Kampen går vidare

Fan, det har varit lite slitigt, men nu blir det nånting i alla fall. Först och främst släpper jag en trespårs 7″ på Ny Våg nån gång efter jul. Jag är en antenn, heter den. Extremt Lo-Fi, men grym just därför.
Sen spelar jag in ett album i februari, med samma folk som på EPn (Kalle Nyman, Jonas Teglund, Cristian Ramirez). Fast i en riktig studio, mind you. Det kommer att släppas på Westside och KANSKE Ny Våg med, om de har råd med det. Ja, om de gillar det förstås. Min idé är lite, hur ska jag säga, extrem. Lite bara, men ändå. Inte helt straight punk, som de brukar släppa (och de gör det bra!). Inte helt straight rockabilly heller. Och ingen Black Metal. Det sparar jag till BQ-skivan… Jag lyssnar mycket på Alan Vegas första soloskivor just nu. Och Modern Lovers. Och Velvet, givetvis Velvet. Som fingervisning alltså.

Om någon undrar över rubriken så är det (förstås) Baader Meinhof-relaterat. Hittade Stefan Austs bok som ljudbok, och på Ulrike Meinhof och Holger Meins begravningar var det sådana banderoller: ”Holger: Kampen går vidare”. Tycker det är fint, inte bara i det sammanhanget utan på det hela taget. Man borde tänka så oftare.
Jag såg filmen efter att jag läst (lyssnat?) om boken och det var ju dumt gjort. Der Baader Meinhof Komplex. Det var så mycket genvägar (man fattar ju det-det är ju en film och måste ta slut inom två timmar) att mycket blev fel, grejer gjordes av fel anledningar. Dessutom skrev filmarna helt under på självmordsteorin. Modigt att ta ställning, fel att göra det i den frågan. Tycker jag då. Å andra sidan var det grymt med lite pang-pang från, så att säga, andra sidan. Att Andreas Baader fick vara ”hjälte”. Det fanns ju faktiskt fler än Rambo som hade invändningar mot USAs politik i Vietnam-frågan…

Annars, ja ni vet ju. Ses i mellandagarna suckers.

Matti

274 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. matti skriver:

  Först det här:

  27/12 20:00, Föreningsgatan 7, Luleå
  Hamngatan Populärverksamheten Björnar
  100 spänn
  boka biljett på: bearquartet@gmail.com

  Det är alltså ett litet ställe vi har, det ryms kanske 100 pers och de som bokar först garanteras plats på bekostnad av de som tänkte sig köa utanför. Man betalar på plats. Man kan boka flera biljetter, men då förbinder man sig att lösa ut dem med. Det låter okej va? Skriv namn på de som bokningen avser.
  Är det några frågor kan ni maila dem till samma adress ni skickar bokningen till, så besvaras dessa efter bästa förmåga.

  Det kommer bli grymt. Låtar från 1992 och framåt. Larm och gråt.

 2. p skriver:

  Det blir nog en liten Östersundsdelegation som sätter sig på bussen norrut. Fy fan vad grymt.
  Årets julklapp.

 3. gummo skriver:

  Jävla mög. Det enda jag bryr mig om, eller, en av tusen saker jag bryr mig om, är att vp kommer. Det skulle rädda det här decenniet.

 4. Pat skriver:

  Kul med 7″ vilka låtar blire rå? Gillade dom nya grejerna du körde i Umeå. Speciellt den där som handlade om missunsamhet mellan norrländska städer. Det var ju en bra spelning för övrigt men det sa jag ju då också, ja ja skit samma.

 5. matti skriver:

  Pat: Den kommer på en senare skiva. Den körde jag för övrigt i Täfteå i somras med, med fullt band. Du var där har jag för mig.
  Men i övrigt blir de de nya jag körde där: Jag är en antenn, Blödare (samma inspelning som finns här, bättre mix och master dock.) och en rockabilly Smash Hit som heter Jag bara tänkte, liksom, att.

 6. vp skriver:

  bonusresor finnes.

 7. Erika och Olov skriver:

  Spelning låter underbart. Vi fattar inte riktigt vad som kommer liras men vi gråter gärna. Förhoppningsvis får vi med Fia och Fredrik. Pepp pepp!

 8. hjort skriver:

  Fan att flyg ska vara så dyrt. Har de inte några budgetflyg längre? Såna i balsaträ som drivs av gummisnodd eller så?

 9. Benny skriver:

  Det pratas om bilar och fyllor och dealar. Alltså, det susar lite i säven om en bil från Sundsvall upp till Luleå den 27:e. Om någon är intresserad, säg til här.

 10. Magnus skriver:

  Fick just reda på att Hamngatan är ett band, och inte en adress som jag först trodde. ;) ..spelar dom före er eller?

 11. Viktor skriver:

  Efter att ha läst det här inlägget blev jag genast nyfiken på Velvet. Kollade upp det hela på Ginza och fann till min stora glädje att skivorna är billiga. Ska jag slå till? Hur bra är denna? Vilka låtar är det som gäller:

  http://www.ginza.se/index.aspx?artnr=13603

 12. Magnus skriver:

  Haha, jag tror att han snackar om Velvet Underground. Eller hat jag fel matti?

 13. Magnus skriver:

  *har.. inte hat

 14. David skriver:

  Trodde också Matti menade VU men är inte så säker efter att ha läst följande: ”Efter många år av körande bakom Melodifestivalsartister tar Velvet steget längst fram och debuterar med att själv vara frontartist i sammanhanget.”

 15. matti skriver:

  Viktor: Jo. Men köp den på bilden. Eller allt med VU, som Magnus föreslår.

  Cristian bjöd på hare nyss. Öl och vin. Hare smakar som lever ungefär. Men jag gillar det så jag är nöjd. Vi lyssnade på Jukebox Babe, Collision Drive och Electronics andra. Sen gjorde vi det. Perfekt.

 16. matti skriver:

  Magnus: Populärverksamheten är också ett band.
  Vad spelar det för roll? Vilken ordning vi spelar i?

 17. gummo skriver:

  ”Sen gjorde vi det”? Lämnar fler frågor än svar.

  Benny, skulle vi kunna höras över mejlen lite snabbt? På allvar alltså. Och det handlar inte om vilka vapen vi ska använda i duellen.

 18. matti skriver:

  gummo: Hehehehe. Bara en punkt i förra meningen…

 19. ... skriver:

  hoho haha ., Nä jag tror dom blev mööööördade i fängelset… jo det är sant dom blev möööööördade., usa usa usa. jävla morons..

 20. matti skriver:

  De blev ju det. På sätt och vis.

 21. ... skriver:

  jaha.,., det säger du.. INgen annan som blev mördad då?

 22. gummo skriver:

  Kom loss då Benny.

 23. Ma Gnuus skriver:

  Om man tänker befinna sig i Sundsvall över jul och nyår och jättejättegärna vill upp till Luleå den 27 december, är det uteslutet att försöka samåka med Benny då, även fast man inte känner honom? Hela mitt band kanske vill följa med också, vi är typ fyra stycken, men jag antar ju att det inte är en buss du har i förfogande.

 24. Benny skriver:

  Det är inte juag som föreslagit bil, det är en vän. Men jag roddar, försöker komma fram till något om det. Vi är bara två än så länge, och jag ska definitivt upp. Det hänger på den andra tjommen, och det är han som har körkort. Och bil. Jag har inget. Jag skriver sällan här dessutom, man når mig på fredrik.olsson.8553@student.uu.se och 0702925524. Om ni vill något akut. Gummo, jag ringer dig strax. Om vapen.

 25. David skriver:

  Otrolig pepp redan nu. Om det blir lika bra som jag hoppas kommer jag fira Julafton den 27:e varje år framöver.

  Vad kan man förvänta sig för sättning förresten? Har ni trummis av kött och blod eller kör ni kiselbaserat? Är gitarrist med finskklingande namn med? Fast det kanske är hemlisar, smällkarameller.

 26. matti skriver:

  …: Jo.
  David: Jari är inte med, han är i Sri Lanka. Jejo är inte med han är någon annanstans. Men det blir trummis, det blir gitarrist. Det blir gamla låtar. Jag, Peter och Calle lovar det.

  Och det kommer bli vansinnigt bra.

 27. Benny skriver:

  Magnus: Det är inte alls omöjligt. Det är tvärtom – helt möjligt. Men som sagt, jag återkommer om billäget.

 28. matti skriver:

  Viktigt. ”det måste vara mer än 50% sprit i en grogg för att det ska få kallas grogg. Är det mindre brännvin så är det en drink. ”
  Från min kusses blogg. Som det stötts och blötts.

 29. gummo skriver:

  Är inte definitionen av en grogg ännu hårdare än så, att det är 50 procent sprit och bara EN sorts blannevann? Allt annat med fler grejer, oavsett spritmängd, är fjols, och ska därmed kallas för ”drink”. Väl?

 30. hjort skriver:

  Ja, jag är inne på gummos tolkning tror jag. Och sen ska man väl tänka på serveringen med rätt sorts glas och inte ha några citronskivor och annat trams i en grogg? Eller?

 31. vp skriver:

  men en lättgrogg då?

 32. Fredrik B skriver:

  Jo, det var tungt på labb-spritstiden. Minst 50% av 96%ig blev rätt många promille.

 33. gummo skriver:

  och busgrogg?

 34. Tommy skriver:

  Grymt med spelning, gammalt möter nytt.
  ses där då!

 35. matti skriver:

  Jag har hört allt det där, om olika sorter och grejer. Jag tror det är mängden och inget annat. För övrigt är det ”Aldrig-mera-starkt” läge i dag.

  Jo, jag är i Sthlm måndag-tisdag och kräver följaktligen att bli högklassigt underhållen dygnet runt.
  Verkställ.

 36. kilotin skriver:

  Det måste ju handla om smaken. Om du gör en drink så har du intensionen att den ska smaka någonting. Men om du egentligen struntar i hur det smakar så är det en grogg. Särskilt om du väljer virke efter vilket som tillåter störst andel alkohol, då är det definitivt en grogg. Eller ja, använder du ens ordet ”virke” i din tankebana så…

 37. Bo Ek skriver:

  Vad vill du göra matti? Något efter 18 kanske?

 38. Anders skriver:

  Kul med spelningar och släpp!

  Synd att jag inte vågar åka till Luleå efter vad du berättat om mentaliteten där. Det blev ungefär fem och en halv radiominut av intervjun. Det handlar mest om det som sas om dina projekt och så fastnade jag för Oi-snacket. Många som hörde det när det sändes har sagt att det var grymt och det är ju kul förstås. Jag är själv lite besviken att ljudkvaliteten blev för dålig för att använda i en del intressanta utvikningar, men det var ju mitt fel så jag får försöka stå ut med det.

  Allt jag ville säga var väl: Tack. Fortsätt kampen. Fortsätt för fan.

  /Anders från Umeå Studentradio

 39. stalle skriver:

  fi fan vad jag ser fram emot konserten. och buffén.

 40. Milton Friedman skriver:

  Matti: Måndag-Tisdag i Hufvudstaden? Då missar du ju Lilla Hotell Baren spela på Park Hotell.
  Eller tvätom.
  Park Hotell spela på Lilla Hotell Baren.
  Meh!

 41. gummo skriver:

  Stalle: det är viktigt att vi planerar buffén. In i minsta detalj. Ledorden är:

  – Fläsk
  – Fedt med löj
  – Korv (av allehanda slag)
  – Tomtegröt

  Alkoholfritt, så vi kan koncentrera oss på maten såklart. Proffs kör alltid alkoholfritt.

 42. stalle skriver:

  gummo: bra plan.

 43. bearquartet skriver:

  matti: och jag kan inte kommer, sitter som vantligt i tyskland. ensam och listnar bear quartet. blöde weihnachten!!!

 44. Pietetsfullt Renoverad skriver:

  ”Matti Alkberg är en jävla idiot.”

  Markus Krunegård tycker det.

  http://www.norran.se/noje/article216014.ece

 45. P skriver:

  Det är ohemult dyrt att ta sig till Luleå i mellandagarna.

  Tåg+bus = en hel näve med hundralappar. Om man ska vara en sån där miljöbov och inrikesflyga kostar det fan tusentals kronor. Jag har aldrig haft tusentals kronor.

  Ja, ja. Börjar man traska nu så är man väl framme i tid.

  Definitionen av grogg är väl att hälla trocadero i spriten för att få bort finkelsmaken? Får konsultera Nordisk familjebok..

 46. hjort skriver:

  P: Vänta med att traska ett tag så kan vi slå följe. Fan att allt ska vara så dyrt och att man ska vara så fattig. Fattig och spattig. Bombad, sänkt.

  Trocadero förresten, det är väldigt märkligt att jag som avgudar troca inte har groggat på det nån gång. Måste se till att göra det snarast.

 47. vp skriver:

  stalle och gummo: ska ni inte ha någon reiueeeuuugad eaul? och sylta? det är ju ändå buffé. och man avslutar alltid med ostkaka. det skingrar.

 48. gummo skriver:

  Ostakan har man i tomtegröten. Det skingrar.

 49. Skamsen skriver:

  Grogg? Dricker man fortfarande sånt? Trodde bara det var något mina föräldrar bjöd släkten på på nyårsaftnar under uppväxten. Sprit dricker man som den är. Om man blandar förtjänar man inte att bli full.

 50. Benny skriver:

  … har världens, alltså VÄRLDENS jobbigaste vecka.

 51. stalle skriver:

  jahaja, men sprid nåt om sättningen då bog red chief.

 52. stalle skriver:

  ”big” skulle det vara. fuck off.

 53. matti skriver:

  Jag, Calle Peter, Jonas, Cristian. Sådan är sättningen.
  Åker hem närsomhelst. I Stockholm kan man ju inte vara.
  Det var roligt att träffa de jag träffade, grym Bröderna Lindgren-låt blir det. Men nu får det räcka. 11 öl och indiskt igår. Mår som en prinskorv idag.

 54. Joachim skriver:

  Benny: Jag skulle vilja påstå att jag har världens jobbigaste vecka, och inte du. Rövmycket med allt, och som grädde på moset hade vi inbrott i förrådet. Av en granne. Skönt.

 55. gummo skriver:

  Alltså, när vi ses uppe i Luleå, glöm inte att mitt nya smeknamn är Husse. Jag vill särskilt att Klas Granström kallar mig det.

 56. gummo skriver:

  Husse, alltså, glöm inte det.

 57. Benny skriver:

  Mm, Jocke. Fast nu glömde du att jag har en begravning også.

 58. Skamsen skriver:

  Matti: Är det Vi ska aldrig dö-låten som är inspelad nu? Gött i så fall. Den var ruskigt bra.

 59. matti skriver:

  Japp, Skamsen. Vingar av guld heter den.

 60. vp skriver:

  vingar av glas. efter filmen.

 61. gummo skriver:

  Asså, jag drack vin igår. Det var därför jag var så kaxig. Förlåt.

 62. stalle skriver:

  spotify. jag kan stå ut med lite reklam märker jag.

 63. skräddarn skriver:

  spotify äger. sluter de avtal med skivbolagen som själva väljer vad ska finnas tillgängligt, eller hur funkar det? bra är det i alla fall.

 64. matti skriver:

  Ni som skickar skivor till mig, vad glad jag är för det!
  Ni vet vilka ni är. Jag vet inte alla gånger vilka ni är (exempelvis den som skickade den underbara Franke 7″), men det är grymt ändå. Tack och god jul. Ska se om jag hinner lägga upp nåt här som julklapp tillbaka.

 65. skräddarn skriver:

  årets nyhet.

 66. matti skriver:

  Det här glömmer man ju lätt, men den här låten http://www.youtube.com/watch?v=qvArwP305qw är ju lika bra som vadsomhelst med Smiths och bättre än typ allt annat han gjort (Spiral Scratch, Shot… och …Floorboards undantagna). För att prata Manchestah.

 67. Pat skriver:

  Ha ha! Kände faktiskt till Gaahls läggning, en bekant turnerade med honom förra hösten. Men att han skulle kliva ut ur garderoben trodde jag inte skulle hända i första taget. Ett stort steg för Black Metalrörelsen får man hoppas.

 68. stalle skriver:

  förresten, får man önska låtar till den 27?

 69. matti skriver:

  Det beror alldeles på. Svårt lära gamla gubbar sitta.

 70. stalle skriver:

  jag vill höra:
  old friends
  fenceleaners
  revisited
  born with teeth
  wounded knee
  all boxes
  human enough
  i had a job
  capable
  super confidence
  i’m still her
  birds are singing…

 71. matti skriver:

  Två borde vi fixa åtminstone…

 72. Magnus skriver:

  Jag hoppas att en av dem är I’m still her.

 73. Skamsen skriver:

  Jag försöker verkligen förtränga att man skulle ha möjligheten att höra två av de låtarna live om man befunnit sig i Luleå. Fan. Tänk om det är capable. Vad kan ett tåg från Skåne till Luleå kosta? Troligen väldigt mycket när det är jul… Hade kunnat åka inom Bollnäs och kolla på Perssons pack också ju. Hatar Skåne. Älskar snö.

 74. Magnus skriver:

  Det blir nog rätt så dyrt.. tyvärr. Jag skulle gissa på att du får pröjsa runt 2000 spänn. För en gångs skull är jag nöjd att jag bara bor drygt 30 mil från luleå. :) Kommer bli så jävla grymt!

  Sitter och lyssnar på gamla skivorna och njuter. Fruktansvärt underskattade!

 75. Joachim skriver:

  2 laxar kostar det mycket riktigt. Minst. Tro mig, jag betalade nyss och grät inombords. Nu ska jag ju inte upp i första hand för konserten, även om det säkert också blir trevligt. För er jävla lappar så är jag i hemtrakterna igen från och med den 18e. Syns och hörs.

  PS: Serietidningstips – The Invisibles av Grant Morrison

 76. himmelstrutz skriver:

  såg just en 12 min spelning med park hotell på pustervik. wicked.

 77. vp skriver:

  jag har ju skivorna. kan lika gärna lyssna hemma. men det hade suttit riktigt fint med en buffé.

 78. gummo skriver:

  12 min!?! Elaborate on that, sir.

 79. stalle skriver:

  vp:”lika gärna lyssna hemma”? fel, en buffé kan man lika gärna ha hemma, men inte det andra.
  gummo: fast forward?

 80. gummo skriver:

  vp: och en buffé med gummo o stalle, med efterföljande bq-spelning, det går verkligen inte av för hackor.

 81. dahlberg skriver:

  god grogg som ni kan dricka på tåget hit,om ni nu likförbanant ska hit ,är hb och odin 2.8 lika delar,det blir nästan lika gott som kopparbergs 10%

  om jag åker ner å kolla på spektaklet vill jag höra:
  hunchback,volksblues,tredje låten på moby dick,bob dylan-låten från skivan med hunden,old friends

 82. stalle skriver:

  dahlberg: jag är fötti, jag dricker bara dyr sprit nu. eller nä förresten jag dricker nog det mesta. men inte det där.

 83. Magnus skriver:

  Vad är föreningsgatan 7 för ett ställe egentligen? Är det det som kallas för ”lillan”, där de brukar vara hc-spelningar och sånt? Eller är jag helt ute och cyklar?

 84. matti skriver:

  Föreningsgatan 7 Ligger på Lövskatans industriområde, rätt nära Läbbiga skogens MC. Det är gångavstånd från centrum med lite god vilja. Annars passerar flera bussar området innan 20.00 på kvällen. Man går eller tar taxi därifrån. Jag/MABD repar där. Park Hotell, Hamngatan, Populärverksamheten, Kranium och en massa andra asbra punkband, en operasångare och några popband repar också där. Det är ett litet autonomt kulturhus med en liten scen i ett litet rum (men stort för att vara i ett så litet hus med så mycket verksamhet). Om man är över 18 år kan det vara värt att ha med sig en del reda pengar utöver inträdet… Om man är under räcker det med mindre.
  Det är inte Lillan. Hade det varit det hade det rymts mer folk, men de ville inte ha öppet alls i jul.
  Vad gäller den 27/12 så är det fullbokat om ungefär tio minuter. Skulle tippa att vi börjar säga nej till folk efter morgondagen i alla fall.

  http://foreningsgatan7.blogspot.com/

 85. Joachim skriver:

  tittade just på turnébilderna från park hotell i sundsvall 05. hilarious.

 86. kilotin skriver:

  Jag önskar inte. Hoppas helt utan förväntningar, snarare. Man kan säga så här: Om jag allena var bq skulle de som inte kom missat:

  If you have a heart
  Bastard
  I Haven’t
  Portrait painter
  Pup
  Upstart in middle class hell
  Less a lover more a friend
  Disappering act
  Blizzard
  The dog in the boat
  World war III
  Everybody get’s to play

  Det blir grymt med full sättning, fast hel funkar ju också.

 87. matti skriver:

  ”Det blir grymt med full sättning, fast hel funkar ju också.”

  Hahahahahahahaha.

 88. Ban gal skriver:

  Men det var dom 12 bästa minuter jag sett i mitt liv!

  /en snygg tjej

 89. vp skriver:

  tre dagar till årets första bord. på grand. de har 20 sorters sill där. och makalös rödkål. och köttbullar. och rieuuugauud eauol. när gummo var med ett år somnade han sittande vid bordet. ett fall av klassisk köttkoma.

 90. matti skriver:

  Sena bord för dig i år vp. Själv blir det nog inget innan julafton. Och det kommer väl avbrytas av tomten själv, det jävla tjockot.

  Ska fö köra en ny uppfinning på årets bord (som jag såklart tillagar själv): Köttbollar. Som en tennisboll av blandfärs (för med bara nöt- blir det hamburgare.) och, ja, annat har inte riktigt klurat ut detaljerna ännu. Vi brukar även ha pizza på bordet, med stark ost som stinker fan.

 91. vp skriver:

  sena bord. en hel del att ta igen. köttbollar låter ju topp tunner. men du, istället för potatis (som du brukar äta ”för att vara ett bra föredöme för barnen”) kan jag rekommendera kroppkakor som delats i halvor och stekts i smör. i övrigt blir det bara animaliskt (bortsett från grön-, brun- och rödkål). å fyy fan, skriv inget mer om mat nu, jag klarar inte det. tre dagar kvar.

 92. Perna skriver:

  ”Ny våg”, antar att det är ett skivbolag av nån sort?
  Går det att få nån adress eller länk så man kan beställa Lofi-underverket när det kommer ut

 93. Bo Ek skriver:

  Åt just en dalarömacka på Sturehof. Den gick ente av för hackor. Annars har man mest reuoiuioiuoeoaåöäouaioigad euoluiol i tankarna.

  Potatis? Det är djävulens avföring.

 94. Skamsen skriver:

  Potatis är gott.

  Julgodis:

  Baconlindad choklad med smörfräs
  -Köp bacon, mörk choklad och 1000 g smör.
  -Fräs upp allt bacon i rikligt med smör.
  -Dela chokladen i lagom stora bitar.
  -Linda in chokladbitarna i bacon.
  -Kyl de baconlindade chokladbitarna i kylen några timmar.
  -Smält 650 g smör och häll upp i en skål.
  -Doppa det baconlindade chokladet i smöret och njut.

  Tänk på att linda chokladet medan baconet är varmt så att delar av chokladen smälter och blandas med fläskflottet.

  (Inte så nyttigt, men fantastiskt gott.)

 95. matti skriver:

  Oh. My. God. Skamsen, det där går utanpå allt.

 96. Bo Ek skriver:

  Höhö…

  Julgodis:

  smörlindat smör med smörfräs
  -Köp smör.
  -Fräs upp allt smör i rikligt med smör.
  -Dela smöret i lagom stora bitar.
  -Linda in smörbitarna i smör.
  -Kyl de smörlindade smörbitarna i kylen några timmar.
  -Smält smör och häll upp i en skål.
  -Doppa det smörlindade smöret i smöret och njut.

  Tänk på att linda smöret medan smöret är varmt så att delar av smöret smälter och blandas med smöret.

  Nyttigt och gott!

 97. matti skriver:

  Hohoho. Som tomten.

 98. stalle skriver:

  det heter inte smör. det heter schmööör.

 99. skräddarn skriver:

  om jag varit bq hade jag spelat:

  Peders Förlat
  weakling keep blinking
  Loneliness Abandons The Lonely
  Today I Will Dress Up
  bear quartet international airport

 100. Skamsen skriver:

  Bo Ek: Det är den vegetariska varianten. Godare med fläskkött.

 101. matti skriver:

  Ungefär som Jesus sa till sin farsa när han hängde på plusset: Det är fullbokat.

  27/12 alltså.

 102. skräddarn skriver:

  fuck.

 103. stalle skriver:

  ingen biljett skräddarn? min sambo kommer nog inte utnyttja sin ety hon inte gillar skränig musik framförd av gamla göbbar. ska du ha?

 104. P skriver:

  Kuken.
  Skulle kanske ha bokat biljett innnan man började traska norrut.
  Jaja, kanske lika bra för plånkbokens skull. Nu har man råd att köpa virke till julgroggen i stället.

 105. matti skriver:

  Ja, alltså. Med smicker går allt…

 106. P skriver:

  Ni får ta och komma till Storsjöyran i sommar. Vi har ju inte haft äran att ha med BQ på affischen sen 1997.

 107. stalle skriver:

  min extrabiljett gick som schmööör i solsken

 108. Franz skriver:

  The evidence shows that the murder was committed in the following manner:
  Schmör, the murderer, took up his post about nine o’clock one night in clear moonlight by the corner where Wese, his victim, had to turn from the street he lived in.
  The night air was shivering cold. Yet Schmör was wearing only a thin blue suit; the jacket was unbuttoned, too. He felt no cold; besides, he was moving about all the time. His weapon, half a bayonet and half a kitchen knife, he kept firmly in his grasp, quite naked. He looked at the knife against the light of the moon: the blade glittered; not enough for Schmör; he struck it against the bricks of the pavement till the sparks flew; regretted that, perhaps, and to repair the damage drew it like a violin bow across his boot sole while he bezant forward, standing on one leg, and listened both to the whetting of the knife on his boot, and for any sound out of the fateful side-street.
  Why did Pallas, the private citizen, who was watching it all from his window near by in the second story, permit it to happen? Un-riddle the mysteries of human nature! With his collar turned up, his dressing-gown girt round his portly body, he stood looking down, shaking his head.
  And five houses farther along, on the opposite side of the street, Mrs Wese, with a fox-fur coat over her night-gown, peered out to look for her husband who was lingering unusually late tonight.
  At last there rang out the sound of the door bell before Wese’s office, too loud for a door bell, right over the town and up to heaven, and Wese, the industrious night worker, issued from the building, still invisible in that street, only heralded by the sound of the bell; at once the pavement registered his quiet footsteps.
  Pallas bent far forward; he dared not miss anything. Mrs Wese, reassured by the bell, shut her window with a clatter. But Schmör knelt down; since he had no other parts of his body bare, he pressed only his face and hands against the pavement; where everything else was freezing, Schmör was glowing hot.
  At the very corner dividing the two streets Wese paused, only his walking stick came round into the other street to support him,. A sudden whim. The night sky invited him, with its dark blue and its gold. Unthinking he gazed up at it, unknowing he lifted his head and stroked his hair; nothing up there drew together in a pattern to interpret the immediate future for him; everything remained in its meaningless, inscrutable place. In itself it was a highly reasonable action that Wese should walk on, but he walked on to Schmör’s knife.
  ’Wese!’ shrieked Schmör, standing on tip toe, his arm outstretched, the knife sharply lowered, ’Wese! You will never see Julia again!’. And right into the throat and left into the throat and a third time deep into the belly stabbed Schmör’s  knife. Water rats, slit open, give out such a sound as came from Wese.
  ’Done’, said Schmör, and pitched the knife, now superfluous blood stained ballast, against the nearest house front. The bliss of murder. The relief, the soaring ecstasy from the shedding of another’s blood! Wese, old night bird, friend, and house crony, you are oozing away into the dark earth below the street. Why aren’t you simply a bladder of blood so that I could stamp on you and make you vanish into nothingness? Not quite all we want comes true, not all the dreams that blossomed have borne fruit, your solid remains lie here, already indifferent to every kick. What’s the good of the dumb question they are asking?
  Pallas, choking down the muddle of horror in his body, stood at the double-leafed door of his house as it flew open. ’Schmör! Schmör! I saw it all, I missed nothing.’ Pallas  and Schmör   scrutinized  each other . The result of the scrutiny satisfied Pallas, Schmör came to no conclusion.
  Mrs Wese, with a crowd of people on either side, came rushing up, her face grown quite old with the shock. Her fur coat swung open, she collapsed on top of Wese, the night-gowned body belonged to Wese, the fur coat spreading over the couple like the smooth turf of a grave belonged to the crowd.
  Schmör, fighting down with difficulty the last of his nausea, pressed his mouth against the shoulder of the policeman who, stepping lightly, led him away.

 109. stalle skriver:

  okej, ”1970: the complete funhouse sessions” hade jag aldrig hittat om det inte var för spotify. vilket nörderi, men jag går ner mig lite i det faktiskt.

 110. skräddarn skriver:

  fuck igen då. tackar dock allra ödmjukast för omtanken stalle! någon annan vars flickvän har fått något roligare att göra den 27e?

 111. matti skriver:

  Men skräddarn, maila och se vad som händer.

 112. skräddarn skriver:

  ok.

 113. Benny skriver:

  Haha. Skåne, hjortbävring. Give me a break. Jag vaknade varje morgon hela mitt barnaliv med att dom sprängde bakom kullen, i brottet. Ni får ju morska upp er.

 114. skräddarn skriver:

  i’m in!

 115. stalle skriver:

  ojojoj, nu lackar det mot buffé.

 116. Revbensspjäll-Kjell skriver:

  Årets mest överskattade/irriterande

  Pascal-Galgberget, framförallt texterna.
  A Camp- att de gör comeback och att det är en nyhet värd att berättas. Att de spelar på Grammisgalan. Nina Perssons blotta uppsyn. Hennes perfekta ariska uppsyn och utstrålning.

 117. matti skriver:

  Ojojoj då.

 118. stalle skriver:

  kjell: rasist!

 119. Benny skriver:

  Kjell: Jag anar sånadär Lars Norén-judekomplex hos dig.

 120. ... skriver:

  jag har en bq biljett att sälja,, 30 kr , först till kvarn.

 121. vp skriver:

  ingår flyg från skåne t o r?

 122. Hans skriver:

  Fan att … inte ska dit. Jag hade bespetsat mig på att jonglera med honom.

 123. hjort skriver:

  Hjortbävring? Vafan är hjortbävring?

 124. matti skriver:

  Jag tror nog … kommer. Han har försökt smöra in sig, och han är uppskriven. Men han får fan betala. Råd har han, om han jobbar så hårt och mycket som han skryter med, medan vi konstnärer ligger hemma och vegeterar fram nytt för honom att vara avundsjuk på.

 125. matti skriver:

  Men det är fullt alltså. Överfullt.

 126. matti skriver:

  Annars håller jag med Kjell lite. Och han skriver ju att det är Nina som är arisk, inte att han själv gillar det. Så vem vet, han är måhända sionist? Fast äter de revbensspjäll? Eller heter?

 127. gummo skriver:

  Alltså, buffén. Om Stalle håller vad han lovar, då dör jag.

 128. vp skriver:

  äter inte alla revbenssjäll? sjukt annars.

 129. Bo Ek skriver:

  Ett lass rögad euouol senare. Med ägghalvor. Man kan dö av det. Man kan dö av allt på julbordet. Det är därför det är med på julbordet. Bröderna Teg försöker få en dum en att tro att löjrom hör hemma på ett julbord. Snickesnack säger jag. Inte kan man dö av löjrom. Det hörs tom på namnet. Löjlig rom. Inte på mitt julbord.

 130. gummo skriver:

  Idag åt jag biffar, köttfärsbiffar med fetaost. En konstig import till julbordet. Tur att det fanns vin. Och rökål. Jag hade dött annars. Sen blev det glass med grädde. Fan så gott. Men ingen schnapps. Schni schna schnappis.

 131. martin skriver:

  börjar man inte ledsna på att markus krunegård ska skapa ett nytt projekt att slå igenom med lagom till varje sommar? nu var det visst nån duo med jari på g?

 132. David skriver:

  Näe

 133. Mats skriver:

  Jari på G. Är det han som robban dealar brass med på den där klubben där Magnus Uggla spelar skivor och stöter på Niklas Wahlgren?

 134. kotletto skriver:

  Inte blir jag less, men det känns lite trist att Jari väljer second best hela tiden, när he’s got the whole word in his hand.

 135. Hans skriver:

  kotletto, det stavas ”snabba cash”.

 136. Sir Väz skriver:

  Är det inte dax att Jari börjar sjunga själv snart? Har han någon pipa, nån som vet? Tror säkert han har massa bra historier inanför sina revbenspjäll.

 137. kotletto skriver:

  Nä, det är inte cash Hans. Det är tillgänglighet och uppriktig uppskattning. En uppskattning jag för övrigt delar.

  Jo, han borde sjunga. Han har en fin röst.

 138. hjort, 24 timmar senare skriver:

  Ahaaaa, hjortbävring…! Bollen tog några omvägar och stannade för pilsner ett par-tre gånger, men nu är den hemma. Fan vad dum i huvet man är ibland.

 139. hjort skriver:

  Skönt att det alltid finns de som är trögare.

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1406517/3-aringen-heter-adolf-hitler

  Sickna jävla stolpskott. Rasistiskt eller ej så är det ju ett enormt fuck up att göra ett statement genom namnet på sitt barn. Åsnebajs ska ni ha, era jävla muppar.

  Bra skrivet på Fria förresten. Tänkvärt. Önskar att jag visste mer om hela grejen, får väl ta och läsa Aust vad det lider. Kanske får bli julboken i år.

 140. Bo Ek skriver:

  Fina namn. Tänk också på att Ulf Adolf Dinkelspiel är född 1939.

 141. ... skriver:

  bear quartet biljett säljes.. 25 kr. till luleåkonserten den 27 dec. först till kvarn

 142. vp skriver:

  ingår flygresa från skåne t o r, hotell med spabehandling och trerätters middag? i så fall kan jag eventuellt vara intresserad. förutsatt att man får bonuspoäng på resan. och att KBoi betalar.

 143. Steve Ignorant skriver:

  Aust bok är omöjlig att hitta nuförtiden. Slutsåld, stulen på biblo för jämnan. Men på TPB finns den som ljudbok. På svenska och allt.

 144. gummo skriver:

  Hmmm, Dinkelspiel är väl en judisk släkt? Ännu mer udda att döpa snubben till Adolf då.

 145. hjort skriver:

  Steve: Funkar för mig. Tack för heads up.

 146. gummo skriver:

  såg schyfferts show igår. det är något lätt surrealistiskt när en 40-åring, på fullaste allvar, försöker berätta för en publik bestående av andra 40-åringar vad det innebär att bli vuxen.

 147. stalle skriver:

  igenkänningsfaktorn är väl humorns byggsten numero uno?

 148. gummo skriver:

  men alltså, du måste förstå stalle, att det här var den delen av shown då han INTE skämtade. när han lite förnumstigt mässade vad vuxenhet innebär, att han hade nått den insikten.

  alltså, det var roligt och så när han höll på och var rolig. men när han var seriös påminde han mer om en nybliven doktorand i sociologi som skulle dela med sig av sina djupa insikter.

 149. matti skriver:

  Men är inte hans (min, din) generations problem just det? Att vi inte kan vara vuxna, inte tar ansvar? Att den här sorgsna tomheten som finns i det Schyffert gör finns i oss alla?

  Har inte sett showen och menar verkligen inte att du (eller jag, vi, ni) är lika honom i något specifikt. Men visst finns det något som gör lite igenkännande ont när man tänker på det?

  Att med alla våra nördkunskaper så är vi alla nyblivna doktorander. Alltså, utanför yrkeslivet. Karriär har ju många gjort. Det är i det personliga, rent av det privata som vi visar oss vara grunda. O-djupa. Och det känns inte helt bra.

 150. matti skriver:

  Det där sista till gummo, alltså.

 151. gummo skriver:

  Rätt, säkert, på ett sätt. Men när han droppar floskler som att ”att vara vuxen är att ta ansvar för sina handlingar”, så tänker jag att rätt många människor som kanske inte tillhör samma sociala klass som schyffert tvingades inse detta när de var 19. Eller när han lite förnumstigt säger att ”att vara vuxen betyder inte att man inte får vara tramsig”, då är vi faktiskt nere på UR-nivå, eller någon från Hasselakollektivet som föreläser som ”vuxenheten”.

 152. gummo skriver:

  och, bisarrt nog blixtrade du, matti, förbi under showen! på slutet, på ett foto.

 153. vp skriver:

  ikväll ska jag väga mig före och efter bordet. ska bli intressant att se hur mycket man kan äta.

 154. Pietetsfullt Renoverad skriver:

  Håll inne på piss, skit, rap och fis, så får vi en mer vetenskaplig siffra.

 155. stalle skriver:

  idag köpte jag hus, det var väl vuxet så säg?
  förresten, the fall. helvete vad mycket bra dom gjort. detta kommer ta tid att lyssna in sig på.

 156. skräddarn skriver:

  the fall är fan vuxnare än hus. en emotionellt omogen person kan säkert uppskatta att vara husägare, men kan hon på ett insiktsfullt sätt lyssna på fallet? tror icket det.

 157. stalle skriver:

  skräddarn: du menar ”grattis”?

 158. matti skriver:

  Grattis! Fan vad grymt. På din nya ort? Eller ny och ny, men jämfört med min i alla fall.

 159. matti skriver:

  Gummo: Jo. Jag bara, jag vet inte, känner mig lite juligt vemodig och förlåtande. Vet att det är fel, att du har rätt. Kan tänka mig att det är precis som du säger.
  Men med tanke på Schyfferts trackrecord, som bäst, roligast och mest framgångsrik på vad han är tar sig för så är det väl klart att han även är grundast.

 160. matti skriver:

  Stryk ”men ”i sista stycket. Jag ifrågasätter alltså INTE G:s analys.

 161. hjort skriver:

  Stort grattis till husköpet, stalle! Nu har du inte många fler vuxenpoäng att plocka alltså.

 162. stalle skriver:

  hjort: mest bara döden kvar nu

 163. stalle skriver:

  matti: ja, strax utanför stan

 164. Bo Ek skriver:

  Som jag sa till gummo tidigare idag, Schyffen eller vad han heter, är roligast och bäst när han är pastor Hannes och har en banan i brallorna. Han är inte så bra på allvar och behöver inte vara det heller. Fattar faktiskt inte riktigt varför han måste vara det. Har sett showen och de allvarliga delarna är rätt så mediokra. Och med allvarliga menar jag de bitar där han inte skojar utan pratar som Henrik 40 till oss alla. Det är klart att det alltid finns ett allvar i djupet i det han skojar om. Jag menar, om inte Dansbands-Roland i Torsk på Tallinn berörde med lite allvar skulle han inte vara hälften så rolig. Fösståruvajamenar?

 165. skräddarn skriver:

  stalle: ja, men självklart! grattis! jag längtar tills jag köper hus. då ska jag sitta å sura i gillestugan. jämt.

 166. Fredrik B skriver:

  Alltså, kan man verkligen bli SÅ vuxen att man uppskattar the Fall? Tanken svindlar…
  Fredrik B (1/2 husägare)

 167. Fredrik B skriver:

  Eller fan banken äger huset och jag halva skulderna???
  Surar i gillestugan med en StPeters Winter Ale.

 168. stalle skriver:

  fredrik b: det obegripliga är ju att man inte fastnade för the fall när man hörde dom för 25 år sen. å jo, man är väl egentligen inte husägare, utan snarare fastighetsskötare åt banken. dunkvin.

 169. gummo skriver:

  jag vet, lite larvigt patetiskt och så, men utan Bo Ek, vp, och fulljugge uppe i Luleå den 27e, känns det lite som Take That utan Robbie. Rätt bra, men inte perfekt.

 170. ... skriver:

  fast samtidigt tycker jag shyffert är en tönt, men hab är batre än alla oss på att föklara saker som är självklara . Det är vi dåliga på.

  Vi föröker att vara bätre än vad vi är, eller nåt. Ni har ju gått och tagit poäng om sådant, det har inte alla,

 171. kilo skriver:

  jamen nu tar jag låånghelg Och det firas som sig bör.
  Jag gillar Schyggbert, tycker att han gjort det bra. Att han varit med, t.o.m. förbättrats. Gillar också the fall nu, men inte när det begav sig. Var sak har sin tid, men på nått vis följer ens tid med en. Kitty Jutbring önskade alla cure skivor i julklapp. Tid är nog egentligen bara tid, säger inget om oss. Jag är nog nu som jag varit mest. Kanske lite mer bitter.

 172. gummo skriver:

  men vilket tjafs om schyffert. till och med ”mendurå!”-argument.

 173. matti skriver:

  schyffert, eh, schmyffert.

 174. gummo skriver:

  julmiddag igår, med fri bar.

  tur att man har karaktär.

 175. Benny skriver:

  Jag bryter typ ihop när jag hör O helga natt, det är något som riktigt spöar skiten ur mig i den sången.

  Men hönni, till sommaren öppnar brorsan ölcafé i Kboikrona, krögare som han är. Då ska vi alla åka dit och dricka fin öl i -m å t t l i g a- mängder. Sådant vare Hans ord,

  herre Gud vi tackar dig.

 176. En vän i Köpenhamn skriver:

  The Fall: Måste komma med en kommentar äntligen, har ju nog sådär 100 Fall alster + löjligt många bootlegs.
  Och för att summera:

  Tidiga peridoen: Slates, Hex (Dragnet har aldrig fastnat här)
  Beggar Banquet skivorna: Bend Sinister, Frenz Experiment
  Tidigt 90tal: Code Selfish (fast många säger Infotainment Scan, och Extricate som jag inte ), The 27 Points.
  Sen 90: Levitate, The Marshall Suite (när Julia Nagle var med)
  Tdigt 00: Unutterable (bäst!), The Real New Fall LP
  Sena 00: Imperial Wax Solvent

  Bästa (lilla) comp: 50.000 Fall Fans can’t be wrong.
  Bästa comp, där du får ALLT: The complete Peel Sessions 5cd box (24 Peel sessions, många versioner bättre än på skiva, tx Blindness, som nog är en av dom 5 bästa Fall låtarna, nånsin, men som blev vansinningt urvattnad i Fall Heads Roll skivan som kom i 2005.

  God jul

  Apropos den 27.: âr det nån som spelar in kalaset, så man kan njuta av det sen?

 177. En vän i Köpenhamn skriver:

  Extricate, som jag inte orkar med pga den jävla fiolen. Så skulle det se ut…

 178. matti skriver:

  Men på Fall Heads Roll är ju What About Us med, en av deras bästa låtar öh. En av 15 i alla fall. Och på Shift-Work är ju Edinburgh Man med, och det gör den till en av de bästa skivorna. Curious Oranj är ju också mäktig.

  Men alltså, jag är ju ganska sent in och gillar därför de senare skivorna lite mer. Jag antar att det är fel.

  Bästa låtarna är annars Bingo Masters Breakout och Industrial Estate. Den förstnämnda var med på Burning Ambitions-samlingen, en punkhistorisk historia på vinyl, den hörde jag någon gång kring 85 kanske, första gången. DEn senare var med någon av Rough Trade-samlinharna, Rock n Roll tror jag. Så jag gillar dem verkligen, men har inte grottat ner mig så där härligt som jag gjort i, tja, Trelldom eller Smiths. Ännu. Det är bara en tidsfråga antar jag.

  Annars: jag ttycker Convoj-skivan är så innihelvete bra. Vill skriva om den men kan inte riktigt formulera ännu. Den är så där enormt Lulisk, om ni fattar. Angry Brigade, Elite, Lucifer Over Luleå etc.

 179. matti skriver:

  Har till sist äntligen kollat ikapp och igenom Dexter säsong tre. Alltså, jag älskar den där sortens slut. Säger inget mer, ni kanske inte har sett ännu.

 180. Anonym skriver:

  Inget fel i att föredra sen Fall jämnfört med gammal Fall. Lite annorlunda bara. Men, julklappstippset är & blir ända Peel Sessions boxen. 97 låtar. 16.99 pund. Smakprov
  http://www.youtube.com/watch?v=FXtE2bkhAec

 181. En vän i Köpenhamn skriver:

  Ja, anonym, det var ju jag det, Christopher heter jag.

 182. matti skriver:

  Säger det igen: det är nu proppfullt den 27:e, mer än så till och med. Se till att vara där klockan åtta, alla ni grymma människor som bokat i förväg. Banden börjar spela tidigt. Dörrarna stängs efter ett tag, för alla som jobbar vill kolla på banden, ser ni. Så ingen hoppas i onödan.
  Och det är HELT omöjligt att betala med kort. Det kommer bli väldigt varmt, ni kan behöva handla något att dricka. Tänk på det.

 183. ... skriver:

  jag har ingen biljett..

 184. Anonym skriver:

  Det bästa med att köpa riktig prinskorv är att man egentligen aldrig behöver tugga. Det är mer bara att andas in den, i ett enda långt snöre. Doften av korven räcker.

 185. Anonym skriver:

  Benny sa det där.

 186. Joachim skriver:

  Skönt att vara tillbaka i norrbotten. Igår kom det t ex fram en dyngrak raggare, stannade framför mig och sa: ”Jahaaaa. Här kommer ni, kommunisterna…”

 187. Joachim skriver:

  Någon som var där? Det verkar ju väldigt roligt.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=866173

 188. Benny skriver:

  Gumbo: Jag skickade dig ett sms tidigare, har jag rätt nummer?

 189. matti skriver:

  …: Det har du visst det.

 190. gummo skriver:

  jajamen benson, det ordnar sig alltsammans för min del ändå.

 191. hjort skriver:

  Så har det blivit den där tiden på året då man inte kommer kunna ge datorn särskilt mycket uppmärksamhet till förmån för släkt och vänner, så jag tänkte bara titta in och önska er alla en riktigt god jul och en grym kväll den 27:e.

  God jul på er allesamman!

 192. Benny skriver:

  Om det är någon som vill tävla julaftonsmeny med mig, är det bara att ringa. Min är ungefär hur tight som helst.

 193. Skamsen skriver:

  Medan ni tittar på bq i jul har jag det mysigt på annat håll. Då kan det se ut så här: http://www.santasm.net/

  God jul. Puss och kram.

 194. matti skriver:

  Hann inte göra någon jullåt. Kanske, kanske nyår då. Sorry. Men god jul i alla fall.

 195. gummo skriver:

  God jul, allesammans.

 196. Sebastian Vinterek skriver:

  Det är ingen som har en biljett över och till salu?

 197. vp skriver:

  jag har tyvärr bara spapaketet, där ingår flygresa skåne t o r, hotellnatt med turkiskt bad och massage, trerätters middag samt biljett till konserten.

 198. Joachim skriver:

  För alla er som missar den 27e tänkte jag, utifall jag inte blir stoppad av bandet, dokumentera hela spektaklet med skönt skakig handkamera från 99.

  God Jul på er, nu blir det julskinka för första gången sen 2001 då jag blev vegeterian.

 199. Benny skriver:

  Å jag tänkte skriva en dikt om spelningen, som jag lägger upp på lämpligt forum.

 200. Bo Ek skriver:

  Jag firar jul.

 201. P skriver:

  God Jul.
  Åssåvidare.

 202. matti skriver:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2374&a=867557

  Pratade med Björn igår, då skulle han åka och spela upp de sista mixarna för Alf. Hörde en av dem och det är det finaste jag någonsin hört.

 203. Benny skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=IPjeQbiOrbs

  Om någon har glömt – vi firar alltså jul för att minnas första gången knugen gick under tunikan på tyskan, och allt det ledde till.

 204. kilotin skriver:

  Nej. Skit också. En stor förlust.
  Natten går till Alf.

 205. matti skriver:

  Tack, alla somSMSar god jul. Inga pengar på mobilen, och de jag fått av hittills läser här emellanåt iaf. Tackartackar.

 206. skräddarn skriver:

  jaha, vad är det som gäller för morgondagen nu då? ska alla i publiken klä sig vitt, eller är det fri klädsel? jag börjar i vart fall bli så in i h…e peppad!

 207. Benny skriver:

  Jag ska vara helt klädd i öl.

 208. matti skriver:

  Jag funderar på att vara klädd, ja.

 209. kilotin skriver:

  Håller med, klädsel: Ja.

  Jag är lite nervös faktiskt. Känns på förhand lite som en sån ”alla var där”-fest. Som man fortfarande kommer kallprata om efter tio år eller så. Nå, hur full tror ni är brukligt imorgon då? Det får ju inte bli en ”MABD-release” för min del… :blush: :rolleyes:

 210. Skamsen skriver:

  Jag hoppas ni får det trevligt.

  Tänk på mig om bq spelar Capable. Skrev lite om den i somras om någon minns. Jag passerade singeltioårsgränsen för en tid sedan och plötsligt har texten fått en ny mening för mig. I stället för kommunikation med omvärlden där man försöker förklara att man kan älska och är älskvärd har den förvandlats till ett inre mantra som jag använder för att övertyga mig själv om att jag fortfarande har förmågan att älska. Det känns tyvärr inte självklart längre.

 211. matti skriver:

  Cash is King. Viktigt.

 212. skräddarn skriver:

  luleå kommer om hundra mil. ses i kväll.

 213. En vän i Köpenhamn skriver:

  Kommer nån spela in konserten?

 214. gummo skriver:

  Bwah. Vad är väl en missad BQ-spelning anno 2008? Utan Forsling? Utan Nordh? Utan Jerry? Utan Jejje? Som att gå på en konsert med Boney M anno 2008, kanske?

  Förbannade flunsah.

 215. Kalle skriver:

  Är det bara jag som saknar I Spy, Propagandhis förgreningen? Hopppas o förväntar mig kvällens spelning för alla oss fattiga som inte kunde åtnutja (är det ens ett ord) densamma.

 216. matti skriver:

  o ye.

 217. gummo skriver:

  05:07: ”o ye”?

  Den som känner sig hugad får gärna knåpa samman en lite utförligare recension av gårdagens aktiviteter.

 218. Skamsen skriver:

  Även jag är nyfiken över vad som hände i går.

  Kalle: I spy var jättebra. Todd är ju med i Propagandhi nu, som blivit sämre. Cowboys and indians har jag för mig att min favoritlåt hette. God, country, family eller vad den nu hette var också grym.

 219. P skriver:

  Ok. Hur gick det?
  När bakfyllan lagt sig får ni som var där gärna spä på ångesten över missen med låtlistor åssåvidare.

 220. matti skriver:

  Alltså, det var svinigt roligt.

  1. Super Confidence
  2. Trust Island
  3. Before the Trenches
  4. I’m Still Her
  5. Load It
  6. Elvis Beach
  7. Today I Will Dress Up
  8. Spoon
  9. Little Ghost
  10. Placard
  11. Private Sue
  12. Euthanasia
  13. If You Have A Heart
  14. Put Me Back Together
  15. Grammar
  16. Blizzard

  Personligen mest nöjd med If You Have A Heart, Euthanasia och Blizzard. Och att jag fick träffa så många fina från långt bort också.
  Allting filmades och spelades in. Men jag vet inte hur det blev. Nåt You Tube-klipp borde väl någon kunna lappa ihop åtminstone.

 221. kilotin skriver:

  Även jag är nyfiken över vad som hände igår.

 222. matti skriver:

  kilo: du var så fin och bra. allt är lugnt. du gjorde gott intryck på en hel massa folk. inte oroa sig nu.

 223. skräddarn skriver:

  pros: spelningen, låtvalet, den goda stämningen, publiken, personalen, lokalen, operan, mariestad, heineken, smålands, tuborg
  cons: full som en koltrast

  skräddarn tackar alla inblandade för en strålande insats!

 224. Erika och Olov skriver:

  Matti, du glömde Speedy, den perfekta avslutningen på en underbar spelning. Billig bra öl gjorde sitt också. Nästa gång ni spelar vill jag (Olov) försöka mig på trumpeten på if you have a heart, vilket är den enda låten jag kan på trumpet, förutom melodin till over the rainbow. Förslagsvis på en spelning lite mer söderut.

 225. David skriver:

  Det var faktiskt magiskt igår. Bäst öppningslåt, bäst sång, fullast trummis och nästan ingen bortglömd text. Little Ghost i live-tappning var dessutom så mycket bättre än jag nånsin kunnat ana.

 226. vp skriver:

  stod sparvel upp hela spelningen?

 227. stalle skriver:

  nä, men det gjorde jag.

 228. stalle skriver:

  kilotin = mannen i röda träningsoverallsjackan med de stora gesterna?

 229. stalle skriver:

  byt ut med mot och

 230. matti skriver:

  Japp.

 231. gummo skriver:

  fan. att jag inte trotsade ledsmärtan och den lätta febern. i vanliga fall, när jag ser BQ, avslutar de seten efter tre låtar, eller står ihopkrupna längst bak på en scen, rädda för lite regn.

 232. stalle skriver:

  kilotin = kung

 233. hjort skriver:

  Grymt att det blev grymt. Men det är ju själve jäfvelen att man inte kunde ta sig upp själv.

 234. Kryper fram ett tag från under skammens sten.
  Jag ÄR sämst. Var så sjuuukt full.
  Inget romantiserande alls faktiskt. Fram till BQ-spelningen, älskade alla, ni var bäst. Från spelningen och frammåt: Minns nästan inget (och önskar att jag inte kom ihåg resten), ångrar allt. Sämst. Ridå.

 235. skräddarn skriver:

  JAG var fullast, snackade mest goja och allt det där, men det gör inget. alkohol i sådana mängder gör sådant med en. alla vet det. alla dricker ändå. eller inte alla, men jag i alla fall. man är inte sämre människa för det, möjligen lite festligare.

 236. Magnus skriver:

  JAG var också fullast! Jag vaknade upp dagen efter och hade ont överallt. Men jag minns ändå att det var väldigt fint! Sjukt jävla kul att få höra I’m still her. Tack så mycket! Nu hoppas jag verkligen på fler spelningar och en ny BQ skiva nästa år. Kärlek till er!

 237. Skamsen skriver:

  Gott nytt år allihop. Det är alltid roligt att läsa vad ni skriver här även om jag inte förstår allt det interna och allt snack om obskyra band. Hoppas ni har det bra. Kram.

 238. Måns skriver:

  någon med erfarenhet som har koll på några bra arrangörer att kontakta för småspelningar i nordnorge (Troms, Nordland) och Sverige ner till typ Östersund? Har tömt internet nu känns det som, och vill ha mer.

 239. Måns skriver:

  …och gott nytt år

 240. hjort skriver:

  Gott nytt till er alla och alla ni bryr er om. Och alla andra med förresten. Varför vara knusslig?

  Za zdaróvja!

 241. David skriver:

  En pizzatallrik till bredden fylld med rösti, lövbiff och gräddsås känns som en värdig avslutning på 2008. Gott Nytt År!

 242. stalle skriver:

  gott nytt år då

 243. kilotin skriver:

  Gott nytt år

 244. vp skriver:

  det vetefan. kanske.

 245. stalle skriver:

  lite tidigt att dra nåra slutsatser, det kan du ha rätt i.

 246. Bo Ek skriver:

  2009 – Grisens och fläskets år.

 247. Joakim skriver:

  Fan vad skoj med nytt material! Ulf Rockis Ivarsson är ett producenttips som borde passa. Han håller på och pillar med Thåströms nya platta visst och så har han gjort the Scrags skiva. Plus att han lirar bas på Ossler – Ett brus. Bra skit.

 248. Benny skriver:

  Som proffs i etik och känslor, måste jag säga mot dig Boozer. Grisen blir ledsen av fläsket, fläsket gillar inte alls grisen. Dom är inte alls kontanta. Du får välja, jag tror det kommer gå bra.

  Jag började ju gråta på BQ-spelningen. Bästa jag gjort 2008. Tack, ni är himla bra. Att jag däremot söp bort känseln vilket medförde jordens värsta förkylning, det hamnar på revideringslistan.

 249. Benny skriver:

  Gumbo: Skicka upp allt knark du har kvar från din förkylning, i Docksta kör dom bara på supen.

  Adressen är

  Docksta
  åttasjustjärnastjärnahakkors. Märk kuvertet ’Sundströms pojken’.

 250. Bo Ek skriver:

  Inget fläsk utan gris.

 251. Benny skriver:

  Jag skulle ha valt grisen. Så mycket mer fläsk!

 252. hjort skriver:

  Grisar är ju allätare och potentiella kannibaler, klart grisar och fläsk går ihop hur man än vänder på steken.

 253. stalle skriver:

  jag läste: gissur är ju allätare…

 254. David skriver:

  En gris är en gris är en gris.

 255. gummo skriver:

  tack för kaffet.

 256. Bo Ek skriver:

  Nu blir det ärtsoppa på kvarbliven skinka. Gött gött.

 257. Benny skriver:

  Jag har bara efterbliven skinka kvar. Så det får bli det, med lite Johnnys på.

 258. Benny skriver:

  Jag har aldrig sett maken till seriemördare.

 259. gummo skriver:

  Det är för att det är så få kvinnliga seriemördare, och de få som finns är sällan gifta.

 260. skräddarn skriver:

  jag gillar den tredje delen. särskilt inslaget om bandet.

  man faan vad bra frozen river är då! alltså riktigt bra.

 261. matti skriver:

  å vad sorgligt, vp.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig