NY SKIVA. INTE MIN, MEN

Ett av mina barn hamnade i slagsmål när hen gick i, jag minns inte riktigt, fyran kanske. Det handlade om Jultomten. Alla andra sa att han inte fanns, att det var nån pappa eller annan gubbe som klädde ut sig. Mitt barn var ju inte dummare än att hen kunde tänka sig att det faktiskt var så. Att det kanske till och med antagligen var så. Men hen ville inte tro det så hen vägrade. Hen förklarade senare, alltså fjärde klass; de är ju inte precis yrkespolitiker i den åldern, såvitt jag förstod, att han slogs för sin rätt att tro på Tomten, inte för att hen nödvändigtvis trodde på Tomten. Liksom.

Garden Centre har precis släppt sin första skiva som fullt band. Jag kan tänka mig att sången är en vattendelare här, men jag tycker Max Levy är en fantastisk sångare.

Den som läst här regelbundet har säkert sett att det finns en evighetsdiskussion som går ut på att definiera om saker är punk eller indie. Och sedan värdera det utifrån detta. När vi kanske borde värdera först och definiera sen.

Jag minns, jag hamnade ofta i bråk som barn, i gräl, med lärare eller ibland andra elever om huruvida gud finns eller inte. Jag sa att gud inte fanns och så blev det diskussion. Och just ja, jag var punkare. Punkare har en slags självförtroende i det avseendet. Tjafsa om gud. Det är ju barnsligt, men även brådmoget. Det här var tidigt 80-tal, inte visste man riktigt vad indie var på Tuna då. Knappt ens vad punk var. Inte visste man riktigt vad som var vad på Svartöstaskolan heller, tidigt 00-tal. Men jag tänker att indie handlar om rätten att vara barn och punk om rätten att behandlas som en vuxen. Men mitt barn visste ju inget om det. Och inte jag heller, då.

Garden Centre låter barnsliga, som att de inte vill vara så bra på att spela. Och Max Levys röst alltså, han låter som ett barn. Som att han pratar i falsett. Och säkert finns det indiepuritaner som tycker att den här skivan är för lyxig jämfört med t ex förra skivan Monster Energy. Det är folk som är så rädda för alternative rock att de inte kan lyssna på trumset ens. För det är ju det också. De minns britpop och grunge, men inget före det. Det var när indien blev mainstream. I England med Blur och i USA med Nirvana. Även punken blev mainstream. Green Day, Offspring, Rancid. Och sånt hatar man ju, när saker blir allmängiltiga och därmed dumma. Det gäller ju indie och punk lika mycket. Även om man gillar dum musik om den är dum på rätt sätt.

Om mitt barn vetat om det här hade hen varit indie, menar jag alltså. Rätten att tro på Tomten, rätten att vara barn.

Jag var med i ett indieband i tjugo år men jag var punkare hela tiden. Det kan ju uppfattas som extremt töntigt men det skiter väl jag i. Jag tänker att alla har rätt att definiera sig själva, och att man lika gärna kan definiera andra med, det ska väl jag och alla andra skita i. Men jag tycker alltså att jag har en fördel här, ett övertag, ett veto. Jag har stått på barrikaderna. Hohoho. Jag har haft fötterna i båda skyttegravarna i 20 år, och blivit skjuten i kuken av puritanerna non fucking stop. Jag raljerar. Såklart vet jag vad jag säger.

Garden Centre, man kan hata dem av fler orsaker än man kan älska dem: de är inte nog punk, de är inte nog indie, de är för mycket indie. Men skivan innehåller nio låtar, den är 26 minuter lång. Låtarna är välskrivna, rent tekniskt. Smarta melodibyggen, smarta arrangemang, vågade i ett musikaliskt kontext; tempoökningar och temposänkningar, fullt ställ och stilla. Lyssna på den när du är på väg nånstans, den är klar innan du är framme. Sen vill du lyssna på den igen. Eller inte. Men antagligen.

Sen finns det en grej till, den kanske viktigaste för just mig. När vi var i London 2017, jag och Kalle och Simon, såg vi Garden Centre. Det var ett sånt där ställe man inte tror finns på riktigt innan man ser det: en gammal, jag vet inte, fritidsgård, fast med öl och heltäck. Vi var inte där för Garden Centre, vi var där för Nap Eyes. Jag hade ingen större koll på Nap Eyes och Garde Centre hade jag aldrig ens hört talas om. Ena gitarristen såg på håll ut exakt som ett av mina barn. Så jag började såklart tjuta lite. Jag köpte en kassett och en keps av bandet efteråt. Gjorde bort mig lite, sa att jag var an old guy from Sweden eller nåt. Det sket väl de i. Och egentligen jag med. Men det är därför jag tänker på Tomten när jag hör dem. Och det är därför jag älskar dem sådär som andra älskar Comet Gain eller Wedding Present (som fortfarande finns och är rätt bra och spelar i kortbyxor fast de är äldre än mig till och med). Jag tycker de är punk för att jag gillar dem. Jag tycker de är indie för allt annat. Skivan heter A Moon For Digging och finns där en tycker den borde finnas.

Ses i december om vi inte redan setts!

OM KÄNSLOR OCH SÅNT SKIT

10/12 GÖTEBORG
11/12 GÖTEBORG
12/12 HALMSTAD
13/12 KARLSTAD
14/12 ESKILSTUNA
15/12 MARIEHAMN
16/12 STOCKHOLM
17/12 STOCKHOLM
18/12 UPPSALA
19/12 MALMÖ
20/12 KALMAR
21/12 VÄXJÖ
22/12 ÖSTERSUND

Biljetter

138 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. stalle skriver:

  jag är ju inte sämre än att jag kan ändra mig om levys sång, men det tänker jag ändå inte göra.

 2. matti skriver:

  Hahaha, stalle ❤️

 3. Sue skriver:

  ❤️ ”Men jag tänker att indie handlar om rätten att vara barn och punk om rätten att behandlas som en vuxen.” ❤️

 4. shredd skriver:

  Good times! 🍺🎷💖

  Första NY-passet snart slut. Självklart är det ju en fråga om mood, men tänker att en vecka borde täcka in alla möjliga mood. Har dock kommit på en viktig faktor till min åsikt om både Harvest Moon och Colorado:

 5. matti skriver:

  Om ni, som jag, tappade intresset för jungle när det blev drum n bass; pretentiöst och mer eller mindre skrattretande, så kanske vi kan enas även kring utvecklingen av black metal de senaste åren: http://www.bardomethodology.com/articles/2019/11/04/devathorn-inferno-interview/

 6. Conny skriver:

  Ok, 50-lista 13e dec.

 7. Pat skriver:

  Sthlms-besök och konsert med Youth Of Today på en vanlig jädra jobbtisdag. Jo en tackar.

 8. Conny skriver:

  Ok, Colorado. Helt klart det bästa NY gjort sen MB -95, tycker jag nu,. Trots eller tack vare att den är så slafsig. Läste nånstans att han sagt ”it doesn’t have to be good, it just have to feel good” om inspelningarna.

 9. Conny skriver:

  Har också lyssnat igenom typ alla 60 skivorna han gjort… mest överskattad är Ragged Glory. Varför pratar folk så mycket om den? Det finns nästan ingen bra låt på den. Mest underskattade är fortfarande Reactot och Trans.

 10. Conny skriver:

  En annan reflektion är att NY’s textskrivande får 1 av 5 på de två första solo-albumen.

 11. stalle skriver:

  shredd: vad var det för faktor?

  conny: ragged glorys popularitet beror väl på de skivor han släppte innan, freedom, this note’s for you och life. fansen var väl glada och lättade att det kom en ”riktig” ny-skiva antar jag.
  trans har ju sjukt bra låtar!

 12. H skriver:

  Lättad över att Conny omvärderat Colorado.

 13. H skriver:

  Jag tycker det är lite härligt att Neil Youngs texter kan vara så dassiga, ibland briljanta och ibland bara något som duger att sjunga för vem bryr sig.

 14. H skriver:

  Satt igår och bläddrade i boken med Billy Childishs valda låttexter fram till 2006. I förordet skriver han att hans låttexter bara är dumheter som rimmar, om han har något att säga formulerar han det i lugn och ro istället för att hojta det över gitarr, bas och trummor, att han är poet också men att han aldrig någonsin skrivit en dikt som rimmar. Han koketterar bara såklart, han skriver ju svinbra texter. Hoppas det kommer en bok med CTMF-texterna nån gång.

 15. matti skriver:

  A Letter Home är ju väldigt fin förresten. Kanske mer projekt än album dock.

 16. Bob Dylan skriver:

  Kollade på Youngs tiotal och jag tycker Le Noise, Psychedelic Pill, A Letter Home och Colorado är grymma plattor allihop. Sen kom fina ’förlorade’ skivan Hitchhiker också. Och den där svinkonstiga livehybridskivan Earth som jag bara lyssnat på en gång, när den släpptes, men tänker fortfarande på den ibland, för att den var så jävla weird.

  Jävla hjälte han är Neil

 17. Bob Dylan skriver:

  Har också lyssnat jättemycket, efter mattis inrådan, på Annie Angel. Hon är en gåva till världen jag hoppas fler tar del av.

 18. stalle skriver:

  man måste nästan undanta de nya skivorna från ”arkivet”. de är ju inte gjorda nu.

 19. matti skriver:

  Jag har gjort en spellista med NYs ”ballader” som jag lyssnat väldigt mycket med de senaste dagarna.

  Jag har börjat tycka att kvantitet är en kvalitet i sig. Eller börjat och börjat, i 15 år har jag tyckt det ungefär.

  De två ovanstående grejerna har inte med varandra att göra.

 20. H skriver:

  Jag håller på med en lista med Neil Young efter Mirror Ball, men jag är inte så snabb utan blir nog lätt omsprungen om nån annan vill göra samma sak. Colorado är ju Neils första jämnbra skiva på tjugo år, men det finns enstaka låtar på var och en som kan mäta sig med det bästa han gjort eller i alla fall inte skämmas i jämförelse. Hellre att han fyller resten av skivorna med skräp om han måste än att de bästa låtarna blev osläppta.

 21. H skriver:

  Förlåt, Psychedelic Pill är också jämnbra.

 22. H skriver:

  Och Le Noise. Förlåt, jag tänker inte innan jag skriver. Det uppfattas som charmigt.

 23. stalle skriver:

  den här gjorde ändå min dag:

  https://youtu.be/0bwLVMpD_OI

 24. matti skriver:

  Fan vad Ozzy är bra.

 25. stalle skriver:

  det är ju en röst man älskar.

 26. Conny skriver:

  H, det är ju skillnad på nonsens och nonsens vill jag mena då. Ambulance Blues är 5/5 tex. Debutskivan och Everybody Knows This is Nowhere är mer bara som att han inte har nån idé om vad han ska skriva om. Inte lika bra. Och vadå ”för att ingen bryr sig”? Det tycker jag var kokett. Ingen bryr sig om en dålig text, men många bryr sig om bra en bra text.

 27. shredd skriver:

  Vilken fin mash-up! Ett litet avsteg i mitt HarvestMoon-/Coloradomarathon.

  de är riskfria skivor.

  Så klart måste man inte riskera nåt för att göra en bra skiva, men min poäng är att Harvest Moon härav är överskattad. För att göra en skiva som förtjänar den statusen måste man fan riskera nåt. Gällande HM står jag, så här efter två dagar, fast vid min åsikt: överskattad. Bra, och perfekt tajmad där -92 i grungen och americanans tidevarv, men inte SÅÅ bra. Fina texter som Conny sa, det är en så kallad skilsmässoskiva va? Blir till och med pikant om man tolkar Old King på det sättet. Det enda riktiga genidraget på skivan är den där svängiga hi-haten i Dreamin’ man. Så oväntat att det trummisen som står för det också! För låt oss enas om en sak: hen är alllt annat än svängig.

  Men asså jag GILLAR skivan, Natural Beuty är ju tex jättefin.

  Colorado får jag återkomma till, måste lyssna mer.

 28. KBoi skriver:

  Det blev för ensamt i den andra tråden…

  Får man ha med skivor som är inspelade i ett annat decennium men som släppts först 2010-2019?

 29. Hr KBoi skriver:

  Ja, det går bra.

 30. KBoi skriver:

  Men dåså! En annan fråga, det går ju inte att få ihop det till två timmar, då blir det typ tio-femton skivor om det ska vara två låtar från varje.

 31. KBoi skriver:

  Hur göra? En lista med femtio skivor läste jag nånstans i ett annat rum, men det var så ensamt där. Matti, regler!!

 32. KBoi skriver:

  Jahaja, en fryppel.

 33. Conny skriver:

  Nä, du får inte ha med Hitchhiker på 10-tals-listan. 50 var sista budetz

 34. matti skriver:

  Skriftlig lista. T ex Napalm Death och Frank Ocean har släppt två skivor som platsar. Jag har gjort fler än dem, men tänker inte ha med mina egna.

 35. H skriver:

  Conny: ”ibland bara något som duger att sjunga för vem bryr sig” var ett slarvigt sätt att säga att jag ibland upplever Neil Youngs texter som helt sekundära, att de bara finns där. Jag är en person som generellt sett lyssnar noga på texter, vare sig jag lyssnar på GG Allin, Abba eller The Fall, men Neil Young har en massa låtar jag älskar och hört massvis med gånger utan att knappt reflektera över texten, eller där texten sagt mig absolut ingenting när jag läser den (vilket såklart kan vara helt subjektivt). Jag kan få intrycket att Neil själv inte riktigt vet vad han vill som textförfattare, eftersom han kränger så väldigt och kan växla så snabbt mellan jättebra och urusla texter.

 36. H skriver:

  Jag ska göra en lista bara för att ha med Hitchhiker.

 37. matti skriver:

  Men, en kan ju såklart komplettera med t ex en spotifylista med 50 låtar om en vill. Sen om nån vill lägga in nån box med Dylan/Minor Threat/Bikini Kill-demos som kom 2012 eller nåt, det vägrar jag bestämma över.

 38. Conny skriver:

  Jag skämtar ju bara. Postumt utgiven musik som varit helt ohörd innan… bör ju få vara med. Så just Hitchhiker är ju ett gränsfall , inspelad på 70-talet, i huvudsak låtar som släppts i andra versioner och andra som funnits på bootlegs… man får väl göra som man vill, för mig är det en 70-tals-skiva, men jag har inget emot att nån tycker att det är en skiva från nu.

 39. stalle skriver:

  man undrar ju hur många bra album han har i arkivet som av nån anledning inte släpptes när det begav sig.

  för övrigt håller jag, som ändå är helt galen i ny, med h om texterna.

 40. matti skriver:

  Jag gillar när det är lite dåligt också. Som JLP, eller Kate Bush ibland. När man hör att det inte blev så bra, eller när det blir liksom för obegripligt. Samma med Neil Youngs texter. Det dåliga är bra för att det är dåligt ibland. Men ofta är det ju bara bra, oftast till och med.

  Plus LOL på KBois Q&A!

 41. Conny skriver:

  Jag tycker det sämsta med Neil Youngs tidiga texter är ”den falska kvinnan”-temat. Lite irriterande ofta han känner för att skriva om det i början.

 42. matti skriver:

  En antar jag rättvis analogi är väl J Mascis. Jag har aldrig ens tänkt på hans texter (mer än Freak Scene pga spelat den). Tänker att det har med tid och förväntningar att göra.

 43. matti skriver:

  Och: ”I never knew a rubber doll would be so hard to please”.

 44. matti skriver:

  Jag tycker förresten att Beyond med DJr är en av deras två, tre bästa skivor.

 45. KBoi skriver:

  EP då? Får man ta med en EP?

 46. KBoi skriver:

  Beyond är för gammal, den får du inte ha med. Tur för mig att jag gillar I Bet on Sky.

 47. shredd skriver:

  Colorado är fin. Bättre än HM. Gillar tex:
  1. När de markerar ettan så där fint i första låten, typ andra refrängen.
  2. Att de är så många fina poplåtar och inte så många långa jam. Vet inte riktigt vad det är, men har aldrig funnit tröst NY-jam, de drabbar mig inte av någon anledning.
  3. Sången och ibland texterna. Värdig är kanske en beskrivning?
  4. Eternity, bästa låten på både Colorado och bättre än alla på Harvest Moon.

  Så, ok då, kanske kommer lyssna på den 2020. Eternity i alla fall.

 48. Gud skriver:

  Man får ha med EP.

 49. KBoi skriver:

  På vårdcentralen. Doktorn presenterar sig. Dr Lee. Bruce Lee. Men så går jag också på Byske vårdcentral.

 50. Åsa skriver:

  Tänk att jag har äran att ha blivit fostrad av honom. Känner mig helt rörd.
  https://www.nsd.se/nyheter/lulea-riskerar-att-bli-en-kallare-plats-nm5239564.aspx

 51. H skriver:

  Jättefin text och fint val av ämne!

 52. shredd skriver:

  Det fanns hopp 😔

 53. matti skriver:

  Tycker så mycket om Richard Dawsonskivan. Superfina videos till Jogging och Two Halves också.

 54. Conny skriver:

  Police, haha, fy fan vad dumt! 😉

 55. matti skriver:

  Fan vad Ozzys nya singel är bra. ”Today i woke up and I hate myself” Tung öppningsrad.

  https://open.spotify.com/track/0C4bx13JIMSWOAxd8TaoVq?si=bTiP3iOiTxGSCX98_7cHXw

 56. shredd skriver:

  Henny, min äldsta dotter 8 år, och jag har en kod för att öka tempot när man klär på sig, spelar tennis, går till skolan etc: Heja tacos. Det är så fint!

 57. matti skriver:

  ❤️ shredd

 58. stalle skriver:

  han sjunger ju sjukt bra.

 59. stalle skriver:

  mr inbetween. spännande avsnitt. tupelo!!!

 60. G skriver:

  Gud vad jag älskar Ozzys röst!

 61. shredd skriver:

  mr inbetween är nog min favoritserie just nu. S2 är ju så oerhört mörk!

 62. Sue skriver:

  Heja alla pappor! ❤️

 63. stalle skriver:

  på tal om mörker. succession. jävlart vad de hatar varandra.

 64. Anonym skriver:

  Matti: hur skriver du låtar? Kommer dom av sig själv eller måste du jobba fram dom? Hur mycket formar dina musiker låtarna eller driver du igenom en klar vision som du redan har i huvvet?

  Samma fråga till Conny också om han vill svara (både som soloartist och del av Bob hund)

 65. matti skriver:

  Anonym: Jag skriver låtar lite hursomhelst. Har fickminne/telefon med kanske 100 idéer per skiva, liksom. Allts 100 solo, 100 Södra Sverige. Ibland korsas dessa två slags idéer. Alltså nåt jag tänkte var en sologrej blir SS. Sen när jag ska göra en skiva går jag igenom dem, om jag inte fått för mig att göra en annan slags skiva. Tänker oftare album än låtar. Förutom när jag tänker på låtar. Svårt att förklara. Texterna gör jag utifrån nån slags övergripande tanke. Oftast ryms inte denna idé i en enda text./en enda låt Tur för mig, då kan jag göra fler texter på samma idé.

 66. Magnus skriver:

  Ändå lite coolt att Frank Ocean har med Garden Centre på sin spotifylista. Trodde det var ett band som bara typ ni här och två till personer kände till: https://open.spotify.com/playlist/6HEegfWHhUcytwQFAm1QbK?si=cXbiXCufQP2TrlpwdXdsGw

 67. Magnus skriver:

  Och jag börjar gilla dem jättemycket, Garden Centre. Hade som andra svårt med sången först, men nu älskar jag den. Tack för tipset!

 68. Sue skriver:

  Jag bildgooglade moderaten som är häktad för grov kvinnofridskränkning. Jävlar vad rädd jag blev. Blicken.

 69. matti skriver:

  Ja, vilket monster!

 70. matti skriver:

  Shredd: hahaha, låter som Depeche Mode.

 71. stalle skriver:

  ha det låter ju faktiskt som dm!

 72. Conny skriver:

  Anonym: På soloskivorna har jag arrat det mesta på demostadiet. Mest för att tiden i replokal och studio med band är rätt kort. I Bob hund kan det bli så att jag knappt känner igen den låtidé som i slutändan blir en låt. Thomas gör låten till ”sin”, skriver egen sångmelodi, och bas och trummor tar andra vägar. För det mesta.
  Texter kan jag skriva när jag är inne i ett arbete. I vardagen är textflödet för det mesta stängt. Låtidéer, däremot kommer hela tiden, spelas in på telefon, ibland i en porta-app (four-tryck) eller bara i ”Röstmemon”.

 73. Conny skriver:

  *Four-track

 74. Anonym skriver:

  Tack för svaren!

 75. Pat skriver:

  Swamp Thing, någon?

 76. stalle skriver:

  såg tre sekunder men blev avbruten och glömde sen bort den. började se nya säsongen av end of the fucking world igår, få se hur den artar sig.

 77. matti skriver:

  Swamp Thing, sådär. Bättre än det mesta DC, men inget jag pallar bingea om jag säger. Långt ifrån lika bra som t ex Doom Patrol. Fö fortsätter ju Watchmen vara bäst.

 78. Pat skriver:

  Gillar ju Alan Moores Swamp Thing. Men det färska minnet av B-filmerna från åttiotalet som jag såg för några år sen har avskräckt mig från tv-serien. Kanske värt ändå rå. Liite synd med en andra säsong av End Of The Fucking World kan jag tycka utan att ha sett ett enda apsnitt. Den första säsongen var ju perfekt, hade gärna fått sluta så. Team Watchmen FTW!

 79. Sue skriver:

  Stalle: Men de älskar också varandra nåt vansinnigt, i Succession. Det är helt skruvat.

 80. Conny skriver:

  Vi är i S2 med Succession. Märklig serie. Kallas komedi, men är komisk bara ibland. Oerhört sorglig för det mesta.

 81. matti skriver:

  Såg till drygt halva säsong ett. Succession alltså. Sen blev mitt klasshat helt enkelt för överväldigande.

 82. matti skriver:

  Jag läser dikter i Östersund ikväll. Dessutom spelar Anders Teglund lite piano. Obs, vi har separata programpunkter. På Storsjöteatern händer detta. Och annat. Och tidigt.

 83. Pat skriver:

  Grattis alla surjämtar! Det lät ju hur fint som helst det där.

 84. stalle skriver:

  men va fan, säger du det nu 😛

 85. matti skriver:

  Ja sorry för det. Var oklart om det var offentligt eller inte. Vet inte riktigt fortfarande. Men jag är i Öset iaf.

 86. stalle skriver:

  jag är hursomhelst home alone med kidsen så hade inte kunnat komma 😔

 87. H skriver:

  Fanns absolut inget som hindrade mig att ta ledigt från jobb och familj, flyga till Östersund, lyssna på diktuppläsningen och sen ta in på hotell. Men jag sket i det för så lite bryr jag mig…

 88. matti skriver:

  Skönt att du inte kom H!
  Tråkigt att du inte kom stalle, men fattar!

 89. KBoi skriver:

  Jag har fått exklusiva förhandsbilder direkt från en spåkula i Italien. Zlatan går en lysande framtid till mötes.

  https://www.youtube.com/watch?v=npnGkC6jYBI

 90. Conny skriver:

  Någon skriver om Sara Parkmans skiva och använder uttrycket ”gränslandet mellan skog och människa”. Fy så äckligt!

 91. matti skriver:

  Hahahaha. Ändå. Man blir sugen på att veta mer.
  Grym skiva, ännu grymmare live.

 92. Benn7 skriver:

  998, 999, 1000!

  Nu kommer jag till Sthlm!

 93. matti skriver:

  Nu vet jag vilken som är tiotalets bästa skiva.

 94. Sue skriver:

  Fan vad sjukt! Jag fick precis en förfrågan från ett klockmärke om ett sponsrat ”samarbete” på min instagram! Och jag övervägde att tacka ja, pga de skrev att jag är ”classy and elegant”! Herregud där var jag nära att åka dit. Skäms nu.

 95. Sue skriver:

  Om ni undrar över mina inlägg av varierande att skriver jag alltså allting här som jag inte kan skriva på Facebook.

 96. Sue skriver:

  *ART

 97. Sue skriver:

  Och nu fick jag skam för att jag berättade om det! Tack och förlåt.

 98. H skriver:

  Fast gratis klocka? Nä, jag fattar.

 99. stalle skriver:

  be dom återkomma med ett bättre erbjudande.

 100. chops skriver:

  Watchmentittare: Kan man komma åt Peteypedia utan VPN? Det är hursomhelst värt kan jag meddela.

 101. Benny skriver:

  Uppskattar att du graffar ”Neu!” Lite överallt i Sthlm, vem av er det nu är. Men jag skulle v e r k l i g e n uppskatta om du för fan Can hålla dig till ämnet nån jävla gång?

 102. shredd skriver:

  Favorittag i Sthlm: Dagerman

 103. matti skriver:

  Nya skivan äntligen mixad, åh det blir så jävla, jävla bra.

 104. Sue skriver:

  H och Stalle ❤️ Det var en fyrkantig klocka, jag vet inte om jag tycker att det är så snyggt.

 105. G skriver:

  Näe, fyrkantig fy vad trist. Lika bra du sade nej då Sue.

 106. Conny skriver:

  Jag har lyckats hålla mig från att lyssna på Neil Young säkert i tio år. Pga den här Colorado-debatten har jag nu lyssnat bara på NY i flera veckor. Köpte Colorado på vinyl idag. Låter väldigt bra måste jag säga. I övrigt ruckas inte så många stenar av att lyssna tillbaka. Några mjukisar/ballader jag inte brytt mig nämnvärt om tidigare är fantastiska. (Through my Sails tex). I övrigt är On the Beach och Tonight’s The Night fortfarande bäst. Men ovanligt bra, Colorado.

 107. H skriver:

  Jag har en lista med fem timmar NY efter 1996 som jag kör på shuffle.

 108. KBoi skriver:

  Conny – köpte du tre ex? Kan jag köpa ett av dig?

 109. Pat skriver:

  Åh Peteypedia ❤️. Såg om Watchmenfilmen igår pga abstinens. Och oj vad kass den är! Tyckte ändå att den var ok när den kom, nu var det knappt jag orkade kolla klart. Har hänt en del vad gäller kvalitén/förväntningarna på superhjältefilm de senaste tio åren.

 110. stalle skriver:

  mina förväntningar har aldrig varit så stora som 1978 när jag och pappa gick på spegeln i luleå och såg superman the movie.

 111. matti skriver:

  Gamla människor, ca 10 år äldre än mig, tror att alla de följer vet vem de är på t ex Facebook. Det är både fint och roligt. Mest roligt.

 112. Bob Dylan skriver:

  Vad väldigt bra han är, Will Oldham

 113. H skriver:

  Truth Kills på bonussjuan till Colorado är ju dessutom svinfin! Inte kommit mig för att lyssna förrän nu. Den kommer säkert på youtube så småningom om den inte redan finns.

 114. Några frågor skriver:

  Några frågor.

  1. Är onkel kånkels musik homofobisk?

  2. Är Filip och Fredrik elitister? (allmänt och i program som tex 100 höjdare då de intervjuar ”sköna” människor som kanske inte alltid mår så bra).

  3. Är seth rogen rullar sexistiska? Tänker främst dom som är gjorda av pineapple expressgänget.

  Jag gillar vissa/många saker som alla de här personerna gjort. Men tycker 1. Ja, 2 ja, 3 nej.

 115. Anonym skriver:

  Tänker att homofobiskt, sexistiskt och elitistisk inte är nått man kan ha en åsikt om. Man kan tycka att man inte själv är tex homofobisk. Men det finns ett objektivt svar på om man verkligen är det. Sen har vi ju tidsandan också som faktor. Kanske uppfattades inte 90 tals humorn när den kom som homofobisk. Och de som sysslade med den var nog inte dåliga människor. Men med dagens ögon var mycket då just homofobiskt och måste ha vart det även då.

  Med det sagt kan jag ha fel i mina svar på mina frågor. Konkel kanske inte är homofobisk bara för att jag tror att de/han är det.

 116. Anonym skriver:

  Obs. Tänker på deras verk och inte på hur de är som personer.

 117. matti skriver:

  1. Ja, 2. nej, 3. ja. Är mina svar. Men vill tillägga att inget, ingen, är bara en av dessa saker, har endast denna enda egenskap.

 118. G skriver:

  1. Ja, 2. Nej, 3. Vet inte, har inte sett filmerna.

 119. stalle skriver:

  1 vet ej
  2 vet ej
  3 vet ej

 120. matti skriver:

  Annan grej: Onkel är ju från 80-talet till och med. Långt innan internet och alltings tillgänglighet. Subkultur(er) då var verkligen subkultur i den meningen att man talade för de invigda, utan att sociala medier och Malou von Sivers startade moraliska uppror kring det. Jämför t ex black metal eller KRIS/Stig Larsson och hans krew. Det betyder ju inte att man inte ska/kan/borde omvärdera saker och ting. Men man behöver inte göra det heller. Jag är allergisk mot efterkonstruktioner av det slaget. Tycker det liknar revisionism. Det förflutna är det förflutna, med vårtor och allt. Vi kan skämmas för det, men har det hänt så har det.

 121. Några frågor skriver:

  Bakgrunden till mina frågor var att jag och en tjejkompis såg this is The end med seth rogen. Jag tyckte den var väldigt rolig. Hon tyckte den var sexistisk. Jag kände mig dum eftersom jag inte uppfattade det. Eftersom jag inte uppfattar det hoppas jag för min skull att den inte är sexistisk. Tänker mig att det borde finnas ett svar på den frågan. Att det inte är subjektivt. Men kan ju ha fel. Onkel och Filip och Fredrik tog jag bara med för att det är andra som håller på med humor som jag uppskattar. men de är ju också inte helt okomplicerat.

 122. matti skriver:

  Några frågor: Men saker kan vara idiotiska och ändå svinbra. Som This Is The End t ex. Svårare isf med t ex 40 Year Old Virgin. Fast jag gillar den också.
  Tycker/tror att humor öh klarar sig bättre i den moraliska backspegeln än mycket annat. Apocalypse Now går ju t ex inte att se ens. Our Band Could Be Your Life går knappt att läsa.
  Humor bara slutar vara roligt liksom, och så glömmer en bort det.
  Vad gäller musik så tycker jag Onkel (och t ex GG) är tidlöst. Pga bl a subkulturfaktorn.

 123. matti skriver:

  Martina Montelius försvarar sin pjäs i dagens Expressen. Tycker det finns beröringspunkter till detta där.

 124. Pat skriver:

  Our Band Could Be Your Life, oläsbar? Pga. bara självförhärligande snubbar eller nåt annat? Orkar inte läsa om oavsett…

 125. matti skriver:

  Ja exakt. Fast det gäller författaren och hans urval mer än de han porträtterar.

 126. H skriver:

  Det som är säkert är väl att Onkel hämtar en del av sin humor ur homofobi, liksom ur rasism, funkofobi och annat som är anstötligt. Om det är samma sak som att Onkel ÄR homofobiskt (och i vilket avseende, dvs vad menar man med den utsagan) tycker jag är en mer komplicerad fråga.

  Det finns nån skröna om att folk med tourettes syndrom i Kina utbrister ”demokrati!” och ”yttrandefrihet!” som är klart applicerbar på Onkel Kånkel.

  Se även låten ”Points of View” med Country Teasers.

  Ett oknådat svar i väntan på ett barn som borsta tänderna.

  Seth Rogen och Filip och Fredrik kan jag inte uttala mig om pga dålig koll.

 127. matti skriver:

  Fast Ian Mackay är ju jobbig. Han har typ aldrig haft fel, tycker han.

 128. matti skriver:

  Tycker tourettes glöms bort nuförtiden. Även punk glöms bort.

 129. stalle skriver:

  ny säsong av ray donovan på hbo, eller i vart fall första avsnittet.

 130. Conny skriver:

  Ursäkta en utan minne – har inte sett Apocalypse Now sen jag var yngre, vad är det som inte går att se? Rasism?

 131. matti skriver:

  Njaej, mer det där manliga. Resan liksom. Mansgrupp i skogen liksom. Banka på träd och skrika i bar överkropp.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig