Helt snabbt

Gud vad less jag är på att se samma gamla inlägg hela tiden. Inte för att jag kommer på något särskilt att skriva om för det. Ville bara än en gång uppmana er (ja ni som bor i Stakka eller annorstädes med) att komma på Fiskekyrkan i Luleå på fredag. Det är vi och Hamngatan som spelar. Nils Johansson spelar skivor. Vet inte riktigt vad det kostar, men det är billigare, bättre och roligare än på Kulturens hus samma kväll. Det var nåt band där med eller hur det var. Återkommer i början av nästa vecka med något lite mer substansiöst. Som om det vore ett verkligt ord.

Just ja, blev ombedd att göra en Spotifylista till fredagens baluns. Om jag hinner sa jag. Och det är klart att jag gjorde. En playlist: svårt. Mycket motstånd? Näe, du.

Spotifylista

423 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. stalle skriver:

  krama lång-nils från mig

 2. matti skriver:

  Om jag når.

 3. Magnus skriver:

  Vilken tid börjar kalaset på fredag? Jag kommer vara i luleå vid sju-åtta på kvällen, så om jag hinner så kommer jag gärna dit!

 4. matti skriver:

  Du hinner. Kan inte tänka mig att det börjar spelas före tio. Antagligen senare än så.

  Vi tar inte kort om man vill köpa Nerverna på vinyl. Den kostar, jag vet inte, max 120 spänn.

 5. skräddarn skriver:

  åk för fan. det var magiskt i ume förra helgen.

 6. För er utan Facebook skriver:

  P3 Live kommer till stan och på scenen står MATTIAS ALKBERG & NERVERNA efter en succéartad Sverigeturné med utsålda spelningar!
  HAMNGATAN frontar som förband.
  Kvällens DJ är NILS JOHANSSON. En musikexpert som levererar överraskningar och dansglädje.

  KOM I TID så att ni inte missar banden. Det här blir en av årets bästa spelningar i Luleå. SVINBILLIGT I BAREN HELA KVÄLLEN! 39:- för halvlitern, 59:- för 4 cl.

  Vi ses klockan 22.00 – 02.00 nu på fredag den 27/11 på Fiskekyrkan!

  Vi har skrivit ett alldeles för långt Facebook-event. Men det är jävligt kul och allmänbildande så… LÄS!!!
  Vi lovar DANS, FEST och MUSIK. Hela kvällen lång.
  Ni lovar att komma? Ok.

  Lars, Anna och Martina

  ps.
  Vi har listat Moneybrother. Ba satt ni vet.
  CASH IS KING

 7. Benny skriver:

  Vilka är dom här Nerverna? Låter skakigt.

 8. KBoi skriver:

  Nerverna är Mattias nya kompband. Det består av Kalle Nyman på bas, Cristian Ramirex på drummisar och Jonas Teglund på gitarr.

 9. Benny skriver:

  Aha, okej. Men spelar det här kompbandet på det kortikala eller limbiska systemet? För jag har hört att det limbiska kan vara väldigt ojämnt, rentav otight.

 10. KBoi skriver:

  Eh, va?

  Annars sitter jag och utreder om man genom en anläggningsförrättning kan inrätta ett officialservitut till förmån för en gemensamhetsanläggning.

 11. Benny skriver:

  Bordell?

 12. matti skriver:

  Och det blir så bra ljud imorgon också. Joel kommer och vi har hyrt värsta feta PA:t Dessutom lirar jag lite skivor också, avlastar Nils en del, så det blir lite pung krock också.

 13. KBoi skriver:

  Matti spelar skivor – räkna med minst tio Håkan Hellström-låtar på raken. Minst.

 14. kilotin skriver:

  Menåh
  Jobbar imorgon.
  Jobbar även dagen efter imorgon.
  Jobbar 11/12.
  Jobbar även dagen efter 11/12.
  Så sjukt avis på er som går.

 15. skräddarn skriver:

  vet inte varför, men idag har jag lyssnat på AIR och lazer guided melodies.

 16. matti skriver:

  Jag är helt inne på Weezer. Såg om Mallrats av någon anledning och där är värsta grymma Weezerlåten med. Susanne heter den.

 17. matti skriver:

  Kilo! Byt pass med ngn då!

 18. skräddarn skriver:

  weezers två första är ju makalösa på alla sätt och vis men resten har jag inte hört. jo förresten, hash pipe, har jag hört.

 19. matti skriver:

  Har nån underlig utgåva av Pinkerton med ttr extraspår: Song With Girl, You Gave Your Love To Me Softly, Waiting On You. Alla enorma. Och Mallrats kom 1995, alltså mellan första och andra. Grym period.

  Lite senare version av Susanne http://www.youtube.com/watch?v=YodZgfpViao&feature=related , men det är en fin låt. Det där hur han bygger ut melodin liiite längre än, ja, andra. Han har det gemensamt med exempelvis Ray Davies kan jag tycka.

 20. kilotin skriver:

  Matti, ovanlig utgåva verkar det som!
  http://www.weezer.com/info/tunes/index02.html

  Jag kommer förbi till spelningen när jag slutar, 23:17 sharp.
  11/12 = VAB

  Har sett Dance Craze ikväll, dokumentären fr 1981. Sjuukt vad bra de spelar. übertight
  http://thepiratebay.org/torrent/4356617/DANCE_CRAZE_THE_BEST_OF_BRITISH_SKA…LIVE__DVD

 21. Charles skriver:

  Asgrym ny skiva juh! Kom till sundsvall vetja!

 22. matti skriver:

  Charles: Sundsvall vwerkar inte vilja ha oss. Tjata på nån så kommer vi mars eller så.

 23. Benny skriver:

  Får precis en lektion i humbug-vetenskap. Jag trodde dom hade tagit bort den kursen från avancerad nivå.

 24. vp skriver:

  är han släkt med humboldt?

 25. martin h skriver:

  annan enorm weezer-b-sida: i just threw out the love of my dreams. de var så bra där runt 94-97. nu orkar jag inte bry mig om dem öht

 26. matti skriver:

  FYI: Våran spelning ikväll krockar inte med den på Kulturens hus, inte på långa vägar. Så ingen snåljävel väljer bara det ena bara för att. Eller snarare, väljer det andra bara för att. Om det inte kommer så många söderifrån: jag fattar det. Ni måste ju se Mayhem i helgen, eller dö.

 27. marcus skriver:

  Mayhem hade varit grymt. mycket roligt man går miste om när man bor i Dalarna.

 28. Skamsen skriver:

  Matti: Om du någonsin vill sälja den där Pinkerton är jag spekulant. Kan ju byta mot en av mina vinyler av skivan.

  ”Song with girl”? Vad är det för låt? Är det inte ”I just trew out the love of my dreams” som Martin skriver om? Det är en tjej som sjunger den i alla fall. B-sida till ”The Good Life”.

  Susanne är nog deras bästa låt. Älskar sticket. Det var från början en b-sida på Undone. Versionen som fanns med i Mallrats (och även på deluxeversionen av blåa skivan om jag inte minns fel) har en massa störiga körer som jag aldrig har kommit överens med eftersom de inte fanns där från början. Versionen på Undone är bäst.

  Nästa år kommer f ö en deluxeutgåva av Pinkerton. Den måste bli bra. Pinkerton brukade vara världens bästa skiva. Tyvärr har Weezers skivor på 2000-talet dränkt den i bajs och gjort den olyssningsbar. De borde verkligen ha lagt av. Nya skivan är genomvidrig, precis som förra och skivan innan dess. Den gröna och Maladroit var ”bara” tråkigare och sämre än de två första.

  http://open.spotify.com/album/0RKrp12AH8UqJKgZvUiRn7
  Rivers har släppt en massa demos. Den där skivan är ganska kronologisk. Lyssna på de första låtarna. Chess, Longtime sunshine, Blast off!, Who you callin bitch och Superfriend är grymma. De tre sistnämnda skulle varit en del av musikalen The Black Hole som sedan blev Pinkerton.

  En andra volym har också släppts:
  http://open.spotify.com/album/5cKRD06YLFKcezcSUdXrHg
  Men den tyckte jag var ganska tråkig. Inte orkat lyssna så mycket. Men omslaget är fint.

 29. david skriver:

  När alla återupplivats vill jag gärna höra hur spelningen var igår.

  Weezer borde definitivt ha lagt av, även om jag i såna fall hade fått klara mig utan det gröna albumet. Antar att de var nära slutet efter Pinkerton med tanke på tiden det tog innan nästa album kom, eller? Across the Sea tycker jag är superfin, melodi på hög nivå.

 30. matti skriver:

  Har jag plötsligt en beef med The Groovies? Varför då?

 31. matti skriver:

  Skamsen: Alltså, hade jag haft skivan hade du fått den, men det är, du vet, inte en fysisk. I datan har jag den.
  För övrigt är jag inte en som samlar på skivor för att de är värda nåt för nån mer än mig själv. En gång sålde jag bort ALL punk jag hade på vinyl för typ 1000 spänn. Alla U2-singlar (7″) fram till I Still Haven’t Found hade jag också. Sålde dem för lika mycket.
  U2grejerna bekommer mig inte, men Arabens Anus saknar jag konstigt nog. Och Dischargesamlingen: den var komplett.

 32. matti skriver:

  Vår spelning, om du menade den David, var sådär. Lite synd att P3 spelade in just den. Det gick strängar, jag spelade en Den din vän med E-strängen stämd i F (E skulle det vara) och jag och Christ hörde inte varandra som vi brukar så det var lite otight ibland. Missade texten på Nere på parkeringen för jag hörde lite dåligt och kunde inte koncentrera mig på rätt grej, liksom. Och ändra på allt var en kakafoni och inget annat. Fast det verkar ju iofs grymt, nu när jag skriver det. Jaja. Nån gång ska jag göra en helt bra spelning i Luleå igen. Nån gång.

 33. skräddarn skriver:

  beef med the groovies? efter vad du sa i nordnytt eller?

 34. teg skriver:

  matti: var inte master-mats där och var git-tech?

 35. matti skriver:

  Ingen git-tech, teg. Jag antar det. Jag är tydligen en ”prettofitta” Men jag fattar inte, sa jag inte bara att jag inte är som dem? Att jag inte har den där förmågan att koncentrera mig på att spela ”clean” musik: garagerock, black metal, rockabilly etc? Det var ju en komplimang ffs.

  Jaja. Jag har aldrig utgett mig för att vara något jag inte är. Om jag nu får spö av nån som tror han är Stiv Bators (och alltså inte det minsta pretentiös…) i stället för nån som vrålar punkjävel, utanför Heroes nån lördag i framtiden: so be it. Jag har fan inget att be om ursäkt för.

 36. skräddarn skriver:

  grooviesfans som vill slåss. värsta sorten.

 37. david skriver:

  Synd att spelningen inte gick friktionsfritt. Fast såna där saker spelar iofs mer roll om man spelar typ fusion. Prettofitta? Hohoho, jo jag tackar jag.

  Lyssnar på Fifth Dimension. Fina gitarrer och stämmor, stämmor, stämmor t.o.m i verserna. Sen är det alltid lika förvånande hur man mixade äldre steroinspelningar: panorering à la carte. Det tar ett tag innan hjärnan vant sig.

 38. matti skriver:

  Hahahaha. Nerverna svarar ja. Invasionen vill leva lite on the edge och svarar nej.

 39. Joachim skriver:

  matti: fail på ditt tänkta budskap. dock extremt roligt att bara skjuta ner ett random lule-band i nordnytt, och att de valt att avsluta inslaget med det. ”the groovies är ett band från luleå”.

  sen hur det var tänkt och egentligen låg till etc etc känns bara tråkigt. jag hoppas på dramatik i vanlig ordning. slagsmål, glåpord och familjefejder, inte vara så jävla kompis hela tiden.

 40. matti skriver:

  Äh, jag menade verkligen inte att dissa dem. Herregud, jag gillar dem. Minns att jag tänkte: vad ska jag säga?Och ut ur munnen kom ”Groovies.” Det hade kunnat bli, Hurriganes, Bear Quartet, vad som helst. Och jag minns inte på vad jag svarade heller.

 41. matti skriver:

  Ja, nu kollade jag vad jag sa. Det var inte som jag mindes det. Fattar fortfarande inte hur det var en diss. Varför skulle någon VILJA vara som jag beskriver mig och oss? Döden, konst, pretto. Det där med fitta lät dock bara nedsättande, inte mot mig då, men mot dem som faktiskt har en i böxera.

 42. Joachim skriver:

  ”I am not a crook”

 43. KBoi skriver:

  Du har ju en Matti. Där bak.

 44. KBoi skriver:

  Och en i pannan.

 45. matti skriver:

  Joachim: Jag är ju inte det, nä.

 46. Benny skriver:

  Om jag fick välja nya föräldrar, skulle jag välja Carles Puyol och ingen mer. Farsan hela dan.

 47. Benny skriver:

  Ah, nu förstår jag varför Kboi och weirdo alltid vill stå på varsin sida om mig när det ska fotas.

 48. KBoi skriver:

  När någonsin har vi blivit fotade tillsammans Benny? I dina drömmar?

 49. matti skriver:

  Tidiga Dimmu Borgir. Jag är imponerad men inte helt övertygad. Undrar hur Ov Hell kommer låta egentligen.

 50. Joachim skriver:

  kboi: jag har en bild på dig, weirdo och benny. hösten 06, strax innan en viss doktor rock slängde ner min fåtölj för vindstrappan.

 51. Benny skriver:

  Kboi: Senast var när du tolkade Nick Drake på Samhalls demobandskväll.

 52. Göteborg skriver:

  hahaha!

 53. KBoi skriver:

  Wasn’t me.

 54. matti skriver:

  Jag har förresten en rätt lång och sur men lite smårolig krönika i P1 idag. Nya vågen, 14.05. Eller lång, jag vet inte om de klippte i den. Men, ja. I alla fall.

 55. kilotin skriver:

  Svingrym krönika matti!

 56. Magnus skriver:

  Underbar krönika!

 57. Benny skriver:

  Vad har yoghurten gjort dig, Matti?

 58. Johan skriver:

  Fet remix/video!

 59. skräddarn skriver:

  som fan! som så där bra industri.

 60. KBoi skriver:

  Alltså, jag fattade inte mycket av Mattis krönika. Att du är arg fattar jag, men på vad? Vi har ju pratat om precis det där förut, men jag fattade inte då heller. Och att säga ”jag har inte bett om att bli född” är fortfarande inte särskilt konstruktivt. Mest gnälligt som en tvååring som inte vill duscha.

 61. matti skriver:

  Hehe. Du vill inte duscha och jag vill inte äta yoghurt.

 62. KBoi skriver:

  Jag vill också äta yoghurt, men jag får inte.

 63. hans skriver:

  jag HAR INTE BETT OM att äta yoghurt!!!

 64. aard skriver:

  haha! sitter och skriver tenta om arbete. kollektiv kontra individ och självförverkligande ’n’ shit. tack för uppslagen. nu blire maktanalyserande av

 65. Benny skriver:

  Behövs inga maktanalyser. Det enda som kommer att uppdagas är vem som egentligen är kalifen, och det står med all tydlighet redan klart.

 66. Benny skriver:

  Jag tycker förresten att formuleringen ’tenta om arbete’ är helkul, tagen ur kontext.

 67. KBoi skriver:

  Jag hoppas verkligen, för ditt eget bästa Benny, att det inte råder några tvivel om vem som innehar den titeln. Det kan bara finnas en kalif!

 68. matti skriver:

  …och det är du. Som Efva Attling så träffande sa en gång.

 69. Benny skriver:

  Fast när du gör sådär Kboi blir jag lite orolig. Den riktiga kalifen skulle nämligen aldrig känna sig hotad.

 70. teg skriver:

  jag och anna tyckte krönikan var jättebra! Gemensamt tyckte vi det och nickade.

 71. matti skriver:

  Tack alla utom Kalifen som kanske måste lyssna en gång till för att begripa. (…)

 72. kilotin skriver:

  när det regnar manna…

 73. KalifBoi skriver:

  Jag hörde krönikan igen på P1 idag och det slog mig att du är en jävla gnällspik. Jag förstår vad du säger, men jag håller inte med dig.

 74. KBoi skriver:

  Benny – du är som Newman. Cykelns riktiga ägare skulle aldrig agera på det där sättet.

 75. vreden skriver:

  klart man håller med matti, apornas son. annars är man ju en:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZWmf7r_37eA

 76. KBoi skriver:

  Aha, det är så det är. Om man inte rättar in sig i ledet och tycker lika är man ett mongo. Vad bra då.

 77. laser skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=v2Vf0btkOVo
  Kanske inte gör låten rättvisa. men ja ni fattar. det var skitbra. jag tog ändå upp mobilen för att filma, för att förmedla, föreviga. lyckades sådär. försök att njuta.

 78. Benny skriver:

  Den finaste videoupptagning jag någonsin sett. Det är inte helt självklart när man ser det här, men det är en viss skillnad på Luleå och andra städer. Bl.a. Teglunds.

 79. matti skriver:

  KBoi: Hohohohoho. Gotcha! Jag säger som IFK Luleås supporterklubb: Nu slutar vi lipa!

  Inte behöver du hålla med, självklart. Men jag kan väl få skämta om det, fgs.

 80. matti skriver:

  Det var ju bara en sur gammal vanlig krönika, jag vet vad du tycker och du vet vad jag tycker. Det är ju samma, det är bara paketeringen som avgör vad man presenterar och när. Eller, Nä, det blev ju än mer obegripligt.

  Men jag är glad att du fortfarande tar mig på allvar i alla fall.

 81. vp skriver:

  jag tar ingen av er på allvar men posta gärna en länk till den där krönikan nu kivas om så ska jag lyssna och sedan säga vem som har rätt och vem som har fel.

 82. P skriver:

  Välkommen till Österund i juli då!
  BQ på Yran. När hände det sist, 97?
  http://www.storsjoyran.se

 83. stalle skriver:

  p: du hann före din rackare.

 84. P skriver:

  Snabbare än min egen skugga.

 85. agatonx skriver:

  fy fan. är det i den här världen vi lever i?

  http://svt.se/2.27170/1.1797977/stort_genomslag_for_reklamradiokampanj

  nu går jag och hänger mig.

 86. Benny skriver:

  Jag skulle nog säga att det är en aning drastiskt att hänga sig för att Mix Megapol och Lugna favoriter håller käft i en minut.

 87. KalifBoi skriver:

  Jag trodde kommunistyngel som ni var för direkt aktion.

 88. agatonx (nu:i himlen) skriver:

  det är ju ett led i det nya medelklassupproret: reklamradioprotestkampanj, bostadsägarna demonstrerar, skattebetalarnas förening skriver arga insändare, golfaruppror, och golfaruppror dit, osv.

  …. kboi går bärsärk i mabd-gästboken efter mattis krönika, osv.

 89. greg skriver:

  Varför är KBoi så högervriden?

 90. agatonx (nu:i himlen) skriver:

  han har väl pengar?

 91. KBoi skriver:

  Men hallå! Jag har inte ens yppat min uppfattning, bara sagt emot Mattis.

 92. Benny skriver:

  Jag tycker att man ska sluta leta analogier i allt och alla. Bara för att det ser ut som en bra jämförelse och den luktar lite poesi betyder det inte att den gäller. Därmed har jag sagt vad jag tycker, om dig och dig och dig och du och du och du.

 93. matti skriver:

  Såg nyss Ken Russels The Devils. Helvete, vilken film!

 94. matti skriver:

  Javafan. Låt KBoi vara. OCH tycka vad han goddam vill.

 95. vp skriver:

  det var en bra krönika. en del av argumenten var rimliga, en del var meningslösa (eftersom de lanserar helt orealistiska idéer).

  det handlar inte om höger eller vänster.

  nu kan ni sluta kivas.

  f ö har matti helt rätt i det där med yoghurt, det är en styggelse. men smör är bra.

 96. vp skriver:

  förlåt, Smör ska det naturligtvis vara

 97. matti skriver:

  Men det var ju också bara en krönika: lite sur, lite rolig. Lite förenklade resonemang. Lite grund. Som det brukar vara. Är de längre kallas de essäer och då har man antagligen högre krav på innehållet med. Krönikor är ju bara snäppet märkvärdigare än kåserier. Eller spaningar. Den typ tredje, fjärde lägsta formen av envägskommunikation i alla fall. And that´s my game.
  Jag lanserade inga idéer överhuvudtaget.

 98. Jonas skriver:

  Matti: Du är grammisnominerad.

 99. matti skriver:

  Om ni vill ha åsikter och idéer, kolla det här. Det är Skräddarns blogg och det är han som får äran för det här. Hon är så jävla grym, LL.
  http://djdumfan.blogspot.com/2009/12/snart-ar-det-lucia-nu-ar-det-lydia.html

 100. matti skriver:

  Jonas: Tsss. Kan jag aldrig tänka mig.

 101. Jonas skriver:

  Det är lite som bacillen, om ni minns den leken. Man hostar på handen och skapar på så sätt en bacill. Sedan tar man i någon och säger ”nu har du bacillen”.

  Nu har du Grammisen, Matti.

 102. Jonas skriver:

  Ej tillbaka-kaka.

 103. R skriver:

  Bq – årets rock.

  Mattias Alkberg – Årets grupp..

  ”Ni kan behålla eran skit för er själva – 2”

  – Den här gången kan de verkligen behålla sin skit för sig själv och Matti är hårdare än någonsin.

  lätt och fätt.

 104. The Bear Quartet skriver:

  11/12 släpps digital EP nummer 2 från 89: Carry Your Weight. Förutom The Bear Quartets egen, fantastiska version av låten: remixar/versioner av VED, Strange Maps och MA Numminen. Ni tror det är suveränt men det är ännu bättre.

 105. matti skriver:

  Flipper var världens bästa band. Will Shatter var världens bäste frontman.

 106. Joachim skriver:

  Fett med VED.

 107. Benny skriver:

  Vad är VED? Det är väl oerhört mycket mer fett med Strange Maps? Luleås bäste shaman-musiker.

 108. Benny skriver:

  Det bästa med vinterhelgerna är skidorna. Om man inte rättar in sig i ledet och tycker lika är man ett mongo.

 109. matti skriver:

  Jaha. Då är jag mongo då, jock.

 110. Benny skriver:

  Smock. Du är, precis som i de flesta andra sammanhang, en priviligerad parentes.

 111. Benny skriver:

  Och vad bra dom härna VED är. Holy cow.

 112. Joachim skriver:

  Benny: Han shamanen byter ju namn som jag byter skor, jag hänger inte med. Och ja, VED är nice. Hela malmö-scenen är spectacular. VED, This is head, Vidderna och Lugnet.

 113. KBoi skriver:

  Jag är en antenn. Gasolin är Danmarks bästa band efter Disneyland After Dark.

 114. erich skriver:

  den där nerverna-inspelningen är som jag minns GBG-spelningen, fast det nog bara var jag och dom i övrigt ”BD!!!”-gastande (snälla-alkberg-gillande-)asen som hockeykörade där. hörde efteråt nåt om att det inte var nån vidare livad spelning, haha

 115. Loggsak Mupp skriver:

  Saknas verkligen ”Millions” på vinylversionen av ”89”?
  http://www.diskretforlag.com/thebearquartet.html

 116. matti skriver:

  Ja, den rymdes inte. Den kommer som separat 7″ i stället. Med Skull Defekts version också. En split helt enkelt.

 117. teg skriver:

  var finner man de här bq remixerna?

 118. matti skriver:

  Skivtips: The Black Dog – Temple of Transparent Balls från 1993. Underbar skiva. Finns på Spotify. Inte klokt vad man glömmer hur modern musiken kunde vara redan för så länge sen. Och den formuleringen kan ni suga på medan ni lyssnar på skivan.

 119. matti skriver:

  När jag ändå håller på: Electribe 101 – Electribal Memories från 1990. Härlig, mollig, kommersiell house med pretentioner. Också på Spotify.

 120. KBoi skriver:

  Jaså, är det house som gäller nu. När du tjatade om det senast trodde jag bara det var tv-serien du menade.

 121. matti skriver:

  Annars har jag lyssnat mycket på Blut Aus Nord – The Work Which Tranforms God. Fransk black metal som tyvärr inte verkar finnas på Spotify. Grejen med den skivan är annars att den låter som Loveless gånger tiotusen.

  Och om nån letar hela SSTs katalog, jag hoppas att jag inte är helt ensam om det, så finns den här http://heretoblast.blogspot.com/, typ hela i alla fall. Men det pallar jag inte skriva om just nu. Mer än att det är anmärkningsvärt hur lite HC/Punk de gav ut egentligen. Vilket fantastiskt skivbolag, kanske mer på papperet än i verkligheten, allt det gav ut var inte precis Zen Arcade, Evol eller Damaged, om man säger. Men ändå.

  Nu: Enslaveds första. Mest lyssnat på Eld innan, men den här (Frost) är också grym. Väldigt meckig, nästan death.

 122. teg skriver:

  sjukt bra nej-tack! frågan var ju inte OM utan snarare HUR det skulle ske. hejaheja BQ friskt humör – de är de som susen gör!

 123. hjort skriver:

  Fuckin’ A.

 124. teg skriver:

  jag menar carry your weight-remixarna. fann dem inte på adrians hemsida. Jag vill höra Petters remix. bland andra

 125. gummo skriver:

  http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_3907291.svd

  jag förstår, och respekterar beslutet, och förstår givetvis att du – matti – och övriga gänget gjort kalkylen om hur detta, på marginalen, inverkar på framtida möjligheter att kunna leva på musiken och skivbolagets möjlighet att dra in pengar på att ge ut era skivor.

 126. Benny skriver:

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article6252801.ab

  Han är så sjukt cool och tuff och bra.

 127. matti skriver:

  Kalkylen är tagen under beaktande, ja. Och sedan flyttad på för att ge utrymme för Principer och Arbetsro.

 128. P skriver:

  Och inte för att det har nåt med saken att göra. Men visst är väl 89 årets bästa skiva.

 129. KBoi skriver:

  Jag håller Nerverna lite högre.

 130. P skriver:

  Jag håller med den nye P lite grand, men mer med Kboi. Tror jag.

 131. stalle skriver:

  89 i min bok

 132. Ännu nyare P skriver:

  PÅ Sonics årsbästalistor nämns vare sig BQ eller Nerverna överhuvudtaget. Det är ju inte klokt vad den tidningen är röten.

 133. KBoi skriver:

  Bäst 2009

  Nytt
  M.A. Numminen “Man Valmis” (ep-spår)
  Mattias Alkberg ”Nerverna”
  The Bear Quartet ”89”
  Eminem ”Relapse”
  Wilco ”Wilco (The Album)”
  Durutti Column ”Love in the Time of Recession”
  Jonathan Richman ”Que Venimos Sino A Caer”
  bob hund ”Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk”

  Gammalt bös
  Mattias Alkberg ”Den din vän” (live på Debaser Slussen)
  Buddy Holly “The Chirping Crickets”
  Paul Bryan ”Listen of Paul Bryan”
  Scott Walker – Allt!
  The Seeds “The Seeds”
  Boogie Down Productions “Criminal Minded”
  Durutti Column “The Return of the Durutti Column”
  The Clash – Allt från 1980-1983!
  Bo Diddley “Bo Diddley is a Gun Slinger”
  Paul McCartney “Tug of War”
  Jonathan Richman “I, Jonathan”
  Tapper Zukie “MPLA”

  Som vanligt utan inbördes ordning, utom det som nämns först under andra rubriken för det var det bästa någonsin. Så bra blir det nog aldrig igen.

 134. Den nya P skriver:

  Kboi: det blir ju en fråga om smak och så vidare, men 89 är ju en sån larvigt skicklig uppvisning i en massa olika stilar som ändå på nåt märkligt sätt ändå hänger ihop.

 135. KBoi skriver:

  Det är inte fråga om smak, det är en objektiv sanning att Nerverna är lite bättre.

 136. stalle skriver:

  smak, objektiv sanning bla bla bla… det är det bara stig larsson, mats gellerfeldt och jan guillou som får uttala sig om ändå.

 137. hjort skriver:

  Min blygsamma och ytterst ocreddiga bästa-lista för 2009:

  Nya plattor

  Grizzly Bear – Veckatimest
  The Bear Quartet – 89
  Mattias Alkberg – Nerverna
  bob hund – Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk

  Gamla plattor, nya för mig

  Fleet Foxes – Fleet Foxes
  Tatsuhiko Asano – Genny Haniver
  Isolation Years – Inland Traveller
  Polaris – Music from The Adventures of Pete and Pete

  Strölåtar och annat, nytt och gammalt

  Department of Eagles – No One Does It Like You
  Karriem Riggins – Live at Hella International 2008 (Stones Throw Podcast #32)
  The 6ths – Falling Out of Love (With You)
  Björn Olsson – Anna Norling
  The Go-Betweens – Love Goes On!
  Fleet Foxes – In the Hot Hot Rays
  The Gothic Archies – Your Long White Fingers
  Gravediggaz – Unexplained
  Kaizers Orchestra – Enden av November
  Primal Scream – Kill All Hippies
  Detektivbyrån – Generation Celebration
  Alf Robertson – Duvan

  Allt i någorlunda rangordning. Utom strögrejerna.

  2009. Året då man fullbordade sin förvandling från människa till belastning. Måtte det aldrig komma åter.

 138. matti skriver:

  Jag har gjort två olika årsbästa, ska skriva en tredje med. Samt en 00-tals albumlista. De kommer alla att publiceras. Jag lägger upp tre av dem här vad det lider. Tug of War är inte med på nån av dem, så mycket kan jag säga. Men gosse vad jag blev assugen på att göra en sån bäst av gammalt-lista också. Era jävlar. Jag har inte tid. Int.

 139. tomten skriver:

  bäst må-sämst-låtar:

  det femte hjulet – philemon arthur and the dung
  tomorrow – the duritti column (när det är riktigt illa)
  nånting måste göras – bob hund
  some things last a long time – daniel johnston
  i felt like smashing my face in a clear glass window – yoko ono

 140. gummo skriver:

  bäst 2009
  dubblish

 141. KBoi skriver:

  Hear hear gummo!

 142. P skriver:

  Bäst. I exakt inbördes ordning.

  1. Hanna Hirsch – Tala Svart
  2. The Bear Quartet – 89
  3. Mattias Alkberg – Nerverna
  4. Perssons Pack – Öster om Heden
  5. Skriet – Skriet
  6. Anna Järvinen- Man var bland molnen
  7. Fever Ray – Fever Ray
  8. Thåström – Kärlek är för dom
  9. El Perro Del Mar- Love is not pop
  10. Taken By Trees – East of eden
  11. Franke – Det krävs bara några sprickor för att skapa ett mönster
  12. Florence Valentin – Spring Ricco
  13. bob hund- Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk
  14. Paddington DC – No Drums No Fire No Flags
  15. [Ingenting] – Tomhet, idel Tomhet
  16. Jenny Wilson – Hardships
  17. Hospitalet – Hospitalet firar sommar
  18. M Ward – Hold Time
  19.Ebba Forsberg- Ta min vals
  20. Olle Ljungström – Sju

  Då var det sagt.

 143. matti skriver:

  Så länge man är bättre än Perssons Pack så…
  Men allvarligt, vad roligt det är att hans skiva heter samma som Taken By Trees, fast med skämt.

 144. matti skriver:

  En trevare? Fel plats, fel person att fråga, jag vet. Vi pratar aldrig mer om det. Ferlåt.

 145. matti skriver:

  För övrigt: vilket ENORMT bra initiativ, Kilotin! Jag vet en som Tomten kommer att krama extra länge i år.

 146. vp skriver:

  perssons pack är bra. inget snack.

 147. Benny skriver:

  Eftersom vissa tror att det finns en poäng med att säga vilka gamla skivor som varit bra att lyssna på under 2009, går jag helt motvals. Ids ingen inbördes ordning.

  Samling – Doublemoon Remixed
  Samling – Kompakt Total 10
  Samling – Nova Tunes 2.0
  A Mountain of One – Institute of Joy
  Animal Collective – Merriweather Post Pavilion
  Bear in Heaven – Beast Rest Forth Mouth
  Bear Quartet – 89
  Bibio – Ambivalence Avenue
  Burial & FourTet – Moth/Wolf Cub
  Cass McCombs – Catacombs
  Clark – Totem’s Flare (kanske bedst)
  Doom – Born Like This
  Durutti Column – Love in the Time of Recession
  Etienne Jaumet – Night music
  Extrawelt – Error Medley EP
  Franke – Det krävs bara några sprickor för att skapa ett mönster
  Hudson Mohawke – Butter
  Kaliber – 20
  Kaliber – 21
  Lou Barlow – Goodnight Unknown
  Mattias Alkberg – Nerverna
  Minilogue – Mr Mustafa
  Mondkopf – Nuits Sauvages
  Prefab Sprout – Let’s Change The World With Music
  Pryda – Animal, Miami to Atlanta, Loaded EP
  Radio Dept – David EP
  Raekwon – Only Bulit 4 Cuban Linx II
  Richard Hawley – Truelove’s Gutter
  Robyn Hitchcock – Goodnight Oslo
  U-God – Dopium

 148. frans skriver:

  Mår du inte lite illa Matti ?.

 149. P3 Live Session skriver:

  Mattias Alkberg & Tingsek i kvällens P3 Live Session, 21.30 börjar kalaset.

 150. johan skriver:

  sitter och funderar på min årsbästa-lista och är proppmätt efter en sjuhelvetesgrym frukost.

  http://tjuvtittat.se/wp-content/uploads/2009/12/flaskfil.jpg

  bästa tänkbara starten på en morgon.

 151. gummo skriver:

  frans: har du bakat dina degiga lussekatter igen, och tvingat matti att äta av dem?

 152. hans skriver:

  Intressangt att Labrador dissar BQ offentligt (från DN):

  ”skivbolagen pröjsar för att anmäla album till grammis. man ansöker alltså mer eller mindre om en grammis.. att göra det medveten om att bandet kommer tacka nej till en nominering och medveten om den gratisreklam (man med TTs och DNs hjälp ser till att) det genererar innehåller ett mått av marknadsstrategiskt och kulturkapitalistiskt handlande som snarare missklär ett band som BQ.

  labrador, (Webbsida) 13:42, 9 december 2009.”

 153. matti skriver:

  Suck. Jag visste inget om att Adrian hade anmält oss till Grammisskiten förrän vi hade bestämt oss för att vi inte ville vara med. Tänkte inte ens tanken på att det var så det gick till FASTÄN jag gjort det här tidigare och det var samma sak då, Planekonomi var det som anmälde oss den gången. Adrian gör som de vill och vi gör som vi vill. Jag tror inte Adrian tänkte på att vi kanske inte ville ha någon Grammis. Men handlar det om att stå upp för någon annan än en själv så står jag upp för Adrian. Bättre skivbolag kan jag inte tänka mig för BQ. Adrian bad för övrigt om ursäkt direkt.
  Någon får gärna förklara det ”kulturkapitalistiska” för mig. Att det kan uppfattas som ”marknadsstrategiskt” kan jag förstå, men ärligt tror någon att det var avsikten?

  Hör här: jag VILL sälja skivor. Jag VILL INTE ha med Grammisgalan att göra. Man behöver INTE ta det onda med det goda.

  Labrador, förresten, är det inte de som bland annat ger ut alla de här ungmoderatbanden? Indie-Timbro. Sköt ert, fuckers.

 154. matti skriver:

  En annan ”intresangt” grej är att det är en ”hans” som kampanjar allra hårdast mot oss på DN. Jaja. Nu ids jag inte prata mer om det här.

 155. Benny skriver:

  Vad är ens ’kulturkapitalistiskt’? Jag kan också påhittade ord, hur många som helst.

  Det är liksom kulturellt kapital, men formulerat som ett stort fritt system. Det måste ha att göra med fisdelningsdebatten. Och såna där youtube-dollar.

 156. vilken som helst skriver:

  är det verkligen skivbolaget labrador som ligger bakom kommentaren? :-)

  vem som helst kan ju skriva kommentarer där, med vilken signatur som helst. som här.

 157. stalle skriver:

  vilken som helst: ingen kan väl vara så elak?

 158. hjorten lyssnar skriver:

  Årets dragspelssolo.

 159. hans skriver:

  stora röd, du har post.

 160. matti skriver:

  Klart det kan vara någon annan. Som det här.

 161. KBoi skriver:

  Jaha, å vad är det för fel på Tug of War nu då? Att George Martin producerar? Eller att Carl Perkins är med? Eller Stevie Wonder? Säg, säg, säg!

 162. skräddarn skriver:

  bra:

  skriet – skriet
  jay-z – blueprint 3
  patsels/tenniscoats – two sunsets
  fire – you liked me five minutes ago
  blues control – local flavor
  former ghosts – fleurs
  vivian girls – everything goes wrong
  woods – songs of shame
  ken ring – hip hop
  olle ljungström – sju
  jenny wilson – hardships

  bättre:

  bonnie prince billy – beware
  polvo – in prism
  cobalt – gin
  raekwon – only built 4 cuban linx II
  magik markers – balf quarry
  hospitalet – firar sommar
  kurt vile – childish prodigy
  real estate – real estate
  the war on drugs – wagonwheel blues
  daniel johnston – is and always was
  headdress – lunes
  mount eerie – wind’s poem

  bäst:

  BQ – 89
  matti alkberg – Nerverna
  Sonic Youth – the eternal
  girls – album
  built to spill – there is no enemy
  taken by trees – east of eden
  bill callahan – sometimes i wish we were an eagle
  fever ray – fever ray

  fortfarande inte så bra:

  animal collective – merryweather post pavillion

  skivor som läää ju vara bra men som jag inte lyssnat tillräckligt eller alls på:

  jim o’rourke – the visitor
  OOIOO – armonico hewa
  deportees – under the pavement the beach
  prefab sprout – let’s change the world with music
  OM – god is good

 163. Skamsen skriver:

  Franke har gjort årets bästa skiva. Om inte Hästpojkens skiva är bättre. Men det har jag svårt att tro.

 164. matti skriver:

  Utländskt

  Aphex Twin – Drukqs (2001)
  Mayhem – Ordo Ad Chao (2007)
  Joanna Newsom – Y’s (2006)
  Sonic Youth – Sonic Nurse (2004)
  Julie Doiron – Goodnight Nobody (2004)
  Trelldom – Til minne (2007)
  Thorns – Thorns (2001)
  Solvent – Solvent City (2001)
  Libertines – Up the Bracket (2002)
  The Liars – The Liars (2007)
  Blut Aus Nord – The Work Which Transforms God (2003)
  Slayer – Christ Illusion (2006)

  Svenskt

  Håkan Hellström – Ett kollikbarns bekännelser (2005)
  Det gamla landet – Det gamla landet (2005)
  Fireside – Elite (2000)
  Björn Olsson – Kräfta (2001)
  The Plan – The Plan (2001)
  Tristess – Hög & låg blues (2008)
  El Perro Del Mar – Love is Not Pop (2009)
  Breach – Kollaps (2001)
  Vapnet – Döda fallet (2008)
  Ulf Stureson – Ulf Stureson (2000)
  AC4 – AC4 (2009)

 165. Skamsen skriver:

  Matti: Så Det gamla landet har letat sig upp till Luleå? Du har väl hört några av medlemmarnas gamla band Bent Spanner, Arty Banner? Det bästa Malmöbandet någonsin. Jag har svårt för att lyssna på dem numera. Blir så ledsen över att de lade av. Såg dem live säkert 20 gånger. Eller ännu fler.

  http://www.myspace.com/bentspannerartybanner

 166. matti skriver:

  Det gamla landet: jag vet inte ett smack om dem, men hittade nån gratisskiva och sen har jag finkammat da nets på allt de gjort. Allt är bra tycker jag.

 167. matti skriver:

  Men alltså, Daniel Gilbert. Fan vad bra det låter. Ulf Stureson på engelska och, ja vad kan han vara? 10, 15 år yngre nånting? Det är alltså en komplimang och inte ironiskt alls. Det är sjukt bra tycker jag.
  Eller som om Howard Devoto verkligen fortsatt göra poplåtar tillsammans med Noko. Nåt med rösten, nåt med melodierna.
  http://www.myspace.com/mybuddy

 168. gummo skriver:

  jag vill bara säga att det sedan en månad tillbaka är väldigt svårt att lyssna på Carry your weight, som upp till dess var en favvopärla. det enda jag hör är en finlandssvensk röst som med sprucken röst sjunger ”FINNS DU I TORNEÅ, FINNS DU I LINKÖPING, DARLING? ELLER LUND?”

 169. Joachim skriver:

  För att återknyta till Lugnet, VED m fl, så har P3 pop gjort ett jävligt bra program om den scenen. Rekommenderas varmt.

  http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=2945&artikel=3277161

 170. V och R skriver:

  Jag har för mig att Labradormannen i något sammanhang har sagt något i stil med att BQ är väldigt överskattade. Hädelse(nåja)! Synd att han tycker det, eftersom Labradorband verkar ha något slags gräddfil på Pitchfork. Men att han bara ger ut moderater stämmer inte, se bara på Radio Dept.

 171. matti skriver:

  Ingen sa att de BARA ger ut moderatband. Men han/de får tycka precis vad de vill. Men hej! Det får jag med.

 172. p skriver:

  gud va de skriver om det där… :

  ”Mattias Alkberg BD går till rasande attack mot Grammisjuryn”

  jesus.

 173. hjort skriver:

  Man blir ju både ledsen och förbannad.

 174. P skriver:

  Jag rasar över att inte få ha min konsonant ifred. Är namnet Bo Ek ledigt nuförtiden?

 175. KBoEKi skriver:

  Sällan, du får inte ens skriva det i dina inlägg.

 176. matti skriver:

  Bo Ek innehåller också några vokaler. Vill du ha kakan eller äta den?

 177. frans skriver:

  haschkaka..

 178. vp skriver:

  sa någon Kaka?

 179. stalle skriver:

  känns småsurt att missa jubileumsspelningen ikväll. hoppas det blir bra!

 180. Stål-Magnus skriver:

  Exakt hur länge har man på sig att köpa biljetter? Till en sekund innan spelningen?

 181. w skriver:

  tror nog att det inte är några som helst problem att köpa biljett vid dörren.

 182. skräddarn skriver:

  läju bli grymt ikväll. inte för mig alltså, men för er som ska gå.

 183. gummo skriver:

  En parentes för alla er som inte bryr sig. Jag hade tågbiljett upp och tillbaka. Men så kom något emellan. Låt oss kalla det livet.

 184. Eddie skriver:

  Jag vill ha en grammis!

 185. stalle skriver:

  spelningen redan klar hör jag. introvert sa källan, vad säger andra?

 186. P skriver:

  Ny skiva! Fan vad göttigt!

 187. Joachim var inte där skriver:

  Snabb recension: Grymt som helhet, dåligt ljud, trummisen var bandagerad, matti nervös, lite för kort, ”coolt” anti-mellansnack. 4.

 188. Benny skriver:

  Hahahaha.

 189. kuken skriver:

  jag har supit bort allt jag äger och har. och är det inte mer än rätt.

 190. kuken skriver:

  den enda jag har kvar är kuken

 191. kuken skriver:

  så illa är det inte. don’t feel pity.

 192. kuken skriver:

  muhhhhhhhahha

 193. kuken skriver:

  skjut mig, skjut mig

 194. stalle skriver:

  pang du är död

 195. skräddarn skriver:

  funkar tokbra! tack

 196. skräddarn skriver:

  nån som kan dra en utförligare rapport från i fredags?

 197. teg skriver:

  det här är väl en bra rapport, säger jag utan att vara där:

  http://www.nsd.se/noje/artikel.aspx?ArticleId=5061646

 198. skräddarn skriver:

  ja, det var en bra rapport.

 199. P Rimbaud skriver:

  10 år? Jag tror jag har sett bq 2002 i luleå, eller har jag drömt allting. Det var en fin dröm isf.

 200. matti skriver:

  2002?

  Jag minns inte, men upplys mig gärna.

 201. stalle skriver:

  senaste jag kommer ihåg är på lastbilsflak på jvg-stationen för tio år sen, eller möjligen på kronan med breach och fireside, men det var nog mer än 10 år sen.

 202. skräddarn skriver:

  sist jag minns var vid läbbiga skogens mc för ungefär ett år sedan. eller minns och minns. jag ska inte överdriva. men det kanske inte räknas?

 203. P Rimbaud skriver:

  Jag tror det var 2002, men det var bq, tsool och nåra fler band vid universitetet på någon slags festival där. Tror det kanske var i maj också.

 204. matti skriver:

  Universitetet stämmer, FG7 med. Men det här var första gången sedan lastbilsflaket med fullt band: FG7 var det ju med Jonas och Cristian. På universitetet spelade Per Nordmark trummor.
  Det Stalle pratar om är längre sedan. Faktum är att det var Urbans sista (eller näst sista, beroende på hur man räknar) spelning med BQ. Vi hade spelat in Moby Dick, men inte släppt den ännu. Det var alltså i december 1996. Sen gjorde vi nån spelning med Jejo och sen vickade Urban för honom i Boden en gång. Detta måste varit februari eller mars 1997. Och sen var det allt annat men då var Urban inte med längre.

  Men skit i det där nu. Lyssna på Lizzy Mercier Descloux i stället. Finns på Spotify och det är nåt av det bästa jag upptäckt under 2000-talet. Hur har jag inte vetat om henne? Det är helt ofattbart. Jag måste ha bott under en sten.

 205. Benny skriver:

  Vem ska universitetet stämma? Och varför?

 206. matti skriver:

  Stackars Dexter.

 207. gummo skriver:

  matti: spoiler-fucking-alert

 208. Benny skriver:

  Ja ni, tänk om det hade varit lite enklare med kolbindningar i vårt universum. Då hade jorden kanske varit en diamant, istället för den här jävla kolgruvan.

 209. hjort skriver:

  Ja, tyst med dig, Alkberg. Jag har inte ens börjat se säsong fyra än. Kommer se hela skiten i ett maraton nu när jag har alla apsnitt.

  Benny: Eh?

 210. marcus skriver:

  senaste gorgoroth, ah. de är bättre utan gaahl.

 211. matti skriver:

  Han har det inte så lätt bara. Det är allt jag säger. Många bollar i luften, ’s all.

 212. matti skriver:

  Gorgoroth: ska kolla upp det ikväll, men jag är skeptisk. Gaahl är överexponerad som person och därför underskattad som sångare. Fatta Trelldom och Gaahlskagg. Fatta Ad Majorem, när han börjar frusta i första breaket, 2.30 in i låten, på Wound Upon Wound. Inte mycket som toppar det. Pest är jag inte lika imponerad av. Samma gäller för övrigt Ov Hell, det som är (borde varit)God Seed, med han Shagrath från Dimmu Borgir. Det är lite sämre än vad det hade varit med Gaahl, även om jag verkligen gillar Kings låtar.

  Vad jag gillar med Infernus däremot, innan i alla fall, och av det lilla jag hört av nya, är en viss omusikalitet som är rätt cool: att riffen är enkla och liksom hjärndöda. Men då slår jag på vad som helst (japp, vad som helst) med Darkthrone och så går det upp för mig vilka som är bäst på det.

 213. matti skriver:

  Darkthrone. Tänk vad grymma de är. Redan från början var de det. På första skivan, när de spelade death, har de en låt som heter Grave With A View. Hohohoho.

 214. matti skriver:

  Eller, fan jag gillar Ov King. ändå. De är grymma.

 215. marcus skriver:

  jag gillar gaahl, men det känns som det blir för mycket ibland, för mycket skrik. I alla fall i Gorgoroth och Gaahlskagg. Trelldom ska jag lyssna mer på. Och Darkthrone slår ju allt och alla när det kommer till, ja, allt.

 216. marcus skriver:

  Eller ja, ”för mycket skrik” låter ju lite dumt när man talar om black metal. men men.

 217. matti skriver:

  För mycket skrik, jag fattar precis hur du menar. Jag tycker bara inte det är så med Gaahl. Ibland blir Kings grejer lite för mycket metal bara. Menar, jämför med annat ”nyare” som Abomino Aetadeath, Blut Aus Nord, Arckanum eller Nifelheim. För att liksom täcka in lite olika band/stilar som inte är så lyxigt hårdrockiga som vissa av Kings grejer. Det gäller fö även (sena) Satyricon och 1349 osv. Fan, allt som Frost spelar på märker jag. Trodde jag tyckte han var grym.
  Eller Ulver. Menar Nattens Madrigal kom 1997 och är alltså inte första vågen (andra) åtminstone.

  Har lyssnat lite på Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt nu, och jag har antagligen inte riktigt kommit in i det ännu. Tycker inte det är så bra.

  Å andra sidan har jag lyssnat på Lizzy Mercier halva dan, och Nifelheim andra halvan. Så jag kanske bara inte är i rätt stämning…

 218. marcus skriver:

  Tack för alla tipsen. Lyssnade på den där Blut Aus Nord-skivan du skrev om förut och den var riktigt bra. Ska ge mig in på de lite (åtminstone för mig) mer okända banden så att jag också får lite referensramar.

 219. matti skriver:

  Har alltså lyssnat på musik hela dan, Sett ikapp Dex och Office. Frans, ge mig vad jag tål.

 220. frans skriver:

  ?

  HAr det helt snurrat runt?

 221. matti skriver:

  Hehehe. Bara tänkte ett litet utbrott för att jag inte stått i gruvan i ett dygn.

 222. frans skriver:

  vilken gruva?

 223. matti skriver:

  Vilken som helst. Den under Riche kanske?

 224. frans skriver:

  Det var du som kastade ut den där ungen genom fönstret på heros galan igår,, snuten fick aldrig tag på dig, fegt.

 225. stalle skriver:

  läsarkommentaren var klockren

 226. kilotin skriver:

  Blocket: ”högskole literatur billigt”

 227. Benny skriver:

  Tack vet jag universitetet, där även råttorna pratar latin.

 228. Benny skriver:

  Herregud, glöm allt jag sagt. The Strange New World of Bernard Fevre är årets skiva.

 229. dahlberg skriver:

  1.Bq i fredags;tack vare hornet kunde jag vara där,tack! Det var bra när det var bra men det känns som att ni inte ror iland postrocksjoken riktigt.Däremot en del riktigt bra låtar,den med motörheadtrummor tex.
  Angåenge tidigare spelningar;spegeln då? vilket år? jag hade min traktorkeps så det måste vara på den här sidan sekelskiftet.

  2.Labrador-ett skämt,både hundrasen och skivettiketten.
  Finnspets och DB4D äger sönder sån n00bs.

  3.Årslista,året är inte över men:
  Skitkids-samling vid krubban (lätt årets bästa)
  Darkthrone-dark thrones and black flags
  Skream-in it for the kill
  Giftgasattack-8track ep
  Kylmä soota-splitten med Death with daggers(som dock suger)
  Boiling Point-Trash the railroads
  Amöba-Välkommen till Malå
  Benga-one millioon

  för min del ett mycket fattigt skivköparår,inga riktiga höjdarköp.
  Jag bespottar ni som har skit som grizzly bear på era listor,det är inte ”kul”, det är inte ”ironiskt” det är bara DÅLIGT.

 230. matti skriver:

  ”bespottar”. Hahahahaha. Det gör fan jag med, Dee. Ändå, har inte hört Grizzly Bear men jag tror den är bra för Animal Collective är bra. Atlas Sound med.
  Dark Thrones and Black Flags är nog deras minst bästa, den eller FOAD. Vilket är en tråkig utvecklingskurva. Men det är å andra sidan inte dåligt, bara minst bäst.Nån som sett Nocturno Cultos film? Den är förjävla bra.

  Spegeln, just ja. Kåre var med har jag för mig, det är alltså efter Björn. Det kan stämma.

  Angående postrocken så är låtarna inte riktigt färdiga ännu. Ändå roligare att spela dem än de gamla. Och roligt är viktigt. Vi är ju ändå ett humorgäng.

 231. matti skriver:

  Två överskattade band: Abruptum och Celtic Frost. Helt apropå alltså.

 232. matti skriver:

  Glömde kommentera: Bikini Kill-klippet: OMG vad sjukt bra.

 233. hjort skriver:

  Sug mig, dahlberg. Och när du gjort det får du gärna vara ”du” med mig, för det verkar som att det bara är jag som gillar Grizzly Bear här. Veckatimest är bästa plattan i år, och när jag av alla människor säger det ett år då både BQ och Matti har släppt nytt vill det inte säga lite.

 234. marcus skriver:

  Jag gillar den låten som Michael McDonald sjunger på.

 235. Sir Väz skriver:

  Nu när det har snackats så mycket metall här måste jag fråga, vad är det hårdast/brutalaste man kan hitta på Spottan? Har en sån dag idag.. Bästa låtnamnet på en dödsmetal låt är förövrigt ”Premature Autopsy” från Entombeds debut.

 236. Joachim skriver:

  Visst missar ni inte advent-mixarna på adrian recordings hemsida? Ryktet säger att Strange Maps lägger upp en snart.

 237. Benny skriver:

  Skream och Benga? Get real. När det väl nämns dub i det här rockforumet, är det av den värstesta sortens.

  Vad är det här Grizzly Bear som alla pratar om? Har det något med AC att göra?

 238. matti skriver:

  Väz: medan jag kollar efter Skitslickers kan du ju lyssna på den här igen: http://open.spotify.com/user/brotherbear95/playlist/42B3rc8XmDC1Y71oKenJY3

 239. matti skriver:

  Fan du, dåligt med svensk gammel-råpunk på sptfy.

 240. gummo skriver:

  alltså, på något sätt handlar allt om kontext. hade jag varit cirkus tre timmar försenad med sepe-sj, säg, i mörkaste oktober, när jag visste att det var tre månader av avföring kvar till ljuset i tunneln, hade jag ställt mig upp i vagnen och slitit av halspulsådern. men nu, när jag kommer att vara EN MÅNAD ledig, tja, varför inte beställa in ännu en härlig pilsner av den harmynta och läspande servitrisen, le, och säga, trevliga helger, för att därefter slå sig ned och sjunga med i Sarin över luleå, till förstaklassvagnens förfäran.

  Det är vad jag gör. Just nu. Just här.

  Dra åt helvete.

 241. Benny skriver:

  Mycket bra gummo. Då kan du ägna några dagar åt kontextstudier, som det här. Som oss andra, menar jag. http://www.integrationists.com/publications.html

 242. gummo skriver:

  äsch då, jag är ju strängt upptagen med att lyssna på proclaimers och dricka whiskey med alldeles för många konsonanter i namnet.

 243. skräddarn skriver:

  de var ju kompisar med floyd! kocken alltså. både proclaimers och whiskeyn.

 244. hjort skriver:

  Du och jag, marcus. Du och jag.

  While You Wait for the Others heter den förresten.

 245. matti skriver:

  Bröderna Lindgren på morgonteve nyss, Hajen och Britta. Enormt bra!

 246. matti skriver:

  jens: Silence var länge bara en abstraktion för mig. Inte längre, jag tackar dig tusenfalt!

 247. matti skriver:

  Och Gummo: Du är så fin. Jag älskar dig som en far.

 248. matti skriver:

  Lite anarkopunk-tips så här i 20 graders kyla. För så har vi det i Luleå idag.

  Anti System – No Laughing Matter (1985)
  Oi Polloi – Outraged by the Atomic Menace (1986)
  Alternative – If They Treat You Like Shit, Act Like Maneur (1984)
  Anti-Sect – I Darkness, There Is No Choice (1984)

  Allihopa mer Conflict än Crass. Den som fattar, fattar.

  Anti System låter ibland som prime time Disorder eller Chaos UK, fan nästan bättre. Inte lika dumt i huvet, inte lika sönderboffat.

 249. Benny skriver:

  Och för den som gillar värme när det är kallt, passar även detta.

  http://www.youtube.com/watch?v=-5l8lqNakPI&feature=fvst

 250. Sir Väz skriver:

  Dom där Shitlickers, det va fan som att gå in i en vägg. Kul!!

 251. Steve Ignorant skriver:

  Slsk rules.

 252. jens skriver:

  väz: kul att du gillade det!
  matti: varsågod, den är fantastisk den också! lite större pretentioner – lika rensig. dock inte riktigt lika öronblödande och hittig som spräckta snutskallar. vilken fläckfri diskografi de har!
  blev peppad på anti system, lät intressant.

 253. Joachim skriver:

  Ditt ljus i mörkret, best live performance ever.

  http://www.youtube.com/watch?v=Unqkoqw0cuE

 254. matti skriver:

  Jag har precis gjort klart världens sorgligaste låt.

 255. KBoi skriver:

  Äntligen! En svensk cover på Ob-La-Di-Ob-La-Da!

 256. Gammal våg skriver:

  Ursäkta reklamavbrottet, men Masshysteri spelar bra punk och de spelar även på Kafelino på Annandagen. Det blir ju kul.

 257. p skriver:

  ”Två grisuppfödare i norra Halland har åtalsanmäldt av länsstyrelsen i Halland sedan länsveterinärerna upptäckt allvarliga missförhållanden. I ett av grisstallarna hittades en sugga som åts levande av kultingar”

  fläsk! Fläsk? f-l-ä-s-k?

 258. matti skriver:

  Fläsk är hur det stavas, Fläsk. Tänk vad goda de där kultingarna ska vara nu då. Uppfödda på Fläsk.

 259. KBoi skriver:

  Det är ett gammalt känt djungelordspråk – Fläsk, så gott att till och med grisar äter det.

 260. p skriver:

  äre här mayhems gästbok eller? gristrynen. oink, oink.

 261. vp skriver:

  jag åt Fläsk igår. på grand hotell. årets första bord. det var i sanning dignande. KBoi betalade.

 262. gris skriver:

  Överklassvin.

 263. gris skriver:

  Hm. Hur ska man skilja överklass(s)vinet, från överklassvinet…

 264. af stalle skriver:

  vet du inte det är du underklass

 265. matti skriver:

  af stalle är i en klass för sig.

 266. matti skriver:

  FÖ: jag spelar alltså mol allena på Wayne’s i eftermiddag. Första gången klockan 14, andra klockan 15. Typ 20 minuter åt gången Sällan får man antagligen uppleva att ignoreras av så många på så kort tid. Jag kommer spela typ fyra nya låtar om någon mot alla odds skulle vara intresserad.

 267. Skamsen skriver:

  ”Mot alla odds”? Klart det kommer att vara fullt. Jag hade velat vara där. Ska ”världens sorgligaste låt” framföras? Går den till BQ eller till nästa soloskiva?

 268. Skamsen skriver:

  ”Mot alla odds”? Klart det kommer att vara fullt. Jag hade velat vara där. Ska ”världens sorgligaste låt” framföras? Går den till BQ eller till nästa soloskiva?

 269. matti skriver:

  Det är inte BQ, det är en egen. Om den kommer på skiva vet jag inte. Men jag försöker spela den i dag i alla fall. Nu går bussen snart. Hej då.

  Men alltså, Wayne’s i Lulå är en öppen historia mitt i en galleria. Det kommer att vara tjockt med folk. På väg mellan julklappsköer. Det sista de vill göra är att stanna och lyssna på någon som hoar om döden och sånt. Jag hade blivit vansinnig om jag gått förbi.

 270. sammanbiten frostbiten skriver:

  dödångest och julklappsinköp är förvisso två sidor av samma mynt, så det kan nog funka.

  men fasen, ny låtar! ut med dom också! :-) demoversioner, eller tutade i en näverlur, ja i vilket format som helst.

  en diktsamlingen rörande döden vore väl också på sin plats.

  god jul matti!

 271. matti skriver:

  Det vr det, två set på tjugo minuter vardera. Jag körde Stockholm, En tidsinställd bomb, Med spöken, Jag bara tänkte, Quiet Heart och Birds.
  Trodde det skulle var hmskt och att jag skulle känna mig dum. Jag gör såna spelningar ibland med vilje. Alltså, dåligt förberedd i sammanhang jag inte riktigt behärskar. Jag gör det för att ödmjuka mig lite grann, motivera mig att stay trve to the underground, eller nåt. Jag gillar själva förnedringen faktiskt och vill liksom visa att man kan göra bort sig utan att det gör något. Det är sant, jag ÄR så pretentiös.
  Men jag spelade oerhört lite fel, fixade i princip alla texterna och sjöng nästan inte falskt alls. Det var grymt och ni som inte var där missade verkligen något.

  De nya låtarna var: Mitt smutsiga blod, Lys upp mig som en stjärna inifrån, Matti du borde tänkt och Aldrig mera skog. De gick alla över förväntan bra.

 272. KBoi skriver:

  Mitt smutsiga blod och Matti, du borde tänkt är rätt gamla. Typ två år skulle jag säga.

 273. matti skriver:

  Jag har gjort om dem. Och nya är de för alla utom fem personer. Eller sju, har testat den förstnämnda nån gång med Lillis och Newman.

 274. matti skriver:

  Här en jättefin och bra julklapp från Adrian: http://t.ymlp5.com/uusalaewmalaweqaxajw/click.php

 275. matti skriver:

  Om ni blir rädda för sidan: det är en mixtape som Strange Maps gjort. Way to go, bro.

 276. gummo skriver:

  sa jag det? att richard, kåre och olle mixat om och grejat med industrial skyline-grejerna? och att det låter fantastiskt?

 277. matti skriver:

  gummo: Hur hittar man det då?

 278. matti skriver:

  Kilo: Sådan är kapitalismen.

 279. gummo skriver:

  fick en sneak preview häromkvällen; men tanken är att de ska släppa en skiva under eget flagg, tror jag idén är.

 280. johan skriver:

  hej matti.
  jätteroligt att du hade med oss på itsatrap-listan.
  det värmde.

 281. stalle skriver:

  god jul då och tänk på att äta rejält med Fläsk under helgen

 282. matti skriver:

  Nästa år, Stalle, nästa år.
  Då är det jag som fyller Fläsk med Fläsk. Har laddat ett bra tag nu och nästa år blir det värsta porchettan.

  Johan: Ni är ju så bra, det är väl inget konstigt med det.

 283. skräddarn skriver:

  har lagat kyklinglevermousse. ja, lugna er, här är receptet:

  ca 250-300 g kycklinglever
  ca en klyfta vitlök
  ca 5-6 cl cognac
  ca 1 dl grädde
  ca 250 g Smör
  persilja
  salt och peppar

  stek levern lätt rosa tillsammans med vitlöken i Smör och häll i hälften av cognacen på slutet. salta och peppra och ställ sedan pannan åt sidan att svalna.
  lägg ned alltsammans i en mixer och klicka i omgångar ned Smöret, grädden och cognacen. lägg upp allt i en skål och garnera med persilja. klart. sjukt farlig rätt.

 284. vp skriver:

  jag har ätit raggmunk med Fläsk två dagar nu. till lunch. och till middag. och till mellanmål. fatta hur gott det är med Fläsk alltså.
  imorrn ska jag nog toppa det med ett halvt kilo prinskorv.

 285. KBoi skriver:

  Det verkar vara lite för lite grädde, smör och cognac i den där moussen. För mycket annat tjafs. Prova mitt recept istället. Fläskmousse.

  ca 250-300 g Fläsk
  ca en klyfta Fläsk
  ca 5-6 cl Fläsk
  ca 1 dl Flsäk
  ca 250 g Fläsk
  Fläsk
  Fläsk och Fläsk

  stek Fläsket lätt rosa tillsammans med Fläsket i Fläsk och häll i hälften av Fläsket på slutet. Fläska och Fläska och ställ sedan pannan åt sidan att svalna.
  lägg ned alltsammans i en mixer och klicka i omgångar ned Fläsket, Fläsket och Fläsket. lägg upp allt i en skål och garnera med Fläsk.

 286. gummo skriver:

  jag har avslutat varje kväll denna vecka med en tumlare, lite portvin och så lite bajer. sen har jag jobbat i en timme. jag har aldrig någonsin fått så mycket gjort. och aldrig någonsin behövt radera så mycket avföring ur word dagen efter.

 287. Den andra Mats skriver:

  Tittar in här ibland och blir understundom lite road. Skriver detta därför att jag känner mig sentimentalt tacksam och kanske också lite stolt så här i slutet på året och 00-talet för att ha fått vara med på ett hörn i Nervernas tillblivelse. En sådan uppgift betyder en hel del för en depressivt lagd äldre man som jag. Tack Matti för det. Och God Jul och Gott Nytt år till alla. With or without pork.

 288. matti skriver:

  He’s back! Vilken röst! Grym låt.

  http://www.myspace.com/theoldwind

 289. matti skriver:

  http://www.dn.se/dnbok/romanerna-som-lever-innafor-huvudstadstullarna-1.1017671

  Ibland vet jag inte vad jag hatar egentligen. Stockholm? DN? DNs version av Stockholm?

 290. Förbipasserande... skriver:

  Ännu ett alster inom kategorin obegripligt och totalt irrelevant ordbajseri från Stockholms, ja, kanske till och med Sveriges mest aktade dagstidningsbilaga (endast i konkurrens av den ytterligare sämre DN på stan). Det man egentligen borde hata är den ”attitydbildningsmakt” tidningen i fråga besitter! Graden av idioti för tankarna till den likvärdigt obegripliga artikel på temat ”Rändernas betydelse i historien” som i somras publicerades i DN Kulturs (om jag inte minns fel) mittuppslag.
  Mon dieu!

 291. KBoi skriver:

  Eftersom jag har pengar håller jag som vanligt inte med.

 292. Förbipasserande #2 skriver:

  Lyssnade på Ambulance. Blev påmind om en rolig felhörning första gången jag hörde den:

  ”You are the first Viet-Cong, driving through this layer of snow”.

  Angående Stockholm: det är en sekt, Stockholm. Folk som poserar som vänster, sen röstar höger. Folk som poserar som trogna, sen knullar de allt och alla, överallt, så länge det finns en öppning.

  Folk som Jon Jefferson Klingberg. Jag kräks på hans bok.

 293. Förbipasserande #2 skriver:

  Obs. Det var inte meningen att vara taskig mot Jon; hans namn är en metafor för Stockholmarnas innehållslöshet, jag hade lika gärna kunnat skriva Unni Drougge, Fredrik Virtanen eller Alex Schulman.

  Jag gillar ju JJK. Hobohomoslobo och allt det där.

 294. skräddarn skriver:

  ni är bara avundsjuka på t-banan.

 295. matti skriver:

  Hehehehe. Jag nyanserar mig litegrann: Finns det verkligen ett underlag för alla dessa romaner som utspelar sig bland dealare och modebloggare på Östermalm? Alltså verkligen. Folk får skriva vilka böcker de vill, folk får läsa vad de vill. Jag tänker bara att med en sådan befolkningskoncentration borde det finnas fler berättelser, fler historier, fler ämnen och fler platser att beskriva. Om de skriver om hur de bloggar om väskor eller skär pattarna av folk som gör det är mig egalt. Hur kan folk vara intresserade av denna värld så till den milda grad. Och hur kan DN skriva om det som om det vore något värt att upphöja, i förhållande till ”bondvishan” och ”småstäder”.

  Jag gillar som bekant Klas Östergren och Jersild. Emma Ångströms Och allt är förvridet är jag nyfiken på.

  Det är det här med att ”sätta fingret på”, ”känna pulsen av” etc, etc. som gör mig galen. Jag tycker det är konstigt att Per Hagman blev den store förebilden för Stockholmska novellister. Men vem skulle det annars blivit?

 296. stalle§ skriver:

  det heter Pork, inget annat.

 297. gummo skriver:

  Men vad fan, Matti, inte nyansera! Fy fan vad tråkigt det är med nyanser. Näst in till Peter Jöback är fan nyanser tråkigast.

  Och apropå Jon Jefferson Klinbergs roman, så läste jag den härförleden, den blev helt oläslig efter att jag omväxlande fontän- och kaskadkräktes över den. Och nu är jag ändå nyanserad.

 298. johan skriver:

  apropå Jon Jefferson Klinberg.
  me and jon singeln är ju faktiskt helt briljant.
  har ju en av de snärtigaste poplåtar som gjorts.

 299. teg skriver:

  nej fy för stockholm. tacka vet jag lule.

  inga problem.

  http://svtplay.se/v/1826067/snorojning_med_resurser

 300. matti skriver:

  Anders, du är bäst.

 301. kilotin skriver:

  Klockrent reportage

 302. stalle skriver:

  för en gångs skull behöver man inte bli varken ledsen eller förbannad. att det finns såna helyllekillar.

 303. skräddarn skriver:

  i stockholm skottar vi igen landningsbanorna, så det blir nån sport.

  god jul.

 304. martin h skriver:

  god jul era fläskfetishister. en annan kommer rocka sojakorv.

  gott nytt också, tror 2010 blir bättre än 2009. har hört rykten om en ny bq redan under nästa år, vore ju så grymt.

 305. gummo skriver:

  gojul, även ni vegetarianer, som är ett hån mot evolutionen.

  bra jobbat, förresten, matti et al.; sjua på TT:s sammanlagda årsbästalista för nerverna. valuta för pengarna, på min ära.

  och en särskilt god jul till bröderna teglund. för att de är bröderna teglund.

 306. johannes skriver:

  Nån som sett den där Avatar eller?

 307. teg skriver:

  åh vad ni är fina! god jul på er alla.

 308. matti skriver:

  G’jul. Bästa var maten och familjen, släkten inräknad. Näst bäst vädret: -20 grader och svinmycket snö. Jag tycker det är underbart, en legitim anledning att stanna inne, äta rester och läsa bästa julklappen: Göran Häggs bio över Mussolini. Började på en fin bit i förmiddags, ett molligt gitarrplock och en melodi till följd av ett livslångt lyssnande på tidiga Smiths. Mer om den senare.

  Jag tänker på nyårslöften nu. Jag jobbar stenhårt på att inte inleda meningar med Och eller Men. För det är ett otyg som bara handlar om att göra sig till. Dessutom tänker jag försöka jobba bort frågetecken. Tänker att man nästan alltid fattar att det är en fråga i alla fall. Det går sådär.

 309. Benny skriver:

  Och i så fall måste vi ta ett snack, Mattias?

 310. stalle skriver:

  jag är så jävla fet

 311. matti skriver:

  Henrik Schyfferts motto för 2010 (enligt Norrbottens Kuriren): ” Nu jävlar ger vi 60 procent.”

  Hahahahaha. Jag ska ge lite mer.

 312. Skamsen skriver:

  Vic Chesnutt är död.

 313. stalle skriver:

  skamsen: om du luras nu så är du ond. synd ifall det är sant.

 314. vp skriver:

  idag: Spjällbuffé. spjäll är fan bästa Fläsket.

 315. vp skriver:

  stavas Spjäll såklart

 316. Skamsen skriver:

  stalle: Man ska inte skoja om att någon har dött. Därför gör jag inte det.

 317. stalle skriver:

  rejält trist. dessutom saknas min west of rome, misstänker chåfförn…

 318. kilotin skriver:

  Oosh, en sån jul. Bäst var när svärmor glömde allt kött så alla fick äta vegetariska korvar och köttbullar. Och sen, på kvällen, när vi såg Ice Age 3. Min 5-åriga dotters kommentar när vesslan Buck av misstag avtäcker platsen där ekorrarna parar sig ”Jaha, där håller de på och gifter sig.”

 319. kilotin skriver:

  Och så kan man ju inte skratta åt en sån sak heller, vilket gör det hela ännu roligare. Så vi båda vuxna garvar tyst så tårarna sprutar. Samma med smygsex faktiskt, det är fan kåtare än vanligt sex. Begränsning ger förhöjning, är inte det konstigt.

 320. matti skriver:

  Nån som sett trailern till nya Big Love? Jag dör vad den är bra. På You Tube, ids inte länka.

 321. vp skriver:

  fan vilka roliga vitsar jag kom på idag. för roliga för att berättas.

 322. Sir Väz skriver:

  Lyssna på Hästpojkens nya skiva, finns på Spotify (om du har Premium) och sen meddelar ni mig va ni tycker, ok?

 323. matti skriver:

  Om Premium ej innehas (som hos mig) lyssna på Beach Boys efter Pet Sounds i stället. Upptäcker dem lite eftersom, har en del punk och sånt i bagaget så jag hittar inte inte in i dem lika snabbt och snyggt som andra, men Friends, Surf´s Up, Holland et al, vilka skivor! Kanske skriver mer om dem senare. Inte så hippt kanske men helt uppriktigt.

 324. KBoi skriver:

  Och om man skiter i såväl Harrpojken som Bitch Boys, så kan man dra täcket över huvudet och somna om. Go jul!

 325. matti skriver:

  Men jag gillar Hästpojken-singeln mycket. Kan bara inte lyssna på ngt annat med dem just nu. Ja, förra skivan då men det har jag redan gjort till örena blödde.

 326. kilotin skriver:

  Grymma Beach Boys skivor det där, och Sunflower.

 327. Sir Väz skriver:

  Tack för feedbacken! Gillar singeln, men det finns minst fyra låtar som är bättre. Rent fantastiska faktiskt. Har blivit så att säga lite absorberad av denna skiva, så jag kände mig tvungen att höra någon annans åsikt. Beach boys har jag lyssnat allt för lite på, men det ska bli ändring, tack för tipset om vilka skivor jag ska prova. God jul!

 328. Skamsen skriver:

  Jag fick hem Hästpojken i dag. Efter några lyssningar saknar jag skramlet från första skivan. Varför ska band hålla på och utveckla sitt sound och sånt tjafs? Kan de inte bara göra som de alltid har gjort. Men efter några lyssningar lär även nya skivan sitta som en snaps på morgonkvisten.

 329. Sir Väz skriver:

  Kan önska att någon låt skramlade lite mer också. Elissons röst skramlar mer än någonsin iallafall. Som melodinarkoman blir jag dock hög av låtar som Jag e jag och Jag förväntar mig ingenting. Skön passning mot det där norrländska bandet förresten, fattade inte den förrän nu:-)

 330. matti skriver:

  Syster Ingrid: Grym låt. Det är sådär tungt för att han har sexsträngad bas…

 331. Skamsen skriver:

  Fan vad rolig låt. Det måste vara radion för 2000-talet. Livsfarligt. Blir helt besatt av den.

 332. Skamsen skriver:

  Fan vad rolig låt. Det måste vara radion för 2000-talet. Livsfarligt. Blir helt besatt av den.

 333. matti skriver:

  Har repat. Två nya låtar. Vi spelar dem INTE på Strand nästa helg, så klara hinner de inte bli. Däremot en och annan gammal dänga som vi (jag och Crist alltså, Kalle och Jonas har nog aldrig kört dem) inte kört på många år, samt en grym version på enda låten vi inte spelat live från Nerverna ännu.

  Annars, minus 21 och Extreme Noise Terror i hörlurarna. Mysigt.

  Jag vet att jag satte parentesen fel ovanför. Orka.

 334. Skamsen skriver:

  Med andra ord får Strand höra Blödare. Jo, jag är så bitter över att inte ha fått höra den i Malmö att jag förstör överraskningen för er andra.

 335. pierre skriver:

  scroll down a little bit: http://absolutnoise.blogspot.com/

 336. hans skriver:

  jaha, och så vet vi nu varthän Martin Kellerman, copycaten, vänder sig när skrivkrampen kickar in. Och ja, krogshows grejer kom före hansen.

  http://krogshow.blogspot.com/search?q=h%C3%A4st+mot+folkgrupp

  http://krogshow.blogspot.com/search?q=side-kicken

  Spelning på Strand. När?

 337. matti skriver:

  Strand: 9/1. Vi och Skriet och kanske ett band till.

 338. matti skriver:

  Vi pratar om Morrissey, emellanåt till och med om Bob Dylan men kolla det här
  http://www.youtube.com/watch?v=T3X-c2_M9fU

  I AM THE PARTY
  well you can tell by the way i move my feet that i’m a genuine insurrectionary
  it’s a kind of nervous shuffle that contrasts so well with bolshevik bravado
  And you can tell by the way i raise my hand
  Not in a fist but for a question
  Take out your manifestos and then put them away
  I implore you to ignore every word i say
  And if my status as a figure on a stage implies authority
  I hope my caution and my age belies my humility and will to take my rage and try to turn myself into a one-man landslide
  Let’s kick it off with a leafleting campaign and follow it up with some public meetings, pressing flesh and kissing babies as I smile and promise things are getting better

  I am the party, the apparatchik and the grey bureaucracy
  I am the secret police, manufacturing a constituency that doesn’t answer back

  I found these words in my bedroom underneath old magazines
  And i found this voice in my record collection
  Distorting tapes kicked analysis awake
  You found this song but you didn’t question
  Swallowed the sleeve but didn’t see my tongue inside my cheek

  I am the politburo, but i am the velvet revolution
  A budapest kick from fifty-six and so: let’s all go hand in hand to the local polling station and make our own categories, then vote for ourselves.

  Hela skivan är bra, Song To Ruin heter den, men det här är bästa låten.

 339. Måns skriver:

  Million Deads sångare är numera pubfolksångare som turnerar året om, Frank Turner heter han och är en fin en. Jävligt engelsk. (om någon var nyfiken)
  http://www.youtube.com/watch?v=cwxxGmwj94o

 340. hans skriver:

  vad är strand.

 341. matti skriver:

  Ett ställe i Stockholm. Åk till Hornstull och fråga dig fram. Det hette nåt annat förut som jag inte minns, nåt Stockholmskt typ East eller så. Det ligger där nere vid vattnet, typ vid brofästet, Liljeholmsbron.

  Det är ett bra ställe i alla fall, trevligt folk, och öl och allt det där.

 342. Joachim skriver:

  million dead påminde mig om at the drive-in och min första stora konsertbesvikelse. när jag såg sparta (en av två grupper som kom ur atdi, den andra var mars volta) på hultsfred som 17-åring. så deprimerande jävla sämst. är det förresten den här musiken som kallas emo?

 343. matti skriver:

  Joachim: Nix. Emo har smink, handlar om känslor och annat fjolligt. Det här är vanlig grym punk. Eller, om man är extremt nördig: Emo som den lät/borde låtit efter Quicksand och Firesides tredje (och ATDI). Är man ännu nördigare kan man kalla det post-UKHC. Vilket inte är att förväxla med gammal hederlig engelsk råpunk (läs: Hardcore) som den lät på 80-talet.
  Million Dead var bäst av en bunt band som sjöng om orättvisor och spelade fyrtaktspunk med öppna ackord. Det är en slags förlängning av det som den gamla anarkopunken utvecklades till, den delen som inte blev grindcore utan nåt mer melodiskt. Engelsk 80/tidig 90 tals Emo. Har allt med England och Fireside att göra. Inget med My Chemical Romance och sånt kack.

 344. hans skriver:

  fireside, vettni. sveriges bästa band, som sedan spydde och sket ned sig i sovsäcken. det gör mig oändligt deprimerad. elite är 2000-talets bästa platta?

  nyårsafton? nyårsschmafton.

 345. skräddarn skriver:

  först på 10-talet!

 346. KBoi skriver:

  Vad? Vad händer först på 10-talet? Berätta!

 347. skräddarn skriver:

  jag. jag händer!!

 348. matti skriver:

  Fötter.

 349. matti skriver:

  Vad man gör för pengar. Exempelvis försöker engagera sig i nya Tindersticks. Vilket överskattat band, alltid tyckt det. Kan någon förklara grejen, för jag fattar fan inte.

 350. skräddarn skriver:

  har aldrig ägt en tindersticksskiva i hela mitt liv så tyvärr kan jag inte hjälpa.

  men den här då?!

  http://www.youtube.com/watch?v=FF4H8lB2Y_o

  nån som sett?

 351. matti skriver:

  The Story of The Bear Quartet. Den är fin den där filmen.

 352. jens skriver:

  anvil-filmen är skitfin och bra. tindersticks också, men jag ids inte leta ord varför. eller jo; det är vit soul som vet att den är vit. typ.

 353. johan skriver:

  ska ni inte lägga upp BQ på storsjöyran i KOMMANDE SPELNINGAR spalten?. Rätt ska va rätt och det där.

 354. ev skriver:

  du matti! hur mycket speltid får ni på lördag? spinkiga killar som sjunger fååååhåååglarna har man väl sett förr. säger jag utan att ens mena att det är dåligt. men ändå!

 355. matti skriver:

  Ingen aning om speltid. Vi brukar spela en timme eller nåt i vanliga fall.

 356. frans skriver:

  UNITED;;;; HA HA H AH AH AH AH AH AH AHAHAHAHAHAH AH AH AH AHAHAHAHAHAHAH AH AHAHAHAH. jävla rätt åt dom.

 357. johan skriver:

  det är inte jag som skrev o frågade om yran spelningen.
  nån annan har använt mitt johan och hospitalet.se som sitt.

 358. aard skriver:

  och så ytterligare en vecka av hopplöst polisongsodlande framför mig. Det känns iof lite hedrande att vara ”en som förstör det roliga för alla andra” ifall de trots allt släpper in mig.

 359. matti skriver:

  Ja, vafan var det där? Leeds? My God.

 360. matti skriver:

  Bästa Kinkslåten: This Time Tomorrow. Bästa Beach Boys: A Day In The Life Of A Tree. Bästa Byrds: Chestnut Mare. Bästa bortglömda: Fallen Foster med Bettie Serveert. Tidig kväll med Spotify, inget annat.

 361. frans skriver:

  Kolla 2:57

  http://www.youtube.com/watch?v=Q_x87hUidv0&feature=player_embedded

  WE BEAT THE SCUM 1 NIL, WE BEAT THE SCUM 1 NIL.

 362. Benny skriver:

  Nu då 2011 får du ta och passa dig, för här kommer jag i full jävla galopp!

 363. Benny skriver:

  du

 364. KBoi skriver:

  Håller med om Kinks, men inte om det andra.

 365. matti skriver:

  Det gör du visst det, Boeeee.

 366. KBoi skriver:

  Nä, och du vet varför!

 367. matti skriver:

  Nya Pascal verkar otroligt bra. Äntligen!
  http://absolutnoise.blogspot.com/

 368. Joachim skriver:

  Pascal! Fan vad grymt.

 369. Benny skriver:

  Pascal rimmar på mög.

 370. stalle skriver:

  lite snabb post där, tänkte tillägga att det var fegt att inte ha med egna alster.

 371. matti skriver:

  Du säger fegt jag säger klädsamt… En annan diskrepans (troligen fel ord i sammanhanget, men men) är att jag har med en skiva från 09 bland 00-talets bästa, men inte på 09-listan.

 372. stalle skriver:

  klädsamt schlädsamt…

 373. stalle skriver:

  eller fegt kanske lät hårt och dömande. men jag tycker du gott kunde framhävt dig/er lite mer.

 374. teg skriver:

  vilken är den distigaste sonic youth-låten? där det typ bara är dist och trumkomp? det ska alltså inte enbart vara noise, utan även trumkomp, och gärna sång.

 375. ernst b skriver:

  inte ens ranelid skulle nog sätta sig själv på en årsbästalista. det är ju common sense, och motsats till att vara en koprofag.

 376. david skriver:

  teg: Har dom ens nån sån låt? (I got a) Catholic Block, kanske?

 377. teg skriver:

  jo, men det finns ju… eller iaf det som jag tänker mig. Rain king är lite så, jag nöjde mig med den. Och så då och då blir det nån melodi och då blir man upphöjd på en liten erektion.

  Catholic block är lite för studsriffig för det jag sökte. Alltså suverän som låt, men inte det där dist+trumkomp. My bloody valentine-grejen. Fast inte dem då. jag får ont i huvudet av all den där disten de kör med.

 378. teg skriver:

  och så skäms jag för att jag tycker att de var dåliga på way out west.

 379. matti skriver:

  Teg: inte vad du menar kanske, men jag gjorde den här av en slump i eftermiddags till nån annan.
  spotify:user:brotherbear95:playlist:1PEIFrx3MVFmcuFHPj6PAA

  stalle: Jag har helt slutat ha med mina egna skivor på alla listor. Jag tycker dessutom inte att andra skivor kan mäta sig med dem.

 380. stalle skriver:

  matti: ett skäl jag har full respekt för.

 381. w skriver:

  jag filmade repet igår med finnmatti. det blir grymt på stand:

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 382. teg skriver:

  åå så bra Gordonlistan är! Alla favvolåtar.

 383. Anonym skriver:

  spotify:track:0WIHjipH2gAhyW0vJGSGmu

 384. Best Crypto Bots skriver:

  Wex’s options functionality is unsurpassed, giving traders the tools they need to successfully compete in today’s trading environment. Livevol X is the next-generation execution platform that combines the intelligence of Livevol Pro with advanced options trading capabilities and sophisticated risk analytics.

  https://www.thecryptodays.com/immediate-edge-reviews/

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig