Mattias Alkberg DÜ

Dennis Lyxzén intervjuas av Jonas i Norrbottenskuriren och det är sällsynt roligt. Inte bara för att han nämner mig och har rätt i det han säger, det är roligt ändå.
Själv lyssnar jag som av en händelse på Hüsker Dü som funnes det ingen morgondag. Av alla band som kom med första amerikanska Hardcore-vågen och sedan fortsatte (med någon slags posthardcore) är det nog dem jag haft svårast för. Och det är ju konstigt. De hade egentligen enklast låtar, med refränger och allt. Jag har lyssnat tio gånger mer på Black Flag och Dinosaur Jr. Och Sonic Youth. Och alla Pigfuck-banden: Big Black, Butthole Surfers, Killdozer och så vidare. Pigfuck, vilket jävla namn på en genre egentligen. Men men. Och alla band som spelade regelrätt US Hardcore och inte utvecklades nämnvärt: Minor Threath, MDC, Dead Kennedys.
Alltid har Hüsker Dü fått falla till föga. Det var något med deras hopplösa trumljud och det där malandet som påminde om powerop, och det är ju som bekant genren världen behövt minst av alla. Men nu är det just det jag gillar: det där synkoperandet som alla snabba band håller på med för att det dels låter bra men också för att det blir mindre jobbigt att hålla uppe tempot i 30-40 låtar på raken då. Och om man betänker på hur det måste varit för dem: Två bögar och en med mustasch, samtliga med ganska allvarliga drogproblem. Bob Mould överviktig och på allmänt dåligt humör. Och hur de klädde sig. Som om det var måndag morgon och de var försenade och allt var smutsigt, inklusive de där fula kläderna deras morsor köpt åt dem på Röda Korset. Men de tog på sig dem ändå. Detta i värld där heterosexualitet och muskler premierades på samma sätt som det verkar vara inom hockeykulturen (jag vet nu inte mycket om den egentligen, jag erkänner, jag kanske bara är fördomsfull, men jag har inte tid att sätta mig in i den heller, jag är för upptagen med att fixa håret och skriva dikter).
Det finns några You Tube-klipp där Hüsker Dü spelar i England och annorstädes, där Greg Norton (basisten, heterot) hoppar omkring som en galning, och Bob Mould har gitarren så långt ner på knäna att man omöjligt kan fatta hur han kan spela överhuvudtaget.
Deras första mästerverk var Zen Arcade, en skiva som var mer eller mindre revolutionerande när den kom. Alltså, i den lilla världen (som Allan Edwall säger i Fanny och Alexander), men det är poplåtar spelade som hardcorelåtar och ingen hade riktigt gjort det innan, de var faktiskt först med det, före såväl Bad Religion som Green Day. Och betydligt bättre. Och det slår mig att det jag alltid hade svårt med när jag var yngre är det jag gillar nuförtiden: den här konsekvensen: Moulds tunna gitarrmattor, Grant Harts tendens att spela för mycket hela tiden med det där fruktansvärda trumljudet. Jag tycker det är rätt coolt nu, det ljudet. Lite för lågt stämda oljeskinn antar jag att det är, för det är liksom ingen ton alls i trummorna. Låtarna som aldrig någonsin har ett ackord för lite eller för mycket. Det är liksom klantiga låtar. Går den i C så går den i C. Aldrig att man försöker sig på något ”avancerat” som en sänkning eller behåller melodin men spelar parallelltonart eller något. Och sången, framförallt Moulds, är som, ja svårt att beskriva, men jag tänker primalterapi eller något liknande. Om inte Soul var förknippat med Aretha Franklin och Marvin Gaye skulle jag säga att det var soul, det han höll på med. Liksom jagar demonerna ur kropp och låt.
När jag var yngre gillade jag Harts låtar mer. Så är det inte riktigt nu. De är också bra, men Bob Mould var geniet. Deras allra bästa skiva är Flip Your Wig och är deras första på majorbolag, det, hörs fan inte att det är det. Möjligen har man lagt tre timmar till på mixning: ljudbilden är något tydligare, mer separerad, men annars är det same old. Och det är bra med det.
Sista skivan Warehouse: Songs and Stories är också femstjärnig. Eller, alla skivor är det på sätt och vis: det är ingen större skillnad på dem, handlar mest om vilka låtar man föredrar. Jag kan lika gärna säga att New Day Risng är bäst. Men det gör jag alltså inte. Det är ett bra band som jag inte gillade lika mycket när det begav sig som jag gör nu. Precis som med Nirvana, som jag aldrig förstod mig på när de fanns.
Och, just ja, Hüsker Dü har gjort världens bästa cover: Byrds gamla psykhit Eight Miles High gör Bob Mould till något John Lennon skulle lämnat Beatles för att få till. Alltså, den är fullt i klass med exorcismen i dennes Mother.

Vet inte varför jag skriver det här egentligen, Jag tänkte bara skriva att vi MABD, eller vad vi ska heta på nästa skiva (antingen bara Mattias Alkberg eller med suffixet BD, om ingen har något bättre förslag: förkortningen MABD var en kommersiell missbedömning, det erkänner jag), har repat in ungefär tolv låtar, det blir några till, och vi ämnar spela in dessa i sommar. Tillsammans med en känd och bra producent, vi har en två-tre stycken i åtanke, men jag kanske gör bort mig om jag nämner några namn redan nu. Så jag låter bli. Men det är grymt, grymma låtar och jag börjar bli extremt nöjd med texterna, och mina grabbar spelar som The Family Stone. Det är lite Old School, men hur kan jag inte riktigt förklara. Jag säger som Dennis i Kurien-intervjun: ” Modern musik är ju det sämsta som har hänt musiken på sjukt länge.” Och menar det ungefär lika mycket som han gör det.
Den skivan kommer inte att låta som Hüsker Dü, det är inte därför jag skriver om båda grejerna i samma inlägg. Jag bara, jag vet inte.

Men, hej då

Matti

269 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. gummo skriver:

  Eftersom man omöjligen kan vara off-topic i dessa gästböcker, tippar jag min allsvenska här:

  1. Kalmar FF
  2. IFK Göteborg
  3. Helsingborg
  4. AIK
  5. Elfsborg
  6. Malmö
  7. Djurgården
  8. IFK Norrköping
  9. Hammarby
  10. Halmstad
  11. GIF Sundsvall
  12. GAIS
  13. Gefle
  14. Örebro
  15. Trelleborg
  16. Ljungskile

  I morgon: Råsunda, Norra Mellan.

 2. vp skriver:

  det var en dyster lista. tur att du har fel. men kalmar blir farliga.

 3. stalle skriver:

  matti: det där andra då som jag tipsade om men som du redan visste. hört nåt?

 4. matti skriver:

  Nä. Inget ännu.

 5. kilotin skriver:

  Bra text. Aldrig gett Hüsker en chans, ska göra det nu.

  Så nu är det dags för ännu än omgång av gissa namnet?
  (Förrut gissade vi på BQ-plattor kommer jag ihåg.)

  Mattias Alkberg & Co
  Mattias Alkbergz
  Mattias Alkberg Fyra
  Mattias Alkbergs andra lunga
  Mattias Alkberg Bidé

 6. Magnus skriver:

  Det står faktiskt SST på min Flip Your Wig. Jag tror att första skivan på ett major bolag var Candy Apple Grey. Inte för att det spelar någon roll.. ville bara påpeka. ;)

 7. Major Nilsson skriver:

  Det måste bli ett förbud!

  Hur kan ungdomar som Rolling Stones, Carola och Bob Dylan få hålla på med sin tokiga musik. Vissa har dessutom skrivit sina sånger mycket snabbt, vilket är kriminellt. Sankta Lucia är en fin sång. Det får räcka med den. Inte en massa slarv.

 8. matti skriver:

  Magnus: Ja du har rätt kompis. Blandade ihop den med CAG, men Alltså Flip Your Wig är deras bästa. Det är den första som inte Spot producerade, därför den inte låter lika, liksom grottig. Har lite svårt med adjektiven i dag. Vet inte varför. Inget flyt bara.
  Borde jag ändra i texten? Ja? Eller, näe. Jag får stå där i skämshörnan och inte idas.

 9. hjort skriver:

  ”Sankta Lucia är en fin sång. Det får räcka med den.” HAHAHAHAHAHAHAHA!

 10. På You Tube finns skriver:

  en hel konsert med HDu och The Replacements från någon liten klubb från tidigt 80-tal. Tommy Stinson ser ut att vara ca 12 år. Riktigt bra. Speciellt Replacements, if you ask me.

 11. matti skriver:

  hjort: hehehe. Major Nilssons inlägg är saxat från kommentarerna till Andres Lokkos Håkan-recension i SVD. Folk är så jävla galna i det här landet att man blir helt, ja vad blir man egentligen? Happy/Sad?

  Nu tror jag iofs att Major Nilsson är en klok människa som driver med knallkorkarna där borta. Men man vet aldrig. Roligt är det i alla fall.

 12. Daniel skriver:

  Hüsker Dü är skiten.

  Du borde gilla Simply Saucer.

 13. hjort skriver:

  Det hade jag missat, men kul var det. Och ännu roligare i sin rätta kontext.

  Vilken energi vissa verkar lägger ner på att ogilla vissa saker egentligen. Och jag kanske inte är annorlunda för att jag skriver detta, om dem.

  Inte för att de upprör mig som Håkan verkar uppröra dem, men vi kanske är lika på det sättet att vi skriver om något vi inte förstår, och egentligen inte vill förstå, och således skriver helt i onödan. Jaja, skitsamma som jag brukar säga.

 14. stalle skriver:

  igår kom nyheten vi alla väntat på. ja, kanske inte jaddan då för han gillar ju bara bisarra glassar och läskeblask, men alla vi andra kunde glädjas och sjunga lovsånger. ty igår meddelades att laktrispuck återinförs i gb’s sortiment. gud ske pris.

 15. vp skriver:

  laktris? har det något med aktris att göra? eller laktos?

 16. Bo Ek skriver:

  Och burköl. Glöm inte att jaddan gillar burköl.

 17. matti skriver:

  Jag gillar korta promenader, grädde, mysiga hemmakvällar och tidiga Swans.

 18. Joachim skriver:

  Fan hatti, det är ju grottan man vill till med husker, känner jag iaf. Zen Arcade är för mig på topp 5 från den scenen.

  Tillbvaks efter helg i umeå. Var har sveriges livepublik tatt vägen? Var de alltid fåtaliga och 16 eller är det jag som blitt gammal och överflödig? Eller kanske både och?

 19. Bo Ek skriver:

  Jag gillar pop, näverstop, att inte promenera och öl i alla former och färger.

 20. vp skriver:

  negerdans då? gillar du inte det längre?

 21. hans skriver:

  eller det här?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2160067.ab
  man borde inte, men det är svårt att hålla sig för skratt.

 22. jaddan skriver:

  Jag vill att det ska komma en glass som heter burkölspuck. Skulle det äga? Men mena.

 23. hjort skriver:

  Nån här som testat att frysa in öl i isglassformar? Jag sa att jag skulle göra det förra sommaren, men det blev liksom mer att man hällde ölen direkt i käftarna.

 24. Peter skriver:

  Sa en gång att jag skulle köpa nån slags läsk och blanda ut spriten med, men det blir liksom bara att man häller i sig rent. Kanske är man alkis månne, men gott, jo jag tackar!.

 25. En vän i Köpenhamn skriver:

  Hüsker – kunde än en gång inte stanna kvar i mitt hål.
  Vet inte om det är det, men alla andra ’pigfuck’ band hade humorn som nån sorts buffer. Hüsker Dü var fan ta mej på jävla alvar hela tiden.
  Har aldrig märkt nåt med trummorna, men satte just nu på Flip Your Wig, & dom där solo-trummorna i Makes No Sense At All låter lite för mycket som 8-kantiga 80-tals tönttrummor. & dom går igen hela vägen egentligen. Hmmmm.

  Men va grym Divide & Conquer är! Och Find Me. Och the Wit & The Wisdom!

  Men New Day Rising är fortfarande den bästa låten.

  Hart var romantikern och Mould den grymma realisten.
  Norton har sin egen restaurang nånstans inte så långt från där Hüskers började (om jag minns rätt).

  När blir dom poppis igen, dom åttakantiga trummorna?

  Förresten så kommer jag att se fram till mitt nästa besök på Pressbyrån, nån gång i sommar, ser fram emot att köpa en laktrispuck! Tack för den glada nyheten.

 26. matti skriver:

  Hela Saturday Night och Eternity Now med BQ är inspelade med såna trummor. Och spydiga kommentarer i stil med ”då förstår jag” undanbeder jag mig, tack så mycket. Detta inte riktat till dig då, vår Köpenhamske vän.

  Mina bästa låtar är annars In A Free Land, Flip Your Wig, Divide & Conquer, The Girl Who Lives On Heaven Hill, Don’t Wanna Know If You Are Lonely och Broken Home Broken Heart.
  Everything Falls Apart är förresten också ett mästerverk.

 27. matti skriver:

  Chartered Trips glömde jag. Älskar den.

 28. En vän i Köpenhamn skriver:

  Det är inte Don’t Want To Know If You Are Lonelys fel, men b-sidan på singeln är fruktansvärd (all work and no play – extended mix).

  Apropå trummorna – min kommentar är snarare ”då förstår jag ingenting!”

 29. måns skriver:

  Do you remember är också jävligt grym (bäst på Everything falls apart and more tillsammans med In A Free Country)

  (Ja, vet att det är en samling och inte ett album, för att rädda lite cred)

 30. matti skriver:

  Hahahaha. I dag har jag lurat barnen att det är Tjocka hundens dag. 10.30 utanför deras gympahall ska det komma en Volvo kombi, antingen 740 eller 760-serien, med ett släp. På släpet är det en bur och i den kan man se Sveriges i år tjockaste hund. Jag älskar första april.

 31. Bo Ek skriver:

  ”Hela Saturday Night och Eternity Now med BQ är inspelade med såna trummor.”

  Då förstår jag…

 32. vp skriver:

  bwahahahaHAAAAAA! om jag vore barn skulle jag vilja ha matti till fassa. såå jäävla roligt!

 33. w skriver:

  om jag vore barn skulle jag vilja ha bo ek till fassa. älskade hans mintpastill-doft och fjantiga ögon på mornarna när vi åkte till repet.

 34. Bo Ek skriver:

  Fjantiga ögon?

 35. Joachim skriver:

  ”the tiny eyes of a shrew”

 36. w skriver:

  ja,
  dina fjantiga ögon, dåliga tänder och mintdoftande andedräkt.

 37. Bo Ek skriver:

  Trevligt. Verkligen.

 38. matti skriver:

  Sådärja. Nu har jag lurat Frans också.

 39. w skriver:

  lurat frans?

 40. hjort skriver:

  Jag är livrädd för första april. Jag är världens mest lättlurade jävel. Nu, om ni ursäktar mig, har jag en tjock hund att bevittna.

 41. gummo skriver:

  Sämsta aprilskämtet var för två år sedan när någon BQ-medlem tipsade mig om ladda ned Dirty Three. Sicken smörja.

 42. matti skriver:

  Man U! Ronaldo!

 43. matti skriver:

  Jävla Roma!

 44. matti skriver:

  Man U! Rooney!

 45. Benny skriver:

  Stanna inte av gästboken nu, fortsätta rulla. Trots Mattis idiot-kommentarer från ståläktaren.

 46. & skriver:

  RIP Anders Göthberg (Broder Daniel).

 47. matti skriver:

  Ja, gud vad hemskt.

 48. hjort skriver:

  Vilken tragedi. Jag vet inte vad jag ska säga. Känner mig helt svag. Jag hoppas hans nära och kära tar sig igenom det här.

 49. Anonym skriver:

  han var ju gift med barn. usch.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_G%C3%B6thberg

 50. Anonym skriver:

  lite muntration istället:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Teglund

 51. hans skriver:

  Nils Johansson?
  Hahahahahahahahahahahahahaha!!

 52. kenny eller conny skriver:

  Tycker ni är vidriga som skämtar om anders självmord. På riktigt. Ta era stundent skämt på lunds nation, där ni hör hemma. Nästa gång jag ser er får ni en smäll. Jag lovar. jävla töntar.

 53. kilotin skriver:

  Hans har gott och väl tjänat ihop till en smäll, rent allmänt. Men ingen har väl skämtat om något självmord så vitt jag kan se.

 54. gummo skriver:

  Det är väl definitivt ingen som skämtat om Anders självmord. Skärp dig för fan.

 55. johan skriver:

  en idé:
  alla frekventa postare/besökare i den här blogen på lunds nation i en vecka, allt filmas, och allt sänds. den kommer kallas skräcksåpan i media.
  skall försöka pitcha in den till 5’an.

 56. Bo Ek skriver:

  Aldrig, jag gillar inte Danmark.

 57. matti skriver:

  Ja, vad fan, det är ingen som skämtar om Anders här. Inte ens Hans. Läs igen. Jag kände inte Anders, men det är fruktansvärt tragiskt. Hur kan du ens tänka tanken Conny eller Kenny eller vem du nu är?

 58. ... skriver:

  Konsert hotad på Rockborgen
  Om Rockborgen i Borås inte stänger lokalerna kommer räddningstjänsten tillkalla polisen. Men kulturföreningen sätter sig på tvären och tänker genomföra helgens planerade konsert med Avatar ändå.

  Faaan heja polisen.

 59. gummo skriver:

  ”Sveriges kanske vackraste kärlekspar?”

  http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article2179083.ab

  BWHAHAHAHAHAH

 60. gummo skriver:

  alltså, jag fattar ju inte det här med musik och så, jag är ju svennebanan och så. alltså, som bevis på det har jag ett gammalt mejl från en rockstjärna som skickade en demo till mig där det stod att läsa ”du som är svennebanan och tycker att lasse lindh är bra, tror du att det här kommer att sälja?” men iallafall, jag bara lyssnar på håkans ”jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din”, det är världens bästa låt just nu.

 61. matti skriver:

  Kärlek är ett brev… Hur han sjunger på den. Inte sedan Blå himmel blues har det sjungits så på svenska. Nu låter det kanske inte som en komplimang, men det är det.

  Såg About A Son i går. Fin film. Grymt soundtrack, bra originalmusik och Big Black, Scratch Acid och Creedence bland andra. Och Graveyard med Butthole Surfers hör man ju inte ofta i andra sammanhang än de man verkligen valt för sig själv. Till och med en grym Queenlåt: It’s Late. En som lyssnat mycket på den är J Mascis. Det hörs i framförallt Start Choppin’ men även i Whatever’s Cool With Me.
  Jag vet, fan, jag är störd när det gäller sånt.

 62. matti skriver:

  Förresten, ett skämt min tioåring kom på igår: Varför heter de Sonic Youth? För att de var unga så kort.

 63. Jan Malmsjö skriver:

  Min 43 åring kom på denna:

  ”Varför heter de Bear Quartet”
  ”För att de gillar öl”

 64. matti skriver:

  Också roligt.

 65. gummo skriver:

  Det är lustigt med tioåringar: ena dagen så dumma att de går på tjocka hundens dag, nästa, ett sådant gyllene skämt. Är det samma snubbe som kom på ”vaaaad har du gjooort nuuuuu!!!”

 66. laers skriver:

  jag kom på denna. . ” varför heter de bärs quartet”
  för att dom är unga,

 67. matti skriver:

  men den var bra! nästan göteborskt bra.

 68. Pilly Prutt skriver:

  laers: bwahhahahhahahahaha.

  eller den här:

  ”varför heter de cp”
  ”för de är BQ”

 69. sallinger skriver:

  http://www.thickspecs.com/my_weblog/2007/11/where-are-they.html hahaha, den där muschan går ju inte att missa

 70. skräddarn skriver:

  fredagslistan: de bästa skämten här ovan:
  1. CP-skämtet
  2.SY-skämtet
  3.BQ.skämten

 71. Bo Ek skriver:

  Det roligaste är väl att en blandning av Hüsker Dü och Van Halen skulle låta som Green Day. Eller att den största bedriften är att ha banat väg för FF US och Blink 183.

 72. gummo skriver:

  Nu ska jag på kryss med boozen.

 73. gummo skriver:

  plus, Kboi, vilken fredag kom dessa saker på?

 74. hjort skriver:

  Hittade den här kommentaren från Carolina Setterwall på Dagens Skiva, som en motreplik när en Björn konstaterade att det är alldeles för lite BQ på Dagens skiva.

  ”Och ja Björn it is true. Vet du varför? Det är läskigt att recensera BQ. De har så läskiga fans.”

  Är vi verkligen det? Är vi så jävla farliga? Jag

 75. hjort skriver:

  … trodde vi var snälla och kramgoa hela bunten, tänkte jag avsluta med, men jag kom visst åt knappen! Så tokigt det kan bli, hörni.

 76. gummo skriver:

  Jag har hört det där från fler håll, att folk är lite rädda för BQ-fans. Till och med BQ-medlemmarna själva.

 77. hjort skriver:

  Det är ju ganska sorgligt egentligen. Vi får inleda en riksomspännande charmoffensiv. Ge bort kramar, berömma folks nya frisyrer och skor, pussa hundvalpar och betala Ragnar Dahlberg för att tala väl om Eternity N…

  Ok, så jag är väl lite creepy då föffan.

 78. gummo skriver:

  hur är det hjort, bor du kvar i kälmah?

 79. hjort skriver:

  En bit utanför egentligen, men det stämmer. Får se hur länge till det nu blir.

 80. hjort skriver:

  var håller du hus själv egentligen? du och frugan? har dålig koll på gästboksgeografin, av förståeliga anledningar kanske.

 81. En vän i Köpenhamn skriver:

  För somliga kommer det helt av sig själv.

 82. gummo skriver:

  asså, jag är i växjö två dagar i veckan. sväng in på en bärs nånda vettja.

 83. matti skriver:

  Ursäkta en gammal man men vad är FF US?
  Och är inte burkölspuck roligast hittills?

 84. hjort skriver:

  det låter fint det. har lite gamla polare kring växjö som tjatar på mig om att jag är där för sällan, så jag får se till att bege mig ut på en smålandsturné i vår. jag säger till när ändan och vagnen tagit farväl av varandra.

 85. gummo skriver:

  vi får växla mejladresser/telenr så småningom. det är lite som att vara medlem i hells angels och att vara bq-fans: man behöver inte ha träffats, man är bröder/systrar ändå.

 86. gummo skriver:

  öppenhjärtligheten beror på att jag är på kryss med boozen

 87. matti skriver:

  I envy you GZA.
  Fast Plannja är i semi åtminstone.

 88. gummo skriver:

  När vi är Lulebor, varför gillar vi basket mer än hockey? Inte lika mycket våldtäkter och skit?

 89. matti skriver:

  fråga 1: Folk gillar hockey här med, det är mest jag som är emot.
  fråga 2: Precis så. Det är även en miljard gånger roligare att kolla på. Och spela.

 90. matti skriver:

  Fan vad det här är bra. De kommer till H-fred. Fan. Inte jag.

  http://www.youtube.com/watch?v=TVYxK8LX8gA&feature=related

  Det är ändå grymt att bli gammal. Kolla hur John Perry inte rör en min när han spelar världens bästa gitarrsolo. Så coolt.

 91. martin h skriver:

  husker du är det bästa band jag vet! whatever är en jävligt bra låt på zen arcade. celebrated summer är också grym. och i apologize. everything falls apart. åh gud, nästan allt är bra. hart gjorde trista låtar på sista skivan dock.

 92. chops skriver:

  Och i dag då, vad blir det, 14 år sen Kurt Cobain dog?. Snöat en jävla halvmeter i natt. Kom kom atombomb.

 93. gummo skriver:

  Ok, det innebär att jag exakt för 14 år sedan skulle ha sett Brainpool på Gino, men inte blitt insläppt för att någon i sällskapet inte hade fyllt 20 än. Då gick vi vidare till Tre Backar och såg Happydeadmen.

  Fan så gammal man är.

 94. Benny skriver:

  Haha. Vilket julkort det skulle vara, Matti i full Luleå hockey-mundering.

  Igår förklarade W ingående för mig om sodomi. Helvete vad han var game på det.

 95. hans skriver:

  han har ju hund.

 96. Joachim skriver:

  Jag har inte sett nån grym serie på länge. Några tips?

 97. hjort skriver:

  Joachim: Duger en miniserie? The Singing Detective, i så fall. Dennis Potters gamla 80-talare alltså. Bara sex avsnitt tror jag, men fan så bra.

 98. matti skriver:

  Joachim: He Kills Coppers.

 99. w skriver:

  sodomi med män rules!

 100. w skriver:

  har ni inte läst jean genet?

 101. Gurkan skriver:

  Ny MABD platta… JA JA JA JA JA!
  Men då får ni spela lite i stockholm, i full sättning.
  Sen tycker jag att namnförslaget Mattias Alkbergs Bidé är genialiskt

 102. weirdonators skriver:
 103. matti skriver:

  det är så fint att du lägger upp det här klippet då och då, w. och roligt.

 104. hjort skriver:

  Björn Olsson är ett jävla geni. Kände bara för att säga det, så att ingen undgår detta faktum. Tack för uppmärksamheten.

 105. matti skriver:

  Alltså, jag kan inte släppa det här. Candy Apple Grey är underskattad.
  En fråga: på Everything Falls Apart And More-samlingen finns det en låt som heter Do You Remember. Den avviker verkligen från allt annat de gjorde, men den är grym. Vet någon något om den? Är det en singel? När kom den? Är det helt säkert en egen låt?

 106. gummo skriver:

  Den är inte alls bortglömd här ute i Gnesta. Fireside. Fan så otroligt bra.

 107. En vän i Köpenhamn skriver:

  Do You Remember – vet inte annat än vad som står i konvolutet. Demo av en tidig Bob Mould låt, inspelad i en källare i 1980. ’A signature song of sorts’ står där också, och trög som jag är tog det ett bra tag för mig att fatta vad dom menade med det, ha ha.

 108. vp skriver:

  vilket sammanträffande. imorse när jag kom till jobbet slängde jag i fireside i cdn. första gången på 2-3 år jag lyssnar på dem. uomini d’onore iofs men ändå. det var innan jag läste detta. hade nästan glömt att de funnits och att de legat överst på min topp 5 i flera långa perioder. fan så bra de var ändå.

 109. prkchps skriver:

  EViK: Tackar. Det tog ett tag för mig med. Jag erkänner.

 110. ... skriver:

  Dom här är det jag har pratat med dig om matti hela tiden . Finns nog ett fåtal ex kvar av 2a singeln på deras myspace sida, Jag har 1a o 2a, Bara för att skryta . men det är star tobak: http://www.youtube.com/watch?v=Mqc8XFibpr0

 111. matti skriver:

  Ja du. Hur bra som helst. Grymma på att spela också.

 112. En vän i Köpenhamn skriver:

  Tänkte bara berätta att der blir spelat lite Bear Quartet och MABD i det Köpenhamnska nattlivet ikväll. Jag & mina polare skall gäst-dj’a på den nya smarta cafén ’Din Nye Ven’ (dinnyeven.dk). Börjar klockan 8 ungefär. Till midnatt, så ni hinner om ni känner för det.

 113. vem e de skriver:

  Är vp en förkortning för laakso låten, ”väster pron” eller något annat?

 114. cp skriver:

  ja det är det.

 115. vp skriver:

  väckelsepredikanten. jag arbetar som sådan.

 116. w skriver:

  är cp en förkortning för christer polis? kvarterspolisen i björkskatan

 117. matti skriver:

  Det går inte att argumentera emot det. bästa musiken gjordes på 80-talet och i USA.

 118. matti skriver:

  Intressant text.
  http://w2.sydsvenskan.se/mildner/2008/04/07/plotsligt-pratade-alla-bara-pengar/
  Jag har varit inne på det här lite grann när jag beklagat mig över den här sjuka förstånds-kulturen vi lever och verkar i och inom. Men Mildner pratar delvis om något annat, och kan formulera sig lite bättre än vad jag kan. I det här, om det här, åtminstone. Läs det.

 119. gummo skriver:

  Way out west. Nån som ska dit?

 120. hjortonom skriver:

  Nån som har några äppelträd som behöver beskäras? Jag vet inte om jag gör rätt, men jag är väldigt driven. Snipp snipp – all gone bara, skitskoj. Jag gör bar mitzvahs också, förresten.

  Mildners text var intressant, ja. Men vad kan man göra för att motverka den sortens tänkande han talar om egentligen?

 121. gummo skriver:

  Apropå pengar: Jag tror att det var Föreningssparbanken som räknade ut att ett barn kostar mellan 1,2-1,5 miljoner innan de fyllt 18. Kostnaderna ökar sedan tydligen lavinartat för andra barnet, upp till mellan 3-3,5 miljoner. Skulle man skaffa två barn är det fan ca. 150 loppor om året man får punga ut med, eller 75 papp vardera.

  Än så länge tänker jag inte skaffa barn. Jag har för roligt med mina pengar själv.

 122. matti skriver:

  gummo: jag med.

 123. vp skriver:

  jag ser det som en ren investering. som pensionssparande.

 124. Bo Ek skriver:

  Om jag får barn någon gång ska de få göra precis vad de vill i livet. Efter avslutad notarietjänst givetvis.

 125. vp skriver:

  mina barn ska: döpas, konfirmeras, disputeras, promoveras, pensioneras.

 126. matti skriver:

  Medan ni debatterar detta vill jag meddela att det är vackert här, det har fallit en halvmeter snö sedan i förrgår och nu gnistrar den vitt och vackert i solskenet. MEN DET ÄR MAJ OM TVÅ OCH EN HALV VECKA! Vad är det här? Var? Svalbaard?
  Aaa a a living in the ice age. Som Ian Curtis sjöng. Snart har jag fan en annan grej gemensamt med honom. Fuck.

 127. Bo Ek skriver:

  Ska du lyssna på The Idiot med Iggy Pop eller börja sjunga i Joy Division?

 128. gummo skriver:

  jag ber er som funderar på att skaffa en ungjävel att läsa igenom följande citat ur boken ”Gross National Happiness” av professor Arthur Brooks, som statistiskt leder till bevis att föräldrar är olyckligare än icke-föräldrar.:

  ”On the surface, it looks as though kids make people a bit happier: Adults with one or two kids are about 3 percentage points more likely to say they are happy than childless adults. But this gap is an illusion created by the fact that many happiness-causing things are also correlated with whether one has kids — marriage, age, religion, politics, and so forth. When we correct for these things, the relationship between kids and happiness actually reverses itself, and we see that children make people unhappy. If two adults in 2004 were the same in age, sex, income, marital status, education, race, religion, and politics — but one had kids and the other did not — the parent would be about 7 percentage points less likely to report being very happy. The more children you have, on average, the unhappier you get — up to a point. The average happiness of adults — correcting for all the factors mentioned above — falls as more children are added to the family.”

 129. matti skriver:

  Lyssna på The Idiot.

  G: Vilket komplett bull. Är det sånt mina skattepengar går till?
  Allvarligt, jag är på förjävla dåligt humör för jag håller på med nåt jag inte vill och som dessutom är lite för svårt, men jag får förhoppningsvis bra betalt i alla fall.
  Men just nu kan statistik överhuvudtaget dra helt åt helvete. Läs det där som Mildner skrev i stället. Ekonomi (och matematik) är bara en bråkdel av det som är värdefullt, vi kan bara inte prata om det längre. Jag är förbannad för att jag inte har tid med mina barn medan jag håller på med den här skiten jag känner mig nödgad att göra. Det är inte barnens fel att jag är olycklig, tvärtom är det de som gör mig lycklig.

 130. gummo skriver:

  Nej men Matti, den där forskningen, den är mjuk. Man har helt enkelt frågat folk om de är lyckliga eller inte (det är det nya svarta inom samhällsvetenskapen, att man kollar folks självskattade lyckonivåer). Sen kollar man vilka individuella karakteristika lycka verkar samvariera med. Alltså, det är statistiskt säkerställt så in i helvete: barn gör människor lite mindre lyckliga – I SYNNERHET män.

 131. matti skriver:

  gummo: Men jag godkänner inte den forskningen. Hur definieras något så subjektivt som lycka och hur mäter man den mot andras subjektiva lycka? Svårt att se det göras med annat än ekonomiska verktyg och variabler. Och jag accepterar inte det. Jag tycker det är inihelvete dumt. Som när WHO för några år sedan klassade små-öarna i Oceanien som U-länder, för att de inte hade el. Vi behöver ingen el protesterade öarnas innevånare då. Visst förstår du hur jag menar?
  Och snälla, ha överseende med att jag skriver detta i affekt.

 132. vp skriver:

  den där undersökningen kan jag motbevisa. du vet att jag alltid varit en negativ jävel som inte blir glad över någonting. jag är gift, kristen, vit, medelklass, lönnfet, halvalkis, närsynt osv. alla kontrollfaktorer är oförändrade. men jag är fan lycklig varje dag nu. det är helt ok för mig om det kostar halva min årslön. får gärna kosta mer. det är så sjukt kul med barn (egna alltså, andras ungar är mest störiga).

 133. w skriver:

  nämen va fan, gissur, kom igen, din gamle gnom. vilken linslus du är:

  http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article2208821.ab

 134. hjort skriver:

  gummo: Alltså, nu har jag ju inte ungar själv och kan inte uttala mig om hela lyckogrejen utifrån egen erfarenhet, men kan man verkligen lita på den där forskningen bara för att den utgått från personernas egna känslor och åsikter om vad som är lycka?

  För det första så är väl den forskningen precis som all forskning baserad på sannolikhetskalkyler på det viset att man inte rent praktiskt kan tillfråga alla människor i hela världen, och därmed väljer ut ett antal personer som är matematiskt godtyckligt för att kunna representera världen, eller vilken grupp frågan nu berör.

  Således finns väl fortfarande chansen/risken att slutsatserna faktiskt inte stämmer, även om de är statistiskt godtagbara. Inte sant? Fast det är egentligen inte det som gör att jag tycker det låter konstigt, för det ovanstående gäller väl som sagt i stort sett alltid.

  Men för det andra så måste det väl också finnas en mängd olika faktorer som spelar in när det gäller hur man känner sig, även sådana som man inte kan uttrycka i ord och som man kanske inte ens själv är medveten om existerar. Det här har väl iofs mer att göra med psykologi, men det måste ju också tas med i beräkningarna när man talar om något så subjektivt som lycka.

  Har det gjorts någon ingående psykologisk utvärdering av de deltagande? Kan man vara säker på att de tänker och känner som de faktiskt säger sig göra, och på grund av de saker som de säger? För att vara säker på att det finns undermedvetna element som stör resultatet, menar jag.

  Äeh, jag är skeptisk i vilket fall. Det låter för hemskt för mina öron.

 135. hjort skriver:

  ”För att vara säker på att det INTE finns undermedvetna element” o.s.v. skulle det visst vara. Jag skriver illa, men ni är väl vana vid det.

 136. erik skriver:

  Du har rätt matti.. Hüsker Dü är fanimej hur bra som helst! Jag har inte lyssnat på dem på flera år förrän i morse när jag plockade ut en dammig Everything Falls Apart.. från cd-hyllan.

  Ett annat band jag också har börjat lyssna på igen i dessa dagar är Minutemen. Vad tycker ni om dem?

 137. Benny skriver:

  Shit vad det skrivs spaltmeter om en snedträff. Klart man ska ha barn och att man blir glad av det. Vad ska du annars gömma korven för?

  Men det här då: Matti, du pratade om att det här nya med Fredrik Lindström var en hit. Det är det ju inte. Han kör spinoff-teorier på evolution och hjärnbarksforskning. Det är precis oms hans lallande i mörkret kring språket, jävla luftslottsdeduktion. Populärvetenskap måste inte göras till Mumindalen för att verka intressant.

 138. matti skriver:

  Benny: Ok. Men jag är ju lite trög jämfört med dig. I mina ögon och öron är han och hans gäster såväl kloka som roliga som insiktsfulla.

  Jag älskar Minutmen. Det satt långt inne, gillade dem inte när de verkligen höll på. Men Double Nickel… är ju ett mästerverk.
  Annat bortglömt: Volcano Suns och Widowermaker EPn med Butthole Surfers. Och Fear, deras första, den är grym. Och Metal Circus, men jag ska inte störa om dem mer nu…

  Vad gäller forskningen gummo refererar till så är den säkert helt sann och bra och empiriskt korrekt. Jag köper det inte ändå. Och allvarligt, hur skulle jag kunna?

 139. matti skriver:

  Hahahahaha. ”There’s a time to shit and a time for God/the last shit I had was really fucking odd” Hohohoho.
  The Shah SLeeps In Lee Harvey’s Grave, från Brown Reason to Live EPn med Butthole Surfers. Ytterligare en perfekt skiva.

 140. Jonas skriver:

  Woho! Har ni sett att Office börjar om idag? Suxxess.

 141. Benny skriver:

  Matti: Sluta retas. Det är klart att dom säger bra grejer i programmet. Men vi pratade om det där för någon helg sen, du sa att det nya inte var så som jag menar att hans andra grejer är. Jag menar att ’Tjipp, så äre visste!’.

 142. Björn skriver:

  Blanda inte ihop ekonomi och matematik.

 143. matti skriver:

  Benny: Jo, men jag vet. Fast jag sa ju också att jag gillar hur han är. Så jag tyckte du skulle titta i alla fall. Och du gjorde det, och du tyckte som tidigare. Men jag skulle inte säga att jag ljög precis även om du helt klart anklagar mig för det. För att vara lögnare och mördare och djävulsdyrkare. Jag tycker ju att du har fel och att jag har rätt, bara så.

  Björn: ok.

 144. gummo skriver:

  ni är fanimig sjuka i huvudet. det är ju forskning. kunskap. man kontrollerar för grejer. det går ju inte att prata med er.

  vi tar en bärs istället.

 145. matti skriver:

  Björn: jag menade matematik i form av statistik. Att ett plus ett blir två hela jävla tiden, och att det är det vi måste leva efter hela våra värdelösa liv. Men det kan bli tre också. Eller fem hundra tusen. På ett mer metafysiskt språk som vi inte har tillgång till längre, vad det verkar.

 146. matti skriver:

  gummo: kunde jag skulle jag. men jag har händerna fulla med barn och olycka.
  Allvarligt, vi lägger ner det här kompis. Jag vet att du tror på sånt, och du vet att jag är mer för hokus pokus. Vi mötas annorstädes.

 147. vp skriver:

  snart är det dags för årets lammbonanza med svindyra viner och grappa och lättgrogg i mitt residens. gummo och fru gummo kommer. det ska inte pratas fossk då, bara frossas.

  jag håller med om att lindströms nya är skitbra. benny haag har fel helt enkelt. jag kan redovisa fosskning som stödjer det. som bevisar det.

 148. Bo Ek skriver:

  Lättgrogg? Jag kan redovisa fosskning som bevisar att det är godare, bättre och att man blir lyckligare om man dricker starkgrogg. Jag har frågat en väl utvald grupp (mig själv) om jag är lyckligare efter en lättgrogg eller efter en starkgrogg.

 149. Benny skriver:

  Bo Späk: Vad svarade du?

 150. Bo Ek skriver:

  Starkgrogg så klart. Det framgår ju ovan.

 151. matti skriver:

  Jag köper inte det där, Bo. Tycker undersökningen är ofullständig när man inte tar med mellangrogg. Eller burköl.
  Jag accepterar det inte, hur kan man mäta fylla förresten? Det är omöjligt. Det finns inget sätt, hör du det! INGET!

 152. gummo skriver:

  Ni är fanimig inte kloka. Upplysningsidealen har flugit ut genom dörren och landat i knät på Derrida, Foucault och andra jävla dårar.

  Men jag lägger ned det där nu. Jag konstaterar att Malcolm Middleton var helt fantastisk igår. Jag konstaterar att jag är åksjuk nu. Jag konstaterar att det är helg, men jag måste jobba hela helgen.

  Sisyfosmyten, c´est moi.

  Längtar till Lammbonanzan i Kvärlöf. Och fotbollsgolf med vp.

 153. vp skriver:

  jag kan visa forskning som stödjer, som BEVISAR, att lättgrogg ger en ”bättre” och ”mer adekvat” fylla. den slår mer underifrån, smyger sig på, räcker längre.

 154. Bo Ek skriver:

  Jag kan redovisa forskning som bevisar att lättgrogg är för wimps.

  mutti – mellangrogg? schmellangrogg!!

 155. Benny skriver:

  Såg/lyssnade precis färdigt på Lindströms samtal med Stefan Einhorn. Bra radio, touché Matti.

  Kboi: Såg jag väl, men jag vill ha ditt resonerande svar.

  Om jag vedeldar, sprätter en kall burköl lagom vid tvåsnåret och skjuter upp allt till nästa dag? Självklart.

 156. Bo Ek skriver:

  Var det där du hittade det där om att föräldrar är olyckligare än andra?

 157. gummo skriver:

  Nej, det var i boken ”Gross National Happiness” av Arthur C Brooks.

 158. vp skriver:

  är arthur c släkt med mel?

 159. matti skriver:

  Sonen Max Brooks, HAN tror jag på.

 160. hjort skriver:

  matti: Har du läst båda böckerna nu eller? Max böcker alltså.

 161. gummo skriver:

  Max Lundgren? Åshöjdens BK, så grymt.

 162. hjort skriver:

  Bo Lundgren? Åtlöjets KK?

 163. matti skriver:

  hjort: japp. den andra är så jävla bra. annars invasionen var bra. Butthole surfers är bäst. Eller, som de lät tom 89 nånting. och första på independent worm saloon. asså, kilo, i owe you for life.

 164. gummo skriver:

  mendå. nytt med mabd och bq nu.

 165. Burk Öl skriver:

  Gibby Haynes, Butthole surfers, har sagt följande; ”Art is just the three last letters in fart”. Sjukt skoj.

 166. skräddarn skriver:

  Årets skiva hittills? http://www.myspace.com/paperstockholm

  jag tror nog det jag.

 167. En vän i Köpenhamn... skriver:

  …håller med skräddarn.

 168. hjort skriver:

  World War Z ska visst filmatiseras. Småskeptisk till det, men skulle filmen bli kass så gör den ju åtminstone inte boken sämre.

  Årets skiva hittills är fan Håkans. Inte för att jag hört nån annan ny platta det här året vad jag kan komma på, men ändå. Låtar som Tro och tvivel, För sent för edelweiss och Kärlek är ett brev skickat tusen gånger måste ju vara svårslagna av vem eller vilka som helst. Till och med MABD. Ja, ni hörde mig!

 169. vp skriver:

  håkan är chäf. så enkelt är det. finns inga andra som ens kommer i närheten. chäf.

 170. Hans skriver:

  Nytt med mabd!
  Cristian Ramirez rojas, yrke:trummis

  http://youtube.com/watch?v=OPWjNX4PBlI

 171. Anonym skriver:

  http://www.imdb.com/name/nm0351392/

  A.k.a. ”the swedish sex kitten”

 172. w skriver:

  kboi är chäf. så enkelt är det. finns inga andra som ens kommer i närheten. chäf.

 173. Piedro skriver:

  Snälla Matti, rimma ”svart negligé” på ”frivillig gonorré” på nya skivan. Du får en bärs.

 174. Bo Ek skriver:

  alla vet att korvingvar är chäf.

 175. w skriver:

  det var rätt grymma band som spelade igår. sun cats var nog bäst. nils johansson kom förbi. han dansade litegrann. jag har fångat allt på min kameramobil:

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 176. hjort skriver:

  Var du på nåt sånt häringa partaj när du var i Tokyo, vp?

  http://www.engrish.com/image/engrish/erection-party.jpg

 177. vp skriver:

  jajamuss. här är en liten video på spektaklet som jag filmade med min mobilkamera: http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 178. matti skriver:

  Gud vad jag gillar det här. Vilka låtar. Vilka texter.

  http://www.vapnet.se/

  Streamas alltså.

 179. Joachim skriver:

  jag pallar inte sången. alls. asså jag känner lite såhär, kan man inte sjunga, då ska man fan int hålla på med musiken.

 180. Joachim skriver:

  demonoid är tillbaka! tack gud!

 181. hjort skriver:

  Stockholm sett snett uppifrån citerades i Barometern för några dar sen. Grymt att medlodin var lika bra som texten. Här ska det jävlar lyssnas.

 182. matti skriver:

  Äh, han sjunger grymt bra. Det är en viss tradition som han verkar i. Tänk Mc Carthy, tidiga Primal Scream etc. Du har fel min bäste Joachim.
  Demomoid säger du? Är det sant?

 183. gummo skriver:

  vad har hänt med interfejset.

 184. Benny skriver:

  Idag var Annika Lantz roligare än någonsin. Om någon ids lyssna på det, kolla upp dagens Lantz i P1 om Falafelkriget. ”Mellanösten med resten”, hahahahaha.

 185. Pete skriver:

  För mig får musiken gärna vara lite ”skitig” och ”skev”.

 186. w skriver:

  en dröm har slagit in: att få lön för att göra absolut ingenting.

 187. Hans skriver:

  Har soc kommit?

 188. w skriver:

  hans: nej nej, inget sånt. min pension. sjukpension.

 189. Joachim skriver:

  W: blev det ridå direkt hos bossen?

  matti: jag tänker uteslutande på i en annan del av köping när han sjunger. först blir jag glad, sen blir jag ledsen.

  demonoid ja, uppe igen. take that, society. är det någon här som har waffles, förresten? är det ytterligare någon som vet varför xp inte kan känna av en hårddisk som har vista installerat på sig?

 190. w skriver:

  joachim: yes.

 191. Pete skriver:

  Alltså, jag är som less på det här musikhögskoletänket och jag bryr mig faktiskt inte om någon sjunger lite surt.

 192. Benny skriver:

  Student i Uppsala till hösten, staden där även måsarna talar allegoriskt. Eller som jag brukar säga, södra Sveriges motsvarighet till Ånge.

 193. Piedro skriver:

  Grattis Benny! Så du kom in på agronomprogrammet ändå?

 194. Bo Ek skriver:

  Uppsala ligger i Norrland, om än i de södra delarna. Efter oktober 2008 kommer jag aldrig mer att sätta min fot norr om Arlanda.

 195. gummo skriver:

  Bo Ek har rätt. Professor Bo Rothstein har slagit fast att så är fallet. Han skriver:

  ”Min kollega Leif Lewin vid Uppsala universitet (ni vet, det där malliga lärosätet i Sydnorrland där barns fria fantasier görs till vetenskapliga sanningar) lamenterar på DN Debatt 27/3 över att vi i Sverige pensionerar äldre forskare.”

  Så, Uppsala ligger i Sydnorrland. Det har Rothstein sagt, och det har stått på DN-debatt.

 196. Benny skriver:

  Ja, eller pogromprogrammet som det numera heter efter ett visst debacel med utebyte med ryssen.

 197. hjort skriver:

  Bosse: Vankas det Stockholmsflytt till hösten alltså?

  Pete: Word.

 198. Bo Ek skriver:

  Det kan du ge dig på, din satans dövhjort.

 199. hjort skriver:

  Jag är inte döv, jag är bara fullständigt dum i huvudet, tack så mycket!

 200. w skriver:

  är det någon som har en lägenhet att hyra ut till mig i luleå? jag har blivit utsparkad hemmifrån. och hans: ja, jag vet att det var på tiden.

 201. matti skriver:

  Alltså jag kan inte så mycket, det är jag den förste att medge och en Djurgårdare det bär emot, men Rajalakso i EM-truppen, är det helt omöjligt?

 202. Stalle skriver:

  så sitter man på jobbet igen då. perkele.

 203. vp skriver:

  stalle: bwoahahahaaHAA. det förtjänar du.

 204. Stalle skriver:

  vp: ja. fast jag förtjänade å andra sidan de två veckorna i brasilien också.

 205. vp skriver:

  men det gjorde ju jag också. om nu rätt ska vara rätt alltså.

 206. Jonas skriver:

  Danny Federici är död.

 207. Stalle skriver:

  vp: konstigt, jag såg inte till dig alls där.

 208. kotletto skriver:

  Rolf har inte pengar till kaffe ens. Gud så sorgligt. Allvarligt.

  http://www.kuriren.nu/noje/artikel.aspx?articleid=3511942

 209. Jonas Teglund skriver:

  Jag kollade just igenom mabd.se’s spamfilter. Tips: om du vill att din kommentar ska komma igenom, kalla inte dig själv för Losec Mups.

 210. vp skriver:

  stalle: exakt. därför att rätt aldrig är rätt. jag känner mig kränkt.

 211. Stalle skriver:

  vp: livet på en pinne.
  matti: fick fatt i blombäck, ska hälsa på när jag är i sthlm nästa gång

 212. Burk Öl skriver:

  Burköl varje dag. Burköl när jag är svag. Burköl gör mig snygg. Burköl gör mig trygg. Burköl är bäst. Burköl är fest. Burköl i min kran. Burköl dra på stan. Burköl som satan. Burköl på gatan. Burköl, flera flak. Burköl gör mig dyngrak. Burköl är så god. Burköl rinner i en flod. Burköl är Gud. Burköl är min brud. Burköl är så skön. Burköl är min bön.

 213. gummo skriver:

  Folköl – check. Vitt vin – check. Rejer – check.

  Det enda som saknas är den här rullen:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Livet_p%C3%A5_en_pinne

  Nån som haren på andra sidan?

 214. Benny skriver:

  Nordegren i P1: Grattis till miljonvinsten, SÄPO-chefen Doris Högne Rydheim. Firar ni nu eller?
  Chäfen: Nej, vi ska göra så gott vi kan med dom här extrapengarna vi har fått. Vi är självklart jättenöjda.
  Nordegren: Är det HEMLIGT om ni firar?

  Perfekt radio. Helt perfekt. Geniradio.

 215. Hans skriver:

  Förresten, förjävla skum grej jag såg på vägen hem från GBG igår på tåget. Det är lite suddigt, men jag lyckades filma en helt sjuk sekvens där jag tror jag såg Peter Nuottaniemi simma.

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 216. Losecs Muppz skriver:

  Tjena

 217. hjort skriver:

  Äehmenföffan, w! Du har postat det där klippet så ofta att jag har lärt mig adressen till den utantill. Och jag har inte lärt mig nåt utantill sen jag gick på högstadiet. Och då var det mitt eget telefonnummer.

 218. Losac Nups skriver:

  Jo, frågan var väl om det kommer vara åttakantiga eller analoga trummor på den kommande bq-plattan?
  har något spelats in än?

 219. Big Red skriver:

  Losac Nups:
  Antingen eller båda.
  Näe.

 220. matti skriver:

  Jag har inte läst en enda recension (vet inte om det finns någon ännu) på Joel Almes skiva, och jag vill förekomma dem. Idag är det lördag och jag är sådär skönt bakis och har lyssnat på den kanske tio gånger på raken (den är väldigt kort) och tänker att den låter som dagen efter någon annans bröllop på sommaren. Solen skiner och finkläderna är solkiga för man har slocknat i dem. Det är väldigt traditionellt och klyschigt men man är så glad och tacksam att man fick vara med, trots känslan av att man kanske och troligen gjorde bort sig på festen kvällen innan. Grymt.

 221. w skriver:

  det var inte jag. hade jag postat det hade jag signerat w.

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 222. matti skriver:

  Min post där om Alme, går ut till morgonen efter ett svenk-isländskt bröllop jag var på i somras. Den känslan, somliga fattar, andra inte. Kollektiv baksmälla. Aaaah.

 223. matti skriver:

  Fan vad jag vill turnera. Extremt sugen på det nu.

 224. matti skriver:

  Och så grattis Fireside! Guldskiva för Fantastic Four. Stort.

 225. Peter skriver:

  Ett förslag på nytt bandnamn kanske vore MABF!. Då någon journalist frågar vad det står för säger du bullfitta, för det har min fru eller nån avlägsen släkting. Kanske t om att det går i släkten det här med bullfitta, en genetisk grej helt enkelt.

 226. hjort skriver:

  w: jaså, på det viset. Men jag håller dig personligen ansvarig i alla fall. Nåt ska jag ju ha att göra en dag som denna liksom.

 227. gummo skriver:

  Jaha. Söndag. Och annars?

 228. w skriver:

  fifan

 229. david skriver:

  så extremt glad att jag äntligen orkat lyssna in mig på hüsker, tack vare att jag läste det här. mustaschen, gitarren i knähöjd, moulds mäktiga stans när han står sådär rak i ryggen. men framför allt slås jag av det ovanliga med ett 80-tals band som låter så lite 80-tal, med undantag för reverb på virvel kanske. ja, trumljudet är hopplöst överhuvudtaget precis som du säger matti. nästan så att man hoppas att deras verk remastras enbart p.g.a det.

  är det förresten inte lite märkligt att dom inte togs upp i dokumetären ”punk attitude” som gick på svt igår? istället hoppade man från 80-talets hardcore-scen till nirvana och senare green day. känns som att hüsker fyllde att ganska långt gap däremellan.

 230. matti skriver:

  David: Inte märkligt, snarare typiskt. Det är som Thurston Moore säger i Don Letts-filmen, det finns väldigt lite dokumentation från den tiden överhuvudtaget. Läs Our Band Could Be Your Life, se American Hardcore, läs boken med samma namn. Det är långt ifrån fullständigt, men det är allt som finns. Vad jag vet. Ja, och förstås all grym musik från den tiden.

 231. hjort skriver:

  Visst fanken, American Hardcore har jag ju inte kollat upp än. Kvällen är räddad, bra att ni kom att snacka om den.

 232. Lorentz skriver:

  American Hardcore, första delen:
  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 233. Benny skriver:

  Yes! Fredag heeela veckan!

 234. Benny skriver:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=762525

  w kom tvåa, tilldelas titeln ostronprins.

 235. Stalle skriver:

  hardcore schmardcore

 236. hjort skriver:

  Trodde nästan att den där dansaren var min gamla biologilärarinna ett tag. Fast illusionen bröts av snubbens danska, och att lärarinnan i fråga hade så begränsad rytmkänsla att det är ett under att de lät henne ta hand om sexualkunskapen.

 237. vp skriver:

  nej nej nej. det är den nya vokalisten i park hotell.

 238. Wonderboy skriver:

  BWahahahaha.

  BLIR DET NÅNN JÄVLA SPELNING MED DET HÄR SÅSSEBANDET någon GÅNG!!!

 239. Stalle skriver:

  så jävla slappt det är överallt nuförtiden. inget drag under galoscher.

 240. Stalle skriver:

  + na där på slutet, men det fattar ni väl. om inte, tra helvetti.

 241. gummo skriver:

  Stålle: ngt stakkabesök inplanerat?

 242. Stalle skriver:

  gümme: inte riktigt, men jag klurar på ett innan sommarn dör iaf. typ före midsommar.

 243. matti skriver:

  Jaha. Men hej då Plannja.

 244. w skriver:

  Skönt.

 245. vp skriver:

  här är ett utdrag från matchen: http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 246. matti skriver:

  Jag tröttnar aldrig på det där, seriöst, det är roligaste länken evah. Inte klippet, länken.

 247. kaiser skriver:

  Vem är Sveriges bästa producent? Jari? Björn? Glavå?

 248. caesar skriver:

  Björn.

 249. prkchps skriver:

  Äh. De är olika. Man kan inte säga så, vem som är bäst. Björn gjorde Ett kollikbarn. Den hade han aldrig kunnat göra med exempelvis Westsides resurser.
  Jari hade nog inte haft tålamodet att göra den alls.
  Glavå gjorde väl Franke, Alme och Vapnet? De två första ihop med Björn? Låter också bra. Känner inte honom alls.
  Men Pelle G då? Kalle G? Jocke Åhlund?

 250. Benny skriver:

  Petter Granberg.

 251. Stalle skriver:

  finns bara en producent som vågar ta ut svängarna:

 252. % skriver:

  Såg nån bild på en halvnaken Arve i Sonic. Har han John Ausonius/Lasermannens nuna tatuerad på bröstet, eller? Det var i alla fall likt. Men det vore nästan för konstigt.

 253. kaiser skriver:

  Glavå och Olsson brukar väl ”dela” på artisterna…just nu spelar Glavå in mina polare ”Bye Bye Bicycle”, mycket bra så klart: http://www.myspace.com/byebyebicycle. Som förövrigt har snyggaste hemsidan: http://www.byebyebicycle.com

 254. ads skriver:

  Så fick du göra lite reklam också.

 255. kaiser skriver:

  va? reklam??? näääääääää!

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig