Jag bara tänkte, liksom, att

”Jag bara tänkte, liksom, att” är första singeln från Mattias Alkbergs nya album Nerverna som släpps hösten 2009 på A West Side Fabrication (CD) och Ny Våg (LP). Videon är gjord av Mats Wikström och inspelad i Potatiskällaren, Luleå.

http://www.myspace.com/matserikwikstrom
http://www.westsidefabrication.se/
http://www.nyvag.se

427 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. kilotin skriver:

  King of Rock! King Edward.

 2. skräddarn skriver:

  jag gillar dansen!

 3. stalle skriver:

  schysst

 4. johan skriver:

  högergitarr?
  fåfänga eller nödlösning?

 5. stalle skriver:

  vad är det för sladd till brillorna?

 6. kilotin skriver:

  VR?

 7. stalle skriver:

  kilotin: va?

 8. Skamsen skriver:

  Det skulle väl va själva fan om inte det här säljer i 100 000 ex. Förstår inte hur man inte skulle kunna tycka om det. Det skulle ju vara gitarrsolot. Men såna är ju folk i allmänhet galna i. Det är bara mig det är fel på.

 9. Joachim skriver:

  Matti ser ut EXAKT som Tommy Skare i videon.

 10. kilotin skriver:

  Slänger inga pärlor
  träffar inga svin
  filar på min tegelsten
  maler melodin
  stannar upp ett ögonblick
  femman går mot sex
  drömmer om att se mig själv
  i 100.000 ex.

  Gräver upp ett dike
  vippar på en knapp
  hyvlar till en bräda
  för en hundralapp
  lutar mig tillbaka
  kastar ner en text
  kalkylerar upplagan
  till 100.000 ex.

  Grym skiva. Vem? Matti, jag vet att du vet.

 11. Skamsen skriver:

  Vad är det för wordpressshit som kommer upp ibland? ”You’re posting comments too quickly, slow down”. Håll tyst, tycker jag.

 12. Skamsen skriver:

  Det jag ville få sagt när jag blev anklagad för att posta för snabbt var att jag inte kan få nog av låten. Hur gör jag om wavefiler, som nyvågsingeln var i, till mp3 så jag kan lyssna utanför lägenheten? Hjälp mig någon. Annars blir jag sittandehär hela dagen.

 13. matti skriver:

  Kul att ni gillar Tjock Steffe-looken. Den släpps på tisdag om en vecka. Du får sitta inne en vecka, leva på luft, Skamsen. Redan nu på MySpace. fråga mig inte hur, jag gillar inte MySpace. Eller, jag begriper mig inte på det iaf.

 14. matti skriver:

  Johan: En rolig grej.
  Joachim: Extra special thanks!
  Kilo: Nä, står helt still i dumhuvet. Men VR, ja.

 15. martin h. skriver:

  rolig video! mkt bra

  den går lite snabbare nu mot den där första versionen, som var på west side-samlingen. och så låter den lyxigare. bättre sång. allt är bättre! fan vad det svänger om den nu. ingen bad väl om min åsikt men nu fick ni den ändå

 16. Joachim skriver:

  Skamsen: Skaffa en konverterare. Du kan använda itunes genom att fippla med inställningarna när du konverterar skivan, foobar (om du använder det) kan konvertera alla filer, annars kan du ladda hem en, gå in på download.com och sök på typ mp3 converter eller wav to mp3.

 17. Joachim skriver:

  Helt lagligt dessutom! I cant believe its not illegal.

 18. jens skriver:

  tyckte också att den här versionen var bättre, fin video också!

  i de där kläderna kan du ju försöka bli medlem i two white horses. du kan vara nordsvensken!

 19. Sam Pong skriver:

  Fantastiskt bra! Hösten kan inte komma fort nog.

 20. skräddarn skriver:

  kilotin: berätta!

 21. kilotin skriver:

  Matti och shredder: Gunnar Danielsson ”100.000 ex.”
  http://www.gunnardanielsson.se/diskografi/100000ex/100000.HTM

  Kläderna lite som i Funny Games. Väldigt coolt.

 22. Skamsen skriver:

  Joachim: Tack för råden. Ska undersöka det. Det verkar komplicerat. Jag trodde att jag bara behövde trycka på en knapp.

  Matti: ”Kul att ni gillar Tjock Steffe-looken.” Jag tänkte mer WOW, Rolf Lassgård! när du kom in genom dörren. (Förlåt.)

  ”Den släpps på tisdag om en vecka.”
  Så den kommer på en fysisk singel? Förstår jag det rätt? Om det är så börjar jag nog tro på gud.

 23. hjort skriver:

  Fuck it vad bra! Tack för en grym låt till alla inblandade. Den ska köpas så snart det går, fysisk eller virtuell. För övrigt påminde kroppsspråket mig lite om Peter Apelgren. Men det är en bra grej i min värld. Peter är grym. Men matti är fan grymmare.

 24. matti skriver:

  Nä ingen fysisk. Sorry om jag gjorde mig mssförstådd

 25. matti skriver:

  Varför inget fjärde avsnitt av True Blood i söndags? Jag blir galen. Allt ska man förstå och förstå fast man inte förstår.

 26. Peter.E skriver:

  Fasen vad det svängde, på alla vis!

 27. skräddarn skriver:

  grymma texter, båda två.

  hördö ni, förresten, Godflesh?

 28. matti skriver:

  Godflesh? Det vbr väl han Justin från Napalm Death? Han som inte startade Carcass när han slutade?

 29. matti skriver:

  Kan inte länka, det blir så med den här sidan ibland, men läs Erik Helmersson i Expressen om ”de två största banden på 80 repektive 90-talet”. Tänkvärt men fel tror jag. I den mening att man inte kan förutse tiden. Aldrig att jag hade gjort en Imperiet-cover två år efter att de la av. JAG var för ung då, de var inte för gamla, eller det kanske de var men det hade inget med dem att göra. Samma kan man säkert säga om Broder Daniel och någon annan. För övrigt är det rätt sökt hela resonemanget. Kent, inte BD, är rimligare.

 30. kilotin skriver:

  Jag tänker lite ”och?” när jag läser artikeln. Vad är syftet med den? Han går till angrepp mot Imperiet med ”tidval av boksläpp” som enda egentliga anledning till jämförelse. Jag undrar: Har någon hävdat motsatsen? Att Imperiet var värdigare, bättre, mer poetiska eller träffsäkrare?

 31. jens skriver:

  skräddarn: godflesh är precis justin broadrick som var med i napalm death på scum. godflesh är bra! sen har han haft jesu, också bra. nu har han ett nytt band som heter greymachine med en från isis. hörde nån låt i vintras som var ganska bra. de skulle släppa en skiva som jag inte vet om den kommit än. förmodligen.

  hursom, det han höll på med i godflesh – att komma från metalhåll och vara intresserad av industri och hårt synthande – kom till ungefär samma resultat som de som kom från rock och synthande och ville blir hårdare. t ex swans och i förlängningen nine inch nails osv. alla bra, det intressanta är bara det här att komma till liknande resultat med olika ingångar (inbillar jag mig iaf, men där kan jag ju såklart ha jättefel).

  godflesh är ju ett av de där sjukt bra bandnamnen också. som guns ’n’ roses, shitlickers, morbid angel och velvet underground. man hör att det är ett bra band. eller gudibrallan, som jag iofs inte vet om de var bra men som jag hörde nämnas på tv i morse och tänkte på vilket bra namn det var.

 32. skräddarn skriver:

  jag röstar för både Godflesh och Gudibrallan.

 33. matti skriver:

  Håller med om att Velvet Underground och Godflesh är bra namn. Swans är ännu bättre. Och Sonic Youth. Och Superchunk. Super- som prefix är överlag bra. Superdong, Supersuckers etc. Gudibrallan gillar jag inte, namnet alltså. Däremot var det ett bra band: prepunk om någonsin. Blå Tåget är ett bra namn, Gunder Hägg med.
  Jag tycker inte Godflesh och NiN har så mycket gemensamt. Och Swans var en helt egen best. NiN är lite fåniga, två bra låtar typ: den där med Pigs Loose eller vad den heter. Och Hurt. Men jag är ingen expert. Godflesh – Streetcleaner är en bra skiva. Lät lite som Slab. Vilka gjorde Asbestos Lead Asbestos? Var det Slab? Grymme bra låt i alla fall. Och helt i linje med Swans fram till Children of God.

 34. stalle skriver:

  foetus. där har ni ett bra bandnamn.

 35. skräddarn skriver:

  sleep är ett bra bandnamn. public enemy också.

 36. kilotin skriver:

  Hurt, ja. Lustigt, florerade kring just den låten igår kväll. Mest på grund av Cash-covern. Eller mest Cash och videon, egentligen. Låten som sådan är ganska käs egentligen.
  http://www.youtube.com/watch?v=SmVAWKfJ4Go&fmt=18

 37. Benny skriver:

  Bra bandnamn: A Tribe Called Quest, Crass, Einstürzende Neubauten, Von Südenfed, Traste och Superstararna.

  Jag träffade Ulf häromdan förresten, på Skulefestivalen. Han var svinfull och tyckte att jag skulle laga mat åt honom.

 38. Benny skriver:

  Wu-Tang Clan också.

 39. kilotin skriver:

  Butthole Surfers.

 40. jens skriver:

  det här är ju rätt obekräftade teorier, men resultatet bekräftar ju en del. NiN ville att det skulle vara slickt ljud men hård pop. broadrick var en metalkille som kom på att det kunde blir hårdare med andra ljud och instrument. alltså ville bägge bli hårdare utifrån sin ursprungliga musik. och använde samma medel. så det var inte så mycket resultatet som att de använde liknande saker för att göra olika saker men med samma ambition för sin musik. hängde nån med där? sen är det möjligt att jag har helt fel om deras visioner men då skulle de iaf bli glada över att jag tänkt så mycket.

  swans har jag bara lyssnat på ett par skivor så om det är missvisande över diskografin så är det inget konstigt med det. grejen var att jag lyssnade på children of god och streetcleaner för ett tag sen, och tänkte ungefär det jag försökt skriva nu. hur väl children of god representerar vad som händer sen kan nog nån här berätta.

  ministry ska in nånstans i det här kretsloppet också, men det kan nån annan få göra.

  förresten har broadrick gjort en skiva ihop med jarboe från swans, häpp!

 41. johannes skriver:

  Rolandz

 42. Joachim skriver:

  Gun Club, Notorious BIG och The Modern Lovers gillar jag. Frågan är vilka som har svinbra namn men gör värdelös musik? Christian brukar ju säga att BWO är världens bästa bandnamn. För övrigt tycker jag Beatles är bloody useless, namnmässigt.

 43. kilotin skriver:

  4-skins, Bad Religion, Super Furry Animals, Bongwater, Half Man Half Bisquit, Teenage Fanclub. Och Birthday Party, The Cure och Joy Division på sitt eget sätt.

 44. kilotin skriver:

  Biscuit, såklart.

 45. Tpj skriver:

  Enkelt är bra: Floor, Karp, Destroyer, Nirvana, Pavement, Prince…

 46. stalle skriver:

  prince??

 47. KBoi skriver:

  Bandnamn suger för det mesta. Alla som kallar sig Dr. är däremot grymma. Dr. Alimantado, Dr. John, Dr. Octagon. Dr. Dre (från Byske vårdcentral) är inte riktigt lika cool som de andra, men tillräckligt för att stödja min tes.

 48. stalle skriver:

  dr kboi

 49. Skamsen skriver:

  Dr är bra.
  Om inte omslag gått till tryck än kanske Överläkare Alkberg hade varit någonting att tänka på. Eller, för nostalgikerna, Kriminalinspektör Alkberg.

 50. stalle skriver:

  herra alkperki

 51. Fredrik B skriver:

  Ni har ju missat Dr. Mix and the Remix!

 52. johan skriver:

  dr. bombay?

 53. matti skriver:

  Joy Division, New Order, Skrewdriver, Combat 84, Blitz, Sex Pistols, Fucked Up, Subhumans, Dead Kennedys, Black Snakes, Minor Threath, Action Comics, Helter Skelter, Problem, America, Dollar, Boston, Cortex, Lädernunnan, Ebba Grön, New York Dolls, Ape Sex, Big Bird, Blodungen, Shop Assistants, Free, Kiss, Sonics.
  Inte för långt (We’ve Got A Fuzzbox and We’re Gonna Use It), inte för kort (Verve, Suede) inte för djupt (Fugazi, The Bear Quartet) inte för tråkigt (MABD), inte för roligt (Traste och whatever) och absolut inte för, ja, dumt. Som Beatles.
  Teenage Fanclub, Public Enemy, Wu-Tang Clan och Gun Club är fö perfekta gruppnamn.

  JD nämnde någon innan också, men det blev en associationskedja på det som blev rolig så jag skrev det igen

 54. Benny skriver:

  Angående video och video-låt: Matti är numer inte bara trendig, han är dessutom medelålders.

 55. Benny skriver:

  Dessutom: Är det inte lag på att man ska mot färdriktningen när man går efter vägen? Det är ju rålebbigt att gå medströms, med biljävlarna i ryggen. Jag bara tänkte liksom att

 56. hjort skriver:

  Jo, så är det, Benny. Visst ska man gå mot färdriktningen. Det har jag fått lära mig i varje fall.

  För övrigt tycker jag att Silverbullit är ett rätt grymt bandnamn.

 57. hjort skriver:

  Och Isolation Years.

 58. kilotin skriver:

  Men, duh! På motorväg får man ju inte gå alls, den saknar ju ofta helt vägren. http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4gren

 59. hjort skriver:

  Det är ju i och för sig sant. Men om man skulle sig till att gå där ändå är det väl bäst att gå mot färdriktningen för att ha koll på trafiken på bästa sätt, precis som vanligt, no? Det är ju inte som att man går tillräckligt snabbt för att hastigheten framåt skulle göra skillnad vid en kollision med en bil ändå, liksom?

 60. kilotin skriver:

  Jag tänker att du tänker rätt, om säkerheten är grundtanken. Men, jag bara tänker liksom att, om det inte är det. Ska du då inte gå mot färdriktningen, logiskt sett.

 61. kilotin skriver:

  nje nej, det där blev fel. Jag har vart på kalas.

 62. kilotin skriver:

  Fördelen med att gå mot färdriktningen är att man kan välja om man vill undvika bilarna. Eller om bilarna måste undvika dig. Men vaffan, det är bara ett say. En bra rad tycker jag, make matters worse. ”va’sarru med färdriktningen” funkar ju siså.

 63. hjort skriver:

  Nej, textraden har jag inget problem med alls, i textens sammanhang måste det ju såklart bli mot färdriktningen, jag har bara lite tråkigt och kände för att prata lite trafikvett när Benny förde oss in på det spåret. Vi kan stryka allt jag har sagt de senaste fyra-fem-sex åren eller vad det blir, och fram till nu, så börjar vi på ny kula imorrn.

 64. Varg af klintberg skriver:

  MArilyn Manson tycker jag är bra..

 65. Varg af klintberg skriver:

  seriöst …. kan inte någon få bort lykke li

 66. matti skriver:

  Sitter och irriterar mig lite på det här ”fanzinet” Umeå Punk City. The Rats är ett bra gruppnamn. Black Flag är ännu bättre.
  Marilyn Manson är bättre än gruppnamnet. Fast det säger egentligen mer om hur lite bra Marilyn Manson är. Fast vad heter nya singeln? Arma-Goddamn-motherfuckin-Geddon? DET är en bra titel (och en miljard gånger bättre än själva låten), inte lika bra som It Only Takes A Flashlight To Create A Monster, men bra.

 67. stalle skriver:

  ok, lite musktips såhär en tossda tack!

 68. KBoi skriver:

  Mattias Alkberg har gjort en bra skiva som heter Nerverna.

 69. Benny skriver:

  Klaus Schulze – Moondawn

 70. stalle skriver:

  kboi: jag ville ha tips på bra musk!
  benny: nej tack jag röker inte braj

 71. knappt ens klädd skriver:

  Motörhead!

 72. Varg af klintberg skriver:
 73. stalle skriver:

  japaner ska ge fan i rock.

 74. stalle skriver:

  varg: njä

 75. Varg af klintberg skriver:
 76. matti skriver:

  Varg: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Gud vad det är roligt med sån där shreddding!

 77. Varg af klintberg skriver:

  2.35 när han börjar dansa, jag kunde inte andas ,

 78. Benny skriver:

  Stalle: Sure you don’t. Jag tycker du verkar vara lite för häftig för att lyssna på musik, över huvud taget.

 79. Varg af klintberg skriver:

  det roligaste är att jag tycker radiohead låter ”typ” sådär .

 80. stalle skriver:

  benny: helt korrekt

 81. matti skriver:

  Bästa nya (nya för mig åtminstone) banden just nu: Meth Teeth och Endagered Ape. Båda upptäckta via http://www.wfmu.org. Solid Gold, världens bästa nattradio. Ja, eller morgon/förmiddag i vår del av världen då.

 82. matti skriver:

  Och de här då: http://www.myspace.com/hotadapa
  Bästa i Luleå sen ja, Fireside kanske.

 83. stalle skriver:

  myspace = värdelös skitsajt som är seg, ful och allmänt kass. synd för själva grejjen är ju asbra.

 84. stalle skriver:

  men aporna var bra!

 85. hans skriver:

  drummer boy lär handla om antichristian.

 86. matti skriver:

  Ja, jag säger ingenting. Inte mitt bord det där.

 87. stalle skriver:

  jag säger ingenting så har jag inget sagt var det nån som sa

 88. matti skriver:

  Ja. En namne, va?

 89. stalle skriver:

  matti: mm

 90. clara skriver:

  Matti! Tjock-Steffelooken= HETT (HEST)!
  Jag måste få göra en video till dej nångång.
  Kör såre ryker!

 91. bcc skriver:

  Första kvinnan som kommenterar på ett sekel.

  Faggots.

 92. matti skriver:

  Anyday Clara, anyday det finns en budget som är på mer än noll kronor. Men tack.

  Förresten: ”HEST?” HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

 93. matti skriver:

  Annars Sjukt ös.

  1. Avengers – We Are The One (2:40)
  2. Really Red – Teaching You The Fear (3:14)
  3. The Clash – Complete Control (3:14)
  4. Circle Jerks – Don’t Care (0:35)
  5. celibate rifles -03 – temper temper mr. kemper (2:21)
  6. Red Cross – I’m Alright (1:56)
  7. Black Flag – Revenge (0:59)
  8. The Indie Scene 1980 – The Adicts – Easy Way Out (3:09)
  9. Butthole Surfers – TP Parter (4:21)
  10. Meat Puppets – Split Myself in Two (2:24)
  11. Television Personalities – Part Time Punks (2:40)
  12. Middle Class – You Belong (1:13)
  13. Modern Lovers – She Cracked (2:40)
  14. Regulations – Police Car (2:01)
  15. Red Cross – White Trash (1:26)
  16. Husker Du der – In A Free Land – Husker Du (2:53)
  17. Mudhoney – Who You Drivin’ Now (2:21)
  18. Regulations – Survive In The City (1:22)
  19. Johnny and the Self Abusers – Saints and Sinners (1:54)
  20. The Damned – Love Song (2:05)
  21. Protex – Don’t Ring Me Up (2:48)
  22. The Victims – Television Addict (2:57)
  23. (023) Fairytale In The Supermarket – The Raincoats (3:00)
  24. Pixies – Vamos (2:53)
  25. Buzzcocks – Breakdown (1:58)
  26. Swell Maps – Another Song (1:43)
  27. The Dead Boys – Sonic Reducer (3:08)
  28. 01The Stooges – I Got A Right (3:22)
  29. Minor Threat – Small Man, Big Mouth (0:55)
  30. Celibate Rifles – sometimes (2:46)
  31. The Ramones – Sheena Is A Punk Rocker (2:49)
  32. Nirvana – Molly’s Lips (1:54)
  33. Blurt – The Fish Needs A Bike (2:40)
  34. Alternative TV – How Much Longer? (2:34)
  35. The Germs – Lexicon Devil (2:06)
  36. Meat Puppets – Plateau (2:22)
  37. 01 – Saints, The – I’m – Stranded (3:32)
  38. X-Ray Spex – The Day The World Turned Day-glo (2:49)
  39. Black Flag – No Values (1:45)
  40. Circle Jerks – Paid Vacation (1:28)
  41. Butthole Surfers – Tornadoes (2:36)
  42. 01Action Pact-London Bouncers (1:49)
  43. The Clash – White Riot (2:00)
  44. Pixies – I’ve Been Tired (3:00)
  45. Regulations – Destroy (1:13)
  46. Mudhoney – Into the Drink (2:07)
  47. Minor Threat – Filler (1:32)
  48. Nirvana – Turnaround (2:19)
  49. Meat Puppets – Lake Of Fire (1:56)
  50. The Clash – Garageland (3:12)
  51. Scream – 19-violent youth (1:26)
  52. X-Ray Spex – 16 – Oh Bondage Up Yours (2:50)
  53. Descendents – Bikeage (2:14)
  54. Red Cross – Notes And Chords Mean Nothing To Me (2:24)
  55. Really Red – I Was A Teenage Fuckup (1:20)
  56. Circle Jerks – Question Authority (1:59)
  57. Government Issue – Asshole (1:08)
  58. X – Los Angeles (2:24)
  59. X – Sex and Dying in High Society (2:15)
  60. Scream – 01-came without warning (1:47)
  61. Husker Du – Do You Remember? (1:55)
  62. Dead Kennedys – Kepone Factory (1:18)
  63. Middle Class – Out Of Vogue (1:07)
  64. Really Red – Prostitution (1:21)
  65. Avengers – White Nigger (3:34)
  66. Husker Du – Makes No Sense At All (2:42)
  67. Circle Jerks – Wild In The Streets (2:33)
  68. Partisans – Overdose (2:29)
  69. Dead Kennedys – Dog Bite (1:13)

 94. hjort skriver:

  Dammsugaren är Djäfvulens högra hand. Slangen, sladden, påsen och dammsugarkroppen är apokalypsens fyra ryttare. Det är ju fan att man ska tycka om att ha det rent.

 95. clara skriver:

  Utan budget är också kul, såklart!

 96. hjort går händelserna i förväg skriver:

  På nästa BQ-platta, den efter 89, vill jag ha mera shamisen.

  http://www.youtube.com/watch?v=qWJrMA3zJ5o

 97. skräddarn skriver:

  den där mixtapen är inte dålig alls.

 98. matti skriver:

  skräddarn: Nä. Fenriz är sjukt cool, sjukt bra smak när det kommer till det där.

  Jag undrar, såg någon Marnie Stern på Hultsfred? Fan vad senaste skivan är enorm.

 99. skräddarn skriver:

  fast är den inte lite för jobbig? jobbig som ett självändamål liksom? var det med han hella trummisen förresten?

 100. matti skriver:

  Första var jobbig. Det jag hört från andra är helt grymt.

 101. matti skriver:

  this is it and i am it and you are it and so is that and he is it and she is it and it is it and that is that
  så heter iofs nya. lite jobbigt ändå.

 102. % skriver:

  ”Fuck off and die.”

 103. matti skriver:

  Det låter lite bättre om man tänker att det är dark throne, än om man tänker på backyard babies. fast bara lite.

 104. matti skriver:

  Nya Torchwood! Gud vad spännande. Och sorgligt.

 105. stalle skriver:

  veckans namn som högst oväntat passerade förbi: manolito altenburg

 106. matti skriver:

  Högst oväntat och hur är det mäjligt?

  For the record: Denne MA är stalle pratar om alltså mer än en version på mitt namn. Det var en jätte på lågstadiet. Tror han spöade mig nån gång.

 107. skräddarn skriver:

  manolito altenburg. vilket namn.

 108. stalle skriver:

  stod och väntade på att få simma vansbrosimmet. speakern drog några namn på simmare i gruppen före mig. hade jag legat i vattnet hade jag fått en kallsup. idrott var liksom inget man förknippade denna ma med.

 109. matti skriver:

  Hehehe. Nä. Wrestling i såna fall.

 110. matti skriver:

  stalle: OMG.

 111. stalle skriver:

  han verkar cykla och simma som bara den.

 112. kilotin skriver:

  Hahaha, det här är underbart. Men slump? Knappast. Han är din ärkefiende, din nemesis. Han jävlas ju fortfarande med dig, matti. Jag menar, Vansbrosimmet? Som en stor knäpp på näsan.

 113. stalle skriver:

  kilo: hahaha

 114. matti skriver:

  Han är absolut ingen fiende, vi bodde på samma gård när vi var små, det är allt. Eller allt och allt, det är en hel del det, ett tag var det allt, hela den verkliga världen på våran gård på Tuna. Bra att han cyklar och simmar. Som stalle.

 115. stalle skriver:

  matti: exakt, han råkar bara ha ett namn man inte glömmer

 116. Don Quijote skriver:

  En jätte sa du?!

 117. ? skriver:

  Jätte-Göran?

 118. stalle skriver:

  ?: jätte-göran var en helt annan person.

 119. Varg af klintberg skriver:

  tvp är ändå världens bästa band.

 120. matti skriver:

  De är bra. men du tycker TPD är bättre, erkänn.

 121. johannes skriver:

  Matti, kolla BQmailen!

 122. Varg af klintberg skriver:

  MAtti du har aids!!

 123. matti skriver:

  Mmmmmmm.

 124. Varg af klintberg skriver:

  alltså riktig aids i penisskaftet ..

 125. Varg af klintberg skriver:

  lykke li har samma .. AIDS i hjärnan..

 126. Hans skriver:

  Alltså man undrar verkligen vem den här Varg af Klintberg är. Man känner inte alls igen dennes utfall från någon som skrev här tidigare, nä det gör man verkligen inte…

 127. stalle skriver:

  verkligen inte… eller hur… …

 128. lars skriver:

  Jag tycker han verkar snäll. Inte som du skralle.

 129. stalle skriver:

  jag är snäll, bara lite ärlig

 130. varg af klintberg skriver:

  Äh, skärp er. Tack lasse.

 131. lasse skriver:

  ÅHHHHHH, tackar. Du är min gud varg, Hoppas du kommer med en ny demot snart, så jag kan runka till den . ÅHHHHHHH hoppas hoppas hoppas,Bästa varg skivorna tycker jag är : Mirror Mirror,Magic Rocking Horse, Behind the Mirror,The Devil Has Possession of Your Mind, Send My Baby Home Again
  tackar.

 132. Benny skriver:

  Som man säger i Sundsvall – hjerndött.

 133. matti skriver:

  Driv inte me han.

 134. Skamsen skriver:

  Brüno är väldigt rolig. Mycket roligare än Antichrist. ”I’m like cocaine. Men leave the bathroom with me all over them.” Roligast var när han insåg att han måste bli hetero. Som Tom Cruise, John Travolta och Kevin Spacey. Ho ho ho.

 135. hjort skriver:

  Måste se Brüno snart. Verkar pinsam och jäkligt kul.

  Joggade längs ett gammalt järnvägsspår med Ernst-Hugo Järegård som läser Lovecraft i min iPod idag. Hur bra som helst. Eller ännu bättre.

 136. johnny skriver:

  Lasse lasse lasse
  not benny benny benny

 137. matti skriver:

  Den finns! Jag håller i den, 89, och den är så snygg att, oh my god, jag är blind!

 138. johan skriver:

  kul.
  ska du tjuvsälja skivor på trästock?

 139. Skamsen skriver:

  Måste med en gång in på Adrians hemsida. De brukade sälja sina bands skivor på konserter innan release förr. Kanske man kan hitta ett kryphål.

 140. hjort skriver:

  Grymme bananen. Törs du säga vem som gjort omslaget den här gången? Jag är nyfiken som en strut.

 141. matti skriver:

  Tssss. Jag har ett ex och Peter ett, det är allt jag vet jag fildelar det inte, jag säljer det inte. Om jag inte får allt smör i Småland förstås.
  Det underbara omslaget har Patrik Instedt gjort.

 142. hjort skriver:

  Som Smålands representant i gästboken låter jag meddela att herr Alkbergs krav är under övervägande.

  Men jag tycker du gör rätt i att sitta på den, matti. Den där plattan får fan folk masa sig ut och köpa, när det blir dags för det. Hoppas det blir en del som gör det den här gången.

  Jag skrev aldrig det där arga brevet till P3 sen, om musikläggningen. Får baske mig göra det imorrn. Inte för att jag tror att de kommer bry sig, men för att man borde göra nåt hellre än att bara sitta och pipa.

  Instedt. Finfint. Kan jag tänka mig.

 143. matti skriver:

  Svensktoppen kommer inte testa Jag bara tänkte. Den är för dålig, säger de.
  Hahahahahahahahaha! Det är sant! Jag dör vad roligt.

 144. stalle skriver:

  ser fram mot skivan som fan

 145. skräddarn skriver:

  för dålig?! på vilket sätt? fick du en förklaring?

 146. matti skriver:

  Nä. Det var Jocke som berättade via mail. Men jag tolkar den knapphändiga info jag har som att de vill tydligen inte ha en manlig, dödslängtande Siw Malmqvist.
  Ändå ett bra betyg på nåt sätt.

 147. gbggoran skriver:

  hjort: du är från kalmar va? finns det någon möjlighet att hinna från järnvägstationen till skavellertorget på en, max två minuter? måste byta från tåg till buss imorgon.

 148. gbggoran skriver:

  alternativt: hur slår man bäst ihjäl två timmar i kalmar? då jag antagligen inte har någon som helst chans att hinna med den där förbenade bussen.

 149. johan skriver:

  firar de inte flanellskjortans dag imorgon i kalmar?

 150. stalle skriver:

  är det inte flanellskjortans dag varje dag i kalmar?

 151. hjort skriver:

  gbggoran: Med apostlahästarna lär du inte hinna till Skvallertorget från Stationen på två minuter, men jag skulle ju gissa att bussen du vill fånga passerar stationen innan den åker upp mot Skvallertorget, som de flesta andra bussar. Och om du säger till tågvärden att du har en busstid att passa kommer han/hon nog kunna ta ett snack med busschaffisen åt dig, dessutom. Det löser sig nog.

  Skulle du missa bussen så får du väl sätta dig på ett fik eller en kebaberia nånstans, antar jag. Om du inte vill sätta dig i slottsparken eller turista på slottet. Kullzénska Caféet på Kaggensgatan är mysigt och har goda pajer, och Pizzeria Victoria på Södra Långgatan (hyfsat nära stationen) har fin kebabtallrik me möe rö löööök te, och har troca i kylen. Sånt ger ju plus i min bok. Ölställen finns på Larmtorget, också nära stationen.

  Hade jag fortfarande bott inne i stan och inte milsvis utanför hade jag kanske kunnat komma ner och steppa för dig, eller kommit med bättre förslag än såhär, men nu är det ju alltså inte så.

  johan, stalle: http://i230.photobucket.com/albums/ee224/r_hjort/DSC01380.jpg

  Joråsåatt.

 152. gbgbjorn skriver:

  Flanellskjortans dag! Vilken slump att jag tänkte ha på mig mina flanellkalsingar imorgon!

  Aha, men då kanske jag hinner med bussen då. Annars satsar jag allt krut på Kullzénska Caféet. Och på systemet. De har väl någon parkbänk där.

  Asbra. Tack förresten. Alla.

 153. hjort skriver:

  Kolla in http://www.klt.se annars, om du inte redan gjort det. Har inte botaniserat där på länge, men det borde finnas tidtabeller och sökfunktion som kanske kan vara till hjälps.

 154. kilotin skriver:

  Benny: är du fortfarande på berget om somrarna?

 155. Benny skriver:

  nej, men väl vid dess fot. Restaurangen på naturumet där, kom förbi. Du är heders.

 156. kilotin skriver:

  Jag ska ge det ett ärligt försök nångång nästa vecka. Med ärligt försök menar jag mentalt sammanbrott pga barn i bil. Och jag förstår dem faktiskt, att de flippar efter några timmar. Det är liksom inte meningen att man ska bila från Luleå, det är dömt på förhand. 50 mil till Sundsvall. Som man ändå inte vill till.

 157. matti skriver:

  Tanke: man dricker för att regridera till ett tillstånd av barndom: en tid när man inte hade några åsikter om sig själv, när man bara pågick som allt annat runt omkring en. Man var som det var. Solen gick upp och ner, man cyklade utan ett mål, man sa saker för att nån frågade eller för att man ville. Det är mer än såhär, ett längre resonemang, men jag ville börja på nåt i alla fall. Jag är spik nykter när jag skriver det här. Såg precis en enorm konsert, en och en halv, och började bestämma mig för nåt.

 158. johnny skriver:

  runkade du matti?

 159. kilotin skriver:

  Du har helt rätt i likheterna, matti. Leva utan mål eller mening, bara leva. Kravlöst och utan hämningar. Nu sticker jag till skärgården, glömmer hela Trästock-grejjen. Med hjälp av öl. Men vafan, det är ju bara ett år mörker till nästa.
  Ikväll: Infantil.

 160. kilotin skriver:

  Fint skrivet var det också, matti. Får man fråga vad det var för konsert?

 161. matti skriver:

  Det var (I)NC.

 162. matti skriver:

  Johhny; Näe. Till och med jag tycker jag är för äcklig som det är.

 163. Benny skriver:

  Du är varmt välkommen kilot! Jag jobbar tisdag till fredag. Analogt med ’Träna i Sälen, åk i Åre.’ säger jag ’Fika i Umeå, ät i Skule.’. Kommer ni efter sju är ni självklart välkommen hem till mig också, om så är.

 164. matti skriver:

  Full. Stämde. Dte Där om varför, regrideraa.

 165. matti skriver:

  en grej till: frans är min bästa vän.

 166. hjort skriver:

  På tal om att dricka så har det nu blivit dags för mig att cykla rakt ut i skogen och ta en bärs med diverse folkmusikanter. Fan så skönt det ska bli att bara sitta i en gammal brassestol och känna hur min IQ och volymprocenten sakta närmar sig varandra. Skål, kamrater! Trefvlig helg!

 167. frans skriver:

  jasså.. tackar. eller menade du tvspelsfrans,

  http://www.youtube.com/watch?v=c3AkcL11YKo&feature=related

 168. skräddarn skriver:

  mabd.se är min bästa vän.

 169. matti skriver:

  Några timmar kvar till debutspelningen. Redan dragit på mig finkläderna för jag är nervös.

 170. w skriver:

  det var grymt. jag såg inte så mycket förutom dom vanliga gamla rövarna. dom såg coola ut bakifrån. vi spelade jävligt bra. nerverna gick bäst. ändra på allt gick för snabbt. bra stämning på ragnar. kom och lägg dig fick folk att tappa byxorna. typ så.

  hej

 171. Sam Pong skriver:

  Trästockspelningen var grym. Fick mitt humör att gå från okej till bäst. Grymma låtar, av dom nya gick ”Nerverna” och ”Nya nya testamentet” allra fortast rakt in i hjärtat. Ser fram mot skivan. Borde bli succé.

 172. matti skriver:

  Gud vad allt är jobbigt just nu. Jag jobbar två timmar till sen ska jag sova i lika många dagar.

  Spelningen var grym, jätterolig. Men ska jag inte köra elgitarr i stället för akustisk? Låter ju bara prrt, prrt när man kör linebox. Och med stärk låter det, ja stärk, inte akustiskt heller. Och att micka upp den finns ju inte på kartan ens.
  Fast det blir kanske för rockistiskt med el, för mycket punk och för lite Eddie Cochran. Beslut, beslut. Ett kungarike för en säng.

 173. hjort skriver:

  Förlåt om jag ställer en dum fråga här, men: varför finns inte att micka upp den på kartan?

 174. Lars skriver:

  Spelningen var grym. Den fick också mitt humör att gå från tröttis till pangpå. Övervägde att skippa min skjuts hem på natten från att sova på trästockcampingen till sängen i Luleå bara för att efterfester och allt borde va så kul efter en sån spelning. men jag åkte ändå hem och en timme senare ringde jonas och var avundsjuk. score.

 175. johan skriver:

  nerverna, nya testamentet & pajhålslåten var bäst av de nya.
  covern var djäfvligt bra oxå, hörde dock inte riktigt vad du sjöng på refrängen.
  gillade även när mellansnacket blev lite buskis.
  jag tyckte det var bra med acke, gjorde att ni höll tillbaks lagomt. så det inte blev jeansrock (konstig jämförelse men…)
  tack.

 176. matti skriver:

  refrängen johan undrar om.

  man kan tro att jag är bibliotekarie
  och att du läst varenda bok som finns
  Vad bryr väl jag mig om vad de säger om oss
  ärligt, visst vet du att jag skiter i allt

  Mickar man upp måste man stå blickstilla hela tiden så att ljudet inte förändras eller försvinner. Jag kan fan inte vara blickstilla i graven ens.

 177. hjort skriver:

  Aha, du tänker så ja. Då fattar jag.

 178. frans skriver:

  faaaaaaaaaaan,, varför kan man inte skriva såna här låtar,,
  http://www.youtube.com/watch?v=ZbnLVvAJrec
  nä blev halva left rustle,, faaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.

 179. johan skriver:

  aah. med tanke på vilken låt det covrades på så hörde jag typ att bla bla…lik… bla bla…
  du borde kanske ha en jazzburk. det är ju rätt mittemellan.

 180. matti skriver:

  Frans: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!

  Det är en grym låt, Fotheringay. Left Rustle med när jag tänker på det.

 181. vp skriver:

  ursäkta att jag hoppar in lite sent här. det beror på att jag haft semester i tio veckor.

  ville inget särkilt.

 182. johan skriver:

  omslaget ser djäfvligt elakt ut.

 183. skräddarn skriver:

  word stalle.

 184. Benny skriver:

  Hahaha. Aber mein Schwanz!

 185. Måns skriver:

  Matti: skulle du kunna vara så himla gullig och ge mig lite av de här namnen på potentiellt intresserade människor (som vi snackade om under intervjuandet)? Nya demon är mastrad och mixad och indränkt i reverb och allt vad det heter och det kliar som fan i uppmärksamhetsfingrarna, liksom.

 186. Måns skriver:

  Tolkar det sista som riktat till ingen mindre än min egen höga person, svinfint. Riktar ett mail åt det hållet i detta nu (simultankapacitet!). För övrigt är det oerhört nedslående att tvingas se den amerikanska filmvärlden få all uppmärksamhet på kurirens nöjessida igen. Trist och irrelevant.

 187. matti skriver:

  Måns: Eh, tack, liksom.

 188. hjort skriver:

  Spelade upp Jag bara tänkte, liksom, att för min musikaliskt kräsna syster för en stund sen, och hon gick igång på refrängen direkt. Ska köpa låten och allting. Nu känner ju inte ni min syrra, men om hon gillar en låt så pass, då jävlar borde den ha all chans att slå. Om bara nån jävel på radio ville spela den, och så då.

 189. matti skriver:

  Själv köpte jag Uncut för första gången på flera år häromdan och har snöat in på Yardbirds. Roger The Engineer: vilken skiva.

 190. skräddarn skriver:

  ja den där är fan bra. Hur är nya skivan?

 191. matti skriver:

  Hans bästa tycker jag. McCombs alltså.

 192. Lona Krepps skriver:

  Det håller jag inte riktigt med om, men det finns ett par riktigt fina bitar. Den här också t.ex:
  http://www.youtube.com/watch?v=-5l8lqNakPI

  Personligen tycker jag ”Dropping the writ” är den bästa.

 193. KBoi skriver:

  jag tycker musik är over rated. prove me wrong, bastards.

 194. vp skriver:

  heter han så? alltså DEN Hans?

 195. Hans McCombs skriver:

  Japp, nu var det ute också.

 196. Benny skriver:

  Kilo: Har du ställt in semestern eller?

 197. kilotin skriver:

  Benny: Onej, så lätt kommer man ju inte undan. Jag är på plats, kom idag. Vi ska på paradisbadet imorgon, sen får vi se. Undviker att lova något, allt kan hända och gör det oftast också. Är det naturum btw?

 198. matti skriver:

  Av princip har jag alltid försvarat rocksax. Dels för att ing3n annan gör det, men också för att det är orimligt att allt måste låta som Clarence Clemons. Fast det gör ju det. Sonics hade lite grym rocksax och folk gjorde coola grejer på 50-talet. Men sen är det ju dött. Det Jonas Kullhammar gör på Ditt hjärta är en stjärna, det Carbide höll på med på första – en förlängning av Stooges – är ju egentligen inte rocksax. Det är ju mer frijazz i annan kontext. Men så slog det mig: Waiting On A Friend från Tattoo You, det är fan grym rocksax. Fan, enorm mix också. Låten liksom sjunger i volym när saxen kommer in. Det låter som El Perro Del Mar. Arty liksom. Även om det är tradigt spelat. Vanlig rocksax bara. Jaja. Var bara det. Tillbaka till hushållsarbetet.

 199. matti skriver:

  ÅÅh, vad mycket ”ju”. JAG VET, Svenska akademien.

 200. Benny skriver:

  Kilo var nyss här. Fin fru och fina barn. Han gav mig råd om körkort, jag betalade i sladdmeter. Slut på meddelandet.

 201. chops skriver:

  Åkte han uppåt? För jag vill ha med han ut tonight.

 202. Benny skriver:

  Ja, men bara till Rövvik. Paradisbadet är roligare än din hoppborg, för barnen menar jag.

 203. Skamsen skriver:

  Det finns bild av omslaget till 89 nu.
  http://www.adrianrecordings.com/

 204. hjort skriver:

  Sexigt.

 205. Benny skriver:

  Haha. Vem har tagit pressfotona? Det var det sämsta jag har sett. Asså jag gillar motivet såklart, meeeen utförandet är lite halvonyktert.

 206. hjort skriver:

  Du vill ha det lite mer dyngrakt?

 207. Benny skriver:

  Ja, och med mindre ljussabel.

 208. Skamsen skriver:

  Jag såg inte pressbilderna innan. Jag tyckte de var riktigt snygga. Både bilderna och objekten. Kanske dags för en gruppbild som skivomslag i stället.

 209. kilotin skriver:

  Benny, du är min hjälte! Det blev klockrent med sladden. Bolt, och kvällen var räddad.
  Trist, chops. Gärna nästa gång.

 210. Magnus skriver:

  Alltså The Fall! Bra grejer! Hörde låten Totally Wired (tror jag den heter) tidigare ikväll. Ni som kan The Fall, vars börjar man? Finns typ 30 skivor.

 211. w skriver:

  jaha

 212. stalle skriver:

  snygga pojkar tycker jag. sexiga liksom.

 213. mark e skriver:

  Magnus: Vete fan vart man börjar och det spelar nog mindre roll faktiskt då man förr eller senare ändå måste lyssna på mer eller mindre samtliga album. Fall Heads Roll, Live at the Witch Trials, Dragnet och Hex Enduction Hour borde dock ge blodad tand. Ett nyare, ”lättlyssnat” album, ett punkigt debutalbum och två klassiska album.

 214. Skamsen skriver:

  The Fall? Är det lite som Lars Demian utan dragspel?

 215. stalle skriver:

  skamsen: skäms.

 216. Skamsen skriver:

  Alltid.

 217. Jonas skriver:

  Det är Sonny Rollins som spelar på Waiting on a friend. Stones fetaste låt, lätt.

 218. Skamsen skriver:

  Tydligen har Bröderna Lindgren lagt ut Vingar av guld, som Matti sjunger, på myspace. När hände det? Vet Matti om det kommer en ny skiva snart? Sjunger du på fler spår?

  http://www.myspace.com/brodernalindgren

 219. kilotin skriver:

  Filade på nått länge, länge. Men så nyktra jag till. Återkommer.

 220. kilotin skriver:

  Visst är det jobbigt, jobbigt. Att man med åldern kan skärpa sig, nästintill hur full man än är. Man får supa sig till oblivion för att komma tillbaka.

 221. kilotin skriver:

  Äh, det var ju inte det jag ville prata om. Jag ville ju kommentera min enorma resa till västernorrland. Vissa saker var bra, Benny var inte en av dem. Han var bäst. Han, och mina barn. Om jag dör, kan nån vara snäll och säga att de är bättre än jag förtjänar.

 222. KBoi skriver:

  Västernorrland? Sämsta länet i världens sämsta land. Hu, Skuleberjet borde jämnas med marken.

 223. kilotin skriver:

  Äh, du är bara sur för att du har fyllt år.

 224. matti skriver:

  Vet inte så mycket om nya Bröderna Lindgren. Jag borde gjort låten bättre, kan jag tycka. Den är grymmare än vad jag är. Det är roligt ändå, det är första gången jag hör den med trummor.

 225. matti skriver:

  Bra, bättre, bäst. Grym video också, Jeps.

 226. matti skriver:

  Som Fuzz alltså redan hade länkat till. Men för att klargöra vad jag menade i alla fall.

 227. Benny skriver:

  Kboi: Sluta tjura för att jag inte kom. Jag ska betala dig dubbert öpp.

 228. kilotin skriver:

  Jag gillar den också, ducttape alltså.
  ”Ducttape dressed me up
  it’s such a way to be.”
  Kan bli nått av den låten tror jag.

 229. matti skriver:

  Typiskt Von Anka.

 230. matti skriver:

  Sju låtar mixade till Nerverna nu. fyra kvar, tro jag. Eller fem. Men det blir bra iaf.

 231. martin h. skriver:

  hoppas fem. skulle va gött med många låtar. älskar hösten som kommer: skivor med BÅDE bq och matti.

 232. stalle skriver:

  we know the night

 233. matti skriver:

  stalle: hur går det med, ja du vet? Blir det nåt?

 234. johan skriver:

  vem mixar?

 235. hans skriver:

  Sir Mixalot.

 236. Benny skriver:

  Boys from the black stuff är bäst av allt.

 237. stalle skriver:

  ingen bebis ännu

 238. Benny skriver:

  Sa jag Boys from the Black Stuff? Ja, det är i alla fall helt bäst. Bättre än dig och dig och du och du och du.

 239. hjort skriver:

  Att vara bättre än mig är ju inte direkt något större åstadkommande, så ursäkta mig för att jag inte tappar brallerna här…

 240. Benny skriver:

  Ta på dig brallorna, klövo. Boys from the Black Stuff, så äre mä’t.

 241. hjort skriver:

  Klövo? Hohohoho!

  Äemen, det låter rätt bra, det får jag medge. Ska ta mig en titt vad det lider. Sex apsnitt är ju lagom med.

 242. hjort skriver:

  Nån jeppe på Somethingawful.com fick för sig att ta bort ansiktet på Pikachu – ni vet, den där gula råttjävelen från Pokémon – och låta folk ersätta det med sina egna kreationer medelst MS Paint, och döm om min förvåning när jag bland gula, råttformade Hitlers, Cthulhus och Rorschachs hittar detta:

  http://i.somethingawful.com/u/petey/comedygoldmine/2009a/july/pikachu/burexas.irom_.png

  Tyckte jag var lite kul.

 243. Benny skriver:

  Gjort: Du måste se långfilmen först, Boys From The Black stuff heter den, orimligt nog.

 244. hjort skriver:

  Bänny: Menar du inte att den bara heter Black Stuff?

 245. stalle skriver:

  stuffed black boys?

 246. matti skriver:

  Film och film, det är väl en pjäs?

 247. skräddarn skriver:

  kollar ni pjäs? varje gång någon ser pjäs tänds en blinkande lampa nere hos arbetsförmedlingen.

 248. Benny skriver:

  Gjort: Exakt så ja.

  Matti: Nej, film. Och sen serie.

  Sluta säg emot nu, allihop.

 249. matti skriver:

  Ok. En tevefilm som byggde på en pjäs. Sedan serie som byggde på tevefilmen. Och den verkar enorm. Återkommer med recension efter kalaset eller nåt. Tack för tipset iaf, Bee.

 250. hjort skriver:

  Säga emot och säga emot, du får väl sluta ha så fel hela tiden.

 251. Lona Krepps skriver:

  Får en mycket speciell känsla när jag lyssnar på ”Everybody Else”. Massa minnen, lukter och smaker från 95. Fin-fint. Tack Matti och BQ.

 252. Lona Krepps skriver:

  Bästa sommaralbumet.

 253. Benny skriver:

  hjort: Om du tar det jag sagt i sin helhet och undviker att se till de mindre felaktigheterna, är det förmodligen rent av en underdrift att säga att jag mest och flest rätt av alla. Gästbokens Stefan Holm.

 254. hjort skriver:

  I reject your reality and substitute my own.

 255. matti skriver:

  Lulekalaset. Man kan tycka vad man vill om det spektaklet men fan vad vi kommer att vara grymma i morgon.

 256. matti skriver:

  Är det här roligt? Krogshoware?

  http://www.youtube.com/watch?v=wNmIvt06P64

 257. KBoi skriver:

  Sådär. Det här är däremot det roligaste jag sett i nästan hela mitt liv.

  http://www.youtube.com/watch?v=WHEIAEglyBU

 258. stalle skriver:

  bägge var skoj, men inte fan kommer det ut nån bebis iaf

 259. Benny skriver:

  Roligaste idag var här på jobbet, när en engelsktalande unge vände sig till sin bror och sa ’wacka wacka, motherfucka.’ och gjorde en luftgitarrpose.

 260. matti skriver:

  stalle: be j ringa mats l. han fick a att skratta så j kom ut.

 261. Skamsen skriver:

  Som skåning känner man sig lite handikappad när man är BQ-fanatiker. Därför kändes det väldigt roligt när jag fick höra ”Du är den första i världen som köper den” när jag cyklade ifrån jobb på lunchrasten och köpte 89. Underbart omslag och texterna var väldigt sorgliga. Nu ska jag sätta mig i soffan, äta en banan och en gul kiwi och lyssna på skivan för första gången.

 262. prärievargen skriver:

  va? har den släppts? skulle ju släppas 090909? eller var det 060606? tog jag fel? tre år fel? nää?

 263. prärievargen skriver:

  tror jag går och lägger mig igen.

 264. Skamsen skriver:

  För att inte tala om http://twitter.com/adrianrec/status/2872044780
  Vad handlar det om?

 265. stalle skriver:

  vi har fucking inte ens en skivaffär i östersund. dessutom bor jag i avkrokom.

 266. Anonym skriver:

  så hur var skivan då?

 267. skräddarn skriver:

  vad händer? skojar du skamsen? om så, skäms!

 268. skräddarn skriver:

  kan inte kolla twitterlänken för då säger SAS så här:

  Page Blocked By SmartFilter

  In accordance with the SAS Group Corporate Policy the page you have requested has been blocked.

  The following categories are blocked:

  Anonymizers/Anonymizing Utilities
  Criminal Skills
  Drugs
  Gambling/Games/Gaming
  Hacking
  Hate Speech
  Instant Messaging
  Internet Radio/TV/Media Downloads/Streaming Media
  Dating/Personals
  Malicious Sites
  Nudity/Pornography/Tasteless/Gross
  Provocative Attire/Violence/Extreme
  P2P/Personal Network Storage
  Remote Access
  Spyware
  Tobacco

  Please contact your IT Responsible if you think this page should not be blocked. This can only be ordered by the IT Responsible through CSC-Sales.

  Note! Pages that are not related to your job will not be opened under any circumstances.

 269. matti skriver:

  Fan vad vi var bra igår. Enormt bra.

 270. matti skriver:

  Annars, Ingrid Coelho intervjuade mig för P4 inför gårdagens spelning och jag lyssnade nyss på nätet, jag tjafsar på lite om Luleå och patriarkatet som vanligt. Då sa hon, Ingrid ”Realismen är patriarkatets cement.” Aldrig hört det uttrycket innan, men det är bra. Men det var inte det jag skulle säga, innan jag var med körde de En dag på stranden med Tomas Ledin. Det är ju provocerande dåligt. Spyframkallande. Vilken komplett hjärndöd låt. Men jag slipper recensera honom i kväll i alla fall. Fast jag skrev en recension på hans spelning i går förmiddag i alla fall. Hoho vad den var rolig. Ingen kommer ju ta in den, inte helt god journalistisk sed att recensera ngt innan det verkligen inträffat.

 271. stalle skriver:

  matti: på det där sista tar du fel.

 272. KBoi skriver:

  vilket program blev du intervjuad i matti?

 273. Skamsen skriver:

  skräddarn: Klart jag inte skojar. Det stod så här på Adrians twitter: ”The new The Bears Quartet album has leaked. To the record store Rundgång in Malmö!!!” Och varför skulle jag vänta en månad då?
  Det jag undrade över var det som twittrat innan dess: ”Working on a new single with The Bear Quartet. Hopefully we will include the first ever remix of the band. Right?”

  anonym: Det varken jag kan eller vill uttala mig om. Men fyra av låtarna har jag fattat tycke för.

 274. recensionen skriver:

  Tomas Ledin
  Södra Hamnscenen, 21.30
  Luleåkalaset, Fredag

  Sommaren är verkligen kort, åtminstone här uppe. Typ en helg lång. Jag menar inte den här helgen, en helg för typ tre veckor sedan. Undrar om det verkligen är så att den regnar bort? Alltså, det finns säkert tillförlitlig statistik att tillgå. Men vart vänder man sig då? SMHI? Är det tillgängligt för vem som helst? Hur långt bak i tiden bör man gå för att trovärdigt kunna argumentera för det ena eller det andra? En släkting flyttade till en gammal tvåa för en tid sedan, inte den i visan, men inne i stan. Den är fin. Ny TV, nya tapeter. Utsikt.
  Jag tycker kranen ska få vara kvar, jag har inte engagerat mig nämnvärt i frågan, men den är fin. Även om den som landmärke kanske gjort sig bättre uppställd nere vid Bergnäsbron. Trots allt inte så många som anländer till Luleå för första gången över havet. Men det vore ju historierevisionism. Att flytta den. Och jag tycker bron i sig, och vyn över Bryggeriet, är landmärken nog.
  Bland annat detta hinner jag tänka, alltmedan Tomas Ledin skrålar sina bitar över Luleå. Musiken lämnar allt i övrigt att önska och stämningen är på topp, precis som i vilken bayersk ölkällare som helst år 1923.

 275. stalle skriver:

  bwahahahahahaa

 276. Jonas skriver:

  VIITAHAHAHAHAA: ”Att se ledin för mig att som att be en heroinmissbrukare att försöka bli ”high on life” genom att läsa en bok.”

  http://www.nsd.se/blogg/bloggare.aspx?blogg=4771909

 277. Erika och Olov skriver:

  Bröllop imorgon. Vår blandskiva öppnar starkt. Stockholm med MABD. Matti, hur mycke sprit och beröm skulle du behöva för att spela bröllopsvals någon gång i framtiden?

 278. Skamsen skriver:

  Jag tänker inte påstå att jag är nykter. Paddington DC var bra på Debaser i kväll. Men någon kanske kommer ihåg det där med tioårssingelliv som jag skrev om i höstas. Att det var så jobbigt med Capable. Fatta vad stört det är när man inser att någon vill ha en, men att man är för feg för att ge sig an honom. Eller någon annan. Jag känner mig fan som veckans babe på qx. Det är en massa som skriver och vill knulla eller annat. T o m såna som jag fikat med. Det måste ju innebära att jag är tillräckligt älskvärd i verkligheten och inte bara på ett foto på qx. Och då är det lite väl träffande att 89 avslutas med orden love is hard work work on your fears. Hur fan kan Peter veta det? Och vad ger honom rätt att skriva en låt om mig? Det är det som är så psykat. Och det gör lite ont. Jag inbillar mig att Peter är precis som jag och känner exakt likadant. Troligen är det inte så. Han kanske sitter hur lycklig som helst i villa med fru och barn och hund. Det vill jag liksom inte veta i så fall. Han är som jag. VIll jag tro. Även om det inte är så. Det känns inte så ensamt då.

 279. Skamsen skriver:

  bq har vuxit ifrån mig. Men tänk vad olika det kan vara. Plötsligt är On the map hur bra som helst.

 280. Skamsen skriver:

  Inser ni vilket öde man är förvisat till när man får frågan ”har du stor kuk?”
  Carry your weight tröstar något

 281. Benny skriver:

  Jag får den frågan jämt. Jag tänker ju inte ljuga.

 282. matti skriver:

  Slutdeppat! Dra på Nuggetsboxen, den andra, med band som INTE kommer från USA: Crawdaddy Simone med The Syndicate. Bästa 60-talsmanglet öster om up to Lexington 125.

 283. matti skriver:

  Inte ofta man är överens med Håkan Nesser, men detta, ang Unni Drougges stafettromanprojekt är ändå grymt, och giltigt i så många fler sammanhang.

  – Det är så mycket skit när det gäller svensk litteratur nu som handlar om så mycket annat än att faktiskt skriva berättelser. Jag är inte intresserad av det här. För mig handlar det om att skriva ­romaner som säger något om livet. Det är ett allvarligt jobb. I stället försöker man att sälja till varje pris, synas och stå på arenan och skrika och gapa och göra grejer som ska märkas, och det gillar inte jag. Håll på ni och gapa och skrik, det går väl över.

 284. hampus skriver:

  matti. varför har du börjat bry dig om vad tomas ledin/unni drougge gör?

  det dom gör är väl måhända skit, men orka bry sig.

 285. hjort skriver:

  Alf Robertssons fru Monica stod på Virserums marknad idag, sålde salig Alfs skivor, så jag köpte En flisa av granit av henne. Ska bli mycket spännande att lyssna igenom ikväll.

 286. stalle skriver:

  hampus. varför har du börjat bry dig om vad matti gör?

 287. KBoi skriver:

  helvetes satan i gatan vad bra åttinie är!

 288. KBoi skriver:

  stalle – varför har du börjat bry dig om vad hampus gör?

 289. skräddarn skriver:

  ärligt. ska vi sluta snacka 89 en stund nu? det är orättvist.

 290. KBoi skriver:

  vi kan ju alltid prata nerverna. svinbra platta.

 291. skräddarn skriver:

  sluta.

 292. Benny skriver:

  Det är just sånt här som gör att jag inte kommer på dina bjudningar, K-turd.

 293. KBoi skriver:

  Jag är rolig ju, ingen som förstår det?

 294. matti skriver:

  Hampus: Jag har inget emot Unni Drougge, inte ett endaste litet jota.

  KBoi: Jag förstår dig. Jag är den ende som förstår dig.

 295. a skriver:

  sett/filmat i helgen: http://www.youtube.com/watch?v=8KZZBJ74y9U (cover/remake på ”Ändra på allt”)

 296. chalrei skriver:

  va? lyssnar tjejer på bq? de äter väl itne fläsk?

 297. Anonym skriver:

  riktiga tjejer äter Fläsk

 298. matti skriver:

  Vilken ära! Jag blir rörd och generad. Bra text också. Tack Paper Merchants.
  Hade egentligen tänkt näthata lite på Birros idiotiska påhopp på Malte Persson, skriva något om hur han och somliga gjort det skamligt att ha åsikter här nuförtiden, på intahnet alltså.. Men nu, nä det går ju inte. Och solen skiner och skiner.

 299. stalle skriver:

  kan en sån film verkligen bli bra? jag tvivlar.

 300. Benny skriver:

  Länstyrelsen Västernorrland har lagt fram ett nytt förslag: Hatnet. Där kan man hat-surfa, hat-chatta, hat-splitta och hat-dela hur mycket man vill. Infrastrukturminsitern kallar det förslaget intressant och kallar det lite skämtsamt för ’cyberrymdens Christiania’.

 301. Benny skriver:

  Det är såklart två s i Länsstyrelsen. Speciellt i Västernorrland.

 302. KBoi skriver:

  I Västernorrland stavas allt med två s. Särskilt Härnösand.

 303. Benny skriver:

  Länsstyrelsen i Västernorrland stavas SS, tro mig Krille.

 304. johan skriver:

  här finns det en annan cover av dig.
  http://www.myspace.com/cujoisacat

 305. stalle skriver:

  en miljard gånger bättre än den förra

 306. hampus skriver:

  sture bergman, gå och lägg dig.

 307. hampus skriver:

  lyssnade just på ”jag är en antenn”. det kanske är en öppen dörr, och inga nyheter, men annars:

  http://webweaversworld.blogspot.com/2008/03/velvet-underground-gymnasium.html

 308. hjort skriver:

  Det görs alldeles för mycket musik.

 309. matti skriver:

  Inte av mig. Där är det tvärtom.
  Millions listas på P3 from i dag om jag förstår saken rätt. Vilken lista som menas har jag dock ingen aning om.

 310. hjort skriver:

  Say what? P3? Spelar BQ? Jag trodde de hatade er och dig och ströp hundvalpar mellan sändningarna.

 311. skräddarn skriver:

  seriöst. så jävla bäst. ni är bäst. god natt jord.

 312. hans skriver:

  oh, vad underbart – videon till Millions!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=r_MMuS7WQj0

 313. matti skriver:

  Trodde också det. Kanske är Westide de hatar…? Nåja. Min åsikt om dem har inte förändrats. En blind höna blablabla.

 314. matti skriver:

  Hampus: Hade ingen aning så enormt tack. Enda liven från 67 tydligen.

 315. matti skriver:

  Och ”nya” låten är fantastique!

 316. matti skriver:

  Hmmm. Vill ha. Vill inte äga. Ändå. Hmmm.

 317. matti skriver:

  Jari tipsade: Approximately Infinite Universe, Yoko Ono från

 318. matti skriver:

  1973. Bra tips. Suverän skiva. Tro inte på All Music varenda gång.

 319. Benny skriver:

  Pfft, allmusic. Det är 2009 nu, Matti. It’s much faster than a horse.

 320. matti skriver:

  2009 can go fuck itself.

 321. Benny skriver:

  http://rateyourmusic.com/

  Vassare, snabbare, snyggare – Benny

 322. KBoi skriver:

  Ni gamla skrällen som törstar efter ny musik, The Durutti Column har släppt en ny skiva med århundradets kanske bästa titel – ”Love in the Time of Recession”. Det hela låter smukt hittills kan jag säga.

 323. skräddarn skriver:

  rateyourmusic.com är ju grymt. tack benny.

 324. Benny skriver:

  Vini Reilly, han postpunkens Kim Källström? Det ska jag verkligen kolla upp.

 325. Benny skriver:

  Without Mercy är så jävla bra. Fan vad bra den är.

 326. matti skriver:

  Ibland tänker jag att Livet är en fest är den bästa svenska skivan någonsin.Sten Olsson hade de kunnat skippa, men resten, OMG vad det är bra. Andra gånger tänker jag att det är Commando M Piggs första. Och ytterligare gånger Sordin.

 327. stalle skriver:

  sordin kan jag instämma i. både en, två och tre gånger.

 328. Chikan skriver:

  Hej Mattias!

  Blir så jävla, jävla glad att det kommer en ny skiva.

  Jag spelade in en cover på din Stockholm en natt i Berlin. En vän skulle lämna Berlin där jag bor och kom på att nånstans där i Ryanair’s luftterritorium skulle det vara 100 mil kvar… osv.

  Postade den på min Myspace. Hoppas det var lugnt. Du får väl lyssna och döma.

  Önskar dig frid och välgång!

  Petter
  http://www.myspace.com/chikanmusic

 329. matti skriver:

  Chikan: hedrad, generad!

  Vad är det här för en trevlig trend egentligen?

 330. KBoi skriver:

  Hej Matti,

  Jag har färgat håret rött och går omkring och skelar, allt i din ära. Hoppas du inte misstycker.

 331. Benny skriver:

  Kboi: Lägg upp det på myspace. Eller du, twittra det till Facebook istället.

 332. matti skriver:

  Ärad! Nu är det bara tre låtar kvar att mixa. av sammanlagt 12. Åh, Blödare blev så fin så fin. Flickpops-Velvet.

 333. Skamsen skriver:

  Kommer Eld i berget att vara med? Ju mer jag lyssnar på den desto mer tänker jag rockabilly.

 334. matti skriver:

  Eld i berget kommer inte att vara med: det är en gammal MABD-låt som inte har med det här att göra. Även om vi spelar den live nuförtiden.

 335. Benny skriver:

  Det är verkligen en gråskala det där. Rock – rockabilly-rock; Mats Anders Teglund Rojas Ramirez AB – Mattias Jonas Teglund Rojas Ramirez HB

 336. matti skriver:

  Benny: Du glömmer Kalle Nyman.

  Men poängen är att MABD var ett band och det här är inte det på samma sätt. Det här är jag och några andra hjälper mig och jag har för avsikt att ge dem betalt, inte dela lika (för mina villkor är så skruttiga att skulle vi dela skulle alla få luft och inget). Och med det menar jag att på nästa skiva kommer det fortfarande vara mitt namn men inte nödvändigtvis de andras. Enorm skillnad i attityd och ansvar.
  Jag vill inte på något sätt förringa Cristians, Jonas och Kalles betydelse för hur Nerverna låter när den kommer ut.

  Och på inga villkor vill jag förringa Mats, eller för den delen, Nils, Patriks, Frans eller Kalle Gs betydelse för det som var Mattias Alkberg Tre/s begravning/s Lungor/ BD/ MABD och de skivor vi gjorde och inte gjorde. Men det är anne nu. Ny tid, ny strid.

  För dig är det möjligen en gråskala. För mig är det äpplen och apelsiner.

 337. Skamsen skriver:

  Trevligt. Just Eld i berget kan jag höra spelas på jag-bara-tänkte-liksom-att-sätt. Tänkte att den kanske skulle göras på nytt eftersom den inte släpptes på skiva. Jag trodde att allt MABD skulle strykas från livespelningarna.

  Ber om ursäkt för mitt fyllepostande förra veckan. Lät värre än vad det var. Jag har börjat växa ikapp BQ igen, men fan vad de jävlas med lyssnaren/mig. Första låten har ett jävla sväng eller groove eller vad man nu ska kalla det utan att låta proffsig. Plötsligt kommer en gitarrfigur som är så vacker att det knappt är sant samtidigt som den bygger upp ett klimax som närmar sig ännu mer när sången kommer igång igen och man tänker att nu jävlar kommer det ett Schizophrenia-klimax som kommer att få mig att cykla in i en lyktstolpe. Men så går det tillbaka till svänget från början av låten. Oväntat, men samtidigt självklart.
  Lite som när storasyster åt godis framför näsan på mig när jag var liten.

 338. Benny skriver:

  Det var menat som ett friskt ’höhö’, inte mer. Det där har du förklarat förut. Jag är väl mest retsam för att jag inte har hört mer än demo:sarna.

 339. vp skriver:

  ursäkta att jag kommer in lite sent i diskussionen här. det beror på att jag fortfarande har semester.

 340. KBoi skriver:

  Benny – jag twittrar upp det i röven på dig.

 341. Benny skriver:

  Gör det, vi ses där.

 342. teg skriver:

  benny, kboi, jag är där nu, men var är ni? jag orkar inte vänta här hela dagen. Det vore fint om ni dök upp här vid lunch i alla fall.

 343. KBoi skriver:

  Twittrade direkt vid nio när jag såg Bennys meddelande, sen stack jag fort som fan. Kommer inte tillbaka, har andra lunchplaner.

 344. Tpj skriver:

  Bear Quartet – millions på prime time P3…

 345. matti skriver:

  Självklart.

 346. matti skriver:

  Stalle! Jenni! Bra gjort! Grattis!

 347. Mats skriver:

  Bara för dig Matti:

  http://www.youtube.com/watch?v=wbdif9DIH0Y

  Obetalbart!!!

 348. hjort skriver:

  Stort grattis, stalle och Jenni! Hjortliga lyckönskningar!

 349. matti skriver:

  Såg The Story of Anvil till sist. Det är den finaste film jag sett. Alla som känner till mig överhuvudtaget fattar ju att den handlar om mig.

 350. vill vara anonym skriver:

  11.05: Lost Kid Office i hörlurarna, min kroppsbehåring i full erektion.

 351. skräddarn skriver:

  oj, oj, oj vilket upplägg.

 352. gummo skriver:

  ser man på, minken har kolat.

  http://sydsvenskan.se/familj/dodsfall/article536328/Artisten-Willy-DeVille-dod.html

  man muckar inte med kombon ”cancer i bukspottskörteln” och ”hepatit c”.

  en favorit som salut:

  http://www.youtube.com/watch?v=j-BshPidce4

 353. kilotin skriver:

  Åh, jag är så jävla lycklig nu. Troligtvis bästa sommaren i mitt liv so far! (”Troligtvis” för att mitt minne är….ja..sämst, milt uttryckt.) Det hela gör mig givetvis orolig. The higher the climb the bigger the fall. Nån dör, jag känner det på mig. Hoppas det är jag i så fall.

 354. matti skriver:

  Ja. Det är bra coverversioner. Särskilt en av dem. Köp nu, snålapor.

 355. hampus skriver:

  the story of anvil var ju grym. mer filmtips önskas! helst skruvade dokumentärer om skruvade människor. fina människor.

 356. Skamsen skriver:

  hampus:
  Skruvad, vet jag inte. Men Grizzly Man av Werner Herzog handlar om en ganska speciell man. En av de bästa dokumentärer jag sett.

 357. Erika och Olov skriver:

  Matti, släpps singeln rent fysikt också, eller är det nya (digitala) tider nu?

 358. matti skriver:

  Du/ni, jag vet faktiskt inte. Tror bara digitalt.

 359. KBoi skriver:

  Spinal Tap är ju den bästa dokumentären. Den och Da Vinci-koden delar min första plats.

 360. david skriver:

  Dokumentärer om mer eller mindre speciella människor och företeelser: Salesman, Grey Gardens, Monster Camp, The King of Kong, Not Quite Hollywood.

 361. david skriver:

  Haha! Sammanfattningen av Salesman på IMDB är klockren.

  ”Four relentless door-to-door salesmen deal with constant rejection, homesickness and inevitable burnout as they go across the country selling very expensive bibles to low-income Catholic families.”

  Hade faktiskt glömt att den handlade om Fireside.

 362. hampus skriver:

  david,k,skamsen: tack. har sett allt förutom salesman och monster camp. får väl fixa hem dem. men jag får ta och reka tillbaka:

  http://svtplay.se/v/1392889/bussresan_-_eller_inte_trodde_jag_det_var_sa_langt_till_holland

  http://svtplay.se/v/1562638/dokumentar/om_natten?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1651469/sb,p103479,1,f,-1

 363. matti skriver:

  Bättre än King of Kong: Chasing Ghosts.

 364. Fredrik skriver:

  Fy fan vad bra!

 365. Fredrik skriver:

  Fatta vad den här kommer gå varm på radio Jämtland.

 366. matti skriver:

  \,,/

 367. matti skriver:

  Jag älskar Darkthrone. Se ovan.

 368. teg skriver:

  Dokumentärt och otroligt perdEY:

  http://www.youtube.com/watch?v=GohA-UEqauA&feature=related

  jag dör.

 369. matti skriver:

  teg: jag får de här klippen av min syrra som får dem från gud vet var. Var får du dem ifrån? Tycker mig ana en spaning här: vem hittar de här klippen och ser till så de hamnar i indiemusikers/fans datorer? Eller spaning, men någon får de här klippen att leva långt utanför sina upphovspersoner.
  I övrigt dör jag med. Alla gör det så småningom.

 370. knappt ens klädd skriver:

  jag önskar att det här var en dokumentär

  http://www.youtube.com/watch?v=USA2E06eLj4

 371. knappt ens klädd skriver:

  påminner mig om den här

  http://www.youtube.com/watch?v=YT_X0L9ulVs

 372. matti skriver:

  Två frågor: När etablerades ordet kapitalism? Alltså ordet inte innebörden. Och när kom chipsen till Sverige?

 373. frans skriver:

  chipsen kom med matti alkberg sent 60tal.

 374. matti skriver:

  Jag lägger upp. Du smashar.

 375. gummo skriver:

  Ordet ”kapital” kommer från handlande och ägande av kapital. Det kommer från ddet latinska kapitalis, som i sin tur stammar från Indo-Europeiskans ”kaput”, som märkligt nog betyder ”huvud”, och var sättet på vilket djur, ergo, rikedom räknades.

  I engelska användes ordet ”kapitalism” första gången av Thackeray, och då i betydelsen ”att äga kapital”. 1867 använde Proudhon ordet genom att hänvisa till personer som ägde kapital. Det var Marx & Engels som politiserade ordet, kan man säga, genom att tala om ”kapitalistiskt produktionssätt”, dvs., ett särpräglat ekonomiskt system; och i Das Kapital var ”kapitalisten” någon som ägde privat kapital. Enligt olika källor, som bryr sig om begrepps etymologi, blev ”kapitalism” institutionaliserat genom Max Webers underbara lilla bok The Protestant Ethic and the Spirit of Capitalism in 1904.

  Ungefär så. Räcker det?

  Och chipsen, de kom med Matti Alkberg, sent 60tal.

 376. gummo skriver:

  woops, glömde årtal på thackeray: 1854.

 377. gummo skriver:

  (källa till allt detta, googla ”kapitalism” och ”etymologi”)

 378. KBoi skriver:

  Visste ni förresten att potatischipsen kom till Sverige i slutet av 1960-talet, i samband med att Mattias Alkberg föddes.

 379. Has skriver:

  I samband med att Matti föddes? Så när Matti navelsträng skulle till att klippas av så kom det in en snubbe med en påse chips i famnen och frågade ”Har ni fest eller?” eller?

 380. hjort skriver:

  Näe, istället för moderkaka damp det ut en påse grill, som jag har förstått saken.

 381. david skriver:

  Vilken kul överraskning att chopsmannen även är chipsmannen! Jag har länge stört mig på Sour Cream & Onion och tycker de borde ersättas med gamla hederliga Peppar. Något som kan ordnas?

 382. hjort skriver:

  Men pepparchips finns väl redan på marknaden, david? Eller har de tagit bort dem nyligen?

 383. david skriver:

  De försvann för längesen hjort, i samband med créme fraichens intåg i de svenska köken. Creamy Pepper finns men OLW måste ha trott att det är det engelska ordet för ost. Näe, Vårlök & Svartpeppar är vad man får trösta sig med.

 384. david skriver:

  Förresten, tack hampus för länken till ”Bussresan”. Otroligt bra och rörande! Sånt där som får en att vilja krama varje främling man ser.

 385. hjort skriver:

  De här då, de har jag ätit för inte så länge sen tror jag?
  http://www.syrransgranne.se/blogg/wp-content/uploads/2009/07/sg-090731-pepparchips-500×375.png

 386. matti skriver:

  Tack gummo. Och alla andra. Jag är inte så förtjust i chips.

 387. hjort skriver:

  För övrigt undrar jag ju nu, om matti är både är chopsmannen och chipsmannen, hur stor är chansen att han också visar sig vara chapsmannen?

 388. hjort skriver:

  Ok, så stryk chipsmannen dåvet, men chapsmannen…

 389. anonym skriver:

  ok

 390. vp skriver:

  så kapitalism kommer från ordet kaputt? där ser man. jag äter inte heller chips. det är ju gjort av grönsaker.

 391. david skriver:

  hjort: Har för mig att Estrella-varianten inte smakar särdeles mycket peppar. Vi snackar OLW:s lövtunna, svartpepparstinna chips som försvann typ ’95. Hursom, då Matti tydligen inte är chipsmannen är det väl inte lönt att komma med chipsrelaterade önskemål.

  Musik då? Det råder stiltje musikmässigt här så jag skulle uppskatta lite tips. Husker Du, My Bloody Valentine, Neil Young och Pavement var mina senaste djupdyk.

 392. KBoi skriver:

  Jonathan Richman, i alla färger och former funkar varje dag.

 393. hjort skriver:

  Fan vad bra Alf Robertsons En flisa av granit är. I och med att den är min introduktion till Alf så kan jag ju såklart inte säga säkert, men det tycks mig att den måste vara en väldigt värdig sista platta. När demon från ’63 övergår i Jag ska lämna mitt hjärta i Göteborg, eller när stråkarna drar igång i Duvan, så otroligt fint det är.

 394. matti skriver:

  david: Sök bakåt, unge man. Can, Beatles, Funkadelic, Hendrix, Kraftwerk, Throbbing Gristle. Tiden innan Bollocks med Pistols, Glen Branca, Durutti Column, Faust, Chuck Berry, Elvis, Tidiga Black Flag, Sena Black Flag, skivorna mellan det med Black Flag, Circle Jerks, Cluster, Harmonia.
  Det du nämner ovan tyder på en mognad som gör dig fullt mottaglig här i gammelversum.

 395. Benny skriver:

  Om det är någon av er gamla BQ-fans som misslyckas i livet och blir tvungen att sälja av delar av hemmanet, köper jag gärna era BQ-EP:ar. Jag kan eventuellt slänga in någon tia för påstått affektionsvärde.

  David: Du behöver egentligen bara lyssna på Go-Betweens, det er den bedste.

 396. Frida skriver:

  Alkberg, du är fullkomligt fantastisk.

 397. Origin Keygen skriver:

  Wow, marvelous blog format! How long have you been running a blog for? you make blogging look easy. The entire glance of your website is excellent, as well as the content material!

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig