Text & Musik

Ett husband. Tolv artister. Två kvällar i två akter vardera med text och musik. Från nyckelfigurer i den svenska rockhistorien till genier som inte ens debuterat. Alla på lika villkor.

Kompade av ett husband med en grund i Nerverna och Raketen går tolv artister samman under två kvällar. Tolv artister som hör ihop. Vissa av dem är vänner sedan årtionden, andra har precis träffats. Vissa började spela överhuvudtaget på grund av någon de nu delar scen med. Det är, som en av dem nyss uttryckte det: ”Folk som det är nåt fel på”, artister som aldrig riktigt tycks slå igenom i bred kommersiell mening, men som heller aldrig någonsin skulle ge upp. Som vet att det de gör är rätt, att det är andra som har fel.

Men framförallt finns det ett släktskap i uttryck. Något som skaver och berör. Som inte lämnar en ifred. Lika svårt att sätta fingret på som det kommer framstå självklart under två kvällar i juli.

Text & Musik äger rum onsdag 27/7 på Kägelbanan i Stockholm och fredag 29/7 på Storsjöyran i Östersund. De medverkande är:

Kajsa Grytt: Sedan tiden i Tant Strul en av svensk musiks mest respekterade artister. I vår är hon aktuell med det Jari Haaplainen-producerade albumet En kvinna under påverkan och självbiografin Boken om mig själv.

Mattias Alkberg: Både som frontfigur i The Bear Quartet och under eget namn har han i lika hög grad personifierat integritet och bångstyrighet som briljant låt- och textförfattande. 2011 släpps både en splitvinyl med Pascal och ett nytt eget album. Spelade 2006 in en cover på Tant Struls Dunkar varmt.

Conny Nimmersjö: Gitarrist sedan tjugo år i albumaktuella bob hund. Han har också spelat med Thåström och medverkar på Mattias Alkbergs kommande album. Med soloalbumet Skörheten & Oljudet visade han sig i vara en skicklig låtskrivare i egen rätt.

Ulf Stureson: Med en bakgrund i legendariska Traste & Superstararna och Traste Lindéns Kvintett har han sedan 1996 gett ut en serie hjärtskärande vackra soloskivor. Senaste albumet Beroende producerades av Björn Olsson och följdes av en turné tillsammans med Mattias Alkberg.

Pascal: Pascals tre album, Förbi fabriken, Galgberget och Orkanen närmar sig har överröst med lyriska recensioner och priser. Vid sidan av Pascal har sångaren Isak Sundström också bandet Skriet. Trion har turnerat med bob hund och gästas på sin kommande skiva av Mattias Alkberg.

The Bells: Jonas Teglund spelar gitarr i Nerverna och Park Hotell. Peter Nuottaniemi är basist i The Bear Quartet och allmänt betraktad som Sveriges bästa textförfattare. Tillsammans har de bandet The Bells som debuterade 2010 med albumet Threads.

Nord & Syd: Ett band bestående av medlemmar ur Vapnet, Laakso, Holy Madre och Penny Century. De låtar som cirkulerar på internet har gjort klart att Martin Abrahamsson skriver den finaste svenskspråkiga popen som finns. Och att ingen sjunger den som Julia Hanberg.

Hospitalet: Vid sidan av Vapnet, Sibiria och Kommun har Martin Hanberg tillsammans med Johan Hospitalet. Ett band vars mängder av demos rört sig från pop av klassiskt snitt till dödsmetall och folkmusik.

Park Hotell: Park Hotell spelar euforisk pop på högsta volym med himmelsk sång. Förra albumet Free For Friends producerades av Jari Haaplainen och fick fint bemötande. I bandet ingår Jonas Teglund som också spelar i The Bells och Nerverna samt Nervernas trummis Cristian Ramirez som här sjunger.

Magnus Ekelund: Under namnet Elmo fick Magnus Ekelund några P3-hits innan han bytte språk till svenska och började spela musik på riktigt med kompbandet Stålet. Han har arrangerat festival hemma i Jokkmokk och har precis spelat in duetter med såväl Jakob Hellman som Mattias Alkberg.

Patrik Backlund: För att vara ett osläppt album är det rätt många som hört plattan Patrik Backlund Is An Arsonist och sett den fina videon till låten Run Son Run. Bland annat PSL har tipsat flera gånger om Hammarstrands heligaste. Episkt och känsloladdad.

Raketen: Stommen i Text & Musiks husband leds av Anna Åhman, också känd som Birgit Bidder. Raketen gjorde livedebut förra sommaren som förband till Oskar Linnros på Mosebacke. Proggpop på svenska med orglar, sång och melodier att dö för. Bandet består också av Kalle Nyman och Patrik Heikinpieti. Mattias Alkberg och Jonas Teglund brukar också hjälpa till.

961 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. P skriver:

  Det där tycker jag vi gjorde bra. Nu ska det bara genomföras också.

 2. Ståls skriver:

  Är så vansinnigt glad över det här.

 3. Le KBoi skriver:

  Kan man få en öl medans man lyssnar?

 4. matti skriver:

  Men lätt, Le Kboi.

 5. P skriver:

  Le KBoi ska ha en back bärs. På något annat sätt kan vi inte ha det.

 6. Fredrik B skriver:

  Mäktigt…
  Jag fick just ångest för hur förstörd jag blir när jag missar detta pga jobb eller liv eller något annat oförutsett…

 7. Frans skriver:

  Känns lite sektvarning på detta,

 8. Hazze skriver:

  Känns lite avundsjuka på detta,

 9. matti skriver:

  Frans: Ja, jag kan förstå det. Om det är den här sidan som är en sekt. Det var ju här idén föddes, och några av oss som hänger här gjorde slag i saken.

  Hazze: tyst med dig. Det var väl fan vad det varit dålig stämning på somligt här senaste dagarna. Vi skyller på vintern. Jävla naturjävel, tål ju fan ingenting.

 10. Pontus skriver:

  Oj! Detta påminner mig om när jag var på UFO-mässa i början av 90-talet och arrangörerna började mixtra med ljuset för att simulera deras närvaro. Alltså: någonting stort kommer hända 27/7, och jag är förhoppningsvis där.

 11. matti skriver:

  Hehe.

 12. matti skriver:

  Åååh! Gitarrsolot 4.20 in i låten. Jag dör vad bra.

  http://open.spotify.com/track/7iqFA5qbxdKVdbx7LB6PZQ

 13. Oskar skriver:

  Vilket fantastiskt evenemang, detta känns som den enda festivalen man behöver i sommar. Av alla tolv är det bara Backlunds musik jag inte är helt bekant med, hittar bara en (fantastisk) singel på youtube. Var kan man höra mer?

 14. P skriver:

  Mer Backlund:
  http://www.myspace.com/kolonivagenskapell
  Fast inte från den skivan då.

 15. P skriver:

  Jag rekommenderar den sista låten, Patron Saint.

 16. P skriver:

  Och här:
  http://www.myspace.com/kolonivagen
  Det här är tre låtar från skivan som det refereras till ovan.

 17. Backlund skriver:

  Den där videon, mellan 0:23 och 0:26, är det bästa jag gjort.

 18. P skriver:

  Svårslaget.

 19. hans skriver:

  alltså, jag skulle aldrig stava med z. plus, jag är otrevlig med klass. eller, typ.

 20. Le KBoi skriver:

  ”jag är otrevlig med klass”.

  Mjaa, sådär va.

 21. matti skriver:

  Men han skrev ju ”typ” juh!

  Jag är hemtrevlig. Helt utan klass, dock.

 22. stalle skriver:

  nu vänder vi blad och går vidare. fan vilken häftig sekt det där är, jag menar det på det bra sättet.

 23. hans skriver:

  Jag skrev ju typ, men hey, why not butt in när ett tillfälle dyker upp.

 24. tian skriver:

  men jävlar vilken grym konsert! säg till om ni vill ha med en fiol. jag är bäst och kostar 3 öl och 666g kokain.

 25. Hazze skriver:

  nu reder vi ut det här en gång för alla. skrev han ”typ” eller inte? om inte, vilken djävla typ.

 26. skräddarn skriver:

  vad kul! bra jobbat.

 27. hans skriver:

  JAG SKREV typ. Typ. Som i att jag är otrevlig utan klass.

 28. P skriver:

  Konserten skulle ju såklart hetat Från Hat Till Handling 2011. Det hade ju passat 40 tusen miljarder gånger bättre.

 29. hjort skriver:

  Fan vad alla håller på och gör musik och organiserar saker. Jag pallar knappt höra talas om det. Men bra jobbat där. Det blir säkert kalas.

 30. hjon skriver:

  Fan, nu måste jag planera om Norrlandssemestern. Eller flyga ner för en kväll. Bra initiativ iaf, ni vet vilka ni är och jag gör det inte.

  Benny och hans: Jag försökte linda in mitt anala klander i skämt. Nu står jag naken kvar som ensam språkpolis. Och viskar: Förlåt?

 31. hjort skriver:

  Björn Olsson och tankad småtting.

  http://www.youtube.com/watch?v=cds7lSHawAw

 32. stalle skriver:

  lite småkallt va matti?

 33. […] This post was mentioned on Twitter by Malin Palmqvist, storsjoyran. storsjoyran said: #Yran2011 TEXT & MUSIK! Matti Alkberg skriver: http://www.mabd.se/?p=700#respond […]

 34. matti skriver:

  Finns det någon som vet något om Uran GBG och i såna fall vill dela med sig av den informationen?

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/1ukC2jyYuWghnm8sGIYvLB

  De är sjukt hårda. Tänker på Paper, är det rätt?

 35. Joel skriver:

  Jag vet vilka de är. En av snubbarna brukar vara med och spela med Fontän live. De är kompisar till tjejen som vi träffade i när vi spelade med nerverna i Götet.

  De är ganska hårda, på det där lite roliga, störda göteborgssättet. Tänk på Paper du. Tänk sen på, jag vet inte… Hawkwind och GG Allin. Nä det blev fel, men du hajar…

 36. matti skriver:

  Ok. Jag tänker så. Fast nu vill jag ändå mest tänka UKHC. Ripcord och Heresy var bäst.

 37. matti skriver:

  Och jag har aldrig sett någon nämna Heresy och Raped Teenagers samtidigt, men det borde man göra så jag gjorde det.

 38. Benny skriver:

  Hjon: här behövs inga förlåt. Men nu något viktigt. Hjälp mig avgöra om det är värt 400 spänn att gå på Philip Glass. Det gör så ont i plånboken.

 39. gummo skriver:

  Jag har process-spårat lite, gått till källorna, fosskat som en historiker, och under blogginlägget ”Dementorer” finner jag premiärinlägget om festivalidén:

  ”måndag 17 januari | 17:33
  gummo skriver:

  vore grymt med en festival med conny, matti, ulf sturesson och chåfförn/den nervöse.”

  Det måste rimligen vara värt en ölis under Storsjöspelningen?

 40. gummo skriver:

  Och, mega-cudos till genomförandet av idén – på mindre en månad från idé till verklighet!

 41. stalle skriver:

  gummo: jag bjuckar på kost, dryck och logi.

 42. gummo skriver:

  Taget. Gäller bara att övertyga hustru och barn om det förträffliga med idén, men tanken är ju att vara i krokarna då i vart fall.

 43. matti skriver:

  gummo: Given bjuck, lätt!

 44. stalle skriver:

  och matti, samma erbjudande går till dig som till gummo.

 45. gummo skriver:

  Åh, får ja dela lillstugan med matti? kan inte gå fel.

 46. gummo skriver:

  Eller vänta, det slank med ett ”inte” för mycket i förra inlägget.

 47. matti skriver:

  Inte är det för mycket inte!

 48. vp skriver:

  jag kommer säkert inte orka ta mig dit när det väl gäller, men detta, alltså det ni kallar text och musik, är, för mig, den absolut optimala ”festivalen”. jag skulle välja den före alla andra konserter i hela världen. förutom thåström, kjell höglund och håkan hellström är samtliga svenska artister jag gillar där.

 49. Conny skriver:

  Är det någon som har Burning Spear’s ’Rocking Time’ på CD eller vinyl? Jag ska välja låtar i P3, och vill spela ’Mamie’, men den finns inte i radioarkivet.

  Vet att det finns två olika mixar av skivan. En som jag föredrar med en falsk melodika på vissa spår, och en mer uppstyrd där någon har mutat den kanalen.

  Jag har bara en rätt rutten mp3a, som dessutom är gjord från en lätt ocentrerad svajande vinyl.

  Present utlovas till den som hjälper mig!

 50. stalle skriver:

  jag kan kolla när jag kommer hem.

 51. Conny skriver:

  Alltså, vad jag skulle önska är att någon kunde skicka mig en mp3a av låten som låter bra nog för radio.

  Det finns två versioner. Jag föredrar versionen som är ca 2.17 lång, framför den som är 4.14. Kanske är det samma inspelning men en singelmix?

 52. stalle skriver:

  jag har den inte, googlade den samling jag har och där är den inte med.

 53. matti skriver:

  Kollar hemma, Cee. När spelar du?

 54. axel skriver:

  Jag har 4.14 versionen i flac om det kan va till nån hjälp

 55. P skriver:

  Conny: Det överexponerade gömstället! Vilken titel!

 56. Mörn skriver:

  Irriterande att man inte får lyssna på Anna Järvinens nya om man inte ger en tumme på facebook. Jag kommer nog att gilla det lika mycket som allt annat hon gjort, men principen!

 57. axel skriver:

  å här är burning spear om connymannen ville ha: http://www.mediafire.com/?a9jl317ny9hvti0

 58. P skriver:

  Är i Oslo. I morgon blir det True Norwegian Black Metal Tour. Ja, ni är avundsjuka.

 59. Mörn skriver:

  Mörn gillar axels länk.

 60. tian skriver:

  appropå Järvinen så släppte Life On Earth en väldigt o-officiell singel igår(pga rastlöshet förmodar jag). Flummig & härlig och jävligt snyggt ihopsatt plagiat-video! Spana in!

  http://www.youtube.com/watch?v=VTswee2A_Do

 61. marcus skriver:

  När släpps biljetter till södra teatern-spelningen? Kommer det vara typ 20-års åldersgräns eller får man komma om man är 19 och ett halvt?

 62. marcus skriver:

  Eller Kägelbanan, kanske det heter.

 63. hjon skriver:

  Benny: Jo, det gjorde ont, men jag ryckte av det som ett plåster. Hade också lite kvar på ett ticnet-presentkort, så jag slapp känna att jag betalade den där serviceavgiften som jag hatar. Jag har verkligen inte lyssnat så mycket på PG, men min vän har snöat in på det nyligen och det kändes som en sån chans som inte kommer så ofta.

 64. hjon skriver:

  Förresten, nån som lyssnat på Gruff Rhys? (http://open.spotify.com/album/17Cetz08Tf85jQ5ophhbsP) Första varvet nu, men jag tycker det låter skönt. Typ Love och Badfinger, eller nä men nåt sånt.

 65. Joel skriver:

  marcus: Ska höra med dem imorrn om när de tänker släppa biljetter. Det kommer med största sannolikhet att vara 18-års gräns.
  Om det inte skulle vara det så löser vi det.

 66. P skriver:

  Coolers!

 67. Benny skriver:

  hjon: Jag har lyssnat fruktansvärt mycket på Philip Glass. Jag trodde vid första anblicken att det skulle vara bara Qatsi-grejer, eftersom mongobopparna på glashuset döpt evenemanget till Koyaanisqatsi. Så är det verkligen inte, det står vilka verk som ska framföras. Jag skjuter inte ner konserten, inte alls. Jag kommer ju bli helt knäckt av den, säkerligen. Men 400 spänn. Det får jag helt Stones-paket på Dressmann för.

 68. hjons vän skriver:

  Jag skulle också verkligen vilja gå på Text & Musik! Det ser ut som en dröm. Jag har läst de senaste 4320 inläggen och känner att jag måste tacka för receptet på Pulled Pork. Det var alla tiders. Tack också för alla musiktips (minus burzum och kängpunken). Monty Python var fjolårets bästa skiva. Dementorerna var jävligt bra och jag ser fram emot plattan. Threads är gyllene. Är själv någon slags politiskt oförstående kälkborgare och skulle nog lätt rösta på ert parti om hjon fick vara ansiktet utåt. Hur blev det med Håkan Mild egentligen? Hur många moccabryggare i rostfritt har Conny idag? Min sons favoritlåt är Politix. 1995 är tyvärr musikåret. Licenta poetica och kontext, por supuesto! Fick någon östersundare kryptosporidiediarré? The Wire äger. Louis CK också (men kanske bara pga av ett hem besudlat av treårstrots). Fotboll är den enda sporten.
  Jaja, kul forum. Fortsatt trevlig torsdag.

 69. hjons vän skriver:

  …fan. Fredag.

 70. stalle skriver:

  men bra sammanfattat!

 71. marcus skriver:

  Joel: Tack för svar! Det låter ju bra.

 72. Lillis skriver:

  När är Philip Glass? Skulle gärna sitta bredvid dig där, Benny. Med allt vad det innebär, hålla din hand, osv.

 73. Benny skriver:

  hjons vän: Nyförvärv!

  Lillis: Den 23 maj, en måndag. Det vore så jävla kul. Jag har inte beställt biljett än. Robin tvekar på grund av priset, mer än mig. Vi kan väl höras av om det här om ungefär tio dagar, när man har fått päninga.

  http://www.ukk.se/Konsert/kalendarium/PhilipGlass/

 74. gummo skriver:

  hjons vän! välkommen!!!

 75. matti skriver:

  Inte att förglömma den snälle axel som hittar grejer åt folk!

 76. matti skriver:

  Men tror du vi bryr oss? Ja, det gör vi. Din jävel.

 77. matti skriver:

  Kajsa Grytts nya singel: Ramla och trilla är hur bra som helst. Så jävla ösig och bäst. Bättre än Allt faller, bästa jag hört sen Jag önskar dig eller Den knivskurne. Och då älskar jag allt hon gjort innan och efter också.

  Och enorma stämgitarrer i refrängerna. Vet inte, men jag och Jari jobbar ju inte så mycket ihop just nu, men det är grymt att vi fortfarande verkar gå igång på samma saker.

  Vilka är världens bästa stämgitarrer? Mina spontana kandidater är Detroit Rock City och Whisky In The Jar (Lizzys version).

 78. matti skriver:

  ”Du ska ramla och trilla”, heter den. För att förtydliga.

 79. P skriver:

  Jag har också just varit och kikat på lägenheten där euronymous sköt sig. Något att skriva hem om! Ja, hit alltså.

 80. Benny skriver:

  Vad är stämgitarrer? Oavsett vad det är för slags, lär ju svaret vara gitarrerna på The Bells första skiva.

 81. P skriver:

  Det är när man drar samma solo på två gitarrer i olika oktaver. Typ. Mycket tufft.

 82. P skriver:

  Grymma stämsolon: Hanoi rocks- 11th street kids (introt) och
  Thin Lizzy – black rose (roisin dubh) hela låten

 83. P skriver:

  Euronymous blev ju knivad. Ursäkta.

 84. P skriver:

  DEAD sköt sig, Euronymous fotade. Sen blev han själv mördad av Varg. Så.

 85. gummo skriver:

  Norge är så jävla grymt. Å ena sidan, äppelkindade längdskidåkare som tycker att höjden av party är att gå 12 mil på tur med en härlig liten matsäck. Å andra sidan, äppelkindade musiker som tycker att höjden av party är att brutalt mörda varandra med en härlig liten matsäck.

 86. P skriver:

  Själv är man bara en partysvenske, som de säger.

 87. Benny skriver:

  Hur kan något få vara såhär roligt?

  http://www.youtube.com/watch?v=vGsQIaOsZJ0

 88. LJ skriver:

  Men fyfan vilket arr!! Jaa! Senast jag var på storsjöyran så plankade jag, blev andfådd, fick astma och dödsryckningar. Den här gången tänker jag betala för mig. Värt! Tack för detta! Om nu bara PJ Harvey skulle ta med sig sina trummaskiner, distpedaler och sin vackra airline-gitarr och kommma till en stad nära mig så skulle festivalsommaren bli den, på pappret, bästa någonsin.

 89. Le KBoi skriver:

  Det borde vara 30-årsgräns på Text och Musik. När jag tänker efter borde det vara det på mer grejer generellt.

 90. Le KBoi skriver:

  Typ starköl.

 91. matti skriver:

  Har nämnt dem förut, men det är bästa svenska hip hopen jag hört.
  http://open.spotify.com/album/73vhYsrG5a3ix8BB9MnupD

 92. tian skriver:

  impulskänsla efter att för tionde gången sett lovers goodbye videon:

  Boka biljetter till tallinnfärjan som går om 2 timmar och ta med det feta ljudkortet + 3 idioter med elektriska gitarrer. Kan tänka mig att man får rätt giftigt sound i en hytt påväg till tallin.

  hoppas de har lovers goodbye i kareokemaskinen och hoppas alexandras kompisar inte gått av färjan än.

  bon voyage!

 93. gummo skriver:

  Jag är visserligen lite jävig här, men det här hör till de mer geniala inslagen i kategorin ”tecknade introduktioner till svensk ekonomisk-politisk historia”:

  http://www.xtranormal.com/watch/8361727/

 94. P skriver:

  LJ: Polly Jean kommer nog bara spela på WOW. Exklusivt bud.

 95. P skriver:

  Lj: sorry, nu rörde jag till det igen. Sorry. Så går det när man är full hela dagarna.

 96. matti skriver:

  Full hela dagarna? Mmmmmmmmm….
  Hur rörde du till egentligen?

 97. hjort skriver:

  Radiohead – Lotus Flower
  http://www.youtube.com/watch?v=cfOa1a8hYP8

  Ok, antar jag.

 98. Benny skriver:

  Le Kboi: Är inte det där i ditt fall lite som att börja tjåla om att det borde vara 20-årsgräns på alla uteställen, när man nyss fyllt 22, eftersom alla andra är ’för unga’?

 99. skräddarn skriver:

  helt ärligt. nordman, fy fan vilket tungt bandnamn.

 100. Backlund skriver:

  P är ju på jobbresa. Networkar över bira och black metal-minnesmärken. Han1 var ju dock och hälsade på Deads grav häromdagen enligt hans blogg. Fint tycker jag.

 101. Backlund skriver:

  här: http://www.youtube.com/watch?v=8ouI5KcyHfE

  ni kanske känner till redan?

 102. Le KBoi skriver:

  man avslutar frankrikevistelsen i stil, till middag FLÄSKrygg stoppad med FLÄSK. Till det stark starköl.

 103. david skriver:

  Jag avvaktar med omdöme om Radiohead-låten men videon är iallafall fem kringlor.

 104. P skriver:

  Ja, jag jobbjobbar i Norge. Rätt kul.

 105. hjort skriver:

  Radiohead-videon gick då fan inte hem hos mig. Jag är en alldeles för enkel man för sånt där struttande. Plattan ska visst ligga uppe på TPB, för de som inte orkar vänta till imorrn eller inte vill göra rätt för sig.

 106. Benny skriver:

  Istället för chips, steker jag upp en skål med rimmad FLÄSKlägg, med lite tigersås. Satte både Bergen och Haparanda på tie, men tittar allena.

 107. hjon skriver:

  Hade lite finstrimlad bacon i frikadellerna, annars är det dåligt med FLÄSK idag. Mest havregrynsgröt, barnbidraget till trots.

  Benny: Det heter väl inget alls, Koyaanisqatsi syftar väl på filmvisningen dagen innan då PG förväntas kommentera musiken. Det är dock gratis. Och min vän är inget nyförvärv, jag har haft han i typ sexton år. Men här, jo.

  min vän: TLDR. Tycker inte du också att Lillis och Benny ska köpa biljetter på vänsterlogen bredvid vår så vi kan vinka till varann när vi inte kelar?

 108. hjons vän skriver:

  lätt

 109. matti skriver:

  Nu har jag sett De kallar oss artisteravsnitten med Oskar Linnros och Annika Norlin. Alltså, det är så jävulskt skönt när det plötsligt klickar, tycker jag. Började begripa båda två nu, gillar dem jättemycket. Vilket bra program det är på det sättet.

  Alltså, jag är ibland så trög, det är därför jag vill säga det här nu. Jag har verkligen inte fattat vad de har hållit på med innan, ändå har jag uttalat mig. Jag vet att jag får det, att det till och med är ohövligt att inte svara ärligt om någon frågar. Men jaja, jag ber inte om ursäkt, jag typ förklarar bara. Jag hade svarat annorlunda nu.

 110. Lillis skriver:

  Håller med. Verkligen ett bra program på det sättet.

 111. hathjort skriver:

  Men faan vad det ska tolereras, begripas och tyckas om här då! Get with the times föhelvitte!

 112. axel skriver:

  hur kan man inte förstå annika?

 113. Benny skriver:

  Hjon: det kanske stämmer. Jag har för mig att jag bara sett ’Philip Glass – Koyaanisqatsi’ lite här och var, på hemsidan står det så. Tror det blir en riktig dagsfylla på måndagen, plöja alla tre filmerna och sen somna på kånsärtten.

  Trist att logerna bara är tvåsätes, annars hade man ju kunnat ha ormgrop där. Pax va stråksektionen, dominans.

 114. skräddarn skriver:

  fucking champs är ju ganska inne på det här med stämgitarrer. här tillsammans med trans am:

  http://www.youtube.com/watch?v=8fRlLi2AVwY&feature=related

  om man nu gillar sånt.

 115. martin h skriver:

  apropå radiohead. är det nån som kan vara behjälplig med länk till den där hysteriskt roliga videon? där nån lagt på egna ljud och sång över en livespelning med radiohead

 116. Heinz skriver:

  Jag är visserligen lite jävig här, men det här hör till de mer geniala inslagen i kategorin ”tecknade introduktioner till svensk ekonomisk-politisk historia”:

  http://www.youtube.com/watch?v=3w9QyXtKAVg

 117. LJ skriver:

  P: det där med PJ Harvey på Way out west… Var det bara fyllesvammel eller är det ngt du hört? Jag tänkte om du har någon insides information som inte finns med på hennes officiella turnéplan? Vore ju fantastiskt i så fall.

 118. LJ skriver:

  P: Jag förstod inte det där med ”exklusivt bud”. Det kanske betydde att det var ditt tips. Alltså ”om hon spelar någonstans i Sverige så spelar hon där”. Oavsett vad så lever ju hoppet.

 119. martin h skriver:

  joel: TACK!!!!!!!!!!!!!!! åh, så roligt det är

 120. hans skriver:

  Det står fel datum på Södra teatern. Att Text å musik ska vara den 28 i Östersund. Det är väl den 29e?

 121. P skriver:

  Lj: jag har hört, men fick ångest för att jag spred det. Typ. Exklusivt bud i bemärkelsen att hon inte kan lira någon annanstans. Jag har för mig att hon är klar för Öya, fast det inte är släppt, och de brukar synka bud med WOW.så.

 122. P skriver:

  Hans: 29 i ösd, ja.

 123. vp skriver:

  Jag är visserligen lite störig här, men det här hör till de mer geniala inslagen i kategorin ”tecknade introduktioner till svensk ekonomisk-politisk historia”:

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 124. Le KBoi skriver:

  ja orkarnteläsa. ostronen står mig upp i halsen. vem ringde 112?

 125. martin h skriver:

  de va la han hipstern alexis

 126. skräddarn skriver:

  bra låt det där!

 127. kilo skriver:

  För någon vecka sedan (alltså ljusår bort i gästbokssammanhang), i en diskussion här i gästboken, pratade någon om oboe som förstörde nån låt och jag tänkte på en suverän låt som jag hört men glömt vem som hade gjort (skriver dåligt nu, bråttom till jobbet). Nå. Här, den här är suverän i slutet. Om jag var dj skulle jag spela den. Eller är det fagott? Typiskt mig att höra fel. Faggot.

  http://www.youtube.com/watch?v=-ahvctVWv18

 128. Benny skriver:

  Haha. Det betyder bög.

 129. Dbössan skriver:

  Slänger in några låtar i elden, eller ut i vinterkylan för att tacka värden för denna sida för fina ord i tidningen häromveckan, de värmde!

  Flera av er har säkert redan hört de här låtarna, men ni kanske bör lyssna igen i så fall: Testors, verkar i fin tradition, Obits kan få en att härda ut att Hot Snakes lagt ner, Hot Snakes låt ”No hands” i originalversion, som inte finns på Spotify, rekommenderas starkt. Många av er som hänger här verkar bildade, så ni kan säkert istället räkna ut vad för sjukt de heta ormarna har gjort med takten i den sista låten, själv blir jag snurrig i huvvet.

  http://open.spotify.com/track/1SD1BuEQ6g0c1owOZyXzxs
  http://open.spotify.com/track/7i4BGsj1d0VrHa8igd3XLo

  http://open.spotify.com/track/28KP75jvLfaQdTSZ6JSWZP

  http://open.spotify.com/track/778qnsyiYLhciNnTH3Nyzy

  Frid!

 130. Conny skriver:

  Ber om ursäkt att jag inte kunnat läsa och skriva på ett tag. Vi var i Malmö och gjorde klar grunderna till vår nästa skiva, asså den som kommer i november, typ, efter det album vars singel ’popsång’ släpps idag.

 131. Conny skriver:

  Förra veckan lät vi Meat Puppets i en låt, Talking Heads i en andra och Roky Erikson i en tredje.

 132. P skriver:

  Ska ni släppa två skivor i år? Piggt jobbat!

 133. hjons vän skriver:

  En annan popsång och debatterad håckytränare: http://open.spotify.com/track/35TCVtBAcEG4a4ZeIs44qp

 134. Frans skriver:

  är det någon som har nya j masics,,? maila mig den tack!!

 135. matti skriver:

  ”Spa-ara några ti-ior”

  Älskar nya singeln men kan inte sluta höra melodin ovan. Fast jag har säkert fel och Popsång är hursomhelst en bättre låt.

 136. jakob skriver:

  Frans: Om du menar Is It Done så finns den här: http://pitchfork.com/news/41513-listen-new-j-mascis-is-it-done/

  Gillade popsång!

 137. Stellan skriver:

  Finns möjlighet att ni kommer till Göteborg med Text & Musik?

  Och finns nåt släppdatum för nya skivan?

 138. matti skriver:

  Stellan: Nej och nej, tyvärr. Eller, Det är en rätt stor produktion, kostar mycket och ändå tjänar ingen som spelar på det. Och ingen arrangör har frågat heller.

  Nya skivan, menar du min eller splitten med Pascal? Pascal mitten av april. Solo slutet av augusti, med digisingel i maj, och eventuellt en till innan skivan, i början av aug/slutet juli..

 139. gummo skriver:

  guilty pleasure: jag tycker ”att ha och inte ha” lätt är på topp fem listan över de bästa popskivorna på svenska.

 140. Frans skriver:

  Several Shades of Why det är skivan jag vill ha, just nu,, maila den till mig matti,

 141. stalle skriver:

  jäder skrattar sig harmynt när mina tår trillar ur skorna.

 142. hjons vän skriver:

  Ja, Conny, en mycket bättre popsång! Och en grym video. Förlåt mitt tidigare OCD-inlägg.

 143. hjons vän skriver:

  …men jag tycker också väldigt mycket om ”Att ha och inte ha”, på något sätt. Frisyrgele, cykla på bakhjulet, tjuvröka, Refreshers.

 144. stalle skriver:

  matti, kul med slutet på början! hälsa din fru.

 145. matti skriver:

  stalle; Ska jag göra!

  Underskattad, eller om det bara jag som inte upptäckt den tidigare: Henry´s Dream.

 146. hjort skriver:

  Gillade inte Popsång alls först, men fan, sen tog den sig lite på slutet. Eller om det var jag som tog mitt förnuft till fånga. Funderar allvarligt på om jag inte borde sluta lyssna på musik ett tag. Jag är så jävla anti allt nuförtiden av någon anledning. Som av ren reflex.

 147. Lillis skriver:

  Åh, vilken fantastisk skiva en dag som denna:

  http://open.spotify.com/album/7pwjS6ozb9C2Cb1KPrv9Hn

 148. matti skriver:

  ”I will wash my feet in the river of your blood”. Vilken enorm öppning på en popskiva. Någon som kommer på vad det är?

 149. stalle skriver:

  bra poplåt.

 150. P skriver:

  Psych Tv. Vad är det den heter? La la song?

 151. P skriver:

  Ett av världens fulaste skivomslag, trip reset.

 152. Benny skriver:

  Vilka är bäst, tjejerna eller killarna?

 153. lillis skriver:

  Big Love!

 154. matti skriver:

  Jaa. Big Love!

 155. kilo skriver:

  Big Love, vad är det? Är det porr?

 156. matti skriver:

  Ja. Fundamentalistisk mormonporr.

 157. gunvor got a gun skriver:

  men gud! jag försöker hitta en låt med ett kroatiskt noise-band från typ 1987. den enda nålen i höstacken som jag har är att det går igång sirener i början av densamma, låten.

  öh, nån som vet vilket band/låt det kan vara? jävla bra är den iaf, det låter nästan som att trummisen har en piska istället för trumpinnar. lite som cossacks are med scott walker. typ.

 158. Anonym skriver:

  TIGERSÅS, bra till allt

  Det här för en sats. Jävligt dryg sås, man behöver inte alls mycket

  170 g socker
  1,7 dl rödvinsvinäger
  4 dl hönsbuljong
  ½ finhackad lök
  1 msk hackad färsk chili
  Ev. Citron eller vad man vill om man vill
  Maizena

  Bränn sockret i en kastrull eller stekpanna, gärna teflon. Man får jobba med sleven en del, så att det hela tiden är jämnvarmt. Tänk på att inte skvätta upp på kanterna så mycket, där svalnar sockret och fastnar. När det är brunt är det klart.

  Man kan med fördel värma vinägern vid sidan av, bara den inte börjar koka. Blanda socker och vinäger tills det är jämnt. I med resten.

  Låt sjunda och red av med maizena till det är den tjocklek och chilistyrka du vill ha. Jag brukar kolla konsistensen med en sked, se hur det rinner.

 159. Benny, incognito skriver:

  Jag.

 160. Benny skriver:

  Mattias kan äta den istället för ketchup.

 161. matti skriver:

  Hipsters, läs först så ni inte blir så oroliga. Ni andra, ba skruva upp på förtan och banga.

  http://www.headheritage.co.uk/unsung/review/2167

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/1L5Ug8MwKTYGRTS9Um5Iqb

 162. stalle skriver:

  wheels of steel, min allra första egenhändigt köpta lp.

 163. matti skriver:

  Fast egentligen gillar jag första Saxon mer. Men nog är den förjävla bra, Wheels of Steel.

 164. stalle skriver:

  måste ta fram den och ett sexpack fållisar nån afton.

 165. matti skriver:

  Eller så kör du bara den här. Jag har uppdaterat den pyttelite.
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/4TKjCXkuyNnLPUdAVFBklS

 166. stalle skriver:

  sweet, men var är sexpacket?

 167. matti skriver:

  Svep en kvarting. Ta av dig kläderna, ställ dig framför spegeln. Dra in magen. Kisa. Om du vill se ett sexpack menar jag.

 168. stalle skriver:

  svep en kvarting? då sover jag.

 169. matti skriver:

  Lukta på korken då.

 170. matti skriver:

  På tal om det: det här är ju en bisarr nyhet.Eller, nyhet vet jag inte. Bisarrt är jag rätt säker på iaf.
  http://www.nme.com/news/stereophonics/55059

 171. tian skriver:

  imorn blire paper på lilla hotellbaren. hurra! hoppas det blir moshpit.

 172. P skriver:

  ”Vi försökte hålla koll på vår lilla ekonomi. Conny klarade det sämst, när han räknade ut allt visade det sig att han var skyldig sig själv hundra kronor” HAHAHAHA.
  Inte ofta man läser något så roligt och intressant i Sonic. Eller läser den över huvud taget. Men i dag var det en högtidsstund.

 173. P skriver:

  Ja, i morrn blir det Paper. Tänk, Paper någon annanstans i Stockholm än på Landet. Bara en sådan sak!

 174. Anonym skriver:

  ”Sorry can we not talk about my dead mother’s breasts?”

  Minns ni? Åh vad roligt.

 175. P skriver:

  Hörrni föttiåringar. I år kan ni åka tidsmaskin i Hultsfred och se Suede, Primal Scream och Oasis. Eller vad nu det sistnämnda skitbandet kallar sig nuförtin.

 176. stalle skriver:

  p: dom verkar tigga om att konka igen.

 177. P skriver:

  Med Scorpio i ryggen går väl det knappt att konka. Det är som om Way Out West skulle gå i konkurs, typ fysiskt omöjligt. Dom har det bra, multisarna.

 178. matti skriver:

  Varför bokar ingen festival PiL när de ändå kommer till Sverige i sommar? Återföreningsgrejerna från förra sommaren Coachella, tror jag det var, var ju grymma. Finns på YouTube.

 179. stalle skriver:

  jaha okej visst inte att de hade storkapitalet i ryggen. men dom ber iaf om få besökare om jag säger så.

 180. stalle skriver:

  pil hade jag gärna sett igen på hultan faktiskt.

 181. hjons vän skriver:

  …ah ”eller vad det sistnämnda skitbandet nu kallar sig nuförtin”.
  Småbarnsföräldern har inte varit på hjärnaffärn på länge.

 182. P skriver:

  PiL lirade på Putte i Parken i Karlskoga förra sommaren faktiskt. Inför tre pers och en hund typ. Jag tror rätt många resonerar att det inte är värt pengarna. Som är rätt så mycket.

 183. Frans skriver:

  matti har du j.mascis nya skiva?

 184. billy skriver:

  hej. jag kom på för någon dag sedan att jag hängt med här regelbundet sedan 2004, mitt första gymnasieår. ganska fett tycker jag.

  jag tycker förövrigt att masshysteri och håkan hellström gott kunnat nämnas bland de bästa debuterna. även om det var skitlänge sen ni var inne på det där och att ingen av dom gillas enligt de där stränga reglerna. ett annat, i det här sammanhanget mer otippat album är alphavilles första. det är ju svinbra. the modern lovers måste väl också vara med, har för mig att det lyste med sin frånvaro.

 185. matti skriver:

  billy: Masshysteris andra var ju så mycket bättre. Håkan blev enorm först i och med Ett kollikbarns[…]. I det fallet tycker jag att Broder Daniels första är bättre. Modern Lovers däremot, vilken miss!
  P: Vilken kulturskymning. Med PiL alltså.

 186. billy skriver:

  jag tycker nog att båda masshysteri är femmor och jag tycker att redan känn ingen sorg är enorm. att varken cohen eller springsteen nämndes var också lite förvånande, ska det vara så? det roligaste med det där listandet var i alla fall att garbochock var med, jag hade helt glömt bort dom.

 187. P skriver:

  Garbochocks Ritual är den bästa svenska skivan. Såerebara.

 188. stalle skriver:

  nä brända barn. den är ju bästa debuten, bästa sista skivan och bästa bästa bästa skivan.

 189. Mörn skriver:

  Masshysteri har inte gjort så värst mycket för mig på skiva. Men ångrar att jag aldrig såg dem live, blir så glad av att youtubea dem. De ser ut som att de bygger musik av glädje. Av glädje bygger de musik.

 190. Mörn skriver:

  Youtubea, lika fult i skrift som korkat som idé. Jag håller med Ring P1:arna till hundra procent som bråkar om att SR tjatar om Facebook och Twitter hela tiden. Fan att de där företagen tränger in sig överallt.

 191. P skriver:

  Nu har jag youtubeat:
  Lou Reed – Street Hassle (complete music video)
  http://www.youtube.com/watch?v=bkG9BKgDvNI

 192. stalle skriver:

  fy fan va cool lou är.

 193. matti skriver:

  När Masshysteri speldde på Kafelino i Luleå för ett drygt år sen pogade en 40 årig gubbe hela spelningen, längst fram, drängfull. Inte så höga hipsterpoäng på det, Masshysteri! Det var jag, btw.

 194. stalle skriver:

  hipster schmipster. poga är klass.

 195. P skriver:

  När AC4 spelade på Storsjöyran i Östersund för drygt två år sen pogade en 50 årig gubbe hela spelningen, längst fram, drängfull. Det var Hulstfredsmannen Per Alexandersson.

 196. Benny skriver:

  PiL? Peace, Love and Pitbulls? För i så fall förkortar ni det fel.

 197. stalle skriver:

  benny…

 198. P skriver:

  I kväll ska jag se Paper. Jag vinner alltså över alla som inte ska det.

 199. Backlund skriver:

  I kväll ska jag inte se Paper. Jag förlorar alltså mot alla som ska det.

 200. stalle skriver:

  jag såg precis mörkerseende.

 201. Backlund skriver:

  är säpo runt knuten igen stalle?

 202. stalle skriver:

  mörkerseende var en film vi gjorde sommaren 1986 på super-8.

 203. P skriver:

  Paper var bra. Men bäst var att gigget var över tidigt så man hann hem i kristlig tid. I morgon kan man vakna upp rosenkindad och med sol i blick.

 204. matti skriver:

  Shit stalle. Hur var den? Inte vågat ännu.

 205. P skriver:

  Sommaren 86, då var jag och Backlund små. Mindre än nu till och med.

 206. Backlund skriver:

  Dom filmade oss P. Tydligen med nåt mörkerseende.

  För övrigt har jag aldrig varit mindre än nu.

 207. matti skriver:

  Åh! Äntligen är februari snart slut. En fyra månader lång månad.

  Jag älskar Napalm Death. Älskar. Jag vill se dem i sommar.

 208. Backlund skriver:

  Bra Conny! Svinbra C-90.

 209. gummo skriver:

  PiL? Philemon Arthur and the Dung? För i så fall förkortar ni det fel.

 210. stalle skriver:

  matti: charmig och blodig med en ganska tunn story

 211. stalle skriver:

  ganska = mycket

 212. Le KBoi skriver:

  PiL? Pogues utan Shane McGowan? I så fall förkortar ni fel.

 213. hjons vän skriver:

  PiL? Penniless People of Bulgaria? I så fall förkortar ni fel.

  Ska någon av text&musik-artisterna spela på Trästocks?

 214. P skriver:

  När man inte har mycket att göra, och då menar jag verkligen ingenting, händer det att man ramlar in på den gamla bloggen. Då kan man råka läsa sådana här rader:

  ”Jag vill börja eller sluta gråta. Jag kan inte förklara det för er men det är det jag tänker på här i skogen, och det är det som är min drivkraft numer. Skratta åt mig om ni vill. Jag pissar på er. Fast liksom glatt och frånvarande”

  Så bra, varenda rad i hela stycket.

 215. Stellan skriver:

  Grattis Matti!
  http://namnsdag.se/

 216. P skriver:

  Eller som vi säger på ren grekiska ???????, gåva från guden Yahu/Yam.

 217. P skriver:

  Som sagt, väldigt lite att göra.

 218. stalle skriver:

  bwahahaha

 219. tian skriver:

  appropå ingenting.

  Mixerbordet som användes till closer finns vid odenplan i fashionpolicestudion. Tänk att tusentals människor dagligen passerar odenplan utan denna kunskap.

  vart är världen påväg?

 220. matti skriver:

  La Zebo av med musik efter Docent Död? Fan vad han var grym på gitarr. Eller jag tror det är han i alla fall. Kan vara Joppe också. Vad jag menar är att det är förjävla bra gitarrspel på Docent Död-skivorna.

  En annan, relaterad, grej är att Joppe fortfarande skriver typ punkigast texter i Sverige. Dom andras liv, på nya skivan, är en helt felfri låt. En sån där man hade glömt bort att det fanns. Samma gäller för titellåten.

 221. P skriver:

  Min favvo från nya är En annan nu, och just Dom andras liv. Medan vi spelar pop och Saknar dig så är också fina.

  Zebo och Joppe spelade väl typ lika mycket och likadant, det är väl det som gör att det låter så grymt

  Det är är jäääävligt nördigt men Zebo lirade i Mysteriet Med Dom Rytmiska Rubinerna i mitten av 80-talet tillsammans med bla. Peter LeMarc. Larry, Docenternas svar på Peter Nuottaniemi, skrev texter åt dom. I alla fall låtarna Kulturen är död och Folkhemsrapp.

 222. matti skriver:

  Njae, tror inte det är båda. De där rytmiska, snabba Verlaine-bluesiga figurerna i exempelvis Vägg av tårar, Hand i hand och Gordini, det är de jag menar. Att de är så effektiva beror ju självklart på växelspelet mellan komp och lead. Men det är bara en lead åt gången. Så låter det i alla fall.

 223. stalle skriver:

  docenterna ja, i morgon spelar dom. ser man nån kändis från gästboken där?

 224. matti skriver:

  Och Bleka lampor vita ben, vilken låt. Gjorde precis en ny spellista som en tjänst till någon. Och började tänka på det. Och så ”Poff” ramlade nya skivan ner i brevlådan!

  1000 heta kyssar-skivan är en klassiker, det går inte att komma runt den. Minst lika märkvärdig som säg, Reperbahns första. Ganska lika, de två banden faktiskt, åtminstone i början, kring 79-81. Sett i backspelgeln av en som inte var med när det begav sig. För jag fattar ju att de tillhörde olika världar på många sätt.

 225. P skriver:

  matti: ja, då sätter jag en peng på Zebo. De gitarrfigurerna försvinner ju rätt mycket efter namnbytet då han inte var med längre.
  De gjorde ju sjukt mycket bra efter att Död-suffixet droppats också. Tid & Lust, Docenterna, Söders Ros. Inte samma omdelbara klassikerkänsla som det allra tidigaste, men ändå. Som Docenterna tycker jag fan att den nya är det bästa de gjort.

  Raket-Anna ska förresten kanske sjunga en stump med Docenterna på Strand. Lärju bli köng.

  stalle: undertecknat är på plats, full som en gris och depressionsskäggig.

 226. Backlund skriver:

  Sluta åk till östersund utan att man vet P.

 227. stalle skriver:

  p:ser jag dig bjuckar jag på en kall

 228. P skriver:

  Stalle: Bussigt! Backlund: vadårå? Äruhemmaeller?

 229. Backlund skriver:

  kunde planerat annorlunda. ska dit nästa helg och lägga sång.

 230. stalle skriver:

  dito p.

 231. P skriver:

  Men fy fan vad skönt att Assange blev utlämnad ändå. Wikileaks i all ära, men det vore ju fullkomligt rättslöst att låna honom gå utan prövning.

 232. hjon skriver:

  Min vän: Skulle det vara roligt; curlingföräldrar? Trodde det var såna som skrek ”Sopa!” åt sina barn…

 233. Fredrik B skriver:

  P: Ännu nerdigare – släppte inte Mats Olofsson en kassett som hette ”Kulturen är Död”, jag har för mig att jag såg den på Tradera för 1000SEK.

 234. hjons vän skriver:

  hjon: Nej, det var inte roligt, med lite magsur vilja lite tragikomiskt. Jag vet ju inget om det här fallet, mer än det Metro skrev, men såg framför mig en pappa som ställde upp på allt; skjutsade till biblioteket, lånade Ted Bundy-böcker till sin dotter, köpte dator, fredagsmys med När lammen tystnar, bjöd på krogrunda och sen ställde upp på att bli lite dödad för att inte kuva hennes brinnande intresse.

 235. Conny skriver:

  matti och p:

  Mysteriet Med De Rytmiska Rubinerna, precis så hette Zebos projekt efter Docent Död. Jag har en 7-tummare som heter ånting med Bankomat, där texten innehåller en liknelse mellan (de då nya fenomenet) bankomaterna och biktbås. Människor står i kö och ’de får förlåtelse för sina synder vid en öppen bankomat’.

  Och matti, det här händer ju alltid, du uppmärksammar exakt det som jag alltid observerat angående skillnaden mellan Docent Död före och efter Zebo. Det är Zebo som står för det förtrollande gitarrspelat på de två första skivorna. Varje låt har ett lick eller ett riff eller någonting som gör de ganska enkla låtarna till unika alster.

  Jag var på en spelning med Docenterna i Kungsträdgården typ -86. Joppe såg Zebo i publiken och försökte övertyga den senare att han skulle komma upp på scenen och gästa. Zebo avböjde. Jag har frågat Joppe vid något tillfälle varför Zebo hoppade av, men han kunde inte, eller avböjde av diplomatiska skäl att berätta om anledningarna.

  Jag håller numera ’1000 heta kyssar’ högre än debuten. Bästa låtarna på debuten är i tur och ordning

  1. ’Hej’
  2. ’Hand i hand’
  3. ’Guds bästa barn’
  4. ’Vägg av tårar’
  5. ’Popmusik’
  6. ’Stå på benen’

  ’Bensin i blodet’ och ’Solglasögon’ är så sönderspelade att jag inte kan lyssna på dem om jag inte är stupfull.

  Resten är inte lika bra.

  Debuten låter ju mycket bättre än andra skivan. ’1000 heta kyssar’ tvingades de spela in och mixa på typ två dagar, har jag för mig.

  Men ’1000 heta kyssar’ har så mycket bättre texter och rikare låtskrivande och arr. Inte en dålig låt på den skivan. De största klassikerna är i tur och ordning

  1. ’Bleka lampor, vita ben’ (Larrys text, förståss)
  2. ’Hon dansar bara med nyktra killar’
  3. ’1000 heta kyssar’
  4. ’Bästa vägen söderut’
  5. ’24 timmar på Mallis’
  6. ’Franska drömmar’
  7. ’Gordini’
  8. ’Fångar på Europaväg 6’
  9. ’Ensam’
  10. ’Kromade läppar’ (Gitarrsolot 1.32 in i låten!!!)
  11. ’Svarta Hål’
  12. ’24 ton’

  Sen ska man ju inte glömma första mini-LP:n heller. Zebo firar stora triumfer på ’Hjärta av guld’. Och ’Chick-e-chack’… Vilken sång av Joppe! Världsklass.

 236. Conny skriver:

  Fan vad glad jag blir! Den här skivan finns äntligen på Spotify! Hade den på vinyl för 20 år sedan, och har saknat den som fan i mer än 10 år. Bortglömd klassiker. Speciellt titellåten. Vilken sång! Vilka texter.

  http://open.spotify.com/album/4JWMh7O5qHtokFoX2Dm1Ku

 237. matti skriver:

  Här är mitt C-60 för mars

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/5ai98pJF7hA9OCdq5P3vQ9

  Har annars mest lyssnat på extrem metal senaste veckorna (det brukar bli så när jag känner mig extremt stressad/uttråkad/ledsen/upptagen etc). Och PTV, PJ Harvey, Josh T Pearson och nåt jag inte får skriva om ännu. Och Jag kommer med Maggio, vilken helt enorm lite popsingel det är! Christian Waltz har skrivit den. Även en blind höna. Dessutom har jag återupptäckt Nick Cave big time. Köpte den där boken som består av intervjuer med Cave, den som Mat Snow var redaktör för. Jävligt bra och intressant bok. Men jag skulle fortfarande vilja läsa en riktigt grym biografi över Birthday Party. Är sjukt nyfiken på Caves relation till Howard och vice versa. Finns det en sån bok?

  Sen en lite annan grej: vad tror folk om WiMP? Nån som testat och kan jämföra med Spotify? Det verkar vara uppbyggt som iTunes ungefär, fast det är väl PC-baserat?

  Vi fortsätter med Spotify här, va? Jag hatar ju förändringar.

  Mina bästa Docent-låtar är de jag nämner ovan, i några kommentarer. Kromade läppar har alltid varit min absoluta favorit.
  Joppe förr, när han spelade gitarr också. Townshend och Mick Jagger i ett. Vilken rockstjärna. I klass med Thåström, kanske grymmare till och med, och då såg jag de aldrig med Zebo ens, bara med Möller och senare.

 238. matti skriver:

  Dageby!

  En gång, kanske 2004 såg jag honom i en bar, han hade skinnpaj och skinnbraller och var en och 50 lång. Jag blev helt starstruck. Hej Ulf, Jag heter Mattias Alkberg, tack för allt, sa jag. Eh, tack. Sa han. Pinsamt för båda, men jag var tvungen. Hellre vara snäll en gång för mycket än en gång för lite. Som mamma sa en gång.

 239. matti skriver:

  Fast har WiMP Big Black kanske jag tänker om.

 240. Conny skriver:

  haha!: ’Pinsamt för båda, men jag var tvungen.’

  det där är ju min livsfilosofi. Som den gången jag träffade Joe Strummer bakom scenen på Hultsfred. Eller Bernard Sumner. Men de var så coola båda två. Avdramatiserade allt och bara fortsatte prata som man var gamla kompisar. Skönt med äldre människor. Coolare.

 241. Conny skriver:

  skitbra C-60, matti!

 242. matti skriver:

  din med, conny!

 243. matti skriver:

  En fantastisk anekdot, bara i Luleå: igår, när jag tog bussen spelade busschauffören Very Friendly. Tänkte på det hela dan efteråt. Fan vad du är grym, Kilo.

 244. Conny skriver:

  skönt att höra att du kommit upp i smöret och har råd att åka buss igen!

 245. Backlund skriver:

  verkligen. grattis alla som fått pengar typ nyss. jag har inte haft pengar sen december. men jag fick nyss. jag bjuder dig på en öl för ett så bra c-90. nångång.

 246. Backlund skriver:

  äh

 247. matti skriver:

  Ja! Behövde inte ens låna. Inte mycket i alla fall!

 248. Conny skriver:

  Blev så inspirerad av Dageby. Kunde inte låta bli. Dryga 60 minuter svenskspråkiga (+ en dansk) klassiker. Det finns ju så mycket grymt.

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/1JX8QctHC2rmKX2vn0BZ1r

 249. Conny skriver:

  Jag har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent.

 250. Conny skriver:

  Jag har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent

 251. Le KBoi skriver:

  det är som när jag pratar med frans

 252. Petra skriver:

  Bra det här är inte bra det är magiskt!!!

 253. stalle skriver:

  här ligger man efter, c60:s och allt…

 254. P skriver:

  Håkan i Gomorron Sverige nu. Vilken kille!

 255. stalle skriver:

  p: vilken tid är det stilfullt att komma till corazon?

 256. P skriver:

  Stalle: gigg vid elva skulle jag tippa.

 257. P skriver:

  Det här blir ju kul http://psl.svt.se/psl/2011/02/25/norrlands-popfestival-nastan-fardigbokad-chicagojazzen-alkberg-och-simian-ghost-spelar/. Nästan en försmak till Text & Musik med Matti och Backlund iaf. Jag kommer!

 258. Sir Vezzz skriver:

  Ha ha, det här har ni inte hört. Docenterna på spanska!

  http://open.spotify.com/album/6E8JC4HfmNIcGRYh800UaD

 259. gummo skriver:

  är att få alzheimer som att prata med frans? jag fattar E N T E.

 260. P skriver:

  ”Psychic TV is a video group who does music unlike a music group which makes music videos”. Så jävla tufft.

 261. Backlund skriver:

  vem har inte varit där liksom.

 262. LJ skriver:

  Hej igen, tack för alla svar om BQ-vinyler och PJ-spelningar.

  Här kommer en chansning:
  Jag ska spela skivor på Scharinska villan i Umeå ikväll och har grym lust att spela ”Raketen – Mer och mer”. Det finns ju en demoversion av den på deras myspace som är helt fantastisk. Råkar någon av medlemmarna av Raketen vara en av många som skriver på den här sidan? Och i så fall, finns det möjlighet att få en mp3a på den att spela ikväll?

 263. hjons vän skriver:

  Nu finns ju också Cortex på Spotify: http://open.spotify.com/album/0Nf524ZLRqRiNTb6sC8KIT

  Ni som är allvetande: är hon Anna von Hausswolff en släkting till sin Radiumnamne?

 264. hjons vän skriver:

  PS. Det är så skönt att söka på Liket Lever på Spottan och få frågan ”Did you mean Livet lever?” DS

 265. matti skriver:

  hjons vän: dotter.

 266. matti skriver:

  LJ: hade du frågat tidigare, typ igår hade det kunnat lösas. Nu är det försent.

 267. LJ skriver:

  Fan. Jaja. Man är ute sent som vanligt. Får bli annat bra istället!

 268. Le KBoi skriver:

  Nej, jag menar att jag blir lika starstruck som när Conny pratar med Joe Strummer.

 269. matti skriver:

  After work. En megalodont i ulvakläder. Se upp Luleå.

 270. Conny skriver:

  Ta det lugnt, KBoi. Bernard Sumner och Peter Hook var trevliga de med. För att inte tala om småkillarna i Blur och Strokes.

 271. hjon skriver:

  Tycker alla ni ”gamla” rockers (Conny, Peter, Matti) alltid har varit väldigt koola när jag träffat er. Vet inte om jag skött mig lika bra, varit full och tiggt cigaretter och sånt.

  Min vän kukade ur helt en gång med Pelle Gunnerfeldt, pekade på honom och skrek ”Fireside!”. Pelle blev ställd. ”Ja, nu ska du säga ett bra band.” försökte min vän rädda situationen med, varpå Pelle svarade: ”Bear Quartet”. Eller hur var det nu, min vän?

  Nån som hört nya Skull Defekts, sitter och snöar in på förra nu. Är liksom hur efter som helst.

 272. anders skriver:

  matti: några tips på bra extrem metal?

 273. hjons vän skriver:

  hjon: jag som satt och höll tummarna… Men jag var ung och full och det var Kristofer. Samtidigt blir jag lite orolig här; släng dina aluminiumkastruller.

 274. vp skriver:

  jag åt stekt Fläsk och raggmunk idag det var så gott så jag bara dooooog.

 275. hjort skriver:

  Jag åt raggmunk med fläsk i långpanna idag, och tamejfan om jag inte dog jag med. See you in hell, vp.

 276. En vän i Köpenhamn skriver:

  Som när det gav sig i plugget på 80talet
  http://www.youtube.com/user/fazrulz1

 277. Le KBoi skriver:

  vara full och tigga cigg? det är och gör alltid conny och matti.

 278. matti skriver:

  anders: Portal. Senaste är bäst. De tidigare finns på Spotify. Det är det extremaste jag klarar på den här sidan konstmusik och ren noise (som jag helt ärligt inte fattar, som viss modern poesi, vilket inte betyder mer än att jag inte fattar. Inte behöver jag fatta allt för att det ska vara bra. Inte behöver jag fatta nåt, faktiskt). Portals senaste, lite som Ordo Ad Chao, fast ännu liksom svårare. Extremt är det iaf. Och metal.

 279. Backlund skriver:

  ni vet när man säger nåt till nån för att man tycker att man har gjort en bra låt, men inser att ingen bryr sig. alltså att ingen bryr sig sådär som att man får en klapp på axeln typ ”duktigt pojk”, ”kul att du lirar”. ibland vill jag låtsas skaffa körkort bara för att klippväggar känns jävligt trevliga att träffa hårt.

 280. anders skriver:

  tack matti!

 281. hjon skriver:

  Backlund: Gör det inte! Vad är det för låt?

 282. stalle skriver:

  docenterna. bra blandning mellan gammal och nytt. idde sjöng fin ny låt, min bästa vän tror jag den hette. chick-e-chack, varma öl, gordini, bensin i blodet med mera. kul att träffa p också.

 283. matti skriver:

  I dag skiner solen och det är noll grader kallt. Och varmt. Så fint att man inte vet vad man ska ta sig till.

 284. Anonym skriver:

  Ja, det var en fin kväll! ”jag träffade flera toner i den där!” som Joppe sa. Kul att ses Stalle! Det gör vi om.

 285. P skriver:

  det var ja det där. P alltså.

 286. Backlund skriver:

  äh. det var natt.

 287. P skriver:

  Hittade John Savages Englands Dreaming på bokrean för sextio pistoler. Aldrig läst. Ett fynd på min ära!

 288. P skriver:

  Hittade en Convoj-platta i farsans skivsamling. Det var lite konstigt kan jag tycka.

  /Ps. var är alla?

 289. matti skriver:

  Ja, jag har varit och sett på Gyllene Knorren-filmen.

  Och så gjorde jag den här:
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/4nlfutjnhoRECCiteDqIAm

 290. Joachim skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=ANRU9JyTIEQ

  en musikalisk komiker! typ som w, fast tvärtom.

 291. matti skriver:

  Har suttit och sökt grejer på WiMP, man kan det även om man inte har själva tjänsten ännu ( http://www.wimpmusic.se/site/web3/view.ftl?page=index ). Fan, de är bättre på råpunk och Burzum i alla fall. Sämre på annat. Vill verkligen testa det.

 292. stalle skriver:

  inte byta nu, precis lärt mig spotify. jag är antik.

 293. gummo skriver:

  Be mig inte förklara. Jag sket på mig. Gyllene knorren.

 294. kilo skriver:

  Åhå, tack matti. Undrar om byabarnen jag körde till skolan på morgonen uppskattade den lika mycket, de såg lite skärrade ut… Jag ser på melodifestivalen, and drink some German wiiine.

 295. Benny skriver:

  MODO!

 296. tian skriver:

  Kollade nyss på this is it. Jag förväntar mig samma show på text & musik.

  Dr Dre släpper sin tredje soloskiva efter 10 års väntan… Det måste väll bli 2011års bästa? 2001 är ju iallefall en av världens bästa skivor.

 297. Backlund skriver:

  benny. skärp dig med modo. jag vill förvisso att både timrå och modo ska gå vidare även fast min kompass alltid pekar mot timrå. ni gjorde det bra ikväll- vi gjorde det bra mycket sämre. fan.

 298. Backlund skriver:

  ni ariel pink-fans. det finns ju på klubbland sen igår.

 299. Anonym skriver:

  ha ha ha ha ha fekalkräkning ha hahaha ha ha f-e-k-a-l-k-r-ä-k-n-i-n-g

  ha ha ha ha ha

  att dö så

  ha ha ha ha ha ha

  (när skrattet sätter sig som en ormbunke kring halsen)

  ha ha ha ha ha

  jorå

  och du dör så

 300. Benny skriver:

  Jag förstår inte riktigt vad du meanade nu Backlund, men jag lägger ändå ut:

  Jag tycker mycket illa om Timrå. Både hockeylaget och kommunen. Jag är uppväxt i Sundsvall, en stad jag insett saknar i stort sett allt. Folk är otrevliga och gillar att shoppa. Nån slags töntig sköt dig själv-mentalitet. Dessutom har jag under hela min uppväxt fått fäkta bort hockeygymnasieelever och dylikt som velat slåss, kallat mig bög och sagt att jag är rädd för att knulla.

  Timråsupportrar är tveklöst de otrevligaste i hela Elitserien, gårdare inräknade. Jag har varit på rätt många matcher i den ladan, och de senare åren har det inte varit någon rolig upplevelse. Senast satt jag bredvid en tonårsmorsa i en ’vanlig’ sektion som hade sin unge i sele på magen skrek könsord så fort Modo fick pucken.

  Jag skulle med argument om idrottskultur och ekonomi kunna börja en diskussion om att Timrå borde förbli ett allsvenskt lagt, men vi skiter i det här. Jag nöjer mig med att säga att man borde göra parkeringsplats av hela kommunen, i anslutning till Birsta.

 301. Backlund skriver:

  Jag förstår dig Benny. Jag kommer från Hammarstrand, vilket ligger i skogen mittemellan östersund och sundsvall. Där är sundsvall det ”dåliga” alternativet. Men vi få som hade fått lära oss att timrå var laget, istället för modo eller (av någon outgrundlig anledning) färjestad, jobbade upp en stolthet kring just det. Och där var det för övrigt färjestadsfansen som skrek bög efter en.

  Det här med att man inte riktigt väljer sitt lag som liten gör ju att man kanske sitter fast med ett lag som är lite sådär. Men vafan. När vi från hammarstrand åkte på match så var det djävligt fint. Men jag kunde ju å andra sidan byta kommun och län efteråt också.

 302. Conny skriver:

  Ishockeykultur. Finns knappt något jag är så kluven till. Sporten väcker alltid känslor i den del av mig som är typ ’människan som krigsmaskin’. Den del av mig som verkligen vill döda. Och det gillar jag. Tror att det är bra också, i lagom mängd, att engagera sig i detta skådespel.

  Och just därför tycker jag också att kulturen runt hockeyn – den här förbannade macho-skiten – är så jävla, jävla, jävla låg och dålig. Bögskräcken t.ex. Stackars mentalt handikappade jävel som ska behöva gå omkring och känna bögskräck…

  Det skulle inte behöva vara så här illa, tänker jag. Jag tänker att detta har att göra med de svenska män som gifter sig med Thailändskor och tar hit dem och slår dem. 500 anmälningar / år. Jag tänker att det finns dåliga kulturer som inte ska accepteras, uttryck som det inte finns någon ursäkt för.

  Jag återkommer i detta ämne när jag tänkt lite till på det.

 303. hjort skriver:

  Jag gillade att titta på hockey när jag var liten. När jag gick på mellanstadiet hejade jag hyfsat engagerat på HV71, smålänning som jag är. Jag och farsan brukade sitta och glo på matcherna ihop, vilket var fint eftersom han och jag varken förr eller senare haft särskilt mycket gemensamt att samlas kring.

  Men sen, på högstadiet, hamnade man i en ort där hockeyn var ortens allt, där allt började och slutade med det lokala, halvkassa hockeylagets väl, och där ungdomslaget till stor del bestod av invandrarfientliga homofober med en kvinnosyn från tiden innan isen uppfanns. Antar att vuxenlaget måste ha lidit av samma pest, för såna där åsikter föds man väl knappast med, och tonåringarnas farsor spelade naturligtvis själva hockey.

  Tog inte lång stund innan någon funtad som jag kände sig jävligt obekväm med hela grejen. Det trista är att jag inte har kunnat skaka bort den där känslan sen dess. Kan inte för mitt liv isolera hockeyn som sport från all den där machoskiten. Usch fi fan. På ett sätt för jag väl det där fördomstänket vidare, fast riktat åt annat håll. Trött jag blir.

 304. w skriver:

  jag nattstädade luleå hockeys omklädningsrum varannan helg för en massa år sedan. förutom att dricka mig proppmätt på gainomax som stod i en kyl gjorde jag mest ingenting. jag var en usel lokalvårdare. jag brukade stå stirra på en lapp som satt upphängd upp på en vägg med rubriken ”grishockey” och må dåligt av vad som stod där.

 305. hjort skriver:

  Jag blir nyfiken. Vad stod på lappen, w?

 306. stalle skriver:

  bilder hade varit grymt w

 307. stålet skriver:

  tian: Jag LOVAR att det blir samma show.

 308. matti skriver:

  ”från tiden innan isen uppfanns.” Word på den formuleringen!

 309. Sir Vezzz skriver:

  Lykke Lis nya på Spotify, mer 60-tal än vad man kanske trott. Bitvis gripande. Eller också är det bara denna jävligt gråa måndag som spökar..

 310. stalle skriver:

  för det första, cat powers är bättre än pj harvey. för det andra, idag är det lucinda williams som gäller.

 311. matti skriver:

  Jag recenserar Lykke Li om nån dag i Kuriren. Men inte är Cat Power bättre än PJ Harvey. Nu sa du fel, stalle!

 312. tian skriver:

  lykke li verkar ha ett geni till pr agent. hon är ju verkligen överallt. man har ju tröttnat på henne utan att hört en enda låt tyvärr. jävla pr

 313. P skriver:

  Kan inte E.ON få agera slutgiltigt exempel på att privatisering aldrig någonsin fungerar? Det duger helt enkelt inte. Privata vinstintressen och allmännytta är helt oförenliga. ”Utjämning” -dagens skämtord.

 314. Conny skriver:

  tian: Hahahahahahaha! Du har just konstruerat en klassisk kommentar. ”X verkar ha ett geni till pr agent. X är ju verkligen överallt. Man har ju tröttnat på X utan att hört en enda låt”. Applicerbart på… tja… ingen nämnd, ingen glömd.

 315. Conny skriver:

  Vad heter bandet från Dalarna som blev stora utomlands som inte heter Hives?

  ’Men då, adjö’.

 316. Conny skriver:

  Vad heter han, den (faktiskt begåvade) teaterregisören och skådespelaren som blev känd som riksknarkare?

  ’Först en drink’.

 317. P skriver:

  Du är kul, Conny!

 318. matti skriver:

  Big Love, nu tvivlar jag inte längre. Oh, the darkness.

 319. Conny skriver:

  Nu finns jävlaskånebandets singel på Spotify. Med skivoslag och allt.

  http://open.spotify.com/track/3N1JnK7b7ihlflbXrAoQjI

 320. Conny skriver:

  Skivoslag? Skivomslag.

 321. marcus skriver:

  älskar omslaget! (och låten också såklart)

 322. hjort skriver:

  Suveränt omslag.

 323. Anonym skriver:

  Timrås islada heter EON Arena.

 324. KBoi skriver:

  Le KBoi är död. Leve KBoi.

 325. P skriver:

  Men vad alla undrar är: var är Bo Ek?

 326. KBoi skriver:

  Han bor i Enskede, mer vet man inte.

 327. hjon skriver:

  Ja se håckyn…

  http://open.spotify.com/track/5sET78onKykwpPUGmlHhka

  I princip helt ointresserad av det som sport. Skittråkigt att se på teve, fan svårare att se bollen än i bandyn. Har sett en match live på femton år, den var målrik och sammanhanget roligt, men orka stå och frysa i nån hall! Sen tyckte jag alltid att det var kul att spela själv hemma i byn, men det var ju väsenskilt från de stöddigaste killarna på högstadiet. På gymnasiet var håckykillarna ändå marginaliserade eftersom de kastade mat och ropade hejaramsor i matsalen. Under nittiotalet fanns det pengar till replokaler i Skellefteå och hockyn gick sådär så vi som var inne på alternativ musik hade luft att andas.

  Men sen började det gå för bra för a-laget. Kommunen pumpar fortfarande in till synes sjukt höga summor i skiten, damlaget fimpades trots åtta år i toppen och alla ba’ HÅCKY HÅCKY HÅCKY HÅCKY!

  Den där machokulturen som frodas i lagsport oavsett kategori är sämst.

 328. B3nn7 skriver:

  hjon: Visst dricker vi öl innan bob hund? Visst då?

 329. Conny skriver:

  Zarah Leander på svenska låter helt fantastiskt. Enormt stor sång. Sensuell, rentutav. Men Zarah Leander på tyska… Låter hemskt.

 330. hjon skriver:

  Sen så dödar ju ett framgångsrikt håckylag allt som skulle kunna vara intressant att veta om en stad i övrigt. Men det är väl lika bra. Lika löjligt att komma och vifta med ett ex av ”Hansel” som att skryta om en SM-titel 1978.

  Pengarna och tiden som läggs på att få barn och ungdomar intresserade av sport är ju astronomiskt bisarr. Tjänar de igen det på tv-reklamplatser på läktare och sånt verkligen?

 331. hjon skriver:

  B3nn7: Det är tanken. Min vän och en tredje medlem från Apoteket Apan kommer också.

 332. B3nn7 skriver:

  Jag vet inget om apotek, särskilt inte efter privatiseringarna. Men öl vet jag, även Apan.

 333. jYno skriver:

  jag vet inte om det beror på den sena timmen då musik oftast låter bättre men..
  J Mascis nya känns ju helt briljant. Bästa karln gjort på flera år. Jag fick samma feeling som när jag lyssnade på Green mind första gången. sweet… in med en snus, ladda ipodden och somna in till ”is it done”

 334. Alexander skriver:

  Somna med snus? Äckligt ju!

  En snus och en kaffe efter en omgång BACON däremot, det är livet.

  Omslaget till Popsång (Mot Min Vilja) kan förövrigt vara det bästa hänt Sverige sedan BQ vs. Grammisgalan.

 335. matti skriver:

  Hansel. Länge sedan man pratade om den.

 336. stalle skriver:

  lykke li hade ju skön siouxsie-feeling. + lite phil spector-vägg.

 337. gummo skriver:

  Li and Friends likaså.

 338. tian skriver:

  jYno

  hur och var får man tag på mascis nya?

 339. stalle skriver:

  tracy Pew, kanske den basist som har (hade) det absolut skönaste sättet att röra sig på. tack big red för tipset.

 340. matti skriver:

  Så lite så!

 341. tian skriver:

  vågar man fråga efter en lista på bästa dinosaur jr album tro?

 342. matti skriver:

  Haus Der Lüge, rätt ofta tycker jag att det är Neubautens bästa skiva. Minns att jag tyckte det var signikativt att den kom 89 och avslutade 80-talet. Men jag var lite pretto då, nyss fyllda 20. Inte som nu alltså, lätt på foten och i tanken…

 343. matti skriver:

  Bug
  You’re Living All Over Me
  Green Mind
  Hand It over
  Första
  Beyond

  Rätt ordning och allt.

 344. P skriver:

  Men vad fan! Du listade ju helt rätt. Jag som ville polemisera!

 345. matti skriver:

  På YouTube finns en hel, TV-sänd, spelning med Neubauten från 1990. Det är det enda jag vill prata om. De är bäst. Varenda låt är bäst.

 346. stalle skriver:

  haha lätt på foten.

 347. matti skriver:

  Fan, jag glömde Where You Been. Den är fyra.

 348. tian skriver:

  tackar! då kan jag planera, analysera och kalylera i vilken ordning jag ska avnjuta de dinosauralbum jag tyvärr inte hört än.

  neubauten på cirkus… ja jävlar. aldrig hängt i baren så mycket under en konsert men ändå njutit så väl. Det kändes så bra att blixa stod i rummet intill medans man svepte glas efter glas… Ibland gick man in och avnjöt två-tre ballader sen gick man till baren igen.

  Detta varade i ca 4 timmar och man vinglade rätt hårt i slutet. Jag tror att jag skymtade conny där i sällskap med farbror Thå…? Men vad vet jag. Full och uppspelt över dessa tyskar.

 349. matti skriver:

  The Roller. Det är åtminstone den bästa Lennonplankningen Liam varit inblandad i sedan, ja, jag vet faktiskt inte. Live Forever kanske. Men mängden dåligt däremellan, det svartnar för ögonen.

 350. Benny skriver:

  Tian, om du la mörke till mer anonyma karaktärer u Connys sällskap, skulle du dessutom uppmärksammat gästboks-Benny och facebook-w.

 351. Benny skriver:

  Beklagar användningen av bokstäver, sitter på SJs famösa ryck och knyck-tåg, utan sån där velodromkurvjagvetintevad-funktion. Jag kräks i munnen och sväljrr, någonstans utanför Södertälje.

 352. matti skriver:

  Med ”bästa” menar jag ”minst sämsta”.

 353. matti skriver:

  Cornershop!

 354. Conny skriver:

  Vilka här ska gå på Umeå Open?

 355. Conny skriver:

  Svenske favoriten 42:a efter valla-miss. Hahahahaha! Översätt till musiken: Producenten knäckt. Nya singel blev inget bra. Vi mixade bort oss helt. Jag ångrar alla reverben.

 356. jYno skriver:

  tian:
  soulseek

 357. Fredrik B skriver:

  Hittade denna idag.
  http://www.youtube.com/watch?v=HfXofKzIppE

  Jag tycker de är underskattade och en schysst box med alla inspelningar från första plattan, Edsbynlåten, Brynäslåten och Spader Ess mm vore på sin plats.

 358. Backlund skriver:

  Conny: Jag. Förhoppningsvis.

 359. Fredrik B skriver:

  Hm. Det enda jag hört med Neubauten var en konsert i Stockholm 1990? Haus der Luge-turnen. Trodde det skulle vara tungt. Mitt 20-åriga hjärta blev mycket besviket på att det bara var ballader och ”smör”. Och ciggen någon kastade på mig (från publiken) kändes inte som Molotov-cocktails direkt heller. Men jag borde nog ge dem en ny chans (20 år är nog lagom tid för karens efter en ”kass” konsert).

 360. P skriver:

  Conny: jag ska på Umeå open.

 361. Backlund skriver:

  P, ska du bo hos mig?

 362. skräddarn skriver:

  är inte tom waits ganska överskattad?

 363. KBoi skriver:

 364. Backlund skriver:

 365. skräddarn skriver:

  jo. ganska

 366. stalle skriver:

  nä.

 367. matti skriver:

  jo. ganska.

 368. Backlund skriver:

  fast. vad av det? karriärn är ju bra nog lång menar jag.

 369. Conny skriver:

  överskattad av vissa. underskattad av andra.

 370. Conny skriver:

  Swordfishtrombones och Rain Dogs. De gillar jag.

 371. skräddarn skriver:

  det där sättet han sjunger på. han är ju en teateraaaapa. inget fel på det i och för sig. säg så här då: underskattad som teateraaaaapa, överskattad som tom waits.

 372. P skriver:

  Jag gillar inte Tom Waits. Kalle Anka-musik. Kanske att jag bor hos dig, Backlund. Får se hur det blir med en grej. Det blir ett bra open år! Bob hund, Håkan, popterror, Bedroom eyes, caotico. Vad mer kul ?

 373. P skriver:

  Säkert och anna von hausswolff också!

 374. Conny skriver:

  Tom Waits har gjort fantastiska grejer. Det finns ett arv i rakt nedstigande led från Howlin’ Wolf över Captain Beefheart till Tom Waits. Tom Waits är väl teaterapa lika mycket som Lux Interior. Eller Darkthrone’s sångare för den delen. Fast istället för teaterapor skulle jag hellre kalla dem alla tre dramatiska sångare. Inget fel med det.

  Men just här är Tom Waits själfull:

  http://open.spotify.com/track/1SKQZ5Vz98KxLWAc4uyvAK

 375. Backlund skriver:

  jag håller med Conny. överskattad av vissa, underskattad av andra. det teatrala är ju bara en annan konstnärlighet som han väver in. tom waits är teatral. svinbra ibland. inte lika bra ibland.

 376. Frans skriver:

  Gillar inte alls tom waits,, känns lite lasse löndahl,

 377. matti skriver:

  Rain Dogs, Swordfishtrombones, de gillar jag med, särskilt Rain Dogs. Jag och Conny måste ha läst samma musiktidningar samtidigt nu igen. Då menar jag. Då igen.

  Allmänt gillar jag teater, men dåligt är ju dåligt. Ingen nämnd ingen glömd, svenska vissångare från västkusten. Eller var det nu är. Böcker skriver ni gärna också. Mustiga är de. Brrrrrr.

 378. Joel skriver:

  Mustiga som en asäcklig gammal gryta.

 379. Conny skriver:

  När kommer din recension av Lykligt Lik, matti? I DN fick hon 5 övergödda åkrar av 5 möjliga. Ingen högoddsare direkt.

 380. Conny skriver:

  Ja, och sex själar utanför kroppen av sex möjliga i SvD också förståss.

 381. KBoi skriver:

  Closing Time är också bra, även om den är helt trasig av att Matti suttit och lyssnat på den i arton år i sträck.

 382. Conny skriver:

  Vid första anhörandet tycker jag Lyckligt Liks skiva är ganska bra. Den Phil Spector-influerade produktionen funkar. Habilt låtskrivande.

  Det är mest hypen jag dör på. För så jävla bra är det inte. Sången bottnar precis så där halvdant djupt som den brukar när svenskar sjunger på engelska. Jag blir så jävla trött.

 383. skräddarn skriver:

  closing time är nog min favorit.

 384. anonym skriver:

  jag har börjat tröttna på det här flickaktiga sättet att sjunga… ibland blir det nästan bebisspråk och de låter som 12 åriga flickor. Robyn, Järvinen och nu lykke li.

  Jag gillar alla 3 som sångerskor och har samtligas skivor men att de 3 är så lika varandra på det sättet har jag börjat tröttna på. Varför inte lite mer rakryggad dinah washington attityd i sången? flickorna är ju för fan runt 30

 385. tian skriver:

  äsch. trams.

  Det rätt ok musik men det jobbiga är att den känns specialbeställd av ledningen från JC, P3 och Acne.

  Låtarna skulle aldrig klara sig utan de där djungelaktiga trummorna och det tjocka reverbet. Men eftersom de sakerna nu finns där så tycker jag att det låter helt ok.

 386. gummo skriver:

  tom waits, överskattad? det är som att säga att Bacon är överskattat. fjols.

 387. P skriver:

  Jag tycker Lykke Li är helt fantastisk. Helt förtjänt all hype. Jag hade snarare blivit upprörd om något som är så här bra inte uppmärksammats i partitet med sin talang. Märk väl att det är en väldokumenterad Robyn-hatare som pratar här.

  Hipphet behöver ju inte nödvändigtvis diskvalificera en från konstnärliga meriter. Jag tyckte mycket om hennes debut, den där kombinationen av sargat skört och självsäkert direkt. Att det liksom låter som att något gått sönder i henne. Utan att ha lyssnat så otroligt mycket på Wounded Rhymes tycker jag redan att den krossar debuten.
  En mångfacceterad, fascinerande ljudbild, suggestivt sväng och hennes röst som djupnat till att ännu mer bottna i texterna och liksom sjunka in i ljudbilden.

  Rent känslomässigt tycker jag upplevelsen av Wounded Rhymes inte är helt främmande att lyssna på Stina Nordestam. En vacker katarsis. Fast tillskilland från Nordenstam svänger det här också.

  Och det där om att låtarna inte skulle klara sig utan djungeltrummor och reverb. Ok? Om så vore fallet, vad spelar det för roll? Hela uttrycket är summan av väl valda beståndsdelar. Att resonera så blir som att påstå att låtar ska kunna spelas på akustisk gitarr för att vara bra. Det är en jävla trubaduråsikt.

 388. axel skriver:

  Jämföra Lykke Li med Stina Nordenstam? Där gick du bet, P. Där gick du bet.

 389. matti skriver:

  ”Trubaduråsikt.” Hahahahahahahahahaha! Jo, men jag håller med om det.

  Fast han skriver ju att det finns där och att han gillar det.

 390. P skriver:

  Nej, det gjorde jag inte. Jag tycker till och med att liknelsen blev rimligare i mitt huvud efter att jag skrivit den. Men visst, känsligt område förstår jag.

 391. P skriver:

  Ja, men varför ens resonera i termer av att ta bort saker för att se vad som blir kvar? Jesus & Mary Chain utan dist? Ja, det vore ju inte lika kul. Nähä, liksom.

 392. P skriver:

  Det här kan vi väl komma överens om att det är asbra?
  http://www.youtube.com/watch?v=XZe3MPhPw_Y&feature=player_embedded

 393. Benny skriver:

  Ibland fattar jag fan ingenting av vad ni säger. Jag får koka ner det i modus ponens.

  1. Om man gör normtypisk svensk popmusik är man tråkigare än ett tippat utedass.
  2. Lykke Li gör normtypisk svensk popmusik.
  ———
  3. Lykke Li är tråkigare än ett tippat utedass.

  1. Om en person har större begåvning, mer integritet och mer humor än en hel samtida musikscen i norra Europa, torde man vara värd att lyssna på.
  2. Tom Waits har större begåvning, mer integritet och mer humor än en hel samtida musikscen i norra Europa.
  ———-
  3. Tom Waits är värd att lyssna på.

 394. tian skriver:

  semlor & råbiff. fy fan av gott.

 395. Backlund skriver:

  nu vet jag inte i hur stor utsträckning som Lykke Li gör sin egen musik, men jag har för mig att det är lite robyn/klas åhlund över henne också men med yttling. matti, du har sett konvolutet?

  jag menar bara att hon inte gör allt själv, som hon får det att framställas i pitchforkintervjun (som var….fascinerande…).

 396. Mörn skriver:

  Bra P! Fast jag har inte gillar Lykke Li ändå.

  Tyckte att det här var asbra i recension, precis samma sak jag stört mig på:
  ”Det har gått tre år och Lykke Li har blivit äldre, saker har hänt sedan dess. Men detsamma går att säga om alla som levde då och gör det än.”
  Men det är ju inte hennes fel att det utmålas som något unikt för henne.

 397. skräddarn skriver:

  1. sjunger man som en tönt är man överskattad.
  2. tom waits sjunger som en tönt.

  3. tom waits är överskattad.

 398. stalle skriver:

  1. man är en tönt om man sjunger som tom waits fast man är nån annan.
  2. tom waits är inte nån annan.

  3.skräddarn är en tönt.

 399. skräddarn skriver:

  1. bor man frivilligt kvar i ett län som inte kan skilja på dricks- och avloppsvatten kittlas man av tanken att dricka faeces.
  2. Jämtlands län kan inte skilja på dricks- och avloppsvatten.

  3. alla som frivilligt bor kvar i Jämtland kittlas av tanken att dricka faeces.

 400. johan skriver:

  ”sjunger man som en tönt är man överskattad.”
  bästa jag läst i år!

 401. johan skriver:

  nästa inlägg från skräddarn.
  sämsta jag läst i år!

 402. tian skriver:

  P!

  det jag försöket säga med att låtarna inte hade klarat sig utan djungeltrummor och enormt reverb, var nog egentligen att det känns påklistrat och en förpackat i nån konstgjord och fejkad fever ray anda.

  Jesus & the mary chain har dist för att de måste. lykke li har djungeltrummor för att… ja jag vette fan.

 403. matti skriver:

  stalle: Hahahahaha. Du dödar mig med din slutledning!!

  Mörn, nä, det är kanske inte ens fel alls. Lidandet, om nåt, är ju som tur är relativt.

  Benny: Ja, jag har sett konvolutet. Tänkte du på nåt särskilt?

  Det ÄR en helt ok skiva. Men som Nils sa nyss: hur unikt är det att planka Be My Baby-introt egentligen? Unicitet är ju naturligtvis inte meningen med livet heller, säkert inte ens för den här skivan, men åtminstone kräver jag mer av något som har sådana grandiosa anspråk. Hon spelar ju inte Ramonespop, hon är ju och nosar på KONSTEN, på EVIGHETEN. På Kate Bush och Scary Monsters och Lou Reed och liknande. Då räcker det inte med fläskiga trummor och att sjunga rent. Då krävs det något unikt. Samma sak stör jag mig på när det gäller The Ark (och U2 efter The Unforgettable Fire och Depeche Mode), exempelvis. Man bygger värsta kyrkan, men det ekar tomt.

  En helt adekvat jämförelse är Nick Cave. Han bygger visserligen sneda kyrkor ibland, oh det händer att taket rasar in. Men det är aldrig tomt.

 404. skräddarn skriver:

  Johan, undantaget som bekräftar regeln.

 405. matti skriver:

  Nils skrev i NSD, koncentrerade sig mer på det musikaliska än vad jag gjorde: http://www.nsd.se/noje/artikel.aspx?ArticleId=6007112

 406. Benny skriver:

  matti: Jag undrar aldrig om konvolut, jag brukar ta bort allt sånt när jag TANKAR HEM ALL MUSIK FRÅN SOULSEEK YEA BABY!!

 407. Backlund skriver:

  det vad jag som frågade om konvolutet. tänkte vem som gjort låtarna. om det är hon mest eller yttling mest.

 408. Benny skriver:

  Är Nils i gäatboken? Man vill veta sånt.

 409. matti skriver:

  Benny: Inte vad jag vet. YEA BABY!!
  Backlund: De har gjort låtarna tillsammans. Lykke Li och Yttling.

 410. Benny skriver:

  Tänkte eftersom du sa ”som Nils sa nyss”.

  Tror på Saarinen, men har tippat Norge följt av Sverige och Slovenien.

 411. skräddarn skriver:

  sjukt spännande.

 412. matti skriver:

  Jag träffade Nils, han skrev inget här. Inte vad jag vet alltså.

 413. stalle skriver:

  sjukt stort träffa nils.

 414. matti skriver:

  Fast han slutar ju aldrig att säga helt sjukt roliga grejer i alla fall:

  ”I heard that fucking Radiohead record [’The King Of Limbs’] and I just go, ’What?!'” he said. ”I like to think that what we do, we do fucking well. Them writing a song about a fucking tree? Give me a fucking break! A thousand year old tree? Go fuck yourself!”

  Speaking of Radiohead frontman Thom Yorke’s decision to take influence from the tree in question, Gallagher added: ”You’d have thought he’d have written a song about a modern tree or one that was planted last week. You know what I mean?”

 415. KBoi skriver:

  Yttling? Är det han från Paper, Bjorn and John?

 416. P skriver:

  Flytning

 417. P skriver:

  Jo, är det någon som vill gå på Docenterna i sthlm på Strand onsdag 9/3? Det blir lite kul gäster och så, Birgit Bidder bland annat. Jag spelar skivor. Bara en sån sak!
  Är du i stan är du redan uppskriven, Conny. Vore kul om nån tittade förbi!

 418. matti skriver:

  Det hade jag såklart gärna velat. Men jag får lyssna på den här stereopanoreringen i lurar i stället. Den är inte att leka med. Blir helt yr.
  http://open.spotify.com/track/7fPuSaXg3DsuNfnZCI3lBn

 419. skräddarn skriver:

  grym skiva det där.

 420. matti skriver:

  Ja. Kanske hans bästa.

 421. P skriver:

  Peace & Loves tema i år: Mod, Hopp & Kärlek. ”Årets tema är Mod, Hopp och Kärlek och syftar till att uppmärksamma modiga människor som förändrat historien på ett positivt sätt och inspirera till att vi alla har möjligheten att göra skillnad.”

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHAHAHAHHWHWHWHWHWHAHAHHWHHWHWHH hosthost HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA hahahahahahahah aaaaa hahahahahahaha!!!!!

  LOL!

  hahaha!

 422. P skriver:

  Jag spelar en låt eller så på Strand i kväll: http://hornstullstrand.se/2011/03/02/
  Kom och säg hej. Autsiterna bjuder på levande musik.

 423. Fredrik B skriver:

  Jag tänkte gå på Docenterna 9/3.
  Vilken tid borde man vara där? (Jag har någon middag i UpplandsVäsby jag måste vara på först…)

 424. P skriver:

  Gigg vid 20.30 är det.

 425. Fredrik B skriver:

  P: OK, får försöka smita tidigt då.

 426. matti skriver:

  P: De är inte Inferno precis…

 427. Björn skriver:

  ”Inte enda gång vill jag slå av”.
  Är det jag som kommer från fel dialekt, är det ett språkligt grepp eller saknas det ett ”en”? Det flyter inte för mig.

 428. kilo skriver:

  haha, Li and Friends…

 429. kilo skriver:

  Roligt idag på badhuset: ”Obligatoriskt att duscha innan bad (utan badbyxor)”

  – Men, men, det stod ju…

 430. matti skriver:

  Björn: Det står fel. Tryckfelsjäveln. Nisse, om man har ett vårdat språk.

 431. matti skriver:

  Eller fan, jag skrev fel. Samma fel i texten. Ja, då föll hela mitt resonemang. Jag hade fel. Jag är sämst. Jag borde inte få leva.

 432. Benny skriver:

  Tryckfels-Nils.

 433. Benny skriver:

  Kommer ni ihåg Nils? Han som spelade guran på Uniformerna. Fyfan, vilken yxman.

 434. tian skriver:

  jäklar va skönt att mastodont-pacifig äntligen är över. Sledge…vilken american hero.

 435. HMV skriver:

  Medan alla och vi pratar om lyxindie som om det betydde något kommer det här som en blixt från klar himmel och bara, ja, förklarar.

  http://www.brusoknaster.se/

  Det är så inihelvete bra. Den som inte tycker det har fel i huvet och kan ju sätta sig och tänka på om rader som ”Sadness is a blessing/Sadness is a curse” är plattityder eller inte. Och aldrig höra av sig igen om svaret är Inte.

 436. Conny skriver:

  Lyckad recension av Lyckligt Lik, matti. Inte diss för dissens skull. Men någon måste ju säga det, att det inte är ’världsklass’. Vad fan nu ’världsklass’ är för nåt. Jag tycker att Gun Club är världsklass. Hur många recensenter på AB eller DN skulle hålla med mig om det?

 437. P skriver:

  Gun Club är såklart världsklass. Men jag håller fan inte med nån här gällande Lykke Li. Ni har olika grader av fel hela bunten.

 438. stålet skriver:

  Har ni några tips på trevliga filmer att kolla på om man är våldsamt febrig och känner sig 11 år gammal? Ja, förutom Irreversible, Ken Park och Flower of Flesh and Blood.

 439. matti skriver:

  Men kan vi inte prata om Dan Berglunds ”comeback” nu? Det är verkligen sensationellt i långt större utsräckning än att Lykke Li kramas ihjäl.

  Och på tal om Pitckforkintervjun någon nämnde, Berglund är också inspirerad av Dylan. Om det kan locka någon.

 440. P skriver:

  Berglund är fan king.

 441. P skriver:

  P är fan bakis

 442. kilo skriver:

  Berglunds nya, grymt. Hoppas på spelning nära mig. Nått för ’musikens makt’ kanske?

 443. P skriver:

  En kompis till min farsa brukade uppge namnet Berglund när han gjorde jävulskap och dåligheter. Som en gång på 70-talet du han var på ett KPML(R)-möte vägg i vägg med MUF (de hade just bytt från Högerns ungdomsförbund). Då knatade han in i deras lokaler, lånade telefonen och bombhotade sitt eget möte. För att samtalet skulle spåras till hitler jugend alltså. Kreativt!

 444. stalle skriver:

  p: hahahahahaha

 445. matti skriver:

  Fan vad bra gjort Pappa P!

 446. matti skriver:

  Nya Anna Järvinensingeln är ju jättebra, men varför mixar de alltid hennes sång så lågt? Det är inget dåligt med det (bra till och med), men lite konstigt. Hon är väl soloartist? Vi är väl kvar i Sverige där man vanligen drar upp sången (i alla fall så länge den är på svenska) högre än K2 på en piedestal?

 447. P skriver:

  Fin liten intervju i Gaffa, Matti. Om den härna sidan. Kul att den nämns ute i stora världen, inte alltid att man reflekterar över det lätt bisarra fenomen den är.

 448. matti skriver:

  Inte sett. Kommer inte ens ihåg att jag gjort den. Eller vänta, just ja, om Pascalsplitten också va?

 449. P skriver:

  Är lite sådär bakisblödig som man kan vara och fylldes just av en stor värme när jag såg Text & Musik-affischen. Tanken att vara med på ett hörn i en pryl när alla de där människorna är iblandade. Att alla ni FINNS, det är fan fantastiskt.

  Jävla hippie.

 450. filmtips skriver:

  stålis: se Get Low. schysst feelgood movie med lågt tempo som passar feber eller bakfylla

 451. hazze skriver:

  stålis: kolla porr föfan.

 452. P skriver:

  ja, precis. Halva är om splitten och halva om gästboken typ.

  ”Hemsidan uppdateras inte ofta men när Alkberg väl tar sig tid att skriva gör han det passionerat och öppenhjärtigt. Dessutom leder varje inlägg till en lång diskussion där Mattias tar sig tid att besvara besökarnas inlägg. Ett av in inläggen har fått 1978 svar.
  Är det viktigt för dig att kommunicera med dina fans?
  -Fans? jag ser dem inte som fans. Det är mer som kompisar som skriver. Eller åtminstone hard e blivit det. Jag tycker vi är på samma nivå allihopa. Hemsidan betyder iallafall mycket för mig. Det är där jag berättar om det som är viktigt i mitt liv.
  På hemsidan kan man läsa om något som verkligen upprört Alkberg. valet 2010.
  -Alla pratar om att sverigedemokraterna gick så jävla bra i valet men ingen snackar om att moderaterna gick ännu mer framåt. Jag menar SD är ju bara ett uttryck på att människor är missnöjda. men folk som röstat på moderaterna har ju tänkt igenom det och därmed tagit det ett steg längre. Det är mycket värre enligt mig”

 453. matti skriver:

  Ibland, man bara. Jag blir glad av det här.
  http://open.spotify.com/album/1asT0NW5mlAgmkrjy4GerH

 454. stalle skriver:

  hittar inte det på gaffa.

 455. P skriver:

  matti: Det är lät ju helt sinnesjukt.

 456. P skriver:

  stalle: det finns nog inte på interwebb. Jag skrev av. Den du.

 457. hjons vän skriver:

  Här sitter jag med min frisyr och botaniserar i the Bear Quartet. Jag lyssnar på Summer Dies om och om igen och undrar om det är Alf Robertson, som kommer in i slutet med ljuset och snuset och högljudd musik? En mycket bra låt för övrigt. Alltså Summer dies.
  Skönt att lyssna på för att få perspektiv, när hela ens organism skriker efter vinterns död.

 458. matti skriver:

  Jepp. Det är Alf Robertson, och en liten del av Björn Olssons gränslösa geni.

 459. matti skriver:

  P: Det var via det här jag hittade det: http://open.spotify.com/album/5DsxM8MrzxJqkaDQFGMV8r
  Blir jag också glad av. Lätt illamående, men glad.

 460. stalle skriver:

  p:nörd.

 461. P skriver:

  Jösses, det där var inte bra för min huvudvärk…

 462. tian skriver:

  Dokumentär om beatles apple records…Ganska spännande faktiskt.

  http://applerecords.com/#!/article/The_Story_of_Apple_Part_Two

 463. P skriver:

  Jag gillar The Beatles.

 464. P skriver:

  Jag hatar Anders Borg.

 465. P skriver:

  Alltså, hat på riktigt. Skulle kunna misshandla karln.

 466. matti skriver:

  Själv testar jag WiMP nu. Hatar att jag skriver så, hatar även när jag skriver iTunes osv. Man ger någon reklam. Det är bara deras logotyp man skriver. Fick jag lära mig idag.

 467. KBoi skriver:

  I.P.A.D. heter det.

 468. matti skriver:

  Menar du Los Angeles Police Department? För i såna fall förkortar ni fel.

 469. KBoi skriver:

  nä, det stavas så.

 470. klara skriver:

  Hade bara en snabb fundering; Matti du/ni borde verkligen spela på Knarrholmen festival! Med nytt material och iofs ingen ny skiva (hunnit komma ut till maj..?) så hade jag ändå vart en bland många som hurrat!
  Tycker att Knarrholmen som forum passar dig/er ypperligt.

 471. matti skriver:

  Vi släpper en split-LP med Pascal i maj. Eller om det är i april. Verkar vara en grym festival, och vi är inrepade då.

 472. Backlund skriver:

  såg nyss klungan. satan så bra. synd bara att min feber gjorde mig kissnödig så jag fick skämsspringa längs hela första raden med ryggen hukad.

 473. Backlund skriver:

  till toaletten alltså. jag sprang där inte konstant och kissade.

 474. hjon skriver:

  Backlund: Det hade isåfall antagligen uppfattats som en del av showen.

  Lykke Li: Jag orkar inte riktigt lyssna på dig just nu. Är ruggigt upptagen med att lyssna på Skull Defekts ”Peer Amid” under promenaderna till och från jobbet (det är de 2x 25 minuter under dagarna som jag ostört kan lyssna på musik). Du borde också göra det. Det är som U.C.P. och S.Y. med I.P.s och F.W.s ofödda omöjliga (och typ jämnåriga) son på sång fast ändå sig självt och jävligt bra. Fast fan ändå om inte ”Blood Spirits & Drums Are Singing” var minst lika bra ändå, på ett annat sätt.

 475. hjon skriver:

  Stålet: När jag var elva såg jag alltid del ett och två av ”Snuten i Hollywood”, men idag skulle jag nog rekommendera;
  Min Granne Totoro
  Kiss Kiss Bang Bang (den med Val Kilmer)
  Ice Storm
  Revolutionary Road

  om du inte redan sett dem.

 476. hjon skriver:

  När jag var elva, tolv, tretton såg jag dem varje gång jag var sjuk. Inte varje gång jag såg en film eller två.

 477. Benny skriver:

  Matti: fick lära dig idag? Jag lärde dg för typ tre veckor sen, svinbra lektion.

  Bara danskjävlar med i Big Brother.

 478. Backlund skriver:

  andra feberfilmer som gått nu: Jakten på Röd Oktober, Alla presidentens män och Fear & Loathing in Las vegas. Den sistnämnda var ett dåligt val vid feber.

 479. matti skriver:

  Benny: Men jag lyssnar ju inte på dig ju.

 480. skräddarn skriver:

  jag vill också lyssna på peer amid. daniel higgs!

 481. Benny skriver:

  Matti: Nähä. Nä, men då tänker fan inte jag lyssna på dig heller!

 482. matti skriver:

  VA? VA SA? VA?

 483. P skriver:

  Jag lyssnar aldrig på vad någon säger här. Hur skulle det se ut?

 484. En vän i Köpenhamn skriver:

  Peer amid är grym. Skön mix av Virgin Prunes-If I Die I Die och Sunn O))). Med humor.

 485. gummo skriver:

  åh, nu pratar ni om musik igen. man kan ju tro att ni är musiker. fast det är fredag. ni vet ju vad som gäller. jag orkar inte gåggla. vad är ordet för ord som stavas likadant men har olika innebörd, typ ”avlade” (som i avla hästar) och ”avlade” (som i avlägga löfte). kom igen benny.

 486. KBoi skriver:

  Homonym?

 487. stalle skriver:

  idag är det fredag, det betyder att jag ska jobba varje dag fram till och med nästa fredag.

 488. Stål skriver:

  Backlund: Själv råkade jag fastna lite framför Requiem for a Dream. Sämst. Klarar inte ens av den kl ett på dagen i juni den lyckligaste dagen i mitt liv.

  Hazze: Jag har redan sett all porr.

 489. stalle skriver:

  se skid-vm på tv.

 490. Benny skriver:

  Gummo: fråga om sånt man inte lärde sig på mellanstadiet, och som du faktiskt undrar.

  Kanske nåt om norska? Mm?

 491. Frans skriver:

  grym recension på lykke li matti…

 492. Benny skriver:

  Ah, nu faller en del bitar på plats. Jag har alltid tyckt att något är latent helt jävla galet med den karln.

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1396673/20-fragor-till-Stavros-Louca.html

 493. Joachim skriver:

  Benny: skitnödig, vad heter det på norska?

  Min musiklyssning har kraschlandat i total apati, har någon ett skivtips som passar till ett grådassigt vintermalmö? Antingen som verklighetsflykt eller som gotfiol?

 494. stalle skriver:

  japp, han vägrar tro på evolutionen eftersom det finns för många luckor i den teorin. men skapelseberättelsen ser han inga luckor med… jösses.

 495. Joachim skriver:

  äh vadårå. tide comes in, tide goes out. never a miscommunication. you can’t explain that!

 496. hjort skriver:

  BWAHAHAAH! O’Reilly. Idealkombinationen av envis ignorans och taskig attityd gentemot sina medmänniskor. Att den mannen tillåts ta så mycket utrymme alltså. Can’t explain that.

 497. matti skriver:

  http://wimpmusic.se/playlist/08a2a363-3ec6-4229-8921-9fe621850b06

  Få se om nån nappar. C-60 med låtar som inte finns på Spotify.

 498. Benny skriver:

  Joachim: dritterenn.

 499. Benny skriver:

  Tänker lite på det här med svensk samtida musik, med all den där förvirringen av estetik och konst.

  (stycke, med blablablabla)

  Och så slutsatsen, att The Knife är det mest betydelsefulla/inflytelserika som hänt i Sverige den gångna tio åren. Så tror jag.

 500. P skriver:

  Benny: Utveckla gärna det där med förvirringen av estetik och konst så vi idioter slipper göra fel. Om man gör fel. Bra att veta. Antar att det var någon begreppsförvirring någon gjort sig skyldig till. Att vara hjälpsam är trevligare än att vara sarkastisk.

 501. P skriver:

  Eller menar du helt enkelt att form misstas för innehåll? Inte vassaste kniven som skriver här.

 502. P skriver:

  Jag frågar för jag vill verkligen veta. Du kan ju ord. Plugget var inte min grej, men jag lär mig gärna i efterhand. Man vill inte känna sig dum. Om det ens var något sånt du syftade på. Jag kanske får jobba med läsförståelsen också.

 503. Benny skriver:

  P: Form och innehåll ja. Men det var mer evolutionen av svensk musik jag tänkte på. Det var inte riktat till någon här i gästboken, jag har inte en aning om vad ni sysslar med. Jag menar inte att någon av er här gjort den förvirringen. Det var bara en reflektion.

  Jag tänkte mer på såna som Lykke Li och såna, som tycker att svarta långklänningar, mode och Alexander MacQueens typ väskor eller vad fan det är frågan om är en del av ett konstnärligt uttryck. Den här ’mörka vemodiga’ stilen. Jag vill mena att den kommer från syskonen Dreijer, för sex-sju år sen. Såg den där P3 Guld-galan, när den nu gick. Allt såg ut så. Alla vill vara Knife, bo i en lerig snödriva och ha feta beats. Äh, skit samma. Jag gillar The Knife, Silent Shout är en av de bästa svenska skivorna som gjorts (tycker Benny).

 504. P skriver:

  Aha!

 505. tian skriver:

  introt till wagners tristan & isolde. jävligt coolt!

  en bonus som ingår om man lyssnar på detta är känslan av att vara intellektuell och helt jäkla galen.

  det är lite segt de 3 första minuterna sen blire ballt.

  http://www.youtube.com/watch?v=fktwPGCR7Yw

 506. KBoi skriver:

  Jag gillar rock, men bara när den spelas av män. Kan ingen skjuta av alla de här tjejerna som försöker musicera? De stör mig när jag försöker gilla rock som spelas av män.

 507. matti skriver:

  Grabben i Graven bredvid på tv nu. Att nog är det en av de sämsta svenska filmerna nånsin, va?

 508. Hazze skriver:

  Nykvist låter ju fan helt efterbliven.

 509. KBoi skriver:

  Lust med Cia Berg och Gerard Hoberstorfer är sämre.

 510. matti skriver:

  Jag har inte sett Lust. Försökt, men den är alltid uthyrd.

 511. KBoi skriver:

  Finns på vhs.

  1:10 in i Grabben i Graven Bredvid går en rödhårig tjockis förbi ett fönster.

 512. matti skriver:

  Och ÄNDÅ är den så dålig. Fatta!

 513. KBoi skriver:

  Mena!

 514. Conny skriver:

  Vörd!

 515. P skriver:

  Mord i grannskapet mitt. Huvva.

 516. Anonym skriver:

  Jag gillar KBoi, men bara när han spelas av kvinnor. Kan ingen skjuta av alla de här som försöker musicera? De stör mig när jag försöker gilla KBoi som spelas av män.

 517. Backlund skriver:

  det var jag.

 518. stalle skriver:

  the knife är väl snarare resultatet av 10 år med all den där förvirringen av estetik och konst.

 519. Benny skriver:

  Stalle: Ja, det skulle vara sant, om man inte kan räkna. Skivorna kom 2001, 2003 och 2006. Jag tror att din invändning snarare handlar om att du hellre pogar till gitarrknull på Blackis än tjackar tjack i Berghain, så att säga. Det har jag inga som helst invändningar mot.

  Jag har svårt att hitta några förled till någon av dom skivorna, verkar vara nåt helt nytt. Sett internationellt är kombinationen av techno och pop som på Silent Shout helt ny, rent kronologiskt. Om man istället diskuterar innehåll, är man helt efterbliven om man inte respekterar Karins texter och Olofs ljudkunnande. Fever Ray är ju ett hafsverk jämfört med innehållet på Deep Cuts och Silent Shout. Olof Dreijers egen techno pangar högre än minst halva Tyskland. Eller efterbliven och efterbliven, man kan skita på sig i alla fall.

 520. stalle skriver:

  de tio åren var det du som drog till med först. vad jag sen går igång på kanske du inte ska dra några slutsatser om, inte på grund av det jag skrev här ovan i alla fall. tycker knife är minst lika bra som gitarrknull på blackis.

 521. matti skriver:

  Fast det där med svarta långklänningar går ju att härleda ända till 1800-talet, allra minst. Dagen efter releasepartyt för Silent Shout började vi spela in Eternity Now (vi gjorde de flesta låtarna, bland annat BQ International Airport, samma dag som releasepartyt, i Jaris hus i skogen). Vi hade naturligtvis inte hunnit lyssna på Silent Shout. De skivorna kan jag tycka påminner om varandra, och de är alltså gjorda ungefär samtidigt. Jag finner det osannolikt att båda två skulle framkommit ur ett vacum. En stor skillnad på SS och EN är att den senare även innehåller en hel del gitarrknull.
  En grej, om jag anstränger mig lite, som hände i världen simultant med detta var en slags uppluckring, förlängning, av postrockbegreppet. Tänker på band som Animal Collective och Grizzly Bear, men ännu mer Autechre, Battles, Gang Gang Dance och Black Dice. Inte för att de banden lät som varandra, eller vi som dem, men för at det går att spåra influenser och kontext som påminner om varandra. Swans, Aphex Twin, Beach Boys, Wu-Tang Clan, Sonic Youth, Black Dog, Afrika, Kraut och Black Metal (även om vi nog var rätt ensamma om den delen av ekvationen just då). Jag hade lite svårt för Silent Shout när den kom av samma anledningar som andra verkade ha svårt med Eternity Now; jag kände inte igen mig. Jag blev rädd. Antar jag. Men det är ju bara bra. Jag vill bara säga att det inte var historielöst det vi gjorde, inte det The Knife gjorde heller. Och att det koom annat ungefär samtidigt som inte lät som så mycket annat.
  Jag utvecklar gärna det här ytterligare, märker jag. Men först vill jag ha lite respons/mothugg.

 522. stalle skriver:

  men ingenting är väl nånsin historielöst va?

 523. matti skriver:

  Och en grej till om svarta långklänningar. Kolla på bilder på Maniac när han var med i Mayhem, kolla Cradle of Filth, kolla Breach, kolla Marilyn Manson. Kolla Sisters of Mercy, kolla Siouxsie Sioux. Man är lite blind om man påstår att Det inte finns några förled. Och döv: Skinny Puppy, Front 242. Det faller namn från himlen som acid rain. Detta utan att förringa The Knifes gärning på en enda fläck, eller underminera din argumentation rörandes folks naivitet när de tror att hjulet uppfanns av Björn Yttling. Och jag menar inte att dissa Yttling heller.

 524. Anonym skriver:

  Sahara Hotnights i en intervju i den vidriga tidningen café angående deras nya kontrakt på a west side…

  -Bear Quartet var deras största stjärnor, säger Maria. Det var ett ständigt tjat om dem: ”Bear Quartet gör si, Bear Quartet gör så, nej, så där skulle Bear Quartet aldrig göra.” En gång visade jag några nya låttitlar och Jocke (Wallström, skivbolagsboss) sa att de var skitdåliga: ”Så skulle Matti i Bear Quartet aldrig skriva!” ”Hallå, sluta ge mig komplex! Jag är bara sexton!” sa jag men Jocke malde på om att vi inte förstod Mattias Alkbergs storhet som textförfattare. Det tog lång tid innan vi kunde lyssna på Bear Quartet igen.

  Hela intervjun för den nyfikne http://cafe.se/sahara-hotnights/

 525. matti skriver:

  det sista till Benny, alltså.
  stalle: nä, inte i verkligheten, filosofiskt sett. Eller vad fan man ska säga. Men somligt är ju inte gjort tidigare, inte ihoplimmat enligt existerande instruktioner. Dit hör Silent Shout men även mycket av det jag nämner ovan, i kommentaren om Eternity Now.

 526. stalle skriver:

  såg klubbland med ll igår. hon ser ju bara ut som gothtjejer alltid sett ut. tyckte det var okej musikaliskt men inte mer.

 527. stalle skriver:

  en annan grej: förled?

 528. matti skriver:

  Ja, B skrev ju det. Tyckte det var ett bra ord. En linje Något som leder fram till vägen. Den man gick eller går.
  Eller nåt av dessa: http://www.ne.se/sok/F%C3%B6rled?type=NE

 529. stalle skriver:

  nja säger jag.

 530. matti skriver:

  Varför säger du så? Vi kan passa på att prata språk när bästervistrarna är upptagna med annat. Sömn kanske. Eller språkvård.

 531. tian skriver:

  det var jag som snubblade över den där hotnights intervjun…jag tyckte den var väldigt komisk.

  Jag vet inte om jag tror på detta själv men jag fick bara den här tanken:

  Det kanske är ett inspelningsmässigt och tekniskt fenomen att SS och EN kom till samtidigt också?

  D-drums, hemmastudio osv…

  Texten till repairing of the red sea betydde väldigt mycket för mig en gång i tiden. Och Etirnity now var min första BQskiva. Den ligger trea på min BQ lista.

 532. tian skriver:

  Fist or hand cover + egna låtar av mitt och min vän jonatans band wayward buses. Vad tycks?

  http://www.waywardbuses.se/index.swf

 533. stalle skriver:

  inget ord jag skulle använda bara, inget mer med det. back on track så går det ju alltid att dra linjer från det ena till det andra. men du kan ju starta på samma punkt och sluta olika även om du testar 1000000000 gånger

 534. matti skriver:

  Det är möjligt. Vet inget om hur Dreijers gjorde, men vi spelade inte in i hemmastudio. Tycker fortfarande att Eternity Now är vår bästa skiva. Bäst på flest sätt i alla fall. Men jo, ett tekniskt ”fenomen” såtillvida att vi ifrågasatte samma saker ungefär samtidigt: det naturliga, rösten, uniciteten, det ärliga, det äkta osv. Detta rent musikaliskt. Texterna är nåt annat.

  Vilka är etta och tvåa då?

 535. stalle skriver:

  sångaren låter som han ser ut. är det du tian?

 536. tian skriver:

  1: 89
  2: cosy den
  3: etirnity now

  Stalle, nä det är inte jag som sjunger. Jag spelar, han sjunger och skriver låtarna. Men visst sådär ser vi ut.

 537. stalle skriver:

  jag visste det!

 538. stalle skriver:

  inledningen på wayward girl var riktigt fin. sången sådär om jag ska vara ärlig.

 539. P skriver:

  Jaha, ska vi ha det på det sättet så: 1. My War / gay icon 2. Monty Python / 89. 3. Ny våg.

 540. P skriver:

  Plats ett och två måste vara delade. Går inte annars. Sen kommer EN, SN och AB på delade fyra. 90-talet bryr jag mig inte så mycket om.

 541. Anonym skriver:

  alltid de tre senaste.

 542. Joachim skriver:

  Nu när ni bråkat lite om Knife, vad tycker ni om Oni Ayhun, Olofs soloprojekt?

  http://www.youtube.com/watch?v=Y20xhvbDZBc

  Gillar musiken, men kontexten ger mig huvudvärk. Det här naturvurmandet, trendriktigheten med prärien och anonymitet. Känslan av det hippaste, det senaste, är så allomfattande. Det kanske är fåfängt eller ett uttryck för en ännu värre elitism, men jag vill inte vara med där. Gick inte på konserten i Malmö för att jag inte klarar av kontexten, sfären det verkar inom. Människorna med smaken som accessoar och känslan av att vara medskyldig.

 543. stalle skriver:

  det var jag.

 544. stalle skriver:

  låter som rätt ordinär techno

 545. stalle skriver:

  min mobiltelefon dog igår, så alla ni som aldrig ringer mig kan fortsätta som förut.

 546. Benny skriver:

  Man ska inte blanda retprat med sakprat som jag gjorde, stalle. Det där om poga var bus, sorry.

  Kul att det här blev nåt!

  Matti, såhär: ’Kan Benny verkligen ha menat att Silent Shout uppstod ur ett vakum, och att dom inte har några influenser alls? Ba sköna jävlar som målar på fri hand och dessutom både är blinda och döva.’. Så menade inte jag, och det fattar ni väl(!). Jag menar att det inte är ensamt om unikt, jag menar däremot att det VAR unikt, nåt nytt. För att återknyta till vad jag började gapa om: estetiken som den samtida svenske musikern uttrycker, är den form Knife gjorde SS i. EN ska väl i så fall också nämnas, men jag tror inte att den fått lika många varv i stugorna.

  Om det där med EN och SS stämmer är det, vilket det ju borde göra eftersom du säger det, är det stenfräsigt. Jag har många gånger tänkt att EN har hört SS. Ett exempel på det där med rädd som du skrev Matti, är att jag första gången jag lyssnade på SS och första spåret ’SS’ inte för mit liv kunde begripa det där arpeggiot. Jag var helt tagen av hur det fungerade. Det är inte technomusik på popvis, det är exakt tvärtom. Det är sequencer, allt det där.

  SN ch EN r tvrr d nd BQ-skvr jg lssnr p, nfrtdn. Och på tal om det läste jag igår om ’consonant vocabulary’ som Reich och Glass sysslat med. Tufft, klingar jävligt bra för en lingvist.

  Men den här raddan med eventuella influenser för Dreijers, vet jag inte om jag håller med om. Vi kan ta det här med orsak och verkan, som ju händer i flera led. Aphex finns som förled till en massa elektronisk musik och VU gör det för gitarrporr, allt det är rimligt. Men när det kommer till Silent Shout handlar det mer om samtida techno än 808, Kraftwerk, Aphex och 242, skulle jag tro. I alla fall om följer Olofs grejer vid sidan av. Influenserna är inte i rakt nedstående led, så att säga.

  Joachim: Jag gillar det rätt mycket, men berätta gärna mer om kontexten. Tycker väl inte att det är så märkvärdigt, men bra. Jag har sett Olof spela skivor några gånger, lyssnat på en del långmixar och vet vilka han turnerar med och sådär. Det är en rätt särskild typ av techno han intresserar sig för, typ Plantary Assault, Jacek Sienkewitsz (kan inte stava polska), Massajeff, 10-20. Det är jävligt bökig techno, men jag tror definitivt inte det är hipstergrej. Vilka som går och ser megaminimal techno i Malmö borde kanske inte säga så mycket om hur hans musik funkar i ett internationellt sammanhang. Naturvurmandet är väl supervanligt i technovärlden, skulle man fälla någon för det ryker typ allt.

  Technotips: det släpptes en treskivors-box med Bodzin-remixer häromdagen, mycket gott.

  Ids läsa allt det här, pfft.

  Lite skidmätt nu.

 547. P skriver:

  Tacka vet jag Beatles

 548. tian skriver:

  med det menar du The Beatles?

 549. matti skriver:

  Jag säger inte influenser, jag säger att det hände saker simultant runt om i världen post-Swans och alla jag raddar upp. Jag tror inte Olof (eller för den delen Calle Olsson) uppfann technon heller, lika lite som jag eller Karin uppfann indien. MEN jag tror att Karin och Olof får ta på sig skulden för rätt mycket av det såna som Salem och Gr†ll Gr†ll håller på med nuförtiden. Det är ju ascoolt. Och det då på samma sätt som Darkthrone och Emperor kan sägas uppfunnit black metal. För övrigt ett bra exempel på musik som uppstått ur ett vacum. Det har sin historiska startpunk tidigare, men inget lät som norsk bm då och inget hade gjort det tidigare. The Knifes eventuella samtida technoinfluenser vet jag inget om, det är okänd mark för mig, men jag ska lyssna in mig. Blir intresserad. Men just nu: In The Nightside Eclipse.

 550. tian skriver:

  Här är en ganska sprillans ny fleet foxes låt för dom som orkar lyssna på sånt.

  http://fleetfoxes.com/helplessness-blues.html

 551. matti skriver:

  Kan ingen snäll skicka den där minimalsitiska technon som ett skott på posten?

  Zippat och klart.

 552. Benny skriver:

  Eller jaha, du ville ha en bundle med grunkor. Jag kan göra en ikväll.

 553. skräddarn skriver:

  samtiden har ju som kommit i fatt SS, men fortfarande kan ingen stava till EN. EN och SN är ju lätt på topp fem bästa svenska skivorna genom tiderna.

  SS är ju dock bäst den också. inte lika bara.

 554. skräädarn skriver:

  förresten vill jag också gå tekknoskola. kan inte ni som kan posta lite tips här? snäälla. gärna i nån sorts kronologisk ordning.

 555. david skriver:

  Nu vet jag inte var du drar gränsen för ”samtida” Benny men The Knifes technoinfluenser låter i mina öron som 90-talets Berlin och Detroit. Gissar också att deras hemlighetsfulla och ansiktslösa uttryck inspirerats av den scenen.

  http://www.youtube.com/watch?v=2pCd4b1KGys
  http://www.youtube.com/watch?v=DJ8fszlzX-Q
  http://www.youtube.com/watch?v=eaVY5Y13sc0

 556. gummo skriver:

  jag gillar också beatles. jag får ont i huvudet av all annan dunkadunka.

 557. Conny skriver:

  Hinner fan inte läsa allt ni skriver idag. Ska på (mitt livs första och kanske även sista) ölprovarkväll. I goda vänners lag. Återkommer i morgon om vilken brygd som vann mitt hjärta.

 558. P skriver:

  Tacka vet jag öl

 559. Stål skriver:

  ”Spotify streamar lite större filer än Wimp men den skillnaden är så marginell att de enda som hör den antagligen inte befattar sig med annat än ekologisk vinyl som fått beta fritt på de högländska slätterna, spelad på skivspelare handbyggda av Snövits sju dvärgar. Men om man som jag bara vill lyssna på musik jämt, jämt, jämt och dela mina upplevelser med andra är det en härlig tid just nu.”

  Hahahaha.

 560. Benny skriver:

  david: Njae. Jag menade mest att fokusera på vad som influerat dem från den tiden just då, alltså 2006. Att säga att man inte blivit influerad av typ Atkins/Hood/Detroit eller Tresnor/Berlin om man gör en technoskiva är väl, ja typ omöjligt. Men återigen, det här med att prata om flera steg av föregående led. Jag tycker att Knife vittnar om mer än dom influenserna. Det hände mycket med technon 2005-2006, jag tycker att det återkommer i Knife. Det är också av den anledningen jag vill mena att Knife var ’något nytt’. Men det är en lite annan fråga, med kanske ett mindre scope.

 561. matti skriver:

  Eftersom ni inte kör Wimp ännu och jag inte kan logga in på Spotify just nu kan jag bara tipsa om Comets on Fires första. Vilket ös.

  Nu har jag sett Such Hawks Such Hounds-filmen. Mäktigt. Flummare är fan grymma på att göra musik.

 562. KBoi skriver:

  1. Lite förvånad över att Matti uppfann Indien. Har för mig att Gandhi är född några år tidigare. Han är åtminstone ’65a.
  2. Varför jämför Benny Eternity Now med SS? Är det nazirock på bägge?
  3. Benny skriver förled, men stavar fel och menar egentligen förhud.
  4. Conny – har du gått ner i en källare igen?

 563. KBoi skriver:

  Och angående Mattis wimp-krönika – flytta till Norge då, ditt slan!

 564. stalle skriver:

  jag älskar när kåbåjen kommer in och ställer allt till rätta.

 565. matti skriver:

  Nu väntar jag med spänning på Connys rapportering. Hur blev det nu? Burköl etta?

 566. stalle skriver:

  burköl är på min topp 5 lista över öl.

  1. 3,5
  2. bastuöl
  3. burköl
  4. sköljanersnapsen-öl
  5. starkbock

 567. matti skriver:

  1. burköl
  2. starköl
  3. folle
  4. stor stark
  5. första ölen

 568. KBoi skriver:

  1. Första ölen
  2. Andra ölen
  3. Tredje ölen
  4. Femte ölen
  5. Alla öl efter sjunde ölen.

 569. matti skriver:

  Ja, sjätte kan vara motig.

 570. stalle skriver:

  minneslucka vid fjärde.

 571. KBoi skriver:

  Ja, precis. Det är då man ska sluta eller gasa.

 572. marcus skriver:

  Herreguuuud Suarez!

 573. Christobal skriver:

  matti: Är Such Hawks Such Hounds värd att bränna på sån där dvd och titta på sån där bredbildsteve med såna där bredljudshögtalare, eller är det bara två timmar Matt Pike som pratar gräs? Tankade hem den för någon vecka sedan, men har inte riktigt bestämt mig för om det är en myskvällsdoku eller studentbakissöndagsdoku. Man vill ju inte vara in the wrong mood, liksom.

 574. Conny skriver:

  Ölprovning. Ha! Min skalman-klocka vill att jag äter middag mellan 18 och 19. Men preci då skulle ölprovningen börja, så jag hastade i mig något kl. halv 5 istället.

  Så redan efter 3 ölsorter var jag småberusad. Men jag fick reda på en massa saker jag inte vetat innan om öl. Som att öl som exporteras hårdpastöriseras för hållbarhetens skull. En öl är alltså godast nära sitt bryggeri!

  Sorterna i ordning. Från godast till äckligast.

  1. Wisby Pils
  2. Chimay Blå 2010
  3. Carnegie Porter 2010
  4. Pilsner Urquell
  5. Erdinger Weissbier
  6. Timmermans Kriek
  7. Bishops Finger, stong ale
  8. Oude geueze vielle

  Den sist nämnda var en spontanjäst öl. Den smakade galla. Den luktade även galla.

  Och varför förstöra kvällen med en Bishops Finger? Hade helst sett att vi fått prova ett antal något mer exklusiva ölsorter från småbryggerier. Något från Dugges, t.ex. Eller åtminstone någon god I.P.A.

  Men Wisby Pils, den ska vi dricka flera gånger!

 575. KBoi skriver:

  Alltså, allvarligt. Öl med årgång går fetingbort.

 576. Conny skriver:

  Ja. Årgångsöl är hittepå. Men är man som jag född sent 18-tal, när det enda som fanns på tapp mellan Hornstull och Danvikstull var Pripps Blå, eller Falcon Bayerskt om det var lyx, då är man fan glad att det finns mer att välja på numera.

 577. Conny skriver:

  18-tal. Ett nytt begrepp. Vad jag menar med det är mycket oklart. Men det var i alla fall väldigt länge sedan. Ni gick på dagis.

 578. hjon skriver:

  1. Monty Python

  Sen är det svårt att bestämma mig. Lyssnar på låtar lite här och var genom senaste tretton åren för att försöka bestämma mig. Har så många starka minnen av situationer då jag lyssnat på de olika skivorna. Är för feg för att kunna ta tre. Som Rumpelstiltzkin skulle komma och ta alla de skivorna jag inte listade inatt när jag sover.

  Men på Spotify, varför är det så mycket fel? Titlarna på EN är ju fuckade och ”Needs vs facts” på My War är elektriska versionen.

 579. P skriver:

  Björn Söder. Vilken jävla åsna.

 580. Conny skriver:

  Är detta en anka? Annars är det ju århundradets nyhet.

  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-hittar-liv-i-stenar-fran-rymden

 581. hjort skriver:

  Det där är ju bara en hypotes än så länge, Conny. Jävligt intressant, men vi får nog vänta lite med att knäcka champagnen till några andra fosskare har ögnat igenom Hoovers arbete.

  BQ-best-of:

  1.Gay Icon
  2.My War
  3.Saturday Night.

  Sån ser listan ut ikväll i varje fall.

  Besstdt nånsin just nu (jorå, det går) är ändå detta.
  http://www.youtube.com/watch?v=Q5z6xvhOxDg

  Jävla norrmän till att få till det.

 582. axel skriver:

  1. Saturday Night
  2. Monty Python
  3. Moby Dick

  så tycker jag! tycker även att björn söder borde vara ett stående inslag i politiska program på tv, att den grabben är ett av de högsta hönsen i ett riksdagsparti är så himla tragiskt och det måste visas upp på primetime så ofta det bara går

 583. hjort skriver:

  Förlåt att man inte hänger med, men vad har Björn Söder sagt/gjort för puckat nu?

 584. hjort skriver:

  Tack, axel!

  Jajävlar, vilken idiot. Jag kan inte önska den människan något gott. Ingenting.

 585. hjort skriver:

  Inte nog med att det Björn Söder gjort och säger är vidrigt i sig, det får mig att börja hata människor som honom, och det gynnar ju fan ingen. Med sin blotta existens punkterar han min önskan om en god vilja gentemot samtliga mina medmänniskor. Fy fan vilket äckligt litet as. Han, och alla som håller med honom. Åt helvete med hela rasket.

 586. Conny skriver:

  Anna har dödat mig. Hon länkade till detta annorstädes. Upplev känslan av omvänd gåshud.

  http://www.youtube.com/watch?v=Y3sZhmdaK_E

 587. stalle skriver:

  omvånd gåshud var ordet. för övrigt, har ni tänkt på att bq alltid döper sina skivor till två ord varav det första slutar på y?

 588. KBoi skriver:

  Det stämmer inte. Alla skivor har en titel med två ord varav det andra b ö r j a r på y.

  Penn Ycentury
  Cos Yden
  Famil Yaffair

  osv.

 589. Benny skriver:

  hjort: Hat är gott.

 590. hjons vän skriver:

  1. Monty Python
  2. Gay Icon
  3. Åtty Nie/Angry Brigade

 591. hjort skriver:

  Benny: Jo. Men som allt annat gott så är det onyttigt i längden.

 592. gummo skriver:

  connys länk var mer upprörande än söder-länken, oavsett vilken jävla måttstock man använder. gör aldrig om det där.

 593. P skriver:

  Famil Yaffair, var det det Cat Stevens bytte namn till när han konevterade till Islam?

 594. stalle skriver:

  connys länk har inte lämnat mig ännu. jag famlar efter hjälp.

 595. KBoi skriver:

  Nej, han hette så innan och bytte namn till Cat Stevens när han konverterade.

 596. matti skriver:

  Coming Down-singeln. Åh, jag älskar den. Nu har jag lyssnat på den fem gånger på raken. Det blir fem till, minst.

 597. P skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=B7oDQAyig4Y

  ”Åke Henriksson (MOB 47, Protes Bengt, Discard, Desperat) demonstrates how to create the swedish hardcore punk sound. Recorded 5/3 2011, Frösön, Sweden.”

 598. skräddarn skriver:

  omvänd gåshud.

 599. matti skriver:

  Rockmagi, P Finns en fortsättning också: http://www.youtube.com/watch?v=08hpvP7U69c&feature=related
  ”That’s All. No krångel.”

 600. johan skriver:

  åke är så djäfvla ACE!!!
  no överdrift!

 601. P skriver:

  C-Beat!!!! Fi fan vad fett. Clincs när de är som bäst.

  Varför har förresten ingen tvingat mig att skaffa Knivderbys Dumskallarnas Sammansvärjning förrän nu? Jävligt taskigt av er. Det är ju helt motbjudande bra.

 602. P skriver:

  ” Det är tårar i ölen och doktorn har sagt, den blandningen kan ta kål på vad som helst”

  ”Får spela på nästan tomma golv, en bartender, vakt och deras blinda schäferhund”

  Titlarna! ”Liv, livsgärning och nedstigning i helvetet”

 603. P skriver:

  Något som inte är fullt lika fett i min bok: Maskinen.
  Den spexiga killen i brillor sa just följande på Dom kallar oss artister:
  ”Vi gillar båda livet jävligt mycket. Allt som har med livet att göra”. Så går det när man knarkar knarket. Tag lärdom.

 604. Backlund skriver:

  P – min källa för typ allt utom sex och samlevnad.

 605. P skriver:

  Backlund: Tror du tjejen din skulle ta illa upp om vi hade en lite affär?

 606. matti skriver:

  Jag skrev ju om Knivderby för flera veckor sen.
  En annan grej, när det går undan: i fredags gjorde jag klart sångmelodin, i söndags skrev jag klart texten och sen spelade jag in den tillsammans med Tomas på eftermiddagen. Skickade tillbaka den till Scraps of Tape i förmiddags och nyss fick jag en färdig mix. Blev jävligt, jävligt bra.

 607. P skriver:

  Jojo, men man måste ju TA i med tipsen. Det mesta här blir ju bara ett epileptiskt flimmer av fläsk, black metal och gråtrunk. Hursom, det är riktigt grymt.

  Har hört slutmixen på splitten. Låter fantastiskt. Fråga: kommer den andra versionen av låten som här förekommer i en annan tappning än på råmixarna dyka upp på fullängdaren?

 608. P skriver:

  Äh, ursäkta. Det där blev internt och runkigt. Sorry. Det var inte meningen. Men ja, frågan är ställd.

 609. matti skriver:

  Svar yes.

 610. matti skriver:

  Du har hotmail, P.

 611. P skriver:

  Den djupaste av bugningar.

 612. skräddarn skriver:

  gillar ändå frejs rappstil. han verkar väl inte vara nån raketforskare direkt, men verserna i buffalo blues! grym ju.

 613. matti skriver:

  Ickenyhet: The Event tillbaka. Sämre än någonsin. Alltså exakt som tidigare.

  Big Love däremot. HC. Trve. Kvlt. Bäst.

 614. Benny skriver:

  hjort: Gott som i ’det goda’, inte som i ’smör utspätt med grädde’. Gott som i ekologiskt och knulla.

 615. Benny skriver:

  Jag har fredag/lördag, ni har måndag/tisdag.

 616. Benny skriver:

  F.ö. är det jag som är den spexiga killen med briller, med alla tricksen.

 617. Conny skriver:

  Jag gillar nya Wire-plattan.

  http://open.spotify.com/album/3Tm6OMfXk7PffAEt4NAkmX

  Att de inte försöker vara så hårda, utan fokuserar på sin vackra pop-ådra.

  De börjar redan 21.30 i morgon på Debaser Slussen.

  Det finns en liten chans att jag hinner dit. Jag och w ska bara göra en grej i Gröndal innan.

  Om benny har fredag/lördag i detta nu så har jag midsommarafton/nyårsafton.

  Om benny har fredag/lördag i detta nu så är det för att han förträngt Modos läge och druckit i skräck sen det blev klart med kval.

 618. hjort skriver:

  Benny: Äeh, i helvitte det är döh!

 619. Backlund skriver:

  P jag vet inte. Jag trodde först du ville ge dig in i detaljhandeln å hon ba ”ja!” fast sen läste jag om å hon ba ”ehhhh”. Så det är lite oklart ännu.

  Jag stod å skämdes en gång i östersund. Då var han frej där och spelade sånnadär beats och rappade med sig själv. Hur var det med knarkande av knarket åredär.

 620. Conny skriver:

  En sak till B. Graham Lewis bor i Uppsala sen länge. Ni står på samma gästlista.

 621. matti skriver:

  Gillar nån här King Creosote mycket? Jag har fan missat honom, han har gjort 40 skivor, 40, sen typ 95. Jag lyssnar på nya och den är så jävla bra. Hur brukar det låta. Skräddarn? Du kanske vet? Eller nån annan. Jag tror det är betydligt mer än det där som kom på Fence kring 2002-5 eller när det nu var, när alla de där skottarna älskade Concretes och Concretes älskade dem. Det var det antagligen redan då iofs. Mer, menar jag. Och UNPOC var ju grym då, Concretes med. Men 40 skivor och jag har inte lyssnat på en enda. Tänker på å ena sidan Arab Strap, men lika mycket på Talk Talk och Jason Molina när han är sådär, ni vet, som på Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go. Jag pratar om nya King Creosote nu. Det som finns på Spotify är inte riktigt så. Men nån får gärna tipsa. 40 skivor, jag kan omöjligt hinna ikapp.

 622. gummo skriver:

  en överraskande gästboksutveckling vore om matti, conny, kilo och hjort slöt sig samman och bestämde sig för att göra en svensk klassiker, med start lidingöloppet.

  den dokumentärfilmen, den skulle stalle göra. jag skulle titta.

 623. stalle skriver:

  joel rl phelps warm springs night i bilen. då är det mysigt.

 624. stalle skriver:

  just det, idag är det kvinnornas dag. fettisdagen.

 625. KBoi skriver:

  Haha, gummo sådde ett frö till text och musik och det blev av. Detta med klassikern tror jag dock inte alls på att det kommer hända. Jag, däremot, anmälde mig till halvmaran igår. Det ni, era förbaskade skribenter.

 626. stalle skriver:

  well done kboi, det klarar du nog galant.

 627. skräddarn skriver:

  kan tyvärr ingenting om det där. jag minns bara att jag, när det begav sig, valde UNPOC före king creosote. ungefär som man valde mellan tommy steele och elvis.

 628. gummo skriver:

  Kboi: imponerande! vilken halvmara, förresten? eller, det kanske är helt givet när man bor i s t a k k h a l m. att det är s t a k k h a l m s halvmara.

 629. KBoi skriver:

  Precis. Fast hade det funnits en i SödertälYeah! hade givetvis valt den istället.

 630. Benny skriver:

  Jag har också en halvmara, Kaexed Halfmare. Man springer den på isen, ut till Börjessons brygga och tillbaka. Man får inte springa i skoterspåren.

 631. matti skriver:

  Maran har ridit mig i natt.

 632. stalle skriver:

  christian kjellvander och lars bygdén 10 mars i bydalen. man kanske skulle åka över och kolla.

 633. hjort skriver:

  gummo: Hahahaah! Minst sagt överraskande, ja. Låter inte helt illa, ändå. Jag skulle behöva ut och motionera mer, det är över ett år sen jag var ute och sprang regelbundet nu. Får ta itu med det där snart.

  Men int blir det idag, för idag ska här ätas semlor till jag har mer grädde än blod i ådrorna.

 634. matti skriver:

  Finns det Fläsksemlor? I såna fall bokar jag en.

 635. stalle skriver:

  idag ska jag slicka grädden av torrbullan

 636. KBoi skriver:

  Matti – det finns det, men jag har nu avbokat din bokning. Av naturliga skäl.

 637. P skriver:

  I kväll ska jag se Wire. Det är ju helt fantastiskt. Största sen Only Ones häromåret. Jag är så lyckligt lottad.

 638. Magnus skriver:

  Jag såg att flera West side band ska spela på Umeå Open. Finns den någon möjlighet att du kommer Matti?

 639. Backlund skriver:

  så jävla värt med nya hörlurar! låt mig få lite hörlursnörderier av er. jag fick dom här idag: http://www.long-mcquade.com/files/250/lg_k240edit.jpg

 640. Sir Vezzz skriver:

  Fick Deathspell Omegas senaste i brevlådan igår. Hur är det överhuvudtaget möjligt att prodda detta underbara oljud så att man ända hör varenda jäkla rideslag så tydligt. Tack för tipset Matti!

 641. Christobal skriver:

  Backlund: de läcker för mycket. K271 är Grejen.

 642. hjort skriver:

  hjort 1. Semlorna 0.

 643. matti skriver:

  Magnus: Jag ska dit, men inte spela.

 644. KBoi skriver:

  hjort – vanlig eller Fläsk?

 645. hjort skriver:

  KBoi: Vanlig. Fläsket åt jag till lunch.

 646. KBoi skriver:

  Bra. Man ska inte blanda äpplen och päron.

 647. P skriver:

  Matti: se där! Ska du journalista i Ume eller bara wilmra bärs i Connys loge?

 648. matti skriver:

  Journalista. Eller som jag säger, Fashionista.

  Wilmra? Låter grymt, men utveckla gärna. Ursprung och användningsområde.

 649. P skriver:

  Wilmra kommer ifrån Wilmer X. Sticky Bomb gjord det på det tidiga 80-talet till sin grej att sno med sig varenda pinal från logen efter gigg. Eftersom han var så pank och ändå allt var där för bandet skull. Chips, kaffe, servetter. Allt. Enligt Joppe Pihlgren hade han platsbestick i överflöd långt in i 90-talet.
  Termen har vandrat runt i turnésvängen, senast jag hörde den återuppstod den i Maskinens sällskap. Lustigt nog.

 650. matti skriver:

  Sticky Bomb. Nästa BQ-skiva ska fan heta det.

 651. Benny skriver:

  Jag åker nog på Umeå Open. Har alltid gillat tjejerna i Umeå, mycket diskurs.

 652. KBoi skriver:

  Nej, det får den inte. Jag har varumärkesskyddat namnet.

 653. matti skriver:

  Fan då KBoi.

 654. matti skriver:

  Nu blev jag som ung igen. NME listar de 50 bästa frontmännen/kvinnorna genom tiderna. Jag MÅSTE göra en egen lista, fast jag inte ens vill.

  Iggy (Stooges)
  Jello Biafra (Dead Kennedys)
  Nick Cave (Birthday Party)
  Morrissey (Smiths)
  Elin Hellrönn (Bombettes)
  Ian Brown (Stone Roses)
  Thomas Öberg (Bob Hund)
  Joey Ramone (Ramones)
  Siouxsie (Siouxsie & the Banshees)
  Patrik Instedt (Brick, Nei)J
  ohnny Rotten (Sex Pistols)
  Dennis Lyxzèn (Refused, INC, Invasionen)
  Martin Elisson (Bad Cash Quartet, Hästpojken)
  Lux Interior (Cramps)
  John Lydon (PiL)
  Henrik Berggren (Broder Daniel)
  Thåström (Ebba, Imperiet)
  Mark E Smith (The Fall)
  Magnus Ekelund (Stålet, Elmo)
  Jeffery Lee Pierce (Gun Club)
  Ian Curtis (Joy Division)

  Skrivet på en minut. Vet inte hur många det blev.

 655. P skriver:

  Kul att Elin kvalade in på listan. Hon är ju grym ju.

 656. Benny skriver:

  Damo.

 657. Benny skriver:

  Strummer.

 658. Stålet skriver:

  Ojoj, tack så mycket, Matti.

 659. P skriver:

  Stålet: Nu har ju inte jag sett dig live sen typ 2003 på Tingshuset i Östersund. Men då var du ju en frontman av rang.

 660. hjons vän skriver:

  Kul att både Johnny Rotten och John Lydon fick varsin plats på listan!

 661. Stålet skriver:

  P: Jag har varit sjuk och gått upp en del i vikt sen dess… Men jag har också blivit lite tonsäkrare och slutat färga håret. Så jag tror väl i min enfald att du inte skulle bli allt för besviken. Om du gillade det då.

 662. Anonym skriver:

  Äh, det där tempot du höll pallar man hur som helst inte att hålla efter 17.
  Själv orkade jag röra mig på scen mellan 13 och 15 typ, sedan lite försiktigt 16-17 för att stå helt still efter det. Skulle man försöka nu vore det lika med en direktbiljett till Umeås hjärtintensiv med helikopter för att hönsnätspränga bort infarkten.

 663. P skriver:

  Det där var jag alltså, det sista. Riktat till Stålet.

 664. matti skriver:

  Jag pallar. Jag är Iggy Pop.

 665. matti skriver:

  Roligt att jag la accenten fel på Dennis. Lyxsän.

 666. P skriver:

  matti: Varför döljer du då alltid dina seniga muskler, heroinsprutehål och sexpack med Black Flag-tröjor?

 667. matti skriver:

  Jag har sexpacket under tröjan. Alltså, ett riktigt sexpack trefemmor.

 668. P skriver:

  AHAHHAHA! Vilken comeback!

 669. tian skriver:

  appropå att bara björn olsson kan vissla.

  hörde nyzz monica z vissla.

  http://www.youtube.com/watch?v=Qyn5Roo7blk

 670. P skriver:

  Wire= fett. Tycker jag i alla fall. (Inte den tråkiga tv-serien alltså)

 671. P skriver:

  Värdelös skit

 672. gummo skriver:

  vad hände med mufflon 5? fan så bra de kunde vara. inte jämt. men ofta.

 673. rabbitman skriver:

  Nästa BQ skiva ska heta Beuty Queen.

 674. stalle skriver:

  nästa skiva?

 675. axel skriver:

  Är det Matti eller Magnus som skrivit den här recensionen: http://www.kuriren.nu/noje/Default.aspx?articleid=5829442 ?

  Oavsett vill jag lyssna på hunden _nu_.

 676. stalle skriver:

  bägge kanske.

 677. axel skriver:

  det vore något faktiskt, recensenter som skriver recensioner ihop

 678. matti skriver:

  Det är Magnus, och felet är åtgärdat nu. Men jag instämmer i hyllningen.

 679. matti skriver:

  Det som vore något, som jag tänkt på, är att recensera äldre skivor som nya. Låta någon som aldrig hört exempelvis Hansel skriva om den nu. Eller om Fantastic Four. Alltså skivor som inte är så kanoniserade och som kan sägas vara barn av sin tid, men som (orättvist kanske) avfärdades, eller i alla fall inte uppmärksammades nog på sina egna meriter (svengelska, I know) just därför. Då, när det begav sig.

 680. stalle skriver:

  bara gör det då. skaffa ung recensent och ge han gamla skivor och en högerspalt under vinjetten: skivor pappa minns.

 681. matti skriver:

  Hehe. Som pappa minns. Det är ju fan suveränt.

 682. stalle skriver:

  skickar en räkning.

 683. matti skriver:

  Ju mer jag tänker på det. Blind-recensioner. Ingen info alls, till folk som aldrig hört just skivan man vill de ska skriva om. Blir ju lite osäkert bara, man kan ju inte fråga först, liksom. Men det borde gå.

 684. KBoi skriver:

  Man skulle kunna utveckla det här konceptet och låta någon som inte får lyssna på skivan rescenera. Eller ännu bättre, någon som inte får lyssna på skivan och inte kan skriva. En sån recension skulle jag vilja läsa!

 685. matti skriver:

  Såna läser man ju dagligen. Kan man tycka.

 686. matti skriver:

  Trodde det aldrig, men jag lyssnar rätt mycket på Lemonheads nu. Mer än vad jag någonsin gjort. Inte för att det i sig betyder att det är särskilt mycket, men det är det. Rätt mycket. Come On Feel The Lemonheads just nu. Märkligt, det innehåller just ingenting, inget de gjorde. Men det är så genomsympatiskt, ingen attityd alls, inga excesser. Ackord – inget märkvärdigt, lite dur och maj och moll och sällan eller aldrig tonartsbyten, Sällan eller aldrig udda takarter, knappt ens en tretakt. Sång – inte så märkvärdig. Texter som bara, ja, är. Men aldrig häpnadsväckande. Trevligt. Är det så ni känner för Teenage Fanclub? Ni som känner rätt starkt för dem menar jag.

 687. P skriver:

  ja, typ så.

 688. matti skriver:

  ”Grattis på Kvinnodagen DIF”. // Ola G.

 689. matti skriver:

  Fan alltså, inget fel på Death Metal ändå.

 690. johan skriver:

  true matti, true!!

 691. Conny skriver:

  Magnus recension, jag blir stolt, och dessutom är det jävligt skönt att den första recensionen är så pass välskriven och skriven av en människa med förmåga att tänka själv. Så är det ju inte alltid. Tack Magnus, inte för betyget, men för att du lyssnat så vaket och intresserat!

 692. Conny skriver:

  Hängde inte med här strax ovan. Tycker P att Penny Century är värdelös skit? Oväntat i så fall. Jag tycker det är högst underbart att lyssna till.

 693. matti skriver:

  Ja, det där tänkte jag också på. Men jag vågade inte fråga.

 694. matti skriver:

  Death metal. Kataklysms första, den är ju sjukt bra. Hur han sjunger!

  Och på tal om det: Napalm Death, hi-hatspelet på Suffer The Children. Mick Harris sista med ND, har jag för mig. Kan vara Dorrians sista också, eller om det är Greenways första. Jag skäms ögonen ur mig för att jag inte tvärsäkert hör skillnad på dem på den låten. Men men. Bra så man dör är det i alla fall.

 695. P skriver:

  Conny: penny är mitt gamla band. Men vad fan, bitterness is not My only virtue.

 696. P skriver:

  Dom är ju förstås jätteduktiga.

 697. Stålet skriver:

  Conny: Äsch, då… Kan bara säga tack själv för en grym skiva. Den förtjänar inget annat.

 698. hjon skriver:

  Vad kallas det när man försöker snacka in sig hos Eldkvarn?

  Plura-lism.

 699. hjon skriver:

  Jag har varit den där unge recensenten. Hoppade på att skriva för fanzinet Popöga när jag var sexton. Kände ju aldrig till några bandmedlemmar eller vad någon gjort tidigare. Internet fanns knappt och referenslyssning växte inte på träd. Inte kunde jag skriva heller. Varje gång jag läser nåt jag skrev då idag mår jag lite illa.

 700. P skriver:

  Anna: birgit bidder gör Docenterna bättre än någonsin. All heder.

 701. gummo skriver:

  matti, kboi, et al: bwah, it´s been done.

  http://www.expressen.se/1.493868

 702. stalle skriver:

  gummo: haha underbart.

 703. P skriver:

  Åh vad jag längtar efter att höra Bob hund-plattan. Den kommer på min födelsedag! Bättre present kan man inte köpa till sig själv!

 704. P skriver:

  Vad fan svamlar dom om på fyran nu? Feminin och maskulin energi? Jämställdhet oförenligt med attraktion? Har dom knarkat knarket? Eller vaknade jag på fyrtiotalet? 

 705. stalle skriver:

  åh, tack alla licensbetalare (särskilt gummo) för min nya htc desire hd.

 706. P skriver:

  Matti! Såg att det skulle liras i malmö med Pascal
  http://www.debaser.se/kalender/5571/
  Något Stockholmsdatum?

 707. matti skriver:

  Nix, inget i Sthlm den här gången. Jag kör akustiskt. Tror jag gör samma grej dagen innan i Linköping också. Återkommer med info så fort jag vet exakt.

 708. P skriver:

  Men fan, det borde ju gå att ordna

 709. hjort skriver:

  Va? Linköping i april? Guuuuuuutt.

 710. gummo skriver:

  Va, Linköping i april? Guuuuuuutt. Måtte det inte krocka med Londonresan som Stalle betalar, eller Mallisresan, där vp står för all mat.

 711. matti skriver:

  Hehe. Ja, klart det går att ordna. Men jag ska ner och göra olika grejer i Sthlm i maj, mer om det när jag vet. Dessutom kan jag bara göra två spelningar i veckan just nu. Typ.

 712. gummo skriver:

  En s-ledare med humor? Eller bara wacky tobacky? Döm själva:

  http://www.makthavare.se/2007/07/09/rauk%C2%B4n%C2%B4roll-med-hakan-juholt/

 713. matti skriver:

  Humor tror jag. Men jag fattar däremot inte om det blir han nu, bara för att valberedningen föreslagit honom? Jag tycker fortfarande det borde vara/bli en kvinna. Inkvoterad eller ej.

 714. KBoi skriver:

  Jag gillar politik, men bara när den förs av män. Kan ingen skjuta av alla de här tjejerna som försöker diskutera? De stör mig när jag försöker gilla politik som förs av män.

 715. gummo skriver:

  Matti – det är sossarna. Nu kan jag inget om politik, men jag vet inte om det någonsin hänt att medlemmarna gått emot valberedningens förslag till partiledare.

 716. gummo skriver:

  plus, man vet inte om det är humor. han är tydligen känd för att vara lite småväck. att göra en juholtare, är, sägs det, synonymt med saker som juholt gjort: hälla in olja där spolarvätskan ska vara, samt gå på fel begravning etc. göra en matti, helt enkelt.

 717. matti skriver:

  Hehehe. Men jag tror det kan bli en kvinna ändå. De verkar ju var inne på förändring. Nä, just det.

 718. Hazze skriver:

  De är här nu, Cylonerna. Synd att de är mongo bara. Eller tur.
  http://www.prisjakt.nu/pryl/ovrigt/473_nej_han_aer_inte_en_maenniska

 719. matti skriver:

  Juholt ser ju ut som han som har Harry Potter i en skrubb under trappen. Usch. Obehagligt.

 720. P skriver:

  Gummo: Hahaha!

 721. hjons vän skriver:

  Alltså jag tycker inte om såna där androider (nu pratar jag inte om Östros utan om Hazzes). I Uppsala domkyrka har de en skulptur av Maria, som står och tittar på Gustav Vasas grav (som jag besöker regelbundet…). Hon är sådär obehagligt verklig, så att man inte riktigt vågar möta hennes blick. Varje gång man passerar henne får man rättvänd gåshud. Hon hamnar alldeles mitt i kusliga dalen. Samma sak med såna där bra androider när de inte rör på sig (typ Östros). Uncanny Valley, skulle ju kunna funka som skivnamn också.

 722. Fredrik B skriver:

  P: Trevligt med Dementorerna direkt efter konserten i går.

 723. P skriver:

  Ja, den satt fint där. Sen blev det Raketens Hårdare. Då fick vi igång dansgolvet. I alla fall två tredjedelar av Raketen.

 724. gummo skriver:

  P: fan, var inte Raketen en person? Men det kanske funkar. Två tredjedelar av den personen började dansa. Det måste rimligen se ut som när w dansar.

 725. P skriver:

  Höhö.

 726. gummo skriver:

  P: men, höhö-a mig inte, jag menar allvar – jag trodde att Raketen var EN PERSON. sorry. my bad. eller mattis bad, han formulerade sig suddigt när han förklarade för mig vad detta var för något.

 727. P skriver:

  Jaha! Sorry, jag trodde det var ett skämt. Det är en trio. Typ.

 728. P skriver:

  Trodde det var en sjukt oväntat referens till Otto Raket:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Rocket_Power

 729. hans skriver:

  Är Raketen Stella Rockets svenska projekt?

 730. hjon skriver:

  min vän: Visst är hon obehaglig! Fast jag tycker hon är solklart overklig, just till man ser henne i ögonen. Då slår min nyfikenhet om till skam över att ha stirrat en okänd människa i synen. Vore ”en kul grej” att byta henne någon dag mot en mimare.

 731. hjon skriver:

  Skivan ska förstås heta Hocky Rorror.

 732. matti skriver:

  Mina bästa death metalskivor just nu är

  Kataklysm – Sorcery (1995)
  Bolt Thrower – The IVth Crusade (1993)
  Morbid Angel – Altars of Madness (1989)
  Portal – Swarth (2009)

  Den sistnämnda, jag har nog sagt det tidigare, är ungefär det råaste jag hört. Så långt min uppfattningsförmåga tar mig. Faktiskt svårt att tänka mig att jag kommer kunna ta in och VERKLIGEN uppskatta nåt hårdare de närmaste, säg, tio åren. För ungefär så lång tid tog det för mig att begripa exempelvis Scum och From Enslavement med Napalm Death. Men det är på sätt och vis Carpenters jämfört med Portal.

  När vi ändå är och nosar på extrem metal, det här är nåt annat, en annan genre, men jag är så glad att jag äntligen hittade den igen.
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/5qw7O3GMitSH5vPUHhNxnZ

 733. Backlund skriver:

  Wacky Tobacky ska den väl heta. Skivan.

 734. skräddarn skriver:

  gay python

 735. Backlund skriver:

  Party Skräddarn

 736. matti skriver:

  Jaja. Kul att ni håller på. Det var ett skämt det där med Nästa skiva. Ingen ens planerad i alla fall.

 737. raxt skriver:

  matti: Tack för alla metaltips! Får jag lov att bjuda tillbaka? Om du inte redan hört dem:
  http://www.youtube.com/watch?v=-Dyq0WAPrPI
  Riktigt köttigt och rått. Snabbt men ändå långsamt.

 738. Lillis skriver:

  När man ser Juholt fattar man ju att det här med karikatyrbarhet var ett av de viktigaste kriterierna för valberedningen. Att det är viktigt att den nya ledaren verkligen går fram till läsarna av veckans Bard på DNs ledarsidor.

  Det går en lättnadens suck genom skämttecknarsverige.

 739. matti skriver:

  raxt: Tack! Tipsar själv till vem det nu var (Sir Wezzzz?) som köpt Deathspell Omega och gillade: Throcult. Amerikansk Black/Death. Mycket öppna ackord och uppbrutna takter. Men inte så DM-tung, mer BM i det avseendet och det är ju skönt. Det har alltid varit det jag ogillar med Death: De är starkast OCH duktigast. Sämstheten i BM är mycket bättre. När DM blir sådär helt obegripligt, när man får lite näsblod av att leta strukturer då är det härligt. Som Portals skivor. Finns sån BM också, Mayhem, Emepror (fast där är det mest reverb som gör det, och då är ju typ grymmast!). Deathspell Omega och exempelvis Blut Aus Nord (och alltså Throcult;första EPn och albumet finns på Spotify) det är nåt annat, meckigare, tydligt lätt att urskilja. Jag gillar det med.

 740. En vän i Köpenhamn skriver:
 741. Grieg skriver:

  Det är tydligen Beatles, Metallica, Pink Floyd, AC/DC och Tunaskolan som jag inte får lyssna på i Spotify.
  Giganterna.

 742. gummo skriver:

  Charlie Sheen på twitter. history in the making. tigerblood.

 743. Backlund skriver:

  Jag vet matti. Den nya skivan som inte är det ska då heta Ny Skiva.

 744. hans skriver:

  Jag är besviken på att vi inte längre kallar mobiltelefonen för ”yuppienalle”.

 745. Alexander skriver:

  Det Överexponerade Gömstället finns nu på Spotify. Antar att det är för premiumanvändare, eller så har ni släppt plattan för tidigt Conny!

 746. P skriver:

  Rolig rubrik i dagens Östersundsposten:
  ”Autistiske Matti tvingas gå i den vanliga skolan”

 747. Grieg skriver:

  Kanye möter Ångermanland på nått vis. Fett.
  http://www.youtube.com/watch?v=N2bCc0EGP6U&feature=player_embedded

 748. Stål skriver:

  Det här har ni väl alla redan kolla på, men nu har även jag det: http://www.youtube.com/watch?v=tlzRpLn_gVM

  Det är min dröm att spela typ bas i ett sånt här band. Bara stå där på en scen och vara en del av en ångande maskin.

 749. tian skriver:

  papers nya kom också upp idag på spotify!

 750. gäst skriver:

  apropå sensaste spotifylänken: jag har inte lyssnat, men jag tycker det är sanslöst roligt att första spåret heter Sodomizing Satan, andra spåret heter Penetrating the Darkness och fjärde spåret heter… Katt. Fast dom kanske menar en otäck svart katt.

 751. marcus skriver:

  paper låter hittills helt enorm.

 752. obrud i lyxförpackning skriver:

  att lyssna på papper får mig att sakna silverbullit. då känner jag mig oförskämd och otacksam…
  PS
  hur gör man med garderoben när man helt plötsligt blivit fet?
  är det gladpack runt magen i hopp om lika plötslig smalhet eller måste man investera i nya trasor?
  diskutera!

 753. Backlund skriver:

  obrud, man slutar äta chips i en månad och sen klagar man på att byxstorlekarna inte passar bättre och skyller på kapitalismen.

  AAAAAAApelgren!

 754. matti skriver:

  Embrace the Fläsk. Gå naken. Eller bara gladpack, skit i kläder.

 755. kilo skriver:

  Jag var just och släckte lamporna i mina barns grymt ostädade rum coh fick ta mig ut i mörkret. Ninjaklass på det. Lego, livsfarligt vasst när man väger nära hundra pannor och studsar över golvet.

  Sen är det en grej som stört mig en hel vecka. Nått bidrag i mellodifestivalen, jag kommer inte ihåg vad hon heter, sjunger på svenska: ”Man skadar inte den man älskar, vilket du faktiskt säger att du gör”. Är inte det fel svenska? Jag har ju ingen fancy utb, men syftningsfelsklockorna rycker reflexivt.

  Och inte ska jag springa längre än 100 meter utan att riskera hälsan, gummo. Mariestadsloppet ska visst finnas, det låter trevligare och i det här fallet faktiskt hälsosammare.

 756. david skriver:

  Jo, syftningsfel de luxe. För textförfattaren lär ju knappast haft som avsikt att låta meningen stå öppen för tolkning.

  Lyssnar på de 30 sista sekunderna av ”All Day Long” med Shop Assistants och önskar att de kunde ha upprepat refrängen 40000 miljarder gånger till.

  http://www.youtube.com/watch?v=abhiA4XOXA8

 757. tian skriver:

  kärnkraftsolyckor, jordbävningar & lets dance. vilken fredag.

 758. Benny skriver:

  Fy fan. Tänk om jag skulle träffa Peter APELGREN någon gång. Sitta och tjöta, berätta grejer, och så skulle det sluta med att han inte gillar mig. ’Fan så tradig du e, Benny.’ Jag skulle dött, på fläcken.

 759. Benny skriver:

  Alltså om Urup. Minus fittigheten, alltså. Urup, minus töntig.

 760. Benny skriver:

  När han förstår att han gissat rätt, ser ut som ett barn. Livs levande! Gå och se!

 761. matti skriver:

  Ja vem kan det vara? Först trodde jag Kristofer Åström, sen nån annan från Luleå, från Tunaskolan, men nä. Kommer inte på.

  G’mrgn Benny. Skura upp ordentligt efter dig.

 762. Benny skriver:

  Jaså jag hittade hit igår, imponerande givet mitt vegetativa tillstånd. För er som kan Uppsala, jag gick vilse på sträckan Johannesgrillen-Luthagsesplanaden. Väl hemma har jag slagit sönder ett glas och promenerat runt i det, blod lite varstans. Det här med att var ifånspriten i månader i streck är en skitidé, från nu ska jag jämna ut det.

 763. Benny skriver:

  Ifrån spriten, menade jag.

 764. hjort skriver:

  Fan, Benny, du måste ta hand om dig själv. Och spriten.

 765. P skriver:

  Jag bröt tydligen benet lite på fyllan för tre veckor sedan. Har inte orkat kolla upp det förrän nu. Inte konstigt att det gjorde ont när man gick i trappor!

 766. niklas skriver:

  Ursäkta lurkandet …

  Benny: Apropå det här med att vara ifrån spriten så satt jag på Palermo till stängning igår, nykter. Har av någon anledning bestämt mig för att softa med spriten tills snön smälter, men man får ju lite perspektiv och jag börjar sakta förlika mig med projektets idioti.

  För övrigt ser jag ingen skam i att gå bort sig mellan grillen o esplenaden, åtminstone inte om man går genom parken. Jag kan tänka mig att gropen bakom ekonomikum är en dödsfälla såhär års.

 767. matti skriver:

  Själv ska man upp på den vagnen nu. Middag med Joon Erektion. Bäva, synthare!

 768. hjort skriver:

  Men Benny, förresten: Vem tyckte du Orust var som?

 769. Benny skriver:

  Haha. Rolig Matti.

  Hjort: Mattias.

  Det bli ingen mer sprit i den här stan, det är för tråkigt. Nästa helg däremot, blire chilisprit och baconaise i söderort. Och Kboi ska visa hur man fickparkerar franskt.

 770. Conny skriver:

  Apelgren vann. Hurra!

  Jag kan inte tycka helt illa om Kastrup. Han har ju haft guts och gått ut och pratat om stammandet, vilket han gjode mycket bra. Men, det här med Clash-outfiten, den känns ju liiiiite påklistrad, eller?

 771. Conny skriver:

  En överraskning även för mig att gömstället finns på spotify redan! kul.

 772. Backlund skriver:

  P: Bryta benet lite. Har du flisat det? Den har man ju gjort och gått å ojat sig som nåt annat cp.

 773. P skriver:

  Exakt

 774. Backlund skriver:

  Gjorderom nåt åt det eller sa dom ”skyll dig själv, fullgubbe” som sig bör?

 775. Backlund skriver:

  Alltså. Allt som hör samman med melodifestivalen är en nationell munspya som inte går att varken svälja eller spotta ut.

 776. matti skriver:

  Jag läste att Kboi skulle lära Benny ”flickparkera franskt.” Gud vilken rolig felläsning. Jag har aldrig varit mer bakis än än vad jag varit och är den här dan. Sista gången jag blandar sex sorters alkohol. I den mängden i alla fall. Men jag åt en oxfilé stor som en oxe.

 777. Benny skriver:

  Tänk hur stor oxen var då. Jag slutar med sprit nu, hon tar mer än hon ger.

 778. hjort skriver:

  BWAHAHAHAHA! Det där har man ju hört förr, matti och Benny. Screencapsar det här inför framtiden.

 779. kilo skriver:

  Så här är det ju, fast i längre cykler.
  http://www.youtube.com/watch?v=cTkx3cdO5rM
  Snart Lloyd Cole i Luleå, sjukt nyfiken på hur en sån spelning ska arta sig.
  http://www.youtube.com/watch?v=pMztoBark9U
  Är det bara jag som känner att det är dags att dra till skogs nu (igen..)? Skita i allt, de pratar inte om/till mig anyway. Äckliga beräkningar idag i Lulebos egna tidning, vad man ska tjäna, hur mycket man ska ha kvar och hur mycket bättre ”vi” fick det iår… tjena. Jag har det fan upp till här nu! IDKFA! IDDQD!!!

 780. hjort skriver:

  kilo: Är det där en gammal Doom-referens, eller är det bara jag i egenskap av gammal spelbög som tolkar in gamla spel där de inte ska vara?

 781. hjon skriver:

  Jag har aldrig sagt aldrig mer. Och min vän vet hur många gånger jag lagt in mig på akuten under påverkan. Och somnat i badkaret. Med mera.

  Man ska inte hålla sig ifrån spriten. Man glömmer ju bort hur man gör och det är då man går bort sig. Nyblivna föräldrars första barnvaktskväll t ex, livsfarligt.

  Benny: På Valborg är det en bedrift att inte gå bort sig på den sträckan. Alla andra dagar på året är det tvärtom. Stans bästa kebabsås, tycker jag förresten.

  Av alla irriterande bagateller man kan få på hjärnan får jag ofta Orups.

 782. hjon skriver:

  Å andra sidan går jag den ju varje dag.

 783. Conny skriver:

  Fy fan. Jag varit illamående sen i tisdags kväll. Legat raklång tills i förrgår. I morgon till Malmö för att repa. 20 låtar. Jag har inte kunnat kolla på någon… Har varit själv med 4 barn här i helgen, samtidigt som jag varit tvungen att lägga mig och sova en timme efter ansträngningen att göra frukost… Bland det värsta jag varit med om. Och inte är jag helt frisk än. Fy fan.

 784. kilo skriver:

  japp, doom. All weapons och God Mode. hehe.
  Conny, krya på dig.
  Benny, du är sämst. Och bäst.

 785. matti skriver:

  Doom? Det är råpunk för mig och inget annat.

 786. P skriver:

  Doom? Det är Doktorn för mig och inget annat.

 787. Benny skriver:

  För mig är det fienden, vi mot doom.

  Det är helt uppenbart att det här är fel forum att prata om avhållsamhet. Men jag har ägnat mig åt det mer det gångna året, än tidigare år. Det går ofta månader mellan drinkarna numera. På så vis slipper jag exempelvis känslan av att vara helt värdelös. Det är rätt skönt.

 788. Benny skriver:

  Hjon: jag hyr ut en fin tvåa under valborg, om du har vänner på besök. Tre sängplatser. Jag har flytt stan under valborg de två år jag bott här, jag börjar hata redan i mitten av april.

 789. P skriver:

  Doom är också fiende för Fantastiska Fyra.

 790. P skriver:

  Kajsa Grytts nya. Jesus…

 791. Benny skriver:

  P: Du har avslöjat min superhjälte-hemlis.

 792. matti skriver:

  Oktor docktopus. Som min yngste sa. Inte om Fyrans nemesis, men om Spindelns.

 793. P skriver:

  Benny: Måste vi börja kalla dig Big Ben nu?

 794. P skriver:

  Apropå superjälteserier läste jag för första gången Crisis On Infitie Earths härom veckan. Vilken rörig dynga. Jag fattade verkligen ingenting. Tacka vet jag Marvel.

 795. hjort skriver:

  kilo: Visst fan, alla vapen där ja. Nostalgi.

  Conny: Krya på dig.

  Benny: Äemen allvarligt, du är en duktig ponke. Det är skönt att ha uppehåll, det är det.

 796. Benny skriver:

  Ett program som format mig, mer än exempelvis rockmusik.

  http://www.youtube.com/watch?v=cP6iah348Ss

 797. tian skriver:

  Tibet på Holy Holy är nog den märkligaste bq låten av de alla kom jag fram till nyss. tänk på det ni…

 798. matti skriver:

  Nu har jag tänkt. Tycker inte den är så märklig. Inte så bra heller.

 799. hjort skriver:

  Tibet är grym. Fast jag vet inte heller om den är så märklig. Märkligare tycker jag nog att Broken Heart är då. Märklig på ett vackert sätt. Jag tänker på David Lynch när jag hör den. Men det gör jag väl å andra sidan relativt ofta ändå.

 800. matti skriver:

  Tibet är en låt som vill för mycket och inte vet vad som är viktigt. Broken Heart däremot, den är fan jur bra som helst.

 801. hjort skriver:

  Kan du utveckla det där resonemanget om Tibet lite, matti? Vad är det som är viktigt, menar du?

 802. matti skriver:

  Märkvärdig låt: Glass Jar med Gang Gang Dance.

 803. matti skriver:

  Ja, alltså, Det för många idéer som krockar och ingen av de genomförs: disco, internationell politik, könsordning, sexuellt våld, övergrepp som maktredskap, svåra harmonier (det är ovanliga ackord under refrängmelodin- som väl är det bästa med låten, tycker jag). Dessutom en tanke om att sampla, utan att sampla. Att stjäla musik från någon annan (Bee Gees, helt klart). Men det blir bara (om ens) halvfärdigt. Vi kunde inte rymma allt det där på de tre minuter eller hur lång låten nu är. Vi var för unga, för fucked up. Jämför med exempelvis Repairing of the Red Sea, vilken låt som helst egentligen från Eternity Now eller Monty Python, skivor där jag tycker vi lyckas montera ner musiken OCH texten. Eller Musiken till och med. Med stort M. Jag skiter i om det låter pretentiöst, för jag tycker vi lyckades. Vi hade lika stora ambitioner på Holy Holy. Men det är som alla vet vår sämsta skiva.

 804. tian skriver:

  tibet är mycket konstig. Den här erik gadd kostymen osv med rhodes & wahwah.

  Konstigare låt än tibet kommer ni nog aldrig göra tror jag.

 805. matti skriver:

  Hehehe. Ok. Säger du det så.

 806. P skriver:

  Fanns BQ före millennieskiftet?

 807. hjort skriver:

  Då fattar jag på ett ungefär hur du menar, men för mig låter det där lite arbetsskadat (antagligen för att jag inte har förhållandet till musik som hantverk som du har).

  Att säga att ingen av idéerna genomförs kanske jag inte ska säga emot eftersom jag inte kan påstå mig veta vad ni ville åstadkommma och hur, men jag lyckas åtminstone identifiera de flesta delar du pratar om och kan uppskatta kontrasterna dem emellan. Det räcker fint för mig, jag tycker låten blev bra.

  Men sen gillar jag ju Holy Holy också. Kan inte ens säga om jag tycker att det är er sämsta platta, för det finns för många bra låtar på den. I stort sett allihop. Kanske att den är lite lös i sömmarna på något sätt, att den mer är en samling låtar på en platta än ett album. Säger någon så längre? Album? Meh.

 808. matti skriver:

  Ja gud, jag har absolut inget tolkningsföreträde heller. Tvärtom skulle jag vilja påstå. Men jag började tänka på Tibet och kom på hur ambitiös den var. Sen det där som jag skrev om för nån månad sen, hur det fanns en mix på den som förstörde min stereo. Den var så sjukt hård. Och då blev ju Holy Holy-versionen ännu sämre. I mitt minne alltså. Medans Repairing, som inte på långa vägar är bäst på EN, men ändå mil och mil bättre än Tibet. Fan, jag spelade den ute en gång, och den är så vansinnigt tung. Värsta feta beatet. Stenhård text som är lite omöjlig, lite felaktigt bildspråk i den som gör den ännu bättre. Fel på samma sätt som i Bastard på Moby Dick. Pusselbitar som inte riktigt går in i varandra, fast den funkar som helhet. Trots syftningsfel. Den blir nästan bättre med dem.

 809. Benny skriver:

  Tibet, är det den om att somna i en snödriva?

 810. hjort skriver:

  Jaha, där blev jag nyfiken igen. Vad är felaktigt med bildspråket i Repairing? Alltså, jag kan praktiskt taget ingenting om sånt.

  Måste säga att det är skönt att du snackar om de nyare plattorna som de bättre, även om jag är precis lika svag för många av de äldre. Hade ju varit ganska tragiskt om man känt att man hade sitt bästa långt bakom sig. Säger väl sig själv egentligen, men jag bara började tänka på det nu och så kände jag mig lite lättad på något sätt.

  Damn you, all of you ja. Som jag älskar synth-orgasmen i den låten. Nu måste jag gå och lyssna på den en stund.

 811. matti skriver:

  I’m into anti-christ
  If your church is entirely right
  If your way is the only way
  I am happy to be led astray

  Det är ju lite klumpigt formulerat. Illa syftat. Rad ett och två borde byta plats, om det är begripligheten som är viktig. En tanke är ju att en (kristen) kyrka som hävdar att den har rätt i allt inte är en kyrka som textens jag vill vara med i. Att detta jag hellre går vilse än i led. Men det står ju inte det, inte riktigt.

  Samma slags ”fel” finns i Bastard: ”In the room in the back you kept your private things/ Not much, as it would seem, but they meant something/ Maybe we should have left them untouched/You died recently but not enough”. Dog du inte nog mycket? Eller har det gått för kort tid sedan du dog? Länsade vi det du hade lämnat efter dig för snart inpå? Borde vi tagit mer? För vem betydde det någonting? Dig eller oss? Tar vi hand om eller plundrar vi? En liten vägledning finns i titeln, men inte helt övertygande. Jag är rätt nöjd med den texten. Två pyttegrejer som stör mig bara.

 812. hjon skriver:

  Benny: Nu är Valborg iofs en lördag i år, så jag jobbar inte, men det lämpar sig inte riktigt att gå ut med barnvagn den dagen. Det kanske aldrig lämpar sig att gå ut och supa med barnvagn? Det är ändå omöjligt att lyckas med champagnefrukost, sillunch, champagnegalopp och grillfest på kvällen. Har försökt och misslyckats när jag var ung. Kommer nog också fly till landet.

  Alltså, jag sitter inte och förordar omåttlighet. En liten punsch till ärtsoppan, två glas vin på helgen, två till sex öl när jag går på rockkonsert tre gånger om året. Förolämpa okända, kräkas, minneslucka; None of that, tack. Jag menar bara att när det regnar efter torkan, så kan det lätt bli jävligt blött.

 813. hjort skriver:

  matti: Jaaaja, nu trillar poletten ner. Trodde du menade något mer grundläggande i raderna du skrev – själva innehllet – hellre än ordningen de kom i. Bastard har jag reflekterat över tidigare, men har aldrig tänkt på syftningen i Repairing. Borde man ju ha gjort, såhär när man ser det svart på vitt. Men, men. Hjort är hjort.

 814. kilo skriver:

  Oooo. Älskar Bastard. En bq’s bästa, helt klart. Av den anledning som matti nämner bland annat, att den går att tolka, applicera på mångas livsöden, utan att man tänker på det. Den är smart. Det fina, tycker jag, är att man inte vet vem som är bastarden. Jag tolkade det först som att den som dog var en bastard och att han/hon inte dött snart nog, att ”äntligen!” liksom och nu har man dåligt samvete för det när man ska plundra dennes grejjer, att nu är det jag som är en dålig människa. Men det var nog mest för att det passade mig, mitt liv, rätt bra.

 815. stalle skriver:

  åter från kräksjukehelvetet, rätt in på jobbet bara.

 816. matti skriver:

  Ber om ursäkt för de där prettoinläggen om texter. Men jag vill bara lyssna på den där sortens musik där det händer vansinnigt mycket hela tiden, som Ariel Pink, Animal Collective, Gang Gang Dance, Beach Boys, sena Beatles etc. Blir lätt mycket BQ då med. För mig alltså. Och när det händer mycket i musiken händer det mycket i min skalle med.

 817. hjort skriver:

  Det är väl inget att be om ursäkt för. Jag tycker det är grymt att du är villig att köra lite utläggningar sådär ibland, och särskilt när någon som exempelvis undertecknad vill veta mer om något. Tack för det.

 818. P skriver:

  Kom just ihåg att jag i natt drömde att jag var tvungen att förklara begreppet hegemoni för någon. Det var jättejobbigt i drömmen.

 819. matti skriver:

  Fast jag glömde det där med fel bild: Anti-christ får det ju att verka som att jag föredrar motsatsen till Kristus kärleksbudskap. Jag tycker det är exakt samma Harry Potter-hittepå. Ville förtydliga det. Nu ska jag lyssna på Danmarks Iceage tills örena kryper in i hjärnan.

 820. stalle skriver:

  dom däringa danskarna var fedt fina.

 821. Benny skriver:

  P: Du drömde att det var fredag, med andra ord.

 822. KBoi skriver:

  Ursäkten godtas inte. Jag får aldrig tillbaka de minuter av mitt liv som jag la på att läsa ditt dravel.

 823. P skriver:

  Benny: När drömmer man inte om fredag?

 824. stalle skriver:

  fan nu var jag ju tvungen att scrolla upp och läsa det där också kboi. nu är du skyldig mig en ursäkt.

 825. KBoi skriver:

  Förlåt.

 826. stalle skriver:

  ursäkten godtas inte. det tog för kort tid att läsa den jämfört med dravlet.

 827. matti skriver:

  Ni kan verkligen såra.

 828. matti skriver:

  NOT! Kalle Anka-mänsker!

 829. KBoi skriver:

  FörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlå

 830. KBoi skriver:

  Förlåt, jag menade givetvis Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt Förlåt

 831. matti skriver:

  Åh nej. En breddning. Lillis, in och pilla bort det!

 832. Benny skriver:

  Någon gång mellan 13.38 och 13.38 bestämde sig Mattias Alkberg för att aldrig, aldrig, aldrig någonsin mer vara ett offer för mobbarna.

 833. Benny skriver:

  Tacka vet jag bräddning, när man har hällt upp kaffe, örl och/eller gainomax ända upp till kanten och sen ba dunka i sig det! Yea baby!

 834. matti skriver:

  Benny: That’s right. Vägra vara offer du med!

 835. KBoi skriver:

  Gainomax? Du bräddar inte det så ofta va, din tunnis?

 836. tian skriver:

  Vilket ödelandskap man hamnar i om man scrollar till höger. Där ska jag bosätta mig.

 837. KBoi skriver:

  Ha,ska du bo granne med en tråkig en som bara ber om ursäkt då?

 838. tian skriver:

  Jag ser inte vad du skriver kboi…

  Jag läser bara det som står till höger om komentatorsfältet nu för tiden.

 839. matti skriver:

  Jo, ser du, han skrev förlåt ganska många gånger.

 840. gummo skriver:

  Inte sedan hjort kloppetikloppade till skogs här en sådan monumental marginalsprängning skådats.

 841. KBoi skriver:

  Men så var jag ju jävligt ledsen också.

 842. matti skriver:

  Fan, förlåt KBoi. Förlåt.

 843. matti skriver:

  Strokes streamar nya skivan på sin hemsida. Ja, jag gillar dem då i alla fall. Tur att White Stripes la av och inte Strokes.

  Och nu ska vi se om någon minns varför jag skriver så.

 844. gummo skriver:

  Det va nått mã fajersajd

 845. Benny skriver:

  matti: Hur? Jag tycker mest att det är yttre omständigheter som gör mig till ett offer.

  Kboi: Lär mig flickparkera på lördag, så lovar jag att lära dig träningsformen ’situps’.

 846. matti skriver:

  Åh. Jag vill också lära mig. Men jag ska jobba.

 847. matti skriver:

  En hatade det ena, en annan hatade det andra. Jag vann.

 848. Benny skriver:

  Jag vet vem som hatade vad. Men sådär är det jämt, dom långa vinner mot dom korta. Ofelbart.

 849. hjort skriver:

  KBoi, du gör mig så stolt.

 850. matti skriver:

  Man vill ju inte bry sig men AIK!

 851. Conny skriver:

  matti, visst är det för jävligt.

 852. hjon skriver:

  SOLNA aik, eller?

 853. matti skriver:

  Solna. Inte Skellefteå.
  Och i morgon slår Luleå ut DIF! Inte för att jag bryr mig alltså.

 854. david skriver:

  Hur är det nu? har bob hund blivit för tråkigt uttänkta?

 855. gummo skriver:

  Nej

 856. matti skriver:

  Nej

 857. hjons vän skriver:

  Nej

 858. P skriver:

  Roky Erickson och Pete Doherty till Yran. Jag är nöjd.

 859. Benny skriver:

  2011 och ipad 2 har släppts, men likförbannat finns ingen mabd.se-app. Vad sysslar IT-avdelningen med igentlien? Bor du hemma hos mossan å reffar på din bas?

  http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=SE#/watch?xl=xl_blazer&v=9icyJagG0OM

 860. KBoi skriver:

  Jag har inte hört den nya ännu, men nej.

 861. Hans skriver:

  Åh. En sån dag. Trots solsken och pengar tänker jag att Elephant är världens bästa film för att den är sann. Hatar den känslan. En ilska som ligger som en tsunami alldeles under ytan.

 862. Benny skriver:

  L1ll1z: Tveklöst årets största bokning i Sverige.

 863. Benny skriver:

  Men alltså Nippon, herrejävlajesus. Det kommer ju smälla, sju reaktorer. Tjernobyl är en nysning i jämförelse. Creeps me out.

 864. Benny skriver:

  Här är länken som skulle följa om IT-ansvarige.

  http://www.youtube.com/watch?v=9icyJagG0OM

 865. Anonym skriver:

  ”…och musiken, skev, kantig, skör, stor och uppvriden. Punkrock och ledsna melodier, oljud och sällsam manlig känslighet. Man var hela tiden nära tårarna när de spelade, och samtidigt så glad.”

  Man kan säga att jag ser fram emot konserten på Kb om 2 veckor.

 866. david skriver:

  Det där om Bob Hund var en annan david. Om nån bryr sig.

 867. Hazze skriver:

  Nä. Jag bryr mig inte.

 868. matti skriver:

  Graveyard. Believe the hype.

 869. hjon skriver:

  Nu är jag väl skitnödig, men jag ser det som en personlig bekräftelse att Lizzy nämns i Strokes-recensionen.

  http://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/the-strokes-angles

 870. tian skriver:

  Jag kan absolut ingenting om black metal och ni har säkert skrivit om det här bandet….men

  En polare länkade mig fides inversa idag och jävlar va elakt det låter. Fint med lite verdi i mitten också.

  http://open.spotify.com/track/4xY1qJrF5CSR3wG5eIoCec

 871. sören skriver:

  fan vad gay icon är bra!

 872. sören skriver:

  (no homo!)

 873. matti skriver:

  tian: Nytt för mig, de italienska. Men bra! Ska lyssna mer i morgon.

 874. kilo skriver:

  << mittiveckanfylla, hurraa!! Så man gör när man jobbar helg sen… Det roligaste är att när man ser tv sen så fattar man ingaet vad de pratar om. "Är de full eller?!" Hehe.

 875. kilo skriver:

  En annan sak. Med tanke på hur många artister som är skyldig sin kariär en berusning, varför är så få i sitt rätta tillsånd när det är dags för intervju och eftertanke? Tänk så svirliga utlägg vi hade kunnat få.

 876. Conny skriver:

  Några saker.

  Höll på att spy igår när jag såg inslaget om ’no homo’ i Kobra. Fy fan för allt. Fy fan för alla. Blev påmind om varför jag i vissa perioder tycker så illa om hip hop-kultur.

 877. matti skriver:

  kilo: Jag tror precis du besvarade din egen fråga!

  Graveyard: Sheisse. Bästa svengelska rocken sen In The Air Tonight.

 878. Conny skriver:

  Benny: Japan. Ja. Det kommer gå åt helvete. Bli inte förvånad om scenariot om en vecka är 4 härdsmältor och ett radioaktivt regn som dödar 100 miljoner asiater.

 879. Conny skriver:

  Inte för att jag bryr mig, men fan, matti, vad fel du hade om Luleå Hockey,

 880. matti skriver:

  Ja inte för att jag bryr mig heller, men om det sker på en onsdag eller fredag bryr jag mig ännu mindre om.

 881. Lillis skriver:

  Nu är ju Japan på andra sidan jorden, men när det kommer till kärnkraft och radioaktivitet kan man aldrig vara helt lugn. Ety det finns nämligen jetströmmar, som på hög höjd går runt hemisfärerna, med väldig fart och kraft. Och kommer radioaktiviteten upp till de höjderna sprider det sig rätt fort över hela jordklotet. Det är så en atomvinter går till, vid bombnedsläpp. Nu blir ju inte en härdsmälta samma stora explosion, så risken att askan kommer lika högt upp i atmosfären är väl inte lika stor. Tror jag i alla fall.

  Men det är sjukt läskigt. Och avstånden är mindre än vad man kan tro.

  Får en också att tänka på det här Maud sa om kärnkraftssatsningarna. Att hon gör det för sina barn och barnbarns skull. Och för alla extra kromosomer hon skulle vilja ge dem.

 882. Conny skriver:

  Slutligen, journalister i 35-årsåldern, som var tonåringar när jävla skånebandet gjorde sin första skiva, de tenderar att recensera sig själva när de skriver om våra senare alster.

  Som Po i DN idag: ’När jag var ung så var jag ung och då blev jag förvånad, men nu när jag är gammal och tråkig, då tycker jag allt är ganska tråkigt’.

  Vad fan har det med oss att göra? På vilket sätt ska de som gillar oss nu som är 15 eller 17 år gamla kunna relatera till Po’s recension?

  Det finna massa bra äldre musikskribenter, som fortfarande uppvisar entusiasm inför ämnet. Matti, Fredrik Strage, Andres Lokko för att nämna några exempel. Men gamla recensenter utan glöd är fan snäppet värre än gamla artister utan dito. Artister utan tillräcklig passion skadar i slutändan bara sig själva. Skribenter utan tillräcklig passion stjäl fokus från någon som kan missionera musikens kraft till ny publik.

 883. matti skriver:

  Bra hugg! Tycker helt allvarligt att man ska ge sig in i polemik med sina kritiker emellanåt, kräva nåt av dem. I den mån jag är kritiker välkomnar jag det. Fast jag tycker det är synd att det alltid, alltid, alltid är Po som får kring huvet när den här diskussionen kommer på tal (iofs inte så konstigt den här gången, när du själv blev recenserad), Men jag tycker Nils Hanssons årsbästalista är mycket mer att ondgöra sig över. Eller Niklas Wahllöfs recension av Strokes idag. Som ju påminner om Pos rec av samma anledningar som du skriver om Conny. Men är mycket sämre, mycket mer referenstyngd och visar en slags brist på självinsikt i samma veva: det låter inte som det gjorde, då svänger det inte i kontorsstolen. Vilket även är ett idiotiskt om än indirekt erkännande att han lyssnat på skivan på jobbet och skrev recensionen utan eftertanke.

  Alltså, fan, jag har ganska mycket åsikter om vad kritik bör bestå av och varför den ser ut som den gör, både det som är bra och dåligt menar jag. Men jag kan inte riktigt formulera det nu. För det är sent och jag är trött.

 884. matti skriver:

  Och kärnkraften är jag så rädd för att jag inte ens orkar tänka på det. Helt allvarligt. Den är värre än ketchup.

 885. gummo skriver:

  conny, matti: det stärker argumentet att förstatliga alla musikrecensioner, så att ALLA recensioner görs av Stålet och Matti, tillsammans, utan att veta vad de lyssnar på. de får bo i ett skyddsrum på socialstyrelsen, och aldrig lämna det, och i gengäld får de alla bekvämligheter de ber om, men de får under inga omständigheter lämna skyddsrummet någonsin, och så får de lyssna på musik, där de inte känner till ursprung/omslag eller något jävla skit. sen skriver stålet först, matti sedan, och så publiceras det i ALLA tidningar. ingen annan får recensera. det är dödsstraff på recensioner i Sverige, efter att den reformen införts. jag menar det!

 886. skräddarn skriver:

  Atom Vinter! En fin gammal travare.

 887. KBoi skriver:

  Får man hälsa på i skyddsrummet?

 888. axel skriver:

  När Kristoffer Lundström ”påar” homofobavsnittet av Kobra är jävligt roligt. Varför gjorde de ingen ny tagning?

 889. gummo skriver:

  Kboi: bara släkten får komma förbi, men pratar de musik, blir det livstids besökförbud. gäller att inte kontaminera deras rena, obefläckade recensentsjälar.

  förövrigt, vi har inte pratat så mycket om charlie sheen. duh, winning! #tigerblood.

  http://www.thedailybeast.com/blogs-and-stories/2011-03-12/bret-easton-ellis-how-charlie-sheen-is-giving-us-what-we-want/#

 890. matti skriver:

  gummo: Jag är på! Dessutom skulle min kärnkraftsskräck minska.

 891. Frans skriver:

  Håller med dig conny om Po. Tycker han är riktigt dålig som journalist överhuvudtaget.

 892. matti skriver:

  Jag håller med, vi borde prata mer om Charlie Sheen. Vi borde prata ännu mer om Brett Easton Ellis. Intressant artikel, det där. Men att säga att han har rätt är att säga att Big Brother är bra bara för att det finns.

 893. gummo skriver:

  jag fattar int riktigt hans argument i artikeln, om han tycker att den där trenden är ”bra”, eller bara att den är ”rätt” post-empire.

  men charlie sheen alltså. for the win!

 894. ->Conny skriver:

  Men visst fan har man känt sådär som Po skriver om olika band? För min del är det utan tvivel så med The Bear Quartet, exempelvis. Skulle The Smiths återförenas och göra världens genom alla tider bästa skiva skulle jag möjligen ändå ha svårt för den eftersom jag refererar till hur det var att lyssna till The Smiths som tonåring. Inte mycket överträffar det(för mig), och då inte enbart pga skivornas förträfflighet.

 895. den andre david skriver:

  all kredd till dissen av po, men han har rätt om martin kanns omslag. hur mycket jag än vill tycka om det så är det trist.

 896. stalle skriver:

  jag begriper din invändning conny, men po skriver väl även för oss som är gamla och tråkiga. sen är det väl så att kritiker, (journalister i allmänhet) har lyckats göra det till nåt fult att gå i svaromål mot en recension.

 897. Anonym skriver:

  Vad mysigt att det rör sig lite här i ödehuset.

 898. stalle skriver:

  rör sig väldigt lite idag.

 899. w skriver:

  ditt hjärta är en stjärna är den bästa. det är den lille alvens förtjänst efter matti och alla andra.

 900. gourmet sweets skriver:

  Great work! That is the kind of information that should be shared across the web.
  Shame on the seek engines for no longer positioning this put up upper!
  Come on over and consult with my web site .
  Thanks =)

 901. WA skriver:

  I do not even know the way I ended up here, but I thought this post was once great.
  I do not recognise who you are however definitely you’re going to a famous blogger if
  you happen to are not already. Cheers!

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig