Sommaren

Ok, nu kör vi lite sommarturné. Sen mixar Anton Södra Sverige-skivan, medan jag börjar den verkliga inspelningen av framtidsskivan. Sen repar vi Alla är sämst. Sen kör vi den föreställningen hela hösten, sen kommer Södra Sverige-skivan. Sen turnerar vi så mycket vi kan. Sen är det sommar igen. Och nassarna invaderar medelklassveckan i Visby igen. Suck. Ibland är det så deppigt att en knappt orkar. Men den som inte orkar ska inte ha dåligt samvete för det.

Kom ihåg att rösta rött i september bara. Jag menar det är det enda kravet den här demokratin ställer på oss när det kommer till verklig förändring: att rösta. Sen finns det massa andra grejer en måste och kanske bör göra för att upprätthålla den: Betala sin skatt och hyra. Demonstrera mot orättvisor och idioti, och stå upp för sin rätt och andras. Men just de två grejerna är ju valfria. Och kommer väl att fortsätta vara det såvida inte extremhögern tar plats i regeringen. Då är det nog ajöss med ganska mycket. Men det orkar jag inte tänka på nu även om risken verkar större än på länge. Men det är ju så nuet fungerar nuförtiden: alltid lite mer akut än i går. Och förr eller senare exploderar hjärna eller hjärta i sorg, raseri eller utmattning. Men är det verkligen nu en ska sprängas? Missförstå mig inte, jag menar inte att en ska ge upp eller vänta tills det är försent. Men om de vinner, om de får makt i september och vi är totalt uttömda då?

Jag vill egentligen inte ens prata om det. Då blir det deras agenda vi accepterar. Och vem törs egentligen slåss med dem? Inte jag i alla fall. Inte nu och än i alla fall.

Vad vill jag prata om då? Jamen om det vanliga: tysk progg, science-fiction och punk. Och om reggae kanske ändå är det svenskaste svensken har i den svenska sommaren.

Engelsk reggae på sommarn. Men vi kör då.
907 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. stalle skriver:

  ✊?

 2. Theodor skriver:

  Och polisen fortsätter skydda nazister. Suck.

  https://antifa.se/2018/06/16/afa-malmo-zacharias-och-motet-i-malmo/
  Har ni sett det här förresten? Antifa i malmö catfishade en nazist genom att låtsas vara en polsk nazitjej. 10/10

 3. Pelle skriver:

  Får man vara så näsvis och undra när du går på ikväll i Uddevalla?

 4. matti skriver:

  Sorry Pelle. 21 gick vi på, strax efter22 gick vi av. Och nu gör vi annat. ❤️

 5. Pelle skriver:

  Jo, jag lyckades ju lösa det pusslet ändå. Tack för en bra spelning. Grymt ju!

 6. c skriver:

  Grym setlist i Uddevalla!

 7. matti skriver:

  ❤️ Uddevalla

 8. V skriver:

  Gissar att ni har hört den här, en Beatles-låt gjord av AI, men jag tycker i alla fall att den är ganska rolig/fascinerande.
  Av kommentarerna att döma verkar det dock oklart hur mycket AI:n verkligen har gjort…
  https://www.youtube.com/watch?v=LSHZ_b05W7o

 9. V skriver:

  När får vi höra den första AI-skrivna Alkberg-låten?

 10. matti skriver:

  En låt helt skriven utifrån t ex Facebooks PK-algoritmer? Redan gjort, den heter Obeskjuten. Obs skämt.

 11. matti skriver:

  Annars är jag i trakterna Avesta-Krylbo för att sätta framtiden på pränt/band/hårddisk/vinyl etc. Det är 40 grader varmt och blir svinbra.

 12. G skriver:

  Idag har jag varit på havet hela dagen i min trissjolle. Rundade fyren Svangen och gick en bra bit ut på öppet hav, dyningar på mellan en och två meter. Under slören hem åt jag baguette och hejade på en säl. Vissa dagar i livet är bättre än andra.

 13. H skriver:

  Vilka dagar mer specifikt?

 14. matti skriver:

  Måndagar, du är väl läskunnig?

 15. G skriver:

  Precis, varje måndag lämnar mitt jobb i sthlm för att segla på västkusten. Det är alltid lagom vind och solsken, året om.

 16. matti skriver:

  Vad är ”slören”? Undrar pga fint ord men kan ej sjölingo. Mäktigt med sälmöte och höga dyningar (fast lite läskigt)!

 17. G skriver:

  Slör är vinden snett i bakifrån vilket är den minst dramatiska seglingen. Man kan ligga och slappa och ta det lugnt. Om det inte blåser allt för mycket.
  Sälar ser man rätt ofta här i norra Bohuslän, och jag blir lika glad varje gång.
  Sällivet måste vara bästa livet, ligga på en klippa i Bohuslän och softa med sina polare hela dagarna. Blir man hungrig dyker man i och äter ett par fiskar.

 18. matti skriver:

  Fan vad malligt egentligen. Påstå att man gör framtidens musik. Men gör man det så gör man. All musik som inte finns än är framtidens musik. Men våra ambitioner är såklart större än så.
  Det är hur varmt som helst här på gränsen mellan Dalarna och Västmanland i alla fall och allt är bra och blir bra.
  Slut på meddelandet.

 19. G skriver:

  Såg en intervju med en av studioteknikerna i Abbey Road som berättade att Lennon hojtade ”Vi ska skapa ljud som ingen någonsin hört förut” till honom. Funkade ju hyfsat för dem. Jag tycker det är roligt med alla andra som sen försöker använda samma Fairchildkompressorer osv för att på något vis upprepa storheten. När de egentligen kanske borde tänka tvärt om.
  Äsch, vet inte riktigt vad jag babblar om, det är sent. Men tror jag menar att det är den enda rimliga hållningen att man ska göra framtidens musik. Eller konst eller vad man nu gör.

 20. matti skriver:

  En annan cool grej är när man spelar in framtidens musik och upptäcker att det låter På spåret-signaturen och Girls and Boys med Blur. Hahahaha. Jaja. Det blir bra.

 21. stalle skriver:

  ?

 22. G skriver:

  Någon måste ju göra framtidens På spåretsignatur.

 23. matti skriver:

  Ja, så är det ju.

 24. matti skriver:

  Se Condor. Bästa sen Rubicon. Den som fattar fattar.

 25. stalle skriver:

  afs fejkar att de är med och släcker bränder i pålgård. helt otroligt men lika otroligt att folk tar de i försvar trots att de bevisligen åkt dit två dagar efter att man blåst faran över. folk alltså, man vill ju bara dubbeldubbla dom i ansiktet.

 26. Conny skriver:

  Allt, tror jag, innan 2009 med Bonnie Prince Billy, Palace Music, Palace Brothers och Will Oldham plötsligt på Spotify. Varsitt C-60 innan fredag?

 27. Conny skriver:

  Fy fan. Att krympa Will Oldham till en timme gör lika ont som att bli uppäten av zombies.

 28. Conny skriver:

  Wolfrey goes to town ät den enda essentiella skivan jag känner till med BPB som inte finns upplagd.

 29. PBB skriver:

  Conny, vänta med C-60 – Drag City verkar lägga ut allt med BPB, men dom portionerar ut det, typ ett nytt år varje vecka. Så Wolfroy är påväg ut på Spotify snart också.

 30. TP skriver:

  King Crimson på Cirkus den 6:e juli!!! Är fortfarande helt omskakad av den åkturen. Grymmaste konserten på helt sjukt länge, kanske sedan jorden kyldes ned för mer än fyra miljarder år sedan.

  Surfar in på Fripps skivbolag DGM https://www.dgmlive.com/ och njuter av de senaste liveupptagningarna, bloggarna, bilderna och de allmänna funderingarna kring musikindustrin. Och hela konserten, 3 timmar lång, ringer fortfarande i mina öron.

  Mel Collins överjordiska saxofon- och tvärflöjtspel var helt central och speciellt viktig när Frippskelettet blev alltför rigid. Robert Fripp ja, hans underligheter och egenheter från tidiga och sena tidsperioder av KC:s utvecklingshistoria förpassar ju all annan rock till P3. Sedan har vi de övriga sex vapendragarna, och det helt feta samspelet mest hela tiden, i lugna som fullkomligt hysteriskt vilda låtar. ”Ja jävlar ” var nog vad de flesta sa och tänkte efter slutet av hela åkturen, ”ja jävlar”, tänkte i alla fall jag när jag gick ut i sommarnatten lyckligt adrenalin- och endorfinstinn.
  Så fyfan vilken sjukt fin sommar jag har!

  Har gjort en kort intro till KC som naturligtvis inte gör konsertupplevelsen någon som helst rättvisa men som ändå borde fungera som ett stycke upplysning för den ignorante. Mest gammalt i ny tappning och visst hör man hur viktig Mel är för allt. Håll till godo (ja lite KC finns på spotify):
  https://open.spotify.com/user/tpart/playlist/249fHFRRyYBNyQRCx8fT7K?si=wt8UYfy_QluerreACzhzCg

 31. Conny skriver:

  Tack PBB!

 32. H skriver:

  Bara tanken på att lyssna på Will Oldham ger mig akut adhd. Inge hat!

 33. matti skriver:

  Var tvungen att googla afs. Så mycket semester har jag tydligen nu. Underbart. Mot Dunderklumpen!

 34. matti skriver:

  (Behövde inte googla dubbeldubbla dock! <3)

 35. Conny skriver:

  Att gräva ner sig i enbart Will Oldham en helg är inte att rekommendera. Jag var en glad skit innan helgen, nu vill jag typ skjuta nig. Så svartsynt. Absolut inte uppbyggligt.

 36. matti skriver:

  Lyssnar på Bob Hunds tidiga skivor och sena. Tror helt ärligt att den ljudbilden och omsorgen om detaljerna aldrig kommer bli omoderna. Obs, tänk på att jag säger detta som yrkesman, kollega och konkurrent. Det är ingen random komplimang menar jag. Men det är en komplimang, alltså. :)

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/7i5ld0xzegBxvFBOD0z1LL?si=_IE3GKLUQNSLsIq3urPkzQ

 37. hjort skriver:

  Finns ju en lösning på det, Conny.
  https://www.youtube.com/watch?v=eJf2iY2Kbx0

 38. Wonderboy skriver:

  Conny. Hade samma med mount Eerie förra helgen…

 39. Anonym skriver:

  Hej.

  Ser att det andra haimat finns på svt play. Måste man se serien före man ser filmen.

  Har aldrig hört talats om serien förutom här.

 40. matti skriver:

  Anonym: Nix, Heimat hör inte ihop på det sättet. Det är svårt att förklara men varje film och serie är fristående. Möjligen att Heimat III blir lite bättre om man sett Heimat II, men är inte säker. Dessutom tack för tipset! Jag har inte sett filmen!

 41. Anonym skriver:

  Ok.

  Men blir lite förvirrad nu. Det andra heimat är alltså inte heimat 2?

  Finns det tre delar i serien och en film?

  Bra att veta om jag skulle tycka om filmen

 42. G skriver:

  Det är lite rörigt:
  Del två ”Die zweite Heimat” på totalt cirka 25 timmar (på svenska Heimat 2) kom i början på 90-talet och utspelar sig 1960-1970. Den ska inte förväxlas med ”Die andere Heimat” (på svenska lite olyckligt Det andra Heimat), en långfilm på fyra timmar som kom 2013 som utspelar sig först i tid och är fjärde delen i trilogin.

  Det går alldeles utmärkt att se Heimat 2 utan att ha sett ettan. Även fyran står helt på egna ben. Trean lyfter en smula om man känner till personernas förhistoria från del två.

 43. G skriver:

  Heimat 2 är bland det bästa som gjorts. Skiljer sig på många vid från långfilmen.

  Läs Mattis text om Västtyskland 1970 för pepp.

 44. G skriver:

  Såg inte Mattis svar innan jag lade ut texten.

 45. Conny skriver:

  Matti: Blir glad att du uppmärksammar mödan bakom kråk-rocken! ❤️ Du har ju oftast jobbat på samma sätt, det vet jag ju. + konkurrent hahahaha!

 46. Anonym skriver:

  Ok. Lite klokare då.
  Tack för infon!

 47. matti skriver:

  Har ni hört Yoko Onos nya singel? Inte easy listening precis. <3

  https://open.spotify.com/track/5xv5SF8w3bC4Ub8VRtSgmg?si=FGu5W7LhRuWxht7Rg6GrUw

 48. matti skriver:

  Vilken är Funkadelics bästa då? Just nu tycker jag

  Cosmic Slop
  Let’s Take It To The Stage
  Standing On The Verge Of Getting It Down

  Lyssnat ihjäl mig lite på Maggot Brain, fast den är ju sjukt bäst ändå. Och tycker det finns svinbra låtar på Tales Of Kidd Funkadelic, den känns så liksom 90-tal (den är från 76), men den består av outtakes från Hardcore Jollies (som kom efter). Och dit har jag inte hunnit idag. Men det är ju timmar kvar av ljuvliga funkupplevelser detta dygn.

 49. sHrEdD skriver:

  Sommartips: köp, låna, sno Life is a rip off av John Olson. Helt GENOMMÄKTIG bok med recensioner av allt från Infernöh, The very best of the Spinners (2 CD), flexi 7” med Giftgas Attack, Lou Donaldson, Hypocrasysamlingen 10 years of chaos, Rudimentär Peni och what not. En skiva/dag i ett år. Lovar, många av er kommer att ÄLSKA. Ett mästerverk.

 50. Conny skriver:

  Lyssnar på provpressen av KC BABYs debutalbum, som ska finnas i handel i typ slutet av september.
  Sjukt nöjd. Århundradet har inte sett så många skivor som är bättre. Det är min ärliga mening.

 51. Jens skriver:

  Shredd: Tack för tips, ska beställa på en gång!

 52. sHrEdD skriver:

  Yoko!
  KC Baby!

  Båda blir spännande.

  Jens: jag LOVAR att du inte blir besviken. De bästa recensionerna jag läst på evigheter och urvalet är helt sjukt kul. Har sträckläst sen jag kom hem i eftermiddags. Deep Purple, v/a Total Anarchy, Larry Nozero, DJ Krust, Sodom etc etc

 53. Jens skriver:

  Shredd: Fett! Såg nu när jag beställde att det är Wolf eyes/American tapes-killen, kopplade inte på namnet. Ska bli jättekul att läsa!

 54. matti skriver:

  ❤️ KC Baby!

  Bra boktips, Shred!

 55. matti skriver:

  Free Your Mind… den är såklart svinbra, men titellåten är så jävla episk att den borde varit sist på skivan, inte först, det går inte att riktigt ta in resten efter den funkbomben. Det är ju tyvärr ett vanligt problem med skivor.
  Dessutom borde den mastras om, kan inte lyssna på LPn nu, pga är mitt i skogen men den borde vara fetare, basigare.

  Nästa stopp är såklart One Nation Under The Groove. Klassikern. Världens bästa funkalbum etc. Sägs det.

 56. Jens skriver:

  Matti: Är det världens bästa funkalbum då? Den är ju bra men långt ifrån deras bästa, t ex. Men kanske beroende på vad som är funk och vad som är annat, att den är funk och deras bättre skivor något annat?

 57. matti skriver:

  Ja, nä jag vet inte. Kan inte så mycket om funk egentligen. Fast grym skiva. Ibland tycker jag att Funkadelic går liksom utanpå allt. Som t ex Can och Black Sabbath. Band som är bäst, fast de inte är bäst på det de gör ens.

 58. matti skriver:

  Tycker dessutom att de tre banden liknar varandra. Med Begravningen repade vi en Sabbathlåt i början. Minns inte riktigt vilken dock.

 59. Theodor skriver:

  https://www.youtube.com/watch?v=CCd6qisIFKo

  Är gästboken bekant med Pentti Linkola? Finsk fiskare samt ekofascist som bl.a är pro-förintelse och 9/11 för att människor dog. För att miljön. Poison Ivy fast finsk gubbe, typ.

 60. G skriver:

  Matti, så var det faktiskt lite för mig med Before the trenches på Moby Dick. Tog inte riktigt till mig resten av skivan i början, då för länge sedan.

 61. sHrEdD skriver:

  CASTLE ROCK!

 62. matti skriver:

  Tror det var Lord of this World vi körde.

 63. H skriver:

  Har ni sett Vertigo av Hitchcock? Vilken skitfilm. Sämsta filmen jag har sett tror jag. Inte för att jag har sett så många.

 64. H skriver:

  Äh, vad meningslöst skrivet.

 65. TP skriver:

  Håller med H, men vaffan så känns det mest hela tiden ju. Åtminstone för mig. Även nu.

 66. matti skriver:

  Haha, den är ju grym!

 67. Benny skriver:

  Nu ska jag försöka läsa och skriva här igen. Tror det är vad som fattas i mitt liv.

 68. Benny skriver:

  H: jättebra recension. Så har jag tyckt med alla andra filmer också.

 69. kilo skriver:

  Nu ska jag försöka läsa och skriva här igen. Tror det är vad som fattas i mitt liv

 70. kilo skriver:

  Den senaste tiden har jag varit så lycklig över att vara vid liv att jag misstänker att jag är döende.

 71. G skriver:

  Jag är glad att Benny ska försöka läsa och skriva här igen. Tror det är vad som fattas i mitt liv.

 72. matti skriver:

  Gode gud bomba Arlanda.

 73. TP skriver:

  Min grabb jobbar där, matti, så glöm bombhotandet jävligt snabbt.

 74. matti skriver:

  Det var inget hot, bara en enkel bön till gud efter sex timmars kaos där igår. Och fyra timmar på Landvetter.

 75. H skriver:

  Magstarkt att skylla Arlandakaoset på TP:s grabb, Matti. Be om ursäkt.

 76. hjort skriver:

  Bernard, it’s hot in the worm.

 77. matti skriver:

  Förlåt mig. Även för att jag inte sagt att spelningen på Öland ställdes in. Trodde nån annan skulle göra det. Förlåt.

 78. Conny skriver:

  Var ledig 3 veckor. Har jobbat två nu, men det är som att vara ledig ändå, en underdrift vore att säga att det inte finns något att göra på jobbet. Så jag har tagit itu med dåliga samveten. Stim-anmält gamla gig t.ex. och storstädar hemma. Slänger ut onödiga möbler, och bråte. Bävar för vindskontoret.

  Går omkring på lågvarv. Har lite tråkigt. Tror det är hälsosamt.

  En månad sommar kvar. Jag är redo för höst.

 79. sHrEdD skriver:

  Skulle vilja ändra mitt ”CASTLE ROCK!” till ett mer sansat castle rock.

 80. matti skriver:

  Jag har sett tre säsonger Orange is the New Black på tre dar/dygn.

 81. matti skriver:

  Fast bäst i sommar är Condor.

 82. G skriver:

  Hörni har ni lyssnat på Björn Olssons album Måsrock från i våras?
  Han har verkligen överträffat sig själv den här gången.

  http://open.spotify.com/album/1gjuvZferdkF3s59VO04sn

 83. hjort skriver:

  Börjar kolla Castle Rock nu. En halvtimme in och de spelar Hybrid Moments, så det måste ju vara bra.

 84. matti skriver:

  I lördags hade nån fest och spelade musik så det hördes över hela Svartöstan: Misfits, Slayer, Johnny Burnette mm mm. Det var inte jag och jag vet inte vem det var. Det är bra att bo här.

 85. sHrEdD skriver:

  Grannen spelar punk osv

 86. matti skriver:

  Prexakt shred.

 87. stalle skriver:

  100 spänn på att de vet vem du är ?

 88. matti skriver:

  Jo men de spelade ju inte för mig. Det var typ borta på Laxgatan. På förtan.

 89. sHrEdD skriver:

  OITNB är nog den enda serie som jag bryr mig om ALLA karaktärer i.

 90. matti skriver:

  Det är en bra serie, rolig och empatisk. Men den är så korkad! Fast jag har sett sex säsonger på fem dar så jag kanske är lite less.

 91. G skriver:

  Det här tyckte jag var lite intressant reflexion, att Hollywood slutat göra karaktärsdrivna action thrillers för vuxna
  https://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2018/08/the-fugitive-harrison-ford-25-years-later/566729/

 92. matti skriver:

  En allvarlig fråga: lyssnar nån på t ex Hunters & Collectors nuförtiden? Eller Tc Matic? De sistnämnda dök upp av oklar anledning nyss och jag slog på deras första. Märkligt mjukt sound för att vara så ”hård” musik.
  I våras eller när det var gjorde jag tre spellistor jag döpte till Det egentliga 80-talet: det var indie, big music och hip hop. Men jag glömde hela den där semiindustriella funken. Den var ju rätt stor när det begav sig. Om en var liksom svartklädd och läste Kannibal och Base One i alla fall. Och jag var och gjorde det. Men hur kunde all den där musiken som ett kort tag var så sjäkvklar bara försvinna ur mitt medvetande? Vad mer har jag glömt? Vad har ni glömt?

 93. G skriver:

  Nästa gång någon frågar mig vad jag lyssnar på för musik nuförtiden kommer jag definitivt svara Den semiindustriella funken.

 94. sHrEdD skriver:

  Har aldrig hört Tc Matic förut.

 95. matti skriver:

  G: ❤️

 96. matti skriver:

  Tc Matic var stora. Lilla Bommen-stora åtminstone.

 97. TP skriver:

  Lilla Bommen-stora ?

 98. matti skriver:

  Nu låter jag väl cynisk och gammal men alla dessa listor man ska skriva under, Skiftet etc, vad hjälper det? Det är en allvarlig fråga alltså. Jag förstår inte vem som ska läsa och påverkas av dem.

 99. Jens skriver:

  Jag tror inte att nån kommer att läsa eller påverkas av dem. Det är väl en amerikansk grej det där? Folk som kollat på Bernie Sanders-kampanjen och momentumrörelsen som fört fram Corbyn och försöker göra nåt liknande här. Tror jag.

 100. H skriver:

  Nu kanske jag säger nåt dumt, men hur tveksam jag än är till nazistdemonstration i centrala Stockholm så är jag även tveksam till tanken på att en lista med namnunderskrifter ska påverka mötesfriheten.

 101. matti skriver:

  Det är väl ett sätt att organisera sig kanske. I stället för att säga vad man tycker säger man vad man inte tycker. Skrapar ihop några godhetspoäng. Det är ju ändå bättre än att knappt ens gnälla. Kanske. Modernt är det i alla fall.

 102. matti skriver:

  Jag menar, det finns ju ingen rörelse för nåt. Bara vagt mot.

 103. Jens skriver:

  Jo, så är det ju. Kanske är det ett sätt att organisera men jag är tveksam. I Storbritannien och USA har det funnits riktiga rörelser bakom, men det här som skiftet och så känns mer som en övertro till tyckande på Internet, att om de samlas så här så går det inte att ignorera. Men det är ju bara åsikter, de går att ha hur många som helst, väger ingenting.

 104. G skriver:

  Inte alls dumt H, eller det kanske det är men jag tycker i alla fall samma sak.

 105. G skriver:

  Matti spelar du nåt på Way out halv storm från sydwest förresten? Verkar kunna bli bra drama där nere.

 106. matti skriver:

  G: nope. Det är Lugers festival och jag är inte kvar på Luger. Politix, helt enkelt.

 107. matti skriver:

  Jens: Jo. I stället för engegemang: signering.

 108. matti skriver:

  I stället för rättstavning: nyspråk. Sorry. Skrev i bil i Finland, såg dåligt.

 109. Anonym skriver:

  Slackterism kallas det på engelska

 110. sHrEdD skriver:

  Fantasy Premier League-lagen ska vara klara idag, nån som har en mittfältare (max 6 mille) att tipsa om?

 111. matti skriver:

  Det enda tips jag har är att lyssna mer än nånsin på Push the Sky Away. Nick Caves bästa soloskiva. Bättre än de fem första till och med. (Bättre än Neil Youngs On the Beach, men ganska lik den.) Otroligt underskattad. De som älskar Cave nämner den aldrig. De som hatar honom har tyvärr inte lyssnat på den än.

 112. G skriver:

  Ja, jag lyssnar ju bara på Black Sabbath jag. Och på Måsrock.

 113. TP skriver:

  Push the sky away nämner jag aldrig, trots Jubilee Street och Higgs Boson Blues.

 114. Theodor skriver:

  Higgs Boson Blues är ett mästerverk. Nästan på samma nivå som I Let Love In.

 115. Anonym skriver:

  Bra skiva. Men huggs och jubilee är sämsta spåren.

 116. matti skriver:

  På tal om Tc Matic: Kowalski. Bra ju! De hade jag helt glömt bort.

  https://open.spotify.com/album/7gwbTn1oWBPTFB5dYVIHCr?si=Mv1k4B3bR6-GXgLbe-cJ7A

 117. matti skriver:

  Joe Satriani! Grym version!

 118. matti skriver:

  Har för lite pengar och för mycket tråkigt att göra. Så tankarna far iväg. T ex såhär.
  På FB ser jag folk (de flersta lite äldre än iag till och med)som listar bäst producerade skivorna. Det är mycket Trevor Horn och Remain in Lights, liksom. Men är inte de bäst producerade skivorna även de bästa skivorna? Eller beror det på hur man definierar ”produktion”? Märker att jag har ett ofärdigt resonemang på gång. Men visst inte kan en dålig skiva vara bra producerad?
  Är jag, eller de som hävdar motsatsen (om nån nu gör det) fast i det där 80-taliga som när man pratade om auteurer och amerikanska 70-talsregissörer då? Det fanns (finns?) nån slas konsensus då att Taxi Driver och Apocalypse Now var bäst bara för att, ja de var det, sa en och tyckte en.
  Och sen på 90-talet när Albini hävdade att han INTE var en producent, att det bara handlade om hantverk och förmågan att sätta mickarna på rätt ställe i rätt rum. En glidning från konst till hantverk, liksom.
  Kan man ens mäta produktioner, ställa dem mot varandra

  När vi var små yngel pratade jag och Jari om när vi hörde That Joke Isn’t Funny Anymore första gången. Jag tänkte: ”det här är det bästa pukfillet jag hört i hela mitt liv.”, och Jari tänkte: ”Det här är det sämsta pukljudet jag hört i hela mitt liv.” Vi kände inte varandra då, när vi hörde låten. Jag tänker att det var ändå tur att vi träffade varandra. Och att vi (hela BQ) proddade våra skivor tillsammans. Inte för att vi var The Smiths-bra eller nåt, men ni fattar.
  Klart man kan jämföra produktioner, men inte objektivt väl? Eller kanske är det det som är hemligheten med en bra prod: den påverkar en subjektivt och positivt.

 119. H skriver:

  En dålig skiva som är bra producerad blir väl lite som undanflyktsklassikern ”bra ljud ut” när man sett en kompis dåliga band lajv. Det vill säga, det kanske är väl genomfört utifrån förutsättningarna, men om man ändå inte vill lyssna pga det är dåligt så spelar det ingen större roll.

  Sen kan det ju vara jättebra producerat även om det är lofi eller vad man vill kalla det, det behöver väl inte sägas. Och bra även om det är dåligt producerat. Ibland börjar man ju digga det dåliga.

 120. H skriver:

  Sen är det ju intressant (eller inte) att man har så lätt att uppfatta sina egna subjektiva uppfattningar som tyngre vägande än andras. Man vet att det är subjektivt, men man accepterar det liksom inte hela vägen.

 121. matti skriver:

  Ja. Blandar folk ihop producenten med inspelningsteknikern kanske? Det lilla jag vet om produktion är dessa två skolor:

  1. När producenten hjälper artisten i fråga att förverkliga visionerna artisterna har.
  2. När producenten präglar inspelningen, blir en medskapare.

  Phil Spector är en typisk tvåa. Även Dr Dre.
  Ettorna är inte lika kända som just producenter. Tänker på t ex J Mascis och Albini.

  Finns säkert många fler sorter. T ex Brian Eno vet jag inte vad han gör egentligen. Han är en etta på t ex No New York. En tvåa på t ex Low. Och en sopa på The Joshua Tree. Men vad gör han på Clustergrejerna, som de inte hade gjort lika bra utan honom? Eller på Remain in Light för den delen.

 122. matti skriver:

  Men även: de skivor man skulle kunna säga är ”bra” proddade men som är dåliga ändå, då är det ju en hantverksskicklighet man uppskattar. Är man (jag) förblindad av producenten som konstnär/auteur/regissör?

 123. matti skriver:

  H: Det är väl det som definiera subjektiva åsikter? Att de är bättre än andras?

 124. matti skriver:

  Heart of Glass med Blondie är annars ett bra exempel på nåt som verkligen producerats. Första demon: https://open.spotify.com/track/0UFLbtupYWaDGMS4io94Ml?si=OqeUuaSPTvuLQxxq3YAwzw

 125. H skriver:

  Är inte den större skillnaden den mellan musik som skapats/satts ihop i studio och musik som skapats i replokal för att sen spelas in? Glidande skala mellan två poler givetvis, men i den förra blir producentfunktionen viktigare (vilket ju, som du säger, lika gärna kan vara bandet själva) och i den teknikerfunktionen.

 126. hjort skriver:

  BQ > Smiths.

 127. sHrEdD skriver:

  Finns det dåliga skivor men med bra produktion?

 128. TP skriver:

  Annat exempel på vilken skillnad producenten kan göra är t ex den Enoproducerade Venus de Milo på Double Exposure-skivan (Richard Lloyd säger visserligen att de inte tog en enda idé från Eno) och den senare på Marquee Moon-skivan. Precis som i Blondieexemplet har båda versionerna sina kvaliteter om än ganska olika sådana.

  Från DE: https://www.youtube.com/watch?time_continue=206&v=2tGomCFR_W0

 129. G skriver:

  Håller med Hjort om BQ > Smiths.

  Jag tycker ett roligt producentexempel, egentligen kanske lite frikopplat från den här diskussionen, är Henrys Dream där alla inblandade är eniga om att producentvalet var ett misstag, men jag tycker den är asgrym.

 130. matti skriver:

  Varför gillar folk Remain in Light egentligen? Eller den är ju inte sämst men den är verkligen inte bäst heller.

 131. H skriver:

  Det är väl de som är för unga för att ”veta” att Sgt Pepper är bäst, men tillräckligt gamla för att ha stelnat i föreställningen att allting hela världen peakade med nån överproducerat prettofunkskiva de minns från sin ungdom. Men den hära High life on the Dreams of a Bush är väl ännu mer överskattad?

 132. matti skriver:

  Mäktigt att The Overload låter som att den kunnat vara med på Closer. Jag har aldrig tänkt på det tidigare.
  Closer släpptes i juli 80, Remain in Light i oktober samma år. Är Brian Eno en simpel tjuv? Eller var Martin Hannett inte så originell som det sägs?

 133. H skriver:

  Martin Hannett inte så originell som det sägs?! NEJ NU!!!

  obs skämt osv.

 134. matti skriver:

  haha lol rotflmao osv

 135. TP skriver:

  Jajaja, tyckte båda skivorna var bäst ett tag pga överprettoproducerat nytt. Tycker om fortfarande pga överprettofunken och Eno.

 136. H skriver:

  Jag ska lyssna på både skivorna när jag orkar. Har egentligen en rätt vag uppfattning åtminstone om hur Remain in Light låter. Men man vill ju verkligen inte gilla den bäst producerade skivan någonsin! Eller åtminstone hemskt ogärna.

 137. matti skriver:

  Pga över 50 miljarder streams lyssnar även jag på senaste Drake. Den är ju inte så värst bra, va.

 138. matti skriver:

  Don’t Matter to Me är svinbra och nån låt till men annars är det liksom ingenting. Halvdan rap över generiska beats.

 139. G skriver:

  Grymt säljande reklam-blurb.

  ”Halvdan rap över generiska beats”.
  – Matti Alkberg

 140. H skriver:

  Jag gillar också Don’t Matter to Me. Sommarens radioglädje. (Före sommaren var det No Tears Left to Cry med Ariana Grande och Flames med Sia, men de spelas inte så mycket längre)

 141. matti skriver:

  Den hamnade direkt på min ”Grym R&B”-lista, Shred!

 142. sHrEdD skriver:

  Kul! Den är grym. Länka listan också!

 143. matti skriver:

  Listan är inte riktigt klar än. Forskar fortfarande. Men snart smäller det.

 144. sHrEdD skriver:

  Elena Poulous nya band heter förresten Nohe Noshe. Finns lite snuttar på sociala medier och så där.

 145. matti skriver:

  Aretha har dött. Sjukt sorgligt såklart, jag tyckte hennes version av Groovin’, som Svante Thuresson senare gjorde om till Simma är hennes bästa låt. Jag var alltid mer av en Dionne Warwick-älskare (om det nu inte är särskilt osmakligt att jämföra just idag), gillade pop mer än blues, liksom. Men ändå. Hade nog aldrig gjort den här listan om de båda inte hade visat mig vägen på 90-talet nån gång.

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/1x4ruNcrkiwmS4R15GDWll?si=Lv57P44RSDqMBEPY9rVunA

 146. sHrEdD skriver:

  Yes! Nåt nytt att lyssna på till jobbet i morgon.

 147. Bennyboxare skriver:

  Första veckan av semester avklarad.

  Om Closer och Eno och det: Bwaaahahahahahahahahahaaaa

 148. G skriver:

  Tänkt på två saker nu när Aretha gick bort (förutom hennes allmänna grymhet). Dels att det är både ironiskt och talande att jag som vit medelklasskille i en svensk småstad först stötte på henne (och Ray Charles) i Blues Brothers. Sen också på hur varenda text om henne nu i dagarna handlar om henne som kvinna och som afroamerikan, och vad hon betydde i egenskap av det. Att det verkar vara en bit kvar tills en afroamerikansk kvinna bara är en person. Väl medveten om att jag slår in öppna dörrar här, fick mest lust att ventilera lite. Och heller inte som att jag vill tona ned hennes betydelse i de avseendena eller så.

 149. matti skriver:

  På 80-talet kunde man bara gilla en svart artist åt gången. Helt stört, men det var Michael ELLER Prince. Aretha ELLER Dionne. Supremes ELLER Impressions. Så jävla idiotiskt och vidrigt.

 150. matti skriver:

  Eller man kunde gilla flera, men man var tvungen att kvitta bort en för varje liksom.

 151. Hans Vesterberg skriver:

  Matti, jättefin konsert ni gjorde igårkväll, tack!

 152. matti skriver:

  ❤️ Hans!

 153. Conny skriver:

  Nu, är den klar, era jävla svin! Lyssna och följ eller dö själsligt. Riktar mig främst till H, givetvis:

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/7EVGiHhdRqd14yVgSqXRRf?si=s7wBV-yiQJeguY2yz0rxvQ

 154. Conny skriver:

  BPB-listan är 1 timme exakt. Att lämna vissa låtar utanför var som att skära av sig en hand.

 155. G skriver:

  Fast samtidigt gammal tradition Matti. Elvis ELLER Tommy Steele, Noice ELLER Gyllene Tider. Men blir ju onekligen något annat när det liksom blir som att max en svart artist per musiklyssnare, att hudfärgen är en genre som man väljer inom.

 156. sHrEdD skriver:

  Har också en BPB-lista. Men eftersom jag såg att Conny har med Hard Life så blir min överflödig. Hard Life, vilken låt.

 157. H skriver:

  Conny riktar otäcka hot mot mig och ingen reagerar! Vilket samtalsklimat vi har i gästboken!

 158. G skriver:

  Verkligen H! Jag är beredd att skriva på en lista så att saker och ting ändras, så här kan vi inte ha det.

 159. Conny skriver:

  Remain on light. Inget hade låtit så innan. Minns det som att det lät som framtidens musik när det behav sig. Tycker den är mer kul att lyssna på nu än på länge. Men lite stel är den. Vissa litar gjorde bandet bättre live. Men milstolpe heter det väl? Betydde mycket för andra. Hälften av all musik gjord efter 1980 är svår att föreställa dig att den hade kunnat göras om inte Renain in light hade gjorts.
  Plus texterna ockdå. You might find yourself…. osv. Inte kattskit.
  Synd han har så jobbig röst att lyssna på, David Byrne.

 160. H skriver:

  Men influerade den någon musik man inte önskar ogjord då?

 161. matti skriver:

  Remain in Light: Demogrejerna som finns på Spotify är ju sviiiinbra! Neu-bra, till och med.

 162. matti skriver:

  Tror t ex inte att Haus der Lüge med Neubauten varit lika bra om inte RiL hade konmit nio år tidigare. En av mina favoritskivor från 80-talet. Eller Children of God med Swans. Det är nåt med intellektuell höjd och ljudbild som inte fanns innan. Obs, båda de skivorna var/är bättre. :)

 163. TP skriver:

  RiL: tycker B-sidan är mycket bättre än A-sidan, kul även det. Har aldrig gjort kopplingen till HdL med Neubauten, men kanske har du rätt matti. Svårt att veta vilka de influerade, men troligen många fler än H kan föreställa sig iaf eftersom vi snackar om intellektuell ljudbild ?

 164. matti skriver:

  Förenklar, klart att den där intellektuella höjden fanns: Roxy Music, Bowie (fast det var ju iofs Eno det med). Och John Cales soloskivor. Och Tyskland, men ingen lyssnade ju på t ex Conny Planks grejer på 80-talet.

 165. H skriver:

  Jag trollade ju lite, men de där ladugårdsdörrsbreda penslarna som Conny använde kan vi väl spara åt Hans Gravdill?

 166. H skriver:

  Jag har svårt att föreställa mig Remain in Light utan Pere Ubu. Inte bara, men t.ex.

 167. matti skriver:

  Gravdill, lol!

 168. n skriver:

  en del rätt kul youtube-kommentarer ang closer/eno på the overload, ett tips!

  https://www.youtube.com/watch?v=7QBFMmIZTVs

 169. matti skriver:

  n: grymt!

 170. Conny skriver:

  Asså… ljudbilden på RiL är en synthblipp-version av high life. I min hjärna är mycket hip hip hop och synthpop, och nästan all techno, house och afripop på 80-talet omöjlig utan RiL.

  Blue Monday med New Order. Alla Stephen Hauge-produktioner.

  Min foavorit-80-tals-hip hop 12a:

  https://m.youtube.com/watch?v=jCmeM2gOIlI

  Mory Kanté

  Hhttps://open.spotify.com/track/7yuF2FK7adgzGiIfEpR7Km?si=6EzL89WCT2OmAhmtshxVEQ

  Hela scenen med musik som spelades på Zanzibar på Ritz: Inner City, Acid House.

  Senare Technotronic, Black Box…

  Typ allt som H inte gillar är omöjligt att föreställa sig utan RiL.

  The Fall och punk och indie brydde sig inte om RiL. Så jsg förstår om någon skulle säga att RiL förstörde musiken.

  Men en milstolpe är det. Mer än de flesta andra skivor, just i produktions-hänseende.

 171. Conny skriver:

  Hip hip hop och afripop… så stora fingrar och så små bokstäver att trycka på.

 172. H skriver:

  Alla e vänner l
  Ok

 173. H skriver:

  Så många milstolpar
  Så få fingrar
  Godnatt

 174. matti skriver:

  Såklart rätt om afropop, acid, elektro och hip hop etc, Conny. Fast man kan väl prata om hönan och ägget också? Hade RiL funnits utan Fela, Grandmaster Flash, Zulu Nation eller för den delen Kraftwerk?

 175. Conny skriver:

  Nänä. Det hade den ju inte!

 176. H skriver:

  Det är ett så påtagligt lapptäcke av influenser – även om det kanske är ett ambitiöst lapptäcke som satte ihop influenserna på ett sätt som inte hade gjorts tidigare och som många lyssnade på och som därför i sin tur blev enormt inflytelserikt – att jag tycker det blir märkligt att skåpa ut hela, enorma genrer utifrån tanken att det här lapptäcket inte hade gjorts. Vi pratar ändå om både musikaliska strömningar och ett sätt att arbeta som låg i tiden. Särskilt sorgligt känns det ju att ge kredden för viktiga svarta genrer till kritvita brillormar. (Ungefär som att Debbie Harry inte uppfann rap bara för att hon de facto var en av de första som rappade på skiva)

 177. TP skriver:

  H, David Byrne nämner Ramones, Television o Blondie som viktiga influenser för Talking Heads, alltså mer på vår gata. David Thomas påstår att TH var lite rädda för Pere Ubu, men mest för att ha dem som förband. Tror som du att även de influerade TH, speciellt DB’s sång kanske. Förstår inte ditt utskåpningspåstående. Allt är väl tätt tätt sammanvävt i en väv av influenser, där vävens struktur ligger mest i betraktarens ögon och okunnighet.

 178. H skriver:

  Skåpa ut var fel ord. Syftade på all musik Conny menade knappt var tänkbar utan RiL. Vilket jag tyckte var märkliga påståenden, just för att allt är sammanvävt.

 179. matti skriver:

  Jag tycker Fear of Music är bättre än Remain in Light. Skulle till och med kunna sträcka mig så långt som att säga att jag inte gillar Remain in Light PGA produktionen. Tycker t ex man hör instrumenten mycket bättre på Fear of Music. samma med de där demoouttaksen på RiL. Jag vill höra Tina Weymouths basspel, höra keyboard- och gitarrrytmerna etc. Inte bara tänka: Ljudbild.

  Jag kan inte så mycket om det här märker jag förresten. Om bakgrunden till skivorna etc. Vare sig Eno eller Byrne är ju några idioter, såklart finns det mening bakom detta. Men det (den, Remain in Light) är samma som med (mycket) Bowie för mig: dött. På det dåliga sättet. Det döda.
  Men vill även säga att Remain in Light nog var det första jag hörde med Talking Heads (möjligen hade jag hört Psycho Killer) och gillar bandet och flera av de andra skivorna, både före och efter. Och RiL är ju inte dålig. Den är bara inte bäst. Obs jag minns att diskussionen inte handlade om det från början,

 180. TP skriver:

  Håller med. More songs about buildings and food och Fear of music äger fullständigt RiL, men RiL kändes mer omtumlande när den kom minns jag. MSaBaF är en grymt underskattad skiva, dräller av bra spår på den!

 181. TP skriver:

  Och inga döda spår – alltså om More songs… .

  Men, gillar även det dåliga döda ibland, pga andra kvaliteter och andra grunder till mitt lyssnande. Fast vi pratar kanske om olika dåliga döda- jag är mest inne på det själlösa, eller det som kan kännas som själlöst. Är ju Crimsonit och jag kan förstå att de (KC alltså) ibland måste kännas stendöda- men för mig är det en del av charmen, dvs dynamiken mellan det döda mekaniskt-tekniskt själlösa, det fullkomliga fria vilda och det stillsamt kontrollerade vackra.

  Ber om ursäkt för denna avstickare.

 182. Conny skriver:

  De vita stal bluesen från de svarta. Sen stal de svarta pop från de vita och gjorde tamla notiwn och soul. Och sen stal de vita den afrikanska musiken och efter det stal de svarta från Tallinn heads och Kraftwerk. Och cred hit och cred dit.

  Jag minns – som TP – att RiL när den kom lät sjukt annorlunda från allt annat. Det hör man inte idag. Liksom det är svårt att höra varför människor blev galna av sex pistols.

  De här andra genrerna hade säkert hittat sin väg ändå, det är givetvis inte så att alla lyssnade på RiL, och var aktivt influerade av den. Men den ekade över väldigt mycket musik länge. Så länge att jag inte lyssnade alls på Tallinn Heads under ganska lång tid. Det behövdes liksom inte, för jag hörde dem i andras musik.

  Jag tycker också RiL låter lite stel. Låtarna var ibland.böttre live

  https://m.youtube.com/watch?v=9RlZ4-ZbRog&list=PL5BB684E15F57ACBB&index=12&t=0s

  Likförbannat, RiL låter väldigt mycket mer ”modern” än Tallking Heads skivor innan. Det är väl det, att det är en av de första skivorna i den här genren där det i-n-t-e låter som ett band som spelar, utan artificiellt. Det låter som att musiken är gridad. Alltså som att den är uppklippt slag för slag för att alla markeringar ska sitta på taktslaget. Jag vet inte hur de gjorde, men det fanns inte datorer att sitta och flytta baskaggar i.

  Så jag menar väl att RiL är en av många skivor som all den där moderna musikproduktionen växte fram ur.

 183. Conny skriver:

  Så små ögon. Så tjockt slem i hjärnan. Inte lätt att stava med labbarna ikväll helker.

 184. matti skriver:

  Tbt till när jag fortfarande recenserade skivor.
  Dagen innan jag skrev den här hade jag läst dikter och sett Slowgold live för första gången.

  http://www.kuriren.nu/noje/?articleid=6399056

 185. matti skriver:

  Alltså, jag hade ju läst dikter flera gånger innan den dagen.

 186. TP skriver:

  Yep, en sådan text gör en glad, matti, likaså när någon skriver med små ögon och tjockt slem i hjärnan, Conny.

 187. H skriver:

  Trist att Conny byter ämne genom att börja prata om nåt Tallinn Heads istället. Ett band ingen av oss andra hört talas om, vågar jag lova. Vi vet att du kan mycket om musik, det är helt onödigt att du skjuter långt över huvudet på oss så där. Alla måste få vara med!

 188. H skriver:

  Men jo, jag fattar att RiL lät på ett sätt i realtid som inte går att återskapa för någon som inte var med. Jag accepterar det med Sgt Pepper också, men Paul McCartney mer eller mindre anses ha uppfunnit tapeloopen kan man ju börja känna att det räcker. Å andra sidan, och förstås: popularisering, spridning i större kretsar, ny användning, bättre användning. Nej, jag menar givetvis inte att RiL inte ALLS skulle vara inflytelserik (inflytande på hiphop och techno inkluderat). Men jag tycker det är mycket mer intressant att titta på väven, pusslet, eller vilken metafor man nu vill använda.

 189. matti skriver:

  Before and After Science är ju också väldigt mycket Talking Heads. Innan More Songs […] alltså.

 190. H skriver:

  På samma spår så tycker jag att Sgt Pepper är både överskattad och underskattad. (Frånsett att jag inte vill lyssna på den oavsett alltså)

 191. Jarmo skriver:

  Slänger ut en krok: Någon som gjort ett Aphex Twin C-60? Vet inte hur jag ska ta mig an den besten annars.

 192. H skriver:

  Ska vi lista skivor som det är tur att Eno inte producerade?

 193. matti skriver:

  Curiosum med Cluster hade varit sämre med Eno. Grosses Wasser med.

 194. matti skriver:

  Finns det skivor som är sämre för att Eno producerade dem?

 195. H skriver:

  Jag hade gärna hört en debutskiva med Devo som inte var producerad av Eno.

 196. TP skriver:

  Tur att de bytte bort Eno på Marquee Moon iaf. TomVerlaine visste vad han gjorde och gjorde rätt.

 197. matti skriver:

  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/0EA6VJ/brev-till-europa

  Athena Farrokhzad är den största europeiska poeten.

 198. G skriver:

  Ni har väl sett Dror och Blixa? https://youtu.be/Ksw5eXrADc0

 199. Conny skriver:

  Jäjä. Håller inget emot det där med väven och pusslet ang. RiL.

 200. Conny skriver:

  Titlar vi velat se:
  Ramones ”Renain in Fight”.
  Twisted Sister ”Remain in Tights”.
  Ett obskyrt och bortglömt band ”Remain in Sight”…

 201. H skriver:

  Skrewdriver ”Remain in Right”

 202. sHrEdD skriver:

  Remain in White light/white heat

 203. sHrEdD skriver:

  Hvist Remain in lyset tar oss

 204. sHrEdD skriver:

  The Remainderer in light

 205. H skriver:

  Fan, Skrewdriver skulle ju vara ”Remain in White”. Da Buzz kan släppa ”Remain in Right”.

 206. Anonym skriver:

  Athena är rätt mycket Allen G (och O Spengler)

 207. Conny skriver:

  Hahahahaha! Nya singeln med Ghostface Killah låter som en gammal klassiker, men så jälva kul 0.43 ca – han blandar ihop Sverige och Schweitz ?

  https://open.spotify.com/track/4s7DgSdbneio19ODFKCcn1?si=Dw98eRdLQIKTAB7PYbU5bQ

 208. Conny skriver:

  Darkthrone – Remain in Night

 209. Conny skriver:

  Riddarna – Remain in Knight

 210. H skriver:

  Fleetwood Mac – Remain in Fight

 211. Anonym skriver:

  Nifelheim – rogane aint right

 212. matti skriver:

  Nä, nu tycker jag vi tar varandra i händerna och sjunger We’re Gonna Have A Real Good Time Together.

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/3NWi01hTanFSMC41hC4l2Y?si=RXoPfVLlQa-5sGaC-F5ckg

  Gud vilken bra lista det här är. Min smak är den bästa STJÄRNSTOPP

 213. TP skriver:

  Njae, inte med den 77 minuter långa C-60-listan iaf. Dubbelt STJÄRNSTOPP.

 214. matti skriver:

  VU kommer från en annan del av rymden. Ett C-60 kan mycket väl vara 77 minuter där.

  Och du kan ju inte hålla på å dubbla stjärnstopp sådär. Hur skulle det då bli med t ex ”SPEGEL”, det enda fungerande skyddet mot fuck you-fingret, om alla bara ”DUBBELSPEGEL” och så i all oändlighet??

 215. TP skriver:

  Hahaha, ja hur skulle det se ut? Men alltså du har helr rätt om rymden, VU och att C-60 är 77 min långt. Har gjort en egen C-60 som delvis definerades av VU och som landade på exakt 77 min!

 216. TP skriver:

  På tal om andra delar av rymden så lagar jag mat till Misantropi för nybörjare (Chicagoijazzen), vilken rymdstation det är ändå!

 217. Bennyboxare skriver:

  Ett ord som passar väldigt bra september 2018: plakat

  Det är roligt, eftersom man både kan känna det om andra människors jävla åsikter, men också innerligt känner att man vill bli det pga allt elände.

 218. matti skriver:

  Plus en på den Boxarn.

 219. stalle skriver:

  trots allt ska det bli fördjävla skönt när valet är över.

 220. H skriver:

  Hahaha, stalle blandar ihop orden ”valet” och ”livet”. Klantarsel.

 221. stalle skriver:

  faen.

 222. matti skriver:

  Min politiska depression är så djup att jag börjar tro det är en vanlig depression.

 223. Bullis skriver:

  Matti, EXAKT så känner jag med. Tack för att du sa,

 224. Bullis skriver:

  Jag har börjat kolla på Sex and the City igen, för att fly undan mina egna undergångstankar och alla politiska jävligheter som utspelar sig oavbrutet.

 225. Bob Dylan skriver:

  Kära popvetare, jag har tappat bort ett namn! En vensk (tror jag) ’folkpopkille’ med finskt eller finskklingande namn, släppte en skiva för något år sen. Det står helt still! Men jag vill minnas att han var grym och jag vill lyssna igen, men det är så svårt när jag inte vet vad karln heter.

 226. Bob Dylan skriver:

  herregud, svensk inte vensk

 227. stalle skriver:

  du måste mena matti alkperg.

 228. Bob Dylan skriver:

  Nej, men det var ett helt okej försök

 229. En vän i Köpenhamn skriver:

  Om inte det är Frank Ocean eller Frida Hyvönen kanske det kunde vara Kristian Anttila kanske?

 230. Theodor skriver:

  Franska Trions Matti Ollikainen kanske?

 231. hjort skriver:

  Jag vet vem jag ska rösta på iaf:
  https://youtu.be/V2_EDbSiPAs?t=14s

 232. H skriver:

  Just nu är jag mest deprimerad över att KD ser ut att klara fyra procent.

 233. sHrEdD skriver:

  Såg Räjäyttäjät ikväll så nu tror jag, nä, förresten, VET, att allt kommer att lösa sig.

 234. Bob Dylan skriver:

  Nuuu släppte det äntligen, Johan Airijoki var det jag tänkte på

 235. G skriver:

  Jag har helt släppt all valbevakning pga orkar inte tänka mer än 30 sekunder åt gången på att var femte svensk röstar på SD. Vanligtvis brukar jag följa följa minsta detalj i valrörelsen maniskt.
  Bullis: Fungerar det, lyckas du fly?

 236. H skriver:

  Så tjurig att jag missade det, skrädderz.

 237. H skriver:

  Prosit

 238. H skriver:

  Om Masshysteri och Könsförrädare skulle göra en skiva ihop, tycker ni att de i såna fall skulle heta Könshysteri eller Massförrädare?

 239. Benny skriver:

  Släpper ny maxisingel idag!

  ”Napalm över bl.a. Götgatsbacken”

 240. Gregor Samsa vaknade en dag skriver:

  Hej gästboken

  Skulle behöva tips på ny hiphop. Typ arvtagarna till A tribe called quest anno 2018? Behöver ny input, nytt blod.

 241. sHrEdD skriver:

  Lite på temat här ovan men ändå inte

  https://open.spotify.com/track/7889r6dw0jliOvWbAoGZAV?si=zV88eedQQcSfHw3TeN-H7A

  samplingen vid ca 1:56 gör min fredag åtminstone!

 242. H skriver:

  Benny, kolla var TP:s ungar jobbar innan du slänger ur dig en sån där grej. Tack.

 243. matti skriver:

  Stalle: ?

  Gregor S: menar du med gamla beats, liksom? Som nya Ghostface-singeln, eller nya Eminem? Båda är rätt bra!

 244. matti skriver:

  Eller om du menar atcq, som en grupp liksom? Isf är senaste Migos grym. Men om du menar sådär Beatles-geni bra så måste jag ju säga Kendrick. Obs, är verkligen ingen auktoritet på området.

 245. matti skriver:

  Conny skrev vilken hans bäst old school 12″ var för nån vecka sen. Det här är min, från 87.

  https://open.spotify.com/track/5EBDtRWVs5WLlcqnB5Q7Lo?si=9Nz0LPHrT-yqDRyjQ5B0Mg

 246. Conny skriver:

  Juli och augusti blev ett C-60. Hittade inte tillräckligt bra nya grejer i juli.

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/6L9i2vhNL668ehLPkOMPUp?si=1vwEcEiHQp6mASwSXsjGVg

 247. G skriver:

  Matti fan vad bra ditt VU C-77 från yttre rymden är! Faktisk lite som att se dem i nytt ljus, när jag trodde jag sett dem i alla tänkbara ljus (och mörker) redan.

 248. matti skriver:

  Menaaaow <3

 249. Gregor Samsa skriver:

  Matti: Menade främst bara ny hiphop, allt nytt. Har lyssnat sönder Anderson .Paak (jävla bra!): https://www.youtube.com/watch?v=pAK59mfNrXM

  Har ingen bra koll på hiphop annars. A tribe called quests senaste/sista är ju också grym. Men behöver nånstans bredda intaget. Ska gå på jakt och utgå från .Paak och tribe och se vad jag finner. (Ska kolla upp Kendrick och Migos: tack!)

 250. Gregor Samsa skriver:

  OK, har redan hittat https://www.youtube.com/watch?v=XCr6x42ImWA — det var enklare än vad jag trodde!

 251. matti skriver:

  Politisk depression: såg precis Uppdrag gransknings FUCKING REKLAMFILM för svenska (och amerikanska) äckelnazister. Bara lät dem hållas med sina sinnessjuka åsikter och drömmar. Jävla svin. UG med.

 252. stalle skriver:

  jag var tvungen slå av ?

 253. G skriver:

  UG är så erbarmerligt dåligt. Deras ”granskning av mediernas agerande under metoo” var det konstigaste jag sett. Något slags tramsigt True Crime-drama.

 254. matti skriver:

  I senaste Better Call Saul spelades denna dänga. Finns ej på Spotify, inte svenska iaf.

  https://www.youtube.com/watch?v=BxPt2QfLduE

 255. matti skriver:

  A-sidan på CTMF-singeln går ju verkligen inte av för hackor heller, H.

 256. H skriver:

  Nä, men den är med på Brand New Cage-skivan (i en annan inspelning).

 257. matti skriver:

  Septemberlista. Blev C-90. Plus flera låtar med samma artist ibland. Så det är ju nåt nytt i alla fall. För mig då alltså.

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/2d3NwmCxUUGGyQbNSJic1p?si=Xg2b12rRRmmJXIrEl47diA

 258. Gregor Samsa skriver:

  Grymt Conny! Tack!

 259. matti skriver:

  They say that no man is an island. False! I am an island and this island is volcanic. And it is about to erupt. With the molten hot lava of strategy!

 260. stalle skriver:

  kokar pisset? här gör det det pga nazister och, tja mest bara nazister faktiskt. fi fan.

 261. hjort skriver:

  Jodå. Nazister, övriga fascister, och borgarna som ger dem utrymme. Samhället är så jävla otäckt just nu. Jag vill tillbaks till ett kalas med saft i glas och så vidare.

 262. stalle skriver:

  nu kokar pisset för att jag flyttade över gammal telefon till ny och lyckades radera allt i garageband. men mest över nazisterna.

 263. hjort skriver:

  Det där tänker jag skylla på nassarna. Det har liksom inte gått troll i mopulen, det har gått nazister i’n.

 264. matti skriver:

  Grym Young Lean-lista, Conny!

  Lyssnar på Timmy’s Organism nu, som H tipsade om för nån månad sen.
  Tipsar tillbaka om annan rock gånger tio från Australien: Bed Wettin’ Bad Boys. Strunta i det dåliga namnet, rocken är väldigt bra. Skivan/skivorna finns på Bandcamp.

 265. H skriver:

  ”Stygga riff” ger bara 6 resultat på google, varav tre är en och samma skivcopy fast hos olika återförsäljare. Otroligt.

 266. stalle skriver:

  shredds c-60 för mars i år ❤️?

 267. matti skriver:

  Soundtrack man aldrig glömmer: https://www.youtube.com/watch?v=wTMcEzt4vdw

 268. stalle skriver:

  inte sett filmen ännu..

 269. matti skriver:

  Såg nyss om den (finns på itunes). Åh, den är så becksvart och bra. Plus coolaste modet nånsin. Och Slayer. Och Wipers. Och Crispin Glover.

 270. sHrEdD skriver:

  Tack Stalle!

 271. G skriver:

  Förbereder mig mentalt för att SD kommer vara Sveriges största parti på valnatten.

 272. stalle skriver:

  asså, jag orkar inte ta in att det kan bli nazisternas afton. fy fan.

 273. sHrEdD skriver:

  Fast sämst är väl en bred koalition nu? Låt nassarna och Kristersson haverera i stundande lågkonjunktur och sen, om fyra år, BAM! Ut med brunbrallorna och in med ljuset.

 274. G skriver:

  Det är det kanske Shredd men ändå liksom att man måste förhålla sig till att var femte person röstat på dem.

 275. hjort skriver:

  Plus att ännu fler kommer att se fascisternas politiska närvaro som fullt normal. Det är inget kontroversiellt att ge dem utrymme och att rösta på dem längre, och det är jävligt riskabelt för demokratin. Fan ta allt. Men främst alla som röstar på asen.

 276. sHrEdD skriver:

  Jo, men jag menar med förutsättningarna vi har just nu. De ÄR ju så stora. Kanske störst? Då måste man ju förhålla sig till det. Att låta SD vara det enda partiet i opposition tror jag kommer ha större negativ effekt (som sagt, de är redan typ störst) än att låta dem krascha i nån form av regeringsposition. Att det är normalt att rösta på fascister är redan ett faktum.

 277. hjort skriver:

  Jag är fortfarande av den åsikten att de inte ska tillåtas ha någon plattform, än mindre något faktiskt inflytande. Sen skulle ju det behöva finnas metoder för att förhindra att de skulle kunna växa sig större i sitt ’utanförskap’, typ att sossarna faktiskt började bry sig om arbetarklassen igen, men det lär ju inte hända. Så: Fan ta allt.

 278. matti skriver:

  Vi får bunkra konserver och göra svärd av plogbillarna.

 279. G skriver:

  …samt skriva kuken på svenska flaggan. De bästa förslagen kommer ändå alltid till syvende och sist från gästbokens värd.

 280. matti skriver:

  Alla som säger att det inte finns nån höger-vänsterskala längre är höger.

 281. G skriver:

  Jag som inte sett till min kassettsamling på ganska många år gläds i alla fall åt att Carbide på CBGBs finns på Spötify nu.

 282. G skriver:

  Och helt enig om höger-vänsterskalan.

 283. G skriver:

  Synd att man inte satsat pengar på att nyhetsbevakningen några dagar före valet skulle domineras av Carl Bildt, Ingvar Carlsson och debatt om sovjets ubåtskränkningar av svensk skärgård, borde kunnat ge några gånger pengarna det.

 284. stalle skriver:

  inte vet jag om debatten precis domineras av det men visst…

 285. G skriver:

  Kandke inte debatten men det tog upp en herrans massa tid i rapportsändningen just när jag skrev det i alla fall.

 286. stalle skriver:

  riktigt skrämmande höra om hur sd-nazisterna planerar rensa regeringskansliet vid ett eventuellt maktövertagande. riktigt riktigt skrämmande.

 287. matti skriver:

  De är ju helt otroliga. Dåligt otroliga alltså.

 288. hjort skriver:

  Alltså, det är ju helt i linje med fascismen.

 289. G skriver:

  Var på Carbide igår på Grönan det var grymt. Men samtidigt när man tänkte efter så var inte så bra egentligen, men grymt ändå. Patrik Caganis spelade fruktansvärt högt, pendlade mellan genialt och att spela fel och titta på den andre gitarristens fingrar för och veta var han var i låten. I solglasögon klockan nio på kvällen.

 290. TP skriver:

  Var inte där G men kan tänka mig att det var grymt pga del av ens livshistoria, men samtidigt lite lamt pga ålder/tro/vilja att det ska vara som förr. Hade ändå gärna sett.

 291. hjort skriver:

  Fan, önskar att en kunde varit där. Får väl hoppas att nån filmade och lägger upp så en får se det, åtminstone.

 292. hjort skriver:

  https://www.youtube.com/watch?v=KXZMDS-P7pk
  Dagarna då Ebbot sprang omkring med ölflaskor i anus och spräckt skalle är sedan länge förbi.

 293. hjort skriver:

  Inte för att jag förväntade mig något sånt, det var bara en observation. Tidens gång och allt det där.

 294. stalle skriver:

  nä fan uc 2018 känns helt ointressant.

 295. TP skriver:

  Hahaha hjort!

 296. matti skriver:

  Såg massa filmer, men ingen filmade ju Kakan. Det var honom jag hade velat se. Skivorna har jag och Tobbe har jag sett fler gånger än BSG.

 297. matti skriver:

  Björn sa alltid att det var Kakan som var geniet. Klart han säger det iofs pga är Björn.

 298. matti skriver:

  På ”hemliga” spelningen efter Grönan igår hade de öppnat med Ring My Bell och Tobbe stagedivade på inräkningen. Fan vad mäktigt!

 299. matti skriver:

  (Fast jag lyssnar på Whitney Houston och solen skiner i Luleå. Gött med gött.)

 300. G skriver:

  Kakan såg stenhård ut på sitt kant! Syns ändå hyfsat i klippet Hjort länkade ovan.
  Bland det bästa jag sett honom var när de spelade med Kingdom of Evol i Annedalskyrkan på Wow för en del år sedan. Det är ju i augusti så han var extremt brunbränd efter en sommar i solen, hade glansig skjorta uppknäppt till naveln och plexigitarr.

  Ville egentligen inte se spelningen igår men gjorde det ändå. Nog glad att jag gick dit, trots mitt enorma ointresse för nostalgi. Versionen av Down on the Beach kan vara det mest förvirrade jag hört, vid något tillfälle tror jag alla i bandet var på olika ställen i låten.

 301. H skriver:

  Jag har sett Billy Childish sjunga ”John the Revelator” acapella.

 302. sHrEdD skriver:

  Alla vet att Serena är BÄST men dramat ikväll!!!!!!!!!!!! Osaka ❤️❤️❤️

 303. sHrEdD skriver:

  Tennishistoria.

 304. hjort skriver:

  Måtte det kommande dygnet vara över snart. Och den kommande mandatperioden. Och årtiondet. Och livet. Och evigheten. Amen.

 305. H skriver:

  Jag mår illa. Inte Magnus Uggla-låten.

 306. stalle skriver:

  instämmer med två ovanstående. fi fan, har regelrätt ångest inför hur det kommer sluta i afton.

 307. TP skriver:

  Våldsamt sjuk ångest. Klarar inte av att se alla dessa segerintervjuer, stänger av TV:n nu.

 308. matti skriver:

  Ja vafan ska man göra nu.

 309. hjort skriver:

  Misströsta.

 310. G skriver:

  Hur det här valet kunde handla om någonting annat än klimatförändringarna är egentligen helt obegripligt.

 311. matti skriver:

  Helt sjukt att man blir typ glad när M går om ett annat parti.

 312. hjort skriver:

  Sjukt, men samtidigt ett sundhetstecken. Fatta att vi förmodligen kommer att behöva dras med fascismen i den svenska politiken så länge vi lever. Hur länge det nu blir. Känns som att en kan krevera när som helst.

 313. TP skriver:

  Ja helt helt sjukt. Slog på TV:n igen. Slår av och packar lådor istället. Kanske damsuga lite, diska, göra något, som att
  gå ut, stå upp, ta en dusch, ta en dusch. Byt om, byt om och gå ut och se.

 314. hjort skriver:

  Packar du redan flyttlasset utomlands, TP?

 315. matti skriver:

  Tänkte på det häromdan, hur lång var ”vänstervågen”? Från typ 1960 till -85? Ungefär lika lång som efterkrigstiden innan den, alltså en typ 25-årig rörelse med någon slags framtidstro. Sen högervåg och nu fascistvåg. Så kanske är vi slutet av en hemsk era snarare än i början. Inte för att jag tror på att man kan lära av historien på det sättet så mycket. Särskilt inte i ett så kort perspektiv. Vet inte vad jag vill säga med det, säkert nånting i alla fall. Nu skulle Gummo varit här. Men han är ju upptagen just nu med TV och grejer.

 316. Theodor skriver:

  Vidrigt vidrigt vidrigt. Usch.

 317. Theodor skriver:

  Hur menar du matti, skulle högervågen gå mot sitt slut in i något annat än fascistvågen?

 318. matti skriver:

  Och eror går ju in i varandra såklart. Min matte med åren stämmer inte men den här gången vet jag om det iaf.

 319. matti skriver:

  Jamen om man tänker på att SD iaf inte ökar lika mycket som alla hade trott. Försöker tänka positivt bara. Sjukt ovant.

 320. Theodor skriver:

  Jag älskar er allihop oavsett hur illa det går iallafall. har ingen annan tröst att erbjuda

 321. matti skriver:

  Samma och detsamma <3

 322. Theodor skriver:

  Och så står åkesson och viftar som en nazistapa i slips. Fy fan. Ibland verkar arkebusering inte så dumt ändå. Jävla skit

 323. TP skriver:

  hjort, nope, packar dynamitgubbarna, tändhattarna och stubinen.

 324. matti skriver:

  Vad händer? Vad säger Moderatidioten?

 325. Theodor skriver:

  ”SLÅ MIG I ANSIKTET” var det enda jag hörde

 326. Theodor skriver:

  Nu ska jag hinka i mig sprit, ta på mig min finaste klänning och primalskrika lite i skogen. Vi ses till nästa val!

 327. H skriver:

  SD är är pissenissemissnöjda med det här resultatet. Sen kanske allt blir skit ändå, men en liten tröst får det vara just ikväll.

 328. matti skriver:

  Kristersson är full just nu, live på tv.

 329. matti skriver:

  Känns konstigt. Samma stadsminister, samma kommunalråd. Till och med skräcken är samma, bara att den är verkligare nu.

 330. H skriver:

  Tralala
  Så jävla gul
  Moderat kycklingbur

 331. matti skriver:

  Känns som att jag brukar skriva nåt nytt här efter valen. Men inget har ju förändrats. Än. Så jag skriver inget än.

  Men vad ska man lyssna på idag då? Försökte med There’s A Riot med Sly, men jag vet inte.

 332. hjort skriver:

  Jag kör Halo Benders och Animal Collective idag. Har inget att göra med valet, men det känns skönt.

 333. matti skriver:

  Sly funkar! Perfekt på promenad. Fortsätter med Fresh. Den är också asbra, liksom löskokt.

 334. stalle skriver:

  closer.

 335. hjort skriver:

  Vad tror ni om denna då?
  https://youtu.be/rI054ow6KJk

  Visste inte att den fanns fram till nyss, men den verkar skum på ett sätt som tilltalar mig.

 336. TP skriver:

  Nicholas Cages bästa rollprestation…bara det. Å andra sidan, gillar ju Ghost Rider och det här verkar tyngre. Men först BlacKkKlansman.

 337. matti skriver:

  Verkar ju asfet!

 338. matti skriver:

  Förresten, på tal om nåt helt annat men när jag ändå är här: jag fattar inte grejen med Spiritualized. Jag bara zzzzzzz.

 339. sHrEdD skriver:

  Äh, du är bara sur efter valet. Hur kan man inte gilla den här tex:
  https://open.spotify.com/track/3XKGIK8gFOdFvJD4sglpGd?si=SqT1C7flT9eMP5Bw9niNew

 340. matti skriver:

  Ja, alltså det är prick det där jag inte fattar. Svället. Och texten om jesus och rock n roll.

 341. Conny skriver:

  Som Matti här – har helker aldrig fattat S. Men låten Jens länkar till är ju lite fin. Men asså, jsg har heller aldrig fattat Radiohead…

 342. stalle skriver:

  enstaka låtar med spiritualized, visst…

 343. Jens skriver:

  Ja Radiohead har jag aldrig begripit så nånstans kan jag väl förstå vad det är ni (inte) känner.

 344. H skriver:

  ”Lite fin” kan inte vara ett tillräckligt kriterium för grejer man gillar, trots allt? Teveserien ”Vänner” är väl ”lite kul”, till exempel?

 345. matti skriver:

  Radiohead, jag var som ni men Jejo visade mig på ett hotell i Helsingfors för 200 år sig. Det är nåt kirurgiskt cleant över dem som jag inte kan motstå. Sammanlagt kanske ett helt album av grymma låtar. Ett ganska enkelt C-60, ändå.

 346. matti skriver:

  Gillar även Vänner.

 347. hjort skriver:

  Radiohead kan var helt sjukt bra, men jag pallar inte att lyssna på mycket mer än en platta i taget nuförtiden. Vet inte om det är hos mig eller dem felet ligger, men på något sätt känner jag att det blir för jävla seriöst efter ett tag. Som att de tar sig själva på lite för stort allvar eller nåt. Kanske är det där kirurgiskt cleana som matti pratar om. Men fan, när de är bra är de grymma.

 348. hjort skriver:

  När jag skriver ”nuförtiden” menar jag det exakt så, och inte att det bara är deras senare plattor som får mig att känna så. Lyssnar för övrigt inte så gärna på deras två första längre.

 349. H skriver:

  Matti, det är bättre om du skriver ifall det finns någon teveserie du INTE gillar.

 350. H skriver:

  På tal om det tycker jag att Fear the Walking Dead-säsongen fortsätter vara helt okej till småbra.

 351. H skriver:

  Jag minns det som att jag läst en intervju med Ray Davies där han säger att folk tror att han är så jävla bra på att skriva låtar som berör, men egentligen manipulerar han bara lyssnarna med ackordföljder.

 352. Bob Dylan skriver:

  spiritualized – so long you pretty thing är en av tiotalets finaste låtar. Älskar alla låtar om gud, vare sig det gäller tröst eller hängning

 353. H skriver:

  Johnny Strike i Crime är död. Nu är de borta nästan allihop, tror jag.

  https://www.youtube.com/watch?v=1EnZi8C_VYE

 354. matti skriver:

  Några teveserier jag inte gillar (så mycket): Castle Rock, Succession, Orange is the New Black och, nä, det var det, resten fem plus.

  Radiohead: gillar Amnesiac och den där med There, There. Sen är det enstaka låtar. Fler dåliga låtar än bra, definitivt fler dåliga skivor än bra. De är väl lite som REM och Prince kanske. För mig alltså.

 355. matti skriver:

  Älskar att Bob Dylan älskar all låtar om gud.

  Älskar Crime och är ledsen. Mixar Södra Sverige nu så kan inte lyssna på era länkar.

 356. hjort skriver:

  Alltså, fan vilken besvikelse Castle Rock har varit. Började lovande, men det har ju spårat ut helt. Alltså, det har spårat ut på så vis att det inte har spårat ur alls. Det är ju fan ingenting just nu. Men avsnittet som typ bara var Sissy Spacek var apbra.

 357. H skriver:

  Förlåt att jag kommenterar mitt eget inlägg, men om någon likt mig frågar sig hur det var möjligt att ett punkband som heter Crime fick spela inne på San Quentin-fängelset 1978 – I POLISUNIFORMER! – så kan man läsa lite om det här:

  https://dangerousminds.net/comments/murder_by_guitar_san_francisco_punk_band_crime_live_at_san_quentin_prison_1

  Tänk dig att du tror att du är cool och spelar i rockband, och så är det inte Crime. Lägg ner.

 358. matti skriver:

  Japp, coolaste bandet ever.

 359. TP skriver:

  När vi ändå snackar punk, Bonamassas Stockholmsspelning och coolast ever. Här ett coolt gitarrspel och grym röst:
  https://youtu.be/Y3Elh3omkjg

 360. matti skriver:

  Halva skivan mixad. Omg vad bra det blir.

 361. stalle skriver:

  ?
  “It was something we had wanted to do for a long time,” said Rank. “We knew we’d be playing for a crowd that was really into crime.”

 362. stalle skriver:

  nya goon sax får fem nostalgiker av fem möjliga.

 363. hjort skriver:

  Grattis på namnsdagen, Åsa!

  Måste säga att det är skönt att hösten har börjat svepa in. Är sjuk, sitter hemma och lyssnar på höstvindarna som sliter i träden utanför, och himlen är sådär nyanslöst grå. Fantastiskt lugnande. Behövs just nu.

 364. G skriver:

  Första dagen efter semestern som jag inte åt lunch på takterrassen idag. Önskar att jag kunde dela Hjorts entusiasm över hösten.

  Kan dock helt dela hans entusiasm över Åsas namnsdag; Grattis!

 365. stalle skriver:

  lunch på takterass? semester? är du kungen?

 366. G skriver:

  Semester i somras, därefter microljummen lunch ur plastlåda på takterrass på myndigheten där jag arbetar.
  I somras var mitt livs första betalda semester pga fd kulturarbetare, kände mig onekligen som kungen i fem veckor när pengar kom in utan att jag gjorde ett vettigt handtag.

 367. TP skriver:

  Dark Carnival! Allt annat kan lägga ner.

 368. hjort skriver:

  Där har du fel, TP. Hard Rain är den bästa episoden i Left 4 Dead 2, men Dark Carnival är inte långt ifrån.

  Bandet? Vadå band?

 369. matti skriver:

  Aldrig ens hört talas om innan, konstigt. Men svinbra!

 370. TP skriver:

  Helt i Niagaraheaven…allt började med DAM och slutade i besatthet. Har någon något Detroit C-60 på lager?

 371. matti skriver:

  Inte än…

 372. G skriver:

  Inget C-60 men väl en topplista över världen bästa Stoogesmedlemmar:

  1. Iggy Stooge/Pop
  2. Ron Asheton
  3. Scott Asheton
  4. James Williamson
  5. Dave Alexander

 373. TP skriver:

  Scott
  Ron
  James
  Iggy
  Dave, just nu

 374. stalle skriver:

  instämmer nog med tp

 375. Theodor skriver:

  hjort: fast det finns en mod som ersätter bandet på dark carnival med günthers you touch my tralala, och det är ganska svårt att slå ändå.

 376. matti skriver:

  Iggy är bäst. Har precis återupptäckt Kill City. Sjukt bra skiva, underskattad och bortglömd. King of rock. Låter som Kiss fast svinbra. Som Dolls, fast bättre. Inte lyssnat på den sen jag var kanske 25.

 377. matti skriver:

  (Jag tycker som G)

 378. G skriver:

  Jag tycker som Matti om Kill City, som (tidiga) Kiss på mentalsjukhus. Minns den som avgjort vekare ljudbild på originalvinylen än den låter på spötify, men har inte min vinyl där jag bor så kan inte jämföra nu till frukosten.

 379. stalle skriver:

  kill city är ju en pärla men det är ju bara iggy och james w och scott.

 380. matti skriver:

  Ja, bytte samtalsämne lite. Började prata om Iggy isf Stooges.

 381. matti skriver:

  Förresten, låtar man kanske borde skämmas för att man älskar, men…

  1. Van Halen – Hot for Teacher

 382. stalle skriver:

  sen är ju i’m sick of you en riktig gobit också.

 383. TP skriver:

  Detroitmaran fortsätter. Ron har gått förbi Scott, Iggy släpar fortfarande efter, Michael Davies försöker hänga på medan övriga MC5:orna står på läktaren. Längst fram och i ohotad ledning, Niagara, min Niagara.

 384. matti skriver:

  Vän av ordning undrar om Iggy/Stooges verkligen kan vara med på en Detroitlista? Pga Ann Arbor, då alltså.

 385. stalle skriver:

  jodå. ann arbor är för detroit vad råneå är för luleå.

 386. stalle skriver:

  eller kanske töre.

 387. stalle skriver:

  nu har hela goon sax kommit på spottan.

 388. matti skriver:

  Ann Arbor, ok.
  Hur många låtar får man ha med med John Brannon?

 389. TP skriver:

  Vän av ordning my ass.

 390. G skriver:

  Vän av ass undrar om en Detroitlista bara förväntas bestå av rock från StoogesochMC5-eran, rock från Detroit i StoogesochMC5-andan oavsett år eller om det är all musik från Detroit som gäller?

 391. TP skriver:

  Misstänker ordningmannen vill ha med lite HC o modernare rock också. Ser fram emot’et oavsett.

 392. G skriver:

  Kommer nog ingen lista från mig alls faktiskt, frågar bara för ordningens skull. men ska man knö in techno och Motown blir det mycket att stå i tänker jag. Också två genrer jag vet apgjort minde om än om medlemmarna i Stooges.

 393. G skriver:

  Sharp Objects!

 394. Klas skriver:

  Bästa technon: Gudrun Schyman på Docklands, fullständigt ohatbart. Som Bamse på saftkalas men med edge som täljkniven på träslöjden i fyran.

 395. matti skriver:

  Har börjat älska rocksax. På riktigt alltså. Don’t Look Down med Iggy, den sortens.

 396. H skriver:

  Läste fel först och trodde att du hade börjat älska The Weirdness.

 397. stalle skriver:

  hur kan du inte ha älskat den förut?

 398. H skriver:

  Över 400 kommentarer och ingen som har skrivit att Damned Damned Damned är den bästa brittiska punkskivan.

 399. matti skriver:

  Är den ju inte. Men den är bra.

 400. H skriver:

  Säg en bättre då, om du nu tror att du är så smart.

 401. matti skriver:

  Bollocks. Hear nothing See nothing. Cut.

 402. matti skriver:

  Sett om lite Sons of Anarchy i helgen pga blev Henry Rollins-sugen. Det är det Bechdheltest-säkraste som finns. Ändå lite känt för ”starka kvinnoroller”. Antagligen män som tycker det iofs.

 403. stalle skriver:

  tyckte ozark tog sig på slutet av s2. synd bara att inte alla dog eller nåt för en s3 tror jag inte på.

 404. H skriver:

  Tycker tvärtom hittills, men jag är bara på avsnitt 7 som är så outhärdligt tråkigt att jag kollar nån halv minut i taget. Tvärtom alltså som i att de första avsnitten tänkte jag ungefär ”Det här är ju rätt trevligt” och ungefär mot mitten började jag känna mig väldigt, väldigt trött på upplägget: ”Du har 24 timmar på dig att fixa det här.” ”Men det går ju inte!” ”Jo. Annars ska du få se på andra bullar.”

 405. matti skriver:

  Ozark, nån tipsade om det när det kom, sa att det var som Breaking Bad. Så jag såg om Breaking Bad.
  Men kommer ju såklart att kolla nån gång.

 406. stalle skriver:

  hahahahaha

 407. matti skriver:

  Lyssnar på Damned Damned Damned nu, den är ju perfekt.

 408. TP skriver:

  Sham 69 är strået vassare ändå.

 409. matti skriver:

  Jag började lyssna på Elvis sista. Den är ju verkligen trött, inte bara Elvis själv alltså, hela skivan. Men första låten, liveversionen av Unchained Melody, satan vad han är the king då. Finns även grymma liveklipp från, jag gissar, 76, han är så slut som människa men rösten är helt bäst på den.

  Jaja. Visste bara inte vad jag skulle göra av den informationen. Men nu kan jag vända blad, som man säger.

 410. H skriver:

  Ibland måste det ut bara.

 411. matti skriver:

  Jag är hemskt ledsen, men jag kan inte göra nån Detroitlista när inte Easy Action finns på Spotify.

 412. matti skriver:

  Hans: men helvete vad bra!

 413. sHrEdD skriver:

  the Goon Sax är ju bra!

 414. G skriver:

  Mindre än en vecka kvar nu till Joe Bonamassa nu Matti!

 415. H skriver:

  Hur många blir vi? Förkrök innan, eller hur?

 416. H skriver:

  Sanslöst bra rull på Daniel Ek nu. Först Crass och nu Taking the Rough With the Smooch.

 417. Anonym skriver:

  glöm det h, matti har aaa och kommer sippa miller med joe både före och efter giget.

 418. stalle skriver:

  det var jag som var anonym.

 419. TP skriver:

  Noog matti sippa! Nog.

 420. matti skriver:

  Fan, det blir ett Detroit (Michigan) C-60 ändå. Snart klar tror jag.

 421. Hans Vesterberg skriver:

  Matti, skivnörd som jag är så har jag Thundertrain singeln i min samling hehe

 422. matti skriver:

  Hans: grymt! Ser nu att albumet (och ett till) finns på Spotify.

 423. Hans Vesterberg skriver:

  Bland det bästa som gjordes inom ”låtsaspunk” genren, tillsammans med Freestone-Bummer Bitch och en del annat

  https://www.youtube.com/watch?v=StQs1yZu9Q8

 424. Hans Vesterberg skriver:

  Lite Italiensk 60´s Punk från 1966 med underbar fuzzzzzz…

  https://www.youtube.com/watch?v=yIDhK6z3UP8

 425. Hans Vesterberg skriver:

  Matti, jag lyssnade igenom nyss på youtube Thundertrain-Teenage Suicide LPn, riktigt bra bitvis!

 426. Hans Vesterberg skriver:

  Detta kan ha varit en Detroit grupp, hursomhelst så är denna udda EP i min samling

  https://www.youtube.com/watch?v=AsO3Hcz83Vs

 427. matti skriver:

  Matt Gimmick har jag aldrig hört, grym EP. Och så fick det mig att upptäcka den här Stoogespärlan: https://open.spotify.com/album/4R3dkQa16qYvkZyai1YWUt?si=26intU9YQqKG16KDsSZaAQ
  Tydligen det enda som finns dokumenterat med denna, deras coolaste, line-up med båda Williamson och Asheton på gitarr.

 428. matti skriver:

  Helt galet vad bra Stoogesskivan här ovanför är. Blir ledsen när jag tänker på hur många år den funnits och jag inte lyssnat på den.
  Lite som med Quine Tapes med VU. Fast den visste jag om innan den släpptes iofs.

 429. G skriver:

  Otroligt grymt! Fantastiskt ändå att man alltid kommer att ha att göra med att lyssna på och prata om ett band som fanns i fem år för snart 50 år sedan. Extra skönt med några nya versioner av I got a right.

 430. H skriver:

  Lite bortkastad tid att lyssna på något annat än olika versioner av I got a right om man ska hårdra.

 431. Hans Vesterberg skriver:

  Är det någon fler än mig här som äger 1977 singeln I Got A Right på James Williamson´s eget bolag Siamese Records? för övrigt en av de bästa singlarna någonsin, blev helt knäckt första gången jag hörde låten tidigt 80-tal

 432. Hans Vesterberg skriver:

  Suverän tidig ”neo-garage” från 1979!

  https://www.youtube.com/watch?v=8OR2i24IeN0

 433. Hans Vesterberg skriver:
 434. matti skriver:

  När det går dåligt för en som heter von Eckerman i ridning blir jag glad.

 435. G skriver:

  Jag måste erkänna att ibland när jag lyssnat på många på raken händer det att jag inte kan skilja på den ena versionen av I got a right från den andra.

 436. TP skriver:

  Kunden en ge sig fan på: ”Så till knäckfrågan, för den moderna betydelsen av uttrycket är det svårt att skilja på hårdra och hårddra. Dessa båda uttryck förväxlas lätt och lustigt nog så finns det logik bakom båda, med det menar vi att båda uttryckens ursprung mycket väl kan appliceras på det som man idag menar med att hårdra/hårddra. Gällande vad som är rätt så skriver Språkrådet följande ”Det korrekta språkbruket är att en tolkning är hårdragen, men visst går det att tänka sig att den även är hårddragen”. Språkrådet öppnar alltså upp för båda även om de antyder att det ursprungliga ordet är hårdra.”

 437. TP skriver:

  Kunde!

 438. hjort skriver:

  Alltså, jag tror inte ni fattar hur jävla bra Birds Are Singing Deep Within The Greenery är. Det blir hemläxa på detta.

 439. stalle skriver:

  sätter genast igång med läxan.

 440. V skriver:

  Tre dagar kvar till ”The guitar event of the year”!!!
  Hur laddar ni?
  https://www.livenation.se/artist/joe-bonamassa-tickets?c=banner_dn_bonamassa_180921

 441. V skriver:

  Själv laddar jag på samma sätt som Glenn Hysén inför stormen Knud. Genom att hålla mig jävligt lugn.
  https://www.aftonbladet.se/tv/a/266151

 442. stalle skriver:

  glenn kommer på joe förresten.

 443. stalle skriver:

  eller, ja nytt på spottan iaf med bpb

 444. matti skriver:

  Innan vi brister ut i långa hattirader mot SVD och den där falska jävla totalsopan från helvetet van Der Heeg kan vi lyssna på.

  DETROITLISTAN!!

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/0FL7Wfl7W0JJ8NxwBkJ8Tv?si=o3s2Kp5wQnaY32Pj8pZoGg

 445. matti skriver:

  Amyl and the Sniffers!

  Kolla in nya med Surfbort också!
  https://open.spotify.com/track/1qWyMb3b4kYvalAUC7sthY?si=CU2V9W_HQ1iuIAFPmln-_g

 446. tp skriver:

  Alltså, Detroitlistan!!! DAM, Alice Cooper, Meatmen = ❤️ bara det.

 447. Anonym skriver:

  En av världens främsta bluesstjärnor kommer till Sverige i höst! Gitarristen, sångaren och låtskrivaren Mattias Alkberg har fyllt arenor världen över och är en liveartist i en helt egen klass. I höst återvänder han till Sverige med ”The Guitar Event of the Year”!

  Mattias Alkberg har varit professionell musiker i många år – och fortsätter att fylla arenor och konsertlokaler i hela världen. Karriären startade på bästa möjliga sätt, som 12-åring, när han öppnade för Mattias Alkberg 1989. Trots sin relativt unga ålder har han redan spelat med artister som Mattias Alkberg. Han jobbar också med Keeping the Blues Alive Foundation, där han jobbar med att främja och bevara bluesarvet för kommande generationer.

  Säkra din biljett till Mattias Alkberg på Hovet i Stockholm den 24 september 2018!

 448. Theodor skriver:

  Har ni några tips för hur man handskas med dödsångest? Testade med sprit men det gick sådär.

 449. Conny skriver:

  Djefvlaskånebandet har vart i Stavanger fem dygn. Gör ny musik. Har pepp. Gig i fredags, förbandet var asgrymma. Akustisk punk-duo med väldigt salt sångerska som släppt skiva nyss:

  https://open.spotify.com/album/341SQTssxPVed9jzQUPxDR?si=0a_fWioXTO2VB2TLvSsTrA

 450. G skriver:

  Glada nyheter för oss alla Conny! Och Norska duon var ju bra oxå!
  Roligt förresten att den där Stoogeslåten You don’t want my name låter en smula som Main Offender av Hives. Inget fel i det så klart, begåvade mänschor som Stooges får planka av vem dom vill.

 451. matti skriver:

  Hörni, de döda lever. Eller levde, jag vet inte vad jag ska säga om det här men här är Epitafium i alla fall.

  https://open.spotify.com/album/4pdErHQiBXWGz8IfGmid7g?si=yz6QFLVcRtGRvQA25O9mPA

 452. Bob Dylan skriver:

  Nu blir jag riktigt kränkt, jag som betalde 500 spänn för hela fyra år sen, betalade dyra pengar för ren exklusivitet, ska pöbeln få lyssna nu va!? Ska det va så?!

 453. G skriver:

  Har inget svar på Dylans fråga om hur det ska vara (men lutar nog åt att det ska vara så).

  Kör en Alkbergfrossa här i kväll medan jag lagar matlådor. Började med Tunaskolan, herregud vilket drag Matti! Det är Björn som producerat va? Har du funderat på att jobba med honom igen, eller är han för dyr nu? Fortsatte med Anarkist, hade glömt bort hur mycket jag tycker om Bit i kudden och Frigjord pånyttfödd. Nu framme vid relativt Norrbotten, via en svängom med Södra Sverige och Begravningen, Spelningen på Gbg filmstudios sent en WoW-natt glömmer jag aldrig.

  Det var allt från mig, ajöken!

 454. G skriver:

  Herregud orgeln på Vuxna människor!

 455. sHrEdD skriver:

  Kolla in Greklandsresan på svtPlay. Inte ETT öga torrt.

 456. Bob Dylan skriver:

  Jag vill bara klargöra att det är bra att det är som det ska, om det nu ska vara så

 457. matti skriver:

  ❤️

  Men i Better Call Saul då, Kims musiksmak – jag döööör vad coolt!

 458. matti skriver:

  Hon lyssnar på Tempter! En inte så lite obskyr B-sida med Stereolab. En av deras bästa låtar! Skulle gärna länka den, men den finns typ inte på hela internet.

 459. H skriver:

  Matti, jag känner mig grym och hjärtlös nu, men här har du den som EGENTLIGEN gillar ”Tempter” med Stereolab:

  https://youtu.be/2C7ILL5yuX4

 460. matti skriver:

  Va??? Är Kim en påhittad figur med påhittad musiksmak??? Nu blommar löken!!!

 461. H skriver:

  Jepp. Och såhär låter Ron Ashetons gitarr EGENTLIGEN:

  https://youtu.be/o5NZaqlyB6k

 462. NYVAKEN STRÄVHÅRIG TAX skriver:

  THE GOON SAX SENASTE ÄR FAN DET BÄSTA SOM HAR HÄNT SEDAN JONATHAN RICHMAN!!111

  SJÄLVFALLET VAR DET MATTI SOM FÖRST TIPSADE HÄR: TACK.

 463. matti skriver:

  SÅ LITE SÅ FRÖKEN/FRU/HERR TAX!

  Vad är det mest avancerade som flest kan (förutom ett språk)? Jag tror bilkörning.

 464. G skriver:

  Jag tror göra Stoogeslistor. Alla har alltid rätt samtidigt har alla andra alltid fel.

 465. matti skriver:

  För mig är det superlätt. Har dock märkt av det hos andra.

 466. stalle skriver:

  tänkte jag skulle se matti i svt:s morgonsoffa så här i efterhand. försökte söka och ja, det blev ganska rätt:

  https://www.svtplay.se/sok?q=alkberg

 467. matti skriver:

  Nu är man i smöret ?

 468. matti skriver:

  Pga A&H alltså, inget annat.

 469. tp skriver:

  Hahaha, men du var ju bra ju!

 470. matti skriver:

  KC Baby! ❤️

  Tp, ❤️

 471. G skriver:

  Men herregud vad fint Conny! Jag vill gifta mig med er.

 472. Bennyboxare skriver:

  Jag har börjat lyssna på pop igen. Kan nån göra en lång spellista till mig?

 473. TP skriver:

  Conny, nya singeln är barn till Enos Some of them are old, visst? Eller åtminstone gick mina tankar direkt till den låten som ju egentligen inte alls är lik, men ändå, på gitarrers vis är det. OBS, jag är nykter och obs är bara allmänt ute och cyklar,jag vet.
  Vilket fall som helst har jag lyssnat 15-20ggr på den och äntligen börjat tröttna lite.

 474. hjort skriver:

  Bennyboxare: Iggy, Icona eller Lolita?

 475. matti skriver:

  Stalle: hahaha!

  Märkligt, men det är bl a det där jag älskar med metal. Och Nick Cave med.
  Obs, fattar att det är skämt eller iaf att jag ska se det som ett skämt. Men, ja.

 476. Conny skriver:

  Haha, TP, bra lyssnat! Jag är förmodligen genetiskt influerad av Eno, ska lyssna på låten ifråga! Återkommet!

 477. Conny skriver:

  Map Ref 41…. med Wire. Vill bara dubbelkolla att alla här fattat hur bra den refrängen är!

 478. Bosse skriver:

  Vad heter det där finska rock/boogiewoogie-bandet där sångaren rätt ofta uppträder enkom i paradiskostymen, dvs bara i mässingen? ”Rajttjajtäääta?”

  Tänkte presentera finsk kultur för en utländsk vän.

 479. stalle skriver:

  insert valfritt finskt boogiewoogie/rock-band

 480. Bosse skriver:

  Men fanken… Har det på tungan… Räjtatjäjte…

 481. matti skriver:

  Räjeyttejät.

 482. H skriver:

  Nästan rättstavat.

 483. matti skriver:

  Fan. Ett e.

 484. matti skriver:

  …var felet alltså. Ä skulle det varit.

 485. H skriver:

  Nästan rätt igen!

 486. matti skriver:

  Snart där!

 487. tp skriver:

  Hehe, tänk Gäääävle o det blir rätt.

 488. sHrEdD skriver:

  Har ni lyssnat på Lonnie Holley? Nya skivan är TUUUUUUNNNNG

  https://open.spotify.com/album/0w7LhcpaITR0m8eOhH2vXT?si=uViHzZkLQECIB5s_fOK0Tg

 489. matti skriver:

  Sheiiiit vad jobbigt det är att repa föreställning, knappt hjärnan funkar när man kommer hem. Nytt för mig att uppleva, gammalt för er att min hjärna inte funkar. Men svinroligt. Tror det blir bra.

 490. Bosse skriver:

  Skit i hjärnan! Jojo släpper nytt: https://jojofiles.blogspot.com/2018/09/new-album-sa.html

 491. sHrEdD skriver:

  Fast helt ärligt, hur kan ni inte gilla Spiritualized? Nya skivan är ju lätt fyra av fem. Det här med soul hit och jesus dit är ju ett språk han använder, ett ramverk. Inte en pose. Att han bara kan göra två låtar, en snabb, och en lugn kanske nån ledsnar på men det är ju snarast en styrka. Övar man 10 000 timmar på nåt blir man ju bäst.

 492. H skriver:

  Åh, finns alltså elva nya ”singlar” med Yoko på Spotify. Lite bökigt sätt att lyssna men.

 493. matti skriver:

  Hahaha. Grymt! Ska lyssna när jag orkar med annat än heavy metal.

 494. matti skriver:

  Nya Doktorn är svinbra. Åh vad jag har längtat.

 495. hjort skriver:

  Har Skärgårdsdoktorn börjat igen? Hype!

 496. Bosse skriver:

  Nya Dunger svänger som Bo Hansson svängde: https://www.youtube.com/watch?v=rGyP8A61t9k

 497. Bennyboxare skriver:

  Tänk er en värld utan Tomas Andersson Wij och Peter Lemarc.

  Och deras publik alltså, att den försvann.

 498. Bennyboxare skriver:

  Fråga Doktorn är svinbra. Åh vad jag har längtat.

 499. H skriver:

  Nu har det blivit sådär som det blir ibland, att alla vill prata om olika saker, så ingen får någon respons på det den skriver och har heller inget att säga om vad någon annan skriver. Bosse vill prata om Jonathan Richman, skräddarn vill prata om Jesus, TP vill prata om Yoko Ono, matti vill prata om Doktor Kosmos, Bosse vill prata om Bob Hansson och Benny vill prata om Tomas Andersson Wij.

 500. TP skriver:

  Det liksom blev läge när matti blivit helylle och febrigt kollar på Doktorn kan komma.

 501. G skriver:

  Kan dela TPs entusiasm över Yoko Ono, övrigt tycker jag inte är så mycket att orda om. Allra minst yvas jag över att det finns nya avsnitt av Dr Snuggles.

 502. tp skriver:

  Dr. Snuggles!!!!!!! Är ju bäst!

 503. matti skriver:

  Ville för ett ögonblick göra en spellista på temat läkarvetenskap men då kom jag på att man lika gärna kan lyssna på bara Carcass.

 504. G skriver:

  Kanske TP, men ändå skeptisk till nya avsnitt. Känner inte alls Mattis entusiasm där.

 505. hjort skriver:

  Vi måste nog inse att Doktor Quinn inte är för alla.

 506. Bennyboxare skriver:

  Fan, jag tror det börjar vända. På tiden.

 507. hjort skriver:

  Herr Alkberg på Kulturnyheterna nu. Kul! Ser fram emot föreställningen. Känner mig så jävla glad att jag snubblade över BQ för alla de där åren sen, och har haft allt det här fina i mitt skitliv. Tack för det.

 508. sHrEdD skriver:

  Hur gick det igår??!

 509. stalle skriver:

  bra ni är conny ??

 510. matti skriver:

  Gick bra i går! I dag med! Sjukt nöjd, sjukt bra! Utropstecken!

 511. tp skriver:

  Skit också, missar showen, måste kanske till Stockholm. Fan.

 512. TP skriver:

  Sjukt bra skiva, Conny. Och fin.

 513. Conny skriver:

  Tack TP! I övrigt letar jag med ljus och lykta efter ett datum där jag kan se föreställningen . När ni är i Sthlm är jag i typ Örebro.., Hoppas kunna se Uppsala…

 514. H skriver:

  Superfint, Conny. Känns som att tjuvlyssna.

 515. Conny skriver:

  Tack H!
  Men usch, jag är i Örebro när Marti är på UKK… jag kanske får försöka åka till Norrköping…

 516. G skriver:

  Var har ni hittat den där jävla läskiga kaninen Conny?

 517. G skriver:

  Eller är det någon form av trick-foto?

 518. B skriver:

  Glöm inte bort att handla av Connys merch: http://garnideer.se/product/conny-lila/

 519. matti skriver:

  The Beach Boys walk into a pub.
  ”Round?”
  ”Round”.
  ”Get a round?”
  ”I’ll get a round”.

 520. matti skriver:

  Älskar KC Baby-skivan, älskar den!

 521. G skriver:

  Så himla fin skiva! Melodierna, texterna, rösterna tillsammans, den avskalade ljudbilden allt är så otroligt bra. Genuint glad att den finns i mitt liv hösten 2018.
  Dessutom fantastiskt gitarrspel, han borde spela i nåt band!

 522. H skriver:

  Man kan ju fortsätta på Beach Boys-vitsen.

  The Beach Boys walk into a pub.
  ”Round?”
  ”Round.”
  ”Get a round?”
  ”I’ll get a round.”
  ”Yeah, get a round!”
  ”Round! Round!” (det här är resten av baren som skanderar)
  ”I’ll get a round.”

  Oklart om det blir roligare. Men det går.

 523. H skriver:

  Jag saknar referenser för KC Baby-skivan. Inte musikaliskt alltså, skiter jag väl i, och det är ju enkel musik. Men den påminner knappt om något annat jag har hört, på ett annat plan. Som G. Jag är glad att skivan är finns, där de flesta skivor ju faktiskt är helt onödiga. Den är en gåva.

 524. V skriver:

  Skriver under på allt som sagts om KC Baby.

 525. matti skriver:

  Idag är stora Ghost-hatardagen. Man lyssnar på Current 93, nya skivan är svinbra, och så skickar man förbannelser till Forge-idioten allt man kan och orkar.

 526. H skriver:

  Ej att förväxla med lilla Ghost-hatardagen.

 527. matti skriver:

  Kul (= inte så kul) grej är att när sportkillarna inte vinner respekt på att hata kvinnor längre hatar de miljövänner i stället. De käftar väl inte tillbaka så de kan höra det med sina blomkålsöron. Än.

 528. Conny skriver:

  Men gud så fint ni skriver om skivan. Blir ju alldeles rörd här…

  Kaninen är en belgisk jätte. Vägde 9 kg när vi tog bilden. Han heter Leo. Han var inte fullvuxen. Idag väger han 11 kg. Jag är givetvis tokallergisk mot kaniner. Det kliade i ögon, eksemen blossade. På alla bilderna är jag hyperstressad. Det hjälpte ju inte heller att vi hade en hel drös av dem. Och de försökte para sig hela tiden. Liksom försökte sätta på varann, men visste inte riktigt hur man gjorde, så de juckade mot varann från sidan. Mesta tiden ägnade vi åt att hålla dem ifrån varandra. Mattan som vi ligger på på bilden på baksidan av vinylen var blöt och kladdig… det tog ett tag innan vi förstod varför.

 529. matti skriver:

  Åh brrrr djursex. Fan vad äckligt.

 530. G skriver:

  Haha, grym kaninhistoria!
  Växa och blomstra är min favorit just nu.

 531. stalle skriver:

  allmänt kvinnohat, klimatförnekelse och främlingsfientlighet/rasism kommer nästan alltid ur samma gubbkäftar. är detta en slump?

 532. matti skriver:

  Vet vilka du menar om du menar några särskilda. Vet även hur de röstar, så nej tyvärr är väl den sorgliga sanningen. Ännu sorgligare att det alltså verkar vara ideologiskt betingat, inte bara pga kränkt/stört psyke. Som man kanske hade hoppats.

 533. stalle skriver:

  både särskilda och rent allmänt. bara förbryllande ändå att det tycks höra ihop.

 534. G skriver:

  Horace ändå, vilken jäkla freakshow han är.

 535. stalle skriver:

  komplett jävlart galen den där horace.

 536. G skriver:

  När Horace börjar gagga om Marie Antoinette undrar jag på riktigt om han kanske har begynnande Alzheimers.

  Nåja, en roligare sak är Simon Gärdenfors Mina problem på youtube. För den som inte sett så är det en riktig sitcom, inte något jobbigt ståuppande.

 537. H skriver:

  Jobbar och har trevligt med Connys 100 new voices in hiphop/rnb-lista. Jag gillar inte allt, men det är kul att höra det jag inte gillar också. Och en del blir jag överraskad över att jag gillar.

 538. hjort skriver:

  Framtidens barnmusik är här, och den spelas av röda, runda metal-katter.
  https://www.youtube.com/watch?v=YSjsNzffUGQ

 539. matti skriver:

  The Evolution of Hip Hop, andra säsongen på Netflix nu. Vilken bra serie det är!

 540. stalle skriver:

  såg två första avsnitten av the night of på hbo i går. lovande!

 541. sHrEdD skriver:

  Väldigt bra Stalle. Samma som din dylan/simone-länk här ovan.

 542. stalle skriver:

  riktigt gedigna skådisinsatser shredd! sen väntar jag lite på att de olika infallsvinklarna på fallet ska utkristallisera sig rejält. kändes lite same same nu.

 543. stalle skriver:

  dylan? jag dricker bourbon ??

 544. H skriver:

  skräddarn har en roll i HBO:s The Night Of? Fan vad coolt! Och grymt med berömet från stalle, grattis!

 545. matti skriver:

  Haus der Lüge och Halber Mensch finns på Spotify igen. Äntligen.

 546. stalle skriver:

  Ja, och nagorny karabach är tillbaka på alles wieder offen!

 547. Conny skriver:

  Hurra med EN!

 548. Conny skriver:

  Och richterskala-skivan. Kanske allra bäst.

 549. Theodor skriver:

  Jag behöver sällskapets utlåtande – vad tycker vi om ICPs Miracles?
  https://www.youtube.com/watch?v=8GyVx28R9-s

 550. Theodor skriver:

  Jag vet att det är den förmodligen mest utskrattade sången i världshistorien, men om jag skulle förklara zenbuddhismen med hjälp av en sång vet jag faktiskt ingen bättre.

 551. H skriver:

  Jag tycker att den är rörande, känns uppriktig. Alla som skrattar åt den lyssnar själva på pissmusik och borde hålla käft.

 552. matti skriver:

  Är med H här. Men ICP är liksom inte musik. Det är… bortom. Älskar att Juggalokulturen finns och är stark. Ungefär som jag älskar zombies och Kenta och Stoffe. Jag skämtar inte så ni vet.

 553. matti skriver:

  Och skrattar inte heller.

 554. matti skriver:

  Hittade en spellista i dag som heter Yoga For People Who Know Music. Det är The XX, The National osv osv. Inge ICP. Jag skulle hellre dö än att lyssna på den listan. En del grejer på den jag aldrig kan lyssna på igen heller för att de är med där. T ex Cat Power. Måste leta reda på min gamla Psychopathic Records-lista nu, för att tvätta hjärnan.

 555. hjort skriver:

  Med risk för att få gängspö: Raden i Miracles om hur han matar en pelikan med fisk i Frisco Bay är sjukt rolig. Det är något med hur specifik och samtidigt udda situationen är som gör den hysteriskt kul, speciellt i kontrast med alla övriga mirakel som de radar upp innan. Stjärnorna, barnafödsel, regnbågar och sen en hungrig pelikanjävel i Frisco Bay. Det är guld, det.

 556. G skriver:

  Fin halvtimme med Lars Sundestrand! https://sverigesradio.se/avsnitt/1186037

 557. H skriver:

  Alltså det är ju helt rimligt att skratta åt ICP – de klär liksom bokstavligen ut sig till clowner. Man fattar ju att de vill ha kul. Det jag menade var det där överlägsna hånskrattet när man tror att de på riktigt inte kan fatta hur magneter funkar, för det vet man ju själv såklart, och så lyssnar man väl på nån jävla alt-country själv och tror att man är så jävla viktig.

 558. G skriver:

  Jag tycker H är onödigt hård mot folk som lyssnar på hissmusik. Visst det är kanske inte den mest givande av kulturyttringar, men den kan samtidigt vara svår att undgå ibland. Ska en åsikt verkligen ogiltigförklaras så enkelt?

 559. hjort skriver:

  H: Ah, nej på det sättet tror jag inte att jag skrattar åt dem. Då ligger det nog närmare till hands att jag skulle se den delen som problematisk på samma sätt som Bill O’Reillys försök att bevisa att gud finns genom att hänvisa till sin egen okunskap om hur tidvattnet funkar, men jag kan inte påstå att jag känner på det viset heller i ICPs fall. Det är bara pelikanen som är kul. Men den är å andra sidan skitkul.

 560. Theodor skriver:

  För att förklara påståendet att ICP har nått upplysningen: zenbuddhismens huvudpoäng är att nirvana inte kan vara någonting som ligger bortom vår vanliga värld, eftersom det i sin tur skulle göra nirvana till någonting att sträva efter (och eftersom nirvana är tillståndet utan strävan, göra det ouppnåbart).

  Upplysningen är just den insikten – att himlen inte är någonting annat, att det är här och nu och allting som är här och nu. Till och med en pelikan som försöker äta upp din telefon. Violent J säger det bäst: Magic everywhere in this bitch.

 561. H skriver:

  + förlåt om jag blev knekt för ICP

 562. Anonym skriver:

  Nämn någon som fattar hur magneter funkar?! Det är ju bara något som fungerar. Ingen vet.

 563. stalle skriver:

  icp?

 564. matti skriver:

  Stalle: Insane Clown Posse. Fast du kanske undrade om vi på fullaste allvar diskuterar dem här? Jo, men så är det.

 565. tp skriver:

  Hahaha och pelikaner i Frisco bay är feta grejjer det!

 566. H skriver:

  Jag är lite nyfiken på Psychopathic records-C60:n.

 567. stalle skriver:

  vinyler, utrustning mm, sonic youth säljer ut massa prylar:

  https://lp.reverb.com/shops/the-official-sonic-youth-reverb-shop/listings

 568. stalle skriver:

  länken enbart till vinylshopen..

 569. Conny skriver:

  Räknar till endast 3 amerikanska hip hop-låtar på mitt C-60 för oktober. Tillvaron och identiteten känns alltmer osäker och flyktig.

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/0kV45yhc4NrMgRiwEYLpjN?si=2DX5FlsDQX2Tg1rz2rWCgg

 570. Conny skriver:

  Dålig svenska som vanligt. Går och lägger mig igen.

 571. matti skriver:

  Connys C-60s är alltid så bra!

 572. G skriver:

  Och alltid 60 minuter.

 573. G skriver:

  Makalöst bra timing av KC Baby att släppa Klia tillbaka precis som all medicin mot springmask tar slut på apoteken.

 574. tp skriver:

  Hahahaha G! Helt min humor.

 575. Hr KBoi skriver:

  Kom ni in?

 576. Marc Bolan skriver:

  Jag kom in.

 577. Electric Warrior skriver:

  Och jag är världens bästa skiva.

 578. Joey Ramone skriver:

  Hej

 579. Markys trummor på Pleasant Dreams skriver:

  Hallå

 580. 7-11 med Ramones skriver:

  Tja

 581. Theodor skriver:

  Fy fan vad bra ni var igår, särskilt Kristine. Hon var nästan en bättre matti än du matti!

  När kommer skivan med de nya låtarna? Jag vill minnas att låten där hon blåser såpbubblor var riktigt riktigt bra, fastän jag inte minns ett ord av den. Heja heja!

  Kommer hela grejen eller åtminstone manus komma ut när ni är färdiga? Så många upprepningsvärda citat jag inte kommer ihåg!

 582. Bob Dylan skriver:

  Ja, det var riktigt fett igår. Utöver föreställningen så blev jag himla glad, och ledsen, av att, och nu outar jag järnet här, se Martin Hanberg i publiken. Glad för att se honom, ledsen för att han nästan aldrig sjunger längre. Tio år sen Döda Fallet släpptes, det är ju lite sjukt.

 583. stalle skriver:

  hanet ❤️

 584. matti skriver:

  Tack! ❤️

  Det är inga nya låtar alls i föreställningen. Den med såpbubblor är med på Epitafium och heter Ändå men ändå.

  Martin sjunger ibland. Det kom väl en låt/video med Hospitalet för inte så länge sen?

 585. matti skriver:

  Hittade direkt! Vilken dänga det är!

  https://youtu.be/NXkAkKQoMbA

 586. matti skriver:

  Inte mycket action här precis. Men nu när allt med Joel R.L Phelps finns på Spotify gjorde jag en lista.

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/4dgd98lpfZpscWsergT6i9?si=D6CdWFp_Qtud6h0ecS1CZg

 587. stalle skriver:

  ❤️??

 588. matti skriver:

  När ni får möjlighet, se Black Earth Rising. BBC-drama i nutid med folkmordet i Rwanda som fond. Så helt genombra. Åtta avsnitt, fem kringlor.

 589. Bob Dylan skriver:

  Haha, älskar när man häver ur sig något och så blir man tillrättavisad direkt. Helt missat den nya hospitalet-hiten, så bra!

  Men skulle nog ändå hävda att han sjunger för lite

 590. matti skriver:

  Bob Dylan: Håller med om det!

 591. matti skriver:

  Det långa svaret är bättre än det korta. Detta gäller i princip allt såvida svaret inte är Ja. Inte lika ofta om det är Nej, även om man av semantiska skäl skulle kunna tro det.

 592. matti skriver:

  (Hoppar över några led och sorters frågor här, som t ex: ”Vad väljer du mellan X och Y” pga ni är ju inte idioter. Men jag vill inte att ni ska tro att jag är det heller.)

 593. G skriver:

  Nu kan alla med ett lånekort se Gimme Danger https://viddla.se/film/5512321
  Bra steg för mänskligheten.

 594. hjort skriver:

  Matti i Aftonbladet.
  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/21zxER/min-skrack-ar-att-sa-mycket-battre-ska-hora-av-sig

  Skum grej egentligen, att jag sitter och läser en intervju när jag lika gärna skulle kunna komma hit och snacka istället. Alltså, skumt och fint att någons återberättande av vad någon annan säger ger en annan upplevelse. Fast nu snackar jag säkert skit som vanligt, såhär en ledig fredag när jag har vaknat åt helvete för sent och känner mig konstant yrvaken.

 595. G skriver:

  Goda nyheter Södra Sverige drar en vinstlott och kan spela på fortsatt högvolym med god tillgång till el: https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/vattenfall-storsta-forloraren-nar-nya-regler-infors-for-elnatet

 596. G skriver:

  (Nu ändrade dom rubriken från ”Södra Sverige rar vinstlotten när elnätet görs om”.)

 597. hjort skriver:

  Såg Mandy igår kväll. Någon annan som har sett?

 598. stalle skriver:

  potemkin? asså han från amerikanska heimat? nä.

 599. Bjerg skriver:

  Hjort: håller med!

 600. Tv4 skriver:

  Så mycket bättre hör av sig.

  Håkan Hellström spelar Stockholm.

  Ändå fett.

  / TV4

 601. Tv4 skriver:

  Så mycket bättre hör av sig.

  Joakim Åhlund spelar Stockholm.

  Ändå fett.

 602. matti skriver:

  Lyssnar på Ian Browns nya singel. Den är ju sådär på sin höjd, men vad hände med Stone Roses-albumet? Det bidde inget va? Hoppas, den där andra återföreningssingeln var ju sämre än Moderaterna, typ. Den första nästan lika sämst.

 603. matti skriver:

  Om man hoppar över Bowie efter Scary Monsters och i stället tar sig an (Tuxedomoonsångaren) Blaine L. Reiningers soloskivor (första, Broken Fingers [fem kringlor], kom 1981 så kronologin funkar) så så blir världen en bättre plats, rent musikaliskt. Reininger sjunger dessutom exakt som Bowie, han gjorde bara så mycket roligare skivor.
  Jag ska inte låtsas som att jag är särskilt inlyssnad på honom: det är egentligen bara de tre första jag verkligen haft och hört tror jag. Men de är grymma. Jag antar att hans skivor också blev sämre eftersom. Men då kan ni låtsas som inget och hoppa på Bowies The Next Day.

 604. matti skriver:

  På Broken Fingers gör han en Bowiecover: Sons of the Silent Age, från Heroes. Då låter han inte så mycket som Bowie. Det är kanske inte så intressant, men det är coolt.

 605. Theodor skriver:

  Apropå bowie – vart börjar man? Har lyssnat sönder blackstar men aldrig riktigt kommit in i resten av hans musik

 606. G skriver:

  THeo: Om du kommer från The next day är nog Berlintrilogin bästa vägen in, dvs Low, Heroes och Lodger. I princip kan man säga att det är mellan Hunky Dory 71 och Scary Monsters -80 som det är bra, även om det så klart finns guldkorn utanför det spannet. Inte minst de två sista skivorna.

 607. Anonym skriver:

  The Chats! Australien har inte varit så här mäktigt musikland sen typ 87 som de är nu.

 608. matti skriver:

  Jag var anonym.

 609. 7-11 med Ramones skriver:

  Varför då? Skämdes du?

 610. matti skriver:

  Ja. Det var såklart därför.

 611. matti skriver:

  Har ni sett Homecoming? Så jävla, jävla bra ny teveserie på Amazon Prime. Alla (korta) tio avsnitt och Julia Roberts är så bra att man tro inte sina ögon/sin hjärna. Till och med Bobby Cannavale är bra. Sam Esmail (Mr Robot) har regisserat.

  Typ bäst i år-bra.

 612. Bjerg skriver:

  Slavarna lyder!

  Har fixat Prime. Och tar mig an Homecoming i veckan.

  Inte mycket annat att göra när man drabbats av den ökända Vinter-K-Sjukan och må vara hemma från jobb.

 613. 7-11 med Ramones skriver:

  Såg nån The Haunting of Hill House?

 614. tp skriver:

  Nope, men lyssnade på Shiny Beast för en dryg vecka sedan och vaknar varje dag med en ny låt i huvudet. Idag spelades t ex When I see Mommy. Väntar fortfarande på Harry Irene, men huvudet spelar random förståss. Jahapp, medan detta skrivs tjuvar Bat Chain Puller och ger en försmak av morgondagen. Eller?
  Återkommer.

 615. stalle skriver:

  netflix och hbo-tips då? inte humor eller doku. gärna ond bråd död.

 616. sHrEdD skriver:

  stalle: kolla Mr Inbetween på hbo. Korta, roliga avsnitt med en del våld.

 617. Anonym skriver:

  Instämmer helt. Mr Inbetween!

 618. Theodor skriver:

  Alla andra kanske har sett wild wild country redan, men den är riktigt bra – om en indisk guru vars följare grundar en stad ute i vildmarken i oregon. Det går helt åt helvete, tyvärr.

 619. theodor skriver:

  Dokumentär med intervjuer med flera av de inblandade

 620. hjort skriver:

  Theodor: Jag har sett den! Kan instämma i rekommendationen. Fast det är ju en dokumentär, och har inte så mycket ond, bråd död, så den går nog bort för stalle.

 621. Bob Dylan skriver:

  stalle: om du inte sett the deuce så är det dags

 622. stalle skriver:

  tar med mig deuce och inbetween!

 623. stalle skriver:

  mr inbetween är ju hysteriskt roligt och lite sorgligt.

 624. shredd skriver:

  stalle: eller hur? Älskar brorsan.

  I övrigt är jag så tacksam att jag växte upp med youtubers av den här kalibern:
  https://youtu.be/8QDV4SsEsPs

  G.E.N.I.

 625. matti skriver:

  Ja, svinbra. Mr Inbetween! Bygger på en film jag såg för nåt år sen som fan är omöjlig att hitta nu utom på nån rutten fulstreamsida. Men iaf.: The Magician heter den.

 626. stalle skriver:

  samma skådis i filmen ser jag!

 627. Idioten skriver:

  Så jävla jävla bra igår. Tänker inte rangordna, men Jonathan Richman och Kjell Höglund-klass. Eller, va fan, igår var det fan bäst!

 628. Idoiten skriver:

  Det fortsatte idag (med ett möte på Emmaus i Lund):

  https://i.imgur.com/MljAFPK.jpg

 629. stalle skriver:

  tell me a story på hbo verkar riktigt lovande!

 630. Bullis skriver:

  Enormt rolig situation med KBoi nyss. Han skrev på Instagram att hjärtat är svart, så jag sms:ade oroligt ”Är du ok?”. Men han hade ju skrivit så för att AIK vunnit SM-guld ?

 631. Conny skriver:

  November, utropstecken på ny låt av Earl Sweatshirt. Ingen kioskvältare direkt, men kul att återkomma med så mystisk singel efter tre och ett halvt års tystnad. Och redan en miljon streams…

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/3jGsMerLKW6S07pZ5rQzQY?si=o4VRAQeCQfi7gtV2JdHBbw

 632. Anonym skriver:

  bullis, du borde testa tell me a story

 633. Anonym skriver:

  skrev stalle

 634. stalle skriver:

  skrev alltså jag

 635. Conny skriver:

  Det är quiz på min spellista på andra forum. Folk är ju helt illitterata. Kan ingen av er gå in och avgöra?

 636. stalle skriver:

  conny, se ovan för min intellektuella status…

 637. Anonym skriver:

  Stalle haha!

 638. Conny skriver:

  Varför blir en anonym nu plötsligt?

 639. Anonym skriver:

  Jag känner igen det där Bullis! Det är oerhört komplext att försöka förstå och manövrera när sportfånarna sätter igång med sina känsloyttringar.

 640. G skriver:

  Var anonym.
  Vad har hänt med gästisen?

 641. G skriver:

  Vaknade inatt av kraftiga smällar alldeles utanför fönstret (Kungsholmen, sthlm). Trodde först det var antingen gangstergräl som flyttat in till city eller att det rörde sig om terrordåd.
  Det visade sig vara fråga om idrott. Hörde efter ett tag att smällarna ackompanjerades av att manspersoner brölade om SM-guld. Det pågick i någon halvtimme medan ljuden försvann längre bort. Ingen polis tycktes orka rycka ut.

 642. hjort skriver:

  Jag är av naturen anonym. Intetsägande och lätt att glömma.

 643. Tp skriver:

  Jag med. Är med i Anonyma anonymer. Kan inte säga mer.

 644. matti skriver:

  Jag gick så klart iin och vann Connys quiz.

 645. stalle skriver:

  såklart. expected nothing less.

 646. hjort skriver:

  Idag: Försöker lyssna in mig på Mr. Bungle. Går sådär.

 647. Bullis skriver:

  Inatt var jag så sömnlös och rastlös (02-06) att jag gick in på Flashback och läste om mig själv. Hur korkad får man bli i vargtimmen egentligen.

 648. 7-11 med Ramones skriver:

  Fast roligt, konkretiseringen av hur man annars i huvudet brukar ligga och straffa sig själv de där timmarna.

  Obs <3 samt att de på Flashback kan gå å dö.

 649. 7-11 med Ramones skriver:

  Hoppas ni gillar mitt nya namn!

 650. Bullis skriver:

  7-11 med Ramones: ❤️ (Inte för att jag har en aning om vem du är)

  Samt Stalle: Vad är Tell me a story? Det kanske jag kan hålla på med istället för Flashback.

 651. G skriver:

  Bullis, du har väl sett Sharp Objects? Tror inte vi talat om det här i gästboken men jag tycker det är det bästa på år och dag. Se det innan du tittar på något annat alls!

 652. Anonym skriver:

  en hbo-serie som verkar riktigt bra

 653. stalle skriver:

  jag var anonym

 654. tp skriver:

  Nya namnet är bra mycket bättre än det gamla. Och sjukt mycket coolare, dessutom ÄSS för konkretiseringen.

 655. 7-11 med Ramones skriver:

  Fast jobbigt att skriva in varje gång.

 656. Anonym skriver:

  Götlagötlagötlaborg.

 657. matti skriver:

  Ett konservativt drag jag har: jag vägrar lyssna på nya mixen av Beatles vita.
  Om nån däremot hade mastrat om den, höjt volymen på den, då hade jag varit först på bollen. Men den här revisionismen vägrar jag. Vägrar.

 658. 7-11 med Ramones skriver:

  Beatles vita vill ju ingen vettig människa höra i någon mix, men den jubileumsmixen av Road to Ruin som kom nyligen (där den mixats för att låta som de tre första, på gott och ont) tyckte jag var jätterolig/spännande/intressant/bitvis jättebra. Det ersätter ju inte originalet, utom möjligen om man vill att det ska göra det.

 659. идиот skriver:

  Hörde ni om kometen som kommer krocka med jorden i natt kl 0300? De hade en grej om det på Rapport nu. Men Josephine Fosters senaste är ju fin iaf — och kan hålla våra händer tills vi imploderar och slukas av det svarta hålet.

  https://www.youtube.com/watch?v=CVECSLzAvKk

  Tack för allt som har varit.

 660. Bob Dylan skriver:

  matti: men se till att lyssna på demo-skivorna åtminstone, det är något särskilt att höra en tretton minutersversion av Helter Skelter t ex

 661. matti skriver:

  Vänta va? Komet om en timme? YES! Hej då!

 662. Anonym skriver:

  Vaknar med besvikelse, besviken över att jag vaknar alltså. Kometjävel att missa på det där viset. Hur svårt kan det vara att träffa ett helt jordklot.

 663. Anonym skriver:

  Ingen jävla komet som bryr sig om oss, torftiga människor.

 664. matti skriver:

  Sjukt besviken på att allt fanns kvar i morse. På tal om kometen. Jaja. Nya tag.

 665. Jag hör er klagan. Jag är med er. Här och nu. Förtvivla inte. Jag förstår att många är besvikna över att kometen inte kom den här gången heller. Men nu är det faktiskt så att vi på Ölvemarks Holiday AB har ett erbjudande som möjligen kan intressera.

  Om ni uppger rabattkoden ”DUMMAKOMETEN” på https://www.olvemarks.se/ så kan vi ordna en avdragsgill enkelresa med en av våra pensionärsanpassade charterbussar — med extra breda och inkontinenssäkrade säten — till Schweiz. Vi har sedan många år ett mycket lyckat samarbete med klinikerna där nere — i ett sagolikt Sound of Music-landskap.

  Redan när vi ankommer Puttgarden kan den otålige injiceras med valfritt nervgift — eller om så önskas placeras i en lustgaskuvös längst bak i bussen. Öl, chips, tvångströjor och bayerska bakverk finns självklart att köpa under resans gång — det är bara att vända sig till vår trevlige chaufför.

  Kom ihåg att vi även har grupprabatter — och att det är möjligt att ta med sin sexrobot.

  Beställ idag så får ni en bettskena tillsammans med biljetten inom kort i brevlådan!

 666. matti skriver:

  Får man röka i bussen? Isf, en biljett tack.

 667. Bjerg skriver:

  Jaha, så det finns ingen allmän sexrobot i bussen…

  Man måste alltså ha med sin egen?

  Trist.

 668. Agneta [Säljare & diakon] skriver:

  matti: Ja, men endast utan ventilation á la Dagerman.

  Bjerg: Jan Myrdal som är curatorn och idésprutan bakom dessa turer har fått sig en bakläxa och tänker i framtiden erbjuda en tvåkönad gris som alltid ska finna tillgänglig i bussen — allt efter ett sofistikerat kösystem.

  Jag har fått så många frågor att jag tänker sammanställa en FAQ på vår hemsida! Jag ber er alltså att ögna igenom den innan ni ställer fler frågor här.

 669. Adrian skriver:

  Idag lastade jag bilen full med ungar och deras kompisar för en utflykt till Borås djurpark.

  När vi kom till djurparken såg vi att det var stängd för säsongen.

  När vi gick tillbaka till bilen var det punka på vänster bak.

  När min kompis hämtade upp oss berättade han att ”Alla är sämst” var inställt pga dålig försäljning. Jag hade tidigare i veckan bestämt mig för att hoppa Gbg, eftersom showen ändå skulle komma till min hemstad.

  ?

  Godnatt!
  #justaperfectday

 670. stalle skriver:

  hjort, får jag bara säga: BWHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!

 671. matti skriver:

  Åh, Adrian :(

 672. matti skriver:

  Är liveversionen av Sister Ray på White Light /White Heat (Super Deluxe) den enda officiellt utgivna liveversionen med John Cale kvar i bandet?
  Och isf, vad gör Cale på den? Jag hör ingen bas och ingen orgel, däremot vad jag tror är ett piano efter en kvart typ. Men det är så lågt mixat att jag inte riktigt kan urskilja det. Men jag tror det är fyra musiker där i alla fall, och att det kanske bara är tre innan. Hursomhelst är det en grym version (inte lika bra som Matrixversionen med Yule på Quine-tapes, men ändå). Överhuvudtaget stark spelning (om det nu är samma spelning, jag vet inte). The Gift är ju magisk dronerock, instrumentalversion, men det är coolt, de spelar så ovanligt avslappnat.

  Jag har inte köpt Matrix-boxen (är det en box?) Men Sister Ray-versionen där är kortare än på Quinetapes, och låter antingen ommixad eller iaf ommastrad. Mastrad måste det väl vara i såna fall, Quine spelade väl in allt på kassettbandspelare. Går ju inte att mixa om sånt. Jag vet inte vilken jag föredrar. Båda är bäst såklart. Är nästan helt övertygad om att det är samma tagning i alla fall.

 673. matti skriver:

  Alltså jag vet att de spelade på The Matrix i 18 dagar eller nånting och att det mycket väl kan finnas flera inspelningar och versioner av Sister Ray. Men de är väldigt lika de här tagningarna, och annars är ju alla liverversioner av Sister Ray TOTALT olika. Har ju inte nagelfarit alla drygt 38 minuter (X2, typ) pga är inget freak. Men jaja.

 674. Bob Dylan skriver:

  Uj, hade inte hört den här förut: https://www.youtube.com/watch?v=g8e5q9woorY

  Så himla starkt, började nästan lipa

 675. hjort skriver:

  stalle: Klart värdigt en sidsträckare.

 676. theodor skriver:

  herre dug hjort
  ONE TWO THREE AAAAAAAAAA

 677. theodor skriver:

  menade såklart gud men dug duger väl

 678. hjort skriver:

  Dyslexikernas allsmäktige skapare, Dug.

 679. one two three, shredd skriver:

  hjort, va fan?

 680. G skriver:

  Lee Ranaldo visar sina gitarrer, stärkare mm https://youtu.be/tVMo4F2H0dY

 681. hjort skriver:

  shredd: Ja, inte vet jag.

 682. Anonym skriver:

  För er som vill fördjupa era hjortkunskaper https://www.svtplay.se/skanska-hjortdjur

 683. Theodor skriver:

  redan hjort!

 684. theodor skriver:

  men vilken trivsam liten film
  och vacker trädgård!

 685. G skriver:

  Theo, du syftar på Lee Ranaldos stärkar-förråd?

 686. Anonym skriver:

  Är det här rätt gästbok? Vet inget nåt om Velvet Underground?

 687. shredd skriver:

  ONEEEIII, TWOOOII, THRIIII!!!!

 688. 7-11 med Ramones skriver:

  Matti har kämpat många år och till sist nått gränsen för vad som går att veta om VU.

 689. matti skriver:

  Hehehe. I alla fall är det den versionen av Sister Ray jag skrev om i Anarkist. Så jävla bra. De spelar inte riffet (A G/D) en enda gång. Bäst.

 690. TP skriver:

  I could never be a Morrissey, and just outsource everything except the yodelling.

 691. Bullis skriver:

  Är olycklig pga kommit hem från semester. Alltid när jag jobbar tänker jag att jag älskar att jobba. Alltid när jag är ledig tänker jag att jag älskar att vara ledig. Tricket för mig är nog att aldrig byta, att alltid göra samma, så att inget förändras någonsin. Jag får fan separationsångest från allt (inte bara alla), jag blir fan nostalgisk redan efter ett dygn. Det är hopplöst att vara så här blödig.

 692. stalle skriver:

  jag hatar alltid att jobba. fattar inte hur jag ska palla 15 år till.

 693. hjort skriver:

  Jag hatar allting. Fattar inte hur jag ska palla 15 minuter till.

 694. stalle skriver:

  hjort? hjort?!!

 695. hjort skriver:

  Förlåt, det var dumt av mig att skämta så. Jag mår bra på alla sätt, verkligen. Jag försökte bara eskalera det du sa för komisk effekt, men jag tog det för långt. Gick förbi datorn och kollade gästisen, skrev in min kommentar och stack. Menade inte att göra någon orolig!

 696. hjort skriver:

  Alltså, jag är sur på alla saker som jag brukar vara sur på och allt det där, men jag mår bra psykiskt och fysiskt. Börjar bli lite småfet, bara.

 697. Bullis skriver:

  ❤️

  Jag vet att det inte är synd om mig, jag vet även att jag är hopplös!

  Det är 100 grader kallr idag.

  ❤️

 698. G skriver:

  Jag är som Bullis fast tvärt om.
  När jag jobbar vill jag vara ledig och när jag är ledig vill jag jobba. Så har det alltid varit, i allt. När jag är nykter vill jag vara full, när jag är full vill jag vara nykter. När jag bor i Gbg vill jag bo någon annanstans, när jag sen bor i Sthlm vill jag bo någon annanstans igen efter ett litet tag. Varit så så länge jag kan minnas (dvs ca 45 år och troligtvis innan dess med). Det enda undantaget är nog sommar, önskar aldrig att det ska vara kallt och mörkt bara att det ska vara varmt och ljust.

 699. shredd skriver:

  Jag har på allvar infört Bullis taktik. Man blir galen av att åka på weekend och sånt där. Att jobba är så jäävla sänst så det är bäst att göra det så mycket det går. Får man smak på det goda livet blir vardagen ännu sämre. Jobba, äta, sova repeat. Åsså tacos på fredag så klart, och greja med barnen. Slå på en skiva, känna sig kung. Supa lite och somna på soffan. Nice ju! Men inte åka bort, du blir man som sagt galen.

 700. Bullis skriver:

  Men jag har ju inga barn att ge tacos så jag måste åka på weekend ibland, annars blir jag ju galen. I övrigt vill jag också att det alltid ska vara varmt och ljust.

 701. Anonym skriver:

  Tänker fortfarande på hur jävla bra ”Alla är sämst” var på Babel.

 702. G skriver:

  Bullis ❤️

 703. Anonym skriver:

  Ett lifehack: om en hatar riktad reklam eller föreslagna sponsrade sidor på FB kan man anmäla dem. De plockas inte ner (om det inte är kvinnobröst i dem) ändå men man slipper möget i sitt flöde.

 704. Anonym skriver:

  Anonym: dude – adblock? noscript?

 705. stalle skriver:

  du slipper ju just det möget, men det kommer ju bara ett nytt mög.

 706. Anonym skriver:

  Kul att anmäla också. Särskilt borgarsvin.

 707. matti skriver:

  En på Facebook gillar inte The Smiths. Han bad mig (på skämt, kanske) att göra en spellista med band/låtar som inte är Smiths men låter som Smiths. Självklart gjorde jag det (på skämt, int). Blev nöjd, fick med hart nog varenda populärpolitisk konnotation jag kommer på (missade: Dolls, JD, Dead Kennedys och Pistols) men annars är det en grym lista. Det är grejer som låter som Smiths, som Smiths låter som, såna som påverkat Marr, såna som påverkat Morrissey, såna som påverkat dem.
  Med Smiths följer ofta ett så stort mått av hängivelse att det blir lätt att se förbi det. Som att det finns en massa krav på en om man vill lyssna på dem. Men de har aldrig existerat i nåt vakuum, inte för mig i alla fall, de var bara bäst på mycket så länge de fanns och efteråt.

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/6rCBiFast7rzqfLh2jicoS?si=O1GTpY5TRuSsoHnx_NuuAA

 708. Anonym skriver:

  finns väl ingen ad-block som funkar i telefonen eller? nä anmäl är mitt tips.

 709. stalle skriver:

  ska jag som är handelsvaran anmäla kunden till säljaren? finns bara ett sätt att slippa skit på fb, radera ditt konto.

 710. Anonym skriver:

  Förstår inte varför man ska sitta och titta på FB och hata riktad reklam. Lite som att gå in i en bilhall och gå runt och hata bilhandlare.

 711. G skriver:

  Var anonym i bilhallen.

 712. Bullis skriver:

  Jag jobbar sakta ihjäl mig. Älskar der?

 713. Bullis skriver:

  Mitt bästa lifehack:

  Slå av aktiv status på Messenger, så ingen kan se när jag är online och jag kan inte se när andra är det heller. Alla får alltså vara ifred.

 714. stalle skriver:

  min taktik är att inte höra av mig till nån. då slutar de höra av sig till mig.

 715. Bullis skriver:

  Det är så ensamt ändå. Att vara totalt behövd på jobbet. Och sen komma hem och inte orka vara behövd av nån. Bara bli sedd när man orkar. Det blir ju helt bakvänt, fattar ni? Typ se mig jag är snygg. Inte se mig för att du alltid ser mig. Helvete.

 716. Bullis skriver:

  Förlåt. Bara duktig flicka-syndrom. Går över.

 717. G skriver:

  Bullis: Tycker inte du behöver säga förlåt. Vinnaren är hur som helst gästboken som får ta del av dina tankar.

 718. matti skriver:

  Håkans nya singel låter som jag tänker att de som älskar Ulf Lundell tycker att Lundell låter. Tycker den är svinbra alltså, med en lååååång text.

 719. matti skriver:

  Men han sjunger som John Holm.

 720. matti skriver:

  Fick ett meddelande, en som tyckte att nya Håkan låter som Runkbögen Ferdinand med Onkel Kånkel. Som menade det som att det därför är en fempluslåt alltså. Så himla fin reaktion att jag börjar gråta.

 721. Pat skriver:

  Liiite för mycket himayama-text för min smak. Får Kerouacvibbar av det hela. Men bara lyssnat en gång så en vänjer sig kanske. Håller med om Holmsång.

 722. matti skriver:

  Vad är himayama?

 723. Pat skriver:

  Himayama = flum (tänk pårökta backpackers som sitter i en ring och chantar ”himayama”).

 724. matti skriver:

  Hahaha, ok.

  Ja, jag tänkte mer Kerouac än Kerouacläsare isf. :)

 725. 7-11 med Ramones skriver:

  Skulle inte Håkan ta en lång paus? Jag blir så trött.

 726. G skriver:

  Det gick helt uppenbart sådär för Håkan med hans uttalade ambition att hålla Henriks Berggrens arbetstakt.

 727. matti skriver:

  Nya Earl Sweatshirt verkar grym såhär långt, halvvägs in i skivan.

  https://open.spotify.com/album/66at85wgO2pu5CccvqUF6i?si=FzzhmTrVRDyTGv_6uJwAhw

 728. matti skriver:

  Fast vad är det för format? 15 låtar på 24 minuter. Är det hela låtar? Det känns så i alla fall. Coolt. Helt rätt stil att göra kort och vagt. Känns nytt.

 729. hjort skriver:

  Såg Turn it Around: The Story of East Bay Punk igår. Intressant. Har en kort lista av band jag ska lyssna in mig på nu, börjar med Crimpshrine. Fast bäst var farbror Iggy som berättarröst. Får inte nog av att höra honom säga ”ponk”.

 730. Bob Dylan skriver:

  Earl Sweatshirt är alltid bäst, men jag har verkligen inte kunnat sluta lyssna på Some Rap Songs, trollbindande lekfull och cool. Svårt att förstå hur han fått ihop känslan av konstant flyt med de bryska looparna, det är som jazz

 731. matti skriver:

  Börjar jag dan med Black Sabbath kan jag inte lyssna på nåt annat sen. Entresang va?

 732. Anonym skriver:

  Blir du inte ens lite less när du kommer till Tony ”The cat” Martin skivorna?

 733. matti skriver:

  Blir helt ärlig less så fort jag är klar med SabbathBloody Sabbath. Men då börjar jag bara om.

 734. Anonym skriver:

  Eller ja, Sabotage är ju bra också. Lite för självmedveten kanske. För fet/lyxig prodd. Synd på så grymma låtar. Men efter den är det bra bitvis men aldrig lika bra.

 735. matti skriver:

  ?

 736. matti skriver:

  Fast hur Ozzy sjunger på Sabotage. Möjligen peakade han där. Får gåshud av alla låtar nu.

 737. Bullis skriver:

  I helgen v. 48 har det varit mkt Bob Hund i mitt flöde. Och då har jag omedvetet börja tänka Cönnx Cönnx Cönnx och fnissat för mig själv. Det är ändå gästis-sött ❤️

 738. matti skriver:

  Jag såg den här dokumentären om Svenska akademien på Play nu. Har en del synpunkter, men vill inte förekomma. Se den!

 739. 7-11 med Ramones skriver:

  Vad är det du inte vill förekomma med dina synpunkter?

 740. matti skriver:

  Det jag tycker är dåligt med den.

 741. 7-11 med Ramones skriver:

  Jag har sett nu och tyckte den var välgjord. Inget direkt nytt kanske, men mycket blev tydliggjort och nu har SVT en dokumentär om skeendet i sitt arkiv. Vill gärna höra dina invändningar så småningom.

 742. Bullis skriver:

  Det måste vara Horace som är dåligt med den?

 743. G skriver:

  Ja herregud vilken pajig person! När Horace pratar om hur de var bohemer och avantgarde och allt vad det var på 80-talet är det som att höra en 17-åring (tex jag för 30 år sedan) prata om att vara indie eller punk. Bara att de liksom var vuxna redan då.

 744. G skriver:

  ”Det här handlar ju om makt”. Tänk här har jag gått omkring och trott att akademien handlade om litteratur.

 745. matti skriver:

  Det är en bra dokumentär. Stör mig bara på snacket om jäv. Alltså att somliga kulturella gärningar (Stig Larssons, Forums program i allmänhet) skulle diskvalificeras för att man känner nån i Akademien (och, i förlängningen på/i andra kulturella institutioner). Som om SAs omdöme i dessa frågor skulle vara förmörkat. Det är ju typ BARA därför vi har SA, typ alltså, för att de har smak (och ja, i viss mån snille). Sverige är litet, kultursverige ännu mindre. Just den intressekonflikten är ofrånkomlig. Och det går INTE att jämföra med att fixa lägenheter åt närstående. Det finns grader i helvetet. Osnyggt att blanda ihop de två grejerna.

 746. Tp skriver:

  Ska kolla, men trött på att lyssna på en som uppenbarligen inte är speciellt smart eller klartänkt.

 747. matti skriver:

  Men som skildring av skeendet i stort är den jättebra. Public service, verkligen.

 748. Tp skriver:

  Hmm, efter 28 min ger jag upp. Håller inte med helt om att det är bra eller ens intressant public service, men håller med om att en klok akademi ska kunna stå över jävsproblematiken om diskussionen är öppen och transparent.

 749. 7-11 med Ramones skriver:

  Jag förstår vad du menar, Matti, men jag tycker ändå att frågan om jäv och vänskapskorruption är relevant. Dels i ljuset av det pinsamma Nobelpriset till Harry Martinsson och Eyvind Johnson, men inte minst eftersom det är vänskapskorruption som i förlängningen har låtit JCA härja fritt och försatt SA i den här krisen som man – av vänskapskorruption samt patriarkat – verkar oförmögen att hantera.

 750. matti skriver:

  Självklart. Men det framställs (av programmakarna, av väldigt många andra) som att allt SA gjort och gör är dåligt pga två svin och idioter (HA, JCA). Tycker det är illa att det är så. Yxigt liksom.

 751. matti skriver:

  *(HE)

 752. Bjerg skriver:

  Lyssnade på dokumentären medan jag åkte buss runt stan och samlade paket efter impulsköp från black friday.

  Akademin är ju svår att förhålla sig till. Inte minst p.ga. att verksamheten trots allt inte finansieras för skattepengar utan av nån stiftelse. Hon har ju liksom sina egna spelregler (eller stadgar).

  Som nån sa: anledningen till att det blivit sån uppståndelse kring det här är nog för att hela gänget är en samling människor som är helt förälskade i sin egen formuleringsförmåga. De kan helt enkelt inte sluta gå ut i pressen för att få spegla sig i sina ord.

  De står helt enkelt likt Narkissos och stirrar ner i vattnet!

  Äh, låt dom hålla på. Gör dom nåt bra så är det bara en bonus. Gör dom nåt dåligt så blir det en jävla show. Pang!

 753. stalle skriver:

  berlin station, kan det vara nåt?

 754. 7-11 med Ramones skriver:

  Det är ju inte så enkelt som att Svenska Akademien är någon form av oberoende stiftelse som man inte kan eller ska ställa några krav på som utomstående. Och ytterst handlar ”låt dom hålla på” här om att ha mycket nära band med en man som använt sin position till att systematiskt begå övergrepp mot unga kvinnor, vilket akademien vetat om men valt att se mellan fingrarna med och/eller aktivt valt att inte utreda. Inte minst visade ju dokumentären att det inte finns någon tvekan om att HE kände till våldtäktsanklagelserna mot JCA innan han tillträdde.

 755. Anonym skriver:

  Ja, och det är det jag tycker är bra med dokumentären alltså. Det jag klagar på är förenklingen.

 756. matti skriver:

  Det var jag ?

 757. Bullis skriver:

  ”Aha. Så om jag äter middag med någon och sedan blir våldtagen har jag varit fantasieggande ambivalent, och därmed placerat mig i världslitteraturens nav, mitt i den elektriska spänningen mellan yin och yang, Mars och Venus, jag är hora och madonna i samma gäckande gestalt och förvrider huvudet på en stackars karl så att han får okontrollerat stånd och måste få pressa in det i mig, vi är i grunden djur, vi balanserar på en furiöst brinnande gräns mellan anständighet och oanständighet, värdighet och underkastelse, vild passion och svartaste sorg!”

  ❤️❤️❤️

 758. G skriver:

  Ser att Åsa Linderborg är minst sagt skeptisk till dokumentären. Håller kanske inte med henne men tycker hon har en del poänger ändå.

 759. 7-11 med Ramones skriver:

  EWB svarade väl inte särskilt övertygande på frågan om hon drog nytta av att vara gift med en akademiledamot (hon hade minsann cyklat från Nobelfesten istället för att åka limousine). Men varför skulle hon pressas om sonens lägenhet, som ÅL tycker? HE som ständig sekreterare förmedlade lägenheten, och är den som har ansvar för eventuell korruption. I såna här avslöjanden brukar det väl inte direkt vara de gynnade släktingarna eller deras mödrar som ställs till svars? Jag tycker att ÅL försöker blanda bort korten här, och hennes samlade artiklar om Arnaultaffären bildar en rätt ruskig helhet (som Montelius skriver i texten som Bullis länkade).

 760. Tp skriver:

  Satan så jobbigt allt blev. Alla verkar ju inte kunna hålla sig från att ge en massa snabba rallasvingar och samtidigt blanda kort med boxhandskarna på. Men dubbla domstolsbeslut finns och jag tycker fortfarande att dokumentären är grund, tendentiös och tappar fokus då och då. Men en sak är möjligen bra – den tänder en stubin som nyligen släkts. Finns någon framtid för SA när så många yngre (och kvinnor) hoppat av medan andra med märkligt skev verklighetsbeskrivning sitter kvar? Känns som en revolutionär förnyelse är enda vägen framåt, bilda nytt!
  SA är död, länge leve AS!

 761. G skriver:

  Ja, asså Bullis och alla andra: jag vill verkligen vara sjukt tydlig med att jag tycker Montelius har oändligt mycket mer poänger än vad Lindeborg har.
  Tyckte bara hon satte fingret på en del tendentiösa saker i dokumentären, som tex inte världsunikt med färgkoderna. Men samtidigt bidrar det faktiskt ganska tydligt till att ge en bild av vilka normer som gällde. Och jag vet tex ingen i min närhet som hållits med liknande system.

 762. matti skriver:

  Ja vilken soppa. Det borde verkligen reformeras ordentligt. Men jag vet inte hur. Har inte så stort förtroende för den här Nya akademien. Jag vill ha kvar den gamla akademien tror jag. Med andra medlemmar. Eller. Vet inte vilka riktigt. Många som lämnat är ju bra. Ut med Horace iaf. In med t ex Martina.

 763. K skriver:

  Snacka om jäv om MM skulle väljas in … Nej, in med folk som inte ens rör sig i de här kretsarna. Problemet är väl de personerna knappast skulle vilja sätta sig i det där sällskapet. Vem vid sina sinnens fulla bruk skulle det?

 764. 7-11 med Ramones skriver:

  Fattar, G, inte meningen att låta typig.

 765. matti skriver:

  Fast nu kan man se årets Spotify. Årets mest spelade artist: Brian Eno. Tätt följd av mig själv. Året subgenre: Art Rock.

 766. tp skriver:

  Årets mest spelade artist: The Fall – mina belackare har fått rätt.
  Ode till Tanten – tydligen mest lyssnade låt
  Jag lyssnar 145% mer på alternativa artister än medellyssnaren. Bara? Jag är ju mer speciell än så ju!
  Vart hittade du Årets subgenre, matti?

 767. Anonym skriver:

  Logga in på spotify på nätet. spotify.com/2018

 768. matti skriver:

  Det var jag, Tp

 769. hjort skriver:

  Inte helt säker på att min Spotify-statistik stämmer. Den påstår att jag har lyssnat mest på Karriem Riggins, och det skulle väl kanske kunna stämma (även om jag är rätt säker på att jag har lyssnat betydligt mer på t.ex. Grizzly Bear och Tatsuhiko Asano), men den totala tiden för Karriem ska alltså vara en timme. Låter fel på många sätt.

 770. tp skriver:

  Som att jag bara lyssnat 13 timmar på the Fall, fel fel fel fel…
  Men inte får jag upp någon subgenre, tror en måste vara lite mer för att få den statistiken. Grattis matti!

 771. G skriver:

  7-11, tyckte inte du lät typig. Puss!

 772. 7-11 med Ramones skriver:

  Jag fick mejlet och klickade, men så var man tvungen att logga in och där gick gränsen för vad jag klarar av. Får leva i ovisshet.

 773. 7-11 med Ramones skriver:

  Ah, nu fick jag fram mina mest spelade låtar 2018. Svinbra lista ju! Mest spelade låt: ”Brand New Cage” med CTMF.

 774. Anonym skriver:

  Mer SA: Anders Olsson rätt bra i Kulturnyheterna i dag.

 775. 7-11 med Ramones skriver:

  Men Horace är genast framme och pangar lite till:

  https://www.dn.se/kultur-noje/horace-engdahl-brottet-ar-mycket-egendomligt/

 776. matti skriver:

  Kan inte läsa DN just nu pga ekonomi. Kan du copypastea?

 777. matti skriver:

  Tänk om de bara sparkade ut honom. Eller är det bara kungen som kan det? Kan ens han?

 778. matti skriver:

  Alltså, Pete Shelley är död. Sorgens dag.

 779. Benny skriver:

  Tack för insläpp.

 780. hjort skriver:

  Fan, Pete Shelley. Blir Love Bites på jobbet imorrn då.

 781. shredd skriver:

  Bästa övergången på min lista:
  Från The Stench of Burning Death med Repulsion till Go Down Moses med Larry Ridley.

 782. Bjerg skriver:

  Den våldtäktsdömde Jean-Claude Arnault har blivit ”nedsvärtad” och ”utsatt för ett exempellöst karaktärsmord som har pågått i tolv månader”. Det förklarar Horace Engdahl för författaren och poddaren Alex Schulman i veckans avsnitt av podden Schulman show. Intervjun med Horace Engdahl gjordes efter tingsrättsdomen mot Jean-Claude Arnault den 1 oktober, men före hovrättsdomen den 3 december.

  Horace Engdahl säger att han varken vill ta avstånd från Jean-Claude Arnault som människa eller från den våldtäkt han dömdes för i tingsrätten:
  – Det brottet är mycket egendomligt och svårt att förstå, och det skulle kräva en lång och ganska obehaglig diskussion att komma fram till vad det egentligen består av, och om det ska betraktas som ett brott, säger Horace Engdahl, som i Schulman show också får frågan om han anser att Kulturprofilen är oskyldig:
  – Det beror lite på vad man menar med våldtäkt i det här fallet. Nu har definitionerna förändrats och de ser ut på ett annat sätt än när jag var ung och när jag lärde mig vad det här var för något. Är det så att det där är våldtäkt i lagens mening så är det så.
  DN har sökt Horace Engdahl i samband med hovrättens skärpta dom mot Jean-Claude Arnault i måndags, den 3 december. Han ville då inte kommentera hovrättsdomen, men återkom senare med ett skrivet uttalande om sin kommande bok ”De obekymrade”.
  I poddintervjun med Alex Schulman uttalar sig Horace Engdahl också om hur det känns att vara en hårt kritiserad person i offentligheten:
  – Att känna att nu är jag landets mest impopuläre person, det är inte helt obehagligt. Det har en egendomlig föryngrande effekt, säger Horace Engdahl, och förklarar att han aldrig ångrar sina uttalanden i efterhand:

  – Jag tror att det är Goethe som säger någonstans att det är bara skurkar som är försynta. Den ärliga mannen, han talar rakt fram.
  Den allmänna bilden av Akademikrisen är enligt Horace Engdahl ”lögnaktig” och ”ihopfantiserad”, eftersom bara 1 procent av det verkliga händelseförloppets beståndsdelar har läckt ut i offentligheten:
  – Du kan bara glömma hela den här historien som har berättats i medierna. Den är ett falsarium från början till slut. Den har egentligen inget annat intresse än sociologiskt, säger han i Schulman show.
  I vår utkommer Horace Engdahl med boken ”De obekymrade” – något som först uppmärksammades av SVT. I ett mejlsvar till DN uppger han att boken inte handlar om Akademikrisen, men att den troligen kommer att uppfattas som kontroversiell:
  ”’De obekymrade’ består av två fragmentserier och två dialoger. Boken har inget centralt tema utan uttrycker en livsstämning. Den handlar inte om Svenska Akademien och är inte författad av mig i min egenskap av akademiledamot utan av författaren Horace Engdahl.
  Varför har jag skrivit den? Orden kom till mig som de gör, det har jag beskrivit. Beslutet att göra en bok av dem hade att göra med en upplevelse av tilltagande absurditet i de reaktioner jag mötte i olika sammanhang när jag utövade mitt yrke att skriva och tala.
  När jag fogade samman texterna till ett helt, kände jag nästan fysiskt, som när en dörr går i baklås, det motstånd som skulle komma att möta dem. För att komma förbi den känslan, tänkte jag mig hur mina rätta läsare skulle se ut, om de fanns. Det är dessa som är ’de obekymrade’. Deras signalement tecknas i ett av bokens fragment.”
  ”De obekymrade” utkommer på Albert Bonniers förlag i maj 2019, enligt SVT.
  Det är inte första gången Horace Engdahl försvarar Jean-Claude Arnault. I april gjorde han en uppmärksammad intervju i Nordegren & Epstein i P1 där han beskrev kulturprofilens beteende som en laglig form av ”vivörliv”.

 783. matti skriver:

  Suck. Vilken jävla iidiot.

 784. Tp skriver:

  Alltså, rätt intressant för att få någon sorts helhetsbild av varför han håller på. Suck, ändå förståss, och oerhört märklig och barnslig men ändå inte naiv. Lite kul att lyssna på.

 785. matti skriver:

  Kan inte sluta tänka på Pete Shelley, på hur mycket Buzzcocks betytt för mig. Hur mycket jag inte hade gjort utan dem och honom, t ex

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/0SYj38XVZBZt9CPaY14aCe?si=zKYBl9qlQXKexEiHeXPC_Q

 786. 7-11 med Ramones skriver:

  Nej, nu börjar jag gråta igen.

 787. Benny skriver:

  Jag är i Växjö.

 788. Anonym skriver:

  Rätt bra mellansnack.

 789. Klas skriver:

  Kjell Höglund fyller år idag. I vanlig ordning firas det på Bankiren.

 790. Theodor skriver:

  Gratta kjell från mig!

 791. stalle skriver:

  efterfesten då benny?

 792. G skriver:

  Åh, DEVO!

 793. 7-11 med Ramones skriver:

  ”Please tell it like it is
  Don’t fuck around with words
  When you fuck around with words
  You make the situation worse
  That’s a bomb on the ground
  Those are limbs flying through the air
  These are bullets all around
  That’s cum in your hair”

 794. Bullis skriver:

  Det här är fan den bästa hip hop-låt jag har hört på år och dar. Tack Conny.
  https://open.spotify.com/album/0ffPsL9V1eNMi54MEHMehn?si=oTM02eOvR36hRhUTHX5cNQ

 795. Bullis skriver:

  7-11 R: ❤️❤️❤️

 796. Bullis skriver:

  Sorry råka länka hela skivan. Skulle bara va denna låt: https://open.spotify.com/track/4MAADpR6MjelkaZqe3Mgnv?si=cCRvFRrATKus2XcM2Qgyhg

 797. stalla skriver:

  seriöst, nu får du vända blad på bloggen matti.

 798. stalle skriver:

  -a+e

 799. Tp skriver:

  När kommer södraSverigeskivan? Snart jul.

 800. Tp skriver:

  Jaja, suck. Men du är bra iaf Bullis.

 801. Anonym skriver:

  Nya Håkan låter väldigt mycket som sena Elvis. Jag gillar det.

 802. hjort skriver:

  I min tisdagssömnighet läste jag senaste inlägget lite tvärtom och blev plötsligt intresserad av att veta hur det skulle ha låtit om Elvis hade tolkat Håkan.

 803. matti skriver:

  Ja, det borde jag verkligen.

  Är sjuk, febrig och jävlig, men gillar Håkansingeln. Låter som nån äldre låt, typ Äntligen på väg? Tedlåten, ni vet?

 804. Anonym skriver:

  SS kommer om en månad.

 805. Conny skriver:

  December.
  Ovanligt mycket ny bra brittisk musik den här månaden.

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/09cG5gdft43sn6LVU3zpuV?si=RPXjTqgNTJSMqnsSZ_gkgQ

 806. Bullen skriver:

  Jag älskar SaDa och hennes klänning är ett fantastiskt statement. Men herregud vad ful den ändå är. Var bara tvungen att få det ur mig.

 807. hjort skriver:

  Waffen-SS om en månad, ja. Känns som att det låter rimligt med tanke på samhällsutvecklingen.

 808. hjort skriver:

  För övrigt är Äntligen på väg med Håkan fantastiskt fin. Hela den EP:n med gamla trubadurlåtar är ganska grym.

  Krya på sig, matti.

 809. G skriver:

  Håller med om Danius klänning. Men inget kommer heller någonsin kunna slå första gången, när hon gled ned för trappan i den där svart-röda.

 810. TP skriver:

  Hoppar på något annat istället, och vill (liksom matti) bara säga att Tropical Fuck Storms ”You Let My Tyres Down” är en brutalt sjukt bra låt! Rullar ständigt i mitt huvud just nu. Grym skiva också. Dessa australiensare alltså.

 811. Bullen skriver:

  Idag är jag så trött att jag började störtgrina mitt på jobbet. Och ful klänning har jag på mig.

 812. Bullen skriver:

  Obs ingen såg mig. Framför datorn i mitt arbetsrum innan jag halade in tårarna och jobbade vidare.

 813. Anonym skriver:

  Bullen ❤️

 814. G skriver:

  Det var jag.

 815. G skriver:

  Danius klänning inspirerad av tjurfäktares röda skynke: https://www.svt.se/kultur/teorin-sara-danius-klanning-inspirerad-av-tjurfaktning

 816. G skriver:

  Och borgar-nazisterna röstar igenom en budget där flygskatten avskaffas, precis vad planeten jorden behöver det!

 817. Bullen skriver:

  G ❤️

 818. matti skriver:

  Håkans nya är jättebra men Hurulasingeln är det tyngsta han gjort. Tungt som i PJ Harvey, Flipper, Black Flag, John Lennon, Billy Childish etc. Sådär självutlämnande att man inte vet vad man ska göra av sig. Låsainsigpåtoaochgråtaellerskärasig-tungt. Enormt bra.

 819. stalle skriver:

  hurulas nya är ju ???

 820. G skriver:

  Halverat stöd för solenergi i borgar-nazisternas budget, precis vad planeten jorden behöver. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7114813

 821. Bullen skriver:

  Lagen om alltings komiska jävlighet.

  Det är måndag morgon. Jag gör en dragning för en större grupp arbetskamrater. Stammar superhårt på ordet kompetensutveckling.

  Då börjar en av mina arbetskamrater prata om annat.

  Jag säger, helt flytande: ”Nu står jag här och stammar jättemycket så nu vore det jättebra om du inte avbryter mig.”

  Sedan börjar jag stamma superhårt på kompetensutveckling igen.

 822. 7-11 med Ramones skriver:

  Lita aldrig på en människa som inte stammar på ordet kompetensutveckling.

 823. Bullen skriver:

  HAHAHAHAHA ❤️

 824. To skriver:

  Hållermed ramonespojken.

 825. theodor skriver:

  Fy fan bullen, fy fan. Stammare i solidaritet!

  Helt parentetiskt är bullen också namnet på det wombatgosedjur jag och min flickvän leker är vårt barn, vilket gör det här väldigt konstigt.

  Vet inte om jag upplyst er (ha) men denna skriva ör ohemult bra
  https://www.youtube.com/watch?v=h10-Q4vJGVY

 826. Theodor skriver:

  Jag behöver loggbokens råd: håller typ på att komma ut som trans och behöver bestämma mig för ett feminint namn. Det står mellan Therese och Thea, vad tycker ni?

 827. YR skriver:

  Half Man Half Biscuit – No One Cares About Your Creative Hub So Get Your Fuckin’ Hedge Cut.

  Topp 20-listan årets skiva?

 828. hjort skriver:

  Theodor: Varför inte testa båda namnen som nick här i gästisen och se hur de känns?

 829. Bullen skriver:

  Theodor: Jag håller på Thea, så fint. Annars är Hjorts idé bra.

 830. Thea skriver:

  Tack Kamrater! Har sagt det förr och kommer säga det igen, men den här gästboken är fan det finaste på hela internet. Att alla är fina fastän vi skulle kunna trolla och vara elaka utan konsekvenser ger mig verkligen hopp för mänskligheten <3

 831. G skriver:

  Kanske resultatet av att samtalet sker hos en anarkist?

 832. 7-11 med Ramones skriver:

  Han är ju rå, Matti, men antikrist?!

  Thea är jättefint!

 833. 7-11 med Ramones skriver:

  Så länge jag använder det här namnet kan jag inte skriva om Ramones. Blir liksom tårta på tårta. Byter tillbaka när Matti postar nytt inlägg.

 834. hjort skriver:

  Thea: Ser jättebra ut där, namnet. Jag tror jag måste instämma med resten av gänget. Det får klöven upp.

 835. Thea skriver:

  Hjort: <3

 836. Bullis skriver:

  För mig slutade arbersåret 2018 med en axel så trasig att jag inte kan andas.

 837. Bullis skriver:

  Och privatlivet med en händelse i min närhet som fått mig att återuppleva min allra djupaste ångest och sorg.

  Det är svårt nu.

 838. hjort skriver:

  Jag är ledsen att höra det, Bullis. Jag må bara vara en godtycklig hjort med internetuppkoppling, men jag finns här om du vill ventilera. Eller om du typ behöver nån som öppnar en trög majonnäsburk eller så nu.

  Kram.

 839. Bullis skriver:

  Hjort, nu började jag gråta jättemycket ❤️

 840. hjort skriver:

  Sköt om dig. Hoppas du får sova inatt, trots axeln och sorgen. Jag vill gärna tro att morgonljuset kan lätta lite på mörkret, både det yttre och det inre.

 841. Thea skriver:

  Bullis: Fy fan. Men instämmer med hjort: vi må vara främlingar på internet förbundna enbart av loggboken, men vi finns här <3

 842. Bullis skriver:

  Tack finingar ❤️ Idag känns det lite bättre.

  Igår var det något av en komisk misär. När jag storgrät över livets allmänna jävlighet fick jag kramp i axeln av att hulka,vilket gjorde så ont att jag började storgråta över axeljäveln istället. Och så höll det på så där.

 843. hjort skriver:

  Skönt att höra att du har fått lite distans till det. Det är ett gott tecken. Hoppas det står sig!

 844. G skriver:

  Åh Bullis, jag känner dig inte (utanför gästboken) men jag känner så mycket med dig.

 845. Bullis skriver:

  Det är bättre nu. Igår kväll var jag ute och var glad. Armen är lite bättre och ångesten drar sig tillbaka. Tack för att ni finns!!

 846. Bullis skriver:

  Jag skriver ju saker här som jag inte kan skriva nån annanstans. Därför kanske det verkar som jag har kaos jämt. Men det är mer ett förtroende.

  Tips: En engelsk skandal på SVT Play.

 847. G skriver:

  Låter som att du har huvudet ovanför ytan i alla fall, Bullis.

  Har valt att se En engelsk skandal på realtids-tv. Blir lite extra peppigt och fokuserat då tycker jag.

 848. shredd skriver:

  många har säkert sett men mitt jultips är annars Mike Judge: tales from the tourbus på HBO. Perfekt julteve. School of rock!

 849. tp skriver:

  Plöjer GoT, de två första omgångarna. Har inte sett dem förut. Vill få drakungar i julklapp, tack.

 850. G skriver:

  Jag längtar efter fjärde säsongen av Weissensee jag, men hittar den ingenstans och SVT verkar dra benen efter sig.
  Samma sak med Deutschland 86 för övrigt.

 851. matti skriver:

  Julklapp här efter midnatt nån gång. Och nytt inlägg! Det är sant!

 852. Conny skriver:

  Jag gissar att nya inlägget också kommer ha rubriken ”sommaren”.

 853. matti skriver:

  Hahahaha, <3

 854. Flukemey skriver:

  mostly in monasteries.

 855. Superchipsbfs skriver:

  monuments related to deep

 856. Holographiczam skriver:

  , text and illustrations to which

 857. Universalunn skriver:

  monuments related to deep

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig