Tack för fisken

Ok, nu drar jag och kommer tillbaka på några veckor. Förhoppningsvis rör det på sig från Westsidehåll och andra och så uppdateras den här sidan om några dagar, en vecka eller så, med videon till Jag bara tänkte, liksom, att. Tänk Seinfelds farsa, tänk Dexter. Roligt och hjärtskärande men lite hotfullt. Tänk Siw Malmqvist i serial killer mode. Framförallt: tänk själva och låt solen skina ur era skitor, som i visan.

Ajöss för nu,
Matti

111 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Skamsen skriver:

  Ha en trevlig semester.

 2. e skriver:

  trevlig semester matti. och kom och spela i gbg snart!

 3. OXBOX skriver:

  JA, BQ TILL GBG SNARAST!

 4. e skriver:

  jag menade mer nerverna. och rockabillyn. den suktar gbg efter. men även bq förstås.

 5. Ma Gnuus skriver:

  Ibland glömmer jag bort vad bq faktiskt betyder för mig. Det finns tillfällen då jag glömmer bort att ni faktiskt är en stor del av mitt liv. Så långt jag kan komma ihåg har alla större händelser i mitt liv ackompanjerats av bq. Och när jag lyssnar på Little Ghost så känns det så självklart och ofattbart hur jag någonsin kunnat glömma.

 6. Benny skriver:

  Helvte vad jag tycker illa om Sundsvallsbor. Speciellt när dom ska turista, typ komma hit och käka. Gnäller, surar, gnäller igen och röstar på S.

 7. Benny skriver:

  Och så säger dom ’döbbelfil’, ’vaäredäfånåslisk då’ och ’Höga Kösten’.

 8. Joachim skriver:

  Benny: Du är ju sundsvallsbo

 9. Benny skriver:

  Joachim McÖppendörr: JAHAAAA!!!!!!

  Eller förresten näe, jag drog ju därifrån för att aldrig komma åter.

 10. gummo skriver:

  Dulee!!!

 11. skräddarn skriver:

  regn!!!

 12. stalle skriver:

  skräddarn: en del, ja

 13. Losak Pushkin skriver:

  Jag hoppas för allt i världen att det kommande BQ-albumet får heta ”Eighty Nine” och inte ”89”.
  Det skulle faktiskt kännas mycket märkligt i maggropen om BQ helt plötsligt lämnade sitt unika skivtitel-koncept.
  Jag är medveten om att detta kanske låter som en petitess i öronen på andra, men jag fullt seriös.

 14. Erika och Olov skriver:

  ”konceptet” är enligt oss detsamma, du kommer knappast uttala skivtiteln åttinio eller åttania.

 15. stalle skriver:

  jag skiter i vad skivan heter, bara den är bra. och det verkar den ju vara.

 16. hjort skriver:

  Jag är med Erika, Olov och stalle. Konceptet är fortfarande detsamma, bara med en liten variation, och för mig får den gärna heta Etthundraett sätt att ligga med Göran Ragnerstam så länge som den låter lika bra som den gjorde live. Och det är jag övertygad om att den gör.

 17. Benny skriver:

  Withnail and I.

 18. Skamsen skriver:

  Precis när jag var på väg att cykla iväg till jobb i morse fick jag en låt i huvudet: Same old c/o. Jag insåg att jag inte skulle överleva dagen om jag inte fick höra den innan jag startade arbetsdagen och drog fram Personality Crisis. Lyssnade på den tre gången och blev mer försenad än vad jag redan var. Blir så gråtig av den låten. Lyssnar på hela skivan nu. Varför sålde den inte i 400 000 ex eller nåt? Fuck Moby Dick liksom. Personality Crisis är da shit.

 19. hjort skriver:

  Personality Crisis är hur grym som helst. Fast det är ju iofs Moby Dick också. Och alla de andra skivorna. Men jag hade en period när jag nästan bara lyssnade på Personality Crisis. I Remember Nights Wide Open brukade hemsöka mig, kunde inte få den ur huvudet. Inte för att jag klagade, eller nåt.

 20. Skamsen skriver:

  I remember är också helt magisk.
  Jag har väl lärt mig att tycka om Punks, men P.r Guy har jag väldigt svårt för. Tänk vilken skiva det varit om dessa två inte varit med. Kanske bästa skivan någonsin. Det är endast dessa låtar som gör att jag föredrar My war.

 21. hjort skriver:

  Jag älskar både P.R. Guy och Punks. Tycker t.o.m. att det är två av de starkaste spåren på plattan. Matti sjunger som en gud på Punks, jag får rysningar varje gång han sätter igång. Gillar den där nattlika atmosfären i låtarna med.

 22. Benny skriver:

  Okej, nu kan jag inte hålla mig längre. Jag lovade Matti att inte säga något men,

  det är Thom Yorke som har prodcuerat 89!!!

 23. hans skriver:

  jaha, här försvinner man en stund, och ni börjar skriva om matti, bq och musik. det måste vi ändra på:

  sport: dulee, U21-vm – bara bulla.

  mat: snart midsommar, alltså, sillen, köttbullen, Fläskpannkakan.

 24. hans skriver:

  U21-em, om vi ska vara sanningsenliga, och det kan vi ju kosta på oss k anske.

 25. skräddarn skriver:

  icket att förglömma: återigen, den inkokta laxen.

 26. Björn skriver:

  Jag har haft perioder där både My War och Gay Icon varit världens bästa skiva. Dock har jag aldrig fastnat fullt ut för Moby Dick. När det sen kommer till Personality Crisis passar den alla dagar då livet är lite skevt, man blir inte gladare av den men man mår lite bättre.

 27. Skamsen skriver:

  My War och Gay Icon har verkligen någonting speciellt. Jag tänker ofta på den där idén Matti hade till en nyutgåva med nya låtordning och osläppta låtar. Hoppas att det någon gång kommer en sån. Kan vi inte köpa upp west sides lager av skivorna så de måste trycka nya? Då kan de ju lika gärna fixa en Deluxe-variant.
  Annars tycker jag att BQ kan trycka upp Gay War/My Icon på CDr och sälja själva.

 28. hans skriver:

  fotboll, tennis, längdåkning, skidskytte, Fläsk, högrev, entrekått, fedt med löj.

 29. vp skriver:

  du glömde reeeeeeaaaaaauuuuuugad eeeeeeaaaauuuuul!

 30. vågarinte skriver:

  kanske lite mer information än ni ville ha: men jag förlorade min oskuld till personality crisis

 31. hjort skriver:

  Räknas det verkligen som att man förlorar oskulden om man ligger med en skiva?

 32. stalle skriver:

  det räknas. på samma sätt som en flickvän räknas även om hon heter .mpeg i efternamn

 33. hjort skriver:

  Men låt säga att man gifter sig med fröken .mpeg, och hon antar ens efternamn, det kan väl aldrig sluta väl?

  … eller vad fan du heter nuförtiden: http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musikvideor/article5402087.ab

 34. kilotin skriver:

  Specialdefekter…

  Förstöra så fina skivspelare. Ja, man blir ju upprörd.

 35. stalle skriver:

  trevligt blot på er då

 36. hjort skriver:

  Detsamma, trevlig midsommar hörni.

 37. gummo skriver:

  Shane MacGowan: ”The point of drinking is to get drunk, isn’t it?”

 38. skräddarn skriver:

  som just håller på att averka en 36 timmars arbetshelg, :” the point of jobba is to get dollars isn’t it?”

 39. hjort skriver:

  Jojo, tidigare var man noga med att ta sig ut och springa regelbundet, men sen kommer en stockholmsresa, en förkylning, en midsommar och en födelsedag, och så är allt förlorat.

  Har ätit för mycket, druckit för mycket och rört på mig åt helvete för lite, så sen när man – svullen som fucking dunderklumpen – tar sig ut i naturen igen kommer man väl få se sina hjärtklaffar fladdra iväg som ett par epileptiska kolibrier och försvinna kvittrande bakom horisonten.

  Stalle I am not.

 40. bearquartet (aka Björn) skriver:

  carry your weight, mmmhmm

 41. skräddarn skriver:

  ska vi snacka mat nu igen så måste jag bara tipsa om en sommarklassiker för min del: beer-butt-chicken.

  finns säkert en massa varianter på nätet men här är min favorit:
  1. blanda coleman’s senapspulver, cayennepeppar och salt (gärna rökt!) och smeta in kycklingen på utsidan. snåla inte! salta inuti.
  2. öppna en burk (33:a) av ditt favorit öl och drick ett par klunkar.
  3. trä den kryddade kycklingen över burken och se till att den kan stå upp.
  4. sätt hela paketet på grillen och tillaga på SVAG (vi snackar 100-120 C) värme så länge du står ut, men minst 4 timmar, gärna längre, typ 6 timmar.

  Grillfan måste alltså ha ett lock, och du måste ha lite tid för att det hela ska lyckas men resultatet är värt både lock och tid. Tro mig.

 42. hjort skriver:

  Facebook schmacebook.

  skräddarn: Det där låter så galet att jag förmodligen kommer testa det.

 43. skräddarn skriver:

  hjort: det gör du rätt i. knaprig utanpå, mör, ölångad inuti. ghaahhhh.

 44. hjort skriver:

  Jaha, och Teddybears fortsätter med att kränga låtar till reklamer ser jag. Jag kanske är den siste här i världen som stör mig på sånt, men fan, jag har ingen respekt för det där. Jag minns de dagar då det uttrycktes vänsterideal och åsikter från bandmedlemmarnas sida, och nu lägger man sig villigt på rygg för Fastighetsbyrån. Kronorsedlardollarpengar. Visserligen är de inte skyldiga mig ett jävla skit, och jag har väl aldrig lyssnat på dem särskilt engagerat, men utvecklingen stör mig.

  Tacka vet jag Kjell.

  http://www.youtube.com/watch?v=t7_oHMVUo10

 45. stalle skriver:

  skräddarn: kontrar med detta recept: t-benstek, klipp upp plasten och släng steken på en engångsgrill i 5-10 minuter. halsa all öl du har under tiden den ”grillas”. servera med köpes-potatissallad och ångest.

 46. gummo skriver:

  stalle: jag hoppas att det är detta som bjuds på på fredag. ramlar in vid 01.00.

 47. stalle skriver:

  gummo: nattmacka och kall öl, duger det?

 48. gummo skriver:

  lugnt. men vi är nog på plats tidigare ändå. 22 är en rimlig gissning.

 49. gösta skriver:

  seriöst. . efter 11 september och allting. Jag bryr mig faktiskt inte. king of WHAT???. fuck off. . trist när folk dör men vadå???

 50. Jonas skriver:

  I remember doing nothing on the night Michael Jackson died.

 51. lasse skriver:

  Varför är olle nyman och anders teglund så lika?. HAr det homosexualitet att göra?

 52. Benny skriver:

  Pass på och se upp! De rika är på fötter!

 53. stalle skriver:

  gummo dricker mig under bordet

 54. vp skriver:

  här i skåne dricks det lättgrogg.

 55. vp skriver:

  och lyssnas på stone roses.

 56. stalle skriver:

  gummo har somnat…

 57. matti skriver:

  Snart har jag www igen. Allt ska man göra själv.

 58. hjort skriver:

  Snart har jag PTV igen. Allt ska man göra själv.

 59. Benny skriver:

  Snart har jag erektion igen. Allt ska man göra själv.

 60. gummo skriver:

  allt stalle har skrivit om mig är halvsanningar med modifikationer

 61. k skriver:

  jag är kär i fyra tjejer samtidigt. vad fan ska jag göra? helvete helvete helvete helvete allt kommer att gå åt helvete.

 62. matti skriver:

  Om man accepterar nya DJR överhuvudtaget: Visst är gitarrsolona lågt mixade?

 63. stalle skriver:

  jag är för gammal för förkortningar

 64. skräddarn skriver:

  har inte hört den ännu.

 65. Ma Gnuus skriver:

  matti: Haha, ja, men det är dom alltid när det gäller DJR tycker jag.
  Förövrigt tyckte jag att nya skivan var lite radioskränig i början men nu börjar jag gilla den mer och mer. Sjukt starka låtar egentligen. Jag gillar Lou’s Your Weather. Den blandar new wave, klassisk dino, grunge och melodisk hårdrock på ett sätt som gör mig lite palkomig, på ett bra sätt.

 66. matti skriver:

  Och annars: http://www.nyvag.com/

  För att inte tala om: http://absolutnoise.blogspot.com/

  Jag har varit borta, va. Kanske är old news för alla. Jag hade inte sett det i alla fall.

 67. matti skriver:

  stalle: Dinosaur JR. Hur var fertan då? Hade velat komma så gärna. Men jöe man vart bjuden;) Jöe betyder Weeek eller oeckigt. För er andra.

 68. stalle skriver:

  matti: hjärnsläpp eller så är det nån som fejkar dig

 69. stalle skriver:

  för övrigt är dinosaur jrs senaste bra mixad.

 70. KBoi skriver:

  matti – andra sidan då, ditt slane.

 71. hjort skriver:

  Imorrn börjar min resa mot Arvika. Får se om det blir nåt att ha. Hoppas bara att jag slipper träffa bekanta från förr där. Pallar inte sånt. Inte just nu i varje fall. Har jag ingen kontakt med dem så vill jag inte påminnas om att de finns. Ibland tror jag väldigt mycket på lobotomi som ett bra alternativ. Till vad vet jag inte riktigt, men skitsamma för helvitte.

  Ha det, era as.

 72. stalle skriver:

  arvika nu? but why?

 73. Hans skriver:

  http://www.jenslekman.com/records/smalltalk.htm

  Så fick den ett ansikte till sist. En egen Sighsten Herrgård.

 74. anton skriver:

  fan va grymt!!!!, jens lekamen har fått svinpest, Det finns en gud., im not sure, im HIV positive.

 75. vp skriver:

  varför kallar du dig per bäckström nuförtiden?

 76. stalle skriver:

  teg: sjukt bra

 77. Benny skriver:

  Haha, fanstastiskt.

 78. Olov skriver:

  Jag är en antenn med B-sidor var skitbra.

  Känner ruggit igen ”Jag bara tänkte, liksom, att” från två spelnar i Umeå under hösten/vintern, men då tycker jag mig minnas att dom gick snabbare och mindre… dansband(?)… Hur som helst gillade jag den!

 79. anders skriver:

  fattar inte,, blev det ingen vinyl på Jag äe en antenn matti==??.

 80. matti skriver:

  Nej Anders. Ingen vinyl på singeln. Jag bara tänkte blir första singeln från albumet. Videon kommer här strax.

 81. matti skriver:

  Fast i en helt ny version alltså, nya singeln. Som Siw Malmqvist låter den. Ja, eller kanske snarare Kurt Olsson. Helt suverän är den.

 82. matti skriver:

  teg: Word!

 83. kilotin skriver:

  VÄRLDENS bästa låt. I min skalle.
  http://www.youtube.com/watch?v=MiQ7V1ZUbTU&fmt=18
  1:50-2:50 så bra så jag lipar lite varje gång, säger iofs inte så mycket när det gäller mig. Jag lipar flera gånger om dan. Men få låtar berör mig så här mycket, åtminstone nu.
  ”i know your shape, our limbs entwined, i know your name, REMEMBER MINE” – älska(r).

 84. stalle skriver:

  kilotin: du skulle förmodligen skjuta i brallan över mina vinlyskivor. mouhahahaha

 85. kilotin skriver:

  Har jag nämnt Barbel?
  Jäävligt bra. ”house by the airport” och ”no money” är bäst. Bra Peel sessions om man vill fördjupa.
  http://music-isms.blogspot.com/2008/12/barbel-one-horse-planet-1989.html

 86. Benny skriver:

  Jahaja, så börjar man bli nykter igen. Full på jobbet är årets värsta ’swing and a miss’. Fy fan så jag mår.

 87. matti skriver:

  Tjata på Jonas nu. Videon dyker upp här bara han bestämmer sig för att lägga upp den. Själv har jag den inte. Och även om jag hade den kan jag inte. Som att jobba 8 timmar för mig: helt abstrakt…

 88. Jonas skriver:

  Mäh, jag har ju inte ens den sista versionen. Ringer Mats om det imorrn…

 89. matti skriver:

  Nerverna
  Nerverna
  Nerverna
  Nerverna

 90. karin skriver:

  Konsitigt ljud på antenn singeln, man hör knappt vad någonting spelar.

 91. Varg af klintberg skriver:

  JAG HAR OXÅ TÄNKT PÅ DET:::

 92. skräddarn skriver:

  om jonathan richman kom ifrån luleå skulle han låta som jag är en antenn. säkert.

 93. Varg af klintberg skriver:

  Nej, det är bara
  väldigt dåligt ljud,

 94. Tim skriver:

  Låtarna låter bättre på den därna Westside samlingen.

  http://www.klicktrack.com/klicktrack/releases/various/svenska-ord-fran-a-west-side-fabrication

  Mycket bättre. Varför då?

 95. Pontus skriver:

  Jag är upprymd och glad över dom nya låtarna. Jag bara tänkte är underbar på sitt dansbands-gravallvarliga vis. Påminner på det viset lite om Andra bullar som jag också älskar. Jag vill lära mig spela den och kämpar därför att höra en rad i andra versen, ”Har du rätt…jasså inte”. Hjälp någon.

 96. bjoern skriver:

  norges utrikesminister.,… vilken galning. samlar hela familjen dagligen under sommarferien för att sjunga ”öppna landskap”. jesus jesus jesus jesus. och jag trodde norge var ett land med själ.

 97. KBoi skriver:

  Jag bara tänkte, liksom, att

  Vad sa du, lade du dig med kläder

  med ansiktet nedåt i en pöl?

  Vem var och snokade bland knivarna

  och mumlade nånting om att dö?

  Det var inte jag

  jag lovar det var inte jag

  jag bara tänkte, liksom, att

  Bara låt det vara

  jag vill inte oroa

  jag bara tänkte, liksom, att

  Det luktar gasspis, slog du av den?

  Ska du gå motorvägen hem?

  Har du reflex då, jaså inte?

  Vad sa du, mot färdriktningen?

  Det var inte jag

  jag lovar det var inte jag

  jag bara tänkte, liksom, att

  Bara låt det vara

  jag vill inte oroa

  jag bara tänkte, liksom, att

 98. matti skriver:

  Klaga på ljudet på gratis EP? Ungdomar, tsss.

  KBoi glömde sista versen:

  Ett brustet hjärta, orättvisor.
  Du söker upp sånt eller hur?
  Gräver i samma gamla skithög
  som alla andra dumma djur.

 99. matti skriver:

  Gillar verkligen Amber Oak, btw. Som om Libertines gjorde Viva Hate låter det som. Fast från Skellefteå, då.

 100. matti skriver:

  Eller om Strokes gjorde What A Waster. http://www.myspace.com/amberoak
  Och söta är de också.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig