Om känslor och sånt skit

På andra ställen på nätet har jag låtit meddela om en höstturné. Datumen står här bredvid, om ni inte tror mig. För det är ju ett bevis.

Nä, men allvarligt så kände jag att jag hade en sista turné med versioner i mig. Det vill säga spela äldre låtar och så. Jag har ju turnerat tre år i rad nu, tre höstar som solo och en hel del Södra Sverige mellan dem. Och vill göra det en gång till. När jag gjorde den första turnén, när Ön kom, så hade ÅAI precis blivit klar, jag och Anton mastrade skivan i Gbg och åkte samma dag iväg på vår första spelning. Jag menar bara att jag förstår om ni och folk är lite less på mig. Och ja, ni är såklart folk ni med.

Vad är då speciellt med den här svängen? Tillexempel kommer ingen behöva öronproppar kan jag ju säga. Det är en grej.

Det blir jag, och Jonatan Lundberg på keyboard och kör, och jag kommer prata om olika grejer. T ex vad mina enda verkliga intressen är. Hur det är att aldrig kunna ha tråkigt ens en enda minut. Och vad som är tråkigt. Och om tiden, samtiden och framtiden – det intresserar ju mig ungefär sådär som när man kollar på Dr Pimple på YouTube. Och om hur viktigt det är att tordas improvisera i konsten om man inte törs det privat. Och vad är egentligen skillnaden på kultur och konst. Och Beatles, vad ska vi med dem nu. Eller för den delen Discharge.

Alltså jag hittar ju på i skrivande stund nu dårå, hahaha. Men t ex såna här grejer. Och jättefina versioner på gamla låtar, inte bara samma som det varit de senaste tre åren. Inte för att jag hatar dem eller nåt, men det känns kul att köra några andra också. Och covers kanske.

Jo, det kommer vara en del nya låtar också. Jag släpper en ny skiva i början av nästa år, den jag har gjort med Jonas Teglund, men det blir inte så mycket live kring den tror jag. Så vill ni höra dem live, några av dem, så kan det vara så att det är nu som gäller. Eller nu, till hösten alltså.

Men vi hörs då? Syns?

Matti

PS. Biljetter finns här

81 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. stalle skriver:

  inte ett ord om parkouren. besviken. nämen seriöst, kommer och kollar nånstans!

 2. G skriver:

  Hurra, äntligen kommer Matti att stå och berätta om sina Stooges-listor live, utanför gästboken!

 3. matti skriver:

  G: Hepp! Japp!

 4. tp skriver:

  Vi snackar MES när du kommmer hit!

 5. H skriver:

  Kan vi få en audiofilkommentar från Conny om nya remastern på Bend Sinister? Obs, seriös förfrågan.

  Kul att Matti ska ut och turnera med Discharge-covers!

 6. Conny skriver:

  H: Asså, jag tycker nog Bend Sinister låter bättre i nya versionen.

 7. matti skriver:

  Grym lista Conny! Själv hittade jag en partylista från november 2009 som e smokin’.

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/154rjHtU9sMd2M1Vn5dAfj?si=4j-5fstIQAq8w3cYrTrzww

 8. matti skriver:

  Man märker att Spotify inte funnits/varit så bra som det ändå är så länge. Så rudimentära grejer man hade på sina listor på den tiden. Inte för att det är dåligt på nåt sätt. Menar bara att det är en tidsmarkör så god som någon.

 9. matti skriver:

  (Min lista ovan ser ut att vara från december 2010, men jag länkade till den redan i nov 2009, här, på den här sidan. Men jag hade inget eget Spotifykonto då. Kopierade låtarna och gjorde den till min egen ett drygt år senare.)

 10. Conny skriver:

  Det har slagit mig också. Första åren med Spotify var det som att man simmade runt på måfå i ett stort hav av gammalt. Nu simmar man runt på måfå i ett stort hav av nytt… och dömer ut saker efter 2-3 sekunders lyssning oftast…

 11. matti skriver:

  Jag såg Aquaman. 🤮

  Obs ej vatten 👆

 12. Anders skriver:

  Det var alltså ett skämt. Men jag sover emellanåt riktigt dåligt. Men kolla här — hur Lou Reed radikaliserades:

  https://www.counterpunch.org/2019/05/03/lou-reed-that-which-does-not-kill-us-can-radicalize-us/

 13. matti skriver:

  Intressant, Anders! Tack!

 14. matti skriver:

  MEN KOM IGEN HIGGINS!

 15. matti skriver:

  16 lika nu för er som ej kan se live. Higgins rensade, 139 poäng eller vad det blev. Sista avgörande nu.

 16. matti skriver:

  YES

 17. shredd skriver:

  Heeeelt sjuk match

 18. G skriver:

  Topp ett live-versioner av I wanna be your dog:

  1. https://youtu.be/mrS_COCKtQI

  Herregud vad bra han var Ron Asheton.

 19. stalle skriver:

  g: man får ju gåshud!! och mike watt på bas

 20. G skriver:

  Det är så otroligt hårt!

 21. G skriver:

  Hittade hela spelningen, håll i hatten gott folk!

  https://youtu.be/lKhuadIq62o?t=1596

 22. G skriver:

  Förhoppningsvis bättre mer exakt länk https://youtu.be/lKhuadIq62o?t=1579
  (Flå’t för spam)

 23. matti skriver:

  Vill inte börja med det sista, tänk om det bara är det kvar. Eller tvärtom, om det är mer kvar. Tänk om det är mycket kvar men jag började med det sista för tidigt. Det här är det värsta med att skriva böcker, att inte veta om jag gör saker i rätt ordning, eller av rätt anledning.

 24. matti skriver:

  Hejar inte på honom men Trump är ju hur mäktig som helst. Judd Trump alltså.

 25. stalle skriver:

  ok avsnitt 5 av barry?!?!?! wtf

 26. matti skriver:

  Sa ju det!

 27. Sue Ellen skriver:

  Den enda erfarenhet jag har av snooker är den här romanen. Den är bra faktiskt, och handlar väldigt mycket om snooker.

  https://ordfrontforlag.se/ordfront_bok/dagen-efter/

 28. Thea skriver:

  Väntade mig mer antifascism från ett förlag som heter ordfront – det låter ju precis som en riff på nordfront ju

  Men formen på boken låter riktigt kul!

 29. Sue Ellen skriver:

  Haha! Ordfront grundades flera årtionden innan Nordfront. Men visst är de antifascister. Och även antifascister behöver kärleksromaner ❤️

 30. Sue Ellen skriver:

  Jag råkade just starta H:s fan club i en tråd på Facebook. Alltså är det här en lyckad dag då jag varit till nytta.

 31. matti skriver:

  Hur kunde jag missa Chris Carters skiva från förra året? En sån i d e o t en är ibland. Gud vad bra den är.

 32. H skriver:

  Det var Hr KBois tråd såklart.

 33. stalle skriver:

  oj den tråden måste jag ha missat

 34. matti skriver:

  Men att nog känner man landsortsföraktet när Malin Wollin skriver krönika om Bensinupproret i Aftonbladet.

  Obs, jag har inget körkort och bor i en stad. Och jag vet inget om vad det där uppropet egentligen är, eller vem/vilka som ligger bakom.

 35. stalle skriver:

  bensinupproret är ju som ett skämt. 200 000 stollar som varje gång priset höjs tävlar om vem som kan gapa högst. sen åker de och tankar suven.

 36. stalle skriver:

  läste inte krönikan pga betalvägg, men inledningen med bäbispråk sa kanske det mesta?

 37. Thea skriver:

  Gästboken – jag behöver er rådgivning. Jag ska sätta ihop en Cohen-spellista inför en roadtrip och söker svar på den stora frågan: Ska Jazz Police vara med? För Jazz Police förgyller ju verkligen I’m Your Man, men den gör det bara genom att vara så sjukt malplacerad. Det är ju typ världens sämsta låt på världens bästa skiva.

  Sen om ni spellistveteraner har några tips för en stackars nybörjare skulle det va toppen

  DÖD ÅT FASCISMEN

 38. matti skriver:

  Jag har läst den, den blev tydligen en hit och sen blev den plusmaterial. Blev tillfrågad av en kvällstidning att skriva/säga nåt om det men det gör jag såklart inte.

  Men den var elak, krönikan.
  ”Det är ingen rättighet att bo på landet.” Det är det väl visst det, kan jag tycka. Lika väl som den där jävla idioten har rätt att bo där hon vill. Och är det ingen rättighet ska det i alla fall inte vara så att man måste vara tvungen att flytta därifrån pga man inte har råd.

  Men jag fattar vad du menar Stalle. Lite som de där som kommenterar på vatthetterom, de som vill att Norrland ska vara en egen republik. Eller de som kommenterar på alla dagstidningars FB öh. Svenskarna. Livets hårda skola. Det går fan inte att hata grejer längre ens, utan att buntas ihop med SD:are och annat rassepack.

 39. G skriver:

  Något annat: Läste nu slutligen texten som länkades för ett tag sedan om Lou Reed och ECT-behandling. Bedrövlig text!
  Alltså det råder ju inget tvivel om att den tonårige Lou inte fick den hjälp han behövde från psykiatrin, vilket så klart är sorgligt. Men den psykiatri-fientliga texten i övrigt ligger på en kunskapsnivå man sällan ser utanför Scientologikyrkans skrifter numer. På 70-talet var den anti-psykiatriska rörelsen väldigt stor och närmast norm i kultur- och vänsterkretsar, tex så stor att hela västvärlden fick för sig att den djupt kvinnofientliga filmen Gökboet var en bra film. Men det här är som jag förstår det en ny text? Anmärkningsvärt.

 40. matti skriver:

  Grymt Conny! Många bollar i elden lol!

 41. stalle skriver:

  haha vad sjukt, läste det precis när jag hörde det

 42. stalle skriver:

  mamma, din jord ❤️👌🏽

 43. matti skriver:

  Ursäkta men tycker den här glassupproret-memen alla delar är lika dumt i huvet som den där krönikan. Mycket mer provocerande än de som tycker det är för dyrt med bensin.

 44. Sue Ellen skriver:

  Jag är med i en FB-grupp med många hårda, smarta, unga tjejer. Älskar diskussionen där om bensinpriset. När glesbygdstjejer möter förortstjejer och de argumenterar mot varandra. Alla har rätt.

 45. McGarry skriver:

  Om du är Sue Ellen är jag Leo McGarry tänker jag. Spännande med nytt namn!

 46. Sue Ellen skriver:

  Idag är det 100 dagar sedan jag erkände att jag är alkoholist och slutade dricka.

 47. McGarry skriver:

  Jag vet. Och du är bäst!
  Jag är 52 dagar efter i den räkningen.

 48. Sue Ellen skriver:

  Leo ❤️

 49. G skriver:

  Hurra för er båda! Bra gjort.

 50. matti skriver:

  I helgen har jag: sett om Låt den rätte komma in, läst om Stallo och Stalpi. Samt gjort en lista (topp 16 än så länge) på mina bästa C-60. Helt lagom mycket action.

 51. matti skriver:

  Och nu såg jag Veep-avslutningen. Vilken serie ändå!

 52. Conny skriver:

  Är ni uppe med tuppen gör vi TV4-morgon med djeflaskånebandet 9.40-10.00

 53. Conny skriver:

  Fel första tid – 9.20 gör vi entré.

 54. stalle skriver:

  tuppen är på lunch 9.20 😘

 55. matti skriver:

  Alltså, Veep måste nog in på min lista ändå. Den höll hela vägen. Och när jag ändå babblar tv, senaste GoT var grymt bra.

 56. Conny skriver:

  För den som var nere med tuppen:

  https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/11983803

 57. stalle skriver:

  fint conny! hoppas kunna se er live i år, var över 20 år sen sist 😮

  annars blire bosch s5 i afton.

 58. matti skriver:

  Grymt, Conny. Grym skiva! Ses på fredag!

 59. Bjerg skriver:

  Fattar inte allt hat mot GotT s8. Tt allt skulle vara så dåligt – manus, dialog, plot holes plot armor bla bla. Böckerna är ju inte skrivna, det är vad det är. GoT är GoT osv. Man vill ju bara ha upplösningen och som det i folkmun kallas… ”mäktet”.

 60. matti skriver:

  Bjerg: Håller helt med. Dig alltså. Det är liksom varken Ingmar Bergman eller Agatha Christie.

 61. Anonym skriver:

  Roligt att se hunden gå ner på tuppen på bästa sändningstid.

 62. Sue Ellen skriver:

  Haha Conny! Bob Hunds nya manick är ju en replika av Mattis manick på Era svin! ✨
  https://images.app.goo.gl/hdkB6zFv1Xz8412M9

 63. stalle skriver:

  bosch hörrni.

 64. Anonym skriver:

  Bra hörru.

 65. Leo McGarry skriver:

  Det är jag som är Leo. Sue Ellen och jag hör till samma gäng.
  Så är det med det. Har inte sagt det till så många än. Det blir kanske sen.
  //backlund

 66. stalle skriver:

  go leo & sue ellen 👍🏻

 67. G skriver:

  Fint att höra Leo. Som jag skrev till Sue Ellen, den här våren kommer du inte glömma!

  Önskar dig all lycka och välgång i ditt nya liv.

 68. matti skriver:

  Hardy Bacardi.

 69. stalle skriver:

  lol

 70. G skriver:

  Sett två apsnitt av Chernobyl nu. Det är ganska bra, Stellan ser påfallande rysk ut.

 71. Leo McGarry skriver:

  Chernobyl. Asbra. Härden!

 72. G skriver:

  Önskar så att jag kunde känna Leos entusiasm. Hade verkligen laddad för det när jag började titta, men tycker inte det är bättre än ganska bra. Men å andra sidan, jag tycker det mesta är dåligt och det är det ju inte. Kanske kan jag bara inte sluta tänka på Stakka Bo när jag tittar.

 73. Leo skriver:

  G: Hade också höga förväntningar men de infriades för mig. Plus att Renck är grym regissör. Mäktigt att han gjort alla avsnitten. (Väljer att kalla honom Renck istället för Bo.)

 74. Bob Dylan skriver:

  Visst är det här ett safespace där man får säga att man älskar Isak Sundström?

 75. G skriver:

  Jag är tyvärr kvar i 90-talet i det avseendet att jag fortfarande inte accepterat att Johan Renck (som jag kanske borde börja kalla honom) gått vidare i livet och blivit bra på något annat än att vara dålig på att göra popmusik.

 76. G skriver:

  Vet inte hur dåligt det skulle behöva vara för att jag inte skulle titta på en serie om Chernobyl.

 77. Conny skriver:

  G: jag hade ju den äran att bli bekant med JR under en 2-veckors-turné 1998. Så jag har länge vetat att han är hyvens. Men Chernobyl och Last Panthers – inte hade jag kunnat ana att han skulle göra så bra grejer inom film!

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig