Fri vilja och jazz

Jaha. Hur är läget, vad gör ni? Olika? Så är det för mig i alla fall.
Våren so far. Sjukdommar, egna och inom familjen. Inget allvarligt men med fyra barn som är sjuka i omgångar så har det betytt hittills ungefär fem veckors snor och hosta. Och hemma. Trevligt att ha dem omkring sig hela tiden. Det är myntets framsida.
Annat då. I slutet av den här månaden blir det nytt långrep med BD, jag har fortsatt göra låtar och börjar äntligen få någon slags fason på texterna. Åh, det blir så bra det här. Men för er som är intresserade av att se oss live (dvs alla) så får ni fan hosta upp ordentligt med stålar för att vi ska komma. Vi bor över hela landet numera och har tröttnat på att köra Re-evolution och Haparanda dagarna i ända. Menar, vi måste repa i såna fall. Och som ni säkert begriper är det dyrt och tidskrävande för oss. Men har ni festivaler, och tänker börja sommarboka så är vi intresserade. Det är nu i vår och enstaka spelningar som känns jobbigt.
Pjäsen jag pratade i början av februari blev sågad av den ende jag lyssnar på i det sammanhanget. Skönt. Slapp jag göra bort mig. Jag ska skriva den igen, på ett nytt sätt. Håller dessutom på med ytterligare en grej, får se vad det blir av det. Jag läser och har läst Sarah Kane, Jon Fosse, Max Brooks och Robertson Davies. Blivit lite filmintresserad igen. Tarkovskij är bäst. Och på tal om finkultur så håller jag fortfarande på att styra upp BQ-inspelningen. Nu har det dykt upp yttre omständigheter som måste åtgärdas. Jävla värld. Men det är lugnt.
Just ja, jag och Jonas håller på med värsta grejen, improvisiationsrock eller vad man ska kalla det. Vi har gjort några inspelningar och det låter helt sjukt bra. Men vi letar trummis. Säger det här dig nåt, ser du kopplingen? Pharoah Sanders, Jimi Hendrix Experience, Glenn Branca, Gene Vincent, Chuck Berry, Sonny Sharrock, Gaahlskagg, Stooges, New Order, Disorder och Tom Verlaine? Spelar du trummor, känner du igen dig i ovan nämndas batteri? Hör av dig för guds skull.

Jag vet vad det är för tid på året. Tänk att det bara är ett år sedan sist! En ny playlist med låtar alla måste lyssna på! Ser fram emot gnäll och sånt. Bring it on.

Internationella kvinnodagen 2008
01. Bahamadia – Wordplay
02. Fannypack – Hey Mami
03. The Slits – Shoplifting
04. Lamb – Gorecki
05. Chromatics – Running Up That Hill
06. Luscious Jackson – Naked Eye
07. Kate Nash – Foundations
08. Joan Jett – Bad Reputation
09. Patti Smith Group – Ask the Angels
10. Throwing Muses – Vicky’s Box
11. Violators – Summer of ’81
12. Huggy Bear – Shaved Pussy Poetry
13. Bikini Kill – Distinct Complicity
14. Crass – Poison in a Pretty Pill
15. Nina Simone – Sinnerman
16. Little Annie – Freddy And Me
17. Erykah Badu – The Healer
18. Mary J Blige – No One Will Do
19. Billie Holiday – Lady Sings The Blues
20. Julie Doiron – Gone Gone
21. Lulu – You and I
22. Michael Dracula – Another Distressed Damsel
23. Nico – I’m Not Saying
24. Joanna Newsom – Emily
25. Polystyrene – Skydive
26. Siouxsie & the Banshees – Melt!
27. Sonic Youth – Protect Me You
28. Britta Persson – Cliffhanger
29. Blake Babies – Lament
30. El Perro Del Mar – Somebody’s Baby
31. Frida Hyvönen – Fall Is My Lover
32. Sharrock, Sonny – Black Woman
33. Amy Winehouse – Rehab
34. Heikki – You Should Be Resting
35. Global Infantilists – Solitude
36. Taken By Trees – Lost And Found
37. Turid – Song
38. Mary & the Wildwood Flowers – Salty Hound
39. Young Disciples – Freedom Suite
40. Stina Nordenstam – Another Story Girl
41. Bonnie Tyler – Total Eclipse Of The Heart
42. Doris – You Never Come Closer
43. Françoise, Hardy – Si Mi Caballero

83 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. w skriver:

  gene vincent säger mig mycket. men aldrig mer trummor. möjligen bas eller the guitar.

 2. Mats skriver:

  Mary and the wildwood flowers!!!! Var fan fick du det ifrån?
  Annars måste jag säga att denna spellista är både eklektisk och trevlig på ditt vanliga bakåtsträvarvis.
  Dock undrar jag var de manliga vokalisterna är.

 3. Mats skriver:

  Det bör tilläggas att svenska är mitt tredjespråk.

 4. Bo Ek skriver:

  Mitt är det fjärde.

 5. Stalle skriver:

  mary and the wildwood flowers – salty hound? var det inte en 7″ från gbg-scenen kring wadling och den där pervo lipp? typ en singel och sen nada. oooooohhh i wanna be your salty hound? hahaha

 6. Stalle skriver:

  förresten, robert b verkar vara jävligt svår att nå, iaf via mejl. eller så kommer han ihåg mig och vägrar svara.

 7. w skriver:

  robert broberg?

 8. skräddarn skriver:

  jag har bara hört 22 av låtarna på listan men jag kan redan nu säga att den är en vinnare eftersom den innehåller både bonnie tyler och sonny sharrock. det skulle bli en ypperlig split 7″.

 9. matti skriver:

  de manliga vokalisterna saknas helt enkelt. de lyssnar vi på de andra dagarna på året.

  Salty Hound: Helt rätt, fast en 12″ tror jag. Radium. Hon är/var (inte vet jag) gift med Henryk Lipp tror jag. Grym låt iaf.

 10. Hans skriver:

  Bo Eks språk är Mats fjärde?

 11. kenny eller conny skriver:

  jag hatar kvinnor och mest av allt denna dag av ljug., Har inte haft tråkigare sedan jag hade dubbeltimme fyski i nian, jag säger som Rambo” fuck the world”.

 12. hans skriver:

  fyski? synd att det inte var dubbeltimme svenska.

 13. Benny skriver:

  Is there an end to the ’rajraj’? I need to know, because of the indy 500 in my head.

 14. Stalle skriver:

  benny: no, no end.

 15. gummo skriver:

  fan, island asså. här har ni ett av eurovision-bidragen. gick tyvärr inte vidare:

  http://www.youtube.com/watch?v=vaoVbZT1nvc

 16. matti skriver:

  Jag har faktiskt sett alla deltävlingar i Schlagerkacket i år. De borde brinna i helvetet, alla inblandade utom Kristian Luuk för han är rolig. En bra låt av 2000. Det är fan en bedrift i sig. Om någon undrar: Sanna Nielsens låt är bra, även om den naturligtvis är för kort. Den där sortens ballader ska vara sju minuter långa och med fördel skrevs de tidigare av exempelvis Jim Steinman och framfördes av exempelvis Bonnie Tyler, Barabara Streisand eller Celine Dion.

 17. gummo skriver:

  Matti: ja, du är experten. Själv vill jag ändå framhålla Fronda. Någonslags märklig Ska-klezmer. Jag ger det tummen upp. Men ingenting kommer förstås i närheten av Dr Gunnis isländska punkbidrag däruppe.

 18. Bo Ek skriver:

  Titta på schlagerfestivalen? Ni borde skämmas! Jag kan komma på åttatusen saker som är viktigare att göra istället för att slösa tiden på sånt kack.

 19. gummo skriver:

  Jo jo, men alla är ju inte förunnade lyxen att bo där du bor, i en ort kryddad med helgnöjen som inte ens Las Vegas kan nå upp till.

 20. stalle skriver:

  var och en skäms för sig själv.

 21. Benny skriver:

  Varför har ingen sagt att Slas är död? Hellvette, inte ett ljud har jag hört. Lyssnade precis på uppläsning av en favvobok i P1, och så säger dom efteråt att han är död sedan i januari. Nej usch, idag blev med ens en dålig dag.

 22. w skriver:

  var har du varit? läste du inte rolf nilséns krönika?

 23. Bo Ek skriver:

  Men gummo, jag bor ju i Härnösand och tittar ändå inte.

 24. Benny skriver:

  Var har du själv varit? It’s called Internet, it’s much faster than a horse.

 25. Joachim skriver:

  På tal om Melodifestivalen tycker jag om Niklas Wahllöfs inlägg. Det är måhända en jävligt öppen dörr, men någon ska ju sparka in den.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2770&PERMALINK=749195

 26. matti skriver:

  Jag är ju arbetslös, andra kanske är missnöjda med det de har och vill vidga sina vyer. Kan det här vara något?

  http://pb.ams.se/Standard/DetaljeradSokning/VisaPlatsannonsSokDetaljerat.aspx?ids=1284832

 27. matti skriver:

  Ja. Han har ju rätt Niclas Wahlöf. Han glömmer dock att om man inte bor i Stockholm eller har familj så har man inga alternativ. Jävla kulturpolitik (för det är det handlar om) som bestämt att man måste vara 11 eller 80 för att kunna kolla på gratisteve med någon slags behållning på helgerna. De där 8000 viktigare grejerna gick helt enkelt inte att göra. Inte för mig. Inte de här lördagarna.

 28. Joachim skriver:

  Tjänar häxor 240 kr timmen? Varför har ingen sagt det här tidigare?

  Matti: Det är ju inte bara elände, ibland är det bra. Det hade också kunnat vara värre. Du hade t ex kunnat gå på Ken Ring i lördags istället. Det var den sämsta konserten jag varit på i hela mitt liv. Jag ångrade inte bara att jag gick dit, jag ångrade hela luleå. Med omnejd.

 29. Stalle skriver:

  från wahllöf hamnade jag hos bengt som är bäst: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2912&a=750070

 30. matti skriver:

  Ja. Han är grym och har rätt.
  Själv har jag länge hävdat (fråga nån statsvetare ni känner närmre om ni misstror mig) att det är det här som är extra vidrigt i landets (BD Läns åtminstone) sossekommuner. Nuförtiden ska man sälja ut vartenda dagis och varenda vårdcentral. Och varenda lokalvårdare ska starta eget för att få torka spillt piss från toagolven på fritidsförvaltningen. Ett jobb som ingen vill ha ändå. Nu ska de dessutom betala in skatten själva.
  Den här liknelsen är inte klockren, men ni fattar. Det är i samma anda som den Bengt skriver om. Vänstermänniskors habegär tar verkligen priset. Som jag, som mitt.

 31. Stalle skriver:

  eller mitt.

 32. Joachim skriver:

  Man talar väl idag om småföretagarna som den nya underklassen. Att vara anställd genom ett företag är ju bland det sämsta man kan vara.

 33. Stalle skriver:

  att vara anställd av småföretagare är inte att vara småföretagare.

 34. gummo skriver:

  Ja just det, Bo Ek. Fan, most likely case. Du om någon BORDE ju kolla på festivalen, men gör det inte. Det säger en del om hur värdelöst du tycker att det är.

  Dagens roligaste: det politiskt korrekta ordet för dvärg är numera ”vertikalt utmanad”. Viktigt för mig som dvärg att hålla koll på!

 35. Stalle skriver:

  ”inte så kort att du är dvärg, men inte tillräckligt lång för att riktigt vara människa” var det inte så en chaufför sa till en tjej en gång.

 36. Bo Ek skriver:

  Jag har hört att det politiskt korrekta för tjock är horisontellt utmanad.

 37. Benny skriver:

  Ni är förträffliga!

  Kolla på Zlatan ikväll (när han står i mittcirkeln och tänker på sin morsa efter Gerrards nybakade rökare i krysset).

  Kul att litteraturdebattsdebatten nu har blivit en sluten cirkel, att nu böckerna handlar om litteraturdebatten och media. Äntligen, hi-5.

 38. Benny skriver:

  Vilken idiotmening, förlåt.

 39. stalle skriver:

  benny: fast fullständigt logisk iaf.

 40. Benny skriver:

  Byter man plats på nu och böckerna går den an.

 41. Kjell skriver:

  Gillar du Meshuggah´s nya, Herr Alkberg?

 42. Joe skriver:

  Gillar du Meshuggah´s nya, Herr Alkberg?

 43. Joachim skriver:

  Stalle: Att vara anställd genom sitt företag är att vara småföretagare, besserwisser.

 44. matti skriver:

  Kjell, Joe: har inte hört, men jag har aldrig gillat dem tidigare, så det är ju inte så stor chans. Däremot upptäckte jag Immortals andra, Pure Holocaust från 93, häromdan och den, bara, faaan vad bra den är. Nästan som Emerors första.
  Alltså, vad är det med Black Metal? Jag blir helt klar i huvet när jag lyssnar på bra sådan. Det liknar inget annat. Jag jobbar som en gud, kan sitta i timmar och bara skriva. Allt får en rikting, liksom. Det har inget med Satan att göra. Han kan dra åt helvete.

 45. Satan (Bo Ek) skriver:

  Vad är det du säger!!! Efter allt vi varit igenom tillsammans!

 46. Stalle skriver:

  hade förresten glömt bort din cort, mutti. grym!

 47. matti skriver:

  Hahaha. Det var Ubbes Cort. Jävlar vad man kunde svajja med den. Bara trycka lite, varsomhelst.

 48. Benny skriver:

  Nu har jag ägnat mina hittills vakna sex timmar åt att läsa om utilitaristernas kritiska tänkande. Direkt efter slog jag på världens bästa låt, med världens bästa textrad, ”Fuck that, make it easy on yourself by making it ea.sy on someone else.” osv . Låten gör att jag förmodligen kommer bli sen till plugget.

 49. gummo skriver:

  Bo Ek. Jag fattar först nu kopplingen till den norrbottniska landstingsledamoten. Plötsligt blir allt så tydligt.

  I natt drömde jag att krogshowen hade uppdaterats. Det har den inte.

  Jag sitter f.ö. i självvalt fängelse tis-tors varje vecka. Brottet? Att vilja ha ett jobb.

 50. hjort skriver:

  Ja fi fan Benny, den textraden är så bra att jag inte vet vad jag ska äta imorrn. Helt klart en av kandidaterna till framtida BQ-tatuering. Fast då tar jag nog No one’s going to say it out loud-varianten. Det kanske inte är nån större skillnad. Men ändå, det är ju principen!

 51. vp skriver:

  fan vad bra the jesus and mary chain är. lätt att glömma bort i dessa tider. fan vad mycket bättre allt var förr. innan internet och musarm och krav på att försörja sig själv.

 52. Bosse Eken, Thompas brorsa skriver:

  vp – int har väl du krav på att försörja dig själv? Jag skickar ju en fet tjeck varje månad!

 53. vp skriver:

  jag trodde han var från ukraina. den fete tjecken som försörjer mig.

 54. gummo skriver:

  Alltså, att jobba. Fi fan. Den som uppfanna att jobba borde straffas. Som han som uppfann kärnvapen.

 55. matti skriver:

  Han som uppfann att jobba borde straffas med kärnvapen.

 56. vp skriver:

  fy fan vad bra han är håkan. man dör. jag är 43 år och han är fortfarande min idol. jag blir upprymt och förtvivlad och lycklig när jag hör honom. eller förresten, det räcker att tänka på honom.

  tyvärr har jag blivit tvungen att smyga med detta eftersom hans brorsa börjat jobba hos oss. det känns pinsamt att ha en kollegas lillebrossa som idol. när man är 43 år gammal. det förstör också lite av idoleriet. man vill liksom att en sån som håkan bara ska finnas på scenen. han ska inte ha familj och vänner som finns i det verkliga livet. han ska vara lite overklig sådär. ungefär som bq var förr. innan internet och allt det där.

  fan vad mycket bättre allt var förr.

 57. stalle skriver:

  bra låt. men videon alltså! vilket mästerverk av nytänkande!

 58. hjort skriver:

  vp: jag tycker det där går igen i typ allt. det är jobbigt när man blir påmind om att livet är på riktigt överhuvudtaget. alltså precis hela tiden. psykopati är framtiden om man frågar mig.

  men att ha någon som idol när man är 43 är väl inget pinsamt annars? nu har jag ju iofs en bit kvar dit, men om man inte kan ha idoler att se upp till, oavsett hur gamla de eller man själv är så vore det väl sorgligt?

 59. kilotin skriver:

  hej, kommer ni ihåg mig? Jag brukade skriva här innan jag hade påsar under ögonen lik hängpattar.
  Jobb är skit, skulle kunna citera nått från Smiths här, men det är för uppenbart. I övrigt håller jag med vp. Verklighet och utveckling är överskattat, för det händer hela tiden men du är sällan med. Och hoppar du väl på skutan, kan du ge dig fan på att det är bryggan som går. Nä, låt oss fjärma verkligheten. Sprit och tv-spel, det är trygga fundament i dagens tillvaro.

 60. Lassie skriver:

  Jag skriver i samma gästbok som en som jobbar på samma jobb som Håkan Hellströms lillbrossa

 61. vp skriver:

  minus tv-spel så håller jag med hundra.

 62. w skriver:

  kilotin, du ska inte på minus 30 idag?

 63. Benny skriver:

  Om du fick ställa en fråga till Entombed, vilken skulle det då vara?

 64. prkchps skriver:

  samma som till alla. varför?

 65. kilotin skriver:

  W: Jag kommer. Vi ses!

 66. kilotin skriver:

  Är ni så arga som ni låter?

 67. prkchps skriver:

  dyrkar ni själve satan?

 68. kilotin skriver:

  Vaddå tom säng? Får ni inga tjejer?

 69. Benny skriver:

  Bra bra, mer mer.

 70. w skriver:

  till lg: är det där riktigt hår?

 71. matti skriver:

  http://www.vbs.tv
  showerna heter soft focus och soft focus uk. vi pratade ju om det igår, nils och kilo.

 72. kilotin skriver:

  fifan vad bra. jag hade redan glömt adressen.

 73. måns skriver:

  Nå matti, hur föll juryns utlåtande (fjäskande, kanske, vad vet jag)?

 74. matti skriver:

  måns: det var en demokratisk process och jag blev nedröstad. Ni var bra, men det faktum att alla tre gitarrer spelade samma sak föll inte i god jord hos alla. Inte hos mig heller, men jag tyckte ändå ni borde gått vidare. Ni är originella och jag tycker det borde varit avgörande. White Plimsoles var alla eniga om. Hyfsat enigt även om Johan Jonsson. Det var sedan det blev ett röstande och ältande och då jag och ni förlorade.

 75. matti skriver:

  En annan grej. Hästpojkens skiva. Den är så jävla bra. Bästa på svenska sedan Håkan och Franke. De är underskattade.

 76. matti skriver:

  Bäst på svenska är förstås en sanning med modifikation. Jag älskar östersundarna också. Martinarna och de där som var Lola Barbershop. Jag syftade på en annan sorts uttryck, bara. Och instrumentalmusik, vilket språk är det? Eric Malmberg, Det gamla landet, Björn? Jag älskar deras shit med. Och Ulf S. Och Skebokvarnsvägen och Kajsa. Och sånt jag inte hunnit med ännu. Som Conny Nimmersjö. Familjens skiva är också grym.

 77. Benny skriver:

  Kläm igen skägget. Kjell är bäst. Lönnå alltså.

 78. måns skriver:

  matti: kick ass (som cartman säger det) med viss modifikation. Det var bra det där

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig