Mattias sommar

Mina damer och herrar,
Usch vilket tjat det var om uppdatering det var då. Så här ligger det till. I våras började jag snacka med Razzia (som har Säkert, Mange Schmidt, Thunder Express med flera) om att ge ut en soloskiva där. Det ville de. Vårrelease sas det, lite sådär vagt.
Och så blev det sommar, jag gjorde nån spelning med Mats och nån med Jonas, spelade in ungefär tio BQ-demos med Calle, Peter och Jejo. Jag sjöng med Penny Century på en inspelning som jag inte vet vad det ska bli riktigt. Jag gjorde en helt sjukt rolig spelning på Täfteåfestivalen med Mats, Cristian och Patrik. Jag skrev fler låtar, jag jobbade med texterna och började till och med översätta dem till engelska. Jag började planera inspelning i januari med Jari i Björn Olssons studio på Orust. Solo alltså (BQ hänger i luften just nu av anledningar som jag inte riktigt förstår och därför inte har någon lust att gå in på för tillfället). Vi gjorde en budget som vi skickade till Razzia men de gick på semester och när de kom tillbaka så sa de att de inte hade råd. Då bantade vi budgeten och nu säger de att de inte har tid att jobba med mig så mycket som de tycker att jag förtjänar.
Det är inte mycket att säga om det, jag vet varför de inte har tid och förstår det: det är ett litet bolag personalmässigt sett som haft rent oproportionella framgångar senaste året. Jag vet andra som fått skjuta upp sina inspelningar/utgivningar på grund av detta. Good on them, bad on me. Visserligen är jag lite ledsen, men jag pallar inte att leva i limbo heller. Jag pallar knappt att vänta överhuvudtaget och ännu mindre att låta andra vänta för min skull.
Det var en annan anledning till att jag la ner MABD: allt bara sköts upp och sköts upp hela tiden och vi fick exakt noll spelningar via Luger. Jocke Åhlund skulle ha spelat in en ny MABD-skiva i maj (juni nån gång, men han fick barn och det blev Håkan, och Caesars och Teddybears så vi blev bortprioriterade. Inget konstigt med det. Dessutom, den skivan skulle ha kommit ut på Westside men de hade inte råd och det kan jag v e r k l i g e n förstå, då deras grej är, jag vet inte, men något helt annat än marknadsföring i alla fall.
Samtidigt har det gått bra med en massa andra grejer: spelningarna jag gjorde med Bröderna Lindgren gick sjukt bra och det finns videor inspelade till alla låtarna från den skivan, även min, så vad det lider dyker jag väl upp i en Barnkanal nära dig. Och det är tal om att spela in den här Vingar av guld och göra det till en singel.
Jag får göra en skiva på Westside om jag vill, det är inte det, men det är sån pytteliten budget och det skulle vara så jävla grymt att göra något med någon annan den här gången, med mera pengar, och bara koncentrera mig på att spela och sjunga och svara på frågor.
Men alltså, det här mailet jag har pratat om, det var ett definitivt besked från Razzia och nu har jag alltså fått det. Jag har lite erbjudanden från mindre bolag men jag jobbar på de större ett tag till. Hoppas det är ok med er. Om inte: tuff skit.
Annars har det varit en bra sommar om än ekonomiskt undermålig. Fått mycket gjort som inte kommer att synas än på ett tag; skrivit, påbörjat grejer (i vanlig ordning), läst en massa böcker, lyssnat på black metal och reggae tills öronen trillade av.
Nu kommer barna hem från första skoldagen. Så jag lämnar er. Farväl. Vi hörs snart igen.

Matti

48 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. gummo skriver:

  Fan vad världen kan vara bångstyrig ibland. Ledsen att saker och ting inte addar upp.

 2. matti skriver:

  Det ordnar sig. Jag vet att jag är bäst i alla fall.

 3. hjort skriver:

  Det är skönt att du har den inställningen. Eller den insikten, kanske. Det kan ju fan inte gå annat än bra i slutändan när man har en sån.

 4. gummo skriver:

  Men det är skit iallafall. JAG blir deprimerad.

 5. Skamsen skriver:

  kilotin: Antingen var jag otydlig eller så missförstod du. Mitt lilla meddelande handlade snarare om att jag ”tyckte synd” om Matti som inte verkar ha möjlighet att jobba i den takt han vill. Sen kan jag ju inte neka till att jag är väldigt sugen på något nytt. Alkberg-släpp har varit så regelbundna att jag blivit bortskämd.

  Matti: Hoppas det löser sig. Skrev du inte någonting om att du hade låtar av många olika slag? Kanske bättre att börja med de som inte kräver så stor inspelningsbudget först.

 6. hjort skriver:

  gummo: Ja, visst är det så. Det är inte alls roligt att höra. Men jag vill ju hoppas och tro på ett ljus någonstans i slutet av tunneln. Eller åtminstone något som säger att allt mörker runtomkring faktiskt är en tunnel. Något som tar slut någonstans.

  När jag blir miljonär i filmbranschen med mitt nya koncept – pilsnerfilm för nyktra alkoholister – då ska jag bli din mecenat, matti. Och sen bjuder jag er alla på grillfest i dagarna sju.

 7. matti skriver:

  the end of the tunnel is lightyears away. Nån var ju tvungen att säga det. Tack hjort och skamsen och gummo. Men allvarligt, det löser sig.

 8. skräddarn skriver:

  … sa blinda sara när hon sket i vasken.

 9. kilotin skriver:

  Shamy, då missförstod jag. Ber om ursäkt.

 10. vp skriver:

  jag befinner mig just nu på ett helt tomt hotell på en ort som någon skapade och sedan glömde bort. follkomligt bizzart. det finns bredband, inget mer. inte ens en kiosk.

 11. clara skriver:

  Den där cirkelcirkusen och känslan känner jag igen, byt ut skivbolag mot filmbolag och producenter mot regissörer.
  Fan, jag hoppas en mattiskiva kommer snart ändå i en butik nära mig, vill lyssna och höra!!! Big up från babyland.

 12. Bo Ek skriver:

  Jag släpper grejer hela tiden, senast en tetig jävla grej i toastolen i morse. Jag ville inte ens ta i den.

 13. Norrland skriver:

  Bo Ek: Varför måste du ta i grejorna du släpper i toastolen?

 14. johan skriver:

  är det inte lika bra att inte hamna på razzia?
  det är väl eg. bara konie som är bra och intressant hos dem.
  finns några halvbra, men det är ju sömnpiller!
  o så har de ju timo…

 15. pantone pantomime party skriver:

  fan, en ny matti skiva borde bli vansinnigt prioriterat.
  om världen var rättvis, vill säga. Och det är den ju, som bekant, icke.
  Jag hade ett samtal för ett tag sen med karl jonas (i first floor power och blood music) som också hade ungefär samma läge.
  Han var liksom matti inte bitter alls (inte utåt i alla fall) och liksom bidade sin tid (samlade sin attack).
  Matti, Karl Jonas, David Sandström, Frida Hyvönen och Jenny Wilson. Där har ni min favorithand när det gäller svensk musikalisk kultur och underhållning.
  Men ändå, jag blir lite konfunderad och knäckt när
  matti inte kan få ut en skiva på ett bolag som släpper en hel del artister som inte ens når till fotknölarna på honom när det gäller kvalité och innehåll.
  Det gäller väl bara att inte ge upp.
  Själv håller jag på med en teatergrupp.
  Vi hotas av konkurs och nedläggning minst några gånger i halvåret, känns det som.
  Men vi finns kvar.

 16. matti skriver:

  clara: Detsamma. Jag vill se/läsa dina grejer med. Det jobbiga är ju annars inte att det inte blir något, för det blir det ju. Det jobbiga är att man varit där och luktat/blivit luktad på och bedömts som hopplös/svår/omöjlig. Detta alltså en riktigt dålig dag. Det är ändå långt mellan dem i år, så här långt i alla fall.
  johan: En bra är fortfarande dubbelt så många som rätt många andras line-up. Jag gillar nya Hello Saferidelåten.
  PPP: Helt rätt att finnas kvar. Det är alla andra som har fel. Alltså, det ÄR ju så, på svinmånga sätt.

 17. Stalle skriver:

  är det inte dags att ta repris på rotmos och fläskläggen inom en snar framtid?

 18. Bo Ek skriver:

  Norrland – jag ville ju inte ta i den sa jag.

 19. Norrland skriver:

  Bo Ek: Men när du skriver att du inte ens vill ta i den måste det ju innebära att du normalt vill det. Varför?

 20. Bo Ek skriver:

  Det är din slutsats. Lite äckligt skulle jag vilja säga.

 21. matti skriver:

  Joachim: Såg det där. Helt sjukt. Fyllkajor.

 22. Money skriver:

  Jag är klart misstänksam mot skrivkunniga tjejer. Fast det kan man ta ur dom.

 23. matti skriver:

  Är du här igen? Stick.

 24. Wonderboy skriver:

  Nähäj du Talkberg. Nu är vi här igen, för att stanna.

 25. matti skriver:

  Men helvete också.

 26. matti skriver:

  dawn of the dead på tv just nu. jag kan fan inte se klart den, den är för läskig. en av mina topp fem på den skalan, lätt.

 27. kilotin skriver:

  Alla dör. Kan det sluta lyckligare?

 28. matti skriver:

  Nä iofs. Men vägen dit är fan för jobbig. Det kommer att hända också.

 29. Maa Gnus skriver:

  Jag såg barnhemmet igår. Det var länge sedan jag såg en film där jag skrek högt. Och skrattade. Om vartannat.

 30. hjort skriver:

  matti: Nya eller gamla Dawn?

 31. matti skriver:

  det var nya. hua. läs bq-dagboken från tyskland om första gången jag såg den, fast i switzerland, då. för övrigt, om någon missat det, extremt bra dagok.

 32. hjort skriver:

  Eller skitsamma. Det måste ju vara nya ni snackar om. Gamla är ju inte så skrämmande längre, även om den har många poänger som nyinspelningen saknar. Tror jag ville skriva nån lång utläggning om vilken av dem som egentligen är bäst, men nu orkar jag inte det längre. Carry on people, nothing to see here.

 33. hjort skriver:

  Oops, osynkad post från min sida ovan.

  Dagboken är grym. Den kan jag komma på mig själv med att läsa när jag behöver piggas upp lite.

  ”Innsbruck är en våldsam och hård stad, en man busvisslade Matti rakt i örat och vi såg massor med polisers.”

  Hur bra som helst.

 34. brett a skriver:

  den hade jag missat! hahahahahaha vad rolig den var!
  om nån annan oxå gjort det kan de kolla här
  http://www.thebearquartet.com/?page_id=11

 35. Joachim skriver:

  ”Ingenstans står att denna mun som kanske kan känna ömhet i ett slag är en kvinnas mun, vi ser det som symbolik, ett poetiskt anslag, att försöka ta i vårt eget mörker o smärta.”

  Löjligt. Vad vill dom? Det hela känns som ett ogenomtänkt försök att provocera som nu ska försvaras med vaga flumteorier om någon sorts dold sanning. Ska man nu bestämt vara dum i huvudet kan man åtminstone stå för det sen.

 36. stalle skriver:

  man vill bara nita dom ju

 37. Kronan skriver:

  Ikväll spelar Cristian & Emil samt Emma & Tina i potatiskällaren på kronan. Det börjar kl 21 och kostar 20 kronor. Mats Wikström står för fiolerna och han kallar spektaklet för What about a band name.

  C & E spelar uteslutande andras låtar, något med Henri Mancini, Morrissey och Ricky Nelson typ. E & T spelar egenkomponerade låtar med varsin gitarr och sångstämma.

 38. Dahlberg skriver:

  du,eller snarare dina uttalande på vissa andra bloggar finns numera på kraniumhemsidan.
  ang skivbolagsproblematiken kanske Dis before dishonour plockar fram portmonän,allt vi vill ha är mera DIS å mindre DISS om ni ungdomar fattar galoppen?

 39. matti skriver:

  Grymt Dahlberg.

  Annars: Vågen för David Vikgren! Sjuuukt bra recensioner för nya diktsamlingen.

 40. kilotin skriver:

  Jag är sämst
  wouldn’t want it any other way
  det är rätt åt mig

  weirdo var bäst igår, fast sämst på jobbet
  matti är som en allvetande storbrorsa, man är liksom inte där än, kanske aldrig

 41. matti skriver:

  Ni undrar en hel del om vilka som är de bästa Oi-låtarna va?

 42. stalle skriver:

  matti: int värst, men jag anar att vi får en lista iallafall.

 43. matti skriver:

  Hehehehe….

 44. Benny skriver:

  Sarah Palin, sexy beast.

 45. Rökhosta skriver:

  Eheheehe. Cockney Rejects ”Oi! Oi! Oi!” måste ju vara etta.

 46. Margie skriver:

  si? w mroku. Bielej? papiery, Margie sko?czone kartoniki,
  prze?wietlone promieniem latarki.
  – Zbyt chwil? dostaniecie p?ki. Goszcz? chuja czcigodne, równie oraz wy.

  ..
  Poka?ecie kacapom na rewersie, owe musi was wpuszcz?, I winna
  i dodatkowo nie…
  Niedwuznaczny chichot podoficera oraz dodatkowo pracowników.

  – W?a?ciwie! – uci?? po obecnym momencie. – Po?miali?cie si? jak równie? starczy.

  Skorzystaj t? latark?!
  Iluminacja ga?nie, podofice.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig