Livet, en drone (+ turné)

Det finns något slags grundläge: missförstådd, kanske. Eller mindre värd. Ibland tänker jag att det beror på klass och ibland tror jag det beror på varifrån en kommer, exempelvis Norrbotten, Luleå, Tuna. Som om det inte i sig skulle vara klassmarkörer.

Hursomhelst så påverkar det det jag gör, orsaken är kanske inte så intressant. Eller så är den det. Det går såklart att säga att det ändå är resultatet som räknas. Lite sådär i linje med det akademiska och objektiv sanning. Man bör bedöma verk och ej verkställare. Men ärligt, hur är det ens möjligt? För mig bryts det ned i två delar. Är man intresserad vill man veta mer. Då sipprar så småningom information om upphovshen in i verket. Alltså, fördjupad kunskap omöjliggör objektivitet. Men objektivitet är absolut nödvändigt när det kommer till att avgöra verkets värde. Fast vad är värdet då? Vad är mer värt än annat? Finns det fasta parametrar att ta ställning till? En kravlista, liksom. Och ju fler och mer trovärdigt verket uppfyller dessa krav, desto bättre är verket.

Kraven är kanske; originalitet, uppriktighet, mod. Men vad betyder de orden egentligen?

Eller så är de: allmängiltighet, förmågan att beröra och förmågan att stå på egna ben utan ekonomiskt stöd. Det låter ju såklart flummigt. Borgerligt, rentav ekonomistiskt och höger.

Även om jag kanske tycker att det senare är fel så är det antagligen den vanligaste synen på kultur. Och det är ju fullt möjligt att byta orden så de passar bättre ihop med den politiska åskådning en vill associeras med. För det är ju oundvikligt, särskilt i dessa tider. Allt har politiska konnotationer och undertoner. Till och med Lotta Engberg är politisk. Till och med Gladiatorerna och nyfödda barn har en politisk dimension. Det där med ”att stå på egna ben utan ekonomiskt stöd” tillexempel. Om jag skrev autonom i stället så blev det ju direkt en annan ton. Och om jag med allmängiltighet menade ”alla i exempelvis punkscenen” och med förmågan att beröra inte särskilt menade hjärta och smärta och svensktopp utan kanske lika gärna att gå rakt igenom den högst individanpassade, smala rutan som heter youtube, som Huggy Bear live i Skottland 1992, eller Good Throb live i London 2014, eller Current 93 live i Halifax 2013. Et cetera.

Så vad vill jag säga egentligen, jag vet inte. Min avsikt var egentligen den att jag skulle påminna om spelningarna här till höger, höstturnén. Samt att skriva lite mer personligt om vad jag håller på med nuförtiden. Vilket är att jag jobbar oavbrutet utan att hittills tjänat nästan något alls. Det var antagligen Begmanstipendiet som försatte mig i den situationen: två och en halv vecka utan inkomst, utan att hålla på med flera saker samtidigt, sätter sina spår.

Den var mäktig, Fårövistelsen. Och den fick mig att fatta något slags beslut. ”Något slags”, för jag har inte riktigt kunnat formulera det ännu. Eller så formulerade jag det för en sisådär 30 år sedan. Men det går lite ut på att inte vila förrän jag fått sagt det jag vill få sagt. Med den oundvikliga följden att ju mer jag försöker ju mer förändras det jag verkligen vill säga, lite som här ovan. Lite att frågorna har inga svar, de får egna liv och ställer egna frågor. Men rent faktiskt så gjorde jag och Petter Granberg nästan en hel skiva på Fårö. Vi skrev och spelade in ett femtontal låtar och fortsatte sedan i Luleå och det är kanske inte klart ännu, men det är långt gånget. Det är försent för abort.

En måhända morbid liknelse, men jag tänker någonstans att skivor, för mig, är som barn. Att alla skivor, all konstnärlig verksamhet, är samma barn, kommer ur samma genbank liksom. Och kom jag fram till något specifikt på just Fårö, vad gäller mig själv som förälder till skivor, så är det nog att jag aldrig tänker backa från dem på grund av rädsla för pretentioner, av rädsla för hur jag kanske framstår i andras ögon, av rädsla för att visa hur jag känner för mina barn, min totala kärlek och hängivelse till dem. Och om det inte framgått innan så gjorde Bergmanstipendiet underverk för min hybris. All Time High, som ni märker.

I november släpper Wahlström & Widstrand en samlingsvolym med mina diktsamlingar, alla i en. Den heter: ”Vart ska vi det vet jag men när är vi framme”.

Sent i januari kommer skivan jag gjorde tillsammans med Råd Kjetil Senza Testa släppas, ”Levande död i Norra Norrland” heter den, bolaget som ger ut det mästerverket heter Lamour. Ja, det är ett mästerverk.

Innan dess kommer det nog en EP med Södra Sverige, vi ska spela in den om någon vecka, bara nya låtar (om någon fått för sig att det var ett ”projekt”, alltså).

Och jag har fortfarande en massa låtar som inte kommer med på min och Petters helt elektroniska skiva, och jag har för avsikt att spela in dem med, men den inspelningen är just nu ett embryo som ligger och skvalpar skönt och oskuldsfullt i mig.

Men för att återknyta så vill jag säga att det där grundläget är oförändrat, oavsett vad det beror på. Jag kan tänka mig att Håkan Hellström efter publikrekordet på Ullevi i somras mest av allt tänker på de eventuellt sura miner den spelning gav upphov till. Att visst gödde den hans ego på ett skönt sätt, men ändå. Att oron, olustighetskänslan dominerar. Tanken på att ju fler som älskar en också innebär att fler inte gör det är den som dominerar. Det går inte, jag kan inte, säga varför det är så. Men varje gång är en ny gång, alla barn är olika, trots att vi är samma gamla neurotiska personer som vi var innan. Livet, levandet, är ju minimalistiskt på det viset. En drone. Ett ljud som förändras, inte på grund av dess källa, utan på grund av exakt allt det kommer i kontakt med.

Men hej då,
Matti

 

PS. Här är höstens alla turnédatum:

Mattias Alkberg solo

24/10 – Föreningsgatan 7, Luleå (akustiskt)

31/10 – Stensökrogen, Kalmar (akustiskt + läser dikter)

01/11 – Blå båten, Malmö  (akustiskt + läser dikter)

02/12 – Väven, Umeå (akustiskt + samtal med Annika Norlin, Athena Farrokhzad, Sebbe Staxx och Po Tidholm)

Mattias Alkberg/Södra Sverige

08/11 – L’Orient, Linköping

21/11 – Storsjöteatern, Östersund

22/11 – Scharinska, Umeå

27/11 – Debaser Medis, Stockholm (med Hurula)

28/11 – The Tivoli, Helsingborg

29/11 – Babel, Malmö

05/12 – Satin, Örebro

06/12 – Söders källa, Gävle

637 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. stalle skriver:

  den 21 ses vi. då kan vi öla och snacka skit.

 2. matti skriver:

  så kommer det bli stalle.

 3. matti skriver:

  Mer på temat hybris, det här är ju klassisk tv ändå! http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/kritik-mot-invigningen

  Tänk Siewert Öholm, hårdrock, videovåld.

 4. stalle skriver:

  det är så jäkla skoj med sån här panik, fast ändå skrämmande på nåt sätt.

 5. H skriver:

  Jamen visst spelade Södra Sverige en ny låt i Göteborg? Väldigt dischargiga riff till icke-dischargiga trummor. Eller så får jag skämmas nu. Tyckte den var bra oavsett i alla fall.

 6. Conny skriver:

  Jag ligger här och snittar.

 7. stalle skriver:

  conny har börjat sniffa. gör nåt nån.

 8. Hr KBoi skriver:

  Jaså, är det här ni är?!

 9. TP skriver:

  Jag lyssnar på Christine the strawberry girl och vill få hybris.

 10. MP skriver:

  Göteborg är tydligen det nya Norrland
  Ni skiter i oss

 11. matti skriver:

  Det var en Discharge-cover! Här står jag och glor hade jag översatt den till.

 12. matti skriver:

  Vi har ju spelat i Göteborg två gånger sedan i augusti!

 13. H skriver:

  Jamen då var i alla fall dischargiga riff en korrekt analys, haha.

  Ikväll önskar jag att jag vore mindre envis och tjurskallig, men det önskar jag ofta.

 14. matti skriver:

  Pärlan ni jagar skakar under min lugg

  (citat ur minnet)

 15. stalle skriver:

  var tvungen att kolla, sorry. ”pärlan dom jagar”

 16. matti skriver:

  Just ja, dom vare.

 17. matti skriver:

  I morgon skulle jag spela akustiskt på Föreningsgatan, med Utbrott och Baboon Show. Kör med band i stället. Dead Alkberg. Hård, diskant rock i Velvet Undergrounds/Modern Lovers anda.

 18. stalle skriver:

  rocka röven.

 19. H skriver:

  Håll i hatten, Matti kör skarpladdat.

 20. TP skriver:

  Dead Alkberg låter ju som bäst det. Och för att förtydliga – bandet alltså. Och influenserna förståss.

  Men annars kom jag just på att klarinett är underskattat och att nya Pere Ubu kanske är bra:
  http://open.spotify.com/track/66RcpVTsoqA5p0VzZ2ScqL

 21. matti skriver:

  Jepp skarpladdat, six shooter, six pistols, sex shooter.

 22. matti skriver:

  En dag blir det en skiva med Dead Alkberg. Jasså, var det där rockskåpet skulle stå., kommer folk säga. Jasså, är det här rocktåget går. Jasså, är det här Rock-Ragge bor. Allt det kommer folk säga och mer.

 23. Benny skriver:

  Stalle, kom ner på kustn och fiska lite med mig i helgen.

 24. TP skriver:

  Öring?

 25. Benny skriver:

  Jepp. Me flue.

 26. stalle skriver:

  hade vatt superskoj, men kan inte nu. raincheck på den.

 27. Benny skriver:

  Raincoats.

 28. skräddarn skriver:

  det är alltså Joe McPhee och Chris Corsano i Sthlm ikväll.

  sjunklina med streamer, händerna jävlat stelfrusna. Mmmmm.

 29. skräddarn skriver:

  åh vad kul med alla nya skivor förresten!

 30. stalle skriver:

  mats w sa han skulle skicka mig en eterkropptisha för nåt tag sen. det har dröjt men idag kom ett paket med fyra tishor, en till varje männscha i min familj. tror tamefan han fått storlekarna rätt också. nu är vi en enda eterkropp, vi fyra.

 31. Hr KBoi skriver:

  Jag fick en jag med, ursnygg.

 32. Hr KBoi skriver:

  Jag ingår alltså inte i stalles familj, en femte tisha skickade till Kärrtorp.

 33. stalle skriver:

  nog får du va med.

 34. Benny skriver:

  Flytlina med superpuppa, stort grunt delta med mycket smyg. Nu kanske ni tror att jag pratar snusk.

  Jag har också en Eterkroppstischa, ”om den är för liten kan du ha den på din kvinna”.

 35. skräddarn skriver:

  Ribba.

 36. stalle skriver:

  jag är sugen benny

 37. TP skriver:

  Benny & skräddarn: Finlirare, själv ska jag kasta i silverskedar i hård motvind. Blir väl resultatlöst som vanligt, men mer punk liksom.

 38. Hr KBoi skriver:

  Jag är föräldraledig varannan fredag och då brukar jag och min dotter åka och hälsa på mor och far. Då får jag chansen att läsa Dagens Industri Weekend. Gran Jadvall har verkligen lyft musikjournalistiken till nya nivåer. I dagens nummer skriver han ett femsidigt reportage om Sveriges nya stjärnskott Zara Larsson, en 16-åring från Enskede som fått en USA-hit. Och recensionsdebatten verkar ha tagit skruv. Jadvall sågar Jill Jonssons nya skiva med standards där hon ackompanjeras av Anders Berglunds orkester och Aretha Franklin som också släppt en skiva med standards. Härlig läsning!

 39. TP skriver:

  Fredag och 25 skivor beställda. Följer blint Grav Jadnall.

 40. stalle skriver:

  dj van garvall

 41. matti skriver:

  Inte på tal om rökning, men jag sa häromveckan till en att jag inte gillar reggae från 80-talet så mycket, men det var liksom en förenkling. Älskar 70-talsroots mer, sådär rent allmänt. Men den här Strictly Bubbling med Yellowman fick mig att minnas när jag köpte precis den split-LPn med honom och Josey Wales i högstadiet nån gång.
  Och när vi började lyssna på LKJ och Aswad och Steel Pulse och allt det där, via Madness och Specials och London Calling och Slits. Och det är ju bara England (inte Two Giants Clash), kom ju ännu mer svinbra från Jamaica. Kommer nog ett C-60 här så småningom. Bara slog mig. Ett minne som överväldigade mig.

 42. Benny skriver:

  Menade du LL Cool J? För i så fall förkortar du på tok för slarvigt.

 43. matti skriver:

  Här får ni. Allt från Inglan, utom Yellowman och Joesy Wales dårå.
  Vet ju inte hur ni har det där ni bor, men i Luleå spörregnar det på snöstormen som passerade i natt. Det sämsta vädret denna sida helvetet kan man lugnt påstå. Men jaja, ut i punknatten typ exakt nu. Ses vi inte på FG7 efter nio så kan ni lyssna på den här och drömma om upplopp. Eller annat om ni föredrar det.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3aGOqGxsIHFwA5Lu7j0hGX
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3aGOqGxsIHFwA5Lu7j0hGX
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3aGOqGxsIHFwA5Lu7j0hGX
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3aGOqGxsIHFwA5Lu7j0hGX

 44. Terje skriver:

  Den där högerkulturen. Jag är så uppriktigt nyfiken på vad den kan tänkas vara.

 45. skräddarn skriver:

  Shellac var grymma ikväll. Alltså riktigt grymma.

 46. skräddarn skriver:

  Terje: Da Buzz

 47. matti skriver:

  Samtidigt som Shellac (eller vad vet jag) Dead Alkberg. Som power trio. Och jävlar vad det var bra. På rikt! En av mina topp tiospelningar. Alltså, sjukt bra. Som att en kod äntligen knäcktes. Framåt från här.

 48. matti skriver:

  Undrar ni vad Dead Alkberg egentligen är? Det är det jag gör mellan skivor och skivturnéer. Det är ingen konkurens. Det är bara gamla låtar. Såttningen är helt öppen. Det är med band, det kan vara sex medlemmar lika gärna som tre.
  Man kan tro att det är Dead Kennedys som är idén med namnet (med tanke på min Begravning och så) men det är Grateful Dead, även om jag inte gillar dem så mycket, knappt ens alls. Men det är nödvändigt att det har ett namn, att det finns. För jag lever lite på att åka omkring och spela Ragnar på olika sätt, liksom. Och det är alltid annorlunda men nästan alltid bra. I kväll var det sjukt bra. Det var Anton Nyström på trummor och Jonatan Lundberg på bas. Jag spelade gitarr och sjöng. Att jag sjunger är det enda konstanten i bandet. Här är kvällens setlist:

  Sundbyberg
  Nåt i pajhålet
  Lys upp mig som en stjärna
  Haschkollektiv
  Vilken pärla
  Nere på parkeringen
  Jag är en antenn
  Ragnar

  Skända flaggan
  Fyllskalle

  Det var svinbra, fråga vem som helst.

 49. matti skriver:

  Fattar att det är viktigt, men nästan alla vet hur de ser ut. De tänker mycket på det och använder det. Jag fattar, det är djupt sorgligt, men jag fattar.

 50. matti skriver:

  Men de flesta på reggaelistan gjorde ju egentligen bättre skivor på 70-talet. Det är coolt på de första skivorna när de börjar spela 4/4, som i västerländsk rock, men det blir lite för mycket miditrummor och pads med deppiga ljud rätt fort. Sen dröjer det en bra bit in på 90-talet innan det blir fason på beatsen igen, när dancehallen förnyar genren.
  Pratar ju om någotsånär kommersiell reggae nu, alltså. Finns såklart gott om undantag, folk som fortsatte göra roots som vore de 1972-amish. Och i England kom ju junglen och trip hopen och det där, som ju har ett bra mycket starkare västindiskt arv än amerikanskt (som i hip hop).

  Äh, vad menar jag egentligen, bara att det är härligt med musik antagligen. Lyssna på Caught You Dancing med Steel Pulse, vilken genial låt, de där snea, sorgligt lyckliga licksen, verstemat. Och gitarrsolot. Så fint pyttelite ostämt.

 51. matti skriver:

  I dag börjar födelsedagssäsongen. Fyra av ongan mina fyller okt, nov, dec, jan.

  Nu har jag för tredje gången en 17-åring. Första gången för honom. Jag bara gråter, som på alla deras födelsedagar.

 52. Benny skriver:

  Precis vad man önskar i 17-årspresent, värsta pino-grinfarsan.

 53. kilo skriver:

  Hipp hurra för barnen!
  Och spelningen i lördags var helgrym.

 54. Hoya skriver:

  Lyssna på Darkstar en gång till och säg om det där! Det om att knappt gilla alltså.

 55. Hoya skriver:

  Dark Star
  /Vän av ordning

 56. matti skriver:

  Jag har en bekant, skulle säga vän men vi har väl aldrig riktigt umgåtts på tu man hand, som ovetandes fungerar som min mentor när det kommer till rootsreggae. Han har en så sakteliga växande playlist som innehåller typ allt. Ett tips om man vill gräva ner sig/uppstiga i ett drygt dygn.

  http://open.spotify.com/user/santelius/playlist/56xmPPR84qzzr69DxVY916
  http://open.spotify.com/user/santelius/playlist/56xmPPR84qzzr69DxVY916
  http://open.spotify.com/user/santelius/playlist/56xmPPR84qzzr69DxVY916
  http://open.spotify.com/user/santelius/playlist/56xmPPR84qzzr69DxVY916

 57. H skriver:

  Drygt hundra sidor kvar i John Lydons nya självbiografi nu. Mot slutet av 80-talet börjar det bli riktigt sorglig läsning. Stackars John! Han framstår som oerhört naiv och godtrogen, med ett återkommande dåligt omdöme och framför allt som så plågsamt ömhudad. Han beter sig ganska rövigt mot de andra i Pistols när de återförenas, sen är han superduperledsen när de åker hem från sista spelningen utan att säga hejdå! Men annars var boken bra så länge som PiL var bra.

 58. H skriver:

  skräddarn kan se fram emot ett kapitel mot slutet som till största delen handlar om tandhygien (mot slutet berättar han om hur han kollar upp leverfläckar på sin iPad). Det här är nog en av de babbligaste självbiografier jag läst.

 59. matti skriver:

  Jag tänker på hur det finns en andra (rent av en tredje) generation jeansjackepunk redan. Med det menar jag att Gorlla Angrep var första, Masshysteri/Bäddat var andra (eller första) och Vånna var andra (eller tredje). Är inte helt säker på kronologin ännu.

 60. matti skriver:

  Nu har jag i arbetet lyssnat på musik jag inte valt själv hela dagen. Då är det härligt att cranka upp min gamla Chad VanGaalen C-60 på förtan.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3qwjNgtHZHlEfh5r7CSplf
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3qwjNgtHZHlEfh5r7CSplf
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3qwjNgtHZHlEfh5r7CSplf
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3qwjNgtHZHlEfh5r7CSplf

  För ibland är surrealistisk pop om bland annat döden bättre än allt annat.

 61. TP skriver:

  Och jag undrar om någon sett 20000 dagar?

  Förresten, jeansjackepunkC60an feb. 2012 summerar ju allt snyggt och prydligt. Lyssnar då och då på den fortfarande.

 62. matti skriver:

  Tack för like på jjpc-60n. Men jag tänkernatt det kommit fler band efteråt. Som Västerbron exempelvis.

 63. H skriver:

  Jag tror det finns protojeansjacka (Gorilla Angreb), jeansjacka (Masshysteri) och postjeansjacka (Vånna inget).

 64. Conny skriver:

  Jag har hamnat med Iggy och New Values och tycker för närvarande att nästan all annan musik är hö.

 65. H skriver:

  John Lydon hatar England’s Dreaming av Jon Savage: ”It was narrow-minded, insular, anti-women, misogynist, and hence had no real understanding of the driving force of punk, that it gave women the opportunity for the first time ever in the history of pop culture to stand on the stage, the equal of men. […] It was an amazing achievement, one that took forever and ever, and should be admired and respected – all those great glorious punk women! Fantastic, amazing things they had to offer the world!”

 66. Simon skriver:

  TP, jag har sett 20000 dagar. Väldigt iscensatt och en smula konstlad men bra. Delvis på grund av just det. Rätt rolig in emellan åt också. Tyvärr var dom lite volymfega på Rio där jag såg den. Men jag tror det kan bero på apskaften i bostadsrättföreningen som äger huset biografen ligger i.

 67. stalle skriver:

  inte helt fel plejs conny, inte helt fel.

 68. matti skriver:

  Den här skivan, alltså men alltså: http://open.spotify.com/album/2YJFLMyzzZ2k4mhfPSiOj2

  Gitarren på Miss Lucifer’s Love, så jävla rått.

 69. TP skriver:

  ????????, ????? ?? ????? ????

 70. Hr KBoi skriver:

  Sykt. Har lyssnat asmycket på New Values senaste veckan.

 71. matti skriver:

  Jag ska typ roastas. Typ nu. Är svinnervös. Rapport efter tio, kanske. Om jag inte tatt mitt liv.

 72. matti skriver:

  Levande. Till och med nöjd.

 73. Tp skriver:

  Låter som en snällroast – de är de bästa. Trevligt att du lever också. Och när jag ändå smörar på så här: vilken sammanhållen och mysfin c60 oktober (den med TRex i början) förresten.

 74. H skriver:

  Lite rörigt i gästboken just nu, men jag säger det ändå: Raincoats återföreningsskiva växer så in i helvete för mig just nu.

 75. matti skriver:

  Ändrade turnédatum:

  Örebro flyttat till 5/12
  Växjö flyttat till 12/12

  Kan uppdateras ytterligare. Ändrar däruppe lite senare, pga inkompetent.

 76. matti skriver:

  Tp<3

 77. Benny skriver:

  Idag blev Nuon-affären en ÄNNU sämre deal, ytterligare avskrivningar på 13,9 miljarder (totalt 53 miljarder). Nuon köptes för 89 miljarder.
  Lite jämförelser, vad 13,9 miljarder är:
  Hela polisväsendet under 8 månader
  Två år kriminalvård
  Tio år av medlemskap i samtliga internationella organisationer som Sverige är med i.
  Försvar och krisberedskap i drygt fyra månader.
  Migration, 10 månader.
  Integration ett år.
  Tandvårdsförsäkring, 3 år.
  Studiemedel 1 år.

 78. Hr KBoi skriver:

  Stalle!!!!

 79. matti skriver:

  HAHAHAHAHAHA!!!

 80. matti skriver:

  Stalles alltså, inte Bennys.

 81. matti skriver:

  Fredrik Segerfeldt påstår att Kajsa Ekis Ekmans DN-krönika är en ”nyspråksfantasi” (som i 1984). Sedan skriver han:

  ”Medan fascismen är nationalistisk är liberalismen internationalistisk. Det är därför liberaler tycker att människans fria rörlighet över nationsgränser är antirasismens kärna. Där fascismen är monolitisk och auktoritär är liberalismen pluralistisk och rebellisk. Det är därför kapitalismen är så sprudlande. Medan fascismen är organiskt korporativistisk är liberalismen konkurrensinriktad, med kreativ förstörelse i centrum. Där fascismen är kollektivistisk är liberalismen individualistisk.

  Faktum är att Sverige de tre senaste decennierna har blivit mindre nationalistiskt, auktoritärt, korporativistiskt och kollektivistiskt, det vill säga mindre fascistiskt.”

  Jag vet inte var jag ska börja ens, så jag gör inte det. Men aldrig kommer vi mötas, höger och vänster. Pga jag vägrar prata med någon som säger att ”kapitalismen är så sprudlande”.

 82. Hr KBoi skriver:

  Men han är ju en riktig stolle Segerfeldt. Snacka om att läsa mellan raderna också.

 83. TP skriver:

  Ja herrejävlars, Segerfeldts osannolika text gör sig bäst mellan raderna.

 84. Simon skriver:

  Alla som jobbat för ett stort kapitalistiskt företag vet ju hur himla icke-auktoritär och individualistisk stämning det brukar vara på de arbetsplatserna.
  Sprudlande!

 85. H skriver:

  Och alla som haft en sprudlande känsla i magen vet hur himla ofta den har med pengar att göra.

 86. stalle skriver:

  den 25:e sprudlande, den 6:e not so much.

 87. matti skriver:

  Ser en massa liberaler på Facebook som går bananer över Ekmans text i DN. Plötsligt blev det uppenbart hur det fungerar. I min feed läser alla ETC. Verkligheten är en annan.

 88. stalle skriver:

  vad har du för mysko flöde? jag ser mest benny och mig själv.

 89. H skriver:

  Har nån här sett All We Have is Now av Alexandra Dahlström? Jag har inte, men jag är rätt sugen. När jag nu ska hinna gå på bio.

 90. Benny skriver:

  Båda har fel.

 91. matti skriver:

  Så kan det vara. Men kapitalismen och liberalismen är dessutom ond.

 92. Benny skriver:

  Sa anarkisten.

 93. Conny skriver:

  November är klart. Postar sen, numer får jag be snällt om att få ”låna” min egen dator när de är hos mig.

  Detta kan sägas, det blev nästan bara nytt. Hittade en del poppärlor, något punkgodis samt lite elektroniskt. Men mest av allt firar jag att ha med både A-och B-sidan från nya singeln med årtusendets hittills främste artist, som ju knappt är representerad alls på Spotify.

 94. Conny skriver:

  Ja, ungarna förståss. Som är hos mig.

 95. matti skriver:

  B: att han sa.

  C: men åh, säg vem du menar!

 96. matti skriver:

  Det här är så fantastiskt ändå! Helt ny power metal från Boden. Det är som att åka tidsmaskin till 1982. Alltså, 1982 i Boden.

  http://open.spotify.com/album/0iXlYZt9YUI0Ys3vnmGxly

 97. matti skriver:

  Hahaha! Mistänkte att det var han, men hittade inget. Svår att söka på ju, ”Prince”. Lite som T. Rex, T Rex, T-Rex och Marc Bolan. Fina låtar!

 98. Conny skriver:

  Ja, fast märkligt att välja att göra nya versioner på låtar från förra plattan! Som dessutom är en av hans allra bästa.

 99. Benny skriver:

  Men vafan, inget november heller? Jag har massor att göra!

 100. stalle skriver:

  novembra dig: spotify:user:staffan.e.andersson:playlist:7AMR3qmbP03iKUsNrbGcvB

 101. stalle skriver:

  jösses. jag hittade också bpb.

 102. Benny skriver:

  Tänker att de borde älska Arcteryx.

 103. stalle skriver:

  vi och dom. så skapar du bara klyftor benny.

 104. matti skriver:

  Världens bästa skiva har den senaste veckan varit Dread at the Controls med Mikey Dread (1979).

 105. matti skriver:

  Kalmar…

 106. skräddarn skriver:

  Veckans skiva är faktiskt Hookworms – Pearl Mystic.

  Veckans tv-serie är den här BSG. Borde ni kolla in. Helt fast.

  Veckans sämsta är alla som bara tänker på sig själva.

 107. matti skriver:

  Kalmar!

 108. matti skriver:

  Alltså, det var svinkul i Kalmar. Alla var snälla och jag spelade/läste i en och en halv timme. Äntligen. Har bara haft det dåligt här innan. Det har berott på Kalmar, det har berott på mig, men nu var det i alla fall svinbra.

 109. matti skriver:

  OBS glad, men det slog mig vad OTROLIGT många grejer jag hatar. Alltså, det måste vara oräkneligt jämfört med grejer jag gillar eller ens accepterar.
  För att inte tala om vad lite jag älskar. Av allt jag känner till överhuvudtaget älskar jag kanske 1 promille, om ens det. Det är kanske 60-70 människor och bärs, kaffe, nikotin, en del musik och några maträtter. Men sen alltså, oh my god!

  Är det så för er också?

 110. stalle skriver:

  fylltratt, klart det är så ungefär

 111. Anonym skriver:

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!! KOLLA MATTIS BLICK 0:20

 112. skräddarn skriver:

  The Woolen Men!

 113. matti skriver:

  Kalmar, på väg mot Malmö, lyssnar på Poison Idea och har det rätt bra. Skriver ni ner det, intresseklubben?

 114. matti skriver:

  Det här klippet med Tomas Ledin på Valand är det roligaste/värsta jag nånsin hört. Hög igenkänningsfaktor, blir nervös.

 115. Kille på WWW skriver:

  Grymt bra i Kalmar. Tack!

 116. matti skriver:

  Tack Kille!

 117. Anonym skriver:

  Man utklädd i gorilladräkt var så berusad att han inte hittade hem – fick sova i fyllecell i Kalmar.

  Mannen som var utklädd till gorilla hade varit på fest och var på väg hem, men hittade inte hem. Mannen som var mycket onykter knackade på fel dörr och när kvinnan som bodde i lägenheten öppnade såg hon ”gorillan” och larmade polis. Mannen kunde inte redogöra för var han bodde så han fick följa med till arresten för tillnyktring.

  Mannen är inte misstänkt för något brott.

  I övrigt rapporterar polisen att natten varit relativt lugn.

 118. matti skriver:

  Halvvägs in i kvällens show. Känns bra. Oh, jag är så entresang.

 119. H skriver:

  Gästbokar du under spelningen???

 120. Anonym skriver:

  H: går du på toan för att skita?

 121. matti skriver:

  Det var i pausen! Resten gick också bra.

 122. Anonym skriver:

  Man utklädd i gorilladräkt var så berusad att han inte hittade hem – fick sova i fyllecell i Malmö.

  Mannen som var utklädd till gorilla hade varit på fest och var på väg hem, men hittade inte hem. Mannen som var mycket onykter knackade på fel dörr och när kvinnan som bodde i lägenheten öppnade såg hon ”gorillan” och larmade polis. Mannen kunde inte redogöra för var han bodde så han fick följa med till arresten för tillnyktring.

  Mannen är inte misstänkt för något brott.

  I övrigt rapporterar polisen att natten varit relativt lugn.

 123. Johan skriver:

  En fin kväll på båten igår, tack!

 124. H skriver:

  Världshistoriensbästaband, 2 november 2014:
  1. Rolling Stones
  2. Swell Maps
  3. Raincoats

 125. matti skriver:

  Bäst kultur i världen helgen som gick

  1. Poison Idea
  2. The Wait (Killing Joke)
  3. Donna Tartt
  4. Poly Styrene
  5. Doctor Who

 126. matti skriver:

  Hade en smashing time, två, i Malmö och Kalmar. De här långa föreställningarna är fan kul.

  Tack alla som kom, och ni som bad mig komma!

 127. matti skriver:

  Nu är The Walking Dead rätt suveränt. Jag har läst hela serien också, alla nummer, och tycker det är fett hur de går liksom bredvid varandra. INGEN SPOILER!

 128. Tp skriver:

  ”Avril Altdelay” is an experiment with doppler effect and piano, created with the Max MSP software heres a mockup track i did before the swingpiano to see roughly what a piano would sound like with dopplereffect, made it in maxmsp and its a diff version of avril 14th. ” Grym!

 129. H skriver:

  Jag gillar Walking Dead till och med när det är dåligt.

 130. H skriver:

  Ja, Poly Styrene. Det är väl inte mer än en månad sen jag bara råkade upptäcka hennes soloskiva från 1980 när jag tittade på intervjuer med henne på youtube (ps, alla dessa sjukt smarta förstagenerationspunkare, är det världsunikt?). Lyssnade på den så sent som igår och det är som att den alltid funnits i mitt liv, liksom, varenda låt. För att den är så självklar, alla låtar är så självklara, arrangemangen, så intim utan att vara minimalistisk. Självklar, helt enkelt. X Ray Spex är förresten ett av få punkband som John Lydon uttrycker respekt för i den här nyutkomna självbiografin som jag har babblat lite om.

 131. TP skriver:

  X-Ray Spex! Hela min omgivning fattade noll när jag var helt besatt av Germ free adolescence under ett drygt halvår. Det är fortfarande en bra skiva.

 132. Conny skriver:

  Kvack. Polly Styrene’s solo-skiva från -80 har jag aldrig ens hört talas om. Skulle vara enormt spännande att höra.

 133. Conny skriver:

  Själv ägnar jag natttimmen här åt Lögnens Mästare med Underjordiska Lyxorkestern. Förr i tiden var både TT Reuter och den här 12″an väldigt ikoniserade, men min uppfattning är att de fallit i kollektiv glömska? Tänker att det delvisdels har att göra med Henrik Venants inte så Idol-mässiga sång, dels p.g.a. att inget finns på Spotify förutom en horribel Frank Zappisk TT Reuter-samling med hemska overdubs inspelade 15 år efter att skivorna släpptes.

  Hur som helst, speciellt b-sidan med ’Jazznegern’, ’Cowboyhatt’ och ’Genom dörren (del 1)’ är helt grymt bra. Det låter Public Image, Crass och Birthday Party om det. Falskt stämda orglar, orientaliska melodier, funkiga rytmer och taggtrådsgitarrer. Och man hör att det här bandet har spelat säkert 200 spelningar de senaste åren. Slutligen, varken förr eller senare har Henrik Venants sång funkat så bra som här: det är teatralt, men på det sättet som Nick Cave är teatral under BP-åren. Han sjunger med grymt självförtroende, och bryr sig inte ett smack om att det blir falskt och snett ibland.

  En svensk postpunkklassiker, lätt en av de 10 bästa skivorna i den genren.

 134. Conny skriver:

  ’Delvisdels’ är en nybildning som jag nyss uppfann av en slump.

 135. matti skriver:

  Ok, inspelning med Södra Sverige i dag. Valet är över, fuck tydlighet. Älska musik.

 136. matti skriver:

  Håller med om Lögnens mästare, grymt bra skiva.

 137. H skriver:

  Jag kan mejla Poly Styrene-skivan ikväll, Conny. Min egentligen enda relation till Henrik Venant är att jag lyssnar på ”Hör inte till” med TT Reuter ibland.

 138. H skriver:

  Korten på bordet: Jag är lite fördomsfullt inställd till den svenska postpunken, att den är som sämre varianter av det som gjordes bättre i England, Tyskland, Frankrike osv. Men jag har gärna fel.

 139. Bulis skriver:

  Jag kan bara inte tro det. S backade stort i landstingsvalet i Norrbotten och några inom V försöker därför få till en ”regnbågsallians” med M och Sjukvårdspartiet, för att ta ifrån S makten. Det är uppror i V därför och inom S verkar det finns planer på att avsätta det högst impopulära landstingsrådet, eftersom han uppenbarligen inte är så bra på att samarbeta med andra partier. Men lokaljournalistiken är helt off. Förstår inte ens att skildra avgångskraven på landstingsrådet och undersöker inte exakt vad som gick fel i förhandlingarna mellan S och V. Istället kallas S och V varandra ”kommunister”, ”antidemokrater” etc på Facebook. Väljarna får ju inga svar! Från någon! Vilket haveri för både de folkvalda och för journalistiken :((

 140. H skriver:

  Hej intresseklubben! Jag har köpt Prärieromanser med Underjordiska lyxorkestern nu, den fanns billigt på Trash Palace. Återkommer när jag har lyssnat.

 141. matti skriver:

  Det är med svensk postpunk på samma vis som med svensk punk: det som är bra är bra och det som inte är det. Etc. Skillnaden är väl att postpunken är lite underskattad pga indien (där ex.vi BQ och Bob Hund var players) var en reaktion mot den. Man kan då minnas att det var väl samma i andra länder, men man tänker inte på det på samma sätt, det var liksom inte lika nära inpå.

  Min bästa svenska postpunk (i bemärkelsen unik, i sin egen rätt: sent 70-tal och 80-talet):

  Tant Strul
  Unter Den Linden
  Commando (Musse [M] Pigg)
  Stry
  Skallarna
  Brända barn
  Venant
  Stadion
  22 för många
  Camouflage
  Farenheit
  Global infantilists
  Freddie Wadling
  Att som

  Säkert glömmer jag supermycket.

 142. matti skriver:

  Vilket enormt gitarrspel det är på Lögnens mästare! Mikael Vestergren!

 143. PG skriver:

  Hej, det var jag igen. Den här tiden om året när allt känns så härligt, lätt, varmt, kallt, kniven i magen, pistolen i hjärnan, svärdet i röven och det ligger slask i synapserna, brukar jag få feeling och göra ett C-60. Spelas från början till slut, om man får diktera lite villkor, och det gör man ju gärna.

  Alt Goth,

  PG

  http://open.spotify.com/user/granbergpetter/playlist/519GkKGA9Y164qFZlKavOt

 144. H skriver:

  Kör PG:s 6-60 på shuffle as we speak, bara för att jag kan.

 145. PG skriver:

  HÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!! Du din………..

 146. skräddarn skriver:

  Hur var Prärieromanser då H?

  Topp 3 evighet:
  1. Eternity now – he who can not be named
  2. Eternal now – Don Cherry
  3. Eternity – Alice Coltrane

 147. matti skriver:

  Precis klar med ny Södra Sverige EP. Men fick inte ett stipendium jag sökt. En önskar en hade råd att supa ihjäl sig av glädje och sorg.

  Lyssnar på PGs november och tänker på Bib som kompensation. Tänkandet alltså.

 148. Benny skriver:

  Ah, Machine Gun. Jag minns när Third kom. Jag bodde på PG:s golv på 19 kvadrat. Vi spelade en del Worms, som jag sedemera blev världsmästare i.

 149. greven skriver:

  Buuungyy!

 150. matti skriver:

  Såväl Åsa Linderborg som Nina Björk påminner om klassbegreppet i dag. Helt fucking rätt. Är trött på att ha/på att alla har panik hela tiden.

 151. TP skriver:

  TORKEL RASMUSSON! Vad mer finns att säga?

 152. skräddarn skriver:

  Är det nåt som är overkligt i BSG så är det pressuppbådet varje gång Roslin gör ett uttalande.

 153. Conny skriver:

  Tack H!

 154. Simon skriver:

  SVT tycks ha fått någon slags mängdrabbat på Foo Fighters-program. Det har pågått sedan 20:00 nu. Och det här är första delen av åtta!
  Man kan aldrig få för mycket av manlig straight ofarlig rock i skägg.

 155. matti skriver:

  Inte sett men det skiter väl t ex jag i men Kajsa vakar över oss alla.

 156. Simon skriver:

  Det fåniga är att min raljanta ton till trots så var det inte helt ointressant. Ett program om Sound Citystudion och ett om Chicagos punkscen och Steve Albini. Men altihop var hela tiden inramat av Dave Grohls ointressanta skägg.

 157. matti skriver:

  Ujuj.

 158. Benny skriver:

  shredd: Hahah

 159. Benny skriver:

  Tog mig ungefär fem minuter att fatta att det inte var ’Too many cocks’.

 160. matti skriver:

  Men visst är det sjukt! Fantastiskt sjukt, alltså.

 161. Conny skriver:

  Det fanns några postpunkband från Sverige som jag glömt hur de lät. Var Perfekt Alibi bra? Jag minns det som så. Jag hade en 12a med bandet Ism. Har googlat, men det finns inget bevis för bandets existens på internet. Och Kräldjursanstalten, var det postpunk?

  Saknade på mattis lista är inte så många. Kommer bara på några:

  Dom Dummaste
  Leathernun (iofs nämnda iom Freddie Wadling, och när han inte var med längre blev de ett inget bra band).
  Elegi
  Kommo

  Allmänt tycker jag nog svensk postpunk står sig lika bra eller dåligt jämfört med Engelsk och Amerikansk som inom vilken genre som helst.

 162. matti skriver:

  Ja, alla de glömde jag ju! Som Conny i övrigt med, står sig lika bra/dåligt. Glömde även Imperiet. Och Vacum, och Dockhuset. Och säkert massor med fler.

 163. H skriver:

  Ja, det stämmer ju såklart, jämförelsen med svensk mot amerikansk musik i vilken genre som helst. Det var bara nåt jag skrev medan jag drack kaffe. Men till skillnad från vilken genre som helst så kom det ju en väldig, väldig massa Ny Musik (Mattis term) också från andra länder än USA och England under den här perioden, och nästan bara då, alltså varken tidigare eller senare. Tyskland fullt jämförbart med England. Det är väl ändå ett undantagsfall i popmusikhistorien, att inte engelskspråkiga länderna varit självklart och nästan undantagslöst genredefinierande.

 164. H skriver:

  Vad rörigt jag skrev.

 165. matti skriver:

  Men jag fattar ändå. Och du har rätt.

 166. matti skriver:

  The Newsroom, det är ju verkligen högt och lågt det. Obegripligt hur en serie kan vara så ojämn avsnitt efter avsnitt.

 167. Hr KBoi skriver:

  Det kanske är du som är ojämn.

 168. matti skriver:

  Jag är jämn som en babykind.

 169. David skriver:

  Blev spelningen i Växjö inställd eller drömde jag bara att den skulle äga rum?

 170. matti skriver:

  Spelningen i Växjö blev flyttad lite hit och dit. Senaste budet är i januari, men vet inget säkert. Så vi tog bort den ur kalendern. Men det blir spelningar i januari också, så mycket kan jag säga i alla fall.

 171. kilo skriver:

  Conny, matti:
  Tredje Mannen
  Modern Art
  Svart
  Garbochock

 172. Anonym skriver:

  Kitchen and the Plastic Spoons tänkte jag på också.

 173. H skriver:

  Det var jag.

 174. stalle skriver:

  dean wareham asså.hög klass.

 175. matti skriver:

  Skrev iofs Stry. Apropå Garbochock.

 176. kilo skriver:

  Kunde ju iofs har varit vilken Stry som helst…
  ;)
  Fler bästa:
  Odd Stories
  Ensamma Hjärtan

 177. matti skriver:

  Yes det vänder! Jul i år igen.

 178. matti skriver:

  Förtydligar (möjligen mer kryptiskt, men mer korrekt): Jul innomhus i år igen.

 179. H skriver:

  Hör det till krypteringen att du stavade fel till inomhus?

 180. matti skriver:

  Hehe. Nu måste jag ju svara ja.

 181. matti skriver:

  Senaste SoA, jag trodde verkligen det äntligen skulle gå käpprätt för dem. Ska inte spoila mer förrän de som ser säger att de sett.

 182. skräddarn skriver:

  kan vi inte enas om att the best day är grym? låter ju som sonic nurse fast billigare.

 183. matti skriver:

  Ja, jag gillar den. Mitt band är dock besvikna. Alltså, vi har pratat om den, jag tror inte att jag är Thurston Morre.

 184. stalle skriver:

  inte spola soa nu.

 185. stalle skriver:

  spoila.

 186. skräddarn skriver:

  Besvikna? Vill veta mer! Hur var förväntningarna? Den är ju bättre än både Psychic Heart och Demolished Thoughts. Typ lika bra eller bättre än Trees outside…

  Annars längtar jag efter den här:

  http://youtu.be/2E3ZXnlNnCw

 187. skräddarn skriver:

  inte för att skivorna går att jämföra så där rakt av iofs. men under eget namn i alla fall. Chelsea Light Moving är ju jobbig, fast jag lyssnar ganska ofta på den. älskar den.

 188. (TP) skriver:

  Kluvet förhållande till TM (och SY)(växlar ju mellan kubikgrymt till tråkigt med färre mellanlägen) men just nu lovar ju den här skivan (Best day) riktigt gott (har lyssnat på de två första…). Inom parentes sagt hatar jag parenteser, speciellt de dubbla ovan (och alla andra därefter).

 189. stalle skriver:

  (tycker ungefär samma som tp (tycker)) (växlar mellan grymt och trist)

 190. matti skriver:

  Det är ju lite som alla solokarriärer (säkert min egen med): Man saknar komponenter, ofta den magiska, som fanns där hos bandet man älskade innan. Oavsett om det är Sonic Youth, Pussy Galore, Libertines, Smiths, Imperiet, Go-Betweens, Dead Kennedys etc.

  (Det slår mig samtidigt som jag skriver det att jag bara skriver om snubbar. Gör tjejer mer sällan solokarriärer? De startar nya band i stället [Le Tigre, Partyline, Body/Head etc.]. I alla fall i modern/-are tid. Glömmer såklart inte Viv Albertine, Poly Styrene.)

  Men det beror kanske mest på att man är nörd och nostalgiker/romantiker och har följt band sedan dag ett, tio år gammal.

 191. matti skriver:

  Förlåt att jag kallade det ”karriär”. Åh, jag vill spy när jag tänker på det ordet.

 192. stalle skriver:

  älskar att du skrev karriär.

 193. matti skriver:

  Jag älskar dig, stalle.

 194. stalle skriver:

  detsamma matti. nu bjuder jag eder god natt

 195. matti skriver:

  En födelsedag till, mer gråt.

 196. TP skriver:

  Den reproduktiva karriäristens lycka.

 197. matti skriver:

  Jo. Så är det.

 198. skräddarn skriver:

  köpte stig larsson /battle of santiago 12″ för ett tag sedan. lyssnar först nu. rätt grym!

 199. matti skriver:

  Jag såg om Prometheus. Fortfarande svårt för det kristna, men det är en rätt bra film ändå, särskilt dess pampighet. MEN. Det är så jävla sjukt att Peter Weyland ser ut som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

 200. Benny skriver:

  Prometheus är en helt grym film. Vad är det för fel på det kristna? Eller vilket kristna avses?

 201. rättigheter hit och dit skriver:

  Men, förlåt om en kommer hit med sitt gnäll, det är inte alls meningen att vara sån på en lördagförmiddag när kaffet smakar som godast osv osv, men nu har jag i några veckors tid känt att jag villvillvill kunna lyssna på Dramatenversionen av ”Police story” igen. Den var ju så ruskigtruskigtruskigt bra.

 202. sur-hjort skriver:

  Kommer aldrig smälta hur besättningen i Prometheus ska föreställa en samling genier, och de ändå lyckas bete sig som större idioter än ynglingarna i valfri slasher från 80-talet. Å andra sidan går det där utomjordiska smarthuvvet in för att vara en mindre intelligent version av Michael Myers, så det är kanske tänkt att jämna ut sig. Annat var det på Nostromos tid, fi fan. Men Rapace och Fassbender gör bra ifrån sig, och början är mäktig såinuttahelvitte, det ska jag säga.

 203. matti skriver:

  Ahmen att hon ska ha tillbaka sitt kors och det där. Fattar att det där med att välja vad man tror på är en rätt anarkistisk idé egentligen, men tycker det är så vekt (av Cameron alltså) att välja just kristendomen i det läget. Typiskt Hollywood. Synd på annars rätt otypisk film. (Jmfr m Ex vis Carpenters Prince of Darkness där Gud presenteras som verklig och en premiss, snarare än ett alternativ. )

  Annars tyckte jag ungefär som hjort tidigare, men var denna gång helt med på noterna. Alltså, att det i mycket är just en slasherrulle. Och inget fel med det.

 204. matti skriver:

  Rätigheter osv: du borde kolla upp Epitafium. Finns typ svar på den. Fast vet ju att den är dyr och så.

 205. skräddarn skriver:

  Minns Prometheus som jättebra men att pengarna tog slut innan filmen gjorde det. Alltså att den kändes sönderklippt för att få ihop slutet. Alla Alienfilmer ( i den mån man nu kan kalla Prometheus Alienfilm) är ju bäst, förutom trean.

 206. matti skriver:

  Skrev Cameron utan att blinka i natt, men det är ju Ridley Scott. Jaja, däär ju samma sort dä.

 207. matti skriver:

  Jag gillar trean med. Fyran brukar väl annars vara den som får lite skäll. Men de simmar. Och Ripley är så jävla cool i den.

 208. skräddarn skriver:

  Exakt, skräcken i att asen simmar! Trean består ju till 90% av dörröppning/-stängning? Har aldrig fattats charmen med det.

 209. H skriver:

  Sett Svin nyss, i Göteborg. Saaaaaaaaatan vad bra. Snart Hank Wood.

 210. H skriver:

  Heeeeelveeeeeteeee. Om man bor i Stockholm och missar Hank Wood and the Hammerheads på måndag så vore det onödigt.

 211. hjort skriver:

  En av anledningarna till att jag har svårt för Prometheus, förutom trovärdighetsproblemen jag pep om förut, är att jag tycker den tar bort en del av mystiken kring xenomorpherna och ingenjörerna. Space Jockeyn i Alien var kittlande när den var en ansiktslös rest av något fullständigt främmande, en varelse där man inte visste var det biologiska började och det mekaniska slutade. Eller tvärtom. Sen kommer Prometheus där och ba, ”äemen det är typ en jävligt blek snubbe i en dräkt”. Det här kanske mer är en personlig brist hos mig än något man ska klanka på filmen för, men jag behöver ett ganska stort mått oförklarat innehåll för att kunna svepas med och skrämmas upp ordentligt.

 212. TP skriver:

  Är i en Magazineperiod, devoterad.

 213. stalle skriver:

  googlade ryggont och tror nu att jag har cancer. håhåjaja.

 214. skräddarn skriver:

  Hjalle&Heavy&Hammerfalls ikväll alltså? Count me in.

 215. TP skriver:

  Jamen, så har även jag blivit som en av andra och sett klart en hel teveserie, the Wire. Helg och två halvnätter. Är fortfarande barnsligt sur över att Omar ba-blev-ba skjuten i huvve, så där ba.

  Samtidigt, var just den scenen nästan höjdpunkten för hela serien, alltså rent dramaturgiskt och kanske streetfilosofiskt. Alltings fullkomliga meningslöshet. En fin november, det är just vad det är det.

 216. H skriver:

  Men det är väl det som är så bra, och helt konsekvent, och förstås just ändå frustrerande, att Omar inte får det där grandiosa slutet, utan ett snöpligt.

  skräddarn: Var du på båten igår? Tyckte jag såg dig på tåget hem, men jag var sen i reaktionen.

 217. TP skriver:

  Precis H, det snöpliga blev det grandiosa. Dessutom avslöjar ryggmärgen ens enfald på ett jobbigt sätt, ens längtan efter hjältar som gör det omöjliga sannolikt. Ens längtan efter en annan värld. Gillar inte det, vill hellre gilla min krassa värld. MIN värld, hehe.

 218. Hr KBoi skriver:

  Jahapp, då behöver man inte se The Wire då. Tack som fan.

 219. skräddarn skriver:

  Japp! Combon fula medlemmar, kassa riff och latinotrumma var ju riktigt trevligt en måndag. Lite, lite bara, för mycket koklocka för min smak men själva kaoset uppskattade jag.

  Vi ses nästa gång.

 220. TP skriver:

  Äh lägg av, kan ju inte vara sant Hr KBoi! Och om det är sant så skämta ja bara. Ja, så är det. Skämta. Försökte knorra till det, mest för att verka djup och intressant. Tar ut ursäkten en dag i förskott, ber om ursäkt för det också.

 221. H skriver:

  Jag ångrar ingenting.

 222. TP skriver:

  H är fin i kanten och plockar citat ur Polanskis ”Cul de sac”. Så kan man också göra.

 223. H skriver:

  Japp, ”Var du på båten igår? Tyckte jag såg dig på tåget hem, men jag var sen i reaktionen” är ett ordagrant citat ur Cul de sac. Så jobbar jag. Snyggt att du plockade referensen, TP!

 224. TP skriver:

  Japp. Snyggt är ordet, sa Bill.

 225. matti skriver:

  Själv ska en då iväg på bättre middag på resterang o allt. What to wear???

 226. kilo skriver:

  Kotletter

 227. hjort skriver:

  Den lilla svarta funkar alltid, har jag fått lära mig. Eventuellt Maos lilla röda.

 228. Benny skriver:

  Hur blev det, är november fortfarande igång?

 229. stalle skriver:

  november kan dra åt helvete.

 230. TP skriver:

  Dagdrömmer mig bort i väntan på att datorn vaknar.
  Fever Ray på Stora skuggan i duggregnet. Vicken grej det var ändå.

  Jahapp, datorn vaken och november kan dra åt helvete.

 231. matti skriver:

  November är tillsammans med februari den längsta månaden: fyra månader lång.

 232. Benny skriver:

  Tänk att jag aldrig får svar på mina frågor i det här gänget. Tio år av frågor.

 233. matti skriver:

  Den här Happy Valley som varit en verklig sk ”snackis” på senaste tiden, jävla rå serie faktiskt.

 234. matti skriver:

  Ibland när jag tänker på att ingen bett om att få komma och att alla därför förtjänar kärlek vill jag bara gråta eftersom bara somliga får det och då gör jag det.

 235. H skriver:

  Jag gråter för att Benny inte får svar på sina frågor. Och för att Z Nation är så dåligt.

 236. TP skriver:

  Jag gråter för någon sågs i min stad men inte jag.

 237. roger pontare skriver:

  åh, hjälp, blir bländad av alla vita gubbar här inne!

  iaf, vet hut, ladda om, och vet hut igen:

  http://www.youtube.com/watch?v=fpnnwYn93UA

 238. Anonym skriver:

  när rullar punken in i öset i morgon?

 239. H skriver:

  Ja, när i helvete rullar punken in i öset? Den frågan ställer jag mig själv varje dag.

 240. matti skriver:

  Kring fem nånting rullar punken in.

  Sjung det, vetja!

 241. stalle skriver:

  det var jag. det blir öl och ståhej i morgon.

 242. matti skriver:

  Men vafan. Jag vill inte länka till Adlibris längre.

 243. matti skriver:

  Även Bokus säljer Mein Kampf. Vad jävla dåligt, tycker jag.

 244. skräddarn skriver:

  punken dog väl i öset när Skivbörsen la ner? Eller den blev snarare obskyrare eftersom den fortsatte hemma hos ägaren, fast mer inkognito. Stor jävla Prong-affisch på väggen, alltid nerdragna persienner. Tack för allt.

  Förlåt.

 245. sur-hjort skriver:

  Mein Kampf lär väl bli årets julklapp med det här jävla samhällsklimatet. Död åt allt.

 246. Hr KBoi skriver:

  Öpöpöp, sur-hjort, så får man inte säga i det här jävla landet.

 247. stalle skriver:

  i afton punk. och öl öl öl.

 248. H skriver:

  Hur bra är inte Country of Sweden-skivan med Anti Cimex?

 249. hjort skriver:

  Känner mig väldigt nöjd med att bli kallad sur-hjort, även om det var jag som kallade mig själv det först.

 250. matti skriver:

  H: sådär.

 251. H skriver:

  Sant, den är inte sådär.

 252. Jens skriver:

  H: ren briljans och genialitet från första till sista ton. Och ändå inte deras bästa!

 253. H skriver:

  Vilken tycker du är bästa, Jens? Kanske att självbetitlade tolvan är bättre.

 254. Anonym skriver:

  Roligt att tänka på biobesökare som letar efter Jonas Kullhammars jazzmusik från filmen Gentlemen och söker på Spötify efter BQ. Lätt förvirrade sitter de sen där med Penny Century i öronen.

 255. H skriver:

  Jag tror det får bli en dubvinter för mig.

 256. Y skriver:

  Jackson Browne har skrivit en ny These days:

  http://www.youtube.com/watch?v=SjUun95xgzc

 257. Jens skriver:

  H: Ja, jag tycker att tolvan är allra bäst. Där är liksom alla beståndsdelar med. Men det går ju egentligen inte att välja.

 258. matti skriver:

  Raped Ass, överlägset. Tycker jag alltså. Och ni STJÄRNSTOPP.

 259. H skriver:

  Äpplen å päron. Men Scandinavian Jawbreaker är sämst i alla fall. Sämsta Cimex alltså, inte sämst i världen.

 260. Jens skriver:

  H: Håller med. Om både frukt och SJ.

 261. stalle skriver:

  ujujuj

 262. matti skriver:

  Punk X 2 ikväll. Ryktena stämmer.

 263. matti skriver:

  Japp. Vi spelade på Scharinska (Guitars…) OCH Verket i går.

 264. Benny skriver:

  Har ni hört om det här ”mowember”? Som jag har förstått det har de bytt ut november mot att alla som inte kan odla mustasch får kräfta! Skitdum idé!

 265. hjort skriver:

  Jo, men att få kräfta när man har mustasch kan ju verkligen vara skitjobbigt. Skaldjurslukt som sitter fast på överläppen i evighet liksom.

 266. H skriver:

  Jag blir lite glad när jag ser Pat Smear på Foo Fighters-affischerna ute på stan. Och Don Bolles spelar med Ariel Pink.

 267. matti skriver:

  Marcus Birro piper, folk försvarar honom.

 268. hjort skriver:

  Vilka försvarar honom? Förutom asen på Exponerat?

 269. matti skriver:

  Massa liberaler och dylika på Facebook. Inte riktigt i min feed, men jag ser och hör dem ändå.

 270. hjort skriver:

  Borde jag förstått. Skönt att vara blind och döv.

 271. Tefatsmannen skriver:

  Då var Vecka 48 igång då!

  Matti, vad är det för ackord som gäller för refrängen på Helgen v.51?

  (Tänk tänk tänk pappa…)

 272. matti skriver:

  Gmaj/Gmaj/Bm/F#, tror jag. Har iaf för mig att jag kör med capo på andra band och spelar transponerade Fmaj-, Am- och E-grepp. Kan inte sån här musiklingo egentligen, hoppas jag gör mig förstådd.

 273. matti skriver:

  Om nu nördarna är så coola som alla säger, varför är det så lite nörderier (kritik, essäer: rätt och slätt kultur) på exempelvis kultursidorna? Bara debatter och skit, utan konsensus någon enda jävla stans pga alla bara talar i egen sak och tar illa upp 24-7.

 274. matti skriver:

  Nya Ariel Pink är bra. Fortfarande engelsk postpunk parat ned Frank Zappa.

 275. matti skriver:

  *med

 276. david skriver:

  Jo, den jämförelsen stämmer rätt bra. Jag har bara lyssnat som hastigast men Put Your Number In My Phone är veldig fin. Älskade förra skivan men blev spyless på den rätt snabbt.

 277. Obetald skriver:

  Matti, kränger du din nya samling när du kommer till Umeå den 2/12?

 278. skräddarn skriver:

  the war on drugs har alltså gjort årets skiva? kan man verkligen hävda det med hedern i behåll? think not.

 279. matti skriver:

  Obetald: Om jag hinner få den, självklart.

 280. matti skriver:

  skräddarn: Nope, det kan man ej.

 281. H skriver:

  Men ändå, apropå kultursidorna, så blev jag lite upprymd av Ulf Eriksson-recensionen i SvD idag. Kritikern är, vad jag vet, inte långt över 20 och skjuter ner svensk litteraturs mest uppburna tråkmåns. Skjuter ner är egentligen fel ord, för det är liksom inget generationsnervöst, positionerande fadersmord utan en seriös läsning som bara inte verkar fatta eller orka förhålla sig till eller låtsas om att Ulf Eriksson är en auktoritet. Jag blir glad. Inte skadeglad, utan hoppfull. The kids are alright.

 282. H skriver:

  Och så gillade jag de smälta zombiesarna i senaste Walking Dead.

 283. Tp skriver:

  Japp, upprymd blev jag med. Bara ”det som är menat att vara formbrytande…” Drottning Viola!

 284. matti skriver:

  Länk till svenskan? Hittar int.

 285. matti skriver:

  Ja, bra recension.

  (Gillar fö en del av Ulf Erikssons tidigare böcker, bl a/särskilt en novellsamling från sekelskiftet nån gång, men jag mins inte vad den heter.)

  Men visst är ni på hur jag menar i övrigt? Jag har läst lite SVD Söndag senaste månaderna pga flyger en del. Rätt bra kultur i den ändå. I bemärkelserna ”mycket” och ”seriöst”.

  Även något (tids?-)typiskt att det är i Svenskan det sker. Och i viss mån i Expressen. Har de konservativa alltid haft vattentätare skott mellan konst och debatt? Hörde om hur Vänstern i Sthlm t ex vill ha beslutande kulturutskott. Alltså, att politikerna ska bestämma över innehållet i kulturen, inte bara över pengarna. Det är ju fel.

  Fö är det INTE någon verklig önskedröm jag har att popmusiken ska institutionaliseras. Det var mer för att få igång någon slags diskussion. Och för att det ÄR orättvist, principiellt orättvist, systemet idag. Och omodernt.

 286. Conny skriver:

  Herregud, har befunnit mig i spenaten, jobbat eller hängt med ungarna på riktig heltid. Har inte hunnit läsa ikapp. Sammanfattning, tack!

 287. Benny skriver:

  Conny: Bromsarna är slut och kommer inte att ta. Alla kör på fälgarna.

 288. matti skriver:

  Och det här med presstödet (ursäkta det här kvällstidningstjatet om olika grejer). Fick plötsligt en tanke om att de borde lägga ner all papperstidningsproduktion. All. Börja om digitalt bara, pang.

 289. matti skriver:

  Och en grej till (lär ju komma fler, jag är in the zone): den här First Demo med Fugazi, den är ju grym.

 290. matti skriver:

  Hahaha, jag har hört två, snart tre, av skivorna på Sonics årsbästalista.

 291. matti skriver:

  Fast den tredje, Run The Jewels, är grym.

 292. TP skriver:

  Det finns fan inget som får mig på så jäkla bra humör som en BQdänga. Fan inget.
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Alltså, i musikväg dårå.
  Just nu i fälgläget iaf.

 293. matti skriver:

  Snart klar med min lista över årets bästa metal.

 294. hjort skriver:

  Åh, bob hund. Jag blir så glad.

 295. TP skriver:

  Ja, klart Bob Hund också. Små kelgrisar de med.

 296. matti skriver:

  Bob Hund, ja herre vad bra.
  På tal om att ”åldras” med värdighet: http://www.youtube.com/watch?v=3BEeKvFiT-0&feature=youtu.be

 297. matti skriver:

  Ses vi i kväll då, lördagspunx?

 298. matti skriver:

  Fellow lördagspunks, menar jag. Ingen provokation.

 299. H skriver:

  Jag hatar verkligen inte Ulf Eriksson (men tycker han är bättre som poet än som novellförfattare); det som gjorde mig glad var att kritikern varken hade silkesvantar eller försökte plocka en skalp.

  Överhört på ett antikvariat i centrala Stockholm för några veckor sen: ”Nu för tiden är det ju bara kommunister som sitter på Svenskans kulturredaktion. Tur att ledarsidorna fortfarande håller hög klass.”

 300. TP skriver:

  Hehe, överklass menar de förståss, tror de har lite svårt med svenskan.

  (jaja, tröttsamt vitsig, ska hålla käft ett tag)

 301. H skriver:

  Finns Sonics årslista på nätet eller någe? Gissar att jag inte hört så mycket på den heller.

 302. matti skriver:

  Vet inte. Får fortfarande tidningen i låddan.

 303. matti skriver:

  Angående metal så kan jag inte posta innan söndag kväll. Hur ska ni klara er. Autopsy, Krieg, Blut Aus Nord och Taake är med i alla fall.

 304. Jens skriver:

  H:Jag fick cimex-boxen häromdagen. Har du? Iaf, där är med en sjua med alternativa mixar av Daughters of pride och Sister daylight. Obeskrivligt råa. Alltså, kan inte andas-bra.

 305. TP skriver:

  Nån som inte missade SWANS och som vill delge oss som var helt ovetandes?

 306. H skriver:

  Jens: Jag skippade boxen, köpte bara Country of Sweden, men blir ju sugen på att höra. Var det nåt mer kul med?

 307. H skriver:

  Och så har jag köpt en skiva med Keith Hudson som jag trodde skulle vara dub, men som var vanlig reggae. Så besviken! Och det var en vansinnigt irriterande Swans-recension i DN. Apropå både TP:s fråga och kultursidespratet.

 308. TP skriver:

  Hade helst sluppit DNs syn på saken, men tack ändå H. Dubbelt dum som läste den OCH missade konserten. Nån annan?

 309. TP skriver:

  Trippelt dum som sitter och jobbar istället för att lyssna på Matti m fl. Fryppelt dum som dessutom hänger här istället för att göra det som gör trippeln, osv.

 310. skräddarn skriver:

  men Södra Sverige ändå! det är ju så skört på det där magiska viset. gitarren som är så där kirurgisk, trummorna och basen som låter som om de satt ihop, som en räls. sen sången! som en dimma/ ett skimmer/utvecklingsstörning över allt det andra. bäst!

 311. Conny skriver:

  Fan, ska upp i ottan och åka till Borås med djeflaskånebandet. Har suttit nu på kvällen och skrivit instruktioner på engelska till mastringen av en viss platta som sker i New York nu på tisdag.

  Hade jättegärna sett er i kväll annars. Vi måste ses snart! Hoppas allt går bra.

 312. greven 2 skriver:

  kan inte sova. hälsade på matti ikväll och han sa att jag såg ut som greven och skrattade. jag vet inte vem greven är och nu har matti märkt mig för livet. för evigt dömd är jag, att ständigt söka efter denna greve

 313. matti skriver:

  Ni dillar. Menar helt glatt.

 314. matti skriver:

  Hörde att Swans var dåliga.

 315. stalle skriver:

  hörde det också. dåliga och spelade på låg volym som vanligt.

 316. Jens skriver:

  H: Nja, två återtryckta affischer. En för tolvan och en för Country of sweden. Och ett klistermärke per skiva. Men boxen var snygg och den där bonussjuans två Country of sweden-spår värda nog i sig. På b-sidan av den var två spår från Scanbdinavian jawbreaker, men den gillar jag inte så mycket och mixarna var inte lika råa som A-sidans.

 317. H skriver:

  Vet ni vad jag gör då? Pillar lite på min årsbästalista.

 318. matti skriver:

  Södra Sverige spelar i Helsingborg ikväll. Kommer bli så jävla bra.

 319. matti skriver:

  Så jävla grymt med mastring Conny!

 320. skräddarn skriver:

  årets besvikelser:
  1. Earth
  2. Afghan Whigs

  årets överraskningar:
  1. Nathan Bowles
  2. Steve Gunn

 321. matti skriver:

  Omgomgomd. Tidiga James, Håkan, Jonathan Richman, Nerverna, tidiga Clash, Libertines etc.

 322. matti skriver:

  skräddarn: jag börjar tjuta nu. Att du ser!

 323. skräddarn skriver:

  Man måste se och höra.

 324. matti skriver:

  Förlåt. Borde inte få ha internet efter 15 öl och en vinare, typ.

 325. Anders skriver:

  Röv! Jag missade dramaten OCH SVT sändningen. Jag vill se.

 326. Anders skriver:

  Lägg upp en stream här på mabd.se vetja!

 327. matti skriver:

  Anders: synd att du missade, men tror SVT eller nån stämmer livet ur mig eller nån om vi börjar streama deras grejer.

  Kolla på The Fall istället. Bandet såklart, och McCarthy-låten, men jag menar den här gången säsong två av den engelska serien med samma namn. Bra shit.

 328. H skriver:

  Först igår kväll fattade jag att Rasta hunden var en ordvits.

 329. Anonym skriver:

  Hahahaha. Stort band i somliga kretsar också. Obegripligt i mina ögon.

 330. matti skriver:

  skrev det förra.

 331. skräddarn skriver:

  nån mer som sett Olive Kitteridge? rätt mäktig serie. eller MINIserie, menar jag förstås.

 332. H skriver:

  Är det nå pangpang i Olive Kitteridge eller bara prat? En dealbreaker för mig, tyvärr. The Fall säsong 2 har jag också tittat på. Är det lite pajigare än säsong 1 eller är det jag som minns säsong 1 fel? Det gör mig inte jättemycket, men jag minns säsong 1 som mer liksom trovärdig, vad nu det betyder. Banshee kommer tillbaka i januari!

 333. matti skriver:

  Pajigare, njaej det vet jag inte. Tvåan fortsätter ju exakt där ettan slutade. Men om du menar att det blir lite klyshigt ”personligt” så ja, jo. Men ändå så himla spännande.

 334. skräddarn skriver:

  inget pang pang tyvärr.

 335. H skriver:

  Pajigare kanske var ett drastiskt ordval, men jag tyckte det kändes mer långsökt, mindre psykologiskt realistiskt, mer uppskruvat. Minns första säsongen som (relativt) nedtonad i jämförelse. Men jättespännande såklart, och det är viktigast!

 336. Conny skriver:

  Hahaha! Rasta Hunden, för mig är de det bästa svenska reggae-bandet. Konkurrensen är väl inte direkt mördande… Men, de gjorde ett par riktigt bra låtar, de hade en sångare med väldigt mycket närvaro i sången, och ett par grymma texter, vilka man förvisso behöver lite connections till Sundsvall för att begripa storheten i, men ändå, det räcker till förstaplatsen! Om man blundar för de hemska studentikosa putslustigjeterna i de sämre låtarna och bandnamnet.

 337. H skriver:

  Jag har nog inte hört Rasta hunden sen jag var tonåring. Minns typ den ”Mina polare och jag”-låten och tror jag nån text om Crass som man tyckte var kul att de sjöng on. Det var faktiskt Johan Jönson, den Johan Jönson, som började prata om dem. Jag tipsade honom om Brainbombs.

 338. H skriver:

  Lyssnar nu. Jag tycker nog att de är rätt bra. Moderna och hemvävda på samma gång, de låter uppriktiga i vad de håller på med och de har nåt att säga, det är tilltalande oslipat, fina slingor här och där.

 339. matti skriver:

  Jahapp blir det Ungern nurå?

 340. hjort skriver:

  Ågren blir det då i varje fall.

 341. hjort skriver:

  Alltså, det skulle ju vara jävligt trevligt om de etablerade partierna kunde enas om att inte låta fascisterna diktera villkoren för landets politik. Tycker inte att det borde vara för mycket begärt. Fuck allt.

 342. Conny skriver:

  Benny, jag måste neddela att december kommer dröja ett tag.

 343. Conny skriver:

  *meddela skulle det vara. neddela är när man plockar bort spellistor från internet t.ex.

 344. Benny skriver:

  Conny: Brabra, ligger dubbelefter efter de gångna två månaderna som du ryckte undan mattan för mig på efter.

 345. hjort får krupp skriver:

  Kul att partiprestigen är viktigare än att ta ställning mot högerextremism och att försöka skapa en stabilare situation i riksdagen. Det här går ju jättebra, verkligen. Nu kan jag bara hoppas att alla de nya väljare som SD lurade till sig har surnat till och ger asen fingret i framtiden.

 346. TP skriver:

  Jaha, hittar inget mer att säga än vad JCC sa för redan länge sedan:

  Like a Night Club in the morning, you’re the bitter end.
  Like a recently disinfected shit-house, you’re clean round the bend.
  You give me the horrors
  too bad to be true
  All of my tomorrow’s
  are lousy coz of you.

  You put the Shat in Shatter
  Put the Pain in Spain
  Your germs are splattered about
  Your face is just a stain

  You’re certainly no raver, commonly known as a drag.
  Do us all a favour, here… wear this polythene bag.

  You’re like a dose of scabies,
  I’ve got you under my skin.
  You make life a fairy tale… Grimm!

  People mention murder, the moment you arrive.
  I’d consider killing you if I thought you were alive.
  You’ve got this slippery quality,
  it makes me think of phlegm,
  and a dual personality
  I hate both of them.

  Your bad breath, vamps disease, destruction, and decay.
  Please, please, please, please, take yourself away.
  Like a death a birthday party,
  you ruin all the fun.
  Like a sucked and spat our smartie,
  you’re no use to anyone.
  Like the shadow of the guillotine
  on a dead consumptive’s face.
  Speaking as an outsider,
  what do you think of the human race

  You went to a progressive psychiatrist.
  He recommended suicide…
  before scratching your bad name off his list,
  and pointing the way outside.

  You hear laughter breaking through, it makes you want to fart.
  You’re heading for a breakdown,
  better pull yourself apart.

  Your dirty name gets passed about when something goes amiss.
  Your attitudes are platitudes,
  just make me wanna piss.

  What kind of creature bore you
  Was is some kind of bat
  They can’t find a good word for you,
  but I can…

 347. matti skriver:

  Erik Ullenhag. Den vidrigaste av människor. En äcklig liten Bildtepigon, om än Folkpartist.

 348. matti skriver:

  Och för att den passar på Ullenhag med. Och varenda jävla SDare i världen.

 349. hjort skriver:

  SERENITY NOW!

 350. david skriver:

  Jaha, då får en göra som Athena Farrokhzad och lyssna på Nöff Nöff till morgonkaffet å ba FIIIIIGHT!

 351. hjort skriver:

  Serenity now. Insanity later. Pallar inte en valrörelse till. Kan inte alla SD-anhängare bara spontant självantända så att man slipper bry sig såhär mycket?

 352. Benny skriver:

  Löfven steg rejält i mina ögon i eftermiddag.

 353. hjort skriver:

  Fifan, gör ont att bli trampad mitt i ansiktet sådär.

 354. matti skriver:

  Benny: mina med!

 355. matti skriver:

  Tycker det känns pepp med nyval. Men också svindeppigt.

  Jag känner att jag måste se om Guardians of the Galaxy ikväll. Årets film tror jag.

 356. hjort skriver:

  Men alltså, orka lyssna på fascistsvinens valretorik i fyra jävla månader till. ”Folkomröstning om massinvandringen! Hurrrr durrrr!” Fan ta varenda jävel som går deras retorik till mötes i vår. Fan ta dem.

 357. hjort skriver:

  Men OK, jag gör inget bättre genom att gnälla om det i gästisen. Ferlåt.

 358. H skriver:

  Uppdatera Nöff nöff-videon med de här nya clownerna!

 359. H skriver:

  ”Handbollscoachfejset” skrev en kompis på Facebook.

 360. Conny skriver:

  GotG! Håller med! Vilken fest. Jag ville se om den på en gång när jag hade sett den första gången.

 361. hjort skriver:

  http://www.dn.se/debatt/det-ar-framlingsfientlighet-som-utmarker-sds-valjare/

  Måtte samtliga partier och debattörer ta till sig det här.

 362. matti skriver:

  Det är ett gigantiskt problem att SD-väljarna inte läser Interasistmen, Politism, DN eller öh annat än Avpixlat etc.

  Jag vidhåller att det är en mycket större klassfråga än vad de på ”vår” sida inser. Många debattörer har inte förstått att de här rassarna ALLTID funnits: i miljonprogrammen i småstäderna, i byarna etc. För att deras erfarenheter är väsenskilda. Inte mindre värda, absolut inte, men annorlunda. Det är ett av identitetspolitikens baksidor. Alltså, till skillnad från klasskampens (som också har sina problem, såklart).

  Vet inte vad jag vill säga riktigt. Kanske lite det som Åsa Linderborg varit inne på, att man måste komma på något slags gemensamt här. En socialism som inkluderar de (av samhället och gammelvänstern sedda som/av sig själva sedda som) ”avvikande”. En identitetspolitik som kan se bortom identiteter och särintressen.

  Och ändå skiter SD-väljarna i detta. Eller skiter i, de vet inte om det ens. De har gett upp. Det är som Vesuviusgruppen (Öijer, Fylkeson, Söder) och senare Clemens Altgård m fl varnade för: Underklassens revansch. The Walking Dead. Trasproletariatet som kommer för att äta era /våra/sina egna barn.

  Äh, jag är bara frustrerad. Vet att denna kommentar är osammanhängande och bristfällig, ville få det ur mig i alla fall.

 363. hjort skriver:

  Det är som du säger, SD-väljarna skiter i det där. Det kommer bli svårt att skapa den där typen av socialism, eller åtminstone få de nuvarande SD-sympatisörerna att lockas av den, i och med att de redan identifierar sig med den fascistiska rörelsen. Eller, kan inte tänka mig att särskilt många ens skulle drömma om att kalla sig fascist på grund av hur laddat ordet med all rätt blivit, men fascism är det ju alldeles oavsett. Det primära just nu, i min mening, är att förhindra SD från att tvinga fram inflytande över politiken på det sätt de försöker.

 364. matti skriver:

  Förr (när jag växte upp) röstade de på sossarna. Men de tyckte samma saker då som nu. Samma utslagna, på gränsen till utslagna. Arbetarrörelsen (”arbetarrörelsen”) har tappat dem för alltid.

  Kan vara värt att komma ihåg att vänstern på 70- (och i någon mån på 80-talet) ogillade sossar av samma anledningar som man hatar SD nu.

 365. matti skriver:

  Och med ”vänstern” i kommentaren ovan så menar jag ”delar av vänstern”. Men skulle nog påstå att det var rätt utbrett, och att sossarna inte då heller sågs på som vänster. Olof Palme blev inte Olof Palme förrän han dog, lite. Och möjligen föddes en viss sorts identitespolitik där och då, på Sveavägen i februari 86? För svenskar i alla fall, inte hade vi sån personkult kring enskilda innan? Vare sig döda eller levande.

  Obs, spånar här, tänker högt. Menar inte att dissa S eller Palme!

 366. skräddarn skriver:

  runda brillor, långt hår

  engagerad som fan

 367. hjort skriver:

  Helt annan grej här, men: Så fantastiskt drömsk och vacker BQs cover på I Know Very Well How I Got My Name är. Så man kan ta till lipen.

 368. matti skriver:

  Skräddarn: Hahahaha, precis jag prick nu!

  hjort: Tack! Ibland glömmer jag att vi spelade in den.

 369. matti skriver:

  Läste texten här uppe för första gången sen jag skrev den Den är ju rätt bra!

 370. skräddarn skriver:

  Jag tänkte mest på synen på sossar när jag citerade Gudibrallan. Men visst, några likheter finns ju!

 371. hjort skriver:

  SD-anhängare hotar forskare till livet på grund av hans undersökning.
  http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/professor-pa-liu-dodshotad-7570636.aspx

  Samtidigt sitter de här ryggradslösa asen och vill börja diskutera med SD.
  http://www.dn.se/debatt/sa-kan-vi-gora-upp-med-sd-om-migrationspolitiken/

  Dessutom på mycket tvivelaktiga grunder.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19971247.ab

  Min frustration är gränslös.

 372. cdfd skriver:

  Sverige är på väg att bli Danmark. SD målar svenska politiska landskapet brunt liksom Dansk Folkeparti förut. Lite rasism ska väl ändå inte vara så farligt? Exemplet Danmark pekar väl dessutom ut färdrikningen framöver. Det kommer trappas upp och blir alltmer uttalat.
  Läste Ola Larsmo som drog paralleller mellan Weimarrepublikens fall och nuläget i Sverige. Inte helt taget ur luften. Man kan komma att behöva en tysk parlör inom svenska politiken de närmsta åren. I tur och ordning: Machtubernahme, Ermächtigungsgesetz, Auslese, Ausmerzung, Lebensunwertes Leben, Endlöse.

 373. hjort skriver:

  Jag tror och hoppas att det fortfarande finns tid att vända trenden, men det hänger ganska mycket på hur de etablerade partierna, och då särskilt borgarna, väljer att hantera fascisternas uppsving. Börjar de ge eftergifter och göra populistiska utspel i försök att ta tillbaka röster från SD så är det fan kört.

 374. cdfd skriver:

  De övriga kommer börja göra eftergifter, det sker ju redan på kommunal nivå. Först FP och KD, sedan M och S. Och i nästa val kommer SD bli ännu starkare, när nu de andra partierna ändå bekräftar deras världsbild är det ju inte längre något särskilt med att vara lite rasist. Vem vet vad SD-kravet stannar vid därnäst. Personligen tror jag de kommer få typ 17-18% i nästa val och kräva plats nästa regering. Om de inte får som de vill hotar de med ännu ett nyval. Det är med andra ord kört och vi befinner oss i status Tyskland 1932.

 375. hjort skriver:

  Magdalena Andersson knows what’s up.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19972717.ab

  Trist bara att hon inte tar tillfället i akt att försvara användandet av termen med dess definition, som Henrik Arnstad gjorde på DN Debatt för ett par år sen.
  http://www.dn.se/debatt/sverigedemokraterna-ar-ett-fascistiskt-parti/

 376. Benny skriver:

  Men hur blir det nu med alla satsningar från Bah Kuhnke? HAHAHAHAHA

 377. matti skriver:

  Jaja. Men nu är det helg och punk igen.

 378. Nils skriver:

  Tack för en fantastisk låt Matti (helg igen) Den har hjälpt otaliga gånger.

 379. Flamingon skriver:

  DJ, ibland är man nöjd ned trixet: The House Jack Keruac Built-Careful-Nere På parkeringen. Där satt den!

 380. matti skriver:

  Fifan vad bra det var i Örebro igår! Tack alla!

  Strax Gävle. Punk rock forever.

 381. hjort skriver:

  Grattis på födelsedagen till Bullis, om hen råkar titta in här. Lite creepy att lägga sånt här på minnet när man inte ens känner vederbörande i verkliga livet, men sån är jag.

 382. skräddarn skriver:

  Lågt ställda förväntningar, MEN, Red & Meth ikväll!

 383. matti skriver:

  Whoop whoop Gävle, tack vad ni var fina!

 384. skräddarn skriver:

  vad uselt det var ändå!

 385. Benny skriver:

  Hur var Red och Meth?

 386. Bulis skriver:

  Hjort! Tack, det var min bästa fölsedag! Adda mig på FB vettja :))

 387. skräddarn skriver:

  skrev ju det! Men enligt Ametist Azordigan var det tydligen magiskt. Konserten bestod av

  70% Red: Say Yeeah-eh! Publiken: Yeeah-eh!
  20% en-minuts-versioner av gamla hits
  10% rätt grym rap

  Men publiken var top notch så stämningen var mäktig.
  Vet att man i allmänhet är glad bara nån dyker upp i hip hop-sammanhang men jag vägrar nöja mig! Ametist är ju dock något bättre bevandrad i live hip hop än mig.

 388. Benny skriver:

  Aha, nu förstår jag din efterföljande kommentar.

  Skönt att höra, eftersom jag rätt tidigt bestämde mig för att inte gå.

  Annars då? Sitter och zzzz på jobbet.

 389. H skriver:

  Jag jobbar så in i helvete, fast inte så jag behöver duscha efteråt så allt är väl relativt.

 390. skräddarn skriver:

  Nä, jag fosskar inte så det är uteslutet.

 391. hjort skriver:

  Bulis: Kul att höra! Skulle jättegärna adda, men jag finns inte på FB. Så jag finns knappt alls.

 392. kilo skriver:

  Hahaha, Hjort! Hear, hear!

 393. matti skriver:

  Årets TV 2014

  Utopia
  Doctor Who
  Fargo
  In The Flesh
  Rectify
  Parks and Recreation
  Happy Valley
  Modern Family
  The Americans
  Agents of S.H.I.E.L.D
  Vi förändrar oss
  The Walking Dead
  Kingdom
  Game of Thrones
  Silicon Valley
  Boardwalk Empire
  Justified
  Historieätarna
  The Red Road
  The Leftovers

  Mindre bra, men ändå sett

  Z Nation
  Sons of Anarchy
  True Blood
  Penny Dreadful
  Orphan Black

  Serier jag gillade mycket, men hade problem med

  Halt And Catch Fire
  The Newsroom
  The Honourable Woman
  True Detective

  Sen är det tyvärr en hel del serier jag inte hunnit med. Än alltså. Har säkert glömt några med.

 394. matti skriver:

  Mest saknade: BSG, Torchwood.

 395. Benny skriver:

  Vad tycker du om årets säsong av Paradise då? Riktigt otippat att Smail åkte.

 396. Ghost writer skriver:

  Matti, du har missat en av de bästa. The Knick som är helt fantastisk.

 397. matti skriver:

  Hoppade av The Knick efter ungefär fyra avsnitt. Gillade musiken, men tyckte serien i övrigt var lite sådär. Penny Dreadful möter House. Eller Ripper Street, typ.

 398. matti skriver:

  Alla smarta som följer och diskuterar Paradise som vore det bra på riktigt. Obegripligt på riktigt. Hög whiggervarning på det.

  (med reservation för att B är ironisk, men vi har på riktigt gemensamma vänner och bekanta som verkligen går igång på PH)

 399. H skriver:

  Nya CTMF-skivan känns lite lättviktig jämfört med All Our Forts Are With You, om det nu är en relevant invändning. Men ”The Song of Myself”, vilken helt monumental låt. ”Do I contradict myself? Very well, then I contradict myself, I am large, I contain multitudes”

 400. matti skriver:

  Bäst Metal 2014

  Krieg – Transient
  Blut Aus Nord – Memoria Vetusta III
  Autopsy – Tourniquets, Hacksaws and Graves
  Twilight – III: Beneath Trident’s Tomb
  Abigor – Leytmotif Luzifer
  Taake – Stridens hus
  Stilla – Ensamhetens andar
  Mayhem – Estoeric Warfare
  Obituary – Inked In Blood
  Vampire – Vampire

 401. matti skriver:

  Svennelistan kommer snart. Mycket indie i år märker jag. Låg sång, reverb och dist. Coolt.

 402. matti skriver:

  CTMF är ju lätt med iaf. Svinbra.

 403. matti skriver:

  En av nästa års bästa skivor vet jag redan. Hade med den på årets, men den blev inte klar i tid. Nu är den färdig. Den är sjukt bra, har starka kopplingar hit, alltså, prick hit. Det är svenska texter och upphovshen har satsat typ hela sitt liv i den. Ni vet ju vad jag menar.

 404. matti skriver:

  Men fan, jag skrev TV-listan efter att ha sett senaste Homeland igår. Och så glömde jag prick den. Tycker det här är bästa säsongen iaf. Den hade varit med i översta sektionen.

 405. Benny skriver:

  Benny: Klart det inte är bra på riktigt, det är ju nyfascistiskt. Men det får man väl inte säga i det här jävla landet.

 406. matti skriver:

  Benny: Hehehehe. Tur. Men många rapfans och andra som tycker det är guds gåva till dem. Sjukt ju.

  Jag spelar i Piteå ikväll, på Acusticum. Det börjar klockan 19. Det blir akustiskt, med intervju mitt i setet och allt.

 407. Benny skriver:

  Upphovshen är en jävla gårdare.

 408. matti skriver:

  yep. men i övrigt rekorderlig.

 409. H skriver:

  ”prick hit”, snygg referens till Nick Caves skiva Kicking Against the Pricks.

 410. matti skriver:

  Hahahaha, snyggt att du tog den!

 411. H skriver:

  Visst är det rätt mycket farsan att höra Yung Lean för första gången efter att han var på omslaget till DN Kultur, men så var det för mig.

 412. Hr KBoi skriver:

  Yung Leans mamma och jag är kollegor. Ännu mer farsan på den.

 413. matti skriver:

  Är det han superunga killen som s a s rappar?

  // Farfar

 414. Hr KBoi skriver:

  Ja, fast jag tror det kallas rapping. Och det är inte han din kompis som låtsas vara ung som vi pratar om nu, utan han den som är ung på riktigt.

 415. matti skriver:

  Ska helt strax spela live i webbradio (P4) blev plötsligt rånervös. Kommer gå åt helvete.

 416. Bulis skriver:

  Det finns en helt jävla superbra text om YL i nya Arena. På omslaget även där.

 417. Bulis skriver:

  Hjort: men huur ska nån då kunna bjuda dig på fest.

 418. matti skriver:

  Äh. Gick ok.

 419. matti skriver:

  Stora Svennelistan 2014

  Aphex Twin – Syro
  Good Throb – Fuck Off
  Marissa Nadler – July
  Swans – To Be Kind
  Dödsfest – Det stora äventyret
  Damon Albarn – Everyday Robots
  Alf – Blå Parkas Blos EP
  Mary J Blige – The London Sessions
  Chad VanGaalen – Shrink Dust
  Blank Realm – Grassed In
  Resist Control – Cessation
  Pig Eyes – Pig Eyes
  Les Big Byrd – They Worshipped Cats
  Sarah Riedel – Genom natten
  Run The Jewels – Run The Jewels 2
  Nones – Midwestern Family Values
  Shabazz Palaces – Lese Majesty
  Farväl till ungdomen – Farväl till ungdomen
  Alaska – Alaska
  CTMF – Acorn Man
  Chain and the Gang – Minimum Rock ’n’ Roll
  Hurula – Vi är människorna…
  Tinariwen – Emaar

  Skivor jag inte hunnit/orkat lyssna på så mycket som jag borde: Scott O))), Mogwai, Off!, Perfect Pussy, Thurston Moore, Hello Saferide, Diskoteket, Dom Orena etc etc

  Mer allmänt: Varit väldigt upptagen med att göra egna skivor så kanske jag missat en del men en spaning är att det kommit många grymma singlar/EPs och enstaka låtar men få album från svenska kvinnliga artister. Tänker att det kommer mer nästa år kanske. Silvana Iman, Arre! Arre!, The Volcano, Lilla Namo, Eva Eastwood, Gnucci, Systraskap, Honungsvägen etc etc.

  Och sen har jag väl i vanlig ordning glömt skitmånga.

 420. flaeskotlettman skriver:

  ligger varenda torrentsite i världen nere? verkar varit värsta raiden.

 421. hjort skriver:

  Bulis: Medelst gallskrik, rörpost eller väldresserad åkersork.

 422. hjort skriver:

  chopsy: Kickasstorrents verkar fortfarande vara igång. Te exempels.

 423. H skriver:

  Jag trodde svennelistan skulle vara specifikt svensk musik. Är du färdiglistad redan då, Matti?

 424. matti skriver:

  Jo. jag tror nog det.

 425. Hr KBoi skriver:

  Man tackar.

 426. Anonym skriver:

  Jag står inte ut med Musikhjälpen.

 427. H skriver:

  Jag hoppas på fullängdare med Moon City Boys nästa år! Den lär bli helt bäst. Jag har spelat sönder sjuan och demon. Ståkkålms bästa band.

 428. H skriver:

  Amen okej, så här får min 2014-lista se ut. 10 skivor, kunde väl vart åtminstone 20 men jag ville hålla nere. Så istället för ”ah, den glömde jag” tänker jag köra på ”ah, det var den sista jag strök”. Ingen rangordning.

  Good Throb – Fuck Off
  Gas Rag – Beats Off
  Vexx – Vexx
  Perspex Flesh – Perspex Flesh
  Hank Wood and the Hammerheads – Stay Home
  Ruined Fortune – Ruined Fortune
  Sleaford Mods – Divide and Exit
  Neutral – Grå våg Gamlestan
  Buck Biloxi and the Fucks – Culture Demanufacturer
  Watery Love – Decorative Feeding

  Överlägset mest spelade låt 2014: ”Full of Hate” med The Achtungs

 429. skräddarn skriver:

  Achtung Baby släpptes väl inte i år?

 430. matti skriver:

  Demonoid funkar.

 431. Anonym skriver:

  Andra står inte ut med hiv.

 432. Bulis skriver:

  Hjort: lugnt. Inbjudan till Nobelfesten kommer ju ändå med vanligt brev.

 433. matti skriver:

  Jag lyssnar på senaste Against Me. Tycker den är rätt bra!

 434. matti skriver:

  Fan, glömde asbra skiva: Merit Hemmingson – Hommage till Jan. Bättre än Swans till och med.

 435. Bulis skriver:

  Haha Hjort, dom äter hjort på Nobel!

 436. Bulis skriver:

  Jag älskar Nobelfesten!!! Förlåt era anarkister!!!

 437. hjort skriver:

  Jäkla tur att åkersorken inte fick fram min inbjudan i tid.

 438. matti skriver:

  Vad är det andra kriteriet undrar ni? Eller skrev hen fel?

 439. H skriver:

  Vi är så vana vid att du håller på.

 440. Benny skriver:

  Ena fot i logiken, andra foten i kosmos.

 441. Benny skriver:

  Nu kanske ni undrar, skrev han fel eller är det ett poem?

 442. Hr KBoi skriver:

  Jaha, nu har jag bunkrat med glass. Imorrn ryker mandlarna. Gojul!

 443. matti skriver:

  Eller nötterna?

 444. hjort skriver:

  Smidigt, KBoi. Då haru mandlar redo till glöggen ska fram.

 445. matti skriver:

  Har ni kollat det här My Year eller vad det heter, på Spotify? Det blev inte riktigt som jag trodde: mest spelade är två Nina Ramsbylåtar. Det var för att jag skulle sjunga dem på ett bröllop.

  Roligt i alla fall, länk: https://www.spotify-yearinmusic.com/us/

  Länk till de 100 mest spelade på min användare, om nån är intresserad.

  Mest spelade artist: Aphex Twin
  Mest spelade album: Waxahatchee – American Weekend (det kan fan inte stämma!)
  Mest spelade playlist: Lär dig nåt nån gång

 446. skräddarn skriver:

  top album, Dödsfest
  top artist, Dödsfest

 447. skräddarn skriver:

  rykta mandlar?! snacka hipster.

 448. Hr KBoi skriver:

  Man tackar skräddarn, du får komma över och fika nån dag och ta emot en t-shirt som julklapp.

  Halsmandlarna ska bort. No more dagisförkylning. Om jag dör pga. operationen så tackar jag för den här tiden och skänker alla mina demos till matti.

 449. skräddarn skriver:

  Cool! Det är en grym skiva helt enkelt.

 450. hjort skriver:

  Lycka till imorrn, mein herr. Det kommer säkert gå skitbra.

 451. H skriver:

  Mitt My Year with Spotify är ju helt 8-åringstrashat: Katy Perry, Nicki Minaj, Iggy Azalea, The Fooo och filmmusiken till Frost på olika språk.

 452. matti skriver:

  Hahaha. På olika språk.

  Kul med demos!

 453. H skriver:

  Japp, även spanska, norska och nederländska har gått varmt hemma. Det är helt galet, den där filmens dragningskraft. Ska faktiskt erkänna att jag själv fäller en tår varenda gång när de låser in Elsa för att de är rädda för henne. ”Det ska gömmas och glömmas – berätta inte för nån.”

 454. H skriver:

  Förutom svenska och engelska alltså.

 455. H skriver:

  ”Alinge Texas” med Räserbajs, vilket mästerverk.

 456. Benny skriver:

  Var det där tack och godnatt för Pirate Bay? Tråkigt.

 457. matti skriver:

  tpb i all ära. men eztv. dä ä sorg dä.

 458. matti skriver:

  Funderar på allvar på att gå på bio. Gentlemen eller Interstellar?

 459. stalle skriver:

  interstellar. gentlemen kommer ju som svt-serie till våren. filmen var väl lite rumphuggen?

 460. matti skriver:

  Ok. Ja, så får det bli. Tack stalle!

 461. H skriver:

  Om jag förhindras att fortsätta följa Z Nation är jag egentligen bara tacksam. Men hur får jag tag på nya avsnittet av The Fall?

 462. chops skriver:

  Ladda ned en app som heter ZenMate. Då kan du kolla på utländsk tv live eller i playfunktion. Funkar på exvis BBC, Channel Four, Netflix etc.

 463. matti skriver:

  Alltså Interstellar, nån sa ”Bättre än Contact”. Och då visste jag att den är för mig.

 464. matti skriver:

  Blir någon annan provocerad av Bob Dylan gjorde en spelning för bara Fredrik eller Filip (och, antar jag, nåt tv-team)?

 465. matti skriver:

  jag känner att ett pisskok stiger i mig. Det rör moderater, sossar och nyfascister och ja, en hel del andra grejer.

  (Obs, ej grejen om Filip eller Fredrik, det är bara en mild irritation.)

  Fast jag tycker Ekis senaste text om vad vi kan lära av högern är bra, så jag låter det bero, koket.

 466. matti skriver:

  Antingen har jag kontakt med andevärlden eller så blir det inga demos.

 467. stalle skriver:

  pisskok. bra ord.

 468. Benny skriver:

  Var det nån som sa The Fall?

 469. H skriver:

  Jag är så trött på pisskoket. Hör så himla mycket politiska diskussioner omkring mig just nu, en del väldigt taggade och engagerade. Smarta också. Jag är ju inte sån att jag blir arg, utan deprimerad. Jag vill bara gå och lägga mig. Vill inte tänka på Sverigedemokraterna varenda jävla dag fram till 22 mars, prata om Sverigedemokraterna, prata om Annie Lööf, och sen efter 22 mars också. Jag hittar ingen energi i det här eller inget konstruktivt. Orkar inte lära mig nåt av högern heller, eller tänka ut vad vänstern borde göra. Tacksam att andra gör det, såklart.

 470. H skriver:

  Och så har jag repabstinens. Repa-abstinens kanske man ska säga, jag vill inte hänga mig. Är den livslång måntro?

 471. H skriver:

  Grattis Hr KBoi! Se nu till att behålla det råa, inte överproducera.

 472. matti skriver:

  Luleå i Umeå 2001. Hahahahaha.

  http://youtu.be/PlrG0cBShdU

 473. TP skriver:

  H’s mars 2014 tog hem priset som årets mest spelade Playlist kort före Mattis c60 the stooges, 2011. Båda är grymma på helt olika sätt. Feedtimes The Abberant years var tydligen årets album. Köpte den till sist. The Fall, Raincoats, Kinks toppartister. Året mest lyssnade låt: Mohamed Yislim – Aziza Brahim. Jo, det stämmer nog. Dödsfest hamnade också högt (GC Allin och förbannad) tillsammans med 4 låtar från Aphex Twin. De senare kvalade in för att jag testade Mattis idé att lyssna på Syro oavbrutet i två dygn. Vad gör en inte för att förstå geniet.
  Nu ska jag läsa ikapp i lugn och ro.

 474. Benny skriver:

  Känner som H. Jag får repabstinens av den här politiska debatten och läget. Omger mig nästan uteslutande med statsvetare på jobbet, slår knut på sig själva om hur och vad och varför och vem och när och om. Jag vill bara att det ska vara tyst och en meter snö.

 475. stalle skriver:

  tar öht inte del av nyheter längre. är i en torktumlare.

 476. H skriver:

  Men vilka jävla rövhål. Per Bill , vilket inkompetent rövhål.

 477. Hr KBoi skriver:

  För att inte tala om hans bror Bill Bill.

 478. david skriver:

  Eller deras far Permo Bill.

 479. david skriver:

  Nån som hört Raspberry Bulbs då? Pitchfork-hajpat och så men djefvlar vad bra. Tänker mig att de är ett black metal-band som tror att de låter som ZZ Top.

  http://open.spotify.com/track/3ZM5guynGJ6OgdrmugMrSO

 480. Anonym skriver:

  david: hahahaha!!! Eller i hans tur lite mer fortunate far: Automo Bill

 481. kilo skriver:

  Anonym: Du är jag

 482. kilo skriver:

  Fuck allt

 483. skräddarn skriver:

  jag jobbade i helvetet det var kallt, mycket kallt
  vatten upp till midjan å stendamm i min hals
  jag träffa dig på gatan jag följde med dig hem
  du fyllde mig med kärlek å du lämnade mig sen

  du gav din blomma till mig du gav mig dina bröst
  du gav mig dina tankar å en kortvarig tröst
  sen åkte jag med bussen den hade inget mål
  där läste jag expressen som var tom som ett hål

  älskar att den där texten pendlar mellan geni och halvfyllnat icke-geni.
  RIP Mera Gartz.

  samt lol på klippet och Bill!

 484. n skriver:

  hej!
  brukar kika in här då och då – vill tacka för möjligheten att ta del av ett så pass livaktigt samtal – för mig blir en stunds läsande här och var i dessa långa diskussioner oftast lite som att skölja ansiktet i en bäck med friskt vatten.

  har inte känt mig manad att skriva själv tidigare, men känner nu att pink champagne blivit förbisedda i snacket om bra svensk postpunk/new wave här i tråden.

  eller råder de nåt slags konsensus om att de inte platsar? och i så fall varför?

  ha det fint!

 485. matti skriver:

  Hej n!

  Nä, ingen konsensus. Men i alla fall jag tycker inte de är så bra. De var det då, såg dem flera gånger. Skivorna har åldrats lite illa. Inte medlemmarna dock. Stina Berges skivor är asbra.

  Ja, Mera Gartz rip. Och den låten är ju en av de bästa.

 486. H skriver:

  Konsensus är till för att brytas!

 487. matti skriver:

  Är det krig eller?

 488. H skriver:

  Idag står det i tidningen om att Bob Dylan har spelat för Filip och Fredrik, men jag fattar fortfarande inte varför. Jag tänker inte läsa artikeln.

 489. H skriver:

  Vem vill ens sitta ensam i en biosalong och se en spelning? Jag tycker att det verkar helt perverst.

 490. matti skriver:

  Men eller hur! Helt jävla stört verkar det.

 491. matti skriver:

  Narcisistiskt. Vilja bli sedd av Bob Dylan (eller vem som helst av ens idoler). Psykt.

 492. matti skriver:

  Eller, det störande är ju att vilja dokumentera det och vusa upp det för andra.

 493. matti skriver:

  Visa, det stavas inte så längre.

 494. matti skriver:

  Alltså den här skivan är så bra, jag dör: http://open.spotify.com/album/0PGQAdsG85HAFAdNsNyo52

 495. Benny skriver:

  Det finns alldeles för många tänkande individer i min närhet som inte lyckats ifrågasätta deras hållning att välgörenhet kanske är ”världens bästa gulligaste finaste handling av goda empatiska kärleksmänniskor”.

  Jag hatar Musikhjälpen.

 496. stalle skriver:

  benny. lägg nu.

 497. H skriver:

  Vad ska han lägga? Körer? Gitarrsolo?

 498. matti skriver:

  Benny: word. Men det får man väl inte säga i osv osv etc etc.

 499. matti skriver:

  Försöker mig på nya D’Angelo. Fattar att många tycker han är bäst och varför, men jag vet inte. Är det inte extremt segt (som på alla hans skivor) med alla konstiga shufflejazz/swingbeat-jams? Lite som med Prince. Bra men, nä. Inte min grej så mycket som jag vill att det ska vara.

 500. matti skriver:

  Fast jag lyssnar iofs på ”Tänk, nyss var här så trevligt” – och de är ju helt genial musik och text och sång. Kanske borde väntat nån vecka med Black Messiah.

 501. matti skriver:

  David: ja, bra skrivet. Men så kan jag inte låta bli att läsa kommentarerna och allt blir helvete igen.

 502. TP skriver:

  Alltså, precis så är det. Jag får krupp på precis ALLT i det här jävla samhället. Känns som vi alla förlorat förmågan att tänka och känna. Flyr menlöst tillbaka i tiden och gläds åt denna gamla goa helt oförargliga och okomplicerade truddelutt:
  http://open.spotify.com/track/2awDoQ1dVhN3f5ddxXQqqJ

 503. H skriver:

  Men skillnaden är att pengarna till Musikhjälpen går till Radiohjälpen och kan användas till långsiktig förändring, medan pengar till en romsk tiggare inte gör det. Nu är det verkligen (alltså VERKLIGEN) inte så att jag på något sätt argumenterar emot att ge pengar åt tiggare (och jag vet ärligt talat rätt lite om Musikhjälpen och den kritik av den som kanske är relevant), men jag tycker det är rätt haltande att jämföra insamlingsbössa med tiggarhatt.

 504. H skriver:

  Jag fattar förstås vad ni är ute efter och håller med.

 505. Benny skriver:

  Jag är i alla fall inte ute efter nån jämförelse. Välgörenhet är i det närmaste per definition helt åt helvete (professionbaserade ideella organisationer, som Läkare utan gränser undantagna). Pengar i en tiggarkopp är i avsaknad av en givarstruktur för just det sociala problemet, det är liksom en tills vidare-lösning.

  Välgörenhet är i grunden ett trasigt system för fördelning och har både symboliska värden och undanträngningeffekter på de mer systematiska fördelningssystemen, exempelvis beskattning. Det är the bottom line, det är en struktur som måste motarbetas. Att det sen hyllas av alla och är en appell till empati hos typ medelklassen får mig att kräkas. Jävla borgarkälke.

  Allt är så jävla antiintellektuellt det här året att jag får psoriasis i hjärnan.

 506. Benny skriver:

  Som det här med SD och procenten och nominalskala för etnicitet. Alltså det är ju så jävla dumt att dom borde bli utskrattade. Men inte ens i en tevestudio klarar man av att klä av ett sånt fullständigt magi-upplägg för argumentation. Istället för nazisterna stå och säga att ’de känner sig uppriktigt ledsna’ över att någon kan skriva så elakt.

  Finns det intelligenta människor i offentligheten längre? Eller har de flesta hunnit ta livet av sig?

 507. matti skriver:

  Jag förtydligar min ståndpunkt ändå: Jag är inte emot Musikhjälpen specifikt, men jag tycker det är problematiskt med välgörenhet i allmänhet, att det går i vågor och tender i det. Typ, nu när vi haft Live Aid så är ingen hungrig i Etiopien längre.

  Självkart ska såväl som tiggare och HIV-forskning få hjälp.

  Men har inga mer detaljerade lösningar än så. Rights not charity, hope and equality etc.

 508. matti skriver:

  Hehehe. Såg inte Bennys innan jag skrev. Hohoho. Älsk på så argt, plus håller med.

 509. TP skriver:

  Benny!!!

 510. H skriver:

  ”Välgörenhet” är ett trubbigt ord, jag vet inte riktigt vad det betyder. Jag tror att det är fel att skåpa ut allt biståndsarbete för att man önskar sig en helt annan världsordning. Men jag är ju mer poet än jag är statsvetare, och inte ens poet är jag.

 511. H skriver:

  Ps, om Matti ville lägga till att han inte är emot Musikhjälpen specifikt så vill jag bara lägga till/betona att jag inte är FÖR Musikhjälpen specifikt. Jag vet inte vad det är, mer än att jag vet vad det är.

 512. matti skriver:

  Nån skrev nåt om att hen inte stod ut med musikhjälpen och nån annan svarade svarade att andra inte står ut med hiv. Tänker att det kan verka som att en tvunget är för det andra för att en är emot det första. Så är det ju inte, därav förtydligandet.

 513. matti skriver:

  Obs, är skillnad på biståndsarbete och välgörenhet!

 514. TP skriver:

  Yepp, bistånd är en del av det systematiska fördelningssystem Benny nämner. Likaså borde denna del av HIVforskningen förlita sig till statliga skattemedel istället. Vi lever i ett sjukt samhälle när vi anser oss vara tvungna att ha välgörenhetsinsamling för att forska på HIV. Känns dessutom dubbelt sjukt att människor skänker redan skattade pengar till en verksamhet där pengarna går till att finansiera ett fåtal forskare och där pengarna åter beskattas. Det blir liksom kostnads-ineffektivt, mindre för pengarna än om de gick ut direkt från staten. Det enda positiva i det hela är att människor ändå uppvisar en viss empati.
  Annars är allt fortfarande SKIT och PISS i världen och ffa i Sverige.

 515. matti skriver:

  OMM

 516. H skriver:

  ”Det enda riktigt svenska man kan göra är att suga på en isbit”, skrev en kompis på facebook apropå det här med svensk kultur. Det tyckte jag var roligt.

 517. matti skriver:

  One Man Metal

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/1wEYhG0l1exbJ0TY2X9zvA

  För er som älskar black metal som låter som bästa sortens death metal. Ni som tänker fuck allt oftare och oftare.

 518. TP skriver:

  Helvete vad jag googlade på det.

  Fick annars en sjuk revival och upptäckte att jag fortfarande går igång på det här: http://open.spotify.com/track/6PvxI36z3horWyae29EOHM

  Misstänker att jag är ganska ensam. Men prova, vettja!

 519. matti skriver:

  Aldrig riktigt hittat in VDGG, men älskar ju Hamill så det är väl en tidsfråga mer än något annat, TP.

 520. Benny skriver:

  Happ, vad gör ni då? Sitter ni och knäpper gylfies som Stalle?

 521. matti skriver:

  Nä, men pisset kokar. Borde antagligen äta nåt. Lyssnat på OMM hela dan, ont i benen och fryser.

 522. Tp skriver:

  VDGG är lite svåra att förhålla sig till eftersom de pendlar mellan diverse avgrunder. Ingen skiva är helgjuten, men det är de ju inte ensamma om. Trots det symfoniska och bombastiska balanseras det ibland snyggt mellan pretto- och pekoavgrunder, vilket delvis är Hammills förtjänst. Godbluff och H to He är de jag har. Lyssnade en del på Pawn hearts förr också. Hade en kompis som var helt besatt och som kunde sjunga ruggigt likt Hammill. Han matade mig med allt upp till the Pleasure dome. Sen kom punken.

 523. hjort skriver:

  Jag kollar igenom Letterman-klipp på Youtube och lyssnar på Pacific 231. Den japanska duon, inte fransmannen eller Honegger-låten. Behöver soft musik och lättsmält underhållning i tider som dessa, fi fan.

 524. stalle skriver:

  två dagar in limbo nu sen vet jag om liv och död, samt blir julledig. det kan bli hursomhelst det.

 525. Hr KBoi skriver:

  Om ni vill ha osannolika smärtor, så ont att ni inte kan sova, då kan jag rekommendera tonsillektomi.

 526. matti skriver:

  Bra tips Hr K! Hör ni det alla vilda katter och tama därute? Tonsillektomi, det är så en firar jul 2014!

 527. Conny skriver:

  Gör musik med djeflaskåmebandet i sthlm i veckan. Vi har kul. I övrigt håller jag med Benny i allt här ovan.

 528. stalle skriver:

  been there, done that herr k-boi

 529. psl skriver:

  ”Bob Hund spelar live på Micke Bindefeldts medeltidsfest och visar hur de skriver låtar till sina videos. ”

  https://www.youtube.com/watch?v=DpsMXNrLvGs

 530. H skriver:

  Jag drar nu, vi hörs 2015!

 531. skräddarn skriver:

  Roedelius Selbstportrait vol. II, sån försiktig pepp hela tiden. Som ett löfte om bättre tider!

 532. stalle skriver:

  jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om ph. det är ba fö mycke!

 533. matti skriver:

  Xasthur är också bra, väldigt ojämn men exempelvis Telepathic With The Deceased är grymme bra.

  Mycket BM i lurarna nu, men whatever it takes.

 534. TP skriver:

  Jamen, årets Hammill då? Other world. Börjar bra iaf.

 535. Bulis skriver:

  Tycker att PH-texten är så bra kulturjournalistik. Så upprörande text, på så många sätt. Lämnar garanterat ingen oberörd. I övrigt vet jag inte vad jag ska säga ens, så magstark är den.

 536. Hr KBoi skriver:

  Några tips då stalle? Dag sex och fortfarande helt sänkt.

 537. TP skriver:

  Jo bra att PH-texten engagerar, men fel angreppsvinkel, tycker jag. Jag tycker JL går i en klassiskt föräldrafälla där hen förfasas över ungdomens osedliga leverne. Så var det med jazzen, rockenrollen och punken mm. Problemet är ju inte PH-deltagarna i sig, de har säkert kul. Problemet är hela företeelsen, eller vad den egentligen avspeglar. Tycker det verkar rätt mycket som en porrindustris synsätt på man, kvinna, kärlek och knull, vilket ju minst sagt är sjukt. Det andra som jag undrar över är alla som följer det. Varför vill man se det? Det vore faktiskt intressant att rota i hur PH kan bli det stora samtalsämnet.

 538. Peter skriver:

  På tal om annat. Finns det att få tag i en t-shirt med nått festligt BQ-tryck?

 539. hjort skriver:

  Gör som jag och måla egna. Det är skitkrångligt, men det är det inte värt.

 540. stalle skriver:

  kboi, ät glass och tramadol

 541. stalle skriver:

  eller så kanske nåt har gått fruktansvärt fruktansvärt fel med din operation,

 542. Benny skriver:

  Heja Kboi friskt humör!

 543. Hr KBoi skriver:

  Jag var på återbesök nu, det visade sig att det var kirurgens fikavecka och eftersom han hade tänkt bjuda på glögg så hade han skållat mandlarna istället för att ta bort dem. Jag har fått tid för ny operation på Sahlgrenska, hoppas att de lyckas bättre där.

 544. matti skriver:

  KBoi: åhfifan, din stackare.

 545. Benny skriver:

  Nu är det fan inte långt ifrån att jag skriver att XMAS_EVET10 (Thanaton3 Mix) är Aphex bästa låt, i något musikforum någonstans.

 546. matti skriver:

  All min eventuella svenskhet skänkes bort (om nån vill ha den varbölden), först till kvarn osv.

 547. Benny skriver:

  FÖR LÄTTA FRÅGER

 548. skräddarn skriver:

  Eller när mabd.se ringde radio

  http://youtu.be/Z75qsaak9Po

 549. matti skriver:

  Hahahahahahahaha, dör på båda,skräddarn, särskilt wfmu-grejen!

 550. matti skriver:

  Den här har väl alla sett redan, men ändå.

  http://www.youtube.com/watch?v=69c736Ssfz0

 551. skräddarn skriver:

  Wurster & Scharpling är king! Rockhumor!

 552. hjort skriver:

  Wall. Den mannen måste ha knarkat knarket.

 553. Hr KBoi skriver:

  Oroliga läsare har hört av sig med lyckönskningar inför den andra operationen. Jag måste därför gå ut och dementera, det blir alltså inte någon andra operation Det var aldrig min mening att vilseleda er, utan handlade om en s.k. vitsue, närmare bestämt stilgreppet döbbelgötlaborgare. Först, en göteborgsk ordvits, sen nämn en göteborgsföreteelse. Ett enkelt exempel för er ovana läsare:

  ”Vilket är världens största djur? Enorm. Spårvagn.”

  Se hur elegant ordvitsen flankeras av ett enkelt konstaterande att spårvagnen är det främsta göteborgska kollektivtrafikmedlet. Som ni märker, detta är något man lär sig på en minut, men det tar en livstid att förfina och bli mästare på döbbelgötlaborgaren.

 554. skräddarn skriver:

  Skönt att slippa västkusten!

  Bättre då att stanna i Enskededalen

  http://open.spotify.com/track/725l476juSmlphHweEPa8R

 555. Benny skriver:

  Tänk vad få människor som får ta del av denna skatt till hemsida och dess stora humor. Internets Sultans of Swing.

 556. skräddarn skriver:

  Nä, nu åker jag mot Luleå. Vintern kommer om ca 100 mil!

  Hr KBois lista räcker till Akademiska i alla fall.

 557. matti skriver:

  skräddarn: Blackis den 27. Könsförrädare spelar, och andra.

 558. matti skriver:

  Från anonym kommentar på Maja Lundgrens blogg: ”Men det skulle vara rätt schysst om någon vågade tala klarspråk om flyktingpolitiken. D.v.s att snorrika moderatstyrda kommuner inte tar emot flyktingar, medan Bert Karlsson tjänar pengar på anläggningar i små avfolknings-kommuner som får bära kostnaden för skola, vård osv…. Det är de rika moderatkommunerna som står för främlingsfientligheten. Vanligt folk är inte rasister.”

 559. matti skriver:

  Ascension blev råsågad på Den of Geek, men jag tycker det är något av det bästa sen BSG.

 560. Hr KBoi skriver:

  Jag försökte titta på Ascension, det gick inte. Inte ens bedövad av starka smärtstillande gick det. Kommer alltså aldrig ha tålamod att ta mig an BSG.

 561. hoya skriver:

  Tänkte just ”borde fråga Matti om han sett Ascension och vad han tyckte”.

 562. Hr KBoi skriver:

  skräddarn – man kan lyssna både en och två gånger.

 563. Tp skriver:

  Hr KBoi, jag har avverkat 4 avsnitt 1a säsongen av BSG och avslöjar att inget händer och inget har hänt – det behövs inget tålamod i vakuum.

 564. matti skriver:

  Och vad tycker Ni, Hoya?

 565. hoya skriver:

  Vet inte än. Jag ska börja kolla i kväll tänkte jag. Synd bara att barnen är uppe jullovssent. Återkommer hålögt en annan dag.

 566. matti skriver:

  Mina barn var uppe till fem i morse. Själv sommade jag 21. Det är väl prick nu jag passerar gränsen, den mellan vuxen och gammal. Fyller 46 om nån vecka bara.

  Annan grej: Tales from Terra Firma, glöm ej vilken komplett popskiva det är. Liksom maximerad: alla harmoniska vägar utprövade, de flesta till och med använda. Fem kringlor med Beatlesfrisyrer.

 567. Benny skriver:

  Det är ju total redundans i nazist-teven när man åker hem till folk och frågar dom om hur JUST DOM firar jul, under veckan före jul.

  Lasse Kronér ba ”Berätta JUST DITT vanliga jävla sepejulminne, och vad det betyder för just DIG. Och varför.” och Shirley Clamp berättar om att hon är kattallergiker.

  ”Allt jag känner är hat, bara hat”

 568. Benny skriver:

  ”Åh, grisfötter! Så jävla nice.” *high five*

 569. Benny skriver:

  Just det! Norrland! Det är ju så jävla jul. Fatta vinter året om, och åka spark!

 570. skräddarn skriver:

  Har varit i på Max i Birsta och nu ligger man på Scandic i Umeå. La Liga på tv och Knopfler ringandes i öronen. Leva life.

 571. Hr KBoi skriver:

  Tummen upp på dä, som de skulle sagt i Birsta.

 572. Benny skriver:

  Skare ha mögg tä Ramläsan?

 573. matti skriver:

  Lite efter 21, tänkte gå till sängs men då kom Mats Lundstedt förbi med en gitarr han byggt om till mig! Utan att jag hade bett honom ens! Finmats! Älsk älsk!

 574. Benny skriver:

  Kontrollera om han inte satt en bomb på baksidan av den. Den där Mats kan vara lurig.

 575. H skriver:

  Jag har tackat nej till nyårsfest hemma hos Rikk Agnew.

 576. matti skriver:

  Du e galen H.

  Ooooh, ni kommer få så himla fin julkapp i år, ni som hänger här!

 577. matti skriver:

  Andres Lokko har den här låten som årets låt. Och, ja, det är det ju, en av dem, lätt.

  http://www.youtube.com/watch?v=6vYnas6q3Sg

  Tänker på det där med att hipsters började lyssna på BM av samma anledning som den lyssnade på gangsta rap. det här är då ett bevis på att det gått ett varv nu, minst. Och helt säkert är min spaning gammal och obsolet, men gimme a break, jag är närmare 50 än 40.

 578. Benny skriver:

  Jag har tackat nej till en Grammis, med motiveringen ”ni kan ta er keso.”.

 579. Benny skriver:

  Följer ni Pirate Bay-följetången?

  Nåt är på G.

  https://www.reddit.com/r/thepiratebay/comments/2q23mm/the_key_is_an_aes_key/

 580. matti skriver:

  Alltså, jag fattar i n g e t av det där, Benny.

 581. Benny skriver:

  Nej, vem fan gör det? Det är ju inte det som är grejen. Det är lite som när Syro var påväg ut, internetz trickz. Har sett snack om att de ska göra källkoden helt öppen, så att det kan finnas miljoner Piratebay, som vem som helst kan öppna eller stänga. Som terrorceller typ. Tycker det är häftigt, som att titta in i en helt overklig värld. Men att det är på riktigt och att det påverkar oss rätt rejält.

  http://www.eteknix.com/pirate-bay-domain-returns-displaying-13-day-countdown/

 582. Benny skriver:

  Rikspolisstyrelsen har beslutat att TPB ska ingå i barnpornografi-filtret, så att operatörer inte tillåts visa domänen.

  http://feber.se/webb/art/316730/nu_kan_alla_starta_sitt_eget_t/

 583. Benny skriver:

  Notera att det inte är en nedräkning, utan en timer från när siten plockades ner.

 584. matti skriver:

  Ja, såg gamla sidan nu. eztv är tillbaks btw.

 585. matti skriver:

  Tycker fö, som rätt många, att prioriteringarna är störda. Man jagar fildelare men lägger ned mordbrandsutredningar.

 586. Benny skriver:

  Det finns så att säga en parapolis för den här verksamheten, Rättighetsalliansen. Dom tjänar rätt bra.

 587. Benny skriver:

  Behöver inte EZ, har BSG.

 588. Tp skriver:

  Jo, handlar väl om pengar kan tro.
  Men, kan nån förklara för en idiot vad som gjorde att eztv försvann ett tag.

 589. matti skriver:

  De var väl en del av den här internationella insatsen mot fildelarsajter?

  En relaterad fråga, alla dessa ”nätterrorister” (alla ”squads”, Anonymous etc etc), vad vill de egentligen? Jag är ju vanligen djupt intresserad av internet, OCH civil olydnad OCH stadsgerillor etc, men det här bara, jag vet inte, jag kan inte ens börja sätta mig in i nånting. Har de någon agenda (agendor) öh?

 590. Benny skriver:

  Dom vill väl rädda prinsessan Zelda, eller har jag fattat fel nu?

 591. Benny skriver:

  Nån som kan nån bra dokumentär om Wu-Tang? Jag är helt besatt av av tanken hur det såg ut när ODB la sina verser. Det övergår liksom mitt förstånd, den scenen i studion.

 592. Benny skriver:

  Skräddarn lär ju ha sett alla.

 593. Benny skriver:

  Här är en låt som är bäst i hela världen, och som på nåt sätt hör ihop med 22PP. Tror jag ska göra en spellista på temat.

  http://open.spotify.com/track/5OzrMDf9ec7hm0J9GrovnY

 594. Haukur skriver:

  Glöm nu inte att Nere på parkeringen är den finaste Norenish-slaskhinkspoesi-julsången.

  https://www.youtube.com/watch?v=C0T2Gqs40x4

 595. hjort skriver:

  matti: Grejen med just Anonymous var (men är knappast längre) att det inte fanns någon påtaglig agenda, att det inte var en specifik grupp i egentlig mening, utan en samling individer som slöt samman för att uppnå ett gemensamt mål och spridas för vinden när det var gjort (vilket jag tycker är ganska vackert, personligen). Den röda tråden var ursprungligen frihet på nätet i allmänhet och yttrandefrihet i synnerhet, men efter den ökade uppmärksamheten har det hela liksom vattnats ur. Den sista stora, mer eller mindre spontana räderna var de som uppstod efter Wikileaks-strulet för några år sen efter vad jag minns. Har inte haft någon vidare koll på Anons efter det, så jag kan ha väldigt fel.

  Lizard Squad och resten har jag väldigt lite koll på, men rent spontant tycker jag det verkar som att många av dem gör det de gör för teh lulz.

  För övrigt vill jag både rädda prinsessan Zelda och se en bra dokumentär om Wu-Tang. Lyssnar på A Better Tomorrow nu, sen som jag är. Prinsessan får vänta.

 596. hjort skriver:

  Gah. Illa jag skriver.

 597. matti skriver:

  Ny Wu-Tang, de är ju inte lika bra längre. Men ändå.

 598. skräddarn skriver:

  kan tyvärr ingen bra Wu-doku men, slår man ihop dessa två skulle det ju bli något liknande ODB

  http://youtu.be/8nbKIngibEI

 599. hjort skriver:

  Ruckus in B Minor är rätt grym ändå. Bland andra.

 600. matti skriver:

  Brukar göra årsbästa till den där franska Absolut Noise-bloggen, bästa svenska skivorna. Jari deltog i år. Bröt mot reglerna och fick in mig på Young Thug, gud vilken skiva! Aphexklass ju.

 601. Hr KBoi skriver:

  Har farväl till ungdomen gjort en skiva som heter Det sista äventyret?

 602. matti skriver:

  Nä, knickedicken gjorde fel.

 603. H skriver:

  ”Livet, en drone + turné”, det är så kul tycker jag.

 604. lose weight skriver:

  Nice weblog here! Additionally your site
  quite a bit up fast! What web host are you the use of? Can I get your affiliate
  hyperlink to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig