Vi är bäst

Nu är DÖD MUSIK här, tur för er att ni också är det.

Vi började i våras, jag och Anton spelade in teatermusik, hade bokat tre dagar i studio men blev klara efter en och en halv. Jag har några Södra Sverige-idéer, sa nån av oss. Jag med sa den andra. Och så brakade det igång. Vi ringde Henke och sa kom upp och så gjorde han det och sen åkte vi ner till Stockholm, till Svartsjölandet och gjorde ännu mer. Och så åkte vi tillbaka till Luleå och gjorde klart resten.

Vad tog det ? Sju dar kanske. Det låter ju vagt, men det var så det var, det är så det är. Vi samlas och gör grejer, får infall och efter ett kort, kort tag går det inte att veta vem som sagt eller gjort vad. Det är så dags nu att försöka förekomma den som lyssnar, men generellt är väl skivan mer hårdrock och mer pop än tidigare. Och mer punk. Mer helt enkelt. Mer av allt. Hur låter det med en tredje bas här? Såhär, bra. Till exempel.

Och om jag ska säga nåt kort om texterna så är det väl att jag har jobbat mer med dem än på tidigare Södra Sverige-skivor. Men eftersom vi är ett band är de ändå hur ska jag säga, snabbare. Beroende på metod och sammanhang. Vi gör det mesta samtidigt och tillsammans. Och om till exempel Henke vill ha sången på ett särskilt sätt, eller på ett annat sätt än hur jag tänkt och det är ett bättre sätt, så skriver jag ju om texten utifrån de invändningarna. Och så ska det ju vara.

Vinylversionen dyker upp i samband med första spelningen. Det är en ytterst liten upplaga, och helt sjukt mäktigt omslag som Elin Sundström har gjort. Ett psykotiskt collage i en hel massa delar, men ändå en berättelse. Ganska mycket som vi hoppas att skivan låter. Eller, vi tycker ju det, men att den som lyssnar också tycker det. Vi är helt nöjda. Börja banga!

// Matti
Benke, Johan, Henke, Frans och Anton hälsar.

PS. Alla låttexter finns att läsa här

332 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. stalle skriver:

  men skriv upp mig på en vinyl vetja!

 2. CharlieDC skriver:

  Lyssnar på plattan i detta nu – satan vad bra den är. Hur stor är vinylupplagan? ”Ytterst liten”, skriver du. Men vad innebär det? Puzz

 3. matti skriver:

  200 ex. Teg ska släppa info om vinylen idag.

 4. Trötter skriver:

  Hann aldrig försvara Jonathan Leandoer i förra inlägget, recensenten har ju objektivt fel (”skoja”) – och ja Matti, stor skillnad mellan cloud-rap Yung Lean och hans andra projekt, Död Mark t.ex rör sig mer mot punk.
  https://www.youtube.com/watch?v=IUZarKGVDUc (om någon nu inte hört)

  Nååja punken e död, länge leve Södra Sverige!

 5. matti skriver:

  Död Mark har jag hört, lyssnat på och gillar!

 6. matti skriver:

  Här finns texterna till Död musik om nån hade missat.

  http://www.mattiasalkberg.se/sodra-sverige-dod-musik-texter/

 7. Jonas skriver:

  Skivan är helt fantastisk!
  Tack!

 8. Hr KBoi skriver:

  Richman menar ni. Stavas P-O-N-E-M-A-N.

 9. Hr KBoi skriver:

  Förlåt, här kommer jag och mopsar och stavar också fel. B-O-S-T-A-D-S-K-A-R-R-I-Ä-R stavas det såklart.

 10. matti skriver:

  Trump och hans mur. Om det inte hade varit MAGA-äcklen som suttit på arsenalen tror jag det hade varit revolution i USA nu. Nu blir det Gilead i stället.

 11. Magnus skriver:

  Fantastisk skiva på alla sätt och vis! ÄLSKAR hårdrocksinriktningen den tar. Kommer vinylen gå att beställa, eller säljs den bara på spelningar? Skulle gärna vilja boka ett ex om det nu är möjligt på något sätt. Tack!

 12. matti skriver:

  Vinylen. Tegs webshop flyttar, det skulle varit fixat i dag, men det sket sig. Måndag säger de nu. Där kan man boka/beställa vinylen.

 13. stalle skriver:

  om jag var tjej som kunde sjunga jazz och blues, då skulle jag hugga här på stört:

  https://www.vend.se/478970-sangerska

 14. Bjerg skriver:

  Som ett slag i magen. Jesus predikar igen. Messias är här. Halleluja. Helvete vad bra. Och texterna… ja texterna.

 15. matti skriver:

  Tack! <3

  Jag fortsätter med annat som inget har hänt. T ex har jag i helgen sett Dirigenten och de två första avsnitten av Bröllop, begravning och dop. Skulle kunna recensera ena och säga nåt om den andra, men inte utan spoilers. Så SPOILERVARNING.

  Dirigenten: Börjar bra, spännande, en internationell thriller, liksom. Det gillar man ju. Men jag har så svårt att tänka på Adam Pålsson som cool och handlingskraftig. Har dels med Torka inga tåra att göra, men mer hans rosiga uppsyn. Han är för söt. Efter ca sex avsnitt blir det plötsligt ursvennigt och Stieg Trenter av alltihop. Och det rycker aldrig upp sig igen.

  Bröllop begravning och dop:Ytterst kompetent och emellanåt lite roliga repliker. Men. Colin Nutleys jävla jättebudget och manus. Han är fan värre än Kjell Sundvall och nästan lika hemsk som Kay Pollack när det gäller att göra "sin grej". Det är svensk sommar, det är övre medelklass och produktplacering. Det är kända skådisar ner i varenda liten barnstatist. Och Helena Bergström spelar över nästan hela tiden. Redan i absolut första scenen blir hon blank i ögonen. Och sen skriker hon. Det är som att det aldrig kommer hända nåt med svensk film och tv (fast det har det ju gjort och det händer fortfarande). Somligt bara finns och finns och kostar övriga kultursverige miljoner kronor, liksom. Deprimerande, men nu är helgen slut och det blir äntligen zombies igen.

 16. Bjerg skriver:

  hahaha!

  dirty john bör man kolla på om man gillar true crime vilket man ju gör.

 17. G skriver:

  Fullkomlig lysande analys av svensk film Matti!

 18. Tp skriver:

  Hahaha, där fick jag vatten på min kran…

 19. matti skriver:

  Men nu är ju True Detective ändå sjukt spännande.

 20. stalle skriver:

  är väl sjukt gammal men jag tycker ingen sån där humor är kul. varken från ena håller det andra. jag skrattar egentligen bara åt fawlty towers och monty python typ.

 21. G skriver:

  Jag är nog lite som du Stalle. Men med tillägget att jag även tycker att David Liljemarks version att likfärden, ”Karl XII kukfärd” där han tipp-exat in en stor kuk på båren istället för kungen, är väldigt rolig.

 22. Bullis skriver:

  Det kan hända att jag tycker sån humor är kul för att jag har jour i sociala medier en gång i veckan. Ni kan ju tänka er vad jag sitter och svarar på då.

 23. G skriver:

  Gästboken är det närmaste jag kommer sociala medier så vad vet jag, men det låter som något av en prövning Bullis. Något helt annat: Jag håller på och läser Beastie Boys-boken och den är oerhört fängslande, kan inte tänka på något annat än New York i början på 80-talet. Verkar ha varit roligare att vara tonåring där än i ett villaområde i utkanten av Karlstad. Men kan så klart ha fel här.

 24. matti skriver:

  I dag fyller en Oasisskiva tydligen jämnt. Då vill jag påminna om att Don’t Look Back in Anger är världens näst sämsta låt, efter Imagine såklart.

 25. matti skriver:

  Jag har alltså en sån lista i mitt huvud. Country House med Blur är med på den. Om nån från 90-talet vill tjafsa om 90-talsgrejer.

 26. stalle skriver:

  jag är från 60-talet så jag slipper.

 27. G skriver:

  Om det inte handlar om Beastie Boys är jag för närvarande inte intresserad.

 28. matti skriver:

  Inga Beastie Boys-låtar med på den listan, nej.

 29. matti skriver:

  Alltså, det är ju låtar som ändå är vedertagna låtar alltså. Vedertagna av ”oss”. T ex Robert Wells eller Peter Jöback är inte med på listan. Inte heller Nanne Grönwall eller Charlotte Perrelli.

 30. H skriver:

  Jag lyssnar hellre på samtliga nyss nämnda än vad som helst med Blur.

 31. matti skriver:

  H: En Oasiskille? Det trodde jag ju inte.

 32. shredd skriver:

  Oväntat!

 33. H skriver:

  Är det nu gästbokens stora Blur eller Oasis-gräl bryter ut?

 34. matti skriver:

  Ja, om du muckar.

 35. stalle skriver:

  hade det på känn

 36. H skriver:

  Jag muckar bara om jag blir provocerad. Eller om du går på nån av mina polare alt. min tjej.

 37. matti skriver:

  Hatar du Blur så mycket att du inte ens har med nåt av dem på din sämsta låt-lista i ditt huvud?

 38. H skriver:

  Jag vill inte gräla om Blur annat än i relation till Oasis. Då blir det bara trubbel.

 39. matti skriver:

  Du svarade inte på min fråga, jag omformulerar den. Har du eller har du inte med några Blurlåtar på din lista?

 40. H skriver:

  JAG lyssnar hellre på Nanne Grönwall. I övrigt är det ENBART peace, love and understanding från mig i fråga om Blur. Släpp det nu.

 41. tp skriver:

  Nänänä, här släpps inget, herr H som i hal ål! Nå, Blur eller Oasis på sämstalistan?

  Jag ver vad jag tycker i alla fall.

 42. H skriver:

  Jamen Oasis, med alla deras fel och brister, är ju bättre än Blur.

 43. tp skriver:

  På sämstalistan?

 44. Anonym skriver:

  Hej gästboken

  Ibland är jag här och glor.

  Hur dum är jag om jag inte går och ser Robert Forster på Vega när jag nu har chansen? Hur dum? Är jag lika dum som när jag hade chansen men inte gick och såg Gil Scott-Heron? Så dum?

  Hur dum kan man bli.

 45. G skriver:

  Här är min topp två Oasis och Blur-lista:
  1. Oasis
  2. Blur

 46. matti skriver:

  G: är det sämsta- eller bästalistan? Och vilka två låtar är det du tänker på?

 47. G skriver:

  Bästa-listan, sämsta-listan kommer nästa vecka. Jag hängde på H:s bortdribbling av det egentliga ämnet och började lista vilket band som är bäst generellt.

 48. H skriver:

  Jag tror ev. jag har listat ut hur man kan utläsa G:s sämstalista utifrån bästalistan. Men lovar att inte spoila.

 49. matti skriver:

  Bästalistan: Painkiller med Judas Priest. Vilken 5/5-skiva. Den har nog allt.

 50. matti skriver:

  Förresten, minns ni att jag påstod att jag hade gjort en Awful Records-lista som jag inte hittade och ni ba, nä du ljuger ditt svin, och så slog ni mig vänskapligt men ändå för hårt.
  Jag hittade den!

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/5fC6Y2M0XIFOssGfqtfWde?si=04-mfdYWQ–kuYdhsIWqcQ

  Den har några år på nacken så det har säkert kommit mycket, mycket mer sen jag gjorde den. Men ändå.

 51. H skriver:

  Jag lyssnar på Mattis Awful records-lista i min nyköpta ”I’m a warrior I’m stronger than I’ve ever been”-tisha för bara 28 pund.

 52. matti skriver:

  Saker som är Ramones-bra, Hurriganes-bra, Judas Priest-bra. Kan det verkligen finnas så bra saker? Eller menar man bara att (t ex) Ramones, Hurriganes och Priest är kanon, att man inte jämför, utan helt enkelt placerar saker i kontext? Om du gillar Ramones kanske du gillar det här, säger man om kanske Shonen Knife eller Shangri-Las till ngn ej initierad. Men isf varför fungerar det inte på alla som är bäst på nåt. Om nån säger Motörhead-bra, då tänker iaf jag att det inte är det. För att inget kan låta som Motörhead utan att ha plagierat Motörhead. I somliga fall går det inte att använda det alls. Som när det kommer till D-beat t ex. För det är ju en hel genre som bygger på (ett av) Discharges trumkomp.
  Gud, det här är det meningslösaste jag skrivit på år och dag. Tror jag är nervös pga ska repa med ett band som inte spelat live eller ens ihop på 30 eller 31 år.

 53. Bullis skriver:

  H, så fin du måste va!

 54. stalle skriver:

  ”sluta gå runt runt, sätt dig ner och drick lite vin”

  min pappa alldeles nyss på tal om nervositet.

 55. H skriver:

  När jag var ung på 90-talet så började vissa band säga att de spelade ”Ramones-punk” eftersom skatepunkgenren hade fått dåligt rykte. Men de spelade ändå skate och var dåliga.

 56. tp skriver:

  Men när inte ens Stooges är stoogesbra då? Jag slog på The Stooges takes 2-16 och kände mig trött och uttråkad. Är jag allvarligt sjuk, doktorn?

 57. H skriver:

  Grym Chili Peppers-lista!

 58. matti skriver:

  Så länge inte Benmjöl, Disclose, Kranium och Dispose finns på Spotify blir det ingen D-beatlista. Det här är det närmaste jag kommer: https://open.spotify.com/user/chops/playlist/285hCv4gDwSpZN8RVC0GXc?si=6nJPb47cQDKQ3FTgqBWkmQ

 59. stalle skriver:

  gårdagskvällen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 60. KUKEN HELLER skriver:

  Vad i helvete! Richard Branson använder Mattis ”Stockholm” för att samla massorna under en bandaid-gala i Norrböle!?! VAD I FETASTE HELVETE!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=DQ2nv27hoX4

 61. matti skriver:

  Mark Hollis! ??????

 62. shredd skriver:

  Verkligen ?. Men sista TD: ++++

 63. Trötter skriver:

  KUKEN HELLER, och så återuppstår Bear Cash Quartet för en spelning i Göteborg också, mmm

 64. stalle skriver:

  en del nytt och nygammalt på spottan idag. marissa nadler ( m john cale!), teenage fanclub, stereolab, aldous harding etc men ändå blev det det här idag.

  my disco:
  https://mydisco.bandcamp.com/album/severe

 65. G skriver:

  Ujujuj! Har ni sett det här!!! Bilder från Radiums kakelklädda kontor i gamla Hagabadet och från Freddies lägenhet kan nämnas som teaser.
  https://youtu.be/rF2rm_z6RVQ

 66. G skriver:

  Samt Kristina Lugn.

 67. G skriver:

  Dock ej i Freddies lgh eller på Radiums kontor.

 68. stalle skriver:

  shredd: bwahahahahaha

  och tack för senast!

 69. shredd skriver:

  Detsamma! Mycket kul!

 70. matti skriver:

  Äntligen (cyniskt, I know) finns Laughing Stock på Spotify. Jag ska inte tråka ut er med recension. Men. Om en undrar hur den är så vill jag säga att det är omöjligt att beskriva, och att en fan inte får NI FÅR INTE lyssna på skivan (eller Spirit of Eden) från ”jag hatar Radiohead”-hållet. Det är inte omöjligt.

  https://open.spotify.com/album/7vqMpYHIqqWQQc0IVR03ue?si=H6XGOdhoTYu_XUxK8blY6w

 71. stalle skriver:

  ny dag nya möjligheter

  https://youtu.be/XMfGtmywEBw

 72. stalle skriver:

  gillar man mogwai är ju laughing stock ??

 73. H skriver:

  Jag har upplevt alldeles för många olika sorters väder sista veckorna. Nu räcker det. 1-2-3-4

 74. H skriver:

  Testade en och en halv minut Laughing Stock och förstod att här behövs tålamod. Vilket jag inte har mer än nittio sekunder av. 1-2-3-4

 75. H skriver:

  Jag säger inte att det var dåligt alltså. Och jag vet knappt hur Radiohead låter förutom Creep osv.

 76. H skriver:

  Förr blev man både bejublad och hatad i gästboken när man frypplade.

 77. stalle skriver:

  ???

 78. shredd skriver:

  Soloskivan finns också nu
  https://open.spotify.com/album/1r8M1X0QFZw0bMMnBvwOXA?si=_2YXxU3xRhqsYqL_ax4QiA
  Den låter ju lite som demoversionen av LS. Världens mest diskreta sång! ?

 79. matti skriver:

  Fryppel 4-ever

 80. stalle skriver:

  keith flint har dragit in årorna

 81. H skriver:

  Jag brukar lyssna på No Good med Prodigy cirka en till två gånger om året. Men den är han inte med på va?

 82. matti skriver:

  Franska Trions trummis ???

 83. G skriver:

  Men Fy! Så oerhört sorgligt.

 84. Trötter skriver:

  Mmm så jävla sorgligt att Thommy är död. Försiktig med att försöka beskriva folk i för breda adjektiv (vem platsar ens i något?) men åh vad fin han var – kommer aldrig glömma hans blick bakom trummorna.

 85. H skriver:

  Alla har väl redan sett kanske, men: https://www.youtube.com/watch?v=xoqtPtKUFHA

 86. matti skriver:

  Såg igår, åh vad fint och hemskt.

 87. Benny skriver:

  Asså nog för att Morrissey blitt tvär-dömihövve, men hans musik har ju blivit r i k t i g t dålig också. Lasse Stefanz.

 88. Trötter skriver:

  Exclusive: Ruben Östlund’s upcoming English language film will be partly set on a luxury boat and on an island, and will feature among others – top models, a Marxist captain, tycoons, and a Filipino cleaner.

  As in most Ruben Östlund films, the central theme will relate to group behaviour and dynamics, and social class hierarchy.

  snaaark

  (förlåt för negg men hade inget annat forum för detta)

 89. G skriver:

  Haha Trötter! Det här inte hans utlovade starka film om det spännande och fräscha ämnet plastikkirurgi som han talat så entusiastiskt om då?

  Nu ska jag också sluta negga. Ska istället luta mig tillbaka och äta en Pigall jag just köpte, trots att jag vet att det kommer vara ganska äckligt. Borde köpt en Dubbeldajm istället.

 90. stalle skriver:

  jaha sopprötter, syns på ss i kväll då?

 91. H skriver:

  Pigall, fy fan.

 92. Conny skriver:

  Jan/feb/mars. Tre gånger så dålig som ett vanligt c-60 m.a.o!

  https://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/1EB2DuZIhpg0WLyCwELhOW?si=OJtugzIxRzCOZ972ip7iEA

 93. Bullis skriver:

  Grattis på kvinnodagen alla mina favoritmän!!

 94. G skriver:

  Ja H, det var inget vidare med Pigall.

 95. Bullis skriver:

  Pigall är som anklever och gåslever som är det äckligaste jag vet. Det sätter sig som en vidrig fet hinna i gommen. Å andra sidan sympatiserar jag grymt mycket mer med dem som äter pigall än som köper gås- eller anklever. Så heja G ✨

 96. G skriver:

  Pigall må vara den minst goda styckebiten, men tycker det är en smula dramatiskt att jämföra med systematiskt djurplågeri.

 97. Bullis skriver:

  Haha ja

 98. Bullis skriver:

  Förresten är jag nykter sedan en dryg månad. Dramatiken kanske kommer på köpet.

 99. G skriver:

  Låter bra med nykterhet. Lycka till!

 100. stalle skriver:

  bra bullis!

 101. G skriver:

  Var det Rebecka Åhlund som övertygade dig?

 102. matti skriver:

  Nya Test Dept då? Tycker första låten är lite dålig men sen smäller det på bra.

 103. Bullis skriver:

  G: Ja, hon var avgörande för mig.

 104. G skriver:

  Inte läst boken själv men har förstått att den gjort stort avtryck på många som läst den. Själv har jag (så här långt) klarat mig undan att fastna. Trots, eller kanske på grund av, både arv och miljö och ett klart riskbeteende tidigare i livet.

 105. shredd skriver:

  The Terror är rätt bra.

 106. Bullis skriver:

  G: Fattar. För mig är det en fråga om hur jag bäst hanterar livet – med eller utan alkohol.

 107. Anonym skriver:

  Hej matti! För några år sen länka du till ett klipp med Marc bolan. En livekonsert, tror han spela på en v gitarr. Tror du skrev att det nästan var metall. Vet du vilket jag pratar om? Hittar inte själv igen det. Om du vet får du gärna re-posta. ?

 108. matti skriver:

  Oj, nä minns inte det. Sorry.

 109. G skriver:

  Först sätter man galler för alla sina fönster, sen köper man gigantiska tomtar till balkongen, sen kommer Kronofogden.

  https://www.hemnet.se/bostad/15911301?utm_source=ios_app&utm_medium=link&utm_campaign=tipsa&utm_content=ipad

 110. V skriver:

  G: Haha! Det är ju nästan där jag bor! Men vad sjukt med tomtarna…

 111. V skriver:

  Alltså, nästan. Jag bor inte där vill jag förtydliga.

 112. matti skriver:

  Recept

  Soldatens burkärtsoppa är ju bäst. Men nu har jag lagt till, genom åren alltså, chili, parmesan, basilika, ingerfära och grönpeppar. Jag vet inte, men snart är att plocka bort soppan enda alternativet. Eller? Snälla hjälp mig, Bullen.

 113. stalle skriver:

  är ju inget större besvär koka ärtorna. gör storkok och frys in. ditt recept låter svingott.

 114. Hr KBoi skriver:

  Bästa sättet att äta, bara äta tillbehör. Syltlök, saltgurka, parmesan, senap, chili, karamelliserad lök. Toppa med flingsalt.

 115. stalle skriver:

  mums!

 116. G skriver:

  Jag har köpt en segelbåt jag! Jag är så glad så glad.

 117. matti skriver:

  Hr KBoi: Hahahahaha!

  G: Grymt! Grattis!

 118. Benny skriver:

  https://youtu.be/x1jv-I9BPeo

  Bra låt i bakgrunden.

 119. matti skriver:

  Hör inte vad det är, Benny.
  Lyssnar ändå bara på typ P2 nu.

 120. H skriver:

  Grattis på födelsedagen, hr CxxBoi!

 121. G skriver:

  Upptäckte en sjukt bra demoversion av en låt på en skiva jag inte lyssnat på på över 25 år. Mer Neubauten har han nog aldrig låtit, Thåström.

  http://open.spotify.com/track/32zuaq2vA5rK6lzGgI19Eb

 122. H skriver:

  ”Everybody talks about The Beatles…well, fine, but The Beatles had four of them that all were helping each other, and they had a producer who was helping them. And everybody was telling The Beatles that they were the best, and they were great. Everybody was telling Brian Wilson that he was an idiot and he was wasting his time.”

  Har David Thomas tydligen sagt.

 123. Bullis skriver:

  H du snurrade ihop det för mig igår. Jag råkade gratta Hr Kboi istället för Conny.

 124. H skriver:

  Hoppas Hr KBoi blev glad ändå!

 125. Conny Nimmerdjö skriver:

  Tack för grattis! Och hahaha på David Thomas om Beatles/Wilson.

  Något mindre hahaha på Ebba BT. Jag kokar av ilska.

 126. connynimmersjo@gmail.com skriver:

  Eller… det kanske är bra? De visar sitt rätts ansikte…

 127. Bullis skriver:

  Jack Hildéns text om Rebecka Åhlunds bok är något av det dummaste jag läst. Som om en alkoholist kan ”klappa sig på axeln” för att ha ”blivit frisk”. Provocerande okunnigt, eller ignorant.

 128. G skriver:

  Förstår inre riktigt vad han menar, det finns väl gott om texter av alla de slag som är skrivna mitt i missbruket? Sen är det en annan sak att de kanske inte alltid är så bra, folk är väl inte alltid så klartänkta mitt i missbruket, brukar mest bli massa ältande och självömkan.

  Jag kan däremot bli lite egendomligt och missunnsamt förbannad på tex Åhlund för att hon klarat sig. Hon vinglade omkring och levde lite som Sue Ellen där i London, för henne fanns alla möjliga vägar ut ur missbruket. Många jag känner och kände hade inte samma chanser så de dog istället, eller de som lever fortsätter missbruka och kommer väl dö.

  Men vad fan inte som att jag inte unnar Rebecka Åhunds barn att ha en nykter mor, absolut inte. Och hennes bok verkar dessutom hjälpa folk att styra upp sin egen relation till spriten så det är väl bara bra alltihop egentligen.

 129. Bullis skriver:

  Ps. Hej jag heter Bullis och jag är alkoholist. Idag har jag varit nykter i sju veckor. För mig kommer det alltid att vara en dag i taget.

 130. stalle skriver:

  bullis ??❤️

 131. G skriver:

  Underbart Bullis! Bra gjort de första sju veckorna. Jag känner dig inte men jag är ändå din hejaklack på avstånd. Vet inget om hur ditt missbruk sett ut men du bör ha en omvälvande tid framför dig. Första våren utan sprit, den lär du inte glömma hörrudu!

 132. Bullis skriver:

  Stalle: ❤️

  G: ❤️ Jag var nog en sån som ”vinglade omkring som Sue Ellen” med dina ord. Men alkoholism är en progressiv sjukdom. Jag är fantastisk glad att Rebeckas bok visade mig vägen till Anonyma Alkoholister. Där det finns folk från alla omständigheter.

 133. G skriver:

  Bullis, jag försökte mig på att lägga an någon form av klassperspektiv eller något, men var helt uppenbart inte så tydlig. Det är inte lätt att sluta dricka, men det är lättare för den som är rik.
  Det är för den delen också på ett vis lättare att dricka för den som är rik, chansen att dagispersonalen vägrar låta dig ta med barnen hem på fyllan är mindre för rika människor än för söndersupen arbetarklass.
  Men återigen, jag är jätteglad för alla som slutar dricka som borde göra det.

 134. G skriver:

  Hm, måste nog fortsätta det här resonemanget lite känner jag:
  Samtidigt så är missbruket på ett annat vis helt demokratiskt, den inre processen påverkas inte av yttre omständigheter. Livslögnerna och självbedrägeriet varierar men är ändå så oändligt lika oavsett utanpåverket.
  En sak som verkligen påverkat mig mycket när jag följt med folk på öppna möten* har varit just det, att där inne i den lilla källarlokalen med stolar i en ring så är alla precis lika mycket värda, allas historier är precis lika värda att lyssna på.

  *För er som inte är bekanta med AA-världen så är öppna möten sådana där anhöriga kan vara med.

 135. Bullis skriver:

  Jag är helt med dig. Utom i din inledande harang om Rebecka.

 136. matti skriver:

  Så länge jag får fortsätta läsa Johan Jönson, lyssna på Ramones och t ex Sacrófago och Sibelius är jag ändå rätt nöjd med tillvaron.

  Obs, detta har ju ingenting att göra med det ni skriver om här ovan. <3

 137. matti skriver:

  Ju bättre och/eller populärare en blir, desto större blir avståndet till verkligt bra grejer. Det dyker upp så mycket tips och grejer, t ex demos, skivor, manus, fanzines, idéer etc att till sist måste en be nån sålla åt en. Och den stackarn har ju sitt redan. Eller tar sin uppgift på för stort eller för lite allvar. Framförallt är det någon annan, inte en själv. Ens impulser och reaktioner är andrahands. Och då gillar en inte nåt som kanske är grymt egentligen, bara för det. Plus, alltså, att det är begagnat. Eller hur jag ska säga. Jag blandar inte ihop ”jag” och ”en” nu. Men en blir sämre ju mer en delegerar. Om en blir nog bra och till följd av det populär, måste en göra det, för att hinna med allt en vill och måste göra. Men en tappar många preferenser på vägen. Så en peakar antagligen precis innan detta inträffar. Det är därför alla kända (utom Bob Hund, faktiskt) är så jävla dåliga.

 138. tp skriver:

  Blir sämre menar du. Alltså, lägg av med att vara så populär och känd, matti. Börja idag, satsa på Sibeliuscovers med sång. Ett tips bara.

 139. Sue Ellen skriver:

  Det är Bullis här. Jag döper om mig nu, jag tyckte det var roligt ✨

 140. G skriver:

  Lysande!

 141. matti skriver:

  Sorgens dag idag.
  Kunde länka Fat Skeleton med BQ för att föra i bevis hur mycket jag har älskat Scott Walker, älskar fortfarande. Men jag gjorde världens bästa dubbelalbum i stället. Omöjligt att välja mellan trean och fyran. Som att välja mellan vatten och vatten, lite.

  https://open.spotify.com/user/chops/playlist/3UVwlEx7NEDKVOw7CHN1TC?si=wMf5U4FZR0SlJHoRBo-c1A

 142. matti skriver:

  ”Överallt en massa jävla byfilosofer, som fullkomligt låst sig vid än den ena än den andra ohyggligt för att inte säga fullständigt fasaväckande banala tankefiguren och likt en komplett jävla idiot håller fast vid den, vägrar tänka vidare. Vägrar att alls tänka. Håller fast vid själva motsatsen till att tänka. Vid ett löjligt jävla läte. I ett löjeväckande jävla babbeläte. Som ett jävla stönande. Som ett jävla onanistönande. Överallt dessa jävla psykfall, helt utlämnade åt sina idiosynkratiska vanföreställningar. Det är fan som att de har nåt jävla fel i huvudet, nån obotlig jävla kognitionsstörning. Det går inte att prata med dem. Man är som några jävla djurformer. Som en outhärdligt påfrestande jävla avkomma från ett tidelag mellan lätesloopar och idiotisk och överallt och oavbrutet tillgänglig jävla skit.”

  Wow.

 143. stalle skriver:

  dagens ris?

 144. matti skriver:

  Hahaha, nä men Johan Jönson.

 145. Trötter skriver:

  Dagens ris: jasmine
  dagens ros: nypon

 146. Sue Ellen skriver:

  Varför kan jag inte posta en länk till Tegs webbshop, med rea på Matti? Försökt säkert 10 ggr idag.

 147. Sue Ellen skriver:

  Men de här inläggen går bra bara för att länken inte är med???

  Ville hur som helst göra reklam för att det är utförsäljning på tegpublishing punkt tictail punkt com.

 148. Sue Ellen skriver:

  Bara från ett hängivet fan till er andra, alltså. Har inte börjat brinna för sälj.

 149. G skriver:

  Haft samma problem som Sue Ellen någon gång när jag velat länka till någonting väldigt viktigt. Måhända inte lika viktigt som rea på Matti, men ändå väldigt viktigt.

 150. stalle skriver:

  det bidde en tisha och tre affischer ?

 151. matti skriver:

  Men ni alltså, ?

 152. Gummo skriver:

  Sommartid – ungarna får jetlag och somnar fan aldrig. Man är i bästa fall statist i sitt eget lov.

 153. stalle skriver:

  bc: hahahahahahahahahahaaaaaa

 154. Sue Ellen skriver:

  Jag måste skriva en grej. Som sexualbrottsöverlevare är jag väldigt tacksam för #metoo. Ändå är det djupt obehagligt med uthängningsracen i sociala medier.

 155. Hr KBoi skriver:

  Två tankar samtidigt? Nähä, vet du vad Sue Ellen!

 156. Sue Ellen skriver:

  FY SKÄMS SUSSIE

 157. H skriver:

  Ge ert år ett betyg såhär långt. Välj skala själv.

 158. stalle skriver:

  1-10?

  2.

 159. G skriver:

  3,5 Fast egentligen har jag haft det ganska eländigt, men eftersom jag ändå har en väldigt förmånlig tillvaro med fast välavlönad kontorstjänst och stimulerande arbetsuppgifter bland trevliga människor kan jag inte med att sätta ett lägre betyg på mitt liv. Heller ingen som har dött så här långt.

 160. G skriver:

  (Skala 1-10 alltså)

 161. stalle skriver:

  jag säger bara: sjuka barn. plus trivs inte på jobbet.

 162. matti skriver:

  Fyra. Bra grejer som gör de dåliga uthärdliga. Men värre dåliga än bra bra. Men fler bra. Utan de bra hade det varit ett eller två.

 163. matti skriver:

  Fö kollade jag tvångsmässigt på Kbois länk. Muskelminnet fick mig att trycka på den. Good times!

 164. matti skriver:

  Och lol på alla bergodalbaneklipp!

 165. shredd skriver:

  var anonym

 166. stalle skriver:

  vilka pissmesar som inte skallade varandra på en gång istället ?

 167. matti skriver:

  Lyssnar på en av årets skivor och det gör inte ni, inte på den här i alla fall. pilutta.

 168. matti skriver:

  Alltså, på bra-år-skalan det skrevs om igår så tänker jag att allt över noll ändå gör livet värt att kämpa sig igenom. Inte deppig alltså, kunde ha mer och bättre flyt bara.

 169. shredd skriver:

  Fett, ny RHCP på g!

 170. matti skriver:

  Hehehe, jag skulle må då!

 171. G skriver:

  Förstår hur du menar Matti, men tycker samtidigt att det inte är för mycket begärt med ett snitt på 5 om man slår ut det över livet. Men det sätts käppar i hjulen, tex av kapitalismen, patriarkatet och allmän rövighet.

 172. matti skriver:

  G: Fem eller över är självklart målet. Är ofta där också, inte sammanlagt i år dock. Än. Håller även med i din käppanalys!

 173. Hr KBoi skriver:

  Mitt liv får en svag tvåa. Vi hörs.

 174. Sue Ellen skriver:

  Innan jag slutade dricka, det sista halvåret, låg mitt liv konstant mellan 1 och 4. Beroende på full, bakis eller nykter och rastlös. De nio veckor jag har varit nykter skulle jag beskriva som en stadig femma med några korta toppar och dalar här och där. Fatta maffigt ändå.

 175. V skriver:

  Jävla deppiga ni är. Jag smäller på med en sjua. Pang!

 176. G skriver:

  Fint att höra Sue Ellen!

 177. matti skriver:

  Alltså, gud vad jag är sugen på att slänga in en pinne i den brasa som är ”poesidebatten”, och den allmänna fördumningen som sker just nu. Allt jävla välj glädjen-snack. Allt är så sossigt och urvattnat. Men det kanske räcker med denna rant.

 178. Bjerg skriver:

  Matti: Önskar att det räckte. Men det behövs mer. Jag är ledsen!

 179. matti skriver:

  Bra shred! Vad är det där?

  Sen ett tips, till TP mest kanske, men till alla.

  https://open.spotify.com/user/qune/playlist/2VW0sOtN6lKphQac0YN34e?si=ciQ0CpUNShaWCSSIRAN9oQ

 180. matti skriver:

  Bjerg: Hahaha, ja det gör ju det. Men är fortfarande inte säker på att det är jag som ska/kan/borde göra det. En av anledningarna till att livsbetyget ändå är på en fyra är ju för att jag inte deltar längre.

 181. chops skriver:

  Annars ser jag nya säsongen av Line of Duty.

 182. H skriver:

  Shredd: vad är Poulou-kopplingen? Ser inte hennes namn på sidan (om jag inte är blind).

 183. Thea skriver:

  Lite sen kanske men jävla piss för SVTs jävla piss till ”dokumentär” om transvården. Sån jävla piss att allt ska vara så jävla piss. Min mamma tror nu att mitt könsbyte är ett ajälvskadebeteende som genusflummarna prackat på mig. Det sena tiotalets motsvarighet till att skära sig, typ. Jävla piss.

  Hej försesten gästboken! Länge sen jag var här och det känns som dålig stil att ba komma hit å va arg, så hur är det med er, damer, herrar och allt däremellan?

 184. V skriver:

  Jag vill inte gilla Morrisseys och han Green Day-sångarens Wedding Bell Blues, men jag gör det ändå. Kan inte hjälpa’t.

  Ett väldigt futtigt problem iofs. i jämförelse med Theas. fy fan.

 185. H skriver:

  Thea, kanske inte löser problemet men du har sett RFSL:s pressmeddelande va? Skicka till din mamma! https://www.rfsl.se/verksamhet/vard-for-transpersoner/uppdrag-granskning-om-vard-for-unga-transpersoner/

  Såg att transkillen vars transfobiska mamma intervjuas i programmet skriver om det på twitter.

  Inte för att det är min gästbok, men jag tycker man får dyka upp och vara arg. ”It’s a sign of rising energy” – Yoko

 186. Sue Ellen skriver:

  Thea: ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Hundra hjärtan från mig till dig.

 187. Thea skriver:

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Hundra hjärtan tillbaka till er, kamrater ❤️

  Den här gästboken är fortfarande den finaste och bästa platsen på hela internet ❤️

 188. G skriver:

  Åh Thea! Låter helt bedrövligt. Kan inte göra hjärtan på den här gamla datan jag sitter vid så du får föreställa dig dem istället. Fortfarande inte tittat på det där programmet, bävar för att jag vet att jag kommer bli så upprörd tror jag.

 189. matti skriver:

  Thea: ❤️❤️❤️❤️❤️!

 190. Sue Ellen skriver:

  Thea, här är Twittertråden H tipsade om, om du vill läsa en fellow:

  https://twitter.com/aamazingh/status/1113935803103707136?s=21

  Tänker på dig idag ❤️

 191. shredd skriver:

  Matti &H: hon ska tydligen spela bas där ibland.

 192. Sue Ellen skriver:

  Det coolaste kriminella ordet är burner.

  /Tittar på Billions

 193. Trötter skriver:

  Gör skamlöst pr för min musik här, men min lyssnarkrets består just nu av mamma, flickvän och katt, så skadar ju inte om någon annan finner glädje i det.

  https://soundcloud.com/portraitpainter/black-hole

  och ja, artistnamnet tog jag 2008 som 20-årigt BQ-fan.
  tell that portrait painter
  his eyes weren’t that color, no
  still I recognize the glow !

  <3

 194. Trötter skriver:

  ps. såg ditt meddelande nu Thea – hoppas din mamma kommer på bättre tankar och att du trots allt mår så bra som du förtjänar!

 195. stalle skriver:

  bra trötter!

 196. shredd skriver:

  Bra sång Trötter!

 197. Trötter skriver:

  Tack shredd, kunde alltså uppdatera omslagsbilden idag också haha
  (https://www.svd.se/stor-forvantan-pa-bild-av-svart-hal)

 198. matti skriver:

  Hur stor är GoT-peppen då? Snart uppe på 10/10, för mig. Såg om sista två avsnitten nu. Kan knappt tänka på nåt annat. Lite dikter och sånt, men i övrigt: GoT.

 199. stalle skriver:

  inte sett ett enda avsnitt ännu. asså öht. såg s6 av luther och den får 3/5 pga dåligt slut. sen väntar man ju på måndagar såklart för då är det billions.

 200. shredd skriver:

  Såg klart Americans i förrgår. Herre min jeebus vilken mörk serie.

  Senaste GoT-sässen var ju så dålig men klart man är pepp. Peppen ligger på en 7/10.

 201. Pat skriver:

  GoT-pepp 9/10. Medvetet inte sett om sista säsongen för då skulle siffran sjunka till en fyra. Inte för att en ser GoT för dialogen direkt men den var väl miserabelt dålig i förra säsongen? För att inte tala om all ”cliffhangers”.

 202. matti skriver:

  Zombiedrake dålig cliffhanger????

 203. matti skriver:

  Ser om Americans nu. Liiite svårt pga första säsongen inte så bra som det blev sen.

  Sa jag att jag såg klart Mad Men till sist? Mycket bra iaf. Inte så bingevänlig. Men det är ju inte Mad Mens fel.

  Tips: Warrior på HBO. Om man saknar t ex Banshee. Och det gör man ju.

 204. Pat skriver:

  Zombiedraken må va hänt. Tänkt mest på den dåliga fantasin i cliffhangersena (spoilervarning) har Jamie Lannister drunknat? Första scenen nästa avsnitt Nä. Har Jon Snow drunknat? Första scenen nästa avsnitt Nä. Liite mer variation vore önskvärt. Kanske minns fel har ju ente sett om. Men peppen är hög!

 205. H skriver:

  Min pepp ligger på 5 av 10. Kommer ju kolla när avsnittet släpps, men om det plötsligt och oväntat flyttades fram till augusti skulle jag inte bry mig. #cool

 206. shredd skriver:

  Oväntat att H skulle ha lägst pepp!

 207. Bjerg skriver:

  Gick och köpte johan jönssons dikter. Har hört att de ska va bra.

  Men GoT är ju en annan typ av bra. Och inte på det dåliga sättet.

 208. matti skriver:

  Jon Snow var samma avsnitt.

 209. matti skriver:

  Johan Jönsons dikter är bättre än GoT.

 210. H skriver:

  Jag kan inte avgöra om shredd tycker att det var oväntat, eller om han tvärtom menar att det var väntat.

 211. matti skriver:

  Så många kompisar som släpper skivor samma dag, så är det oftare nuförtiden. Jag blir glad men också nervös och lyssnar på Yoko Ono och Pentagram hela dan i stället.

 212. matti skriver:

  Alltså, de släpper g r y m m a skivor, kompisarna. Tänk om en skulle t ex dela fel?

 213. Sue Ellen skriver:

  Sedan jag slutade somna på kanelen har det blivit uppenbart att mitt bästa sätt att somna är med någon annan i närheten, som stannar uppe längre än mig och ser på tv. Tycker om ljudet av att inte vara ensam. Med det sagt, sov gott finingar.

 214. shredd skriver:

  Fan Matti. 😭😭😭

 215. stalle skriver:

  människor får 0 av 10 i betyg.

 216. HONEY WENT TO NORWAY skriver:
 217. tp skriver:

  Tack för pensionslänken matti. Van der Graaf och Peter Hamill var fin, lite annat också, men tycker det är skönt att det är ett passerat stadium i mitt liv. Nå, det satte i alla fall igång en kort surf med några 70-talspärlor, innan jag märkligt nog avslutade allt med att lyssna på Mountain energei 4 ggr i rad pga djup längtan, samt avsaknad uppkoppling.

  Men innan hann jag med denna sjukt grymma popsång som nyligen lagts upp. Texten behöver man inte lyssna på, men gud vilken saxofon och gitarr! 1971.
  https://open.spotify.com/track/2psDjtrecnfy7j36C5aP2l?si=OJ9ox6H_TF6uKwTXcJENEA

 218. tp skriver:

  Honey went to Norway måste också ses!

 219. matti skriver:

  Hur ska man göra? Se GoT i natt på låg volym men i mörker, eller i morgon i dagsljus på högsta? Frågor, frågor.

 220. H skriver:

  Har du inga hörlurar eller är det mer en principgrej att köra låg volym om det är mörkt ute?

 221. matti skriver:

  Jo, men vill ju ha mäktet, liksom. Rummet.

 222. matti skriver:

  Inte princip. Mer att de inte lika intresserade i familjen (alla andra, faktiskt) sover då. Eller vill sova då.

 223. tp skriver:

  Fråga på ni, jag har redan sett!

 224. shredd skriver:

  Nu finns ju What we do in the shadows på HBO också! Det är kul.

 225. matti skriver:

  Va? Hur då?

 226. matti skriver:

  Till TP alltså. 👆

 227. tp skriver:

  Hehehe matti, är kompis med gud eller så har jag sett allt.

 228. Anonym skriver:

  HAHAHA OK GUD

 229. matti skriver:

  Ojoj. Nu blir det trubbel mellan en och en annan. Och mäktig väggbonad. Mer spoilar jag inte #got

 230. matti skriver:

  Nu har det gått några timmar och jag måste säga att jag är nästintill helt nöjd med säsongspremiären av GoT, med undantag för en enda scen. Den tiden hade kunnat användas bättre.

  Jag har alltså läst böckerna, några av dem flera gånger, och sett serien två gånger i sin helhet, de två senaste säsongerna har jag sett tre gånger och somliga avsnitt har jag sett ännu fler gånger.
  Det säger jag inte för att skryta eller framstå som någon auktoritet, utan för att beskriva hur mycket jag ändå älskar den här serien. Som jag ändå inte har med på ens topp tjugo av mina favoritserier.

 231. G skriver:

  Är det månne Varg Vikenes som tänt på Notre Dame? Han bor väl i Frankrike nu.

 232. shredd skriver:

  Peppen steg efter första!

 233. Bjerg skriver:

  Bjud på en topp 10 lista matti!!

 234. matti skriver:

  Hela världen eller USA?

 235. Bjerg skriver:

  Hela världen då. Förstår att du vill få in Rederiet.

 236. Bjerg skriver:

  Hahaha, mäktig väggbonad. Usch fyfan

 237. matti skriver:

  Kanske,

  Heimat II
  The Sopranos
  Parks and Recreation
  Prime Suspect
  Breaking Bad
  Battlestar Galactica
  The Thick of It
  Riket
  Heimat
  Seinfeld

  De enda svenska jag kan komma på är Scener ur ett äktenskap, Hem till byn och 30 grader i februari. Men just nu platsar ingen av dem.

 238. matti skriver:

  Är Seinfeld verkligen bättre än Twin Peaks: The Return? På ett sätt iaf.

 239. stalle skriver:

  seinfeld höll ju samma höga klass rakt igenom, det får man ge den.

 240. matti skriver:

  Fast nya Twin Peaks höll ännu högre klass rakt igenom. Såg om det nyss, ännu bättre nu. Bingevänligt. Men Seinfeld var ju bättre längre, om man säger. Ja, så håller jag på. Ibland dagarna i ända till ingen nytta alls.

 241. Sue Ellen skriver:

  Läste just på twitter att det KLÄCKTS DRAKAR i GoT (andra säsongen). Jag dööör vad fint. Åh jag önskar att jag vågade kolla. Drakbebisar är det sötaste jag vet. Förresten förstår jag inte varför drakar inte kan ha funnits när dinosaurier har funnits.

 242. Thea skriver:

  Håller med Sue – det är helt orimligt och vi borde skramla ihop en protestlista av något slag. Ut på gatorna mot drakarnas icke-existens!
  Drakarna och kommunismen! Helst tillsammans.

  Kan någon säga mig om Babylon Berlin är värd att se, förresten? Kollar typ aldrig på serier men råkade se det här https://youtube.com/watch?v=uekZpkYf7-E
  och hen är så jävla sexig och jag är helt kär

 243. G skriver:

  Var lite lätt besviken på Babylon Berlin. Men tror jag hade orimligt högt ställda förväntningarn pga, ja jag vet vet inte, pga weimarrepubliken Berlin kanske.
  Men jag var inställd på drama i stil med Heimat och så var det massa gangstermord och poliser och sånt. Och jag är så trött på våld hela tiden, det tråkar ut mig.
  För någon med andra förväntningar är säkert Babylon Berlin jättebra.

 244. matti skriver:

  Tycker inte The Wire håller längre, inte av rätt anledningar liksom. Älskar säsong fyra, med ungarna, älskar Bubbles, älskar Omar och älskar Chris och Snoop. Men annars är det lite samma som med Oz (och Hill Street Blues), budskapet krockar med berättelsen. För mycket coola snutar som läser porrtidningar, liksom.

  Alldeles utanför tioitopp ligger The Americans och The Leftovers. Men jag vill liksom att mer tid ska gå innan de får vara med.
  Serier som känns som att de kommer ligga bra till när de väl är avslutade är The Handmaid’s Tale och Better Call Saul. Och kanske GoT. Och kanske The Expanse.
  Som sagt, så här håller jag på ibland. Längre och längre mellan gångerna. Tittar t ex inte på tv på dagtid längre. Alltid nåt.

 245. Pat skriver:

  Hur långt från topp 10 placerar du Halt and Catch Fire då? Är nog med på en annans topp 5.

 246. matti skriver:

  Nära! Tror topp 20 iaf.

 247. matti skriver:

  (Alltså, kollar ju 35-50 serier om året. Listan är ju sjukt lång egentligen. Och hur jag än gör kommer jag glömma grejer.)

 248. Anonym skriver:

  This is England? Deadwood?

 249. matti skriver:

  Deadwood topp 20. TiE inte topp 20.

 250. matti skriver:

  Det mesta med Magazine finns på Spotify igen. Fattar inte varför det är så lätt att glömma vad bra de var. (Är? Återföreningsskivan från 2011 är också svinbra, men vt inte om de finns fortfarande.)

 251. matti skriver:

  Obs, Secondhand Daylight finns inte på Spotify. :(

 252. tp skriver:

  Happy Valley når kanske inte riktigt heller (TiE är snäppet vassare pga kollade med ungarna), men Fargo hör till mina top10, for sure.

 253. tp skriver:

  Secondhand Daylight: älskar övergången mellan introt och Feed the Enemy på fet hög volym. Barry Adamson!

 254. matti skriver:

  Bosch ska ju ha premiär idag? Vad är det för fel på den här jävla världen? 😭

 255. shredd skriver:

  Håller med Tp om Fargo.

  Va??! Kommer det mer Bosch?!

 256. matti skriver:

  Ja, idag på Amazon Prime. Fast inte, då. Fatta vilken långfredag det hade blivit. Nu får man lida. Som Jesus.

 257. matti skriver:

  Fargo, jo fast tredje säsongen är ju inte lika bra som de två innan.

 258. shredd skriver:

  Du tände hoppet, men fredag blev lång.

  En annan bra serie är ju Atlanta. För tidig att utvärdera kanske, efter två säsonger, men vilka säsonger.

 259. Sue Ellen skriver:

  Tre ”grabbiga” serier som jag älskar: Silicon Valley, Billions, Californication. Fast det var några år sen jag såg Californication så jag vet inte om jag älskar den längre, misstänker att den åldras dåligt. Tycker förresten inte att Silicon Valley är grabbig, bara söt. Då återstår ju endast Billions. WAGS. TAYLOR. Fast Taylor är ju minst grabbig i tv-historien nånsin och det säger nåt om Billions. Så glöm hela den här posten.

 260. Hr KBoi skriver:

  Påsk schmåsk på er, losers.

 261. stalle skriver:

  dito. störst av allt, inte var det nå hajpat, närå. medelmåttigt blir mitt betyg.

 262. tp skriver:

  Sämst av allt, ointressant och under medel, men bara sett 3 avsnitt.

 263. matti skriver:

  Utomhus, överskattat.

 264. Conny skriver:

  Magazine – A Song From Under The Floorboards – är det nån rättighetshärva som gör att den och SHDL lyser ned sin frånvaro?

  TV-serier i allmänhet – något en ägnar sig åt i tider när ny musik inte är så angelägen som den borde vara.

 265. Anders skriver:

  Det är ju vida känt att majoriteten här sover med bettskena – men har ni provat på att tejpa käften under natten?

 266. matti skriver:

  Nu finns Bosch! På HBO, inte Prime.

 267. matti skriver:

  Ser Brienne of Tarth! ❤️

 268. Thea skriver:

  Hah, Anders! Sov med bettskena när jag var typ 12, vidrigt vidrigt vidrigt!

  Att jag inte tänkte på att använda tejp istället!

 269. matti skriver:

  Vet inte om det var ett tips, en verklig fråga eller en förolämpning så jag låtsas inte om det Anders skrev.

  Såg om GoT nu, och tycker slutet på scenen jag pratar om ovan är så himla lik den där fina i Nybyggarna, när Kristina får prova Ulrikas hatt. Ni fattar om ni fattar.

 270. shredd skriver:

  Ja, fin scen!

 271. shredd skriver:

  Ronnie??!? 🥴🤔😕

 272. matti skriver:

  Ja, vafan hände??

 273. H skriver:

  Vadå Ronnie? Spector? Reagan?

 274. matti skriver:

  O’Sullivan. Han åkte ut i första matchen i VM idag, mot en ung amatör. Snooker. Det är som om Eilert Pilarm var på audition för Ramones och fick jobbet i stället för Joey.

 275. H skriver:

  Rätt kul jämförelse.

 276. matti skriver:

  Ska någon se Endgame i dag då?

 277. Pat skriver:

  Nej tyvärr inte iquell, tre timmar lång jue! Har oproportionerligt höga förväntningar på den och kommer garanterat bli besviken. Men kanske lyckas komma loss och se den i helgen. De två första GoT-avsnitten har iofs levt upp till förväntningarna så en ska kanske inte ta ut allt dåligt i förskott.

 278. matti skriver:

  Jag har sett den nu!

 279. Hickan skriver:

  Passiv bystander men måste få återge mitt bästa BQ-minne. Arselerator anno cirkabout 20 år sen. Utomhusscen och det regnar och Matti säger att vi får ursäkta dem för de har lite vattenskräck. Hela bandet ställer sig typ under tak med ryggen mot väggen och står omkring 10 meter från scenkanten och det går inte att se dem.

  Det hände en miljard grejer till den kvällen som är så roliga att jag kissbajsar ned mig när jag tänker på dem men alla inblandade är vuxna och viktiga nu så preskriberat.

 280. H skriver:

  Igår kväll slöt jag fred med C.J.

 281. H skriver:

  Gode gud, inte sett detta förr. What a wonderful world med bara Joeys sång: https://www.youtube.com/watch?v=VWDr8Rgj1Ww

 282. Sue Ellen skriver:

  H: Cregg? Varför har ni varit ovänner? Du måste ha förargat henne.

 283. matti skriver:

  https://thequietus.com/articles/15092-blur-parklife-anniversary-review

  Älskar engelsmän som hatar England. Älskar såklart svenskar som hatar Sverige också.

 284. H skriver:

  Sue Ellen: Ramone!

 285. matti skriver:

  Är det här på riktigt? Det är ju nästan lika roligt om det inte är det.

  https://soundcloud.com/maja-martinsdotter-larsson/glenn-hys-n-l-ser-lars-nor-n

 286. tp skriver:

  Hahaha! GH❤️LN.

 287. shredd skriver:

  Haha! Måste vara äkta väl?

 288. matti skriver:

  Vad säger ni om Bruce Springsteens nya singel då? Everybody’s Talking i halvtakt. Det är ju fint.

 289. matti skriver:

  Nä, jag tycker nya ShitKid-EPn är mycket bättre. Kanske orättvis jämförelse iofs.

 290. shredd skriver:

  Elvis vs Tommy Steele, synth vs hårdrock, Beatles vs Stones, Shitkid vs Springsteen. Klassiska battles!

  Ska lyssna.

 291. matti skriver:

  Sen har det kommit mer nytt idag som jag inte har nån personlig koppling till: en dålig och en svinbra. Den svinbra är Pete Doherty. Den är hur bra som helst. ”Som Dylan 75” sa Frans, och det stämmer rätt bra.

 292. G skriver:

  Kollade just Chasing Trane på Netflix jag. Bra film om fantastisk musiker. Huruvida han var bättre än shitkid och sämre än Beatles vs Stones låter jag vara osagt.

 293. Bjerg skriver:

  Pete var bästa tipset sen Joe Bonamassa. Riktig jävla duschplatta.

  Tinderdejt på det. 2019 allihopa WoooHooo.

 294. G skriver:

  Inte illa ändå att vara på tinderdejt med Joe Bonamassa, vi andra får nöja oss med en biljett till Globen för dyra pengar.

 295. Anonym skriver:

  inte matti, han har aaa.

 296. stalle skriver:

  men kan man få bli ihågkommen?

 297. tp skriver:

  Jag läste texten igen. Läste vingelversionen istället för vinylversionen. Åh, vad jag hade gillat en vingelversion av t ex jag ska aldrig bli kär igen.

 298. G skriver:

  Vingelversionen av Jag ska aldrig bli kär igen har vi alla gjort någon gång.

 299. tp skriver:

  Yep, indeed.

 300. Anonym skriver:

  Hur många tror ni går i sossarnas första maj-tåg i Luleå?

  Niklas Nordström och alla 30 personer som gillar hans politik på Facebook.

  Nej just ja, de bor ju inte i Luleå.

  Men han har ju i alla fall några arvoderade partikamrater som kommer att tåga. Under parollen:

  ”Byaskolor är ett jävla skit, nu har vi baxat dem ända hit.”

 301. matti skriver:

  Senaste Barry då? För eller emot? Jag är helt för. Såg INTE det avsnittet komma kan jag säga.

 302. H skriver:

  Kan man ha så starka känslor kring Barry ens? Småtrevlig serie. Men jag har inte sett senaste avsnittet så jag vet inte vad som väntar.

 303. shredd skriver:

  Sluta tassa runt gröten: FEDT AFSNIDT!

 304. matti skriver:

  Menar du…?

 305. Sue Ellen skriver:

  Vilken irriterande dag. Har tappat både mitt snus och mitt SL-kort. Och min nya klänning har försvunnit hos Postnord i Segeltorp.

 306. H skriver:

  Men gud vad det var mäktigt.

 307. Gummo skriver:

  But not today!

 308. stalle skriver:

  barry äger ju. ska se ikapp två avsnitt i afton.

 309. stalle skriver:

  barry äger ju. ska se ikapp två avsnitt i afton

 310. matti skriver:

  Mitt enda (nåja) problem med Barry är att Mr Inbetween finns och är ännu bättre. Det är ju inte helt samma, men visst är det så likt att jämförelsen är rimlig?
  Mr Inbetween kommer med en andra säsong senare i år.

 311. matti skriver:

  Ang det där mäktiga, såg ju Endgame på premiären så var lite blasé märkte jag. Synd för mig.

 312. stalle skriver:

  ja mr inbetween är klart bättre, även om jag kanske inte tycker det är helt rättvis jämförelse.

 313. matti skriver:

  Valborg i år; lyssna på Bob Dylan. Väldigt krävande måste jag säga. Ena stunden fantastiskt, andra stunden skitdåligt. Det handlar väl om grejen Dylan egentligen. Jag har ingen sån där grej märker jag. Gillar 60-talet, gillar Desire (inte allt). Ja, det är väl det. Senast jag försökte mig på det här var det Blood on the Tracks jag fastnade för, men nu vet jag inte. Jaja men då vet ni.

 314. stalle skriver:

  nämen idag har man ju lyssnat på nya aldous harding, nya mountain goats och folke nikanor.

 315. matti skriver:

  Ser om 1900. Pepp inför i morrn.

 316. G skriver:

  Lyssnat på Död musik i två dagar nu. Av någon eller några anledningar blev det aldrig riktigt av att jag lyssnade på skivan när den kom. Bara fortsatte läsa och skriva här som om inget hade hänt. Men nu lyssnar jag alltså. Vilken grym skiva ni gjort Matti!
  Det vara bara det. Gonatt.

 317. matti skriver:

  Åh G, tack! ❤️

 318. matti skriver:

  Nytt inlägg. Stänger denna tråd. Eller, ni gör ju som ni vill. Men jag drar. :)

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig