Brända skepp

Kamrater,

Här är första singeln BRÄNDA SKEPP, från min nya skiva HÄXOR. Skivan kommer på skärtorsdagen, den 1 april, för att vara exakt. Jag lovar att skriva mer om den då.

Lägger upp en reklamfilm jag och Martin Åhlin gjorde också, för jag tyckte den blev så himla rolig och bra.

De som spelar och körar är: Jonatan Lundberg, Mats Lundstedt Ea Sundström, Henke Palm och Anton Alamaa. Henrik Oja har producerat. Jag sjunger bara. Låten har jag gjort tillsammans med Henke. Hoppas ni tycker den är helt ok.

Vänligen,

Matti

185 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. V skriver:

  Men åh. Vilken låt. Tack.

 2. stalle skriver:

  så fin låt!

 3. Anonym skriver:

  och vilket asmäktigt marvel-omslag!

 4. stalle skriver:

  sa stalle

 5. matti skriver:

  ❤️

 6. Lenny skriver:

  Grym och fin låt! Lite five years med bowie och hur låten växer❤️

 7. Magnus skriver:

  Vilken otroligt bra låt! Vilken bra fredag!

 8. Simon skriver:

  Vad kul!

 9. Conny skriver:

  Modig musik! Ni ger er på det svåraste som finns. Jag blev rädd först ”herregud, de spelar bor gospel!”, men jag gillar! 😘

 10. Conny skriver:

  Skivfredag igår bjöd på dels Lou Reed live från Magic and Loss-turnén. Alltså det är inte bra. Michael Blair som spelar trummor (innan dess tex perkussions med Tom Waits) har berättat att Lou Reed förbjöd honom att använda vänsterhanden. Bara baskagge och virvel. Ingen hi-har. Och det låter så illa… Lou Reed spelar otight och krampaktigt och sjunger med usel timing. Det är ofattbart kass, och bra exempel på hur du inte ska jobba med studiomusiker.
  Och då detta:
  https://open.spotify.com/album/0eYbFhcu8dDjIUu8l2H81O?si=8CcNppG1Tqy6fYkDmnNA6w
  Förbjud! De har suttit och mixat om knarktejperna från senare -70-tal, och gissar att de lagt på nya pålägg på ”repair”-versionerna. Och renaste-versionerna är naturligtvis inte bra de heller. Enda fina är de ohörda demosarna på slutet, speciellt den akustiska ”time”. Annars, bra exempel på hur du inte ska handskas med din back-katalog.

 11. Conny skriver:

  Hi-hat, inte hi-har…🙈

 12. Conny skriver:

  Remaster inte renaste…

 13. matti skriver:

  Ser ikapp WandaVision nu. Jag hade fel, det är svinbra!

 14. G skriver:

  Såg Magic and Loss-turnén på Circus, minns att Lou hade en gigantisk vit smoking-jacka och att basisten hade en sån där liten fyrkantig bas utan huvud. Minns också att jag tyckte det var någon slags magi ändå att det var Lou Reed som stod där, men att jag väl ändå inte kände att det här är en epokgörande konsert.

 15. G skriver:

  Ville man gå på toaletten var man tvungen att göra det mellan låtarna, det var förbjudet att resa sig upp och störa Lou mitt i en osvängig refräng.

 16. matti skriver:

  G. Hahahaha!

 17. Conny skriver:

  Exakt, kom man försent fick man inte gå in förrän det var paus, stod det på biljetten också. Låtordningen var exakt som på skivan stod det också. Det här var en seriös konsert som skulle respekteras. Minns att framåt extranumrens var det några yngre killar längst fram som mellan två låtar ropade efter Lou’s plektrum. Han blev givetvis rasande, tog en grabbnäve plektrum som han kastade så hårt han kunde mot killarna ”so this is what you want?” gormade han. Stackars galna människa. Men musiken på Magic and Loss, den är bra fortfarande, förutom när de försöker rocka på några låtar.

 18. V skriver:

  Har inte fattat att ”Slavarna lyder inte” är en Kjell Höglund-cover förrän nu, men fan vad bra den är!

 19. V skriver:

  Både originalet och din cover alltså, Matti.

 20. stalle skriver:

  och brända skepp är väl en nickning åt samma håll får man anta

 21. H skriver:

  Jamen vad i HELVETE har han gjort med Destiny Street? Var tvungen att slå på lp:n (Frankrike -82) för att kolla om det var så att jag mindes den fel, men det gjorde jag inte.

 22. H skriver:

  Vad är ens fel på den från början? Det låter ju som skivan Television kunde ha gjort om Tom Verlaine vågade jucka lite.

 23. matti skriver:

  På tal om herrar Hell och Verlaine så läser jag Richard Lloyds självbiografi. Eller jag försöker i alla fall. Sällan har någon behövt en redaktör som Richard Lloyd.

  Hehehe, Brända skepp är mer en nickning till bob hund, faktiskt. Men jag fattar varför det verkar vara anne.

 24. matti skriver:

  Jag lyssnar på TPs Robert Wyatt-lista. Så bra! Tack för den!

 25. G skriver:

  Lyssnat lite på Kjell Höglund idag nu när han kom på tal. Lustigt hur det liksom är en del av paketet eller vad man ska säga att det ibland är lite sisådär med produktionen genom åren. När tåget lämnar perrongen tex, nog kunde den varit värd ett bättre produktionsöde än vad som blev fallet. Men samtidigt liksom gillar jag att det är så helt utan koll.

 26. G skriver:

  Grymt nu om jag som inte gjort research får till svar att det är Matti och Conny som producerat den låten.

 27. matti skriver:

  Det ÄR jag och Conny!

  INT!

 28. David skriver:

  Verkligen fantastiskt fin låt! Ser mycket fram emot plattan — och ännu mer mot att få se dig live i en inte alltför avlägsen framtid, när allt till slut vänt.

 29. Conny skriver:

  TO:s Robert Wyatt-lista, kan man få den länken i repris, tack? Jag har lyssnat mycket på Rock Bottom på sistone. (Om än missnöjd både med CDn och moderna pressningen jag har…). Att som jag ha lyssnat för lite på Rock Bottom och för mycket på nån annan jävla usel musik, det är ungefär som med timmar i livet framför dålig TV eller meningslösa TV-spel – man önskar man hade slösat bort tiden på nåt bättre/roligare. Plus har mycket kvar i Wyatt-universum som jag inte lyssnat in mig på.

 30. tp skriver:

  Håller med matti om att Wyatt-listan är bra. Här är den Conny:
  https://open.spotify.com/playlist/3e8cllA3Kv5N8QrywOKh70?si=KsYL4dcxR3mIm3rZHO1P5Q

  Vill också säga att nya låten, matti, är både modig, snygg och himla bra. Hade själv velat haft fasförskjutna trummor i slutet, men förstår ju att jag inte kan få allt.

  Även jag såg Lou på Circus och minns mest att jag tyckte han var en riktig tråkmåns, men tror mig minnas jag blev lycklig när Sword of Damocles spelades.

 31. Conny skriver:

  Jag hann se Lou Reed tre gånger: Johanneshov -84 (New Sensations). Isladan bara skakade, det lät skit, men jag tyckte det var tufft att få se Lou. Magic and loss, är det -93?, på Cirkus, och sen Cirkus igen tidigt -96, sämsta skivan han gjorde i karriären, Set the twilight reeling. Minna det giget som snäppet vassare än -93. Min äldsta dotter hörde konserten från sin mammas mage :)

 32. N skriver:

  Har R Hell även spelat in ny sång? Är ingen ”mixolog” men det låter så himla konstigt på den nya DS-versionen?

 33. G skriver:

  Lyssnat lite på Obama Springsteen-podden, gubbmys. Tänker att en svensk variant skulle vara Matti och Reinfeldt, möjligen inte samma vänliga mys-stämning.

 34. Conny skriver:

  N: jag vet inte vad Mr. Hell och han från yeah x 3 gjort, men konstigt sa Bull.

 35. Conny skriver:

  Hederos & Hellberg! Det är ju mina gamla kompisar, och min kompis Micke Herrström som proddat, men jag är så glad att de har gjort en så bra skiva. Mattias röst och texter kommer till sin rätt så där 100%, så fint!

 36. G skriver:

  The Complete Mattias Alkberg!!!
  Efter att jag lyssnat på Brända skepp till frukosten igår fortsatte jag av bara farten och lätt Spötify jobba sig igenom herrns produktion, omvänd kronologisk ordning alltså. Gjorde en del uppehåll för möten, jobb-fokusering, löpning och tv-tittande. Gick i mål nyss strax innan lunch.
  Vissa skivor har jag lyssnat massor på (Tunaskolan förde mig direkt tillbaka till när jag stod och diskade i köket på Gotland med dörren stängd ut till min dåvarande flickvän) och andra har jag nog inte hört alls (vilken härlig rocksax på Stockholm!)
  Herregud vilken massa musik du gjort Matti och vad bra du är!

  Puss och kram från mig!

  Nu ska jag lyssna på Wyatt-listor, dåliga ommixningar och annat som varit på tal under tiden.

 37. G skriver:

  Tror inte det var -93 på Cirkus Conny, som senast alldeles i början på hösten -92. En av de skrikande ynglingarna längst fram började jag senare på hösten -92 spela i samma band som, men hade inte gjort det än vid den här tidpunkten. Kände dock väl igen hans röst. Osäker på om det var honom som Lou kastade plektrum på dock, ska fråga.

 38. matti skriver:

  G: Åh, tack!

  På tal om det det så ”släpper” jag en offentlig spellista med mig själv i slutet av veckan. Den var ju inte tråkig att sätta ihop, kan jag säga. :)

 39. Pat skriver:

  ”Lyssnat lite på Obama Springsteen-podden, gubbmys. Tänker att en svensk variant skulle vara Matti och Reinfeldt, möjligen inte samma vänliga mys-stämning.”

  Ha ha ha!
  Den podden skulle bli mer dynamisk helt klart…

 40. H skriver:

  Helt ointresserad av info om när du släpper dig, Matti.

 41. matti skriver:

  Eget kack är bästa snacks. Det borde finnas ett sådant ordstäv, H.

 42. stalle skriver:

  h: jag kan ändå tycka att en förvarning är rätt okej.

 43. stalle skriver:

  har ni tänkt på hur logiskt det är att det heter cd när kassetter hade a och b-sida.

 44. matti skriver:

  Nej, aldrig tänk på. Hahaha. The Chats har singel som heter AC/DC CD. Det är inte heller tråkigt.

 45. B skriver:

  Läste nyss Anders Teglunds text om sitt arbete som cykelbud. Den var bra.

 46. B skriver:

  Finns i tidskriften Ord och Bild.

 47. matti skriver:

  Nya Nick Cave är jättebra. Rätt ofta är det sämsta med honom han själv, men på den här tycker jag det funkar.

  Men nu lyssnar jag på Kate Bush i stället.

 48. Simon skriver:

  Matti har rätt magisk smak gällande sina egna verk må jag säga! Men, en fråga, BQ-urvalet, är det favoriter och/eller låtar där du stått för text eller musik?

 49. matti skriver:

  Jag har skrivit musiken till de som är med, men tror Jari gjorde refrängen på Lovers Goodbye. From Nowhere och Put Me Back Together gjorde Peter texterna till.

  Men det är därför jag inte har med t ex Blizzard eller You You You You You You: de har Jari och Peter gjort. Jag älskar många av deras låtar mer än mina, men det är deras. Vore förmätet om de skulle behöva förknippas med mig mer än de redan gör :)

 50. matti skriver:

  Men visst är det favoriter. Allt som är med gillar jag, utom kanske Svensk musik. Men det beror inte på mig eller låten så mycket egentligen.

 51. matti skriver:

  Och Välj mig, Södra Sverige-låten: musiken har jag gjort tillsammans med Henke och Frans. Där gillar jag nästan uteslutande de andras låtar mer än mina egna.

 52. Simon skriver:

  Jävligt mäktiga låtar i vart fall. 💕

 53. Magnus skriver:

  Börjat lyssna på gamla BQ igen, det var ett tag sedan. Finns så många guldkorn. Går Early Years att köpa någonstans? Det fysiska albumet alltså. Hittar inte.

 54. H skriver:

  Magnus, du kan få den av mig! Skriv en mejladress här eller hör av dig genom Matti.

 55. Magnus skriver:

  H: Men tack! Otroligt snällt av dig! Jag swishar såklart gärna en slant för den.
  Du kan maila mig på magnus.akemalm@gmail.com

 56. matti skriver:

  Har ni sett Kubrickdokun på SVT? Jag såg den efter att ha sett 2001 för första gången (!) förra veckan. Men alltså, vad han är överskattad! Var tvungen att tvätta ögonen (och övriga sinnen) med Solaris efteråt.

 57. tp skriver:

  Kubricks The Killing från 1956 rekommenderas om man som jag gillar rejäla gangstrar och bovar. Blev sugen på den igen.

  Clockwork Orange var knepigt attraherande trots sin vidrighet. Dessutom märkligt samhällskritisk. En schizofren film. Är inte sugen på den igen.

  Solaris slår ju allt förstås och spelar i en egen division. Taskigt att jämföra mot den, matti.

 58. matti skriver:

  Hahaha, iofs. Tarkovskij hatade 2001.

  Full Metal Jacket är ganska bra. Minns att jag läste en recension av Mareet Koskinen i Chaplin (?) när den kom, hon tyckte att slutet var dåligt, att den borde slutat tidigare. Jag höll/håller med.

 59. tp skriver:

  Ja, den minns jag knappt och det brukar inte innebära bra. Mareet kunde vara vass och bitsk Hon sågade inte slutet på 2001 också? Känns som öppet mål även där (om jag nu minns slutet). Nåja, jag gillade hennes recensioner iaf.

 60. V skriver:

  Tycker det mesta Kubrick gjorde är bra, förutom kanske just 2001. Clockwork, Lolita, Full metal jacket, The Shining… Barry Lyndon gillade jag också när jag såg den men det är nog 20 år sen så vet inte vad jag skulle tycka om den nu.

 61. Simon skriver:

  Efter Mattis sågning av Kubrick, här kommer veckans hot take: Alfta förr och nu låter EXAKT som Cass McCombs.

 62. matti skriver:

  Har ni sett Small Axe än? Såg de tre första i natt, de är så bra som folk säger!

 63. stalle skriver:

  tänkte igår men blev avskräckt av hur lång första var och hur sent jag var uppe.

 64. matti skriver:

  Jag har sett alla fem nu. OMG vad bra. Sista var nog allra bäst.

 65. matti skriver:

  Soundtracken till alla fem filmerna finns på Spotify. Sjukt bra.

 66. G skriver:

  Jag gillar Dr Strangelove.
  Ser något alldeles mycket fram emot när deadline för ett jobb-projekt jag håller på är klar så att jag kan ägna mig åt Small Axe istället.

 67. tp skriver:

  Ja till Strangelove och ja till Small Axe! Eller vet inte om Small Axe är bra, men litar helt på matti för en gångs skull. Fan vad bra att ni finns!

 68. stalle skriver:

  gjorde en skön grej idag. sa upp mig från jobbet efter 21,5 år. ✊🏻

 69. Simon skriver:

  Stalle: 💪💪💪

  Ps. Small Axe är bäst. Ds

 70. matti skriver:

  Stalle! ❤️

 71. G skriver:

  Jäklar Stalle! Vet inte vad du jobbar med eller vad du ska göra nu, men jäklar.

 72. tp skriver:

  Vunnit på travet, stalle?

 73. stalle skriver:

  nja, gick väl ner 10 papp i lön men det var det värt 🥰

 74. tp skriver:

  Oj! Var det så jävligt på förra jobbet? Förlåt för travvitsen. Bra att det blir bättre nu iaf.

 75. stalle skriver:

  🙏🏼♥️

 76. Sue skriver:

  Roligaste orden för bröst:

  Rattar
  Dunkar
  Brön

 77. Sue skriver:

  I särklass sämsta ordet för bröst:

  Tissar

 78. Sue skriver:

  (Listorna ovan är min grattispresent till dig Stalle ❤️)

 79. stalle skriver:

  går ej att få bättre! tack!

  ps. jag säger alltid bröst. ds.

 80. Sue skriver:

  Bra!!

  Bröst är det sexigaste ordet för bröst.

 81. stalle skriver:

  finns det nån här som tycker det var nåt med nya dinosaur jr som kändes nytt? alltså det kändes tryggt och välbekant, men behöver jag det ringer jag mamma.

 82. tp skriver:

  Du menar I ran away? Omslaget snyggt och coolt iaf! Och inte hade du förväntat något annat, eller? Det är ju det som liksom är grejen med Dinosaur Jr, tycker jag – som en mamma, om än i andra kläder.

 83. stalle skriver:

  ja som ramones typ, men den här gången hade jag gärna sett nån slags utveckling. kändes trött och trist den här gången.

 84. tp skriver:

  Kan hålla med, ibland blir mammor tjatiga. Men när de är döda börjar man längta efter dem igen.

 85. stalle skriver:

  hahaha så sant

 86. G skriver:

  Vad har ni för mammor egentligen?

 87. stalle skriver:

  trygg skrev jag ju

 88. Simon skriver:

  LG 🥀 😔

 89. tp skriver:

  G: död, skrev jag.

 90. matti skriver:

  Discharge! Idag är det Discharge-dag!

 91. tp skriver:

  Hör inget, ser inget, säger inget!

 92. matti skriver:

  Om ni har tonårsbarn se Moxie på Netflix. Om ni varit tonårsbarn med. Om ni är i ca min ålder, tänk om ni hade sett Moxie i stället för typ Pretty in Pink, inte för att den är precis dålig och inte för att Moxie är ett mästerverk, men det är andra tider nu och det behövs andra ungdomsfilmer. På så vis är Moxie jättebra.

 93. Simon skriver:

  Tycker WandaVision är ett mästerverk.

 94. Simon skriver:

  Hade inte Grave New World varit ashyllad och återutgiven åtta gånger av Light in the attic om det inte varit för bandets historia?

  Ser framför mig liner notes av typen ”What if the Roxy was situated in Stoke? Unpolished masterpiece of NWOBH bla bla etc etc”

 95. H skriver:

  Det anses väl lite hippt att tycka att den är underskattad?

 96. Simon skriver:

  Ja? Jag ÄR hipp?

 97. matti skriver:

  Hippt eller ej, det är ju inte deras sämsta.

 98. Simon skriver:

  Skämt åsido. Jag har aldrig lyssnat på den innan eftersom den, åtminstone utanför hippa kretsar, anses som ett skämt typ? Nu har jag hört och fattar ju varför kängarna tycker den är kass, den är ju inte så bra heller, men som heavy metal från mitten av 80-talet är den väl ok? Kanske till och med hipp? Säger inte att den hade varit en klassiker men så där lite undergroundhyllad av Fenriz ändå? Men det kanske den är?

 99. matti skriver:

  Jag tycker prodden är det värsta med den, ljudet. Det andra är ju inte helt bra heller.
  Men Cals egen upplaga av bandet på 90-talet, det är då det verkligen blir superdåligt.

  Men skivorna mellan State Violence och GNW är underskattade.

 100. Sinon skriver:

  Annars har jag haft en Jesus Lizard-Shellac-Killdozer-dag idag.

 101. Simon skriver:

  Excellent Italian Greyhound har rätt skön rockoperavibb ändå.

 102. matti skriver:

  Killdozer! De har jag inte lyssnat på sen 90-talet, tror jag. På tal om det så släppte ju Cosmic Psychos nytt häromdan!

  https://open.spotify.com/track/2Tb8lz1VAmjZ5ObDzs3sb3?si=33400d635aa84c8d

  Som vanligt, gillar man dem älskar man dem. Jag älskar dem. Mountain of Piss heter låten, pga why not?

 103. H skriver:

  Jag, som inte är hipp, bryr mig inte om Discharge efter State Violence-sjuan. Obs innan dess världens bästa band osv blablabla

 104. H skriver:

  Man vill ju gärna veta om Conny föredrar de gamla Clay-pressarna eller om de moderna Havoc-utgåvorna får Discharge att låta bättre än någonsin.

 105. Simon skriver:

  Oavsett press, till vem vänder sig Tenement Year?

 106. Fredrik B skriver:

  Tenement Kid vänder sig till dem som tyckte sig vara hippa 1991. Den Gröna ”Independent Record Store”-utgåvan, signerad av Bobby G anses vara den bästa pressen.

 107. stalle skriver:

  jag var hipp 79, 89, 99, 09 (tveksamt) samt 19.

 108. Simon skriver:

  Född hipp, dör hipp.

 109. H skriver:

  Vi ska dock komma ihåg att ”Sveriges hippaste tandläkare” är en sällsynt skev skala.

 110. Fredrik B skriver:

  Jag har helt säkert aldrig varit i närheten av att vara i närhet av att vara hipp.

 111. matti skriver:

  Det är väl inget fel på att vara hipp. Fast vad är hipp egentligen.

 112. Simon skriver:

  Det nedlåtande hipster som började användas, ja, när var det? Runt 2010? Var väl en beskrivning på ungdomar, vilka användarna av ordet ansågs sno attribut som de inte bottnade i?

 113. Simon skriver:

  Skev skala? Hmpf. Vill bara uppmärksamma H på att Kim Fowley läste nån termin på tandläkarhögskolan i Stockholm.

 114. H skriver:

  Alice Timander, Dr Alban… Listan kan göras lång.

 115. stalle skriver:

  h: hahahahahashahaa

 116. Simon skriver:

  Du har rätt 😔 Bokbindare är MYCKET hippare

 117. Pat skriver:

  Jag blir så sugen att lyssna på ABBA varje gång jag hör den här låten. En go känsla nu när det snart är helg igen.

  https://open.spotify.com/track/3Z6WLi4AIBHgsdUcPLCN77?si=6e540393edbf4c05

 118. Simon skriver:

  Ny låt ju!! Fet.

 119. matti skriver:

  Ja, alltså det har blivit lite förväxlingar prick just här på internet, vem som skulle uppdatera här. Men jag fixar det i helgen. Men det här är mitt bästa. Den här sidan alltså. Det finns en hel video på YouTube iaf och Spotiffy etc. Kan bara inte länka just nu pga firar singeln med Kitok, live i livet.

  🍾❤️🎸

 120. anonym skriver:

  Superfina nya låtar! HURRA!!

 121. stalle skriver:

  ibland vill man ju bara lyssna på johan airijoki och dricka rötjut.

 122. Simon skriver:

  Gudrun & Andreas, rätt given framtida livefavorit va? Ragnar 2.0!

 123. Magnus skriver:

  Idag när jag hörde Gudrun och Andreas på P4 så slog det mig vilken jävla hit det är! Grym!

 124. matti skriver:

  ❤️

  Kommer nog inget nytt inlägg på ett tag om singeln ELLER om spelningarna som är flyttade igen, till i september.

  Under tiden kan man svära över att inte Razor, The Plan och Caprica (alla BSG) finns att streama. Sen kan man svära över att Twin Peaks inte heller finns. Sen kan man se eller se om Big Love. Bortglömd/underskattad serie.

 125. tp skriver:

  Jo, men ord räcker inte för hur bra den här bobhundcovern är:
  https://open.spotify.com/album/6fI8U5CgLBHVZG4eb7ydiD?si=ckTekFOVToGau3R_txhL4g

 126. Pat skriver:

  Ja lite märkligt att Big Love glöms bort ibland. Det var väl en dipp där i mitten har jag för mig (tredje säsongen?). Men å andra sidan vilken längre serie har inte en svacka någonstans. Själv har jag plöjt Tunna blå linjen och tycker den bitvis är helt underbar. Men visst är det störigt att hon Umeåpolisen inte snackar Ume-dialekt mer typ Skelleftemål?

 127. matti skriver:

  Hahaha, Hon är från Gävle, skådisen. Alla söder om Piteå pratar ju likadant.
  Obs skämt.
  Nä, men jag tycker hon fixar Umemålet bra ändå. Hon kanske har tränat på dialekten med nån som är lite äldre (eller mindre, eh, akademisk) än henne bara. Det är ju inte sådär nasalt (och fint!) som i Skellefteå. Och hon säger” Ume” ibland, det går ju inga ”unga” från Umeå längre.
  Åh, ni skulle höra Mats Lundstedt eller Jonatan Lundberg prata som de gör i Umeå. Som vi från Luleå uppfattar det i alla fall.
  Jag är i Umeå nu, resten av veckan till och med. Living the life. Pga Littfest, bl a. I morrn t ex gör jag en grej med Dennis Lyxzén och på lördag läser jag lite och spelar med Jonatan. På fredag gör jag annat, än så länge hemligt.

 128. matti skriver:

  TP: Jag tycker Bob Hund är så bäst att det knappt går att göra covers på dem, eller nåt nån av dem har gjort.
  Tycker min egen liveversion från den här spelningen av Connys Regnet i Södertälje är ok:
  https://www.youtube.com/watch?v=rSU9dbsq6dI

  Och Randiga Ruts helt fantastiska:
  https://open.spotify.com/track/3vaPNp9aogQbyXLM3y3bNG?si=bb71be5c812649df

 129. matti skriver:

  Obs, gillar Ulfs och Eriks cover också!

 130. tp skriver:

  Jamen, håller med till 100, matti. Men jag är så sjukt svag för Ulf främst, tappar därför fotfästet helt.
  Och visst förstår du att jag älskar dina nya singlar, visst? Skriver därför under på vad andra redan sagt.

 131. matti skriver:

  tp: <3

  Alla andra: glöm aldrig att Tant Strul var bäst av alla.

 132. stalle skriver:

  grant hart har dött.

 133. stalle skriver:

  asså för fem år sen typ. nu tar jag helg 🙃

 134. Simon skriver:

  Hur har mabd.se gjort er bättre? Två exempel:

  Jag hade knappt, om ens, upptäckt:
  Roots Munuva
  Räjäyttäjet

  Fatta det? Sjukt ju, en halv person.

 135. matti skriver:

  Simon: Londongänget 17 hade nog aldrig sammanstrålat t ex.

 136. Simon skriver:

  Exakt!

 137. matti skriver:

  Vad underbart det är att ligga och lyssna på gamla C-60s. T ex det här från september 2011.

 138. stalle skriver:

  anonym: hahahaha

 139. matti skriver:

  Hahahaha

 140. Fredrik B skriver:

  Det där hemliga på fredag, är det så att det inte är helt hemligt utan går att betala för på internet? Eller är det något hemligare?

 141. Conny skriver:

  Hahaha norrbottenman!

  Vi har haft en veckas gammaldags bonnförkylning, ej Covid, men nu tillbaka i sadeln.

  Har ni sett dokun på SVT om Nationalteatern? Se den, den är sevärd av två anledningar: 1) intressant material 2) den är uselt klippt, och gjord av en galen människa, jag tycker båda de sistnämnda sakerna ger mervärde. Den är gjord helt utan distans. Det sägs saker som ”1976 kom Barn av vår tid, en av de bästa skivor som har gjorts”. Och berättaren är så inne i din berättelse att han exempelvis glömmer att berätta hur bandet förflyttas från Lund till Göteborg. Sen glömmer han berätta hur Ulf Dageby plötsligt är med i bandet. Sevärt haveri!

 142. G skriver:

  Meh! Haveri det var väl ändå att ta i? Och är det så dåligt att vara distanslös? Tycker det är helt rimligt att skippa kalenderbitandet om vem som kom med i bandet när och vem som lade på en tamburin var (även om flytten från Skåne till Gbg redogörs för). Jag tyckte den var skitbra och att den lyckades hitta någon slags kärna i vad de höll på med. Och jag har aldrig ens lyssnat på Nationalteatern. Sen tycker jag det är jätteroligt att de fortfarande håller på och grälar. De skulle ju bara kunna låta bli att ha med varandra att göra.
  Är lite bekant med Pontus som gjort den, inte så att jag känner något behov av att försvara honom men jag kan intyga att han inte är riktigt klok.

 143. tp skriver:

  Men fint värre när de sjöng Hanna från Arlöv – värsta sossesången 😂
  Ulf Dageby är kung!

 144. stalle skriver:

  jag gillade den också, tycker också att han kommer åt nån slags kärna. inte för att jag vet nåt om nationalteatern men ändå.

 145. Conny skriver:

  G: Bra, då ser vi ju samma sak. En inspirerande och sevärd dokumentär gjord av ett stort fan. Är det dåligt att vara distanslös? Både och, ju. Det blir engagerat, men man undrar ju vilka falanger som har godkänt dokumentären. En medlem hoppar av under tiden som dokumentären görs, men man får inte veta vem. Och de kan väl inte mena Nicke Ström, för så vitt jag vet fick han kicken snarare än hoppade av. Nicke var väl med i bandet en så där 40 år, han nämns inte en enda gång, och är inte med på bild. Konstigt.

 146. matti skriver:

  Ja, den var både storögd och skygglappad på samma gång. Grejen med Nikke är totalkonstig, hans frånvaro alltså. Varför de kickade honom vet jag inget om. Men de var en märkvärdig ensemble, såväl band som teatergrupp.

  Nu när jag tänker på det så är filmen som deras texter (och ibland deras musik, men ändå på rätt sida sällan): De var bra och när de inte var det, var det bra att de inte var det. Liksom.

 147. matti skriver:

  Fredrik B: Inget man kan betala för på internet. Spelade in en grej med en person. När hen vill att folk ska få veta det så får folk veta det.

 148. Jens skriver:

  Hahaha Norrbottenman är ju brevbäraren hemma på Hammarn, i Jämtland. Vi har självplock nu!

 149. G skriver:

  Angående Nikke Ström så kom han väl in i bandet senare och var aldrig med i teateruppsättningarna? Och det har ju varit en hel drös folk som kommit och gått under rockorkesterns alla turnéer de senaste 30-40 åren. Blev om något lite förvånad att Totta fick en så undanskymd plats i dokumentären.

 150. Fredrik B skriver:

  Ok. Tyckte det var lite lite info om Nalen-spelningen på fredag, men det kanske inte behövs.

 151. Fredrik B skriver:

  Fast den är ju på lördag, inser jag nu…

 152. Anonym skriver:

  Lambertz, jävla fitta han e

 153. Fredrik B skriver:

  Anonyms ordval är kanske inte helt rätt i detta fall…???
  Äckelgubbe med fel och gammeldags (med)människosyn och bristande självinsikt framstår som klart i alla fall.

 154. Magnus skriver:

  Den här covern var ju inte dålig!:

  https://www.youtube.com/watch?v=-KRMokk6rMw

 155. matti skriver:

  Ja, bra cover!

  Lambertz borde dra åt helvete. Bokstavligen: Helvetet.

  Jag lyssnar på Hollywood Brats, de är svinbra. Hur kan jag aldrig ha hört dem tidigare? Hur kan jag ha glömt dem om jag hört dem tidigare?

 156. stalle skriver:

  jag lyssnar på john holm ♥️

 157. Simon skriver:

  Tycker ändå gw var onödigt hård mot Lamebert
  https://m.facebook.com/Tjuvheder/videos/1499684380332210/

 158. V skriver:

  Gjorde oxå en lista med mina favvo Alkberghits. Ganska lik Mattis egna, men har med några låtar som jag tyckte saknades. Inga covers och inga BQ-låtar (älskar BQ, men det får bli en annan lista).
  https://open.spotify.com/playlist/79kjC7lOL595ybxLdrcCxu?si=cBuPD7zCTCSDF_-kMOIW7A

 159. matti skriver:

  V: ❤️

  Jag är så glad att Isak Falk äntligen släppt nytt!

  https://open.spotify.com/album/2x2pEf1AqZAObfHbs7DwKf?si=sbZL3pmNQ2CZDzuTiyNH6Q

  Och att Sebastian Björnfots nya skiva är så bra som jag hoppades!
  https://open.spotify.com/album/06cpQIZEQF6ltb1B3MPtTh?si=kYpuNUHZRXetYmhqQrL__A

 160. Simon skriver:

  en öppen countrylista som inte är country?

 161. matti skriver:

  Gärna. Bjud in, baby 👆

 162. Simon skriver:

  Alltså, tanken slog mig igår när jag lyssnade på Grant McLennan men sen när jag började lägga till låtar så slog det mig att man lätt halkar in i altcountryträsket. Tänker mig en lista med låtar som antingen är ofrivillig country eller där man försökt men inte riktigt lyckats, på ett bra sätt alltså. Hur som, nu är listan öppen och alla får definiera efter eget tycke. Skönt! Två låtar som start:

  https://open.spotify.com/playlist/47JH6RDOtB52iVMYWUvVQK?si=PfussgSDQPaal1_-I64HFQ

 163. A to the nton skriver:

  Nikke Ström spelade väl sax i bandet på tältprojektet?

 164. Anonym skriver:

  Läser på Gaffa att Matti lirat naken på Nalen.

 165. V skriver:

  Nakenchocken: Här står rockstjärnan utan brallor i fyllan

  https://gaffa.se/recension/148403/naken-och-avskalad-konsert-pa-nalen/

 166. tp skriver:

  Dalaraggare! 🎯

 167. matti skriver:

  Bandade Nalen för några veckor sen. Eller spelade in, man bandar väl knappt nåt nuförtiden. Men iaf, eftersom jag redan hade spelat så glömde jag bort det. Till och med när jag ombads dela eventet och dela ut gästlistekoder (det fanns såna) glömde jag bort direkt. Men kul att nån gillade det iaf. :)

  Jag skriver och skriver hela dagarna igen. Var lite orolig att det (årslånga) flödet skulle upphöra när jag blev tvungen att prata om Häxor. Men så verkar det inte vara. Skriver och skriver och lyssnar på nya Clark på repeat. Och Robert Fripps ambientprojekt Music for Quiet Moments: tydligen släpper han 50 stycken på 50 veckor. Han är uppe i 48 nu, om jag fattat saken rätt. Det är hur bra som helst. Och jag har försökt sammanställa det i en lista. Det är så mycket och Spotify är så jävla klumpigt just nu att det är lite svårt att katalogisera det, men ändå. Varsego.
  https://open.spotify.com/playlist/0qi8RM6ZiZv1gEERLRWxrv?si=tUMejzjHQ6Cm7IFDjWpxRg

 168. tp skriver:

  TACK matti! Prempar direkt.

 169. tp skriver:

  Jo, jag är ju kvar i Robert Wyatt bubblan och jag måste rekommendera biografin ”Different every time” av Marcus O’Dair. Jag har sällan haft en så trevlig och kul biografiläsning, speciellt så efter Soft Machine-avsnitten.

  Men poesin i ”Side by Side” av både Robert Wyatt och Alfie Benge är där det smäller till rejält. Sångtexter mest, men vilka texter! Jag är verkligen ingen expert på poesi, men för mig är det mer poesi än sångtexter, om det nu finns en skillnad. Måste läsas innan en dör.

 170. matti skriver:

  Vilken är bäst: Swan Lake eller Death Disco? Älskar albumversionen och har lyssnat mycket mer på den. Men slog på Death Disco nu, den är ju rätt mycket råare, och underbar.

 171. matti skriver:

  mbv är My Bloody Valentines bästa skiva.

 172. matti skriver:

  Eller Tremolo EP-n.

 173. matti skriver:

  Nu är alla höstspelningar inlagda (peppar, peppar…). Coolt att det är så många att de inte ryms här bredvid.
  Och i natt kommer HÄXOR!

 174. Jens skriver:

  Tack för tips om Fripp! Och Death disco är bäst, tror jag.

  Peppad på skivan imorgon, båda singlarna är jättebra.

 175. matti skriver:

  Nytt inlägg, ny skiva! Hej då!

 176. tp skriver:

  Ja, han är ju såå produktiv….

 177. Malmö skriver:

  Grym och fin låt!

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig