Sommaren

Ok, nu kör vi lite sommarturné. Sen mixar Anton Södra Sverige-skivan, medan jag börjar den verkliga inspelningen av framtidsskivan. Sen repar vi Alla är sämst. Sen kör vi den föreställningen hela hösten, sen kommer Södra Sverige-skivan. Sen turnerar vi så mycket vi kan. Sen är det sommar igen. Och nassarna invaderar medelklassveckan i Visby igen. Suck. Ibland är det så deppigt att en knappt orkar. Men den som inte orkar ska inte ha dåligt samvete för det.

Kom ihåg att rösta rött i september bara. Jag menar det är det enda kravet den här demokratin ställer på oss när det kommer till verklig förändring: att rösta. Sen finns det massa andra grejer en måste och kanske bör göra för att upprätthålla den: Betala sin skatt och hyra. Demonstrera mot orättvisor och idioti, och stå upp för sin rätt och andras. Men just de två grejerna är ju valfria. Och kommer väl att fortsätta vara det såvida inte extremhögern tar plats i regeringen. Då är det nog ajöss med ganska mycket. Men det orkar jag inte tänka på nu även om risken verkar större än på länge. Men det är ju så nuet fungerar nuförtiden: alltid lite mer akut än i går. Och förr eller senare exploderar hjärna eller hjärta i sorg, raseri eller utmattning. Men är det verkligen nu en ska sprängas? Missförstå mig inte, jag menar inte att en ska ge upp eller vänta tills det är försent. Men om de vinner, om de får makt i september och vi är totalt uttömda då?

Jag vill egentligen inte ens prata om det. Då blir det deras agenda vi accepterar. Och vem törs egentligen slåss med dem? Inte jag i alla fall. Inte nu och än i alla fall.

Vad vill jag prata om då? Jamen om det vanliga: tysk progg, science-fiction och punk. Och om reggae kanske ändå är det svenskaste svensken har i den svenska sommaren.

Engelsk reggae på sommarn. Men vi kör då.

https://www.youtube.com/watch?v=OokbJ5iNVog

23 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. stalle skriver:

  ✊🏻

 2. Theodor skriver:

  Och polisen fortsätter skydda nazister. Suck.

  https://antifa.se/2018/06/16/afa-malmo-zacharias-och-motet-i-malmo/
  Har ni sett det här förresten? Antifa i malmö catfishade en nazist genom att låtsas vara en polsk nazitjej. 10/10

 3. Pelle skriver:

  Får man vara så näsvis och undra när du går på ikväll i Uddevalla?

 4. matti skriver:

  Sorry Pelle. 21 gick vi på, strax efter22 gick vi av. Och nu gör vi annat. ❤️

 5. Pelle skriver:

  Jo, jag lyckades ju lösa det pusslet ändå. Tack för en bra spelning. Grymt ju!

 6. c skriver:

  Grym setlist i Uddevalla!

 7. matti skriver:

  ❤️ Uddevalla

 8. V skriver:

  Gissar att ni har hört den här, en Beatles-låt gjord av AI, men jag tycker i alla fall att den är ganska rolig/fascinerande.
  Av kommentarerna att döma verkar det dock oklart hur mycket AI:n verkligen har gjort…
  https://www.youtube.com/watch?v=LSHZ_b05W7o

 9. V skriver:

  När får vi höra den första AI-skrivna Alkberg-låten?

 10. matti skriver:

  En låt helt skriven utifrån t ex Facebooks PK-algoritmer? Redan gjort, den heter Obeskjuten. Obs skämt.

 11. matti skriver:

  Annars är jag i trakterna Avesta-Krylbo för att sätta framtiden på pränt/band/hårddisk/vinyl etc. Det är 40 grader varmt och blir svinbra.

 12. G skriver:

  Idag har jag varit på havet hela dagen i min trissjolle. Rundade fyren Svangen och gick en bra bit ut på öppet hav, dyningar på mellan en och två meter. Under slören hem åt jag baguette och hejade på en säl. Vissa dagar i livet är bättre än andra.

 13. H skriver:

  Vilka dagar mer specifikt?

 14. matti skriver:

  Måndagar, du är väl läskunnig?

 15. G skriver:

  Precis, varje måndag lämnar mitt jobb i sthlm för att segla på västkusten. Det är alltid lagom vind och solsken, året om.

 16. matti skriver:

  Vad är ”slören”? Undrar pga fint ord men kan ej sjölingo. Mäktigt med sälmöte och höga dyningar (fast lite läskigt)!

 17. G skriver:

  Slör är vinden snett i bakifrån vilket är den minst dramatiska seglingen. Man kan ligga och slappa och ta det lugnt. Om det inte blåser allt för mycket.
  Sälar ser man rätt ofta här i norra Bohuslän, och jag blir lika glad varje gång.
  Sällivet måste vara bästa livet, ligga på en klippa i Bohuslän och softa med sina polare hela dagarna. Blir man hungrig dyker man i och äter ett par fiskar.

 18. matti skriver:

  Fan vad malligt egentligen. Påstå att man gör framtidens musik. Men gör man det så gör man. All musik som inte finns än är framtidens musik. Men våra ambitioner är såklart större än så.
  Det är hur varmt som helst här på gränsen mellan Dalarna och Västmanland i alla fall och allt är bra och blir bra.
  Slut på meddelandet.

 19. G skriver:

  Såg en intervju med en av studioteknikerna i Abbey Road som berättade att Lennon hojtade ”Vi ska skapa ljud som ingen någonsin hört förut” till honom. Funkade ju hyfsat för dem. Jag tycker det är roligt med alla andra som sen försöker använda samma Fairchildkompressorer osv för att på något vis upprepa storheten. När de egentligen kanske borde tänka tvärt om.
  Äsch, vet inte riktigt vad jag babblar om, det är sent. Men tror jag menar att det är den enda rimliga hållningen att man ska göra framtidens musik. Eller konst eller vad man nu gör.

 20. matti skriver:

  En annan cool grej är när man spelar in framtidens musik och upptäcker att det låter På spåret-signaturen och Girls and Boys med Blur. Hahahaha. Jaja. Det blir bra.

 21. stalle skriver:

  😂

 22. G skriver:

  Någon måste ju göra framtidens På spåretsignatur.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig