These Days

Somliga dagar. Fan. Det är den tionde maj, det har spöregnat hela natten och så börjar det snöa nu på förmiddagen. Snöa. Fan. Jag skriver det här som ett inlägg så jag påminns om detta tills det händer nåt, tills jag skriver ett nytt. För det händer oerhört lite. Kollar på Heimat 2 på nätterna. Skriver olika grejer på dagarna, för närvarande mest gratis och inte så bra. Spelar inte så mycket gitarr. Lyssnar på Hawkwinds tre första, en hel massa USHC-skivor, Beatles singlar och White Album, Chocolate Watch Bands andra och Morrison Hotel med Doors. Försöker även hålla mig ajour med The Office, Heroes, House och Sopranos. Såg Superstorm också men tyckte bara det var sådär.
Mycket med det andra också. Eller, det första är det ju: skola och dagis och sånt. Barnen är hemma, alla har feber. Terminen är snart slut. Mycket att styra med.

Förresten, These Days, rubriken alltså. tänkte alludera på inledningsraden i första stycket, medveten om att översättningen haltar. Ja, eller är rent felaktig helt enkelt. Dessutom alluderar man väl åt andra hållet? Alltså, första meningen alluderar till titeln (på titeln?). Allusion är väl en anspelning på ett berömt verk? Äh vem bryr sig. Snö i maj. Då blir jag så här. Introspektiv och innehållslös på samma gång.

Nu kom jag på en grej. Jag spelar Med Kajsa Grytt och Cecilia Nordlund i Göteborg. Tror det är nästa helg, den 19:e. Jag tror det här i alla fall, det är vad man sagt åt mig, men jag har inte fått några bokningsbekräftelser ännu. Men vi gör så här. Om det INTE blir av så skriver jag nåt här. Annars är det på. På Nefertiti har jag för mig att det är.

Ja, men vi hörs då.

Matti

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig