ändå.
  Låten Elizabeth handlar förresten om det här:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Elisabet_Báthory
  Scary stuff!

 1116. B3nny skriver:

  matti: Du borde börja gymma. Passar till din metal-fabless/kultur.

 1117. B3nny skriver:

  Men det är klart, du gillar ju inte Robyn.

 1118. P skriver:

  B3nny : han kanske kan börja mecka med och/eller åka raggarbil istället?

 1119. matti skriver:

  P: Elisabet Bathory är ju korv och makaroner in the world of trve… Kolla in Devil’s Blood. De är bättre. Känns mer på rikt kanske man kan säga, än Ghost. Ghost är iofs på film, men mer Titta han snackar än Rosemary’s baby.

 1120. P skriver:

  matti: jag tänker med på Ghost som pop. Lite lustig pop sådär. Inte särskilt trve (fan vad jag älskar det uttrycket)förstås.

  Ang. BD. My bad, nio år.

 1121. matti skriver:

  Fattar inte det där med BD och nio år.

 1122. Backlund skriver:

  Sedan dom spelade Shoreline på Luuk.

 1123. B3nny skriver:

  Hörrni, vet ni i vilket land man hör sämst?

 1124. P skriver:

  Sau du arabien!

 1125. P skriver:

  Fantastisk vits!

 1126. B3nny skriver:

  !!!! Saaau di Araaaabien?

 1127. Backlund skriver:

  Haha. Nu blev skämtet ännu bättre. Som det där bandylaget i nordafrika som varje år ba ”Åh nej, Tunisien!”.

 1128. matti skriver:

  Man vill ju ha sin metal helt humorbefriad. Det blir roligare så.

 1129. P skriver:

  Gaahl drar nog inte så mycket ordvitsar.

 1130. skräddarn skriver:

  det är det som är min poäng. humorfri metal är den enda man kan lyssna på. OBS! undantaget melvins. och ja, det är metal inget annat.

 1131. Conny skriver:

  Devil’s Blood tycker jag var tråkiga. Hour of 13 bättre. Ghost tramsiga. Jex Thoth är ju otroligt mycket Sabbath, men jag föll för soundet och hennes sångröst när den kom. Men Electric Wizards senaste slår allt ovan med hästlängder.

 1132. skräddarn skriver:

  och ja, jag vet att det finns några undantag till.

 1133. P skriver:

  Har vi pratat om High on Fires nya här? Den är ju fet.

 1134. Conny skriver:

  Vid första anblicken: Metalica tyckte jag aldrig var lika bra som Slayer. High On Fire får mig att tänka på metalica.

 1135. P skriver:

  Bra poäng!

 1136. matti skriver:

  Det är nåt sjukt med Devil’s Blood. En tjej som sjunger, tre gitarrister. Alla indränkta i blod live, men inga särskilda scenkläder i övrigt. Det är det tråkiga som är mysteriet. Som gör att jag inte kan sluta lyssna på dem. Samma med Blue Oyster Cult. Nåt dött, liksom. Eller dött, spelat liv.

  Sen den här stölden: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/2GD6FrAWwDNaUhGqjjKh5e

 1137. P skriver:

  Fan, man skulle ha lyssnat på hårdrock istället för BQ när man var 15. Man hade varit sjukt mycket häftigare.

 1138. Backlund skriver:

  Jag gjorde det. Slutade ju jäävligt bra.

 1139. matti skriver:

  Äh, det är ju nu det är häftigt. När man är gammal och vill vara ung och dum i huvet. Och kan skylla på olika kriser och skit.

 1140. P skriver:

  Det är hursomhelst dags att skaffa avklipp jeansjacka. Fifan vad tufft.

 1141. matti skriver:

  En till sorg, hade inte ens tagit in Ari Up, nu detta:

  http://www.guardian.co.uk/music/2010/nov/28/peter-christopherson-obituary

 1142. P skriver:

  Tråkigt. Någon som vet något om TGs Desertshore-projekt? Låter ju väldigt spännande.

 1143. P skriver:

  Skunk ska bli bok. Är Bonniers underrättade om mabd.se och gamla bq-gästboken? Där har ni årets julklapp.

 1144. matti skriver:

  Måste bara tipsa om den här: http://open.spotify.com/album/7Mda3BjRucvkZZ73UFmrKK

  Visste inte att den fanns, hade nog inte ens tänkt att den skulle finnas. Men den är fin. ids inte säga nåt om den, ni kan eran Smiths/Morrissey. Ni älskar flickpop, till och med när den vill växa upp.

 1145. gummo skriver:

  Dagens upptäckt: PgDN-knappen. Bra att komma ihåg när man är uppe i 1231 inlägg. I en kommentarsfunktion. Till en ”blogg”.

  Det här är ett lätt sinnessjukt forum.

 1146. matti skriver:

  Ännu bättre: använd tab-knappen. Hamnar man längst ner direkt.

 1147. Benny skriver:

  Eller ’end’, min favorit av alla knappar.

 1148. matti skriver:

  Alltså, nu hittade jag de tidiga Carly Simon-plattorna, och Carole King. Carpenters. Och vidare. Det är Malmö våren 1995 igen. För det var där och då jag köpte dem. och typ senaste gången jag lyssnade på dem. Göran, Kristofer och Pelle hängde i en spelhall. Jag och Peter gick på konstutställningar och besökte kyrkor. Jag och Jari sprang på skivbörsar. I bilen lyssnade vi på jungle och Manowar. Vi lånade en lägenhet av en snubbe i Hässleholm. Vi kollade på film, Man Bites Dog bland annat. Och blev galna.

 1149. Lillis skriver:

  ”cmd + pil nedåt”, på mac.

 1150. gummo skriver:

  asså, jag menade end-knappen. men skrev pgdn. jag åberopar poesi-klausulen.

 1151. Backlund skriver:

  Allt borta på Numpad saknar jag på datorer som inte är Numpadbefriade.

 1152. Backlund skriver:

  Dumbacklund. Jag menar såklart på datorer som ÄR Numpadbefriade.

 1153. stalle skriver:

  delete är min favoritknapp. OCH CAPS LOCK.

 1154. Benny skriver:

  Det stalle, är för att du är en reaper/screamer.

 1155. gummo skriver:

  DN:s första nolla. Inte så roligt skrivet. Men roligt med en nolla.

  http://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/black-eyed-peas-the-beginning-1.1219428

 1156. matti skriver:

  Alltså, nog har de lite hamiga kritiker om första ettan kommer efter, vadå? 300 år?

 1157. gummo skriver:

  NOLLA, det var en nolla. inte etta. och ja. megahamiga.

  vad tycker vi förresten om dagens snackis, Cronemans krönika/comeback mot Resumé. knockout, om ni frågar mig.

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/johan-croneman-om-tv-avgiften-1.1219322

 1158. Lillis skriver:

  Mattis: Vad var det jag sa här för några månader sedan, om Croneman? Att jag inte trodde att han mådde så bra, att hans liv verkade vara upp-å-ner och att han därför skjuter från höften åt alla håll och kanter.

  Och med det menar jag inget annat än att jag hade rätt. Menar det inte som en spark. Resumé verkar ju rätt konstiga.

 1159. Backlund skriver:

  så bra det där.

 1160. B3nny skriver:

  Efter att en kvinna blivit attackerad av en gorilla för att hon ’eyeballat’ denne, har djurparken infört dessa säkerhetsglasögon.

  http://www.24oranges.nl/wp-content/uploads/2009/04/bokitoviewer.jpg

  Men det kan ju vem som helst se att det där är ett helt vanliga IRRGLASÖGON, såna som jag har på mig var och varannan helg.

 1161. B3nny skriver:

  2.50 drar Peter en liten oneliner om vad irrglasögon är, för er som är fundersamma. http://www.youtube.com/watch?v=wlRks9M7_ss&feature=related

 1162. matti skriver:

  gummo, Lillis: Nilsénklass på det där. Jag blir bara så jävla nervös av hela grejen. Cronemans reaktion förstår och sympatiserar jag med helt och fullt. Men att de där svinen skulle börja pilla i ens liv. Fan vad obehagligt. Jag har stora skulder, jag säger det direkt. Låt mig vara nu, gamar.

 1163. matti skriver:

  När jag och Forsling hörde Whipped Cream första gången trodde vi de hade spelat in med irrhörlurar. Ett skämt från 1992. Eller nåt.

 1164. matti skriver:

  Nu är Caprica slut. Jävlar vilket slut. Helt enormt. Jag bara skakar.

 1165. gummo skriver:

  har ni sett josh wheedons firefly? sett? grym bagatell.

 1166. matti skriver:

  Inte hela, men självklart. BSG är tio miljarder gånger bättre dock. Med det sagt: Firefly är näst bäst.

 1167. matti skriver:

  När vi snackar Sci-Fi på TV alltså. FLÄSK, exempelvis, är ju bättre än TV.

 1168. frans skriver:

  fan detta är magi, världens bästa låt just nu..http://www.youtube.com/watch?v=trEaoAQqgAo&feature=related

 1169. Anonym skriver:

  matti: Spelar du ett helt set på bd social club? å med vilka spelar du?

 1170. P skriver:

  Ser en affisch med The Bells på ett elskåp utanför jobbet. Blir glad! Läser och ser att gigget är på lördag. Bli arg!
  Vaaaarför är det när man är i parasithärden Östersund? Vaaarför?

  För övrigt har jag aldrig fattat grejen med Josh Wheedon.
  Hans X-men till exempel. Det var ju inte bra alls. Når knappt till knäna på Grant Morissons. Samma grej med Kevin Smith. Hajar inte fan boy-kulten kring det där.
  Han är ju helt värdelös. Jämför bara hans och Bendis Daredevil.

  Kan det ha något att göra med att de kommer från film- och Tv-världen? Att det känns fränt i seriegettot?

 1171. matti skriver:

  Anonym: Jag kör tre låtar. Två gamla hits, en ny. Med nån slags husband. Blir nog grymt.

 1172. matti skriver:

  Josh Weedon, ja alltså, jag håller med P litegrann. Fattar inte riktigt grejen. Han skrev väl iofs Alien Resurrection, och den är ju rätt bra. Lite underskattad skulle jag vilja påstå. Ändå minst bra av de filmerna. Sen är det väl mest teen angst lite. Förutom Firefly alltså. Den är ändå bra.

 1173. matti skriver:

  Kevin Smith har däremot gjort mycket bra. Hela Clerks-universat är bra, tycker jag.

 1174. gummo skriver:

  En guilty pleasure: Gilmore Girls. Vintern 2008 såg jag allt från A till Ö, alla säsonger i ett svep. Dialogen är så jävla grym, snärtig, rolig, Sherman-Paladino är i högform där (det sägs att GG har längst manuskript i förhållande till avsnittslängd). Apropå Kirsten Dunst och så. Jag har en hemlig crush på mor och dotter Lorelei.

 1175. P skriver:

  Jag gillar första Clerks och den lite underskattade (faktiskt!) Dogma. Och älskar Chasing Amy. Mallrats har jag rätt svårt för. Även om Stan Lee dyker upp.

  Jag tänkte mest på Kevin Smiths serier och likheten mot Whedon. Båda har ett troget fanfölje från TV och film och hyllas per automatik när de pysslar med serier. Tänk om det skulle vara tvärt om. Då skulle Frank Millers Spirit betraktas som en bra film. Huuuua.

 1176. matti skriver:

  Jag tycker nog Clerks 2 är bättre än ettan. Men det är antagligen bara igenkänningsfaktorn. Och det är ju lite sorgligt. Men roligt som fan om jag tänker bort mig själv…

 1177. Mörn skriver:

  Är det inte Clerks 2 som mest handlar om att någon ska ligga med en åsna?

 1178. Mörn skriver:

  Tycker i alla fall att Kevin Smith blev svårare och svårare att gilla för varje film.

 1179. gummo skriver:

  Eh. Dogma är grym. Sen är det ju alldeles för grabbigt.

 1180. P skriver:

  Äh, jag kom på det själv. Anledningen till att Whedon och Smith är så poppis (jag pratar fortfarande om serietidningar) är väl att de själva är fans i grunden. Nördar att relatera till. jaja, jag fattar ändå inte riktigt. Jag tycker mest att Smiths Guardian Devil och Whedons Ashtonishing X-men är så sjukt överskattade.

 1181. Skamsen skriver:

  Clerks 2 och Chasing Amy är bäst. Första Clerks är också bra. Smiths senaste filmer är det pissigaste jag kan tänka mig. Men nu har han gjort en skräckfilm om religösa tokar och den verkar väldigt bra.

 1182. P skriver:

  Man kanske borde se Clerks 2 då. Det där med åsnan lät ju spännande!

 1183. Conny skriver:

  Fantastiskt. Jag kunde relatera till det fina klippet Frans gav oss från Canada -76, underbart! I övrigt har jag inte ens hört talas om någon av de TV-serier ni skrivit de senaste 20 inläggen om. Säg bara 1 som jag ska se när jag är klar med Wire, som är lika bra. Jag tror inte det finns.

 1184. P skriver:

  Conny: Sjungande detektiven.

 1185. Backlund skriver:

  När jag tog personligt rekord i bakfylla i söndags så serverades Gilmore Girls framför mina ögon. Dialogen är ju dels bra och snabb, den smakar lite Aaron Sorkin i tempot och de ibland för tätt duggande skämten. Sorkin är annars en stor favorit i ämnet tv-serier. West Wing håller jag kanske högst av alla och Studio 60 var väldigt bra i den säsong den fick existera. Fanns väldigt mycket potential i den.

 1186. P skriver:

  Sjungande detektiven

 1187. P skriver:

  Ja, det var ju en spännande valanalys sossarna bjöd på. Vilka jävla idioter.

 1188. david skriver:

  Sopranos tycker jag är lika bra eller t.o.m. bättre än The Wire. I övrigt kommer jag inte på nåt i samma klass men så är jag ingen TV-serienörd heller. Nåt sevärt och bortglömt är iallafall 80-talsserien Edge of Darkness. Kalla Kriget-realism typ.

 1189. P skriver:

  Haha! Det är amatörnaturfilmstävling på Mitt i Naturen. Fantastiska titlar! Vi kan rösta på:
  Mus på pinne
  Älgar i trädgård
  Blomfluga uppvaktar
  Fasan och gräsklippare
  Ekorre med hinder
  Varg vid stängsel

  SMSa till 72211!
  Fasan och gräsklippare är en personlig favorit

 1190. vp skriver:

  jag smög mig in på the bells senaste rep och filmade en liten snutt. fan vad bra det var: http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 1191. matti skriver:

  Sopranos. Om du bara ska se en teveserie. Personligen förstår jag inte de som bara beställer in en teveserie.

  jakob: det står ju inget om att de faktiskt splittrats, bara att de ligger nere för tillfället. I övrigt är det ingen direkt nyhet. De ställde ju in i princip varenda spelning efter att skivan släpptes. Inte roligare för det, de är ju ändå typ bäst och man vill ju se/höra dem så mycket det bara går.

 1192. frans skriver:

  conny… vi måste göra nått snart… finns lite pålägg för big byrd att göra–????

 1193. Benny skriver:

  Nu skiter jag i det här, jag åker hem till byn och hugger ved istället.

 1194. gummo skriver:

  P: jag håller med. Magnifik dumhet, särskilt faktorn ”M har rört sig närmare mitten”. JAMEN VAD FAN, då måste ni ju förklara varför M är BÄTTRE än er på att fånga mitten. Att hävda att det är orsaken till (s) dåliga valresultat är ju bara att säga ”eh, vi var sämre helt enkelt, m för en bättre mittenpolitik än oss”. JAMEN SÅ DRA SLUTSATSER AV DET!!!

  Argh.

 1195. matti skriver:

  Mitt kungarike för en by. För ved.

 1196. vp skriver:

  jag filmade också en liten snutt när peter övade på dansstegen. jonas var skitnöjd med koreografin. ”detta kommer de att skriva om i tidningen” sa han. http://www.youtube.com/watch?v=NdvO0tmNjGo

 1197. frans skriver:

  mitt kungarike för speed just nu,,

 1198. Benny skriver:

  Äh, du vet ju att du alltid är välkommen till byn. Åk bussen som pensionär, 130 spänn enkel väg. Du har ju skägg, jämnt skägg.

 1199. Backlund skriver:

  Fredag betyder studier och lördag betyder tenta. Världen är upp och ner bannemig. http://www.youtube.com/watch?v=uKSKSET8-5I

 1200. gummo skriver:

  När sågningar är bra, så är de fanimig det bedste:

  http://www.svd.se/kulturnoje/scen/suedes-comeback-ar-bara-sorglig_5769049.svd

  ”Den androgyna frontfiguren som brukade åma sig kring mikrofonen är för evigt ersatt av en sångare som bredbent testosterondansar likt en osjälvkritisk farsa på disko.”

  Frans: kaffe är en hygglig ersatz för oss föttiåringar. Kom igen nu, kapitulera inför medelålders, medelklass gubbighet. Kaffe, Neil Young, småfisa framför internet och sluta vara arg och inse att livet är rätt gött ändå. Som idag. Insnöad med en liten bebis som anstränger sig för precisionsprutta ut små bajsstänk i ansiktet på en. Ah. Livet på en pinne.

 1201. matti skriver:

  Keep Companysingeln är ju grym. Särskilt partiet där det blir lite acapella mot slutet där de sjunger falskt. Det är för iite falsksång i popen nuförtiden. Ska man behöva göra allt själv? Tydligen inte.

 1202. matti skriver:

  gummos senaste kommentar: Du räddade min dag nu. Vad fint livet ändå kan vara. När det känns som att slutet av tunneln är ljusår bort.

 1203. stalle skriver:

  ja man ska fan inte klaga.

 1204. gummo skriver:

  Stalle: HAHAHAHAHA. Gå upp trettio kilo, gå till filminspelningen och sedan inse att man, eh, ”fattat det fel”. Grymt. Låter i och för sig som min barndom, men ändå.

 1205. Benny skriver:

  Det där med Suede – behöver det poängteras att recensenten inte kan skriva över huvud taget, eller är det överflödigt? Skit-sopa, förstår inte alls vad du gillar med den där recensionen, Gattuso.

 1206. stalle skriver:

  benny: kan inte skriva? jag förstår då allt som skrivs där.

 1207. Benny skriver:

  Stalle, Stalle, skitskalle!

  Hon håller dagensskiva-nivå, begriplighet är inte lika intressant.

 1208. frans skriver:

  hatar barn

 1209. Mörn skriver:

  Hatar sådana där recensioner: dels för att hela upplevelsen kretsar kring en föreställning om vad som är relevant idag. Vad fan är relevant? Bara för att något ligger rätt i tiden kan det ju vara värdo ändå. Dessutom det här försöket till att beskriva en kollektiv stämning utifrån sin egen generation och applicera det på något slags ”vi”. Den här undvek i alla fall att beskriva specifika situationer som typ tio pers var med om. ”Vi tyckte det var relevant med popsicle när vi hängde på Hannas, men det gör vi inte längre”. Om ni fattar.

  Nu gled jag ifrån den specifika recensionen till ackumulerad ilska, men ändå.

 1210. frans skriver:

  shit hela livet i en låt,, bäst ändå . http://www.youtube.com/watch?v=idnJnjV_8rg

 1211. Skamsen skriver:

  Jag skulle vilja bo i Stockholm. Tydligen ska Dipper vara förband till någonting som heter The Bells i morgon. Det var ett tag sedan jag såg dem.

  Ni pratade om Säkert här för några dagar sedan. (Jag har inte varit här på ett tag. Då försökte jag dra igång någonting om Teenage Fanclub. Tydligen tyckte alla att Norm var bäst, eller nåt sånt, men jag säger bara I don’t want control of you. Jävla skitlåt. Jämför den med vilken Raymondlåt som helst.) Jag har börjat gilla nya skivan och igår såg jag henne live för första gången. Hon var ju helt makalös. Lika fängslande som basisten i Nerverna. I mellansnacket kändes det så intimt att jag nästan fick fritidsgårdsvibbar. Är du fortfarande arg? var ett av de starkaste liveögonblick jag någonsin upplevt. På rak arm kan jag bara jämföra det med If you have a Heart på Hultsfred 2001 och The world has turned and left me here i Lund 1996.
  Men när jag nu böjer den raka armen kommer jag att tänka på de tidiga konserterna med Hellström också. Och när bob hund spelar Min trampolin eller Upp, upp, ner. Och när Matti spelade Soon after christmas på Debaser.
  Vad många fina minnen man har när man verkligen tänker efter. Det ska bli kul att bli äldre och få sitta och fundera på sånt.

 1212. Joachim skriver:

  Benny: Äh, ge dig. Så jävla illa var det inte, språket är nog rätt medvetet. Det har börjat knoppa gubbe i Sundsvallssonen, banne mig.

 1213. matti skriver:

  ”knoppa gubbe”. Moahahahaha. Papegojskratt.

  Mörn: håller med.
  Frans: håller inte med om barn, håller med om låt, men det här är ju ändå ännu bättre.
  http://www.youtube.com/watch?v=lLaTboGdWAg
  Jävlar vad han jobbar i refrängerna, jävlar vad grym van Zandt är. Jävlar vad grymt att se ?uestlove spela rock.

 1214. matti skriver:

  Men alltså, såg en Suedeintervju på nme.com, och en på PSL. Det är ju FÖR deppigt i alla fall.

 1215. Benny skriver:

  Jocke: Äh, ge dig. Sparka uppåt. Om din tes stämmer, är det ju bara ännu fånigare. Skriva larvigt för att påvisa hur lite man bryr sig, eller nåt. Inte vet jag, oavsett vilket ben det står på är det prutt.

  Peter Apelgren: Du är roligast.

 1216. skräddarn skriver:

  suede största ögonblick måste ju vara elastica.

 1217. skräddarn skriver:

  suedes största, ska det vara, inte suede största.

 1218. Joachim skriver:

  Benny: Ah men durå! Äh. Jag håller inte med dig, är inte svårare än så. Vi får försöka vara vänner ändå.

  Det här var dagens finaste annars, tycker jag:
  http://www.youtube.com/watch?v=jFDonPN-I1c

  Är det någon som sett den, that striped sunlight sound?

 1219. Lillis skriver:

  Joachim: Ja, den är grym. Se!

 1220. matti skriver:

  Nån som sett Jimmy McGoverns nya då? Accused? Sett första, grymme bra. Jobbig. Såklart.

 1221. Lillis skriver:

  Åhå, måste kollas upp.

 1222. Benny skriver:

  Den e go.

 1223. Benny skriver:

  Asså, Striped.

 1224. kilo skriver:

  Jag vet en som jobbagde ihjäl sig, han dog.
  Har suttit och längat releaseparty för mattis nya hela dan, blev torr i munnen. Ligger (nu bokstavligt) i hårdträning inför.
  Våldtäkt i örat, how it’s done right. http://www.youtube.com/watch?v=RQsHfNyANWs
  Var det skönt för dig med?

 1225. kilo skriver:

  …och skruva upp ordentligt så du inte missar nyanserna.

 1226. Coh skriver:

  Radiotips till Gummo (som använder sig av samma fattigdomsbegrepp som Alliansen, dvs. inte ett relativt sådant), och andra: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=1300&grupp=9035

  ”Konflikt

  Om ett allt rikare Europa, där fler ses som fattiga. Reportage från Tower Hamlets i London och Fisksätra i Stockholm där frivilligorganisationer slår larm – allt fler behöver bidrag till barnen. När EU:s fattigdomsår nu går mot sitt slut, hör samtal med Anti-fattigdomsaktivisten och framtidsforskaren om ett EU-bygge som kan fastna i fattighusens förtroendekris.”

 1227. matti skriver:

  Ang. årsbästa så kom det ju en ny Earthride i september. Jag hade missat den. Den är nästan lika bra som deras första. Har kanske ingen Deception, men den är jävligt bra ändå. Förstås.

 1228. gummo skriver:

  Gör jag? Jag trodde bara att jag skrev att man kan se det på två sätt, och så försökte jag väl möjligen laborera med argumentet att om folk inte får det sämre, så blir de i vart fall inte fattigare. Ökade klyftor och ökad fattigdom behöver inte vara samma sak, även om man kan, med ett antal antaganden, hävda det.

 1229. Coh skriver:

  gummo:

  Jag kan ju citera dina egna ord:

  ”Jag råkar tycka att det är forskningen, och inte allmänna tyckanden, som ska få avgöra om saker och ting förändrats till det sämre. Och läser man den forskningen, tycks det INTE som om de absoluta fattigdomsnivåerna försämras (dvs de som redan har det sämst får det alltså inte sämre). Om man alltså ska ta socialstyrelsens senaste rapport på allvar är alltså läget sådant att ”Slutsatsen är därmed att fattigdomen faktiskt har minskat i Sverige sedan slutet av 1990-talet.”

  Menar du att du i de orden inte tar ställning för det ena fattigdomsbegreppet framför det andra? Det finns forskning, mer seriös (och mindre nyliberalt orienterad) om du frågar mig, som hellre vill betona det relativa fattigdomsbegreppet. Du uttalar dig här i gästboken som om endast det absoluta fattigdomsbegreppet skulle existera och vara giltigt. Så är inte fallet.

 1230. gummo skriver:

  Allvarligt: menar du att socialstyrelsens rapport är nyliberal? Nu tramsar du bara.

  Och, ok, jag tycker att om folk inte får det sämre i absoluta tal, så blir de inte fattigare. Stäm mig. Att inkomstklyftor ökar, och leder till ökad relativ fattigdom, kan innebära samhällsproblem, men det krävs ett extra steg i argumentationen där.

  Och jag argumenterar inte som om endast det absoluta fattigdomsbegreppet skulle existera.

  Ungefär så ser min ståndpunkt ut.

 1231. gummo skriver:

  Conny: tack.

  Coh, medan jag har ordet, du får gärna citera den seriösa forskningen, är du snäll, så framstår ditt inlägg inte lika svepande och generaliserande. Samt argumentera för varför det absoluta fattigdomsmåttet är ett nyliberalt präglat dito.

  Och för protokollets skull, om man vill föra den där extra argumentationen om varför ojämlikhet och ökade klyftor är skadligt (men alltså inte behöver betyda att de sämre får det materiellt sämre, de kan t.o.m. få det bättre fastän klyftorna ökar, men att det relativa fattigdomsbegreppet ändå säger att fattigdomen ökar); det finns en förträfflig bok av Robert H. Frank som är klart läsvärd i sammanhanget: ”Falling Behind: How Rising Inequality Harms the Middle Class”. Sen finns förstås den här omdebatterade boken ”Ojämlikhetsanden”, där det teoretiska argumentet visserligen är vettigt, men där författarna tycks ha, på sätt och vis, manipulerat siffrorna för att data ska passa deras tes (har bara följt metadebatten, inte läst boken själv, om jag ska reservera mig lite grand).

 1232. erich skriver:

  happy helgen v.48, kids

 1233. vp skriver:

  jag ser en bil,
  jag ser en tjej,
  jag ser en snut,
  snart har helgen vecka 48 tagit slut

 1234. kilo skriver:

  Lasse Berhagen (till Plura): Får jag kyssa dig i pannan?
  Plura: Får jag klia dig på pungen?
  hahahahahahaaa

 1235. matti skriver:

  Helgen v. 51.
  That’s where it’s at. Jag orkar inte längre.

 1236. matti skriver:

  Kommer plötsligt ihåg en grej jag läste på Asta Kasks gästbok för en massa år sen: Borta bra men helt väck bäst.

 1237. x skriver:

  Gummo:
  Starta här
  http://storstad.wordpress.com/2010/07/24/varfor-relativ-fattigdom/

  Sen låter det som att du snarare läst enbart den nyliberala rösterna i ”metadebatten” om Spirit Level. Läs
  http://www.equalitytrust.org.uk/resources/response-to-questions

 1238. gummo skriver:

  Nu vet jag över huvud taget inte vem jag diskuterar med, om du byter nick mellan inläggen. Sedan kan jag väl tycka att det är ett intellektuellt fattigdomstecken att du inte kan ARGUMENTERA själv, ge exempel själv, utan tvingas länka till dina husgudar. Det gör det jävligt mycket svårare för mig att ta ställning till vad du egentligen tycker.

  Nåväl, skitsamma. Om detta är den seriösa forskningen (den där bloggen) du åsyftar, så vet jag inte om jag blir mer övertygad om den position om absolut fattigdom du påstår dig inta. I all hastighet: Visserligen kliver vi in på metodfrågor nu, men att ta Whitehall-studien till intäkt för att stödja ett argument för ett relativt fattigdomsbegrepp känns skakigt. Med reservation för att jag läst inlägget slarvigt, är det inte någon förändring över tid som studeras. Om man vill argumentera för det relativa fattigdomsbegreppet, menar jag att studiens design måste utgå från en viss inkomstfördelning vid tidpunkt 0; därefter upprepa samma undersökning vid tidpunkt 1. Om man nu, säg, den lägsta inkomstkvintilen (eller dylikt) har oförändrade inkomster och materiell standard i övrigt vid t1, men att den rikaste kvintilen fått det bättre vid den senare observationen, och att vi härmed finner att denna ökade ojämlikhet lett förändrad livskvalitet hos den lägsta inkomstkvintilen (som i absoluta mått fortfarande har det likadant som vid tidpunkt t0), då kan vi börja snacka.

  Och jag menar FORTFARANDE inte att det är dumt eller meningslöst att tala om relativ fattigdom – i sann popperiansk anda menar jag däremot att saker och ting måste vara föremål för empiriska undersökningar. Och som jag påpekat tidigare, finns det mycket goda argument för att undvika ökade ojämlikheter i samhället, men dessa argument bör delas upp i rättviseargument (det är inneboende dumt att de rika får bli svinrika, och att vi ska stå ut med riktig fattigdom alldeles oavsett vad individerna i samhället gör) och pragmatiska argument (ökade ojämlikheter kan leda till ökad instabilitet i form av brottslighet, antidemokratiska yttringar etcetera). Jag har uppmärksammat några studier som resonerar kring detta, och det finns fler (på ett allmänt plan är jag särskilt förtjust i Mats Alvessons ”Tomhetens triumf”, som ett slags introduktion till hur viktig den relativa positioneringen i samhället är).

  Avslutningsvis – du (om det nu är en ”du” som använder lite olika nick) använder termen ”nyliberal” så fruktansvärt slarvigt. Typiskt slentrianvänster att sätta etiketten ”nyliberal” på allt man inte gillar. Det är möjligt att jag huvudsakligen läst vad nationalekonomer haft att säga om Ojämlikhetsanden, men att påstå att dessa per definition är ”nyliberala” är ju en smula idiotiskt. Det är huvudsakligen metodologiska invändningar man kan ha mot Ojämlikhetsanden, som jag antytt tidigare har jag ingenting emot det teoretiska argumentet.

 1239. Hans skriver:

  x: Ägd!

 1240. Benny skriver:

  Wow. Tänk att det kan bli fullskaligt krig om en metodfråga i en gästbok för alkoholkonsumtion, Fläsk och gitarrknull.

  Jag gillar Wilkinson, men vahetereee… är jag fassist för att jag gillar absoluta+mätbara värden för att komma fram till sociala förhållanden? Om diskussionen gäller huruvida man kan göra vettiga ANALYSER utifrån absoluta mätvärden, går ronden rätt solklart till gummo (är ju självklart, annars är det ju bara att kasta in handduken för mig och de mina). Man behöver ju inte tolka i alla stadier av en undersökning. Ett verktyg i taget. Klart man kan smälla på med hur många olika sorters kapital som helst, och nyansera SAMTLIGA sociala kontexter för gruppen i en och samma studie. Men för det behöver du; Världens största dator, en miljon forskare som tycker att metoden är fetast, Jesus samt resa i tiden. Jag gillar Wilkinson för att det är en pågående studie som han fyller på, utifrån en ganska sparsmakad metod och inte en miljard parametrar. Jag tror inte på universalverktyg, såklart.
  På många sätt tycker jag att hans evighetsmaskin är motsatt relativ mätning. Märk väl att jag främst intresserar mig av det här ämnet på grund av vetenskapsteoretiska frågor, dessutom som lekman. Men för det jag inte är lekman i, är jag nog mer intresserad av det jag kan mäta, snarare än att baka in tolkningar redan i metoden. Hur man än vänder och vrider på det, är TID fullständigt avgörande för att se förändringar.

  Meta: Tycker det är en lite snuskig sammanblandning av metod och politiska motiv i käftslängandet här, det är lite att bygga cykeln upp och ner om vi ska hålla på och leta politiska motiv och tillhörigheter hos varandra i diskussionen redan på sms-längds-stadiet.. Om ni vill att jag ska vara med i den här tangon, sluta gissa färg på varandra.

 1241. gummo skriver:

  Men Bennster då. Jag gissar inte färg, jag säger bara att det luktar lite slentrianvänster att kalla allt man ogillar för nyliberalism. Lex Lennart Lundquist typ (där allt som är dåligt här i världen blir ”ekonomism”).

  Men nåväl. När jag läser mitt inlägg igen, skäms jag. Det är raljant, vilket är dumt, och jag ber om ursäkt. Jag tycker ju att det här är intressanta saker på riktigt, och kul att diskutera, men studsar på en viss typ av retoriska knep som hamnar lite grand vid sidan av själva sakfrågan.

 1242. Benny skriver:

  1. Harmonia
  2. Space Explosion
  3. La Düsseldorf

 1243. Benny skriver:

  gummo: Det var mer riktat till den andra ringhörnan, men även du ska ha en släng av sleven. Speciellt efter din nick–gissning.

 1244. Benny skriver:

  Vill härmed understryka hur fruktansvärt dåligt bandnamn jag tycker att The Vaselines är. Herre min skapare.

 1245. Conny skriver:

  Har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent.

 1246. Conny skriver:

  Hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent.

 1247. Skamsen skriver:

  Ge mig kraft att stå ut några veckor till. Bara ett luciatåg. Sen kan jag slappna av.
  The Vaselines är ett skitbra bandnamn.

  Conny: Snälla, säg att dubbelpostandet var med vilje. Jag tyckte i alla fall att det var skitkul.

 1248. matti skriver:

  Bee: Du skriver Harmonia och La Dusseldorf. Vilka skivor då? Ser gärna att det här blir en Can-liknande diskussion om vilken era som är bäst och varför.

  Space Explosion har jag faktiskt aldrig hört. Men lite snabb forskning gör att jag förstår vad du pratar om. Har de gjort mer än en skiva?

  Den verkar i alla fall bra.

 1249. P skriver:

  Hur gick det för The Bells i går då? Det hade man ju velat se.

  Ni pajsare som är i Stockholm på torsdag borde gå och se de två A West Side Fabrication-banden Popterror och Bedroom Eyes på Obaren. Förutom att vara skivbolagskamrater med Matti är de också asbra. Och Östersundare. Vad mer kan man önska?
  Inget kostar det heller. Det ni!

  Bor ni i Umeå kan ni se dom på Scharinska på onsdag och är det Uppsala ni kallar hemma dyker de upp på Kalmar nation på lördag.

 1250. P skriver:

  Hör jag uttrycket DDR-Sverige igen kommer jag att spy ur alla porer.

 1251. matti skriver:

  Om folk börjar spy ur alla porer lämnar jag fan DDR-Sverige.

 1252. Skamsen skriver:

  Går det att respektera östersundare nu när det avslöjats att de dricker bajs?

 1253. P skriver:

  Mer än någonsin!

 1254. Skamsen skriver:

  Någon form av trovärdighet har de väl vunnit. Har de inte en flygplats eller nåt sånt också?

 1255. stalle skriver:

  jag är för popen vad sune buske är för dansbandsmusiken.

 1256. B3nny skriver:

  Matte: Det blev ju aldrig någon vidare diskussion om Can, det är därför jag är så jävla arg på er här i gästboken jämt.

  Svårt läge, Harmonia har ju inte hjort femhundra skivor derekt. Men diverse närliggande sammansättningar finns ju. En liten lista med skivor jag tycker mycket om:

  Cluster I
  Cluster – Zuckerzeit
  Cluster – Qua
  Eno, Moebius, Roedelius – After the Heat
  Eno, Moebius, Roedelius, Plank – Begegnungen
  Moebius, Neumeier & Engler – Other Places
  Cluster & Eno – s/t
  Liliental – s/t
  Moebius – Kram
  Alla album med Harmonia är ju chäf. Har nog lyssnat mest på Musik von, men det är bara för att jag inte gottat ner mig i det förns på senaste åren. Numera blir det oftast Deluxe, tycker stundtals att den pangar Kraftwerk, de stunder de kan jämföras. Space Explosion var en engångsgrej, även den mega.
  (MED VISS RESERVATION FÖR BANDNAMNEN, det är såhär de är sorterade i mitt itunes.)

  La Düsseldorf är solklart självbetitlade den bedste. Kanske det bästa av allt i hela världen, utanför New Orleans. Men jag gillar även Individuellos, jävla drag i den även om den känns lite halvgjord ibland. Rätt ofta när jag lyssnar på La Düsseldorf nuförtiden, brukar jag zappa mellan dom och bob hund, för att kolla av. Jag har ju inte lyssnat på bob hund sen jag var barn, typ 17. Då fattade man ju ingenting av nånting, tyckte bara det var det bästa svenska rockbandet. Blir jävligt kul att lyssna på den musiken igen, och skita i att försöka hitta allegorier i Thomas rapande och gapande. Helvete så bra det är. Så alltså: bob hund är det bästa med La Düsseldorf. Bli inte sur nu Conny, hojta om att stå på egna ben, klart ni gör.

  Vidare kan också nämnas att jag lyssnade på Ayers/Cale/Eno/Nico-liven idag. Sketago.

  Ska vi säga nåt om Neu!? Nä. Jo, La Neu är skit.

  Det finns ju en massa gött bös utanför Harmonia-kopplingen, det kanske blir mer i den här tråden, om någon vill vill fortsätta att prata om det här.

 1257. B3nny skriver:

  Matti: Fan, kollade en gång till på den tilltänkta uppgiften du aviserade. Era var frågan. Då säger jag… 75-78. Men strängt taget allt är ju München-klass.

  Moebius och Plank – Material också bra skiva.

 1258. stalle skriver:

  de ringde från ” Så mycket sämre” och ville ha med mig.

 1259. Conny skriver:

  Harmonia & Eno ’76 – ’Tracks and Traces’

  http://open.spotify.com/album/4b4yAU7cQUJSBjTUMJDhXp

  Otroligt bra. Nästan för bra. ’Deluxe’ från -75 är mer proggig, mer sökande. Här, ett år senare med Eno är det mycket kyligare, hårdare, och mer självmedvetet. På gott och på ont.

 1260. Conny skriver:

  Ja, hur gick det för The Bells? Hur gick det för Dipper? Var det en magisk kväll?

 1261. B3nny skriver:

  Ja, den lyssnade jag också på idag. Mycket Eno.

 1262. matti skriver:

  Almost är en av mina absoluta favoritlåtar alla kategorier, hur den aldrig går till tonika, helt oförlöst och härlig. Som Aphex Twin när han är som allra bäst. Är den ny på Spotify? Har sökt på skivan flera gånger men inte hittat den.

  Den här visste inte jag heller om. http://open.spotify.com/album/35nz3QHHNBhp7AGNC5Psnb
  Grymt!

 1263. Lillis skriver:

  Det gick bra. Ingen skämdes ut. Vi är nöjda. Basisten bjöd på stor scenshow. Sångaren sa några få ord mellan låtarna och sjöng i rätt tonart. Vi fick feeling på We kick back och spelade After summer i E.

  Efterfesten hölls i Abrahamsberg långt inpå småtimmarna, framför Park Hotell-sångarens öppna spis till tonerna av Streets of Philadelphia och Goodbye Horses. Det var magiskt. Vi drack champagne och åt dyra ostar, tills brorsan däckade mitt i samtalet.

  Alla i D utom trummisen blev utslängda för att de hade försökt röka starkt på Debaser. Trummisen var lite uppgiven, det hade varit en jobbig kväll även om de var nöjda med spelningen. När han skulle hämta alla de andras väskor ur logen frågade han mig vems väskan med Dipper-merch i var. Om det var våran eller deras.

 1264. w skriver:

  det var en magisk kväll. dipper var som jesus lizard och alla förutom trummisen blev utslängda. the bells som the bells. asbra. jonas sjöng som en gud. peter stod upp och spela.

  en toppenkväll som peakade med ostbricka och champagne tillsammans med bröderna teglund. förevigade en del av denna afton och filmade en liten snutt när bröderna diskuterade ett-årig manchego:

  http://www.youtube.com/watch?v=mWo9lJ_y7Do&feature=related

 1265. w skriver:

  vi skrew samtidigt

 1266. stålis skriver:

  vill tipsa om mitt bands nya låt: http://www.myspace.com/magnusekelund

 1267. Alexander skriver:

  Listor!!!

  1. Kanye West – My Beautiful Dark Twisted Fantasy
  2. Justin Townes Earle – Harlem River Blues
  3. Håkan Hellström – 2 Steg Från Paradise
  4. The Bear Quartet – Monty Python
  5. Frightened Rabbit – The Winter of Mixed Drinks
  6. Masshysteri – Masshysteri
  7. Teenage Fanclub – Shadows
  8. The-Dream – Love King
  9. Phosphorerescent – Here’s To Taking It Easy
  10. Robyn – Body Talk

 1268. Debajser skriver:

  Jag tyckte The Bells var en 3+ konsert. Vissa av låtarna i lördags var jävligt bra. Jag minns inte vilka dom låtarna var, men har för mig det var mer mot slutet. Magiskt vete väl fan om jag tyckte att det var, men helt o.k. Dipper var kraftig 90-talskänsla för mig. Inget fel med det såklart. Men The Bells klart bättre.

 1269. B3nny skriver:

  Min topp-fem, decennier:

  5. 10-talet
  4. 60-talet
  3. 80-talet
  2. 70-talet
  1. (20)20-talet

 1270. P skriver:

  B3nny : Gillar du inte Neu? Eller vadå? Utveckla!

 1271. matti skriver:

  Men nästa år då. Våran skiva, bob hund, Magnus Ekelund (låten han länkar till ovan är sådär att man vill sluta med musik) och nu det här: http://www.itsatrap.com/n/35907-autisterna-sov

  Blir ett fint år i Sverige. När det gäller the rawk i alla fall.

 1272. Lillis skriver:

  2011 blir också året då Park Hotell reser sig ur graven.

 1273. P skriver:

  AUTISTERNA! Enklien!! Herreminjissesvafint.

 1274. Mörn skriver:

  Ja, den var bra den Autisternalåten!

 1275. B3nny skriver:

  : Klart jag gillar Neu, lika mycket som allt det andra. Men jag gjorde en avgränsning, från LA Düsseldorf. Men du får gärna skriva mer om Neu. Och mer skivor nu, folk.

 1276. B3nny skriver:

  Haha. Just bokstaven P är vajsing på mitt tangentbord.

 1277. matti skriver:

  Bäddat för trubbel är verkligen hur bra som helst.