Rebel Music

Med anledning av, ja, en massa saker egentligen; Pussy Riot, vad jag lyssnar mest på, den jag är und so weiter har jag funderat en del på vad som konstituerar det Bob Marley kallade Rebel Music. Alltså, för mig personligen. Vad gör att jag uppfattar viss musik mer, hur ska jag säga, upprorisk, än annan? Jag kom väl egentligen inte fram till något särskilt mycket mer än ett C-60: Rebel Music. Och eftersom jag inte har något särskilt för mig tänkte jag kommentera några av låtvalen.

ConflictBerkshire Cunt

Jag köpte Conflicts första skiva, It’s Time To See Who’s Who, i Sundsvall under en basketturnering någon gång i början av 80-talet. Kanske 1983 eller så. Den här låten är med där. Conflict var det mest konventionella av anarkobanden rent musikaliskt. Politiskt tillhörde de de mer militanta. Låten i sig är helt manisk engelsk streetpunk. Jag älskar den och Conflict överhuvudtaget av precis de anledningarna.

 

Överlag är det så, har jag märkt, med den här listan, att just denna ”urgency” är en gemensam beståndsdel. Det finns inget riktigt bra ord för det på svenska. Viktighet kanske, om det inte redan var upptaget, lite. Men i alla fall, att man känner att artisten i fråga (upphovsmännen/kvinnorna/hennen, hur böjer man det egentligen?) var tvungen att säga det de var tvungna att säga, och det fort som fan. ”Fort som fan” har inget med musikens tempo att göra alltså. Även om exempelvis

The OffendersFace Down In The Dirt

går fort som fan. The Offenders första skiva (tror jag, den var grå med röd text, jag hittar inte igen den nu, är rädd att jag sålt den) bytte jag till mig. Den hade tillhört Jello Biafra, och Nicke Boström, Nicke Pack som somliga av oss fortfarande tänker på honom som, fixade den åt mig. Jag skickade en samling rock från Karlshamn till honom, som jag minns det. Där var Nyx Negativ med, och Unter Den Linden. But, I digress. The Offenders hade i alla fall bråttom med det mesta. Så här i backspegeln tänker jag att det är lite konstigt att det var många som lät som Minor Threath på den tiden. Eller, det är inte så konstigt, men det är konstigt att fler inte pratar om det.

Huggy BearErotic Bleeding

Huggy Bear spelade vi med på Emmaboda 1993, tror jag. Åh, det var en bra spelning det. Jag älskar dem. På många sätt är de bättre än de amerikanska Riot Grrl-banden. Eller, bättre, jag älskar såklart Bratmobile och Bikini Kill lika mycket som the next guy men de gjorde musik i en tradition jag kände igen på ett annat sätt: lika delar Crass, Raincoats och inte minst de här sköna lirarna , hör bara på

Poison GirlsAlienation

Vi Subversa sjöng/sunger i Poison Girls och är alla Riot Grrls moder. Eller kanske mormor. Henne kan ni googla om ni vill veta mer. Tyvärr (och i likhet med exempelvis Huggy Bear och Subhumans) så finns inte deras bästa låtar, om jag hade fått välja fritt ur deras produktion hade det antagligen blivit Where’s The Pleasure?, på Spotify. Men man får glad över det lilla ibland. Som att den här plötsligt och äntligen finns:

DisorderPreachers

Alltså, engelsk limsniffar-cidersvepande-anarkistpunk liknar inte något annat egentligen. Allra bäst är tidiga Disorder och Chaos UK. Vilket stupfullt ös, vilket helt bisarrt gitarrljud och vilken grym text: ”Anarchy ain’t a fashion/ you change to over night/ It’s the last possibillity/ to put their mistakes right.”

 

Självklart fanns det motsvarigheter i andra länder, framförallt i skandinavien: Kaaos från Finland och svenska Anti Cimex. Först i vårt avlånga land var dock

ShitlickersThe Leader (of the Fuckin’ Assholes) Finns inte mycket att tilläga om denna svenska punkklassiker. Grym låt bara.

Lite är det för att jag älskar den här sortens dumihuvetmusik som jag älskar det som inte är riktigt punk på den här listan:

MudhoneyHate the Police

är visserligen en cover på en gammal Dicks-dänga, men den är lika bra med nordvästra USAs allra bästa band genom tiderna (japp, till och med bättre än Wipers, Jimi Hendrix Experience, Poison Idea och Sonics). och någonstans är Mudhoney essensen i den här texten. Alltså, att jag fan inte vet vad det är jag går igång på. Vad som gör att alla de här låtarna väcker samma känsla i mig, att jag vill liksom slänga lite grejer omkring mig och skulle någon av dem landa i huvet på nån nyliberal så är det en lycklig bonus.

Jag tog med två egna låtar också. Eller två, en är min, en har Jari och Peter gjort, jag bara spelar bas och skriker lite. Jag vet inte, men den ena är en hardcorelåt där jag sjunger lite om Tranströmer, och den andra är från Saturday Night, första låten på första skivan vi helt sket i allt. Den senare tog jag med på att visa på hur man kan liksom resonera: det var en av de sista vi spelade in till skivan, och även om vi lade den först, så är det den låten som pekar vägen framåt till nästa skiva mest av alla. Jag vill inte förstå tog jag med för att visa att man (man och man, jag, menar jag) lika gärna kan kolla bakåt som framåt. I Know My Owner för att man kan kolla framåt genom att kolla bakåt. Svårt att förklara grejer jag själv varit med och gjort, märker jag. Bättre att exemplifiera den tanken med

Make UpBorn On The Floor

för den handlar lite om den här viktigheten jag skrev om här uppe.: ”When I came into this world, I wanted to be pre-mature” sjunger han, bland annat. Som att det inte går fort nog, att världen inte hinner med hjärnan och viljan liksom. Samma ska kan sägas om Flesheaters-låten jag har med här, eller om The Crime. Att man inte kan vänta. Att musiken låter som att man inte kan vänta med att säga vad man måste säga.

 

Ja, det var vad jag kom fram till och jag kan inte uttrycka det bättre än så. Vet inte om det är av intresse. Troligen inte. I sådana fall: skingra er, här finns inget att se.

 

Sommaren är slut. Jag har spelat rätt mycket ändå samt jobbat. Nu på sistone har jag producerat en singel med Könsförrädare, sjungit lite på en inspelning med Zacke och inte minst spelat in en skiva med min Begravning (se, versal!). Ska spela lite, lite i höst, jag hör av mig om det eftersom.

Ska jag lägga in länken igen? Ok: Rebel Music

Hoppas ni gillar hösten för nu kommer den som en kulsvärm.

825 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. matti skriver:

  HAHAHAHAHAHA!!!! Vilken sopa!

 2. matti skriver:

  Men guuu vad illa korrad text. Jag hade bråttom, fixar kanske sen.

 3. P skriver:

  Jaså! Det är här ni håller hus!

 4. matti skriver:

  Skriv 20 grejer fort så H kan vara med igen.

 5. Nu drygare än någonsin skriver:

  Som en kulsvärm, var’e

 6. TP skriver:

  FAN!
  Man ska aldrig byta identitet när mörkret faller.

 7. skräddarn skriver:

  action pact gör min kväll.

 8. greven skriver:

  Blir det nåt av
  Det där

  Här håller vi H
  Kär

 9. Conny skriver:

  Allt är bättre nu. Och, H, eftermiddagens kommentar var naturligtvis inte riktad mot dig, utan mot mig själv, om jag var otydlig.

 10. Conny skriver:

  11

 11. Bullis skriver:

  Om jag ser mig själv utifrån kan jag fatta att jag är ett kap. Men nu ser jag ju mig själv inifrån och vet hur otillräcklig jag är.

 12. H skriver:

  Nej, men nu ska det väl vara lugnt. Fin lista! Jag har pillat lite på en egen, men nu har Bikini Kill försvunnit från Spotify igen så jag måste tänka om (hade en konceptuell tanke, en rörelse framåt typ, låter märkvärdigare än det är). Återkommer, även om annat som står ovan.

 13. Conny skriver:

  Strage (som jag ofta läser med stor glädje och nyfikenhet) skriver om Xx idag att trots deras ringa ålder skriver de texter om svek med en mognad som människor brukar ha först efter 2-3 skilsmässor. Är inte den 1:a på floskeltoppen? (Precis som den om underbarnet som kan spela 10 instrument).

  Ta Ian Curtis texter. Säger inte att de är dåliga, och visst skriver han vissa rader som ingen annan varit i närheten av inom rocken innan. Men inte fan är det så jävla moget? Det är väl snarare precis en 20-årings reflektioner.

  Men jag ska lyssna på Xx i afton för att kolla. Återkommer i ämnet.

 14. matti skriver:

  Fyra låtar in i Grizzly Bears nya är det nog en av årets skivor.

 15. H skriver:

  Floskeltoppen, skulle jag säga. Nu lyssnade jag på Xx nya singel (?) Angels, inte min musiksmak men jag kan fatta om någon annan blir berörd. Men moget vet jag inte. Vet förresten inte alls varför just svek skulle kräva mognad för att skildra. Minor Threat har ju skrivit så bra låtar om svek (typ hela Out of Step-tolvan handlar om lojalitet och svek) och de var tonåringar. Svek tror jag är en känsla man börjar behandla i väldigt unga år, kanske är den aldrig så akut som just under tonåren, men det är en spontant reflektion som kanske inte håller. Att Ian MacKaye skrev så bra om svek är inte för att han var så mogen och besatt en gammal själ, utan för att han förstod det bra och hade förmågan att förmedla det. Jättebabblet på det här inlägget va, men ändå.

  Nu lyssnade jag på Xx nya singel (?) Angels. Inte

 16. H skriver:

  Ville bara säga också att jag fattar det där med ”urgency”, tror jag. Jag sa en gång att jag bara gillade snabb musik och sårade därmed oavsiktligt en vän till mig som gör ganska långsam musik. Men jag tycker ju att hennes musik är snabb ändå! Intensitet kanske man kunde tala om istället, lika luddigt det förstås. Men musik som inte vill skrika i mitt öra orkar jag inte höra. Hej rimstugan. ”Det ska vara snabbt, det ska vara hårt och jag gillar inte när det blir för svårt” sjunger Sista sekunden, och så tycker jag också. Däremot VAD som är snabbt, hårt och ej för svårt, det är inte lika lätt att förklara. Ps, jag är inte full, bara frustrerad över att inte kunna formulera bättre vad jag menar.

  Nu ska jag lyssna på Grizzly Bear med så öppet sinne jag förmår. Och jobba.

 17. matti skriver:

  Det låter inte som, men det är lite samma känsla man får när man lyssnar på Prime Time-David Sylvian. Eller kanske snarare Japan, sena Japan. Grizzly Bear. alltså. Minus den bandlösa basen.

  Ja, eller om det kanske inte rent av är Talk Talk, det låter inte så, men det känns så. Svårt formulera något medan det pågår. Men roligt att göra.

  Slog på Gentlemen Take Polaroids nu, nä, det är inte det, eller jo, lite ändå. Grizzly Bear utstrålar inte den där flärden, som Japan (och innan dess, Roxy Music) gjorde. Men lite av det där att man tar sina låtar på fullaste allvar, behandlar dem som värdesaker, sätter dem på en piedestal. Det är ändå inte så vanligt. Dessutom känns båda två väldigt samtida. Alltså, i fas med sin egen tid.

 18. P skriver:

  Idag är det tydligen 20 år sedan Penny Century släpptes. Bara en sådan sak!

 19. matti skriver:

  Ja, herredumin.

 20. matti skriver:

  Undra nä man får betart förde.

 21. Benny skriver:

  Jag vet en riktigt dålig text jag:

  And I am whatever you say I am. If I wasn’t, then why would I say I am?

  Det är riktigt dåligt det.

 22. Stålet skriver:

  Benny: Jag har tänkt på den raden. Den är så dålig.

  Det finns ett hip-hop band från Luleå sjunger ”Dom säger att ensam är stark, men vi är ensam ihop”. Borde det inte rimligen vara ”Dom säger att ensam är stark, men vi är starka ihop”?

 23. matti skriver:

  Stålet: beror ju på vad som menas.

 24. Benny skriver:

  En rapduo från Sundsvall skrev en gång ’drogerna är inte nåt vi leker med/ det är nåt vi lever med’. En rad som jag höll på att få stryk för på krogen, för att jag var en lite nretsticka om den. Fick springa därifrån. Hiphopare är ju ensam ihop. Jag gillar ju hiphop, men guuuuuuuuud så töntigt det är typ jämt.

 25. Stålet skriver:

  Matti: Men det menas inget smart. Det är inget att tolka. Dom försöker bara göra en floskel smart. Men dom gör den bara komplicerad och dum.

 26. Stålet skriver:

  För övrigt sitter jag just nu och lyssnar på Destroyer (Resurrected). Det låter som originalet fast lite bättre. Lite schysstare ljud. Eller bara lite annorlunda. Eller. Jag fann plötsligt energi att lyssna igenom nästan halv skivan innan jag storknade igen. Fan. Jag tänkte faktiskt skriva något positivt där.

  Vilken är Kiss senast skrivna bra låt?

 27. Stålet skriver:

  Jag skulle säga att 2006 är året då Paul Stanleys röst slutligen brast. Vi var många som undrade hur länge det skulle bära. Men till sist blev även han dödlig.

 28. matti skriver:

  Love Gun. Eller vänta, Lick it up. Eller nä, Love Gun. Eller nu vet jag: I was made for loving you, åh, den älskar jag, en av deras bästa.

 29. Stålet skriver:

  Jag gillar Psycho Circus från återföreningsskivan med samma namn. Men då var jag fortfarande i ganska ”rätt” ålder för att kunna gilla Kiss. På det där sättet som man kan gilla Kiss i en viss ålder. Men det känns helt sjukt att välja den låten. Så jag väljer kanske Is that you? eller I love it loud. Eller nä, Goin blind.

  Äh.

  Nu säger jag bara låtar jag fortfarande tycker är bra, som inte är så tidiga. Jag ger upp.

 30. matti skriver:

  Fyra låtar i följd på grym playlist: I was made for loving you, Gimme gimme gimme (Abbas version), Do ya think I’m sexy med Rod Stewart och Eye of the tiger. Sen blir det lite modernare: Planet Rock med Daft Punk. Testa!

 31. Bullis skriver:

  ÅH NEJ INTE KISS-DISKUSSIONEN IGEN. Stålet och ett av mina ex knäckte mig med det våren 2008.

 32. Stålet skriver:

  Men det var då ett jävla gnäll från dig. Kiss är då bättre än politik.

 33. patrik isaksson skriver:

  Kiss är faktiskt helt i klass med bajs. Kanske en smulans bättre: luktar mindre, och tar mindre plats. Om man kisser lite, vill säga.

 34. H skriver:

  Trillade över The Fall-spelningen på mp3, om nån vill:

  https://rapidshare.com/#!download|211p10|3973789451|TheFallStockholm20120902.zip|139537|0|0

 35. matti skriver:

  Alltså, Dinosaur Jr, nog är de grymma ändå. Grymt att de typ kör hela katalogen igen efter återföreningen, samma utveckling alltså. Nu är man framme vid Green Mind/Where You Been. Nya skivan är bra, mycket bättre än förra.

 36. Sir Vezz skriver:

  Så ni kan komma vidare från disskusionen om Kiss och bra/dåliga testrader tänkte jag avsluta med en textrad fr Goin Blind som lyder: ”I´m 93 and your 16. Lustigt nog så ter sig inte den texten lika absurd längre när Gene sjunger den..

 37. Stålet skriver:

  Sir Vezz: Den texten är ju genial.

 38. matti skriver:

  Lyssnar mest på den här idag: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/154rjHtU9sMd2M1Vn5dAfj

  Men är ändå gladast åt att den här plötsligt finns på Spotify: http://open.spotify.com/album/3NEa40lY9rNpSIALSIKn79

  Deras bästa.

 39. matti skriver:

  Eller, finns den? Är det bara jag som ser den för att jag har den i datorn?

 40. Sir Vezz skriver:

  Stålet: Absolut, det är en av deras bättre texter, just för att den är lite skruvad. Annars är det ju ganska stereotypa textteman de avhandlar. Kiss var mitt favvoband från det att jag va 8 till typ 12, (sen blev det mer spännande med punk)men jag fattade aldrig då att i stort sätt varje låt jag ylade med i handlade om att ligga.

 41. matti skriver:

  Bästa låten med The Cure? La Ment, just nu i alla fall.

 42. matti skriver:

  KBoi: Jag dör vad rolig du är!

 43. matti skriver:

  Senast Happy Mondays återförenades recenserade jag skivan lite sådär för mig själv.

  http://kotletto.blogspot.se/2007/07/old-dirty-bastards.html

  Tycker samma fortfarande. Inte för att jag orkat lyssna på den igen. Och Oi-intresset kommer och går, precis som allt annat.

 44. TP skriver:

  H: Mmmmm. Vilket minne.

  Och jag tror jag hör mig yla då och då. Mitt blygsamma bidrag till musikkonsten denna underliga men ändå magiska kväll.

  Du är en hjälte!

 45. skräddarn skriver:

  jag älskar happy mondays. step on är typ min bästa partylåt.

 46. matti skriver:

  Jag älskar också Happy Mondays. Men efter Pills […] har de varit lite, eh, ojämna, va?

 47. Conny skriver:

  Fy fan vilken helvetes dag. Och det handlar inte om kärlek eller hjärtat eller sånt trams mest, utan om verkliga, verkliga livet. Helt slut. Orkar inte ringa kompisar och tjata om det heller, fast jag skulle behöva ventilera grejer. Tycker fan inte jag gör annat än ringer och beklagar mig jämt. Kul kompis. Vi hörs i morgon.

 48. TP skriver:

  Har haft en Mudhoney-Dinosaur Jr-dag idag. Bra medicin mot allt! Garanterad effekt.

 49. Conny skriver:

  Nu har jag lyssnat en timme på Xx. Det ska jag aldrig mer göra. För att tala med H – det är inte tillräckligt snabb musik. Läste även igenom de tre första texterna på deras hyllade debutalbum. Det är ju för fan ren dynga! Helt innehållslöst dravel. Texter skrivna som reklamslogans, texter som försöker skapa drama och effekt. Jag hör ingen trovärdig röst någonstans. Motsatsen till Ian Curtis. Dålig sång är det också.

 50. Conny skriver:

  Meh! Upp med grizzlybjörnarna på Spotify så man får lyssna nån gång då! Är det lika bra som matti säger, eller bara lika bra som singeln, så kommer jag köpa skivan i alla fall. Den och Ariel Pink. Fan vad bra åtminstone halva Ariel Pink är! Tror inte jag blivit så glatt förtjust i en skiva sen Stornoway.

 51. Conny skriver:

  Fatta vad äckligt trött man är efter 8 timmar på kneg när man lämnat och hämtat i skolan före och efter och gjort frukost innan och middag efter. Borde förbjudas. De 8 timmarna, alltså.

 52. Bullis skriver:

  Jag vill bara säga att jag tycker om er väldigt mycket. Klart slut.

 53. Conny skriver:

  Usch. Nu skäms jag. Visste inte att Xx var SÅ unga… Vill inte bracka ner på någon som är under 20… Sen är det en annan sak att DN idag intervjuar Xx under rubriken: Leve långsamheten. Jag tänker att nu pratar de också med H igen eller?

 54. H skriver:

  Jag tänkte samma. Lite Maja Lundgren sådär, att tidningsrubrikerna är personliga hälsningar.

 55. H skriver:

  På tal om nya skivor och bra texter så känns nya Cat Power-skivan så här långt som att den är fruktansvärt jävla bra.

 56. matti skriver:

  På tal om gamla skivor: Jan Brady med Lunachicks, det är allt en d j e v f l a låt det.

 57. Bullis skriver:

  H: HAHAHA! Lite Maja Lundgren sådär!

 58. P skriver:

  Jag gillar XX. Ett lite sämre Young Marble Giants är bättre än inget Young Marble Giants alls.

  Här kan man lyssna på den nya: http://coexist.thexx.info/?referrer=fe304788-47c1-47a7-91ac-79ff944e8a72

 59. P skriver:

  Fast den förra skivan var bättre.

 60. Greven skriver:

  Cat power bra?! Tyckte den var riktigt usel. Det mesta sedan moon pix har varit rätt slätstruket o klent. Myra Lee, Dear Sir, WWTCT, Moon Pix är ju grymma skivor. Men nu senaste åren tycker jag hon känts rätt oinspirerad och bekväm. Kanske måste lyssna mer. Men nog har hon gjort bättre prylar. Ingen älskar ju Chan mer än mig egentligen. Men jag har blivit så satans besviken på de senaste släppen. Med några få undantag.

  Ariel Pink däremot. Blir bara bättre och bättre. Nya skivan är ju rakt igenom fantastisk.

 61. H skriver:

  Därav reservationen ”så här långt”. Jag vet ännu inte om jag bara är lättad över att den verkar bättre än The Greatest, om jag bara VILL tycka att den är bra, om jag bara är glad att höra hennes röst igen.

  Sen tycker jag extremt mycket om You Are Free, så om du räknar den till det slätstrukna och klena efter Moon Pix tycker vi helt enkelt olika.

 62. matti skriver:

  Vad hette hon, den där lite folkiga kvinnan på 90-talet, Beth Orton? Kanske är det samma som händer med Cat Power nu? Har lyssnat typ två varv på skivan nu, men kommer på mig med att pyssla med annat hela tiden. Obs, det kan vara jag likaväl. Kände samma när Frankenchrist med DK kom. Och när Cure släppte Disintergration. Som att mitt behov av nytt från dessa artister redan var tillfredsställt.

  Men, gardering, nu gillar jag Disintegration. Vet inte vad jag försöker säga riktigt.

 63. H skriver:

  Jag gillar Frankenchrist! Och ännu mer Bedtime for Democracy. Men jag var bara barnet när skivorna kom, hörde dem ju senare. Soup is Good Food var den första Dead Kennedys-låten jag hörde. Då trodde jag att de var ett humorband, typ Toy Dolls, och att låten var en ironisk hyllning till att äta soppa, om ni fattar. Lovar att det kommer nån nu och säger att Toy Dolls är svinbra och att jag inte gjort läxan. Det har man ju aldrig gjort.

 64. P skriver:

  Haha. Toy Dolls! Fick Orcastrated av en kompis som ett skämt en gång. hel bisarr skiva!

 65. stalle skriver:

  cat. första intrycket: smörja.

 66. matti skriver:

  Hehe, nä inte är det smörja, inte. DK t o m Plastic Surgery är ju sex bin, bättre än det mesta. Däruppe med Can, VU, Stooges etc.

 67. Stålet skriver:

  Ja, i dag var man med Kungen på Musica och bläddrade bland vinyler. Hittade fyra Rekyl och …Och stora havet. Mycket skönt.

 68. Greven skriver:

  You are free har ju några guldkorn. Jo den är helt okej. Är nog rätt mycket personliga prylar som gör att jag inte är så tokig i hennes senare grejer. Tycker nerven gick förlorad någonstans. Men det är ju tycke o smak.

  Nytt med terakaft på spötify. http://open.spotify.com/album/2rMmfXa4lfk9o4vkcOeVRH

 69. matti skriver:

  Jag tyckte det var rätt skönt, men inte så jag skryter med det som somliga. Ändå grymt att vara Kungen pga han bestämmer.

 70. matti skriver:

  ÅH, Terakaft! Grymt! Tack för tipset, jag visste inte att det fanns nytt.

 71. H skriver:

  Hahaaa, den där Luleå-hiphoppen som Stålet länkade. Jag tänker på Bratmobile: ”you want to stab me and fuck the wound”. De vill vara romantiska, men framstår som psykopater.

 72. Kricke skriver:

  Testade dödsknark. Lever uppenbarligen. FALSK marknadsföring.

 73. greven skriver:

  testa dubbel dos. du kanske har hög toleranströskel. annars e d ba o kräva stålarna tebaks!

 74. matti skriver:

  Men åh, Piss-Mirre!

 75. matti skriver:

  Säger inte att vi nådde upp till ens över sulorna på nedan nämndas Espadrillos, men det här är vad jag/vi lyssnade på när vi började peppa på allvar för att spela in skivan:

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/4C4jFqlGwsCiBEqMPVe3SG

  Det är antagligen den bästa spelllista jag någonsin gjort, har plockat från den hela sommaren när jag gjort C-60s och sånt.

 76. TP skriver:

  Ja’ru. Den där skivan ser man ju fram emot. Mycket.

 77. H skriver:

  Tack, Matti, fantastisk lista såhär långt. Jag dör av stress (ett symptom är att jag tar mig tid att skriva det här) och behövde just detta. Exakt just detta.

  Visste inte att Jennifer-låten var en Faust-låt, men vem har gjort en cover på svenska? Det driver mig till vansinne.

 78. matti skriver:

  Freddie Wadling gjorde den på svenska. Fin version också.

 79. H skriver:

  Tack. Jag lyckades inte placera den. Ja, jättebra, men jag visste inte ens att det var en cover.

 80. Bullis skriver:

  Freddie Wadling. I den stora sorgens famn. Där snackar vi behravningslåt.

 81. Stålet skriver:

  Åh nej, nu Begravingspeppar jag inför en Ståletspelning.

 82. matti skriver:

  Alltså, angående att översätta tyska låtar (låtar av tyska band, eller egentligen ett och samma band) till svenska: det är två covers på skivan, gjorda exakt så. Plus en som inte är översatt. Och amerikansk.

 83. skräddarn skriver:

  folket kräva smakprov! snällarå!

  annars lyssnar jag på det här idag

  http://open.spotify.com/user/1112545332/playlist/3Vk9LwBzDAZItjarqnBK7M

 84. backlund skriver:

  ”Nästa vecka börjar min spelning på A grabbar. Vad börjar eran på?” – sånt som musiker säger till varandra veckan innan spelningar tillsammans.

 85. KBoi skriver:

  Men vad betyder det då?

 86. Hej knekt skriver:

  Nästa spelning får nog börja i Em taget lite fritt på 12:e bandet, som en syl i fontanellen.

 87. H skriver:

  Brukar börja på G.

 88. backlund skriver:

  KBoi: Vi ska spela på samma ställe nästa vecka och jag tänkte det vore roligt om det var sånt här man på riktigt sa till varandra.

  ”Skriver du mycket texter om livet elle?”

 89. TP skriver:

  Är det inte dax att skrota kommentarfälten i tidningarna? Fyller de något annat syfte än att vara ventil för hat och frustration eller bara pump för egot?

  Men det är klart, det är väl en viktig del av fundamentalistliberalernas yttrandefrihet? Denna frihet som fråntar oss rättigheten att tysta hot, förtal och allmän fientlighet mot ”normen” (OBS ej norrmän -de kan ju alltid trycka ned lite).

  Läs bl.a.: http://aftonbladet.se/debatt/article15401216.ab

 90. Bullis skriver:

  Jag är så ledsen att jag inte kan se Stålet med Matti på Bistron ikväll. Bästa musiken på bästa klubben. Men nu fyller mormor 85 och det ska firas i dagarna tre!

 91. TP skriver:

  ska ju vara ”…fientlighet mot avvikelser från normen”, feståss.

 92. KBoi skriver:

  Jag skriver om hatet.

 93. TP skriver:

  Jag skulle också vilja skriva om det till att bli, hmm kärlek, kanske.

 94. Stålet skriver:

  Det är en het potatis, det håller jag med om

 95. Bullis skriver:

  http://mobil.aftonbladet.se/kultur/huvudartikel/article10599080.ab?partner=wwwredirect

  En text från 2005 om näthatet. Det har blivit mycket värre sen dess. Då fanns ju inte kommentarsfunktionen.

 96. Benny skriver:

  Jag börjar alltid på F och slutar på K.

 97. TP skriver:

  Bullis: vet ju att du fått/får en hel del skit. Obegripligt skit för mig. Fattar inte vad som i grunden driver det. Men generellt, finns det någon vettig mening att ha dessa kommentarfält. Vad vinner vi på det? Fattar det inte, bara. Tycker deras korta historia bara visar på ett gigantiskt och meningslöst misslyckande.

  Jävla skityttrandefrihet! Så förbannat trött på det tugget.Trött på fria konstnärer som hatar muslimer också.Generellt trött just nu faktiskt.

  Men kul att ett c-60 avspeglar min mångfacetterade själ så fint.

  Skål!

 98. matti skriver:

  Älskar er, men jag orkar inte alltid. Hej då.

 99. matti skriver:

  Nu är jag tillbaka! Pigg som en spigg, full av kärlek.

 100. Benny skriver:

  Ikväll blir det trubbel på Svea Hovrätt.

 101. H skriver:

  Jag städar och lyssnar på Anarkist. Tänker att trummisen är ett trumgeni.

 102. matti skriver:

  Det är han, H.

 103. Wonderboy skriver:

  ”bulleri-bulleri-bulleri-bassle, hur många fingrar har jag i ditt assle?”

  en sexlek en kompis uppfann.

 104. Wonderboy skriver:

  asså, från småland. där av ”assle”. efter som han var från småland.

 105. Wonderboy skriver:

  Plus den är könsneutral.

 106. Bullis skriver:

  Benny spänner ögonen i mig kl 02.40: ”Jävlar vad full jag är. Är du kär i Sven Wollter. Nu kommer Paisley Park.”

  Sen gick han nånstans.

 107. skräddarn skriver:

  jävlar vilket 80-årskalas det verkar va!

 108. matti skriver:

  Wonderboy: lämna oss aldrig.

 109. Benny skriver:

  Jag gick å dansade. På Svea Hovrätt.

 110. Bullis skriver:

  Acne vid Nytorget tjänade storkovan idag, p g a servitör på Gino vid Nytorget som förolämpade mig när jag stammade. Jag shoppar nämligen när jag är ledsen. Jag kanske inte kan prata som folk men jag klär jävligt bra i mohair.

 111. Bullis skriver:

  Benny, apropå det, du hade snygga kläder i rätten.

 112. H skriver:

  Du skulle nitat servitörsfan.

 113. matti skriver:

  Min hjärna skramlar inne i hövvet.

 114. Benny skriver:

  Du har i alla fall en. Min ligger i en kista på Svea Hovrätt, där jag var på fest igår.

  Bullis: Tack!

 115. Bullis skriver:

  Bra frihetligt texter att läsa om graffiti? Länka gärna.

 116. P skriver:

  Det verkar som att Johan Persson och Martin Schibbye benådas! Hoppashoppashoppas!

 117. Bullis skriver:

  Är det ingen som vet vad jag ska läsa om graffiti? Senast jag var inne i den debatten var för tio år sedan, versus Kristina Axén Olin. Så jag behöver lite påfyllning. Snäääälla.

 118. Conny skriver:

  Länken är trasig, p.

 119. Jakob skriver:

  Bullis: Kolbjörn Guwallius om CSG-härvan och allmänt om nolltoleransen i Stockholm är ganska intressant:
  http://kolbjörn.se/csg
  http://www.gatukonst.se/nolltolerans-i-stockholm/

 120. matti skriver:

  Intresseklubben: knappt men ändå godkänt. Johan Wester är ingen Stephen Fry, det kan man säga utan att vara elak tycker jag för vem är det egentligen, och det känns lite forcerat och ansträngt avslappnat. Men det kan bli bättre, själva programformen är ju genial.

 121. H skriver:

  Jag har druckit öl med en medlem i Mattias Alkbergs Begravning ikväll (ej Matti). Hen var schyst.

 122. kilo skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=UoUOAUX_4jQ
  25 träffar, en skymf. Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee.
  här är tt.o.m. bättre än studioversionen.

  I övrigt skit att jag inte kunde komma i lördags. Sorry.
  Och: Skicka mera pengar.

 123. Benny skriver:

  H: Jag skulle gissa att det är en han. P.g.a. 100 %.

 124. Conny skriver:

  Lite mäktigt ändå, min killed by death / bloodstains across-samling på Spotify har börjat få spiridning i amerikatt. Det trillar in ett par prenumeranter i veckan.

  Till skillnad från er, trähattar, som ännu inte prempat fast den är mer än ett år gammal tror jag.

 125. matti skriver:

  Nya Terakaft är inte lika bäst som förra, men ändå hur bra som helst. Och det här är kanske deras bästa låt:

  http://open.spotify.com/track/50QQ3fdYh5Lkig8IPWaUQS

  Trummorna, hur de går för långsamt och för fort hela låten. Jag dör på det.

 126. H skriver:

  Conny, kan du inte posta länken här?

 127. H skriver:

  Kul, Just Head var den första låten jag sökte på när jag funderade på vad det fanns för kbd på spotify. Men på telefonen dök den inte upp. Eller så var jag dum.

 128. skräddarn skriver:

  nya dirty projectors är ju grymmare än väntat!

 129. matti skriver:

  Ja, den är bra. Deras bästa.

 130. kilo skriver:

  Badade med yngsta grabben idag.
  – Varför är din snopp mycket större än min?
  – Jag vet inte pappa, svarade han.

 131. kilo skriver:

  Okej okej, det var ett skämt, lägg på luren.

 132. Conny skriver:

  De 10 låtar jag helst skulle vilja ha med på den samlingen, men som inte finns på spotify

  Hollywood Squares – Hillside Strangler
  http://www.youtube.com/watch?v=WzeEBOo0RlI&feature=related

  Endtables – Process of elimination
  http://www.youtube.com/watch?v=x6W0dLrV7fo

  Haskels – Takin’ the city by storm
  http://www.youtube.com/watch?v=VPXUGKct-gs&feature=related

  Latin Dogs – Killed in Jail
  http://www.youtube.com/watch?v=RE79mmLlx8o

  Snuky Tate – Stage Speech
  http://www.youtube.com/watch?v=oOFCa_DbuGE

  Next – Cheap Rewards
  http://www.youtube.com/watch?v=n0GdFdP7Yp8&feature=related

  Tampax – U.F.O. dictator
  http://www.youtube.com/watch?v=XFLBaFdMQSI

  Schund – Schund
  http://www.youtube.com/watch?v=Hc4tQy6hCAU

  The Maggots – (Let’s get, let’s get) Tammy Wynette
  http://www.youtube.com/watch?v=3vac5BjCq1w

  Toxin III – I Rock I Ran
  http://www.youtube.com/watch?v=PAvgQAFl8BA

 133. stalle skriver:

  haha

 134. Twisted Sister skriver:

  Hannah Hirsch!

 135. matti skriver:

  Nytt med Graveyard! Nytt med Witchcraft!

  Men först, gammalt med Witchcraft:

  http://www.youtube.com/watch?v=vq3T-nO7Ksc&feature=related

  Åh, jag dör, vilken låt!

 136. matti skriver:

  Kilo, du dödar!

 137. matti skriver:

  Fan vilket dåligt år för hård metall. Den här från förra året är iaf skitbra:

  http://open.spotify.com/album/6p4EDZ5qmGqTxRyPXme2NQ

 138. H skriver:

  Newsmill stänger kommentarsfälten! Vem det nu var här som snackade om sånt häromdagen, TP var det, jag scrollade.

  http://www.newsmill.se/node/46654

 139. matti skriver:

  Ny säsong av The Thick of It! Alla måste kolla!

 140. matti skriver:

  H: Roligt att kommentarerna under själva nyheten (de har lämnat öppet just där) är precis likadana ändå: ”Buhubuhu, PK-eliten, Twittervänstern, yttrandefriheten” etc etc.

 141. matti skriver:

  Och favoriten: ”åsiktsförtryck” Jävla sopor, där borta.

 142. Benny skriver:

  Men asså allvarligt. Spränga en ambassad för att man tycker att en filmtrailer är för dålig? Lättstött gäng, dom där tröttfezarna.

 143. Bullis skriver:

  Han som gjort filmen säger att islam är en cancer:

  http://mobil.aftonbladet.se/a/www/15427907

 144. matti skriver:

  Det är så svårt när du skickar mobillänkar!

 145. H skriver:

  Matti: Ja, kommentarsfältet utvecklas till ett förtvivlat rekvium över yttrandefriheten. Sublimt.

 146. Bullis skriver:

  Varför Matti, funkar de inte? Det är för att jag läser AB i appen Supernytt, och om man ska ha en länk därifrån måste man först skapa ett tipsmejl och kopiera länken därifrån och yada yada. Väldigt krångligt alltihop men jag orkar aldrig gå till datorn.

 147. matti skriver:

  Jo, det funkar, men det är typ bara text med nån bild bredvid. I datorn alltså. Ser så fult ut. Fast det är ju iofs symptomatiskt för hela ABs nya sajt. När man använder Chrome i alla fall. Och det gör ju jag.

 148. matti skriver:

  Fast i just det här fallet funkar det inte alls.

 149. matti skriver:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article15427688.ab

  I Wolfgang Hansson analys av läget säger han följande om Geert Wilder, Lars Vilks och Terry Jones (googla, eller läs artikeln själva):
  ”Gemensamt för alla tre är att de agerat helt på egen hand utifrån personliga motiv och med förhoppningen att deras handlingar skulle utlösa våld. Ett våld som skulle bevisa att muslimerna och islam är precis så intoleranta och våldsbejakande som fler av dess män hävdar att de är.”

  Det var nog inte Vilks motiv/förhoppning. Även om motivet sig kan tyckas vara grumligt. Jag förstår det då fortfarande inte, trots att jag läst snart nog allt som står att läsa om det. Jag är ju rätt trög iofs.

 150. Bullis skriver:

  Sorry. Den här länken menade jag:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15425648.ab

  Jag som älskar Aftonbladets nya sajt! Den gamla gick ju inte att använda p g a plotter.

  I detta nu går jag ut på stan i Luleå osminkad. Gode läskigt.

 151. TP skriver:

  Matti: Håller med, fattar inte heller mycket av det. Vilks motiv är nog mer komplexa (och kanske grumligare) än så.

  Wolfgang Hansson analys är lite underlig då han ena stunden säger att ”en väldigt liten grupp muslimer som deltar i våldet” för att sedan mena att provokatörerna når ut ”i de djupare muslimska folklagren”. Men det är klart, med lite mer västerländskt massmedialt fokus på filmen och attacken så ska väl dessa djupa muslimska folklager också kunna beröras.

 152. Bullis skriver:

  Ofta hatar jag kroppsfunktioner.

 153. matti skriver:

  Jag med. Utom att bajsa.

 154. hans skriver:

  Men vilket jävla rövhål har redigerat om den här wikipedia-sidan?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Teglund

  den var nära nog perfekt innan. allt som är vackert måste tydligen dö.

 155. Bullis skriver:

  Jag står gärna över att bajsa. Fast ännu hellre att äta.

 156. Bullis skriver:

  Jakob, stort tack för länkarna!

 157. hans skriver:

  Bullis: hans. jag heter hans. och varsågod. fast DEN VAR BÄTTRE FÖRUT.

 158. Bullis skriver:

  hans: Var inte så arg.

  Alltid ska då hans komma och vara så arg över allt mellan himmel och jord när man minst anar det.

 159. matti skriver:

  Det här är grejen med Vilks: Smart, begåvad, låg empatisk förmåga.

 160. Conny skriver:

  väntar fortfarande på att en kommentar från igår ska bli godkänd… nu kommer ju ingen läsa den, uppe i rullarna… Jag gör om den. Lurar systemet.

 161. Conny skriver:

  De 10 låtar jag helst skulle vilja ha med på den samlingen, men som inte finns på spotify, (några i taget)

  Hollywood Squares – Hillside Strangler
  http://www.youtube.com/watch?v…..re=related

  Endtables – Process of elimination
  http://www.youtube.com/watch?v=x6W0dLrV7fo

  Haskels – Takin’ the city by storm
  http://www.youtube.com/watch?v…..re=related

 162. Conny skriver:

  Latin Dogs – Killed in Jail
  http://www.youtube.com/watch?v=RE79mmLlx8o

  Snuky Tate – Stage Speech
  http://www.youtube.com/watch?v=oOFCa_DbuGE

  Next – Cheap Rewards
  http://www.youtube.com/watch?v…..re=related

 163. Conny skriver:

  Tampax – U.F.O. dictator
  http://www.youtube.com/watch?v=XFLBaFdMQSI

  Schund – Schund
  http://www.youtube.com/watch?v=Hc4tQy6hCAU

  The Maggots – (Let’s get, let’s get) Tammy Wynette
  http://www.youtube.com/watch?v=3vac5BjCq1w

  Toxin III – I Rock I Ran
  http://www.youtube.com/watch?v=PAvgQAFl8BA

 164. Conny skriver:

  Fuck the system! Jag vann.

 165. backlund skriver:

  matti: Är inte det autistiskt isåfall? Eller liknande.

 166. matti skriver:

  Liknande, ja.

  Annars, SoA börjar starkt måste jag säga. Spännande, våldsamt.

 167. kilo skriver:

  Solidaritet har ju annars alltid varit M’s honnörsord.

 168. H skriver:

  Åkaj, lite sent men här kommer min september-60.

  Jag hade kört fast lite i ett par listor där jag tappade sugen eller tråden, sen försökte jag lägga ihop dem till en lista istället, men det blev inte bra. Nu började jag från början och gjorde en lista på nolltid som blev nästan perfekt. Det är kött och potatis-rock, tycker jag, med lite utflykter som håller en på tå. Alla människors favoritlåt Box of Records med Guinea Worms är givetvis med, och alla låtar går svinsnabbt.

  http://open.spotify.com/user/joanboan/playlist/4c7BFooqWGBHGc5on8pVRm

 169. matti skriver:

  Hon är gift med Hakelius, va? Eller är det hon den andra som ser ut ondskan inkarnerad?

 170. Bullis skriver:

  Det är Susanna Popova som är gift med Hakelius.

 171. Bullis skriver:

  M:s man har jag jobbat ihop med på Rosenbad. Han älskade min första bok, minns jag.

 172. Bullis skriver:

  Ser på Par i terapi, SVT. Usch det är så jobbigt. Kan bara se tio minuter i taget.

 173. TP skriver:

  Håller med till 100 om Mattis beskrivning av Vilks.

  Bullis ”herre-länk”: Ni läste väl Leo Lagercranz & Åsa Linderborg :
  http://www.aftonbladet.se/kultur/article15418742.ab

  och dagens ÅL: http://www.aftonbladet.se/kultur/article15430551.ab

  Utsövd idag. Vilken skillnad! Kreativiteten flödar, fullt blås på energin. Nu djävlar! Gasen i botten till jag stupar.

  Sömn – en nyttig njutning som knäcker sig själv.

 174. TP skriver:

  Var finns alla rasisthenta bakterier?
  http://aftonbladet.se/kultur/article15431777.ab

 175. Stellan skriver:

  Kriminalinspektör Alkberg börjar nysta i affären?
  http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article15434932.ab

 176. Bullis skriver:

  Serumet från Estée Lauder som jag använder till ansiktet morgon och kväll är misstänkt likt… sperma. Men det sägs ju att sperma är bra och näringsriktigt för hyn så det kanske är logiskt.

 177. Bullis skriver:

  SHIT vad jag är naiv. Sperma bra för hyn? Jojo, en urban myt för att motivera att avsluta som i porrfilmen.

 178. Bullis skriver:

  Slutledningen av detta resonemang blir alltså att någon porrkung liknande Milton måste äga E Lauder.

  Mvh eder foliehatt

 179. P skriver:

  Porrkung är ett roligt ord!

 180. Bullis skriver:

  Lika roligt ord son brudmagnet. Fast omvänd betydelse.

 181. P skriver:

  Porrmagnet!

 182. backlund skriver:

  Bullis: En lärare till mig i gymnasiet var med i det där för nån dag sen. P, hade du också nån som hette Hans i samhälle?

 183. Conny skriver:

  Brudkung!

 184. backlund skriver:

  För övrigt är väl en porrmagnet exakt vad du är P? På det positiva sättet alltså.

 185. P skriver:

  Conny: Victoria?

 186. P skriver:

  backlund: fattaente.

 187. backlund skriver:

  Ähjaveente. Pga manface/beardface handsome guy osv.

 188. P skriver:

  Gud vilken konstig stämning det blev nu.

 189. Conny skriver:

  Vete fan. Jag tycker Thente har poänger i den där texten. Jag hade kunnat läsa Wirséns bok i 50 år utan att reflektera över att någon skulle kunna uppfatta den rasistisk, Den är tvärtom, skulle jag vilja mena.

  Anekdoten om Wallenberg och Bernadotte är i alla fall jävligt rolig.

 190. H skriver:

  I all hast den här debattartikeln av Ylva Habel:

  http://debatt.svt.se/2012/09/12/vita-antirasister-maste-forsoka-se-mer-an-sig-sjalva/

  Finns ett bra svar till Thente på Aftonbladet kultur också.

 191. TP skriver:

  Tycker Ylva Haber säger det bra. Utan historia och empati kan det bli så fel. Tenthe fattaente.

 192. Conny skriver:

  Kvack! ”…/…bilden av svart ondska som angriper vit oskuld.”.

  Måste se den här Ku Klux Klan-rullen, så jag kan uttala mig med mer på fötterna, men Ulf Stark övertygar mig betydligt mer än Ylva Habel än så länge.

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/med-lilla-hjartat-pa-ratta-stallet

  Ylva Habel ägnar sig den här gången mest åt det sedvanliga positionerandet, tycker jag.

 193. Conny skriver:

  Jag blir aldrig sedd som den individ jag är. Solstickan och Klles Kaviar har förstört mitt liv.

 194. TP skriver:

  Dubbel- Kvack! Jag har ju inte sett filmen och kanske har Ulf Stark lite rätt. Han har ju sett den. Men faktum kvarstår att det är en oerhört svår konst att utnyttja klichéer utan att de fortsätter att fungera som just fördomsfulla klichéer . Här verkar mycket ligga i betraktarens ögon och just där finns också problemet, tror jag. Ett litet lakritstroll känns bara fördomsfullt unket för mig.

 195. Conny skriver:

  Thente borde vetat bättre än att blogga om sina åsikter om kollegorna. Debatten om rasism eller inte rasism dog där. Nu handlar allt bara om positionerna.

 196. kilo skriver:

  ”Tomas Schäufele är vakthavande befäl på länskommunikationscentralen i Norrbotten.”
  – Är det du som är schäuf, ele?

 197. Jens skriver:

  Backlund och Matti: ”Smart, begåvad och låg empatisk förmåga” är inte en bra beskrivning av autism, eller ”nåt liknande”. Var har ni odlat den fördomen, filmen Rainman eller? Föreställning om personer med autism som empatilösa är otroligt deppig. Personer med autism har ofta en annorlunda föreställningsförmåga, vilket kan göra det svårare att läsa av människors känslor men det betyder inte att de inte bryr sig om dem. Däremot kanske du inte får det väntade bemötandet, som du skulle uppfatta som empatiskt.

  Det är väldigt viktigt att vi slutar att slänga oss med uttryck som ”lite autistiskt”, ”släng av autism”, ”autistiska drag”, ”autistiskt beteende” osv. Antingen har man autism eller inte, och man är inte autist eller autistisk.

 198. Bullis skriver:

  Alltså halli hallå, jag tycker nog inte att jag fått nog med uppskattning för min foliehattshumor :((( Inte ett enda HAHAHA!

 199. TP skriver:

  Bara positionering: Är inte säker på att jag håller med dig Conny.
  Men italienska TAMPAX Ufo dictator är ju ett RIKTIGT ÖVERJORDISKT MÄSTERVERK – helt utan klichéer och fördomar vad jag kunde höra. GRYM, GRYMMARE GRYMMAST.

 200. Conny skriver:

  Bullis: Det var otroligt kul allt det där! men jag stod med stekspade och blev skjuten av tre barn just när jag läste…

 201. Conny skriver:

  TP: jag gillar när vi inte har exakt samma uppfattningar om ditt och datt.

  Det kan hända att jag har fel i det här ämnet. Men än är jag av uppfattningen att det är smått löjligt att söka efter rasism hos Wirsén av alla människor. Jag har inte sett filmen, men läst de flesta av hennes ”Vem är sjuk?”, ”Vem blöder”, etc.-böcker. Min favorit är ”Vem är arg?”. Hennes barnböcker kretsar runt konflikthantering, hur det känns att vara utanför när tre leker, t.ex. Hon tar sig an ämnet med stort allvar och stor humor. Både jag och mina pojkar skrattade så vi baxnade när vi läste hennes böcker för några år sedan. Så jag är ju partisk – jag gillar Wirséns böcker.

  Och jag förstår det som att Habel tycker det är fel att vita människor avbildar svarta, i.o.m. att de tidigare inte kan veta hur de senare har det. Jag tycker det resonemanget är uppåt väggarna.

 202. Conny skriver:

  Kommo. Vad synd att den här låten bara finns på you tube:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZeorNFzvvXg

 203. Wonderboy skriver:

  Åh herre. På västfronten intet nytt.

 204. Conny skriver:

  Uppradande av stereotyper, som man mixtrar med. Så det här är också moraliskt förkastligt?

  http://open.spotify.com/track/6wyUs0IJRu3RMt5kyqz4g9

 205. Conny skriver:

  Det blev fel på två länkar ovan ju:

  Hollywood Squares – Hillside Strangler
  http://www.youtube.com/watch?v=WzeEBOo0RlI

  The Next – Cheap Rewards
  http://www.youtube.com/watch?v=n0GdFdP7Yp8

 206. matti skriver:

  Jens: ja, förlåt. Inte alls så. Jag vet och visste. Klumpigt av mig.

 207. matti skriver:

  Och mitt i diskussion om fördommar och stereotyper. Dubbelt förlåt. Kan utveckla nån gång.

 208. Bullis skriver:

  Tack Conny :)))

 209. H skriver:

  Conny, jag håller inte heller med om allt Ylva Habel skriver. Jag reagerade också på att svart ondska angriper vit oskuld känns som en övertolkning. Å andra sidan, hade jag förstått vad hon menade om jag såg filmen? Vem vet. Och, vilket jag tror är hennes poäng, vem är jag att avfärda den associationskedja blackfacefiguren sätter igång hos den som har en akut historisk medvetenhet om vad det handlar om. Det handlar inte, som du skrev, om att vita inte kan teckna svarta, utan att de behöver lära sig att inte reproducera svarta stereotyper med över hundra år lång historia. Att snälla, vita tecknare inte längre kommer att våga rita färgade karaktärer eftersom di svarte är så stingsliga tycker jag är en kommentarsfältsreaktion.

  Det här tyckte jag var bra: ”För saken är ju just den att i en vit världsframställning är en rasistisk stereotyp ett oerhört älskat objekt; det blir alltid ett otroligt liv när den kritiseras. Chokladbollar, Kinapuffar och Fazerlakrits är några exempel på hemmaplan. Gång efter gång har det fastslagits att bruna och gula människors upplevelser av förnedring inte har någon vikt, utan att det är känslan av trivsel, igenkänning och tradition hos den vita majoritetsbefolkningen som måste prioriteras.”

  Det som är positionerande måste väl vara DN:s sätt att på två (tror jag?) dagar publicera TRE inlägg som samtliga, på olika sätt och i olika ton avfärdar kritik mot en flitigt anlitad DN-medarbetare. Värst av alla tyckte jag var Ulf Stark som till skillnad från Jonas Thente menar att alla självklart ser att det är en rasistisk stereotyp (och så ÄR det ju, vilket inte alls är samma sak som att Stina Wirsen är rasist, och det har jag inte heller sett någon påstå), men som av någon anledning tycker att det är bra att fortsätta rita rasistiska klichéer eftersom Stina Wirsén tydligen kan fylla den med nytt innehåll (och tydligen är rätt person att göra det). Det känns väldigt naivt. Och, fortfarande med filmen osedd, så är det ett rätt skrämmande resonemang, tycker jag.

  Jag tror att Sverige är en aning yrvaket och efterblivet i de här frågorna. För några år sen sprang Henrik Schyffert runt som indian på Melodifestivalen. Grammisgalan, trodde jag först, hittade den här sketchen när jag googlade: http://bubblare.se/movie/det_nya_landet_att_ga_till_optikern_henrik_schyffer_co
  Han kanske också fyller en rasistisk stereotyp med nytt innehåll.

 210. H skriver:

  Förlåt, vad långt. Jag skulle vilja göra en c-60 med 90-talsgaragepunk som fredspipa, men varken Rip-offs, Supercharger eller Loli & The Chones finns på spotify.

 211. TP skriver:

  Conny: Olika gillar jag med. Jag är ju inte ute efter att kamma dig medsvåls. Hoppas ändå att du har rätt om just Wirséns film, med sluta veva runt så vilt.

  Säger igen: det är en oerhört svår konst att utnyttja klichéer utan att de fortsätter att fungera som just fördomsfulla klichéer. Det är minerad mark med många fallgropar. Och jag vill inte hamna i samma grop som Thente eller någon annan som utan reflektion försvarar myspyset av äldre fördomar. Däremot knallar jag gärna runt med de som använder och klär av klichéerna så att deras rätta jag exponeras.

  Ett exempel är kanske ”Sunes sommar” där Sunes pappa ska till att sälja negerbollar till ett amerikanskt svart basketlag. Peter Haber är skitkul samtidigt som idiotin kring begreppet negerboll exponeras brutalt.

 212. KBoi skriver:

  Jag gillar rock. Och sås. Ingen inbördes ordning.

 213. H skriver:

  Sås, du menar musikaliskt, såsig musik?

 214. KBoi skriver:

  Nej, sån man äter.

 215. H skriver:

  Jag påminner om min septemberlista, sådär ofint. Det är rock med sås man äter:

  http://open.spotify.com/user/joanboan/playlist/4c7BFooqWGBHGc5on8pVRm

  0% golliwogg, 100 % rock’n’roll

 216. KBoi skriver:

  Oh, så fint! Man tackar!

 217. kilo skriver:

  Är det sån sås som bullis talar om?

 218. KBoi skriver:

  Nej, det är sån sås som är på H:s lista. Precis sån sås.

 219. TP skriver:

  H: Tack för en suverän C-60!

 220. matti skriver:

  Ketchup är inte en sås. Det är Guds straffdom. En påminnelse om att brinna för evigt i helvet

 221. matti skriver:

  …ets grymma eld.

 222. matti skriver:

  Blir så upprörd att jag inte ens kan skriva klart meningar rörandes det där störda kladdet.

 223. KBoi skriver:

  Det är inte fråga om ketchup här, utan om god och nyttig rocksås.

 224. KBoi skriver:

  Måste meddela matti att alla livsmedel som serverades förra lördagen innehöll ketchup, så du åt och drack flera liter helt ovetandes. Bwahahaha!

 225. stalle skriver:

  såsernas sås.

 226. Bullis skriver:

  Osökt börjar jag tänka på hamburgarna som låg på golvet på McDonalds på Storsjöyran. Som vi halkade på. Minns du Stalle? Och sen den där obehagliga jättelika hamburgermannen som skulle mucka med mig (er) när vi gick ut därifrån. När jag råkade säga att det var det vidrigaste ställe jag hade varit på.

 227. backlund skriver:

  Jens: Du har helt rätt. Ber om ursäkt.

 228. stalle skriver:

  ärligt, lite dimmigt från just donken

 229. hans skriver:

  bullis: hans blir aldrig arg. hans blir BESVIKEN.

 230. Bullis skriver:

  hans: Du är stråket av missmod i den annars oförställda lycka som utgör mitt liv.

 231. Bullis skriver:

  Stalle: Ni hade i alla fall sinnesnärvaro nog att väsa åt mig: Titta inte på honom! Fortsätt bara gå!

 232. Jens skriver:

  Ok, vad bra. No hard feelings.

 233. Bullis skriver:

  ”När vi gick ut genom grindarna i måndags så häver sig en medfånge fram, som sitter på åtta år eller nio, och tar ett par slag av en batong på underarmarna för att kunna komma fram till oss genom kaoset. Han tar tag runt mig och viskar i mitt öra: ’Martin and Johan, promise, promise, tell the world what you have seen.’

  Det här arbetet, det börjar idag. Och det kommer att pågå så länge vi lever. Tack.”

 234. KBoi skriver:

  Inspirerad av den aktuella filmen och, i lite mindre mån, av titeln på Mattis blogginlägg kommer här en C-60 Bob Marley & The Wailers. Vi, jag och referensgrupperna, har enats om att han blev en sämre låtskrivare efter 1973 och att det låter bättre när produktionen låter som om det är inspelat i en plåtburk.

  Vassego!

  http://open.spotify.com/user/karlitos/playlist/2GsVjHkQV7TSd5Bz1sj4mT

 235. backlund skriver:

  Bullis har en sån poäng med allt det här. Jag är så tacksam att dessa två finns, som visar med förnuft och med goda och välgenomtänkta formuleringar varför deras journalistiska arbete är viktigt.

 236. backlund skriver:

  Varför försvann Bullis senaste inlägg?

 237. matti skriver:

  Omg.

 238. hjon skriver:

  Önskar lite att livet kunde vara lite mer såhär som det är just nu; barnen sover, eld i öppna spisen, P2-jazzprogram i högtalarna och lite mindre stresshormoner, stiga upp sex och däcka vid nattning. Och då anser jag mig ändå leva ett oambitiöst och anspråkslöst liv utan karriär och statushets.

 239. Conny skriver:

  Kolla! Här är ett spår från John Essings solo-platta. Jag har inte hört en ton förrän alldeles nyss. Har inte förväntat mig något annat än att det skulle bli experimentellt, men det här är ju fan apbra! Det svänger och lever och är vackert. Inte sån där intellektuell experimentmusik som bara låter illa, som jag tänker på när jag tänker på experimentmusik.

  http://soundcloud.com/psychicmalmo/john-essing-den-lyssnande-byn

 240. H skriver:

  Apbra var ordet. Ska köpa skivan när den kommer, blir nyfiken på helheten.

  Jag beställde nya Orphan Fairytale idag. Finns smakprov här:
  http://m.soundcloud.com/experimedia/orphan-fairytale-coments-come

  Nu blev länken mobillänk, men.

 241. Conny skriver:

  Men titta! Hela skivan finns på Spotify:

  spotify:album:1GgqKWrXepBF8MyDp6H0aH

 242. Conny skriver:

  Jag gjorde fel. Det här ska väl funka:

  http://open.spotify.com/track/3fKglV9VNkgG44zP9aoXEU

 243. Conny skriver:

  Inte för att jag tror att det någonsin kommer hända att någon gör det, men ”Skörheten och oljudet” finns nu att köpa på itunes och såna ställen.

 244. Conny skriver:

  Förlåt, men klippet strax ovan, det är en annan version än den på live rust, är jag nästan säker på. De är i trans ju. Obehagligt bra. Kolla från 7.30 om ni inte orkar hela.

 245. H skriver:

  Nu har jag beställt Mörka ljuset. Ber om ursäkt till alla som inte är intresserade av att veta vad jag beställer. Den låter svinbra, för att helt enkelt byta djur.

 246. matti skriver:

  The Thick of It, hur kan det vara så bra??

 247. Stålet skriver:

  Ett avsnitt kvar av The Wire säsong ett. Går och lägger mig igen.

 248. H skriver:

  ”A four piece band with anonymous members.”

  Tillåt mig snarka!

 249. matti skriver:

  Oj, såg inte Connys. Men hellre för ofta än för sällan.

 250. matti skriver:

  Åh, så roligt det är att höra på Conny och Johnny! Förutom att det är helt suveränt så är det historiskt/arkeologiskt intressant, att höra vem som är vem i Bob Hund, rent musikaliskt.

 251. H skriver:

  Hurra, Connys skiva finns på Spotify nu!

  http://open.spotify.com/album/2yqrePokoG33iCYjbL8yhC

 252. KBoi skriver:

  Hallå, nu finns Connys skiva på Spotify och inte bara pressad på en anka som sitter fastlimmad på en oljeplattform.

  http://open.spotify.com/album/2yqrePokoG33iCYjbL8yhC

 253. matti skriver:

  Jag gillar Spiders. Swedish rawk, som Graveyard, Witchcraft.

 254. Bullis skriver:

  Halli hallå finingar.

 255. KBoi skriver:

  Hallå!

 256. stalle skriver:

  mää, hallå

 257. P skriver:

  Nya Dinosaur på Spotify! Den är bra!
  http://open.spotify.com/album/24svEZbRU74QfHv1VAziWi

  Och här har vi Grizzly Bear. Verkar ju mycket riktigt grym:
  http://open.spotify.com/album/57LAEzKL94ZHwbIkUWYCDY

 258. matti skriver:

  Trolldom.

  Annars, det är så blött och kallt och jag är så pank så det blev en sån här: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/6P2OcU2f7JAR86sNwIUGNA

 259. Benny skriver:

  Mm, pressad anka.

 260. kilo skriver:

  Går och lägger mig tidigt, då blir det torsdag snabbare (nya Office och barnbidrag!). Dessutom blir det lite lättare att komma upp halv fem imorgon bitti. Fan, man har ju lärt sig ett och annat genom åren! Men, egentligen, vill jag stanna uppe hela natten och se på dålig tv. Det är kvalité.

 261. Bullis skriver:

  Kilo: <3

 262. matti skriver:

  The Office! Barnbidrag! Något till riset!

 263. kilo skriver:

  Idag kör jag ned Bullis vid min sida. Av bussen alltså. Jag pratar lite med henne, frågar hur det går och så. Hon svarar att jag borde sova mer och se mindre på tvom nätterna.

 264. kilo skriver:

  På torsdag: Hawaiian sweet & sour!

 265. kilo skriver:

  Kör ned? Med, ska det vara. Korvfingrar…

 266. Bullis skriver:

  Det är du och jag kilo, hela dan! Fint väder har vi också.

 267. kilo skriver:

  Av fotot att dömma har Dawit Isaak suttit fängslad sen 70-talet.
  http://nojesguiden.se/sites/default/files/content/dawit-isaak-650.jpg

 268. H skriver:

  Jag lyssnade på Connys ”Fåglar” på tunnelbanan i morse och satt och snyftade. Det kändes lite pinsamt.

 269. matti skriver:

  Ja, lyssnade på Fåglar flera gånger igår. Med tårar och allt. Så jävla bra den är.Till långt in på natten satt jag med den.

  Jag tog sovmorgon. Gick upp i solen och lyssnade 20 gånger på Ett stilla regn med Ted Gärdestad. Vilken sjuuuukt bra låt.

 270. stalle skriver:

  hela connys skiva är sjukt bra. sjukt.

 271. matti skriver:

  Hörni, jag vill bara säga att det finns all anledning att backa en av oss här som fått hela jävla Avpixlatpöbeln efter sig. Inga namn, personen ifråga är nog uthängd som det är, men ni som vet vet och ni som inte kan gissa. Finns väl inget att göra åt de där idioterna, men skänk en tanke i alla fall.

 272. P skriver:

  Ja, jävla idioter hela högen. All moralisk stöd som går att uppbåda härifrån.

 273. H skriver:

  Allt moraliskt stöd härifrån också. Och jag nätpöbeln är inte bara idioter, fast det med, men också ett verkligt och växande demokratiproblem.

 274. H skriver:

  ”Jag nätpöbeln” betyder alltså inte att jag är nätpöbeln, det var ett helt vanligt skrivfel.

 275. backlund skriver:

  Jag håller med H. Bara att energi läggs på att bemöta argument som är hatiska eller knappt är argument tar fokus från viktigare saker.

 276. H skriver:

  Och skrämmer folk från att skriva.

 277. Conny skriver:

  Rodnar över ers kommentarer över en viss skiva. Skänker tankar åt den som får utstå de andra nämnda kommentarerna.

 278. TP skriver:

  Fullt stöd från mig också!!! Man blir så jävla trött på dessa encelliga I D I O T E R.

 279. Ultraanonym skriver:

  När det nu ändå är uppe. Jag köpte Connys skiva på Pet Sounds. ”Den här är jätte jätte JÄTTE bra” sa expediten. Det tog en stund, några månader faktiskt, innan jag förstod att han hade rätt.

 280. P skriver:

  Den fanns en rätt lång period i mitt liv när jag bara, helt uteslutande lyssnade på Connys skiva, Henry Chapmans Futurum och Ulf Sturesons Beroende. Betydde oerhört mycket att vara i den världen de tillsammans skapade.

 281. Ni vet vem skriver:

  Tack. Tusen tack, ni är mitt fina hörn av nätet.

  Ps. Jag med älskar Connys fåglar.

 282. TP skriver:

  Connys skiva har gjort och gör mig nervös. Därför vågar jag inte lyssna så ofta på den. Det är högsta betyg det.

  Johnnys skiva är en av de mest märkliga och underbara verk jag hört på länge, länge. I mörker, utan andra ljud, åker jag på en underlig mycket trevlig resa utan mål.

  Sedan finns det både intelligenta och mindre intelligenta idéer om hur man gör med idioter. Just nu föredrar jag de mindre intelligenta.

 283. matti skriver:

  En sak som slår mig: Feminismen är inte en ideologi. Jag är feminist, det är lika självklart att jag är det som att jag är vit och man. Och kränkt. Det gör mig inte till en Vit, kränkt, man.

  Det har inget med det här att göra, mer än indirekt. På tal om näthatet i stort alltså.

  En annan spaning jag gjort är att jag uppfattar det som att näthatet blir mindre och mindre anonymt. De jävlarna mobiliserar sig, i sin enfald, och vinner mark dessutom. Det märks på olika sätt: mediers undfallenhet i Hen-frågan, exempelvis. I NSD exempelvis följer man DNs linje, låter man meddela. Men om SAOL godkänner ordet tänker man om. I en krönika som jag inte hittar prick just nu. Som att man inte vågar se sig själv som oppinionsbildande. Eller egentligen håller med Per Ström och de jävla tokdårarna. Båda alternativen är skrämmande.

  Och, när jag ändå är innen på den linjen, att folk (ej anonyma, i exempelvis ABs kommentarer) inte kan se tragedin, HELA tragedin (eller i alla fall åtminstone två sidor av den) bakom tunnelbanerånaren är även det symptomatiskt. Jag skyller det på Alliansen (indirekt) och SD (direkt). Slussarna är öppna nu. Alla vidriga åsikter är tillåtna. Alla kastar första stenen.

 284. matti skriver:

  Eller det här kravet på att Etiopienjournalisterna ska ”redovisa sin syn på demokrati”. Detta även från folk som står bakom pressfrihet o dyl. Som santidigt bedyrar att det fria ordet är en dån grundläggande princip. Det spelar ingen roll i sakfrågan, säger de som kräver. Att man måste kunna diskutera flera saker samtididigt?

  Varför är det viktigt i såna fall? Förklara gärna, för jag fattar uppriktigt inte.

 285. H skriver:

  Jag håller med om tunnelbanerånaren, Matti.

 286. Bullis skriver:

  Ja, tunnelbanerånaren har jag också tänkt på.

 287. TP skriver:

  Matti, jag fattar inte vad du menar med Etiopienjournalistexemplet. Är lite trög som vanligt, tror jag. Förklara.

 288. matti skriver:

  Ja, att de misstänkliggörs lite. Att ”hur kan man ses som frihetskämpar om man stödjer/har stött Nordkorea och Stalinismen?”
  Men herre, tänker jag, det är väl bara att fråga dem. Det ska granskas och avslöjas hela tiden. Det är även ett språkligt fenomen: jag tror att många bara vill veta, men använder såna poulärmediala uttryck för att framstå som mer seriösa än bara nyfikna.

  Detta bland de jag anser vara mina vänner alltså. De har ingen dold agenda, bara klär in det i en språkdräkt som är alldeles för implikativ. Om ordet implikativ nu finns, antydande menar jag. Jag tror inte folk (mina vänner, jag pratar inte om bindgalna sverigedemokrater) menar att vara det, men den här förskjutningen av begreppen (som kommer sig av att folk misstror allt och alla at all times, för det finns inte utrymme för solidaritet överhuvudtaget längre i Alliansens Sverige) liksom göder denna misstänksamhet. Detsamma gäller för övrigt andra populära uttryck: frihetskämpar till exempel.

  Språkbruket överhuvudtaget gör det dessutom mycket svårare att se vem som egentligen är boven i dramat. Media? Shibbye/Persson? Etiopien? När det gäller det explicita, det jag skriver om, så tror jag media får bära hundhuvet. De blåser, med- eller omedvetet, upp en konflikt som inte fanns från början. När man tillexempel borde, som Åsa Lindeborg exempelvis, avkräva Bildt att redovisa sin personliga inblandning, samt att stå upp för pressfriheten. Det är betydligt mer väsentligt än att pipa om vilket ungdomsförbund man varit med i eller inte. Till och med mer väsentligt, fast då snuddar jag möjligen lite för mycket vid mina egna politiska preferenser och erfarenheter, om Shibbye/Persson är Marxister eller inte. Försvarar man demokrati och åsiktsfrihet får man väl lite lov att acceptera det med, om så skulle vara?

 289. Kricke skriver:

  Ni som är lite tjommis med Stureson. Låten Pärlor för Svin – vem sjutton handlar den om? Olle Ljungström? Monica Z?

 290. Ni vet vem skriver:

  Åh, Pärlor för svin, Magnus Uggla. En av mina bästa.

 291. Ni vet vem skriver:

  Matti: Det var exakt det där som jag ryade om i helgen. Det gick ju SÅDÄR att övertyga folk :)

 292. Kricke skriver:

  Är du ironisk nu?

  Fan den här gästboken. Man kan inte lita på något.

 293. Ni vet vem skriver:

  Nä, på rikt!

 294. Conny skriver:

  Kricke: jag har ärligt talat ingen aning vem Ulf sjunger om där. Låten är fantastisk.

 295. Kricke skriver:

  Ulf är fantastisk. Liksom din platta! Kul att den är ute på Spotify. Har sålt in den till halva bekantskapskretsen.

 296. TP skriver:

  Tack för fin redig klarsyn. Jag förstår helt och håller med. Misstänksamhet och kollektiv Jante gäller. Solidaritet kan snart ingen stava till.

  Men fan va lätt det kan vara att trilla dit själv när det är mindre uppenbart och när man slappnar av. Tycker det visar hur otäckt väloljat propagandamaskineriet/hjärntvätten fungerar. Brrrr.

 297. hjon skriver:

  Näthat – Nej tack! Stöd. Men vad är agendan bakom de som skriver regelbundet och organiserat? Är hoten och hatet medlen eller målen liksom. När man råkar hamna på någon av deras egna sidor så är ju retoriken så krystad så man får bajsnödighetshuvudvärken av att läsa. ”Det är inte längre tryggt att bo i det här landet. Vi måste hota våra politiska motståndare till tystnad.” Tröttman.

 298. Conny skriver:

  Hen är en så vacker språklig konstruktion. Det kommer slå igenom.

  I kommentarsfältet hos den vi inte nämner vid namn förefaller det som belackarna känner sig hotade. Som att någon försöker förbjuda dem att kalla sig han. Det är så ynkligt. Samma gamla bögskräck. Och ja, alla kastar numer första stenen.

 299. Conny skriver:

  Till Benny främst: En kompis till mig hade följande statusuppdatering på fb för någon vecka sedan: ”’han eller hon’, ’vederbörande’ eller ’hen’, det är frågan”. (Tycker bara det är vansinnigt elegant formulerat).

 300. matti skriver:

  Det finns ju dem som förespråkar ”ved” i stället för ”hen”. Tja, mig kvittar det lika. Men ett könsneutralt pronomen ÄR praktiskt, det tycker jag. Tror dessutom SAOL tar med det. De är väldigt konjukturkänsliga, det är min uppfattning i alla fall. Debatten kring det lär inte dö för det. Konservativa människor rule the world.

 301. H skriver:

  Jag hade velat ha min dag som Shiny Black Taxi Cab med Shampoo.

  http://www.youtube.com/watch?v=SACL–5Auss

  Istället har jag ont i huvudet och lyssnar på Bäddat för trubbel.

 302. P skriver:

  Här är Toni Holgerssons nya skiva:
  http://open.spotify.com/track/7ECXfjGiOoBlDNpsiAVuqz

  Den är supersorglig och jättefin.

 303. matti skriver:

  De typ tre sista avsnitten av Sopranos, säsong tre. Det är fan det finaste som gjorts. Gråt och skratt, gråt och skratt . Plus romantik. Och spännande.

 304. matti skriver:

  Jag recenserade Grizzly Bear i helgen. I bilen, mellan typ Robertsfors och Umeå.

  http://djungeltrumman.se/artikel/Inte_som_allt_det_andra_moget

 305. matti skriver:

  Nick Cave/Warren Ellis soundtrack till Lawless är bra. Kolla den här exempelvis: http://open.spotify.com/track/0K4qBHDG1R86RmLvW9LGgz

 306. Bullis skriver:

  Det sägs på Twitter att Regnet i Södertälje är Connys bästa låt.

 307. Bullis skriver:

  Jag tror bestämt landet har fått lite Connyfeber.

 308. Benny skriver:

  Jag ids inte mer hen-prat. Som sakkunnig säger jag ’Vi får se hur det blir å vad som hender.’.

 309. matti skriver:

  Äntligen Conny-feber.

 310. matti skriver:

  En sån här har väl inte ens KBoi gjort?

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3qwjNgtHZHlEfh5r7CSplf

  Chad VanGaalen är så vansinnigt bra. Låtarna, att man aldrig riktigt vet vad som ska hända men när det händer så är det helt naturligt. På det viset påminner han om Neil Young och Beatles. Texterna, texterna. Där påminner han inte om någon. David Lynch kanske men mer linjär, och bättre. Rösten, för hans falsett är inte så begränsad som alla andra som sjunger i samma anda. Emellanåt brister han ut i croonerläge av Billy McKenzieska mått.

  Ibland tycker jag han är bättre än Joel RL Phelps.

 311. H skriver:

  Tänk, jag har faktiskt feber. Måste vara Conny då.

 312. Bullis skriver:

  Vad bra Matti. Sara-låten tycker jag mycket om. Nu kan jag lyssna vidare.

 313. Bullis skriver:

  Vad säger ni. ska jag ge mig på Mad Men eller kommer jag bli helt tokig?

 314. matti skriver:

  Men hur många gånger måste jag säga det:
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA
  BATTLESTAR GALACTICA BATTLESTAR GALACTICA

 315. Bullis skriver:

  Ok. Jag ger det ett avsnitt. Hörs sen.

  Men inte om det är våldsamt, är det det?

 316. matti skriver:

  Njaej. Men det är feministiskt. Alltså på riktigt är det det.

 317. Benny skriver:

  BAPPELSTAL GABBAPPICA.

 318. matti skriver:

  Fy, inte skämta om sånt, Blasphemer.

 319. Bullis skriver:

  Jag blir ju så rädd när det är våldsamt. Och just ni, vill bara ha dunbolster.

 320. Bullis skriver:

  just nu, menar jag.

 321. gjeven skriver:

  Mad men är very Good. bsg very Good. samma samma men annars. fåglarna o Conny i stort myvket very bäst. något välfigt fint över hela skivan.bra sååång!

 322. H skriver:

  Är inte Mad Men RÅMYCKET ångest? Om du vill ha dunbolster alltså. Jag såg bara första säsongen.

 323. Bullis skriver:

  Åh nej. Lika bra jag sover.

 324. matti skriver:

  BSG FÖR GUDS SKULL

 325. Bullis skriver:

  Funderar på att omfamna helvetet och fortsätta se Par i terapi.

 326. Conny skriver:

  BSG är inte våldsamt. Nåja. Inledningen är rätt dramatisk, får man väl säga…

 327. TP skriver:

  Tror Torbjörn Elensky har ett par poänger om vilka som styr och tjänar på de våldsamma Muhammedprotesterna. Men nog tjänar även vissa på den andra sidan på denna ”vi-mot-dom-konflikt”?
  Tänker på främlingsfientliga idiotgänget på ”vi-sidan”i väst..
  Borde vara bra grogrund för konspiratoriska idéer om oheliga allianser.

  http://www.svd.se/kultur/understrecket/farligt-att-lata-radslan-for-vreden-styra_7506266.svd?noMobileRedirect=true

 328. matti skriver:

  BSG är inte våldsamt!

 329. kilo skriver:

  Jag har ju aldrig sett bsg då. Är det den med han MacGyver?

 330. matti skriver:

  Men sluta driv. MacGyver är med i Stargate, det vet alla ju. Inte filmen, Stargate SG-1, serien, det vet alla ju.

 331. kilo skriver:

  Woho! Pengar på kontot!
  Hur bra är ’Songs for Drella’ (höll på bli ’dregla’, pga autokorr)?
  Är den värd hundra spänn?

 332. kilo skriver:

  Gmrrn

 333. TP skriver:

  Herregud Kilo! Köööp!
  Den vackraste dödsruneplatta jag har i alla fall.

 334. matti skriver:

  Inte läst boken (böckerna), men Nina Björk är min idol just nu.

 335. Benny skriver:

  kilo: Inte så bra. Men några oförglömliga rader. Lite mer som en radioteater än en skiva, tycker jag

 336. KBoi skriver:

  Jag har också feber, måste vara Connys fel. Eller curaren som doktorn gav mig och min knöl.

  Så uttråkad att jag tror jag tar en sidsträckare.

  ConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglarConnyFåglar

 337. kilo skriver:

  Tack. Nu vet jag inte vilket ben jag ska stå på. Tror jag avvaktar. Kanske sister of mercy’s första fullängdare istället.

 338. TP skriver:

  Kilo: se skivan som ett historiskt dokument också. Kan hålla med om att det är lite radioteater.
  Själv gillar jag det, delvis pga nostalgivärdet. Herregud vad tiden går. Suck.

  Ja, Nina Björk verkar det vara tryck i just nu. Kul!

 339. matti skriver:

  Har ni sett att Pontus Lundkvist är tillbaka förresten?

  http://brockbrock.com/herrlundkvist/

  Bra va?

 340. matti skriver:

  First and Last and Always har jag lyssnat på mycket mer än Songs for Drella. Inget jag är självklart mallig över, men såere.

 341. kilo skriver:

  Aahaha! Jättebra där, med Lundkvist.
  ”Keeping up appearences”! hehehe

 342. Bullis skriver:

  Alla pratar bara om Nina Björk. Alla smarta överallt. Bokus blire.

 343. matti skriver:

  Lyssnar på den renaste pop: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/0rVtlrTVMrfYBaHlDwC8up

  Och tänker att om vi levde i en diktatur vore i alla fall orättvisorna rättvist fördelade.

 344. matti skriver:

  Nifelheim spelar i Luleå 2 november. Tidig jul.

 345. matti skriver:

  Kristian Lundberg recenserar Lotta Olssons nya diktsamling Himmel i hav i Expressen. Formulerar en hel poetik, i en enkel mening:

  ”Om det man inte kan tala ska man naturligtvis placera i just en lyrisk stramhet – för då blir också tystnaden synlig, hörbar.”

  Däruppe med, säg Tranströmer och Horace Engdahl, om ni frågar mig. Och det gjorde ni ju, jag hörde det tydligt.

 346. H skriver:

  Nya Lotta Olsson är svinbra.

 347. Stålet skriver:

  Jag drar ju egentligen inte internetrundan det första jag gör på morgonen längre. Men nu måste jag bara skriva av mig:

  Det är en sån OBESKRIVLIG glädje att vakna upp en fredag och se att The Office US S09E01 OCH Louie S03E12 finns att tanka hem! Då slinker liksom Parks and Recreation S05E01 med av bara farten.

  OMG I must watch now!

 348. stalle skriver:

  nån fler som läst clashbiografin? rätt tråkig bok, men en del pärlor finns det ju. sandinista framstår som en bättre skiva efter man läst om den. tyvärr inte efter man försökt lyssna på den.

 349. H skriver:

  Jag säger det igen: Paul Cook är den svaga länken i Sex Pistols. Men i oktober firar Nevermind the Bollocks 35 år.

 350. Bullis skriver:

  Känner mig som världens sämsta stilist och skribent, utan undantag, jag skojar inte. Vill dra nåt gammalt över mig. Men kan inte pga har deadline på ny skit.

 351. Bullis skriver:

  Även världens sämsta tänkare.

 352. matti skriver:

  Nix fillijox. Vägrar erkänna Johan Norbergs existens.

 353. TP skriver:

  Ja mä.

  Världens sämsta tänkare är jag om jag tänker att jag är det, vill säga. Vilket jag inte tänker, tror jag. Men tröttast är jag no

 354. Bullis skriver:

  ”skriv inlägg i smågrupper”

  TP och H har just klarat den uppgiften med bravur :)

 355. KBoi skriver:

  Ibland tänker jag att det bara är jag som skriver här, fast under olika namn varje gång. Det är en svindlande tanke, men inte oangenäm.

 356. matti skriver:

  Prometheus. Solklaraste trean nånsin. Synd. Nu går jag vidare.

 357. Graven skriver:

  David var stark femma.

 358. skräddarn skriver:

  Songs for drella är grym ju! Alla långsamma låtar i alla fall.

 359. Benny skriver:

  Stalle är ju kocko baia. Sandinista är bäst ingen protest. Prometheus är både en femma och en trea. Men eftersom ingen av er frågade mig efter att jag sett den, tänker jag inte förklara varför.

  Jag har ju tyvärr redan dömt ut Intresseklubben innan det börjat. Men så såg jag trailern igår, och såg att världens roligaste människa ska vara med.

  http://www.youtube.com/watch?v=Quzbnc9ZfUw

 360. Benny skriver:

  ”… tillförselröret på undersidan av snoppen. Vet inte om ni tänkt på det men så är det. I alla fall FÖR MIG.”

 361. H skriver:

  ”Finner du barndomen kort? Fråga dig: när var du barn?”
  säger Persefone i Lotta Olssons nya

 362. Bullis skriver:

  Hallihallå sötisar.

 363. Bullis skriver:

  Har ni förresten hört om Rush Limbaugh? Italienska penisar krymper pga feminazis.

  Och mina bröst är små pga patriarkatet. Men toppiga pga feminstisk aktivism. Se där, jag tjänar på könsmaktsordningen!

  http://www.rawstory.com/rs/2012/09/20/limbaugh-penises-now-10-percent-smaller-and-shrinking-because-of-feminazis/

 364. matti skriver:

  Prometheus, det som är bra i den är ju sjukt bra, det gör det dåliga så mycket sämre. Som att den inte är färdig.

  Värst är det omusikaliska tempot i filmen, skräckfilmsidiotin, gammgubbesminkningen och den kristna undergivenheten (och jag brukar ändå älska sånt, men här var det bara reaktionärt).

  Bäst är inledningen (gillar Engineerstanken öh), Rapace (särskilt aborten), kaptenen och hon den onda kvinnobossen.

 365. skräddarn skriver:

  music lovers! nya josephine foster finns på spotify:

  http://open.spotify.com/album/5uhQaS9OcvqFP0LDN2hk7x

  en av årets skivor tycker jag.

 366. TP skriver:

  http://open.spotify.com/track/1txfJcQYztw8BditWeizKw

  Det enda som finns på spotify av konstbjörnarna, men nog är det otäckt vackert allt.

 367. Bullis skriver:

  Förlåt att jag skrev om mina dunkar. Det blir alltid så pinsamt för alla när jag försöker vara rolig på min egen fysiska bekostnad.

 368. Benny skriver:

  Inte alls sant, Bullis. Bland det roligaste jag sett på internet var när kommenterade dina behag på FB. Jag orkar inte leta. Men det var Apelgren-klass.

 369. Bullis skriver:

  :D Det med dunkar, eller vad var det? Åh då var jag modig, om jag gjorde det på FB och inte här.

 370. matti skriver:

  Dunkar är ju ett sjukt roligt ord.

 371. Bullis skriver:

  Ja! Det var exakt det jag skrev den gången. Att jag brukade titta på mina bröst i spegeln och tänka ”Dunkar!” och gapflabba.

 372. TP skriver:

  “He has no problem with failure as long as he is doing work he is happy with. Whether it ends up as a win or loss on a consumer level is not as much of an interest to him as one might think.”

  Läser om Neil just nu.
  http://www.nytimes.com/2012/09/23/magazine/neil-young-comes-clean.html?pagewanted=all&_moc.semityn.www

 373. hjon skriver:

  Bullis: Var inte det här? Eller så återanvände du. Roligt var det iaf.

 374. hjon skriver:

  Apropå Lilla Hjärtat: Sommaren 1999 var jag i Kina. I Lonely Planets guidebok läste jag ett citat från en kinesisk student på ämnet rasism: ”Vi har ingen rasism i Kina, för det bor inga färgade människor här.” (Stämmer nog för fastlandet förresten, i Hong Kong såg jag många afrikaner.)

  En kursare som jag umgicks med en del hade sett de första avsnitten av South Park och snackat lite om det så jag köpte en kinesisk pirat-tischa med ett antal karaktärer och loggan på åt honom. Han tackade, men undrade lite förbryllat varför Chef hade samma ljusrosa nylle som Kyle & co.

 375. hjon skriver:

  Laddade ner plattformsspelet Black Metal Man till telefonen idag. Tyvärr är jag ingen übermensch, så jag har inte klarat första banan ens.

 376. Benny skriver:

  Nix, det var behag. Kolla din profilbild från 8 oktober förra året. Hittar dock inte kommentarerna. Motorboat!

 377. matti skriver:

  intresseklubben är pinsamt. skitdåligt, verkligen.

 378. Bullis skriver:

  Vad kan det ha varit för nåt tok!? Kollar sen.

  Skönt att dunkarna var i gästboken, för grovt för mina 1600 närmsta :)

 379. Benny skriver:

  Matti: Ja, det var verkligen helt fruktansvärt. Märks på klippningen att dynamiken var noll, inget fick ta tid. Men så var ju tre av fyra komiker i panelen fruktansvärt tråkiga människor. Jag fattar inget av den här skånska armadan, jag skrattar aldrig. Lägg dessutom till kosmos trrrrrrrrråkigaste människa, som misstog konceptet för att vara ett familjebesserwisserprogram.

  Utkast av min första önskepanel:

  Programledare: Thomas Nordegren
  Peter Apelgren
  Olle Palmlöf
  Annika Lantz

  Avbytare:
  Filip Hammar
  Lotta Lundgren
  Ronny Eriksson
  Ola Söderholm
  Sissela Kyle
  Anna Mannheimer
  Fredrik Wikingsson

  Jag har övervägande radiohumor, märker jag.

 380. Bullis skriver:

  Benny du glömde Moa Svan!

  Apropå behagen. Vilket slampig bild. Undrar om jag tagit bort kommentarerna (som jag inte minns) i nåt anfall av moral.

 381. matti skriver:

  Blood Rushing är inte bara en av årets, det är en av Josephine Fosters bästa överuvudtaget.

 382. TP skriver:

  Ja, riktigt högt betyg till Josephine Foster.

 383. matti skriver:

  Hoho, Stockholm. Jag kommer och mixar nu.

 384. Benny skriver:

  Jag vet inte vem Moa Svan är. Lennart Swahn däremot. Men ham hade inte fått vara med.

 385. Benny skriver:

  Haha. Det är en riktigt strutig bild det där, Åsa.

 386. skräddarn skriver:

  älskar när hon rockar!!

 387. skräddarn skriver:

  annars kan jag säga att det här var rätt mäktigt

  http://imageshack.us/a/img109/461/042kwt.jpg

 388. H skriver:

  Skräddarn har tagit en öl med Göran Lambertz! Mad respect.

 389. Benny skriver:

  Hahahahahaha.

  När faen hände detta? Jag gick på Lion Bar i hopp om att han skulle vara där innan spelningen.

 390. skräddarn skriver:

  I Salford i torsdags! Göran söp som ett djur. Behövde väl komma bort från allt antar jag.

 391. matti skriver:

  Men, det här blir ju bra.

 392. Benny skriver:

  Mer kontext tack.

  Mitt urin luktar kaffe. Förlåt.

 393. Benny skriver:

  Kan vi prata lite om det här med Haddile?

  Hon bor hos fosterföräldrar. Det finns kontaktuppgifter till en förälder som inte har använts av kommunen. Fine, Socialstyrelsen får väl granska det, och kommer på sin höjd säga aja baja..

  Men är det verkligen självskrivet att bara för att föräldrarna är i ett annat land och har andra sociala omständigheter, har de per definition inte rätt till vårdnad av sin dotter? Det lär ju knappast vara unikt att socialkontor i två europeiska länder måste samarbeta för att göra en individuell prövning. Det finns en unken medial sammanblandning av utvisning och fosterhemsplacering här, med förtecknet att fosterhemsplaceringen givetvis är den riktiga lösningen då ungen ju har det så bra i Sverige. Fosterhemsplacering är en extremt komplicerad sak, även i de fall där det går fint. Talar (tyvärr) lite i egen sak här.

  Likförbannat har svensk media kommit fram till att fosterföräldrarna är rättmätiga föräldrar. En fosterhemsplacering är ett samhällsansvar, sluta lulla på med intervjuer av berörda fosterföräldrar. För dem är situationen givetvis en tragedi redan.

  Jag säger inte att ungen ska till sina biologiska föräldrar per se, däremot ska det göras en prövning om de nu är intresserade av vårdnaden. Det om något tycker jag är självklart. Om inte mamman är intresserad, borde det finnas någon form av prejudicerande fall där socialtjänst i ett land tar hand om en unge vars föräldrar finns i ett annat land. Så länge inte modern är sadist, vill hon förmodligen hellre att föräldrarna adopterar än att barnet bor på ett barnhem i Frankrike. FÖRMODLIGEN. Det är dessutom olagligt att utvisa ensamma barn. I mediabilden blandas två beslut ihop.

  (Skrivet i affekt)

 394. matti skriver:

  Kontexten är att jag mixar Begravningen. Det är sorgligt. Om det du vill prata om, menar jag. Och svårt.

 395. Benny skriver:

  Aha. Svårt att göra bajs av guld, tänker jag. Längtar efteren.

 396. matti skriver:

  Viktigt, många lager av viktigt.

  http://blog.brokep.com/2012/07/04/nadeansokan/

 397. matti skriver:

  Om än sent på bollen alltså.

 398. H skriver:

  Önskar han haft en redaktör till det där.

 399. Bullis skriver:

  Nio deadlines på tre vecker. Nu bara två deadlines kvar, och sista veckan. Tror jag måste ta kväll.

  Benny, kram. Jag har inte ork att greppa eller tänka men jag förstår ju hur viktigt det är.

 400. Conny skriver:

  Det står fel på alla andra ställen på internet. Det är exakt så här Freddie Wadling sjunger i ”Levande Begravd” med Liket Lever:

  Vad är det för mening med livet? Det är ändå alltid samma sak. För vilket håll man än vänder sig har man alltid ändan bak. Och du kan inte lita på någon, för överallt är det låst. Alla vill tjäna stålar, och ingen vill bli blåst.

  Jag vill inte bli levande begravd. Jag vill inte vara någons slav.

  Du är bara nyttig när du jobbar, för annars är du ett problem. Vi är köpta och betalda av samhällets system. Vi kan inte nå varandra, vi kan inte längre se. Vi har blivit tomma skuggor som helst vill va i fred.

  Jag vill inte bli levande begravd. Jag vill inte vara någons slav.

  (Vers 2 och refräng en gång till)

  Levande begravd X 5

  Versionen Mattias Alkberg BD gör är helt korrekt uttagen. De har endast bytt ut några prepositioner. Men det störde mig att Liket Lever’s text inte fanns på internet. Nu gör den det.

 401. Conny skriver:

  Liket Lever 1979. Nina Björk 2012.

 402. matti skriver:

  H: Jo.

  Conny: Äntligen.

 403. matti skriver:

  Kvällssessionen inleds. PG är på väg. Åh, när ni får höra, ni gör i böxera.

 404. Kricke skriver:

  PG = Pälle Gunnerfilt?

 405. matti skriver:

  Han har vart å dratt redan. Jag pratar om the one and lonely Petteri Granberg.

 406. matti skriver:

  En av mina bästa. Lyssna hur allt sitter ihop, lyssna på repeat och hör hur sista låten är snodd från från första.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/7qCkedSTLDorr6gu7Da7XH

 407. matti skriver:

  Jag har röstat om vilken som är bästa svenska punklåten i modern tid och den här vann: http://open.spotify.com/track/5SNcVrZVqCyfSqCPBhWAVI

 408. matti skriver:

  Angående Kulturhuset och Tintinbeslutet, en felsyftning i texten gör gällande att människor med frukt på huvudet inte ser roliga ut, men det gör de väl?

 409. matti skriver:

  Texten i DN, kanske bör förtydligas.

 410. KBoi skriver:

  Angående den andra texten i DN så tycker jag att Hanne Kjöller hade en poäng idag. Hon brukar inte ha det.

 411. Benny skriver:

  Jag hade poängen före henne. Som vanligt. Varför har inte jag en egen tidning att hålla på i?

  Grymt sesexti storårö.

 412. Benny skriver:

  Hehe. Inteläst DN idag. Kollade på mobilen imorse påväg till skolan:

  ’Kulturhuset sparkar ut Tintin’

  Kille med keps på sne.

  Kollar igen vid lunch:

  ’Kulturhuset låter Tintin stanna kvar’

  Fortfarande kille med keps på sne.

 413. Kricke skriver:

  Men det där med att hon var tjock, det var en ganska bra poäng. Bättre än Greider, om när han var tjock. Eller ÄR tjock.

 414. stalle skriver:

  pink floyd-biografin av liljegren rekommenderas. oerhört välskriven och intressant. synd att de är så kassa bara.

 415. Bullis skriver:

  Vaknade kl 03.35. Nu skriver jag krönika, dricker kaffe med grädde och lyssnar på Conny. Tror det här kan vara en definition på lycka.

 416. Bullis skriver:

  Conny, du gör vacker punk. För mig gör du det.

 417. Bullis skriver:

  Det finns en asdålig låt som heter Deadringer for love, med ett fruktansvärt gitarrsolo, hör jag på P4 Norrbotten. Man tror det är ett melodifestivalbidrag med Jill Johnson och… en rivigare Christer Sjögren. Men det är Meatloaf och Cher.

 418. hjon skriver:

  Bullis: Har du sett ”4 in the morning”-killen på TED talks? Alla möjliga sorters dåliga saker händer då. Tack för att du försöker vända trenden! Och amen om Conny.

  Själv har jag just ätit en Big Mac.

 419. Bullis skriver:

  Hoppas det smakade! Själv är jag i Pajala Folkets hus och har just ätit en ostfralla och ett svart frö fastnade mellan tänderna. Som jag inte kan få bort pga ingen tandpetare. Och idag ska jag le mot minst 80 personer.

 420. matti skriver:

  Senaste Sons of Anarchy, rena rama Game of Thrones ju!

 421. matti skriver:

  Tycker INTE Tintin-gate är riktigt färdigdiskuterad ännu. Två saker:

  1. Ingen ville förbjuda Tintin, man ville flytta på honom till vuxenavdelningen. Viktig skillnad och något som jag utan problem ställer upp på eftersom

  2. http://www.expressen.se/kultur/se-till-mig-som-liten-ar/

  Hur kan man fortsätta gapa om censur och kulturarv (nämner inte ens de som vrålar PK-Sverige och liknande) efter att ha läst det?

 422. Benny skriver:

  Fråga, inte ett påstående: förutsätter inte nepotismresonemanget att hon som ritat barnboken med flit avbildad en svart figur, alltså en pickaninny?

 423. matti skriver:

  Benny: Ja, lite. Eller så förutsätter det bara att hennes otrevliga försvarare är DN-medarbetare, precis som hon själv. Helt ärligt så vet jag faktiskt inte, jag säger bara att din fråga är för svår för mig.

  Vad jag menar med den där länken är det inledande stycket om Robinson Crusoe. Jag pallar inte med när barn mår dåligt pga grejer utanför deras kontroll. Jag förstår och håller till viss del med de som säger att det är ett fult sätt att debattera, dra tycka-synd-om-kortet, spela på känslor och så, men samtidigt: det ÄR ju hemskt!
  Och det trumfar allt det andra, barn ska inte behöva känna så.

  Fö tycker jag att serier hör hemma på vuxenhyllorna, rent generellt. Serier som barn, små barn (för det är väl de som ska skyddas och kanske inte kan analysera/bemöta den strukturella rasismen själva?) läser och gillar finns inte på biblo överhuvudtaget: Kalle Anka & Co, Acke, Hello Kitty etc. Och borde inte det heller (om jag för ett ögonblick får vara smakpolis också).

  Tintin ÄR avancerat och dessutom av många redan upphöjt till finkultur. Och dit räknas väl aldrig barn- och ungdomskultur annars? Vilket i sig är ett skitstort problem, men dock ett annat problem.

  Ska man vi nu debattera principer och gränsdragningar och bortse från stycket ovan, så är Tintin ändå ett dåligt exempel, en dålig symbol, i sammanhanget. Mycket bättre och tydligare att använda sig av Asterix (som jag gillar, och som barn gillade, mer än Tintin) eller Astrid Lindgren.

 424. stalle skriver:

  matti slog huvudet på flera spikar här ovan.

 425. TP skriver:

  Borde vara bättre att slå hammarn på spikarna istället.
  Platta till skiten helt.
  Tycker jag då.
  I all enkelhet.
  Alltså.

 426. stalle skriver:

  det var längesen jag var riktigt otrevlig mot nån här.

 427. Kricke skriver:

  stalle: det är out of character.

  vi borde sluta prata om de här grejerna, och istället fokusera på livsvisdomar:

  ?”My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone. In fact, I want my pain to be inflicted on others. I want no one to escape.”

 428. matti skriver:

  Kricke: Hahahaha!

 429. Conny skriver:

  Nä, ni har fel om spikarna. Helt enkelt för att ni inte verkar nåtts av korrekt information. Tintin skulle inte flyttas från barnavdelningen till vuxenavdelningen, utan från 10-13-avdelningen till vuxenavdelningen. Stor skillnad. Matti, du menar väl inte att barn mellan 10 och 13 inte borde få läsa serier? Dessutom har inte biblioteket i fråga boken ”Tintin i Kongo”!

  Läste (minns inte var eller när) en intervju med en avhoppad Baader Meinhof. Förbud och censur göder högern, var hans slutsats. Tillåt allt. Bemöt det med fakta och andra, bättre berättelser. Jag tror mer på det.

 430. KBoi skriver:

  Jag håller med Conny. Det finns en klick med folk som dyker upp i de här sammanhangen med en närmast hyperkänslig kränkthet som är svår att möta, även om man inte håller med. Afrosvenskarnas riksförbund är en del i det här, en mycket oklar sammanslutning som har kritiserats bl.a. för att de fuskat med medlemsantal och därför framstått som större än de är. Medlemmar därifrån kritiserade bl.a. Makode Linde för hans tårtor på ett onyanserat sätt. Afrosvenskarna är även inblandade i Centrum mot rasism, en NGO som bildats på regeringens initiativ, tror jag i alla fall. De var det från början. Det gick inte så bra för Centrum mot rasism. De inledde med att renovera ett jättestort hyrt kontor för 350 000 kr. Poängen är, det är en svår debatt med ömma tår som förblir otrampade för att folk är rädda att säga ifrån och dra gränser.

 431. Kricke skriver:

  Är på Conny & Kbois sida här. Det finns en annan dimension här, som tittar fram i den här artikeln av Polite som många lyfter fram som välargumenterad i sammanhanget:

  ”Den större bilden som framträder är en av den vita svenska majoritetens kraftfulla avfärdande av icke-vita svenskars anspråk på att vara med och forma vår gemensamma kultur.”

  Det är till att ta ”forma kultur” till en ny nivå – att reglera vilken kultur som ska få synas var, när och hur. Sist jag kollade, finns det en yttrande- och tryckfrihetslagsstiftning som reglerar de här sakerna, men den diskussionen lämnar jag till Kboi.

 432. Conny skriver:

  I sak är det så att en biblioteksföreståndare på eget bevåg börjat rensa ut böcker han inte anser är moraliskt uppbyggliga, utan att diskutera detta vare sig med sin chef eller andra medarbetare. Det är inte bra.

  Alla som försvarar yttrandefriheten vaknar upp och får se sin åsikt stämplad som ”vit vrede”. Det är inte heller bra.

  Svår diskussion. Många fallgropar.

 433. matti skriver:

  ” Förbud och censur göder högern, var hans slutsats. Tillåt allt. Bemöt det med fakta och andra, bättre berättelser. Jag tror mer på det.”

  Jag delar den uppfattningen till nästan 100%, åtminstone så länge vi pratar om kultur och inte exempelvis heroin. Det står inte på något sätt i opposition till det jag skrev senast.

  Men alltså, den här diskussionen har flera dimensioner och förs dessutom på flera håll samtidigt. Kan därför hända att jag inte riktigt kan skilja på mottagare, alltså var samtalet senast fördjupades och då blir det liksom lite oklart var jag står kanske. Ber om ursäkt och överseende för det.

  Jag tycker att det var ett misstag att ta bort Tintin från biblioteket, en klumpig gest som gjorde mer skada än nytta. Som snabbt åtgärdades. Det jag pratar om nu är principer, inte den enskilda händelsen.

 434. matti skriver:

  För jag menar att vi har ett större ansvar för svarta barns trygghet än vita mäns rätt att göra som de vill. Obs, jag talar inte om Vita, kränkta män här, Per Ström-karrikatyren. Utan om sådana som exempelvis män.

 435. matti skriver:

  Sådana som exempelvis MIG, skulle det stå.

 436. TP skriver:

  Hmm… Blev nog misförstådd tidigare. Att slå huvudet blodigt på spikar är sällan bra. Men i den offentliga debatten görs det mest hela tiden. Annat är det här. Här sägs många kloka ord.

  Tycker Matti äntligen slår spiken i kistan med sin mycket riktiga analys av kostnader (eller ansvar).För vem kostar det mest att ta bort eller behålla gamla klichéer och schabloner? Kostnaden att ta bort är oftast minimal men inte för att behålla för den klichéutsatta. Här nyckeln till en enkel lösning på ett knepigt problem.

  Naturligtvis menar jag inte att vi därmed ska bränna alla gamla serier, nordisk familjebok och annan ålderdomlig litteratur med fördomsfull föråldrad människosyn. De är viktiga historiska dokument som vi lär oss av ( förhoppningsvis). Men vi gör en otjänst om vi tvingar på ( eller ännu värre smyger på) barn ålderdomligt skit innan de har fått reflektion och ifrågasättande i ryggmärgen.

  Naturligtvis är det inte heller bra med nyproduktion av gamla klichéer gjorda för barn.

  Som sagt sorry om jag utryckte mig klumpigt otydligt innan.

 437. matti skriver:

  Egentligen finns bara en relevant frågeställning överhuvudtaget: Hur hade Can gjort?

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/4fgO5G4GC6bso401vBexX7

 438. hans skriver:

  Såhär: jag gillar bra argument. Jag gillar när folk är tydliga, och när de fattar vad problem handlar om. Jag kan läsa, och förstå, argument från båda håll i de flesta debatter, till och med den så vanvettigt infekterade integrations- och invandringsdebatten (se http://www.inslag.se, de två-tre senaste inläggen, så förstår ni vad jag menar). Jag tycker att många som kastar sig in i Tintin-gejt inte bemödar sig om att förstå poängerna från den ena eller den andra sidan. Antingen klassas man som ”PK-fitta”, eller, så buntas man ihop med avpixlat, nationell.nu, etcetera. Det är inte klokt, men så är det.

  Ni som stöttat Behrang, och glatt länkat till rent av superdassiga debattinlägg (svt-debatt-grejen med afroamerikanernas förbund, expressen-grejen med Polite); jag förstår er inte. Om man ska argumentera för det här förbudet av Tintin på 10-13, så tycker jag att en ”vit arg man” skrivit den bästa prylen (och, den påminner lite grand om ett sätt att resonera som jag fann, kanske mellan raderna, hos en röhårig stor kille jag känner):

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5284493

 439. matti skriver:

  hans: Ja, bra av Bolin.

 440. matti skriver:

  Jag hatar att prata politik, jag hatar hur jag blir och vad jag i slutändan kommer fram till: att det enda jag vill ha är en socialistiskt influerad anarki, men att en rimligare utopi är att hoppas på kometen kommer och utplånar oss alla, samtidigt. Klart det är deprimerande.

 441. Bullis skriver:

  För tydlighetens skull. Jag stödjer inte censur. Jag har lyftt fram texter med normkritiska perspektiv som jag tycker har saknat i Tintindebatten.

  Men den debatten har vi ju redan haft på Facebook. Så jag ser ingen anledning att börja om att veva här, anonymt.

 442. Bullis skriver:

  *lyft
  *saknats

 443. hans skriver:

  Jag fattar inte varför jag gör det här, eftersom jag vet att ingen lyssnar.

  Framför allt du, Bullis, upplever jag som shell-shocked i debattsammanhang: Du är så van vid att människor i debatter med dig blir personliga, privata, opersonliga och otrevliga, hotfulla, så du vägrar lyssna på argument från ett annat håll. Illustrativt: du kallar en debatt, en diskussion, för ”vevande”. Istället för att lugnt och städat lyssna på varandra, försöka sätta sig in i en annan persons argument, och sedan svara på argument istället för att agera känslomässigt.

  En sak som lite grand skaver i mig med ditt sätt att resonera, är att du verkar utgå från alla som inte tycker som du är dumma i huvudet. Så är det inte: bara i det här forumet vill jag påstå att exempelvis Benny och Kboi här till de smartaste människorna jag stött på.

  Ditt bärande argument här tycks vara att debatten saknar ”normkritiska perspektiv”.

  Jag vill hävda att hela grunden för den här debatten är ett normkritiskt perspektiv; det är ju exakt därför Behrang vill plocka bort Tintin från 10-13. Åtminstone sedan 2007, har Hergés ideologiska tillhörighet och eventuella rasism diskuterats i en otrolig massa länder, och rasismen i Tintin i Kongo har prövats rättsligt på en mängd håll. Alltså: det är ingen som ifrågasätter det normkritiska här, att det finns en underliggande rasism i Tintin.

  Och igen, anonymt eller inte, att man är oenig på en punkt handlar inte om att man privat ogillar varandra eller inte. Jag respekterar dig fullt ut, tycker att du är extremt modig och väcker en massa viktiga frågor, inte minst om såväl personlig som regional identitet. Det innebär emellertid inte att jag måste hålla med dig, eller du måste hålla med mig. Vi måste få bryta argument mot varandra, och det måste – tycker jag – finnas en genuin vilja att förstå varandra. Jag upplever inte att du anstränger dig för att förstå ”motståndarsidan” här, utan klumpar ihop dem som inte tycker som du med nazister, rasister och superarslen. Jag försöker bemöta dina argument med nya argument; jag får höra att jag är en vit arg kränkt man.

 444. matti skriver:

  Nu tycker jag vi sjunger We shall overcome. Eller ännu hellre nån Can-låt.

 445. Bullis skriver:

  1) Jag har inga problem med att du inte håller med mig.

  2) Ditt språk när du debatterar den här frågan är minst lika burleskt som mitt (gå tillbaka och läs).

  3) Om du vill göra Tintindebatten till en debatt om hur jag är som person eller mitt sätt att debattera så kan du för fan se till att inte vara så feg att du är anonym. Fy fan vad illa du beter dig.

 446. hans skriver:

  Ok.

  1) På vilket sätt skulle ”hans” vara mindre anonymt än ”bullis”. De frekventa besökarna vet att ”hans” och ”gummo” överlappat varandra närmast perfekt sedan vp och fj mfl slutade hänga här, så lägg av med det där tugget.

  2) Det är svårt att inte göra det här till en personlig debatt, när jag ständigt får höra att jag är en vit kränkt man som är låst i mina strukturer, oavsett vad sjutton jag debatterar. Och det handlar primärt om dina reaktioner här.

  3) ”Gå tillbaka och läs”. Ge exempel, tack. Det är ett led i hederlig debatteknik. Men jag inser att reglerna för hur man debatterar ser olika ut i olika kontexter, på ledarsidor och i krönikeform ”vevar” man kanske.

 447. hans skriver:

  4) Och, vad jag förstår av vad du tidigare sagt är du plågsamt van vid extremt otrevligt och hotfullt bemötande av anonyma – på riktigt – personer. Och du studsar alltså i taket här över att jag önskar se lite hyfs och argument i debatten? Ursäkta om jag baxnar.

 448. hans skriver:

  just ja, with all due respect. jag vidhåller fortfarande det jag skrivit tidigare, även om jag ogillar att bli bemött med svordomar.

 449. Benny skriver:

  Det har endast ställts en fråga som är viktig, du är nåt på spåren här Matti. Frågan är dock tyvärr felställd.

  Frågan är givetvis ’Vad har det här med Can att göra?

 450. KBoi skriver:

  Vem har kallat hans en vit kränkt man som är låst i sina strukturer? Förutom hans själv?

 451. hans skriver:

  KBoi: det är en extrapolering från den facebookdebatt Bullis refererade till tidigare. möjligen uttryckte jag mig omedvetet drastiskt, för att tala med Juholt. jag är helt känslostyrd nu.

 452. KBoi skriver:

  Jag har läst där med, och hittar inga spår av att någon kallat dig en vit kränkt man som är låst i sina strukturer.

 453. hans skriver:

  då får jag be bullis om ursäkt.

  jag har blivit kallat vit kränkt man i den här diskussionen så ofta (vilket kränker mig), så jag buntade ihop Bullis med den argumentationen. (bl.a. av matti!).

 454. KBoi skriver:

  Du bör då också kanske be om ursäkt för att du säger att bullis debatterar ohederligt utan att ge några exempel bakåt i tiden, när du buntar ihop henne med argument som förts fram i en annan tid av andra personer.

 455. hans skriver:

  jo, det var högst ohederligt av mig, och jag ber givetvis om ursäkt för det.

 456. hans skriver:

  jag vill förövrigt be alla gästboksläsare oreserverat om ursäkt, och medger härmed att jag själv gjorde mig till skurk genom att debattera ohederligt med Bullis. jag ber även om ursäkt för att jag försökte förminska Bullis genom att framställa Bullis som en känslostyrd ledarskribentska och mig själv som en högst rationell manlig akademiker. jag är verkligen helt låst i mina egna strukturer!

 457. hans skriver:

  på allvar och helt utan ironi.

 458. matti skriver:

  Men vilken Can-låt ska vi sjunga då?

 459. KBoi skriver:

  Men sedär, nu kallar hans sig själv låst i sina egna strukturer igen.

 460. Benny skriver:

  VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN

 461. matti skriver:

  Alla tillsammans!

  VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN

 462. hans skriver:

  man kan säga att min gästboks-comeback var mindre lyckad. jag förolämpade en stammis, blev avklädd av en annan, fick pudla värre än någonsin, och kryper tillbaka in under den sten jag kom ifrån.

 463. KBoi skriver:

  Stäm in:

  VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN VÄNTAR DU PÅ RAGGARBILEN

 464. TP skriver:

  Trodde allt var löst.
  Lyssnar på Sabotage/ live (John Cale)istället.

 465. KBoi skriver:

  Jag lyssnar på Dinosaur Jr:s nya. Rätt så bra. Men jag kan hålla med Po Tidholms recension, behovet av kvidrocken i J Mascis tappning är inte så stort längre.

 466. Conny skriver:

  KBoi! Förklara för mig hur den recensionen kunde åtföljas av en 4 i betyg! Det är ju en sågning!

 467. KBoi skriver:

  Nej, det fattade inte jag heller. Dessutom en rätt så bra sågning.

 468. Conny skriver:

  Glädjande att musik jag gjort gör dig gott, Bullis! Tack.

 469. Conny skriver:

  Inget friskar upp som ett hederligt gästboksgräl! Speciellt som man inte varit delaktig själv. Jag gillar Bullis, jag gillar hans, både privat och i er respektive profession. Ingen av er har en dold agenda. Lätta att lita på, lätta att gräla med.

 470. matti skriver:

  Jag gav DJR en fyra. Tycker den är grym.

 471. TP skriver:

  Det mesta av det jag gillar är väl ”inte så stort längre”.

  Väljer: att vara passé eller exklusiv i smak?
  Exklusiv låter finare. Tar det.
  Alltid svag för DJr.

 472. Benny skriver:

  DJR? Menar du Dr John? För i så fall förkortar du helt helt helt felt.

 473. KBoi skriver:

  Förlåt, falskt ovan. Flera av artisterna på min lista försöker nog spela så fort de bara kan, men det går inte så fort bara. Så, temat är saker som går långsamt. Så säger vi istället. Postar länken igen för den som inte hann med.

  http://open.spotify.com/user/karlitos/playlist/3It3AFHMzEPBVQsAttgsKB

 474. Benny skriver:

  Jag borde göra en med tema långa män. Jag är så sjukt trött på alla under 188 cm.

 475. Kricke skriver:

  Asså, varning nu, för här kommer ett skämt som INTE är PK (höhö) apropå Benny:

  – Dvärgar som rökar på blir inte höga. De blir medium.

  (alltså, inte medium som i att se in i framtiden och bortom det som finns nu, utan, medellång typ)

 476. Stålet skriver:

  Kricke: haha, nä du menade medium som påstår sig se in i framtiden, haha, du har tråkig humor, haha, obegripligt!

 477. Benny skriver:

  Hahahaha.

 478. Mårten A skriver:

  Tjena boys, läget? Soft, har ni tänkt på en grej… Blonda brudar… Hur jävla blåsta är inte dom!? Alltså, seriöst. Höhö *prutt* Nä, men annars då.. Jag blev nyss dumpad typ.. Asså, ja, lite av en livskris.. Anledningen va liksom.. att jag inte kunde tillfredställa henne i sängen.. Höh! Men det är sant! Jag kunde liksom ligga och slicka henne i timmar! Hon kom typ a-a-aldrig… Å ja ba: FAN JAG TRODDE JAG VAR BRA PÅ DET HÄR INNAN JAG TRÄFFA DEN HÄR JÄVLA BRUDEN HAHAHAHA Nu var jag kul va? Haha

 479. Kricke skriver:

  höhö, haha, hihi, kul ”stålet”, kul.

  Mårten A ba… öh, jag ba.

 480. Stålet skriver:

  Nä, Mårten, jag tyckte då inte det där var nå kul.

  På riktigt: Kricke, det där var det roligaste i mitt liv, att tänka att dvärgar (fast jag tänker samer i koltar) som röker på blir medium. Alltså får ockulta krafter.

 481. Benny skriver:

  Jag gillar den här nya, Mårten. He can stay.

 482. Benny skriver:

  Stålet har gjort flera skivor på ämnet.

 483. TP skriver:

  En timme trevligt= Stephen Fry om språk
  http://www.svtplay.se/stephen-frys-stora-sprakresa

  Playen försvinner om 7 dagar

 484. Benny skriver:

  Äntligen lite langustik i gästisen.

 485. Benny skriver:

  Så att ni äntligen förstår mig, menar jag.

 486. Bullis skriver:

  Jag slår vad om att Mårten, den här nya, helt tappar lusten om en tjej kommer jättehårt, jättefort eller jättehögt.

 487. Mårten A skriver:

  Bullis är en hen va?

 488. Bullis skriver:

  Jajjehen!

 489. matti skriver:

  Vi är hen allihopa, Mårten. Du med.

 490. Bullis skriver:

  Idag kommer iPhone hen.

 491. Benny skriver:

  Jag är inte hen. Jag är Benny. Ni vet vem jag är.

 492. matti skriver:

  Mmm, jag vet Du är langoljär.

 493. matti skriver:

  Fick åtta låtar med Eterkropp i den proverbiala brevlådan och det är så sjukt bra. De spelar på FG7 i morgon. Ta expressflyg om ni inte är i Luleå. Sälj bostäder och skit för att ha råd. S

  http://foreningsgatan7.blogspot.se/2012/09/eterkropp-lordag-29-oktober.html

  Scrolla nedåt pyttelite. De har citerat ur min intervju med dem, använder det som presstext, och jag rodnar.

 494. Bullis skriver:

  Lite kul att Eterkropp blir ”eternell” i mobilen. Här ska vi inte vara upproriska inte.

 495. Benny skriver:

  Och du är arborist. Du och Backlund.

 496. Conny skriver:

  Förmodligen har det med föräldraskapet att göra, Strages fredagskrönikor blir bara roligare och roligare. Otroligt tramsiga och väldigt underhållande.

  http://www.dn.se/kultur-noje/fredrik-strage-jackan-omsluter-mig-och-chockvagor-av-rebellisk-coolhet-loper-gen

 497. Conny skriver:

  Boom!

  http://www.dagensnyheter.se/shared/4e241939-65bf-4508-b5f6-34068d1a50db?preview=print

  Boom boom:

  ”Det ligger i konstens kraft att kunna vända ut och in på vår begreppsvärld och ladda gamla symboler med ny innebörd”.

  Hela artikeln är så underbart rolig och nykter.

 498. TP skriver:

  SAY SOMETHING
  EXPRESS YOURSELF
  EXPRESS YOURSELF
  EXPRESS YOURSELF
  EXPRESS YOURSELF
  SAY SOMETHING
  SAY SOMETHING
  EXPRESS YOURSELF
  EXPRESS YOURSELF
  EXPRESS YOURSELF
  EXPRESS YOURSELF
  SAY SOMETHING
  SAY SOMETHING
  SAY SOMETHING
  SAY SOMETHING
  EXPRESS YOURSELF!

  http://open.spotify.com/track/7lpvJRtyQr7ydnxnBbdPWN

  Pga inget annat än frustration, krypningar, irritation och längtan efter något ursprungligt.

 499. matti skriver:

  Ja, helt bra artikel.

 500. matti skriver:

  Och King Ink! King Ink forever!

 501. Conny skriver:

  Makode Linde är min nya idol. Exakt så ska antirasism bedrivas. Jag har mått som en kung sen jag läste hans artikel. Hade inte kunnat formulera det själv. Har ett grötigare huvud. Men han sätter ord på det som varrit min magkänsla, och det är befriande.

 502. matti skriver:

  Folk kommer fram till mig dagligen och säger, Matti, vilka är de absolut mest oumbärliga Black Metal-albumen egentligen?

  Jag säger då, ja det är ju naturligtvis Mayhems och Emperors debuter, Aske och Det som engang hvar med Burzum och Darkthrones ”Unholy Trinity”, bestående av A Blaze In The Northern Sky, Under A Funeral Moon och Transilvanian Hunger. Sen brukar jag, efter kort paus då den nyfikne antecknar, lägga till, och det är här de brukat tappa hakan, Erotic Funeral. Va, brukar folk säga, menar du allvar och det gör jag ju såklart.

 503. matti skriver:

  Menar du Erotic Funeral med Gaahlskagg, Matti? Ja, det gör jag. Det gör jag verkligen. Svarar jag allvarligt.

 504. TP skriver:

  När jag talar till paddorna i gölen bredvid, brukar alltid diskussionen sluta med ett gräl om vilka låtar som är de bästa på Anthony Moores oansenliga skiva ”Flying doesn’t help” (1978). Efter ett långt jävla kvackande i metangasångorna slutar det alltid med att en udda hen stämmer upp i fin Luciasång för att ära de som fångats av förälskelsens tjusning. Men det finns ju fler, sa flugan. Ja, se paddor.

  Eh?
  Jaja och hursomhelst, nu plötsligt och överraskande på spotify:

  http://open.spotify.com/album/6yk1UJsg3rRWdaE3bdOKMV

  MmmmmmmMoore.

 505. Bullis skriver:

  Var e H? Hallihallå H?

 506. kilo skriver:

  Eterkropp! Jag ändrar alla planer!
  Och jag som stod utanför systemet idag, ändrade mig och köpte skivor för pengarna….

  Stomu Yamash’ta – Freedom is Frightening (1973)
  America – Hat Trick (1973)
  Belle Epoque – Miss Broadway (1977)
  Depeche Mode – Some Great Reward (1984)
  Miriam Makeba – The Magnificent… (1966)
  Marianne Faithfull – Broken English (1979)
  Emerson Lake & Palmer – Pictures at an Exhibition (1973)
  Phoenix (fd Argent) – Henrit Rodford Verity (1976)
  Mary Travers – Mary (1971)
  Danielsson & Pekkanini – Lous-Marie (1983)
  The Primitives – Lovely (1988)
  Echo and the Bunnymen – Heaven up Here (1981)

  Herrejävlar vilken blandning.
  Mest nöjd med Stomu Yamash’ta:
  http://www.youtube.com/watch?v=nBllfpgQZ00

 507. H skriver:

  Jag är i Göteborg, vi hörs på måndag.

 508. Bullis skriver:

  Åh bokmässan. Hälsa alla finingar.

 509. Bullis skriver:

  Marianne Faithful, Broken English. Vilket fulländat namn på en person och en skiva. Särskilt i kombination så vackert.

 510. TP skriver:

  Höstgryning känns som en motsägelse. En vacker kontradiktion?

  Kilos KA-artikel är ingen rolig läsning.

 511. Conny skriver:

  Min chrome-läsare har gått sönder. Varje gång jag kommer till en större sida går det inte att scrolla. Någon som vet vad som är fel?

 512. kilo skriver:

  Håkan Mild?

 513. kilo skriver:

  TP, poesi!
  Bullis, eller hur! Jättefin intervju av Ryan Adams:
  http://www.blackbookmag.com/music/ryan-adams-marianne-faithfull-1.28154

 514. En vän i Köpenhamn skriver:

  Radar Bros. – The Singing Hatchet

 515. Bullis skriver:

  Hon är ju så snygg också, Kilo! Jag tror jag dör.

 516. Anonym skriver:

  Bullis,,, vad hade du trott? Att en ful kvinnlig artist skulle överleva?

 517. Bullis skriver:

  Men jösses. Måste det alltid vara feminism för att jag skriver nåt. Jag kanske bara tyckte hon var alldeles särskilt jäkla snygg.

 518. En vän i Köpenhamn skriver:

  Villeneuve – så bra, så bra!!

  men från Frankrike ju, så ingen har väl hort talas om höjdaren uppe i nord?

  tags
  liz green nili ozark henry electronic indie love song noise pop post pop shoegaze Paris
  + lite twin peaks

  http://villeneuve.bandcamp.com/album/dry-marks-of-memory

 519. kilo skriver:

  På alla sätt!

 520. kilo skriver:

  @bullis

 521. kilo skriver:

  Eterkropp, vad bra de var ikväll! Mer driv i låtarna än tidigare, hårdare, monotonare. Nu också med blås!

 522. matti skriver:

  ”The taliban is the worst. Great heroin though.”

 523. Bob Dylan skriver:

  När ni ändå varit inne på bra artiklar, tycker jag att Lokko är jävligt skarp här (ifall ni missat): http://debatt.svt.se/2012/09/27/kulturvansterns-arbete-ar-moral-i-sin-renaste-form/

 524. matti skriver:

  Ja, jättebra.

 525. Bullis skriver:

  Nu vet man att H har ett ihållande bokmässesus i skallen som han tror att han aldrig ska bli av med. Kanske även att han är lite bakis.

 526. Bullis skriver:

  Har börjat läsa Martin Gelins Den amerikanska högern. Det är som att sätta sig i huvudet på folk som tycker att fattiga är hundar och att följa deras tankemönster. Läbbigt. Och än har jag inte ens kommit till moralkonservatismen. Gelin är en mästare på politiskt reportage.

 527. Bullis skriver:

  Med fattiga menas här människor som är så pass utslagna att de sitter och skakar på crystal meth i trailerparks eller kåkstäder. Byter ut matkupongerna de får på socialkontoret mot droger i närmsta langarbil.

  ”Kriget mot fattigdomens fel!” säger gräsrötterna i Tea Partyt och skyller alltihop på matkupongerna.

 528. H skriver:

  Så här känner jag mig, en av mitt livs konstant återkommande låtar:

  http://www.youtube.com/watch?v=HSXmWpHdQkw

 529. H skriver:

  I morse trodde jag för ett ögonblick, såg alltså reklamen i tunnelbanan, att Peter LeMarcs nya skiva hette Svag idiot i skymning. Blev rätt imponerad av den titeln. Men sen såg jag att så hette den inte alls.

 530. matti skriver:

  Svag idiot i skymning. Enorm skivtitel.

 531. skräddarn skriver:

  Svag idiot i tunnelbrand

 532. KBoi skriver:

  Jag hatar Peter Lemarc. Varför bryr sig någon om honom alls? Pascals cover är bra, men han är en sån jävulsk sopa.

 533. Bullis skriver:

  Jag fascineras av Peter Lemarcs scenskräck. Jag tycker han är svincool som är artist ändå. Samt, när jag var mindre var ”Du och jag mot världen” min bild av kärlek. Sen dess har jag blivit mycket mindre diskbänksrealistisk.

 534. KBoi skriver:

  Ja, och han är mediaskygg också. Så mediaskygg att han genomlider stora intervjun i Filter, Sonic och nu senast i DN för att tala om sin mediaskygghet, sin vänskap med Lennart Persson och sin sjukdom. Stackarn.

 535. matti skriver:

  Jag har inte en enda formulerad åsikt om honom. En vit fläck. Rätt skönt ändå.

 536. H skriver:

  Samma här. Därför blev jag positivt överraskad när jag trodde att han var en artist som kunde ge sin nya skiva titeln Svag idiot i skymning. Men så var det alltså inte.

 537. KBoi skriver:

  Det som irriterar mig är att han gör anspråk på så mycket, men håller så tunt. Och att han blir uppskriven för det, som en sorts lättrockpoet för vuxna som är skriver så himla bra texter. Man nämnner honom i samma andetag som vad vet jag, Neil Young och Bob Dylan, när det är närmare till Tomas Ledin och Niklas Strömstedt. Och så såg jag i en intervju hur han konstaterade att visst, han är inte så kreddig för att han sjunger om svåra, mjuka saker som kreddpellarna inte kan hantera. Han kan inte ta in att folk kanske tycker att han är dålig.

 538. TP skriver:

  Idag gick jag ned på stan som en vanlig man och fick till min lyckliga förskräckelse besked om att Nina Björks bok är slutsåld! Nytryck pågår. Har vi ett uppror på gång?

 539. Bob Dylan skriver:

  LeMarc har ändå skrivit en låt där han ber en att komma och ”klappa hans kanin”, och för den udda sexreferensen kan han få en uppskattande golfapplåd.

  I övrigt håller jag med KBoi.

 540. Kricke skriver:

  Peter Lamarck? Oh, hans texter om evolutionsläran är härliga.

 541. Benny skriver:

  Ni är så fruktansvärt roliga att jag just skrattade högt på en uppsatsventilering. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 542. Bullis skriver:

  Alltså shit vad kul!

  http://nyheter24.se/noje/kronika/727137-quetzala-blanco-sa-raggar-du-upp-en-player

  ”6. Om han inte hör av sig? Hör inte av dig. Tycker du att det är jobbigt? Tänk på Yoko Ono som körde the silent treatment på John Lennon i 18 fucking månader. En otrolig inspirationskälla för kvinnor i alla åldrar.”

 543. Bullis skriver:

  ”Män älskar gråmelerat, vita strumpor, läppglans, hästsvans, pizza, fotboll, att sova, att komma, solbränna, när man är kåt, villig och odramatisk (men lite drama vill män ha men de måste förtjäna det) samt att vakna och så ligger man bredvid helt pigg och nyduschad och sminkad som en transa med en rykande kopp kaffe i knäet.”

  HAHAHA!

 544. KBoi skriver:

  Bullis – Quetzala glömde rock. Män älskar rock också. Och jazzflöjt.

 545. Bullis skriver:

  Ja, det gjorde hon. Konstigt. Hon är ju värsta musiknörden. Men jag tror inte att hon dejtar musiknördar å andra sidan.

 546. Bullis skriver:

  Vad fan är jazzflöjt?

 547. Bullis skriver:

  Åh usch.

 548. Anonym skriver:

  Försökte lyssna fördomsfritt på de två senaste singlarna, de här som jag antar är med på nya skivan och det var fan asjobbigt. Han verkar tillhöra alla de här som Eldkvarn och Lundell får sägas vara ansvariga för: de som har Ett läge, En låt , En röst och En text. Det är musik helt fri från utveckling eller utlevelse, däremot proppfull med inlevelse och är därmed därmed reaktionär. (För övrigt hör inte Eldkvarn dit, riktigt, de är bara inte så bra.)

  Kboi skriver Niklas Strömstedt och Tomas Ledin. Det är en korrekt spaning såvitt jag kan bedöma.

 549. matti skriver:

  jazzflöjt är chef.

 550. Kricke skriver:

  Det är för att Jethro Tull var din största inspiration under Cosy Den-sessionerna.

 551. skräddarn skriver:

  jethro tull betyder jazzflöjt på engelska.

 552. Bullis skriver:

  Usch killar.

 553. Bullis skriver:

  Tror jag kör the silent treatment på er. Hejdå.

 554. KBoi skriver:

  BULLIS: VI HÖRS OM ARTON MÅNADER OK KBOI

 555. skräddarn skriver:

  nej! det finns hur mycket nice JIZZFLUTE som helst

  http://www.youtube.com/watch?v=RuTXwv8yofM&feature=player_detailpage

 556. matti skriver:

  Alltså, jag har utvecklat en soft spot för Tull på senare tid. Vet inte om jag gillar det. Soft spotten. Jethro Tull gillar jag, uppenbarligen.

  Förresten, det kryllar av jazzflöjt på Ditt hjärta är en stjärna.

 557. KBoi skriver:

  HEY AQUALUNG!

 558. KBoi skriver:

  Jethro Tull är fan stört dåligt. De ser ut som Liljeholmsrocken.

 559. KBoi skriver:

  Nästan lika illa som LeMarcs två senaste singeltitlar ”Gråta som en karl” och ”En sång som ingen radio spelar”. Japp, tack för det.

 560. KBoi skriver:

  Tacka vet jag det här, tack H för tipset.

  http://open.spotify.com/track/3aYiu7Yl5UHSPb6IcuHOzd

 561. KBoi skriver:

  För övrigt har LeMarc snott melodin i ”En sång som ingen radio spelar” från den här:

  http://www.youtube.com/watch?v=E7dm4kDCTcQ

 562. H skriver:

  Att jag skulle dra igång LeMarc-snacket, det hade jag aldrig trott.

  Mr. Airplane Man, älskar. Jethro Tull, aldrig hört.

 563. skräddarn skriver:

  ändå lite mäktigt med Iommi på gitarr där i r’n’r circus.
  annars är ju jethro tull bara ett sånt där band man alltid skämtat om men aldrig lyssnat på. rätt muppigt förhållningssätt egentligen.

 564. TP skriver:

  När ni ändå gör en djupdykning. Den här kom med bröstmjölken, eller möjligtvis mellanölen. Trodde det var en massa jzzfljt, men det vete tusan det. Jo en basflöjt er’e nog. Jazzoboe också OCH MELLOTRON.

  http://www.youtube.com/watch?v=mawTCv4BvGY

  En massa fin konst får ni på köpet också.

  Förresten, var har ni gömt mellotronen?

 565. stalle skriver:

  sitter just nu och tar mig på mellotronen. myyyyyz.

 566. TP skriver:

  Hehe, glöm inte att spinna också! Ingår i konceptet, liksom.

 567. fläskkotlettmannen skriver:

  TV-hösten har börjat! Whoiiiiiiiiiiiii!!!!

  Dexter: Kan verkligen bli nåt den här säsongen.
  Homeland: Är redan nåt.
  SoA: just nu bättre än nånsin
  The Thick of It: Som vanligt bäst
  The Office: Skönt att det är sista säsongen, det är över.
  Big Bang Theory: Som vanligt. Dvs, roligt, men som vanligt.
  Revolution: Hmmm. som Falling Skies utan rymdisar, vilket är sämre. Som Firefly utan rymdisar, vilket självklart är sämre. Ändå, ger det några avsnitt till.
  Vegas: Ni tror det är nåt, men det är inte det, tror jag.

  Ja, det var det såhär långt. Inte sett The Mindy Project ännu. Två veckor till The Walking Dead börjar. England har jag inte riktigt kommit igång med och australienska Puberty Blues sprang ifrån mig. Men jag hinner nog i kapp.

  Annars ser jag om Sopranos och Hill Street Blues. Och BSG pockar på.

 568. Conny skriver:

  Jazzflöjt är ett hemskt äckligt ord. För tankarna till nån slags blek sladdrig gurka. Fattar att Bullis inte går igång på att ni diskuterar den.

 569. matti skriver:

  Anchorman är en fantastisk film, det var så jag menade. Plus grymt instrument i jazzkontext. och på Ditt hjärta.

 570. hjon skriver:

  kilo: Danielsson och Pekkanini kan nog hamna i blåsväder nu eftersom de försöker fylla en rasistisk stereotyp med nytt innehåll?

  Jazzflöjt = vinballe?

 571. hjon skriver:

  I’m as empty as a fart.

 572. Conny skriver:

  Nästa liv vill jag leva klonad i 3 ex. En av mig går i kloster och avskärmar sig från allt. En är hemmapappa hela barnens uppväxt och masserar lycklig fru. En spelar rock med matti 365 dagar om året, 30 år på turné med sprit hela tiden utan uppehåll.

 573. Benny skriver:

  Vem utav dom ska skriva i gästboken då? Jag föreslår munken.

 574. Bullis skriver:

  Funderar på att köra the silent treatment på hela samhällsdebatten!

 575. H skriver:

  Tack, lyssnar på den till jobbandet nu. Tippar på tema: slir. Sen är det så kul att Third Uncle låter som Wipers, tycker jag, men vad är det, tio år före.

  Mina tre liv ska jag pytsa ut på olika språk, tror jag. Om svenska fortfarande är mitt modersmål kan person 1 lära sig engelska, tyska, franska; person 2 spanska, portugisiska, italienska; person 3 kinesiska, ryska, arabiska. Då kan jag fortfarande inte läsa Hrabal på originalspråk, men det får vara okej. Och jag vet att det finns folk som kan fler än tre språk, men inte mina trelivare inte. Alla kan få dricka sprit och skaffa barn om de vill. Jag tror inte på att avskärma sig från allt. Verkar värdelöst.

 576. H skriver:

  Fast polska, vem ska lära sig det? Kan man tänka att de här tre har såna språkhuvuden att de lika gärna kan lära sig fyra språk?

 577. KBoi skriver:

  Om jag hade tre personligheter skulle en lära sig trummor svinbra, en gitarr och en bas. Sen skulle de bilda ett band tillsammans och byta instrument med varandra.

 578. Conny skriver:

  KBoi: Du vill bli Prince!

 579. Conny skriver:

  Nej, du vill bli Salem Al Fakir!

 580. KBoi skriver:

  Förlåt, då vill jag bli tre fyllon som startar ett punkband.

 581. Conny skriver:

  Denna debattartikel:

  http://debatt.svt.se/2012/09/27/bildning-ar-ett-borgerligt-pafund/

  kommenterades på följande sätt av en kompis till mig:

  ”GG har visst inte alla böcker i hyllan”.

  Benny, H, kommentarer!

 582. Conny skriver:

  (Min kompis är arbetarson och… väldigt bildad. Han äger det absolut skarpaste intellekt jag mött irl.).

 583. H skriver:

  Jag tänkte Rush när jag läste KBois vision.

  SVT Debatt har alltså publicerat en artikel om GG Allin? Ska klicka upp artikeln nu.

 584. Benny skriver:

  H: tror att person 3 blir diplomat. Måste dessutom vara språkgeni. Hade inget tema, men såhär i efterhand anar jag en freudiansk tråd av jobbiga fadersgestalter.

 585. H skriver:

  Jag försökte alltså inte vara rolig. GG för mig är alltid GG Allin. Men Greider alltså. Jag sitter på tunnelbanan och kan inte skriva nåt längre, men jag tycker Connys kompis sammanfattade läget rätt bra. Snurrig artikel.

 586. H skriver:

  Benny: måste de försörja sig också? Jag hade tänkt att kunskaperna uteslutande skulle ägnas åt att tillgodogöra sig skönlitteratur. Kanske filosofi om de har fallenhet för det. Riktiga skönandar ska de vara i alla fall.

 587. Benny skriver:

  FRÅN OCH MED NU SLUTAR JAG MED NOLLMARKERAT SUBJEKT OK BENNY

  GG för mig betyder att man förlorat en Starcraft-match på vahetere Dreamhack.

  Diplomat är bara ett ord för fas 3 med annan klasstillhörighet.

 588. Benny skriver:

  Men alltså hur skriver jag idag? Så en arselhåla.

 589. Benny skriver:

  Göran Greider är och förblir en rättshaverist. Avslutar en artikel på latin, där han knackar bildningsideal. Stryk ska han ha.

 590. Bullis skriver:

  Om jag fick välja tre parallella liv skulle jag välja: Att vara brittisk kolumnist i typ The Guardian med obegränsat klädkonto och en rasande smart och slarvig man som spelade rock.

  Oj det blev bara ett liv.

 591. Benny skriver:

  Hahahaha, Bullis forever.

 592. matti skriver:

  jag skulle vara en som spelade trumma, en gitarr och en bas samt kunde ryta. vi sulle göra en asgrym låt, sen skulle vi bara bli sämre för att sedan gå skilda vägar, men växa i somligas ögon och bli ett skämt i andras. låten skulle heta we are the roadcrew.

 593. matti skriver:

  Jag tyckte Greiders text var bra. Förstod bara inte det där med hunden. Men jag är rätt obildad iofs.

 594. Conny skriver:

  Jag tror mig förstå vart Greider vill komma. Och anar vissa poänger i det. Men maken till slarvigt tänkt och skriven artikel har jag inte sett sen Per Ahlmarks dagar.

 595. Conny skriver:

  Bullis: Hahahahaha!

 596. matti skriver:

  ” sen Per Ahlmarks dagar”!

  Hahahahahahaha!! Jag förstår hur du menar också. Liksom skrivet på fyllan, fast nyktert.

  Greiders problem är bildningskomplexet och my god, vad jag kan spegla mig i det. Gör inte honom bättre, och definitivt inte mig (och inga jämförelser i övrigt), men igenkänningsfaktorn är stor i det avseendet. Typ överskuggande, är jag rädd.

 597. H skriver:

  Jag hade hållt med honom om han inte haft så uppåt väggarna fel i nästan varenda enskild mening. Jag återkommer ikväll, när jag sitter vid en dator. Har även tre procent batteri på telefonen, så bye bye.

 598. Stulet skriver:

  Jag gick igenom det politiska läget i Jokkmokk och kom in på Framtid i Jokkmokks facebooksida. Ett parti som har röstats in och driver samhället tillsammans med Socialdemokraterna. Under en bild på en IKEA-katalog från 2008 hade partiordföranden skrivit det här:

  ”Ibland så hinner jag inte tycka som de som bestämmer hur man ska tycka. När IKEA nu har fått på huvudet för att man tagit bort kvinnor ur sin katalog som de har för Saudiarabien, så var inte min reaktion som Sveriges församlade samveten tyc
  ker. Alltså att Ikea sviker sina ideal och allt och alla.
  Min första tanke var att Ikea visar hur det fungerar i Saudiarabien och vilka villkor som gäller för affärer i det landet. En tuff diktatur, där kvinnor baserat på någon grumlig människosyn inte just har några rättigheter. Och där är det ju fritt för alla att ha en åsikt om vad den människosynen grundar sig på. Saudiarabien tillät för övrigt i somras för första gången en kvinna att delta i OS.
  Så det bara slog mig. Är världen så enkel så att vi kan överföra det svenska världssamvetet på allt som händer runtom jorden. Och sen de hiskeliga förövarna – i det här fallet IKEA- ha fått be om ursäkt och säga hur galet de gjort till svenska medier är allt bra.
  Tja, jag är nog lite skeptisk.

  Roland Boman i Framtiden.”

  Alltså. Vad är det för slags politik egentligen?

 599. stalle skriver:

  nämen, lite jan myrdal på det här nu då?

 600. matti skriver:

  Läste Greider i telefonen . Kanske inte uppfattade allt, men nån får gärna förklara vad som är fel. Jag är uppriktigt intresserad. Kan dra vad jag läste lite senare, för det verkar ju inte varit samma. Som vanligt.

 601. Stulet skriver:

  Nu får ni svara. Vad är det där för slags politik? Är det missnöjespolitikens ansikte?

 602. Benny skriver:

  Ledsen Stul, Loh-dn.

 603. matti skriver:

  Stålet: Jag förstår inte vad han skriver riktigt, han kan ju inte svenska. Vad är det han vill? Menar han att Ikea borde stått på sig? Eller inte gjort affärer med Saudiarabien? Alltså, jag verkar ha gegga i huvet i dag.

 604. H skriver:

  Göran Greider bygger hela sin text på någon sorts väderkvarnsdefinition av bildningsbegreppet som jag inte ens tror att den mest surmagade, dumkonservative stofil skulle kunna skriva under på. Jag läste Barbro Hedvalls artikel för att se om han i alla fall var rättmätigt förbannad, men den var rätt harmlös. Snarlik en artikel i samma ämne som Bengt Göransson skrev i HD (tror jag) för kanske något halvår sedan, fast Bengt Göranssons var bättre. Att Göran Greider hade haft en poäng om han hade skrivit en helt annan artikel istället för den artikel han skrivit, det är inget vidare försvar i mina ögon.

  ”Själva ordet bildning har en outplånlig smak av artonhundratal, av det bildade borgarskapets ideal.”

  Va?

  ”Bildning var en gång och är fortfarande i huvudsak till för att skilja ut den bildade från den obildade – från andra klasser, både uppåt och nedåt.”

  Om vi tänker oss att texten faktiskt är skriven på fyllan kan den här märkliga meningen få passera, men bara då.

  ”Alla bourdieuska kultursociologer skulle nog hålla med mig här.”

  Väldigt märkligt argument. Och frånsett det så tror jag att kultursociologerna är jättebildade. Säkert disputerade också. Och Bourdieu, han var störtbildad, och professor vid ett franskt prestigeuniversitet.

  ”Begreppet bildning har återvänt i en tid då medelklassen som aldrig förr hamnat i politikens och debattens centrum.”

  I en tid då vänstern övergivit folkbildningsidealet och högern övergivit det klassiska bildningsidealet, ja.

  ”Begreppet bildning tillåter inte konflikter och maktperspektiv.”

  VAAAAAAAAAAAAAAAAAA???????

  ”Bildning är statiska faktakunskaper, bortom all allvarlig diskussion, eller belevade referenser att markera status med.”

  VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA????????????????????????

  ”Är det en slump att kulturpolitikens klassiska mål om att bekämpa kommersialismens skadeverkningar inom kulturen försvinner under samma era som bildningsbegreppet får en renässans? Nej.”

  Här blandar Greider ihop orsak och verkan, och det är ändå en snäll tolkning. Önskar att han kunde förklarat vad han egentligen menar med bildningsbegreppets renässans. Att Hedvall skrivit en text på SVT Debatt om att hon saknar politiker med ett genuint intresse för litteratur, konst, kultur?

  ”Tala om bildning – så slipper man tala om marknadens skadliga effekter.”

  VAAAAAAAAAAAA?????

  ”Därför är det uppfriskande att den nya litteraturutredningen tydligen verkar snudda vid frågor om makt- och ägarkoncentration inom medie- och bokmarknad! Sådant brukar inte bildade människor vilja tala om.”

  Men vänta, alldeles nyss ville ju inte de bildade tala om marknadens skadliga effekter? Dessutom citerar Göran Greider det tidigare kulturpolitiska målet fel. Kulturpolitiken ska motverka kommersialismens negativa verkningar, lyder formuleringen. Och det är inte samma sak.

  ”Mycket i bildningen handlar om direkt mörkläggning. Det är således meningen att vi ska älska Sokrates, men helst inte nämna att han var motståndare till demokrati (det var därför han avrättades) och vi ska läsa Iliaden, men gärna glömma att slavar är av noll värde i dessa sånger.”

  VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?????????????????????????????????????? Det här är det stolligaste i hela texten.

  ”Jag ogillar Sokrates, det är därför jag läser om honom. Homeros kan äckla mig, därför bör han läsas.”

  Jesus wept.

  ”Målet för den bildade människan tycks oftast vara den stabila personligheten, ja den balanserade människan – medan den upprörda eller engagerade människan eller den av vrede eller vanmakt sönderslitna människan är hemlös i bildningens idealvärld. Kryper inte ordet bildning därmed fram ur den nedärvda och ödesdigra uppdelningen mellan förnuft och känsla, mellan natur och kultur, mellan praktik och teori? Jo.”

  Här är Göran Greider ute och slirar så jag undrar om han ens själv förstår vad han försöker säga. Efter passagen om att bildning handlar om mörkläggning har jag tappat så mycket förtroende för hela hans framställning att jag inte ens ids försöka. På något sätt känns det talande att Greider tycker sig behöva skriva ut svaret på sina retoriska frågor.

  ”Bildning är kodat som manligt, som behärskat. Som makt.”

  Det är ändå lite rart att han försöker plocka en feministisk poäng.

  ”Det är vuxet: Det vill ta bort barndomen ur oss. Jag har träffat otaliga människor som läst enorma mängder litteratur men som saknar den där konserverande bildningsbalansen.”

  Skruva ner retoriken nu då!

  ”Begreppet bildning drar slutligen också upp synnerligen tråkiga skiljelinjer mellan människa och djur. Men jag menar ju att min hund är oerhört kunnig och kan lösa problem som jag inte ens förstår finns.”

  Men vad fan???

  ”Bildning? Nej. Nyfikenhet och kritiskt tänkande? Ja!”

  Går det att bli bildad utan att vara nyfiken? Förutsätter inte bildning kritiskt tänkande? Kritiskt tänkande utan bildning däremot – konspirationsteorier, Axpixlat, vanmakt …

  Att Göran Greider inte ens vill låtsas om hur viktigt bildningsidealet har varit för arbetarrörelsen. Är det nyfikenhet och lek som har möjliggjort klassresor och social rörlighet under 1900-talet? Jag tycker att han är en idiot när han skriver den här texten.

  Obligatorisk grundskola.
  Avgiftsfri universitetsutbildning.
  Folkbibliotek och skolbibliotek.

 605. Benny skriver:

  I Sönnsvall betyder gegga kopulera, basåru vete, Matte.

 606. H skriver:

  Det är bildning det, Benny.

 607. Stulet skriver:

  Matti: Jag förstår inte heller. Jag var tvungen att kommentera: ”Exakt VAD menar du med det här? Om du talar klarspråk. Tycker du att IKEA är hiskeliga förövare eller säger du det med en sarkastisk underton? Vilken ände tycker du att man ska börja i? Vem är det som ”bestämmer hur man ska tycka”? Vilka är dom? Jag tycker det är enormt luddigt formulerat. Vilka är det som tycker att ”allt är bra” nu?”

  Förstår inte varför jag lägger mig i och diskuterar så mycket saker nu för tiden. Men det började i samband med att jag slutade med en annan grej. Heroinet.

 608. skräddarn skriver:

  den är ju grym den här låten, men den låter exakt som en annan. kan inte komma på vilken bara

  http://www.youtube.com/watch?v=Hy9W_mrY_Vk&feature=player_detailpage

 609. stalle skriver:

  det tar tydligen ett år att photoshoppa så här uselt. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15539732.ab

 610. matti skriver:

  Hahahahaha! (igen)

  Ok, nu förstår jag, H. Ja, jag håller såklart med dig.

  ”Målet för den bildade människan tycks oftast vara den stabila personligheten, ja den balanserade människan – medan den upprörda eller engagerade människan eller den av vrede eller vanmakt sönderslitna människan är hemlös i bildningens idealvärld.”

  Här snuddar han dock vid något, men bara snuddar. Han tror han skriver om den nya fattigdomen, men han skriver om de som röstar på Sverigedemokraterna.

  Felet, det stora övergripande problemet med texten, är att han förväxlar ordet Bildning med något annat, men vad? Kapitalismen, kanske?

  Minns en gång för hundra miljoner år sedan när Lars Aldman skulle recensera U2s The Unforgettable Fire i Bommen (han gillade den, jag med), men han hade missuppfattat titeln, och trodde den hette The Unforgettable Five, och byggde hela sitt resonemang kring denna titel. Och det blev ju konstigt. Lite så gör Greider här, tycker jag. Själva premissen är fel. Fel ord han skriver kring.

 611. stalle skriver:

  första ögonkastet säger : bra lista mattiiiii. på torsdag börjar jag jobba igen, då ska jag göra en åsså.

 612. stalle skriver:

  min dröm förra natten: fick vapnets nya av hanet när han skulle byta buss. alla låtar var kex och jag hade ingen kexspelare med nig på bussen. dessutom var jag så hungrig att jag åt upp låtarna, en efter en.

 613. matti skriver:

  Fö, i boken Norrland av Po Tidholm har ha med en krönika (skriven för Hälsingetidningarna) efter SDs framgångar i valet, där han är helt rasande och helt suverän. Varför ska vi respektera idioter och stå upp för idiotiska åsikters skull hela tiden? Vad är grejen med yttrandefrihetens suveränitet och blablabla? Ja, det fattar jag ju förstås, men varför handlar det så sällan om något bra nuförtiden? Varför får man inte vara arg på dem?

  Läste i Expressen i går att kometen är på väg. Äntligen.

 614. matti skriver:

  Åh, Stalles dröm var den bästa drömmen. Nytt med Vapnet. Och kex.

 615. Stulet skriver:

  Skräddarn: Ja, den var bra.

 616. H skriver:

  Matti, ja det där Unforgettable Five-missförståndet (hahahaha!) var nog en rätt bra jämförelse. Hade Greider haft rätt i det han påstod hade jag hållit med honom. Han ogillar självgoda kälkborgare, och vem gör inte det. Men det hade han behövt skriva en annan artikel om i ett annat sammanhang.

 617. Bullis skriver:

  Han i Jokkmokk går till storms mot hela PK-tjofräset. Det är exakt så luddigt dom rullar när dom gör det.

 618. Bullis skriver:

  Lätt för Greider att vara bildad, tänker jag. Han läser skitsnabbt, alltså på allvar, snabbt nästan som stålmannen. Det går typ ut på att man läser sidorna i en bok från mitten och ut. Han förklarade hur det går till en gång.

 619. Bullis skriver:

  Förlåt mina IQ-befriade kommentarer. Jag är tröttast i kommun.

 620. Conny skriver:

  Jag gillar Greider privat. Han har bott granne med mig i 10 år, och det var guld att se honom sitta och läsa tidningar på tantfiket tillsammans med hans goth-tonårsdotter för fem år sedan. Vi har hejat sen -86, men aldrig pratat.

  Men tyvärr gör ju ingenting av det den här artkeln skarpare…

  Jag tror han blandar ihop begreppet bildning med begreppet akademiker. Han har säkert massa personliga erfarenheter av att bli dissad av intellektuella stockholms-snobbar från universitets-världen som är ironiska och slängda i käften och får honom att känna sig bonnig och dum.

  Men tyvärr gör ju heller ingenting av det den här artikeln skarpare.

  Passagen med Sokrates och Homeros ger en närmast surrealistisk läsupplevelse.

 621. Conny skriver:

  IKEA-gate: Det är som i debatterna om Tintin och Wirsén. Man är vit och gynnad. Man vill inte vara rasist. Men så säger en kille från Afrika eller Saudiarabien något dumt. Då försöker svensken se den andres perspektiv. Och då har man blivit rasist på riktigt. För att man inte tar sin opponent på riktigt allvar, utan ser på denne som en slags lägre stående. Det är bättre att stå för sin åsikt i alla läger.

 622. matti skriver:

  Läste precis alla inlägg i en annan tråd. Det tog två timmar men jag hittade vad jag tror är vår allra första C-60: http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/6jg4MgWgGyuDbUXoHZN2R0

 623. Conny skriver:

  Och, matti, det här med Greiders bildningskomplex:

  ”Målet för den bildade människan tycks oftast vara den stabila personligheten, ja den balanserade människan – medan den upprörda eller engagerade människan eller den av vrede eller vanmakt sönderslitna människan är hemlös i bildningens idealvärld.”

  håller med om att det är sympatiskt på något sätt, fastän han är ute och cyklar i buskaget.

  Them Bellyful But We’re Hungry, typ.

  Men det borde kanske formulerats så här:

  ”Målet för somliga akademiker i karriären tycks oftast vara den stabila personligheten, ja den balanserade människan – medan den upprörda eller engagerade människan eller den av vrede eller vanmakt sönderslitna människan är hemlös i de här akademikerns idealvärld.”

  Jag hörde en del sånt tugg när jag läste filosofi. Träffade en människa där som på fullt allvar menade att känslor, det är det som tar vid där förnuftet och argumenten tar slut. En av de mest otäcka möten med en människa jag haft. Som att man skulle kunna tänka objektivt utan känslor inblandade! Eller känna utan att tänka. En pervers idé. En rent fascistisk idé. Bra och dåliga människor. Övermänniskor och undermänniskor. Väldigt klassiskt manligt tankesätt också. Osexigt. Nedvärderande av annan erfarenhet. Greider’s hund, t.ex.

  Det är så jag tror att han menar, och som jag lite håller med om också.

 624. Conny skriver:

  Mitt Oktober. Förmodligen mitt minst engagerade blandband hittills. Har inte ens hunnit lyssna på annan musik än den jag själv håller på med den här månaden.

  Tema? Nä. Jo. Var inte ett arschle, är temat.

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/3qgadExYFnMkdFICj6lvbv

  Vill poängtera tre saker: The Sleeper är en av John Cales 10 bästa inspelningar, även Velvet inräknade. Karin Wistrand sjunger fantastiskt där. Ha tålamod med Grundstuck, det är efter två minuter den blir fantastisk.

 625. Conny skriver:

  C-60:na! Haha! Ja, det är exakt 2 år sedan. Jämför man med mitt senaste så är utvecklingen obefintlig. Men åtminstone har jag aldrig använt samma låt på 2 C-60. Jo, okej då, kanske någon bad brains-låt då!

 626. Conny skriver:

  *Greider’s hunds

  Nä, nu måste jag sova.

 627. KBoi skriver:

  Matti – Ang. Po Tidholm, jag har inte läst den där artikeln du pratar om, men jag gillar det tankesättet. Vad många ofta glömmer när de pratar om yttrandefrihet är att grunden är ett säkerställande av ett fritt meningsutbyte och en allsidig upplysning (som det står i grundlagen). Var passar t.ex. SD:s dumskallebudgetar in i det, att man kan spara 11 miljarder i sekunden på att stoppa anhöriginvandring? Visst, fritt meningsutbyte, men frågan är om det ens är något man kan ha en uppfattning om när det är så förbannat korkat. Jag säger nu inte att man ska förbjuda såna saker, men man bör ha grunden för hela grejen i åtanke.

 628. KBoi skriver:

  Nu ska jag för övrigt läsa arkivlagen. Nog om mig.

 629. Benny skriver:

  Jag vill återkomma till det här med bildningskomplex, ett inte alltför ovanligt ämne bland gästbokare. Gällande Greiders text ’snuddas det vid’ och framhålls ’som sympatiskt på något sätt’. Jag har aldrig riktigt förstått det där. Som Klungans Mikal brukar säga – låt mig utveckla detta resonemang.

  Folk kan olika grejer som har olika social status. Det är ju ett rätt öppet mål, det är förutsättningarna för fenomenet bildningskomplex. Bildningskomplex har dessutom också riktning, en riktning som oftast porträtteras som ’nerifrån och upp’: Inte heller det särskilt konstigt, det följer liksom en gängse kritisk diskurs.

  Fråga: Vad är skillnaden i detta bildningskomplex som det flaggas med, mellan att typ inte kunna modus ponens och Hegel, eller att kunna alla mellansvenska punkband under 80-talet? Ska bildning av teoretiskt slag trumfa bildning av kulturellt slag (undviker termen ’kapital’, tills jag dör)? Med allt vad historia beträffar, tycks väl inte det vara fallet, sett till exempelvis klassbegrepp eller vad elit stoltserar med. Eller? Vilken riktning har i så fall Greiders bildningskomplex, i hans fullkomligt förtappade mummel? Kan det inte bara vara så att han (just då) är en jävla fjant som vill göra sig viktig, precis som folk gement ibland känner ett behov av?

  Jag ska dra fyra exempel på min egen relation till bildningskomplex:

  1. Undertecknad lägger ner flera dagars arbete på något så idiotiskt som en 1000-lista, trots att undertecknad (just då) hatar både listor och det otillräckliga spotify, för att impa på långa och korta gubbar.

  2. Undertecknad blir på rikt impad när gästboksfigur reciterar HELA Darkwing Duck-låten på en bilresa mellan två huvudstäder. Tycker att dennes hjärna är ett enigma, önskar kunna funka mer så.

  3. Gästboksdiskussion ballar ur i matkrig, när ena ringhörnan kritiserar sättet att argumentera. Kritiken handlar främst om att argumentationen inte är saklig och bygger på fakta utan på känslor och anekdoter. Det rings mellan gästbokare och det behövs fredsöl inom kort. Kontentan blir att skavet bl.a. beror på bildningskomplex. Vissa gästbokare försöker resten av livet att bo under en sten.

  4. Undertecknad drar salt vitsue som bygger på liknelse mellan homosexuella och historiskt ansatt etnisk grupp. Annan gästbokare följer upp vitsuen med ett abstrakt resonemang värdigt minst fem avhandlingar och en professur. Gästbokaren gillar gränsdragningen mellan bildade och obildade, och menar att den skiljer oss åt.

 630. Benny skriver:

  Snarkiv-lagen.

 631. Benny skriver:

  Jag förde en gång ett resonemang om det här med desinformation vid Kbois köksbord när han utfodrade mig. Jag vet inte om jag orkar plöja det också just nu. Lär väl bli i eftermiddag det.

 632. Conny skriver:

  I mina öron låter låten ”For your pleasure” som att den kunnat vara med på någon av BQs senaste/sista skivor. Men det är väl bara jag…

 633. Conny skriver:

  Benny: Jag håller inte med Greider. Försöker bara förstå honom.

  När tandläkaren (t.ex) gräver i min mun, och pratar om mina tänder på ett fackspråk det är meningen att jag inte ska begripa, då kan jag erfara greidersk väderkvarns-ilska.

  Att visst folk på alla institutioner på universitetet dunkar sig själva i ryggen och tycker sig pyssla med den högsta vetenskapen, ser jag också som ett problem.

  Det betyder naturligtvis inte att jag skulle vara emot eller tycka illa om bildning. Bildning är kung.

  Jag tycker illa om när bildade människor missbrukar sin status och sätter sig på höga hästar.

 634. H skriver:

  Jag tror inte att Göran Greider skriver om bildningskomplex. Jag tror det är projektion att ni tror att han gör det, för att det ligger nära till hands. Jag tror att jag i alla fall i stort håller med Benny om att bildningskomplex lika gärna kan handla om tyska idealister som om amerikansk väggnoise. Men det finns ett maktperspektiv på det också, förstås. Sen vill jag mena att bildning har ett annat och djupare värde än koketteri och markering av social status, som jag tycker det är jättesorgligt att Greider inte vill låtsas om. Det om något är väl ett medelklassperspektiv på bildning? Ja. (förlåt, testade Greiders grepp att svara på retoriska frågor, det kändes jättelöjligt ska ni veta)

  Lite apropå bildningskomplex kanske. I morse recenserade Niklas Wahllöf nya Woods i DN. Någon av er har säkert hejat på honom sen -87, men jag tycker han är sämst på DN, minst. I alla fall konstaterar han att hajpen är över för Woods, men så säger han att de bryr sig ju naturligtvis inte om det eftersom de är så indie och hatar mediesjabblet. Vad fan vet han om det? Tror han på riktigt att de är glada över att deras nya skiva får mindre uppmärksamhet än deras förra? Av någon anledning har Håkan Steens recension av Jag ska bli en bättre vän med MABD fastnat i mitt huvud, Sonic eller Aftonbladet gissar jag att det var. Han tyckte inte att skivan var så bra (han har fel, men det hör inte hit), men han kunde liksom inte stå för det på grund av någon sorts underdånig respekt för Mattias Alkberg och Bear Quartet, så han hamnade i en som jag minns det rätt lång utläggning om att Mattias Alkberg naturligtvis sket i recensionen eller att de kanske till och med hade gjort en dålig skiva med flit just för att få en dålig recension av just Håkan Steen som de föraktade så djupt. Självupptaget och underdånigt på samma gång. Det är ju fan bara en rockskiva. Nä, jag vet inte vad jag vill säga, eller det vet jag men jag tror inte att jag lyckas.

  Måste jobba lite, annars kunde jag ordbajsat lite till.

 635. H skriver:

  Ps, jättebra av Lawen Mohtadi i DN. Malin Ullgren-texten hann jag inte läsa i morse.

 636. Benny skriver:

  Jag vet att du inte håller med Greider. Min poäng är att begreppet bildning i sammanhanget ’bildningskomplex’ knappast kan sägas gälla enbart akademisk bildning. Jag menar också att ställt mot exempelvis kulturell bildning, är den sociala statusen för bildningen i rätt många kontexter likvärdig. Vidga gärna bildningsbegreppet till att handla om annat än bara vetenskap och teoretiserande, så blir det ett mer kritiskt resonemang.

  Dessutom är det lite riskabelt att se tandläkarens prat utan att väga in dennes intention. Givetvis har man rätt att bli arg, men ilskan kan vara i olika hög grad befogad. Kanske främst eftersom avsikten att använda facktermer i vissa sammanhang inte är avsedda för att sätta sig på nån, utan för att man faktiskt inte är förmögen att uttrycka sig på ett mer tillvänt och socialt begåvat sätt.

  Det här ryggdunkandet. Jag förstår vad du menar, men jag tycker att det är rätt onyanserat sätt att förhålla sig till det. Dels för att all forskning bedrivs utifrån att det ska motiveras, för att få anslag. Givetvis tycker då de inblandade att de som de gör är viktigt. Jag tycker att det jag håller på med är viktigt, men jag tvivlar på att nån enda här har hört mig ens beskriva vad det är jag gör. På precis samma sätt tycker givetvis även du att det du gör är viktigt, och i förlängningen kan även denna gästbok ses som en kultur av ’ryggdunkande’ utifrån den uppfattningen att vi tycker att set är viktigt med kultur.

  Givetvis finns problem med hierarkiska och ogynnsamma strukturer inom den vetenskapliga världen, men det kan knappast sägas vara exklusivt. Samma struktur och förhållningssätt till bildning återfinner du i en massa kontexter. jag skulle säga i i stort sett alla kontexter där gemensam kunskap vädras.

  Att tycka illa om när folk sätter sig på varandra är universellt, det är lite som att säga att man tycker illa om allt dåligt. Lås inte in bildningsproblemet på universiteten eller i de akademiska yrkena, de finns även i andra sammanhang. Inte ovanligt på exempelvis Hornstull Strand.

 637. Benny skriver:

  Ett extremt tydligt exempel var på en spelning på Katalin för nåt år sen, en av medlemmarna i bandet Wire fullständigt tillintetgjorde mig för öppen kuliss, eftersom jag själv inte sysslar med musik. Så avklädd har jag aldrig blivit i en akademisk kontext. Man kan såklart skratta åt det, men utifrån bildningsbegreppet är det givetvis ett typexempel på en sådan struktur.

 638. Conny skriver:

  Ja, Benny, du har helt rätt, i allt.

  Det är bara det att jag personligen generellt förväntar mig klara tankar hos vetenskapsmän i högre grad än jag gör hos rockfyllon.

  (Wire-gubben gjorde bort sig. Men han var så bortom dyngrak, närmast dilerisk, att det hade varit meningslöst att argumentera med honom).

 639. Conny skriver:

  Allt jag svamlat om idag uttrycks glasklart av KBoi i hans senaste inlägg.

 640. Conny skriver:

  Näää! Hans näst senaste inlägg förståss!

 641. KBoi skriver:

  Vad har arkivlagen med det här att göra?

 642. KBoi skriver:

  Ha!

 643. KBoi skriver:

  Var det nåt bajs i stärkarn förresten?

 644. hjon skriver:

  Benny: Hej! Jag håller med. Jag tror du beskrev vad du gör över fiskpinnarna, men nu har jag glömt. Det lät viktigt iaf. Inget skämt. Det är betydligt oftare jag känner ett bildningskomplex inom kultur än gentemot akademiker, jag har rört mig en del i bägge sfärer.

  H: Ullgrens text är läsvärd. Bläddrade upp Mohyadi nu också. Mindre vass, mer tydlig.

 645. Benny skriver:

  Conny: Senaste inlägget från Hans var ju en pudel.

 646. Benny skriver:

  Förlåt, du skrev näst senaste. Men det var säkert också en pudel.

 647. hjon skriver:

  Fingrar från fan. MOHTADI

 648. Benny skriver:

  Hjon: Tjena Hjon!

  Noto / Sakamoto? Öl innan, med två akademiker. Samtalsämne: Kultur

 649. Benny skriver:

  Och om dest här med klara tankar: vetenskapsfyllon fixar nog klara tankar om vetenskap, medan rockfyllon grejar klara tankar om t.ex. düstpedaler eller hur man ska lyssna på ett album. Om man vill vara med i respektive samtal funkar det på samma sätt med bildningen. Same same, but different.

 650. matti skriver:

  Vad jag menar med Greiders bildningskomplex är just det här att han svarar på retoriska frågor själv, att han avslutar med latin och drar in nån jävla filosofisk hund. Det är faktiskt omöjligt för mig att se om han är bildad eller inte, men jag hart en stark känsla av att han mörkar något.
  Han har språket, han har även en slags oppositionell makt. Eller, nä, jag vet inte hur jag ska formulera det faktiskt.

  Vad jag menar med bildningskomplex i största allmänhet (mitt bildningskomplex) är att jag inte har någon traditionell utbildning alls efter högstadiet, och jag klarade med nöd och näppe högstadiet. Och att jag har komplex för det.
  Sedan har jag en kulturell status trots det (eller tack vare det), det inser jag ju såklart och med den den följer en rätt ansenlig mängd makt. Och det pratar jag supergärna om, om ni nu inte uttömt den grejen alldeles. Alltså, ni har skrivit skitbra om det menar jag, bara såhär nu på morgonen!

  Men en grej som denna brist på (ut-)bildning gör/gjort med mig är att jag har en slags dragning till ett definitivt språkbruk, en definitiv retorik. Ett polariserande som påminner SKRÄMMANDE mycket om kommentatorsfälten och SDs retorik, om än med åsikter som oftast (och som tur är) står i fullkomlig opposition till de fettskallarna.
  Och ibland försöker även jag kamouflera detta med språk och retorik. Precis som Greider, slår det mig nu, just ja, det var det jag inte kunde formulera nyss!

 651. matti skriver:

  Jag har inte Destiny Street med Richard Hell slår det mig. Aldrig ens hört den, inte ens sett den. Nu blev jag ledsen.

 652. Bullis skriver:

  Hej, jag behöver hjälp. Musik att ha i lurarna som inte stör, men som är bra och som gör att jag inte behöver störas av sorlet på mitt kontor när jag ska skriva en smart krönika snabbt? Gärna playlist.

 653. Bullis skriver:

  Yes, tack!

 654. Benny skriver:

  Och på tal om Alva Noto och Sakamoto:

  http://open.spotify.com/album/2H9igNIZ35hX4Gm6duB0DT

 655. Benny skriver:

  Matte: Jag har den. Jag kan posta den, eftersom alla mina CD-skivor stått i tre koffertar i källarn sedan 2007.

  Nån som vill köpa mina CD-skivor, förresten?

 656. H skriver:

  När jag lyssnar på sån här lugn och lite vacker musik, som Mattis bara fint-lista som jag lyssnar på just nu, så känns det som att jag ljuger för mig själv. Teenage angst som vägrar växa bort, jag vet inte.

 657. Benny skriver:

  Jag eh… håller nog… helvete vad ont det här gör… jag håller.. ehhhhm vahetere… jag håller nog med.. eh.. asså.. han.. Birro.

 658. Benny skriver:

  Almost med Cluster Eno är världens vackraste låt.

 659. Mattias victorin skriver:

  Hej Matti!
  Ville bara tacka för en sjukt bra spelning på södran i sommras! Kom snart tillbaks!

 660. matti skriver:

  Benny: Posta gärna. Förresten, faller du inte för en typisk sån där grej som jag föll för med Greider? Angående Birro alltså. Använder sig av (en rätt hård) vänsterretorik, men säger egentligen något helt annat? Han är KD, vettu. Tokhöger.

  Eller är det jag som inte ser vad han skriver av exakt samma anledning?

  Håller med om Almost.

 661. matti skriver:

  H: menar du… Vad menar du?

 662. matti skriver:

  Mattias victorin: Tack, och ok.

 663. Benny skriver:

  Matti: Asså jag vet inte. Det är ju en massa mummel. Jag tänker mest att jag försöker undvika retoriken och kolla på vad han tycker, typ att facket är ett spökskepp. Och det tycker jag också.

  Jag hatar Wanja Lundby och gänget. Det är dom värsta människorna som finns. Löfven under Metall-tiden var en jävla sepeskada, tycker jag. Vissa av de saker som arbetsgivarna fick igenom under hans tid är helt oåterkalleliga. Både gällande facket ställning och de prejudikat som gjordes.

  Och det här med att det är ett dubbelt svek är ju så sant så att man bara ramlar omkull. LO är sen typ 20 år tillbaka den fackliga organisationens svåraste fiende. Jag blev övertygad syndikalist kommunalstrejken ’03. Är så fortfarande.

  När Birro säger facket menar han kanske ’fack’ över huvud taget, jag vet inte. Men om han inte gör det håller jag med honom nästan till 100%. Men det spelar ju ingen roll, eftersom folk som läser Expressen kommer bilda sin uppfattning på rubriken och tänka ’Ja, så äre ju.’ utan att läsa texten. Därför publiceras den av svinen.

  Helvete vad jag hatar LO. ”Som LO-medlem går jag upp klockan fem. Varje morgon.”

 664. KBoi skriver:

  Han är sorglig som få, den där Birro. Det roliga är att han verkar tro att Facket är en och samma sak, att det bara finns ett förbund.

 665. matti skriver:

  Eftersom det är Birro som skriver så tar jag för givet att han målar detaljerna med rollern. Alltså, att han menar alla fack , tanken på att om arbetarna organiserar sig så går det emot principen om individens suveränitet och jada jada jada.

  Jag kan ju förstås ha fel, men det är tyvärr Birros arv. Han har sagt för mycket upp åt väggarna dumt de seanste åren för att bli tagen på allvar baserat på en enda artikel, som troligare är en lyckträff än en politisk helomvändning.

 666. Benny skriver:

  Kboi: Oavsett om han menar ’fack’ som abstrakt fenomen eller bara fack i Sverige, stämmer det ju till stor del. Inte minst ideologiskt.

 667. KBoi skriver:

  Njaej, det tycker jag inte. Han är lite ute och cyklar. Och sen är det ju uppåt väggarna rent stilistiskt, som vanligt.

 668. H skriver:

  Matti: jag menade det jag skrev, ungefär. Som en anteckning. Det var i alla fall inget klagomål på själva listan, snarare kanske kopplat till det där med bildningskomplex eller snarare självbild. Det var inte så viktigt.

 669. matti skriver:

  Skrev precis ett mail till många. Korrade först efteråt, stavade som en ettåring. The Shame.

 670. den andre skriver:

  Senast jag höll med Birro var i mitten av nittiotalet, när jag sprang på honom, sittandes på golvet på Magasinets översvämmade toalett.
  ”Fy fan”, sa Birro, och det hade han ju rätt i.

 671. matti skriver:

  Eller, blä vad skrytigt. Borta!

 672. H skriver:

  ”Jag är bäst!”?

 673. stalle skriver:

  men vart tog det där om cale vägen!

 674. matti skriver:

  Om nån inte såg så tyckte jag att jag hade skrivit en bra grej om Frank Ocean. Men, vafan, jag behöver ju inte länka som en storhetsvansinnig bara för det.

  John Cales nya är svinbra, så långt jag hunnit med den i alla fall. Men jag har inte skrivit om den, ej heller tagit bort något som nån annan skrivit.

  Jag har börjat med min årsbästalista redan.

 675. Conny skriver:

  Ett censurerat inlägg som jag inte hann läsa! Om Cale? Gud vad deppigt.

 676. matti skriver:

  Inte om Cale!

 677. matti skriver:

  Eller gjorde jag det? Skrev jag om Cale samtidigt? Jag minns plötsligt inte längre. Jag har tänkt på den under dagen, och lyssnat på den. Jag kan mycket väl ha skrivit om den. Mest tänker jag dock på att det kommer en ny skiva med Julie Doiron om nån vecka! En låt kan man lyssna på, på hennes hemsida. Den är underbar. Och så tänker jag på att Stornoway snart är klara med sin skiva. Den ser jag näst mest fram emot av allt i år.

  Just ja, jag tänker på Goat också. En av årets skivor.

 678. stalle skriver:

  det var om cale tilsammans med nån. nån oväntad, typ. nya är bra så långt jag hunnit lyssna.

 679. hjon skriver:

  Benny: Tyvärr inte Sakamoto. Mamma på besök och frun borta. Opeth sista november?

 680. stalle skriver:

  jahaja, sthlm på lööööööööördag. det blir hem till tjåfförn och dricka kaff, sen mot hamnen för lite hanky panky.

 681. Conny skriver:

  Det här var den bästa gästboksdagen på länge! Ska skåla för den efter teaterbesöket. Jag går regelbundet på teater, en gång vart tredje eller åttonde år. Ikväll Sara Stridsberg på Dramaten. Återkommer med recension.

 682. Conny skriver:

  KBoi: Allt var lugnt i lokalen. Det var bara din förstärkare som var helt fylld av bajs.

 683. stalle skriver:

  alla förstärkare jag haft har det strömmat bajs ur.

 684. skräddarn skriver:

  gillar ocksa goat men en sak …….ahhhhhg….oj forlat, jo det dar med storyn bakom…..aaahhhhhhhhggggg…sorry, jo att de praktiserar voodoo….aahhhgg… snark ….zzzzzzzzzzzzzz……zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…….snark….zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 685. Bullis skriver:

  Absolut inte på grund av att det här är årets bästa dag i gästboken: Jag önskar att jag höll käften oftare! Allt skulle gå mycket smidigare och jag skulle garanterat vara mycket snyggare. Konflikter kan aldrig vara bra för hyn.

 686. hjon skriver:

  Jag tycker själv inte att jag är såå konflikträdd, men häromdan fick jag visa leg då jag i samband med matinköp också inhandlade två stycken Staropramen 3,5. Bara en riktigt tyst och feg trettifyraåring ser ut som sjutton?

 687. hjon skriver:

  Om man nu regelmässigt ser bra ut för att man ser ung ut, var ju inte direkt stilig i den åldern heller.

 688. Bullis skriver:

  Ikväll råkade jag se i en spegel hur ful jag är. Kom inte direkt lägligt om man säger så.

 689. Bullis skriver:

  Eller så kom det på grund av läget, om man säger så. Jag vet att det är oattraktivt av en tjej att prata om hur ful hon är. Sorry.

 690. matti skriver:

  Jag lyssnar på indie rock från 1985 till typ 2000. Alltså, the real shit, långt till vänster om exempelvis grunge och Weezer. Med låg sång och dist och fritidsgårdsförstärkare. Sjukt bra. Blir nog längre text plus playlist så småningom.

 691. KBoi skriver:

  Otroligt välskrivet. Quick and to the pointless.

 692. H skriver:

  Det var en dålig början på min dag.

 693. H skriver:

  Alla fula är okej med mig.

 694. Anonym skriver:

  så sitter man åter fjättrad vid desken. håhåjafuckingja. vidrigt ajtomatkaffe och det ena med det andra.

 695. Benny skriver:

  Allt är bra med mig, tacktack.

 696. Anonym skriver:

  första dan på sju månader på jobbet. känns som sista.

 697. stalle skriver:

  jag var anonymare än vanligt.

 698. Conny skriver:

  Äh, jag kan inte recensera teater. Men det var bra som fan, ”Dissekering av ett snöfall” av Sara Stridsberg på Dramatens lilla scen. En skopa 70-talsteater, en skopa surrealism, mycket kretsade runt könsmaktsordningen (förståss). Ingela Olsson lysande i huvudrollen, hela ensemblen bra, ingen föll ur. Trist bara att det var fel på ljusriggen. Hela föreställningen badade i lysrörsljus, och det märktes att det inte var meningen.

 699. Benny skriver:

  Jag ljög för er igår igen. Almost är inte världens vackraste låt. Det är givetvis I’m Set Free. Det har jag faktiskt alltid tyckt.

 700. H skriver:

  Ännu en livslåt. Fy fan vad jag har lyssnat på den här. Ofta flera gånger dagligen senaste tredjedelen av mitt liv.

  http://youtu.be/6_niUYYTW_A

 701. Benny skriver:

  En favvoartist. En låt som är som om Erik de Vahl skulle göra techno.

  http://open.spotify.com/track/2yZWWWwsri4JJqRTdhRMG5

 702. matti skriver:

  Bra!

  http://www.expressen.se/kultur/bjorntjanster-1/

  Särskilt ett av citaten i texten, Ylva Habels.

 703. matti skriver:

  Annars surar jag för att jag inte får gehör för min idé om Trve Indie.

 704. stalle skriver:

  trve indie?

 705. H skriver:

  Det var ingen idé, du annonserade kommande längre text + spellista. ”okej, jag väntar på det då”, tänkte alla. Jag surar fortfarande för att det blev så lite snack om politiklistan som ligger ovanför den här snacktråden. Istället drogs en Kiss-diskussion igång så snabbt och med sådan kraft att jag misstänker orkestrerad nedtystning av de subversiva elementen.

 706. Bullis skriver:

  HAHAHA H!

  Och Matti, visst är det Wirten-texten du länkar till? Sjukt smart.

 707. matti skriver:

  Wirtén, ja. Är det fel på länken?

  Vilken politiklista?

  Jag skoja ju om att jag surade!
  Just nu är jag inne i svår Rey Washam-dimma. Min favorittrummis tillsammans med Orestes Morfin och Lucky Lehrer.

 708. Bullis skriver:

  Nä, förlåt. Jag hade nästan slut batteri i telefonen och tänkte att den skulle dö om jag klickade på länken.

 709. H skriver:

  Matti, du deltar i nedtystningen! Vad betalade de?

 710. matti skriver:

  H: Gratis Tintinalbum livet ut!

 711. H skriver:

  Mattias Alkbergs begravning lär ju börja köra i blackface istället för corpse paint.

 712. matti skriver:

  Ja, nu ser jag. Kiss. När man talar om Posion Girls och limpunk. Fifan. Förstår att du surar.

 713. matti skriver:

  H: Hahahaha!

 714. Conny skriver:

  Richard Hell & The Voidoids – Destiny Street, 1982.

  Jag har haft den på vinyl. Men jag fattade den aldrig då, på 90-talet. Sålt.

  När matti skrev att han inte hört den, slog det mig att det har ju inte jag heller, på 15 år. Inte fler än de 5 låtarna som finns på samlingen med det ful-snygga omslaget (finns på Spotify).

  Fann den efter lite detektivarbete. Lyssnar nu, och blir helt knäckt. Det är inte alls världens bästa dåliga skiva som Big Star’s tredje, Chiltons ”Like Flies On Sherbert” eller Iggy’s ”Zombie Birdhouse”! Det är ju det ryktet skivan har.

  Delvis beror väl detta på att Hell själv dragit in plattan, och gett ut skivan igen med ny sång och nya pålägg. Ryser vid tanken på att försöka lyssna på DEN! I-n-g-e-t sånt projekt i världen har någonsin blivit bra.

  Men ”Destiny Street” är lika bra som sena Gun Club eller Neil Young’s ”Time Fades Away”! Låtarna är hur bra som helst! Kraften finns här, den kommer bara inte riktigt ut innan man lyssnat sig till bästa vän med skivan. Arren döljer låtarna till en början. Men när man fattar ”Time” t.ex! Vilken jävla låt! Sitter här och ryser med gåshud när jag skriver. Samma med ”Staring In Her Eyes”.

  Och det är 1982! Måste vara ett av det årets bästa skivor. Det enda som drar ner betyget är att skivan innehåller 3 covers, varav två är rätt onödiga. Jag menar, ”I Can Only Give You Everything” och ”You Gotta Move”, de är mycket sämre som låtar än Hell’s egna på den här skivan. ”Going Going Gone”, däremot! Den är helt grym! Bättre än Dylan’s original, tycker jag.

  Hur fan har jag kunnat missa den här skivan så länge?! Den har ju fan stått i min bokhylla och snurrat på min skivtallrik utan att jag förstpd den! Alltså, jag håller ”Blank Generation” som en av de 10 bästa skivorna som gjorts, någonsin, så att hitta in i den här skivan vidgar liksom mitt musikaliska hjärtterritorium, och det händer väldigt väldigt sällan. Typ en gång på 5 år.

 715. H skriver:

  Jag har Destiny Street på lp. Men när jag köpte den ville jag nog att den skulle låta som Blank Generation, och det antar jag att den inte gör. Ingen aning om hur den låter faktiskt. Måste testa imorrn. Spännande!

 716. Conny skriver:

  H: ja, precis så var det för mig också då jag hade den. Först ikväll inser jag det mesta på den är exakt lika bra som ”Blank Gerneration”.

 717. Conny skriver:

  Quine är i sitt esse här. Bara en sån sak. Och texterna! Fy helvete! Hell knäcker alla med sin sång och sina texter. Och musiken är punk-jazz precis som ”Blank Generation” är det.

 718. H skriver:

  Jag har ”Time” i en annan version, demo kanske, på en tolva med Neon Boys på andra sidan. Kan rapportera imorgon om det var värt.

 719. Benny skriver:

  Så, jag förstår inte riktigt er nu… skulle ni köpa mina skivor eller hur var det?

 720. kilo skriver:

  Äntligen, riktiga Batman The Dark Knight
  http://www.youtube.com/watch?v=VxqGSSaZy84
  …och om man är riktigt intresserad, eller vill bli:
  http://www.youtube.com/watch?v=Y8RpMRBk-Dg

 721. matti skriver:

  Behåll dom, Bee. Du ser ju vad som sägs.

  Sen, ang ”re-maken”, så vill man ju höra den med: Marc Ribot och Bill Frisell spelar gitarrerna, och det måste ju i såna fall vara allra minst intressant.

 722. Conny skriver:

  Benny: Skicka ”Destiny Street” till mig som betalt för logeöl. Destiny’s Child kan du skicka till matti.

 723. Conny skriver:

  matti: Hahahaha! Ja, jag blir fan rätt sugen på att höra den där re-maken jag med. Det kan inte vara bra. Det måste vara alldeles förfärligt.

 724. H skriver:

  Jag tar Troops of Tomorrow med Exploited, tack. Är det original?

 725. matti skriver:

  Lyssnar nu. Det är ju helt magiskt, allt. Tre covers på en skiva är trve. Det borde fler göra…

 726. matti skriver:

  Ah, Troops. Mina första HC-skivor var Hear Nothing […] med Discharge och MDCs första. Samtidigt köpte Urban Troops. Eller, känns fel i tid. Kan ha varit Punk’s Not Dead? Men Troops är bra. För att vara Exploited iaf.

 727. matti skriver:

  Destiny Street: det är ju skitbra covers ju! Versionerna alltså, valen av dem är möjligen märkliga, men de är grymma i sammanhanget.

 728. Benny skriver:

  Matti: Jag har internet.

  Conny: Loge för vilket band? Connys Framtidsband och Bjudbärsarna?

 729. matti skriver:

  Bill Frisells Buster Keaton-grejer är fantastiska. Finns på Spotify.

 730. Conny skriver:

  matti: jag börjar gilla dem också! nu på fjärde varvet.

  texten till destiny street:

  http://www.lyricsmode.com/lyrics/r/richard_hell_and_the_voidoids/destiny_street.html

  Många skriver ett liv utan att nå till fotknölarna av den lyriken.

 731. matti skriver:

  Jag betalar bra för dina mp3.

 732. kilo skriver:

  Jag behöver något nytt! Skivtips s’il vous plait.

 733. Conny skriver:

  Give me my fucking money now, not when i’m dead, you shitheads!

  http://www.richardhell.com/dsr.html

 734. Conny skriver:

  Benny: när jag hämtade en öl till dig ur mattis loge på Katalin!

 735. kilo skriver:

  Benno, är det brända skivor? Alltså, har du eldat på dem?

 736. kilo skriver:

  Nylle & Nallarna – Snöflingor/Ögon 7″ (1981)
  Afric Simone – Ramaya (1975)
  Front 242 – Rhythm of time 12″ (1991)
  Front 242 – No Comment (1984)
  The Triffids – Calenture (1987)
  Magnus Uggla – Livets Teater (1976)
  Blackula – Music from the original sound track (1972)

 737. Bullis skriver:

  Jag klagar ju ofta här. Hanterar allehanda elände med galghumor. Men ändå, jag är gladare än nånsin. På det stora hela, på sant. Jag tänkte att ni ska få veta det också.

 738. Conny skriver:

  Har nu köpt ”Hot & Cold”, innehåller alla hans texter, från Hell’s egen nätaffär. Under tvåhundringen med frakt från amerikatt.

  Mer om ”Destiny Street”: Hör att flera av versionerna på Spotify inte är samma som på original-albumet. ”Time” misstänker jag är från remake-albumet. Just den låten har de lyckats förstöra helt och hållet! Den är uppspeedad och låter som skämtmusik med ny sämre sång. En mycket udda handling. En mycket obegriplig handling.

 739. Bullis skriver:

  Okej då. Inte bara med galghumor. Ibland är jag bara sur.

 740. matti skriver:

  Sur är coolt att vara.

 741. Conny skriver:

  Per Wirtén har gett mig en rejäl tankeställare. Tintin ska måhända ut. Wirsén bör måhända teckna om.

 742. Bullis skriver:

  ”Så fort jag träffar nån, blir jag askär efter en drink/en minut/en natt, säger att jag e kär, killen tycker man är totalt jävla psyksjuk och försvinner snabbare än en löning.
  OM det nu inte är så att killen är lika labil som en själv, då blir han besatt av en. Men det är ytterst sällan det händer :C
  Så jag tror inte att det är nåt bra att säga hur man känner.”

 743. H skriver:

  Jag snodde åt mig några minuter innan avfärd i morse och han lyssna på ”Time”. Helvete vilken låt. Nu längtar jag hem till resten. Versionen på spotifysamlingen är samma som på min tolva, den är inspelad 1980 enligt omslaget. Samma andragitarrist som på Blank Generation, Quine såklart, annan trummis och som ni hör en mycket spelskickligare basist än Hell. Kanske sätter Connys omdöme i annat ljus? Jag tycker att den låter yngre och mer lätthjärtad. Mer Television och mindre Johnny Thunders. Gillar båda.

  Jag beställde också Hot & Cold nu. 5 dollar porto kan ju inte stämma, men då får han väl skriva och klaga.

 744. stalle skriver:

  tror jag har den däringa destiny street på vinyl.

 745. Bullis skriver:

  HAHAHA!

  ”12. lagar mat m jamie olivier. smakar. säger det e för lite salt.”

  http://nyheter24.se/blogg/quetzala-blanco/2012/08/28/varsagod/

 746. Conny skriver:

  H: Haha! Ja, det sätter mitt omdöme i sämre dager! Men för mig är albumversionen mer innerlig.

 747. H skriver:

  Det hade varit jättekul om det var sådär han gjorde om den till den så kallade reparerade versionen. Jag fnissar lite när jag tänker på det.

 748. Conny skriver:

  H: den re-makeade versionen beskrivs nämligen så i en recension som jag inte kan länka till här från mobilen: uppspeedad och piggare.

 749. kilo skriver:

  Bullis: Good riddance.

 750. Bullis skriver:

  Tänk vad internet är härligt ändå! Så många tokar bara en armlängd bort!

 751. matti skriver:

  Klaus Bernpaintner, vem är det egentligen?

 752. H skriver:

  Vi ses på Freedomfest 2013, va?

 753. Bullis skriver:

  Aldrig hört talas om karln.

 754. Bullis skriver:

  Freedomfest! Festa med fettdoktorn på Slottsbacken!

  http://www.freedomfest.se/

 755. Bullis skriver:

  Har ni tänkt på att jag ofta råkar göra kommentar 800, 2000, 500 etc? Det är för att jag är bäst av naturen.

 756. H skriver:

  Varje gång tänker jag på det.

 757. Bullis skriver:

  Förresten är Håll mig! en sjukt bra låt. En av mina allra bästa.

 758. Benny skriver:

  Har du gjort den? Fan vad mycket grejer du kan.

 759. H skriver:

  Bästa soundtracket till inkontinensen.

 760. kilo skriver:

  Klaus Bernpaintner.
  Ett anagram för Snart Republikanen?

 761. Benny skriver:

  Om den här Bernpaintner (vilket jävla namn): Han kallar medborgare för undersåtar. Det kan ju inte vara lagligt.

 762. Bullis skriver:

  Benny: Som du märker har jag en släng av storhetsvansinne. Världen är min undersåte.

 763. Bullis skriver:

  Här är man bäst i världen och så kan man inte ens få upp en burk med bostongurka! Hatar å va singel!

 764. H skriver:

  Om nu inte alla är upptagna med Destiny Street och/eller bostongurka så kommer här min oktoberlista. Formfulländad vore fel att kalla den, men det är ju bra låtar i alla fall. Det börjar med några hjärtnupare, ”Same Moon” med Great Plains som är en sån där perfekt liten opera i treminuterspoplåtform som jag älskar (Bikini Kill är så bra på samma sak), sen blir det mangligt och ofta rätt storslaget, med final i en kanske varken manglig eller storslagen men fin black metal-pastisch. Sen kommer Saccharine Trust, sen Clockcleaner och sen var den timmen slut. Jag postar länken bara en gång pga playing hard to get.

  http://open.spotify.com/user/joanboan/playlist/1zpEGVJavFehR3EyarQ0SI

 765. matti skriver:

  Head Is Mighty med Blithe, nu finns den på Spotify och den är mästerlig. Ett missförstått mästerverk. Ja, jag gillar sången också. Tycker det är grym sång på hela skivan och att ni som klagar på den har fel.

 766. kilo skriver:

  ”Singel i Boston”, det blir ”obotlig sinnes”

 767. kilo skriver:

  Ska plugga, gör allt annat än det.

 768. Benny skriver:

  c-60, garanterat rockfritt:

  http://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNK
  http://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNK
  http://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNK
  http://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNK
  http://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNKhttp://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/6y6zjSfTR2OaZjtRNCGSNK

 769. H skriver:

  I en av Bennys länkar döljer sig ett virus. Klicka fel och alla dokument på din dator publiceras på SVT debatt.

 770. KBoi skriver:

  Aha, det var så Göran Greider-krönikan kom ut!

 771. Benny skriver:

  Hehehe. BUSTED

 772. Benny skriver:

  Länge leve jihaden mot gitarrismen!

 773. KBoi skriver:

  Den här jihaden är någon sorts normöverskridande beteende som jag inte kan fördra. Usch och fy för antigitarrismen. Mer gitarr åt folket!

 774. stalle skriver:

  viva kboi!

 775. stalle skriver:

  jäjä. oktober kommer också.

 776. hjon skriver:

  Bullis: Ta en sked, gaffel e dyl och bänd lite på kanten på locket så att det kommer in lite luft.

 777. Nice respond in return of this difficulty with
  solid arguments and telling all about that.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig