Wait A Minute Mr Post Punk

Ett halvår efter överallt annars kom så sommaren här uppe med. Herregud, jag vet att prat om vädret anses vara den lägsta formen av konversation (efter, som Tony Soprano sa, ”remember when…”). Men vadårå. Här snöade det långt in andra halvan av maj. It was crazy. Som om man bodde i Spetsbergen eller nåt. Nu har skolorna slutat och häggen blommar som om den aldrig gjort annat.
Annars, jag och Jonas spelade på Jazzomat och det gick inte så bra. Andra halvan av första setet var ok: vi fick till Ghost Rider rätt bra. Och I Love You gick helt ok. I övrigt kände det lite ljumt. Det berodde såklart mest på oss (på mig) men inramningen var lite fel också. Ni vet, det blir ju a l d r i g mörkt här uppe efter 20 maj eller nåt. Har man dessutom lampor tända lite överallt och sittande publik så blir det lätt lite matsalsstämning: alla ser varandra för bra. Det har en hämmande effekt som vi (jag) borde förutsett och följaktligen mörklagt Jazzomat innan vi började lira (som man säger i Jazzland). Jag uppehåller mig länge vid det här för att jag inte vill kritisera någon annan än mig själv. Dessutom tycker jag det är roligt att förstora upp en mikrohändelse så här långt (flera veckor) efter. Hehehe.
En annan sådan är att jag spelade in värsta horindiehiten häromdagen. En cover på en K-laz låt. Han ville ha en indieversion av en av sina egna låtar på b-sidan till en kommande EP med Blänk (som, tror jag, hans Eurodiscoprojekt heter). Och shit vad jag levererade. Jag spelar alla instrument själv och det låter verkligen sjukt mycket -93. Somliga kommer att kissa på sig av förtjusning.

På lördag spelar jag och Jonas på Svartöstadan i alla fall. 12-12.30. Vår speltid alltså, Svartöstadan håller på hela dan och på kvällen är det fest överallt utom hos Kalle Nyman (som brukar hålla med Thee Party för oss alternativa 20-50åringar). Och jag nämner Kalle N för jag kommer att skriva mer om honom senare skulle jag tro, han spelar ståbas i mitt rockabillyprojekt (Jonas spelar elgitarr). Vi repade häromdagen och det kändes grymt, men fan vad svårt det är. Cristian hörde på från något annat rum och sa att det lät skit. Men det blir bättre. Jag har visat dem typ fyra låtar, men hur de blir är lite svårt att säga ännu. Annat än bra då, det är jag ju helt övertygad om. Och roligt var det och det svängde faktiskt här och där.

Läste ut Rip It Up and Start Again. Har ni läst den? Vet ni vad jag pratar om? Det är alltså Simon Reynolds genomgång av postpunkens uppgång och fall. Och den är riktigt bra. Inte lika djup i sin analys som Jon Savages England’s Dreaming (om punken) och inte lika rolig som Please Kill Me, men grym. Och framförallt så är efterordet svinbra. Ofta i musikbiografier så är det där det brister. När författaren klarat av sin egen revolution och tid så återstår ofta bara ingenting alls egentligen: ”sen hände inget och då kom Nirvana och Seattledemonstrationerna, kampen lever men ser annorlunda ut!”. Jävla pissretorik det där. Reynolds, däremot, har analysen helt klar för sig. Han säger till exempel att efter 84 så blev popmusiken plötsligt apolitisk och postmodern, rent av ironisk, medan den innan dess och efter punken främst varit modernistisk. Jaja, tänker jag, Jesus and Mary Chain då? Och så läser jag vidare och så dyker JAMC upp och dissikeras i enlighet med denna tanke, och det stämmer ju. Samma sak händer med Primal Scream, Pastels, till och med Smiths ger han sig på och detta är helt i sin ordning. Dessutom, han säger aldrig att de här gör/gjorde dålig musik bara att det inte ses framåt längre. Jag skulle kunna gå i polemik här och hävda att den här glidningen mot konservatismen och det förflutna och inslutenhet skedde senare egentligen, runt 92-93 i och med Britpop. Jag tycker att Reynolds väljer att ignorera en hel del amerikansk musik, det man kan kalla post-hardcore kanske. Visst, han skriver (fö första gången jag sett det i en brittisk bok) initierat om hardcorerörelsen och framför allt om de banden som verkligen stack ut: Husker Du, Black Flag, Minutmen, Meat Puppets och Butthole Surfers. Men han glömmer att den scenen utvecklades, inte bara med riktning psykedelia/hard rock (som Dinosaur JR, Screaming Trees, Afghan Whigs etc) utan även i helt andra riktningar. Jag säger inte att Trans-Am, Tortoise, Sea and Cake, Shellac et al låter likadant eller är lika bra men inte kan man riktigt anklaga dem för att vara vare sig inställsamma, bakåtsträvande eller puritaner.
Nåja, varför jag skriver om det här i samma inlägg som jag skriver om hur jag börjat spela rockabilly kan ni förstås klura ut. Det är ju för att säga att jag är kanske gammal, men jag är inte gammal. Inte heller är jag Nisse Hellberg. Jag har ändå lyssnat betydligt mer på Lydia Lunch än Elvis Presley. Jag skulle till och med vilja påstå att jag lärt mig mer av Lydia Lunch än av all traditionell rock. Det finns ingen som helst anledning att bara stå och veva gamla Chuck Berry-riff och drömma sig tillbaka till en tid när kvinnans plats var i köket och det ansågs vara ett framsteg om man (i Chuck Berrys fall) slapp plocka bomull mot ingen lön och undermålig bostad. Inte heller finns det någon anledning att bli helt 80-talsskruvad i huvudet och (i Lydia Lunch-fall) spela in konstnärlig våldsporr och mässa atonalt om jordens undergång. Men Simon Reynolds har rätt, och även om vi är oense om tidslinjen så kan man inte leva som om det förflutna inte fanns, som om man inte hört och älskar såväl Johnny Burnette som Kraftwerk som Michael Dracula. Inte heller kan man (eller bör man) spela musik bara för att utveckla och visa upp en enda sak. Sen om det är sin själ eller sina åsikter om det populärkulturella klimatet i Sverige eller västvärlden. Fast vad kommer du att lyssna på om 20 år? Country Girl eller Hallo Gallo? Jag menar, jag har ingen lust att visa upp min skivsamling, spegla den och inget annat, genom den musik jag gör. Det finns sätt att göra musik som inte nödvändigtvis är ett under i unicitet (som Throbbing Gristles Hamburger Lady var en gång för drygt trettio år sen, eller Chuck Berrys Maybellene för ännu längre), men som har lika lång livslängd. Och det är den jag tänker göra.
Och det finns förstås ingen anledning att ta allt på sånt jävla allvar heller: vi spelar helt säkert Memphis Tennessee på lördag trots överstående drapa (eller egentligen helt i linje med den). Och är man inte där, det gäller ju antagligen de flesta som läser det här, varför inte skruva upp boomboxen på förtan nu i helgen? Gapa med i falsettdubben i Strutter eller det Lennonska raspet i Alma Mater, det är sommar, fan vad fett.

Matti

574 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. matti skriver:

  Har ni sett Håkans nya video? Kär i en ängel. Herregud så förutsägbart. Men underbart.

 2. Jonas skriver:

  Du har lite fel. Det var inte så dåligt på jazzomat som du skriver, på många håll var det grymt. Kolla mailen bara…

 3. Bo Ek skriver:

  ”Demokratin är fast förankrad här i landet. Vi respekterar de grundläggande fri- och rättigheterna. Grumliga rasteorier har aldrig funnit fotfäste. Vi betraktar oss gärna som fördomsfria och toleranta.

  Men så enkelt är det ändå inte. Fördomen behöver inte förankras i någon vederstygglig teori. Den har ett mycket enklare ursprung.

  Fördomen har alltid sin rot i vardagslivet. Den gror på arbetsplatsen och i grannkvarteret. Den är ett utlopp för egna misslyckanden och besvikelser. Den är framför allt ett uttryck för okunnighet och rädsla. Okunnighet om andra människors särart, rädsla för att förlora en position, ett socialt privilegium, en förhandsrätt. En människas hudfärg, ras, språk och födelseort har ju ingenting med mänskliga kvaliteter att göra. Att gradera människor med sådan måttstock står i bjärt kontrast till principen om människors lika värde. Men den är skamligt enkel att ta till för den som känner sig underlägsen – på arbetsplatsen, i sällskapslivet, i konkurrensen om flickan eller pojken.

  Därför ligger fördomarna alltid på lur, även i ett upplyst samhälle. Den kan blossa ut i ett stickord, en obetänksam replik, en nedrighet i det lilla. Kanske menar den som handlar inte så illa. Men för den som träffas kan det riva upp sår som aldrig läks. De flesta av oss människor har ett behov av att hävda oss gentemot andra. Och då står fördomen mot den avvikande – utlänningen, främlingen – till förfogande som en sista skans.”

  Vem och när? Lite väl lätt kanske, såhär en tossdassettermidda. MEN ÄNDÅ!

 4. Hans skriver:

  Palme. En tisda

 5. matti skriver:

  Bo: Jag gissar på Olof Palme, utan att ha läst igenom hela inlägget.
  Jag upplever det här som ett reellt problem i min vardag just nu, det är cykelstölder i området som fått detta att blossa upp. Jag manar till besinning.

  Ja, Jonas, jag hade fel. Det låter inte alls tokigt. Eller, det låter tokigt, men är överlag mycket bättre än vad jag tyckte då.

 6. Benny skriver:

  Grisflickan, svinbra. Riktigt svinbra.

 7. Benny skriver:

  Kom pa i duschen att det dar kan ha latit som nagon slags billig skamt-poang. Det var det alltsa inte, jag forsokte lata allvarlig.

  Mitt tangentbord har blivit deporterat.

 8. Benny skriver:

  Till alla er som inte kor diesel – stick brinn! Jag vill ha det sahar varmt jamt!

 9. Benny skriver:

  Benny
  Onsdag 14 maj 2008.

  När Benny ibland används i dag, är det framför allt som en synonym till prostituerad. En Benny är med andra ord en kvinna som tar betalt för sex.

  Ordet speglar vår fortfarande mycket laddade syn på sexualitet. Och ännu tydligare var det förr. Då kunde Benny vara en kvinna som hade sex utanför äktenskapet. Som i följande mening från en kyrkoordning 1655: ”Bennykarlen skal tillijka med sin Benny eller kona, effter stämningh sigh inställa för Consistorio.”

  Straffet för Bennybrott kunde förr vara lika med döden. I 1743 års lagbok står det att ”giör gift Benny med annans mans hustru; miste de både livet”.

 10. stalle skriver:

  matti, med anledning av texten ( och allt annat ): jag gillar dig.

 11. matti skriver:

  Hahahahaha, Steve Albini, hohohohohohohoho!

  ”Jazz serves a cultural function in the music scene. It is a signifier for musical ’adulthood’. To embrace jazz is to don a kind of graduation cap, signifying a broadening of tastes outside ’mere’ rock music. This ostentatious display of ’sophistication’ is an insult, and I find the graduation cappers transparent and tedious. Certainly there must be interesting music one could call ’jazz’. There must be. I’ve never heard it, but I grant that it is out there somewhere.

  ”Jazz has a non-musical parallel: Christiania, the ’free’ zone in Copenhagen. In Christiania, like in jazz, there is no law. People are left to their own inventions to create and act as they see fit. In Jazz, the musicians are allowed to improvise over and beside structural elements that may themselves be extemporaneous. Sounds good, doesn’t it? Freedom — sounds good.

  ”The reality is much bleaker. Christiania is a squalid, trashy string of alleys with rag-and-bone men selling drugs, tie-dye and wretched food. Granted Total Freedom, and this is what they’ve chosen to do with it, sell hash and lentil soup? Jazz is similar. The results are so far beneath the conception that there is no English word for the disappointment one feels when forced to confront it. Granted Total Freedom, you’ve chosen to play II V I and blow a goddamn trill on the saxophone? Only by willfully ignoring its failings can one pretend to appreciate it as an idiom and don the cap”.

  Han har ju fel, men fan vad roligt!!

 12. Lars skriver:

  Klart som fan att det var bra på Jazzomat. Alla satt ju kvar. Eller kanske var fångade kvar. Fast dom jag satt och tittade på satt mest och log och njöt, älskade solona och reverben. Feelingen liksom. Allt är drömt och inget är felfritt. Typ som att få gå in i Alkbergs vardagsrum. Man kan tänka sig att det är så det är där hela tiden. Matti spelar upp låtar för sin familj, nu även för utomstående. Den feelingen. Det var grymt.

 13. skräddarn skriver:

  ärligt, är det inte lite synd om elmander ändå? åka runt och lira en massa kvalmatcher i diverse yxländer, och där till göra det riktigt bra, för att sen när det äntligen händer bli petad av en som mest spelar för att göra sin son glad.

 14. matti skriver:

  Ärligt, näe. Eller jag fattar hur du menar, men faktum kvarstår ju: han har ingen egen vilja, springer omkring och filmar och klagar. Han har inte bevisat nånting i landslaget. Som Anders Svensson var i media förr om åren, så är Elmander på planen nu.

 15. gummo skriver:

  Asså, om Elmander var i samma form som då, då när han var magisk hemma mot Spanien, då, då hade det varit något att snacka om. Nu? Bwah. Hellre Rosenberg.

  Jag känner en märklig tillförsikt inför detta VM. Kanske för att EM-låtarna är bättre och fler än någonsin. Min favorit just nu: en gammal kollega som gör en sjukt grym, hmmm, jag vet inte riktigt vad det låter som, men det är indierockigt så det stänker om det. Och grym text.

  http://www.youtube.com/watch?v=1fuxn8WqdSQ

 16. matti skriver:

  EM, Gummo. EM.
  Fan, det gick bra nyss på Svartöstadan. Kul var det också.
  Och strax: FORZA, eh, Schweiz? Äntligen i alla fall.

 17. stalle skriver:

  svårt att hetsa upp sig utan en ges-låt tycker jag.

 18. skräddarn skriver:

  har ni något annat lag att hålla på då, om det går hell för sverige menar jag? själv gillar jag frankrike. ribery, benzema, henry…

 19. gummo skriver:

  Fan. Jag höll lite på svejtsarna. Och efter 90 minuter insåg jag hur det måste det historiskt sett måste ha varit att hålla på ett lag som möter Sverige. Tjeckerna var fan det gamla Sverige. Hade inget av spelet, men stod på rätt plats i 93 minuter, och lyckades göra mål på en halvchans.

 20. Benny skriver:

  Jag hade gärna sagt det här innan Schweiz-Tjeckien. Jag håller som alltid på Argentina. Nu kvalade inte Argentina, då är mitt andralag av hävd och tradition Tjeckien. Inget vidare bra match, men förstååååår ni hur intelligenta fotbollsspelare tjeckerna har? I Sverige promovoerar man, i Tjeckien ringer landslaget.

  Patrick Edwall, TV4, alltihop. It’s a shame. Visst tar SVT över framåt finalerna?

 21. Benny skriver:

  Och den här vinjetten? Det är EM, inte DM. Under CL får man ju gåshud så fort det är reklampaus.

 22. stalle skriver:

  lika som bär: ola skinnarmo och plura.

 23. stalle skriver:

  en till: fredrik strage och per svensson. skål.

 24. Benny skriver:

  Och Kroatien. Niko Kovac.

 25. Björn skriver:

  Häromdan när jag diskuterade bra musik med min polare Per, försökte han sammanfatta sina erfarenheter. Han menade att han oftast bara gillar ett par tre låtar med varje band och återkommer frekvent till dem, vilket i sig inte är konstigt. Sedan nämner han MABD med vilka han sällan aktivt väljer en låt men i sin spellista poppar de upp titt som tätt och hans reflektion över dessa är att nästan varenda en är grym. Med detta ville han ha sagt att MABD är ett band han troligen gillar mer än andra utan att tänka på det. Vad jag ville säga var troligen att försöka ge komplimanger utan att själv underteckna, för det har jag svårt med. Trots att jag älskar BD och avgudar BQ.

 26. skräddarn skriver:

  hedman måste bort. tänk er sladjan istället. eller chris! fast ola tycker jag är okej.

 27. Benny skriver:

  SVT kommer inte sända en enda match.

 28. ... skriver:

  fitt frankrike kan dra åt helvete. Italien vinner hela skiten. tyckte inte heller portugal såg bra ut faktiskt., blir intressant med kära tyskland ikväll.

 29. gummo skriver:

  …: det kan du ändå inte mena; portugallien skötte sig väl rätt bra? det var ju ändå turkiet de hade att brottas med. gissar att de krossar svejtsarna och spelar oavgjort mot tjeckien, sen är det lövat.

 30. Skamsen skriver:

  Är det os eller nåt sånt nu som ni snackar om? Ishockey? Fotboll? Handboll? Kanske t o m spökboll?

 31. matti skriver:

  Hahaha. Spökboll är det. Jag håller på Schweiz för att de är neutrala. Och Tyskland för att de har en lång och ärofylld tradition av att besegra övriga Europa, särskilt Polen…

  Och jag håller på Frankrike för han, bilolyckekillen, han är grym.

  Nu hann jag inte vara med i någon EM-tippande, så kan vi inte köra det här, utan annan vinst än äran? Före avspark får folk tippa resultaten:

  Österrike – Kroatien 0-3
  Tyskland – Polen 2-0

 32. Losek Krebbs skriver:

  Finns det någon som har ”Saturday Night”-spelningen med BQ som visades på SVT? Skulle väldigt gärna ha den i min datta. Tack på förhand.

  Mitt tips:

  Österrike – Kroatien 0-2
  Tyskland – Polen 3-1

  Fan… Nu måste man ju nästan springa till närmsta spelbutik och tipsa ”på riktigt” bara för det. Eller inte.

 33. gummo skriver:

  Österrike – Kroatien 0-4
  Tyskland – Polen 1-1

 34. matti skriver:

  Jag skulle också vilja ha Nalenspelningen i dartan.

 35. matti skriver:

  Lika som bär: Hallon och kånkel.

 36. carl johan skriver:

  Jag har letat efter nalenspelningen i varenda hörn på internetet. Den finns inte. Så om någon har den så är det dennes plikt att dela med sig. Puss

 37. gummo skriver:

  matti: rätt upp i dartan?

 38. Skamsen skriver:

  Jag har Nalenspelningen på VHS. Det bandet ska få vila tills jag köpt video och jag kan göra en avföring till ett digitalt medium. Sen kan jag lägga ut den på jutub. Jag har en guldgruva på vhs som inte finns där. Vad sägs om Eggstone och Popsicle från Hultsfred 1992.

 39. falsk profet skriver:

  hej schweiz.

 40. matti skriver:

  Ett av två.

 41. Losek Krebbs skriver:

  Tur att jag inte tippade ”på riktigt”.

  Vilket jävla låt:
  http://www.youtube.com/watch?v=hoYl-jW-QAQ&feature=related

  Fin video också.

  Den och ”Open the door, open” är dagens.

 42. kilotin skriver:

  Haha, vilket citat av Steve Albini. Men helt jävla fel har han ju inte. Jag skulle visserligen hellre vilja jämföra det med sprit, än Chiristiania. Man måste lära sig tycka om det. Läsk är ju egentligen godare. Det är faktiskt rätt löjligt om man tänker efter, hur många vuxna människor det måste finnas som sitter och fejkar hur gott de tycker vinet är. Samma med finkulturell musik. Men jag menar, det går ju för de flesta att lära sig uppskatta både vin och ny musik, så Albini har fel, ja. Men han formulerade sig verkligen roligt.

  Sökte på youtube efter fler BQ låtar. Fick bl.a. följande länk som allternativ:
  http://www.youtube.com/watch?v=cnIRc8-sdJE
  Inte världens vanligaste direkt, men faktum är att jag hörde den tidigare idag. På vinyl. Albumet heter Potlatch.
  Ska man kalla det slump eller finns storebror bakom tavlorna?

 43. kilotin skriver:

  Okej, nu börjar det bli kusligt. Sluta.
  http://www.youtube.com/watch?v=tT7TJi2Rk7c

 44. kilotin skriver:

  håhå, i en diskussion på youtube. En person blir ifrågasatt huruvida han är äkta native american eller inte. Han svarar: ”i had some white the night i was concieved but when my mother ran to the bathroom the white part of me ran down her leg”

 45. Losek Krebbs skriver:

  Har ni hört ”Mom and dad” med BQ? Eller var det ”Evangeline” med Cocteau Twins? :)

  http://youtube.com/watch?v=KRsaaCAwTnQ

 46. Losek Krebbs skriver:

  Måste tillägga att jag tycker det är en fantastisk liten stöld/hyllning, och att det absolut inte gör ”mom and dad” till en sämre låt.

 47. matti skriver:

  Rumänien-Frankrike 1-3
  Holland-Italien 2-1

 48. Losek Krebbs skriver:

  Rumänien – Frankrike 0-2
  Holland – Italien 1-1

 49. Björn skriver:

  Rumänien-Frankrike 2-2
  Holland-Italien 1-2

 50. kilotin skriver:

  1-1
  0-2

 51. Stalle skriver:

  10 20 100

 52. gummo skriver:

  Sluta lägg ut ditt nr, Stalle.

  Rum – Fra 1-1

  Holland – Italien 0-1 (straff, såklart, efter en soklar filmning)

 53. vp skriver:

  hej svejts.

  rumänien-frankrike 0-0
  holland-italien 1-1

 54. Alex skriver:

  jag grämer mig som fan efter att ha tippat ALLA fyra första matcher helt korrekt utan att lämna in det!

  Kommande matcher slutar:

  Rumänien – Frankrike 0-2
  Holland – Italien 1-2

  Kolla föresten på detta youtubeklipp när Zlatan mobbar sönder Ekwall:

  http://www.youtube.com/watch?v=-hCzr-eD8ow&eurl=http://portraitpainter.blogg.se/2008/may/

 55. ... skriver:

  rum-fra 1-0

  hol-ita 0 2

  sorry. men vad tyskland var bra igår.

 56. Joachim skriver:

  SJ. Sittplats Stockholm – Luleå = 890 spänn. För ungdom! Det är ju för i helvete en prishöjning på goda 350%. En viss prishöjning, sa de. Vad fan. Barbarer, nu blir det till att promenera hem.

 57. Joachim skriver:

  Dagens ris i Kurren, lätt. Kanske en arg insändare också.

 58. gummo skriver:

  Jaha, då fick man rätt på oavgjort, fel på resultatet. Men sååå tråkig match.

  Men sedan: Holland! Det är så kul när Italien förlorar. Och lite tråkigt samtidigt.

 59. Alex skriver:

  Precis, roligt men tråkigt…
  Blir det Holland som tar hem hela alltet i år?

 60. matti skriver:

  Ja, det var ju ingen höjdardag på Alkbergs tipstjänst i dag.
  Men visst var det bara jag som hade Holland som vinnare iaf?

  D var ju förjävla bra om inte annat, tyckte Italien ändå gjorde vad de kunde, att Holland bara var bättre helt enkelt.

 61. gummo skriver:

  Fan. På natten asså. Typ nu. Fan asså.

 62. deamon skriver:

  är i luleå ikväll – finns det något organiserat samkväm här kring matchen. benny? jonas? har även med mig fotbollsskorna, redo att lura ner mats och matti i trolltjärn.

 63. Stalle skriver:

  trolltjärn, bästa gruppnamnet hittills.

 64. Bo Ek skriver:

  Spanien – Ryssland 2-0
  Grekland – Sverige 0-1

 65. Benny skriver:

  Tyskland och Holland. omgomgomgomg.

  Jocke: Om man bokar som ett seppo ja. 600 spänn för hundra mil är ju som hittat. Kanske lite tråkigt för digh som miljöpartist att behöva sitta i tolv timmar, men det är det väl värt? För miljön, mm?

 66. Benny skriver:

  Tyskland vinner. Man kan inte på allvar tro att jöns-Portugal kan stå emot. Holland klarar inte en hel turnering utan att spela en (1) dålig match.

  Men fy jävla fan vad jag älskar att titta på fotboll. Herregud.

 67. matti skriver:

  Spanien-Ryssland 2-1
  Grekland-Sverige 0-2

  Fast det känns inte som Sveriges år. Fan då.

 68. Benny skriver:

  Vadå, du ägnar ju all din vakna tid åt att gnälla på Sverige. Kappvändare!

  Jag glömde såklart säga att Tyskland torskade mot Tjeckien i kvalet. 0-3, hemma.

 69. Alex skriver:

  Spanien – Ryssland 1-0
  Grekland – Sverige 0-1

 70. Alex skriver:

  Hoppas det är ok att jag deltar i denna interna sammandrabbning, men jag har inga fotbollsintresserade kamrater.

  Inga kamrater alls faktiskt om jag tänker efter…

 71. gummo skriver:

  Spanien-Ryssland: 2-2
  Grekland-Sverige: 0-0

 72. matti skriver:

  Alex: Vi är glada att du vill vara med kompis.
  Benny: Och? Vad är motsättningen? Jag vill att det ska vara Sveriges år men jag får ju aldrig nånsin som jag vill. Klart jag klagar.

 73. Losek Krebbs skriver:

  Spanien – Ryssland 2-1
  Grekland Sverige 1-3

 74. Losek Krebbs skriver:

  Måste förresten lyfta på hatten och tacka så mycket för tipset om ”The King of Kong”. Fantastisk dokumentär! Smolket i glädjebägaren nu är ju att Billy Mitchell (The Bad Guy) återigen slagit Steve Wiebe (The Good Guy)’s rekord. Det nya rekordet lyder 1,050,200. En liten tröst är att Steve iallafall har världsrekordet i Double-Donkey Kong Jr.

 75. Magnus skriver:

  Spanien – Ryssland: 2-0
  Grekland – Sverige: 1-1

 76. matti skriver:

  VP: Ja. Jesus. Lagerbäck. Inte så modig.

  Losek Krebbs: Ja den är grym, men vad jag förstår, och som Joachim var inne på, så är den inte så lite vinklad/dramatiserad.

 77. Losek Krebbs skriver:

  Matti: Jag kan absolut skriva under på att Billy Mitchell förmodligen ombetts vara en extra stor ”bov” i filmen, men däremot tror jag faktiskt att världsrekorden stämmer. Om inte så har filmaren/filmbolaget fått både Twin Galaxies och Wikipedia till att ljuga. Wikipedia går väl redigera lite som man vill, men Twin Galaxies?! Aldrig! :)

 78. matti skriver:

  Hahahaha. Nä, World Galaxies tror jag inte ljuger. De verkar seriösare än Jesus farsa.

 79. deamon skriver:

  tycker det känns bra att inte starta med linderoth, som uppenbarligen inte skulle orka mer än 60-70 minuter. tror han startar mot spanien om det blir torsk idag. blir det vinst idag startar han inte förrän russia. källström som defensiv har väl aldrig varit ett riktigt alternativ.
  tror hur som helst att det inte blir ett enda mål i matchen. dock, spanien – ryssland 2-1.

 80. Bo Ek skriver:

  Ni verkar inte fatta, så jag säger det igen.

  Spanien – Ryssland 2-0
  Grekland – Sverige 0-1

 81. matti skriver:

  Ju mer jag tänker på det: Källström borde fan vägra vara med längre. Jävla Lagerbäck.

 82. gummo skriver:

  bra första halvlek. men det känns inte bra.

 83. Skamsen skriver:

  Sitter och tittar på sporten. Ganska fängslande men väldigt långtråkigt. Om bara Grekland kunde göra ett mål så det blev lite spännande.
  Jag kommer mest att tänka på Widerbergs instruktion till Berggren: ”Om du kunde börja gråta på Offside hade det varit bra”. För jävligt att min video är sönder. Och ännu jävligare att SF inte släpper en av de bästa svenska filmerna någonsin på dvd.
  Jag vet inte vad offside är.

 84. Losek Krebbs skriver:

  Petter Hansson! Vilken hjälte! EM’s vackraste mål?

 85. Bo Ek skriver:

  Nu hoppas jag ni lärt er lyssna, det blev precis som jag sa.

  Spanien – Ryssland 4-1
  Grekland – Sverige 0-2

 86. vp skriver:

  petter hansson, vilken sinkadus!

 87. Losek Krebbs skriver:

  Petter Hansson! Är du singel?

 88. Hans skriver:

  Matti ba, jag äääääää, elle vill vaaaaaa som Greg Dulli.

  http://www.youtube.com/watch?v=aE2AFMYQ21k

  Och, vettni, Zlatan. Vettni.

 89. matti skriver:

  Ok. Om vi ses på WTAI får ni fan bjuda.

 90. matti skriver:

  Tjeckien-Portugaahl 1-3
  Schweiz-Turkiet 2-1

  Jag har haft alla rätt hittills, sett till vinnare iaf. Jag kan kosta på mig att hålla på Schweiz mer än att verkligen, verkligen tro på dem. Även om jag tror på dem litegrann.

 91. ... skriver:

  ska du till sthlm matti??

 92. falsk profet skriver:

  idag upptäckte jag att huvudingrediensen i remoulade är vitkål. vilken besvikelse.

 93. matti skriver:

  …: Japp. kommer i morgon bitti. Ring, jag är pisspank. Kan inte ens SMSa i nuläget.

  Hehehehe, jag ska inte tigga pengar alltså, men det vore kul att ses va?

 94. gummo skriver:

  Tjeckien – Portugal: 1-1.

  Schweiz-Turkiet: 3-0 (avbruten pga. att turkarna sparkar huvudet av målvakten och misshandlar två backar och en sjukgymnast – WO t ur- och chokladmakarna.

 95. Losek Krebbs skriver:

  Från och med nu ska jag börja tippa ganska sent på kvällen.

  Portugal – Tjeckien 3-1
  Schweiz – Turkiet 1-2

 96. Losek Krebbs skriver:

  Idag upptäckte jag förövrigt att huvudingrediensen i russin är vindruvor. Sicken besvikelse!

 97. Losek Krebbs skriver:

  Upptäckte också att man kan streama nya albumet med Sigur Ros här:
  http://www.sigurros.com/main/streaming.asp

 98. Alex skriver:

  Och jag upptäckte för sjutiiofemte gången att det är en korkad idé att handla kläder med tre tjejer på Nordstan, att uteliggare som pissar på ens mat gör att man förlorar matlusten och att The Hood Internet gör de fetste remixarna och ger bort dem gratis på deras hemsida.

  Någon som ska på Way Out West eller av någon anledning har något stark emot festivalen och istället vill klanka ner på att jag frågade?

  God Kväll

 99. Alex skriver:

  FAAAN!’
  Nu fick jag precis veta att blixtlåset inte alls är gjort för att killar ska kunna hänga ut den och pissa lättare.

 100. Losek Krebbs skriver:

  Alex: Det är ju faktiskt en hel drös med bra artister på Way out west i år. Skulle gärna se Broder Daniel (sista spelningen?), Flaming Lips, Grinderman, Håkan Hellström, Iron & Wine, Lykke Li, The National, Okkervil River, Sigur Rós, Silverbullit, Sonic Youth och Yeasayer, men tyvärr säger plånboken nej.

 101. Alex skriver:

  Ja, det blir BD:s sista…i alla fall som BD, Henrik kommer ju fortsätta med sitt. Flaming Lips och Sonic Youth blir magiskt precis som Franz, Håkan, Lykke Li, Silverbullit och ja alla andra…

  Dyrt ja, speciellt om man bor i landets norra delar och måste betala resa och boende antar jag…

 102. Losek Krebbs skriver:

  Det är ju en hel del:
  http://www.youtube.com/watch?v=s8jw-ifqwkM

  men det gör inget.

 103. Losek Krebbs skriver:

  Norrland? Ha ha. Jag bor ju ett stenkast från Slottsskogen, men det är ändå mycket pengar för mig just nu. Jag får väl spela på Keno imorgon och hoppas att Petter Hanssons turängel blåser i sin knäflöjt ytterligare en gång.

 104. Losek Krebbs skriver:

  Franz Ferdinands storhet har jag aldrig förstått, och kommer nog aldrig förstå. Det gör lite ont i hela kroppen när jag hör dom. Men men… Smaken är som baken.

 105. Alex skriver:

  HAHA, trodde alla som skrev här kom från norra norrland, fan…
  Men då är det väl bara att klättra runt och sätta dig på berget bredvid stora scen!

  Petter Hansson hade föresten inte tur, det var ren skicklighet!

 106. Losek Krebbs skriver:

  Jag ska gräva en tunnel in till festivalområdet. Det känns som det enda rätta. Wentworth Miller lovade att ge mig en hand.

 107. Alex skriver:

  Luger hade fan förtjänat det, förra året tog dem ett 300 kronors paraply och var på väg att ta mitt andra när jag slet det ur hans händer och sprang. Dessutom var det fult av dem att förbjuda precis allt och sedan erbjuda rikemanspriser innanför…

 108. Losek Krebbs skriver:

  Kosta vad det kosta vill!
  Frida Elkolv kommer till Way out west!

  http://youtube.com/watch?v=S1WqC9Z7Lhk

 109. deamon skriver:

  gummo: reclaim the guestbook.
  berätta om vädret i gnesta.

 110. david skriver:

  Frida Elkolv var bland det roligaste. Hon är flicka.

 111. gummo skriver:

  jag sitter i SJ-loungen på centralen för tillfället och dricker groggar. något väder känner jag inte till.

  är du i stan, deamon?

 112. Hildegaard Krebbs skriver:

  Idag upptäckte jag förövrigt att huvudingrediensen i groggar är vatten. Sicken besvikelse!

 113. Joachim skriver:

  Försäkringsbolagknull, jihad och depression. Inte ens tur med vädret.

 114. Stalle skriver:

  hildegard krebbs: där tog du grundligt fel.

 115. bosse bälg skriver:

  köpte just en charlie feathers lp för en femma på en ovetande secondhand!!!!!!!!!!!!1111 så sjujäkla bra. mer rockabilly i mitt öra — tack — vad ska man lyssna på?

 116. matti skriver:

  Hann inte tippa idag. Vill mest tacka för köttbonanzan i går, KBoi. Är alltså i Sthlm. Repar/gör låtar. Blir svinigt bra. Sex st i dag.

 117. Losek Krebbs skriver:

  Matti: BQ-låtar?

 118. falsk profet skriver:

  hörde talas om den där bonanzan. det rörde sig ju tydligen endast om ca 300 gram kött per person. blir ju inte ens till smörgåspålägg av det.

 119. Bo Ek skriver:

  Det är fel. Det var två stekar på ca 1,3 kg till fyra personer. You do the math.

 120. falsk profet skriver:

  ett halvkilo var då. det blir ju knappt till smörgåspålägg av det.

 121. Bo Ek skriver:

  Du kan uppenbarligen inte räkna.

 122. fet profet skriver:

  åt ni benen också? i så fall tar jag tillbaka. då var det en bonanza av rang.

 123. gummo skriver:

  jag ser inte att bo ek nämner huruvida det var benfritt eller inte.

  men var det 1,3 kilo, så rinner väl sisådär, ja, 200 bort?

  det är ganska vasst. matti är ju allt som oftast en hjälte vad gäller matätning. klassiskt citat från ett bröllop, matti till sin bordsdam (med munnen full av kött):

  ”du får ursäkta att jag fortsätter trycka i mig mat även under talen och vårt samtal, men jag är rädd att jag ska upptäcka att jag inte kan äta mer om jag skulle pausa i mer än 4 sekunder”

 124. fläskkotlettmannen skriver:

  Alltså, jag vet inte hur mycket tackans unge vägde men jag åt nog 50% av lammet som bjöds.

  Och efter det nämnda bröllopet har jag en gång för alla intagit tronen. Den fete profeten ovan kan äta sig mätt på mina utandningar. Även om han helst ser att de kommer andra vägen.

 125. matti skriver:

  Italien-Rumänien 1-0
  Holland-Frankrike 3-1

  Jag håller ju lite på Frankrike OCH Holland. Men eftersom franska landslaget konstant vägrar spela Henry så förlorar de.

  Losek Krebbs: Jag undviker att svara. Lite ömtåligt serru.

 126. fläskkotlettmannen skriver:

  Benfritt var det. Jag märkte inget ben iaf.

 127. fet profet skriver:

  benfritt är thönthigth!

 128. Bo Ek skriver:

  Det var benfritt. Men späckat med hvidløg.

 129. Alex skriver:

  Hur gör man danska ”ö”? Det är ju bästa boskataven ever!

 130. En vän i Köpenhamn skriver:

  Jag trycker helt enkelt på ø-knappen, precis breve æ-knappen.

 131. fet profet skriver:

  på tal om ø, det var länge sedan roeven skrev i gästboken. synd.

 132. Bo Ek skriver:

  øh, jag vet faktiskt inte hur man gør. Det går som av sig självt.

 133. gummo skriver:

  Kvällens matcher?

  Italien – Rumänien: 3-0
  Holland – Frankrike: 2-2.

  Fläskis: söndag? måndag? någon preferens?

 134. Losac Nups skriver:

  Jag fortsätter att tippa lite senare på aftnen.

  Italien (Italy) – Rumänien (Rumänia) 1-1
  Holland (The Netherlands) – Frankrike (France) 4-1

 135. stalle skriver:

  totalfotboll

 136. Bo Ek skriver:

  dutchland!!!! øøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøh, my god!

 137. Benny skriver:

  Jag verkligen älskar totalfotboll, när den fungerar.

 138. gummo skriver:

  Shit. Holland vettni. Vad hände? Pang, pang, pang. Och detta ska vi sannolikt behöva stå ut med i kvarten? Oj oj oj. Jag vill se lill-Bjärred och Petter Hansson försöka hänga med i den där tangon.

  Ikväll?

  Sverige – Spanien: 0-4.
  Grekland – Ryssland: 0-0.

 139. matti skriver:

  Sverige-Spanien 1-0
  Grekland-Ryssland 0-2

 140. stalle skriver:

  sverige-spanien 2-1
  grekland-ryssland 1-1

 141. Alex skriver:

  Sverige – Spanien 1-0
  Grekland – Ryssland 1-1

  Tror på Spanien men jag mådde dåligt över att tippa Spanien för att sedan betala buss in till stan och se matchen…

  Äh va fan, Sverige tar hem det och får en oväntad matchhjälte…

 142. Bo Ek skriver:

  vem då? tobias linderoth eller?

 143. stalle skriver:

  jag vill ändra mitt tips till analrejpade

 144. skräddarn skriver:

  inte analrejapde, snarare cornflakes i fittan rejpade, jag menar, vi var ju det bättre laget i 25 min under första halvlek. rosenberg kan man däremot stoppa upp i tvåan. helt rätt att vila zlatan i andra, det är ju ändå i sista omgången det avgörs.

  frankrike och sverige i kvarten, tro mig.

 145. kilotin skriver:

  dp-analrejpande! Fast jag är solt ändå, stolt sbensk. Tycker sverige stupade med flaggan på topp. Vi kunde ha nailat några chanser, visst, men såoch spanien. Larsson 10 år yngre, ochvi hade vunnit matchen.

  Jag gillar alla er, alla er och allt det ni säger mest av allt. Tyst samtycke, jag brukar läsa men sällan svara, trots att jag tänker ut skitsmarta saker att säga när jag sitter på dass, men glömmer dem lika snabbt. Sen kan jag förtälja att jag nu har semester och att det i prkatiken är som soc: betalt för ingen ting. Fasst bättre för det är ingen psyko som sätter kraven för utbetalningen. Och sen har jag alltid en 10-12 öl på kylning för eventuella festualliteter i luleåområdet…… Men hur blir det med framtiden? Alltså, rent allmänt, i Sverige/världen. Är jag den ende som undrar? Jag kan liksom inte slappna aaaav

 146. kilotin skriver:

  Och s¨å vill jag grattulera min älsta. 7 År i…går, nu då! Han är ju nu inte den enda att vara sju år äldre, men den enda (för mig) som gör det värt det.
  Semester, det är som att vara kossa på grönbete: Skutt, skutt. Men inspärrad likförbannat.

 147. kilotin skriver:

  Skillnaden mellan att vara packad och kalas, är huruvida man kommer undan med det.

 148. matti skriver:

  10 låtar. trummer imorgon.

 149. En vän i Köpenhamn skriver:

  8-kantiga eller?

 150. stalle skriver:

  esbjörn död.

 151. matti skriver:

  no. runda.

 152. väckelsepredikanten skriver:

  røven vicken besvikelse! men det var välførtjänt. spanjackerna var ju bedre. och det visade sig bli betydelseløst. klart vi tar ryssland. sen oavgjort mot holland, straffar, och denna gång skipas rättvisa.

 153. Bo Ek skriver:

  Blanda inte in rättvisa i fotboll. Det är en jävligt rättvis sport – den som får in bollen mellan stolparna och under ribban flest gånger vinner. Det kan inte bli enklare än så. Det är blödigt att sitta och gråta och tjata om orättvisa domare hit och bollinnehav dit och passningar som borde gått fram om det varit rättvist. Gör mål och håll för fan keft säger jag.

 154. väckelsepredikanten skriver:

  det var ju EXAKT det jag skrev. alltså att det var rättvist att spanien vann, att det kommer att bli rättvist när vi slår ryssland och holland. jag har inte sagt något om orättvisa domare. och jag gråter aldrig.

  fast det kanske inte var mitt inlägg du syftade på.

 155. Bo Ek skriver:

  Njaej, inte direkt. Jag syftade mer på folk som gråter över domslut.

 156. väckelsepredikanten skriver:

  och det gör aldrig jag (utom när jag själv hamnat i klammeri med rättvisan)

 157. Stalle skriver:

  jag är rättvisan.

 158. Benny skriver:

  Jag förstår helt ärligt inte vad Turkiet gör i EM. dom är ju muslimer.

 159. Alex skriver:

  Håller med Benny, och vad gör muslimerna i Sverige? Är inte vi ett kristet land?

 160. Alex skriver:

  (obs ironi)
  Vill varken ha AFA eller Alah efter mig…

 161. Alex skriver:

  och så vågade jag inte vara elak mot Benny för jag vet ju inte om han är seriös…

  nu pratar jag för mycket igen..

 162. Stalle skriver:

  fra: spränga islam bomber tillverka mörda cia palmemordet tnt

 163. deamon skriver:

  stalle – din naturruta, har du gått rallarstigen? det gjorde jag i förrgår, det var helt makalöst tungt. nästan fem mil i snårskog och myr. det tog 30 timmar.

 164. Joachim skriver:

  Nu blev både BQ och PH plötsligt major. Sellouts.

 165. Joachim skriver:

  FRA kommer övervakas av FUN (försvarets underrättelsenämnd), för att se till att inget tråkigt inträffar.

 166. matti skriver:

  Jävla facister.

 167. väckelsepredikanten skriver:

  det heter fassisster.

 168. Stalle skriver:

  deamon: jag byggde den.

 169. väckelsepredikanten skriver:

  jag gjorde deamon sällskap en bit på rallarstigen. han hade det kämpigt på några av de branta partierna. jag filmade lite med min mobilkamera: http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 170. Stellan skriver:

  Sverige-Ryssland 3-1

 171. Alex skriver:

  Sverige – Ryssland 1-1

 172. Jonas skriver:

  Sverige – Ryssland 2-0

  Hoppas.

 173. matti skriver:

  2-0

  Fast sedan Ljungberg klagade på vädret häromdan så känns det som om Ryssland vinner. Ändå. Sverige två Ryssland noll.

  Jag är så sjukt nervös bara.

 174. väckelsepredikanten skriver:

  roevvje!

 175. matti skriver:

  Ja. Farväl. Avgå.

 176. Bo Ek skriver:

  Ka. Ta. Strof.

 177. Skamsen skriver:

  Inte ens med mitt poängsystem, som går ut på att man vinner om man är duktig och kamratlig, hade Sverige kunnat vinna.

 178. kilotin skriver:

  Z(l)atan

 179. Hans skriver:

  Jag tror jag och deamon gick på samma Rallarswing en gång. Han var skön.

 180. väckelsepredikanten skriver:

  fast visst är det tröttsamt med alla rubriker om att lagerbäck ska avgå nu. visst har han gjort sitt och borde bytas bort, men inte på grund av detta. det var ju en kollektiv kallops, inte lagerbäcks fel. lagerbäck skötte sig fint. värre var det med henke och ljungberg och elmander och de som alla förväntningar byggts upp kring. det var ju ett allsvenskt mittenlag vi såg igår. tragiskt. nu hoppas jag holland tar hem hela skiten.

 181. Bo Ek skriver:

  Men Lagerbäck skötte sig väl inte fint. Han tog ut ett lag som inte presterade. Han bänkade Källström, spelade Alexandersson, Larsson, Ljungberg och sidleds-Danne och det gick käpprätt åt helvete. Låt Lagerbäcks huvud rulla.

 182. Magnus skriver:

  Jag hoppas också på Holland.. eller Kroatien för fan. :)

 183. Alex skriver:

  Jag håller okcså på Holland! Varför håller alla på Holland?

 184. Stalle skriver:

  för att de är rassister

 185. väckelsepredikanten skriver:

  det heter rassisster

 186. Stalle skriver:

  din fassisst

 187. väckelsepredikanten skriver:

  din narssississt

 188. per ubu skriver:

  Hoppas på en final mellan Ryssland och Kroatien. Andrei Arshavin mot Luka Modric. Piff mot Puff. Två magiska minilirare som ser ut som att de har valt särskild matte inför å.k sju på högstadiet.

 189. Losek Krebbs skriver:

  Jag hoppas på en rättvis kamp i finalen. Man mot man. Tand för tand.

 190. Benny skriver:

  Jag säger det igen – Tyskland vinner och man hejar på Kroatien. En tränare sa en gång till oss ”Ni måste börja tänka fotboll nu. Tänk fotboll.”. Så alltså tänk fotboll nu grabbar.

 191. Benny skriver:

  http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp?ProgramID=2071

  Ifall ni missat. Det är skralt i år. Ranelid och Wallenberg. Woho.

 192. Alex skriver:

  Jag tror inte det blir en final, Al-Qaida har varit allt för tysta ett bra tag nu…

 193. matti skriver:

  Benny: Jag tycker det är skandal i år igen att jag inte blir t-t-t-t-t-t-t-t-tillfrågad.

 194. Benny skriver:

  Haha, ja. Men uppriktigt förstår jag inte heller varför. Vad har Mat-Tina som inte du har? Frånsett tjacket alltså.

 195. Skamsen skriver:

  En glad mun?

 196. Benny skriver:

  Jag sa ju det, frånsett tjacket.

 197. Skamsen skriver:

  ok då

 198. Benny skriver:

  Jag tror inte på fotboll längre. Heller.

 199. kilotin skriver:

  Midsommar!
  nu vänder det

 200. david skriver:

  istället för matti: dolph.

 201. Magnus skriver:

  Ryssarna var helt klart överlägsna.. Fan! Nåväl, hoppas dom tar hem hela skiten då. Skulle dock inte förvåna mig om turkarna gör det med sin jävla tur. :)

 202. kilotin skriver:

  magnus, det är som jag läste i Systembolagets tidning ”Bolaget”: Den som har lever får se. (Sant)

 203. matti skriver:

  Jag vill fö verkligen säga något om FRA-lagen, men orden sviker mig än så länge. Det blir mest idioter, Stasi, Gestapo och liknande. Kan inte någon annan? Ni vet, de läser ju här med, svinen, sedan häromdan iaf…

 204. stalle skriver:

  man orkar väl knappt ta till sig fler dumheter från borgarasen nu

 205. matti skriver:

  Nä. Så är det ju. Och jag menade inte att de (eller någon särskild alls) plötsligt skulle börja intressera sig för oss i någon större utsträckning. Men det är sällsynt vidrigt den här gången. Jaha. Så blev man plötsligt inte bara rättshaverist utan kriminell. Eller iaf misstänkt kriminell. Från ris med ris till vatten och bröd, liksom.

 206. matti skriver:

  Vilket på sätt och vis är ett fall framåt. Som att man klättrar på kostcirkeln.

 207. Alex skriver:

  Det var ju inte meningen att beslutet om FRA-lagen skulle läcka ut till offentligeheten men det var tydligen någon utomstående som läst regeringens mail….fy fan va läskigt alltså, klart de blir förbannade!

 208. hjort skriver:

  Det enda positiva med hela den här FRA-lagstiftningsidiotin är att nästa gång en liberal riksdagsrepresentant börjar tala om individens fri- och rättigheter med sin heligare-än-du-stämma så kan man be vederbörande hålla käften med gott samvete. Hycklare, gamar och idioter.

  Jag skäms verkligen över att vara född i det här jävla landet just nu. Jag kan inte formulera något vettigt genom alla svordomar, fast det är väl å andra sidan inte förväntat av mig heller. Men jag kan bara inte acceptera att behöva sitta här och vänta på att hela skiten ska tas upp i exempelvis Europadomstolen. Något måste kunna göras. Nånting. Vadsomhelst.

 209. kilotin skriver:

  Alla som skickar epost lägger till ett par ord i texten, eller gör en signatur, med ord som bör fastna för kontrollering. Det blir lite som tv-avgiften, en övermäktig uppgift. Om bara några få skippade att betala skulle det inte vara nått stort problem för Radiotjänst att hitta de skyldiga.

 210. hjort skriver:

  Ja, fast jag vill se lagens tillvaro förstörd hellre än försvårad. Det blir som att sätta in Anderssonskans Kalle som vikarie för Antikrist på nåt sätt.

 211. hjort skriver:

  Det var iofs en kass liknelse på precis alla sätt och vis, men jag tror att bollen lyckas ta sig hem ändå, så skitsamma.

 212. matti skriver:

  Suttit med ongan hela förmiddagen och kollat Markoolio-videos på You Tube. Sommarlov in full action.

 213. Benny skriver:

  Haha. Matti på sommarlov. Du kan ju inte bara ta russinen i kakan!

  Men Tyskland vinner, sanna mina ord.

  La Machine, vilket jävla bra band det var. Puh.

 214. Joachim skriver:

  Ja Tyskland vinner mot Ryssland i finalen. Nu är det viktigaste att Spanien och Turkiet åker ut. Löjliga länder, båda två.

  FRA i övrigt, fan vad ingen brydde sig när det väl blev genomröstat. Svensk media. Svårt löjlig.

  Sommar är det också. Superlöjligt.

 215. matti skriver:

  Det är ongan som har lov. Själv sliter jag hund.

 216. skräddarn skriver:

  gw:s nya, den som dödar draken, får bli dagens sommartips. huvudpersonen är ingen mindre än bäckström!

 217. Bo Ek skriver:

  Ang den s.k. FRA-lagen – Var det bättre innan när FRA bedrev avlyssning helt utan reglering? Kom inte och inbilla mig att de precis fått den tekniska möjligheten att göra det och att de hållit sig på mattan innan de fått uttryckligt lagstöd.

 218. matti skriver:

  Bo Ek: Precis. Man kan vara förföljd fast man är paranoid, believe me, jag är båda delarna.
  Men skillnaden nu är väl att internetleverantörerna, mobiloperatörerna et al är skyldiga att lämna information om sina kunder? Tidigare kunde de ju säga nej och hänvisa till lagen. Nu är det tvärtom. Eller?

 219. hjort skriver:

  Men det är ju inte bara regleringen eller tekniken som det handlar om här. Det faktum att folkvalda politiker går ut och öppet stödjer och röstar igenom ett lagförslag som innebär allvarliga kränkningar av den personliga integriteten är extremt oroväckande om man frågar mig. Ett lagförslag som tydligt går emot både folkets vilja och Europakonventionen. Särskilt i det här landet där de annars är så måna om att stryka sina väljare medhårs utåt och sen göra pudlar när de blir påkomna med ljusskyggheter som detta. Katten behöver inte längre vara borta för att de små råttorna ska dansa på borden.

  Plus att detta, nu när det är svart på vitt, till och med för de som inte trott/vetat/trott sig veta att de redan tidigare kunde ha blivit avlyssnade eller kartlagda, innebär att ingen kommer förlita sig på meddelarskydd i situationer där de annars hade vågat göra det. I förlängningen ser jag det här som ett enormt hot mot den del av journalistiken som faktiskt bevakar och granskar de svenska makthavarna, och därmed också alla så kallade vanliga människor. Så jag tycker absolut att det var bättre innan.

 220. hjort skriver:

  ”[…]och därmed också ett hot mot alla så kallade vanliga människor” osv, skulle det ju vara, men ni är ju inte dumma i huvet, så ni begriper nog ändå.

 221. Bo Ek skriver:

  Jag är definitivt inte för förslaget, men jag är heligt förbannad på alla proffsiga nej-sägare som inte vet vad de pratar om. Det är, såvitt jag har förstått saken, inte så att FRA kan klampa in på säg Telias kontor och begära att få ut samtliga specar på säg Mattis telefonabonnemang. Det är mer komplicerat än så. Det handlar om signalspaning och att fånga upp meddelanden oavsett om de befinner sig i etern eller i en tråd. Det är alltså frågan om att tjuvlyssna. Och FRA har redan gjort det. Utan att det fanns någon möjlighet för någon att säga, stopp där ni får inte lyssna enligt lagen, för det fanns ingen lag. Så, frågan kvarstår. Är det bättre att någon tjuvlyssnar i hemlighet eller att man åtminstone vet om att det finns en möjlighet att någon tjuvlyssnar. Under omständigheterna menar jag. Givetvis vore väl det bästa att ingen tjuvlyssnade alls.

 222. hjort skriver:

  Att FRA har avlyssnat tidigare är förvisso sant, men nu har ju avlyssningen genom lagstiftning fått ett slags politisk legitimitet som inte fanns innan, vilket tyvärr borde kunna öppna för ännu fler inskränkningar av våra ynkliga små liv, så tillsammans med resten jag skrev om ovan jag kan inte säga att jag tycker att det här är bättre än det var förr, ens under omständigheterna.

 223. matti skriver:

  Ja alltså, ledsen att göra dig heligt förbannad, men borde man inte i såna fall sätta dit FRA snarare än att legalisera deras verksamhet?
  För jag erkänner, helt och hållet insatt är jag inte. Men du vet, lite anarko och reagerar måhända slentrianmässigt i egenskap av just det.
  Har suttit och läst om det här i några dagar nu och jag kan inte se några fördelar. Jag hör vad du säger Bo Ek, men jag håller inte med. Det är fel.
  Några slutsatser i ett längre perspektiv är att C troligen tappar röster, att Alliansen troligen inte blir omvald (för motståndet [på nätet, gammelmedia är sorgligt tysta i frågan] är massivt och välformulerat).
  Och att de faktiskt tappar röster på att verkställa en av Bodströms knullfantasier om att se allt som varenda människa gör hela tiden.
  Men det är fel. Möjligheten att övervaka alla är fundamentalt fel hur man (jag) än vrider och vänder på det.

 224. Joachim skriver:

  FRA-lagen och diskussionen kring den är ett jävla skämt. Det finns inga fördelar. Alls. Vartenda ett av de s.k argumenten för lagen är trams. Om man vill diskutera huruvida de kan klampa in på telia nu, förr eller inte alls är för mig helt ointressant. Det ligger liksom helt utanför poängen. Pest eller kolera.

  Att skapa ett övervakningssamhälle av den här typen är fundamentalt fel på dagisnivå. Det blir lite som när folk börjar snacka nyanserna i diktaturer på allvar. Diskussionen blir så jävla grundläggande att det är svårt att säga något alls.

 225. matti skriver:

  Och Bo, jag vet förstås att du inte heller vill att någon tjuvlyssnar, jag läste innantill redan första gången, jag missförstår dig inte kompis.

 226. väckelsepredikanten skriver:

  jag skiter i vilket. använder ändå inte internet.

 227. Benny skriver:

  Jag ska i allla fall gå och tjyvlyssna när Buzzcocks spelar på Way Out West. Hur blev det med PH-spelningen där?

 228. Joachim skriver:

  Så vitt jag vet är den aktuell i allra högsta grad, i teorin. Lite som Marxismen.

 229. väckelsepredikanten skriver:

  park hotell är världens bästa band. numera har de också tur.

 230. Benny skriver:

  Park Hotell kan inte vara världens bästa band, dom har fortfarande ingen trummis.

 231. matti skriver:

  Joachim: är du kvar i Luleå? Undrar inte av nån särskild anledning.

 232. w skriver:

  park hotell spelningen blir av, för det är vad som sagts till oss hela jävla tiden. annars blir jari svinsur.

 233. Benny skriver:

  Jari, är det trummisen?

 234. kilotin skriver:

  Nej, jag trooor att det är deras maskot.
  Att det är sen de tog med han de fick tur.

 235. Magnus skriver:

  Hur går det med den där Park Hotell skivan? Jag tycker att det har varit rätt tyst om den länge.

 236. väckelsepredikanten skriver:

  den har blivit försenad. den ska f ö heta chinese democracy.

 237. w skriver:

  vp, turen kom efter du vet vad .
  september/oktober nån gång kommer den skivan har jag hört.
  det blir väl nån form utav radiosingel innan dess. den ska inte heta chinese democracy, men kanske mando diao ode to ochracy för att det är så bra titel. har ni något annat förslag?
  iförsig, chinese democracy mando diao ode to ochracy var ju inte helt fel.

 238. väckelsepredikanten skriver:

  jag såg två igår. en hade blåljusen på. nöp mig själv i armen, funkar det?

 239. Josef skriver:

  Jag tänkte bara ställa ett par frågor här, som kommer att drypa av beundran, men sådan är tillståndet också så särskilt fel är det egentligen inte.

  Nå, till frågorna; lyssnar du mycket på din egen musik?
  Jag spelar själv musik, om än på nivån alla tonåringar gör. Bildar band och sådant coolt, och nu degraderar jag mig själv men det händer allt som oftast, förutom undantaget då jag lyssnar på min egen sång och kan ta om stycket jag sjunger i gång på gång på gång. Det hela är såklart ytterst pinsamt, och jag förstår inte varför jag ska skriva det på ett såhär öppet forum som bloggkommentarsfältet ändå får anses vara, men jag tänkte, om du också skulle svara att du gör det, då är det liksom okej.

  Nå, andra frågan; du verkar ha en massa smågrejer på gång dit du gör allting som du känner du vill göra, som det här rockabillyprojektet, och det där tror jag är en längtan som många håller. Om jag lyssnar på Feist vill jag ju göra sådan musik, och om jag lyssnar på Archie Bronson Outfit vill jag spela sådan musik osv, men mitt problem är att jag inte är kompetent nog. Finns det någon musik du aldrig skulle få för dig att spela av just den anledningen?

  Herr Alkberg, fortsätt vara sveriges coolast mångsysslare! (Göta Kanal är en av mina favoritböcker, diktsamlingar, vad man nu vill kalla det. Bok borde funka. Det är väl trots allt det det är.)

 240. matti skriver:

  Josef: Helt snabbt, svarar mer utförligt senare.

  1. Rätt mycket.
  2. Nej.

 241. hjort skriver:

  Kenny Starfighter blir långfilm. Faaaaantastiskt! Gillade TV-serien som bara den.

 242. Alex skriver:

  Kenny Starfighter är fan bäst men jag får ångest när jag kollar på det…det är något med den där doktor deo och tomas di leva…

 243. hjort skriver:

  ’saru?

 244. kilotin skriver:

  Trästock verkar bättre i år än på länge. Med några undantag då… Ingen Alkberg i år t.ex. Har det ens hänt förr?
  Nån som ska dit f.ö?

 245. kilotin skriver:

  w, det var många o’n där, gillar namnet, men varför inte göra en BQ-grej av det? Första ordet måste alltså också innehålla o: Chinos democracy (mando diao ode to ochracy)

 246. matti skriver:

  Ändå, den som först ger ut en skiva som heter Chinese Democracy vinner ju. Det är en grym idé, W. Gör det.

  Fan vad Spanien var bra igår. Jag höll ju på Sovjet, of course, men det var bara att ödmjukt buga för herrefolket. Det blir en spännade final.
  Och jag säger…. Tyskland!

 247. matti skriver:

  Kilo: Det har inte hänt sedan 89-90 tror jag. Jag är lite bitter faktiskt.

 248. Lars skriver:

  Rösta så Hamngatan får dom där 25 000 kronorna. Det vore så himla värt. För er också.
  Delad glädje är dubbel glädje.

  Peace.

  Man kan rösta flera gånger. Bara genom att stänga ner och öppna igen. Det är NICE.
  http://www.kalaset.se/votes.asp?SHOWCANDIDATE=74

 249. Jonas skriver:

  W: jag trodde vi hade kommit överens om att skivan skulle heta ”Naken blästrad och skitsur”.

 250. väckelsepredikanten skriver:

  jag tycker den ska heta ”absolut 50 spänn igen”.

 251. Bo Ek skriver:

  Jag heter Naken blästrad och skitsur. Om ni döper skivan efter mig blir jag rörd. Och sen stämmer jag brallerna av er.

 252. kilotin skriver:

  ja, vp, eller ”northcore” elle’ ”cheap shots”

  Matti, det var tråkigt att höra kompis. Har du några planer, eller ska du låta det bero? Inte mycke att göra, kanske…

  Jag är sympatisk supporter i fotbollen. Spannien verkar verkligen vilja ha guldet. Hjärta och hjärna.

 253. Joachim skriver:

  Jag hatar Spanien och allt de står för. Sangria, vad fan är ens det? Tacka vet jag Tyskland. Tråkig, målmedveten fotboll med trygga mål i fasta situationer. Publiken blir aldrig sådär U-landsglad heller utan tar segern med värdighet. Dessutom var Spanien en gång en diktatur. Hemskt. Hemskt land. Hemsk fotboll.

 254. kilotin skriver:

  Jag menade ”inte mycket du kan göra åt det”, inte ”du har inte så mycket att göra”. Fast egentligen är båda sakerna lika corny att säga hursomhelst, vilket är typiskt mig…. måla in sig i ett hörn på det där viset. Jag förblir tvekande tonåring forever fan. Försöker ärligt säga något nice men… äh, jag vet inte. Hela inlägget var ändå bara skit. Allt är skit. Sommaren är skit. Jag är en skit. Kom kom mörka höst.

 255. biff skriver:

  Rösta på treklang så dom har råd att hascha

 256. Benny skriver:

  Hahaha. U-landsglad. Svinkul.

 257. väckelsepredikanten skriver:

  ”Dessutom var Spanien en gång en diktatur. Hemskt. Hemskt land.”

  emedan tyskland har ett helt fläckfritt förflutet…

  när det gäller fotbollen (dvs oaktat alla andra aspelter) så kan jag inte bestämma mig. båda spelar svinkul. något i mig säger tyskland. men jag är inte helt enig.

 258. stalle skriver:

  ironi på nätet är svårt.

 259. hjort skriver:

  Äeh fan, fotboll är för vuxet för mig tror jag. Visst, det är folk i kortbyxor som jagar läderkula och knuffas och skriker, men det är ju så jävla serious business. Man måste vara så insatt när man ser på skiten, åtminstone om man glor ihop med nån som brukar se på fotboll. Reglerna är väl en sak, de grejerna har ju hängt med sen man var liten, men alla spelare liksom. Vilka som spelar med vilka, och i vilken klubb och hur bra de gör det, och vilken modell de ligger med när de spelat klart. Kan man inte sånt hamnar man ju genast efter. Det får bli Diary of the Dead för mig ikväll istället. En saga som den är nog lämpligare för nån som mig, nån som får småbarnssjukdomar vid 25 års ålder och fortfarande spelar Donkey Kong.

 260. Bo Ek skriver:

  Spanien blev europamästare, precis som jag förutspådde.

 261. Alex skriver:

  Spanien vann vilket är trevligt, men just nu tycker jag det trevligaste är att dricka te och lyssna på ”Ragnar” som fortfarande är finaste låten, tack Spanien, tack Matti.

 262. Benny skriver:

  hjort: Så är det i många ämnen , att om man inte kan så mycket blir man lite efter. En bra grej i alla sammanhang är dock ’vara bra i sidled’.

 263. kilotin skriver:

  Hjort: Vet mycket om väldigt lite. När rätt tillfälle ges fäller du en briljant komentar. Resten av tiden är du tyst.
  Å andra sidan sätter jag great pride i att vara lite efter. Man spenderar mindre tid** till ångest därav, än vad som krävs för att hålla sig á jour.

  **Ålderskriser ej medräknat

 264. Bo Ek skriver:

  Jag kan allt om allt. Det er det bedste.

 265. Benny skriver:

  Jobba aldrri för Nationalsocialistisk Dront. Dom betalar inte.

 266. matti skriver:

  http://www.tafteafestivalen.se/

  Det blir punk, typ. Jag, Cristian Mats och Jäder kör de ösiga låtarna och några covers: Pistols, Buzzcocks. Vi har repat en gång hittills och det låter så bra att det fattar ni inte.

 267. Alex skriver:

  Föresten, är det någon mer än jag som tänkt på att Håkans ”Långa vägar” är ganska lik ”Uh uh uh”? Eller är jag bara dum i huvudet som vanligt?

 268. hjort skriver:

  Benny, kilotin: När jag ligger på min dödsbädd ska jag tänka tillbaka på alla era fina tips som tog mig igenom livet. Men ålderskriser förresten, när ska man börja ha dem? Jag har god lust att ha en just nu. Den kanske skulle få mig att ta mig i kragen lite grann.

  För övrigt blev jag besviken på Diary of the Dead. Gillade konceptet innan jag såg filmen, men när jag väl började titta längtade jag bara tillbaka till det traditionella berättandet, och bort från alla handkameror. Det var förvisso rätt välfilmat och ingen risk för åksjuka eller så, men av någon anledning gav allt motsatt effekt för mig. Istället för att komma karaktärerna och skräcken närmare tyckte jag bara att jag blev distanserad från allt. Det hjälpte väl inte att huvudpersonerna ofta verkade så mekaniska och känslolösa heller.

  Jaja, var bara tvungen att gnälla av mig. Jag gillade ju t.o.m. Land of the Dead ordentligt, så nu är jag lite paff och besviken. Men några högklassiga scener fanns det i alla fall, som den här:

  http://www.youtube.com/watch?v=HLBDV3Q1myE

 269. matti skriver:

  Säger det igen: engelska Zombie Diaries är the shit. Inte så läskig, men bra. Dels som ”dokumentär” i stil med World War Z, men ännu bättre om man betänker den storslagna brittiska traditionen av undergånsberättelser. Samma anda som Day of the the Triffids, Survivors och (i viss mån) Threads.

 270. Anton skriver:

  matti, du är helt genialisk! jag kände mig bara tvungen att säga det. jag kan inte fatta att du inte tjänar bättre på musiken du skapar.. jag menar, jag har växt upp med bear quartet under min ungdom, och nu mabd på senare år. fan, du är ju hur grym som helst!

  jag skriver en hel del musik själv, och ibland blir det hyffsat bra. jag har dock jävligt svårt att hitta inspiration, så det går lite trögt! får man fråga var du själv hittar din inspiration ifrån?

  kolla förresten gärna in mina låtar på myspace!

 271. chops skriver:

  Skitliv. Skitsystem. Försäkringskassan. Skit alltsammans.

 272. Jocke med kniven skriver:

  Chops: Försäkringskassan?

  Världen: Någon som har ett nytt immunförsvar till övers? Jag har haft sönder mitt.

 273. stalle skriver:

  vet du inte vad f-kassan är?

 274. Bo Ek skriver:

  Skitsystem? Har inte de lagt av?

 275. Lorentz skriver:

  Aah, försämringskassan…
  De lirar i samma liga, samma falska spel, som Arbetsförnedringen, CSN och Soc. D.v.s. spenderar mer tid till att hålla dig borta än faktiskt hjälpa till.

  Jocke med kniven var ett kul namn. Hehe, vart har du Blod-Svente då?! hehe… ka-chow!

 276. stalle skriver:

  choppa: duett med j hanberg på g hör jag

 277. chops skriver:

  yep. men en bra skiva, har lyssnat tre veckor nu: lil waynes nya. texterna är sådär, hur ska jag säga, smarta men innehållslösa. som roy’s keen med morrissey.

 278. hjort skriver:

  Får ge Zombie Diaries en chans nästa gång det suger i zombietarmen.

  Men just nu är det cykling på de småländska landsvägarna som gäller, fi fan! Cyklade några mil igår, och några idag och sen blir det väl lite härlig träningsvärk imorrn antar jag. Enda problemet är att alla bilar kör så jävla nära att man håller på att skita ner sig. Så nära att man håller på att skita ner sig och att det hamnar i deras brallor.

 279. gummo skriver:

  hjort: gjorde samma sak idag. 4 mil. lite väl backigt på slutet för lungornas smak. och lite väl många långtradare på 57an. men satan så gött det känns i kroppen.

 280. hjort skriver:

  Då var du en mil värre än jag idag, gummo! Men tre räckte för mig. Konditionen är inte den bästa längre, och det är inte bara till utseendet som mina ben kan liknas vid kokt sparris efter den här turen. Måste börja göra sånt här lite mer regelbundet.

 281. Hans skriver:

  WTF?

  För fem-sex år sedan satt ni bara och skrev om hur sämst ni var, hur fulla eller bakfulla ni varit. Och nu: cyklar flera mil på semestern? Istället för att bag-in-boxa? Tja, t.o.m. BQ-fans blir äldre, verkar det som.

 282. Benny skriver:

  http://www.whoateallthepies.tv/2008/07/football_videos_25.html

  Idag har jag sprungit två mil och dragit upp tre öringar. Tack för kaffet, schmuckers.

 283. Bo Ek skriver:

  Jag spelade ”beach volley” igår. Det kändes homoerotiskt.

 284. Pengar skriver:

  Hans: Ja. Man kan tro de har blivit bögar varenda en. Springer och cyklar gör fattiga människor. Usch.
  Hahaha, tänkte på en polska som fick ett utbrott och sprang iväg, mitt i silverpoleringen. Min chaufför satte genast efter i rollsen och hej vad hon fick stock när han kom tillbaka med henne. Inget jag rekommenderar dock. Polskor är för lynniga.

 285. matti skriver:

  Pengar: Tyst! Nu är du tyst!

  En annan grej: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=800639

  Han har förstås rätt i sak. Men vad ska man göra. Jag vet att det är det tråkigaste som finns nuförtiden, att prata fildelning. Men vad ska man göra? Personligen skulle jag nog önska att det växte fram ett tydligare klassperspektiv. Att man på något något sätt stigmatiserade de som har råd att köpa musik men väljer att ladda ned i alla fall. Till skillnad från oss fattiga satar som inte har råd och/eller bor i urskogen.

 286. kilotin skriver:

  Hans har helt rätt. Han är min idol as of now. Men vi är ju kvar: Hans och jag, sämsdt i hela BBQ-Sverige. Fullare än Jesus farsa och livet på en pinne och allt det där…

 287. Hans skriver:

  Själv bag-in-boxar jag tills korna går hem, kommer tillbaks, går hem igen, mjölkas, slaktas och sen käkar jag upp dem. Givetvis nedsköljda med en halv bag-in-box.

 288. gummo skriver:

  Jaja, jävla posör-Hans.

  ”I could put my fingers in an output/and glow for you alnight/or cut my thumb in two/save the blood and use it later/write a book or maybe two/dedicated to you”.

  Vem? Vilka? Kanske lite lätt en fredaettermidda, men ändå.

  Och jag tycker det här är rätt… fascinerande:

  http://youtube.com/watch?v=LtmS2ePSSdU&feature=related

 289. Bo Ek skriver:

  Det är Blithe. Låtnamnet har jag glömt.

 290. Losnak Prefs skriver:

  fan… det är väl från ”head is mighty”?
  jag har ju den plattan nånstans, men jag hittar inte den.

  and I know that this town is going down, sinking fast
  taking everyone. I won’t be a part of that.

  hellstreet! eller är jag ute och cyklar (som gummo)? tihi.

 291. Losnak Prefs skriver:

  everything’s quiet on hellstreet
  everything’s fast asleep (everyone?)
  it’s been like this for a week

  jodå… måste vara den.

 292. gummo skriver:

  Jajamen.

 293. Benny skriver:

  Jari: Du och veganerna kan ju inte hålla på att fjutta museum-kåkar så fort ni sänkt några trefemmor. Hela samhället kommer kollapsa om ni håller på så. Okej? Okej.

 294. matti skriver:

  ”Men herregud. Det är bland det bästa jag någnsin sett” Markus Larsson om Springsteen, lördag kväll.

  Otippat. Allvarligt, det är fan upprörande. Idiotvärld.

 295. Alex skriver:

  Precis, och dagen innan – på fredagens spelning – var även den bästa spelningen han någonsin sett…nu ligger den bara tvåa…

 296. gummo skriver:

  Shit. Idag kom den stora markören: en högtryckstvätt. Och jag valde medvetet bort de billigare varianterna, med motiveringen ”Nilfisk, det borgar ju ändå för kvalitet”.

 297. vp skriver:

  bra val gummo. och jag köpte två bambuplantor och en klotrobinia.

 298. matti skriver:

  Själv kollade jag tennis. Jävlar, det var spännande. Och rätt man vann.
  Har ni hört Richard Lloyds The radiant Monkey från förra året? Han är så sjukt bra på gitarr. Skivan är ojämn och det händer att låtarna (typ två, tre) är pinsamma. Men som han spelar.

 299. kilotin skriver:

  Richard Lloyds, jag är på. Min ringa erfarenhet visar på att många av de största genierna genererar ungefär lika många pinsamma som geniala låtar.
  Mitt minsta drog, direkt efter badet, på sig endast en mössa och ”skejpade” runt lägenheten på en plastbricka….jeezus vad jag skrattade.

 300. Antwone skriver:

  Hur går det med BQ plattan?

 301. Skamsen skriver:

  Matti: Stämmer det att du har sagt att man inte tycker om musik om man inte tycker om Bruce Springsteen? I vilket sammanhang i så fall och varför?

 302. Bo Ek skriver:

  Såhär, om man inte tycker om Bruce Springsteen så tycker man inte om musik. Det var Mick Jones som sa det. Och det stämde då. Nuförtiden är Bruce inte så spännande, men lyssna på Darkness on the Edge of Town eller New York Serenade från The Wild, The Innocent and the E Street Shuffle och säg emot. Vem fan vill se en bunt sextiåriga gubbar spela allan i fyra timmar på Ullevi? Titta på dvd:n med konserten från Hammersmith Odeon från 1975 istället, när han var relevant. John Lennon sa en gång, lyssna gärna på Beatles skivor, men älska the Clash eller vad det nu är som händer just nu.

 303. matti skriver:

  Antwone: Jo tack. Det finns demos på ungefär tio låtar, men ingen inspelningsbudget. Det betyder rent konkret att vi letar någon med pengar. Indie schmindie.
  Skamsen: Säket har jag sagt det. Mycket är ju odiskutabelt suveränt ända fram tills, ja, det händer fortfarande att han blixtrar till (Radio Nowhere, låten, gillar jag). Sammanhanget var säkert nån annan gång han var i Sverige och folk slentrian/älskadehatade honom.
  Däremot är det helt stört att kvällstidningarna skickar reportrar som skulle dricka hans piss om nån bad dem. Jag betvivlar inte att det var skitbra, jag betvivlar bara somligas objektivitet, och värdet att överhuvudtaget skriva/publicera en text som ser ut på det sättet t ex Marcus Larssons recension av söndagsspelningen.
  De älskar honom som, ja ,som luffaren älskar landsvägen, som rumlaren älskar nattlivet, som de unga älskar revolutionen, som den ängslige älskar gryningen, som studenten älskar att drömma, som måsarna älskar takåsarna, som ett slagskepp som älskar lasten, som raketen älskar explosionen, som Huckleberry älskar floden, som trottoaren älskar förlorare, som tjackpundarn älskar sin barndom, som Teo Jensen älskar gitarren, som en gammal vän, som jorden älskar månen, som sjömannen älskar havet,s om tågen älskar rälsen, som fångar älskar flykten, som barnen älskar julen, som korten älskar turen, som Romeo älskar Julia.

  Och det är inte sunt.

 304. väckelsepredikanten skriver:

  new york city serenade.

  jag tycker det är sunt att älska något/någon helt förbehållslöst. vi är, generellt sett, alldeles för kritiska och analyserande. tänk så många som skulle bli besvikna om inte börje fick 5 plus. såna som jag, som vill att det alltid ska vara som det var förr.

 305. matti skriver:

  Jag håller inte med i sak, däremot hade jag antagligen reagerat likadant och skrivit på ett liknande sätt, därför Håkantexten, för att visa på min ambivalenta hållning till fenomenet. Men jag antar att det är en av anledningarna till att Markus skriver i Aftonbladet och inte jag. Fast vad vet jag. Han kanske hatar sig själv lika mycket som jag gör det. Hatar mig själv. Bland andra.

  Eller, näe, det är skillnad. Någon annan borde ha skrivit om bossen. Emma Gray Munthe, till exempel.

 306. Skamsen skriver:

  Undrade mest eftersom jag verkligen har försökt uppskatta Springsteen (Mattis ord=min lag) men det går inte. Jag vet inte om jag måste bli lite äldre innan jag förstod. Trodde det skulle räcka med att bli 30 men tydligen inte. Jag har i alla fall börjat gilla Anders F Rönnblom. Alltid en början kanske.

 307. Benny skriver:

  Jag har redan gjort mina trädgårdsinköp, flera veckor sen. Det blev två måbärshäckar, ett körsbärsträd, en vinranka (impulsköp), ett olvonträd och en fläder. Det är svårt att bo i zon fem.

  Drog upp två öringar till igår. Dom håller sig inte färska hur länge som helst, Bo Boi.

 308. Benny skriver:

  Det står dessutom alltid några Tripel Karmeliet och en drös Westmalle i kylarn.

 309. matti skriver:

  Skamsen: Nog är det en början alltid, kanske inte på just det det du hoppas på, men en början nevertheless. Och det är ju bra. Anders F, Det är inte snön som faller, men har han gjort nåt mer bra? Alltid tänkt att han är nån slags 80-tals Ola Magnell och att just det kanske jag inte har saknat så värst mycket…
  Men jag blir gärna uppfostrad.

 310. stalle skriver:

  benny din apa, var fiskar du?

 311. kilotin skriver:

  Nä precis, vaffan hände med Magnell på 80-talet? Låtom oss lära. Jag menar, så inte fler gör om’et. Magnells Straggel & Strul har rullat hela dan idag. Fi satan vad bra den skivan är. Jag har tre ex. av den, helt nojjigt. Vaaaaalium jum jum.

 312. matti skriver:

  kilo: är du i stan? länge sen man högervänstra.

 313. kilotin skriver:

  matti: Jag är på plats. Kanske nått i helgen? hör av mig.
  Lloyds, hur kan man inte gilla? http://www.youtube.com/watch?v=qQ_Vti50YZ8 Sista 2 min, särskilt. 8:15 i synnerhet. Och minspelet under hela klippet säger allt.

 314. Bo Ek skriver:

  Jag jobbar hårt och har snart semester.

 315. Bo Ek skriver:

  Grattis till Pappa Sparvel!

 316. matti skriver:

  kilo: borta hela helgen. täfteå och boden. men sen.

 317. väckelsepredikanten skriver:

  grattis chåförn. och grattis ongen. för en bättre fassa kan en onge inte få.

 318. matti skriver:

  Och Peter! Jag bara tjuter och tjuter. Ni är bäst.

 319. matti skriver:

  Och förstås Paula!

 320. gummo skriver:

  Grattis Peter. Alla möjliga manliga ömhetsbetygelser härifrån Gnestads, och vissa kvinnliga dito med.

 321. stalle skriver:

  det är stort

 322. hjort skriver:

  Känner inte dig, Peter, men stort grattis till dig och familjen! Varma lyckönskningar från smålands klövdjurs representant! Eller om vi har hovar. Är inte fan till att hålla reda på det där.

 323. Benny skriver:

  Brabra Bo. Då är dett du som ringer på muckdagen.

  Stalle: I sjö och hav här i bygden.

  Ivar Lo Johansson är bäst i hela hela helvetet. Och Peter.

 324. kilotin skriver:

  Peter. Stort grattis! Vad blev det för sort?

 325. Joachim skriver:

  En annan har ju vart iväg upp på Åretoppen idag, för att senare hugga naturreservatet i Tännforsen. Episkt, bättre än bruce. Detta efter helg med Knallhatten i Skule Nationalpark. Jag, en medelålders kvinna i mina bästa år. Jag läser på infoskyltarna om lavar och älskar det. Rock är för bögar.

 326. Joachim skriver:

  Visste ni t ex att Lunglaven indikerar att området är nästintill fritt från föroreningar? Det gör den till en av våra ovanligaste lavar. Fantastiskt.

 327. Hans skriver:

  Annat är det ju med Punglaven. Vars utbredning ökat exposionsartat i främst den norra delen av inlandet. Den växer ju enbart på områden orörda av kvinnor.

 328. Gällivare skriver:

  Hans: Ja det där vet du allt om. Islands aids som det även kallas.

 329. Bo Ek skriver:

  Jaja, bråka ni om Norrland så länge det finns kvar. Den 1 november ska jag nämligen spränga hela skiten i luften. Då kan ni sitta där och muttra om att Max är bättre än alla andra burgarhak och att Härnösand är en sån trevlig sommarstad.

 330. stalle skriver:

  för in i helvete, max har ju börjat försteka burgarna.

 331. Bo Ek skriver:

  Dubbeldubblarom!

 332. Hans skriver:

  Man ska komma ihåg att en Hans inte alltid är en Hans.

 333. Jonas skriver:

  Har ni vart på stan i veckan? Det är ju marknad och ett gäng som har satt upp ett stånd är Scientologerna. Erbjuder stresstester och säljer Hubbard-science fiction. Spännande.

 334. stalle skriver:

  hörde att det är pingstkyrkan som gäller i rock n roll-krestar numera.

 335. stalle skriver:

  bo ek: jamenförinihelvete, det borde nån göra iaf. nu är dom ju snart nere på mackedånkassn äckelnivå.

 336. Bo Ek skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

  Ett litet klipp från Max i Lule. Stalle medverkar.

 337. stalle skriver:

  men fy fan va ung jag var på den tiden.lite lam i bena, men snygg.

 338. Jocke med kniven skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=pCx5Std7mCo

  Public Enemys senaste. Inte så heta hos skivbolagen längre.

 339. matti skriver:

  Jocke m K: Men ändå grym låt, även om Flav börjar bli lite gammal för, ja, det mesta. Chuck D däremot, vilken stjärna.
  En fråga. Det pratas i kommentarerna om att det är en Eric Koston-låt. Men han är väl någon gammal skatare? Förklarar gärna kopplingen, någon vänlig.

 340. Bo Ek skriver:

  Skateboard och rap har alltid gått hand i hand, ända sedan surfarna i Zephyr-stallet började åka i Dogtown. I början av åttiotalet blev kopplingen än mer uppenbar då rapartister som NOFX, Suicidal Tendencies och Pennywise började giga på skateboardfester. Detta höll i sig några år, men dog senare av då rapartisterna visade sig föredra att åka Bentley. En revival uppstod i början på 90-talet då Pelle Gunnerfeldt, f.d. skateboardproffs, slog igenom med horrorcorerapbandet Fireside.

 341. Magnus skriver:

  matti: Ja, han är en skatare. Det dem menar i kommentarerna är att han brukade skata till den Public Enemy låten, och en till, vid ett flertal tillfällen under förra året.

 342. Magnus skriver:

  Kan också tillägga att jag aldrig har gillar Flav. Jag tror att PE hade varit så jävla mycket bättre utan honom. Han är bara jobbig. Tacka vet jag Chuck D!

 343. matti skriver:

  Magnus: Tack. Då förstår jag. Flav har gjort bra grejer med PE. Don’t Believe the Hype är ju otänkbar utan honom. Och 911 is a Joke är grym.

  Bo Ek: P to E to the double L E.

 344. Joachim skriver:

  Svinbra. Jag blir alltid såld på Chucks myndighet.

  Jag tror inte PE hade lyckats utan Flava Flav, då hade Chuck bara varit en politisk rappare i mängden. Flava är kanske ingen begåvad rappare, men han står för det roliga i all politik, det breda, själva gimmicken. Som Anders Borgs hästsvans, köttimitationer för veganerna eller Jari Haapalainen i BQ.

 345. Benny skriver:

  Trådlöst skithus på jobbet. Touchdown!

 346. gummo skriver:

  personligen är jag bra nyfiken på en biografi på Bennys sista 6 månader. de gångna inläggen antyder ett slags bukowski-möter-medelsvensson-liv

 347. gummo skriver:

  och: shit vad Martin H är lik Johan Rheborg.

 348. matti skriver:

  Menar du senaste eller sista? Jag hoppas på senaste.

 349. gummo skriver:

  De sista.

  Och herrejösses, alla ni som gillade Red House Painters när det begav sig. Kozeleks nya (första egenskrivna på 5 år) är riktigt bra. April, heter det hela. Finfint.

 350. Benny skriver:

  Det är inget konstigt med det alls. Jag är tillbaka på landsbygden bara. Något som däremot är märkligt är hur man kan blanda tre sorters sädesslag och få till en pärleport.

  Men önska livet ur folk, nej du tack. Bu för det!

  Istället, http://tt.mainstreet.net/ttoutpost/King_of_the_Hill_A_Firefighting_We_Will_Go_Ping_Pong_Scenes.wmv

 351. kilotin skriver:

  Är det månne müsli du menar, benny?

 352. gummo skriver:

  Äsch då Bensy. Inte önskar jag livet ur dig.

 353. Benny skriver:

  Gott. Sov nu allihop, det är en ny dag imorgon. Har ni vägarna förbi är det bjudöl på Skulebergets topp efter lunch.

 354. hjort skriver:

  Någonstans ute i kulisserna står någon och planerar min undergång just nu. Jag har inga bevis för det, inte ens sammanträffanden som pekar på det, men det är väl just så De vill ha det. Jojo. Som om jag inte vet hur sånt här går till. Snart smäller det.

 355. johan skriver:

  har hört från säkra källor att martin h har sparat ut håret, och nu ser han ut exakt som matti.
  jag tror det inte själv, men de som sett honom säger att det är läskigt likt.

 356. matti skriver:

  Tack alla som kollade igår. Vad kul det var! Och arrangörerna; Christoffer och ni andra, särskilt hon som körde oss till hotellet på natten.

  Och från det ena till det andra så är jag rätt sugen på nya X-Filesfilmen. Once a tönt always a tönt.

 357. hjort skriver:

  Jag var inte alls pepp på den där filmen tidigare, men det berodde bara på att jag trodde att den skulle baseras på den där gamla konspirationsmytologin, precis som den förra filmen och alldeles för mycket av serien. Nä, tackar vet jag de där fristående avsnitten där Mulder och Scully blir tvungna att ta bilen ut till nåt litet samhälle där det är weird fucked up shit going on, och där det är tidig höst, där himlen är benvit och horisonten täckt av granar, och där det alltid verkar ha regnat natten innan. Det är obeskrivligt bra.

 358. kilotin skriver:

  Jävlar anamma. Antingen har man det, eller också har man det inte. Man kan inte lära sig det. De som har det blir älskade för det som barn, men uppfattar det säkert själva som tvärtom. De som saknar det blir mer omhändertagna, mer oroade kring, men känner sig säkert mer älskade. Frågan är vilket som är det bästa?

 359. kilotin skriver:

  Såg nämligen en kort bit av filmen Down in the valley på fyran. David Morse (stenhård tonårsfarsa): De utan jävlar anamma gör livet för de med jävlar anamma väldigt mycket lättare att leva.

 360. Steve Ignorant skriver:

  Hej,

  Har ny version av programvaran vi alla använder när vi vill, eh, dela med oss av varandra. Det innebär att exakt alla mina kompisar försvunnit. Ni kan väl skriva mig ett meddelande när ni är där. Ok? Tackar tackar.

 361. matti skriver:

  Har inte hunnit skriva det tidigare, men Paddington DC spelar på Kronan, Luleå i kväll. Klockan åtta, i potatiskällaren bredvid restaurangen. The Mimoids spelar också: det är jag, Jonas Teglund och Cristian Ramirez som improviserar högljutt och outsägligt vackert kring ett tema i A dur.

 362. matti skriver:

  Det kostar 20 spänn

 363. Ma Gnus skriver:

  Vilka ska till Säffle då?

 364. ... skriver:

  faaaaaaaaan, guuuuud vad jag önska att jag kunde vara i en potatiskällare i luleå o lyssna på fusion med matti på gitarr, satan.

 365. hjort skriver:

  Nå, hur gack spelningarna igår då?

 366. matti skriver:

  …: Jag vet, men du kan inte få allt.

  hjort: Det var grymt. Vi körde en låt som heter Ögonen är stjärtens spegel. Den var bra. PDC var också svinigt bra. Och David och Mats körde värsta coola svenska versionen på Play With Fire.

 367. hjort skriver:

  Härligt! Bara låttiteln är ju storslagen. Jag får nästan börja söka jobb i Luleå-trakten så man kan få lite kvalitetsmusik till livs på den lokala potatiskällaren.

 368. Schnarfe skriver:

  vafals! har paddington dc släppt nytt albuuuuuuuuum!

 369. Schnarfe skriver:

  ”NO DISTRIBUTION NO FRIENDS NO CORE NO TRENDS

  presents: NUMBERS

  21 copies shipped or booked!!!!

  Going for gold…”

  Vi andra då? Vi +22?

 370. Schnarfe skriver:

  Hur bokar man skivan? Någon?

 371. Schnarfe skriver:

  Eller. Köper.

 372. Schnarfe skriver:

  (Jag fann svaret)

 373. Skamsen skriver:

  Jag känner mig jättefånig som skriver det här. Men det har ju på sätt och vis med bq att göra. När Gay icon släpptes 2001 hade jag varit singel i 3 år. Jag minns att jag låg på sängen och storgrät när jag läste texten till Capable första gången. Den där raden ”a decade som lonely…” högg så fruktansvärt hårt. Det kändes inte som en omöjlighet att vara singel så länge. När jag ser tillbaka tycker jag att jag var överkänslig. 3 år? Det är ju ingenting. Men nu är det 2008 och i november har jag varit singel i 10 år. Jag har varit på en och annan dejt (en vidrig sysselsättning) men känt mig oengagerad. Men nu tror jag faktiskt att jag har hittat rätt. Jag har stått och tänkt på honom när jag har diskat i kväll och jag känner mig så glad.
  Nu hoppas jag bara att jag kan tvätta bort stämpeln som han har gett mig: psykopaten.

  Eller. Fan också. Kan det vara så att jag lurar mig själv för att jag varit så rädd att Capable skulle bli verklighet?

 374. matti skriver:

  Lite trivialt i skuggan av Skamsens inlägg här ovan, men kolla det här:
  http://www.apple.com/trailers/wb/watchmen/med.html
  Det verkar ju inte dåligt precis. Även om det såklart borde vara Neighborhood Threath med Iggy som soundtrack och inte Billy Corgan eller vad det nu är.

 375. Benny skriver:

  Det är alldeles för många grejer som går åt helvete nu. Jag drar till skogs.

 376. Jonas skriver:

  Matti: Man bara ryser. Seriöst, den mäktigaste trailern of all time.

 377. hjort skriver:

  Skamsen: Börja inte överanalysera dina känslor nu för fanken! Kör på bara! Det här tror jag är ett typexempel på tillfälle då man gör bäst i att låta hjärnan ta lite semester. Den är inte så jävla smart som den tror ändå.

  Benny: Du är så välkommen så.

  För övrigt har jag aldrig läst Watchmen. Borde jag skämmas?

  Jaja, nu ska jag göra mig redo för att supa mig drängafull med ett gäng folkmusikfantaster. Knätofs på.

 378. w skriver:

  man blir lite irriterad av att det är en smashing pumpkins låt där. tråkigt om zack snyder missar alla popreferenser som finns i watchmen.

 379. matti skriver:

  Hjort: Skämmes. För Watchmenhålet i din allmänbildning. Det andra låter fint.

 380. Hans skriver:

  fuck out

 381. Bo Ek skriver:

  Varför är det så svårt att posta grejer här?

 382. Joachim skriver:

  Jag ser för min del ser fram emot Jokern. Premiär till helgen också, istället för nästa år. Bakisbio på söndag, jajaja.

  http://www.youtube.com/watch?v=WaIR9dAZRR0

 383. matti skriver:

  Jaha. Jag har aldrig sett så här mycket regn. Och inte en enda gitarr har jag hemma. Jag håller på att bli galen. Lyssnar på Gun Club, This Heat och Flipper och blir galen.

 384. hjort skriver:

  Bosse: Allt är ju svårt. Snudd på omöjligt.

  Joachim: Fan vad jag vill se den. Synd bara att jag bor miltals ifrån en biograf. Eller, det står i och för sig en precis tvärs över gatan, men den är så efter att den lär köra Pansarkryssaren Potemkin nån gång nästa kvartal.

  matti: http://members.aol.com/Alsabbeth/Guitar.html
  Funkar den så är det ju kalas, och funkar den inte så blir den väl en fin accessoar till galne herr Alkberg.

  Stod och höll i Watchmen idag, men fattigdomen övervann skammen. Pungar ut 400 pluringar för den gör jag bara inte. Särskilt inte när jag inte har 400 pluringar.

 385. matti skriver:

  Tack för tipset. Och du måste faktiskt ha Watchmen. Du måste det.

 386. En vän i Köpenhamn skriver:

  Tips: Biblioteket har säkert Watchmen.

  Men är den inte lite jobbig, Watchmen? Så väldigt karikerad i sin samhällskritik? Jag tyckte det, orkade inte läsa färdigt…

 387. Joachim skriver:

  En vän: Ändå inte. Och slutet är bäst.

 388. matti skriver:

  EViK: Men guuuud vad du har fel. Läste om den igår, för kanske 20:e gången, och hittade nytt även nu. Och att den bara skulle innehålla karikerad samhällskritik är ju en galen uppfattning. Den går inte att förenkla/förminska den på det sättet. Den är jobbig på två sätt: dels stilen den är tecknad i (och detta gäller även V for Vendetta och From Hell), men det är antagligen avsiktligt. En slags medveten klumpighet. Dels att den fungerar på så många plan, det senaste jag hörde var om kapitel fem och att det är berättat helt i speglar. Alltså att varje ruta, varje detalj har en motsvarighet på samma ställe om man läser kapitlet bakifrån. För att inte tala om hur mycket speglar det finns i själva bilderna.
  Jag vill inte låta som nån jävla Trekkie, men läs den, läs allt, läs noga, läs igen.
  Om det känns jobbigt att läsa in all den här komplexiteten på egen hand så fungerar trådarna på IMDB för en gångs skull utmärkt. Om man vill impa på nördiga killar/tjejer/dawgs reda till helgen som kommer.

 389. En vän i Köpenhamn skriver:

  Åhkej, kanske det är jag som skall cykla förbi biblioteket.
  Kanske dom äntligen också har resten av Tetsuo!

 390. Joachim skriver:

  Fan vad jag hatar Göteborg förresten. Har jag sagt det? Det gör jag. Jag kommer rösta ut dom i nästa val.

 391. matti skriver:

  Magnus Uggla. Mellan 75 och 81 var han helt suverän. Glöm aldrig det.

 392. matti skriver:

  Eller HELT suverän är kanske att ta i. Men bättre än vad folk i allmänhet tror i alla fall. Och unik i Sverige. Det är han iofs fortfarande. Bara inte alls lika bra. Knappt alls.

 393. Hans skriver:

  Ändå rock. Handbollslandslaget.

 394. matti skriver:

  I kväll sjunger jag två låtar med Lasse Nilsson på Norbottensteatern. Solen skiner. Det här lyssnar jag på.

  01. Arlo Guthrie – The Motorcycle Song
  02. Canned Heat – Going Up the Country
  03. Bonnie Prince Billy – The World’s Greatest
  04. Bob Dylan – It’s All over Now, Baby Blue
  05. A.A. Bondy – american hearts
  06. Josephine Foster – Stones Throw From Heaven
  07. Ramblin’ Jeffrey Lee – Alabama Blues
  08. Tim Hardin – Reason to Believe
  09. olle nyman – don’t let those bastards reel you in
  10. the bear quartet – human enough
  11. Roger McGuinn – Ballad of Easy Rider
  12. Vic Chesnutt – Danny Carlisle
  13. simon & garfunkel – cloudy
  14. Gillian Welch – The Devil Had A Hold On Me
  15. Bruce Springsteen – Atlantic City
  16. The Incredible String Band – First Girl I Loved
  17. joni mitchell – the circle game
  18. Tim Buckley – Once I Was
  19. Phil Ochs – Flower Lady
  20. Pentangle – Light Flight (Theme from Take Three Girls)
  21. Joanna Newsom – The Book of Right-On
  22. Songs: Ohia – Translation
  23. rod stewart – gasoline alley

 395. Bo Ek skriver:

  Fan vad svårt det var att hålla tv-kväll igår. TV4 Film visade ”Pillertrillaren” med Kayo, Jakob Eklund och Reuben Sallmander och detta krockade med TV 1000 Nordic:s visning av ”Beck – Den japanska Shungamålningen”. Det blev kortslutning i det Ek:ska hemmet vill jag lova.

 396. matti skriver:

  Shit. Bästa svenska poplåten på engelska sen Mon Amour!
  http://www.itsatrap.com/playlist/anna_maria_espinosa-everyday.mp3

 397. ... skriver:

  tycker du det där va bra så är du sjuk i huvudet matti????!!!!….

  Porto var bättre t o m .

 398. matti skriver:

  Porto. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!! Bästa poplåten Theo har gjort sen Mon Amour. Grymt bra.

 399. Skamsen skriver:

  Ok. Det är ganska märkligt. Jag hamnade på Winnerbäcks sommarturné i dag. Väldigt intressant. Han gör ju inte bra musik längre och är så macho att man vill spy men han verkar så godhjärtad. Amnesty sponsrar, inte spendrups och telia. Man slapp allt skit som gjorde att jag slutade gå på andra turnésällskap.
  Det var riktigt rörande att se hur tagna människor blir av Winnerbäcks musik. De står och sjunger med i det där med att vara för tysk för Dublin och ser ut att mena det. När hände det? Jag började gå på Winnerbäcks konserter 98 och då var det en väldigt nördig och bohemisk stämning på konserterna. Har en ny publik upptäckt honom när jag tröttnade eller har publiken som var med då vuxit ifrån mig? Tack och lov för att Krunegård var där. Så jävla bra. Kan inte Matti bli kompis med Winnerbäck så att alla får se honom också?

 400. matti skriver:

  Helvete Hur jag mår idag då.

 401. väckelsepredikanten skriver:

  tillbaks på internet efter några veckor i spenaten. surfar runt på de vanliga sidorna, inte mycket nytt. orkar inte läsa alla långa inlägg här men de är säkert i vanlig ordning roliga. precis när jag ska koppla ner får jag för mig att titta in på krogshowen. OCH, VAD SER JAG? En ny serie!!! mannen från länsstyrelsen. jag dog.

  sen hittade jag ett videoklipp från bq-spelingen på lollipop: http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 402. matti skriver:

  Fan. Jag har gjort Fotografiskt minne, och som den blev: Mats Cristian, Anders, Jari. Buga, dödliga, ni som inte var med men som får lyssna på den när ni vill.

 403. Bo Ek firar semester skriver:

  1. Toots and the Maytals – Louie Louie (5:51)
  2. Nancy Sinatra – Summer Wine (w Lee Hazlewood) (3:42)
  3. mats wikström – i live in stockholm now (4:47)
  4. Billy Bragg – A new England (2:14)
  5. Buddy Holly & The Crickets – That’ll Be the Day (2:16)
  6. The Band & The Staple Singers) – The Weight [The Last Waltz] (4:36)
  7. The Chas McDevitt Skiffle Group – Greenback Dollar (1:59)
  8. Joy Division – Love Will Tear Us Apart (3:22)
  9. The Zombies – Time of the Season (3:34)
  10. Kingsmen – Louie Louie (2:46)
  11. Frank Sinatra – A Day In The Life Of A Fool (3:03)
  12. Buddy Holly – I Fought The Law (2:17)
  13. Ma numminen – Som en gummiboll kommer jag ti (2:17)
  14. The Folksmen – Start Me Up (2:25)
  15. Velvet Underground – Waiting For The Man (5:44)
  16. Clash – Lose This Skin (5:08)
  17. Clash – Mustapha Dance (4:26)
  18. The Good, The Bad & The Queen – Kingdom Of Doom (2:42)
  19. Television – See No Evil (3:58)
  20. Tom Waits – Hang Down Your Head (2:33)
  21. Matching Mole – O Caroline (5:06)
  22. John Phillips – April Anne (3:22)
  23. Primal Scream – Rebel Dub (5:20)
  24. Lou Reed – Street Hassle (11:00)
  25. Rolling Stones – You Got the Silver (2:50)
  26. New Order – age of consent.mp3 (5:15)
  27. Neutral Milk Hotel – Communist Daughter (1:57)
  28. Madness – Bed and Breakfast Man (2:33)
  29. Luna – Sideshow by the Seashore

 404. matti skriver:

  Nämen Bo. Vilket sammanträffande, kolla min första låt idag:

  1. Matching Mole – O Caroline (5:06)
  2. The Incredible String Band – Three Is A Green Crown (7:49)
  3. Led Zeppelin – Going To California (3:31)
  4. hugo race + true spirit – taoist priests (5:32)
  5. Jimi Hendrix – Burning of the Midnight Lamp (3:39)
  6. Gene Pitney – Something’s Gotten Hold of My Heart (3:34)
  7. Lefty Frizzell – The Long Black Veil (3:15)
  8. The Byrds – You Ain’t Going Nowhere (2:35)
  9. The Chambers Brothers – The Time Has Come Today (4:57)
  10. Hoyt Axton – Double Dare (2:31)
  11. Tyrannosaurus Rex – Hot Rod Mama (5:55)
  12. magnolia electric co. – memphis moon (3:16)
  13. Nick Cave And The Bad Seeds – Well Of Misery (5:25)
  14. Judee Sill – Down Where The Valleys Are Low (3:54)
  15. The Young Rascals – Groovin’ (2:28)
  16. Violent Femmes – 05 – I Know It’s True But I’m Sorry To Say (5:05)
  17. The First Edition – Just Dropped In (To See What Condition My Condition Is In) (3:19)
  18. Psychic TV – Just Drifting (for Caresse) (3:40)
  19. Scott Walker – The Big Hurt (2:28)
  20. Timi Yuro – Interlude (Time) (3:23)
  21. Roxy Music – 08-For Your Pleasure (6:51)
  22. Bob Dylan – Sara (5:30)
  23. John Cale – Antarctica Starts Here (2:47)
  24. Elvis Presley – Thue Love Travels On A Gravel (2:41)
  25. The Sensational Alex Harvey Band – Hammer Song (4:08)
  26. Simon & Garfunkel – Old Friends (2:35)

 405. Bo Ek firar semester skriver:

  och lyssnar nu på Jonathan Richman and the Modern Lovers.

 406. matti skriver:

  Jag lyssnar på Kate Bush och Veronica Maggio.

 407. hjort - bonnbrännans mästare skriver:

  Spelade sommarens första tennismatch idag, i över trettiogradig värme med blinningar överallt och världens sämsta spelteknik. Men det var kul ändå. Har svårt att fatta varför jag tyckte så illa om all sport för tio år sen.

  Nu sitter jag mest och slappar samtidigt som jag lyssnar på Isolation Years och försöker lyssna in mig på Shawn Lee och hans Ping Pong Orchestra.

  Förresten: Någon som sitter på Danielsson och Pekkaninis Kallare än koks?

 408. Benny skriver:

  Alla mina vänner är levertjyvar. Alla.

 409. Skamsen skriver:

  Jag lyssnar på Pansy Division och vill gå och se The Dark Knight en gång till.

 410. Skamsen skriver:

  Vet inte riktigt var jag ska vända mig. Vänner känner mig och kan inte bara se på situationen.
  Skrev ett inlägg här om att vara singel och ha hittat rätt nu den 19 juli. Efter tre träffar börjar jag tveka. Om någon förstår det här så är det ni: han har ingen musiksmak. Ingen filmsmak heller. Han är otroligt rolig, men jag vet inte om han är det medvetet eller om jag skrattar åt honom. Det känns hemskt. Vad ska jag göra? Hjälp mig Bullen!

 411. ma gnus skriver:

  Skamsen: Alltså de absolut bästa människorna är de utan smak. Och det gäller inom alla områden; kläder, musik, film, mat, hygien.
  Det finns en enormt sympatisk charm i att gilla e-type och gå på stadsfestival och dricka öl i öltält och bli förbannad för att dom ska lägga ner rix fm i sundsvall.
  Håll hårt i honom, det finns sämre.

 412. Skamsen skriver:

  Håller med. Men han har ingen smak. Han är en sån som säger att han gillar allt. Om jag säger att jag gillar något håller han med.

 413. hjort skriver:

  Skamsen: Han kanske bara är väldigt mån om att du ska känna att ni har mycket gemensamt, även om han gör det på ett smådåligt sätt? Har du fått botanisera i hans skivhylla, exempelvis?

 414. Skamsen skriver:

  Har inte varit hemma hos honom än. Tror inte ens att han har några skivor.
  Jag bryr mig egentligen inte om det där med att ha någonting gemensamt bara han har en egen vilja osv. Men han verkar bara ha sprungit på bögklubbar de senaste 15 åren och dansat och supit. Sen vet jag inte om det är språkligt som det blir en massa missförstånd (han kom till Sverige som tonåring) eller om han är småkorkad. Och jag är inte ute efter att stadga mig med någon akademiker (såna har jag träffat och de har bara haft en paketförpackad personlighet) men någon som man kan föra vettiga samtal med.

 415. Skamsen skriver:

  Jag är väldigt tacksam för att ni tar det här på allvar. Ni är snälla.

 416. stalle skriver:

  skamsen: om han bara håller med är han en mes. tvinga fram nåra val så du får se vad han är gjord av. gummi eller sand.

 417. gummo skriver:

  skamsen: personligen tycker jag att det verkar vara en nitlott. inte för att han skulle sakna ”smak”, utan för att han verkar sakna personlighet.

 418. hjort skriver:

  Jag känner förvisso att jag vill hålla med både stalle och gummo här, men jag tycker också att du kan ge honom åtminstone en eller ett par träffar till.

  Jag tvivlar på att han skulle sakna personlighet helt och hållet, liksom. Alla har väl något som man känner starkt för, något som utmärker ens personlighet. Det kanske bara inte gett sig till känna under de första tre träffarna, det är väl knappast otänkbart?

  Jag menar, vi som hänger här letar förmodligen efter någon form av musikintresse i första hand, eller kanske något slags kulturintresse, kalla det vad ni vill, men alla människor kan ju inte förväntas ha det som sin passions epicentrum, eller vad jag ska säga. Han kanske brinner för något helt annat; resor, knyppling, fotografi, frimärken eller strävhåriga taxar eller nåt.

  Och, han får dig ju att skratta, det måste ju vara värt en hel del. Om det nu är så att du skrattar mer åt honom än med honom, och han inte har tillräckligt med självdistans för att själv tycka det är kul så visst, då är det nog värdelöst, men annars.

  Men med allt detta sagt: jag har ju varken träffat honom eller dig, så fram med saltkaret.

 419. Skamsen skriver:

  Jag är riktigt rörd över ert engagemang.
  Han är nog en väldigt bra människokännare. När vi träffades i måndags inledde jag med att säga att jag var svettig och smakade apa i munnen efter första dagen på jobb efter semestern. Han förstod med en gång att det hade med min nervositet att göra. ”Så då blir det inget hångel i kväll.”
  Jag kan tycka det är bra att han inte är intresserad av musik. Då slipper vi bråka om skivor när vi separerar.
  Jag är beredd att chansa och se om det kan funka. Men om det skulle vara så att han har otroligt dåligt självförtroende och gömmer sig bakom en glättig och småfjollig fasad och jag är så intressant för honom som han säger leker jag verkligen med hans känslor om jag bara provar.

  Nåja. Till något viktigare:
  Hur går det med musiken Matti?

 420. Benny skriver:

  Helvete, grattis till ungen w! Att du inte sagt något.

  http://xo.typepad.com/blog/2008/07/monkey-pig.html

 421. maa gnus skriver:

  Medlöpare, ja-sägare och kappvändare är alla personligheter jag vurmar för. Hellre sådana än jobbiga människor som prompt ska säga vad dom tycker om allt och som hela tiden säger ”jag tycker du är dum i huvet, och jag står för det”. Ja men stå för det här då, ditt mongo; DRA ÅT HELVETE!

  (Alltså inte riktat till någon särskild, inte här iallafall.)

 422. stalle skriver:

  vill han inte hångla nu för att du luktar lite röv ur truten? gör slut. du kommer lukta så mycket illa från munnen under resten av ditt liv så pallar han inte det är det inget att satsa på.

 423. matti skriver:

  Jo tack. Det går rätt bra. Uppdaterar här vad det lider. Väntar på ett mail bara.

 424. gummo skriver:

  Vad skönt. Tre veckors semester slut, varav en tillbringades i ett förkylningstöcken. Tack, immunförsvaret. Tack a bunch. Och i morgon börjar augusti, alla jobbmånaders idiotmorsa. Bara resor och slit och skit.

 425. Skamsen skriver:

  Ett mail?
  Tänk vad gött det hade varit om det var ett kontrakt i stil med det som Kubrick hade Warner. ”Du får göra vad fan du vill resten av livet och vi släpper det.”

 426. matti skriver:

  Skamsen: Kanske är det det mailet…
  gummo: Men du verkar vara vara tillbaks i full kareta.

 427. Joachim skriver:

  Gud vad kul det är att jobba på världens bäst organiserade festival. Living the dream.

 428. hjort skriver:

  gummo: Det blidde ju aldrig att jag tog dig på dina berusade ord och for till växjö i våras, men så är det när man är pank och körkortslös och måste förlita sig på lokaltrafiken. Jag är uppbokad i ett par-tre veckor framöver, men om du kommer hålla till här nere ibland även i fortsättningen så kan du ju slänga iväg ett mail på bq-hjort@hotmail.com och förvarna, om du skulle tycka att en ölpolare kunde underlätta ditt slit, eller bara vara lite kul. Så får vi i så fall se om nåt går att synka.

 429. matti skriver:

  En helt annan grej: Tips på en mp3/filmspelare som inte är iPod, men lika bra. Någon?

 430. matti skriver:

  Och Ordo Ad Chao var kanske förra årets bästa skiva. Hur kunde jag missa den?

 431. W skriver:

  matti: ja ja

  gummo: ok

  skamsen: go for it

  benny: tråkig du är

 432. Tråkigt på jobbet skriver:

  Amesoeurs – Ruines Humaines black metal pop någon?

 433. Benny skriver:

  Imorse vaknade jag helt förskräckt med en tydligt osvensk man bredvid mig. Huj.

  w: Jag har i alla fall inte legat med någon krympling. Jag gillar tjejer med TVÅ BEN.

 434. Benny skriver:

  Det känns fint, jättefint när Annika Norlin spelar Matti Apornas son i sin topp-tio-lista på Sommar. Det känns som att vissa har rätt och andra har fel.

 435. ... skriver:

  TAck för slivorna matti, skivorna .

 436. Jonas skriver:

  Vi har släppt ut en ny låt med Park Hotell nu. Lyssna på: http://www.myspace.com/parkhotell

  Nästa lördag spelar vi på Way out west. Kom å kolla.

 437. matti skriver:

  Jag läser Det av Stephen King för kanske fjärde gången. Som av en händelse läser jag NSDs festivalblogg
  http://www.nsd.se/blogg/bloggare.aspx?blogg=3876999
  och Olles inlägg om sepesvinen som vill slåss blir en slags pendang till boken.
  Luleå, det är fan som Derry. Annars är festivalbloggen rekommenderad läsning rent allmänt. Roliga texter, bra skrivna.
  Luleåkalaset, vilken enorm tarmtömning. Ondska och dålig smak i dess fulländade synergism. Jag går ikväll igen.

 438. Hans skriver:

  Tråkigt på jobbet: Hahahahahahaha!!!! Extra roligt hur han ser ut. Skrotnisse efter en lång dag i smörjgropen.

 439. david skriver:

  Det där med stadsfestivaler är ett jävla gissel. Som Pitebo brottas jag årligen med PDOL. Inte en tillstymmelse till artist man kan tänka sig att betala för att se. Lik förbannat betalar man 650 spänn för att spendera ännu mer i nåt öltält där vinsten går till typ Pite Hockey eller Kittelfjälls nya badtunnor. Badtunna är kanske en bra analogi vad gäller stadsfestival, med betoning på anal. När man vaknar på söndagen inser man att man haft jävligt kul ändå… Självhat osv.

 440. chops skriver:

  Alltså, det finns inte på kartan att jag skulle betala för att äta den bajskorven, den som heter Lueåkalaset. Som tur är är jag ju superstjärna/idol/top model/michael jackson i Luleå, jag glider runt i gräddfilen. Eller, kolla på mig, gräddfil more like.
  Och det är ju nåt med det där mörkret. Man dras till det. Eller jag i alla fall.

 441. ... skriver:

  flytta från stan o häng på jejo på pridefestivalen istället..

 442. väckelsepredikanten skriver:

  mmmm, gräddfil!

 443. Benny skriver:

  Men KNÖLLA vad tråkigt det är på jobbet. Herregud, usch och fy fan.

 444. Benny skriver:

  Slsk igång. Bennyboxare. Ge er till känna.

 445. Joachim skriver:

  Gud vad kul det är att inte jobba alls. Living the dream. Och dra åt helvete vad bra cult of luna var i lördags.

 446. stalle skriver:

  varför gick jag på kent och inte på kris kristofersson?

 447. Steve Ignorant skriver:

  Bnnyboxare är det. Inge e början, fleppo.

 448. gummo skriver:

  nu drar jag norr om er jävla lulejävlar. hörs om en vecka.

 449. matti skriver:

  Jari tipsade om Glasvegas. Det gjorde han rätt i. Fin pop, finemangast just nu.

 450. ... skriver:

  när glasvegas blir lika bra som denne basists stämskruv kanske man kan lyssna på en låt med dom.

  http://www.youtube.com/watch?v=JPVXUaqCubg

 451. matti skriver:

  Det är grymt, men vad har det ena med det andra att göra?

 452. ... skriver:

  Därför att om man har jobb så har man inte tid att läsa 23 böcker och lyssna på 89 skivor. Därför måste man lägga ner tid på det som är viktigt.. Därför tycker jag det är bättre för min framtid att skita i ett skitband. Men om man gillar dåligt så go ahead, lyssna sönder er på glasvegians.

 453. väckelsepredikanten skriver:

  glasvegas, lars vegas, los lobos.

 454. matti skriver:

  …: Men du gillar ju Glasvegas. Du har ju sagt det sjutusen gånger.

 455. gummo skriver:

  Sluta kivas.

  Ska jag berättade hur Norge välkomnar en? Jo:

  – Jaha, vill du ha 50 cl mineralvatten? 35 kronor tack.

  2 timmar senare.

  – Jaha, du vill ha 100 gram hamburgare och en liten ölis? 250 kronor, tack.

  Det är helt sinnesjukt att vara här. Man kan verkligen inte göra någonting. Hotellbaren? Carlsberg, 33 cl, 66 kronor.

 456. ... skriver:

  tjäna mera pengar .. fattigman.

 457. hjort skriver:

  Harru, gummo. Urinens brant nästa.

 458. Forgettably Plain skriver:

  En vän hör av sig till dig, och du har avvaktat på just det. Medvetet väntat, hoppats, på det. Lik ett barn i kris gömmer du dig och väntar på att bli saknad. Ett enkelt svar på en svår fråga. (Undrar hur länge det räcker den här gången.)

 459. matti skriver:

  Nya R Kelly. Fan, den är sjukt bra. Som när man hörde Forever Young första gången. På så många plan.

 460. Benny skriver:

  Visst måste det uttalas Glass-vegas? Annars förstår jag ingenting, då är det ju inte på rim. Vidare funderar jag också om det är fråga om glass som i ’glassigt’ eller såna maneter.

 461. Benny skriver:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3130&a=812527

  Såhär ser världen ut Gummo, get with the program. Du får välja, endera fräsigt bokmål eller den där urfåniga telemarksvarianten ’nynorsk’.

 462. matti skriver:

  Jag (och typ tio till) sjunger med Bröderna Lindgren.

  Varberg 14/8
  Göteborg 15/8
  Malmö 16/8

  Det blir En hund som jag och en ny låt. Ja, och alla andra sjunger andra låtar.

  Mer info om det på http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=173002800

 463. gummo skriver:

  Nynorsk kör jag på.

  Glasvegas uttalas som Glasgow, fast med Vegas på slutet. Tydligen kallar Edinburgh folk Glasgow för Glasvegas.

  Hohho, en gång hade jag en kursare som var övertygad om att Glasgow ligger i Polen. ”Jamen, du vet, Krakow, Glasgow…”

 464. Benny skriver:

  Med Station står det ju helt klart att Alan Vega är heeeeeelt fleppo. Men gud så bra det är ibland.

 465. kilotin skriver:

  http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=651039
  Nej nej nej, elever på lokal-tv är ju bättre intervjuare.

 466. prkchps skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=IHaTMzMXwSs

  Gud vad fint, fast otäckt. Bästa skivan.

 467. Benny skriver:

  Det är Jocke som har gjort videon. Han har en sån kamerahjälm på sig när han är ute och springer sin förmiddagsmil.

 468. Benny skriver:

  Fifan, nu får ni fan skärpa er. Jag hoppas det blir mer pladder när ni går tillbaka till era skitjobb imorgon. Här står man av tiden halva dagarna, och internet är svintråkigt. Inga youtube-apgrisar i världen kan göra det här jobbet roligt. Vittu.

 469. hjort skriver:

  Verkar som att jag kommer upp till GBG den 14/8 eller 15/8 och kanske hinner fånga Lindgren-kånnsären. Och så kanske Atmosphere på söndagkvällen också. Kanske. Några andra här som kommer vara i stan då? Förutom Matti alltså.

 470. matti skriver:

  Fan, de är grymma i intervjun ändå, PH. Vilka stjärnor.

 471. hjort skriver:

  Ja, bandet skötte sig fint, men jag håller med kilotin om intervjuaren. Jag behövs därute, det är ju fullständigt uppenbart. Måste bli dags att nån ger mig ett jobb snart.

 472. gummo skriver:

  Den där intervjuaren var ju fan hjärndöd.

 473. matti skriver:

  Vad smakade kakan?
  Tja, den smakade… kaka.

  CRR är A S T A R.

 474. gummo skriver:

  Jag gillade också när CRR tre gånger upprepade ”det ska inte underskattas”, så att intervjuaren skulle förstå poängen. En stjärna.

 475. Stalle skriver:

  men varför försöker C äta upp mikrofonen för?

 476. w skriver:

  Alla är inte lika rutinerade som du Stalle, du som jobbar med media.

 477. Benny skriver:

  Bäst med Dark Knight är såklart Jokerns olika förklaringar av sina sår. Fattar man inte det är man dum i huvudet och helt sepe. Grym poäng om mytologi där. Samma avsaknad i diskussionen fanns om No country for old men, att man säger att det finns ’inslag’ av positiva ditten och datten, istället för att förstå berättelsen och allegorin i sin helhet. Men så är ju alla andra dumma i huvudet och helt sepe också, gånnte skylla pårom.

 478. Benny skriver:

  Skönt att se att ni är tillbaka på jobbet, skolkare.

 479. w skriver:

  benny, sluta tramsa nu.

 480. P skriver:

  Kirsty McCalls A new england?

 481. H skriver:

  Antingen spelade de den i McColls, inte Braggs version. Eller så var recensenten full.

 482. Jonas skriver:

  http://rss.warnerbros.com/watchmen/2008/08/a_mysterious_discovery_in_new.html

  Det här kan inte vara sant. Men ändå, jag gillar idén.

 483. kilotin skriver:

  Alltså, jag inte om jag har fått länken från nån av er eller om jag redan har postat den. Skit samma. Bra bra, nu är det helg. Tack för himlen och spriten.
  http://www.youtube.com/watch?v=aqIU_97m_gQ
  Satan vad bra. hellvete…

 484. matti skriver:

  Han var full. Jag tror inte det påverkade honom. Vi spelade även Levi Stubbs’ Tears, btw.

 485. matti skriver:

  Alltså, han skriver ju att han var full och att jag var det med. Jag anklagar ingen för nånting.

 486. matti skriver:

  Och det var förstås en helt egen version av Billy Braggs låt. Grymt var det när ett skinhead sjöng med i båda Bragglåtarna. Och grymt på en massa andra sätt också. Rolig spelning, även om jag pajade ihop dan efter. Ryggen. Trodde det var Infarkten först, men det var ryggen. Och åldern. Det är bättre nu. Inte åldern eller rent allmänt, men jag kan gå och andas som jag gjorde tidigare i alla fall.

 487. H skriver:

  Intressant diskussion. Är Hound Dog Elvis Presleys låt?

 488. gummo skriver:

  Hamburger-frasse var i Sörmlands Nyheter i morse. Och tidigare i veckan kastade han kakor på CRR.

 489. hjort skriver:

  Nyligen hemkommen från ett dygn med gratis mat och sprit i en kompis sommarstuga. Så borde alla måndagar som värde- och arbetslös vara. Satt i en brassestol intill en skogssjö och tittade på stjärnfallen med en starköl i ena näven och en folköl i den andra. Det, det var livet det, mina damer och herrar.

 490. Joachim skriver:

  Jag har världens största kycklingfilé på spisen. Svårt att fokusera på något annat. Det är nog den största kycklingbiten jag sett i hela mitt liv.

  Iaf, någon som sett Shooting Dogs? Den är som Day of the dead, fast på riktigt. Och med afrikaner istället för zombies. Kom på mig själv med att få zombieångest mitt i den etniska rensningen.

  Afrikaångest, all zombieångest förfader.

 491. hjort skriver:

  OK, nog för att jag är en mes och så, och att jag förmodligen upprörs av småsaker i förhållande till de stora sammanhangen, men att läsa att ett barn är ”för fult för att visas i TV” gör mig jävligt ledsen. Stackars unge.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3083905.ab

 492. stalle skriver:

  bägge var ju dessutom kineser.

 493. väckelsepredikanten skriver:

  jerry boman är fan min nya idol. och bästa kompis.

 494. Benny skriver:

  w: Du är lite som att ha en storebror, som är som en lillebror.

 495. matti skriver:

  Fan, Usa – Nigeria. Jävlar vad roligt det var, vilket slut. Glenn Strömberg: Det är nästan som man var på stranden. Hahahahaha.

 496. w skriver:

  last night on lävägen

  goodbye houses…

 497. Stalle skriver:

  det är jag och iok mot världen.

 498. Joachim skriver:

  w: välkommen till världen

 499. w skriver:

  jaha, vad är det för fel på dig då?

 500. Maa Gnus skriver:

  Jonas Teglund: Du är min nya modeförebild! Tillsammans med Joakim Bengtsson i Twig.

 501. Stalle skriver:

  en 5-åring inspirerad av joe satriani SKA stoppas.

 502. kilotin skriver:

  nu är det väl ändå revolution på gång?

 503. skräddarn skriver:

  stalle: hoppas.
  songs in a&e och från hat till handling = sommarens skivor på blekingegatan.

 504. skräddarn skriver:

  kilotin: hoppaset tillägnat stalle här ovan skulle vara till dig angående din kommentar rörande revolution.

 505. Benny skriver:

  Recension av Park Hotell i The Guardian:

  The music died down and was replaced by an extremely boring house-DJ who started playing the most boring stuff ever. Loud and boring, yuck. Emos and mid-teens started flocking to the dance-floor. We counted the hours. I won’t bore you with more info, but eventually, Park Hotell, a Swedish band, went onstage. They droned and played without the slightest of timbre, just full-on chorus-and-echo-infused guitar-based pap. The vocalist/rhythm guitarist uttered no words distinguishable from murmurs and the two girls singing backing vocals just shouted and screamed through the set, unable to know what they were doing. The next song sounded like the last one, and the next one, sounded just like… You know. I waited for them to get off the stage. The teens were restless and getting drunk. A good thing about the DJ I mentioned: he started playing his pap just as Park Hotell wanted to play more. “Can we play one more song?” the lead singer asked. No reply. Thank you, atrocious DJ.

 506. Benny skriver:

  Åh hua. Första generationens konstgräs kan dra åt helvetes helvete. Rätt forum?

 507. väckelsepredikanten skriver:

  nej.

 508. w skriver:

  han har jävligt roliga uttryck den killen. man måste fråga sig själv vem han skriver för. ”certified shit band”. dessutom går han på klubben fyra timmar innan allt börjar för att se holy cock och missar neil young. inte undra på att han är så sur.

 509. Joachim skriver:

  ändå kul med sågningar. guitar-based pap. touché.

 510. Skamsen skriver:

  Matti med Bröderna Lindgren i Malmö.
  En hund som jag: http://www.youtube.com/watch?v=ToEGM9FSnM8
  Ny låt: http://www.youtube.com/watch?v=VDTMp9ZwhZM&feature=related (fantastiskt bra)
  Han finns i ett klipp till.

 511. Stalle skriver:

  easy tycker en hund som jag är grymmast.

 512. matti skriver:

  Grymma klipp. Det var en rolig turné och alla klipp låter bra. den nya låten (som jag sjunger alltså) heter Vingar av guld och blir kanske en singel vad det lider.

 513. hjort skriver:

  Det var ju själve den att man missade spelningen i götet, men sånt är livet. En stor miss.

 514. Skamsen skriver:

  Förutom texterna, en och annan melodi och Caroline Wennergrens framträdande var det inte direkt en barntillställning. Väldigt bra. Inte att det inte var barnanpassat, utan konserten. Eller jo, att det inte var så inställsamt mot barnen är nog bra. Som en flicka på jobb sa när jag visade klippen på youtube: ”det är som en riktig artist”. De är så vana vid att det ska vara så mycket visuellt skit när det är gjort för dem. Här får man ha lyssnat in sig på skivan för att hänga med. Precis som för vuxna.
  Är Wennergren sådär mysig och glad som hon verkar?

 515. matti skriver:

  Skamsen. Vet inte precis hur du menar, men hon är cool.

 516. matti skriver:

  Alltså, jag kunde nog inte sagt det bättre själv. Jag hade inte sagt allt likadant, men ändå. Nära hur jag ser det.
  http://www.pastan.nu/merpastan/veckans-lantis-david-sandstrom-1.40332

 517. matti skriver:

  En HELT annan grej: jag märker att jag skiter helt och fullt i svenska medaljer. Jag vill bara se basketen, simningen, simhoppen etc. Och själva bryten mellan de olika grenarna. Sverige, I couldn’t care less. Gud vilken underbar känsla. OS inte som fotboll, inte ens nära, men grymt ändå.

 518. Bo Ek skriver:

  Jag har aldrig gjort den där: ”Mitt tolftehandskontrakt går ut om sju sekunder, kan jag golva hos dig tills jag hittar en ny tvättskrubb?”

  Bwa!!! Inte jag heller.

 519. Bo Ek skriver:

  Skriv låtar istället för att se på tv, din gamle gubbtjyv.

 520. stalle skriver:

  jag är med david. förövrigt vill jag bara se misslyckandena, de svenska.

 521. GloggoPepparkakor skriver:

  Hur i helvete får man tag på andra sidan om man har köpt en mac och är för utvecklingsförstörd för att lära sig själv? Är det ens någon som använder andra sidan än?

  Lär mig.

  Lär.

  Puss.

 522. Skamsen skriver:

  Matti: Vet inte riktigt vad jag menade. Men det finns vissa artister som jag tycker är så mysiga att jag blir glad av att se dem. Wennergren är en sån. Emil Jensen är en annan. De sprider något positivt (skitbudskap?).

 523. Fenton Spadrig skriver:

  GloggoPepparkakor: Googlade fram en länk åt dig, men vet inte om den hjälper dig. Du får väl se.

  http://tinyurl.com/56u5cs

 524. matti skriver:

  Bosse Eken: Du menar mig antar jag. Jag gör fan inte anne. Nu även på engelska.

 525. väckelsepredikanten skriver:

  imorgon fisland. kboi (minns ni honom?) betalar.

 526. Erika och Olov skriver:

  Men gud, är det inte dags snart för en uppdatering, möjligen någon demolåt eller bara något livstecken från musikmatti? du gör fan inte anne, så lägg upp en förfestlåt till helga.

 527. Stalle skriver:

  ja lägg ut en teaser vetja. och du, ska vi höras om kalas?

 528. KBoi skriver:

  vp – den här gången måste du komma ihåg att be ”Fartland’s finest little whorehouse” att speca om kvittona. ”Fat Whores x 25” ser så illa ut i min bokföring. Jag försöker styra ett tajt skepp här.

 529. matti skriver:

  Teaser, schmeaser. Skulle om jag kunde men jag är i limboläge just nu. Vet varken ut eller in. Förhoppningsvis har jag big news till helgen. Eller Bad News. I vilket fall kommer det att redovisas typ här.

 530. matti skriver:

  Stalle: Visst, vi måste höras. Har bara lite svårt med framförhållningen just nu. Det beror rätt mycket på limboläget jag nämnde ovan.
  Men man fyller ju 80 högst en gång, och det måste ju firas.

 531. kilotin skriver:

  jobb, jobb och jobb, aldrig blir min klänning klar

  Vem fyller år?

 532. Joachim skriver:

  Ja fy fan. Nu åker man från Luleå permanent. Hängigt. Tack för senast ni som var där. See you in Hellmö.

 533. Loslak Pröff skriver:

  Den här måste jag se!
  http://www.youtube.com/watch?v=uWWPyKRoB5Y

  Det är möjligtvis ingen som har den (rippad)?

 534. Benny skriver:

  Haha. Ara kan ju slänga sig i väggen. Kubanen som sparkade ner domaren vinner hela OS. 100-0.

 535. Stalle skriver:

  en dubbeldubbel på min ära

 536. Benny skriver:

  Fernandez sista foul var så jävla hittepå.

 537. Janne Loffe Karsson skriver:
 538. Skamsen skriver:

  Det är väl snart två år sedan MABD släppte sin sista skiva. Eternity now släpptes också för två år sedan. Väntan börjar bli lång. Hur gick det med mejlet för någon vecka sedan? Det var väl något nytt mejl på gång den här helgen. Jag tycker, som jag nog skrivit tidigare, att det är otroligt ledsamt att man aldrig får höra alla de där 100 låtarna som ligger färdigskrivna. Är jag helt fel ute om jag skyller på fildelningen? Nåja. Det får väl ta den tid det tar.

 539. matti skriver:

  Närsomhelst blir de nåt. Ett besked i alla fall. Om minst en grej.

 540. Skamsen skriver:

  Gött.

 541. kilotin skriver:

  Alltså, om det gällde mig så skulle ett sånt meddelande inte direkt öka motivationen… Nej, kom igen skamsen. Det finns så mycket annat i livet att längta efter (och subtilare sätt att skriva om dem).

 542. kilotin skriver:

  Det är väl snart fem år sedan kilo fick sin senaste unge. Väntan börjar bli lång. Hur gick det med sexet för någon vecka sedan? Det var väl nått nytt sex på gång den här helgen. Jag tycker, som jag nog skrivit tidigare, att det är otroligt ledsamt att man aldrig får se alla de där 100 ungarna som aldrig blev. Är jag helt fel ute om jag skyller på moderaterna? Nåja. Det får väl ta den tid det tar.

 543. goh skriver:

  Uppdatera sidjävuln då. Uppdatering varannan månad är väl ett minimum.

 544. vp skriver:

  goh?? detta är sjätte uppdateringen idag och klockan är knappt lunch. man hinner ju knappt med.

 545. vp skriver:

  KBoi: skicka mera pengar. de går åt som smjörvi i sólskin.

 546. weight loss help skriver:

  Amazing! Its actually awesome piece of writing, I have
  got much clear idea about from this post.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig