Med rätt att dö

Så här lyder min fullständiga, eller ursprungliga, text om Med rätt att dö.

Med rätt att dö är en slags tidsdikter. En elegi över senkapitalismen, över politikens väsen. Ett undersökande, prövande verk om åldrandet och tröttheten och fysiska/geografiska skillnader, valda såväl som påtvingade. Det är tankar utan slut och olika ingångar i, och utkomster av, de tankarna. Tankar som följer efter in i nyckelsömn och dröm. Som inte går att stänga av när en vaknar. Det är babbligt och språkligt. Det är bilder ur en stillastående men kaotisk värld. Det är moral utan moralism. Det är moralism utan moral. Det är prekariatets ensamhet och klasstillhörighet. Det är vad man kan göra för skada utan pengar. Och att döden kanske inte är slutet. Om hur avståndet mellan liv och död kanske bara är en kulspets kort, eller en galax långt. Det är ett eller en hel massa(s) avgrundsvrål; i rymden, i kudden.”

En som läst den sa att jag verkar gå i samma OBS-klass som Johan Jönson och det är väl en drömrecension vad mig anbelangar. Nu finns den i alla fall i en bokhandel, kanske rent av på ett bibliotek, nära dig. Jag är svinnervös för mottagandet. Inte för att så många bryr sig så mycket om diktsamlingar, men eftersom jag ändå skriver såna ibland så är det en rätt märkvärdig grej för mig. Hoppas att ni läser den. Hoppas att ni gillar den. Hoppas ni inte hatar den. Eller mig.

 

Boken finns i din lokala bokhandel eller går att beställa från t. ex.:

Bengans »
Bokus » 
Adlibris » 

150 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. stalle skriver:

  mycket njutbar läsning. läser en snutt om kvällarna!

 2. Anonym skriver:

  ❤️

 3. matti skriver:

  Oj vilken snackis det här blev. Int. 😆

 4. Lenny skriver:

  Grymt, måste läsas…

 5. B skriver:

  Stod och velade lite. Ska jag verkligen köpa en till diktsamling? Tycker ofta man blir besviken. Att dikterna bara står där utan att få fäste.

  Köpte i alla fall ett ex på akademibokhandeln igår kväll. Blev glad av omslaget. Kände ett skutt i hjärtat. Busigt, kändes det. Omslaget alltså.

  Läste halva innan läggdags. Dikterna eller utsagorna eller kanske… orden… hängde där. Som druvklasar i taken. Det var bara att ta dom!

  Nej men det var jättebra, meningsfullt och jag kommer att läsa klart den. Vilket är ett högt betyg i mina ögon för de flesta diktsamlingar ligger bara där i hyllan efter att jag bläddrat och läst några dikter. Dikterna betydde något. Kanske blir det här en sån som man återkommer till.

  Hjärtat pumpar dessutom lite rödare idag och bara det är väl gott nog.

 6. tp skriver:

  H, nu blev jag sugen. Var lite trött på den där gubben innan, men kanske kan han få en att tänka igen? Får väl se. 😀

 7. H skriver:

  Vad har jag gjort nu?

 8. tp skriver:

  Hahaha, jag får fixa nya glasögon helt enkelt. Det var ju B! Jaja H, sådant är åldrandet, som om du någonsin undrade.

 9. G skriver:

  Härligt med fler listor!
  Själv försöker jag komma fram till vems version av Nur Geträumt som egentligen är bäst, Nenas original eller Blümchens.

 10. G skriver:

  Båda har tydliga kvaliteter.

 11. H skriver:

  Visste inte att det är en cover! Måste höra den med Nena.

 12. H skriver:

  Jag tyckte inte den var så bra med Nena. Eller, bra låt givetvis men jag är inte så inne på det där kommersiella new wave-soundet just nu.

 13. matti skriver:

  Hur tycker ni nya Napalm Death verkar? Baserat på låtarna som kommit hittills alltså, det är ju lite annorlunda jämfört med tidigare.

 14. matti skriver:

  Gillar inte den senaste (av hittills tre) låtar som släppts. Men de andra är grymma. Men jag började tänka på vad mycket Killing Joke betytt för en annan del av världen än den jag kommer ifrån. Och det är kul att tänka på sånt.

 15. matti skriver:

  (Kanske fyra låtar? Kanske deras Sonic Youth-cover är med på skivan, den är ju grym.)

 16. matti skriver:

  Ber om ursäkt för att det är en del låtar som är med på såväl Absolut råpunk och Absolut råpunk vol 2. Borde byta ut åtminstone några. Får se om jag ids.

 17. matti skriver:

  Fixat! 👆

 18. KBoi skriver:

  Oj, ett kvintryppel inlägg från matti. Övertänd?

 19. matti skriver:

  Nej. Utbränd.

 20. matti skriver:

  Nej. Utsövd.

 21. shredd skriver:

  Ja, bra med nya listor. Har skaffat sånt där familjeabonnemang på Spotify vilket gjort att 12 års listande gått förgäves 😐 men däremot har jag fått tillbaka mina listor från 2007. Kan säga så här, stay away from that dude. Fakking sämst smak?!?

  Har inte hört varken Nena/Blümchen eller nya ND, kanske återkommer i frågan.

 22. H skriver:

  Visst är ”Panic” Smiths enda helt omistliga låt?

 23. shredd skriver:

  Vilka kommer man att minnas mest om 50 år, Napalm Death eller Smiths?

 24. stalle skriver:

  h: nämen vad säger du för svammel?!

 25. matti skriver:

  Hahaha, H.
  Shredd: båda självklart. Men kanske inte av samma människor.

 26. matti skriver:

  Ibland, ganska ofta, försöker jag föreställa mig att det jag tar in är helt nytt. T ex om jag ser någon spela fotboll eller gitarr eller snooker eller teater. Jag föreställer mig att det är första gången jag ser det och att det är första gången de (någon öh) gör det. Det är roligt! Världen blir ny, uppfinns på plats.

 27. matti skriver:

  Lyssnat på Minutmen halva dan. Äntligen gillar jag dem!

  Men nu bytte jag till Harmony Corruption med Napalm Death. Den är perfekt och misslyckad. Att den är misslyckad bidrar till dess perfektion, somliga skivor är ju så. Som t ex mycket med Gun Club/JLP. Och Cramps och Big Star/Alex Chilton. Och Tim med Replacements.

 28. H skriver:

  Gaye Advert fyller 64 år idag. En minst lika bra basist som Mike Watt.

 29. matti skriver:

  Ja! En helt annan sort också. Hurra!

 30. H skriver:

  Lyssnar på senaste (?) Napalm Death-låten nu, ”Amoral” heter den. Vad fan håller de på med? Sämsta jag någonsin hört.

 31. H skriver:

  Lyssnat lite snabbt på de andra nu. Hur länge har Napalm Death gjort rutten metalcore?

 32. matti skriver:

  Metalcore???? Nä nu!

 33. H skriver:

  Svara på frågan istället!

 34. matti skriver:

  Jag svarade med en motfråga!

  Men i ungefär ett år vad det verkar.

 35. H skriver:

  Tack för svar.

 36. matti skriver:

  Äsch. Jag skulle inte kalla det metalcore. Och det är inte ruttet, så du har fel.

 37. matti skriver:

  Amoral är den sämsta singeln de gjort. Får mig att tänka på hur Killing Joke betyder nåt annat för andra än för mig. Det är min positiva recension av den.

 38. H skriver:

  Hade du varit en procent intresserad om det inte stod Napalm Death på påsen?

 39. matti skriver:

  Men du förstår, det är ändå inte ruttet, pga Napalm Death som sämst är ändå bättre än mycket. Och Metalcore är faktiskt något annat. Vedervärdigt, visserligen, jag förstår poängen du försöker göra, men.

 40. matti skriver:

  Som svar på din senaste fråga. Nej.

 41. H skriver:

  Du håller alltså med om att det är metalcore, men eftersom det är Napalm Death är det ändå inte ruttet, utan per definition bättre än annan metalcore?

 42. matti skriver:

  Men nu var det så att det stod Napalm Death på påsen. Så dina procentsatser är akademiska. Precis som mitt gillande.

 43. matti skriver:

  Nej, det är inte metalcore.

 44. H skriver:

  ”Jag förstår poängen du försöker göra” kan i sammanhanget inte betyda något annat än ”Jag håller egentligen med om att det är metalcore”.

  Du har dock rätt i sak att det står Napalm Death på påsen. Tyvärr.

 45. matti skriver:

  Det kan betyda något annat. T ex att jag godkänner din poäng om att det är vedervärdigt. Men inte att det skulle vara metalcore. Du borde stanna upp nu, och ta in att jag tycker du har rätt till din åsikt. Men att du ska förstå att du har fel kring definitionerna.

 46. H skriver:

  Men när jag frågade hur länge Napalm Death hade spelat metalcore svarade du ”i ungefär ett år”. Det bevisar att du tycker att det är metalcore.

 47. matti skriver:

  Ja, medger att att jag svarade så och på sätt och vis ångrar jag det inlägget (som givetvis gjordes med glimten i ögat [den så kallade ”glimten i ögat” kanske jag borde tillägga/förtydliga]). Men jag försökte ge dig rätt till din åsikt, spela med. Det skulle jag uppenbarligen aldrig ha gjort. Dessutom tog jag tillbaka det påståendet i min nästa kommentar. Men du kanske inte läste så långt. Du kanske inte gjort det än. Det är så det verkar och det är bara så jag kan förstå dig alls just nu.

 48. H skriver:

  Det är svårt att diskutera med någon som säger ”det har regnat sen i morse” och sen påstår att solen skiner. Trots att han är genomblöt.

 49. matti skriver:

  Det kan ha regnat, en kan ha blitt blöt, solen kan ha börjat skina, men en har inte hunnit torka än. Om du inte kan ta in det högst rimliga scenariot förstår jag att du har problem med diskussioner, kanske samtal och verklighet i största allmänhet. Jag beklagar det.

 50. H skriver:

  Nu har du ju helt tappat bort dig. I det scenario du så levande målar upp har Napalm Death fortfarande mycket riktigt spelat metalcore. Alltså det du från början medgav men sen förnekade. Däremot har de – enligt din allegori – slutat spela metalcore (till nästa skiva, får man anta/hoppas), men man minns fortfarande hur jävla ruttna de var nyss och vill inte ens lyssna. Du sitter där i dyblöta kläder och säger ”det är svett, jag har varit och tränat” när du i själva verket var ute på en skogspromenad och inte hittade något att gömma dig under när regnet kom.

 51. matti skriver:

  Du bygger ut dina allegorier till obegripligheter. Men ok, jag tar det igen då, för jag tror på att hjälpa folk som har det ”svårt”: Napalm Death är inte så bra just nu, särskilt inte den senaste låten, Amoral. Men det är inte metalcore de spelar. Metalcore är något annat än vad Napalm Death spelar (för tillfället). Du kanske blandar ihop Napalm Death med Dead By April? Ja, du blandar ihop Napalm Death med Dead By April.

 52. H skriver:

  Tidigare har du skrivit ”de andra är grymma” om de nya Napalm Death-låtarna (inte ens du kan uppskatta ”Amoral”). Nu säger du ”Napalm Death är inte så bra just nu”. Är det inte ett väl hårt omdöme om ett band som nyligen – enligt dig – släppt tre grymma låtar? Eller menade du ”grym” enligt Svensk Ordboks definition – ”som samvets­löst till­fogar an­dra människor lidande”? I så fall håller jag med rakt av och ber om ursäkt över att jag slösat din tid med den här diskussionen!

 53. matti skriver:

  Jag menar ”just nu” som sedan Amoral. Låtarna de släppt tidigare i år tycker jag är bättre. Rent av bra. Vilket jag redan skrivit. Och det är på något sätt beundransvärt av dig att du kan avfärda, och göra dig lustig över, ett helt band med en helt otroligt hög lägstanivå de senaste, jag vet inte 30 åren, utifrån en dålig låt. Det kanske behövs dåliga människor, mobbare, för att kunna utkristallisera de goda. Det är inte en kristen spaning, mer en allmänmänsklig.

 54. H skriver:

  Fyra dåliga låtar! Varav två är med på kommande albumet Throes of Joy in the Jaws of Defeatism, som släpps på Century Media 18 september och av allt att döma kommer vara helt jävla ruttet, alldeles oavsett hur bra tidigare skivor i diskografin är. Men du ser det på ett annat vis, eftersom du uppskattar metalcoresoundet.

 55. matti skriver:

  Vi får helt enkelt enas om att vi är oeniga. Och att jag har rätt. STJÄRNSTOPP OK GUD.

 56. H skriver:

  Fan också!

 57. matti skriver:

  Låtar som saknas på sptfy:

  Rude Kids – Raggare is a Bunch of Motherfuckers
  Hurriganes – Get On
  Disorder – More Than Fights

 58. Pat skriver:

  Saknar även:
  Baby Snakes – Ormen
  Barbarians – Moulty

 59. matti skriver:

  Dr Zeke – Jag ska aldrig dö
  Kraftwerks tre första
  Allt med Onkel Kånkel

 60. shredd skriver:

  Haha!

 61. shredd skriver:

  Nu har ni ju sett den här säkert, men ändå storyn! Att MES, hans morsa och Wolstencroft går och ser Roy Orbison 1989, är asimpade, bästa de sett på länge, för att senare få reda på att Roy avled två år tidigare.

  https://twitter.com/simonwolstencr1/status/1299379981945110528?s=21

 62. KBoi skriver:

  Är det nån som har hört nya singeln med Napalm Death?

 63. stalle skriver:

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 64. H skriver:

  KBoi: En kompis beskriver den som ”bra metalcore”. Jag vet inte, jag…

 65. matti skriver:

  Hahahaha.

  Innan jag glömmer det igen: senaste Cornershop är svinbra. En av årets skivor. Bästa alltså. Men även rent sakligt, alltså.

 66. matti skriver:

  Uppe före fem. Ändå rätt okristligt. 🤘

 67. Anonym skriver:

  hej 👋🏿 vi kan du inte kan komma och hälsa till alla att du har tid idag om jag hinner till Luleå hockey 🏒 det finns det någon annan gång och vi är det med en ny video här och där det där var inte på mig så kan vi inte på mig

 68. stalle skriver:

  ok testade bara att trycka på telefonens förslag på ord. ok.

 69. G skriver:

  Luleå hockey, se där två ord som min telefon aldrig någonsin förslagit mig att skriva.

 70. stalle skriver:

  fan va tråkig bill callahan blivit. en låt som sticker ut på nya skivan, breakfast. eller ja två om man räknar let’s move to the country då men det kan man ju inte riktigt göra. cowboy är rätt bra också kanske när jag tänker efter. men annars är han ju som en b-cohen typ.

 71. matti skriver:

  Det har kommit en ny singel med Napalm Death i dag…

 72. stalle skriver:

  emo core-bandet?

 73. matti skriver:

  Den låter lite som Swans. Gamla Swans.

 74. H skriver:

  Gulligt att du försöker, Matti.

 75. matti skriver:

  Ge dem en chans du med, H!

 76. tp skriver:

  En snygg Solaristisha dök upp plötsligt!

 77. matti skriver:

  ☺️

 78. Magnus skriver:

  Jag har äntligen tagit tag i mitt The Fall lyssnande! Har Fall Heads Roll i bilen och kan inte sluta lyssna på Blindness. Först nu går det upp för mig att den låter som Witness med Roots Manuva. Säkert urgamla nyheter för er, men tyckte det var svincoolt!

 79. matti skriver:

  Härligt med The Fall!

  Men Don’t Break the Oath fyller 36 år i dag. Fira med A Dangerous Meeting på förtan vetja!

 80. tp skriver:

  Frenz- från ingenstans vaknade jag med Frenz i huvudet i lördags. Vilken helt märklig och fin låt det är egentligen. Hade inte den på mitt MES-60 då det begav sig. Skäms för det idag, eller, näe, inte skäms, men synd var det. Saknar MES.

  En annan märklig grej. Jag blev sugen att lyssna på Lou Reed för en vecka sedan. Lyssnade lite på Blue Mask, försökte med Bells, hoppade desperat till Berlin och Transformer men allt lät helt ointressant och tråkigt. Klarar plötsligt inte av dessa skivor, klarar inte av Lou. Jo men bara med VU, men jag hade tappat lusten så till den milda grad att inte ens VU lockade. Det hela slutade med Mountain Energie istället och jag är fortfarande undrande: är solo-Lou förlorad nu?

 81. matti skriver:

  TP: Hoppas inte! Men har tänkt på att det är bandlös bas på Blue Mask (tror det är på den) och att det är därför jag inte kan lyssna på den. Det är mitt sämsta instrument. Enda gången det inte är sämst är med Barry Adamson. Men tänk vad Magazine och tidiga Bad Seeds varit bättre om han inte varit en bandlös-tönt.

 82. tp skriver:

  Bandlös – en mardröm för en musiker. Även band- och blandlöss kanske.

  Jag vet, inte världens bästa humor kanske, men hur ofta är den det?

 83. H skriver:

  Hmmmm, hoppas de där ”tidiga versionerna” är nåt roligare än när nån idiot gav ut en slaskmix på The Unutterable. Vad tror du, skrädd? Värt?

 84. H skriver:

  Alla vet att det är en tidsfråga innan Matti ger ut en skiva med enbart bandlös bas som komp.

 85. shredd skriver:

  Det är väl en rätt känd mix, som han Grant Showbiz gjorde (tror jag?). Orginal mixen om man så vill, men MES ändrade sig. IWS är min favoritplatta så jag kommer köpa! Lovar ett utlåtande. Mer info:

  https://www.google.se/amp/s/youmustgetthemall.wordpress.com/2019/10/19/ymgta-36-imperial-wax-solvent/amp/

 86. tp skriver:

  När Feed the Enemy till sist rullar igång då sitter ju ändå Barry Adamsons bandlösa bas riktigt riktigt fint. Kanske enda gången, men vem vet, H kan ha rätt. Behövs bara rätt basist.

 87. H skriver:

  Kan det vara en slump att ingenting kom på ”splattervinyl” så länge Mark levde?

 88. matti skriver:

  Är bandlös och soloartist samma sak?

 89. matti skriver:

  Ferlåt, ja hittar ut själv

 90. shredd skriver:

  Tror inte det H.

 91. H skriver:

  Matti kommer låtsas vara för blygsam för att länka till den här, så jag tycker ut:

  http://ornenochkrakan.se/uncategorized/skarpslipad-forvirring/

 92. matti skriver:

  ❤️

 93. tp skriver:

  Tack H.

 94. H skriver:

  Jag tycker ut är norrbottniska.

 95. matti skriver:

  TRAILERN TILL DUNE OMG VI HÖRS!!!

 96. Sue skriver:

  Jag har kommit på att jag tror att det enda sättet att uttrycka sig offentligt numera, utan att bli en del av ett mörkt samhällsklimat som bara leder åt helvetet, är att vara privat. Åtminstone är det det enda jag klarar av.

  http://www.asapetersen.se/blogg/2020/09/brev-till-min-mormor-irma/?fbclid=IwAR36g6rbKUG3Pj2xfDgG3my4OehoANYEpkkYpZZJvteuMJIzVveyBJTYJy4

 97. shredd skriver:

  Fint Sue!

 98. Lenny skriver:

  Matti, asbra blandband!

 99. matti skriver:

  New Order-låten är inte fem kringlor, hade velat ha en tydligare refräng, men den är bra. Och jag saknar inte Peter Hook ett endaste dugg.

 100. G skriver:

  På något vis saknar jag alltid Peter Hook.

 101. stalle skriver:

  g: jag med men inte nödvändigtvis i new order.

 102. tp skriver:

  The Soft Boys A Can of Bees ! Är den bortglömd eller snurrar de på era tallrikar? I vilket fall är det en grym skiva, bättre än den mer uppskrivna tvåan tycker jag. Får dessutom lite känsla av NY i mitten av sjuttitalet och en hel del Richard Hell. Ville bara säga det.

 103. matti skriver:

  Gud vad kul på Babel, de pratar om generationsromaner. Vilken/vilka är era. Min är nog (brådmoget, jag vet) Klas Östergrens Fantomerna.

 104. matti skriver:

  Fast, gud vad många det finns/jag har. White Teeth, Girlfriend in a Coma, Less Than Zero. Mfl mfl.

 105. stalle skriver:

  typ samma. gentlemän.

 106. H skriver:

  Dirty Weekend kanske?

 107. matti skriver:

  När det regnar som nu, lyssna på Storm of the Light’s Bane som jag.

 108. stalle skriver:

  lyssnar på fet brittisk rap i tunaskolans elevfik ✊🏻

 109. matti skriver:

  Vilken drömmening, stalle. Som inledningen till en roman man inte kan lägga ifrån sig.

 110. stalle skriver:

  haha bara ta över där jag slutade…

 111. matti skriver:

  Blev så till mig att jag slog på Seventeen Seconds och trodde jag bodde på hundrafemman igen.

 112. Thea skriver:

  Läste just mattis och Hs metalcoregräl och fick mig ett gott skratt. Tackar från hjärtat!

 113. KBoi skriver:

  Jag tyckte det var hemskt. Så många hårda ord. Oresonliga ord. Usch!

 114. H skriver:

  Vi har rett ut det där nu, utanför gästboken. Alltihop byggde på dialektala missförstånd. Matti gillar inte alls metalcore, som det kan se ut när man läser diskussionen. En stor lättnad. Dessutom avskyr Matti tv-serier i allmänhet, visade det sig!

  Skivan släpps för övrigt idag.

 115. matti skriver:

  OCH! Skivan är svinbra!

 116. H skriver:

  Skivan äj svinbja!

 117. matti skriver:

  H schmå. Hahaha.

 118. matti skriver:

  Måndag, så oerhört mycket måndag. Dagen som tog slut innan den började. Vill att snön ska komma. Jag vill för tidigt och jag vet det.

 119. matti skriver:

  Tisdag däremot. Solen skiner och jag med, som en sol.

 120. H skriver:

  Onsdag då? Prognos?

 121. matti skriver:

  Hoppas på tisdag på onsdag. Men är beredd på måndag. Kan även tänka mig onsdag på onsdag men vet inte vad det skulle innebära.

 122. tp skriver:

  Lill-lördag ju!🍺🍺🍺🍺

 123. stalle skriver:

  street hassle är ingen höjdare.

 124. matti skriver:

  Men The Bells är det.

 125. G skriver:

  Disco mystic!

 126. matti skriver:

  För ca ett år sen la jag upp världens bästa metalskivor här. Jag hade inte med t ex: Judas Priest. Eller Maiden. Eller Mercyful Fate. Eller Saxon. Eller ens Slayer. Jag var så ung och dum. Måste haft helt stört uppställda kriterier i huvet. .

 127. G skriver:

  Lyssnar lite på nysläppta Freddie-låtarna. Bra låtar, men sen läste jag att det är gamla porta-inspelningar som man gjort nya pålägg på. Nu kan jag inte lyssna utan att tänka på vad som är porta och vad som är nyinspelat.

 128. stalle skriver:

  solo eller med queen?

 129. matti skriver:

  Nya Hurula-singeln är ju underbar.

 130. G skriver:

  Solo, med Ulf Dageby & Whipped Cream.

 131. stalle skriver:

  ja bells är ju 100%, men nu fick jag street hassle för en 20-lapp 😏

 132. Anonym skriver:

  Några guldkorn finns ju där ändå

 133. H skriver:

  Neu, är de ens bra? Alls? Lyssnat på tre första idag. Känner ingenting.

 134. H skriver:

  Gun Club, är det inte bara rock?

 135. H skriver:

  Nä, tar tillbaka om Gun Club. Det är inte bara rock.

 136. stalle skriver:

  tunn is där h.

 137. Anonym skriver:

  Första låten och wait är grymma!

 138. matti skriver:

  Neu är bra. Inte lika bra som många andra tyska band från den tiden, men bra.

 139. Tpaert@gmail.com skriver:

  Matti har rätt x2.

 140. Tp skriver:

  Fuck, för tidigt.
  Men var i Gun Club och JLP-land under de senaste 4 dagarna

 141. H skriver:

  Jag trodde att jag inte gillade Gun Club längre, och ville gärna att det skulle vara så, men sen lyssnade jag och de är bra…

 142. tp skriver:

  H, jo och även när de är dåliga ibland och bara spelar rock. Att Spotify inte har fler skivor med är obegripligt för mig. Älskar t ex Mother Juno med fenomenala Port of Souls, Yellow Eyes mm och en Jeffrey som fortfarande är i toppform.

 143. matti skriver:

  Det är så sjukt att du inte ville gilla Gun Club.

 144. Bob Dylan skriver:

  Street Hassle är en höjdare

 145. shredd skriver:

  Gun Club det är dom så kör den här va?

  Du-du-du-du-duuu-du
  dat-ta-daaa daa
  Du-du-du-du-duuu-du
  You’re gonna get it!

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig