Bluesrock

Det är lustigt hur saker och ting kan betyda helt olika beroende på sammanhang. Som när Thåström sjunger ”ingen sjunger blues som Jeffrey Lee” och menar det rätt så bokstavligt, det vill säga, att den numera avlidne Gun Club-sångaren hade en unik röst och ett unikt uttryck. Han menar inte nödvändigtvis att ingen sjunger blues bättre än Jeffrey Lee Pierce (även om det är lätt att förmoda det vara just Thåströms åsikt i frågan).

Häromsistens spelade Wilko Johnson på Kulturens hus. Jag tillhör dem som såg honom på Valsberget i Piteå redan 1985. Jag var inte särskilt gammal då, 16, men var ändå fast övertygad om att det måste finnas mer än pubrock i världen att lyssna på. Jag visste såklart som den nörd jag var och är att Wilko Johnson spelat gitarr i Dr Feelgood, en av pubrockens stora förgrundsgestalter och en av anledningarna till att den engelska punken föddes (som en motreaktion till bland annat denna genre) och lät som den lät (som pubrockens oäkta barn: lite argare, men i grund och botten likadant).

Jag hörde flera gånger folk som sa att ingen spelar gitarr som Wilko Johnson. Och eftersom det var hans kväll så var det underförstått att det betydde att ingen var bättre. Ja, alltså, jag vet inte vad jag ska säga om det. Jag vill ju inte förringa Johnsons gitarrspel och ännu mindre hans utspel, han är en uppenbarelse live.

Den som någonsin sett The Clash live eller, som i mitt fall, videoupptagningar från deras tidiga spelningar borde kolla in Wilko Johnson: han glider argt och hyperintensivt omkring över scenen med maniskt uppspärrade ögon. Precis som salig Joe Strummer brukade göra.

Vad jag dessutom hörde sägas under kvällen var att ”ingen spelar bas som Norman Watt-Roy”. Men plötsligt hade betydelsen förskjutits något. För det var inte alls lika säkert menat som ett vördnadsfullt uttryck för denne mans unicitet. Ofta följdes nämligen detta påstående av höjda ögonbryn som betydde: ”Som tur är.” Och jag höll med. Maken till irriterande musiker har jag sällan skådat eller hört.

Det faktum att Johnson snittat på 200 spelningar om året sedan mitten av 60-talet och fortfarande besitter denna remarkabla energi, alldeles oavsett om den är medfödd eller påhejad av kemiska hjälpmedel, är sjukt beundransvärt. Men i övrigt. Suck. Den här deppiga slentrianmässiga bluesen med texter om unga tjejer och sega shufflekomp som bara pågår och pågår tills man blir tokig. Och måste hitta på något eget.

Här känns på sin plats med en avvikning. När man talar om de här åren i London, 1975 till 1978 ungefär, ska man komma ihåg att även om det nog kan sägas vara en revolution, musikaliskt och attitydsmässigt så fanns det egentligen bara två personer med hjärtat på rätta stället som samtidigt var visionärer och verkligt karismatiska: Johnny Rotten och Mark Perry (i folkmun Mark P) Eller, en tredje fanns det: Poly Styrene, men hon och X-Ray Spex är värda en helt egen text. De allra flesta hängde hursomhelst omkring och var grymma eller inte. Och de flesta banden var ju Vibrators, 999, Lurkers, The Damned, The Clash och Adverts. Missförstå mig inte, alla var helt suveräna och gjorde suveräna skivor, men man kan med fog påstå att all ovan nämnda antingen gick i Pistols (som utan Rotten antagligen inte gjort mer väsen av sig än de andra) och Perrys (som gjorde fanzinet Sniffin’ Glue och spelade/agiterade i Alternative TV) fotspår, och diskvalificerades därför av dessa två unga herrar per automatik: deras devis(er) var ju dels I Wanna Be Me och How Much Longer?. Eller så hade man ingen agenda alls, mer än att klä sig snyggt och spela dubbelt så fort. Och det räckte ju långt. Musikaliskt är det här typ den tredje bästa perioden i världshistorien. Den allra bästa tilldrog sig ungefär samtidigt i New York, och den näst bästa var den som dök upp efter den engelska punken, när man börjat ifrågasätta dess rockism. Alltså det som brukar kallas postpunk. Men jag ska inte gå igenom hela den skiten igen, det är inte därför jag är här.

Tillbaka till Dr Feelgood, och försöka sätta sig in hur man reagerade på dem då, när de var som hetast. Jo, man slängde ut två av ackorden i bluesvändorna och spelade ett (krautrock) i stället, eller fyra (pop). Men samtidigt så tog man vad man hade, litegrann. Det vill säga man spelade på små ställen, pubar, med allt vad det innebar: en häcklande och konfrontativ publik som ville se något de var vana vid att se. Punken var väldigt social och synlig på så sätt. Man såg ut på ett visst sätt och fick således lära sig springa väldigt fort, eller att slåss, man hade inte riktigt tid att vara musikaliskt superinnovativ och lät således ungefär som den musik häcklarna skrek efter, även om ingen av parterna riktigt begrep det.

Och för att återknyta: ingen sjöng verkligen som Jeffrey Lee Pierce: en överviktig, missbrukande, blonderad vit man med gäll röst. Och med en begåvning helt utöver det vanliga. Han var unik, om än på ett helt annat sätt än Wilko Johnson.

Blues kan betyda så mycket, det var väl dit jag ville komma med det här egentligen. Den Wilko Johnson representerar är i mitt tycke den allra tråkigaste bluesen (fastän han alltså, paradoxalt nog, är dess allra främste representant), även om den antagligen är den mest spridda.

Musik som cementerar föreställningar om hur saker och ting ska vara snarare än att ifrågasätta status quo, när punken och senare Jeffrey Lee Pierce väl kom tänkte man att man skulle slippa det där. Att ingen verkligen skulle spela blues som på Stadspuben i Luleå längre. Men ett drygt decennium senare står man där med en kall och lyssnar på bluestolvor igen, och har på det hela taget rätt trevligt. Det är förstås småstadsmänniskan prerogativ litegrann, att man (som punkarna en gång i tiden) tager vad man haver: det är ju inte så att det samtidigt på en annan scen i staden står någon och förnyar eller nåt, exorciserar sina demoner, liksom. Men ändå. Man borde skämmas.


1 397 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. matti skriver:

  Tunaskolan på Spotify! Var kom den ifrån? Allvarligt, jag fattarente.

  http://open.spotify.com/album/13jtIXxCC0rhvDYmtADunn

 2. Stålet skriver:

  Åh, must listen now.

 3. Greven skriver:

  Äntligen!!!

 4. Benny skriver:

  Mats Anders Brorsans Dotter

 5. hjon skriver:

  Conny: Inte för att jag är stolt över det, men jag sov 5-8 imorse. Har förstås inte lämnat kommentarer om det så mitt alibi kan bara styrkas av min familj som tycker jag är grinig idag.

 6. hjon skriver:

  Vad hurrar ni över Tunaskolan för, den har man ju haft på local files sen dag ett? Eller kommer den i nästa C-60? Förresten har man ju hört den där gamla bluesrocken milljarrders gånger redan. *smiley*

  http://open.spotify.com/track/33DSB7Wdaa07rcYuK4bN4h

  Benny: Das Bandt är mig veteligt Uppsala-kids. TP?

 7. Mattias Victorin skriver:

  Tack för ett långt och svårsmält bloggande om människor jag aldrig hört talas om. Förutom Johnny R förstås. Får väl youtuba-loss och uppdatera.

  I Sundbyberg är allt sig likt. Tågen går, huliganerna slåss, arbetarklassen klassar.

  Brevbärarna på Östermalm Sthl. har börjat bära slips och välstrukna skjortor.
  Förvirringen är total.

  Eld, terror, luftangrepp.

  Släng upp lite nya låtar.

 8. Conny skriver:

  Södertälje kallades förr för Sveriges Chicago – det hänsyftades då till stadens bluesband. Jag minns dem mycket väl. Här ett klipp med ett av dem som bevarats i mitt mikrochip, och får representera mina 18 år i den brinnande tunneln.

  http://www.youtube.com/watch?v=bpCTqDHSQYY

  Jag tror Luleå och Södertälje bjuder exakt samma uppväxtmiljö.

 9. skräddarn skriver:

  har inte tänkt på det förut men fan vad bra dr feelgood är!

 10. kilo skriver:

  Jag skulle ha sett Slutet på början men är sjukare än sjukare sjukast. Tyvärr. Blir det några fler chanser månne?

 11. stalle skriver:

  osköna söndag. pigga ungar, sjuk sambo, solsken och helvete.

 12. matti skriver:

  Åh helvete. Att vakna på en soffa far far away. Inte precis 25 längre.

 13. Stålet skriver:

  Åt helvete. Att vakna av att en stor björn som vrålar efter kaffe. Inte precis 23 länge.

 14. KBoi skriver:

  Jaså är det här ni är?

 15. Conny skriver:

  Ujujujujujujujuj.

 16. Conny skriver:

  Hörde ni det här när det kom för snart 10 år sen? Sorgligt förbisedd skiva som Silence släppte på licens. Saknas på Spotify. Hittade två låtar.

  http://www.youtube.com/watch?v=q8m3lHcjWos

  http://www.youtube.com/watch?v=G59eXFIJEb8

  Bättre blir det inte. Speciellt hans värmländska smälter jag inför.

 17. KBoi skriver:

  Ujujuj. Man är inte tretti längre. Fifan.

 18. Stålet skriver:

  Här är en liten teaser till nya Stålet-skivan: http://www.youtube.com/watch?v=vs3IDlA6kJg&feature=youtu.be

 19. Greven skriver:

  Grym cockteaser the steel. Låter vackert och lite OTÄCKT!

  Sommartid alltså. Så jävla dålig uppfinning. Nog jobbigt att ta sig upp på måndagmorgonen före fan. Har redan ångest och kallsvettas. Tydligen ökar självmorden och hjärtattackerna också. Huvva.

 20. stalle skriver:

  nybastad, dricker en kall. fi fan vilken tur man inte är tretti längre.

 21. Bullis skriver:

  Ni har sp tråkigt när inte jag är här :)

 22. Benny skriver:

  Ni har cp-tråkigt när inte jag är här.

 23. Stålet skriver:

  Snart blir det Glasvegas i Sthlm.

 24. P skriver:

  Kommer du hit pojk!

 25. Stålet skriver:

  Jå! Ska du se Glasvegas?

 26. matti skriver:

  Beatles var bästare efter Sgt Pepper än innan. Fast då var de också bäst.

 27. P skriver:

  Ståis: Nä, ser ju dom på Open. När kommer du ner? Hur länge är du här?

 28. KBoi skriver:

  Nu fattar jag ingenting. Ska P se Beatles på Umeå Open?

 29. Mörn skriver:

  Konstigt att ”göra en Sgt Pepper” har blivit synonymt med att göra sin bästa – inte bara mest innovativa – skiva. För det var den ju inte. Bästa popskivan är ju Help, viktigaste rockhistoriska skivan är den vita.

 30. matti skriver:

  Dessutom är det konstigt att man skiljer på rock och pop. Eller, det är det väl kanske inte, men hur definierar man rock och pop, liksom? Vad skiljer dem åt?

  Beatles var ju fram till och med Sgt Pepper rätt så mycket det perfekta bandet. Efteråt är de sjukt ojämna även om de i mitt tycke peakar helt och hållet iom med vita.

  Framförallt Abbey Road är ju i stora drag helt hopplös att lyssna på. Då är de enstaka poplåtarna (även om jag alltså egentligen inte kan säga vad som gör en poplåt annorlunda från en rockdito) bra mycket märkvärdigare än albumen som sådana. Finns grejer på Magical Mystery Tour och Yellow Submarine, exempelvis, som är bättre än nästan allt på Abby Road. Det där medleyt på b-sidan blir man ju bara förbannad på.

 31. Stålet skriver:

  Mörn: Men jag tycker Sgt Pepper är bäst. Blev hårt manglad av Nerverna när jag sa det. Mest för att jag sa att den helt enkelt har bäst låtar. Då började Lillis attackera genom att rada upp låtar. Och bedömer man dom en och en så är den så klart inte bäst. Den enda jag fick medhåll av var Jakob, som var helt med på att det är allting i kombination som gör den bäst. Även fast han själv inte tyckte det. Mattis analys om att det är dom i hans föräldrars generation som tycker Sgt Pepper är bäst är säker sann, men ändå, den skivan är ju bäst. Det har precis uppstått slitningar i bandet, men dom är fortfarande hungriga. Det har inte blivit flum eller Rush och det är helt nyskapande. Det är så enormt bra helhet. Älskar den skivan. Och singlarna runt den. Inte för att jag älskar nyskapande grejer speciellt ofta.
  Rocky II är bättre än första för att det är likadant som ettan fast lite bättre gjort. Broder Daniel Forever är bäst av BD. Sista The Smiths, etc.

 32. matti skriver:

  Sgt Pepper är väl framförallt kanske världens kändaste album.

 33. Stålet skriver:

  P: Kommer på onsdag. Dom ska spela akustiskt på Götgatan också. Ute på gatan. På eftermiddagen. Sedan åker jag hem torsdag.

 34. Stålet skriver:

  Matti: Nä, där har du fel. Folk i min generation och yngre har NOLL KOLL på The Beatles.

 35. matti skriver:

  Sista Smiths? Trodde det bara var The Smiths själva som tyckte den var bäst.

 36. matti skriver:

  Stålet: men ni är ju inte ensamma, eller flest, bara för det.

 37. Stålet skriver:

  Matti: Sant, men jag tror ändå folk i din generation och över känner till Thriller. Och det gör tioåringar med.

  Nä, sista The Smiths är ju fenomenal.

 38. matti skriver:

  Jag hävdar att Sgt Pepper är första gången ett ALBUM definieras som en helhet, snarare än en samling låtar. Och att det är världens kändaste album. Vilket skulle det annars vara? Thriller? Pet Sounds? Never Mind The Bollocks?

  Beatles var en hel världs angelägenhet när de släppte Pepper och har fortsatt vara det. På gott och ont fast mest på ont.

 39. matti skriver:

  Den tioåring som känner till Thriller men inte Sgt Pepper bör förläggas med utegångsförbud.

 40. Stålet skriver:

  Äh. Låt barnen få gå ut. Jag kanske har barn, men jag har väl för fan varit barn!1

 41. matti skriver:

  Men alltså, vita, vilken skiva. Har länge försvarat McCartneys ”tramslåtar” på den med att han sjunger dem så vansinnigt bra att de blir helt grymma och trovärdiga ändå. De som avfärdar den är nästan alltid de som tycker att Pepper är bäst. Som, i sann 60-tals-anda föredrar det självbiografiska framför en större (ja, eller mindre, men i alla fall en helt annan) kontext.

  Och det här är lätt att blanda ihop: Sgt Pepper är ett Beatles på sin kreativa och berättande topp, med texter om barndom och Liverpool. På sätt och vis är den ju underskattad den med. Men White Album är ju biografisk på ett helt annat sätt. Den är ju närmast dokumentär, man hör slitiningarna mellan alla medlemmar. McCartney höjer sig genom att helt försvinna in i sig själv och bara verkställa melodierna han har i huvet (Rocky Racoon, Martha My Dear etc). Lennon surar och gapar sig igenom Yer Blues och liknande. Men är ju ett geni så hans låtar är också bättre än allt annat. Den enda prestigen verkar finnas i att mäta sig med varandra. Och dessutom: Back In The USSR, ett sånt där samarbete de två emellan som fan knappt går att fatta. Lite med vänsterhanden driver de med världspolitiken OCH gör Beach Boys helt vimmelkantiga med Beach Boys egen medicin. Bland annat. Och hur skivan spretar. Det är världens bästa skiva. Ja. Det är det. Min nummer ett.

 42. matti skriver:

  Nix. De får sitta inne tills de kan sin Beatles.

 43. Stålet skriver:

  Jag gillar vita bäst just nu. Men kommer alltid återkomma till Dr Peppers. Lyssnade på den vita i dag faktiskt(!). Men det är någon remastrad CD version jag har. Vill ha den på vinyl.
  Men det jag i själva verket tycker just nu, är att John Lennon är bättre än The Beatles. Men för att inte korsbefrukta nu-känslor och åsikter alldeles för mycket:

  1. Sgt Peppers är bäst.
  2. Paul är bäst.
  3. John är coolast men blir lite för mastig ibland. Storknar då och då på honom. Yoko gör honom bra.
  4. George är obegripligt bitter. Skyller splittringen på honom.
  5. Ringo är så snäll så man förstår inte.

  Det är mina åsikter.

 44. H skriver:

  Min Broder Daniel-lista:
  1. Saturday Night Engine
  2. Broder Daniel
  3. Broder Daniel Forever
  4. Cruel Town

  Även om Broder Daniel Forever är mästerverket, självklart. Det är den bästa skivan, en av de bästa svenska skivor som gjorts, ja, det är ju en så uttjatad sanning att jag hoppas att nästa generation vräker den överbord och börjar på något nytt istället. Men om jag betraktar Broder Daniel som helhet, och det vill jag göra, så måste listan se ut såhär. Cruel Town borde ur helhetsperspektivet aldrig ha släppts.

  Eller var det Beatles ni diskuterade?

 45. matti skriver:

  Hehe. Du säger bara att Lennon är bättre än Beatles för du vet att min hjärna går sönder då.

  I Beatles: Unge John, äldre Paul.
  Solo: Lätt John. Tvåa: Yoko.

 46. matti skriver:

  Fast Ram med McCartney är ju en magisk, femstjärnig skiva.

 47. H skriver:

  Jag läser på youtube att John Lennon skrev Nobody Told Me åt Ringo! Måste nog gå på lunch.

 48. Stålet skriver:

  matti: Nä, meh, det gör jag väl inte. Men jag håller med om att det hade varit enkelt att likrikta allting åt ditt håll. Jag säger ju att Paul är bäst.

  H: Framför allt känns ju Cruel Town bara så enormt trött. Jag hade slutat vänta på dom när den kom. Men gillade den ändå, fast det kändes fel i magen.

 49. TP skriver:

  Å guuud så fel ni har. De riktiga nerverna satt hos John.

 50. matti skriver:

  Stålet: Ja skämta juh

 51. Stålet skriver:

  Ja, jag vet, men det är ju jobbigt att tycka annorlunda än dig i ditt eget forum. Över huvud taget jobbigt när du har åsikter som inte går ihop med mina egna. Jag lyssnar så mycket på dig. Nu sitter till exempel jag här igen. Och funderar på om min skiva egentligen inte är för kort. Är jag en herde eller ett får. Eller ett svart får. Det är frågan.

 52. Stålet skriver:

  Nä, jag vet vad jag är. En arbetslös fåraherde.

 53. Stålet skriver:

  Och snart ska jag prata med Jonas och ta emot hans åsikter.

  Hur ska det här gå.

 54. matti skriver:

  Lennon: ibland blir jag bara så extremt trött på det det där manliga geniet. Och det där expressiva, terapeutiska. Älskar antagligen McCartney för att han är typ lika begåvad men gör låtar på låtsasamerikanska, med texter om sin hund och så, i stället för om hur hela världen behöver kärlek eller om sina demoner och relationer med mammor och andra tjejer.

  I början, innan Sgt P (grovt sett, alltså), så fanns det ju inget riktigt sådant i popmusiken, och då var Lennon helt unik. Som i Help exempelvis. Men efteråt, när det blev kutym att gå in i sig själv och berätta vad man såg så finns det något lite äckligt över det. Han var typ rikast i världen, kändast, bäst etc. Ändå orkade han knappt ta sig till studion för att han var typ för kosmisk för det…

  McCartney var ju mycket mer hantverkare så. Högre arbetsmoral helt enkelt.

 55. Stålet skriver:

  ”Ändå orkade han knappt ta sig till studion för att han var typ för kosmisk för det…”

  Haha! Föy fan. Hatar dom dagarna. Du har precis fött ett nytt metaluleåskämt.

 56. matti skriver:

  Men du ska ju skita i mig vet du väl! Jag är en gammal stöt som tänker på Bajtels och Six Pistol hela dagarna. Gör du din skiva som du vill, självklart. Och att tycka annorlunda än mig, det är ju en av anledningarna till att du är grym! Det vet du väl?

 57. Stålet skriver:

  Nä, jag vet. Jag ber ju själv om åsikterna. Jag har bara en släng av kris och panik inför skivsläpp-syndromet. Men att sluta lyssna på dig och alla andra vänner som gör grym musik kan du ju fetglömma. Jag är för evigt påverkad av allt ni säger.

 58. KBoi skriver:

  Stålet – jag skulle också behöva en ny white album på vinyl. Om du ändå ska köpa en till dig så vill jag bara påminna om att jag fyller år snart. I juli, så då har du lite tid på dig att spara. Rök lite mindre så har du råd!

  http://www.popsike.com/Beatles-White-Album-UK-1968-Mono-LP-Cover-No0000005/110312162347.html

 59. Mörn skriver:

  Jag lyssnade på Sgt Pepper i helgen och blev förvånad över hur pass mkt som inte var så bra. Men när man hörde den som barn var den ju helt enorm. A Day In Life var ju både superläskig och förtrollande samtidigt.

 60. Stålet skriver:

  KBoi: Okej, och jag påminner i samma veva om att jag fyller år i juli. Jag vill gärna ha den här, åh, hoppas att jag får den: http://img827.imageshack.us/img827/7080/img0709d.jpg

  Det är alltså det enda exemplaret av Svart flagg som finns på vinyl. Hur kommer det sig, kanske du tänker? Vänta, håll i dig, här kommer historien:
  Från början var det, håll i hakan, ett exemplar av Mattis skiva Anarkist! Men då två fans i Norrköping tjatade så mycket på att dom ville ha min skiva hellre, så, håll i dig nu, Matti tog en spritpenna och, vóuliíla! Gjorde om den till Svart flagg!

 61. matti skriver:

  Let It Be är ju allmänt ansedd som den sämsta riktiga skivan de gjorde. Sett till det är den ju underskattad. Den är ju ingen av Beatles bästa, men ändå. Jämfört med mycket, mycket annat är den ju helt grym.

 62. KBoi skriver:

  Japp, det var jag. Jag hade klätt ut mig till två Magnus Ekelund & Stålet-fans.

 63. matti skriver:

  Coolt att du har Hitler på omslaget till din skiva!

 64. P skriver:

  Adolf Hitler – Nazist (2011)

  Skitbra skiva!

 65. TP skriver:

  Ibland är det kontrasterna som gör’et: Ringo!

 66. Benny skriver:

  Jag lyssnar inte nåt alls på allt det dära ni skriver om, mer än skivan P nyss tipsade om. Den är riktigt kungskön.

 67. P skriver:

  JAMEN ETT C 60 APRIL KAN MAN VÄL BJU PÅ ALLTID! OK HADE P!
  http://open.spotify.com/user/pontussillr%c3%a9n/playlist/45VjHcCmdPmXuamcv1Asy6

 68. Av uppenbar anledning anonym skriver:

  Jamen Revolver då? Den är ju skitabra.

 69. P skriver:

  Beatles:

  1 The Beatles
  2 Revolver
  3 Rubber Soul
  4 Sgt Pepper
  5 A hard days night
  6 Help
  7 Let It be
  8 Abbey Road
  9 With the Beatles
  10 Please Please me
  11 Beatles For Sale

  Magical Mystery Tour och Yellow Submarine räknas inte.

 70. Alex skriver:

  Att göra en sgt peter är ju att suga av sej själv!

 71. david skriver:

  Köp en liten påse.
  Bind fast påsen på magen.
  Kalla den påsen för The Beatles.
  Du har nu en liten påse på magen som du kallar för The Beatles.

 72. Fredrik B skriver:

  P börjar närma sig min verklighet.
  Vita har några bra låtar, men borde varit ett 30 minuters album. Så ojämn att den går bort.
  St Pepper är inte tillräckligt bra. Ett konstfack-exjobb.
  Rubber soul, Revolver och Help är de bra Beatlesalbumen, om någon frågar mig. Men det är jag rätt säker på att ingen någonsin kommer att göra…

 73. Greven skriver:

  Hörru Fredrik B vilka är egentligen de bra albumen med dom däringa beatles?

 74. Stålet skriver:

  VILKET sammanträffande!

 75. ceasar skriver:

  Mats Voltas nya, recension?

 76. backlund skriver:

  Så jävla sjukt. Kommunen i Umeå verkar vilja sälja Scharinska för dom inte vill renovera det. Alltså, att satsa så mycket pengar som dom här jönsarna gjort på att nätverka och åka på studieresor och samtidigt ha en helt värdelös kontakt med vad som är kanske stöttepelaren i Umeås kulturliv. Det är fan vansinne på sån episk nivå.

 77. Stålet skriver:

  backlund: Jag ska protestera.

  Och hur roligt är det inte att vår basist har yrkesbenämningen Kulspruteskytt? http://www.djungeltrumman.se/magnusekelund

 78. Conny skriver:

  Beatles? Den typen av pop… för starka melodier på varandra gör att det blir omöjligt att lyssna på de skivorna i längden – Ziggy Stardust, nästan allt med Beatles, Pet Sounds med Beach Boys, Undertones första…

  Lyssnar tusen en miljard fler gånger på Einstürzende Neubauten, John Cale, Lou Reed eller Joy Division.

  Beatles innan Sgt. Petter kan jag inte lyssna på whatsoever. Dyngfull en gång per år kanske. Annars helt sönderlyssnad musik alltihop.

  Sgt. Petter, White Albino och halva Let It Benny är bäst.

 79. kilo skriver:

  Stålet: Meh, de ser ju LIKADANA UT

 80. albin skriver:

  Scharinska har ingen plats i kommunens/näringslivets utvecklingsmål. de är inte intresserade av befintlig kultur utan jobbar med luftformuleringar (”kulturdriven utveckling”) för att skapa ett attraktivt affärs-/investeringsklimat, det är ju inne. Umeå 2014 är ett såklart ett skämt, 300 miljoner till att stimulera ekonomin. 10 miljoner för att renovera scharinska är ju en struntsamma i sammanhanget men det klart, ska man prioritera de 80000 som enligt målen ska flytta in de närmaste 40 åren så ska man, väl. Men att dom har mage att prata om nyurbanism och utveckling med stöd från och förankring hos befolkningen och rådande kulturella klimat samtidigt som folkopinionen ständigt ”ställer till med besvär”. Scharinska kommer nog klara sig en tid framöver men styrningen är ju vansinnig, det värsta är att det inte verkar finnas någon som helst debatt kring någonting, inga politiska alternativ, ingen politik. Bara galningar.

 81. Conny skriver:

  Alkberg lämnar ut allt på nya albumet

  På onsdag släpps Mattias Alkbergs nya skiva ”Mänsklig värme”. Sångaren är inte helt bekväm med det. – Det känns lite nojigt på grund av att jag har lämnat ut mitt privatliv och skrivit om mitt barn, säger han.

  På sista tiden har skriverier om Mattias Alkberg, 42, mest handlat om hans och Conny Nimmersjös projekt We Are Seniles. De har nyligen spelat på Bluesfestivalen i Kiruna, Norrbotten. I maj åker de tillbaka för en turné över hela landet.
  – Det är en dröm jag haft sedan jag var liten, säger Mattias Alkberg.
  Men med nya soloskivan som släpps på onsdag får han vänja sig med att åter vara ensam i rampljuset ett tag. Mattias Alkberg berättar att eftersom det inte längre går att påverka något på skivan har han precis börjat tillåta sig att noja över den.
  –?Jag nojar över om alla ska hata den och ingen skulle bry sig, säger han. Han lägger till att det känns jobbigt att han har lämnat ut sitt privatliv och skrivit om sin dotter på albumet.
  – Det känns jobbigt att ha gett bort den delen av sig själv, säger han.
  Till exempel sjunger han i ”Hemma börjar nästa dag” att ”min dotter känner knappt igen mig när jag kommer hem med flygplatspresenter”.
  Har det blivit svårare att åka på turné sedan du blev pappa?
  – Jag har inte varit borta så mycket ännu men de skulle vara jobbigt att få ett sms om att hon har lärt sig att gå, säger han.
  Den risken finns – nu vill Mattias Alkberg ut och spela så mycket som möjligt. Men först ska han ge fansen en chans att lyssna in sig på skivan.
  – Det är så mycket text i låtarna att det blir roligare för alla, säger han.
  Efter USA-turnén satsar han på festivalspelningar och en höstturné.

  Bildtext:

  Mauro Scocco är med och körar på ”Mänsklig värme”. ”Mauro har Sveriges bästa körröst och är helt fantastisk på att komma på körer. Dessutom är han en god vän”, säger Mttias Alkberg.

 82. Conny skriver:

  Euphoria med Glasvegas låter EXAKT som U2 sent 80-tal när jag hatade dem. Produktionen, fantasilösheten, det bredbenta, sentimentaliteten! Jag kräks inombords.

 83. Anonym skriver:

  Jag hatar nog Euphoria lika mycket som Mccartney’s ”Yesterday”, eller som business-as-usual-idioterna; Ditchens.

 84. Anonym skriver:

  Eller som den ovanlänkade herren.

 85. Bullis skriver:

  Han förlorar mig ständigt, den där Krunegård.

 86. Bullis skriver:

  Och då är som sagt utgångsläget att han har mig.

 87. matti skriver:

  Beatles bra, U2 före Rattle & Hum bra. Höll jag på att säga, men jag lyssnade i alla fall.

  Conny, du har fel ju!

 88. matti skriver:

  Askan är den bästa jorden är det bästa jag hört med Markus. Topp tre lätt.

 89. Bullis skriver:

  Ja alltså, han vann mig med första skivan, förlorade mig med dubbelskivorna, vann mig med Askan… Och sen är det intervjuerna, då blir jag skeptisk igen. En gång på Debaser tvingade jag, via telefon hemifrån, Stålet att gå fram till Markus och komplimera från mig.

 90. P skriver:

  http://open.spotify.com/album/0YsDhf0CgIPTMh6Njwc7w6

  Vååååånna Inget klapp klapp klapp!

 91. matti skriver:

  Komplimera. Bra ord. Jag komplimerar dig för det, Bullis.

 92. Bullis skriver:

  Min kille på den tiden var grymt sotis på Markus. Vi såg honom på ett slags turnégenrep på Debaser, jag stod längst fram och min kille vände mig bort från scenen och hånglade upp mig.

 93. skräddarn skriver:

  minns när jag bildade markus krunegård.

 94. hjon skriver:

  Var han generellt obildad innan?

  Sista Laakso och första solo gillade jag mycket, men sen kom det för mycket på en gång och då orkar jag inte lyssna.

 95. matti skriver:

  10 cc till Luleåkalaset! Med originalbasisten! Jag lyssnar på U-Roy för att inte skjuta mig i ansiktet.

 96. Greven skriver:

  Med gummokulor

 97. Conny skriver:

  Næ. Jag har inte fel! Menade ju U2 efter rattle & hum. Krunegård kan vara hur bra som helst. Journalisten grævde några fallgropar som han klev ner i.

 98. matti skriver:

  Är du i ett grannland?

  Inte vet jag om han är hur bra som helst. Hehe.
  Vad har vi föresten sagt om DN-intervjuer?

  Jag hade däremot fel. Jag menade före Joshua Tree.
  Joshua Tree är den mest överskattade skivan den här sidan Dark Side of The Moon, eller, tvi vale, The Wall.

 99. Bullis skriver:

  Men sluta ursäkta alla popkillar som säger konstiga saker i tidningen. Menar ni på fullt allvar att de inte skulle säga sånt i ett vanligt samtal? Min erfarenhet från samtal med div popkillar är att det kan de visst det.

 100. Bullis skriver:

  Det skrev jag helt utan att generalisera alltså :)

 101. Stålet skriver:

  Bullis: Ja, men det kan ändå va bra låtar!

 102. Axel skriver:

  Markus Krunnegård! Han säger så MYCKET dumt! Men när han kallade sig Laakso var han bra. Sen blev han som en Lasse Winnerbäck på Kent!

 103. Bullis skriver:

  Stålet: Ja det kan det!

 104. Conny skriver:

  Håller med, Bullis, dumt att som jag gjorde trycka på tycka-synd-om-knappen varje gång något skrivs om någon popkille som ser dumt ut. Det ær en del av konsten, att lyckas bemæstra de dær fallgroparna.

  Bara det att jag vet hur lætt det ær i intervjuer att trassla in sig i konstiga resonemang, bara liksom prata før att man førvæntas sæga något, och så klipps det ut massa dumheter.

  Har inte hørt Krunegårds nya, så kan inte uttala mig om musiken.

 105. Conny skriver:

  Grannland, ja! Live-TV i Norge, Lydverket. I Stockholm i morgon igen.

  Cruel Town spelas just i hotellobbyn. Grym låt ju. Den skivans inledning ær lika bra som skivans avslutande del ær bedrøvlig. Men det vet ni ju allihop.

 106. matti skriver:

  Men han säger ju inget särskilt dumt, tycker jag. Fattar inte vad det pips om.

 107. P skriver:

  Jag fattar inte heller? Är det det där om att han ska till USA? Eller att han oroar sig för skivans mottagande? Det tror jag är en genuin känsla och inget kocketerande, om det var så ni tänkte.

  Jag fattar inte vad som är dumt och som i så fall skulle behöva försvaras? Eller för den del vad det skulle ha med skivan att göra.

 108. P skriver:

  Fucked up med Scharinska förresten.

 109. Bullis skriver:

  Men hallå, han klagar över att han aldrig är hemma med bebben samtidigt som han använder detta faktum i sina texter och klagar över att han gör det med och avslutar med att han bara vill ut och spela just nu. Ja du, Markus, dig var det ju väldigt synd om. Tur det finns en morsa där nånstans.

 110. Bullis skriver:

  Förresten piper jag inte, jag ryter.

 111. Bullis skriver:

  Förresten fattar jag inte varför det plötsligt är så ängsligt att kritisera vad som står i en tidning? Det gör vi ju dagarna i ända annars. Fattar inte varför alla kritiska resonemang plötsligt måste kompletteras med ”Han menade det säkert inte, Markus är bra, hans låtar är bra bla bla bla”.

 112. Bullis skriver:

  OK. Stoppa pressarna. Jag läste texten igen nu och jag hade slarvat. Han säger ju faktiskt att han inte varit borta så mycket än. Det var ju en klart förmildrande omständighet, my bad.

 113. Bullis skriver:

  Alltså, jag skäms lite över det här utbrottet nu. Förlåt :)))))

 114. Mörn skriver:

  Tror också att journalisten blandar ihop verklighet och dikt lite, i vanlig ordning. Texten som refereras till verkar ju utspela sig i en potentiell framtid.

  Men jag skulle vilja läsa riktiga artikeln, var är den?

 115. matti skriver:

  Apology accepted. Som Grant McLennan skulle sagt.

  Men sen, principiellt, så måste han ju vara borta ibland. Han är antagligen ändå hemma mer än de flesta korvgubbar slash direktörer slash copywriters slash poliser slash journalister slash etcetera etcetera. En av de få förmånerna man har om man valt the rocking roll lifestyle.

  Vad han säger är väl möjligen att han inte kan vara hemma nog mycket. Och det kan man ju aldrig, ingen av oss. Det är ju snarare sympatiskt än upprörande.

 116. TT skriver:

  Markus Krunegård för tvåfrontskrig
  Stockholm (TT Spektra)
  I dagarna kommer soloskivan ”Mänsklig värme”, samtidigt lanseras duon Serenades i USA. Med orden ”intuition, magi och hårt jobb” beskriver Markus Krunegård sitt arbete.
  En sval gråskala, ett svartvitt porträtt i närbild, en signatur och titeln ”Mänsklig värme” satt i liten grad. Konvolutet till Markus Krunegårds nya album gör inte mycket väsen av sig, men det är en blygsamhet som döljer ett stort självförtroende.
  – Omslaget passar skivan. Det är uppriktigt, ärligt kanske, och naket. Jag vet inte, det är ju jag. Jag gillar att det är som en innehållsförteckning utan att det blir kaxigt, tufft eller sexigt, säger Markus Krunegård.
  Nej det råder ingen tvekan om vad det här albumet innehåller. Omslagspojken har själv skrivit all musik, alla texter och producerat skivan som han beskriver som den riktiga uppföljaren till genombrottet ”Markusevangeliet”.
  Rapport från livet
  Ändå är det bara nästan en skiva om den svartvite man som med luggen i ögonen pryder omslaget.
  – Ja, det handlar snarare om samtiden, med mig själv i centrum. Det blir ett utzoomat perspektiv och lite av en allmän lägesrapport om mitt liv i Sverige.
  Gissningvis upplevde en och annan skivbolagshjärna ett visst tryck när Markus Krunegård bestämde sig för att öppna skivan med vad han beskriver som ”en dyster krautrocklåt på sju minuter”. I albumets första låt ekar titeln ”Mänsklig värme”, men även på ett djupare plan är låten emblematisk för skivan.
  Liv utan refränger
  I en vers på nästa spår, förstasingeln ”Everybody hurts”, sjunger Markus Krunegård om hur han känner igen sig ”där livet är utan refränger”.
  – Jag gillar oftast verser i låtar, men man blir trött på en vers om det inte blir ett avbrott. En refräng är ofta ett avbrott i en vers för mig och då är det väl lika bra att göra den så bra det går.
  Senast Markus Krunegård släppte i eget namn blev det två skivor samtidigt. Sedan dess har han hunnit göra ett album som ena halvan av duon Serenades och skriva låtar till Veronica Maggios succéskiva ”Satan i gatan”. Hans nya album släpps den 28 mars och knappt en månad senare ska Serenades debut lanseras i USA. Korkat?
  – Jag har hela tiden planerat för den här skivan så jag ville inte stå tillbaka på grund av USA. Markus Krunegård, det är jag, så det var viktigt. Javisst det kanske inte är så smart, men skivorna är redan gjorda så processen krockar inte.
  Carl Cato/TT Spektra

 117. Metro skriver:

  På onsdag släpps Markus Krunegård nya skiva ”Mänsklig värme”. Sångaren är inte helt bekväm med det. – Det känns lite nojigt på grund av att jag har lämnat ut mitt privatliv och skrivit om mitt barn, säger han.

  På sista tiden har skriverier om Markus Krunegård, 32, mest handlat om hans och Shout Out Louds-Adam Olenius projekt We Are Serenades. De har nyligen spelat på South by Southwest-festival­en i Austin, Texas. I maj åker de tillbaka för en turné över hela landet.
  – Det är en dröm jag haft sedan jag var liten, säger Markus Krunegård.
  Men med nya soloskivan som släpps på onsdag får han vänja sig med att åter vara ensam i rampljuset ett tag. Markus Krunegård berättar att eftersom det inte längre går att påverka något på skivan har han precis börjat tillåta sig att noja över den.
  –?Jag nojar över om alla ska hata den och ingen skulle bry sig, säger han.
  Han lägger till att det känns jobbigt att han har lämnat ut sitt privatliv och skrivit om sin dotter på
  albumet.
  – Det känns jobbigt att ha gett bort den delen av sig själv, säger han.
  Till exempel sjunger han i ”Hemma börjar nästa dag” att ”min dotter känner knappt igen mig när jag kommer hem med flygplatspresenter”.
  Har det blivit svårare att åka på turné sedan du blev pappa?
  – Jag har inte varit borta så mycket ännu men de skulle vara jobbigt att få ett sms om att hon har lärt sig att gå, säger han.
  Den risken finns – nu vill Markus Krunegård ut och spela så mycket som möjligt. Men först ska han ge fansen en chans att lyssna in sig på skivan.
  – Det är så mycket text
  i låtarna att det blir roligare för alla, säger han.
  Efter USA-turnén satsar han på festivalspelningar och en höstturné.

 118. matti skriver:

  Eller ”möjligen. ”lika gärna” i alla fall.

 119. matti skriver:

  Helt Fucked Up med Scharinska, ja. Men jag tror kommunen backar. Så stor stad är det inte att de har råd med så mycket bad-will.

 120. matti skriver:

  Förresten, Vic Chesnutt finns på Spotify, äntligen. Jag tycker nog aldrig han blev bättre än på Little. Men vad bra han var där då. Allra bäst är nog den där mystiska Stevie Smith. Inspelningen är mystisk menar jag. Låten är självklar.

 121. matti skriver:

  Eller, hela skivan är ju magisk. Alla som skriver text överhuvudtaget borde lyssna på den. Alla former av text alltså. Han var en av de största. Hade glömt det. Men nu lyssnar jag på Soft Picasso, Danny Carlisle, Isadora Duncan och resten. Kommer tårar.

 122. Benny skriver:

  Det viktigaste som hänt idag:

  http://www.youtube.com/watch?v=N0WUpsErUBA

 123. Benny skriver:

  ASSÅ FATTA VA JAG SKA KOLLA PÅ DEN FILMEN!!!!!!!!!!!!11

 124. matti skriver:

  Benny: Håller helt med. Jag dör vilken spänning. Musiken på slutet, shit. Darrar, darrar.

 125. Bullis skriver:

  Kulturhuvudstadsåret cpming up: Nämen vi tar och lägger ner Scharinska!

  Förresten är det ju Markus jag ska be om förlåtelse. Markus, min gamla förälskelsem förlåt.

 126. Conny skriver:

  Meh!

  Kalle Anka tycker jag att gnælla øver att inte vara hemma nær man væljer att gøra lång USA-turné. Ingen mænniska tvingas åka på lång USA-turné med sitt hobbyband. Stå før dina val, eller stanna hemma. Eller annars, prata bara inte om det.

  Vidare tycker jag det ær plågsamt att høra Marcus hylla Mauro Scocco. Punkrockaren i mig drar en græns just dær. Men det senare ær bara personlig smak.

 127. matti skriver:

  Men herregud, han klagar ju inte! Han svarar ju bara hövligt på en fråga.

  Men jag håller med om Mauro.

 128. Anonym skriver:

  Kan man säga att Markus, som Åsa Lindeborg skriver om Lukas Moodysson i sin recension av dennes senaste roman, att han saknar ideologisk grund. Dvs, han är inte punk nog. För somliga.

 129. matti skriver:

  Eftersom du inte skrev något frågetecken var det väl ingen fråga och således inget jag kan svara på, bäste/bästa anonym.

 130. mörn skriver:

  Markus och Mauro = Sveriges svar på Magnus och Matti.

 131. stalle skriver:

  vic. en apselut hjälte.

 132. matti skriver:

  HAHAHAHAHAHA!!! Eller Martin och Martin!

 133. matti skriver:

  Och nya Aura Noir på Spotify. Festen tar aldrig slut!

  http://open.spotify.com/album/5pX17FGtTjS9QxjxD28fG0

 134. Benny skriver:

  Tycker den här Markus verkar behöva sig en riktig sittopp.

 135. matti skriver:

  Lyssnar på Kents nya singel. Tror ni den är nå pampig?

 136. matti skriver:

  Fast rätt bra…

 137. Conny skriver:

  Høvligt ja! Det ær DET som ær problemet. Orkar inte dra det hær længre.

  Djefvlaskånebandet var hur som helst mer vårt gamla vi æn vårt nya vi denna afton. Det gick en stræng i låt 2. Det gick en sladd i låt 4. Någon spelade fel ibland. Bas-toppen ramlade ner før att det røjdes på soundcheck. Vi har varit tajtare. Men det fanns vilja. Jag hade kul. 11 april ligger de 4 låtarna uppe på deras hemsida som matti lænkade till strax ovan.

  Inte sæker på att det ær officiellt æn, men nær vi spelar i Oslo i månadsskiftet april/maj har vi ett førband med initialerna VI. Ett band som P jobbar med. Glad før det, och før att vi inte istællet førsøker promota någon gammal folkkær artist med sitt på det torra.

  Det var 17 grader i skuggan i Oslo på eftermiddagen idag!

 138. Benny skriver:

  Du Matti, dom där 500 spännen du lånade som krav för att jag skulle få hänga med dig backstage för nån månad sen, jag vill att du ger dem till välgörenhet.

 139. Benny skriver:

  Wow, Velvet Innerground!

 140. Benny skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=IjbyHInRpXs&list=UUj7i9Hui-CluMckv1uvPMEQ

  Allt i den här videon kittlar mig rätt upp i.

 141. Bullis skriver:

  Jag älskar nya Kentlåten!

 142. Bullis skriver:

  Hehe

 143. matti skriver:

  Jag tycker, i morgonens genomlysande sken, att låten är sådär. Bra för att vara Kent.

  Allt på detta C-60 för april månad är tillexempel bättre.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3E5VlUGn7LQLE9SCxklEuo

 144. matti skriver:

  Apropå Bennys länk.
  Har Calle och Christian gjort sin grej på Strand ännu? Och hur var det i såna fall? Grymt, va?

  // En i skogen, 100 mil därifrån

 145. P skriver:

  Jag gillar också nya kent-låten. 3/5 helt klart!

 146. P skriver:

  Callechristian-prylen var i lördags. Missade pga fel stad. Men det ska ha varit fränt!

 147. Conny skriver:

  Kalle och Christian funkade jättebra, förståss!

 148. Benny skriver:

  Till er som fortfarande kliar. I huvvet om det här med evolution och Gud och det.

  http://svtplay.se/v/2746291/naturens_drivkrafter/del_1_av_6?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2753359/sb,p177662,1,f,-1

 149. TP skriver:

  Benny: Efter 50 minuters hyfsad underhållning nynnar jag:
  ”Å gud lyser med sin frånvaro för han var hellre död än röd
  tråkigt var dock att han själv inte riktigt visste att han var död”.

  Tack för tipset.

 150. Stålet skriver:

  Ja har då träffa Masshysteriar i dag ja

 151. matti skriver:

  Fan, jag blir mer och mer upprörd över det här med Scharinska. Fan ska ni där och förstöra för, pisspolitiker?

 152. P skriver:

  Stålet: Masshysteri hit och dit… En annan då? Räknas en inte? Är det för att en lämnade Lonley wing ensam med sin Stöl?

 153. H skriver:

  Senaste Invasionen-skivan borde ha hetat Saker jag sagt till natten eller Saker jag har sagt till natten. Jag vill ingen inblandad något illa, men vilken kanonmiss att vilja ge sin skiva ett fint namn och sen blaffa bort sig på detaljerna.

 154. TP skriver:

  Angående arg anda: Lyssna på det DNs Po T refererar till.

  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=1316

 155. Greven skriver:

  Saker jag sagt om natten skulle de vart. Alt. Saker sagt om natten. alt. saker om natten. eller avsaknaden av saker om natten. nåt sånt.

 156. H skriver:

  Snokar jag sett i vatten.

 157. backlund skriver:

  Hej ni,

  Här är en länk till det upprop Bevara Scharinska har skrivit som ni gärna får läsa om ni har ett par minuter över: http://www.formton.se/BEVARA.SCHARINSKA2.pdf

  Känner ni att ni som band/artister kan ställa er bakom det vi står för så kan ni skicka ett mail med ert bandnamn till: scharinskakvar@hotmail.com

  Tack för uppmärksamheten!
  /Riot-Backlund

 158. Benny skriver:

  ’Skotern jag satt vid ratten’, alt. ’Skotern har jag satt vid ratten?’.

 159. matti skriver:

  H, Greven: Jag tycker det poetiska frikortet gäller här, helt klart.

 160. Conny skriver:

  TP, fattar inte länken, hittar inget av Po Tidholm på den där sidan.

 161. matti skriver:

  Conny: Po skriver om det där inslaget i sin DN-text.

 162. Conny skriver:

  Heja Po! Heja det rätta Umeå!

 163. H skriver:

  Matti: I så fall ska vi också sortera typ en misslyckad mastring under konstnärlig frihet. Grevens förslag, om de var seriösa, vore att ge skivan en helt annan titel. Jag är ute efter att renodla ett uttryck man helt uppenbart varit ute efter. Men nu heter ju skivan som den heter.

 164. H skriver:

  Här är Rikk Agnew på scen 24 februari i år. Jag tror jag är kär.

  http://i42.tinypic.com/709lx1.jpg

 165. Benny skriver:

  Men alltså

  WINTER IS COMING I HELGEN!

 166. matti skriver:

  H: Eh, jag fattar inte riktigt analogin till en misslyckad mastring. Språk är språk och mastring är i jämförelse ett rättstavningsprogram och inget annat.

  Förklara för mig vad felet i titeln på skivan är. Alltså, semantiskt, sett till språkregler och så vidare. För jag har lite svårt att se ens det. Och jag antar att det är det du menar.
  För jag ser bara hur alla S:en allittererar, blir till ljud lika mycket som innebörd. Frikortet är detsamma som exempelvis Håkan Hellström får, menar jag. OCH, viktigt och, det är jag som delar ut det. Inte för att det är jag som gör det alltid eller ens här, utan för att du kan välja att inte dela ut ditt. Alla som lyssnar sitter på de här frikorten. Det är subjektivt och det går inte att prata om ett objektivt rätt eller fel. Menar jag.

  Rocket Juice and The Moon är för övrigt en av årets skivor så här långt. Gudars vad bra.

 167. Conny skriver:

  Skotrar jag sett vid vatten. Alt. Skotrar jag stjälpt vid ratten.

 168. P skriver:

  I kväll spelar The Hives på Kafe 44. Ändå lite fränt!

 169. P skriver:

  Och Glasvegas på Götgatan i går!

 170. P skriver:

  Lite fränt det med!

 171. H skriver:

  Matti: jag tyckte att du viftade med frikortet väl lättvindigt, nu förstår jag dig bättre. Frikortet är givetvis absolut, men det gör inte diskussion om estetik irrelevant. Analogier är skitsvårt, mastringsexemplet kanske inte var så lyckat, jag menade att man brister på mållinjen i en avgörande detalj. Jag ska inte säga att jag har särskilt djupgående kunskaper om mastring, men jag tror att även analogin mastring – rättstavningsprogram har sina brister.

  Du nämner Håkan Hellström, det roliga, detta är sant, är att jag nyss gick ett litet ärende och tänkte just på Håkan Hellström och frikortet. Han kan göra som han vill och språkreglerna är alltid underordnade den estetiska praktiken. Jallo Lehto får också frikort.

  ”som” misspryder titeln för att det är överflödigt, gör en titel som vill vara smidig onödigt otymplig, det tynger ne. Att det blir ett extra allitererande s uppväger inte att det blir ett ord som inte bidrar med ett jota i övrigt (om ens en alliteration vore något nödvändigt gott). Jag är med dig, det handlar om ljud och inte alls om innebörd. Jag tycker rätt mycket om att säga ”Saker jag sagt till natten” men jag får ont i tungan av att säga ”Saker som jag sagt till natten”. Men redan om titeln hade varit ”Saker som jag sa till natten” hade jag omvärderat som:et.

  För att ändå försöka mig på en analogi igen, och kanske med risk att framstå som monoman, så blir det där som:et för mig ungefär som att tänka sig omslaget till Still, och så är typografin slarvig. Vi kör en till: Peter Hook spelar en tvärfalsk ton i introt till Sunrise.

  Jag trodde, alldeles uppriktigt, att alla jag påtalade det missprydande som:et för skulle säga ”ja, shit, du har rätt”. Det betyder inte att jag kräver att alla håller med mig, men för mig är det liksom så självklart.

  Sen önskar jag ju att jag istället för detta sket i allt och hade på mig en ful Marilyn Manson-tshirt i LA, men man väljer ju inte sig själv.

 172. H skriver:

  SHIT vad pinsamt att det blev så långt.

 173. H skriver:

  Matti, uppriktigt nu, kolla vad som händer med a:na, det är ju a:na som ska alliterera i titeln! ”Som” är i vägen! Nu VET jag att jag har rätt. Nu måste du hålla med mig.

 174. Conny skriver:

  Saker jag sagt i hatten. Nej, allvarligt, jag håller med H i det medta ovan.

 175. Conny skriver:

  *mesta.

 176. Conny skriver:

  Men still typografiskt slarvig? Fattar jag inte. Ett av de snyggaste omslag som gjorts ju.

 177. Greven skriver:

  Saker som fastnat i tratten.

  Asså jag bara spelade allan och gormade som vanligt. Men jag håller med H helt och hållet ang. SOM. Helt onödigt och bara i vägen. Men he e ju bara tycke o smak egentligen.

 178. matti skriver:

  Rent ljudmässigt så skulle jag vilja säga att S:en är dominanta. Alltså, de tar större plats i munnen, ÄVEN om man plockar bort ”som”. Och eftersom det handlar om musik och inte litteratur så vinner S:en.

  Jag förstår vad du menar nu, men jag håller inte med ändå. Tänkte på det här med Rocklydirik som jag skrev för länge sen, att det är en helt egen genre nuförtiden, de svenska låttexterna.
  http://www.fria.nu/artikel/85797

  Men ska man vara så, så finns det annat att invända mot när det kommer till Invasionens skiva, inte minst textmässigt. Men jag vill inte kritisera på det sättet. Dennis har precis öppnat slussarna och det är lite orättvist att kritisera det på samma grunder som man kan och borde göra med exempelvis mig, Tomas Öberg, Markus Krunegård, Annika Norlin, Martinarna etc. Vi har ju hållit på med det här textskrivandet på svenska så länge och så mycket, menar jag. Än så länge tycker jag det räcker långt att Invasionen gör något bortom sina HC-rötter. Det är fullt möjligt att det låter snobbigt och elitistiskt, men vad ska jag göra åt det? Hålla truten? It’s not in me, I’m afraid.
  Och jag gillar skivan, Saker som jag sagt till natten, mycket.

 179. Greven skriver:

  Som jag förstår H så menar han att det vore som att Still hade haft en typografisk blunder och inte var så perfekt som den nu är. Typ att Still hade skrivits med COMIC SANS ELLER LUCINDA HANDWRITING. Typografiskt och estetiskt överhuvudtaget är ju Factory och Joy Division en våt dröm.

 180. matti skriver:

  Å andra sidan så verkar Dennis (vilja verka) i en annan tradition än vad vi ovan nämnda gör. Han har nog mer med Thåström att göra i såna fall. En som närmat sig det poetiska via protesten och som trots mängden han skrivit brister en hel del i svenskan. Där allt är underordnat själva uttrycket. Till och med intuitionen, skulle jag vilja säga. Inget ont om det, men det är inte så jag rullar.

 181. matti skriver:

  Eller, lite så rullar jag ju. Anti-estetik är också estetik. Och fult är finare än fint.

 182. H skriver:

  Conny, missförstånd, men jag var otydlig: jag menade som Greven skrev att på Still finns inget utrymme för annat än knivskarp precision. Resten hinner jag inte svara på nu.

 183. matti skriver:

  Kan man kanske rent av tänka att Saker som jag sagt till natten är en slags passning till Saker som hon gör? Äh, antagligen inte. Men den titeln rullar ju inte heller som kvällens första Stöl över tungan.

 184. H skriver:

  En sak bara, annars kommer jag inte kunna koncentrera mig på annat: anti-estetik är också estetik, men kolla på omslaget till Invasionen-skivan och hävda sen att de siktar på anti-estetik där fult är finare än fint? Dennis är ju en maskeradartist (jag menar det inte alls lika värderande som det låter) och då bör han kunna pricka rätt i en skivtitel (nu bortser jag från att du fortfarande inte håller med mig). Att säga att han just öppnat slussarna är väl lite väl ursäktande mot nån som har tjongat i mer än tjugo år, om än inte på svenska.

 185. matti skriver:

  Jag menar att JAG håller på med anti-estetik emellanåt. Och jag menar inte bara omslag och grafik. Jag tycker det finns estetik i annat med: i text, i röst. Och på så sätt är det inte ”väl ursäktande”. Jag har typ inte tänkt på annat än det här i, ja, bra över tio år. Egentligen bra över 30 år. Jag har inte nyss öppnat några slussar, jag rör mig obehindrat i och över hav och land. Jag är Messi.

 186. matti skriver:

  HAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!
  Oh, herre. Messi. Var får jag all denna ödmjukhet i från?

 187. Stålet skriver:

  Festaru Alkberg? Härligt

 188. KBoi skriver:

  Matti – you go girl!

 189. matti skriver:

  Äh, ni är bara rädda för starka kvinnor.

 190. Conny skriver:

  Joy divisions estetiska mästerverk STÖL

 191. skräddarn skriver:

  tunnelbränder jag bränt om natten.

 192. skräddarn skriver:

  Messi Alkberg!

 193. Conny skriver:

  Åker till Umeå i morgon, bara över dagen, för Go Kväll. Görs T-Shirts för Scharinska? Skulle kunna ha en i TV…

 194. Conny skriver:

  Saker jag sagt till katten.

 195. Conny skriver:

  Mauros nya – saker jag drog av på skatten.

 196. H skriver:

  Mattias Alkberg – Saker jag sagt till den brinnande busken

 197. H skriver:

  Nä, Messias Alkberg. Jag är för långsam för humor.

 198. matti skriver:

  Stöl. Roligt ord. Snart är det helg.

  Hade tänkt dra ner och kolla på ”hemliga bandet” i morgon, men jag betalte flygbiljett till ngn annan i stället så han kunde komma upp och repa hela helgen. Otroligt moget beslut tycker jag.

 199. matti skriver:

  Messias Alkberg. Kallade jag mig för i början av min punkkarriär för trettio år sedan. Bland annat det kallade jag mig. Brrrr. Skämset.

 200. Benny skriver:

  Det går inte att klicka på kommentarerna på sidan med den nya Scharinska-grunkan, de hamnar bakom den blaffiga texten ’Mattias Alkberg’.

 201. Benny skriver:

  Matti: Vägrar svara på semantikfråga p.g.a. torsdag.

 202. Alex skriver:

  Men ÅÅÅÅÅÅÅÅhhhhh vem är H?!?!? Dör av nyufiokenhet!!!

 203. Benny skriver:

  Jag kan däremot säga att jag helt ärligt aldrig fattat ett jävla någe av vad Håkan Hellström sjunger om. Man hör nåt ord här och där som man förstår, men vad odm har med varandra att göra vet jag aldrig. Jag har alltid tyckt det är vackert och så, men om nån skulle fråga mig vad fan jag nynnar på, skulle jag titta bort och börja prata om nåt annat.

 204. backlund skriver:

  Conny: När ska ni spela in? När kommer du? Och vad har du för storlek?

 205. Benny skriver:

  Jag överväger att lägga tid på en encyklopedi över mabd.se-relaterade skämt. Som man kan lämna som en hand-ut till nytillkomna tittare, p.g.a. långt gånget navelskåderi.

 206. backlund skriver:

  Vad betyder encyklopedi? Finns det nånstans jag kan kolla upp det?

 207. Benny skriver:

  HAHAHAHAHAHAHA. Den går rakt in på listan!

 208. Mak skriver:

  Vafan, Saker Som Jag Sagt Till Natten är ju perfekt runometer. Plattan kommer att gå som smör i Finland.

 209. H skriver:

  Mak: Det var därför jag föreslog Saker jag har sagt till natten. Samma antal stavelser, inget som.

 210. Diskplock skriver:

  Conny: Jag tänkte höra med chefen om han kan fixa fram någon t-shirt till imorgon. Går garanterat att ordna

 211. H skriver:

  Okej, vill man verkligen betona trokéerna så är Saker som jag sagt till natten en bättre titel, som runometer betraktat. Jag antar att Invasionen därmed har vunnit.

 212. Conny skriver:

  Backlund va fan! Vi har ju delat hotellrum, visst vet du att jag har small! Landar 9.10. Lunch 12-13!

 213. backlund skriver:

  Conny: Just fan. Ok. Vi håller på att fixa fram något åt dig. Jag hör av mig imorgon.

 214. skräddarn skriver:

  messi alkberg, born dribbler
  messi alkberg…bra djupledslöpning.
  messi, alkberg, busquets…dahlin?

 215. matti skriver:

  Born Dribbler, den gillar jag. Birgit Dibber är också bra.

  Trokéer, Runometer. Överkurs, men fint.

 216. matti skriver:

  Ursäkta, men det här tyckte jag nog var svammel: http://www.expressen.se/kultur/smastadsrock/

  Och förresten, hur får han in Broder Daniel i det hela?

  Inte klokt vad alla skulle hoppa på Markus plötsligt. Jag tycker han är grym, och kan tänka mig att utveckla det mer utförligt senare. Men helt kort så är han en sån där som kan göra vilken skiva som helst i eget namn och ändå blir det lika bra (eller dåligt, eller likadant), helt enkelt för att hans begåvning är så specifik: det är melodierna och de ordrika texterna. Och rösten, i viss mån. Tycker det är bra.

  Niklas Elmérs spaning är grund och kverulant tycker jag.

 217. Conny skriver:

  Jamen verkligen! Mycket märklig artikel. Vill förtydliga en sak. Jag gillar Markus. Tycker han skriver grymma texter.

  Det är en helt annan sak att jag anser att både han och Håkan borde använda sin plats i media till andra saker än att berätta om hur mycket de är kompisar med Mauro respektive Plura.

 218. H skriver:

  Niklas Elmér har inget att komma med, men han kommer med det ändå, för så funkar det.

 219. stalle skriver:

  texten känns verkligen som ”vi borde ha nåt om kruunegård, kör på den där frilansarens grej”

 220. Ful, Fet & Fattig skriver:

  Är det soundtrack som är hemliga bandet ikväll, nån som vet?

 221. matti skriver:

  Refused.

 222. Ful, Fet & Fattig skriver:

  Tack snälla du.

 223. pinne skriver:

  sist på bollen: jag har alltid tänkt att ”som” är ett typiskt allmännorrländskt ord. det är kanske en viktig detalj i titeln? men kanske det allmännorrländska somet används på ett annat sätt än i dennis titel… ja, det där kan väl benny bättre.

 224. Mörn skriver:

  Pinne: det där tänkte jag också på, men orkade inte skriva det för jag var inte säker. Men jag skulle ha sagt så här: ”Saker jag som tänkte om natten” eller ”saker jag tänkte om natten som”.

 225. Mörn skriver:

  Skrev även om Elmérs undermåliga text igår, men det försvann. Men det var ju ändå roligt att den handlade om folk som flyttar till Sthlm och förlorar perspektivet, samtidigt som han kallar Göteborg för småstad.

  Dessutom var det så många märkliga påståenden som inte förklarades, till exempel: ”i bästa fall befinner sig svensk rockmusik i ett noga avvägt pendeltillstånd mellan landsortens tristess och storstadens puls.” Om det är i bästa fall, vad är det troliga eller det värsta scenariot då?

 226. KBoi skriver:

  Jag skrev också initierat och kärnfullt och lite roligt om Elmérs text, men det försvann visst också.

 227. Stålet skriver:

  Har ni sett att även Luleås artister kan gå ihop och protestera? http://www.djungeltrumman.se/magnusekelund

 228. penne skriver:

  mörn: jag håller med, precis så skulle jag också använda som! men vad är skillnaden på ditt och dennis som? jag försökte lista ut det men det kändes ungefär som att tänka på att rymden är oändlig samtidigt som den växer.

 229. Benny skriver:

  Jag säger sen.

 230. penne skriver:

  säg nu!!!!!!!!!

 231. penne skriver:

  okej säg sen.

 232. Mörn skriver:

  Det norrländska ”som” är väl bara ett kort ”liksom”. Det går ju inte att säga ”Saker liksom jag sagt om natten”, men däremot ”Saker jag liksom sagt till natten”.

 233. Conny skriver:

  Jag har hört att Refused är i en annan stad ikväll, och att hemliga bandet ska vara Göadvegas.

 234. skräddarn skriver:

  jag har hört att hemliga bandet ska innehålla en viss Py B och en viss Dan H… säger inge mer.

 235. Stocken skriver:

  Ni har väl koll på vithatten och hatpastorn?
  http://hatpastorn.wordpress.com/2010/10/18/vithatten-del-2/

 236. Conny skriver:

  Eh… Har inte hunnit berätta, men precis just nu har första låten med Djefvlaskånebandet sänts i Go Kväll.

 237. Conny skriver:

  Mycket i den där Vithatten-texten som jag inte tycker om. ”vi som kom från ZTV och var så coola, mördare, bankirer, helt crazy”. Det ironiska kokainstinna 90-talet vill jag aldrig mer.

  Kanske skulle jag byta åsikt om musiken verkligen är så där fantastisk. Men jag har svårt för den här ohjärtliga mobbinggrejen där man ska bräcka varandra i att vara rolig och cool,

  Eller så är jag bara inte på humör just nu. Gick upp 5, åkte till Umeå och är redan hemma igen.

 238. stalle skriver:

  jag fick mest flashback-vibbar av det där.

 239. skräddarn skriver:

  på väg hem idag såg jag i tur och ordning:
  1. emma wiklund, vid åhléns
  2. dennis lyxzén, vid medis
  2. john essing, vid willys

 240. Stocken skriver:

  Conny: man får ta det med humor

 241. Conny skriver:

  Skräddarn: John Essing var i Umeå idag. Är det där du bor?

 242. skräddarn skriver:

  nix pix. jag bor vid skanstull. john essing sågs vid 19-tiden på götgatan mellan willys och apoteket.

 243. Conny skriver:

  Haha! Jag glömde att Johnny inte åkte med Malmöborna hem, utan hoppade av i Stockholm för att skynda sig till Chesty Morgans spelning!

  Dina iaktagelser stärker uppgifterna jag nåtts av som säger att Refused spelar i en annan stad än Umeå ikväll.

 244. Stocken skriver:

  Någon som läst ”Blod Eld Död”? Blev helt störd och uppslukad av den. Speciellt om Jon Nödveidt. Sen när man läser ”No tears för queers” och får en inblick i mordet som begicks i Göteborg och den där Vlad (som ju man kom ihåg från Luleå) MLO och allt, jisess!!!

 245. matti skriver:

  Conny: Det där tyckte jag var rockmagi, båda låtarna.

 246. matti skriver:

  Jag har repat och afterworkat och repat. Åh, Luleå när du är bra är du bäst.

 247. Stålet skriver:

  Ja, sjukt bra Conny

 248. matti skriver:

  Nu är det morgon och jag sitter och försöker se storheten i Townes Van Zandt.

 249. matti skriver:

  Gram Parson fattar jag och gillar. Townes fattar jag alltså inte.

  Detta alltså, för att jag hamnande i diskussion om country igår. Tre genrer jag generellt (men inte kategoriskt) har svår svårt för: Country, Funk, Kristet.

 250. Benny skriver:

  Tre kategorier jag generellt
  En inte kategoriskt har svårt med: lantligt, runk och krystat.

  Ujujujujijujuj, nu långpromenad.

 251. Benny skriver:

  Ja, det där var ju en jävla plockepinnformulering.

 252. TP skriver:

  Conny: Underbart bra rakt igenom – intervju och framför allt spel. Fint fotarbete i barstolen också.

 253. Conny skriver:

  TP: Ha! Lite som O. Palme höll på, eller hur?

 254. TP skriver:

  Conny: Yepp, må hans fötter vila

  Lite kände jag igen mig själv också. En gång blev jag intervjuad och jag satt på en sån där hög barstol. I ren normal formuleringsnervositet trasslade jag in mina fötter i grenverket undertill. Att tänka, formulera sig och lirka ut insnärjda fötter ur en hög barstol visade sig inte vara lätt.

 255. Benny skriver:

  Ramlade du? Det skulle jag ha gjort.

 256. Conny skriver:

  Townes Van Zandt, det är ju bra, men där exempelvis Leonard Cohen är temperamentsfull, karismatisk och ger uttryck för smärta, där ger Van Zandt bara uttryck för leda och uppgivenhet. Vilket gör att han blir tråkig att lyssna på mer än ett par låtar i stöten.

 257. TP skriver:

  Benny: Motoriskt äss, grymt smart, stammar ibland. Det skötte sig självt.

 258. matti skriver:

  TP: Du beskriver mig på pricken. Förutom motoriskt äss, grymt smart och ibland.

 259. P och Backlund skriver:

  Backlund säger: igår gick P in på moneybrothers akustiska konsert på Umeå Open som var ganska tyst, skrek ”Våldtäktsman” och gick sedan ut. Backlund out. P säger: Backlund ska bli pappa!

 260. P och Backlund skriver:

  De två uttalanden relaterar alltså inte direkt till varandra.,,

 261. kilo skriver:

  Backlund: På rikt?!

 262. Conny skriver:

  1 high-life, 2 low-life, 1 high-life, 2 low-life, o.s.v. Mitt april:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/6DNwZFX46edqKUAU8fusGv

 263. TP skriver:

  Conny C-60: Den går inte av för hackor den!

 264. Benny skriver:

  Kan mycket väl vara världens bästa låt, det här.

  http://open.spotify.com/track/1ETZUBVN3YWRTRHvHHY3qQ

 265. KBoi skriver:

  Matti – lyssna på dead flowers i townes version. Han är bra!

 266. Bullis skriver:

  Grattis fina Backlund. Du kommer bli världens, världens bästa pappa.

 267. stalle skriver:

  klart idag. Vi väntar trillingar och ska flytta till island.

 268. KBoi skriver:

  Ja, härligt ska det bli. Skönt att stalle tog på sig att bära trillingarna i en liten säck på magen.

 269. backlund skriver:

  kilo: yesbox!

  Bullis: TACK!!!

  Förövrigt så har jag aldrig varit så ujujujujuj i kroppen som idag. Helt värdelöst.

 270. En vän i Köpenhamn skriver:

  Apropos C30 med Sator: Slammer LP’n
  Country = enda som funkar här är Silver Jews

 271. kilo skriver:

  Men guud vad roligt! Stort grattis! Du är som klippt och skuren! Det är en sån stor grej, första. Alla känslor på en gång! Eller ja, inte ilska förhoppningsvis… Eller sorg, då… Och inte ångest heller, såklart… äh, släpp det påståendet.

 272. kilo skriver:

  Fattar ni att jag, till exempelvis i morgon, börjar 05:14 och slutar 14:19?
  – Aaaahahaha! Du menar 05:00 och 14:30?
  Nej, det är sånt bisarrt jobb att köra buss att allt (ALLT) är räknat ut i sekunder/minuter.
  Att blåsa i alkoskåp: 30 sekunder
  Hämta kassan ur ett skåp: 1 minut 30 sekunder
  Gå över garageplan: 2 minuter
  Uttag av buss: 7 minuter
  Köra till första hållplats: (exempelvis Porsön) 8 minuter
  I morgon har jag ”lunch” mellan 09:07 och 10:11.

  Nästa dag en ny tjänst med helt andra tider. Onsdag t.ex. 14:26 – 23:16
  Jag har gjort det här i några år nu, fortfarande skakar jag på huvudet.

 273. Benny skriver:

  Men seeda GoTs2e1 ffs era leeches!

 274. H skriver:

  Nu finns andra Bäddat för trubbel-skivan, och den är minst lika bra som första skivan.

 275. matti skriver:

  Power is power.

 276. Mörn skriver:

  Frågan är om man ska bränna av första Game of Thrones direkt eller spara upp en buffert på några avsnitt? Jag vet ju vad som händer fram tills sista boken, men kommer ju ändå bli jobbigt att vänta…

 277. Benny skriver:

  Mörn: Jag tänkte exakt samma. Men det kommer spricka om ungefär 38 minuter.

  Ja ba, ’Mangan såg du den i HD?’ å han ba ’Men haru tarmludd i huvvet eller?’

 278. stalle skriver:

  backlund, stort grattis!

 279. Stålet skriver:

  Men jag heter väl inte mangan for a fakk. Det är nog hemskt att min fru kallar mig mange.

  Matte Alkberg, Märtan Abrahamsson, Freddan Olsson, Ponte Sillrén, Patte Backlund, Conkan Nimmersjö. Dessa typer av förkortningar får mig att rysa av obehag.
  Men av någon anledning har jag inga problem med att Markus Fagervalls gäng kallar sig för Lungan, Limpan, Sjökan, Fagge, etc. Säkert bara en vanesak. Vill bara aldrig vänja mig vid Mangan, Eken eller Mange.

 280. Benny skriver:

  Okej Manne.

 281. Stålet skriver:

  Åh nej! *kollar i kameran med panikinsikten om att jag precis gjort allting värre för mig själv*

 282. Benny skriver:

  Varför tänker jag att alla militärer är töntar och teknologstudenter som annars skulle ha lila overall?

 283. Benny skriver:

  Grattis farsan Patte.

 284. Mörn skriver:

  Mackan, det roliga är att jag fram tills tio års ålder kallades för Märta av min syrra, i besvikelse över att jag inte var den syster hon hade önskat sig.

 285. Stålet skriver:

  Mörn: Hehe. Typiskt.

 286. Conny skriver:

  Grattis Patte!

 287. matti skriver:

  Grattis, Backis. Fast jag har ju redan sagt det. Nåja, bättre snäll en gång för mycket än en gång för lite.

 288. Conny skriver:

  Tänk vad jag kunde ha gjort istället med all den tid jag wordfeudat….

 289. KBoi skriver:

  Ja, du kunde svara på mail istället.

 290. Conny skriver:

  Just fan. Tack KBoi.

 291. hjon skriver:

  Conny: Men ååh, utmana! DJ Lunar Monk. Go’kväll!

  Stålet om Conkan: Borde ju bli Conan?

  Backlund: Grattis!

 292. hjon skriver:

  Alltså vattkoppor. Alla ba’ ”Det är mycket lindrigare när de är små.”. Lillan har fan så mycket vidrigare än storen; på läppen, i gommen, typ elva stycken bara på näsan.

 293. hjon skriver:

  Det här med att spela andras låtar har ofta stört mig. Coverband och tributeband är ju sämst. Upphovsmakarens egen version är (nästan) alltid bäst. Och varför håller kända rockmusiker på och spelar så många kackiga versioner av mossiga låtar som inte var bra från början?

  Well, så känns det fortfarande i maggropen ibland. Jag har ju ändå förstått att det är en stark tradition inom folk, blues och jazz. Och att höra något live är ju faktiskt oftast bättre än att höra det på skiva. Iaf när det är gamla bluesstandards som jag skiter i. Om bandet är bra alltså.

  Konstigt intro till något som inte alls är en tolkning, utan snarare en stöld av air eller ja… Sen timme. Dålig hjärna.

  Monk: http://open.spotify.com/track/6sawvrFT1bRLkaLWKh5Vip

  EST: http://open.spotify.com/track/4wrIYRVYNwxro9o2ahhte0

 294. TP skriver:

  Hjon: Här är det morgon och dålig hjärna.

  I minnet lät detta mer likt Monkplankan än vad verkligheten ville. Nå, bjuder ändå:

  http://open.spotify.com/track/7CuZOYAKInGDtmZvxUFV2S

  En riktigt gammal dinosaur som inte riktigt lyfter idag. Men då, i pre-punk-eran vid Krita, var jag ung och såld.

 295. Benny skriver:

  Jag känner en känd rockmusiker som tolkar och gör covers på mossiga låtar. De blir inte heller bättre än originalen, men nog fan är det grymt alltid. Om man lägger på nån kosmisk effekt dvs.

 296. Benny skriver:

  Hur stavas det, dystpedal eller düstpedal?

 297. matti skriver:

  Hehehehe. Nämen, Benny.
  Covers är ju king om man inte är typ Nanne Grönwall.

 298. Stocken skriver:

  Matti: fint att du lägger in en låt från Another Perfect Day i April blandningen, dyrkar den skivan!

 299. Bullis skriver:

  Åhååhå jag är nervös. Jag kan inte säga varför än men jag lovar det är en bra sak att önska mig lycka till. Kram.

 300. Stålet skriver:

  Oroväckande snack om covers när jag precis sitter med två st som ska ut i april. Men dom blir helt grymma. är uppe i version tre och fyra nu i mix och det blir bara bättre och bättre. en är väldigt okänd och den andra är en positionerade hyllning. typ alla vet vilka låtar det är men det är ändå hemligt. hemligt som refused är hemliga.

 301. Stålet skriver:

  Lycka till Bullis!!! Tredje dagen klädbyten? Bara två dagar kvar!!

 302. Stålet skriver:

  Matti, jag ringde dig, men det verkar som att du glömde svara? Haha :D

 303. Benny skriver:

  Stålet: Jag ringde dig, men det verkar som att du glömde att jag finns? Haha :D

 304. matti skriver:

  Ja, alltså jag höll på med covers, det var därför jag inte svarade. Såg att du ringde men glömde bort det helt OK HAHAHA

  En grej med covers är att det coolare om någon gör covers på ens låtar än att man gör det på deras. OK HAHAHAHA

 305. KBoi skriver:

  Jag kollar på den här:

  http://svtplay.se/t/149942/musik_special__simon_och_garfunkel

  och vissa saker är bra, men jag kan inte sluta tänka på det här:

  http://www.youtube.com/watch?v=Hw2CsBz_cKY

 306. KBoi skriver:

  Det är något visst med grupper som består av två milda män.

 307. Benny skriver:

  Jag tror att Lule-ellitens aktion var strået som knäckte kamelens rygg.

  http://www.dn.se/kultur-noje/musik/umea-saljer-inte-scharinska-villan

 308. Bullis skriver:

  KBoi: Mattan och Mangos nya duo? Dödd fel.

 309. hjon skriver:

  Det är ju inte så att allt jag nånsin spelat och sjungit har varit eget material, utan Beatöls å Dyllan å Cåen så hade jag väl inte ens lärt mig spela gitarr hjälpligt, jag kan bara inte hjälpa att jag många gånger på konsert känt obehag när artisten valt att spela en cover. Även om det varit en bra version. Även om det varit en låt jag verkligen gillar. Kanske känner jag att jag inte förstår varför artisten jag kommit för att se uttrycka sig själv uttrycker nån annan. Det är inte så jag skulle vilja reagera.

  Själv är jag skyldig till ”It’s my party (and I’ll cry if I want to)”, ”Shoplifter’s of the world unite” och Nik Kershaws ”The Riddle”.

 310. matti skriver:

  Jag håller på att göra demos på Canlåtar översatta till svenska. Det var det Benny syftade till tidigare, för han var i Luleå och delade ut skor.

 311. matti skriver:

  Reeves & Mortimer. Luv it.

 312. Conny skriver:

  Hahaha! Dödd fel, roligast på länge.

 313. Conny skriver:

  Covers. SKa sätta ihop ett C-60 med covers som är bättre än originalen. Men, en viktig sak! Är det bara jag som numer tycker att Blå Tågets ’Den ena handen…’ är bättre än ’Staten och kapitalet’? I min värld är Ebba Gröns version helt utdaterad idag. Mellanrock med mellanintensitet. Mellanmjölksrock. Blå Tåget däremot låter mer angelägna än nånsin. Jazz, visa och rock blandas med stor poesi. Gammeldagsmjölksrock.

  Är det bara jag som blivit gubbe? Eller har rocken blivit så mycket gubbe att man måste bort från den för att kunna andas?

 314. backlund skriver:

  Hörrni stockholmare. Jag spelar akustiskt på Bonden på torsdag kväll. Det är gratis!

 315. Anonym skriver:

  Blå Tågets version har väl alltid varit bättre? Om inte det var ett allmänt ställningstagande måste jag revidera jävligt mycket grejer imorrn bitti.

 316. Benny skriver:

  Jag vill diskutera det här nya forskningsinstitutet, men det fattas en medlem i panelen, innan vi kan börja.

 317. P skriver:

  Man ska helst inte skriva samma saker här som på FB, någon grad av exklusivitet måste man ju hålla i det här sällskapet. Att skriva om drömmar är inte så kul heller i allmänhet. Men det här måste jag faktiskt bjuda på:

  Jag har nu tagit mig igenom mitt livs värsta influensa. I natt bjöds jag på en extra surrealistisk feberdröm. Drömmen var en hel smälla-i-dörrarna-fars som utspelade sig i Venedig. Två par var på bröllopsresa och det blev en massa knasiga förväxlingar och komplikationer. Jag hade till och med rollbesatt pjäsen med bland andra Per Andersson, Reuben Sallmander, Maria Lundqvist och Vanna Rosenberg. För regi och manus stod Peter Dalle.

 318. P skriver:

  Så nu är frågan, finns den här farsen eller har jag en framtid inom buskis, ursäkta, revyn?

 319. P skriver:

  ?”Gondoler & Gamänger” hette farsen. Finns det här på allvar inte redan?

 320. KBoi skriver:

  Jag har precis skrivit en fars som heter så, med undertiteln ”i huvudet på en jämtsk bandbokare”. Du kommer att höra av mina advokater.

 321. Benny skriver:

  Hehe. P sa ska.

  Drömde du att du hade influensa, som du hade feberdrömmar i?

 322. P och Backlund skriver:

  Något sådant.

 323. P skriver:

  Nä bara P! Signaturen ovan hängde kvar i telefon från Umeä. Ujuju. Det är inte lätt nu…

 324. matti skriver:

  Rocken har blivit gubbe, så är det. Eller det har den väl iofs alltid varit, det är därför musik gjord mellan 1977 och 1990 är bättre än annan.

  Här finns naturligtvis en tusenlista med undantag, men ni kan väl tänka ut den likaväl som vem som helst.

 325. TP skriver:

  Ett litet steg för mänskligheten.
  Ett gigantiskt steg för mig:

  Äter snart stekt falukorv med Dijonsenap och lokal senap!

  Kanske är det feberyrsel, men jag kurerar mig också med en dryg timme blandade Alkbergare.

  Matti: Känner mig inte pånyttfödd, men bra mycket bättre. Garanterad effekt för allt.Borde ordineras av leg. Läk.

  Gubbe är man ju: Blå Tågets version har alltid varit bättre. Saxofonerna värmer som vårsolen (inomhus). Med risk att bli av med huvudet: har alltid fått lite Ulf Lundellvibbar när folk gått igång på Ebbas version. Men klart jag tyckte den var OK alldeles i början

  Korven kallnar.

 326. matti skriver:

  Däremot tycker jag att musik gjord efter typ 2000-nånting eller nånting också är bättre, rent generellt. 90-talet handlade så mycket om 60-talsnostalgi, det som kom sen var en slags utveckling av det. Men då fanns internet och framförallt fildelningen. Vilket ledde till en allmän kunskapshöjning/korsbefruktning. Folk kunde plötsligt uttrycka sig hur som helst.

  Jag kanske tycker (även om jag inte tänkt på det förrän prick nyss) att internet var (och är) den där revolutionen alla sa skulle komma tio år efter punken, som kom tio efter flower power, som kom tio år efter rocken. Eller hur nu de där cyklerna brukade framställas.
  Det handlade (handlar) inte så mycket om hur det lät (låter) eller vad som sas (sägs), utan om att antalet uttryck mångfaldigats.

 327. matti skriver:

  Hehehehe. Vilken gubbanalys!!!

 328. Bullis skriver:

  Men. är ju alldeles påskpirrig! sommar på påsk!

 329. stalle skriver:

  påskpirret mitt kommer först efter 400 gram påskgodis.

 330. TP skriver:

  Gubbanalys var ordet sa Bull!
  Inse att du bara har åldern inne, sa Bill.

 331. matti skriver:

  Ja ba upptäcker www. Me fan va hefftit!!!

 332. TP skriver:

  Visst, serru.

  Men en annan sak jag undrar över Matti (eller nån annan):
  Hur fungerar spotify? Får ni STIM peng eller annan peng för varje gång någon spelar? Har du någon som helst kontroll över vad som läggs upp av ditt, och om du kan lägga ut dina grejjer?

  Hörde om Spotify på P1 i söndags men blev inte alls klokare av det.

  Känner att det ligger en hund begraven någonstans. Nej, det kändes inte bra. Jag anar ugglor i mössen.

 333. matti skriver:

  Tanken är väl att man ska få pengar för varje spelning. Men det är såna pyttesummor att det fattar man knappt. Så det skiter jag lite i, för att inte bli galen.

 334. matti skriver:

  Men det är inte STIM som har avtalen med Spotify, tror jag. Det är nån annan. Men jag vet inte vem.

 335. matti skriver:

  Nu vill jag bara lyssna på Norra Kust och Magnus. Det vill ni med men det kan ni fetglömma för tillfället.

 336. TP skriver:

  Så att om jag och hundra andra bestämmer sig att varje dag sätta på en djävulskt lång spellista med bara dina låtar och sedan låta det mala på hela dagen och natten (puh) så får dina barn inte ens påskgodis ? Vore ju kul att försöka knäcka ett knäppt system, liksom.

  Köpa skivor bra?

  Sen släpper jag det här.

 337. Benny skriver:

  Jag brukar stänga låtar precis innan de tar slut när jag lyssnar i Spotify, bara för att artisterna inte ska få några pengar. Dom jävla girigbukarna.

 338. matti skriver:

  Köpa skivor är bra. Allt annat med. I don’t care. Mest för att det inte är min sak att bry mig om det, liksom. Det kan jag iofs utveckla, men jag har inte tid. Och jag har sagt det en triljard gånger. Att jag står för det konstnärliga och nån annan för det andra.

  Men alltså, jag blir ju skitglad om du vill hjälpa till, det är inte att jag inte blir tacksam och rörd, för det blir jag ju såklart!

 339. Benny skriver:

  Haha. Det där var högkoncentrerad Matti-juice. Spädes 1-10.

 340. TP skriver:

  Du står för ditt. Det är därför jag gillar det du gör.

 341. Conny skriver:

  Sopitfy betalar vääääääldigt lite. Men Spotify är ändå världens bästa grej. Vad vore livet utan varandras blandband? I viss mån är det ju också så att Spotify ger mervärde till den musik som finns där. Inte bara tvärtom. En evig strid, ersättningsnivåer.

 342. Conny skriver:

  5 dagar utan nikotin. Don’t mess with the krutdurk!

 343. Bullis skriver:

  Eftersom Matti står för det konstnärliga brukar jag ibland entreprenöra åt honom, med varierad framgång.

 344. Conny skriver:

  På söndag ska jag börja igen!

 345. KBoi skriver:

  Vadå? Entreprenöra? Jag fattar inte.

 346. KBoi skriver:

  Ska Conny börja med det på söndag menar jag?

 347. vantrivsel skriver:

  Borde det inte startas ett kollektivt artistägt Spotifyalternativ? Kanske med betalning efter Flattr-modell. Man sätter in en viss summa varje månad och den delas upp mellan dem man lyssnat på den månaden.

 348. Mörn skriver:

  Spotify har ändå blivit bättre, trots att jag är en has-been har jag ändå fått både stim och royalties från spotify. Det trodde man inte för några år sedan, att nätet skulle generera pengar.

  Jag tycker att Matti glömde, eller låtsades glömma, vissa nittiotalsfenomen som ändå var viktiga: till exempel hur hip-hop förändrade synen på låtskrivare och hur pop och rock mötte dansmusik och elektronisk musik. Inte för att det var första gången, men för att det slog igenom. Det som hände på 2000-talet var ju bara samma sak fast mer. Även om jag med under den första tiden med Vapnet kände det som att jag var en del av en ny typ av indie på något sätt. Hemmaproducerat på nedladdade program, mailande på Myspace osv. Fast det kanske mer handlar om det ekonomiska och tekniska än det kreativa iofs.

 349. Benny skriver:

  Vet inte om jag tycker att det där med poporock och dansmusik och elektronisk musik hände på 90-talet. Eller rättare sagt, jag tycker inte det.

 350. matti skriver:

  Mörn: Ja, alltså jag generaliserade ju grovt så in i. Kanske det började på 90-talet, kanske det började redan ’87 med acid house och det. Eller med typ Stone Roses och St Etienne. Men sen kom Oasis och det där endimensionellt grabbiga. CDns genomslag var också del i det där, återutgivningar av gamla skivor, det var liksom både bra och dåligt. För varje Stereolab fick man 200 Ocean Colour Scene, för varje BQ 200 Brainpool.

  Den nya sortens indie och som ni var en del av, som du talar om, däremot, det tycker jag var nytt och revolutionerande. Men det är väl 2000-talet i alla fall? Det tillhör ju den här senare perioden, den jag gillar. I mitt huvud är det 2000-tal då i alla fall. Det har att göra med att man inte behövde vara gapigast för att höras längre. Måste ha varit enormt befriande.

  Jag hoppade över hip hopen lite grann, menade huvudsakligen vit, manlig rock. Den är ju egentligen bara bra när den ifrågasätter det där normativa, och det fanns en rätt lång och härlig period där från typ 77 till 1990 (eller den kanske snarare tog slut 1985-1988) när det var nästan kutym, åtminstone i kretsar som påminde om den här, den vi skriver i i dag, 2012 på den här sidan och liknande.

  Benny: tycker du det hände senare eller tidigare än 90-talet?

 351. Conny skriver:

  Titta här, vilken fest! Nytt på Spotify tror jag:

  http://open.spotify.com/album/3n6dGG8WmdoKRuh3lhCXLO

 352. Benny skriver:

  Tidigare. Men det hela är ju så vagt att det är lite svårt att säga nåt. Pop och rock är rätt stort, el och dans också. Jag vill ju prata om Arthur Russell och disko och det. Eller nä, det vill jag inte.

  Jag tror att jag ändå fattar vad Mörn menar, på vilket sätt det hänt tidigare eller senare är ju skitmögsamma. Den här blandningen av popårock å elådans som skulle infinna sig på 90-talet tycker jag väl kanske hände precis kring början av 2000. Om vi tänker på samma grejer.

 353. Benny skriver:

  Jag sympatiserar med alla som klottrar ’eat the rich’ på väggarna, därför gillar jag grekerna idag.

 354. harriet hyena skriver:

  det är tack och ajdö, och ett skott i munnen om envar börjar använda dylika.

 355. kilo skriver:

  Så alla kommer gå omkring och prata för sig själv hela tiden?
  Perfekt. Då smälter jag in. Jag och alla schizofrena.

 356. matti skriver:

  Om tillexempel Cylonerna, eller zombieserna verkligen kommer, skulle man inte vilja vara med då, ändå, liksom?

 357. kilo skriver:

  Min sambo sparar överbliven medicin. Ifall det händer. Ärligt. (Hon kommer döda mig, eller förresten, då kanske jag kommer tillbaka)

 358. KBoi skriver:

  April, april alltså. C-60 April.

 359. Benny skriver:

  Matte: Lätt att jag vill, I can take on all comers.

 360. TP skriver:

  Ny tävling! Leta en speciell låt med Johnny Cash på spotify. Titel okänd, det enda du minns är delar av melodin.

 361. Benny skriver:

  På vilket sätt är det en tävling? Vars gör man mål?

 362. TP skriver:

  Flest självmål, dvs felgissningar på tid. Eller varför inte tid tills man ger upp. Segast vinner.

 363. TP skriver:

  OK, ni vinner!

 364. kilo skriver:

  Lite grymma skivor idag.
  Ståkkålmsjävlar, Bob Dylan – Greatest Hits 2, Ola Magnell – Påtalåtar, Alan Vega – Just a million dreams. Och, Sisters of mercy – The reptile house EP (1983), med bl.a. den här (kanske den tyngsta gothlåten någonsin)
  http://www.youtube.com/watch?v=IGZH_3lGyJA

 365. matti skriver:

  Såg just Kristi sista frestelse på TV, och den är ju spännade. Nu undrar jag bara; finns det nån bra bok om den här Jesus?

 366. KBoi skriver:

  Matti – jag tror filmen kom som bok sen. Illustrerad.

 367. Hej knekt skriver:

  Bra låt om jesus. Ställningen när det gäller låtar om gud/jesus vs låtar om Satan måste ju annars vara typ 5 mot fyrtiotusenmiljarder

  http://m.youtube.com/watch?v=s3aYJibxMOQ

 368. TP skriver:

  Hjälten Joe Strummer både börjar och slutar denna, i mitt tycke, fenomenala C-60. Här laddas det för helg, fingret visas, den gamle moderatledaren Gösta Bohman får en känga. Dessutom fick Matti mig att ta grävmaskinen och fram kom en fin X-ray spexare. Och , förresten, när lyssnade ni på Roxy senast? För mig kommer den här att sitta fint under ” the dead-jesus-long-weekend” som polarn från Brisbane kallar helgen.

  http://open.spotify.com/user/tpart/playlist/4luQ5PCYpRtrtwp7c4s0MN

  Happy Dead Jesus på er!

 369. ceasar skriver:

  http://www.inkonst.com/2012/03/13/get-daun-iceage-dk-lower-dk/

  iceage på inkonst nu på tisdag är dem fortfarande hippa? Jag vill ju inte se ett ohippt band

 370. Benny skriver:

  Jag kan ju typ inga låtar om Satan, p.g.a. tycker det är lite larvigt. Men nästa C-60 blir tema Gud. Jag hade nästan det som tema på nästnästnästsenaste.

 371. H skriver:

  Det är väl snarare nu de är hippa tänker jag, men du är för sen för att vara först.

 372. H skriver:

  Iceage alltså.

 373. påskhjorten skriver:

  Glad påsk, kamrater. Hoppas ni har det bra, allihop.

 374. Conny skriver:

  Har inte kunnat släppa tanken på Google X och Project Glass. Grips av hjärtklappning och panik vid tanken på denna grad av uppkoppling.

 375. Anonym skriver:

  Women are rubbish. Most people are rubbish, but all women are.

 376. Benny skriver:

  Conny: Berätta mer. Jag tycker uppriktigt sånt här är sepespännande. Jag Är helt okej med brillorna. Vad är det negativa?

 377. hh skriver:

  Benny: Ta på dig dessa glasögon istället. De botar både dumhuvudhet, från medelklassens hysteriska teknikoptimism liksom från allmänt vetenskapshallelujasjungande:

  http://www.youtube.com/watch?v=7Lwlx3GnLGs

 378. Benny skriver:

  Ska du säga, som heter Heil Hitler på internetforum. Inte trovärdig källa.

 379. hh skriver:

  Benny: Kan du utveckla vad som är ’sepespännande’ med dem? Och vad som inte är negativt?

 380. matti skriver:

  Jag tycker de där googlebrillorna verkar asfeta.

  hh: Kan du utveckla vad som är trovärdigt med John Carpenters glasögon?

  They Live är nog hans sämsta film, i alla fall från den tiden han fortfarande var bra.

 381. matti skriver:

  Och ja, jag fattar kritiken av konsumtionssamhället och Reagan-administrationen, allt det där. När det kommer till filmen alltså.

  Jag undrar vad faran med de googleglasögonen skulle vara? Förutom det töntiga i att ha dem, och att folk skulle veta om att man hade dem.
  – Wow, ett coolt klotter i SoFo! Take Picture!
  Brrrrrrr.

  Däremot att kolla på teve och sånt, det vore ju hur grymt som helst.

 382. hh skriver:

  matti: trovärdig är väl kritiken av business as usual? som alla alienerade människor borde dela, om man inte är fullständigt indränkt i populärkultur och vetenskapsfanatism, och inte har möjlighet att föreställa sig en annan kultur, vars ’produktionsmedel’ är organiserade på ett annorlunda, och måhända mer solidariskt liksom mindre exploaterande sätt. all teknik som drivs exogent har förödande ekologiska, sociala konsekvenser. sovjets imploderade 1989 för att deras industriella teknikmassa inte hade möjlighet att mätta sin metabolism. västvärlden går nu samma öde till mötes (läs:rosa luxemburgs teori om kapitalackumulation, johan galtungs ’the fall of the us empire and then what?’), och det finns fler gemensamma nämnare bortom afghanistan och ett stigande bensinpris. sovjets vetenskapsparadigm skiljer sig inte ett dugg från den som puttrar i bennys skalle, liksom felslutet; dvs tudelandet av (kultur/natur).

 383. matti skriver:

  Jag vill, som Benny, veta vad ni tycker är felet med glasögena, och att They Live inte är ett bra argument mot dem. Om jag lät bråkig i de förra inläggen. Kaffet hade inte gjort sitt ännu. Humöret var alltför oförställt och oresonligt. Men nu har det kickat och jag vill veta, inte gräla.

 384. hh skriver:

  läste ditt andra inlägg först nu, men jag tänker att kritiken sträcker sig längre än av reagan-administrationen.

 385. hh skriver:

  jag vill veta, förstå dito, fast tvärtom.

 386. matti skriver:

  Ah, ok. Skrev medan du postade.

  Men vad menar du puttrar i Bennys huvud som inte även puttrar i ditt eller mitt?

  En sak stör mig: att du hänvisar till litteratur och kunskap men väljer att, subversivt (antar jag) skriva uteslutande med gemener. Det gör din text onödigt rörig och svår att ta på allvar. I all välmening sagt.

  Dit snack om ”exogent” och ”metabolism” fattar jag inte, försöker googla men kommer bara fram till att du läste statsvetenskap eller nationalvetenskap medan jag satt och tragglade mig igenom The Uncanny X-Men. Så där kan jag inte argumentera vare sig med eller mot dig. Med mer än att jag är indränkt i populärkultur.

 387. Benny skriver:

  Generellt ställer jag mig tveksam till argumenterande som säger att saker är totala, fullständiga, Sovjet och metaboliska. Jag vill inte prata om kosmos orättvisor, jag vill veta vad som är prutt med glasögena. En sån sak kan formuleras med en enkel (funktionalistisk) förklaring: man blir asocial av brillorna, eller tekniken som brillorna görs av är skadlig för naturen.

  Sånt vill jag höra. Annars tänker jag att dom är asfeta, och att belackarna har dreads och skäller på mig för att jag inte äter sopor.

 388. matti skriver:

  Allvarligt, stör mig extremt mycket på påståendet om att något skulle puttra i någons skalle men inte i andras. Den ende/enda som uttryckt verkliga farhågor samt varit otrevlig är än så länge du. Men du kanske mer kokar än puttrar? Alltså, din ton är så polemisk och aggressiv. Du alienerar folk med den.

 389. Anonym skriver:

  ”belackarna har dreads och skäller på mig för att jag inte äter sopor.”

  HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

 390. Benny skriver:

  Natur och kultur är ett fint gammalt förlag, dom har inte gjort nån illa!

 391. hh skriver:

  matti: ursäkta, men det är väl så jag formulerar mig. nog puttrar det i mitt huvud också; men jag försöker väl kanske kväsa det med annat puttrande. om jag låter aggressiv, konfrontativ, så är det väl ett symptom på något. det var kanske dumt, men det neutraliseras ganska snart av den raljanta tonen. men, ja, lika dumt. nog kan det vara svårt att separera sak från person ibland. om det nu är nödvändigt. jag tycker nog, som bob hund, att vi behöver en ny kopernikus, som gör att människor ser igen – ja, precis som i ’they live’.

 392. Benny skriver:

  Allt det är jättebra pch jag är Belsibub. Men kan någon nu säga nåt om glasögena?

 393. hh skriver:

  ja, att glasögonen har en kontext och ideologi, vars konsekvens är att man pissar gemene hen i munnen om man oreflekterat sjunger dess gospel. hejsvejs.

 394. H skriver:

  Oj, en väckelsepredikant. Jag som ville peppa lite mer på Iceage.

 395. P skriver:

  Vilken arg en, den där hh! Ingen som har en vitsue istället?

 396. Benny skriver:

  Komma här och döma mig? Nähä du tack du, a-kursarn. Mig får du aldrig som kompis, frak off.

 397. Conny skriver:

  Jag ser de där glasögonen som en förlängning av Facebook. Ett verktyg som premierar ytlighet och konformism.

  Självklart kan glasögonen användas till bra saker, och jag kommer förmodligen ha ett par själv. Men precis som att titta på sin iPhone 20 timmar om dygnet istället för att leka med sina barn, att ta en bild på barnen i parken, lägga upp den på Facebook istället för att delta i barnens lek, ja ni hajar. För mig är det dålig livskvalitet.

 398. matti skriver:

  Kanske känner jag mig omoget positiv, men vilka är egentligen de här föräldrarna som inte deltar? Jag känner igen argumentet men jag uppfattar inte att människor är på det viset. Åtta av tio är så mycket de kan med sina ungar. Övriga två har inte Facebook då de lägger sina sista stålars på psykofarmaka. Men jag har kanske bara en ovanligt ångestfri påsk. Känner mig empatisk och ett med naturen. Vill hellre fria än fälla och det enda jag saknar är ett par Googlegoogles. Peace Out.

 399. Greven skriver:

  Googlesgoogles. Ja jag vet inte ja. Kanske om man få dom i en annan modell. Den däringa var ju lite för hightec och brillmongovarning. Inte passar dom en annars frän ”look”. Går dom att få i den här varianten är jag på. http://data.whicdn.com/images/2254688/tumblr_l2h1ipYvJt1qzmzdeo1_500_thumb.jpg?1273947182

  Men fan vad stressande också. jag ångrar mig. Tillbaka till stenåldern, odla din trädgard osv.

  Men coolt också. Jag är kluven. Vad är i o f skillnaden mot andra ”teknikframsteg”. HH skickar väl säkert sina meddelanden med sin smartphone. Eller i a f laptop. Det här är väl bara nästa steg. Leva som man lär o s v.

  Äh..jag ångrar mig igen. Tror jag väntar på det där chippet direktuppkoppling i frontalloben.

  Eller jag ångrar mig. Jag kopplar ner och flyttar in i ett rävgryt.

 400. Conny skriver:

  Haha! Greven har ju rätt! Googleglajjerna är både och. Coolt och vederstyggligt på samma gång.

  En annan teori: Kanske mindre stressande om man bor i skogen, mer stressande om man bor i smeten?

 401. Benny skriver:

  Ja, flytta från stan. Eller ät lunch med mig varje dag i sommar, jag ska jobba i Fläskholm.

 402. matti skriver:

  Jag känner att jag inte kan diskutera brillorna med folk som inte sett Caprica. Så vill jag att det ska bli.

 403. stalle skriver:

  jag har brillorna.. tar inte ett steg utan numera.

 404. hjon skriver:

  Jag har plastbågar med plastglaslinser som korrigerar min vidriga astigmatism. Genom dem kan jag se min smartphone och mina barn t ex. Värsta grejen!

  Nån ville ha en recension på Mats Voltas nya för ett tag sen. Har bara hunnit ett par vändor, men jag skulle nog säga att det är deras bästa sen första skivan. Det sa jag iofs om förförra också. Men det är verkligt nytt den här gången. Mer nyanserat och varierande i både stil och intensitet. Inställningen till vad som kan låta hur verkar vara samma, men det är iaf en av anledningarna till att jag gillar dem.

 405. Conny skriver:

  TP gjorde ett C-60, what goes on, för ett tag sen. En hel del godis där. So alone, last night och beautiful morning, på varandra i den ordningen är en smått religiös upplevelse.

 406. Conny skriver:

  Invasionen låter som Brända Barn ju! På gott och ont men mest på gott!

 407. Mörn skriver:

  Jag köpte ett par asfula Markus Hellner-glasögon för en miljon idag, när jag skulle skida på fjället. Jag ångrar mig jättemycket, eftersom jag speglade mig först när jag kom hem… :(

 408. Mörn skriver:

  Mitt inlägg i er meta-diaboliska debatt… :-P

 409. Bullis skriver:

  Kom på att jag inte hade vart här på flera dagar. Fick en omedelbar abstinens. Man kan väl sammanfatta det som att jag saknar er, mina fina original.

 410. Bullis skriver:

  Kom tillbaka in i mitt liv glasögonaböj!

 411. Conny skriver:

  Så den här Caprice ska man se då? Regissör? År?

  Tror i alla fall Googleglasögon kommer vara en frälsning för typ Direktörn. En förbannelse för såna som mig, som sugs upp och fastnar i allt som kommer förbi.

 412. skräddarn skriver:

  säkert gammalt mög för er som varvar internet med såna där brillor, men jag kan icket sluta skratta

  http://www.youtube.com/watch?v=POdOBXOXQts

 413. matti skriver:

  Caprica är vad som hände 40 år innan första Cylonkriget, Battelstar Galactica, en teveserie. Prequel.

  Gjorde ett till C-60 för april, lite påskinspirerat:
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3aKjoUm0Pr5xxvnymFNsjV

 414. Conny skriver:

  Ok. Var jag ska börja med BSG?

 415. backlund skriver:

  kan nån annordna någon sorts festival eller nåt så det kan bli nåt häng igen va?

 416. Benny skriver:

  Den här följer jag:

  Mini-Series (2 parts)

  Season 1 (13 eps)

  Season 2 (20 eps)

  2.17 the Captain’s Hand
  Razor (movie)
  Razor Flashbacks (7 part web series)
  2.18 Downloaded

  The Resistance (10 part web series)

  Season 3 (20 eps)

  Season 4 (19 eps)

  4.11 Sometimes a Great Nation
  The Face of the Enemy (10 part web series)
  4.12 A Disquiet Follows My Soul

  4.15 No Exit
  The Plan (movie) *
  4.16 DeadLock

  4.19 Daybreak (end of series)

 417. Benny skriver:

  shredd: Hahahahahahahahahahahahaaha. Båtmotorn!

 418. hjon skriver:

  Skräddarn, Benny: Ni dödar mig! Efter tjugo portioner sill och köttbullar är koman så djup och humorn så grund. Tvåstegsraketen när han först slår knäet i dragkroken och sen… Skulle visa det för frun, men kunde inte hålla mig för skratt. Hon bara skakade på huvudet och jag kunde inget säga för rösten bar inte.

 419. skräddarn skriver:

  ”What’s wrong with this boat?”

  Han dödar mig.

 420. Benny skriver:

  Och hans sätt att svära, det är så fruktansvärt roligt.

 421. vantrivsel skriver:

  Angående de där glasögonen. En dålig grej tänker jag kan vara något i den här stilen: När man har videokamera (förutsätter att det ingår) och ljudinspelning som man kan använda med händerna fria finns det plötsligt en rätt enkel möjlighet att spela in hela sitt vakna liv. Antagligen kan man skicka allt direkt till en hårdisk hemma eller en server centralt nånstans. Det är ju ganska praktiskt, som en minnesbackup. När fler och fler börjat göra det så blir det en naturlig del i brottsutredningar. Vittnen skickar in inspelningar. Kanske också andra som var i området, för att utesluta sig själva ur utredningen. Det är ju lätt att ta reda på vem som var där. Det är frivilligt såklart, men det blir en naturlig grej att göra. Och kanske kan det ändå bli obligatoriskt när det gäller allvarliga brott… Och så har man tagit ett steg mot ett samhälle där det som håller folk från att råna eller misshandla varandra handlar lite mindre om empati och att man litar på varandra, och lite mer om risken att hamna på film. …Ursäkta småparanoid utläggning. Tycker annars också att glasögonen verkar rätt kul.

 422. matti skriver:

  Som Benny beskriver ovan. Sedan Caprica.

 423. stalle skriver:

  på fredag är min plan att se eterkropp, sedan dö. nån som vill hänga?

 424. Benny skriver:

  Mah Chivvie truck.

 425. matti skriver:

  Stalle: jajjemus, om jag får barnvakt.

 426. KBoi skriver:

  Ungern. Helt toppen.

 427. Benny skriver:

  Kboi trivs i Ungern, Europas minst jämställda land.

 428. Stålet skriver:

  Vilket fantastiskt sound det är på Anttilas nya skiva.

 429. Bullis skriver:

  Jajjemus. Åh herregud egentligen.

 430. Stålet skriver:

  Ujujuj. Man är ju 25.

 431. Conny skriver:

  Ujujujujuj. Lämnat barnen, ser dem inte på en vecka. Skräckbakis. Orökt.

 432. ceasar skriver:

  Funkar ju int, glass-ögon däremot hade vart nått.
  http://www.youtube.com/watch?v=h-eJIilVsjw

 433. ceasar skriver:

  han köpte jag föresten en masshysteriskiva av på scharinska, det var tider det. innan kommersen.
  http://www.bigbrother.se/1.2539627/2012/02/17/lars_bergstrom

 434. KBoi skriver:

  Japp, det är ojämställdheten jag gillar. Och förtrycket av romer. Tur att alla är så vidsynta och jämställda i Västernorrland, Sveriges anus.

 435. Conny skriver:

  Rockens mysterier, del 1.

  spotify:album:29ppQCPXvVWgJQXG4vkbEL

  Tom Verlaines första solo-skiva. Hur kan de två skitlåtarna Mr. Bingo och Yonki Time vara med på skivan? Och hur kan man göra en så bra b-sida och en så medioker a-sida?

  Så här skulle skivan gjorts, naturligtvis. Och så skulle de skippat att tona vissa låtar. Tänk om man kunnat få höra 2 minuter till vardera av last night och breaking in my heart…. Buhuhu. Blir rentav både ledsen och upprörd över att det inte gjort någon sådan Deluxe-utgåva!

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/3e4bDGGQ4YQlVUjOoxyBTD

  Sista är en öppen spellista, så den som inte håller med kanb ändra i den!

 436. Conny skriver:

  *kan

 437. KBoi skriver:

  Påsk Schmåsk på er förresten. Påsk Schmåsk.

 438. Bullis skriver:

  Jag har ju fan inget att tillägga nuförtin. Jag har ju blivit aptrist. Straight edge med köpstopp dessutom. En skugga av er Knullis!

 439. stalle skriver:

  jag går i koma. har aldrig varit tröttare. förr när ni skrev om tv kunde jag ha hört talas om serien, nu är det alltid svårt. fattig, på gränsen till måsta låna mer på huset för att klara räkningarna. enda possitiva är att jag blir smal av ångest. jippi.

 440. kilo skriver:

  Knullis: Kanske ett nytt namn? Ann Gwish.

 441. Anonym skriver:

  Det här var så lätt att det blev svårt. Skulle jag blandat in jazz hade det varit meningslöst, eftersom allt är covers.

  Alla de här är lika bra som, eller bättre än originalen:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/04Iq27rqgERpAkUsvLMf3z

 442. Conny skriver:

  var anonym nyss.

 443. Bullis skriver:

  Ibland när jag tittar mig i spegeln ser jag ner på själva ”hyllan” och tänker ”Dunkar!!” och fnissar gott. Dels eftersom det inte ryms litervis i mina bröst direkt, dels eftersom ”dunkar” än Sveriges roligaste ord tillsammans med ”brudmagnet”. Har velat berätta det här för någon i flera veckor och nu kunde jag inte hålla mig längre.

 444. Benny skriver:

  Bli statsminister.

 445. Bullis skriver:

  En statsminister har inte dunkar i Sverige, att du aldrig lär dig.

 446. Benny skriver:

  Dunkarna skulle få min röst i alla fall.

 447. Conny skriver:

  Har alla dött av påskgodis eller va ere frågan om? Zzzzzzzz

 448. TP skriver:

  Tja Conny!
  Funderar på din Verlaineutläggning. Tror man skulle behöva toppa din reviderade 1:a med lite från den 2:a (Dreamtime). Och varför inte spola Kingdom Come? Jag har så förbannat svårt för den låten. Allra mest efter Bowie fullkomligt massakerade den i sin helvetiskt hemska version på Scary monsters. Hmm, vilka att välja då? Först ut, Mary Marie. Sedan: There’s a reason, Always, Fragile, The blue robe, Without a word. Finns några till. Dreamtime är en förbannat bra skiva också, helt enkelt.

 449. TP skriver:

  Annars: Red barked tree (Wire) gick från underskattat till uppskattat i påskhelgen. Ett riktigt, riktigt bra album med undertoner från självaste Pink flag, kanske även Pink Floyd (lyssna på slutet av titellåten och jämför med några sekunder i Echoes på Meddle).

 450. KBoi skriver:

  Försökte lyssna på Pink Floyd (igen) i påskhelgen. Det går fan inte även fast jag gärna vill.

 451. stalle skriver:

  tp har rätt om verlaine. vilka låtar! bullis, asså nu skrattar jag så huslånet känns helt okej.

 452. TP skriver:

  Hmm, Pink Floyd. Håller med lite, men jag är definitivt svag för deras första skivor ”The Piper at the gates of dawn” och ”A saucerful of secrets” där Syd Barett står för en underbart barnslig psykedelia. Det håller fortfarande, KBoi!

  Sedan är just Meddle, av någon flummig anledning, viktig för mig. Tycker den har sina poänger än idag. Atom heart Mothers B-sida sitter fortfarande fint, medan A-sidan kan glömmas. Wish you where here – här känner jag precis som du KBoi – jag skulle vilja gilla den. Men den håller inte den magi jag upplevde när jag köpte den som tonåring. Fast den var den första riktiga skivan jag köpte, urviktig därför.

  Djävla Dark Side ogillade jag från första början och den köpte jag aldrig. Tycker den är tråkig idag också. Senare skivor känns också klart utdöda även för mig som en gång i tiden var rejält insnöad fram till Animals.

 453. Bullis skriver:

  Benny: Skönt att veta att jag har din röst i gästboken wet t-shirt contest.

  Stalle: Mitt boob job skulle kosta lika mkt som hela ditt huslån.

 454. Conny skriver:

  Bullis generar mig.

 455. Conny skriver:

  Det är asjobbigt! Helt omöjligt att replikera på, och så känner man sig som en indietönt om man inte gör det! Och så vet du om det!!!

 456. matti skriver:

  Flashlight är bästa skivan med Verlaine, men jag gillar den senaste också. Eller vad jag tror är senaste, med sång, som släpptes simultant med en instrumental.

  Gammalt klotter på Tuna:

  TA MAMMA PÅ ENA PALTEN

 457. TP skriver:

  Matti: Hehehe, finns många poäng i den!

  Håller med: Verlaines, som vi tror, senaste, ”Songs and other things”, fan va många komman, har några riktigt fina spår, som t ex, the earth is in the sky, all weirded out,,,

 458. TP skriver:

  Alltså, det är tidig morgon här.

 459. matti skriver:

  Fast världens bästa skiva är nog Warm Springs Nights med Joel RL Phelps & The Downer Trio.

 460. matti skriver:

  Här med. Tidig morgon alltså. Arlanda, på väg hem. Har kaffe och cigg. Livet ändå ok. Smiley.

 461. KBoi skriver:

  Pink Floyd. Nej, det går inte. Kan just nu hänga ihop med att jag läste Bengt Liljegrens ohyggligt pretentiösa biografi där han genomgående kallar låtar för verk och i allmänhet är bajsnödig. T ex beskriver han bongotrumma som en vanlig aktivitet böand beatniks. Tack för analysen. Sen tror jag nog att jag ogillar pf för att de är så uppenbart akademikermedelklass och präktiga. Dave Gilmour började t ex med kokain först i slutet av 80-talet då han och de andra turnerade utan Waters. Men Wright fick inte vara riktig medlem då, bara inhyrd, eftersom han inte varit med och tagit någon ekonomisk risk. T-öhöntigt!

 462. TP skriver:

  Hehehe… akademikermedelklass – usch usch och fy. Sånt vill man inte röra i.

  Och varning för svenska biografier och kokain i slutet av 80-talet. Inge bra för förståndet.

  Men alltså, jag snackar tidiga Floyd och det är en jäkla skillnad det, serru.

 463. KBoi skriver:

  Ja, jo, jag gillar också en del med Syd. Typ tre-fyra låtar med Floyd och hans första soloskiva. Sen är det stopp.

 464. Bullis skriver:

  Fint. Nu kommer jag att tänka ”paltar” istället för ”dunkar”. Proportionerna börjar närma sig.

  Och fnisset! Jag kommer inte att sluta fnissa innan september.

  Conny, jag vet att jag har din röst också, de e lugnt!

 465. Benny skriver:

  Berätta mer om det här med akademikermedelklass som invektiv.

 466. KBoi skriver:

  Invektiv och invektiv. Det är präktigheten och det stora intresset av att göra karriär av musiken som är det dåliga, inte att komma från välbärgade akademikerhem i Cambridge. Redan på Syds tid försökte Pink Floyd hela tiden att göra hitlåtar. De sneglade nervöst på topplistorna och försökte skriva likadana låtar som Beatles och Kinks istället för att skriva såna låtar som de gillade själva.

 467. stalle skriver:

  men det har väl knappast att göra med varifrån man kommer eller vilken utbildning ens föräldrar har?

 468. KBoi skriver:

  I allmänhet har det nog inte det, men i Pink Floyds fall är arkitektstudenterna Waters och Mason så akademiska att de ritar diagram över hur låtarna ska spelas snarare än att försöka skriva noter. Och arkitektstudenter skulle de nog inte varit om de inte hade kommit från akademikerhem.

 469. Bullis skriver:

  Ok. Ni vill hellre prata om akademikermedelklass än mina dunkar. Ni är inga riktiga killar.

 470. Bullis skriver:

  Asså jag skoja. Jag är bara på så oförskämt bra humör.

 471. stalle skriver:

  skriva noter? nu snackar vi arbetarklassrock.

 472. stalle skriver:

  mmm palt…

 473. Benny skriver:

  Kboi: Lite exakt samma sak med Wire, tycker jag. Frånsett att det inte kliar mig i ögonen så mycket.

  Bullis: Jag formligen älskar tuttifrutti!

 474. Benny skriver:

  För att undvika missförstånd: Liknelsen med Wire är alltså inte topplistorna, utan arkitektskola and whatnot.

 475. stalle skriver:

  dunkar varmt.

 476. KBoi skriver:

  stalle – ja, vem fan har behov av att skriva noter eller rita diagram över låtar?

 477. stalle skriver:

  jag gör det enbart till pink floyd-låtar. just for the fun of it.

 478. TP skriver:

  Benny: Wire är en helig ko som inte ska sågas av uselt argument om arkitektskola eller gud vet vad. Ärligt talat skiter en boxare i vad de har för bakgrund så länge de gör bra musik och inte står för en massa fördomsfulla idiotier. Och vad jag vet gör de väl inte det?

  Köper däremot helt KBois underbart nyanserande analys av Floyd, den medelåldrige.

 479. matti skriver:

  Jag tycker det vore roligt att veta vad folk har för favoritskivor som ligger utanför kanon. Alltså, som att jag verkligen tycker att Warm Springs Nights och Blackbird med Phelps, eller Stutter med James, är helt femstjärniga skivor som aldrig nämns när man talar om klassiker. Jag funderar på vad som gör dessa skivor lika bra som, säg, BananLP:n eller White Album. Eller Bollocks, Pink Flag, Raw Power etc etc. Beror det på min personliga referenser (och minnen och sånt) i högre grad än vad gäller de andra femstjärniga skivor jag nämner? Och har mina personliga referenser lägre angelägenhetsgrad än det, tydligen, mer allmängiltiga som i såna fall finns i de skivor som tillhör de vedertagna?

 480. matti skriver:

  Gillar Neneh/The Thing-låten.

 481. matti skriver:

  Yep Benny. Beyond!

 482. Benny skriver:

  Musiktips tack.

 483. Benny skriver:

  Matte: Jag gjorde ju en topp hundra över världens bästa skivor. Där finns säkert nåt du inte har i din kanon.

 484. matti skriver:

  Benke: Jag letar inte skivor, såna har jag, Jag vill veta vad som gör det ena till det ena och det andra till det andra. Och vad som gör just så med just dig och dig och dig och dig.

 485. Benny skriver:

  Ja, de va filosofi å de. Nä, då loggar jag ur.

 486. matti skriver:

  Kan du inte klistra in listan igen?. Så får jag veta vad du tycker i alla fall.

 487. matti skriver:

  Men alltså, skit i filosofin kanske. Jag undrar bara vad folk har för bortglömda favoriter. Palla man recensera eller utveckla lite så är det ju extra roligt bara.

 488. TP skriver:

  Filosoferar över grytan just nu: Det riskerar att bli naket värre det här. Alla mina underliga böjelser och lustar blir fullt exponerade. Oj oj oj, är det här verkligen en bra idé?

  Återkommer senare med mitt livs viktigaste skiva:

  King Crimson – Red

  Bara omslaget är , faan grytan!

 489. Anonym skriver:

  ja, alltså. unknown pleasures slår ju closer med hästlängder exempelvis. råare, ösigare, punkigare, mörkare, bättre, bäst.

 490. stalle skriver:

  jag var anonym för helvete

 491. H skriver:

  Jag har så länge jag kan minnas i första hand letat efter musik som betyder något för mig, utan något större intresse för kanon. Ibland har det inneburit att jag haft favoritband som har varit rätt off, som det är orimligt att ha som favoritband, eller som jag upptäckt i efterhand att de är tre storlekar sämre än de bästa banden i snarlik genre. Inte som egenvärde att hitta obskyra band alltså, det handlar inte om det, utan att jag ofta plöjer mig fram rätt ensam. Det kan innebära både att man blir väldigt ”tidig” och att man blir väldigt ”sen”. Sonic Youth har jag knappt hört, hur nu det har gått till. Jag har lyssnat extremt mycket på The Clean och Great Plains. Vet inte riktigt hur jag ska förklara, men apropå musik utanför kanon.

 492. Benny skriver:

  På gränsen att jag inte riktigt kan stå för den här listan, särskilt inte översta 30. Kollade igenom nu och kan bara från hövvemitt komma på tio skivor som fattas. Men what the fudge. Mycket techno och mycket jazz som saknas, beror väl på när den gjordes antar jag. JAG HAR JALLA FALL INTE GLÖMT VELVET OK HADE BENNY

  1. Brian Eno – Another Green World
  2. The Velvet Underground – Loaded
  3. Can – Future Days
  4. Dr John – Gris Gris
  5. Pharoah Sanders – Love Will Find a Way
  6. Kraftwerk – Mensch-Machine
  7. Fela Kuti – Roforofo Fight
  8. The Velvet Underground & Nico – S/t
  9. Keith Jarrett – Köln Concert
  10. Harmonia & Eno ’76 – Tracks and Traces
  11. Go-Betweens – 16 Lovers Lane
  12. Television – Marquee Moon
  13. Marvin Gaye – Let’s get it On
  14. The Fall – Slates
  15. Gas – Pop
  16. Talking Heads – Remain in the Light
  17. Neil Young – Harvest
  18. Carl Craig – More Songs About Food and Revolutionary Art
  19. Joy Division – Unknown Pleasures
  20. Miles Davis – Sketches of Spain
  21. Philip Glass – Powaqqatsi
  22. Monks – Black Monk Time
  23. John Cale and Terry Riley – Church of Anthrax
  24. Duke Ellington & John Coltrane – S/t
  25. Alice Coltrane – Ptah The El Daoud
  26. The Fall – This Nation’s Saving Grace
  27. Biospehere – Substrata
  28. Crass – Feeding The 5000
  29. Marc Romboy & Stephan Bodzin – 6 Monde
  30. McCoy Tyner – The Real McCoy

  Resten av listan, 100:

  22 Pistepirkko – Eleven
  Ahmad Jamal – At the Pershing
  Alice Coltrane – Ptah The El Daoud
  AFX – Chosen Lords
  Aphex Twin – Richard D James
  Arthur Russell – Another Thought
  Beach Boys – Pet Sounds
  Big Black – Songs About Fucking
  Biospehere – Substrata
  Bochum Welt – Module 2
  Brian Eno – Ambient 4: On land
  Can – Future Days
  Can – Ege Bamyasi
  Can – Soon Over Babaluma
  Carl Craig – More Songs About Food and Revolutionary Art
  Charles Mingus – Mingus Ah Um
  Chico Hamilton – Chico Hamilton Quintet feat. Buddy Colette
  Clark – Body Riddle
  The Clash – Sandinista
  Crass – Feeding The 5000
  Crosby, Stills & Nash – S/t
  Curtis Mayfield – Curtis/Live!
  Das Kraftfuttermischwerk – Im Garten der Schneekugel
  Dave Brubeck Quartet – Time Out
  David Axelrod – Songs of Experience
  David Bowie – Low
  Deep Space Network – Earth to Infinity
  Deepchord presents Echospace – The Coldest Season
  Dinosaur Jr – You’re Living All Over Me
  Dorothy Ashby – Afro-Harping
  Dr John – Gris Gris
  Duke Ellington & John Coltrane – S/t
  Ennio Mooricone – Le clan des siciliens
  Einstürzende Neubauten – Halber Mensch
  Extrawelt – Schöne Neuer Extrawelt
  The Fall – This Nation’s Saving Grace
  The Fall – Hex Enduction Hour
  The Fall – Slates
  The Fall – The Frenz Experiment
  Fela Kuti – Roforofo Fight
  Funkadelic – Maggot Brain
  Gang Starr – Full Clip
  Gil Scott Heron – Pieces of a Man
  Go-Betweens – Spring Hill Fair
  Go-Betweens – Liberty Belle and the Black Diamond Express
  Go-Betweens – Oceans Apart
  Gun Club – Mother Juno
  Harmonia & Eno ’76 – Tracks and Traces
  Hüsker Dü – Zen Arcade
  Jan Johansson – Jazz på Ryska
  John Cale and Terry Riley – Church of Anthrax
  Joy Division – Closer
  Joy Division – Unknown Pleasures
  Kinks – The Kinks Are the Village Green Preservation Society
  Knife – Silent Shout
  Kraftwerk – Autobahn
  Kraftwerk – Mensch-Machine
  Kraftwerk – Trans Europa Express
  Legowelt – Klaus Kinski EP
  Lou Reed – Berlin
  Keith Jarrett – Köln Concert
  Kjell Höglund – Baskervilles hund
  Marc Romboy & Stephan Bodzin – 6 Monde
  Martin Denny – Exotic Moog
  Marvin Gaye – Let’s get it On
  Mulatu Astatke – Yèkatit: Ethio Jazz
  Material – S/t
  Miles Davis – Sketches of Spain
  Miriam Makeba – Pata Pata
  Monks – Black Monk Time
  Morrissey – Viva Hate
  Neil Young – Live Rust
  Nino Rota – Amarcord
  Ornette Coleman – The Shape of Jazz to Come
  Pere Ubu – Modern Dance
  Prefab Sprout – Steve McQueen
  Prince – Purple Rain
  Pharoah Sanders – Love Will Find a Way
  Philip Glass – Powaqqatsi
  Professor Longhair – Live on the Queen Mary
  Quasimoto – The Further Adventures of Lord Quas
  Raekwon – Only Bulit 4 Cuban Links
  Re-Up Gang – We Got It For Cheap vol. 3
  Sam Cooke – Night Beat
  Scott Walker – 3
  Sonny Sharrock – Ask the Ages
  Stan Getz & Charlie Byrd – Jazz Samba
  Star Band de Dakar – s/t 6
  Stimming – Reflections
  Steve Reich – Proverb
  Talking Heads – Remain in the Light
  Television – Marquee Moon
  Totalt Jävla Mörker – Människan Ringa Värde
  Van Morrison – Astral Week
  Vangelis – Blade Runner
  The Ventures – The Ventures Play Telstar
  The Velvet Underground & Nico – S/t
  The Velvet Underground – White Light, White Heat
  The Velvet Underground – S/t
  The Wire – 154
  Wu-Tang Clan – Forever
  The Zombies – Being Here

 493. Benny skriver:

  Stalle: Vi är heeeeelt överens. Men inte med Conny, om det här.

 494. Benny skriver:

  Vad Spotify-centrerat musikintresse har blivit. Ett fungerande Slsk till mac vore önskvärt.

 495. Conny skriver:

  Lyssnar på Warm Night Springs nu. Aldrig hört innan. Första intrycket – svinbra! Men, för mig, inte lika unik som Kanon-bananen.

  När du lyssnade på WNS var jag torsk på den här skivan istället:

  http://www.youtube.com/watch?v=d_GSS6i0gWc&list=PL580528BFBC14E8BE&index=1&feature=plpp_video

  Ingen märkfärdig musik. Men plattan är kanon för mig, helt enkelt bara talande och närvarande. Tycker fortfarande den är 5 plus.

  Till skillnad från exempelvis Spain som jag tyckte var fantastiska då, men som jag äcklas av nu pga av vidriga sången och pissigt tråkig gubbe live.

 496. Benny skriver:

  WNS? Menade du Crosby, Stills and Nash? För i så fall skrev du helt fel.

 497. Conny skriver:

  Stalle, Benny: Öh! Vaddå? Unknown Pleasures? Ni har fel i detta. Den är ojämn. Candidate, Insight och Wilderness är rätt soppiga 3 plus-låtar. Day of The Lords och I Remember Nothing 4 plus. Bara Disorder, New Dawn Fades, She’s Lost Control och Interzone är 5 plus.

  Closer, däremot. Alla låtar på första sidan 5 plus. Det tog mig typ 20 år att fatta att även Isolation är 5 plus. Alla låtarna på b-sidan är 6 plus av 5 möjliga.

  Detta är något jag vet, så ni har fel.

  Men jag håller med om att det punkiga Joy Division, innan Martin Hannett är grymt! Men det hittar man mer på Heart & Soul-boxen och Still än på Unknown Pleasures, tycker jag.

 498. Conny skriver:

  Talking Heads skiva heter Remain in Light. Eller är det den här

  http://open.spotify.com/track/1kJPO4mCNc8DzBe1ke1vpA

  du vill placera på plats 16 i musikhistorien?

 499. TP skriver:

  Matti, du bad om det.

  En lååång, pretentiös och ärlig syn på :

  RED av och med King Crimson (1974)

  Omslaget helt svart. Framsida trist traditionell. Men baksidan! En liten fin volymmätare eller varför inte oljudsmätare? Mätaren slår i botten, rött.

  Det här är en av mycket få skivor från mina första staplande år som jag fortfarande spelar med behållning någon gång varje år, oftast i mars till april. Det var då jag hörde den för första gången, hos Valle. Jag kan fortfarande se solljuset spela på de lite gammelmodiga vita tapeterna hemma hos Valle. Vårsolen. Det var glädje på lut och lur. Sinnena öppna.

  Providence – en låt han trodde han skulle knäcka mig med, den lille jäkeln. Lätt atonal ostrukturerad och slö som plötsligt accelererar blir kortvarigt ylande gungig efter en si sådär 6 minuter. Klingar sedan ut i en ofullständighet och som ersätts av en smekande mellotronvällust i ”Starless”. Jag var 16, snart 17 och guud så jag bara njöt! Fast, besatt. Några år efter, som vanligt.

  Månaderna innan hade jag upptäckt dissonansernas värld, missljuden, oljuden! P1 :s ”Nya timmen” med modern elektronisk musik öppnade mina tidvis plågade tonårssinnen. Osannolikt. Men utan Nya timmen hade inte min musik varit vad den är idag. Och mätaren hade inte slagit sig röd när mitt hjärta börjat brinna. Oljud och skönljud, skönljud och oljud, inget existerade utan det andra. Det vackra kunde inte bara finnas. För mig uppstod den endast ur oljudet. Idag kanske jag har släppt lite på den filosofin. Men.

  Nästa B-låt. Starless – får nästan vem som helst att smälta i början (även om Wettons sång är lite svårsmält). Jag har fått den mest inbitne P3 – lyssnaren att sitta tyst och njuta av denna början. Men sedan tar tok-Frippen över och visar vilken gitarrvirituos han är genom att envist slå an på enda strängen en lång stund. Slutet gott allting gott när volymen smygökats till smärtgränsen. Som ung roade jag mig med att försöka pricka trumspelet. Misslyckades alltid. En B-sida med 2 spår, det var stil då.

  A-sidan då? Tre spår. Red – Monoton Frippare med en Bullisvacker cello mitt i allt det envetet hårda (precis som på denna sida). Fallen Angel – äh finns ju hur mycket som helst att säga, men trummorna! Bill Bruford visste minsann hur att slamra. Och, mellotronen ca 20 sekunder från slutet ! One more red nightmare –bra kontrollerad kakafoni .

  OK, jag kan helt förstå om Red kan ses som en fullkomligt ålderdomlig obegriplighet idag, men jag blir aldrig av med den. Hårt fastetsad i min ryggmärg och mina nervtrådar är den. Den är helt enkelt en del av min själ. Så kommer det förbli och jag känner mig mycket nöjd med det.

  Sååå där ja, så va de avklarat.

  Är’e nån som vill ha sig en omgång med Clash Clash ringande i öronen?

 500. Conny skriver:

  April fick ett till. För jag ville berätta om de här två skivorna, ang. betydande grejer som inte är allmängods:

  Johnny Dowd – ’Wrong Side of Memphis’. Det är liksom Throbbing Gristle / Burzum – kvaliteter över den.

  Bruno K Öijers skiva som han gjorde med Brynn Settles. Långt ifrån allt är bra. Men jag har aldrig hört något som ens liknar det uttrycket som finns i den här låten. Varje textskrivare borde väl lägga ribban här ungefär, vad gäller bildspråk. ’Jag tar taxi till parken och betalar med ett skadat löv’. De flesta ska skämmas över hur tama texter de skriver.

  Och så vill jag inskärpa att Alabama är den bästa låten på Harvest, om någon skulle ha missat det. Den innehåller en enorm mängd sorg, den sånginsatsen.

  Slutligen Kinesiska Muren. Vilken text! Detta är ju hip hop ett par decennier innan genren uppfinns! Rätt jävla mycket Wu Tang låter det om man tänker så. Och jag är enormt förtjust i Evert Taubes frasering här… han kanske inte är den av våra rappare med bäst flow, men vilken stolthet i rösten! Fuck all the other fuckers.

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/1HoE3CIuDec76kFocjLaVy

 501. Conny skriver:

  Och jag sa inget om The Sound of The Rain! Tillhör väl knappast kanon, va? Borde göra det.

 502. Conny skriver:

  Fan, det är mitt bästa C-60 nånsin det där!

 503. H skriver:

  ”Life doesn’t owe you your own personal happy ending especially at another’s, or in this case several others’, expense.”

  http://latimesblogs.latimes.com/music_blog/2012/04/axl-rose-pens-open-letter-to-rock-hall-will-not-attend-asks-to-not-be-inducted.html

 504. Bullis skriver:

  TUTTIFRUTTI! Tänk att vi har ett helt huskomplex i Luleå som kallas Tuttifrutti. Det slutgiltiga beviset för Luledekadensen.

 505. stalle skriver:

  instämmer om bruno k, men håller words högre än alabama. bjö är hu en märklig skiva, den var ju väldigt mkt före sin tid.

 506. stalle skriver:

  bullis: den så kallade folkmunnen borde få talförbud ibland. finns det lyckade exempel på smeknamn i stan?

 507. Bullis skriver:

  Fast just TUTTIFRUTTI är ju sjukt lyckat! :D

 508. matti skriver:

  Ok, jag adlibbar på lite här nere. Ursäkta alla parenteser och det lite sammanhangslösa.

  Warm Springs Nights var en av de första skivorna jag recenserade, gav den väl kanske en fyra. Tyckte den var enorm, men att ingen låt egentligen var bättre än den första, vilket för mig är ett problem, skivor som bränner allt krut på en gång, liksom. Finns flera exempel: Sonic Flower Groove med Primal Scream, Sittin’ Pretty med Pastels, III med Led Zeppelin, Unknown Pleasures med JD, Angry Brigade med BQ etc. Det är bara ett problem eftersom jag för det mesta har så lite tålamod. Det är en dålig egenskap som kommer sig av min ingång i musik överhuvudtaget: Punk, pop. Tre minuter har man för det mesta på sig att övertyga mig. Ofta är det bara jag som blir lidande av det och det säger sällan något om skivorna, mer om mig alltså.

  Men WSN, alltså jag dör när jag lyssnar på den. Varenda slag på trummorna, varenda liten glitch i gitarrspelet och framförallt varenda liten stavelse som kommer ur Phelps mun gör mig andlös och viktlös.
  Det är helt unik musik i det att det inte finns något alls som har samma exakta avvägning mellan sound (hela skivan låter ju omixad!) melodi och text(Ladies and gentlemen there is not enough, Are you sure that you told him everything: bara random textfraser för er, Guds röst för mig), pålägg (blåset: en sax här, en flöjt där) etc.
  Det är klart att skivan existerar i ett sammanhang som var lite samtida (egentligen, inte, WSN är gjordes typ fem år för sent för det) då (men relativt ovanligt nu och innan): Bitch Magnet, Rapeman.

  (Ofta nämns exempelvis Slint i det här sammanhanget också, men jag tycker de höll på med något helt annat. Bitch Magnets Umber är en miljard gånger bättre än Spiderland. Den förstnämnda är Bild och den senare Mattematik. Om man tänker sig att det är skolämnen och inte skivor.)

  Warm Springs Nights är i alla fall en skiva som tar svinlång tid att komma in i, inledningsvis tillhörde den en tid och hade ett sound och så var det där med första låten. Men efter kanske två år så upptäckte jag att jag aldrig hade slutat lyssna på den. Och att alla låtar var lika bra. Det är soul, mer soul än vad jag får ut av Soul. Kanske är det min själ, att det är så den låter inne i mig?

  Men kanske var jag extra mottaglig för musik just den här perioden? Minns att jag lyssnade på Pinkerton (Weezer) samtidigt, och Warm Nights (underligt lik titel) med Robert Forster samtidigt och de håller jag också som klassiker utanför kanon.

  Och, kuriöst nog, Umber som jag skriver om ovan, hör också dit: klassiker. Two Nuns and a Pack Mule också. Vackra skivor, oändligt sorgsna och vackra. Och hårda. Som Warm Springs Nights, fast den är ännu bättre.

  Och nu, slår det mig, har jag inte ens nämnt Phelps, hur han låter som Neil Young kring herointrilogin, fast bättre (jo, jag tycker det), och JLP, men med mer dynamik i bandet, antagligen är hela skivan inspelad live.

  Phelps blev mer och mer uppstyrd på skivorna som följde, mest kanske på senaste Customs. Men han är ett geni, ett förbisett geni som inte finns på Spotify, knappt ens på internet överhuvudtaget.

 509. hjon skriver:

  Finns det ett statsministerämne med paltar på framsidan och vettig politik i ryggen så dunkar mitt hjärta för hen-ne och oftast bröstar jag efter hjärtat. Oh wait, det gjorde jag ju redan i förra valet men det gick inte så bra.

  Hade svårt att välja ordvits där som ni kanske märkte. Och så tog jag båda och då blev det ofokuserat. Efter Mattis konsert i Uppsala senast avslöjade min kompis att han brukade ha, förutom smör och lingonsylt, sirap på palten. Jag avfärdade det som ett jävla Malå-påfund.

 510. stalle skriver:

  håller wsn mycket högt också. just det råa, fast oerhört känsliga tilltalar mig. soul var en bra beskrivning.

 511. Benny skriver:

  Conny, om min felskrivning: Hahahahahahahahahahahahaha.

 512. Benny skriver:

  Conny, om Alabama: Exakt det tänkte jag häromdan när jag varvade skivan fem varv, att den är så tung. Jag skulle vilja ha mer kontext till texten, nån som har?

  Inatt drömde jag f.ö. att jag sa till en kompis att jag inte lyssnat på annat än VU i två veckor, utan undantag (och att det var sant som jag sa).

 513. TP skriver:

  Guds röst för mig – vackert!

 514. matti skriver:

  Lyssnar på Connys vol 2. Hade med samma Saintslåt på den här rocklistan jag slängde ihop till BB när vi spelade in med Raketen nu i veckan: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/5AfVKo8SqV4G5I1FviD8pB

 515. matti skriver:

  En annan skiva, nyare, som hör till ”utanför kanon”: Stornoway – Beachcomber’s Windowsill.

 516. matti skriver:

  Connys coverlista: Att Inte Eight Miles High med Husker Du är med fattar jag, den finns inte på Spotify. Men I Heard It Through The Grapewine med Slits, Substitute med Pistols och Johnny Was med Still Little Fingers! Skandal! Gör om!

  I övrigt grym lista.

 517. skräddarn skriver:

  Man hänger ju här av ett skäl. Grymmaste covern på år och dar: visst vet du att jag skiter i allt. Fem plus-skiva utanför kanon: eternity now. Ny musik, bäst musik.

 518. skräddarn skriver:

  Cover är ju lite fel, jag vet, men ändå.

 519. Bullis skriver:

  Hjon: HAHAHA!

 520. matti skriver:

  Skräddarn: Rodnar. (Men håller också med.)

 521. En vän i Köpenhamn skriver:

  Nu köpte jag den där Phelps skivan bara för det.
  Min favorit är Des Visages Des Figures med Noir Desir. Den har allt.

 522. Benny skriver:

  Kan vi inte göra en sån öppen lista, där alla kan lägga in sina ’perifera skivor’? *vinkar till webbhotell-Lillis med sina mad skillz*

 523. matti skriver:

  Eller i alla fall en öppen med låtar från de perifiera skvorna. P brukar göra såna, C med.

 524. matti skriver:

  Det här är skivor som jag älskar allt på, precis allt, som inte ingår i någon särskild kanon tror jag. Hoppade jazz, hip hop och metal med mening: vet inte vad som tillhör kanon där. Samma med reggae. Punk skippade jag (rätt mycket i alla fall) av andra anledningar.

  Joel RL Phelps & The Downer Trio – Warm Springs Nights
  James – Stutter
  Stornoway – Beachcomber’s Windmill
  Raincoats – Odyshape
  Bitch Magnet – Umber
  Amanaz – Africa
  Big Dipper – Heavens
  Weezer – Pinkerton
  Shelleyan Orphan – Helleborine
  Rapeman – Two Nuns And A Pack Mule
  Josephine Foster & The Supposed – All The Leaves Are Gone
  Vic Chestnutt – Little
  Scratch Acid – Just Keep Eating
  Tom Verlaine – Flash Light
  Fireside – Elite
  Julie Doiron – Goodnight Nobody
  Robert Forster – Warm Nights
  Matt Pond PA – The Nature Of Maps
  Miracle Legion – Me and Mr Ray
  Michael Dracula – In The Red
  Go-Betweens – The Friends of Rachel Worth
  Lydia Lunch – Queen of Siam
  Luna – Pup Tent
  Swans – Children Of God
  Marissa Nadler – Songs III: Bird On The Water
  Kitchens of Distinction – Love Is Hell
  Lounge Lizards – Voice Of Chunk
  Starlite Desperation – Go Kill Mice
  Cex – Oops, I Did It Again
  Red Kross – Born Innocent
  Jonathan Richman & The Modern Lovers – Rockin’ & Romance
  Jason Molina – Let Me Go Let Me Go Let Me Go
  Jesus Lizard – Head
  Mu-Zik – Lunatic Harness
  Kramer – The Guilt Trip
  Sacharine Trust – Paganicons
  Deus – In A Bar Under The Sea
  Flipper – Gone Fishin’
  Polaris – The Music from The Adventures of Pete & Pete

 525. KBoi skriver:

  Jag gillarnte Alabama. Sämst på Harvest.

 526. Harvest skriver:

  Jag gillarnte Alabama. Sämst på Kboi.

 527. KBoi skriver:

  Kul och påpassligt.

 528. matti skriver:

  Colonel Tighs skratt. Världens värsta skratt.

 529. matti skriver:

  Sådärja. Sett BSG för fjärde gången. Eller om det var femte, härligt var det i alla fall.

 530. stalle skriver:

  om du menar michael schenker group, msg så stavade du fel.

 531. matti skriver:

  Hehehehe. Fan.

 532. stalle skriver:

  matti, gör ett bordsvin. svina på bordet.

 533. matti skriver:

  Frijazz/punkrock, med GREG GINN på gitarr!!

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/6alLxuFsYOeuNaS1Dy88w1

 534. matti skriver:

  La Garonne.

 535. stalle skriver:

  perlette.

 536. matti skriver:

  ”300 Norrlands Guld och en Perlette, tack.”

 537. matti skriver:

  The Quine Tapes finns på Spotify. Fan vad det är magiskt, mycket där. Foggy Notion och Femme Fatale på första cd;n är bättre än på skivorna. Och Sister Ray på andra, ujujujuj.

 538. matti skriver:

  ”This is a song for people who like to drink at six in the morning. It’s called After Hours”

 539. matti skriver:

  Och direkt efter I’m Sticking With You. Det är så fint att jag dör. Jag kan knappt leva med att Moe Tucker är en idiot.

 540. matti skriver:

  Och versionen på White Light. Alltså, nä, jag kan inte, det går inte, jag, nä.

 541. Conny skriver:

  – Att se hur vinmakarteamet på Tua Rita välja bland faten i sin källare är precis som att välja singlar till ett album, säger Martin Sköld, basist och låtskrivare i Kent.

 542. TP skriver:

  Matti: ujujujuj och uj, skulle jag vilja säga. Jag, hopplöst efter som vanligt, hade ingen aning om dessa VU mindblowers ända tills du nämnde Sister Rayen för ett tag sedan. Och, uj uj uj.

  Conny: Hade vatt kul att slänga käft igår, men hade viktigare dam att ta hand om. Hmm, alltså det där med syftningar verkar jag inte klara av just nu. Det är ungefär som att välja läskeblask på affär’n. Man zoomar in en spännande trocca men ändå blir’e en sockerdricka, fin, söt och välbekant.

 543. Bullis skriver:

  Kan vi prata om mina bröst. Eller om mitt nya jobb.

 544. matti skriver:

  Conny: Ja, han säger ju det. Vi säger inte mer om det. Det behövs inte. Det går inte.

  Bullis: Ok, du får välja vilket. Om det ena inte förutsätter det andra, då kan det vara så att du blivit lurad. Då kan vi prata om det.

 545. KBoi skriver:

  Grattis till nya jobbet Bullis!

 546. matti skriver:

  Gillar ni det man kunnat hitta från Paddan & Hunden då? Jag gör det i alla fall.

 547. Anonym skriver:

  Jag diggar. För den som missat: http://www.kningdisk.com/index_kd091.htm

 548. P skriver:

  Det var P, ovan.

  Och grattis Bullis!

 549. Benny skriver:

  Nu fattar jag ingenting. Är Benny TP? För det du sa nu var exakt det jag skulle säga. Om Conny alltså.

  Matti: Jag vet att du har det i fingrarna, bara ut med språket. Lägg ut! Lägg! Ut!

 550. Benny skriver:

  Bullis: Grattis till nyjobbet!

 551. matti skriver:

  Ikväll tänker jag spela outgivet, rätt ur min musikapparat med supermånga artister. Alltså, på Kafé Kabarét. Ingen vet om det ännu. Ni kan ju försöka stoppa mig, ni som skickat grymma låtar till mig.

 552. matti skriver:

  Alltså, om ni blir rädda, det kommer vara högst tio pers som lyssnar och jag kommer aldrig göra om det.

 553. Conny skriver:

  Grattis Bullis till nya jobbet. Men, ser jag fel, eller är det en bild på ena dunkens tapp du har lagt upp på det där sociala forumet?

 554. Sam Pong skriver:

  Hej, bra forum det här. Läser jämt, postar aldrig. Förrän nu.

  Vill säga att jag har hört Frida Hyvönens nya. Tycker det är bra. Men hon är ju ingen kille direkt.

 555. KBoi skriver:

  Bra synpunkt! Har aldrig reflekterat över detta tidigare.

 556. Benny skriver:

  Eftersom vissa trodde att det var på riktigt och således tog mig för fassist, blir det repris:

  http://www.youtube.com/watch?v=NJVFoiYTC4o

 557. Benny skriver:

  Viktig scen vid 4.50.

 558. Greven skriver:

  Teoretiskt gillar jag Frida. Men i praktiken somnade jag. Singeln var ju frän och allt. Men skivan alltså?! Nja. NJJJAAAAAA. Gillar henne då det svänger lite mer. Vilket det gjorde väldans lite.

 559. TP skriver:

  Connys senaste C-60 med avalanche rullade igång denna cover i mitt huvud:
  http://open.spotify.com/track/2PxYCgUVZYK7Y42FT1AwKV

  Grymmare än grymt.

 560. P skriver:

  Blå Tåget C 60, tack!

 561. matti skriver:

  Hörde precis Eterkropp soundchecka. Alltså, det är magiskt. Som Stockholm Norra, träd gräs och stenar men helt hur ska jag säga, ohippt. Tidiga Kraftwerk kanske. Som PDC jämfört med, ja, nåt Mondärnt.

 562. BSG skriver:

  Benny: har börjat se BSG. sett tio avsnitt. jag saknar Razor (movie)
  Razor Flashbacks (7 part web series)
  The Plan (movie) *
  de är inte med i paketet som jag laddade ner. hur viktiga är de för serien? känns som att det är ett heltidsjobb att veta hur man ska se serien…

 563. Benny skriver:

  Asså, det är ju Aschberg som är chäf på det därna, jag är en poser i jämförelse.

 564. matti skriver:

  Om Kjell Höglund inte fastnat i klorna på tekniken och fyllan.

 565. matti skriver:

  Men hade spelat med folk som kan sin punk.

 566. Conny skriver:

  Alltså, jag hajjar inget, presenterades vi igår I Uppsala TP? Om så, vem var du?

 567. Anonym skriver:

  eterkropp infriade mina högt ställda förväntningar.

 568. Anonym skriver:

  å skoj att träffa alla. bästa mellansnacket ”här kommer en bra låt. eller bra och bra…”

 569. stalle skriver:

  jag var anonym för fan.

 570. hjon skriver:

  Hoppas ni hade kul, era jävlar. Själv var jag i ett konferensrum på plan 7 i samma hus och dödade ryggen med en kurs i beställning av byggentreprenad till bostadsrättsföreningar. Nyttigt och intressant, men det kanske hade varit ballare med Pimme? Det tyckte iaf min vän. Men om nån ska på Nerverna på Katalin nästa vecka så ses vi!

  Bullis: Idel ryggdunkningar inför nya jobbet. Sen lägger jag paltskämten på hyllan innan de blir alltför lökiga.

  Conny: Blev förstås nyfiken på vad du menade, men det är naglar och ingen mammografi.

 571. matti skriver:

  ”Här kommer en bra låt. Eller bra och bra…”

  Den sista meningen liksom bortvänd, och mumlad till sig själv. Det blir inte mer Luleå än så. Fem kringlor till Mats Wikström och hans superband (folk från MABD, Hamngatan, Vikta fåglar och Treklang).

 572. Bullis skriver:

  Tack finingar! Jag har redan frossa för nästa krönika.

 573. matti skriver:

  En av Dooms basister fick en gång frågan varför han bara hade två strängar på sin bas. ”Om en går sönder”, svarade han.

 574. Stålet skriver:

  Hello!

 575. albin skriver:

  jag gjorde ett c60, kanske en låt för mycket, kanske märklig komposition. om spotify tillät skulle jag haft den här låten med necessaries http://www.youtube.com/watch?v=TVv7YANsahg, och den här med iq55 http://www.youtube.com/watch?v=fvwxPQBDRgc.

 576. matti skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=imf25Squ8ro&feature=related

  Hela. Hade inte sett det här av nån sjuk anledning.

 577. Conny skriver:

  Meh! Hur KAN det låta så bra? Ramones live, alltså. Är det massa post-produktion, månne?

 578. Conny skriver:

  Titta, nu har jag skapat den där öppna listan, utanför kanon! Är det en bra regel att vi till att börja med bara får lägga in 20 låtar var? Byta ut om man kommer på bättre. Kommer ju bli en vansinnigt bra lista med flera hundra låtar ändå…

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/2wEiG5ifxUH8ipRfsK0xkO

 579. matti skriver:

  Toppen Conny! La in 20, men det är för lite känner jag.

 580. kilo skriver:

  The Walker Brothers återförenades kort på 70-talet och släpper två skivor med covers. Båda floppar, skivbolaget skruvar på sig, The Walker Brothers blir snart utan skivkontrakt. Så som sista skiva skrev de fyra låtar var, ”Nite Flight”. Skivan floppade såklart, men Scott Walker gör det igen: Skriver fantastisk musik som ingen annan tänkt. Kom ihåg, det här är 1978. Alltså flera år före de som var flera år före sin tid.

  http://www.youtube.com/watch?v=e9ScZsKoBgo

 581. KBoi skriver:

  Det man måste tänka på i sammanhanget är att ingen vill höra Scott göra Scott 4 eller When the Band Comes In. Hur reagerar man när man gör listpop typ bättre än Beatles men ändå inte får respons?

 582. Conny skriver:

  Jag såg 4 band ikväll. 1) Ett coverpunkband med medlemmar från Stoodes, The Pain och Sparks (!). Charmigt. 2) Imperial State Electric, det var så mycket rock på scen och i publiken att man aldrig mer vill rocka. Vill gilla Nickes grej, men det är för lite låtar, för lite melodier. 3) Ett fantastiskt hardcore/postpunk-band, Holograms, full energi, 20-åringar, ni kommer älska dem 4) Les Big Bird, helt underbar spelning, mycket mer konsekvent begåvad neu-krat än jag uppfattat de som innan. Svinbra!

 583. Conny skriver:

  matti, kör på, skippa det där med 20!

 584. kilo skriver:

  KBoi: Han måste ju ha tagit det väldigt personligt, alltför personligt, och bara gett upp. Vilket gör ”Nite Flight” så mycket mäktigare. Ba’: ”Fuck it! Nu skiter jag i om nån köper det här eller inte.” Att sluta fjäska och bara göra sin grej. Vackert.

 585. kilo skriver:

  Holograms! Jag är kär, jag är kär.
  Och länkarna, pusselbitar av jag av idag.
  BD, Gun Club-klippet, cold/dark wave!
  Jag ser fram emot mer av Holograms.

 586. kilo skriver:

  Här är länkarna från holograms.se
  http://hlgrms.tumblr.com/

 587. matti skriver:

  Mäktigt, Kilo. Upptäckte nytt band tack vare den sidan: Marquis De Sade.
  Den här skivan är grym: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/2hKeeXNo7JdHgFxRdTxaj1

  Det låter som en del man hört innan, men faktum är att de antagligen inte hade det lika mycket: skivan är gjord redan 79. Franska kritiker refererade till Joy Division som ett engelsk Marquis de Sade, när det begav sig. De är fransmän, alltså. Jag hade nog gissat att de kom från New York. De gjorde en skiva till, men så långt har jag inte hunnit ännu.

 588. Benny skriver:

  Ett tag ett av Bennys favvoband det.

  Är Lillis för fin för att svara på sms, eller vafa neref råga nom?

 589. matti skriver:

  Nattåget i mitt huvud: beställde biljetter till Fylke, vaknade Beyond the Wall.

 590. Benny skriver:

  Sett trean? HBO:s webbteve visar i förväg jämt tydligen. Men jag kan gott vänta tiss imorron.

 591. matti skriver:

  Är ju så sjukt dålig kvalla på webbteven. Jag väntar nog den här gången. Om jag kan hålla mig.

  Annan grej: Engelsk teveserie, gick för kanske fyra år sen, en snubbe som var smygbög, hyrde rum hos dysfunktionell svinrik familj och jobbade med Tories? Dottern i familjen var kär i snubben, och så var hon sucidal. Vad hette den? serien? Minns inte så noga, mer än att den var bra och jämfördes med Brideshead Revistied när den kom.

 592. matti skriver:

  Läste om Trainspotting. Ok bok. Såg om filmen. Helt meningslös.

 593. albin skriver:

  nästan inget svenskt på utanför kanon. jag tycker att det är lite svårt, tillhör tant struls första skiva kanon, gör john holm det? vem tillfrågas, är det den raka rockantologin? jag tänker på mer nischade kanonbildningar, hur primal screams första singlar är självklara i vissa sammanhang och sånt, typ att systems of romance med ultravox tenderar omskrivas som en klassiker. tycker förresten att solid space gjorde ett femstjärnigt album; http://www.youtube.com/watch?v=dHtaj22LHHM.

  får man undra varför du, matti, skippade punken?

 594. albin skriver:

  om man tycker att garbochock och noise är fem stjärnor, är de med eller inte?

 595. albin skriver:

  david sandström – om det inte händer något innan imorgon
  !

 596. matti skriver:

  Punken, ja alltså, det gjordes ärligt talat inte många ALBUM som inte är kanoniserade av rätt många redan. Alltså, de album som inte tillhör kanon är för det mesta inte helt bra heller. Tror, men är inte säker på, att det beror på att de om lyssnar på punk är ganska avancerade lyssnare, faktiskt.

  Men ok, Adverts – Crossing the Red Sea, SLF – Nobody’s Hero, Vibrators – Pure Mania och Skrewdrivers första är ju grymma skivor som inte direkt är kanoniserade. Förutom möjligen den sistnämnda, men av helt, helt, helt fel anledningar av fel människor.

  Och när det kommer till hardcore/råpunk/Oi, så var det inte heller någon särskit lyckad albummiljö. Och de som album som verkligen är rakt igenom bra, de tycker alla är rakt igenom bra, och får således sägas vara kanoniserade.

  Ja, det är problematiskt med det svenska. Men jag tycker Camouflages första, Commando M Piggs första (andra och tredje med), Unter Den Linden – …utom våra liv tillhör en viss sorts svingrymma skivor som inte är kanoniserade. Stry tillhör ju kanon. Tant Strul likaså. Däremot inte Lolita Pop. Men jag vet inte om jag tycker de gjorde någon femstjärnig LP.

  Och dessutom och framförallt är det ju helt subjektivt. Det är ju vad DU anser inte få/fick/fått nog uppskattning av förståsejpåare som räknas. Som du ska lägga in på listan, så tänker jag i alla fall.

 597. matti skriver:

  Förresten, det var The Line of Beauty den hette, teveserien. Så ni kan sluta leta.

 598. matti skriver:

  Mäktigt att Babylon Blues finns på Spotify nu, på tal om kanon.

 599. Greven skriver:

  Benny: Int fan finns trean ute?! HÄr fick man halvbånge och började gladgrina. Du LURAS ju bara!!! Eller?! Jag hittar då inget. Jävligt lågt om det var ett skoj.

 600. albin skriver:

  heartbreakers – lamf är en skiva som jag håller väldigt högt och säkert gör de flesta förståsigpåare detsamma men jag hör den nästan aldrig spelas eller talas om, liksom kanoniserad men ändå underskattad. jag är helt med på att tant strul är kanoniserade men i min värld handlar det mest om amason, tycker första är bättre men bortglömd, fast det är nog för att jag och de flesta i den världen är unga och att den skivan är svårare att höra.

  tänkte förresten skriva om det, längre upp, om sgt peppers, att jag håller med det stålet skrev helt och hållet. sena åttiotalister har vänt beatles och stones ryggen. man vet liksom om att de där skivorna ska vara bäst, det har man uppfostrats att veta, vissa lyssnade på dem när man var yngre men nu är det aldrig nån som pratar om beatles. jag snöade in lite på tidiga deras tidiga här om året, inte ens de som brukade gilla dem ids mer än säga mm om det. tror beatles är typ som mellanmjölk eller 740 för oss på nåt sätt. jag lyssnade på help för nån vecka sen, då undrade min polare vad det var för töntig musik. paul mccartneys röst är typ likställd med våra desillusionerade 40-talist-föräldrar och ingen har ambitionen att ta sig förbi det instinktiva filtret. alldeles för ofta har man hört folk som slutat eller aldrig lyssnat på musik konstatera att revolver eller peppers är bäst. det roliga är att folk gärna lyssnar på pop/rock som låter likadant, lika töntigt. om det här bara är dravel skyller jag på min feber.

  sist. jag har blivit lite frälst av den här demon med IQ55; http://www.kbdrecords.com/2010/05/05/iq-55-demo-may-1980-cassette/. Hade aldrig hört om dem tidigare, inte så konstigt med bara ett riktigt singelsläpp men, ja, är kanske inte mycket mer än budgetrock.

 601. matti skriver:

  Älskar LAMF. Men vilken är de som är ”klassikern” och vilken är inte lika klassisk? den eller So Alone? Eller rent av Hurt Me?

  So Alone är nog min favorit iaf.

 602. Benny skriver:

  Grevén: Nä asså, jag sa att tredje finns på HBO:s web-teve. Enligt en bekant. Jag har inte kollat själv, funderar på att buffra upp några veckor. Jag blir helt nipprig när jag bara får se 50 minuter åt gången.

 603. Conny skriver:

  Oj. Då har jag missförtått helt och fuskat. Jag la in massa icke-kanoniserade låtar. Inte kommer de alla från grymma album inte! Måste jag ta bort Dils nu? Jag tänker som att en låt kan betyda allt…

 604. matti skriver:

  Hahaha. Nä, inte behöver du ta bort. Man gör väl som man vill? Grymma låtar räcker ju långt. Bara det finns någon tanke bakom, mer än ett vanligt C-60 alltså. Jag tar låtar från sjukt grymma (fast lite, i mina ögon, förbisedda) skivor. Du kanske tar sjukt grymma låtar från random skivor. Det är skillnad, somliga av de skivorna jag tänker på har inte så bra låtar. Alltså, sådär som hits betraktade. Andra tänker på andra sätt.

 605. albin skriver:

  jag la in en låt som är med på outcasts enda album, har ingen aning om vad experter tänker om den men det skulle väl kunna vara bevis nog. lite samma med wipers, fast jag förstår ju att det egentligen tillhör kanon men jag har som inte märkt av det. hela resonemanget är svårt att tillämpa på nyare skivor, från 2000-talet, historieskrivningen har väl inte riktigt hunnit så långt. jag motiverar alltså lite här men bara ytligt. blue orchids låten ska ju åsyfta greatest hits-skivan. antar att fear & love med weeping willows inte behöver någon förklaring. hehe.

 606. matti skriver:

  Ja, jag proppade in lite svensk 90-talsindie nu. Skivor som är bättre än vad de verkligen var. Alltså, tiden hann om dem, men nu har det gått så långt att man kan höra att ambitionen ofta vara större och märkvärdigare än den dåvarande kontexten. Tror jag i alla fall.

 607. Anonym skriver:

  Nja, inte är de från random skivor, utan från i mitt tycke förbisedda. Neil Young’s ’Trans’ är väl frågan om… Förbisedd av Neil Young fans, men kanske kanon i vissa kretsar. Swans upplever jag inte ha kanon-status. Någon annan som uppfattar det så? Eller Felt för den delen, det är väl inte kanon? Men vad grymt det är.

 608. Conny skriver:

  Hatar när jag blir anonym, som nyss…

 609. Conny skriver:

  Ha! Den där låten med Dream Syndicate tänkte jag ta med, men glömde!

  Men Springsteens Nebraska! Det är väl alla kanons kanon!

 610. matti skriver:

  Letade egentligen Bullet With My Name On…

 611. Conny skriver:

  John Holm’s första är kanon. Sen bara enstaka låtar från lagt kort ligger och veckans affärer. Verklighetens afton är det inte.

 612. matti skriver:

  Men, Lagt kort? Nog är det kanon? Eller, jag vet inte. Det är ju alltid Sordin folk pratar om. Och Ett fönsterbord, från VA? Och Man har blivit smått blasé.

  Själv gillar jag andra lika mycket som första tror jag.

 613. Conny skriver:

  Nationalteatern är kanon, men inte Ulf Dageby, va?

 614. Conny skriver:

  Menar väl det, att ’Maria, många mil…’ är den enda riktiga kanon-låten på 2:a. Han är lite för psyksjuk på andra. För mig är det liksom modersmjölk – ’Min mening’ t.ex. – men uppfattar det som att det alltid bara pratas om ’Sordin’.

  Intressant är att John själv håller ’Tidens piska’ och ’Du är en stor grabb’ som sina bästa låtar. Han tror dessutom att det är de som folket gillar…….

 615. stalle skriver:

  vi har definitionsproblem, men spellistan kommer bli grym. man kanske skulle haft det däringa spotify.

 616. Conny skriver:

  Wedding Present uppfattar jag som indie-kanon. Men det är väl förmodligen en musiker-skada.

 617. Conny skriver:

  Definitions-problemet blir ju detta: Synth runt 1980. Till exempel Telex och YMO är ju kanon bland alla som spelar synth. Men hos allmänheten är det bara Kraftwerk, Human League, Simple Minds och OMD, såna publikt stora band som är kanon. Plus DAF.

  Så var drar man gränserna i detta fall?

 618. Conny skriver:

  Kolla vad grym skiva jag hittade på jakt efter obskyr synth! Se upp! Den inleds med två skitlåtar, sen blir det mer och mer himmelriket. Hade lätt kunnat dra in 20 låtar på listan!

  spotify:album:0O1K6qHFxGwVRJwiBMOiPZ

 619. Conny skriver:

  Nåja… allt var ju inte lika bra. hhhrrrrm. La in 7…

 620. Conny skriver:

  Med punken är det ju så, att det inte gjordes så många album överhuvudtaget, jämförelsevis. I första hand var den singel/EP-musik. Det som finns på album som inte är kanoniserat är oftast genrens sämsta, b-kopior som skivbolagen försökte göra stora.

  Wipers var ett bra undantag, men de blev kanoniserade i och med att Nirvana uppmärksammade dem, kan man tycka. Småkanoniserade åtminstone.

 621. Conny skriver:

  Fatta den här listan! Vi skulle kunna DJa ett år på den. Eller göra ett år radio.

 622. Conny skriver:

  Gitarrljudet på den här versionen av ’The Bus’ med Executive Slacks…

 623. matti skriver:

  Ja! Executive Slacks! Trodde det var jag och högst en till som mindes dem. Men då är vi tre i alla fall.

  Ja, med kanon menar vi väl lite Tidningen Pop-kanon, och det som tillkommit/upptäckts i den världen efter deras den där listan med alla album? Och den där indietopp-100 som, jag vet inte, var det en Pop-cd? Eller var det bara nån mapp som åkte omkring på Soulseek och liknande?

 624. matti skriver:

  Fast jag har ju svårt att hålla mig från HC:n. Tänker att de stora, verkligt stora namnen där är Kennedys, Bad Brains, Black Flag och Minor Threat (och Flipper, om man är på ett visst sätt), och att i princip allt annat bara är för konnässörerna. Kanske skulle slänga in lite Government Issue och Reagan Youth och MDC, typ? Så får nån annan slänga in typ Telex?

 625. matti skriver:

  Med Wedding Present tänker jag att det är Bizarro och Seamonsters som är kanon: Albiniskivorna. Men jag kan ha fel där.

 626. matti skriver:

  Trans Am-låten jag la in: mitt i när den blir en cover ett kort tag! De börjar spela Neon Lights! Minns det som värsta grejen, att nu är fan allt tillåtet.

 627. Conny skriver:

  Jag har den där pop-CD:n, 3 stycken var det.

  CD1)

  Pere Ubu, The Nerves, Devo, The Only Ones, Hotel Urbain, Subway Sect, Rudi, Gang of Four, The Undertones, The B 52’s, Swell Maps, Kriminella Gitarrer, The Go-Betweens, The Raincoats, Television Personalities, Young Marble Giants, Au Pairs, The Fall, Teardrop Explodes, Orange Juice

  CD2)

  Marine Girls, Fire Engines, Josef K, Hüsker Dü, The Pastels, Hurrah, The Chills, June Brides, Beat Happening, Dinosaur, The Loft, Triffids, Felt, McCarthy, Shop Assistants, Primal Scream, Sugarcubes

  CD3)

  Sonic Youth, The Field Mice, Spacemen 3, My Bloody Valentine, Pavement, Saint Etienne, Sebadoh, Cornershop, Pulp, Bikini Kill, The Breeders, Built To Spill, bob hund, Dub Narcotic Sound System, Mogwai, Belle & Sebastian

 628. matti skriver:

  Eller HC: får gå på lite fingertoppskänsla märker jag. Kan ju inte ha med Big Boys t ex. För självklart. Samma med en massa band märker jag. Är öppen för skäll om jag gör fel här.

 629. Conny skriver:

  Jag tar bort Felt. Det är bar jag som upptäckt dem sent.

 630. matti skriver:

  Fast det är ju inte banden i sig som inte får tillhöra kanon. Men lägger nån in Teenage Riot eller Death Valley 69 med Sonic Youth så känns det lite fel, va? Det är ju inte precis förbisedda låtar.

 631. matti skriver:

  Men nu: gonatt.

 632. Conny skriver:

  Jag har alldeles för dålig koll på HC för att ha en aning om vad som är kanon. Men tacksam för låtarna du lagt in.

 633. Conny skriver:

  Ja, fy fan, jag ska upp alldeles snart. Lätt att varava ner och somna efter en halvtimme HC… Blir nog en halvtimmes snurrande med cigg på balkongen…

 634. matti skriver:

  Jag är tveksam till min Beat Happening-låt. Borde ta nån från sista skivan i stället kanske. Den som är lika bra som de andra, men som folk brukar tycka är deras sämsta.

 635. kilo skriver:

  JAG är kanon, nu, men inte så många minuter till. Jag kör någon form av blitztrinken ibland, när jag ska jobba.

  Tycker synthbanden Conny räknar upp faller på samma vis som alla andra, mindre publika akter: Det är inte alla album som är kanon. Därmed funkar tesen ännu. Kraftwerk i.o.m. Autobahn, Human League från EP’n bEING bOILED (1978) till EP’n Fascination! (1983(, Simple Minds från Sister Feelings Call/Sons and Fascination till Sparkle in the Rain, OMD är svårare… Ingen skiva är kanon, bara spridda tidiga låtar. Men så jävla bra vissa är! (Lika dåliga är andra.)
  Men om jag ska välja. De här är kanon i arsle:
  Kraftwerk – Autobahn
  Human League – Dare!
  Simple Minds – Sparkle in the Rain
  OMD – Architecture and Morality
  Fega val kanske.

  Kan vi komma ihåg Fra Lippo Lippi? De tidiga albumen.

 636. Conny skriver:

  Funderar på hur man ska göra med den obskyra äldre punken. Allt som varit med på Killed By Death-samlimgarna är ju ett slags kanon… Men samtidigt inte, typ vi är 5 i sverige som orkat lyssna igenom dem…

 637. Conny skriver:

  Fra Lippo Lippis andra älskar jag. Inte fan är den kanon!

 638. Conny skriver:

  Sen skapar vi ju vår egen supernördkanon här. Just Head med Nervous Eaters känns ju jävligt självklar här, som något alla hört, men det blir ju sjukt att välja bort den därför.

 639. Conny skriver:

  Äntligen finns Urinals på Spotify!

 640. Conny skriver:

  Men Authorities ’I Hate Cops’ då, matti? Den kan jag ju inte få ha med om du tar bort Big Boys som jag har aldrig ens hört talas om…

 641. kilo skriver:

  Jag älskar att Conny la in Secession – Touch Part 4.
  Tänkte spela den på en fest nångång, men jag var för packad. Kunde inte stava till Secession…

 642. Benny skriver:

  Sammanfattning tack.

 643. TP skriver:

  Faaan, det här tar ju dagar att gå igenom!

 644. P skriver:

  Sammanfattning: Nerverna är på rocktour med John Holm. Matti har ledsnat på att spela och vill skjuta musiken ur en rockkanon istället. Conny tycker att Big Bird är bästa figuren i Sesame Street. Sedan orkade jag inte läsa mer.

 645. Conny skriver:

  Vilken glädjande och värmande recension!

 646. Conny skriver:

  Sena Gun Club får ni gärna lägga in på listan.

 647. Bullis skriver:

  Kanon hit och kanon dit. Ni är ju folkpartister allihop.

  http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/skapa-svensk-litteraturkanon/

 648. Conny skriver:

  Hörru matti, en del av den där svenska 90-talsindien lider av fruktansvärd sång. Hänsyftar inte till Fireside, om du förstår.

 649. H skriver:

  Fy vad mycket jag inte hade läst.
  Varför skulle inte Big Boys kunna vara med? (fast vara med på vad? inte säker, men tror att ni jobbar på en spotifylista med klassiker som inte räknas som klassiker av den som avgör vad som är en klassiker, vem nu det är. mer konkret vet jag inte var spotifylistan hittas) Jag tycker att Big Boys är ett av väldigt få hc-band som i fråga om både kvalitet och originalitet kan räknas upp tillsammans med de omnämnda: Minor Threat, Dead Kennedys, Black Flag, Bad Brains. Germs också. Även om Big Boys är mycket mindre kända, vilket jag skulle kunna gissa beror på att de inte gavs ut av Alternative Tentacles, SST, Dischord, Caroline, utan av små skitbolag.
  Poison Idea såklart, även om de kanske satte sina högsta poänger post-hc.

  Conny, ska du gå på Spits? Då får du se Holograms igen + höra låtar från Killed by Death 1-5 under de evighetsmånga extranumren.

  Om jag får gå in på ps så är jag först nu redo att prata om John Lennon och Paul McCartney, som ni andra gjorde för flera veckor sen, men jag anar att det är passerat nu.

  Det var nåt mer också.

 650. Conny skriver:

  Nu får du kamma dig Bullis! Vi försöker ju ifrågasätta rådande kanon. Det betyder inte att man försöker skapa en ny!

 651. Benny skriver:

  Göre visst! Betyder!

 652. Conny skriver:

  Ok, då Benny. Men inte på det sättet att det skulle vara något folkpartistiskt. Snarare tvärtom.

 653. Conny skriver:

  Öppna listan med musik utanför folkpartiet en gång till, för den som inte hittar den.

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/2wEiG5ifxUH8ipRfsK0xkO

 654. Stålet skriver:

  Jag skrev detta nyss på faceplant:

  Lyssnar på Petter och Linus snart debuterande band Norra Kust och tittar på när demoner och diverse skogsväsen dansar runt med varandra innanför ögonlocken.

  Så bra det låter, så bra det låter. Men! Jag ser ju att dom visst debuterat, singeln Valley finns uppe på Spotify: http://open.spotify.com/album/06vXiZLJFR2zlemow1uwyD

 655. Bullis skriver:

  Conny Men åååh jag försökte ju va rolig :D

 656. Conny skriver:

  Och låtsades bli förnärmad.

 657. matti skriver:

  Norra Kust!!!!

 658. Benny skriver:

  Drog det bästa skämtet om Breiviksrättegången på telefon med Norra Kust nyss. Skämtet kommer aldrig att tryckas, går direkt till krossen.

 659. Direktörn skriver:

  http://www.norrakust.com

  Där kan ni se Mats Wikströms fina video också!

 660. matti skriver:

  Norra Kust är ett psykedeliskt genombrott på folköl och cigaretter.

  Det är menat som komplimangernas komplimang, alltså.

 661. KBoi skriver:

  Benny – har du sagt a får du säga b.

 662. TP skriver:

  Börjar komma ikapp:

  Norra Kust – lovar fantastiskt gott. Se fram mot skivan.

  Connys öppet spår: Ger mig frustrationer än så länge. Jag har inte era katalogskallar, men gläds åt Mattis Verlainare och att det finns dolda gobitar att sakta men säkert plocka upp.

  Bullis: Grattis!

  Conny: Mötet i torsdags. Förstår helt om du inte fått bestående men av händelsen. Efter konserten brottade jag mig igenom ringen av tomma ölmuggar runt dig och skakade kort tass, snärtade fram mitt efternamn (dum vana från barndomen) och rusade efter min kvinna som försvann i vimlet. Vi sågs också innan Mattis spelning i februari.

 663. matti skriver:

  Högklackat på SVT. Vilket magplask. Rätt ner i asfalten.

 664. Conny skriver:

  Oj. Vi har tydligen släppt en singel:

  http://open.spotify.com/album/2axRisaZytQAkUqPUvsQnx

  och en video:

  http://www.bobhund.se/

 665. Conny skriver:

  Det är faktiskt inte bara en singel-mastring, utan precis som med ’Låter som miljarder’ är det en ny mix. Snarlik, men lite skarpare och hårdare, som det sig bör med singlar.

 666. Conny skriver:

  Vad är det för Nazist som varit inne och tagit bort John Holms ’Stor grabb’ som jag lade in på öppna listan?

 667. Stålet skriver:

  Att Patrik Backlund börjat skriva texter som inte är gömda bakom rökridåer är det bästa som hänt på länge. Snacka om att han har nått att säga.

 668. Conny skriver:

  F’låt. Vad är det för folkpartist som varit inne och tagit bort John Holms ’Stor grabb’ som jag lade in på öppna listan?

 669. Conny skriver:

  Kom igen nu då! Berätta vad ni tycker är självklarhet eller för dåligt i era öront av det jag lagt in på listan! Det här var väl menat som en diskussion också,.

 670. Stålet skriver:

  Conny: Grym video!

 671. Conny skriver:

  Utanför kanon.

  Några ord om låt 131. Prism var ett kanadensiskt progg/hårdrocksband från Vancouver. Lite stolpigt. Men gediget låtskrivande. Grejen är att det var bland det första jag nånsin hörde. Fick ett blanband av en äldre kusin 1975 där de var med. Har aldrig träffat någon annan som ens känner till dem. För mig fyllde de funktionen att vara det tuffa rockbandet när jag var liten istället för Kiss (som jag aldrig lyssnade på då, och därför tycker är ett råtöntigt, helt värdelöst band).

  Tyvärr finns bara en samling på Spotify. Det som är bra finns på främst första, sen andra och sist tredje skivan. Därefter dog sångaren – Ron Tabak. Han blev överkörd när han typ var ute och cyklade med matkassar. Bandet fortsatte utan honom, och det de gjort efter tredje skivan får mig att vilja bli överkörd nästa gång jag är ute och cyklar med matkassar.

  De gjorde också en live-skiva också 1978 som jag sett en gång men aldrig någonsin hört. Inte förrän idag, då jag hittade den på Spotify! Omdöpt och återutgiven nu med världens fulaste omslag. Inte helt oäven, men heller inte oumbärlig måste jag ovilligt tillstå.

  Men lyssna på Ron’s röst! Fatta att jag trodde jag hade blivit sinnessjuk första gången jag hörde Guns ’n’ Roses mer än tio år senare. Jag trodde det var en död man som sjöng! Jag har alltid undrat om Axl Rose är influerad av Ron Tabak, eller om det bara är en slump. Röst och sångstil är otroligt lika. Men jag tycker Ron Tabak sjunger 1000 gånger bättre än Axl.

  Jag lyckades få ihop en timme, trots att två av deras bästa inspelningar inte finns på Spotify:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/5veWO5OUxk3ZbXe2YORME8

  De låtarna jag saknar på Spotify, studioversionerna av ’Vladivostok’ och ’You’re like the wind’, får ni här istället:

  http://www.youtube.com/watch?v=87g5Rckyruk&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=sxgZcUcIfPw

 672. Conny skriver:

  Sant glädjande att höra från dig, Stålet!

 673. Conny skriver:

  H: 10de maj, va? Jag ska kolla schemat. Går väldigt gärna dit!

 674. Conny skriver:

  Låt 119. Den bästa svartrock jag hört är Christian Death’s MP ’Deathwish’. En underbar 12’a.

  http://www.discogs.com/Christian-Death-Deathwish/master/19548

  Köpte den i Södertälje när den kom ut. Leder tankarna till Gun Club. Inspelad innan det rätt mediokra debutalbumet. Allt annat bandet gjort är dynga. Bytte sångare och skit. Återfinns i sin helhet i slutet av ’Only Theatre of Pain på spotify, men här ger jag er den som spellista:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/2F9Enl91Ms4cCAnScn9y7R

 675. Conny skriver:

  Titta på det här om ni gillar punk:

  http://www.youtube.com/watch?v=BIkod60zViM

 676. Conny skriver:

  Alltså, låt 135, Radio Birdman är väl kanoniserade i och med att sub pop gjort en samling med dem, men jag har aldrig hört det som är bra med dem innan. Nytt på Spotify. Nytt för mig, har bara sett det här liveklippet ovan innan.

 677. Benny skriver:

  GoT nådde i mina ögon en helt annan nivå igår, med den typ näst sista scenen. Jag tycker att den var No Country for Old Men-bra.

 678. Stålet skriver:

  Benny: vi är alla smygbesvikna på GoT.

 679. Conny skriver:

  Menar ni gin & tonic? För i såna fall förkortar ni fel.

 680. Benny skriver:

  Stålet: Det är för att ni gillar explosioner och snabba bilar, medan jag är djup och svår.

 681. Benny skriver:

  Plus att ni är rädda för att åka på bögen, för att ni råkar se en bögscen.

 682. Stålet skriver:

  Bögscenen gjorde mig nervös??

 683. Conny skriver:

  Benny: sluta svamla och dra istället ditt strå till folkparti-listan.

 684. matti skriver:

  GoT Är bättre än någonsin. De hoppar över precis rätt saker (för mig som läst böckerna, alltså). Men jag vill ha mer Essos-action. Fast det kommer väl. Tur att det går snabbt beyond the wall. Där kommer det smälla på rätt jävla ordentligt om några veckor, spoilar jag.

 685. matti skriver:

  Compulsive Gamblers-låten är ju helt sjukt bra. Vilken sång! Allt Hives vill vara men aldrig, aldrig kan bli.

 686. Stålet skriver:

  Men kan du SLUTA spoila. Det är ju nog segt med GoT just nu.

 687. Conny skriver:

  matti: Exakt! Soul istället för pastisch.

 688. matti skriver:

  Vad är som är segt, förutom att det är för korta avsnitt? Och spoilen avslöjar ju inget, peppar ju bara för fortsättningen.

  På tal om Hives så lyssna på den här: http://open.spotify.com/album/3gxghnAu2jRmsuecQvb2vU

  Kalifornienpunk från 76-78 ungefär. Utanför kanon, definitivt, men på sätt och vis lika grymma som Misfits eller Crime när det kommer till band som upptäckts alldeles för sent.

 689. Benny skriver:

  Äh, ni bara svamlar. Jag slår upp en till GoT och lyssnar på Signer – The New Face of Smiling. Shoegaze och ambient-techno i ett. Plus annat. Nu börjar GoT:n kicka in.

 690. Benny skriver:

  Skivan innan är dock mer Signer-typisk. Finns på spottan den å, http://open.spotify.com/album/2yf7Zt7SZ6Aj2z7PQUZDwt .

 691. matti skriver:

  Compulsive Gamblers får mig att tänka på Jon Spencers ”soul”-band Heavy Trash. La in deras, i mina öron, hit.

 692. Stålet skriver:

  För att det är långt ifrån bättre än någonsin. Måste ha haft för höga förväntningar. Första avsnittet var bra, men lite trevande. Andra avsnittet var så himla tråkigt. Tredje lite så där.

 693. matti skriver:

  Minns första säsongen, då det var så mycket som skulle etableras innan det kunde bli action. Lite så nu med, fast mindre tycker jag. Håll ut.

 694. Mörn skriver:

  Tycker GoT är asbra nu! Avsnitten känns så korta. Men har man läst böckerna så slipper man ju sitta och tänka ”vem fan är den där gobben” så då blir det ju roligare. Romansen mellan Renly och blomsterknekten finns ju inte med i boken, den antyds väl inte ens? Eller minns jag fel?

 695. Stålet skriver:

  Dessutom, om några som har läst böckerna antytt fullt drakkrig och domedag norr om muren, så tänker man ”vem fan är den där gobben? inte är han då en drake”. Men GoT är ju fortfarande det bästa man kan se nu. Topp 5 av serier all time. Top 2 av ännu inte avslutade serier.

 696. Stålet skriver:

  Missa inte när p3 tjuvpremiärspelar vår nya singel Supernova i kväll mellan kl 1930 – 2000 i Musikguiden!

 697. KBoi skriver:

  Läste i bladet att VG har ett Breivik-filter så att man som norsk kan läsa utan att behöva se nyheterna om 22 juli. Kan man ordna något liknande här? Mabd.se utan fantasy?

 698. Benny skriver:

  Jag vill i så fall ha ett punkfilter. Asså mot punkangrepp och punkspam.

 699. Conny skriver:

  KBoi: Hahaha!

  Benny: du hatat punk, va? Det får alltid omvänd effekt på mig.

 700. Conny skriver:

  Full anarki! 2 låtar av både Lou Reed och PTV på listan! Bra val, Syl Sylvain P!

 701. Benny skriver:

  Callsvenskan: Ja. Jag hatar egentligen all musik. Men framför allt punk. Uscha.

 702. skräddarn skriver:

  inte för att vara sån, men kanonlistan känns ju mer som en samling bra låtar bara. eller? killing joke, lou reed, tom verlaine, psychic tv… fast det blir väl så när alla tolkar kanon olika. kan ingen språkvetare styra upp?

  köpte en syl sylvain-skiva en gång, som utfyllnad. var egentligen endast ute efter gamla nummer av aktuell rapport på lokala loppisen, men fatta, pinigt att bara tjacka porr!

 703. matti skriver:

  Psychic TV tillhör väl ingen kanon, annat än bland religiösa nötter? Det är väl TG, och TGs övriga offsprings som folk brukar gilla?

  Tom Verlainelåten jag valde är från senaste skivan. Inte kanon. Killing Joke och Lou Reed kan jag inte uttala mig om, intr sett listan sedan i eftermiddags. Och nu sk jag se på House.

 704. TP skriver:

  Hehehe. Det här är ju alldeles kanon. Lite av filosofiska klubbens lunchmöte.

  Eller, varför inte de grymt ödmjukas klubb.
  För, hur faller kanondefinitionen in på era grymma skivor/låtar? Kanon eller inte kanon? Ska jag sakna dom i listan?

  Själv sitter jag och spelar dom skivorna hela dagarna, men inte en jävel har hört talas om er. Inte kanon – alltså?

  Kul lista iaf.

 705. skräddarn skriver:

  jo, jo tänker inte ge mig in i en debatt om vad som är kanon eller inte. konstaterar bara att listan innehåller artister som går att hitta i rätt många c-60s och forumkommentarer. eller förresten, det ska jag visst det. utanför kanon i musiknördkretsar kan ju knappast vara ännu obskyrare låtar/artister uppblandat med husgudar? la till en grym låt som enligt mig är utanför musiknördkretskanon. utanför pga av stort amerikanskt grungeband, aldrig omnämnt i bibel och omtyckt av svensson.

 706. matti skriver:

  Skräddarn: Ok, du vinner. Det är mest grymma låtar bara. Men jag har förklarat mina kriterier i ca 20 inlägg här ovanför. Jag håller mig till dem, så får folk förhålla sig till sina egna regler. Anarki! Det är en mäktig lista i alla fall.

  Bob Hund, allt är kanon, in my opinion, och rätt så också. Connys egna låtar finns inte på Spottan, men hade de det hade jag lätt haft med en av flera. Mina egna kan jag inte uttala mig om, ännu mindre lägga in.
  Banden jag inte är med i, men vars medlemmar spelar med mig kan jag inte heller lägga in, helt enkelt för att jag älskar dem och för att de tillhör min kanon.

 707. matti skriver:

  Vi låser den när den är ett dygn låt, va? Det blir grymt.

 708. matti skriver:

  ett dygn LÅNG menar jag, förstås, min idiot.

 709. Conny skriver:

  Precis! När den är 1 dygn lång!

  Försök till mer allmän definition av kanon. H är skarp när han är inne på det här med små och stora bolag. Jag skulle vilja vidarutveckla, och mena att det finns fyra avgörande faktorer som avgör vad som kanoniseras, helt bortsett musikens eventuella kvalitet. Det finns en slags ordning mellan de fyra också. Får man inte tillgång till 1, då kan man hoppas på 2. Får man inte 2, då står enda hoppet till 3. Den fjärde faktorn är en darkhorse.

  1) Stora/små skivbolag. Självklart är det lättare för band med massa pengar i ryggen att bli hörda, och därefter älskade och ihågkomna. The Clash, Sex Pistols, XTC, Simple Minds, Siouxsie & The Banshees, PIL, Human League, Elvis Costello, Ultravox, The Jam. Det är storkanon.

  2) Distibutionen. För artister på små bolag har distributionen varit avgörande. I Sverige gällde för progg, punk, postpunk och indie att främst de band blev kanoniserade som hade distribution till de små skivaffärerna ute i landet. De skivorna som distribuerades via SAM (senare (MD) och Plattlangarna. Joy Division, Echo & The Bunnymen, Kraftwerk, OMD, U2, New Order, Theatre of Hate låg alla på småbolag, men alla kunde man köpa på 3 eller 5 skivaffärer bara i Södertälje! Alla de nämnda banden tycker jag är kanoniserade, även de.

  3) Media (som matti var inne på när han nämnde Pop). Band utan distribution kan få en chans via vaken journalist.

  4) Tiden. Vissa glöms, andra hittas. Självklart ser kanon olika ut för olika generationer. Att Pontus tar med Killing Joke är inte konstigt. De har varit kanoniserade men är det inte längre, skulle jag vilja säga.

  Med detta i åtanke är det konstigt för mig att se både Lou Reed och Springsteen på listan. Stora artister på stora bolag som gett ut massa massa skivor. Donalbatello får gärna förklara hur han tänker! Jag tog med en låt från Neil Youngs Trans, för att jag tycker den skivan är gravt underskattad.

 710. Conny skriver:

  Alltså, självklart är undantagen oändliga från detta ovan! Det är ju väldigt många band som legat på stora bolag, och som haft pengar med sig, som aldrig kommer bli kanoniserade, helt enkelt för att de är för kassa.

 711. matti skriver:

  Jag håller med Conny i allt. Själv skulle jag nog säga att Theatre of Hate är MINDRE kanoniserade än någonsin Killing Joke. Och på det hela taget dessutom lite bättre. Eller, rättare sagt: ToH bsäta låt, Propaganda, är bättre än Killing Jokes bästa som är The Wait.

  Ett band som The Sound är ett exempel på, ja ytterligare en grej, kanske. Ett band som nästan ingen hört men som är kanoniserade av nästan alla som hört dem.

 712. matti skriver:

  Oi! Stockholmare (och ni i Uppsala med)! Gå och kolla på Tomas Bäcklund i helgen!

 713. Benny skriver:

  Vem?

 714. Conny skriver:

  Jesus Lizard och Bitch Magnet är exempel på sådant som jag aldrig hört innan. Båda låtarna verkligen svinbra! Universum växer…

 715. TP skriver:

  Snacka om att universums expansion accelerar! Den här listan kan ju få det informella MABD’s Nobelpris vettja!

 716. H skriver:

  Jag har för mig att Hives har spelat en cover på Stop and Think It Over med Compulsive Gamblers. Åtminstone live, kanske som b-sida också. Reigning Sound kommer till Sverige i höst!

  Romeo’s Distress, hur bra är inte den? Rikk Agnew!

  Felix von Havoc skrev en fantastisk analys i en krönika i Maximum Rocknroll för några år sen där han diskuterade skivors ekonomiska värde utifrån musikalisk betydelse (inflytande etc.) och tillgänglighet (som artefakt). Om hans krönikor fortfarande finns på nätet så ska jag försöka hitta den.

  Syskonskivor: Appetite for Destruction och Feel the Darkness. Behöver ej utvecklas.

 717. H skriver:

  Det var mycket lättare att hitta än jag hade trott. Felix Havocs två texter om skivsamlande (publiceringsåret 1984 stämmer inte alls, jag skulle tippa på cirka 2005), om någon har tid över och tycker att det är spännande. Jag tycker att det är genuint intressant läsning. Intelligent punkanalys är inte det vanligaste.

  http://www.havocrex.com/press/article/1/107
  http://www.havocrex.com/press/article/1/111

 718. matti skriver:

  H: du är en fyr i min natt!

  En annan är First Aid Kits framträdande på Conan (googla). Så bra att det kom tårar.

 719. matti skriver:

  Nya låtar, demos med band finns:

  Kungen bestämmer
  Norrlandskusten, vilken pärla
  Skända flaggan

 720. albin skriver:

  alltså helt seriöst, var ju jag som stod för lou reed på listan, det var inte meningen. håller på att upptäcka hans sologrejer och skulle spara lite låtar, ett par av dem handlade i kanon-listan. så var det. men, behöver alla han skivor räknas till kanon, jag vet inte men är det ändå inte säg transformer, berlin, coney island och the blue mask som gör det? eller gör alla? springsteen också jag, och klart att nebraska är kanon, det är väl mer att JAG upplever den som underskattad av springsteenfans men där är jag jävligt nedgrävd och har kanske ett annat perspektiv. Tycker liksom alla snackar born to run när born in the usa är hans opus dei men nog om mig.

 721. Conny skriver:

  Albin, förstår hur du tänker. Nebraska upplever jag var bortglömd och utanför kanon på 80- och 90-talet, men i.o.m. singer-songwriter vågen i början av seklet tycker jag den blev väldigt kanoniserad. Det har t.o.m. gjorts en långfilm (!) utifrån en av texterna. Svinigt bra skiva är det hur som helst. Hans absolut bästa. Hans enda 5 plus om ni frågar mig.

 722. Mörn skriver:

  Alltså Nebraska är väl mer kanon än Born in the U.S.A? Ekonomisk och publik framgång innebär ju inte kanonisering automatiskt. Men jag tycker att USA-skivan är bäst för jag är en så jävla härlig fritänkare.

 723. H skriver:

  Jag tycker att Nebraska är tråkig och humorlös (lyssnar nu för att vara säker på att jag håller med mig själv). Gillade den när jag var yngre och själv tråkig och humorlös eller om det var att jag hade större tålamod för sådant i musik. Tycker Bruce Springsteen är okej när han kör rock, men den enda skivan jag skulle slå på hemma är Tunnel of Love. Fast lyssnar hellre på Abba.

 724. H skriver:

  Ert kanonbegrepp förresten, ska man bara tänka att det är lugnt att det far runt som en pingisboll så länge man fattar vad folk menar?

 725. Benny skriver:

  Kan ni inte bara döpa listan till ’sköna hits från 60-, 70-, 80-, 90-, och 00-talet’, och strunta i det här semantik-hålligånget?

 726. TP skriver:

  Jag tycker Springsteen är skittråkig utom när brorsan säger att Nebraska är bra. Då håller jag med honom en kort stund, för säkerhets skull. Han är större och starkare än jag. Sedan tycker jag mest bara. Och det tycker jag är jättebra och kul. Som sagt anarki i det lilla.

 727. TP skriver:

  insert , efter sagt

 728. albin skriver:

  jag har alltid uppfattat det här forumet som ganska anti springsteen. det är lite lustigt. jag älskar det här forumet och all den musik alla musiker som hänger här gör (mig veterligt), men men jag älskar också mycket av springsteen. en gång bråkade jag med en kille som sa att springsteen va en fitta, inte bara på grund av ordvalet.

 729. TP skriver:

  Äsch, självklart ska du fortsätta älska Springsten! Åtminstone jag jävlas bara ibland och du kan vara fullkomligt lugn att jag gillar sånt som andra tycker är kubiktöntigt. So what?

 730. ceasar skriver:

  Vem vill man se hellre än 2pac som hologram?

  http://www.youtube.com/watch?v=ajVGIRsKXdo

 731. albin skriver:

  hihi. menade inte så, menade ingenting.

  alltså skulle another sunny day – london weekend betraktas som kanon av er? tycker det känns lite löst med det dära indiekanon här, young marble giants liksom?

 732. Bullis skriver:

  Ja jag tycker då att Springsteen ÄR SÅ SJUKT SNYGG.

 733. matti skriver:

  Men lägg in vad ni vill! Tycker jag det är dåligt tar jag bort det och skyller på Benny.

 734. skräddarn skriver:

  menar ni låtar inspelade utanför Kanaan? i så fall skriver ni fel.

  närå, nu ska jag sluta bitcha om den där listan. fattar ungefär vad några av er definierar som utanför kanon men köper inte tolkningen ”den är utanför kanon för MIG!!”.

  mycket bra låtar på den dock. polaris tex! berätta mera.

 735. Benny skriver:

  Skyll på mig du. Såndär omvänd pyskologibiter inte på mig.

 736. TP skriver:

  Nu är det allvar! Trendbrott.

  Antag att jag vill säga upp min prenummeration på lokala tidningen (UppsalaNyaTidning) för att istället ha en rikstidning.

  1) Är det smart/bra?

  2) Ska jag satsa på SvD pga bättre kultursidor och för att lära kännan fienden eller ska jag ta tillbaka DN (tillhör ju också fienden men i mesigare form) som jag hade för skitlänge sedan?

  Ärligt, jag skulle uppskatta lite reflektioner, allvarliga, roliga, oroliga.

 737. Benny skriver:

  DN är skit, ta SvD. Men jag har ingen, p.g.a. modem.

 738. hjon skriver:

  DN har ju lite bättre korsord utom på fredagar. Men i övrigt föredrar nog jag också SvD. Fast jag läser ju typ bara kulturen.

  Har börjat lyssnat på icke-kanonlistan och tycker det mesta låter kanon (ursäkta), trots att jag aldrig har hört en enda låt. Har nog inget att tillägga där. Kan ni börja på en kanonlista också, plz?

 739. matti skriver:

  Skräddarn: du förenklar, förlöjligar, våra kanonregler. Men du är i din full rätt att göra så. Både jag och Conny har förklarat vad vi menar, och det är typ samma sak. Typ. Polaris är bandet efter Miracle Legion, som gjorde ett barnteve- soundtrack.

  Benny: du hamnar i elitistfällan, vanligt och därför förlåtligt, när man är ny i indievärlden.

  Matti: du har bara lyssnat på dina egna demos en hel dag, skärpning.

 740. Benny skriver:

  Jag hatar Indien.

 741. Benny skriver:

  Serri, jag tycker det är kul med lista. Men jag har inte riktigt tid att plocka i skivbacken just nu. Däremot är ju ni rockmän oerhört tacksamma att reta, det tar jag mig tid för.

 742. Conny skriver:

  Bra musik inte så många har hört. Det, ungefär, är väl tanken med listan och diskussionen. Fattar inte att så många går bananas över det. Och som sagt: jag vill diskutera. Om jag lägger in Radio Birdman, och säger att den är ny för mig, så är det lika mycket en fråga som ett påstående. Kan Radio Birdman sägas vara kanoniserade?

  Jävla mycket bra musik jag aldrig ens hört talas om på listan. Bara det är hur coolt som helst ju.

 743. Benny skriver:

  Inte gått bananas, har retats.

 744. H skriver:

  Kanon omnämns 103 gånger på den här sidan, undantaget att jag kallade Invasionens skivtitel för en kanonmiss.

 745. matti skriver:

  Nya Eva Eastwood är helt, helt suverän. Det trodde ni inte, och det kommer ni kanske inte tycka heller, men den är det.

 746. H skriver:

  Last Sons of Krypton, det är utanför kanon. Enda bandet som kunnat spela covers på låtar som Teenage Kicks, Mongoloid och Bodies rakt upp och ner och ändå typ bättre än originalen. Ryktet säger att sångaren sitter i fängelse för våldtäkt på minderårig, men om det är okej att lyssna på Burzum, Emperor och Dissection, så…

  http://www.youtube.com/watch?v=IgcG_HeC3AI

 747. matti skriver:

  PÅ SPOTIFY!! ÄNTLIGEN!! JAG DÖR!!

  http://open.spotify.com/album/5h0FtP0qObTNNgGHpPBicg

 748. Benny skriver:

  Hjon och hans dotter bjöd nyss på lunch. Vi diskuterade bl.a. skillnaden mellan ’dans’ och ’dansk’. Olösligt problem. Imorgon ska vi båda se Hellman, på Katalin.

 749. P skriver:

  Jag kommer också till Katalin! Skoj!

 750. Benny skriver:

  Du blir skoj.

 751. |?|?††??$ ?1kß3®6 skriver:

  Tvungen lägga in en låt till med Baby Ray på listan. Kan inte förklara det, men det är det ösigaste jag någonsin hört, Harpoon Man. För bara ett år sen fanns det knappt info om den här supergrymma skivan på hela internet. Köpte den för en femma för 17 år sen, i nån reaback. Älskar den, älskar den , älskar den. Bara vanlig rhythm and blues egentligen. Bara bättre än det andra, utan att det går att säga varför, för det innehåller verkligen inga specialiteter, bara lite sån där rock magi. Trolldom.

 752. Benny skriver:

  Nu har jag lagt till en låt. Senare idag lägger jag till 20 till.

 753. Benny skriver:

  Måste genren va rock?

 754. Conny skriver:

  H: menar du att just Nebraska skulle vara mer humorlös än något annat av Springsteen? Det tycker jag är nonsens i så fall.

  Men att stundtals vara så trött på Springsteen och hans helyllediskbänk att man helst skjuta sig, eller honom, anser jag vara en självklarhet.

  Är mycket kluven inför honom. Kan tycka samma låt är 5 plus och 1 plus beroende på humör. Men jag har köpt tillbaka alla hans skivor t.o.m. Nebraska. Det måste ju tyda på nånting.

 755. Conny skriver:

  Benny: näe. Tvärtom. Men jazz och gammal r&b och blues och 50tals-rock och 60-tals garage, tycker jag blir meningslöst på en sån här lista. För allt i de genrerna är antingen kanon eller inte, liksom, beroende på synsätt.

 756. Alex skriver:

  Olle Jungström i SÅ MYCKET BÄTTRE!?!?!

 757. H skriver:

  Conny: Nej, humor är väl sällan Bruce Springsteens starka sida. Men om det gungar på lite kan man smådigga ändå.

 758. Conny skriver:

  Usch vad slarvigt jag skriver från I-fönen. helst vill… skulle det stå strax ovan.

 759. matti skriver:

  jag la in en del 50-talsrock tidigare. Och rhythm and blues. Förlåt så mycket för helvete då.

 760. matti skriver:

  smiley.

 761. Conny skriver:

  Kilo! Diestinct-låten du tog med gör mig alldeles varm. Hade glömt den helt och hållet. Och trodde inte att det fanns något som var så bra på deras andra skiva! Tusen tack.

 762. Conny skriver:

  Haha! Det var ju svinbra grejer.

 763. Conny skriver:

  sista till matti, alltså.

 764. Mahatma skriver:

  Har stor respekt för listan och om mina bidrag inte matchar kriterierna så ta bort dem, som de folkpartister ni är. Kan motivera Magnell, åtminstone.

 765. Conny skriver:

  Öh, måste samma låt med Young Marble Giants vara med 2 gånger på listan?

 766. Conny skriver:

  Har någon tagit bort det du lagt in? Det får man inte.

 767. skräddarn skriver:

  det var inte meningen att raljera, mest dra ett skämt. gick tydligen sådär.

  för att göra det enkelt i fortsättningen har jag sammanställt reglerna för utanför kanonlistan:

  utanför kanon ad modum mabd.se

  gamla bortglömda favoriter, artister med dålig distribution, eternity now, sånt som inte fick nog uppskattning då det begav sig, heartbreakers-lamf, låtar från sjukt grymma skivor, låtar från random skivor, wipers, svensk indie som tiden hunnit om, skivor förbisedda av neil youngs fans, springsteens mest kanoniserade skiva all time, john holms första, john holms andra, ulf dageby men inte de andra i nationalteatern, kanske synth utgiven kring -80, alla wedding presentskivor som inte är proddade av en albino (OBS!! gäller bara om man inte spelar i band), allt utanför den mystiska pop-samlingen, hc för konnäsörer, alla covers spelade av Trans Am, alla låtar med SY förutom teenage riot och death valley 69, fra lippo lippis andra, musik som är svår att stava till, sena gun club, progg från vancouver, radio birdman, kaliforninenpunk mellan 76-78, amerikansk storgrunge, bra musik ingen har hört, vad man vill, inget som Benny gillar och lou reed.

  Appendix 1.

  absolut i kanon:

  -felt
  -big boys

  Appendix 2.

  De här är kanon i arsle:
  Kraftwerk – Autobahn
  Human League – Dare!
  Simple Minds – Sparkle in the Rain
  OMD – Architecture and Morality

  capishe?

 768. Mahatma skriver:

  Conny: Icke!

 769. Conny skriver:

  Kilo! Nä! Garbochock är fan Kanoniserade! Thåström gör ju covers på dem hela tiden! Och Magnus i Weeping Willows kallar alltid i intervjuer deras skiva och Brända Barns för sveriges bästa skivor någonsin. Någonstans måste vi dra gränsen.

 770. matti skriver:

  Shredder: HAHAHAHAHAHA!!! Helt exakt så.

  Conny: jag vet.

  Jag är tveksam till en del på listan: Wide Open Road, t ex, även om jag älskar den. Samma med Spanish Stroll.
  Jag tar ändå inte bort dem, just för att det inte är samma för alla.

  Däremot tar jag bort YMB-låten. Min alltså, inte Ps.

 771. matti skriver:

  Nu gör jag lite våld på mina egna principer och lägger in låtar med band som bara gjort typ en bra låt. Som Echobelly. Oh my god, I’m a rebel.

 772. Conny skriver:

  Kanske är det för att vi är äldre matti, men även för mig känns Triffids, Mink De Ville, Killing Joke, men även Tom Tom Club som band som fått sina chanser, så att säga. D.v.s. de är inte underskattade. Och de är kanoniserade rätt mycket.

  Sen tycker jag ni lägger ribban för lågt med vissa svenska grejer. Jag menar, Psychotic Youth, Blissful och Industrial Skyline. I mina öron är det svengelsk blajsång på de låtarna, som sabbar det som låtarna kunde blivit.

  Men, självkritiskt ska erkännas att det ju är samma med Fra Lippo Lippi. Fast jag var bara 16 när jag hörde dem… Så jag älskar dem fast det inte är så bra idag.

 773. TP skriver:

  Conny: Håller faktiskt med om Psychotic Youth, men va fan!
  Kaos är nyttigt och lätta stolpskott höjer lyckokänsla för annat.

  För att dessutom slå två feta flugor i en smäll lägger jag in en ”hybridkanon” enligt definitionerna.

 774. kilo skriver:

  Conny: Tyvärr når inte några av de andra låtarna riktigt upp till samma klass som Stark & Svag, men som album tycker jag ”Frusna tårar” är bättre än ”Se men inte röra”. Kanske för att jag köpte dem i den ordningen. Ps. älska omslaget till ”Frusna tårar”.
  Gällande Garbochock: Okej jag tar bort den för du har rätt.

  22 pistepirkko, varför tänkte inte jag på dem…

 775. Conny skriver:

  Kilo: Om man träffar Sankan, trummisen i Diestinct, så ska man passa på att plussa om Diestinct. Han håller dem själv inte så högt känns det som.

 776. kilo skriver:

  Nog är Fra Lippo Lippi fortfarande bra, inte bara rent sentimentalt. Addade Slow Sway.

 777. Conny skriver:

  Hehe. Fra Lippo är enda bandet med två låtar från samma skiva på listan nu!

 778. matti skriver:

  Blissful och IS är samme sångare, och en grym sådan. Tycker jag.

 779. Conny skriver:

  Frångår mina principer och lägger in lite svinigt bra Soul. Skrik högt om det är något som känns som att ni hört det till leda.

 780. matti skriver:

  En av grejerna med det här projektet var ju att jag initialt undrade vad andra tyckte INTE tillhörde kanon, men borde. Menar, för mig är ju Bitch Magnet och Sacharine Trust (åtminstone första) självklart kanon, men får inte den uppmärksamhet utanför, ja, min lägenhet helt enkelt, som jag tycker de förtjänar.

  Och på det sättet kan man ju tänka att Triffids INTE är kanon. För inte pratas det mycket om dem nuförtiden? Tycker nog exempelvis Swans nämns oftare och med större vördnad? Kanske för att de fortfarande finns, och spelade i Sverige nyss. Triffids la ju av och han dog, McComb. En annan anledning kan faktiskt vara att jag bor här i skogen och inte hör vad det samtalas om i verkligheten. På krogen, på luncher etc.

 781. Conny skriver:

  2 låtar med Authorities är coolt på listan!

 782. Conny skriver:

  Lester Bangs’s röst och sång tycker jag bara mer och mer om! Otroligt underskattad. Synd att bästa skivan, ”Jook Savages On The Brazos”, inte finns på Spotify.

 783. kilo skriver:

  Bitch bitch bitch bitch bitch bitch bitch bitch bitch under under under under bitch bitch bitch bitch under under under under bitch bitch bitch bitch UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUNDEEEEEEEEEEERBIIIIIIITCH

  Hahahahahahaha!!!

 784. matti skriver:

  La in en låt med Burzum. Förlåt, men den är rätt sen och det är enda BM-låten jag har med, lovar.

 785. kilo skriver:

  Bäst på sammanfattningar: Daddy Longlegs

 786. Conny skriver:

  matti: hahahahaha!

 787. matti skriver:

  Blev bara till mig över att Belus äntligen finns på Spotify, det dröjde länge det. Den nya skivan orkar jag knappt lyssna igenom.

 788. Conny skriver:

  Svårt med svenska artister på listan. Pascal, Skriet, Pelle Ossler, Ulf Stureson o.s.v. Å ena sidan har de alla fått rätt mycket medial uppmärksamhet, fina recensioner och så, men å andra sidan tycker jag inte att någon av dem fått ens en bråkdel av den uppmärksamhet de förtjänar.

 789. Conny skriver:

  Ni måste ju berätta när sånt här händer:

  spotify:album:0YsDhf0CgIPTMh6Njwc7w6

 790. Conny skriver:

  misslyckad länk förra, menar så här:

  http://open.spotify.com/album/0YsDhf0CgIPTMh6Njwc7w6

 791. Benny skriver:

  Blir genuint irriterad på er för att ni inte tagit med Franke. Av typ alla anledningar.

 792. Benny skriver:

  Så, nu har jag dödat er lista. Det står er fritt att ta bort alla eller inga låtar som jag lagt till. Jag följde mina egna regler p.g.a. anarkism.

  Mina tillägg finns även i en separett:

  http://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/3tjRMVmov34ElNc4q34Jgg

 793. Benny skriver:

  Det finns grymt många fina skivtips i den där listan, har hört fem pissbra skivor som jag aldrig hört innan tack vare den. Kung kung kung.

 794. H skriver:

  Nej, jag fattar ändå ingenting.

  Det bästa med No Trend saknas på Spotify. För arty för hardcore, för hardcore för arty.

  http://www.youtube.com/watch?v=G1vYAGDYRuQ

  På min topp tio över bästa texter, tveklöst.

 795. H skriver:

  Hade glömt bort hur mycket jag tycker om Space Disco på Tritonian Nash-Vegas Polyester Complex!

 796. Benny skriver:

  Gud vad jag älskar den här sidan ibland. Tack för tipset H.

  Parentes: Bra bilder till youtube-klippet, utom den sista.

 797. matti skriver:

  Two Seconds Till Non-Existance är en av VÄRLDENS bästa låtar, lätt. No Trend hör ju till den där exklusiva skaran, samma som Flipper och, i viss mån, Big Black och Butthole Surfers. Hardcore mot hardcore, lite. Som var mot allt. Lite som Crass, när jag tänker efter.

  Låten fanns på Spotify förut. Jag är nästan säker på det.

 798. H skriver:

  Hur har du det med kommateringen, Benny?

 799. matti skriver:

  Fast No Trend är definitivt inte kanoniserade.

 800. H skriver:

  Nej, inte någonstans, nästan oavsett vad man menar med kanon. Men jag tror det kommer.

  Och förlåt för min kommateringskommentar. Ville vara mysdryg, men det ser bara drygdrygt ut.

 801. Bullis skriver:

  Tänk om Reinfeldt och Arkelsten inleder presskonferensen med att berätta att de är kära i varandra!

 802. Benny skriver:

  H: Tack bra. Eller är det nåt galet med den? Möjligen det där om Franke, där jag skrev en bisats som egen huvudsats. Men liksom äh.

 803. Benny skriver:

  Bullis: Haha. Trist att hon ser ut typ som Rosemary’s baby bara.

  Vill bara vika in det, att Arkelsten är obeskrivligt ful, i alla vinklar. Insidan och utsidan. Men mest utsidan.

 804. matti skriver:

  Nu är den ett dygn lång. 365 låtar lång; en om dagen i ett år. Men hur låser man? Vi Stoppar nu, ok?

 805. matti skriver:

  Den sista tillagda låten är Its A Burning Hell med Brainbombs. Snälla hjälp mig att hålla koll på det här.

  Allt som addas efter den ryker, är ni med på det?

 806. Benny skriver:

  Hehe. Kul att jag fläskade in 75 låtar nån timme innan stängning. Jag känner mig helt ohelig i listans kontext.

 807. Conny skriver:

  Massa bra du lagt till Benny. Tycker bara du ska ta bort Einsturzende Neubauten, The Clash, The Fall, The Knife, Allan Vega, Fela Kuti, Augustus Pablo, Interpool. Scritti Politti, Prefab Sprout och Go Beteeens p.g.a. för stort och erkänt.

 808. Bullis skriver:

  Nähä, så roligt skulle vi inte ha det!

 809. Benny skriver:

  Då gör jag det. Tanken med dom valen var mer gällande skivorna, än storleken på banden.

  Vidare ska en Bochum Welt och en Clark bort.

 810. Benny skriver:

  Frenz Experiment är ju på sina håll en utskälld skiva. Jag fattar inget av det, jag tycker den är topp tre.

 811. Benny skriver:

  Ska ansa lite dubletter?

 812. Benny skriver:

  Matti: Du får välja Bochum. Förstår om du valt för Elan, men jag tycker Martians är bättre. Hade valt annat om det funnits mer på Spotify.

 813. Conny skriver:

  Nu har jag låst listan. Ska något bytas får man gå via gästboken och övertyga mig. Vad ska vi göra med The Clash?

 814. matti skriver:

  Men det får finnas fler låtar med en artist! Till och med flera från samma skiva!

 815. matti skriver:

  Sena Neubauten (efter Haus det Luge, typ) är ju inte kanoniserat på samma sätt som tidiga. Eller? Därför fritt fram. I mina ögon.

 816. Benny skriver:

  Conny: Håller inte helt med om dina invändningar. I så fall ryker ju typ Blue Nile, Prefab, hälften av dunkadunkan, Blitz, 101ers, Arthur Russell, Alternative TV, Chameleons, Departement S, Fireside, Gun Club, Minutemen, Neil Young, Psychic TV, Raincoats, Triffids, YMG, Wipers, YLT och Feelies också.

  Matte: Så tänkte jag också, om den skivan. Jag tycker den är tyyyyp bäst numera. Lyssnar mest på den i alla fall.

 817. KBoi skriver:

  Vem har lagt till Norra Kust och Nord & Syd? Skulle gärna höra kanonresonemanget där.

 818. Conny skriver:

  Ok, jag öppnar listan ett litet tag, så Benny får göra de ändringar han vill. Fattar poängen med inte så poppis skivor, men Sandinista! tycker väl alla är Clash’s bästa nuförtiden.

 819. matti skriver:

  Snälla Conny, jag missade vilken Neubautenlåt Fredrik hade, men en borde få finnas. Dessutom är listan en låt för kort nu.

 820. matti skriver:

  För att inte tala om BQ, som någon la in. Kanon. Överskattad låt dessutom…

 821. Benny skriver:

  Om Clash: Det är väl inte så mycket skivan där egentligen, i så fall hade jag tagit Combat Rock (som jag tycker har typ världens bästa baksida). Men det är bl.a. duben jag tycker är grymt Sandinista!, det där med komma hem från öarna till öarna och göra svinbra dub, trots att man är ett ganska bredbent rockband vid tidpunkten. Nåja. Jag grinar inte om den ryker, som med typ alla val jag gjort. Det är ju inte en avhandling direkt.

 822. matti skriver:

  Skämtar lite. Är glad att Kilo gillar den mest. Men just Moby Dick (som If you have a heart) är ju, om någon, våran mest kanonsierade skiva. Gubbrockig, tycker jag. Men det är ju jag då, helt utan tolkningsföreträde av den anledningen att jag är med på den.

 823. Benny skriver:

  Conny, om Clash: Ja, det kanske folk tycker, jag vet inte alls.

  Commando M Pigg är väl så mycket svensk kanon det kan bli?

 824. Benny skriver:

  Ni får inte ha med tre Psychic TV. Då gör jag kontraktsbrott.

 825. Benny skriver:

  Jag tycker förresten det är Kboi som bestämmer, men det är väl underförstått.

 826. matti skriver:

  Helst hade jag velat ha med den där låten med EN från Ende Neu, där kompet är blyertspenna mot papper. Det tycker jag är det coolaste kompet jag någonsin hört. Annars är ju Perpetuum Mobile ett typexempel på underskattad skiva.

 827. Benny skriver:

  Nån annan får bestämma om Hans Appelqvist. Jag tycker Sjunga Slutet Nu är en av svensk musiks bästa skivor nånsin, men att en Lektion i Ansvar är ett riktigt pangspår.

 828. matti skriver:

  Commando M Pigg är INTE kanon. Sågs som först för knepiga, sedan somsellouts och ytliga på ett helt annat sätt än sina samtida: Ebba/Imperiet, Lolita Pop, Stry etc. Och vem har tjatat om dem på senare år? Typ bara jag och Cristian, men då har jag tjatat på honom först.

  PTV håller jag med om. Om inte annat så för att tre låtar med just dem bevisar att de kanske tillhör kanon i alla fall, och att jag hade fel.

 829. Benny skriver:

  Go-Betweens stannar. Oceans Apart är en underskattad skiva, jag har t.o.m. hört gästbokare säga att den inte ens är bra. Sånt blir man ju bara vansinnig av.

 830. matti skriver:

  Fast vilken PTV- låt ska bort då? Alla är ju bäst.

 831. Benny skriver:

  Matti: Okej, okej. Det är väl bara det att du och Christian är så stora delar av mitt liv då. <3

 832. matti skriver:

  Ja, återförenade Go-Betweens är helt underskattade. Särskilt Friend of Rachel Worth.

 833. matti skriver:

  Samma sak med återförenade Feelies.

 834. KBoi skriver:

  Kan nån svara på min fråga?

  Ja, det är jag som bestämmer i slutändan. Som vanligt.

 835. Benny skriver:

  Jag har lyssnat mycket mer på Trip än Allegory. Mer än så kan jag inte uttala mig. Kan inget om storleken på skivorna, eller nåsånt.

 836. matti skriver:

  Tog Boreas med EN i stället.

 837. Benny skriver:

  Matti: Jag var lite för snabb att hugga på Feelies, du har säkert rätt. Jag har inte ens lyssnat på Here Before.

 838. matti skriver:

  Kboi: du ser väl vem som lagt till dem? Det var inte jag, men jag har inga problem med det. Bra låtar som förtjänar mer uppmärksamhet.

 839. matti skriver:

  Och Fireside: Elite är väl sedd som pretentiös och inte särskilt definierande för hur Fireside låter (eller borde låta, av rätt många)? Underskattad skiva.

 840. Benny skriver:

  Kboi: Conny kan säkert svara, eftersom det är hanses val. Om La Machine (Petters första projekt) funnits på Spotify, hade jag vinkat in den i listan. Det är den ’skivan’ jag lyssnat tredje mest på, av alla som listats på last.fm.

 841. KBoi skriver:

  Jag kunde inte se vem som lagt till dem i min iphöne, förlåt då för fan.

  Kan det vara kanon innan det ens fått en chans? Norra kust är väl precis släppt? Nord och Syd rätt nytt å.

 842. Benny skriver:

  Scritti Politti-valet faller under Feelies-paragrafen, den stannar.

 843. matti skriver:

  KBoi: Nä, men de är ju helt klart INTE kanon. Alltid nåt.

 844. Benny skriver:

  Håller med Kboi. Men det spelar ju ingen roll, eftersom det är han som bestämmer oavsett.

 845. Benny skriver:

  Fela rök. Tycker Roforofo Fight är en underskattad skiva, tycker den är typ bäst. Men kanske inte tillräckligt underskattad av en inte tillräckligt känd artist.

 846. Benny skriver:

  Nu är jag klar med redischeringen.

 847. Benny skriver:

  Eller nä. Är verkligen Japan ett kosher val? Om nej, ta bort den.

 848. matti skriver:

  Av mina egna är det bara Skitslickers, Missbrukarna och Moderat Likvidation, MDC och Scream jag är tveksam till nu. Men många här har nog kanske inte lyssnat på dem och de upptar knappt fem minuter på listan så fuck it, de stannar. Tar däremot bort Wedding Present och lägger in Mary-Go-Round i stället.

  Sen trodde jag det kanske skulle varit lite mer slit & släng pop typ Kylie, Bangles/Go-Go’s-solorojekt och sånt. Men men.
  I alla fall får det mig att ifrågasätta poplåtsformatet som potentiellt livsförändrande. Det vill säga, att en låt på radion eller ute blir ens egen om den spelas i ett livsavgörande ögonblick. Första tryckaren man dansade med den man senare gifte sig med, typ. Chansen att den låten inte är gjord av Young Marble Giants eller Rattus är ju rätt stor, menar jag, utan snarare av Susanna Hoffs.

  Ändå skönt att folk lyssnar på musik mer än upplever den som soundtrack. Personligen tycker jag det. Att den har ett egenvärde bortom vad den gjorde med en.

 849. skräddarn skriver:

  Åhh, om alla bara kunde följa reglerna!

  I fråga om the fall ärväl bara spår från middle class revolt, Cerebral caustic, Light user syndrome, levitate, the unutterable och Are you are missing winner utanför kanon?

  Ska bara en låt läggas till röstar jag för Your cells are in motion med JOMF. tror att fig.5 finns på spotify. Byt ut min soundgarden annars!

 850. matti skriver:

  Nu tänker jag på Adam & the Ants. Inte kanon,Båda första skivorna grymma faktiskt. Svammel när de kom, men nu bra, utan att någonsin fått någon särskild upprättelse. Vilken låt väljer man?

 851. matti skriver:

  skräddarn: La till, tog inte bort nåt.

 852. Benny skriver:

  Shredd: I så fall vill jag byta till nån från Middle Class Revolt.

 853. Benny skriver:

  Men hur vore det om det var nån ordning på Spotify? Jag väljer lätt City Dweller, men på listan heter den tyvärr War.

 854. Benny skriver:

  Dictum: vestige of the euro-bore
  Random
  It’s a good life bowing to a tyrant

  Gone
  Christian gang chants sweet
  Regional
  Keep your head down for the moment

  (That now suit is now in bucket
  It’s a good life, Europe)

  Avoid the dismantled old heads stuck in bloody plant pots
  All looking at them
  Forgetting the endless drive against nature
  City dweller

  Must we base ourselves again into organic mud?
  You’re well welcome to it
  Get out of my city you mediocre pseuds
  And take those red-tie bastards
  Who put up the olympic flag with you
  They walk around leering at young girls in packs
  Worse than any yobs

  (…..Catalonian)

  It’s January 20th
  Euro-bore I support media
  Keep olympic bidding

  City dweller
  Backwards
  More than you can ever know
  Mr cab driver
  What do you want
  Mr cab driver

  [ From: http://www.metrolyrics.com/city-dweller-lyrics-fall.html ]
  City dweller

  This hillbilly cab driver
  He has submerged himself into the pyche of the average
  Cab driver
  They love me, they knock off 10 to 15 pence
  This is wandering
  Those casual days are over and dull
  dull

  Agricultural gangs chant for sweet freedom

  Get out of my city
  You mediocre pseud
  And take those red tight bastards with you
  City dweller

  They should remember there’s nothing worse
  Than a half-educated grim red dwarf
  City dweller
  Cuts up
  Cab driver, cab driver
  Oh Mr cab driver

  (He’s up there now, listening to us, I know he is)

  Why do you leave a a poxy card?
  Oh Mr cab driver

  What do about it?

  Too much to drink
  Too many dugs
  Too much sex
  Too young

 855. Benny skriver:

  Alltså det där är ett mästerverk.

 856. matti skriver:

  Fastnade i Convojs enda skiva nu. Hade lite glömt hur bra den var. Postpunk, gammelemo, New York-gitarrer. Och sången är helt enorm.

 857. matti skriver:

  Kom igen då! släng in två låtar till och lås!!!

 858. Benny skriver:

  Vidare: Bongos måste ju bort. Megakänd och megaerkänd skiva.

 859. Benny skriver:

  Nu har jag lagt till två. Men jag vill inte ha Bongos.

 860. matti skriver:

  Aldrig hört Bongos. Trodde det var reggae. Rolig överaskning. Däremot Wide Open Road, alltså, jag klarar inte av att den är med. Allt annat är relativt obskyrt, men den är för känd och allmänt sedd som en klassiker. Om det varit en låt från någon av skivorna efter hade jag inte pipit så här.

 861. matti skriver:

  Sorry, Albin. Kunde inte låta bli. Bytte ut den mot senare, lika bra låt.

 862. Conny skriver:

  Jag hoppade över Bongos största hit, The Bullrushes, och deras näst största hit In The Congo. Alltså, Matti om du inte hört The Bullrushes tycket jag du ska ägna den ett öra.

 863. Conny skriver:

  Nu är listan stängd igen. En låt ska bort, va?

 864. skräddarn skriver:

  Grym låt. Bullrushes alltså.

 865. Conny skriver:

  Nu tog jag bort en låt med auktoritets, hade själv velat ha med i hate cops, men velade huruvida den var för känd.

 866. Conny skriver:

  Authorities. Jävla autoinkorrekt.

 867. H skriver:

  Burning Kitchen, pre-jeansjackepunk?

 868. TP skriver:

  Hehehe… här hann man med.

  Och jag som funderade på att lägga in ”All homeboys are dickheads”, men ni räddades av tiden och Spotify.

 869. Benny skriver:

  För er som FORTFARANDE inte accepterar evolutionsförklaringen.

  http://svtplay.se/v/2779695/naturens_drivkrafter/del_5_av_6__japan?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2772878/sb,p177662,1,f,-1

  Bästa hittills.

 870. Benny skriver:

  Haha, autoinkorrekt. U funny.

 871. Conny skriver:

  Så där ja. Nyss var det bara 364 låtar på listan. La genast in Stenad stad med burning kitchen.

 872. KBoi skriver:

  Har ni tänkt på att det är skottår i år?

 873. matti skriver:

  Inte om ett år!

 874. KBoi skriver:

  Så man får börja lyssna först 2013? Varför sa du inget?

 875. H skriver:

  Springsteen, Springsteen, Springsteen. Någonstans i sin brevväxling skriver Samuel Beckett (ni har väl läst de två volymer som har kommit ut hittills?) att han skulle hata att bli en författare som omtalades med antingen sitt efternamn eller sitt förnamn, han tycker bäst om författare som omtalas med båda sina namn, en sån författare vill han bli. Han ger ger några exempel på alla tre sorters författare. Bruce Springsteen, han är ju känd både som Bruce och som Springsteen, vilket öde. Jag tänker på Lennon/McCartney, John och Paul. Jag tycker att det känns obekvämt att säga John (intimiserande) eller Lennon (pretto). John Lennon, det är bra.

 876. matti skriver:

  Ja, jag dundrade ihop en C-60 också. Otroligt bra.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/5GGOIUSGmzndRhqB77Cxgg

 877. albin skriver:

  ingen fara på triffids. borde det egentligen inte ha varit någon gräns som bara innan år 2000 eller nåt, om man ska leka vän av ordning?

 878. albin skriver:

  apropå springsteen och bråk. mina kompisar började bråka med nån tjomme på en pizzeria, någonstans mitt i natten, om huruvida springsteen skulle kunna tänkas äta pizza. det ska ha varit hätsk stämning. tjommen menade att det var helt otänkbart.

 879. Conny skriver:

  Nej just, Norra Kust, Nord och Syd, inte Kanon, för det är alldeles nyss. Liksom, KBoi, tror du missförstått…

 880. Conny skriver:

  Albin, har du något emot att jag byter Romeo, Wipers mest kända låt, mot Soul’s Tongue från Greg Sage’s första helt okända och suveräna soloplatta? (Finns på samma samlingsalbum på Spotify).

 881. mörn skriver:

  H: bra poäng om Lennon, eller John som jag brukar kalla honom.

 882. H skriver:

  Wipers-urvalet på Spotify är ju helt beng. Greg Sages soloskiva måste jag kolla upp!

 883. Conny skriver:

  Vem fan tog bort min Swans-låt?

 884. Conny skriver:

  Haha! Rätt svar, Swans gjorde det! Den plattan och flera andra med dem försvann från Spotify idag!

 885. Conny skriver:

  Ja, H, Wipers-samlingen på Spotify är riktigt icke sammanfattande.

  Här är en av de bästa låtarna från Greg Sage’s soloplatta:

  http://www.youtube.com/watch?v=O4gF3mpMTSA

 886. albin skriver:

  verkligen inte. jag tycker bara att over the edge är bäst av det jag hört men samtidigt kanske mest uppskattad osv. doom town!

 887. Conny skriver:

  Albin: Alltså, har du verkligen inget emot att jag byter, eller vill du verkligen inte att jag gör det?

 888. Conny skriver:

  Radade upp massa länkar till Straight Ahead, Greg Sage’s första solo-skiva, men kommentaren väntar på att bli godkänd. Fastnade i direktör’ns spamfilter.

 889. albin skriver:

  jag har verkligen inget emot det

 890. Greven skriver:

  Det var jag som tog bort John Holm Conny! Varför kanske du undrar?! Pga av klåfingrar o nyfikenhet – ej åsikt, tycke eller smak.

  Intressant om beckets funderingar. Vad har han för exempel på förnamnsförfattare undrar jag lite spontant.

 891. Conny skriver:

  Greven: Hahahaha!

 892. En vän i Köpenhamn skriver:

  Youth of America är väl bäst med Wipers!

 893. H skriver:

  Greven: jag kan försöka leta på det, minnet är ingen bra källa, men det är rätt många sidor att bläddra igenom.

 894. H skriver:

  Greven: jag kan försöka leta på det, minnet är ingen bra källa, men det är rätt många sidor att bläddra igenom.

 895. TP skriver:

  Missa inte K-special idag;
  http://svtplay.se/t/102869/at_night_i_fly

  En del av poesin ni får höra är tung opch mycket mycket bra, tycker jag. Till exempel, det som jag tror Benny länkade tidigare (tåget) och när Pat Nolans namn dyker upp i slutet. Berör starkt.

  COnny: du verkar ju vara G fortfarande. Stryk Psychotic Youth, annars fortsätter jag att sova dåligt.

  Annars: börjat sakta arbeta mig igenom utanförkanonmästerverket. Julie Dorion blev tidig favorit, lite överraskande. Men det är något speciellt med sången och med den lätt osynkade ”ostrukturen” i slutet. Gillar sånt.

 896. TP skriver:

  Conny: Som ersättare skulle du kunna ta Regurgitators ”I wanna be a nudist”.
  En ärtig liten låt i tempo.

  http://open.spotify.com/track/5xIZ0hvgPTs6jPZKYxRZYd

 897. Conny skriver:

  TP: Funkar inte! Den låten får man inte spela i Sverige på Spotify!

 898. Conny skriver:

  Mycket på Första, andra och tredje och live-plattan från 1984 är bäst med Wipers. The best of-samlingen på Spotify lyckas navigera så den missar 20 av bandets 22 bästa låtar, ungefär. Imponerande.

 899. TP skriver:

  Conny: Suck, har den själv och då fungerade den förståss. Fattajunte jag.

  Får väl ta Spiderbait istället:

  http://open.spotify.com/track/2nb2dnFj5VP2i1SrI3RtAh

  Punk-ärtigt det med.

 900. Conny skriver:

  Fixat

 901. Conny skriver:

  Hur fan kunde vi missa Flipper?

 902. KBoi skriver:

  Vad har jag missförstått?

 903. KBoi skriver:

  Jag menar, det är lite contradiction in terms att säga så.

 904. KBoi skriver:

  Croker Courtboullion, på min ära Matti. Grymmers.

 905. KBoi skriver:

  Förresten, helt fel låt med Blissful. Highest Mountain var med Mojos lista över de 100 bästa röcklåtarna genom tiderna alldeles nu.

 906. KBoi skriver:

  Vilket ju borde innebära att den är kanoniserad. Vad som helst från Greatest hade varit bättre och mindre kanoniserat.

 907. KBoi skriver:

  Jag märker här att jag håller på att förvandlas till Conny. Har någon för övrigt sett oss samtidigt? Vi kanske är samma. Särskilt med tanke på att jag bestämmer allt om listor.

  tata…

 908. KBoi skriver:

  Förvandlas till Conny – sitter här och skriver på solokvisten alltså. Jag påstår inte att jag har några av Connys talanger. Djävulsgitarren är som hans egen.

 909. matti skriver:

  Flipper valde jag bort av samma anledning som jag valde bort Dead Kennnedys, Minor Threat, Black Flag, Bad Brains etc. Och Butthole Surfers.

 910. ???††??? @|kß???§ skriver:

  Illamående går jag ut från Tempo. Där har ni ett mästerverk. Hela syftet (mitt syfte iaf) med Utanför kanon-listan på en minut och 46 sekunder.

 911. matti skriver:

  När jag lyssnar på The Mighty Wah! på listan kommer jag plötsligt på varför jag trodde jag hade hört James Dean Bradfield innan jag hade gjort det.

 912. matti skriver:

  Måste säga det igen, förjävla rolig lista det blev!

 913. Benny skriver:

  Effektiv lista.

 914. matti skriver:

  Terry Rileys Eastern Man är bland det finaste jag någonsin hört.

 915. Benny skriver:

  Ja, jag älskar den. Här är en cover.

  http://www.rathergood.com/lightsabre

 916. Benny skriver:

  Den hamnade mest på listan av en slump. Jag tänkte först på Church of Anthrax med Riley och Cale, men den fanns inte på Spotify. Det är en annan helt magisk låt.

 917. Benny skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=LHv7M0o_OL8

  Hemsk kvalla, om nån vill ha skivan kan jag sprenda.

 918. kilo skriver:

  Triffids är så jäävla underskattade. Varför vet jag inte, har inte ens en teori.

  Om BQ, du har en poäng där, matti. Moby Dick är ju BQ’s mest kanoniserade skiva, skulle ha valt något annat. Nått vackert som blivit orättvist osidosatt, som typ ”Today I Will Dress Up” från Saturday Night, kanske? Men jag tycker, i just den här frågan om kanon eller okanon, att din position är intressant, matti. Vilken är BQ’s mest underskattade låt? Ok, du får inte ta någon från senaste, då är det jäv.

 919. matti skriver:

  BQs mest underskattade? Som inte fått den uppmärksamhet den förtjänar? Bear Quartet International Airport.

 920. matti skriver:

  Eller, det finns många. Det låter skrytigt, men som att jag bryr mig.

  On The Map, Broken Heart, Lost Kid Office, I Am Your Sister, I Know My Owner, Little Ghost, The Supremes, Loneliness Abandons The Lonely, Today I Will Dress Up, I Want To Be Peaceful, Blizzard (nyinspelningen), Not All Sounds Are Wovels, I Don’t Need Light, 10 20 100, Mvh Contempt, Euthanasia, Trust Island, Class Trip, Be A Stranger, Walking Out, I Had A Job, Same Old C/O, Ghosts For Laundry, Heaven/No Heaven, Birds Are Singing Deep Within The Greenery, Faries (eller, den som heter Faires på Spotify i alla fall, har glömt vilken som är vilken av de där tre som heter nästan likadant egentligen och jag har packat ner alla mina skivor i kartonger, men jag menar den långa, den som inte är en så kallad skit, som vi rappers kallar dem).

  Exempelvis.

 921. matti skriver:

  Fan, nu började jag lyssna på BQ. Börjar gråta av gitarrsolot i I Don’t Wanna.

  Hängde med Jari igår, kanske är därför.

 922. skräddarn skriver:

  church of anthrax, aldrig hört. dog lite på den.

 923. marcus skriver:

  Sailors också!

 924. Conny skriver:

  Apa, är hela ”Church of Anthrax” så här bra?

  http://www.youtube.com/watch?v=RGK1cNaJSfE&feature=related

  Hörde den 1986, typ och la inte så stor vikt vid den då…, har trott den skulle vara lite halvtramsigt kvasiklassisk, som större delen av ”The Academy in Peril”.

 925. H skriver:

  Min Bear Quartet-skiva är Eternity Now. 2007 brände jag av den till sångaren i ett skitbra band från Seattle, typ Iggy Pop sjunger i Auteurs.

 926. En vän i Köpenhamn skriver:

  Ny Våg

  Men ni måste ge er tid för Stabs!
  http://www.messandnoise.com/releases/2000454

  Testa! Ett stk. Stabs fix = you’re hooked :)

  åkej, talk 4 yourself

 927. En vän i Köpenhamn skriver:

  feedtime i kanon

 928. En vän i Köpenhamn skriver:

  suction, feedtime

 929. En vän i Köpenhamn skriver:

  men Stabs…
  lyssnar igen.
  I klass med ny våg
  ungefär – …

 930. Bullis skriver:

  Puss

 931. Benny skriver:

  Conny: Ja, det är den. Men Patrick Lee sticker ut, enda poplåten. Men det är en av mina appseluta favvoskivor, hamnade 23 på 100-listan (ctrl-f:a).

  Nån sån kan nåt om Tony Conrad?

  Puss.

 932. Benny skriver:

  Conny: Men om man skulle kritisera skivan för nåt, så stämmer definitivt ’halvtrmsigt kvasiklassisk’. Det är mer Riley än Cale, om man ser till deras respektive övriga musik. Men jag tycker nog att det är det bästa Cale gjort, som inte är VU.

 933. TP skriver:

  Idag lärde jag mig något nytt igen. Det heter ju kakofoni och inte kakafoni som jag trott hela mitt liv.

  Kanske Wiki ger en förklaring:

  ”Kakafoni kan syfta på: Boken Herman Hedning & Co : ”kaos i dumskallefabriken” : 16,66 år av konflikter, kakafoni och krångel”

  Där fick man!

 934. Benny skriver:

  Vad konstig listan blir när man först hör kung-Consumers, och sen direkt efter hoppar in i ett utklipp ur en housemix med Pryda. Vilken lista!

 935. Conny skriver:

  TP: det heter båda:

  kakofoni´ äv. kakafoni´ subst. ~n äv. ~en, ~er
  ORDLED: kako-fon-in, kaka-fon-in
  • illalåtande sammanblandning av olikartade ljud särsk. om skrällande dissonanser o.d. {MOTS. eufoni} {emissljud} [äv. som mus. term]
  BET.NYANS: överfört om färger, texter o.d. med likn. (analoga) egenskaper
  HIST.: sedan 1734; bildn. till grek. kakos ‘dålig’ och phon\ ‘ljud’

  Källa: http://www.ne.se

 936. TP skriver:

  Conny: Där ser man! Varför har jag slutat kolla NE? Då hade jag ju sluppit den därninga otäcka hedniska insikten.

 937. kilo skriver:

  matti, jag vill lägga dit World War III och Dog in the boat, samt I’m still in the grass. På rak arm alltså, finns säkert många fler. Portrait Painter. Brother John. Bastard. Tugboat. Fan, nu måste jag också börja lyssna på BQ igen…

 938. B skriver:

  Matti, din i wanna rock lista är fet. Gör hela söndagen, gjorde även mkt av födelsedagsfesten i tisdags. Nu ligger jag på soffan, äter presentchoklad, lyssnar och läser serier.

 939. Greven skriver:

  Ujujuj vilken lista. Har marathonlyssnat i ca 4 h utan att stöta på något i närheten av ”dåligt”. Inte mycket jag hört innan heller. 5 kajor. Mycket bra RAAAVE!!! he he

 940. kilo skriver:

  Jag hade glömt hur bra Convoj är/var. Synd att inte EP’n finns på Spotify

 941. Stålet skriver:

  Har någon skrivit nått om mig? Jag har inte läst på ett par dar.

 942. hjon skriver:

  Nä, Stålet. Det verkar inte så. Men det borde de. Du var jävligt bra i Uppsala i fredags. Tack för det! Tack också till Jakob (som jag kallar honom) Hellman och Nerverna (inkl Magnus igen) för en jättebra konsert. För er som träffade mig och la märke till att jag var full kan jag tillägga att det blev värre sen efter en bussresa, en promenad på en halvmil och en timmes dusch. Eller om det var två timmar i duschen. Kräktes igen efter frukost och fick sen sitta illamående och ensam med barnen hela dan och ha ångest över att jag supit upp det sista av barnbidraget… Ujujujuju. 34 om en vecka.

 943. Bullis skriver:

  Idag har jag varit vaken 2 h sammanlagt. Konstigt när dagar bara försvinner.

 944. matti skriver:

  The Thick Of It, särskilt säsong 3 och In The Loop, Det är så jävla bra, kanske det bästa/roligaste jag har sett i hela mitt liv.

 945. matti skriver:

  Jag läser dikter i Göteborg i kväll: http://www.stadsbiblioteket.nu/etiketter/mattias-alkberg/

  Har sovmorgon i morgon. Underhåll mig, please.

 946. Anonym skriver:

  Jag försöker ju med salta vitsar per sms, men du svarar ju inte.

 947. TP skriver:

  Rent spontant Matti: 100% kul att du uppmärksammas så.

  Hade gärna sett Jacob H och Nerverna i Uppsala, men det var kört. Men det blev en bra recension, bland annat lyftes Magnus låt upp som en av de absolut bästa.

  http://www.unt.se/kultur/konsert/inte-bara-nostalgi-1727169.aspx

 948. Stålet skriver:

  hjon: Tack!

 949. Mörn skriver:

  Ja, The thick of it, väldigt kul.

 950. Benny skriver:

  Ja, om Stålet och dom. Det var en svinbra spelning och kväll, stort tack. Stålet är en sån person som gör att man känner sig glad dagen efter, han är en sån powerboost. Det blev engelska där, kan inte nåt på svenska. Men man känner sig verkligen bekräftad i hans umgänge, ytterst genuin mänska.

 951. P skriver:

  Den här blev man lite varm i gamla hjärtat av: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cnGJXudzeuE

 952. Stålet skriver:

  Benny: tack!! Hade kg haft wifi hade jag ringt FaceTime och gullat med skärmen. Det här går ju helt i linje med hur jag vill bli ihågkommen: ”han var alltid glad”.

 953. kilo skriver:

  CBS 60 minutes om eurokrisen. De skyller allt på nazisterna. Och lata sydeuropeer.
  Många skratt dock.

  Yanis Varoufakis:
  ”You can NOT tell a people when they are going to hold elections, you can not tell a sovereign parlament when it should be desolving itself or not. You can express a wish, but you can not issue, especially if you’re speaking with a german accent”

  http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7404666n

 954. Flinthjärta skriver:

  Har sett att du, matti, ska spela på madefestivalen till min stora förtjusning. Surfar in här och noterar ”Mattias Alkbergs BEGRAVNING” där uppe till höger. Vad är det för nytt påfund? Helt nya grejer? Känns spännande!

 955. Flinthjärta skriver:

  Själva namnet får mig att känna nån slags vemod. Klump i bröstet och så, hehe.

 956. Stålet skriver:

  Mattias Alkbergs begravning är nytt, och sjukt bra, det lilla jag har hört.

 957. kilo skriver:

  söndag 6 april 2008 | 13:42
  weirdonators skriver:

  söndag eftermiddag: http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 958. Benny skriver:

  Är det där ursprunget?

 959. matti skriver:

  GAME OF THRONES!!!!

 960. matti skriver:

  Ja, nytt band (ett till alltså, Nerverna och jag är fortfarande Vi). Nya låtar, och gamla och svingrymma covers som jag översatt, de flesta i alla fall. Plus dikter. ”Sitt ner” är uppmaningen. ”Hur hade Can gjort?” är frågan.

 961. stalle skriver:

  ser fram emot detta.

 962. Stålet skriver:

  1000.

 963. Conny skriver:

  1001

 964. Conny skriver:

  Har ett C-60 för maj i bakfickan. Ska glädja kilo är det tänkt. Har hittat en asgrym gammal dark-wave-dänga från Italien 1985 som inleder. Letar efter en låt till bara.

 965. Benny skriver:

  Men dra åt helvete vilket jobbigt avsnitt. Klarade inte Geoffrey-scenen.

 966. Conny skriver:

  Här har ni, era lyckans ostar. Maj blir kallt, och blir varmt och kallt igen:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/3RAf7v1GB8ipBSnlumjGwT

 967. Conny skriver:

  Ibland besöker jag Facebook. Men det är så stressigt där, trivs bättre här under punkeken.

 968. matti skriver:

  Alltså, Rwfued från Coachella. Spelningen är EPISK. Det är stadiumrock som den borde varit. Dör på den, DÖR.

  http://www.youtube.com/watch?v=twPtl0ZUuNE&list=PL4B81477F76D6B000&index=1&feature=plpp_video

 969. Harry Angstrom skriver:

  matti, Refused är hyfsat bra på mindre scener också. Drog den här snutten tre gånger i rad, benen skakar fortfarande

  http://www.youtube.com/watch?v=Glyah8Ez7Mc&feature=youtu.be

 970. vantrivsel skriver:

  Tack för fin biblioteksläsning!

 971. kilo skriver:

  Åherregud. Refused, vad jag vill se dem igen. Herregud. Jag är 18 år igen. Glad pga arg.
  http://www.youtube.com/watch?v=8XkvTvjhVrM&feature=colike

  Jag vill i allra högsta grad påstå att den här Rwfued-låten påverkade mig och därmed, förhoppningsvis, mina efterföljande generationer i framtiden.
  http://www.youtube.com/watch?v=6yEkb55mqIc
  Naivt? Jaja. Men vaffan, det var ju hundra år sen. Och alla anthems är ju lite överdrivna, men ändå sanna.
  ”Det du äter ska döma din själ”, hohoho, good one.

 972. matti skriver:

  Sämsta sättningen (sista, den enda som aldrig gjorde några skivor), ändå grymt. Rollins bäst (minst töntig), alltså man fattar varför han sov i släpet och höll sig för sig själv. Ginn, eh, bäst, men Ginn.

  ingen skillnad på hur det är nuförtiden, för oss alla. Tack Black Flag.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xErVKayf0SI#!

 973. Benny skriver:

  Jag hatar Kjell Olof Feldt. Alltså HATAR.

 974. Stålet skriver:

  Nu börjar GoT känns som världens bästa serie igen.

 975. matti skriver:

  Och Bäddat för trubbel som Sveriges bästa band. Bra där Hanet! Jag är avundsjuk!

 976. H skriver:

  Men äntligen. Jag har inte hållit med lika mycket om något som skrivits på forumet tidigare. Sveriges bästa band!

 977. matti skriver:

  vantrivsel: Tack!

 978. H skriver:

  Gästboken heter det kanske.

 979. Benny skriver:

  Stålet: Jag tycker att du är obalanserad i din kritik.

 980. TP skriver:

  Kilo: Åh! En osannolik, men ack så grym blandning av hårt, mjukt och naivt. En av mina favoriter som alltid får mig att småskratta och le så där fånigt. DiLeva i toppform.

 981. Benny skriver:

  Alltså kan vi prata om det här? Jag blir fan galen. Kjell-Olof Feldt är den värsta människan som existerat. Jag önskar honom en riktigt rejäl stukning, gärna i halstrakten.

 982. TP skriver:

  Såååja, sååja Benny. Säg mig nu, vad får dig att bli så upprörd. Är det boken? Är det innehållet i boken? Är det avsaknaden av innehåll i hans skalle?

  Berätta.

 983. Benny skriver:

  Jag ska gå ner på stan och köpa den imorgon, sen skicka den direkt till kross.

  Han är ondskan själv. Verksam inom något potentiellt fint, men är istället den värsta tillväxtgeneralen av dem alla. Så mycket skada som den människan gjort på det svenska välfärdssystemet, är oöverträffat. Möjligen Vanja Lundby-Wedin, men det är mindre konkreta skador. Han förstörde på i det närmaste egen hand hela pensionssystemet. Det om något devalverar arbetarmakten i landet. Jävla svin. Förbannade satans svin.

 984. Benny skriver:

  Hörde utdrag ur hans bok imorse. Sa att barnfattigdom i Sverige är ett PR-trick. Hur jävla off är man inte då? Hur kan man vara så, ens om man bara tittar på statistik och inte förstår eller kan relatera till andras livssituationer? Man är seriöst fassist då, uppriktigt.

 985. TP skriver:

  Benny: Håller med, håller med. Han vill synas och höras, den mannen. Han tror sig vara analytisk. Han vill framstå som en fritänkare, en modig sådan. Men han verkar mest drivas av ett eget behov att samla massmediala poäng. Påminner ibland otäckt mycket om Sarkozy. Tråkigt att han får ta plats.

 986. Benny skriver:

  Jag kan inget om den mediala figuren, vet knappt hur han ser ut. Jag ser det knappt ens som en bråkdel av problemet med människan heller, för den delen.

 987. Benny skriver:

  Zooma in en zombie, zooma in en zombie.

 988. Stålet skriver:

  Har precis skrivit en recension av Raubtiers nya så det smattrade i lederna.
  En annan grej, jag tror Lillis vill att ni kollar på den här vloggen: http://www.djungeltrumman.se/magnusekelund Om inte annat så vill då jag det.

 989. Benny skriver:

  Fanå, läste fel. Självklart heter hon nåt med diftong.

 990. Benny skriver:

  Som uttalas på franska.

 991. Benny skriver:

  Svajen på första låten vittnar om att den här skivan kanske inte blir andra.

  http://open.spotify.com/album/1ZJtXPcSA64FHSo5mHzvaZ

 992. Benny skriver:

  BLIR SOM ANDRA

 993. Conny skriver:

  Haha! Läste fel när Bee skrev fel. Läste ”Svajen på första låten vittnar om att den här skivan kanske inte blir så bra”.

 994. Conny skriver:

  Ni är ju dumma i hövve. Ni ska subscriba och lyssna på mitt C-60, och återkomma med hyllningskör. Inte prata TV. Speciellt ska ni inte prata om serier jag inte sett. Länkar igen:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/3RAf7v1GB8ipBSnlumjGwT

 995. matti skriver:

  Jag gör båda delarna Conny, multitaskar.

  Prempar OCH tipsar om Veep. Ny serie med hon Julia Louis-Dreyfuss som vicepresident. Det är HBO, så det svärs mycket och så. Ett amerikanskt The Thick of It (David Ianucci själv är inblandad i Veep). Bara ett avsnitt än så länge, så svårt att säga nåt. Men den är roligt i alla fall.

 996. matti skriver:

  Ja, de verkar ju ha varit ännu grymmare i NY. Mats Wikström var där!

  http://www.youtube.com/watch?v=rjo0OPNOVu4&feature=relmfu

 997. Benny skriver:

  Veep? Menade du white anglo saxon protestant? För i så fall blere helt fel.

  Jag ska lyssna snart Conny, är inne på djaddans nu, som är supernajs.
  http://open.spotify.com/user/djaddan/playlist/0ZLGqGy8HmzfH9mSN9Wlst

 998. Conny skriver:

  mattis C-60, maj 2012 har jag lyssnat på idag. Det kommer jag göra igen. The Grief-låten! Något utöver det vanliga.

 999. Conny skriver:

  Den här skitbra filmen, At Night I Fly, kan ni se nu på SVT Play:

  http://svtplay.se/v/2774696/k_special/at_night_i_fly

 1000. Hans skriver:

  WHAT DO WE WANT?
  A CURE FOR TOURETTES!
  WHEN DO WE WANT IT?
  CUNT!

 1001. hjon skriver:

  Bwaahahaha.

 1002. skräddarn skriver:

  At night i fly var verkligen bra men hemsk. Huvva.

 1003. Benny skriver:

  Hahahaha.

 1004. hjon skriver:

  Benny: Håll skrattet och hatet inne en stund och smsa mig din emailadress annars postar jag dina semesterplaner här.

 1005. hjon skriver:

  Idag är allt fel. Skulle byta hjul på bilen, då var kompressorn sönder på däckverkstan. Sen skulle vi åka och handla mat istället, då kräktes lillaset i bilen.

  Ganska lugnt här hemma iaf då alla planer snöptes om. Skönt.

 1006. matti skriver:

  Har inte bestämt mig för vad jag tycker om Spiritualizeds nya ännu (eller om dem överhuvudtaget), men Jason Pierce är en underskattad sångare och det är trött av recensenter att jämföra honom med Lou Reed hela tiden. De borde jämföra med Genesis P Orridge. Och sett i det ljuset blir musiken lite annorlunda också. Alltså, om man lyssnar ur ett engelskt (brittiskt) perspektiv, snarare än att syfta till Classic rock och Blues och Velvet Underground och Gospel hela tiden.

 1007. skräddarn skriver:

  Jason är grym tycker jag. Kalla mig gubbjävel, men jag hör mer spännande idéer på hans skivor än säg på animal collectives. Har dock inte lyssnat på senaste, tänkte köpa den i eftermiddag. Just det, ungar, köpa. Gubbjävel indeed.

 1008. matti skriver:

  Alltså, det har att göra med det här pratet om kanon, när jag funderar över Spiritualized.

  Det finns Genuin ”rock”-musik (oftast från USA: blues, Chuck Berry, Suicide, Velvet Underground, Sly, Ramones etc) MEN det finns även ett Genuint sökande och utforskande av Genuin rockmusik (oftast från de brittiska öarna: Spaceman 3, Syd Barrett, Julian Cope, Robyn Hitchcock, Incredible String Band, Stereolab, High Llamas,Primal Scream, Psychic TV [mer än Throbbing Gristle], Led Zeppelin, till och med Beatles och Stones etc) och dessa förväxlas ofta, och jag tror det beror på att somliga ”rötter” (i.e: det kanoniserade) ibland är populärare än andra att referera till.

  Det låter krångligt och det kan verka som att jag för ett svagt resonemang, men jag tror jag är något på spåren här. Jag tänker att själva Sökandet är lika viktigt för de senare som Det genuina är ofrånkomligt vad gäller de förstnämnda. Och att det är DÄR man bör leta särskilda kvaliteter.

  Jason Pierce kallar sina tjejer Mary och Jane, och skriver om Jesus, men Gud och horor/madonnor betyder inte samma sak på den här sidan av Atlanten. Därför är det lätt att tycka att det finns ett filter, något sökt i hans musik. Men vad man ska fokusera på, som lyssnare/kritiker är kanske just FILTRET, inte vad som filtreras? Jag tycker musiken blir något helt annat än vad som vanligen skrivs om den om man gör så. Och mycket, mycket intressantare.

 1009. matti skriver:

  skräddarn: Och det går att vända på steken också: Animal Collective utforskar Sökandet, det europeiska och det känns lika sökt (egentligen inte särskilt sökt alls, nödvändigtvis) som när Bobby Gillespie väser You got the money/I got the soul i ”soulig” falsett. Fast det ÄR lika bra/dåligt, det är bara inte samma sak.

  Sorry om jag verkar helt postmodern här, men jag kan inte hjälpa det.

 1010. matti skriver:

  Marianne Lindberg De-Geer i artikel angående Tårtan (vars debakel jag helt ärligt inte förstår) om Konsten och Entrepenörsskapet.

  ”[…]kulturministerns ekonomiska politik. Konstnärernas intvingande i entreprenörskapets fälla: att starta firmor, att göra populära, igenkännbara saker som går att sälja.

  Konsten ska visa upp det aldrig tidigare sedda, som därför kanske ingen vill/vågar köpa i ett första skede eller kanske aldrig. Som, i bästa fall, bidrar till att få en annan blick på världen än den som redan existerar. Men konstnären som entreprenör ska bara bekräfta det bestående. Så har jag uppfattat den moderata kulturpolitiken.”

 1011. stalle skriver:

  klokt skrivet av’na

 1012. Benny skriver:

  hjon: Nu faller det sig så att att jag är helt utan mobil hela veckan, kanske även nästa vecka. Hur ska vi lösa det här? Jag tänker inte skriva ut min mailadress här, det blir ju spam direkt. Har du inte facebook?

 1013. Benny skriver:

  Kan du inte komma förbi här hemma? Jag är hemma till sex-tiden, imorgon troligtvis hela dagen. Jag kan bju igen en lunch.

 1014. Benny skriver:

  Enda skivan jag köpt de senaste fem åren är Anarkist. Och den köpte jag bara för att det var så mycket fina bilder i bookleten.

 1015. matti skriver:

  Ni lyssnar på nya Kent på Spotify, erkänn. Vad tycker ni då?

 1016. matti skriver:

  Själv lyssnar jag på Jesus en dag med Brända barn. Och solen skiner. Det är den norrländskaste texten, det där med att ”Mina fötter trampar asfalt igen”, när man halkat på snö och is i månader. Makten man känner då. Makten och mäktet.

 1017. stalle skriver:

  nu jävlar snackar vi vårkänslor mattipatti. själv har jag en rövhålsdag, hade hellre jobbat eller simmat i ett eboladike än varit hemma med griniga barn.

 1018. Benny skriver:

  Jag är helt helt handikappad utan telefon. Jag behöver i tur och ordning skälla ut följande:

  1. Telia.
  2. Comhem
  3. Canal+
  4. FOGIS-ansvarig i min fotbollsförening
  5. Hyresvärden

  Jag är inte jag, utan min telefon.

 1019. matti skriver:

  ”hade hellre jobbat eller simmat i ett eboladike” LOL på den!

 1020. Mörn skriver:

  Jag fattade inte riktigt allt om Spiritualized, men han är ju för duktig. Måste ta mig in i Mattis resonemang bara.

 1021. hjon skriver:

  Benny: Hade glömt Facebook, men jag hittade dig.

  Har inte tid med besök tyvärr, hela jävla veckans planering rätt ner i eboladiket redan på förmiddan och när jag nu på eftermiddagen låste in nyckeln i källaren när jag hämtade på dagis… Kom in till slut ändå, men hann gå baklänges genom affärn och tebaks till dagis för säkerhets skull.

  Tänk om man hann lyssna på musik, alltså koncentrerat inte som muzak. Nåväl, fick hem Treme säsong 2 igår och där är det ju både musik och teve på en gång. Tycker fan det är bättre än The Wire.

 1022. hjon skriver:

  Vad är det med regissörer (och deras hushållerskor)? Tar nu punkterna Herzog och Bergman och extrapolerar kurvan.

  http://www.sabotagetimes.com/tv-film/werner-herzogs-note-to-his-cleaning-lady/

 1023. kilo skriver:

  Benny, jag fosskade lite. Första var 25:e mars 2008.
  Mer info här: http://www.youtube.com/watch?v=OMrQIcBki-U

 1024. Stålet skriver:

  I dag är det PREMIÄR för min frus video till Supernova, och för hela EPn som även innehåller en mörn/hanet-cover och en Bingo-cover. Tjo tjim, tjam tjoom, osv
  http://www.magnusekelund.se/magnusekelund

 1025. Mörn skriver:

  Mäktig produktion på ep:n, Stålet!

 1026. P skriver:

  Good music yes! OK!

 1027. Direktörn skriver:

  Men Magnus, du har ju länkat fel. Rätt är kortare:
  http://magnusekelund.se/

 1028. Stålet skriver:

  Oj, sorry. Snurrig av promenadbandet.

 1029. Stålet skriver:

  Mörn: Tack!

 1030. S. Soksannden skriver:

  Varför så seriös att du behöver tysta andra?
  Få de som talar att tiga – när får vi höra om tystnaden i Etiopien? När får vi höra vad övervakningskamerorna i London och New York har att säga?
  Ska denna förlängning av politiken (lagen, konungen, diktatorn, presidenten som med batonger, gaser och pistoler ”bara sköter sitt jobb”?

 1031. matti skriver:

  Eh, va?

 1032. Benny skriver:

  Det är ett nils-troll igen.

 1033. Benny skriver:

  hjon: Lägg till mig då!

 1034. P skriver:

  Mitt favorittroll på den här sidan var den fulla skinheaden som för några år sedan började hojta mitt i natten om att matti inte förstod hur det var att vara arbetarklass i england på sjuttiotalet. Eller vad det nu var han ville få fram. Det var skoj tycker jag!

  Ja, favorittroll förutom Pengar då förstås.

 1035. H skriver:

  Bonnierförlagen köper Pocketshop!

 1036. KBoi skriver:

  Snart maj. Alla de vanliga beståndsdelarna finns där. Gubbrocken och så står stabil medan alla ni andra hipsters lissnar på afrikatrumma. Gutår på er, kosmonauter.

  http://open.spotify.com/user/karlitos/playlist/1SGG0OetrBSqI83FMn4id9

 1037. Greven skriver:

  Fortfarande April. Var ju tvungen att vänta in stålets ep-släpp för att blandningen skulle kännas riktigt komplett. Väldigt lite gubbrock och väldans lite afrikatrumma också.

  http://open.spotify.com/user/tiltokaj/playlist/4Fru5zUUljlhjHShs5ZeuZ

 1038. backlund skriver:

  Sorry, har varit i USA’s London. Sammanfattning tack.

 1039. Axel skriver:

  Nytt m Magnus E & Stålet!!! Helt i nivå med TIDIGA florence, skitbra!?! Ja!

 1040. matti skriver:

  Filmtips: SUPER, med Office-Dwight. Den har allt. Allt.

 1041. Bullis skriver:

  Hej hej hemskt mycket hej. jag tänker på er flera ggr om dagen fast jag är helt uppe i mig själv hela tiden just nu.

 1042. Conny skriver:

  Bullis: HAHAHAHA!

 1043. kilo skriver:

  Bullis, kanske just därför?

 1044. X skriver:

  Alltså Kents nya kan mycket väl vara det bästa de gjort. Ändå mår jag illa när jag hör på skivan. Jag hatar hyllningskörerna runt det där jävla bandet. Jag hatar deras anledning till att göra sin musik. De LÅTSAS ha patos hela tiden. Det är problemet. Det är fan värre än Ledin. Till skillnad från honom fuckar de med det jag älskar allra mest. Mångmiljonärer som sjunger om och frotterar sig i att de är arbetarklass. Jag kräks i halsen.

 1045. Conny skriver:

  Hhhrrrm. Ibland har jag åsikter som jag inte kan stå för offentligt. X är säkert bara avundsjuk för att han spelar i ett band som fått stå i skuggan av Kent i 20 år.

 1046. backlund skriver:

  Förresten. Såg att ni skrev om Refused häruppe. Jag råkade vara i new york i måndags och såg dom. Det var nog det bästa jag sett någonsin. Det går typ inte förklara hur bra och mäktigt det var att se. Och jag fick The Slayer efter att typ skämtfrågat Dennis om den. Det var stort.

 1047. Hans skriver:

  C: Samma här. Känner med X, tycker som du.

  Förresten, exempel på cover som är tusen gånger bättre än originalet: http://open.spotify.com/track/3Ju3fGydI6rEVgxXAXO0cs

 1048. H skriver:

  Conny: Och på Heart of Glass med Blondie, från 1978. Där börjar och slutar min discobildning, så den som kan förklara är välkommen.

 1049. H skriver:

  Testade att lyssna på nya Kent nu, jag har nog knappt hört en hel skiva med dem och knappt något alls sen 90-talet om de inte haft någon stor hit som man har glömt bort att man minns. I femton sekunder satt jag och tänkte ”det här kan nog vara rätt schysst vuxenpop”. Sen kom den där rösten in och det gick inte att lyssna vidare. Han sjunger ju som en gymnasielärare. Är Kent fortfarande populära bland tonåringar? maybe they should try to sniff some glue

 1050. H skriver:

  Cover som är bättre än originalet:
  http://open.spotify.com/track/6kvuhlH29GadHVgQefGaBx

  Tre inlägg i rad nu, det ser inte bra ut.

 1051. Benny skriver:

  http://open.spotify.com/album/2GRIEd8GXjQA15iDtA8U4e

  Slutet av den här skivan är det bästa Philip Glass gjort. Slår allt annat han hjort med hest lengder.

 1052. Benny skriver:

  H: Så känner jag jämt, att jag postar lite för mycket. Det är troligtvis för att jag gör det.

 1053. Benny skriver:

  Connys C-60 e kungkungkung.

 1054. Benny skriver:

  Fick svåra Replacements-cravings av den dock. Tänk om jag hade levt i en kommunism och Spotify hade allt.

 1055. Benny skriver:

  Korrigering. Replacements finns på Spotify, kommunismen tycks dessvärre utebli.

 1056. KBoi skriver:

  Jag hatar Kent. Från presskonferensen som DN rapporterade från:

  ”Berätta om nya skivan, vad berättar den?

  –?Den hade antagligen blivit geniförklarad om det inte hade varit vi som gjort den. Det är ingen jävla hipsterskit. Den ska tilltala alla, inte någon liten undergrupp.

  Hur viktigt är det för er att era låtar betyder någonting för människor och hur mycket låtarna påverkar människors liv?

  –?Det viktigaste är att låtarna betyder någonting för oss. (Jocke Berg)

  –?Det är skit samma, så länge det känns bra för mig och bandet. (Martin Sköld)”

  Dra åt helvete!

 1057. KBoi skriver:

  Och jag hatar dem ännu mer när jag hör bra musik. Som min nya C-60, med de fräsiga gitarrerna i de fyra första låtarna, det stappliga och osvängiga i mitten och de fräsiga känslorna i särskilt de tre sista låtarna som är lite som syskon i mitt huvud. Lyssna du också och hata Kent.

  http://open.spotify.com/user/karlitos/playlist/1SGG0OetrBSqI83FMn4id9

  Jag hatar också Kent när jag hör Durutti Column på Grevens eminenta lista:

  http://open.spotify.com/user/tiltokaj/playlist/4Fru5zUUljlhjHShs5ZeuZ

 1058. Stålet skriver:

  Åh, tack för filmtipset!

 1059. KBoi skriver:

  Här är en annan bra film. Typ allt med Ray Winstone är bra. Nästan iaf.

  http://www.imdb.com/title/tt0079871/

 1060. matti skriver:

  Ja, alltså när det finns bra musik varför ska man bry sig om mediajippon?

  Den här gjorde jag klart i morse, har hållit på med den ovanligt länge, det kom en majlista emellan till och med. Det här är aprils tredje C-60. Bara från de gröna öarna, och en tyska i en konstig men fantastisk version. Det är så in i helvete bra.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/7qbjvjqi2azSsmldikjsvm

 1061. TP skriver:

  Och här sitter jag och njuter under ”Punk-eken”
  och våren rusar på
  hysterisk och blind

 1062. TP skriver:

  Och Nico

 1063. skräddarn skriver:

  Vårens nya skiva: sweet heart sweet light, vårens nya tränare: vilanova.

 1064. Stålet skriver:

  Senaste The Office-inledningen var så sjukt bra.

 1065. Flinthjärta skriver:

  Kboi: Jo! Jag stör mig lite på att Hives går mot ”klassisk rock-hållet” när de borde spela garage eller nåt sånt.

  Tack för svar Matti! Nya bandet blir kul. Är det så pass seriöst att det kan bli tal om skiva och sånt också?

  Jaja, nu ska jag dra mig undan. Känner mig alltid så ruskigt obildad och okunnig när jag läser här, hehe.

 1066. Flinthjärta skriver:

  ps. Magnus Ekelund måste ju ha beröm för Supernova! Fan vad bra!

 1067. matti skriver:

  Flinthjärta: Ja, det blir någon slags dokumentation och fortsättning på projektet.

 1068. matti skriver:

  Eller projektet, förlåt, låter så torrt. Det är det inte. Tvärtom ganska blött och härligt.

 1069. matti skriver:

  KBoi: Men vafan. Stöld. Fast Hiveslåten är bättre så då gör det mig mindre. Inget ens.

 1070. KBoi skriver:

  Klart det inte gör något, men det var roligt att se vad de har för influenser.

 1071. TP skriver:

  Snitsigt KBoi! Misstänkte väl du va en fan också.

 1072. KBoi skriver:

  Fan av vad? Hives eller ELO?

 1073. Benny skriver:

  Fan af Helvetet.

 1074. matti skriver:

  Fan, det är mitt bästa C-60 nånsin, det senaste: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/7qbjvjqi2azSsmldikjsvm

  Bara fyra som prempar ännu. Alla andra är suckers.

 1075. Stocken skriver:

  Matti: kan du inte göra en lysande C-60 med NWOBHM?

 1076. Benny skriver:

  Menade du Not Without My Daughter? För i så fall blev det lite fel.

 1077. kilo skriver:

  Menade du NKOTB? Visste väl det.

 1078. Conny skriver:

  Från och med i morgon i Malmö t.o.m. torsdag.

 1079. Conny skriver:

  Har lyssnat 100 gånger säkert nu, på senaste Bonnie ’Prince’ Billy. (Har den som sovskiva till grabbarna). Håller med nu om att det kan vara hans allra bästa. Och det vill inte säga lite det.

 1080. stalle skriver:

  conny: du är en förebild för oss fäder. respekt.

 1081. Conny skriver:

  Stalle: Du menar eftersom jag spelar BPB för dem, eller menar du för att jag åker bort från dem en vecka? Kanske båda?

  Allvarligt, det blir bara värre och värre att åka bort från dem.

 1082. Conny skriver:

  Vad massa fantastiska grejer jag aldrig ens hört talas om det var på tredje april-bandet Matti! Främst NSRO! Är det nytt eller gammalt? Omöjligt att höra. Gissar på att det är 2000-tal, bara för att jag tror jag skulle ha sett ett så skitsnyggt omslag innan om det varit gjort på 70- eller 80-talet. (tror alltså inte det är innan 70, och inte mellan 85 och 2000)

 1083. Anonym skriver:

  Tack Conny!

  NSRO är nytt, allt är inte bra, men en hel del är det.

  http://en.wikipedia.org/wiki/North_Sea_Radio_Orchestra

 1084. matti skriver:

  Oj. Blev anonym. Sorry.

 1085. stalle skriver:

  bpb såklart!

 1086. matti skriver:

  Kommer på mig med att DYRKA Kevin Ayers. Varför har jag aldrig lyssnat på honom tidigare? Helt sjukt och fel.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/5mVYgqFTVqhZVGj5Z1LhVd

 1087. Benny skriver:

  Blir sur pådig för. Attdu inte plockade upp det med. Mitt första csexti. Full. Gjllar er jag. Ok Benny

 1088. Benny skriver:

  Är inte sur. OkVennyy

 1089. Benny skriver:

  Men alltså vafan. Jaja.

 1090. christoffer skriver:

  Igår hade jag turen att göra en fantastisk upptäckt. Jag ska bli en bättre vän är den bästa ligga-skivan jag har. Tack för det.

 1091. Sam Pong skriver:

  Snyggt skryt. Fick in att du både får ligga och att det behövs en hel skiva för det.

  Jag: ensam och från ax till limpa på en låt med Anal Cunt.

 1092. james brown skriver:

  det är ju en rätt kort skiva.

 1093. matti skriver:

  En lång skiva är Druqks med Aphex Twin. Och Selected Ambient Works vol 2. Nu finns båda i sin helhet på Spotify, det gjorde de inte när jag gjorde mitt C-120 för nån månad sen. Utökade pyttelite, två låtar bara, nu är den ännu bättre.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/4crFxRsbyvd0RT5TEUVbZO

  Milk Man: ”I would like some milk from the milk man’s wife’s tits”, vilken obehaglig text. Suverän.

  Christoffer, eh, jag vet inte vad jag ska säga. Typ tack, eller varsågod? Kul om den går att ha till något i alla fall.

 1094. Benny skriver:

  KÖNGKÖNGKÖNG!!!

 1095. TP skriver:

  Vacker svartvit kortfilm om att stå i kök och steka hamburgare. Endast 10 minuter av ditt liv.

  http://urplay.se/157118

 1096. Bob Dylan skriver:

  Har ni lyssnat på nya OFF!-plattan då gubbar? Om inte; gör det då!

 1097. matti skriver:

  Oh mama. Oh My god. Inte 40 längre.

 1098. hjort skriver:

  Marcus Birro håller tal idag, och representerar KD i och med detta. Vafaaan.

 1099. Bob Dylan skriver:

  Såg Birro gå i tåget idag, han såg glad ut. Det var roligt när de gick och skanderade: UPP TILL KAMP, FÖR FAMILJEN.

 1100. hjort skriver:

  Allvarligt, Bob? Gjorde de det? Håller på att slå dit här.

 1101. Bob Dylan skriver:

  Japp, de hade en stor fin banderoll med vitsippor på där deras gulliga budskap stod.

  Lägger upp en bild, men måste varna då bilden kan väcka anstöt eftersom den innehåller Siewert Öholm OCH Roland Poirier-Martinsson: http://i.imgur.com/zgZ2g.jpg

 1102. hjort skriver:

  Vassp. Kan inte fanskapen försöka skapa en egen högtidsdag istället för att kapa en befintlig? Värdekonservativa häckningsparasiter.

 1103. Bob Dylan skriver:

  Här är en bild på Birro som jag tyckte blev väldigt rolig: http://i.imgur.com/caCXH.jpg

 1104. H skriver:

  Är det Håkan Steen som spelar trombon?

 1105. H skriver:

  Eller Mart Hällgren?

 1106. kilo skriver:

  Är det Björn Gustafsson som håller flaggan?

 1107. Greven skriver:

  Är d Robinson-Björn i förgrunden?

 1108. kilo skriver:

  Vem samtalar Birro med? Lars Werner?

 1109. mörn skriver:

  Ha ha, aslikt Håkan Steen.

 1110. matti skriver:

  Men skit i den där tröttmössan Birro nu. Vi lyssnar på Ayers första i stället och frågar varandra om den kanske är bättre än allt med Beatles?

  http://open.spotify.com/album/6U14REGXnBnep92KKVyUTV

 1111. skräddarn skriver:

  Ja, det är den!

 1112. Greven skriver:

  Beatles-Sscchmeatels! Det här tycker jag är jävligt spännande.

  http://sigur-ros.co.uk/valtari/preorder/

 1113. Stålet skriver:

  MGMTs tio bästa låtar, inklusive en cover.

  http://open.spotify.com/user/elmopop/playlist/62zNWgTpyMIHq0TGSETJSI

 1114. matti skriver:

  Om ni kollar på House: House/Wilson i senaste var magisk tv. Mer än bromance.

 1115. Anonym skriver:

  Länken funkar inte Stålet!

 1116. hjon skriver:

  Varit på landet och njutit, tillbaka i stan med världens vår och glada barn och mycket pengar och tårtrester i kylen känner jag ändå ett krypande obehag. Varför, kan man inte bara få vara glad när man vill det?

  Några kompisar var med och kapade kåddarnas första maj-tåg häromåret med banderoller som var för familjen, men contra kd’s familjepolitik.

 1117. hjon skriver:

  Anonym: Verkar vara fler Spotify-länkar som inte vill just nu.

 1118. matti skriver:

  hjon: man får aldrig bara vara glad. I det här tjyvsamhället.

  skräddarn: Jag la upp den smashen själv, men Beatles ÄR underskattade. Japp, underskattade. Kevin Ayers första är ett mästerverk ändå, lika bra som vita skivan. Lika bra som Future Days, som White Light/White Heat. Just nu tycker jag det i alla fall.

 1119. matti skriver:

  Stålet, du verkar ha förstört hela Spotify. BRA JOBBAT!!!!

 1120. matti skriver:

  Är intresserad av mästerverk. Varför är de flesta från 60-talet? För att det är flest som säger att de skivorna är det? Alltså, att de skivorna funnits längre än Sister och The Queen Is Dead och Eternity Now?

 1121. hjort skriver:

  Jag har inte i den här diskussionen att göra, men: Kan det också ha att göra med hur populärkulturen/ungdomskulturen utvecklades under 60-talet, och hur den sedan påverkade resten av samhället? Att samhället i stort liksom har tagit de skivorna med sig på ett annat sätt än de senare?

 1122. Stålet skriver:

  Efter som jag är den ende popmusikern (som för övrigt alla musiker här är) som lyssnar på pop (och inte rock) så sätter jag nu ihop de tio bästa låtarna av de grymmaste popbanden.

  Glasvegas tio bästa låtar: http://open.spotify.com/user/elmopop/playlist/5mx9K0IqWqJPjOdf6xTamg

  MGMTs tio bästa låtar: http://open.spotify.com/user/elmopop/playlist/62zNWgTpyMIHq0TGSETJSI

  Länkarna funkar lite då och då, märker jag.

 1123. matti skriver:

  LÄnkarna funkar, men Glasvegas-listan innehåller 0 låtar.

 1124. skräddarn skriver:

  asså jag är inget beatlesfreak, har inte ens alla plattorna, så förlåt om jag inte fattar, men underskattade? var, när och hur? som popband eller som förnyare eller nåt annat?

  annars snodde jason pierce/gospel/lou reed/throbbing gristle resonemanget rakt av under en diskussion om nya skivan i helgen. lät sjuukt smart! för övrigt en apgrym skiva.

  nu lyssnar jag på dirty threes nya. inte lika bra som förra men ändå grym.

 1125. skräddarn skriver:

  MGMT är fan grymma.

 1126. matti skriver:

  Underskattade som band, hela tiden (eller alltför ofta i alla fall) använda som symbol för något förkastligt och ytligt. Eller, i lika hög utsträckning, slentrianmässigt geniförklarade av människor som inte är så intresserade av musik i allmänhet. Stöter på båda grejerna på åtminstone månatlig basis och är trött på det.

  Men dessutom, folk i min omedelbara närhet säger på fullaste allvar att Lennon solo är bättre än Beatles, det är ju en ren lögn.

  På vita skivan hör man bäst hur bra de är jämfört med egentligen alla samtida: värsta sämsta krisen, både Starr och Harrison la typ av och Lennon ville bara terra med McCartney och skjuta smack med Yoko Ono, och ÄNDÅ är varenda låt helt bäst. Kanske särskilt McCartneys så utskällda tramslåtar. Som han sjunger med sådan inlevelse och röst att det är ofattbart. Tänker på ex vis Martha My Dear och Rocky Raccoon. Börjar gråta när jag lyssnar på dem

  Även deras dussinskivor är ju makalösa. For Sale och Magical Mystery Tour? Mmmmm. Säger jag.

  Tycker de är lite sämre vid tre tillfällen: All You Need Is Love är en skitlåt, Abbey Road är helt enkelt för kackig mot slutet, med de det där jävla medleyt. Tredje grejen som är dålig är George Harrisons låtar, de flesta faktiskt.

  MGMT är bra!
  Kevin Ayers är ännu bättre.

  Vad var nu skillnaden på rock och pop?

 1127. skräddarn skriver:

  pop är det dom som har snygga tjejer lyssnar på och rock är förknippat med väldigt tajta byxor.

 1128. matti skriver:

  Ah, ok.

 1129. skräddarn skriver:

  håller med om beatlesresonemanget men just geniförklarandet gör ju att dom snarast blir överskattade. fast överskattad av en som inte fattar, eller åtminstone inte bryr sig, leder kanske till underskattning.

 1130. matti skriver:

  Ja, precis så menar jag. Lite som med Springsteen: den som gillar honom mest begriper sig inte på honom, för att man är lite dum i huvet om man tycker han han är bäst. Det är omöjligt att tycka det om man hört Velvet Underground, liksom. Lite på skämt, men mer på allvar.

  Jag menar att de som inte bryr sig underskattar Beatles, att man avfärdar dem pga att puckona säger att de är bäst ingen protest.
  Och att Springsteens kvaliteter INTE återfinns på Ullevi bland 40 000 andra med slipsen runt hövve.

 1131. backlund skriver:

  Vill säga att Stålet var så väldigt bra i fredags i Umeå. Han sjunger liksom så bra så han inte fattar det själv. Och de nya låtarna. Refrängen på Ymer 2 dödade mig till exempel.

 1132. Stålet skriver:

  Patrik: Tack. Det var grymt att ha med dig som gäst igen. Vi måste göra det fler gånger.

  MEN! På tal om pop och rock. Plättar och pannkakor. Smak och känslor. Är det någon som har tänkt på det här, angående Christians magiska utseende? http://www.djungeltrumman.se/magnusekelund

 1133. Stålet skriver:

  Om vissa, nära vänner till mig, inte river ut ögonen till 10 bästa av Ramones, så kommer Mattis.. Öh, förlåt, deras hjärnor att implodera till 10 bästa av Håkan Hellström:

  10 bästa av Ramones: http://open.spotify.com/user/elmopop/playlist/64zO82htzQ1jyRQ9nm65os
  (tyvärr fel version av KKK, men demon jag sökte finns ej på Spotify)

  10 bästa av Håkan Hellström: http://open.spotify.com/user/elmopop/playlist/3bIldb6AmSa2BXghSZCr5t

  Och jag vill PÅMINNA OM att detta INTE är effektsökeri, utan Auryn mot den här killens (pekar med tummen mot mig själv) mycket fantasirika hjärta.

 1134. Stålet skriver:

  Ps. Nu ska Glasvegaslänken funka. Gör det inte det, så gör den det senare.

 1135. Stålet skriver:

  Ps2. Jag förstår att utomstående kanske tänker ”varför skulle vi tro att detta är effektsökeri?”, och det förstår jag, det är mest det att jag och vissa nära vänner som hänger här, alltid kan komma överens om bra artister, men ALDRIG om vilka av deras låtar som är bäst.

 1136. matti skriver:

  Stålet: Välj Publish på dina listor. Då kommer man åt dem från din profil på Spotify, och behöver inte förlita sig på fitt-Chrome.

 1137. matti skriver:

  Baby I Love You med Ramones är ju ett finfint exempel på när en cover är bättre än originalet.

 1138. Stålet skriver:

  Verkligen. De fyra listor jag publicerat här är publicerade där med. Snart Uggla med. Men den är inte riktigt klar. Det stör mig svårt att
  man inte kan välja Mr Strix från livets teater
  som enskild låt.

 1139. H skriver:

  Jag får inte upp Ramones-listan, var lite nyfiken. Fattar inte hur ni orkar använda Spotify så mycket som ni verkar göra, det funkar ju piss. Men det är en bisak. Jag skulle kunna snacka loss om Ramones till den grad att ni skulle portförbjuda mig här, så jag tänker hålla det till ett absolut minimum.

 1140. stalle skriver:

  kul när folk ringer och ber om ursäkt efter att jag ringt och sagt att jag vet var de bor. bakgrund: idioter som kör för fort förbi dagiset.

 1141. stalle skriver:

  va, spotify har nästan aldrig krånglat för mig.

 1142. Mörn skriver:

  Jag håller med Matti om Beatles. Tycker att det är samma sak, fast värre, med Simon & Garfunkel, där Graceland är John Lennon solo.

 1143. hjort skriver:

  Var nyligen passagerare i en bil som passerade ett dagis (i lämplig hastighet) när en medtrafikant beslutade sig för att försöka köra förbi i en sisådär 700 km/h. Eftersom vi inte körde in till sidan och bugade oss inför hans strålande uppenbarelse fick vi dessutom en kort demonstration av vederbörandes långfinger. Jag är egentligen mot våld, men ibland känner man för att omvärdera det där. Fy fan. Ge dem skit, stalle.

 1144. TP skriver:

  Ramones är överskattade, ärligt talat och helt sant.
  Och dessutom enligt en som förstår.
  .

 1145. stalle skriver:

  folk är så dömma i hövvet. kollade regnumret, leasing hos firma i stan. ringde förste bästa medarbetare på deras hemsida och frågade vem som disponerade den bilen. fick numret men han skulle visst med ett flyg till sthlm. lämnade meddelandet ” respektera 50 vid mitt barns dagis. jag vet var du bor, ha en bra dag i sthlm”.

  ”meddelandet gick fram” sa apan när han bett om ursäkt.

 1146. Stålet skriver:

  Clintan släng dig i väggen.

 1147. H skriver:

  Var ute på stan en liten sväng, räknade till tre Ramones-tröjor, och jag tycker att det är underbart.

 1148. matti skriver:

  stalle: Du är bäst, överlägset. Vilken klassiker.

 1149. Stålet skriver:

  Gissa vem som ska se könsförrädare på KGB i kväll.

 1150. matti skriver:

  Ja, den som är i Sthlm borde ju dra och kolla på Könsförrädare. Själv repar jag as always nuförtiden.

 1151. hjort skriver:

  Grymt, stalle. High five.

 1152. backlund skriver:

  Nyss i Vem vet mest:

  Vilken Mattias sjunger i Bear Quartet och släppte 2011 soloalbumet ”Anarkist”?

 1153. Benny skriver:

  Mattias Flink!

 1154. Benny skriver:

  Förlåt, ’Vem är Mattias Flink?’ menar jag såklart!

 1155. Benny skriver:

  Hinner inte läsa, är i Lule och hämtar en grej.

 1156. stalle skriver:

  rörig sajt. svårt hitta nåt konkret innehåll.

 1157. TP skriver:

  Skräddarn: imponerande många av Peelsessionerna finns på spotify (som ju är länkat), kul! I övrigt lite lamt kanske. Schysst Mulle-Meck-känsla annars.

 1158. Conny skriver:

  Heja Stalle!

  Har repat i Malmö hela veckan, bara kunnat följa er via mobilen. Ramones är väl knappast varken under- eller överskattade, bara allmänt uppskattade. Inget fel på det. Beatles, jag förstår din poäng, matti.

  Malmö har varit en jävla skitstad de här 5 kvällarna jag tagit en öl efter repet. Förvånad, brukar ha rätt kul här.

  Mästerverk? Måste fundera över det.

  I morgon Oslo, Rockefeller, för kanske 20e gången. Kul är att Vånna Inget är förband! Lördag festival i Husqvarna.

 1159. skräddarn skriver:

  meh, kolla skivsamlingen! det är ju den som är grejen. fler bokstäver uppdateras kontinuerligt.

 1160. matti skriver:

  Här skiner solen och det ska tydligen snöa hela helgen men det skiter jag i.

  Intalar jag mig. Försöker jag intala mig.

 1161. stalle skriver:

  grå grå grå. snö. sextåren.

 1162. Conny skriver:

  Ang. mästerverk. Är mästerverk och klassiker samma sak? Annars vill jag mena att både Anarkist och Wolfroy Gors To Town är mästerverk. Och att det finns många nyare mästerverk.

 1163. Anonym skriver:

  Det går rykten om en hemlig spelning med Mattias Alkbergs Begravning i Luleå nästa fredag den elfte. Nån som vet nåt om det? Det vill man ju se om man inte kan åka till Ume på lördag.

 1164. matti skriver:

  Jag menar nog klassiker. Som med rätta är klassiker, alltså. Det vill säga mästerverk.

 1165. P skriver:

  I går var jag på Tant Struls prodrep. Satan i helvete vad bra det var. Vilken kemi i gruppen. Vilken dramatik, och sväng och svärta. Fan vad bra dom lirar mot varandra helt enkelt!

  Det var tungt, vackert och allmänt jävligt grymt.

  Liten sjöng Första Timmarna (covern på Velvets After Hours) helt hjärtskärande.

  Den knivskurne hade ett utdraget outro som lät fantastiskt.

  Allt avslutades med en mangelsession på typ tio minuter. Awesome.

  Har ni chans, se det här!

  På onsdag nästa vecka är det smygpremiär på Kafé 44 och riktigt premiär den tolfte på MADE i Umeå.

 1166. H skriver:

  Vad innebär smygpremiären? Vip-inbjudan eller bara smygigt oannonserat?

 1167. P skriver:

  Oannonserat! Bara att komma! Kostar 80 spänn i dörren. Var i tid, det är ju ett litet ställe som kommer att fyllas fort. De lirar 20.00

 1168. TP skriver:

  Skrädddarn: Skivsamlingen! Attsicken att jag missa den.
  Annars: Verkligen inte meningen att sänka Ramones. Jag tycker Conny säger det klokt.

 1169. matti skriver:

  Nya sigeln med Turbonegro är grym. Gillar verkligen Tony Sylvester.

 1170. matti skriver:

  RIP MCA.

 1171. matti skriver:

  På tal om MCA så är Check Your Head ett mästerverk.

 1172. matti skriver:

  Och på tal om John Peel så visst säljs hans skivsamling nu i dagarna?

 1173. tian skriver:

  1, Ill communication
  2, Check your head
  3, Paul´s Boutique
  4, Hello nasty
  5, Licensed to ill

 1174. stalle skriver:

  man måste ju ha ett särskilt hus för den samlingen. nä, det blir för mycket jobb. avstår.

 1175. kilo skriver:

  Man kan sova i cykelstället. I stället.

 1176. kilo skriver:

  Jag vill ha den smalingen…

 1177. matti skriver:

  Luleå, beyond the wall.

 1178. Conny skriver:

  Nån som vet om man kan öppna zip.filer i iPhonen? Det låter sig inte göras automatiskt har jag blivit varse.

 1179. Bullis skriver:

  Gästboken har två lillbröder i ett garage i Hjo! http://on.fb.me/ILsBCQ

 1180. Greven skriver:

  Fan vad man skulle vilja vara 18 och få hänga i det där garaget i Hjo. Geni.

 1181. HJOn skriver:

  Idag lyssnar jag på Purusam. Om nån inte minns så var det bandet som Jon Brännström lämnade för Refused. Bra för Refused. De var i sina texter mer inåtriktade än Refused. Minns att jag lyssnade på första EPn cirka trettio gånger första dan jag hade den. Ujujuju, man är inte sjutton längre.

  Första finns inte på Spotify, så jag gjorde en playlist på YouTube istället: http://www.youtube.com/playlist?list=PL737B64AA5B33B2F0

 1182. hjort skriver:

  ”Vi är arga på allt, men glada ändå”. Fy faan så bra. Jag säger som Greven, jag vill också vara 18 igen, och hänga i det där garaget i Hjo.

 1183. Stålet skriver:

  NY VLOGG: Exklusiv intervju med Sami Sirviö från Kent. Eric Gadd berättar om sina inspirationskällor. Matti Alkberg visar sina tänder. Jakob Hellman sticker upp salt pinne hela vägen upp i näsan.

  http://www.djungeltrumman.se/magnusekelund

 1184. stalle skriver:

  vad är det med en serie som suits som får en att fastna!

 1185. backlund skriver:

  stalle: det är att man dör för när folk fixar saker som man inte tror går att fixa. det är som att det ger en tro på att ett eget helvete kan fixas i dom tre sista minuterna på ens eget femtiminuters-avsnitt.

 1186. Benny skriver:

  Jag har haft Purusams basist som psykologilärare. Jag var helt kär i henne. Nu spelar vi wordfeud och pratar hockey.

  Jag har haft en oförskämt bra vecka.

 1187. matti skriver:

  Jag ser om Freaks & Geeks. Den fastnar man ju i forever.

  Såg även Thor. Bra film!

 1188. hjon skriver:

  Benny: Vem vinner? I wf. Hockyn skiter jag i.

  Matti: Såg Baksmällan 2. Den var väldigt lik ettan; rätt trist nivå på både skämt och moral. Men jag skrattaee ändå pga trötthet och min tro på skrattets helande kraft.

 1189. matti skriver:

  Purusams trummis är big shot på Luger nuförtiden. Länge var han live- (och inspelnings-, på delar av My War och Gay Icon) tekniker åt BQ, innan han prioriterade Sahara Hotnights och The Hives. När han åkte med oss åkte han ofta samtidigt med Randy. Alltså, bokstavligt samtidigt. Trixade med tåg mellan spelningar, jobbade non stop. Men det orkar man kanske om man är straight edge. Sen flyttade han till Kanada. Nu i Sthlm på Luger, alltså.

  Konstigt band, Purusam, tyckte jag.

 1190. Greven skriver:

  Brukar inte gå igång på remastering och sånt där trams. Men lite semibånge blev det av det här iaf. Gör ett undantag. Fan vad bra det är. Nu vill jag bara att you made me realise o glider-epn dyker upp på spotify på något sätt. annars då? joråsåatt.

  http://www.guardian.co.uk/music/musicblog/2012/may/01/my-bloody-valentine-loveless-stream?fb=native

 1191. mörn skriver:

  Jag började se Freaks & Geeks för första gången igår, vad bra det var. Så jävla härligt när man kommer på att man glömt bort att se en serie!

 1192. david skriver:

  Jag är också väldigt glad över remastrade MBV. Främst EP-samlingen och denna låt som jag inte hört tidigare: http://www.youtube.com/watch?v=StBRXfrnAKM

 1193. Benny skriver:

  hjon: Aldrig förlorat. Hon är ju gammal rockare.

 1194. matti skriver:

  Bli varm, väderjävel.

 1195. Bullis skriver:

  Jag saknar er. Men jag har det lite hysteriskt, jag hinner inte. Och det är inte att jag klagar över hur mycket jobb jag har. Jag har det bara hysteriskt just nu. Pussar!

 1196. Bullis skriver:

  Vaddå, ska Mattis begravning spela hemligt i Luleå på fredag? Helvete, då är jag på näringslivets pris. Med galaklänning och allt. Är redan nervös. Och nu bekymrad för att jag missar Matti. Men din begravning vill jag aldrig i helvete gå på. Men jag vill ju ändå höra ditt nya.

 1197. Bullis skriver:

  Jag fastnade i Suits i exakt ett och ett halvt avsnitt. Sen spårade det ur med några knarkkurirer, eller om det var gorillor, jag minns inte riktigt, så då blev jag rädd och la ner. Hatar när jag blir rädd. När jag var liten vågade jag inte ens se Saltkråkan för att jag var så rädd för Farbror Melker.

 1198. Bullis skriver:

  Och när jag var ett år gammal rullade jag fram på barnfötterna till teven när det var boxning. Och stängde av. Make love not war!

 1199. hjon skriver:

  Nattningspromenad med häggdoft, underbart.

  Matti: Hade just för mig att han var turnéledare eller nåt åt BQ när ni spelade i Uppsala 1998. Det är ju honom jag ”känner” av dem. Gitarristen spelar ju typ bara progmetal numera och redan på sista skivan var ju Purusam episka i sitt anspråk.

  Fan, nu är jag vaken sent igen. Jävla skit.

 1200. Kricke skriver:

  Magnus Ekelund:

  ”Ser du mörkret, eller ser mörkret dig?” Det täcker inte hela det teoretiskt tänkbara analytiska utfallsrummet. Det borde se ut såhär:

  1. Jag ser mörkret, mörkret ser inte mig.
  2. Jag ser inte mörkret, mörkret ser mig.
  3. Varken mörkret eller jag ser varandra.
  4. Både mörkret och jag ser varandra.

  Korrigera till uppföljaren ”Superdupernova”. Tack för ordet.

 1201. Greven skriver:

  Tack David! Ny för mig också. Gryyym låt!!!

  Ang. Mangan och mörkret. Ändra inget. Testade jeans i veckan och Hanzéns spelade epn. Tänkte att det var satans fint. Just den textraden.

 1202. Bullis skriver:

  Jag vadar i mörker så för mig kvittar det. Men Magnus skriver vackert.

 1203. Kricke skriver:

  Alltså. Det var ingen kritik mot låttexten. Det var en fundering kring det analytiska ramverket och förslag till fortsatt forskning.

 1204. matti skriver:

  ”Superdupernova”!!!!

  Det är ju min nästa singel, lätt!

 1205. matti skriver:

  Annars, fan vad jag älskar Yeti med Amon Düül II. Helt uppåt väggarna galen skiva.

 1206. matti skriver:

  EP-samlingen med MBV finns ju på Sptfy!

  http://open.spotify.com/album/24dcvPTnJLtvp2MX7wBhjo

 1207. Greven skriver:

  Satan i min låda!!! Då måste den kommit för någon sekund sedan. Kollade imorse. Tror jag drar hem från jobbet.

 1208. Danke skriver:

  Angående Purusam. Nån som har en spotifylista med norrländsk 90-tals hc. Eller bara kan namedroppa band så jag kan knåpa ihop en själv.
  Var ju själv bara barnet när det begav sig, refused abhinanda…ja där tog det stop för mig.

 1209. david skriver:

  Apropå MBV och det där med kanon. MBV strax innan Isn’t Anything är för mig typexempel på ”utanför kanon”. Sunny Sundae Smile, Strawberry Wine och Ecstasy är en rätt fin trio EP:s. Ja, även på You Made Me Realise finns en del av det jangliga/tweeiga kvar men vid det laget har Kevin Shields plockat fram reverbpedalen för att gå rakt fram i riktning mot ljudväggen.

  http://www.youtube.com/watch?v=vE2JM31wnm0

 1210. backlund skriver:

  Bullis: Knarkkurirerna är bara med superdupernovalite. Sen är det bra igen.

 1211. Benny skriver:

  YETI!

 1212. Benny skriver:

  PRATA MER OM YETI!

 1213. MATTI skriver:

  SENARE! SKA PÅ BASKET NU!

 1214. Stålet skriver:

  Säg hej till Begravningens senaste medlem

 1215. kilo skriver:

  Hej

 1216. stalle skriver:

  hej

 1217. TP skriver:

  Hej

 1218. TP skriver:

  Yeti: Du slutar ju aldrig att överraska Matti. Fan, komma dragandes med sånt här, nu! Jag blir så inihelvete kluven, klarar helt enkelt inte av det. För många flummiga lik i garderoben, sådana jag helst glömmer. Men så faller jag helt när ”She came through the chimney” rullar in. En kort, koncis gudomlighet. OK’rå, kanske. Och det är ju därför jag maniskt och mekaniskt följer denna sida.

 1219. backlund skriver:

  Men alltså, Stålet är med i ALLA band. Han är säkert med i mitt band också pga tamburinskills och sångskills. När kommer ni till helgen? Vill ni ha fika?

 1220. matti skriver:

  Flesh-Coloured Anti-Aircraft Alarm är bästa låten tycker jag. Grymma riff, helt sjukt slut. Och sången! Och visslingen! Och fiolen!
  Tyskt flum är nåt annat än amerikansk psykedelia, som det går 13 på dussinet av, kan jag tycka. Mer gemensamt med progg, svensk progg, och typ Televison (framförallt tidiga) och liknande.

  Jag har inget flum alls i garderoben, aldrig varit intresserad, så för mig är det nytt (eller nytt, i tio -15 år eller nåt har jag väl geggat med kraut och hård psych och engelsk folkrock, Velvet, Doors etc i 30 år – det är ju lite andra sidor av samma, eh, kub). Det är i alla fall innebördsfri musik för mig, utan konnotationer till något verkligt i mitt liv. Lite som med black metal, frijazz, idm och reggae. I love rock, helt enkelt.

 1221. Stålet skriver:

  Ja, men Backlund, det handlar om att hitta nyckeln. Det har jag gjort.

  Nyckeln är:

  Gå med i band.

 1222. backlund skriver:

  Jamen VILL NI HA FIKA!?

 1223. Stålet skriver:

  Jag vill ha fika. Om jag inte fått sparken innan dess.

 1224. Alex skriver:

  Nu vet ja! Stålet = Jumper + Martin, fast bra!!!

 1225. Stålet skriver:

  Nä, nu fick jag då verkligen en psykologis släng av sleven. Bäst jag tar åt mig. Äh, det gick inte.

 1226. Stålet skriver:

  Förlåt, stavade fel, menade naturligtvis psykotisk.

 1227. TP skriver:

  Matti: Hehehehe, ja slutet knäcker ju! Missade det innan, lagade väl mat kan tro. Förresten, vid samma matlagning slog det mig att sången i början på Archangel Thunderbird lät förvillande likt dig. Åtminstone i bakgrunden till kokande potatis och en nybakad köttfärslimpa. Ta det för komplimang och inget annat.

  En smygande pre-mortem känsla blir också mer och mer konkret: är helt enkelt sjukligt nyfiken på nordliga begravningar just nu. Surt att fötterna sitter så hårt i den uppländska leran.

 1228. matti skriver:

  vi tar oss nog nedåt vad det lider.

 1229. Conny skriver:

  Trött som fan efter helgen. Hemma med barnen igen. Skönt som fan.

 1230. Conny skriver:

  MBV? MENAR NI DEN TYSKA BILTILLVERKAREN, FÖR I SÅNA FALL FÖRKORTAR NI HELT FEL.

 1231. Conny skriver:

  Yeti hindrar mig att gå och lägga mig. Sjukt grym musik. Tänker att texterna ska jag nog försöka undvika att lyssna på.

  Håller med precis i känslan om det där med att progg och kraut och göder fantasin mer än amerikansk psykedelia.

  Men när jag tänker efter håller jag inte med alls… Om psykedelia avgränsas till garagebanden på Nuggets-boxarna stämmer det du säger matti, men om psykedelia innefattar Captain Beefheart, Beatles, Hendrix, 13th Floor Elevator och The Incredible String Band, då är ju psykedelia lika öppet mot konstmusik och folkmusik som kraut och progg.

 1232. matti skriver:

  Du har rätt, Conny. Jag menar väl bara att tysk psych är underskattat egentligen. Jag hatar ju flum, det är väl mest det. Särskilt sånt där flower power-trams om kärlek och skit.

  Förresten så är nog Off! världens nu coolaste band. Nya skivan redan på Spotify. Släpps 8 maj i USA. Mycket på You Tube också. Älskar’t.

 1233. Bullis skriver:

  ÅH NEJ STÅLET SKA DU OCKSÅ BEGRAVAS NU JAG ORKAR INTE MER

  SORG

 1234. Benny skriver:

  Jag fattar inte. Har en yeti överraskat Matti? Ska Stålet begravas i Alkbergs familjegrav? Varför?

 1235. Bullis skriver:

  Lyssna på det här. Min vän Joakim har börjat göra musik och jag är helt tagen.
  http://soundcloud.com/thelanguageandsound/if-the-dead-ones-are-rising

 1236. matti skriver:

  Ännu en dag i råpunkens tecken.

 1237. TP skriver:

  Jag känner mig lite Off!

 1238. matti skriver:

  Försöker göra en Jeansjackepunklista på engelska och upptäcker att det inte går. Det blir bra sen punk/tidig hardcore (X, Descendents, Red Kross, Circle Jerks etc), och nytt som låter exakt så (AC4, Regulations, Annihilation Time, Off!, Ceremony, Cerebral Ballzy etc). Så jag hade väl fel, lite. Spelar mig ingen roll, jag jobbar på. I revisionismens anda.

 1239. Stålet skriver:

  Nästa onsdag blir det releasefest för Det definitiva drevet, på Kulturens hus i Luleå. Det kostar 100: – och en skiva ingår i priset. CD, ej vinyl. Alla i och omkring Luleå borde komma. Jag ska hitta något coolt förband också.

 1240. Benny skriver:

  Ta The Bear Quartet.

 1241. Stålet skriver:

  Jag tror inte Jari och Matti kommer överens och så tror jag Mustasch har nolltolerans mot att man är med i andra band.

 1242. Stålet skriver:

  Äh, vi gör så här. Jag går med i The Bear Quartet. Nästa skiva ska heta Emmy Boda.

 1243. Benny skriver:

  Randy Hives.

 1244. Stålet skriver:

  Vi kommer att börja skriva lite mer om mina och Peters samiska rötter. Plötsligt känns det viktigt för BQ.

 1245. H skriver:

  Randy Hives, jag dör vilken bra titel.

 1246. Bullis skriver:

  Stålet! Om du får gå med i band kan jag få vara ditt förband! Jag kan många sånger t ex Sådan är Kapitalismen.

 1247. Stålet skriver:

  Men nyckeln är inte att du frågar, nyckeln är att du bara gå med. Och är förband. Jag kan ingenting, jag är ändå med i fyra band.

 1248. Anonym skriver:

  ”Plötsligt känns det viktigt för BQ.”

  Moahahahahahahahaha!!! Jag dör vad roligt.

 1249. Conny skriver:

  Mitt liv är helt kasst för stressigt just nu. Hinner knappt läsa i gästboken. Det är illa. Tror allt blir bättre till helgen.

 1250. Conny skriver:

  Off! är ett helt underbart band.

 1251. hjon skriver:

  Härmed går jag med i Magnus Ekelund. Vänta er fler texter om multipla personligheter. Plösligt känns det viktigt för mig. Oss.

 1252. stalle skriver:

  kazoo till en snart treårig pojke. hur tänkte jag då?

 1253. Stålet skriver:

  hjon: haha. Oj. Det var värst.

 1254. matti skriver:

  Stalle: att den inte håller lika länge som ett munspel?

 1255. matti skriver:

  Åh, jag vill gå på spelning med Off! och AC4. Inte bara för att jag med är snart 45 bast.

 1256. P skriver:

  Matti: Off spelar på Debaser Slussen 14/6. Värt en resa!

 1257. stalle skriver:

  nä, jag tänkte nog inte alls. nu är den i alla fall trasig, tack och lov.

 1258. Benny skriver:

  THE KING IN THE NOOOOOOOOTH!

 1259. stalle skriver:

  Benny, hen som alltid nekar mig i wf.

 1260. Benny skriver:

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/hitler-anvande-kokain-och-stryknin

  Har inte haft smartphonen på några veckor, varit på lagning. Jag lägger in wf nu med detsamma!

 1261. Sir Vezz skriver:

  Matti, din hyllning av Eva Eastwood omnämns i dagens Sydsvenskan i en recension av Joel Almes nya skiva.

 1262. Sir Vezz skriver:

  Förresten, vad ska man tycka om den där Lilla Lovis? Disskutera ett slag så tittar jag in ikväll.

 1263. matti skriver:

  Vad konstigt. Men jag har ju rätt. Eva Eastwood-skivan är femplus, sett ur ett visst perspektiv i alla fall.

  Lyssnade på Alme nu i morse och tänkte precis samma, att han är bra, lite på samma sätt som Håkan och Teo Jensen är det: att han satsar. Att han dessutom låter så där, hur ska jag säga, italiensk (filmiskt [påhittad?]), nostalgisk, 60-tals schlager, sån man kan tänka sig att man lyssnade på hemma hos familjen Corleone). Tycker den är skitbra skivan, sett ur ett visst perspektiv. Inte riktigt samma som Eastwoods, men ett liknande.

 1264. Greven skriver:

  Vad heter hen penny på wf? borde finnas någon lista med gästbokens wf-alias. eller inte. kboi1 glömmer man ju aldrig. Huvva det var otäckt när han blev sådär arg o grinig på mig. Hjon var ju trevlig. Men jävligt bra. han hette något med dj runar. Grevinnan säger i o f att jag får skaffa en egen informationstelefon om jag ska ha 30 matcher igång.

  Känner någon sig manad e det iaf ovespoven som gäller.

 1265. Benny skriver:

  Benny.boxare

  Hjons nick är det smartaste i cyberrymden. Asså hans WF-nick.

  Kboi blev en gång så arg på mig över wf att han slutade prata med mig på flera månader. Tystnaden gäller fortfarande.

 1266. Benny skriver:

  Alltså alla dessa nervösa jävla akademiker. Jag blir tokig. Vad har jag givit mig in på?

 1267. matti skriver:

  Ibland kan man inte ens föreställa sig ett bättre band än Flipper.

 1268. stalle skriver:

  greven utmanad.

 1269. KBoi skriver:

  Jag tror många här överskattar sin betydelse i mitt liv. Tjurigheten beror på alltings allmänna jävlighet. Plus ålder.

 1270. matti skriver:

  Två avsnitt kvar av House ÖVERHUVUDTAGET!!!

  Jag står inte ut. Vill se dem nu, direkt.

 1271. Benny skriver:

  Kboi: Jag tror inte det är så många som du tror.

 1272. TP skriver:

  Kontrast. Efter att ha möljat runt i bilen tillsammans med Gorilla Angreb sitter jag nu och lyssnar på Norra Kust. Knäcker nog en en folköl också.

 1273. KBoi skriver:

  Fler än du anar.

 1274. Conny skriver:

  Igår trodde jag att jag skulle få hjärtinfarkt:

  Ingen koll efter en vecka på rock-resa. Obetald glömd räkning på väg till inkasso (hann stoppa den), dagisaktiviteter, tvätt, disk, totalstopp i tunnelbanan (var tvungen att GÅ till jobbet från medis till centralen), underbemanning modell större på jobbet, ena grabbens fotbollsträning, tonårsdotter som behövde tröst och omtanke, musikaktiviteter jag lovat genomföra men inte hunnit, kommande schemat med ungar på två håll… Buhuhuhuhuhu.

 1275. Conny skriver:

  Off! Debaser 14/6. Inskrivet i kalendern. Har biljetterna släppts?

 1276. hjon skriver:

  Benny: Det är inte smartare än Dunkel Ung Same. Men tack. Utmana gärna.

  Stalle: Vaffan. Du skulle ju ha wf-paus pga att ”måste leva”? Nu är det precis som när jag fick veta att mitt band var nedlagt på omvägar.

 1277. hjon skriver:

  Förlåt stalle, jag behagar skämta. Det är lugnt. Jag borde skära ner själv men jag orkar inte för ongarna lämnar inte energi till ll kreativt arbete.

 1278. Conny skriver:

  Något helt annat.

  Det finns många skivor jag tycker är 5 plus som inte har så många låtar jag tycker är 5 plus. Skulle vilja hävda att de här skivorna är de jag älskar mest att lyssna på. Ofta sammanfaller de med att vara de ofärdiga och fragmentariska skivorna, men inte alltid.

  Exempel:

  Lou Reed’s ”Legendary Hearts”.
  Bonnie ’Prince’ Billy’s ”Master & Everyone” och ”Wolfroy Goes To Town”.

  Lou Reeds hela katalog från Street Hassle t.o.m. Magic And Loss är på det hållet. Alla skivorna är inte 5 plus, men jag ger alla fler plus än de enskilda låtarna.

  Tror det handlar om att b-e-r-ä-t-t-e-l-s-e-r-n-a står i första rummet på de där skivorna. Musiken, hur det låter, hur starka melodier det är i verserna, allt det där blir liksom sekundärt, på ett bra sätt.

 1279. Conny skriver:

  Wf, jag heter som jag heter, två ord, men efternamnet med o istället för ö. Direktör’n och Benny är de enda som ligger plus mot mig.

 1280. Conny skriver:

  Haha. Nu köpte jag nya Off! på itunes. Helt meningslöst känns det nu när den finns på Spotify på mobilen. Det är bara kul att ge pengar till gamla punkare.

 1281. Conny skriver:

  105:-, kostar den på itunes, by the way.

 1282. hjon skriver:

  Conny: Jag utmanar. Men jag kommer somna snart.

 1283. Conny skriver:

  Hade gärna betalat 100 bagis bara för de två första låtarna! Spela högre i lurarna igen och få gåshud en gång till. Fan vad bra.

  Följande är väl knappast av allmänt intresse, men hur funkar det för er? De gånger jag krälar omkring på mitt måendes botten är bra punk den allra bästa hjälpande handen. bm, hip hop och typ motörhead kan funka för att skapa en frizon typ ’Låt mig vara ifred’. Bonnie ’Prince’ Billy kan skapa ett lugn i kaos. Men punk typ Off!, eller Saints första, på hög volym kan rent fysiskt lösa upp ångest och förvandla den till eufori.

 1284. P skriver:

  Jan Gradvall om Tant Struls smygpremiär igår på Kafé 44: 
  ”Tant strul är ett av Sveriges bästa band. De var trollbindande på 80 talet men har aldrig låtit så bra som nu.
  Nike är världens coolaste trummis och när liten sjunger After hours gör hon det bättre än velvet underground. 
  Malena är en av mina favoritpianister. Precis som med Roy Bittan hör man direkt att det är hon. 
  När Kajsa grytt sjunger som den söndan och slicka mig ren önskar jag mig inte mera av musik”

 1285. P skriver:

  På Twitter alltså

 1286. H skriver:

  Tant Strul var skitbra. Viss ringrostighet bidrog till känslan av att se ett band och inte en show. Jag önskar att ljudet inte var så förtvivlat lågt, hade velat bli nedtrampad av trummorna när Amason började. Det skulle vara lätt att gräva ner sig i vilka låtar man inte höra, och så vidare. Men gåshuden satt där den skulle. Med två öl i kroppen hade näven åkt upp i luften ett helt gäng gånger.

  Jag är så glad i Off! också. Jag hör noll procent nostalgi, vi gör det på kul, vi gör det på gamla meriter, hundra procent varje meningsfullt bands vilja att vara oslagbara. Får ont i magen av hur bra det där. Och det är nog för mig som för Conny, punk är det enda som funkar.

 1287. H skriver:

  Ps, coolt att stå och twittra under en spelning.

 1288. TP skriver:

  Om punkens helande effekt: Håller helt med. Det börjar det närma sig till att bli en vetenskaplig sanning.

 1289. H skriver:

  Helande, det låter kristet, jag är inte med, hel vill jag inte bli. Men att hitta en styrka i sin ångest, kanske.

 1290. Benny skriver:

  Jag tycker att Samma Jävla Skit på TJM – TJM är världens bästa öppningslåt. Andra bra är Swans – Better Than You och Hüsker Dü – Something I Learned Today.

  Jag hinner fan knappt leva, svinstressigt liv. Men ikväll ska jag hylla min bästa vän på sin skivrelease, dessvärre nykter. <3

 1291. matti skriver:

  Punkrock forever. Men allra bäst mot min angst är Jonathan Richman sena 80-tal och tidiga 90. Tvåa: Circle Jerks – Group Sex.

 1292. H skriver:

  Jag kontrollyssnade på Group Sex i morse för att se om Off! faktiskt kunde mäta sig med en av världens bästa och mest efterapade skivor. Det kunde de.

 1293. TP skriver:

  H: Kristet!!!! Du är den förste att sätta ett sånt epitet på mig. Grattis, det är punk det!

  Men trasig kan bli mindre trasig, då. Och visst, guud (fan!), det finns ju hur mycket omöjlig och möjlig musik som kan få en på fötter.

  En klassiker för mig är också: Taking Tiger Mountain by strategy (ENO)- där snackar vi om en softare skiva men med åtminstone 90% grymma låtar.

  Off!

 1294. matti skriver:

  Det där med att albumet är överordnat låtarna: typ ALLT med Gun Club, alla efter Las Vegas Story i alla fall. Egentligen ALLT med Lou Reed också. I hans fall är det ju dock så att det rätt ofta är varken eller.

  Det här är ju inte samma sak som album-konceptet i sig. Utan snarare att artisten blir bättre med sämre omständigheter. Rockens magi, helt enkelt.

  Tror inte jag skulle älska Jeffrey Lee lika mycket om allt var femstjärnigt på alla sätt. Hade inte tyckt han sett lika snygg ut om han inte varit lite tjock. Det hade varit FÖR bra då, helt overkligt. OBS, det är inte ytligt snack om utseende. Tvärtom är det en ganska djupsinnig fundering om utseende.

 1295. FRans skriver:

  Lyssna på våran split med PAper, skitbra.

  PAper – back to bagis

  Les big byrd – Ideal plane

 1296. TP skriver:

  Om det är ”fulsnygga” album med bra-dåliga låtar som du menar så håller med till en viss del. För mig är det mycket summan av kontraster, det avvikande från normen och det oväntade som fördjupar och levandegör musik och också människor kanske.

  På Enos TTMbs-album har alla låtarna de komponenterna i sig tycker jag. Därför blir den grym för mig. Men det vete tusan om jag skulle lyfta upp ett album för bara en låt, som t. ex. ENO’s senaste ”Small crafts on a milk sea” med den vackra låten ”Emerald and Lime”. Någonstans finns en gräns.

  Dessutom, när till och med Conny lämnar det handfasta albumet för att köpa en digitaliserad iTunessak till sin dator, kanske albumkonceptet får ses som förlegat.

 1297. matti skriver:

  Albumet är ett abstrakt format, inte ett fysiskt. Precis som ett C-60.

 1298. TP skriver:

  Fan, man är inte femtio längre.

 1299. H skriver:

  Matti: du menar som nån sorts motpol till mästerverket? Mästerverk, helhet i perfektion (kristet). Fulsnyggt, antikosmisk helhet.

 1300. matti skriver:

  Ja, lite. Men samtidigt tror jag inte man kan göra det det supergrymma misslyckade albumet om man inte gjort ett mästerverk innan. Så att jag som mottagare vet att det finns där, eller åtminstone funnits. Eller jag vet inte. Jag tycker Pleasant Dreams är en sådan skiva, men att Ramones kanske inte gjort något mästerverk innan heller. De är mer ett mästerligt band, där själva gruppen, bandet, samlingen människor och det faktum att de bara gjorde typ singelhits (på sina album) och att det utgör själva mästerverket. Ramones är ett mästerverk. Kanske Jeffrey Lee med.

  Hear Nothing See Nothing Say Nothing och alla ep’s innan, till och med State Violence (som kom efteråt) är mästerverk, inte Discharge i samma utsträckning.
  Fast nu kanske jag pratar om något annat? Det där med hur somliga artister plötsligt tappar det, alternativt att man tappar dem. Dead Kennedys efter Plastic Surgery Disasters, Ramones efter Subteranean Jungle, Beastie Boys efter Check Your Head Subhumans efter Rats-Epn etc.
  Och hur somliga kan komma tillbaka till en. Man upptäcker nya sidor av dem, eller av sig själv. Mäktigt med musik på det sättet. Tycker inte andra uttrycksformer fungerar på det sättet.

 1301. Conny skriver:

  Ja men precis. Iggy’s 5 första officiella studioalbum, de 3 Stooges + Idiot och Lust For Life. Det är mästerverk hela vägen. 5 plus. Omöjligt att lyssna på, mer än någon gång per år. Det är musik som inte behöver mitt öra för att sjunga.

  Zombie Birdhouse däremot… Och Soldier, det är skivor som knappt är skivor om inte jag fyller i i skallen det som inte finns där, men som är menat att finnas där. Kan lyssna på dem om och om igen. Och de blir bättre och bättre för varje år. (Det sistnämnda gäller ofta soppigt producerade skivor). Som att jag gör skivorna klara när jag lär mig lyssna förbi de hopplösa arrangemangen, och lyckas nå fram till det storslagna de försökte få till.

  När Docent Död släppte ”Tusen heta kyssar” (som de tvingades spela in och mixa på en kvart) var jag otroligt besviken på produktionen. Det smällde inte alls på som på första skivan. Idag hör jag inte skillnaden. Tycker bara andrsa skivan är mycket mycket bättre – bättre texter, bättre låtar, mer spännande arr, mer unika arr. Första skivan är bara självklart bra. Den behöver inte mig som lyssnare på samma sätt.

  Men jag vet inte om jag håller mig till ämnet. Det jag pratar om menar jag gäller för allt: prosa, poesi, konst, teater och filosofi, e.t.c.

 1302. Anonym skriver:

  Spelar MABG i luleå i morgon?`vart och vilken tid i så fall?

 1303. KBoi skriver:

  Jag lyssnar bara till mig själv. Det är nog så jobbigt.

 1304. stalle skriver:

  va?

 1305. Fredrik B skriver:

  Varför har ingen talat om att Ulf Stureson spelar i Gävle 25/5?
  Eller har jag bara missat det?

 1306. TP skriver:

  4 starka och Off! sitter så jävla rätt. Rent primitivt, liksom.

 1307. Bullis skriver:

  Har sovit 4 h per natt i 2 veckor. Nu la jag mig 8 för att orka med morgondagen, kommer segna ner mitt i offentligheten annars. Och så har jag myror i hela mig! Det är då som förgjort!!

 1308. matti skriver:

  Bra exempel Conny. Idag har jag lyssnat på Small Talk med Sly & the Family Stone flera varv. Samma med den skivan.

  Det är också vanligt med hip hop-skivor. De La Soul, Wu-Tang etc. De fortsatte vara skitbra efter sina ”klassiker”.

 1309. Conny skriver:

  Det händer de flesta. Strålkastarna riktas någon annanstans. Det skiter man ju i, om man är bra, och så bara fortsätter man. Kanske med mindre pengar och mindre namnkunniga producenter och tekniker. Brukar bli bra. Brukar bli bäst.

 1310. Conny skriver:

  Big Star – ”Third”. Iofs outgiven då det begav sig, men deras absolut bästa.

 1311. Conny skriver:

  Berätta nu. Har P3 lagt upp Supernova på sin A-lista, eller ska jag gå upp på radiohuset och knäcka några näsben?

 1312. Conny skriver:

  Och sången på ”Tänder i taket”! Alla hårstrån reser sig. Glasvegas är dynga i jämförelse. Lova, Stålet, bli aldrig som dem, bli värre!

 1313. backlund skriver:

  En riktigt smällig high five till Conny för det senaste inlägget.

 1314. Stålet skriver:

  Conny, tack!

  MABG gör en hemlig spelning i kväll kl 21

 1315. H skriver:

  Mattias Alkbergs begåvning

 1316. Löpgraven skriver:

  Mattias Alkbergs begrundan

 1317. Anonym skriver:

  Mattias Alkbergs Bastuklubb

 1318. P skriver:

  Mattias Alkbergs belåning.

 1319. Stålet skriver:

  Snart får man träffa Pontus!

 1320. P skriver:

  Snart får man träffa Magnus!

 1321. P skriver:

  GETTAROOM!!!

 1322. Benny skriver:

  Mattias Alkbergs slimklubb.

 1323. Stålet skriver:

  Haha, missade det om knäcka näsben. Hur går det på Göttland?

 1324. hjon skriver:

  Benny: :-D

  Mattias Alkberg Begagnad

 1325. P skriver:

  Bästa begravningen jag varit på. Lätt!

 1326. stalle skriver:

  matti, skriv nått nytt. ex om begravningen.

 1327. albin skriver:

  begravningen var det bästa jag upplevt. skända flaggan, längtar efter att få höra den igen och vi lägger oss igen och avslutningen, att det kan vara så bra! nu är du bäst.

 1328. KBoi skriver:

  Det går på göttland. Mongo Elvis is getting fucked up on banana brandy.

 1329. matti skriver:

  Tack albin och P!

  Stalle: jag ska, när jag orkar. Det har varit en lång, lång, lång helg. Och etapp ett av det här projektet kan läggas till handlingarna. Med beröm godkänt. Nu sova (nåja, jobba ikapp) tills på onsdag då jag är förband till Magnus Ekelund & Stålet på Kulturens hus. Releasefest för Det definitiva drevet. Kom dit! Tror det kostar en hunka men då får man skiva också, först av alla. Blir grymt!

 1330. matti skriver:

  Och rauk on Örat!

 1331. TP skriver:

  Kul!
  Här är en i mitten av maj C-60, bara Australien. En man från Brisbane smög in en massa på min hårddisk under ett obevakad ögonblick för några veckor sedan. Svenska Spotify inte har hälften av det, men efter lite grävande av för mig nytt och gammalt så:

  http://open.spotify.com/user/tpart/playlist/0kFikVM6O9UXRpUSrcZ1ut

  Känner mig skitnöjd med resultatet, faktiskt.
  Perfekt för återhämtning eller för uppladdning.

 1332. Benny skriver:

  Lean go, man!

 1333. Bedragaren skriver:

  Låter ju, på pappret och folkmun, helt fantastiskt med begravningen. Hade inte möjlighet att gå tyvärr men hoppas på att ni kommer tillbaks till Umeå, eller någonstans nära, någon gång. Bara att få höra Vi lägger oss igen live skulle ha gjort min helg.

 1334. Benny skriver:

  MEN KOM IGEN NU TORRRENTJÄVEL!!!

 1335. Benny skriver:

  Åh herregud. Jag är helt knäckt.

 1336. matti skriver:

  Regn, regn, regn,regn. Regn, regn, regn, regn. Punk från nittonhundraåttioen.

  En dikt med typ rim och allt!

 1337. KBoi skriver:

  Nittonhundråttioegn heter de la.

 1338. Opal skriver:

  You only have to know how your ex boyfriend thinks and how certain things you do will make him react.
  There are some surgeries which are performed on the basis of
  outpatient whereas you have to need to get admitted a day before some complex surgery.

  He might even start wondering if you’ve got another guy in mind (or may
  have started dating someone else already).

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig