Dementorer

Jamen herre. Vilket år det har varit. Det har spelats in och turnerats. Det har lagts ned. Det har väl inte precis lagts ner. Det har tagits nya tag, och gamla. Freaksen kom in i riksdagen. Jag har inte hängt med. För jag skyr ”sociala medier” som mat lagad på spya. Säger jag, och skriver femhundra kommentarer på mina egna blogginlägg. Det är så det är att vara mänsklig. Säger jag, lite kvasifilosofiskt, för det är jul och då blir man lätt lite kontemplativ. Om det är matos, stress och vädret som gör det.

Innan det blev jul spelade vi i alla fall in 14 låtar. Tio eller elva kommer på ett album nästa år. Fyra eller fem dyker upp på en splittolva med Pascal. Det är samma glada gäng som spelade på Nerverna som spelar på den här. Och lite finfrämmande har vi haft. Olle Nyman spelade percussion, Magnus Ekelund sjöng, Anders Teglund kom upp en helg och spelade lite piano och grejer och Conny Nimmersjö lade lite gitarrer. Eftersom jag alltså inte har Facebook och sån skit vet jag inte vad som är sant eller inte, men Magnus berättade om ett rykte: Jag flög upp Conny för att spela en ton och så skickade jag hem honom. Här lägger jag först in ett papegojskratt, sedan dementerar jag. Conny kom upp och hälsade på. Det var planerat redan innan inspelningsdatumen var bestämda. Vi bastade hos Kalle och promenerade. Och hängde i studion. Där jag skötte inspelningen med, kanske inte järnhand, men jag pekade lite med hela handen emellanåt i alla fall. Låten nedan, vi gjorde den lite roligt, med tre gitarrer och trummaskin, för Conny skulle åka hem och det var enda sättet att få till det innan han drog. Sen behöll vi Connys gitarr och gjorde klart hela låten med den som grund. Det är melodigitarren som ligger ungefär i mitten.

Tomas Bäcklund, som spelade in hela klabbet, gjorde en testmix på låten i fråga. Mest för att ha något att presentera för er och andra. Det här alltså inte mixen som kommer på skivan, men jag tycker det låter rätt bra ändå, härligt med så hög hi-hat och lite andra grejer. Själva skivan ska Johan Gustafsson mixa i Stockholm. EP-låtarna ska Björn Olsson mixa på Orust. Jag tror jag vet vad skivan ska heta, men jag säger inget ännu. Jaja. Nu vill ni kanske höra.

Dementorer

(låten är borttagen)

Min hjärna är mjuk som glass och du är kall som stål. Ömsesidig ballast. Vi bär så länge det går. Jag tror vi skrämmer varann, och vår omgivning med. Märkvärdig diskrepans. Tomma ögon som vet. Där vi glider omkring på stan om nätterna och liksom sipprar in genom fönstren och dörrarna. Natt i stället för dag. Den kommer aldrig tillbaks. Vi ger oss på varann i brist på främlingar. Vi har missat sista bussen hem så vi går igen. Bryter oss in i värmen. Det är vi som är hemgiften. Där vi glider omkring på stan om nätterna och liksom sipprar in genom fönstren och dörrarna. In via porerna genom blodomloppena ut i extremiteterna. Vi är rörelserna. Vi är snurrsparkarna. Vi är danska skallarna. Vi är aggressionerna. Vi är Dementorerna. Vi isar blodet i ådrorna. Vi är farbror poliserna. Vi är gatstenarna. Vi är skyltfönstrena. Vi är larmsignalerna. Vi är lasermännena. Vi är invandrarna. Vi är ungdomarna Vi är fyllskallarna. Vi är fundamentalisterna. Vi är kristdemokraterna. Vi är Jan Björklundarna. Vi är hemmakvällarna. Vi är Idol-deltagarna. Vi är karatepinnarna. Vi är raggarbilarna. Vi är dörrvakterna. Vi är föräldrarna. Vi är skitungarna. Vi är Dementorerna. Vi är Dementorerna.

Matti – sång, gitarr

Jonas Teglund – gitarr, kör

Kalle Nyman – elbas

Cristian Ramirez – trummor

Conny Nimmersjö – gitarr

1978 kommentarer, på förra inlägget. Det är skönare att misslyckas än att, näe, det är det väl inte egentligen.

God jul då,

Matti

2 113 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Benny skriver:

  Hellre 1978 än 2000, hellre Conny än Benny. God jul, winelovers.

 2. matti skriver:

  God jul, punkrockers.

 3. Skamsen skriver:

  Yes! Pop och stökiga gitarrer. Och lite J.K. Rowling. Underbart. Skivan kan inte komma snart nog. God jul.

 4. billyname skriver:

  Förihelvete vilken grym låt. Text, sång och Connys gitarr
  kan framkalla ett Gran Mal..tack & god jul

 5. gummo skriver:

  Jag gillar att vi inte nådde 2000. Det är så BQ att inte riktigt nå fram.

 6. skräddarn skriver:

  ni har gjort det igen! vi är jan björklundarna. nu är julen god!

 7. Sir Vezz skriver:

  God jul! Ni har gjort mitt år lite roligare. Hittade denna låt som jag tycke kunde passa. Bonus för er tysktalande..

  http://www.youtube.com/watch?v=-wy_gENdPnw&feature=related

 8. P skriver:

  Snorbra. God jul gästboken.

 9. Backlund skriver:

  God Jul internetinnehavare.

 10. P skriver:

  Inte bara julafton. Vi fyller sexhundra också:
  http://kamratskaprock.blogspot.com/2010/12/600-inlagg.html

 11. axel skriver:

  fan vad jag älskar dig matti, god jul!

 12. marcus skriver:

  Otroligt bra låt! God jul

 13. Ståly skriver:

  Happy Xmas, Matti. War is over.

 14. Conny skriver:

  God Jul allihop! Har grävt en snögrotta allt medan mina söner stod och pekade och befallde ’Gräv mer!’, hejade ’Bra kämpat, Pappa!’, och krävde saker av mig ’Gräv gångar!’. Arbete hjälper mot allt.

 15. jan björklund skriver:

  fan va bra låt

 16. gummo skriver:

  God jul, alla virtuella kamrater. Och ni andra också.

  Bonusinfo: Årets köttbullar – kubanska.

 17. Backlund skriver:

  Årets jullåt är Lys upp mig som en stjärna. Den ni. Och förmodligen jämt framöver också. Morsan har för övrigt gjort en grym skagenröra dagen till ära. Det är en outsider på julbordet men åker ner snabbare än julölen, nästan. Benny kan skicka resterna av sitt taberas till mig och gummo kan faxa några kubabullar. Trevlig kväll vänner!

 18. Backlund skriver:

  Grattis till P för 600 inlägg på bloggn. Du får ett handtag, famntag, klapp eller kyss imorgon.

 19. hjon skriver:

  Jag dementerar: Förra året var jag ju inte alls frisk under julen, kräktes hela natten mot julafton och sov sen hela dagen. Men jag var inte förkyld, det var egentligen så jag menade.

  Tvååringen drar runt på Efraim Långstrumps skepp Hoppetossan, det var tydligen den bästa julklappen.

  Nu är det väl dags för en nattmacka.

  God jul alla! Låten låter fantastiskt, ser fram emot skivan.

 20. JF skriver:

  Sheisse vilken låt! Tummarna i taket.

 21. Johnny skriver:

  I vanlig ordning har du gjort en skitbra låt, Matti.
  Ser fram emot skivan. Ungefär när är det tänkt att den ska släppas?

 22. hjon skriver:

  P: En klassiker. Lärde mig på Wikipedia att det var en cover av Martin Mull, kanske mest känd som rektorn i ”Sabrina – tonårshäxan”: http://www.youtube.com/watch?v=6Ng1ONwlzL4

 23. Benny skriver:

  Följde med Kboi till frisörn, envisades med att han ville se ut såhär.

  http://www.flickr.com/photos/peterscottnz/2531444191/

 24. P skriver:

  Hjon; åh fan! Man lär sig något nytt varje dag, som farsan brukar säga.

 25. matti skriver:

  Troligen glömmer man bort nåt varje dag också.

 26. P skriver:

  matti: Som tur är.

 27. matti skriver:

  Som vilken grym låt Pull Up To The Bumper är (och hur mycket den låter som, säg, I Zimbra, med Talking Heads). Eller att Donna Summers I Feel Love och Kraftwerks The Robots är så väldigt lika varandra. Eller Girlfriend, från Michaels Off the Wall. Eller Princes I Wanna Be Your Lover. Om man spelar de två sistnämnda efter varandra hör man precis vari skillnaden de två emellan består av. Man hör deras respektive genier jobba så det ryker. Till och med på juldagen, den slöaste dagen av de alla, hör man det. Dessutom kom båda låtarna 1979. Året i sig är oviktigt, men att det är samma. Jag funderar vidare på det innan jag drar och rockar röven av julen.

  Jo, vad jätteglad och pepp jag blir att ni gillar låten!! Tack. Förlåt att jag i näst sista meningen, innan ”Tack.”, lät som nån jävla, jag vet inte, mediakvinna, eller nåt. Men jag menar det verkligen.

 28. Backlund skriver:

  Med så få inlägg känns det som det här har blivit riktigt seriöst. Sedan såg jag KBoi’s bild. Välkomna till www. Det vanliga www. Där sidinnehavarn känner sig som ”mediakvinna” ibland. Här är för övrigt den bästa www’n som gjorts. Kolla på ALLT. http://www.peamwd.se/

 29. Hans skriver:

  En mediakvinna kan man kalla en slidinnehavare.

 30. kilo skriver:

  Chåfförn: Ibland glömmer jag hur många jag själv har, ärligt. Alltså jag vet ju, men kan inte ta fram fakta när den behövs. Jag ÄR sämst.

 31. kilo skriver:

  Conny: ”Jag lyssnar nästan uteslutande på musik som är gjord innan 1990. D.v.s. den bra musiken. Jag kollar upp ny musik så här runt årsskiftena, när man läser årsbästalistor.”
  Kunde inte har sagt det bättre själv. Exakt så gör jag också.

 32. slidan skriver:

  top 5 soulplattor?

 33. P skriver:

  Vad är soul? Är det någon slags punk?

 34. KBoi skriver:

  1. Al Wilson ”Searching for the Dolphins”
  2. Erykah Badu ”Mama’s Gun”
  3. Curtis Mayfield ”Curtis”
  4. Marvin Gaye ”What’s Going On”
  5. Al Green ”Let’s Stay Together”

 35. axel skriver:

  1. Eccentric Soul: The Capsoul Label

  den enda skiva man behöver.

 36. skräddarn skriver:

  howard tate då? eller räknar ni det som r’n’b?

  denise la salle, hayes, otis, sam & dave, hellström, prince, otis, blige, d’angelo, womack, simone, jaheim, thomas, hanberg, laura lee, kelly, debbie taylor, franklin, shaw, olsson, äh, orka, jag gillar inte ens soul.

 37. Backlund skriver:

  jag gillar Julia och Kims bidrag till absolute noise.

 38. […] You can and should listen to it here. […]

 39. gummo skriver:

  Gästboken gjorde en Jörgen Brink i sitt försök att nå 2000 inlägg. Rätt in i väggen.

 40. gummo skriver:

  Fascism:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Fascism

  Sverige styrs av den ideologin, tydligen.

 41. matti skriver:

  gummo: Jajjemensan!

 42. matti skriver:

  gummo: framförallt var det det här jag tog fasta på: ”Enligt en marxistisk doktrin anses fascismen vara kapitalismens yttersta motreaktion, alternativt verktyg mot strävanden att upprätta ett socialistiskt samhälle. Inom det gamla Östblocket användes uttrycket ”fascist” synonymt med nazistiska och övriga högerradikala, ultrakonservativa och auktoritära ideologier, samt en rad militärjuntor ”

  Och då särskilt den sista (ofullständiga) meningen.

 43. matti skriver:

  Jag vet också att du menar att Sverige INTE styrs av den ideologin. Vilket i sin tur betyder att du anser dig ha rätt att raljera/ironisera, men inte jag.

 44. gummo skriver:

  Raljerar inte. Tycker bara att du överdriver.

 45. matti skriver:

  Men det här med soulen: Vet int om jag skrivit det förut men Curtis, han är ju för soulen vad Marley är för reggaen och Beatles för popen: omöjlig att komma ifrån med mindre än att det är ett ställningstagande snarare än ens smak. Om man inte gillar så har man gjort ett aktivt och principiellt val. Jag gillar då, alltså.

  I övrigt har jag aldrig hört en dålig låt med Billy Stewart. Finns inga hela skivor med honom på Spotify, men kolla upp honom ändå. Det finns rätt många med samma namn. Det är han som scattar, ifall ni undrar.

 46. matti skriver:

  Men herregud. Jag tycker du överreagerar. Jag kallade heller aldrig styrelseskicket för fascistiskt, men jag kallade makthavarna för fascister. Jag använde ordet i det vidaste av meningar. Ja, jag överdrev. Big deal? Ungefär som om jag skrivit kristna men menade religiösa. Eller dårar men menade satanister.

  En skämtsam, måhända slentrianvänster-, formulering. Jag vet att du stör dig på det. Du vet att jag fortsätter uttrycka mig så.

 47. gummo skriver:

  Men herregud själv, att jag lite skämtsamt refererar till en fakkin wikipedia-definition av fascism, för att göra den enkla poängen att jag tycker att det är en smul överdrivet att påstå att Sverige regeras av fascister. Vari ligger ”överreaktionen”? Tycker det faktum att du lägger ned fyra inlägg på att reagera på min ”överreaktion” snarare indikerar, tja, överreaktion.

 48. matti skriver:

  Mer soul som förutan, gör livet lite tråkigare: http://open.spotify.com/album/7ynT3ZWytYl31uW2Atscdc
  Snuddar lite vi jazzdiskussionen i förra tråden med.

  Första meningen i den här kommentaren, Den var väl ändå onödigt krånglig? Kanske rent av felaktig.

 49. matti skriver:

  gummo: Jag vet! Jag skämtar! Det är fan Krogshowsvarning på den här diskussionen.

 50. matti skriver:

  Om nu bara Göran Schillinger kunde vara med också, få ihop en poäng som innefattar såväl att Kim Sudeko är dum i huvet som folköl.

 51. matti skriver:

  Kanske ännu mer jazz än Billy Paul, avantgarde-soul kanske. Dock lika oumbärlig, kanske ännu mer så.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3QDUdsJHoMzp9qzCixytHl

 52. skräddarn skriver:

  the Sharrocks! kanske det bästa familjebandet?

 53. kilo skriver:

  my god, sonny sharrock, suveränt
  Lyssnade faktiskt på Billy Paul tidigare idag, 360 degrees of Bill Paul (enda jag har). Det är ju lite pre-disco också, som i ”am I black enough for you”

 54. matti skriver:

  Ja! i klass med Ramones. Bättre än Carpenters. Bättre än Osmonds. Juryn debatterar om Jacksons, dock.

 55. matti skriver:

  Billy Paul. Finns ju en grym (svensk, va?) dokumentär om honom.

 56. gummo skriver:

  Göran Gillinger, ja, sedär har vi en karriärkurva som påminner om Johnny Rödlunds. Nu är han typ birollsinnehavare i Nyköpingsrevyn.

  Förövrigt är bästa natta-Edith-låten The Last Farewell, Elvis-versionen.

 57. matti skriver:

  Det är synd att inte Ask The Ages finns på Sptfy. Hans bästa, tillsammans med Paradise. Fast jag älskar Guitar och Black Woman också.

  Och när man söker lite i samma värld är det fint att upptäcka att Peter Brötzmann och Gone finns. Gone är ju inte världens mest lättillgängliga, på ungefär samma sätt som Black Flag eller Crass inte var det heller. Men fan vad det är bra. Vad Greg Ginn är bra.

 58. matti skriver:

  Jag drog ju ett roligt nazistskämt där, när jag kallade honom Schillinger. Kanske bara funkar om man kollat på Oz iofs.

 59. ... skriver:

  billy paul var nighthawks polare i radion… jävligt stark karaktär…

 60. matti skriver:

  …: Hahahahahahahahahahaha!!!

 61. gummo skriver:

  vi snackar för lite om elvis costello. ok, att han ibland är lite tokig, men vilken pipa!

 62. martin h. skriver:

  gummo: ja, ja, ja! älskar hans pipa. känner dock många som känner precis tvärtom

 63. martin h. skriver:

  jag tycker även att han har skrivit svinmånga svinbra låtar

 64. matti skriver:

  Vi pratade ju om honom nyss? Jag gillar vare sig hans låtar eller röst. Men låtarna är bättre än rösten. Och rösten var bra innan han la sig till med vibratot. Watching the Detectives, Chelsea. De gillar jag.

 65. Alkberg « skriver:

  […] vill släppa min hjärna. Åh, så vackert och så vi längtar till nästa platta. Lyssna själva HÄR. Och läs för guds skull texten […]

 66. skräddarn skriver:

  jag har bara this years model, men den är ju ok. vibraton då? vem har bästa vibratot? eller förresten, det har ju ayler. alltid max vibrato, skön inställning på något vis.

 67. martin h. skriver:

  jag gillar nog det mesta med costello, av det jag hört. han har ju gjort så jävulskt mycket.

  men: my aim is true, this year’s model och armed forces är bra. bäst tycker jag om blood and chocolate, imperial bedroom och bacharach-skivan.

 68. ... skriver:

  Fuck, är helt ute och cyklar. Serien hette En röst i natten, midnight caller på engelska. OCh producenten hette billy po. Billy eller dennis dun som han heter har inte gjort så mycket väsen av sig efter det,,, sorligt tycker jag, Men här får ni ett smakprov på hur det en gång var… Magic . http://www.youtube.com/watch?v=8La8-muonSg

 69. matti skriver:

  Bästa vibratot? Jeffery Lee Pierce och King Diamond kanske? Ska tänka lite till.

  Billy Po var det ja. Ändå grymt att bli påmind om Jack Killians sidekick.

 70. matti skriver:

  Ja, Ayler. Oh My God. Men om vi pratar sång. John Lydon kring två första PiL går ju inte av för hackor heller. Och Billie Holliday.

 71. matti skriver:

  Visst är det han som brister ut i joddling med Pharoah?

 72. skräddarn skriver:

  ja precis. men har bra klassiskt vibrato också.

 73. slidan skriver:

  dinah washington har det bästa vibratot! http://open.spotify.com/track/7CN4y5aXs8RQhEegF5ZaOl

 74. matti skriver:

  Jo, Dinh Washington är grym. Men när jag tänker vibrato tänker jag: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/7zbU6gROFKZCKUxyG52Xxy

  Lite blandat Fläsk där. Och lite dåliga exempel med Gibby Hayes, men de bästa låtarna för syftet fanns inte där.

 75. gummo skriver:

  …: bästa serien när det begav sig, lätt.

  Martin H: my man; jag är dessutom helkörd på Kojak Variety och All this Useless beauty. Helkörd. Fast idag har jag, av outgrundliga anledningar, lyssnat på ett potpurri i av äldre Kristofer-grejer, typ Where were you och What I came here for. Fint det med. Fast på ett helt annat sätt.

 76. KBoi skriver:

  Jag tappade just FLÄSK i golvet. Förlåt.

 77. martin h. skriver:

  gummo: skönt att jag har dig att hålla mig i. när resten har snöat in på vibrato. och kboy är inne på sitt vanliga fläsk

 78. slidan skriver:

  hehe jag gillar att iron maiden är med i vibratolistan.

  jeffrey lee pierce låter ju stundtals väldigt likt dig själv matti!

  chet bakers vibrato är inte heller så jävla illa http://open.spotify.com/track/0Il6POcWlnCH9Xq3zNjbgd

  isaac steern har ju ett magnifikt vibrato också
  http://open.spotify.com/track/1IiyHa92RdK3tWGkEQPW2X

 79. slidan skriver:

  helen merrill+clifford brown

  ganska bra vibrato här med

  http://open.spotify.com/track/6dGxHAMz6wjsyPd50xGhuI

 80. Conny skriver:

  Har precis tagit mig ur julgröten. Precis hunnit läsa ikapp.

  Vibrator?

  http://open.spotify.com/track/6OxnZS38TORmQb4XwFWe3j

  För övrigt önskar jag att någon kunde försöka definiera skillnaden på R&B och Soul. Har jag aldrig förstått. Jag har heller aldrig förstått kopplingen mellan det som förr, på 60-talet kallades R&B, och det som kallas R&B nu. Jag menar även den R&B som är bra som görs nu innehåller ju definitivt ingen blues, och inte den sortens rythm heller. Och samma med Soul, det som hette Soul på 60-talet, det har ju väldigt lite att göra med det som kallas soul nu. Ja, texterna ska hanla om olycklig kärlek, och så ska man waila, är det det som är grejjen?

 81. Conny skriver:

  Kanske den bästa soul och R&B-skivan någonsin i mina öron, (har för mig att jag länkade till den alldeles nyss…).

  http://open.spotify.com/album/5K3FfkoIozJuEOhiwOm5SR

  Den är faktiskt på rikt ä-n-n-u bättre i den totalpanorerade stereo-vesionen jag har på vinyl. Atlantics hus-kompband är ju Booker T. & The Mgs på nästan allt från Atlantic de här åren, så även här. Hyfsat band…

 82. gummo skriver:

  Apropå Elvis Costello, men, fan vad Älska mig gick inte alls med Wilmer X är fin. Men det törs man ju inte säga här, där höjden av musiksmak är obskyra demoinspelningar med Sun Ra.

  http://open.spotify.com/track/5t969ysFXa3d85hcR36vXl

 83. matti skriver:

  Sena Wilmer (dvs efter Under hot, efter den där singeln efter Kör dig död som lät som Ramones, som jag inte minns vad den heter just nu) är inte min melodi. Men vad bra de tidiga är! De har inte funnits på Spotify så länge tror jag. Minns inte när jag letade Vem är den flickan senaste, men nu finns den där i alla fall.

 84. matti skriver:

  MEN, det finns undantag, och låten gummo länkar till hör dit.

 85. matti skriver:

  Men bränner ett brev, fan vad fin.

 86. matti skriver:

  Jag tänkte på singeln I din klinik, fast b-sidan som heter Nere på knä igen. På Spotify hittar man den på Under hot.

  Men att Kör dig död inte finns är skandalöst.

 87. matti skriver:

  Sista Wilmerkommentaren: Tungt vattenplattan är ändå rätt ok, när det är ösigt i alla fall.

 88. Benny skriver:

  Har säkert sagt det här förut, men gitarrerna i Alone med Dinosaur är de knulligaste i världen. Bara knullknullknull, rakt i mål.

 89. Benny skriver:

  Nu vill jag bråka.

  Brian Eno är ju störst inom allt, har kommit på i stort sett hälften av all musik.

  Först med taktmix: Here Come the Warm Jets
  Först med postpunk: Third Uncle
  Först med drömpop: Golden Hours

  Bring it.

 90. Benny skriver:

  Skriver om, för att underlätta.

  Nu vill jag bråka.

  Brian Eno är ju störst inom allt, har kommit på i stort sett hälften av all musik.

  1973 Först med taktmix: Here Come the Warm Jets
  1974 Först med postpunk: Third Uncle
  1975 Först med drömpop: Golden Hours

  Bring it.

 91. Anonym skriver:

  Något helt annat. En dag kommer ni tacka mig. De 40 bästa låtarna med The Mountain Goats av det som ligger på Spotify nu.

  TMG är lite som The Minute Men. En låt är ingenting. 20 är himmelriket. Man måste kliva in i det, låta sig besudlas och ge upp. Då inser man att John Darnielle är det närmaste Bob Dylans 60-tal 2000-talet kan uppbringa.

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/2Rbba7O5gXFZdoDYodT7zA

  Det ensda som stör är att ’All Hail West Texas’, en av TMGs topp 3, inte finns alls på Spotify.

 92. Conny skriver:

  conny var anonym

 93. Conny skriver:

  By the way. Dementorerna. Vilket sammanhang att ha fått delta i. Fuckin’ A.

 94. Conny skriver:

  engelska på svenska låter bajs.

 95. Conny skriver:

  Full. Förlåt. AAAAAAAAAAAhhhhhhhhhh.

 96. matti skriver:

  Hehe. Men nu kom i alla fall tomten, Cee.

 97. Conny skriver:

  smärta gör inte ont. avsaknad av smärta är det enda som kan göra ont. saknar er, allihop.

 98. gummo skriver:

  Bortslösad melodisnickrartalang. Hade kunnat vara så mycket mer, men, en del makalösa låtar, om än småtramsigt… They Might Giants?

  http://open.spotify.com/track/6GYg28cTC0zmDZjvluNyWt

  http://open.spotify.com/track/6pmuu4qSz2WrtGkBjUfyuz

  Annars? Tja. Ännu en sömnlös natt med Coltrane for lovers och Chet Baker sings. Och Håkan Nesser och Lena Sundströms Vinterprogram. Helt ok. Men, det vore ju så mycket intressantare om jätteintressanta människor fick sommarprata. Peter Nuottaniemi. Niklas Quintana. Nikanor Teratologen. Stig Larsson. Alla som druckit bajs i Östersund.

 99. matti skriver:

  Årets dikt skriven och skickad. OM någon vill ha den men inte fått den, bara att höra av sig.

 100. matti skriver:

  ”Alla som druckit bajs i Östersund.” Hehehe. En så stor studio finns inte.

 101. stalle skriver:

  tack matti för en ovanligt vacker dikt.

 102. stalle skriver:

  ja det är ju bara som jag tycker då ska sägas innan nån börjar käftas.

 103. gummo skriver:

  I second stallz.

 104. Conny skriver:

  Råkade hamna med Bob Dylan 1966 här på årets sista dag. ’Desolation Row’. Hur många gånger har jag lyssnat på den texten? Jag har lyssnat i 20 år, och fortfarande är den helt ny varje gång.

  Yes, I received your letter yesterday
  (About the time the doorknob broke)
  When you asked how I was doing
  Was that some kind of joke?
  All these people that you mention
  Yes, I know them, they’re quite lame
  I had to rearrange their faces
  And give them all another name
  Right now I can’t read too good
  Don’t send me no more letters, no
  Not unless you mail them
  From Desolation Row

  http://www.bobdylan.com/#/songs/desolation-row

  Fast just här i den sista versen tycker jag Mikael Wiehes textöversättning ’De ensligas allé’ nästan spöar originalet:

  Jo, jag fick ditt brev i förrgår
  just när taket störta’ in
  När du frågar hur jag har det
  ska det va nån sorts skämt
  Och alla mänskorna, du nämner
  jo, jag minns dom fall för fall
  Men jag fick ändra deras ansikten
  och ge dom alla nya namn
  Men jag läser lite dåligt nu
  så skicka inga flera brev
  ifall du inte skickar dom
  ifrån Dom ensligas allé

  http://www.mikaelwiehe.se/text_dom_ensligas_alle2.htm

  Om Bob Dylans version av låten är surrealism, så är Mikael Wiehes version mer Feberdröm eller mardröm. (Sån jävla skit att den inte finns varken på Spotify eller You Tube).

 105. Backlund skriver:

  Ångestöstersund. Dukar upp och under i samma andetag. Fast det är ju mitt problem. I förrgår spelade jag en av dina låtar på en bygdegård matti. Ragnar var det.

 106. Conny skriver:

  HHAHAHA!

  Tack för dn Backlund,

  ’Dukar upp och under i samma andetag’.

 107. Backlund skriver:

  jag vill ha dikten.

 108. P skriver:

  Matti: tack för dikt. Fin tradition. Bra också! Gott nytt på er då gubbs! Backlund : vars är du karl?

 109. Anonym skriver:

  hahahaha. Det här är så dåligt. Videon, alltså. Låten är ju 11 av 10.

  Jag skulle vilja få läsa synopsis till den här videoidén… Vad kan det ha stått?

  Ehh… Vi plastar in iggy, vräker ut lite rök och så kan han ju göra sin grej, liksom… ehh…’.

  http://www.youtube.com/watch?v=KHC6QRaq6d0&feature=related

 110. Conny skriver:

  En nyårshälsning från mig till er alla!

  http://www.youtube.com/watch?v=E79zSPUOjxU

 111. Backlund skriver:

  P: Jag är hos tjejen och ska äta åredär. Du ska säkert på fest på annersia. Elle va?

 112. Conny skriver:

  Ja. En till här:

  http://www.youtube.com/watch?v=q3Ofgdu4ZDs&feature=related

  Vi hörs på andra sidan midnatt!

 113. stalle skriver:

  jag har gjort en grej, igen. 22 maj är det tänkt att axel ska komma till världen.

 114. gummo skriver:

  Småbarnslivet 2.0: vaknade just efter eftermiddagsluren. Gott slut, alla.

  Annars tänker vi på stalle idag. Som de där grabbarna kan simma! Cudos

 115. P skriver:

  Min nyårsunderhållning är Julia och Martin Hanberg som sjunger BQ på en scen i en bygdegård. Sämre kan man ha det.

 116. matti skriver:

  g n å, alla.

 117. P skriver:

  Och Heikki i högtalarna!!!! Faaantatiskt

 118. kilo skriver:

  Mäktigt stalle!!
  Fin dikt matti! Fick på något vis Patrik Larsson som uppläsare i schkall’n nä ja läs he. Tur att den kom med svensk översättning. Bra idé det där.

 119. matti skriver:

  Tack stalle. Och bra jobbat. Hälsa famijen!

 120. matti skriver:

  Myser och pyser, läser Mick Middles inte alls tokiga Factory Records-biografi. Gjorde mig en snabb playlist med Lite random Haciendamusik (Happy Mondays, Stone Roses (remixerna framförallt), James, 808 State och sådär. Bara shuffla och så var man på bana. Då slår det mig att jag nog ändå gillar New Order mer än Joy Division. Konstigt. Olikt mig att tycka/erkänna en sån grej. Kanske det nya året.
  Det jag längtar till allra mest är nya British Sea Power. Och att Stornoway ska släppa nytt. Känns som ett engelskt år. Pop. Eller så är det bara just nu. Igår och idag.

 121. kilo skriver:

  2011 är året då gräänchen kommer tillbaka.

 122. stalle skriver:

  för övrigt hade stycket om connys insats på skivan varit jävulskt roligt om du inte dementerat eller papegojskrattat matti.

 123. matti skriver:

  Den ultimata New Order-låten är: Your Silent Face. Den hade kunnat vara gjord 1972 likaväl som 2010. Om det inte vore för att man hör att det är New order och inga andra. Det är världens modernaste låt.

 124. matti skriver:

  Återfall: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3gI8m3hqDpEmJj8TmoZzDz

  Gud, jag älskar den här sortens. Det enda som är lika fuck off är viss jazz, typ Ayler och viss punk, som Anti Nowhere League eller GG Allin. Fast det här är ju bättre än den sortens punk. Och snubblar man vidare, över till Cex, Kid 606 och Blectum from Blechdom, alltså den San Fransicanska motsvarigheten till Rephlex: Tigerbeat6 finns det risk att man kryper in i sitt eget arsle och aldrig ens vill komma ut mer. På ett bra sätt.

 125. KBonny skriver:

  pratar FLÄSK med Conny och Benny

 126. Bocobonny skriver:

  Trackback swedes, jag vet inte vad. Fixa Jnoass!

 127. Kenny skriver:

  Ni har fel.

 128. skräddarn skriver:

  vem har fel, och om vad?

 129. Benny skriver:

  Kboi har fel. Fel recept. Å gud, hjälp mig genom detta.

 130. gummo skriver:

  Benny: en tvådagars?

 131. Andreas skriver:

  Fan va bra!! Ser fram emot nya skivan, låter lite mer punk än raggarmusiken på förra, gillart – blir turné på det här!?

 132. Andreas skriver:

  …och på tal om U-Ziq är ju Battles – Mirrored en klassisk pretto jazz/fusion/harcore/rock/popplatta om nån missade den hypen…

 133. matti skriver:

  http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8357190.ab

  Jag personligen tycker att dumma jävla centerpartister borde få leva på vatten och bröd ett tag. Det tjänar alla på.

 134. Kenny skriver:

  Joy Divisions musik leder en in i en mörk återvändsgränd. Det är nyttigt att utsätta sig för den skräcken.

  New Order å sin sida leder en ut ifrån samma återvändsgränd. New Order är som en blyg förhoppning om ett bättre liv.

  Så. Att gilla New Order mer än Joy Division är inget konstigt ju.

  Men. Joy Division är bättre än New Order för att de är mer kompromisslösa och mer totala. Och jag tycker inte något album med New Order är bra rakt igenom. Joy Division gjorde inte en dålig låt.

 135. matti skriver:

  andreas: Roligt att du nämner Battles. När vi började spela in Monty Python pratade jag och Jari om att det INTE fick låta som Mirrored även om det var komplicerad musik vi hade gjort. Mirrored är bra, men vi ville inte låta så. Tycker vi lyckades alldeles förträffligt med det.

  Battles är på sätt och vis så här: http://open.spotify.com/album/6gbRhwo1jktnz5y1QpQwdm

  Det är ju bra på alla sätt, utom det där sista geniala, liksom. Utan att få det att verka som att jag har något emot det, men det låter lite som att man spelar för att man kan, inte för att man måste. Till skillnad från U-Ziq och Aphex Twin, exempelvis. Eller BQ. För vi måste.

 136. matti skriver:

  Power Corruption & Lies, Low Life, Brotherhood, i princip hela Technique är ju fulländade skivor. Movement med. Men jag håller med om analysen i stort, även om jag inte tycker NO är/var mindre kompromisslösa. Och helt klart var JD ett mer utpräglat albumband. Men jag älskar Temptation, Everything’s Gone Green,Confusion, Blue Monday, Cermony, Shellshock, True Faith och In A Lonely Place lika mycket som Transmission. Kanske lika mycket som Love Will Tear Us Apart.
  Dessutom är ju själva frågeställningen hypotetisk: Han dog ju, de hann inte göra lika mycket med JD som med NO. Alltså, de hann ju inte göra fel och dåligt (Republic) heller. Som tur är.
  Sen, dessutom, jag tycker det fanns band som gjorde liknande grejer som JD som var ungefär lika bra (Cure [17 Sec, Faith, Pornography], Echo & the Bunnymen, The Sound, The Chameleons, Raincoats, Siouxsie and the Banshees etc). New Order hade inga likar. De var bäst i sin nordengelska version av hur Hollywood borde låta.

  Men allt det här kan förstås bero på att jag inte verkligen var med när det verkligen begav sig. Min relation till Joy Division är inte lika levande som den jag har till exempelvis Smiths. Ja, eller New Order.

  Eller så är jag bara inne på melodier snarare än svårmod just idag.

 137. KCoenny skriver:

  Hatsplit!

  Burzum och Public Enemy.

 138. Benny skriver:

  gummo: Ja, men räknat i örl är det snarare en tvåmånars.

  Fattar inte att min bank inte misstänker skim när ’någon’ försöker bränna Peter Pan-summor i olika barer på några timmar. Dom borde spärra kortet, ringa och säga åt mig att gå hem och ta mig en funderare istället.

  Min stärkare brann just. Den här gropen jag är i idag är utan tvekan min grav, känns på lukten.

 139. Conny skriver:

  Tror på det sistnämnda. JD / NO är en humörsfråga.

  Fast intressant ändå, måste hålla lite med om att New Order så här efter 20 år faktiskt låter mer originella än Joy Division.

  Jag missade också JD. Med ett år, eller så. New Order däremot, där var jag med från början. Ändå blev jag mycket mer trollbunden av Joy Divisions mörka energi än New Orders dansmusik.

  Då, 1981, hade jag ju aldrig hört tysk Kraut. Det närmsta Joy Divisions inspirationskällor jag hade kommit var väl Bowies ’Scary Monsters’ och Kraftwerks ’The Man-Machine’, kanske hade jag hört någon låt med Iggy & The Stooges.

  Så, Joy Division uppfattar jag också som mindre egna nu än då.

  Men deras riff och hookar! Ian Curtis riff och hookar! De kan man inte köpa på Konsum. Det är bl.a. de som placerar Joy Division i en helt annan liga än alla de där andra du nämner, matti. Echo, Cure, o.s.v. De är begåvade. Men ’New Dawn Fades’, ’Dead Souls’. Det är ju musik som går genom själ och märg och ben.

  Ungefär som din musik, matti.

 140. Le Bunny skriver:

  Nu har jag duschat 3 gånger på 3 timmar. Fortfarande är det som att jag luktar illa inifrån. Hjärtflimmer. Stresshjärta. Spöken bakom gardinen. Varför? Varför? Därför! Därför!

 141. stalle skriver:

  jag kan inte välja mellan jd/no. nu ska jag dricka vatten i kopiösa mängder.

 142. |?|?††??$ ?1kß3®6 skriver:

  Fast jag tycker Siouxsie från tredje (kanske från andra, kanske till och med från första) fram till och med Hyaena är typ lika bra som vad som helst med JD. Och alltså, jag förringar på inget sätt JD, här. Tycker ändå det är ett av världens tio bästa band och att det egentligen är idiotiskt att jämföra dem med New Order. Det är ju samma band. Som att jämföra Television med Tom Verlaine, litegrann. Å andra sidan jämför jag ju så. Och Velvet med Lou Reed. Och Smiths med Morrissey etc etc.

  Men Siouxsie, för att byta samtalsämne lite, är i allmänhet underskattad. Kopplas alldeles för lättvindigt ihop med Sisters of Mercy. Eller kanske snarare med Bauhaus. Men Banshees är ett helt eget djur.

  Och 80-talet, när jag ändå håller på, Go-Betweens bästa låtar är Bachelor Kisses och Cattle and Cane. Tycker/tyckte alltid att Forster var den coolare, men McLennan har smugit sig på. Som en gång McCartney.

 143. Benny skriver:

  Lite mingelbilder från helgen, Kboi hade tappat bort de andra.

  http://www.flickr.com/photos/peterscottnz/2531444191/

 144. KBoi skriver:

  Här är en liten film från efterfesten i fredags natt.

 145. KBoi skriver:

  Och här är från efterfesten i lördags natt.

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 146. Benny skriver:

  |?|?††??$ ?1kß3®6 (f.ö., LOL) : ”Go-Betweens bästa låtar är Bachelor Kisses och Cattle and Cane”.

  Så det säger du. Men… är det inte dags att pröva ’den smala vägen’?

 147. matti skriver:

  Hehehe. ”den smala vägen”?

 148. Conny skriver:

  http://www.audioenglish.net/dictionary/go-between.htm

  Men vilen skiva är bäst då med dem? Jag har ingen koll alls.

 149. matti skriver:

  Go-Betweens är ju ett av de bästa banden. Så här rankar jag skivorna.

  Liberty Belle & the Black Diamond Express
  Talullah
  16 Lovers Lane
  Spring Hill Fair
  The Friends of Rachel Worth
  Before Hollywood
  De andra skivorna

  Vilken som är bäst är alltså up for grabs, beroende på hur jag för tillfället känner. Idag så här, i morgon Talulllah Before Hollywood och Spring Hill Fair finns på amerikansk budgetutgåva, med de bästa låtarna. Den är på sätt och vis min favorit. Den allra sista de gjorde gillar jag inte så där sjukt mycket. Men alla samlingar är värda som introduktion. Go-Betweens är bättre än de flesta banden från samma tid som ikoniseras mer: Orange Juice etc.

 150. gummo skriver:

  Fucketi. Körde i diket idag. Som förare matchar jag inte mina kvaliteter som, för exempelvis, smädare.

 151. aard skriver:

  wizard rock med klungan referens – vilken låt!

 152. Benny skriver:

  Go-Betweens är världens bästa band i världen som är bäst.

 153. Benny skriver:

  …::;Mattias;::… : Ja den smala vägen, som Jesus brukar prata om. Att våga gå sin egen väg, den stigen inte är lika upptrampad.

 154. hjon skriver:

  Sov mig igenom nyårsaftonen. Lika bra, igår fick jag börja året med bröllopsfest för en av mina bästa vänner. Spelade ”I’m Sticking With You” under ceremonin och drack sen vad som kändes som hur många glas rött som helst under middagen.

 155. Conny skriver:

  När JD spöar NO. Den här jämförelsen är ju väldigt orättvis (Det är ju Ians text). Men jag har fan inte blivit rättvist behandlad alla gånger jag heller!

  Joy Division – ’In a lonely place’

  http://www.youtube.com/watch?v=TS9PYslOJgI

  New Order – ’In a lonely place’

  http://www.youtube.com/watch?v=iFteKByG5Q4&feature=related

 156. matti skriver:

  Bee: Och hur menar du att jag bör beträda den?

 157. Benny skriver:

  Matti: Gällande Go-Betweens? Med att säga typ ’Jag tycker att Part Company och Twin Layers of Lightning är dom bästa låtarna.’, då hade jag tänkt ’Aha! Här händer det grejer!’.

  Men i allmänhet är du ju rätt go’ på den smala vägen. Beträd den helst i flipflops.

 158. Benny skriver:

  Skålade om det igår, men ändå. Per Oscarsson über alles, hejdlöst tråkigt.

 159. Benny skriver:

  Såhär kände jag idag när Conny klev av tricken. http://www.youtube.com/watch?v=ee925OTFBCA

 160. Hans skriver:

  Det här kommer inte gå. Måste ha en folköl och cigg eller nåt. Någons fru kanske.

 161. Skamsen skriver:

  Annars brukar jag ibland tycka att Subculture är en av New Orders bästa låtar. Och den där som är med antingen i början av American Psycho eller Bright Lights, Big City. Inte bra på titlar.

  Vad får ni ut av att vara föräldrar? Jag har lånat en femåring som just nu ligger och sover på mitt golv. Jag tröttnade nog på honom redan vid lunchtid. På något sätt sögs jag in i ett svenssonbeteende så fort han somnat när jag kom på mig själv med att inte zappa förbi Stjärnorna på slottet. Är det barnen som gör att föräldrar (jag vet att det finns undantag här) har så dålig smak? Föräldrar kanske slutar göra aktiva kulturval och bara sväljer.
  Jag försökte ju få in ungen på lite finare grejer än de vanliga amerikanska animerade filmerna och tog med honom på Mumintrollet. Vilken dryg film! En komet skulle krocka med jorden och idioterna tog sig tid att köpa presenter och sånt. Sånt hade ju aldrig hänt i en amerikansk film.
  Och vad ska man göra nu när han sover? Jag vågar knappt röra mig med risk för att han ska vakna. Jag tror faktiskt det är ganska bra att slippa barn ändå. Bara det att man ska behöva tänka på någon annan hela tiden och inte bara göra som man vill är ju hemskt.

 162. hjon skriver:

  Skamsen: Lånat? Är du barnvakt eller Äldreomsorgen?

  Jag bävar för när barnen börjar göra egna ”kulturella val” som man ska låtsas respektera. ”Manboy” verkar vara varje femårings årsbästa låt 2010, vet flertalet föräldrar som aldrig spelat låten hemma innan barnen börjat tjata om att få höra den på Spotify. Är det förskolorna som inte tar sitt ansvar och förklarar för barnen vad som är ful, fin och alternativ kultur?

  Min son är iaf skyldig till att ha eklektisk smak i film; favoriterna är ”Min granne Totoro”, Barbie Fairytopia-trilogin och den nyare, tecknade och sämre Pippi Långstrump.

 163. Conny skriver:

  Skamsen: Exakt precis helt tvärtom. Bara det att man ska behöva tänka på någon annan hela tiden och inte bara göra som man vill är ju det enda som ger livet ens ett uns av mening.

  Freedom’s just another word for nothing left to lose.

 164. hjon skriver:

  Nu har du ju lånat en femåring, de klarar kanske lite mer våldsam spänning, men skulle du någon gång låna något mindre barn så undvik amerikanerna – de är alldeles för våldsamma.

 165. hjon skriver:

  Conny: Exakt så känner jag. Som att jag för första gången faktiskt har möjligheten att se världen inte bara genom mitt eget ego.

 166. hjon skriver:

  Min kompis treåring vill alltid att vi ska sjunga ”Vi komma, vi komma från pepparkakeland” och ”Politix” tillsammans.

 167. Conny skriver:

  Mitt hjärta följer rytmen hos denna ledsångerska i kväll

  http://www.youtube.com/watch?v=fw07CDid0JM

 168. Skamsen skriver:

  Manboy satt han faktiskt och nynnade på medan jag slängde in fiskpinnar i ugnen. Inte för att han hade ordning på texten, men ändå. När det kommer till musik har jag större förhoppningar på hans lillebror. Han brukar sitta och klappa entusiastiskt när jag tar fram gitarren och spelar för honom. Den här pojken vill bara leka med bilar och Lego. Och nu fes han också. Fy fan.

  Conny: Jag var lite sarkastisk. Jag försöker tänka på andra än mig själv på andra sätt. Men i min lilla lägenhet vill jag tyvärr ha det på mitt sätt.

  hjon: Hans mamma (min kära syster) vill gärna hålla honom liten så länge som möjligt och skydda honom från sånt. Tycker det är sunt.

 169. Skamsen skriver:

  Politix kan vara en bra idé. Just nu är ju ordet bajs det roligaste som finns.
  Det är nog just bajshumor som vi har gemensamt. Jag är troligen den enda vuxna i hans omgivning som börjar skratta och spinner vidare och kommer på ännu värre grejer än det han själv sagt. Ganska kul faktiskt.

 170. hjon skriver:

  matti: Jag skulle gärna vilja läsa dikten. Kan du se min email som jag fyllde i ovan?

 171. Skamsen skriver:

  Det där hade kunnat vara jag.

 172. hjon skriver:

  Det här hade kunnat vara jag: http://www.youtube.com/watch?v=v2hWs8_sINc

 173. kilo skriver:

  Jag ba’: nu dör ungen när som helst, världens hemskaste youtubeklipp.
  Eller är det bara jag? Det där såg nämligen livsfarligt ut.

 174. SJ-Lars skriver:

  Tänkte bara bjuda på denna nu när man kan sitta och vara nostalgisk över 2010…årets trummis (förra)

  http://www.youtube.com/watch?v=AlhKf7FM7qs

 175. Lillis skriver:

  Man ska faktiskt inte glömma bort Oceans Apart heller, när det kommer till Go-betweens. Jag säger inte att den är bäst, säger bara att man aldrig får glömma bort den. Den är faktiskt bara SÅÅÅÅ bra.

  Annars är nog 16 Lovers Lane bäst. Liksom komplett skiva. Och kul rakt igenom.

 176. Conny skriver:

  Årets första blandband. Bara gammal skit. Fan vad bra det är.

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/10T5IyPKGXwZjqb0EwRmKd

 177. Conny skriver:

  The Cure’s bästa låt är ’The Figurehead’.

  Jag snackade skit förut. Både Siouxsie, Cure och faktiskt Magazine är – även om bara stundtals – lika totala som någonsin Joy Division.

 178. Conny skriver:

  Och första Heaven 17! Vilket ös…

 179. Conny skriver:

  Idag har jag bara lyssnat på ’Dementorer’ fyra gånger.

 180. Conny skriver:

  SJ-Lars: Omar Rodriguez Lopez Group är ju skitbra ju!

 181. matti skriver:

  The Figurehead? Yes! Bästa låten.
  Heaven 17s första? Yes! Enorm skiva.

  hjon: Nej, tyvärr. Behärskar inte såna svåra grejer. Men om du mailar mabd@mabd.se kommer det fram.

 182. Conny skriver:

  Det är förskräckligt att jag fortfarande är vaken.

 183. gummo skriver:

  Conny: rightbackatcha.

 184. Conny skriver:

  Det är förfärligt att jag redan måste gå upp.

 185. skräddarn skriver:

  crystal med new order är nog min favorit. annars håller jag med lillis om oceans apart. särskilt den här,

  http://www.youtube.com/watch?v=BD1M4NsQtAE

 186. stalle skriver:

  crystals är ju grym för att vara av så sent snitt. tjusig formulering det där, ”sent snitt” eller hur? själv håller jag leave me alone, your silent face och dreams never end högt.

 187. Lillis skriver:

  Skräddarn: Ja! Och den här:

  http://www.youtube.com/watch?v=-L7Zr7UhkEc

  Från Oceans apart alltså.

 188. skräddarn skriver:

  en grym skiva helt enkelt.

 189. stalle skriver:

  grymt band fö fan.

 190. matti skriver:

  Sitter och fyller i ett formulär: alla spelningar jag gjort sedan 2003. För att inte bli galen lyssnar jag på : http://open.spotify.com/user/chops/playlist/556kGQie2a5SRS3KIdlimr

  Minns att Monto köpte den på Konsum. Den är fan grym.

 191. Benny skriver:

  Sitter och fyller i ett formulär: alla kjolar jag gjort sedan 2003. För att inte bli galen lyssnar jag på : http://www.facebook.com/RaketenRaketen

  Minns att Benny grät till den på Konsum. Den är fan grym.

 192. Alexander skriver:

  Nu finns Det Här Är Inte New York på Spotify:

  http://open.spotify.com/album/76UfBim0Sx1LSJM9Uek3IQ

  Tur det, hade snart lyssnat sönder de nio låtar bandet bjöd på genom mediafire.

  Go-Betweens:

  1. 16 Lovers Lane
  2. Libery Belle
  3. Before Hollywood
  4. Talluah

  Resten!

  Tror inte de var kapabla till att skapa ett dåligt album Forster och McLennan…

 193. stalle skriver:

  finns en del utsökta soloalbum också.

 194. matti skriver:

  Ja. Det här är klassikern i mina ögon: http://open.spotify.com/album/4CODCDBEttXLWFk21lfW9u

  Paul Cook på trummor.

 195. matti skriver:

  Fast The Evangelist är förjävla grym också. Men det är väl mer eller mindre ett Go-Betweensalbum, va?

 196. matti skriver:

  Warm Nights, har ett minne av ett kassettband med den på ena sidan och Warm Springs Nights på andra. Att de kom ungefär samtidigt. Vill få in Weezers Pinkerton i det där också. Vinterpromenader till stan med freestyle. Precis som nu.

 197. Anonym skriver:

  favorit med robert:

  http://open.spotify.com/track/7esBcU9HiNNnjH7nhl6z70

  favorit med grant:

  http://open.spotify.com/track/4Idi8NL4Hz5TCwgV5VzMgT

  men the evangelist är ju som sagt underbar. nu ska jag lyssna på the bats.

 198. stalle skriver:

  sitter här med en kopp kaffe och kan inte annat. närå, så är det.

 199. stalle skriver:

  väntar paket med grejjer för att skruva ihop en esquire. det är lättare att be om förlåtelse än att be om tillstånd.

 200. stalle skriver:

  jasså nerverna kommer först i augusti. skit.

 201. stalle skriver:

  jasså, här pratar jag för mig själv mest hela dan. skit.

 202. Backlund skriver:

  menar du gitarrn stalle? esquirn alltså. en annan läser böcker som om inkomsten hänger på det. vilken den gör.

 203. stalle skriver:

  backlund: korrekt, en sk elplanka.

 204. Backlund skriver:

  härligt. vad är det du väntar på för grejjer?

 205. stalle skriver:

  allt utom hals, kropp, elektronik och mick. å switchknopp, för där kunde jag inte välja.

 206. Backlund skriver:

  custom-stalle.

 207. Conny skriver:

  Sorry, stalle. Jag jobbar ju på mitt jobb. Kan inte sitta och gästboka på dagtid. Men ditt C60 är grymt, märker jag!

  Nerverna-skivan, tycker också hösten känns som en evighet bort… Släpp den på vinyl i vår, för fan!

 208. stalle skriver:

  konstigt men bra, richard lloyd gör en skiva med hendrixcovers.

  http://open.spotify.com/album/2VPIj5SpKk47z998Q5DNEE

 209. matti skriver:

  Hmmm. Valet att vänta till hösten är mitt eget. Jag har grejer att göra. Men Pascalsplitten kommer ju i vår i alla fall. Den blir också vansinnigt bra. Jag sjunger på en av Pascals låtar också. En fantastisk låt.

 210. Dbössan skriver:

  DEMENTORERNA, vilken låt, så stark, så oerhört, oerhört bra! En sån där låt som sätter igång någon form av missbruksgen, måste lyssna, bara en gång till, gång till…

 211. Skamsen skriver:

  Trist. Jag trodde den skulle komma till våren.

  Femåringen gick inte alls igång på Politix. Däremot kom jag på honom med att hoppa upp och ner till Ändra på allt.

  Jag har mycket noga tänkt igenom det där med de bästa låtarna 2010 och kommit fram till att det var de här:

  Jag vet vilken dy hon varit i – Håkan Hellström (inte bara skivans bästa låt utan även låten som avslutar den lagom intressanta första halvan av skivan och låter ett halvt mästerverk börja)

  Conversation 16 – Tha National (världens bästa text, i alla fall ibland)

  Min egen värld och Som ett svin – Sandro M (omöjligt att välja en av dem)

  Dan Andersson-land – Peter Morén

  Sex with an X – The Vaselines

  (och givetvis) You You You You You You – The Bear Quartet

  Det här är låtar som jag under olika perioder varit fullkomligt besatt av och inte kunnat stänga av.

  Förra årets bästa skivor var Origin: Orphan (The Hidden Cameras) och Facit (Säkert!). På Hidden Cameras skiva är de tre avslutande låtarna egentligen såna som hade hört hemma på låtlistan också. Däremot är inte Facit en sån skiva där jag fastnar för enstaka låtar. Men Honung, När du dör och Tyst nu ligger väl bäst till.

 212. stalle skriver:

  fastnade precis för denna dänga: http://open.spotify.com/track/6D8EgkpnElPj9lZXfLXOhO

 213. stalle skriver:

  jazzburks-backlund

 214. matti skriver:

  Jo, den skulle ha kommit till våren. Men som sagt. Jag har annat att göra i några månader.

 215. matti skriver:

  Kan inte släppa det här med den smala vägen. Jag har fan Part Company på original 7″. Fucker :)

 216. Backlund skriver:

  damn right stalle. har en tele du kan få serva om du vill dock.

 217. Conny skriver:

  Vissa kvällar, som den ikväll, är Stockholm fan New York: Jag, KBoi, Kajsa, JULIA och Jari. Ni skulle vart med.

  Jocke och jag bestämde att vi ska ses när ni mixar, Lillis och matti!

 218. Conny skriver:

  Tycker i alla fall att ni ska släppa en singel eller två från albumet innan sommaren. Musiken är NU!

 219. Conny skriver:

  Och vilket år det här blir. Kajsas skiva, jävlaskånebandet och nerverna. Och det är bara början.

 220. Conny skriver:

  För det blir väl Raketen och The New Man också… och det är bara början…

 221. Conny skriver:

  Vet inte om man får vara så frispråkig här, men 2010 och allt vad det innebar till trots, ett ögonblick i Hässleholm har etsat sig fast. Matti och Jari höll om varann i en soffa uppe logen nån minut, det var bland det vackraste jag någonsin sett.

 222. stalle skriver:

  backlund: det vill du inte.

 223. stalle skriver:

  matti: peter hammill ny för mig. kiitos. fra lippo lippi bättre än minnet sa.

 224. matti skriver:

  Ja det här ska fan bli Året. Singel innan sommaren ska det bli. Jag kramas gärna med Jari. Han är min lilla kudde i den här hårda världen. Min lilla, lilla kudde.

 225. matti skriver:

  stalle: Det var så konstigt att vi gjorde så lika listor. Var tvungen att göra om min. Men den blev bra. Church har jag aldrig lyssnat på, men jävlar den där låten på din lista, gud vad bra. Satt och läste James Ellroy i natt men var tvungen att sluta och lyssna på North, South, East and West i stället.

 226. gummo skriver:

  Matti: Vicken Ellroy?

 227. Benny skriver:

  Conny: Halv fem? Pfft. Inte proffs.

 228. matti skriver:

  Senaste, Blood is a Rover eller vad den nu heter på engelska. Köpte den när den släpptes utomlands på pocket. Men engelskan var för svår, så jag har väntat tills nu. Värt som vanligt i hans fall.

 229. P skriver:

  Conny; lät som en storslagen afton. Kajsa som i Grytt? Kommer den där skivan äntligen i år eller?

 230. P skriver:

  FIRST LOVE , LAST RITES från Umeå släpper sin debut i dag. Den är asbra.

  http://open.spotify.com/album/1EG7tF3ksmgEN7nUYBs5jH

 231. gummo skriver:

  Conny: eftersom det är lill-lördag idag, lill-fredag igår enligt logiken. Alltså: proffs. Om inte du skulle upp som vanligt.

  Matti: Ok, gav mig den själv i julis. Den ska läsas efter Palmebiografin och en Connelly.

 232. skräddarn skriver:

  spanish dance troupe måste ju vara en av de bästa poplåtarna från 90-talet.

 233. matti skriver:

  skräddarn: Ja. Hela den skivan är grym. En del tycker att skivorna innan är bättre, men inte jag. Poodle Rockin’ är nästan ännu bättre. Låt alltså.

 234. Conny skriver:

  stalle: precis, magazine, alltså.

  p: kg, precis. i mars eller april. liten kudde prod.

  gummo: uppe 7, gick till jobbet. vad gjorde B? Hur proffs var B?

 235. matti skriver:

  vore extra proffsigt om du var pilot…

 236. matti skriver:

  Haha. ”liten kudde prod.”

 237. gummo skriver:

  conny: ok, proffs, på sitt sätt!

 238. matti skriver:

  Kirurg, Conny är kirurg!

 239. Backlund skriver:

  Vilken kul kväll Conny. Jag vill också hänga med Julia, för jag gissar det är Ösd-Julia? Jag drömde iallafall att Julia och Jari tog med mig på O’Learys i Östersund och bjöd mig på öl. Men sen fick jag stryk av en sur överviktig man och då var det slut.

  Jag försöker komma på vem här jag skulle kunna tänka mig ha som tandläkare. Jag tror ingen, förutom skräddarn då.

 240. matti skriver:

  Jag var den överviktige. Menar, är. Tur att det var en dröm och jag nästan alltid är glad, du hade antagligen dödat mig om det var på rikt.

  Alltså, nåt helt annat, Howard Hughes. Vilken jävla snubbe det var.

 241. Backlund skriver:

  Ja, du vet, man blir skarp på Hammarstrands-kung fu när man är uppväxt där. Lille gräshopparn kallar dom mig.

  Han var väl en till på den där tunna linjen mellan geni och vansinne. Finns det någon dokumentär om han som är bra?

 242. P skriver:

  Kajsa skivan ÄNTLIGEN! Har ju lyssnat på Lilla Kuddens inspelning av Allt Faller varje dag i evigheter nu.

  Hennes bidrag på den här:
  http://blogs.playgroundmusic.com/sweden/artister/sonja-akesson-tolkad-av
  är ju också jävligt epic.

  Så det där blir nog prima liv det.

  I dag slutade jag vara bakis från nyår. Vekt eller jävligt ambitiöst krökande? Eller både och?

 243. P skriver:

  Det här har jag att säga på ämnet Howard Hughes:
  http://www.youtube.com/watch?v=DCy8K968Alo

 244. stalle skriver:

  och här har ni min åsikt i frågan: http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 245. P skriver:

  Backlund: Hughes dyker upp rätt friskt i Ellroy-böckerna du skulle låna av mig för nått år sedan. Underworld USA-trion.

 246. Backlund skriver:

  P: Skulle jag låna nåt av dig? Böcker? Var jag full?

 247. P skriver:

  Ja, du skulle låna James Ellroys En Amerikansk Myt. Det var, drar jag mig nu till minnes, runt Umeå Open förra året. Och då var man ju förstås full mest hela tiden.

 248. Backlund skriver:

  Stämmer. Ta med dom till årets Umeå Open då så blir allt bra.

 249. stalle skriver:

  för i år ska ni vara nyktra?

 250. P skriver:

  Nej just ja! det kan man ju inte gärna vara. Snopet!

 251. skräddarn skriver:

  jag skriver upp dig i min framtida patientstock Backlund.

 252. Den darrhänte kirurgen skriver:

  Baconaisse! De har på rikt hamburgertallrik med baconaisse i rockbaren på hotell Malmen!

 253. Den darrhänte kirurgen skriver:

  Backlund: Jo. Ösd-Julia. Jag har förstått att man ibland kan hänga med Julia fast man inte vet om att man gör det om man hänger här. Fast det är roligare att hänga med henne

 254. Den darrhänte kirurgen skriver:

  Backlund: Jo. Ösd-Julia. Jag har förstått att man ibland kan hänga med Julia fast man inte vet om att man gör det om man hänger här. Fast det är roligare att hänga med henne när man vet att man gör det.

 255. Den darrhänte kirurgen skriver:

  Dddddubbelppppostandeeet äääär inte mennnningen.

 256. stalle skriver:

  kokat i aluminiumpanna nu igen?

 257. Conny skriver:

  Jag har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent.

 258. Conny skriver:

  Jag har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent…

 259. Conny skriver:

  Jag trodde jag halvkunde The Church, men det gör jag uppenbarligen inte alls. ’North, South, East & West’, som sagt, vilken låt!

 260. stalle skriver:

  man har ju slarvat med church ska erkännas. brukar strölyssna ibland och då blir det mest under the milky way och sen lessnar man. så icke denna gång.

 261. stalle skriver:

  det finns inget godis i huset, jag tappar snart kontrollen.

 262. Backlund skriver:

  stalle: i år kan vi diskutera om böckerna när böckerna är framför oss, vilket kommer höja upplevelsen med 100%.

  darrkirurgen: fan vad kul för dig att få hänga med julia. hon är ju så snäll och bra.

  skräddarn: gärna! du har ju ditt på det torra egentligen. alla som hänger här kommer ju vilja fixa käften samtidigt som man lyssnar på Burzum.

  Burzum var även med i en fråga i en ny version av TP jag spelade i julhelgen. trve?

 263. stalle skriver:

  mitt paket har varit sorterat i ånge sen 05:46
  i morse, vad är oddsen att grejjerna trillar ner i morgon?

 264. stalle skriver:

  backlund:böcker?! va jag fattar ingenting.

 265. Conny skriver:

  Har jag inte läst så noga, eller hur kommer det sig annars att matti inte rest detta ämnet:

  http://thehippiesnowwearblack.wordpress.com/2010/11/25/jon-savage-crass-feature-in-mojo-january-2011/

  Stor artikel och intervju av självaste John Savage för jävulen!

  Allting återutgivet, CDsarna kostar löjliga 150/kr styck, inte så punk, men 70 pix för ett album på itunes är coolare. Ännu inget på Spotify:

  http://www.youtube.com/watch?v=7S3cF4h03hw

 266. Backlund skriver:

  jag skulle få låna böcker av P på umeå open. jag tror iallafall James Ellroy-grejen är det. vad fan vet jag.

 267. stalle skriver:

  ja nu är jag med igen. mitt närminne är skadat av barn och aluminium.

 268. stalle skriver:

  ja nu är jag med igen. mitt närminne är skadat av barn och aluminium

 269. P skriver:

  Jag har suttit och väntat på att nyutgåvan av feeding the 500 ska skickas från CDON i tre jävla månader nu. Ohemult är ordet. Men det är förstås inget mot Televisions andra som jag postorderbeställde en gång i tiden. Det tog ett år. Man kunde ju önska att Säpo kunde gå igenom ens post lite mer effektivt…

 270. P skriver:

  Jag misstänker att Julia gömmer sig bakom nicket ”Frans”.

 271. stalle skriver:

  p: hahahahaha

 272. Conny skriver:

  P: Ha! ’Låt SÄPO sortera din post, efter ipred nu ännu mer effektiva’. Jag tycker Ginza är smidigare än CDON. Dels för att man kan betala via internetbank, och så kommer grejjerna på två, tre dagar om det inte är restat.

 273. matti skriver:

  Är nyutgåvorna värdo om man ändå har originalen? Alltså är det nåt nytt, linernotes eller så. Nya låtar? Om det är remastrat eller så kan ju inte spela så stor roll, tänker jag.

 274. matti skriver:

  Själv väntar jag på pengar. För jag har fått en bok antagen. Kanske blir lite Crass då. Efter hyran, elen, kabelteven. Nä, just det. Tomt i börsen igen.

 275. P skriver:

  Det är jävigt värt: ”The Feeding Of The Five Thousand release comprises: new masters of original track listing, sourced from analogue master tapes; 16 rare and unreleased tracks from the same period (also sourced from original tapes);  all new artwork from band member Gee Vaucher (aka G Suss), liner notes from band founders Steve Ignorant and Penny Rimbaud, CD in digiwallet, 64 page perfect-bound book of lyrics/liner notes/art/photos, miniature recreation of original fold-out poster sleeve, all in a cardboard slip-case.”

 276. stalle skriver:

  matti: grattis i alla fall, till boken.

 277. P skriver:

  Matti: kul med bok! det ser man fram emot. Själv fick jag nyss klirr i kassan. STIM hostade upp 700 spänn. Ojoj vilken fest livet är nu.

 278. matti skriver:

  ”They call this a suicide vest, but I think that undersells all the homicide that goes along with it.”
  Brother Cavil, The Plan, BSG. Fatta vad bra det är.

 279. matti skriver:

  Jo. Bok känns bra. Trodde ärligt inte de ville ha den. Det är dikter. Era svin heter boken. Verkar ju värt, Crass.

 280. Conny skriver:

  ’New Gold Dream (81/82/83/84)’. Otroligt bra album.

  http://open.spotify.com/album/1m8ybrw0umxg8FbBC3pH7K

  Simple Minds låter lite bättre och bättre för varje år som läggs mellan deras sliskiga sena era då jag började hata Jim Kerr och nu. Ok. Han sjunger inte bäst i världen någonstans. Är för mycket Bryan Ferry-wanna-be. Men musiken når in i mig och upp i himlen ändå.

  Skivorna som är bra:

  1. ’New Gold Dream (81/82/83/84)
  2. ’Sister Feelings Call’
  3. ’Sons And Fascination’

  De tidigare skivorna tycker jag är ojämna, och de låtarna som är bra är bättre i olika live-versioner. Som här t.ex:

  http://open.spotify.com/track/7kktMl15raPCJHe5UEeGEB

  Hade en grym kassett med dem live i P3 från Karlshamn förr. Men den ligger numer nedgrävd under någon gammal punkare i Södertälje är jag rädd.

 281. Conny skriver:

  Grattis till bok!

 282. matti skriver:

  Bästa skivan med Simple Minds, tycker jag, är Sparkle in the Rain. Lyssna på första låtens inräkning. Det är ju till en annan låt! Och grym Lou Reed-cover. Inga dåliga låtar, än en gång, tycker jag.

  http://open.spotify.com/album/2fuGLrZ4Ju22UpWqGg5cDW

 283. Conny skriver:

  matti: ’Sparkle in the rain’ är jätterörig ljudbild har jag alltid tyckt. Jobbigt mastodont. Och jag har verkligen försökt älska den skivan när den kom.

  Men nu när jag lyssnar och du säger så där så hör jag ju att första låten är kanon. Faktiskt att han sjunger bättre än på tidigare skivor på den här skivan…

  Och det där med inräkningen är ju dödligt kul!

  Men ’Street Hassle’-covern tycker jag fortfarande är helt värdelös. Bara seg, ofokuserad sång och mirakulöst nog ännu rörigare än originalet. Och jag tycker att det finns flera skitlåtar, ’White Hot Day’, t.ex. Tycker du det är en stark låt?

  Jag hade placerat ’Sparkle In The Rain’ som 4a eller 5a bakom ’Empires & Dance’, för att jag tycker den är lite ojämn.

 284. Conny skriver:

  Men ’Kick Inside Of Me’ är ju också faktiskt riktigt bra. ’Sparkle In The Rain’ har klättrat till 4e platsen. Håller med om att topparna på den tillhör deras allra bästa.

 285. Conny skriver:

  Men det här är så jävla typiskt oss. Jag är två år äldre. Jag gillar väldigt ofta skivan bäst som kommer två år före den som matti gillar bäst! Den som vill kan se det som ren patetik, jag väljer att kalla det kärlek, men klart att det har att göra med hur receptiv man är som tonåring.

  Jag tycker bästa skivåret någonsin är 80. Kanske 79, 81 och 82 kan konkurera. Vilka är era bud???

 286. matti skriver:

  Får väl säga 82 då…

 287. matti skriver:

  Hehe. Nä, allvarligt. När jag var typ tio år yngre än nu kom jag på att 88 var det bästa skivåret. Fast nu minns jag inte varför. Ska tänka på det medans jag kollar Pacific.

 288. Conny skriver:

  hahahaha. När man är 13, m.a.o. Men gäller det för de som är födda 86? Tycker man att 99 är det bästa skivåret då??? Eller de som är födda 77. Tycker ni/dem att 90 är det bästa skivåret???

 289. Björk skriver:

  Harry Potter-låt?

 290. Lillis skriver:

  Björk: Nya skivan kommer sorteras under genren Wizard rock i skivhandeln.

 291. Conny skriver:

  Jag ljög förut.

  Det allra bästa skivåret är självklart 1977. Vad har jag glömt?

  77.

  Richard Hell & The Void-Oids – ’Blank Generation’
  Television – ’Marquee Moon’
  Talking Heads – ’77’
  The Ramones – ’Rocket To Russia’
  The Ramones – ’Leave Home’
  Sex Pistols – ’Never Mind The Bollocks’
  The Clash – ’s/t’
  Wire – ’Pink Flag’
  Iggy Pop – ’The Idiot’
  Iggy Pop – ’Lust For Life’
  David Bowie – ’Low’
  David Bowie – ’Heroes’
  Kraftwerk – ’Trans Europa Express’
  Neil Young – ’American Stars & Bars’
  Leonard Cohen – ’Death Of A Ladies Man’
  Elvis Costello & The Attractions – ’My Aim Is True’
  Bunny Wailer – ’Protest’
  U-Roy – ’Rasta Ambassador’
  Bob Marley & The Wailers – ’Exodus’
  Al Green – ’The Belle Album’

 292. Conny skriver:

  Det här är mitt 23e inlägg senaste dygnet. Fortfarande bara sovit 2 timmar sen vi var ute. Dags försöka gå ner i varv nu, kanske.

 293. Conny skriver:

  Fast det här måste jag göra innan sömnen!!!

  Hollands Crass: The Ex. 22 album. De är ju helt fantastiska.

  Jag har inte total koll, men gillar allt tidigt, ’History What’s Happening’ 1982, ’Blueprints For A Blackout’ 1983, ’Tumult’ 1983, ’Pokkeherrie’ 1985, plus 2 skivor de gjorde med Steve Albini: ’Starters, Alternators’ 1998 och ’Turn’ 2004.

  Här är 4 grejer från olika skivor:

  http://www.youtube.com/watch?v=AVIC63pwiBA&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=k6Fd-7B8yzY&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=GW72OMIap6o&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=Kw6muw2aWyM&feature=related

  Det finns en grym dokumentär om dem också.

 294. hjon skriver:

  stalle: Noll chans. Vi delar inte ut någon post alls imorgon på den röda trettondagen.

  matti: 1988 bjöd på ”Daydream Nation”, ”South of Heaven” och ”A Nation of Millions”?

  Född 1978, kan inte direkt säga att 1991 är mitt favoritår, även om jag tillhör en generation som vaknade till lite av ”Smells Like Teen Spirit”. 1969 ligger rätt bra till.

 295. Conny skriver:

  Alltså, en gång till: The Ex ’Tumult’ från 1983 är bättre än Gang Of Four på de sistnämndas hemmaplan.

 296. KBoi skriver:

  1977 var ett grymt år, 1986 inte så mycket.

 297. Lillis skriver:

  1986: Tjernobyl sprängs, Palme skjuts, Lillis föds.

  Mönster kan tala ett tydligt språk.

 298. Backlund skriver:

  KBoi: 1986 jag föds. JAG föds.

 299. Backlund skriver:

  Lillis: Är du 86’a?

 300. Backlund skriver:

  Jag vill påpeka en genre som inte varit på tal här någonsin, vilken är crustpunk. Och jag kan lista mina top2:

  1. Acursed
  2. Tragedy

  Tragedy är fantastiska. Men vill man ha prima mörk, mörk punk, så är Acursed’s ”Tunneln i ljusets slut” bland det bästa man kan hitta. Hospitalet träffar jävligt rätt med incestlåten ”Blodsband” på deras senaste skiva. Men det är självklart mer råpunk än crust, om man är skitnödig. Vad jag vill säga är att Acursed (svenskt band, för övrigt) har en nerv direkt till det mörkaste som finns, utan att göra skitnödig punk, som en del av de hårdare banden gör. För övrigt tycker jag Tragedy’s ”Vengeance” är bland de bästa crustskivorna som gjorts.

 301. KBoi skriver:

  Barnrumpor.

 302. slidan skriver:

  appropå the factory snacket måste jag länka detta factory band som heter stockholm monsters. Konstigt namn när man är från glasgow…menmen. Det låter inte så jäkla bra heller men det e coolt.

  http://www.youtube.com/watch?v=Qd5vxkHa15Y&feature=related

  något som e coolt på riktigt är den här battlen/jammet med dizzie rascal i spetsen. Det är så galet hårt och svängigt så att jag nästan gråter av lycka. (det blir bråk i slutet)

  http://www.youtube.com/watch?v=MqhnFMfnxkw&feature=related

 303. slidan skriver:

  (manschester inte glasgow)

 304. matti skriver:

  Ska vi snacka crust nu? Ge mig några minuter bara. Nu är vi på min spelplan, verkligen. Även om jag vänder mig mot själva begreppet crust, råpunk duger bra för mig. Crust, käng, D-beat? Råpunk, hardcore. Det får skilja sig bra mycket från GBH eller Discharge för att jag ska kalla det ngt annat. Jag fattar Grindcore, jag fattar i viss mån Power Violence, även om jag inte kan gå ed på att jag skulle kunna skilja det från all grindcore eller hc vid ett blindtest.

 305. matti skriver:

  Äh, förlåt, det där kändes lite snobbigt. Jag blir bara så till mig av att någon vill prata råpunk. Och jag är verkligen ingen som kan mycket om den världen efter det att Discharge bytte stil efter State Violence. Men är det nåt som verkligen, verkligen är mina rötter så är det det. Tragedy påminner om Conflict när de var som bäst. Jag gräver gärna ner mig i det som kom efteråt. Backlund: utbilda mig! Så gör jag detsamma med det gamla. England, Finland, Sverige före 1985, det kan jag som min egna kalsonger.

 306. gummo skriver:

  Tre amigos på fyran just nu. En av filmhistoriens starkaste filmer.

 307. En vän i Köpenhamn skriver:

  Conny ang. 1977, du glömde dessa

  Brian Eno – Before and after Science
  Suicide – S/T
  Throbbing Gristle – Second Annual Report
  Radio Birdman – Radios Appear

 308. Backlund skriver:

  Alltså. Övermodig gubbe inatt. Jag kan för lite om det jag med. Jag tycker bara det är jävligt bra en del saker. Sedan hur man benämner de olika banden spelar ju egentligen ingen roll. johan dänger mig lätt i den här genren. Med några bärs innanför snackar jag dock som om jag skrev Boken, när jag knappt har en penna.
  Nu åker jag på begravning.

 309. P skriver:

  Crust känns för en annan som något som bättre beskriver en viss sorts punkare än en musikstil. Alltså en sluskig jävel med aningen mer politisk färgning än min träskpunkaren.

  Råpunk och käng känns lite bättre som genrenamn. Men jag nöjer mig fan med HC. Orka liksom.

 310. P skriver:

  Det här är förjävla bra;
  http://www.myspace.com/anabarata

 311. P skriver:

  Håller Ambulance fortfarande på? De var ju grymma. http://www.myspace.com/utryckningshardcore
  Reign of Bombs var också feta.
  http://www.myspace.com/reignofbombs

  Båda finns representerade på den utsökta samlingen Norrland D-Beat Comp :
  http://www.discogs.com/Various-Norrland-D-Beat-Compilation/release/650373

 312. En vän i Köpenhamn skriver:

  En förfrågan. Eftersom folk här på mabd.se vet allt om allt som har med musik att göra. Har en kompis i Manchester som ordnat så att Viv Albertine från Slits kommer till Köpenhamn i februari. Hon vill också göra en liten spelning i Malmö. Kanske 40 pers. Känner nån nån musikcafë eller nåt? Nån aning om vem skall jag eller min kompis fråga? Tackar på förhand för alla tips.
  Hon släpper förresten en ep på Ecstatic Peace i februari också.

 313. Bruce Lee skriver:

  -En vän i Köpenhamn

  Om hon kan ta tåget tio minuter från malmö c till lund så har du nationerna där, prova http://www.smalands.org/ eller http://www.blekingska.se/ dem har små klubbar för spelningar onsdag till söndag.

 314. Bruce Lee skriver:

  – En vän i Köpenhamn
  och i malmö kan du ju alltid kolla med debaser.se och babelmalmo.se

 315. Bruce Lee skriver:

  …eller prova ariman i lund

 316. En vän i Köpenhamn skriver:

  Bruce Lee, tack. Glömde säga att det blir fredag den 11. Evt. søndag den 13. Om vi hittar et ställe.

 317. P skriver:

  Apropå gigggzzz så ser fanimig våren fin ut redan. I kalendern står:

  2/2 Kvelertak, Debaser Slussen
  19/2 Bedroom Eyes, Debaser Slussen
  26/3 Woods, Strand
  5/3 Jonny, Debaser Medis (Norman Blakes nya!)
  8/3 Wire, Slussen
  1-2/4 Umeå Open. BOB HUND!!!!!!!!!!
  3/4 Mogwai, Debaser Medis
  6/4 …and you will know us by the trail of dead, Debaser Slussen
  20/4 Earth, Strand
  8/5 Swans, Strand
  13/5 Ghost, Strand

  Sedan ryktas det som tidigare nämnt om Gang of Four och Martin Rev till huvudstaden någon gång under våren.

  Mer tips tack!

 318. matti skriver:

  Har nu sett Black Swan. Spännande, men jag blir inte klok på om det är en skräckfilm eller en konstfilm. Samma förvirring verkar Aronofsky själv drabbats av. Den är spännande, men jag fattar inte om det är en lek med vissa konventioner eller helt enkelt konventionellt. Dock, första halvan är mäktig. Tänker på Fulci (New York Ripper utan det psykiskt sjuka våldet) och Polanski. Extremt nervigt. Men sen blir det tecknat och det funkar inte riktigt. Inte för mig i alla fall. Men jag tycker nog den är intressantare än The Wrestler i alla fall. Synd att Aronofsky verkar bli en sån där som alla unga (yngre i alla fall, han är bara lika gammal som mig) blir nuförtiden; Hollywood-creddig snarare än verkligt bra (hans nästa film är Wolverine…). Fast det kanske är bättre än de som bara försvinner helt och hållet. Som Tim Hunter (även om han gjort rätt bra tevegrejer) och Whit Stillman exempelvis.

 319. Lillis skriver:

  Alltså, The Trip. Det är som destillerad geniknöl.

 320. Lillis skriver:

  Jag tror att det är bästa TVn överhuvudtaget på kanske, säg, två år? Egentligen det enda från 2010 som varit så där komplett bra, helt och hållet, och rakt igenom. Man behöver inte ens ställa sig frågan om det är bra, vilket jag tycker att man gjort med i princip alla serier under 2010 (ja, jag ha sett allt). Man ser dem, serierna, mycket bara för att man ser dem. Det är hela anledningen i sig självt. Man sitter där för att man sitter där. Sedan, med jämna mellanrum, slår man an en funderare och undrar om ”det verkligen är bra”. Ofta har man väl dragit slutledningen att det ändå är bra, att man ändå uppskattar det, vilket man ändå gör. Och pågår det så ett tag är det lätt att luras in i det där, tro att det är så det fungerar, att det är så man vet ifall något är bra. Men när det är riktigt bra då behöver man aldrig ens fundera. Då finns det ingen tvekan och heller ingen anledning att motivera. Vilket jag alltså gör ändå.

  Ursäkta om jag är aningens oförståelig. Resonemanget är tyvärr inte tydligare än så här.

 321. matti skriver:

  Barcelona. Vilken fantastisk film. Stillman. Vilken regissör. Inget dåligt har han gjort.

 322. Conny skriver:

  I Malmö kan de fortfarande inte snöröjning. Man halkar omkring i två decimeter snömodd på alla trottoarer.

  Men det finns en vietnamesisk restaurang med det karaktäristiska namnet ’Restaurang Asien’ som är bättre än någon vietnames jag ätit på i Stockholm. Himmelskt goda ickefriterade vårrullar. Ligger på stora gatan som leder från Möllevångstorget mot Nobelvägen. Huvudrätterna kostar 99 pix. Vårrullarna 50 pix.

 323. frans skriver:

  black swan,,, en 2a.. shit vilken upprepning på 100filmer man sett,, polanski hade ju gjort den till en 4a minst.. äh den var bortkastad tid.. dinner for schumcks däremot.. det r grejer,, har sett fär många filmer där dom hugger sig i ansiktet med vassa saker..

 324. stalle skriver:

  hjon: idag då? paketleveransodds?

 325. stalle skriver:

  jippi, nu ligger paketet på ica och väntar. kom bara på att jag inte har nån bil. fan.

 326. B3nn7 skriver:

  Cunnie: vadå Malmoe? Du sa ju eventuellt Peter och seig heil-öl imorgon.

 327. slidan skriver:

  nu dricker jag champange & lyssnar på skitmusik. men snart ska jag höra pascal på debaser. hoppas det är så högt och starkt så man får ont.

 328. stalle skriver:

  beach house, är det bara jag som somnar?

 329. hjon skriver:

  stalle: Till fots är ju det bästa i snön, men det kanske är för långt?

  Skamsen: Den här får man ju förresten inte glömma: http://open.spotify.com/track/1f7j3yQIH5kNjYkmZjqDcQ (En av tre finfina porrbitar för de minsta).

  Till slut har jag och min vän Jonas enats om att 17 år är åldern man har när musikåret är som bäst. Det blir 1995 för oss. Gjorde en årssökning på Spotify och det stämde.

 330. stalle skriver:

  1 mil med en 1½-åring känns sådär. hur gör man en årssökning på spottan?

 331. matti skriver:

  Så var man 42 och vill bara dö, fast man varit och spelat med Raketen. Eller om det är därför. Alltså jag är för gammal. Jag orkar inte med det här längre.

  På vägen hem lyssnade jag på: So Many Ways med James, Running Up that Hill och Hounds of Love med Kate Bush. Kommer hem och vill höra det i finlurarna. Men gissa hur många av dem som finns på Spotify. Ingen. Jag nöjer med mig Futureheads version av Hounds ofLove. Som är bra. Men liksom, palla. Fuck allt. FUCK ALLT. A L L T .

 332. matti skriver:

  Fast den här versionen är fin http://open.spotify.com/track/7pUE0afbwTwtqmyWFqT2Er
  Även om jag hatar att jag gillar såna här versioner.

 333. matti skriver:

  Och James, de var så sjukt bra innan de gjorde Strip Mine. Den är iofs också ok, men hur de lät innan, den första, Stutter. Särskilt innan det till och med. När de låg på Factory. Men vem ska jag prata om det med? Minns man innan Spotify? Minns man innan fildelning?

 334. matti skriver:

  Och recensionen på All Music (Stutter) kan ni glömma. Den är skriven av nån som inte skulle uppfatta att Stornoway (eller Stone Roses) är värsta engelska popbandet sen 60-talet om man så skar halsen av honom med Smiths- eller Libertines-skivor och samtidigt vrålade fakta ner i hans öppna och idiotiska hals.

 335. matti skriver:

  Ärligt, James var ju bra längre än man tror. Förutom Come Home och Sit Down så är ju Laid från 1993 fin. Eno gjorde ändå två skivor med dem. Nu tänker ni förstås att Eno även gjorde en av historiens sämsta skivor: The Joshua Tree med U2, och det stämmer ju. Men James skivor är bättre. Och Eno gjorde även The Unforgettable Fire, U2s bästa. Och innan nån jiddrar, jag kan U2 bättre än fan nån annan. Principiellt i alla fall. Jag har ägt ALLT med dem till och med Joshua Tree. Inget jag är stolt över , men sant ändå.

 336. matti skriver:

  Och det är därför jag verkar förvirrad när det talas om Eno nuförtiden, här. Jag kan min Roxy Music och på sätt och vis hans ambientgrejer. Men det där med Joshua Tree kan jag fan aldrig komma över.

 337. matti skriver:

  Raketenlåten är såklart en anledning till att jag håller på så här. Det är genialt, det är otroligt. Jag vill lägga av med musik.

 338. Conny skriver:

  Hehe. Så kom tomten äntligen till Matti!

 339. Conny skriver:

  B: jag färdas fort. ett löfte är ett löfte. om 12 timmar är jag i stakka.

 340. matti skriver:

  Och hur mycket jag än gillar Radiohead (vilket jag gör, fucking hipsters i min egen ålder, ni vet vilka ni är): Nån gång skulle nån komma och förklara för Thom Yorke var skåpet skulle stå: http://open.spotify.com/track/6sUgaXgnZUtq1su6ZAaVhc

 341. matti skriver:

  Det sista alltså INTE till Conny. Han vet redan att jag gillar Radiohead.

 342. Conny skriver:

  Malmö växer. För tio år sedan, eller för bara fem år sedan, var det bonnigt, protektionistiskt och låst här. Nu är det faktiskt lite party. Jag hörde finska talas på gatan här för några veckor sedan, och man hör spanska, engelska und so weiter…

 343. david skriver:

  Hoho, The Futureheads hade jag helt glömt bort. Deras första bjöd på en hel del studs.

  http://www.youtube.com/watch?v=sWGWgQl-fuA

 344. david skriver:

  Grattis på bemärkelsedagen förresten!

 345. P skriver:

  Ha den äran då.

 346. Conny skriver:

  Aha! Det är alltså idag! Grattis på 42-årsdagen!

 347. matti skriver:

  Tack tack. Jag hade ju inte precis kryssade händer i natt.

 348. Raketen skriver:

  Matti vi älskar dig. Grattis på din födelsedag.

 349. hjon skriver:

  matti: Grattis! http://open.spotify.com/track/7iL6o9tox1zgHpKUfh9vuC (Beatles finns ju inte på Spottan)

 350. stalle skriver:

  grattis matti på din dag!

 351. matti skriver:

  Tack igen, kompisar. Kolla, lyssna, vilken låt!
  http://www.youtube.com/watch?v=FkVpHG1LJEE

 352. matti skriver:

  Det här är det enda riktigt tidiga jag hittar på sptfy: http://open.spotify.com/track/5oOnb3sagPokbUQiN8YXfF

  Men det är ju sjukt bra.

 353. gummo skriver:

  ”Four years on, still going strong, twice manager of the year/In the kop they sing, Kenny´s king, and at Anfield they´re sincere”.

  Måtte Kennys återkomst att vi återupprättar lite av äran.

  http://www.youtube.com/watch?v=SbSsWt06kHQ

 354. P skriver:

  I kväll visar statstelevisionen en konsertfilm från när Lou Reed turnerade med Berlin härom året. Fullt fint!
  http://www.tvrutan.se/program/2627262710111290845407.html

 355. Backlund skriver:

  word gummo.

  grattis matti!

 356. hjon skriver:

  stalle: Ja, det är lite långt med barnvagn i modden. Jag håller med. skriv helt enkelt ”year:1995” och sök.

 357. hjon skriver:

  Sen kan man ju inte riktigt förvänta sig att Spotify har alla rätt på årtal…

 358. Stål skriver:

  Premiär för Magnus Ekelund & Stålet – Stállu:

  http://www.youtube.com/watch?v=SGSO-jd14pc

 359. EF skriver:

  Gillade trummorna!
  Allmänt schysst låt!

 360. hjon skriver:

  Ja, bra! Är det Lycksele djurpark?

 361. matti skriver:

  raketen!

 362. matti skriver:

  Magnus!

 363. Lillis skriver:

  Raketen är överst på alla bra listor som nånsin funnits och kommer alltid vara det.

 364. Lillisa skriver:

  Eller ja, jag skäms faktiskt av att skriva det just ikväll. Det kan mycket möjligt framstå, för de som är inblandade och även för alla andra, vem som helst, som ett högst osympatiskt å ovidsynthetiskt (ordet finns åtminstone from nu) uttalande. Alltså det att jag säger det just idag, att det skulle vara trångsynt. Jag tänker inte förklara vad jag menar. Men jag kunde inte låta bli, av olika förekomma osagda anledningar, att säga det. Och dessutom: det här är en tid och en plats för att göra bort sig. Det vet ni mycket väl. Det är mest därför. Det är min tur nu, att göra det, bort mig.

  Hursomhelst, det jag egentligen ville säga men inte får sagt är att Raketen är den mest ångestbefriande musiken som finns.

  FEE. FU2. ROTFLMAO. FYA, OMT. SMD, CS. YCASMDAGTH.

 365. matti skriver:

  Lillis, har han nånsin fel? Nä.

 366. Lillis skriver:

  För första gången i historien hade jag faktiskt fel. Jag menade förstås: ROTFLYAO:MFs!

 367. Lillis skriver:

  http://www.tns-sifo.se/media/302447/statistik_svenskarnas_favoritkommuner_tns%20sifo.pdf

  Södertälje är visst sämre än Luleå. Men hela undersökningens trovärdighet undermineras lite av att Göteborg kommer på andra plats. Jag bor ju där och har massor av ”s.k” ””inside”-”information””.

 368. Lillis skriver:

  GBG på andra plats åt andra hållet alltså. Är Södertälje Sveriges sämsta stad? Har aldrig varit där själv. Har dock upplevt Sveriges bästa produkt, som faktiskt är producerad i Södertälje. Ett exemplar finns den i. Mycket dyrköpt och delikat, men lättflörtat för ett ögongodis som mig: född lockbete. Eller: först: född fet; sedan: född lockbete.

 369. Stål skriver:

  Åh, tack. Jag har inget minne av djurklippen. Men antar att giraffgrejen är därifrån. Vet att jag varit där som lite, så det verkar väl rimligt. När jag står bredvid ett får är det vid någon diner som vi stannade på med husvagnen. Det har jag fått berättat för mig.

 370. Lillis skriver:

  LABATYDTWWGHCYNKWYGG.

 371. matti skriver:

  Rolling On The Floor Laughing Your Asses Off; Mother Fuckers (sic).

  LABATYDTWWGHCYNKWYGG, däremot, där gick gränsen för mig. Helt obegripligt, ungdomar.

  Sluta med sån där skit nu för fan. Skriv svenska eller engelska. I alla fall inga sepiga jävliga internetspråk. Typ essemess och sånt.

 372. x skriver:

  äter rotmos, lyssnar på silly ghurl, full kull

  vet att conny vet bäst

  när det gäller allt

  speciellt när jag fick ingenting signerad 20002.

  rotmos och conny

  smashing times

 373. x skriver:

  velvet underground, best fucking band in the wuujrld.

 374. x skriver:

  how the fuck did that bob hund get their souuuuuuuuuuuuuund

  (rotmos i mungipan)

 375. x skriver:

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 376. frans skriver:

  god jul… nu är allt slut,,

  http://www.youtube.com/watch?v=mJPloPHGbjc

 377. Mats skriver:

  Satan, vad peppad jag blir. Tack, Matti!

 378. slidan skriver:

  Jahopp. sista dagen innan man ska köra ned huvudet i mörkert igen. Måndag morgon väntar och det börjar gå kalla kårar i hela kroppen.

  Ganska snart är det vår. Tur att det kommer massa ny musik och sånt där.

  Damon Albarn,Flee & Tony Allens projekt längtar jag mest efter. Sen the good the bad and the queens nya skiva.

  beastie boys kommande blir förmdligen inte så bra men ändå. beady eyes nya blir kul. men mest av allt längtar jag efter tussilagos och lukten av asfallt.

 379. matti skriver:

  Vår. En lyx vi inte håller oss med i Norrbotten.

 380. marcus skriver:

  hata man u. !!!!!!!

 381. stalle skriver:

  i norrbotten är det bara er, aldrig vår.

 382. marcus skriver:

  ångrar utropstecknen. för omoget.

 383. Conny skriver:

  hehehehe. Vad mycket aktivitet det var här i natt, och hur lite aktivitet det varit nu under eftermiddagen. Hur kommer det sig?

  Södertälje är alltså Sveriges i säklass mest avskydda kommun! Det är inte utan att man blir lite stolt.

  Magnus låt tyckte jag väldigt mycket om!

 384. matti skriver:

  Men snacka om man inte rullat tummarna heller. Ny Raketenlåt har skrivits och spelats in. Så sjukt bra.

 385. anna skriver:

  Sitter o lyssnar på Hårdare.
  Ragnar har lyssnat o dansat, fallit i chocktillstånd, gått o lagt sig. Linda har sjungit med.

  Mkt mäktigt.

 386. matti skriver:

  Och man blir lite mallig över sånt där. David Sandström berättade om en dokumentär han hade sett där de sa att Luleå var VÄRLDENS sämst byggda stad. Det blåser alltid i centrum, även om det är minus 35. Fan vad mäktigt.

 387. matti skriver:

  får jag den då, Anna!

 388. matti skriver:

  Ååååååh. Det är så bra. Lyssnar på alla låtar nu. Kanske är ett album det här, snart i alla fall.

 389. matti skriver:

  http://akademiblogg.wordpress.com/2011/01/09/pa-forekommen-anledning/

  Fan vad hårt. Med tanke på vilka som är inblandade.

 390. matti skriver:

  Men nu, lite nanna. Ska med flyget i morgon. Ska mixa skivan. Kanske uppdaterar här, kanske inte. Vet inte hur jag kommer ha det med internet. Fast det är säkert lugnt.

 391. Lillis skriver:

  Läsvärt: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8381262.ab

  Och kolla vem som undertecknat!

 392. gummo skriver:

  Demonen vettni. Att han fått tala med geniet gör mig avundsjuk.

  Hoppas på ett bra år. Har sisådär 7 veckors semester att ta ut. På årets fössta fem månader.

 393. Conny skriver:

  Den här undersökningen… Den är gjord 2010, bara några år efter att kommunen lanserade sin slogan ’Södertäl…yeah!’ (kan fortfarande knappt förstå att att den var på rikt!!) i kampanjen för att locka nya invånare till stan.

  Kan det finnas ett samband?

 394. Benny skriver:

  Jävla hivliv, fy fan och helvete.

 395. christoffer skriver:

  Så jävla bra låt. Älskar trummorna. Känner att Ringo Starr försöker spela med till Mission of Burma.

  big up!

 396. P skriver:

  Alltså, festen i andra avsnittet av This Is England 86. Jag har fan varit på exakt samma. Fast det var på Frösön 2003.

 397. ole skriver:

  vilket är världens bästa bandnamn?

 398. P skriver:

  Benny: Hahaha! Lou… Vilken jävla mobbare.
  Ole: Jämt skägg mellan Anal Cunt och Svullet Frenulum. Vilken vidrig mening det där blev!

 399. Benny skriver:

  Vilken fråga. THE VELVET UNDERGROUND, självskrivet.

  Det är ju det som är så fint, att han inte mobbar på. Han vill ändå Niklas väl. Men det är sjukt roligt, den tyska slentrianrösten han gör.

 400. P skriver:

  Ja, han är faktiskt på ovanligt gott humör den gamle surknulen. Bäst är i slutet när han (nästan) får lite dåligt samvete för att skrämt den stackars murveln.

 401. slidan skriver:

  världens snyggaste bandnamn:

  1, The Kristet Utseende

  2, totalt jävla mörker

  3, miles davis quintett(kan det bli mer elegant)nä!

  4, public enemy

  5, skägget äter

  6, godspeed you black emperor

 402. Conny skriver:

  Benny: Hahahahahahahaha! But Niklas!

 403. Conny skriver:

  Lou Reed live 1972. Herregud vad bra det här låter. Sången! Bandet!

  http://www.youtube.com/watch?v=hUntj4z3v0w&feature=related

 404. Lillis skriver:

  Nästa fråga: vilket är Lou Reeds snyggaste omslag?

  Svar: http://cdn.hmvdigital.ca/static/img/sleeveart/00/006/813/0000681399_500.jpg

 405. matti skriver:

  Bra smak!

 406. Conny skriver:

  http://open.spotify.com/album/4eMYkfK8I9iD4HQ9Cjhd3d

  Fanns ju på Spotify! ’American Poet’ Live 1972.

  Och ’Uniquely Live’, den med det snygga omslaget. Som också verkar vara live från samma tid:

  http://open.spotify.com/album/0DZkgqSh19nT90ZFbeHkqO

  Skitbra ju. Inte hört talas om någon av de innan.

 407. skräddarn skriver:

  grym intervju! han verkar så snäll ändå.

  det där när han spelar sig själv med joystick är ju snyggt.

  annars gillar jag bandnamnet skullflower. kanske inte snyggast men ändå. snyggt.

 408. matti skriver:

  Jag har ju rättat er tidigare, men

  1. Black Flag
  2. Swans

 409. hans skriver:

  världens bästa bandnamn? levitating drumkit.

 410. rabbitman skriver:

  ”Era svin” är den bästa titel på diktsamling jag hört.

 411. matti skriver:

  Bättre än ”Wokas lax?” till och med?

 412. stalle skriver:

  grymma reed-grejjer. det ska spotify ha beröm för, många coola grejjer som man inte skulle sniffat fram på egen hand.

 413. stalle skriver:

  reporter: where is doug yule?
  lou reed: dead i hope.

 414. Benny skriver:

  Kanske lite väl lätt såhär en tisdagslunch. Vilken serie, vilken karaktär?

  […] and she’s smart, like a computer!

 415. rabbitman skriver:

  Var rädd att den skulle heta ”göta kanal 2”.

 416. hans skriver:

  rabbitman: HAHAHAHAHAHA.

 417. hans skriver:

  med uffe brunnberg som uppläsare. eller reuben salamander.

 418. matti skriver:

  Däremot ÄR det Jag var en av er 2, typ.

  Allvarligt, Stig Larsson skrev ju en diktsamling som hette Wokas lax? Den var såklart enormt bra.

 419. P skriver:

  Jag bor granne med Stig Larsson. Det är en ynnest att se ett geni varje dag.

  Hur omöjligt är det att få tag på det gamla böckerna? Jag har bara Jag var en av er nu. Göta Kanal har jag gett bort till en Julia. Separerade ägg och Röda stjärna vore också gött att ha.

 420. rabbitman skriver:

  Natta de mina var också phet.

 421. hjon skriver:

  matti: Om det blir en uppföljare på ”Vittnesbörd” så är jag på. Eller, jag är på i vilket fall.

  Jag hade missat att Industrial Skyline fanns igen. http://open.spotify.com/artist/2rRC7qqFCdE6DrwFSMO6JZ Har inte sett Kåre på tio år snart säkert och var så jävla ledsen att jag aldrig fick tag på den där gamla inspelningen de gjorde. Konserterna var grymma. Nu är jag glad!

 422. P skriver:

  Industrial Skyline är så jävla bra. Särskilt låten med samma namn. Paddington DC-bra.

 423. P skriver:

  Hjon: Stort tack! Det låter fantastiskt?

  Spelades det någonsin in något med Container of Love? Eller var det mer en experimentpryl live? Det var väl Kåre och Peter, eller rör jag ihop det då?

 424. Benny skriver:

  Ingen som kan den? Vilka lallare.

 425. P skriver:

  Seinfeld, Jerrys farsa va?

 426. gummo skriver:

  P. Inte kåre. Konstnärs-mats. Väl?

 427. P skriver:

  Ah, jag rörde mycket riktigt ihop det . Inte lätt när man är dömihuvve.

 428. Benny skriver:

  Körsnärs-Mats och försäkrings-W.

  Och P har självklart rätt. Tycker det är lite skämmigt för Lillis att han inte tog den, med tanke på alla posters han har på väggarna hemma.

 429. Benny skriver:

  Vem skickade Birthday Party till mig förresten?

 430. matti skriver:

  Container of Love finns igen. Ny sättning. Mats W, några som spelar med Hamngatan till vardags och Mother of The Forest.

 431. Conny skriver:

  B: Ja, vem kan det va? Det kan väl aldrig va den du pratade med i en kvart om dem. Faktiskt just om de 2 tolvorna.

 432. Conny skriver:

  Benny har ett tråkigt meddelande i det tråkiga forumet.

 433. P skriver:

  Matti, visst var det du som var så förtjust i Älska Mig Bill? Hittade en rätt käck version av BQs skivbolagskamrat Edda Magnason : http://www.eddamagnason.com/wp-content/uploads/älska-mig-bill-forestcrispian.mp3

 434. Benny skriver:

  Conny: Man minns olika mycket, särskilt olika tider på dygnet och efter lite olika veckodagar.

 435. B3nn7 skriver:

  Tjejer för Benny – Semerenko, Domracheva och/eller Sleptsova.

 436. […] Mattias Alkberg – Dementorerna Kategorier Uncategorized GillaBli först att gilla denna post. […]

 437. skräddarn skriver:

  Sleptsova, sjukt trött namn.

 438. gummo skriver:

  benny: nä, för fan. det är flatland som gäller!

 439. matti skriver:

  Det går inte fort men det går bra, och det låter som i himlen.

 440. P skriver:

  Mixen? Kul! Hoppas det blir prima dängor. Eller ja, det är det ju. Men ännu bättre! Hur läge hängs det i storstan?

 441. matti skriver:

  Det hängs till på söndag morgon tror jag.

 442. P skriver:

  Gött! Hojta till om ni vill supa ner en junior!

 443. matti skriver:

  Fattar ni verkligen inte hur bra Marc Bolan var? Bättre än Bowie, lika bra som Steve Harley.

 444. Conny skriver:

  Borde lagt mig, men funderade också på Steve Harley…

  januari, vol.2

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/0DOo5naBelcLKtQGtrRmYA

 445. matti skriver:

  Du är inte ensam i natten. Trött som en av Snövits, men kan inte sova. Mixar och mixar. Fast i huvet.

 446. skräddarn skriver:

  apropå harley så lyssnade jag på det här igår:

  http://www.youtube.com/watch?v=11EgPIC_qcE

  underskattat band skulle jag vilja påstå.

 447. stalle skriver:

  trevligt conny, länge sen man hörde cvb!

 448. Lemur skriver:

  Schysst låt!! Lite misfits-vibbar., kände iallfall jag nånstans i kroppen.
  Kul kul hoppas skivan kommer snart. Och har du vägarna förbi ume så borde du checka:

  http://www.youtube.com/watch?v=R8wllZhQvqQ&feature=player_embedded

 449. matti skriver:

  Fan, precis klara med den bästa låt ni inte hört ännu i era arma liv. Så sjukt bra, svänger, gnisslar. Som en afrikansk fest på Tuna! Underbart.

 450. skräddarn skriver:

  fan vad jag vill höra.

 451. matti skriver:

  Lemur: Det borde jag verkligen. Grymt! Tänker på Dr Octagon. Så låter det inte i Luleå, riktigt…

 452. matti skriver:

  Alltså, plus pop, Lemur. Sjukt bra.

 453. slidan skriver:

  kommentarsfälten på mabd.se verkar vara det enda stället i hela cyberspace där det skrivs vettigt om musik.(förutom det där om att bolan är bättre än bowie)

  brasiliansk hammondorgelsmusik är behagligt innan festen börjar http://open.spotify.com/track/4xZQ6j9K8oOIby4kP7c16z

  adjö.

 454. slidan skriver:

  kom på nu att det var idiotiskt att länka brasiliansk hiss-musik efter de där meningarna.fan.

 455. stalle skriver:

  vaffö inte lite peruansk garage från 64-74?
  http://open.spotify.com/album/2aQnvbKcjlFS6zrGtxe1Re

 456. gummo skriver:

  eller hård rock från island:

  http://www.youtube.com/watch?v=I36fETMbniw

 457. stalle skriver:

  eller finsk punk: http://vimeo.com/18119323

 458. matti skriver:

  stalle: shit, vilken film det där verkar vara. på måstelistan, lätt.

 459. Conny skriver:

  KOVASIKAJUTTU! Vaddå kommer 2012! Det blir ju värre väntan än på jävla Nerverna!

 460. slidan skriver:

  jag är nykär!

  jag sitter omringad av vänner, det är fredag, jag är full.

  ändå fan sitter ag och tänker på om det kommit nått nytt inlägg på mabd.

  jag har inte hängt här så länge. 1 månad högst. jag har försökt droppa lite balla jazz å popgrejjer;(läs clifford brown)

  jag kanske är full och nykär. jag känner inte en jävel som brukar skriva här. jag har träffat några av kändisarna som brukar skriva…men jag har högst sagt hej.

  men nu jävlar. jag känner ett sug av att läsa. efter ag har läst vill jag skriva.

  det gillar jag.

  ag har nu skrivit mitt första fylleinlägg på mabd, det kanske var dags.

 461. skräddarn skriver:

  fan slidan, gick inte du i johan renmans klass? jag gillade johan renman.

 462. Conny skriver:

  British Sea Power ’Valhalla Dancehall’ finns på Spotify. Tycker ingenting, än så länge. Och det betyder ju att jag initialt är lite besviken, tyvärr. Hade önskat mer röj, och mindre av det finstämda som alla andra också kan…

 463. Conny skriver:

  Stalles C-60 januari 2011. Rekomenderas återigen.

 464. Conny skriver:

  Slidan: Grattis. Eller inte. Säg hej då till resten av livet. Ingen tar sig härifrån.

 465. matti skriver:

  Just det. Håller med Conny om det där med att ingen tar sig härifrån. Inte från den här sidan, inte med hedern i behåll. Eller om man kanske inte hade just någon innan och därför drogs hit, som en hund till andra hundars fekalier.

 466. slidan skriver:

  jag har förhoppningsvis hakat upp mig för kvällen…det är ölens och mina vänners fel. men…

  i princip alla mina vänner är musiker. alla av mina fina vänner har lärt mig otroligt mycket om musik. de har lärt mig allt ifrån 1700talets musik till gårdagens.

  nästan 100% av mina vänner är mer eller mindre musiker. det känns som att det för varje dag faller av minst en av.

  jag möter en gammal vän som fortfarande pratar lyriskt om c.parker. det gör mig glad och får mitt hjärta att börja pumpa. men efter 2 minuter inser jag att personen ifråga inte hört någonting nytt (eller nygammalt) de senaste 3 åren.

  Det är romantiskt i sig…men…vafan. det eviga suget? den eviga längtan? vart fan tog den vägen?

  om du gillar tex bowies 3 kändaste album. vad hindrar dig från att(gratis) ladda ner ett fjärde. bara för att kolla läget? de kanske är skitdåliga…men varför inte försöka?

  jag är en så kallad klassisk musiker och jag är otroligt stolt över att jag inte kan sova innan jag hört ”den där skivan hon talade så varmt om”.

  jag tror inte på mabd.se för alltid, men just nu verkar det vara det enda vettiga

 467. slidan skriver:

  skräddarn. jag känner inte nån johan renman eller någon annan som ens hade känt nån som känt nån på mabd.se

 468. ståö skriver:

  Slidan behöver dekadens.

 469. Le KBoi skriver:

  Du borde byta nick…

 470. Hans skriver:

  Ja. Till Pussy. Eller Klitty.

 471. gummo skriver:

  vi skriver 10.41. vi skriver sjätte koppen kaffe.

  der untergang.

 472. Hans skriver:

  Rimligast till Kuken.

 473. matti skriver:

  Jag är så sämst att det fattar ingen. Hör ni det, INGEN!
  Men jag gör grymma låtar i alla fall. Klen tröst på bar backe.

 474. Conny skriver:

  gummo: hehe

 475. jag känner skriver:

  alla.

 476. slidan skriver:

  alkolås på datorn…

  vet nån vart man kan köpa det?

  fan för att maila och skriva inlägg när man är full.

 477. stalle skriver:

  mouhahahaha

 478. P skriver:

  Bakfyllan, den näst bästa fyllan. 

 479. stalle skriver:

  återigen: mouhahahaha

 480. matti skriver:

  Trea: bukfylla.

 481. matti skriver:

  Önskelista

  1. En hel rygg, en som inte känns som om man hade knivar i den i alla fall.
  2. En begriplig snö, som den i Luleå.
  3. Pengar, pengar, pengar repeat and fade.

 482. jason skriver:

  Jag vet inte, men jag tycker att den här låten borde ha legat på Firesides Elite:
  http://open.spotify.com/track/5Ulha5cSmoK8HVw7qSZ60K
  …som i något bra. På alla sätt.

 483. Conny skriver:

  Hjälp! Min Mac har börjat prata! Nån slags blindfunktion berättar vad musen pekar på. Provade stänga av datorn. Ingen framgång.

 484. Le KBoi skriver:

  Bukbrorsan, bästa brorsan.

 485. Backlund skriver:

  Haha. Maskinernas övertagande börjar i Connys mac. Fantastiskt.

  Det är lördag och jag har sovit hela dagen men inte av den anledninggen att jag hade roligt igår utan att jag läste på så jag kan skriva tentamen och bli en godkänd människa.

 486. stalle skriver:

  p: det blir det nog.

 487. Lillis skriver:

  Conny: Det ändrar du i Systeminställningar som finns under Äpplet. Välj Hjälpmedel/Syn.

 488. Conny skriver:

  Tack Lillis! Livet är mycket bättre utan voice-over-funktionen!

 489. P skriver:

  I kväll satsar vi på en riktig prettoafton:

  http://www.sodrateatern.com/sv/Program-och-biljetter/Evenemang/Arts-Birthday-Party-2011/

  Midaircondo, Vicki Bennet och Lustmord blir nog fett. Också nyfiken på Sleeperarchive och Kutterfugel. Kan bli bra.

 490. Benny skriver:

  Alltså voice over på livet. Skulle lösa en hela del kniviga situationer jag hamnar i. Gärna också att jag får klippa och bryta kronologin också.

 491. Benny skriver:

  Slut på fläsk, blir bara smör till middag idag.

  Matti: Minns du (klart som helvete att du inte gör det, men jag på:ar bara en liten anekdot här) ett samtal vi hade om diverse vardagshandikapp, för några år sen? Du ville göra gällande att du inte behöver ha glasögon, att det liksom är en skavank som man kan leva med utan större problem. Resonemanget löd att om du växt upp för 300 år sen, hade ingen hållit på och tjatat på dig om brillor, det funkade ju för dom. Jag höll inte med, mest för att jag på det hela inte kunde följa ditt resonemang, men även för att jag tror att du har fel. Jag själv har brillor, starka som faen. De hjälper mig, så att jag till exempel inte bokar fel plan, åt fel håll, på fel vecka.

 492. matti skriver:

  Men vad bra du, Bennyjävel. Nu var det andra omständigheter som gjorde att jag gjorde nåt likt det du beskriver, men ändå. Rätt åt dig att du har dålig syn och hoppas smöret smakar.

 493. matti skriver:

  För övrigt minns jag, och jag hade självklart rätt.

 494. Benny skriver:

  Just sayin, tror att du skulle bli snäppet fräsigare längs Storgatan om du hade ett par glajjor. Hoppas självklart att det löser sig, inte med brillorna då alltså. Om det inte hade varit för att jag ska spela sport imorgon förmiddag, hade jag sökt upp dig ikväll.

  All is well, and all will be well, in the garden.

 495. matti skriver:

  jag har ju glajjor. Starka som rent heroin.

 496. B3nn7 skriver:

  Aha, det har jag aldrig sett. Glasögon är inget att skämmas för.

  Nu går jag och lägger mig.

  http://www.youtube.com/watch?v=o1TdU5hdzw0&feature=player_embedded

 497. matti skriver:

  jag har ju oftast linzer nuförtiden.

 498. Adrian skriver:

  Amaretto sour! Allt annat har down’s. Och astigmatism.

 499. Dbössan skriver:

  Angående önskelista, detta blir man glad av!

  http://www.youtube.com/watch?v=r4gymix7c9Y

 500. Conny skriver:

  http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs001.snc6/165118_491879863540_564588540_6184048_2499259_n.jpg

  Bildtexten löd: ’jag såg inte den första granen de sålde i Bergshamra, men denna torde vara fulare’.

 501. Conny skriver:

  Liksom, ’Har själv legat i den som barn’. Bara delar av hjärnan tog lite skada.

 502. Backlund skriver:

  Conny: Det handlar ju om hur många delar av hjärnan som tog skada som barn. Vilket leder mig till att tro att mina föräldrar lät mig gro i en järnvagga. Inget ont mot mina föräldrar, de visste bara inte vilket material de skulle låta mig bo i.

 503. Backlund skriver:

  Samtidigt som jag vet att jag bodde i en träsäng. Fuck you.

 504. matti skriver:

  Jag är född i farstun. Utslängd med badvattnet. Sålde smöret, tappade pengarna. Det där sista var sant i alla fall.

 505. Backlund skriver:

  Den som ändå var född i farstun. Djäfvla lyx.

 506. matti skriver:

  Lyssnar på de mixar vi hunnit med hittills, i en stereo, ingen iPod med trasiga lurar, eller i en studio med värsta högtalarna och så. Det låter fan heeeeelt fantastiskt.

 507. matti skriver:

  Stockholmare, erat väder, jag förstår att ni klagar. Det är ju helt idiotiskt.

 508. Conny skriver:

  Hehe. Idag är det sämst väder! Näe. Det skulle kunna blåsa också!

  Isgata, fuktig kyla man inte kan klä sig mot, isblock som faller från taken, hård vind och underkylt regn. DET är stockholmsväder, det!

 509. matti skriver:

  Som av en slump är det även vädret i helvetet.

 510. stalle skriver:

  inte fan är det en slump.

 511. skräddarn skriver:

  i’m very far, vilken otroligt slapp låt.

 512. matti skriver:

  skräddarn: Men grym. Full pott på Africa-skivan med Amanaz.

  Shameless (US), den verkar efter ett avsnitt faktiskt grym. Samma med Lights Out. The Cape är något annat och tar man det för vad det är är den väl helt ok, två avsnitt in. Även om den får Heroes att framstå som Tarkovskil.

  Och i kväll/natt/morgon bitti: Big Love! första på sista. Kan knappt sova när jag tänker på det.

 513. P skriver:

  Vad tycker ni om det här då? http://soundcloud.com/glasvegas/the-world-is-yours
  Intressant utveckling.

 514. hjon skriver:

  Conny: Jag trodde du hade växt upp i aliminiumvagga, men jag kanske har fått Alzheimers?

 515. hjon skriver:

  Conny: Jag trodde du hade växt upp i aliminiumsäng, men jag kanske har fått Alzheimers?

 516. Benny skriver:

  http://www.konserthuset.se/

  Klicka på den 26:e. Steve Reich-festival, för den som missat det. DET BLIR TOPPEN. För den som är under 26 kostar det 80 per spelning. Kanske lite retsamt att säga, i det här forumet. Ni vill ju prata barnvagnsmodeller och dricka latte.

 517. P skriver:

  Reich! 80 pistoler! Lätt värt! Bokade lördagen direkt.

 518. hjon skriver:

  Aluminium heter det ju, fan också.

 519. matti skriver:

  Hårda tider är grymma. Mycket Malmöpunk nu. Kolla upp Trubbel från Göteborg också. Lite som Bäddat för dito, fast, ja. På göteborska.

 520. matti skriver:

  På tvärbanan får jag syn på en från Hotad Apa. De är ju bäst så jag blir lite starstruck, dagen räddad. Trots ont och halt och det där.

 521. P skriver:

  Ingen Grammisnominering i år, men väl manifest.
  ROCK
  Bad Hands – Take The Money And Run (NONS Records/3NO Music AB)
  Dundertåget – Dom feta åren är förbi (Razzia)
  Pascal – Orkanen närmar sig (Novoton/3NO Music AB)
  The Bear Quartet – Monty Python (Adrian Recordings)

  Den där tar ni ju lätt.

 522. matti skriver:

  Hm. Jag gillar Manifest i alla fall. Fast sist jag var där blev jag utslängd. Jag ids inte prata om nåt av det, dock.

 523. P skriver:

  Halt och ids int. Dålig dag?

 524. gummo skriver:

  Matti, vinner du något, någongång, vill jag se ett tal som är minst så lågt som det här:

  http://tv.gawker.com/5735192/watch-ricky-gervais-extremely-uncomfortable-golden-globes-monologue

 525. matti skriver:

  Inte halt som i lytt. Halkigt. Nä, det är en bra dag. Pallar inte börja prata om priser och om att bli utslängd, för det är svintråkigt bara. Jag klev upp sex och skrev en krönika, nu mixar jag. Vill bara göra det idag.

 526. matti skriver:

  Men inte vinner vi. Det kommer ju aldrig hända, alla måste ju fatta det. Vem skulle ta emot det priset? Jag tänker vara i Luleå då. De andra, tja, de har väl sitt. Tänker jag. Jag bryr mig inte. Om priset. De andra bryr jag mig mycket om.

 527. hans skriver:

  skicka fram deamon.

 528. P skriver:

  Ni får väl göra en Ebba Grön och skicka fram någon full tattare från Högdalen.

 529. stalle skriver:

  thåström?

 530. stalle skriver:

  äh den var dålig.

 531. matti skriver:

  Vilken dåre. Var hittar du sånt här?

 532. B3nn7 skriver:

  Gällande första eller andra länken? I huvudsak från facebook, gruppen Vetenskap och Folkbildning. En av samhällets goda, om än lite enahanda.

  Facebook är lite som Sthlm, porten till helvetet. Men det finns portvaktare som gör det värt, t.ex. Conny och gummo. Tänk er, Conny och gummo som portvaktare, med varsin helig yxa. Exakt så är facebook.

 533. Conny skriver:

  Det är julafton varje dag sen ett tag tillbaka. Lyssnar på några mixar från nya Nerverna. Lite nya bob hund.

  Jag spelar på båda. Känns ungefär som att det är oktober 1979; ingen av skivorna har kommit ut, men jag är med i bandet som just gjort färdigt ’The Wall’ och är gästmusiker på ’London Calling’.

 534. bonanza-b skriver:

  Conny: kommer ni i bob hund någonsin släppa några tidig live-spelningar? typ riktigt tidiga, som från 91, 92? om de ens existerar?

  och när kommer singeln? :-)

  (och har ni typ mer Ingenting-material i rockärmen? dvs, mer outgivet att släppa?)

 535. ni-na-ni-na-ni-nana-ni-na-ni-na-ni-na skriver:

  Hej.

  Vi är några föttiåringar som undrar när Bells ska spela i Uppsala.

  Mvh

 536. Conny skriver:

  bonanza-b. tidiga livegrejer. det finns ju en torrent med typ 30 spelningar från 90-talet. det låter inget vidare… enstaka låtar kan vara ok, men det finns inget tidigt gig, som jag hört, som är bra rakt igenom. har nog aldrig hört något gig från -92. Tveksamt om det finns.

  singel kommer. hemsidan vet tidigare än jag när det sker.

  ingentingmaterial. finns. hinkvis. men vi gör så jävla mycket nytt nu, så nostalgin får nog vänta några år!

 537. bonanza-b skriver:

  Conny: yabbadabbadoo. jo men jag tror faktiskt att jag har nosat på den där torrenten sedan förut, men det vore ju mäktigt om det dök upp någon stenåldergammal bootleg. typ lika gammal som föttisarna ovan.

  men, men, ujuj, singeln, alltså, jojo, snart alltså, och spelning på det, vojnevojne, julafton året runt, jojo, så sant som det var sagt,.

 538. The Bells... skriver:

  …vill och kommer mest troligt att spela i Uppsala nångång under våren. Datum är ej spikat. De vill spela i Sthlm samma helg som Uppsala, helst på Strand och helst med nåt annat grymt band. Är tex Conny sugen på nytt försök?

 539. Anti-Cimex... skriver:

  …vill och kommer mest troligt att spela hemma hos dig nångång under våren. Datum är ej spikat. De vill spela i Sthlm samma helg som Uppsala, helst på Plattan och helst med nåt annat grymt band. Vill tex Conny suga kuk?

 540. matti skriver:

  Jag bokar. Lätt. Allt.

 541. Conny skriver:

  Var Anti Cimex ett HBT-band?

 542. Conny skriver:

  Visst fan vill jag göra något före The Bells. Så länge våren inträffar efter 10de april, och det funkar med mina barnveckor vore det ju grymt.

 543. gummo skriver:

  vore grymt med en festival med conny, matti, ulf sturesson och chåfförn/den nervöse.

 544. matti skriver:

  Ja. Och Kajsa och Anna.

 545. jason skriver:

  Måste bli
  Pacifism
  Måste bli
  Fred på jord
  NU!

 546. Conny skriver:

  Anti Cimex. Svinbra.

  Pascal kan va me på festivalen också.

 547. P skriver:

  Släng på Hanna Hirsch så har vi den ultimata festival-lineupen. Sen behöver man varken se eller höra något mer. Undrar vad som hände med dom förresten?

 548. matti skriver:

  Hanna H, ja, det vore nåt.

 549. P skriver:

  Gud vad bra den skivan var, tala svart. Jag såg dom av en händelse när de öppnade för convoj. Jisses vilken slägga i huvudet det var.

 550. P skriver:

  Fan, vi kanske har en ide på riktigt här?

 551. matti skriver:

  Ja, kanske, faktiskt.

 552. P skriver:

  Som, eh, The Bells ovan föreslog är ju inte Strand en så dum idé. Där kan man ha två scener, en lite också i matsalen eller längre ned i klubblokalen. Så kan man hinner växelköra en massa band. En minifestival med bara bra grejer. En gästboksfestival!

 553. P skriver:

  Kan ju vara en kul grej att göra när Pascal / Alkberg-splitten kommit. Det får Luger ta och styra upp!

 554. matti skriver:

  Eller med husband? Husbandskonceptet är ju underskattat. Raketen som husband, röstar jag på.

 555. P skriver:

  Ja, eller Nerverna helt enkelt. En Nervös Afton.

 556. P skriver:

  Det skulle ju underlätta rodd nått så jävulskt med husband. Ursäkta, börjar jobba i huvudet.

 557. matti skriver:

  ja, och ekonomiskt.

 558. P skriver:

  Ok, man fantiserar vidare. Raketen agerar husband till Matti, Kajsa, Conny, Ulf Stureson och sig själva förstås. Bells och Pascal då? Får Jonas och han snubben som sjunger i Pascal representera sina respektive band kompade av husbandet då eller?
  Fi fan vilken kväll det skulle bli! Jag säger Strand 23/4.

 559. Fredrik B skriver:

  Kan inte Ossler få vara med oxå?

 560. J skriver:

  Femma i betyg i DN…ett mer än Nerverna,
  Blåbärsplockarpunk!!

  http://open.spotify.com/track/6m3z8YMU3rOMruTC5nT4Ra

 561. P skriver:

  Men satan vad tungt! El Paradors första rockvideo:
  http://www.youtube.com/watch?v=SLXCcz06_Wk

 562. jason skriver:

  J: Så jävla skön platta. Har lyssnat frenetiskt på den skivan hela veckan. Vaknar varje morgon med Banan Ding Dong i skallen.

 563. Lillis skriver:

  Vettefan om vi eller jag platsar i planeringen längre. Alla de andra banden har ju karisma. Jag har bara, eh, nervositet. Och en chåfför förståss.

  Men det låter grymt.

 564. P skriver:

  Klart Klockorna ska med!

 565. matti skriver:

  P: maila mig, senast fredag svarar jag.

 566. matti skriver:

  J: Nerverna Schmerverna. Vad har det med nåt att göra? Nils Hansson upptäcker rock från Asien tjugo år efter alla andra. Han hade Watain på sin årsbästa också. Det säger inget om vare sig rock från Thailand eller Watain, men en hel del om Nils Hansson. Nervöst.

 567. matti skriver:

  lillis= fegis. Kör hårt nu.

 568. B3nn7 skriver:

  Can då, ingen som har något säga om Can? Kommer Can till er lilla runkafton, kommer jag canske.

 569. B3nn7 skriver:

  Förutom årets Jerringpris, har Therese Alsammar även vunnit ’Årets sexigaste häst’.

 570. Lillis skriver:

  Ok då. Klart jag/vi är ”på”.

  Bara så ni vet kan ni få mig att göra precis vad som helst genom att kalla mig feg.

 571. Conny skriver:

  Årets festival skulle det bli. Röstar för att den görs 2 gånger, minst. En i Stakka, en i Jokkmokk.

  Benny, du can ju få jobba med latrintunnorna, så canske du har råd med inträdet.

 572. gummo skriver:

  Mustafa Can?

  Viktigt att stalle och Mr Frankie är dörrvakter. Och jäder står i baren. Benny sköter grillen. Och Martin h måste få spela också, på något sätt. Grymmaste festivalen.

 573. HMV skriver:

  lillis är ”på”. Det tycker jag är fint. Särskilt citationstecknen.

 574. Benny skriver:

  Alltså när ni säger grill sådär, då framstår det helt plötsligt som en jätteintressant tillställning.

  Men mer om den där travstjärnan som vann igår. Vad fan hände? Folket röstar, och det blir Alshammar? Det ligger en häst begraven någonstans. Visst, hon kanske är någon slags Mensch-Machine när det gäller psyke och träningsförmåga å blablabla. Men det är väl inget snack om att skidåkning är formel 1 när det kommer till exakt den biten. Världens mest sportiga idrottare, och dessutom sympatiska. Och sen vad de gjort under året. Nejdu, full pott för skidåkarna hade varit det enda vettiga. Tredje söndan i september, all over again.

 575. gummo skriver:

  Benny, idrottsgalan alltså. Så jävla skruvat och osammanhängande. Men omröstningen, det var lite The Wire, alla skidåkarna did split the skidåkar-vote, medan alla som avskyr skidor kunde fokusera på Al Shammar.

  Men, idrottsgalan alltså. Jag gillade produktionen till 50 procent. Den var rätt överlägsen de tidigare åren. Robin är eoner bättre än Settman (med detta sagt inte att jag gillar Robin, mer, att jag tycker att Settman är URTRIST). Valen av prisutdelare var oväntade och roliga (minus, säg, Filippa Reinfeldt), i synnerhet han Fabian Bengtsson, det var rätt galet oväntat. Överlag helt OK tal, även om Anders Södergren nog borde lämnat ordet till Hellner.

  Men så, musikvalen. Darin gör en cover. Molly gör en cover. Detta, trodde jag i min enfald, var bottennoteringarna. De vägdes hyggligt upp av oväntade Johnossi och Fatboy. Där var det typ, tja, plus-minus-noll. Men sedan? Vad gör de? Avslutar med ett fakking jävla fullständigt vidrigt, dåligt och äckligt musikalnummer med Måns Zelmerlöv som bara stank typ gymnasiespex.

  En mycket fadd eftersmak följde mig till sänggåendet igår.

 576. P skriver:

  Det är inte utan att man börjar nynna på sista refrängen i den här. http://open.spotify.com/track/72VCKpADH8WccsHKb8pDeD

 577. matti skriver:

  Simning piskar skidåkning alla dar i veckan. Det sistnämnda är ju bara dumt, om det inte är typ OS. Eller, fan, då med. Och då har jag inte ens tänkt på alpint ännu. Nerför? Klart man kommer ner. Den som bromsar minst (alltså, den som är dummast i huvet) vinner.

 578. B3nn7 skriver:

  Matti: Jag tycker det är lite fint att du mellan raderna adresserar mig med den där sortens nonsens, ett inlägg bara för att reta gallfeber på mig.

  Blanda för guds skull inte ihop alpint med längd. Det är lite som att säga att Kramfors är som Stockholm. Gårinte.

  Piskar hur förresten? Som konditionssport är det ju inga tvivel om vad som pangar högst. Bada kan alla.

 579. stalle skriver:

  benny: word.

 580. gummo skriver:

  Dumfasoner, Mattias. Längdåkning är så jävla grymt.

  Men så, har vi line-upen till festivalen?

  Alkberg und der nerven
  Conny
  Ulf Sturesson
  The Bells
  Sibiria
  Kajsa
  Anna (?)

  Raketen står för efterfesten.

  Vi kör i Bennys studentrum om inget annat bud finnes.

 581. gummo skriver:

  ossler också, förlåt.

 582. matti skriver:

  Men det är ”konditionsaspekten” jag tycker är dum. Att somliga får hela säsongen, eller som i fallet Elofsson, hela karriären förstörd för att man TRÄNAR för mycket. Jag har mycket större respekt för boxning eller Ultimate fighting i det avseendet. Vilken jävla smäll! Över och ut. Skidåkare gör det mot sig själva. Det är som anorexi. Boxning är som, ja, sport, essensen av all sport.
  Det var visserligen simning vi pratade om nu. Fast till dess fördel har jag inga argument annat än att jag tycker det är mer spännande att kunna se en sport inhägnad, med överblick över hela skeendet. Skidåkare bara: ut i skogen. Vi ses i trettio sekunder om en timme.

 583. gummo skriver:

  men så gillar du hockey också.

 584. stalle skriver:

  matti: och då är du ju inne på åskådarens syn på sporterna.

 585. matti skriver:

  Ja, självklart, jag menar inte att dissa er som håller på. Eller, ja, jag skriver ju att skidåkare är dumma i huvet, men det är ju mer för att raljera. Vara lite rolig. Hockey kan, i samma muntra tonfall, äta kortböxera mina.

 586. gummo skriver:

  jag gillar skidåkningen PRECIS av det skälet du ogillar, matti – det är ju så fruktansvärt grymt det där med konditionsprylen. har för mig att jag läst någon studie som visar att typ att längdåkare toppar topp tio-listan över världens mest konditionsstarka människor (som man typ mäter med syreupptagningsförmåga och skit).

 587. matti skriver:

  Jag fattar ju också den tjusningen, gummo. Fast alltså, sport är ju särdeles abstrakt för mig. Jag kollar lika gärna på Starke man som något annat, inte bara för att de är starka som svin utan även för spänningen. Kolla! Jag lyfter ett ton. Pang! Oj, aj, mitt knä gick visst av. Det är ju också grymt.

 588. gummo skriver:

  det är sant. jag har förövrigt ockuperat alldeles för många timmar i de delar av hjärnan som funderar kring de här grejerna som jag tror tännsjö surrat om, att börja ha två helt separata världar för typ friidrott, cykling och längdåkning:

  1. En där ALL JÄVLA DOPING ÄR SÅ JÄVLA FÖRBJUDEN ATT DET ÄR DÖDSSTRAFF OM DU BLIR PÅKOMMEN
  2. En där ALL JÄVLA DOPING ÄR SUPERTILLÅTEN, OM DU INTE DOPAR DIG BLIR DU SKJUTEN

  Sen har man världscup, os, vm, you name it, för de här separata världarna för sig. Min gissning: pengarna och publiken kommer att följa freakshowen med megadopningen. Alla Gunde Svan-brorduktigs kommer att tyna bort.

 589. matti skriver:

  OM DU INTE DOPAR DIG BLIR DU SKJUTEN. Ord och inga visor där.

 590. gummo skriver:

  Eh, JAG bara citerar Tännsjö.

  Typ.

 591. matti skriver:

  NK. Hehehe. Bäst när den är bäst.

 592. B3nn7 skriver:

  Matti: gällande det här med kondition, så är det väl mer eller mindre exakt vad träningsgrad går ut på, att träna bryta ner kroppen så in i helvete utan att bli sjuk. Så funkar all elitidrott, gäller inte bara skidor. Att en boxare kan vara i toppform i typ två månader av ett år och ändå var top dog, utesluter honom/henne från sportens finrum.

  Varför skidor i min bok är nummer ett, är för att dom här människorna MÅSTE ha gjort det hela sina liv för att vara med i den eliten. Min förra tjej var sån, elitskidåkare. Hon spöar mig fortfarande i vissa konditionsgrejer, trots att hon inte har tränat aktivt på nästan fyra år. Det går inte att byta från någon annan sport till skidor, deras träningsmängd under så många år har gjort dem till fysiologiska übermenschen. Det är bara skidor och rodd som är så, vad jag kan komma på.

  Cykel är väl med inom parantes, men där finns sånadär backhoppar/shorttrack-syndrom som gör att själva kroppen blir deformerad. Och tjacket. Dessutom får man fel på pillevinken om man cyklar för mycket (…).

  Varför jag gillar hockey kan jag inte skriva här, utan att bli bannad. Men det har att göra med underhållning och att jag i någon mån gillar fittiga idioter.

 593. P skriver:

  Sport? Ska det va nått va?

 594. Le KBoi skriver:

  Ja. Men bara fotboll och löpning. Allt annat kan dra åt helvete.

 595. JF skriver:

  Ett av mina största sportminnen var matchen mellan Karpov och Kasparov i Skellefteå -89.

 596. P skriver:

  Fotboll fattar jag. Det är tufft.

 597. stalle skriver:

  eller gervais när han är som allra bäst http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 598. skräddarn skriver:

  jag gillar t.o.m. amerikansk fotboll. har aldrig dömt ut sporter där utövarna är muppar, det blir så få kvar då. hockey kan ju tex vara briljant.

 599. skräddarn skriver:

  men ärligt? simning? för det första alla grenar, sen det idiotiska med kortbana och långbana. fan lika urholkat som hockeymästerskap nu för tiden. enda skillnaden är att simning Aldrig är briljant.

 600. matti skriver:

  Tssss. Simning är ofta briljant.

 601. B3nn7 skriver:

  Jag har sett Le Kboi springa, men bara mellan baren och toaletten.

 602. stalle skriver:

  matti för fan, jag har tränat simning också. fick så mycket kallsupar en träning att jag bajsade ner mig på bussen hem en gång…

 603. matti skriver:

  Been there done that. Minus simningen.

 604. stalle skriver:

  hehe, kommer då ihåg minst en gång.

 605. matti skriver:

  Reclaim the kuk

 606. stål skriver:

  Snowboard

 607. hjon skriver:

  Alltså, Manifest… Om man kollar på hemsidan så känns det ju som Grolsch Blockparty på vintern? Och SOM är väl som IFPI Svenska, bara mindre?

  (Jag tycker indie/major-debatten hade svalnat lite.)

  Om ni har festivalen på Pelican så kanske Benny kommer?

 608. matti skriver:

  Kriterierna: Det måste vara första skivan, det måste vara inspelat med en tydlig ambition att vara första skivan, dvs exempelvis Come On Pilgrim räknas inte, Raw Power räknas inte (även om man typ, hade bytt namn då), man måste ha gjort skivor under samma namn efter denna, och, det var väl allt? Bästa debutalbumen handlar det om.

  Smiths – Smiths
  Velvet Underground – Velvet Underground and Nico
  Television – Marquee Moon
  Circle Jerks – Group Sex
  Ebba Grön – We’re Only In It For The Drugs
  John Lennon – Plastic Ono Band
  Black Flag – Damaged
  Slits – Cut
  Stiff Little Fingers – Inflammable Material
  Damned – Damned Damned Damned
  Beatles – Please Please Me
  Joy Division – Unknown Pleasures
  Pixies – Surfer Rosa
  The Stooges – The Stooges
  New York Dolls – New York Dolls
  De La Soul – 3 Feet High And Rising
  A Tribe Called Quest – Peoples instinctive Travels(…)
  Discharge – Hear Nothing See Nothing Say Nothing
  Raincoats- The Raincoats
  Suicide – Suicide
  Violent Femmes – Violent Femmes
  Throwing Muses- Throwing Muses
  PiL – First Issue

  From the top of my head, alltså.

 609. Conny skriver:

  Sex Pistols – Never Mind The Frans
  The Clash – s/t
  Siouxsie & The Banshees – The Scream
  Wire – Pink Flag
  Gun Club – The Fire Of Love
  Leonard Cohen – Songs Of Leonard Cohen
  Nick Drake – Five Leaves Left
  Garbochock – Ritual
  John Holm – Sordin
  The Jimi Hendrix Experience – Are You Experienced?
  Bad Brains – Vad nu kassetten heter, om den räknas i sammanhanget
  The Ramones – s/t
  The Saints – s/t
  The Fall – Live At The Witch Trials

  Från min reptilhjärna, alltså.

 610. christoffer skriver:

  The Libertines – Up the bracket
  babyshambles – down in albion
  Dinosaur jr – dinosaur
  the stone roses – the stone roses
  buzzcocks – another music in a different kitchen
  nirvana – bleach
  oasis – definitely maybe
  pixies – surfer rosa
  broder daniel – saturday night engine
  joy division – unknown pleasures
  mabd – tunaskolan

 611. stalle skriver:

  har inte så värst mycket nytt att tillföra känner jag.

 612. Le KBoi skriver:

  Kingmakar ”Eat Yourself Whole”

 613. P skriver:

  Om det är påhitt, småskoj. Om det är på rikt, det roligaste någonsin.

 614. hans skriver:

  I saw you sitting on the pavement
  Watching the goose-step of the crowd
  You were a picture of rebellion
  A kleptomaniac and proud

  Well I should’ve seen it coming
  from miles away
  kiss the pavement goodbye
  and say hello to the ice age

  Queen Jane
  You’ve got everything to fight for
  Queen Jane
  You’ve got everything to lose
  Queen Jane
  You’ve got everything to live for
  And there’s a lot more people worse off than you

  Well let’s just pretend we’re human beings
  for a while
  Chronic Shyness
  Can drive us to a smile

  Queen Jane
  You’ve got everything to cry for
  Queen Jane
  You’ve got everything to win
  Queen Jane
  You’ve got everything to die for
  And there’s a lot more people better off than you

  The say your vacant face
  Helps the tourist trade
  If they could see you in your leisure time… well

  A funny thing happened on the way to here
  The headlines read like the end was near
  For Queen Jane

  The say your vacant face
  Helps the tourist trade
  If they could see you in your leisure time…

  Queen Jane
  You’ve got everything to fight for
  Queen Jane
  You’ve got everything to lose
  Queen Jane
  You’ve got everything to die for
  And there’s a lot more people worse off than you

  Queen Jane

 615. Conny skriver:

  ’Alchemy’, ’Vintage Violence’, ’From Her To Eternity’ och ’Tunaskolan’ får inte vara med på listan. Det är debuten med första bandet som räknas. Annars hade min reptilhjärna givetvis listat dessa samt även ’Tom Verlaine’ och ’Lou Reed’.

 616. Fredrik B skriver:

  Och vad är första bandet då? Jag antar att PIL blir diskade, men blir Dinosaur det också, för J hade spelat trummor med Wounded Knee? Och Bob Hunds första går antagligen fetbort med?

 617. Le KBoi skriver:

  Deep Wound va?

 618. Fredrik B skriver:

  KBoi – javisst. Är på jobbet så hjärnan är väl inte helt påkopplad.

 619. P skriver:

  ”Sen kan ni gå och kolla på han i Deep Wounds nya band” som Dennis Lyxzén sa när Invasionen spelade på Siesta i somras.

 620. anonym skriver:

  bowie-Space Oddity
  rage Against the Machine-Rage Against the Machine
  prodigy – the experience

 621. JF skriver:

  Jag saknar Three Imaginary Boys, Static Age, Here Come The Warm Jets och Tant Strul i listorna.

 622. Fredrik B skriver:

  Jag saknar helt seriöst Duran Durans och Lustans Lakejers
  första i listan. Fast det är nog bara jag…

 623. B3nn7 skriver:

  Pelican, haha.

  Conny, vad är det med dig och Pink Flag? Jag tycker att den i de flesta avseenden är runkiballrunkiball. Säg.

 624. Conny skriver:

  B: Alla 3 första Wire är Velvet Underground-bra, d.v.s. bättre än någon av Brian Enos soloskivor. Så sa jag bara för att det skulle göra lite ont i Benny, men det är sant.

  De 3 första Wire är både mindbending och experimentiella samtidigt som de är raka, råa och sonic. Dessutom finns det en form av humor på skivorna som jag gillar. Bara titlarna ’Outdoor Miner’, eller ’Ex Lion-Tamer’ slår undan knäna på mig.

 625. Conny skriver:

  Och vad gällde reglerna för första skivan så hade jag ju fel. Alla skivor får vara med som är de första under sitt namn, annars får ju inte PIL vara med, och då är regeln dålig.

 626. matti skriver:

  Tunaskolan tycker jag får vara med. På samma sätt som jag hade accepterat Viva Hate, eller The Idiot, From Her To Eternity eller Alchemy, om jag hade haft med dem. Och inga jämförelser i övrigt, alltså. Up The Bracket och Stone Roses hade jag nog haft med om jag hade tänkt innan jag skrev; Kanske Original Pirate Material också.

  Static Age, ja, jo, den hade ju såklart varit med, Men den kom ju så otroligt långt efter den släpptes. Danzig var ju inte ens med längre, va? Fast en debut är det ju ändå. Ramones däremot, de fetglömde jag.
  Never Mind The Bollocks, jag vet inte, det var ju inte bra första, det var ju också enda. Men räknas den är den ju solkar, givnare än luft.

 627. matti skriver:

  Men annars, HEMMA! BÄST!
  Mot fritids, hämta sexåring. Inte gör ett skapandes dugg förrän i morgon. Ja, matlagning, disk, tandborstning och det. Men det är bara roligt.

 628. B3nn7 skriver:

  Det gör inte så ont, jag älskar Chairs Missing och har nästan alltid satt 154 högt på mina topplistor. Eller åtminstone förr om åren. Men sen är ju Wire bara mjä mjä mjä. Jag vill ju nästan säga att Pink Flag är en pose. Påse.

 629. gummo skriver:

  I overkligheten med strulesson, feståss. …och stora havet, självklart.

  Kan man ha en kategori med superskivor med artister som bara gett ut/gav ut EN ENDA jävla skiva? kan någon konkurrera med Jakob Hellman där.

  Seså, nördar, chocka mig.

 630. matti skriver:

  Ingen chock då, men Bollocks. Just ja,Two Nuns And a Pack Mule också.

  En roligare lista än debuterna vore kanske bästa sista skivorna. Adventure, Loaded, Moody Blue, Second Coming, Strangeways Here We Come, Let It Be, Double Fantasy, In Utero, Trompe Le Monde, 16 Lovers Lane, Songs About Fucking och, ja, sen kommer jag inte på nån mer just nu. Monty Python räknas INTE.

  Dessutom: återförenings/comeback-skivor är en egen lista.

  Bästa samlingarna/karriärsammanfattningarna: Out Of Step (Minor Threat), Beatles blåa och röda, Metals And Shells.

 631. skräddarn skriver:

  en-skiva-kategorien:

  von sudenfed – tromatic reflexxxions

 632. HMV skriver:

  Finns ytterligare en kategori: de som gjorde EN bra skiva och resten dåliga. Inte för att jag kommer på någon, men ändå. Det borde finnas.

 633. matti skriver:

  Fan, Are You Experienced? hade jag med, men började flytta om ordningen och glömde äppelvea den.

 634. Benny skriver:

  Tycker dagens skivdiskussion har lite problem med avgränsningar och stringens. Det liksom bara ramlar runt och inga vidare tips blir det. Som en sån där ’blåbärsmaskin’.

 635. gummo skriver:

  Benny, DU är en blåbärsmaskin. Du gillar, som sagt, hockey.

 636. Conny skriver:

  Sista skiva!

  ’Closer’ förståss!
  ’Never Mind The Benny’

  Nej. Ingen stringens.

  Pink Flag en påse? Måste kanske omvärdera hela skivan nästa gång jag lyssnar… Lowdown, 12XU, Fragile… skulle det vara en påse… all respect dude, men jag förstår inte ens varthän du syftar.

 637. P skriver:

  Wire på Debaser Slussen. Det ska man se.

 638. skräddarn skriver:

  hur är nya skivan då?

 639. skräddarn skriver:

  wire alltså.

 640. hjon skriver:

  Första: Closing Time, Funeral, Homework

 641. matti skriver:

  För övrigt tycker jag precis min kusin, som hon skriver på sin blogg (http://erdoderdo.blogspot.com/):

  ”Min alldeles personliga åsikt om Marcus Birro är att han gärna drar slutsatser om hur världen ser ut eller bör se ut, utifrån personliga erfarenheter. Missfall, då är jag mot abort. Knuff på gatan, då är jag mot män med skägg. Det är precis så rasism föds, genom att alltid dra sina egna personliga (och ibland enstaka) erfarenheter till grund för ett livslångt beslut och avståndstagande.”

  Och jag kastar lite smågrus i glashus här, på ett allmänt plan: baserar alldeles för mycket åsikter på personliga erfarenheter, eller på grund av eget och högst privat bagage. Men jag försöker verkligen att låta bli att sprida dessa å-och insikter i landets största borgerliga tidning. Och dessutom tror jag mig kunna problematisera bortom mina egna tillkortakommanden.

  Dåligt där, Birro! Det är dessutom för länge sedan du gjorde något bra för att man ska kunna ha överseende med ovettet du häver ur dig.

 642. matti skriver:

  Detta alltså ang hans krönika i dagens Expressen, om nån är intresserad men inte orkar googla.

 643. Le KBoi skriver:

  Riksrabulisten Birro, hehe. Spot on!

 644. B3nn7 skriver:

  Conny: om Pink Flag. Jag bara vädrar funderingar jag haft om Wire, det är var jag landat med tiden. Jag tycker inte om omständigheterna för bandet, konstskola and all that noise. Har verköigen jobbat deras texter, ska kolla igen nu när du pratar om humor. Det är flera av dom banden som jag hållit högt, som jag devalverat värdet för. Typ The Sound, Bauhaus, Sthlm Monsters, Psychedelic Furs, rent av Smiths. Överlag känns det som att jag läst in för mycket i grejerna, att de inte är lika bra längre. Mer än så har jag inte att säga. Sen att prata om ’vad de betytt för mig’ eller dylikt är ju bara sånt som är relevant efter fem liter örl. Imorgon ska jag lyssna på Pink Flag igen. Imorgon är det full hockeyomgång, gud så spännande det ska bli.

 645. matti skriver:

  Meh! Smiths! Jag var sådär för nåt år sen, men sen blev jag frisk igen.

 646. Le KBoi skriver:

  Man blir ju lite så när man hör vad Morrissey klämmer ur sig nuförtin. Då måste man lyssna på The Queen is Dead och Vauxhall and I så blir allt bra igen.

 647. matti skriver:

  Exakt. Det här var föresten nyss på svensk teve. http://svtplay.se/t/149535/en_idiot_pa_resa_-_prolog

 648. Le KBoi skriver:

  Jag försökte se det, men det går inte här utrikes. Såg Bibliotekstjuven istället. Det är sådär.

 649. matti skriver:

  Big Love börjar bra. Stor tragik som skymdes av två gnuttor hopp. Efter förra säsongen blir jag livrädd så fort Bill får världsförändrarblicken om ingen spottar honom i ansiktet på direkten. Detta skedde bildligt i ungefär en timme, bokstavligt en gång. Men så tändes varningslampan, och så var det slut på första avsnittet. Det är inte den sortens cliffhanger man, eller i alla fall jag, vill ha.

 650. kilo skriver:

  Barnbidrag! Äntligen! Aldrig har väl januari varit så mörk och trist. Jag var såå nära att åka och storhandla på Statoil inatt.

 651. Conny skriver:

  B: Förstår precis vad du menar om du nämner Bauhaus, även fast vissa gerjer med dem vekligen är bra. Bauhaus är ju Gothrockens The Cramps. Lite för mycket. För det mesta fåniga i backspegeln, men stundtals briljanta.

  Men The Sound! The Sound blir bara bättre och bättre för varje år. Hörde det inte när det begav sig, men Adrian Borland sjunger med mer närvaro än de flesta av hans generationskamrater. Det är det som gör att The Sound är bättre än exempelvis Echo & The Bunnymen (vilka jag också gillar fortfarande, men inte lika mycket).

 652. Conny skriver:

  The Sound finns inte på Spotify. Men mycket finns på youtube.

  http://www.youtube.com/watch?v=ZXfxqM__hwk&feature=related

 653. Conny skriver:

  gerjer. bra gerjer. grejer försökte jag skriva.

 654. Conny skriver:

  Hur var det med att vara sämst? Jag vinner den tävlingen idag. Lätt. Fy fan.

 655. stalle skriver:

  nu tar jag en sparktur med hunden. fan.

 656. B3nn7 skriver:

  Det är såna kommentarer som kilo gav ovan, som ger den här cigarr-gästboken själ. En verklighetens gigant! Om ni tänker åka bil söderut i sommar igen, ser jag gärna att ni planerar ett stopp hos mig. Jag har mat att laga och platser att visa.

 657. stalle skriver:

  barnbidraget ja, det har man då aldrig ens sett röken av.

 658. matti skriver:

  kilo har fattat både ett och annat. Storhandla på Statoil den 20e, fattar exakt.

 659. matti skriver:

  David Vikgren, vilka recensioner han får! Framförallt; vilken bok han skrivit! Vördnad!

 660. anonym skriver:

  gillar man joy division gillar man shostakovich.

  moskva på 30talet var nog mörkare än manschester 80.

  http://open.spotify.com/track/283zDudi3C7nc5eml89KOq

 661. frans skriver:

  Är hon ”säkert” ett skämt är det skämtmusik som bad news ?. HElt allvarligt alltså

 662. gummo skriver:

  Har inte gjort någon årsbästalista, ni supercredds ”som jobbar med musik” går ju inte med på något som inte låter som imploderande dammsugarpåsar, men här är en bagatell som jag helt missade:

  http://open.spotify.com/album/3qQv6mHhyRMo8H4bhBPiWu

 663. hans skriver:

  först, the ark, nu, det här.

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2011/article8437276.ab

  nu väntar vi bara på goda nyheter om the mo också.

 664. Benny skriver:

  Ha. Vad rolig han är, gummpen.

  Anna har världens bästa röst i världen som är bäst.

 665. matti skriver:

  Att jämföra Bauhaus med Cramps tycker jag är lite orättvist. Bauhaus hade en helt, helt fantastisk låt (She’s In Parties) medans Cramps hade minst tio.

 666. Våfflor med grädde och sylt skriver:

  Ni som har åsikter av er. Ghost grejen, själv tycker jag att skivan var riktigt bra, men helt ärligt skulle jag, och framförallt inte Fredrik Strage nog inte bry sig om dem, om det inte var för maskerad-temat. Eller?

  Okej lite ball är det…
  http://www.youtube.com/watch?v=B-HBqwFf8mk

 667. skräddarn skriver:

  två killar/getter från ghost har ett ännu mer trve sidoprojekt:

  http://open.spotify.com/album/3OvAfh9Qf4JcbOxv0zIvcT

 668. stalle skriver:

  ghost låter väl okej, men jag orkar inte se på dom.

 669. Conny skriver:

  Jag jämför inte mängden bra Bauhaus och Cramps, bara att båda banden gör en genres extrem. Comprende? De är skönt vulgära på samma sätt. Fast jag håller med om att Cramps var mycket bättre både vad gällde lägstanivå och högstanivå.

 670. Conny skriver:

  Ang det sämsta. Jag försov mig i morse och missade mitt tåg till Malmö… Stalle slog mig ändå. Jag är lite imponerad.

 671. stalle skriver:

  håller med om bauhaus, de har sina stunder. dessvärre tampas dom ju med handikappet goth.

 672. Conny skriver:

  Frans gör en Frans efter en månads frånvaro i gästboken. Jag är lite imponerad.

  Och Gummo: Imploderande dammsugarpåsar! E-x-a-k-t dit jag strävar med gitarrpåläggen idag! Bara rundgång och oljud.

 673. stalle skriver:

  conny: jag har tampats med det där hela dagen. fått många tips om hur man ska göra, men vete fan om jag vågar mig på nåt av dom. kanske lämnar halsen till nån mer kunnig. bajs bajs bajs.

 674. Conny skriver:

  Gag i skånebandet:

  Enda gången man både tuggar och matar samtidigt är när man spelar snabba ackord på gitarr!

 675. Alexander skriver:

  Om det är någon från Småland här så kan jag locka med att jag dj:ar på Kafé de Luxe i Växjö på lördag. Det blir garanterat både hundarna och björnarna. Kanske även lite solo om jag är på gott humör!

 676. kilo skriver:

  Den här gästboken är som livet för mig. Svårt att föreställa sig hur det var innan, ännu svårare att tänka sig hur det ska bli efter. Ni är fan mina bästa vänner. Säger mycket om er och lite om mig.

  Benny, klart vi kommer.

 677. stålet skriver:

  Missa inte min videoblogg http://www.youtube.com/watch?v=TIbSJTYeUqU&feature=player_embedded

  Varje torsdagnatt kl ett i resten av era liv.

 678. stalle skriver:

  stålet: du är grymt rolig

 679. gummo skriver:

  stålet är fan min bästa kompis.

 680. Le KBoi skriver:

  Jag slirade till lite igår, någon fångade det på film.

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 681. matti skriver:

  Stålmannen är MIN bästa kompis, skaffa en egen.

  Tycker BSP-skivan är grym. Bättre än förra. Verkligen ett bra band, sådär som Go-Betweens eller Libertines var. Väljer dessa två medvetet för att de inte låter som varandra men ändå spelar på ytan ordinär popmusik, bara rätt mycket bättre än andra och samtida.

  Det är någonting med Marcus Birro, jag känner att det borde utvecklas. Typ som en krönika kanske. Något med hur man kan förstå varför han är som han är och inte verkar kunna förändras och hur jag känner igen mig lite grann i det. Det är inte bara dåligt heller. Och jag skyller det på varumärkeshysterin och fåfängan och paradoxen i detta. Men, jag vet inte. Tänker lite till innan jag yttrar mig mer i frågan.

 682. gummo skriver:

  jag sa först, stjärnstopp, matti.

 683. matti skriver:

  Men ååååååh.

 684. Le KBoi skriver:

  Kött och blod klår stjärnstopp, så jag säger det.

 685. gummo skriver:

  Kboi: men du har inte angett i vilket ärende. Så: Stålet är min bästa kompis, stjärnstopp OCH kött och blod.

 686. Le KBoi skriver:

  Mitt ”Kött och blod” gäller allt. Alltid. Kött och blod.

 687. Öre skriver:

  Orka.

 688. Öre skriver:

  När kommer schivan då?

 689. B3nn7 skriver:

  Matti: om Smiths. Stor skillnad på vad du körde på om, om Smiths. Du sa att det kändes som ett luftslott mot bakgrund av hur Moz är nu. Det var väl efter Quarry-skivan, tror jag, minns nåt mummel vi hade på Lillan. En (helt otillräcklig) jämförelse för mig är gällande Radio Dept, som jag ändrat min bild av och känner att ’det faktiskt inte är så bra’. Så är det inte med Smiths, det är fortfarande bra av samma anledningar som jag tyckte tidigare, bara inte lika häpnadsväckande som förut (förutom inspelningarna på Hatful). Det är inte så kategorisk att jag känner mig lurad eller nåt.

  Det här var ju bara pratrunk, nu ska jag dricka kopp nr 73 för dagen. Annars jävligt bra dag, för mig, tackar som frågar.

 690. julia skriver:

  ”för övrigt kan jag meddela att uppmaningen ”visa pattarna får du popcorn” inte funkar, oavsett hur mycket popcorn man har….
  men jag tog i alla fall inte av mig brallerna den här gången”

  /KBoi

 691. B3nn7 skriver:

  I mitt lag säger vi (läs dom) ’visa fittan får du popcorn’, helst när vi är på sportbar och det finns tjejor där.

 692. Le KBoi skriver:

  Det funkarnte heller.

 693. Backlund skriver:

  Alltså. Svinlivet som studerande. Har försökt sitta ner och spela gitarr ett par gånger den här veckan bara för att inse att nä, det fanns inte tid till det. Så otroligt demoraliserande.
  Det här med första skivor förresten, Iron Maiden?

 694. Conny skriver:

  Har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent.

 695. Conny skriver:

  Har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent

 696. hjon skriver:

  Benny: Jag tänker kanske inte ta bilen till Uppsala i sommar, snarare åt andra hållet (Nerverna ska väl spela på Trästocks?). Men om du har bra platser att visa i Uppsala så kan jag titta på dem en annan dag. Vad finns att se?

 697. Fredrik B skriver:

  Uppsala är en historielös stad. Allt jag minns är borta (alltså fysiskt, inte i mitt minne). Hoppas Åhlenshuset står kvar. Fast Pizzoaren på VDala-puben är värd att se.

 698. Le KBoi skriver:

  Conny – Har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller. Jag vet att du har en sån, du borde köpa en moccabryggare i rostfritt stål istället. Hoppas det inte är försent.

 699. Le KBoi skriver:

  Conny – Har hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller. Jag vet att du har en sån, du borde köpa en moccabryggare i rostfritt stål istället. Hoppas det inte är försent

 700. matti skriver:

  Ja, alltså Radio Dept. Vad är det med folks vurm för dem? Det är som om de aldrig hört en skiva tidigare. Folk, alltså.

 701. Benny skriver:

  hjon: Jag har förstått det som att du bor här i stan, är det inte så? Jag bor bara i Uppsala 8 månader om året, resterande 4 månader bor jag vid Skulebergets fot.

  Allt slags samröre med studenter är svårt överskattat, och då är det inte direkt så att studentlivet fått några Michelin-stjärnor. Jag gillar Tropiska växthuset. Men man behöver inte gå dit för att ses, hojta på en öl eller nåt, jag är jävla stugsittare vanligtvis.

  Under ett och samma år (om än inte kalenderår) kommer jag ha fått se följande tre giganter:

  Terry Riley
  Steve Reich
  PHILIP GLASS, Konserthuset Uppsala 23 maj

  WHAM BAM, THANK YOU MA’AM!!!!

 702. Benny skriver:

  – I hate the condom!

  – Why?

  – I can never get the package open in time.

 703. Benny skriver:

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Computer doesn’t work for me
  I had a Sinclair back in 1983
  OL2QU, pre-warranty
  And don’t forget he’s still up to it
  That Steve Albini
  He’s in collusion with Virgin trains
  Against me

  I’m a fifty year old man
  I’m a fifty year old man

  But it won’t get me

  Go down Manchester town
  Can’t navigate it
  The club scene, man
  You can’t compare with it
  One third of securities count
  I can’t understand that
  Again

  You’re not real boy
  I say you’re not real boy
  You’re a gym (teacher)
  You’re a Cancer and I expect
  A little shit

  I’m a fifty year old man
  And I like it

  I got a three foot rock hard on
  But I’m too busy to use it

  I’m a fifty year old man

  I’m a fifty year old man
  What you gonna do about it?

  I go round a hotel
  I see ”Throw the towel on the floor”
  On The Green Man
  I throw it on the floor and
  I piss in it

  I’m a fifty year old man
  And I like it

  I’m trying to…

  And don’t forget
  You try to destroy me
  You’re in collusion with the trains
  Don’t try and kid me

  I’m a fifty year old man

  Go down to the town
  Can’t navigate it
  The club scene, man
  You can’t get in there

  (Banjo interlude)

  (Backing vocals repeat: 50 year old man)

  I’m a fifty year old man
  And I like it
  I’m a fifty year old man
  What’re you gonna do about it?

  And don’t forget, you tried to destroy me
  Steve Albini
  You’re in collusion with the trains
  Don’t try and kid me

  I’m a fifty year old man
  And I like it
  I’m a fifty year old man
  What’re you gonna do about it?

  I’ve got a three foot rock hard on
  But I’m too busy to use it

  I’m a fifty year old man
  And I like it
  I’m a fifty year old man
  What’re you gonna do about it?

  Go down Manchester town
  Can’t navigate it
  The club scene, man
  You can’t compare with it

  I’m a fifty year old man
  And I like it
  I’m a fifty year old man
  What’re you gonna do about it?

  And don’t forget he’s still up to it

  (Interlude)

  An inferior product mess
  An inferior product man
  Just over two thirds the price
  I’m proud of it
  I’m proud of it

  I’m a type of guy who knows what is on CD
  And then they lecture me on turning rubbish out
  While shouting themselves out of existence

  If they care so much, why don’t they try eating
  some of those cardboard cut-outs themselves
  And they stuff the complimentary catering down their neck
  Do the fifth re-take of their attempt to be scruffy
  On a train
  And go back to counselling and communicating

  I’m an inferior product man
  I’m an inferior product mix
  They call me ”Bad Head”
  Don’t ever forget it
  And here is the fade out
  Fade out
  Fade out

 704. gummo skriver:

  det bästa är när min bästa kompis stålet sjunger om stalle.

 705. gummo skriver:

  fast på jokkmokk kallar man han stallu.

  http://www.youtube.com/watch?v=SGSO-jd14pc

 706. matti skriver:

  Hatpastorn lyssnar på italiensk power metal: ”Om Johannes Brost hade varit en ljudbild hade den låtit exakt så här”

  Nåt av det roligaste jag läst.

 707. matti skriver:

  Mark E. Inget dåligt med den låten. Inte ett skit.

 708. Solen skriver:

  Finns bara en lösning på allt:

  http://www.youtube.com/watch?v=q4royOLtvmQ

 709. hjon skriver:

  Benny: Jo, jag bor här alla dagar om året utom de få då jag är på semester. Har så gjort sen 1997. Men jag går omkring som dövblind för det mesta och läser i princip aldrig tidningen så alltid finns det nån pärla jag har missat. Tropiska växthuset, det var länge sen jag var där. Kanske nåt för barnen. Missar nog tyvärr Steve Reich, men Philip Glass ska vi se. Om det finns biljetter när lönen kommer nu. Barnbidraget är nog redan slut.

  Och bobbydogs kommer 22 mars till Katalin. Och The Bells har ju lovat att komma. I övrigt kommer jag nog bara dricka sprit när mina och andras barn ser på, tar sällan en chans annars.

  Ni som är i Luleå nästa lördag (och framåt): http://www.lulea.se/toppmeny/konst.4.713d295b11e96d7dfc180003252.html

 710. hjon skriver:

  Fredrik B: Åhléns planerar att bygga om, du får skynda dig tillbaka. Hela V-Dala ser ut som en pissoar.

 711. B3nn7 skriver:

  Bells spelar på nazion, vad jag förstått av Jonas. Men det får väl fan lösa sig, du lär väl inte ha kårlegg Hjon.

 712. anonym skriver:

  känns som joel almes första skiva glömts bort av mänsklingheten.

  jag villee bara slå ett slag för den..

  glöm inte gott folk. glöm inte.
  http://open.spotify.com/track/2FNEXXWKxSyZGbViyfQ19w

 713. P skriver:

  Fy fan. Tre dagar i Helsingborg med Sveriges samlade pajasare som sysslar med musik på scen och det. Totalt jävla marinerad. Matt i lacken. Tack och god natt.

 714. B3nn7 skriver:

  Känns som att Joel Almes första skiva borde glömts bort av mänskligheten.

  Ville bara slå ett hårt slag i magen på den lymmeln.

  Glöm honom gott folk, glöm honom.
  (här hade jag velat posta Almes ’tolkning’ av Paul Simons Diamonds on the soles of her shoes, från På Spåret, men den finns inte på internet. 1-0 internet.)

 715. P skriver:

  Jag tycker han är rätt duktig, alme. Men Hästpöjken hatar jag intensivt.

 716. Backlund skriver:

  Första grejen han släppte var ju ganska bra tycker jag, fast jag har inte köpt det eller så. Äh, det är för dåligt live vilket helt tog bort vad än för litet intresse som fanns.

 717. hjon skriver:

  Benny: Ni fick jag en anledning att betala kårleget den här terminen också. Hade egentligen tänkt sluta, för nästan inga kompisar har kvar det och jag går sällan ut alls. Det blir en dyr konsert… Men om jag ska betala inträde också vill jag veta att Klockorna är nöjda med sitt gage, eller vad de nu får i utbyte mot att de spelar.

 718. Lillis skriver:

  hjon: Annars kan vi säkert ordna lista, ifall det blir spelning och du inte har kårleg. Brukar alltid gå att ordna!

  Men inget är spikat ännu.

 719. matti skriver:

  Om ni saknar en hit som aldrig blev den hit den borde blivit på förfesten, ta den här. http://open.spotify.com/track/4TChw7PRdwRqjxgNs7zfbB Gud vad den är bra, hela skivan är bra. Ze måste vara ett av de grymmaste skivbolagen nånsin, ändå.

 720. ysl skriver:

  /Sjung för Elvis, Bowie och Matti med Tommy på Diset i Örnsberg ikväll

  http://psl.svt.se/psl/2011/01/08/sjung-for-elvis-bowie-och-matti-med-tommy-pa-diset-i-ornsberg-ikvall/

  ??

 721. ysl skriver:

  Per-Sinding, är han trevlig i verkligheten?

 722. Conny skriver:

  Ja, det är han fan. Men jag känner ju honom inte privat, utan bara som journalist. Så egentligen vet jag inte, men han förefaller ok.

 723. Conny skriver:

  Trevlig i verkligheten är Lillis. Speciellt när han spelar overklig gitarr och gör overkliga mixar på Orust med den overkligt begåvade Björn.

 724. hjon skriver:

  Lillys och Benny: Jag betalar mitt kårleg och kommer, bara jag får veta när det är. (Force majeur och så…)

 725. hjon skriver:

  Fan vad jag slinter på vokalerna idag.

 726. Conny skriver:

  Haft en ny Lou Reed-period. Förbättrade playlisten på Spotify. De 50 mest angelägna Lou Reed-låtarna mellan -72 och -89. Mer än 3 timmar låtar med betyget 5/5. Det får man inte ihop med så många.

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/0Y1tiQqjsP0tEnEIYap3bp

 727. Conny skriver:

  Fan. Fick inte ner den till 50 låtar. Det blev 54. Hade varit för snobbigt att ta bort ’Perfect Day’ och ’Satelite of Love’ bara för att jag lyssnat sönder dem. ’Perfect Day’ h-a-t-a-r jag efter att den blev så där överexploaterad. Men det är ju inte låtens fel… vet ju om när jag hörde den första gången i mitt liv så var den ju lika bra som ’These Days’ med Nico.

 728. Anonym skriver:

  hjon: Spelning, hur, var, när?

 729. hjon skriver:

  Anonym: The Bells, bra som helst, Uppsala, i framtiden.

 730. Conny skriver:

  ofattbart att ni gjort den. låten, alltså. den om skitstan. så stolt och hedrad och generad. fan vad bra det blir alltihop. vilket band! nykter är jag också.

 731. matti skriver:

  Ja du, Conny. Själv har jag suttit och uppdaterat den här. Igen. Aldrig blir jag helt mätt. http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3JHdwXsHlvSm1jOCLbqYPO

 732. matti skriver:

  Åh, såg inte det där sista. Generad.

 733. Conny skriver:

  Vill lägga mig och sova men går igång på musik… samma sak nästan jämt… Inte vart det ju lättare med den där spellistan, matti. Måste ändå tvångssova nu… hela huvet fullt av musik…

 734. P skriver:

  Om du vill dö, ställ dig i kö. 

 735. P skriver:

  Aw, den var fin. The Bitterswedes – 13
  http://www.youtube.com/user/TheBitterswedes

 736. B3nn7 skriver:

  Länge sen man fick en poke nu.

 737. Conny skriver:

  Poke. Betyder det stånd?

 738. anna skriver:

  hahaha!

 739. B3nn7 skriver:

  Conny: Jag vet inte, men jag antar det. Har frågat förut, men det är ingen som har svarat, tycks vara tabu. Jag pokar vidare.

 740. HMV skriver:

  Poke? internetspråk för påk. Alltså stock.Så, ja, Conny, du tänker rätt.

 741. P skriver:

  Pokerface = Kukhuvud.

 742. matti skriver:

  Måndag. Lyssna på Kinks. Läsa anteckningar. Vänta. Våndas.

 743. gummo skriver:

  någon kom förbi och injicerade såväl fågel- som svininfluensa i min hjärna nu på morgonen. jag har en 439 graders feber och ser regnbågar och fyrverkerier så fort jag försöker ändra sittställning.

  till det: neil young.

 744. tian skriver:

  frågesport:

  vilket är the smiths snyggaste omslag?

 745. matti skriver:

  tian: Heaven Knows I’m Miserable Now, tolvan.

 746. rabbitman skriver:

  Barbarism begins at home, tolvan.

 747. Fredrik B skriver:

  A nice piece of Meat, bootlegen

 748. Fredrik B skriver:

  Hm, den heter tydligen ”A nice BIT of Meat”. Undrar om min hjärna någonsin varit påkopplad? Eller så är det aluminiumkastrullerna?

 749. Backlund skriver:

  Jag tycker P var väldigt rolig nyss. Kukhuvud är ju ett svinroligt ord.

 750. matti skriver:

  A nice Bit of Meat, finns ju två olika omslag, vilket menar du?

 751. kilo skriver:

  pokeherface

 752. matti skriver:

  Jo, Barbarism är snygg. Sheila Take A Bow 7″ också. Och förstås What Difference Does It Make. Både utan och med Morrissey. Den senare finare om man sett den första. Fast det har man ju såklart. Den med Moz på är väl hopplöst rare?

 753. Hans skriver:

  Kilo: HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

 754. Backlund skriver:

  Jag tycker kilo var väldigt rolig nyss. Pokeherface är ju ett svinroligt ord.

 755. Backlund skriver:

  Ibland är det skönt att glömma bort saker och sedan komma ihåg dom. Som att The Bells snart kommer till Umeå. Grattis Backlund. En present från din hjärna.

 756. matti skriver:

  Lyssnar på gammal sptylista: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/3WpgXKB7nvr9IPthbtZPGM
  Versionen på Substitute är nästan lika bra som Pistols cover på densamma.

 757. Sorsele skriver:

  Ball låt, fan va kul med nytt!
  Men favoriten alla tider är ändå http://open.spotify.com/track/0PrVOcwAakxupb5gkfiFuv
  En akustisk med stråkar på den och jag skulle gå ner i spagat.

 758. Anonym skriver:

  Hm, jag hittar bara ETT omslag på ”Passions just like mine”-hemsidan och den jag trodde jag mindes från skivmässor på slutet av åttiotalet såg INTE ut så. Jag var dock inte seriös, snyggaste omslaget är jag inte säker på, kanske en tidig Charming man (utan bandnamn)?

 759. Fredrik B skriver:

  Missade namnet förra gången, nu får jag nog lov att slänga kastrullerna.

 760. Conny skriver:

  Yo! Titta vad här vad som nyss lagts upp på spotify:

  http://open.spotify.com/album/2QcPIOpOR2sxOqKVXODAhx

 761. P skriver:

  Sitter och bakisfrossar på södran. Snart får man se Kajsa grytt riva av en dänga. Det kanske kan dämpa ångesten en aning.

 762. P skriver:

  Conny: Satan vad fett! Remaster!

 763. B3nn7 skriver:

  Röven.

  Är det någon som vill köpa Steve Reich-biljett? Harcen biljett för alla dagar, men kan bara gå två. Säg till i så fall.

 764. skräddarn skriver:

  jag ska gå på söndagen. det får räcka för mig.

 765. B3nn7 skriver:

  Biljetten kan alltså delas upp, vill man bara ha för en dag får man. Svinbra plats.

 766. skräddarn skriver:

  har tyvärr redan köpt. ganska dålig plats. don efter person.

 767. Conny skriver:

  De har liksom lagt upp hur mycket som helst på Spotify typ igår. Nu finns ’Songs For Drella’ t.ex. ’Magic And Loss’ också. De har inte funnits innan.

  Och äntligen!!!

  http://open.spotify.com/album/3LQk7KZ3D8wFn0UzCcQSNh

 768. Benny skriver:

  As always, night turns into day.

 769. tian skriver:

  fina svar på smiths-omslag….

  frågesport 2:

  vilket är det finaste factoryomslaget?

  jag själv tycker Technique är härligt med allt rosa och sånt.

 770. frans skriver:

  vägra våga spotify,,, däremot tycker jag vi ska diskutera 13th floor elevators, där deras bästa skiva är tycker jag easter everywhere,

  dust måste vara en av dom finaste texterna,

 771. P skriver:

  Gällande Factory är det svårt att komma runt Efter Plugget, sjuan.

 772. w skriver:

  durutti columns första album med sandpapper på utsidorna eller unknown pleasures.

 773. matti skriver:

  P: Hahahahahahahahahahaha!!!!! Nördhumor at its finest!

  tian: Jo, Technique, är verkligen fin. Inte den första man tänker på, men när man tänker på den så är den grym. Gillar Low Life och Movement också. Och Bummed.

 774. matti skriver:

  Håller med om Easter Everywhere, och att Dust är en av de finaste låtarna på skivan. Men jag har aldrig tänkt på texten. Dags att börja göra det.

  För övrigt finns alla deras skivor på Spotify…
  Men jag har köpt dem på vinyl också. Easter Everywhere i alla fall, och en till men jag minns inte vilken nu.

 775. P skriver:

  Matti: Tack, tack. Jag var själv väldigt nöjd med skämtet.

 776. frans skriver:

  köpte boxen för 1 år sedan , sign of the 3 eyed man., med 10 cds remastrade,, men inte börjat lyssna mycketa fören nu,, men fan va dope live cdsarna är, dust vilken låt,,,

 777. Anonym skriver:

  Oskar: Så går det man när lyssnar för mycket på Morrissey!
  Nånting alla kan dra lärdom av…

 778. tian skriver:

  dagens tredje fråga:

  förstör inte oboen typ 8% av uppluvelsen av 16 lovers lane mediafire?

 779. skräddarn skriver:

  min favorit med 13th floor elevators:

  http://www.youtube.com/watch?v=lASRZ3yAWcM

  så där ska ett riff låta.

 780. matti skriver:

  Så Birro blev inte bara rädd utan även blåst, men ingen sa till honom. Så extremt dåligt av TV3. Om inte tanken är att få folk att visa sina absolut sämsta sidor och underblåsa deras fördomar och rädslor. Då var det ju lyckat. Men så cyniskt och Illa skött att jag numera aldrig kommer lita på ett ord från någon ansvarig för TV3. Oh, the ironi.

 781. hjon skriver:

  Har nu bokat en loge till Philip Glass. Hoppas jag inte får huvudvärk och börjar må illa som på GAS (http://www.youtube.com/watch?v=8QSYyWADKO4&feature=related).

 782. B3nn7 skriver:

  Vadå loge? Sån man går på dans på? Varsåt köp man biljettn?

 783. hjon skriver:

  Fan, Le KBoi, nu kommer jag vakna med den där på hjärnan imorgon. Förra veckan var det den här: http://www.youtube.com/watch?v=ilJch7mXXEc Fick flasha CMOS med ”Last Caress” på vägen till jobbet.

  B3nn7: Det är de där hyllorna i väggen längst upp. http://www.ukk.se/Konsert/Konsertsalar2/Stora-salen/ Ticnet har den. Får se om man hinner och orkar Koyaanisqatsi med kompositörens kommentarer dagen före i B-salen också.

 784. Conny skriver:

  Vilken version är bäst tycker ni? Jag tycker UK-versionen. Lätt. För att sången känns mer som att de menar vad de sjunger.

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/6VonJkiyDYLarUNtvHCEfg

 785. matti skriver:

  Lyssnar på alla mixarna nu, i en ny ordning. Ni fattar inte vad vi har gjort de senaste månaderna i Luleå och Sthlm. Det är det bästa. Jag gråter, jag är nykter men gråter åt min egen musik. Inte vanlig hybris eller narcissism, det är inte det. Det är perfekt på alla punkter. Jag vill sluta med musik nu. Jag vill bara ligga ned och aldrig, aldrig kliva upp.
  Men det är en dag i morgon med, en lång. Hej då.

 786. kilo skriver:

  Fint där matti. Längtan är total. Väntan lik en nyp i rumpan på morgonen med förebud om kvällen.

 787. kilo skriver:

  Mäktigt stålis!

 788. skräddarn skriver:

  fin låt stålet.

  fan vad stört att den inte ska släppas förren i höst matti. känns inte bra.

 789. stalle skriver:

  kan inte låta bli att gilla det här. http://open.spotify.com/album/4NQPcGsbRGWbuB3L8SSAIx

 790. JF skriver:

  Haha, Tukholma – Detroit City.
  För ett annat tips från samma land, lite mer party;
  http://open.spotify.com/album/4ShIuOURlnjKEwyBjSjUbf

 791. matti skriver:

  Frans: Lyssnar på The Psychedlic World of The 13th floor Elevators nu. Fan, den låter ju helt galet. Viken vansinnig produktion. På det sättet är den nästan bättre än Easter Everywhere, även om somliga låtar (och texter) kanske är lite mindre märkvärdiga. Eller, det är mer soul på Easter Everywhere, lite mer att bli tårögd för.

  Men när det gäller (freak-)rock från Texas är ju 13th Floor typ bäst. tillsammans med: Janis Joplin, Butthole Surfers, Big Boys, Really Red, Lift To Experience, Scratch Acid/Jesus Lizard och The Dicks. Vanlig rock (eller HC i somliga fall), men lite ur fokus. Lite obalanserat jämfört med annat och liknande. Detär även därför jag väljer att kalla det freakigt. Men det är ju alltså en förklening, lite fördomsfullt. Grym musik som skiljer sig lite helt enkelt. Där jag tycker mig kunna urskilja det geografiska, på samma sätt som jag tycker mig göra med musik från New York eller Manchester. Eller, i viss mån, Luleå. OM man jämför med grejer i/ur samma begreppssfär.

 792. frans skriver:

  är inte det en samling The Psychedlic World of The 13th floor Elevators?–

 793. frans skriver:

  Du tänker på the psychedelic sounds… obs ej att glömma spindrift och the black angels båda från austin,

 794. frans skriver:

  Lyssna på live in carlifornia med 13th,, uber bäst, helt galet live framträdande. nästa lite obehagligt,Recorded live on lsd in san francisco ,fall 1966. dom öppnar stenhårt med en 6min lång version av everbody needs somebody to love,,, yoko ono måste ha tagit inspiration från detta..

 795. matti skriver:

  Näe, det är väl deras första? Kanske en samling iofs, men den kom före Easter.

 796. matti skriver:

  Ja, jo. SOUNDS heter den, såklart.

 797. matti skriver:

  Bull Of THe Woods låter ju som Byrds. Inte lika bra som de två första. Byrds fanns ju redan.

 798. matti skriver:

  Om texaspsych är nytt för nån som har Spotify så finns de utmärkta Never Ever Land-samlingarna där.

  Vad gäller Texas Hardcore/punk får man göra sina egna listor. Big Boys och Dicks hittar man rätt bra på spottan, men inget med Really Red.

 799. matti skriver:

  Fast nu fastnade jag plötsligt i Boston HC.
  http://open.spotify.com/album/3iNN3BwHpw6nHIArovHbM3
  Ingen dålig skiva. Inte det här heller:
  http://open.spotify.com/album/29XmfVQKe8cNUSd0NNRUs9

 800. P skriver:

  Jag gillar Roky mer när han drar tuffa metalsolon.

 801. skräddarn skriver:

  red crayola då? de måste också få vara med.

 802. matti skriver:

  Red Krayola, självklart. Har inte lyssnat så mycket som jag borde dock. Men jag älskar dem. De låter som The Crime, om de ätit svamp istället för opiater/speed.

  Rolig grej det där fö. hur många Texasband som drog till San Fran.

 803. matti skriver:

  Alltså, de låter BLAND ANNAT så. De/han kan ju låta precis hur som helst. Tipsa gärna om vilka skivor man ska ha. Jag har ingen.

 804. skräddarn skriver:

  jag har två. god bless the red krayola and all who sail with it och soldier talk. båda är grymma. den förra är ju nån slags, jag vet inte vad. många låtar, ganska många bra idéer. soldier talk är ju post-punk och beefheart. typ. som ett osvängigt the pop group?

  annars är ju den här fin

  http://www.youtube.com/watch?v=QEfkRFi_v08

 805. skräddarn skriver:

  de nya skivorna har jag inte hört. de är säkert också bra.

 806. tian skriver:

  appropå bästa debut är ju my generation helt klart en kandidat.

  top 3 neubauten album?

 807. P skriver:

  Alltså Ikea-dokumentären nu på SVT. Snacka om att slå in öppna dörrar. ”Vinsterna ökar, kapitalet koncentreras” ”Pengarna hamnar i Liechtenstein” ”Kamprad vill inte prata med media om stiftelser i skatteparadis”. NÄHÄ??????

  Fy fan vad jag hatar den där jävla gubben.

 808. Conny skriver:

  Californien? Här Anti, anti, anti av The Consumers. Från ’Black Hole’. Punksamlingen matti skrev om i typ november; John Savage har valt Californien-punk. Att höra den här är märkligt. Man inser att en av de kanske 30 bästa 77-punk-låtarna någonsin hittills har gått en fullständigt förbi.

  http://open.spotify.com/track/4h1LzSBBuBtA78Kk2YpA0R

 809. matti skriver:

  Det är ju det, bland otroligt mycket annat, som är det grymma med punken! Det kom så mycket både precis före och precis efter som varken är Pre eller Post. Som det här från 78:
  http://www.youtube.com/watch?v=NFzTA5rbAj4
  Eller det här:
  http://open.spotify.com/track/1rAqWVm1KRT6XkvWucw1Mj
  Martin Hannett producerar och spelar bas på den sistnämnda. Också ’78.
  Eller:
  http://open.spotify.com/track/6vEdUQvPJmPZj7J0qsxtUc
  1974.

  Eller, som du säger Conny: som inte fått den uppmärksamhet den förtjänar: When The Tanks Roll Over Poland Again, med The Automatics. Hittar ingen bra version nu, men tror originalet kom 78, det med.

 810. hans skriver:

  vafan, det är ett billigt pris att betala för skitbra skitbilliga möbler. torka upp snoret och sluta gnäll. världen är ond, elak och brutal, och för oss andra är det bara att njuta av smulorna som trillar ned på oss av allt det oetiska som föregår i det fördolda.

  bokhyllan billy, för fan.

 811. B3nn7 skriver:

  Jag har en gissning på vem hans är.

 812. P skriver:

  Fan vad smutisgt det är när folk använder ordet mervärde i andra sammanhang än strikt ekonomiska. tack för ordet.

 813. P skriver:

  PERE UBU till Strand 18/5!!!!!

 814. P skriver:

  Haha! Vilken jävla fräsig dist på No Class!

 815. matti skriver:

  Fast bäst ljud, bäst mix, är det på Gotta Get Out med Court Martial. Lyssna på hur trummorna rör på sig. Mäktigt som fan.

 816. tv skriver:

  Matti: The Bronx var otippat, vill man ha skrik var väl blood brothers uppe i samma gränd fast lite roligare..eller var dem kristna som Norma Jean ( kristna kan göra bra grejer med, no offense)

  http://open.spotify.com/track/5MpApJInN66RGBsCoRtM1h

 817. matti skriver:

  Jag såg The Bronx på Hultsfred nån gång har jag för mig. Inte tänkt på dem så mycket innan nån sa att han skulle flytta till Los Angeles och jobba med dem. Men av det blev det inget. Han kan dock sin HC så jag lyssnade in mig lite. Bra!

 818. matti skriver:

  Blood Brother är bra, men det är ju nåt annat. Mer rock. På listan var det mer punk/HC.

 819. P skriver:

  Såg också The Bronx på Hulstfred. 2004 var det. Samma år som MABD lirade i Teaterladan. Ni spelade en cover på I´m Sticking With You som extra nummer vill jag minnas. Kan det stämma?

 820. matti skriver:

  Det stämmer nog exakt. För jag såg dem backstage också.

 821. matti skriver:

  http://www.fileden.com/files/2007/8/28/1389133//svensktblod.swf

  Vi har INGET med det här att göra. Vet inte vad jag ska säga, men det är lite roligt på nåt sätt.

 822. rabbitman skriver:

  Man borde starta ett hardcoreband och heta ”HC Andersen”.

 823. matti skriver:

  Nä nu tycker jag det är dags för något klassiskt.
  http://www.dailymotion.com/video/x692ix_neil-diamond-storytellers_fun

 824. P skriver:

  Jag tänkte mest på covern. Har jag drömt ihop det, eller var det så?

 825. matti skriver:

  Jo, vi spelade den.

 826. P skriver:

  Ha! Där satt den! Minnet på den här jäveln alltså!

 827. matti skriver:

  Mina bästa BQ-låtar just nu

  01. Northern
  02. Where I Cried
  03. Fairies
  04. Today I Will Dress Up
  05. Little Ghost
  06. The Repairing of the Red Sea
  07. Battle Hymn
  08. Broken Heart
  09. Promille Hill
  10. On The Map
  11. Your Name Here
  12. MVH Contempt
  13. Same Old c/o
  14. I Don’t Wanna
  15. Capable
  16. Super Confidence
  17. 10 20 100
  18. Heaven/No Heaven
  19. Sweet Beef
  20. Carry Your Weight (Strange Maps remix)

  Titlarna på de tre låtarna med liknande namn på Eternity Now är omkastade på Spotify. Den långa menar jag, som heter Faces på sptfy. Konstigt. Låten har ju ingenting med ansikten att göra, det hur ju alla.

 828. tv skriver:

  Tjänar ni nå pengar på spotify förresten?

 829. gummo skriver:

  hultfred 2004, teaterladan. brrr. nästan bara dåliga minnen. avslängd, utslängd, instängd i en turnébuss, kräkningar, uppbrunna braller, död skata i soffa.

 830. Backlund skriver:

  wtf gummo.

 831. Le KBoi skriver:

  Inte för att vara den som är den, men turnébussincidenten var 2005.

 832. skräddarn skriver:

  såg halvåtta hos mig från ösd nyss. en av deltagarna, en vuxen man, vägrade äta ingefära. han lämnade alltså all mat med ingefära kvar på tallriken. en av de andra sa ”ja är som rädd ja, för stark sås”. jaha men då så.

  nån kanske säger att det är likadant överallt, men det är inte det. östersund kan vara lite sämst på det sättet.

 833. Backlund skriver:

  skräddarn: hahahaha! jag lärde mig även vad ingefära var först när jag flyttade till umeå.

 834. matti skriver:

  Ja, hm. Alltså. Du var ju ändå bara näst sämst, Gee…

 835. Conny skriver:

  Februariband i Januari! Det är inte utan att man känner sig lite omkörd… Har inte ens börjat snöra på mig skorna när du jublar i målfållan…

 836. matti skriver:

  Ja du vet, det snurrar i min skalle. Fort går det också.

 837. B3nn7 skriver:

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/Beaask.JPG

  Försök titta på den här bilden tio sekunder, utan att börja skratta.

 838. matti skriver:

  Enorm dokumentär om Södertälje: http://www.ur.se/play/161413

 839. Backlund skriver:

  In the shadow of two gunmen. Grinar varje gång.

 840. matti skriver:

  Big Love. Tror fortfarande på den här säsongen. Bra andra avsnitt med.

 841. Backlund skriver:

  Att lyssna på en låt man har gjort och bli rädd. Det är bra.

 842. matti skriver:

  Backlund: Bästa känslan.

 843. matti skriver:

  Hahaha. Green Team. Fan vad Ume.

 844. Pete skriver:

  Matti: Mäktigt att man får vara med där på ett hörn. Är ju lite sjukt egentligen. Fan vad fint.

  Och en liten idéhistorisk exposé, oui, depardieu: http://open.spotify.com/user/granbergpetter/playlist/3hS0kRgIopVYpSLrey4YQi

  Och inte för att vara den som är den, men turnébussincidenten är från filmen Almost Famous (2000). Ni blandar ihop de annars så solklara dikotomierna konst/verklighet igen. Almost Famous handlar om ett rockband som gör lite grejer, med bland annat olika människor i huvudrollerna, tex en journalist, en gitarrist och en dröm. Ett sevärt tips!

 845. Backlund skriver:

  Green team?

 846. Backlund skriver:

  Jaha. Dumbacklund.

 847. gummo skriver:

  le kboi, näe, då var jag inte där, tror jag, utan inlåst i en lägenhet med electric gods lillebrorsa, skrivandes klart en bok.

  och matti, ja, nästan bara sämst. den kvällen fick jag stryk av bara två personer till i sämstboken. eller tre.

 848. gummo skriver:

  backlund: gummo anno 2004 levde delvis ett annorlunda liv än gummo anno 201. delvis.

 849. Le KBoi skriver:

  I beg to differ. Jag var inte där 2004, men 2005. Gick för att se Snoop Dogg på Hawaii under turnébussincidenten. Byxbränningen och skatan var dock 2004.

 850. Backlund skriver:

  jag är intresserad av att träffa den här gummo 201. du verkar ha varit ”med”.

 851. matti skriver:

  Vad menar pete? Jag förstår inte.

 852. matti skriver:

  Glöm det. Tryckte på länken, fattade pete.

 853. B3nn7 skriver:

  ”de annars solklara dikotomierna konst/verklighet”. Dagens behållning.

 854. matti skriver:

  Min favorit var: ”Almost Famous handlar om ett rockband som gör lite grejer, med bland annat olika människor i huvudrollerna, tex en journalist, en gitarrist och en dröm.”

  Hur ofta skriver han här? En gång vart tredje, och varje gång är det hysteriskt roligt. Snälla Petter Granberg (alla ser ändå vem som är Spotifyanvändaren), skriv mer här. Du är rolig!

 855. Le KBoi skriver:

  ”Rök på du, du är rolig.”

 856. stalle skriver:

  mitt februari-C60.

 857. matti skriver:

  Wow! Ösigt, stalle!

 858. stalle skriver:

  ösigt vete fan.

 859. matti skriver:

  Kanske dåligt ordval. Intensivt, då?

 860. Liz skriver:

  Okej lite MABD kuriosa, i ”Kamratskap Rock” så är det ett klipp med en kvinna som pratar, verkar vara från nån film eller nått? Vad kommer det ifrån?
  Asså inte en frågesportsfråga utan jag bara undra.

 861. B3nn7 skriver:

  ’Febrilt’ var rätt ord.

 862. stalle skriver:

  ja vaffö inte.

 863. matti skriver:

  Hawkwind. Fan vad bra de var ändå. Bara snäppet bakom de största av de som spelade/spelar musik från andra planeter: Sabbath, Funkadelic, Can, Aphex Twin, Emperor, Hendrix.

 864. frans skriver:

  Älskar hawkwind.. kör alltid min valium ten 7″.. Köpte remastrade kill city skivan,, helvete vad bra den är. klart underskattad. tjack och sax. bäst.

 865. w skriver:

  jag minns bara vp, en husvagn, mer ölburkar än jag någonsin sett samtidigt i en husvagn och att det var första och sista gången i en husvagn. det kanske inte var samma år ni pratar. det kanske var en dröm. feberdröm. jag vet inte.

 866. gummo skriver:

  le kboi har nog rätt, jag gör om de där hultsfredsåren till ett pottpurri, ett medley, en megahultsfred, där fj o jag, kan det ha varit -03, kunde ha hamnat i oslo med en turnébuss om det inte vatt för att fj hade huvudet med sig, samma år då vi blev pistolhotade på en parkering och fj körde på en katt och piskade upp en hel flyktingförläggning att försöka leta redan på det stackars djuret.

  huga. småland har aldrig varit ett särskilt lyckat plejs för mig. men ett par skratt. som när le kboi tappade brillerna i fulingen.

 867. gummo skriver:

  liz, eftersom matti inte svarar, så svarar jag och jag svarar antagligen fel. det är ur modstrilogin.

  ett annat fint hultsfredsminne, när jag genom kontakter ordnat så att ett par vänner fått lite enklare vaktuppgifter backstage, och festivalen närmar sig slutet, en lite mer ansvarig person tar tag i mig och väser: ”gummo, din kompis x sätter aldrig mer sin fot här. aldrig”.

 868. matti skriver:

  liz: eftersom du verkar vara fildelare tänkte jag inte svara. Men sen såg jag mig om i glashuset och såg att det var jag själv som hade kastat sten där. All information om kvinnan som pratar står i skivans booklet. Men det är från Ett anständigt liv, Stefan Jarls film. Det var helt ok med honom att jag använde samplingen

 869. matti skriver:

  Varför Ujes debattext i Aftonbladet var fucking spot on och varför de som sa emot honom har fel: http://www.pastan.nu/merpastan/bekannelser-fran-tva-inredningsneurotiker-1.1233525

  Man känner hur det bubblar, hatet, hur det färdas upp och ner i landet.

 870. Le KBoi skriver:

  Brillerna i fulingen, det var 2001 det, om jag inte minns fel. Och det gör jag ju inte.

 871. Mörn skriver:

  Ujjes text var väldigt bra, lite skrämmande bara att alla kommentarer handlade om att han var kommunist. Jag trodde tummarna skulle stå som spön i backen.

 872. Liz skriver:

  Matti: Tack för infon:)
  (För övrigt betalar jag 49 kr i månaden för Spotify)

 873. matti skriver:

  Liz: Som sagt, eller åtminstone antytt: jag skämtade. Tack för att du lyssnar!

 874. matti skriver:

  Mörn: Exakt!
  Jag hatar att hata på aktuella saker, men näthatet är verkligen problematiskt. Särskilt i kommentarerna på dags- och kvällstidningar. Men å andra sidan: för krönikor och debattinlagor får man betalt. Sitta och hata Uje i trådarna kostar bara för den som ids. Som Iggy Pop säger på Metallic KO: Screw Ya!

 875. P skriver:

  Apropå näthat. I stunder av djupaste självförakt kan man i alla fall se sig i spegeln och glädjas åt att man inte är den här idioten:

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2308896/han-mobbar-anonymt-pa-natet

 876. ståål skriver:

  Sjuuuuuuk inledning i nyaste The office.

 877. gummo skriver:

  le kboi: jag hade kunnat panta min själ på att brillerna i fulingen var 1999, samma år som a.k.a. köjlemans var med och körde rätt osmakliga malexanderhugg och linton kwesi spelade. men du har säkert rätt här åsså, det var tross allt du som sumpade brillerna i fulingen.

 878. Backlund skriver:

  ikväll är jag Backlund anno 2011. något snyggare än Backlund 2010 då håret är längre nu, fast kanske inte om röven är större.

  stålet: helt sinnesstort var det. rob lowe är ju för övrigt fantastisk i parks and recreation.

 879. gummo skriver:

  rob lowe är gud. jag hade glömt bort det. han var så jävla bra i någon jävla stephen king-greja när han spelade stum, eller om det var något annat, typ hans comeback efter att han hade legat med någon som var alldeles för ung.

 880. Conny skriver:

  hjon, benny, uppsala, öl, krav, 22 mars, gästlista / biljett, maila.

 881. Backlund skriver:

  conny, p, umeå, öl, krav, umeå open, hjälp mig.

 882. Backlund skriver:

  gummo: rob lowe slutade ju i west wing för han inte fick så stor roll som han hade förväntat sig. vilket gjorde detsamma. gästinhoppet i family guy var ju king med adam west.

 883. P skriver:

  22/3? Är det då Klockarna giggar i Stockholms förorten Uppsala? Det borde man fan åka på. Ojojoj.

 884. JF skriver:

  Det är då Bob Hund spelar i Uppsala. Då kommer man, helt enkelt.

 885. matti skriver:

  Lowe är grym i remaken av Salem’s Lot. Dock ej stum.

 886. Conny skriver:

  backlund, umeå, öl, open, p, krav, hjälp, undersöker.

 887. kilo skriver:

  Stålis: Blir det han som tar över måntro, när Carell slutar? Fan vad coolt det vore.

 888. B3nn7 skriver:

  Sing me to sleep, sing me to sleep.

 889. matti skriver:

  Läst i veckan:

  ”Med intresse har jag följt diskussionen kring Ture Sventon och det i böckerna förekommande ordet ”neger”. Man lägger märke till att ordet kan användas om det är rätt sammanhang. Sålunda har alla artiklar som skrivits i ämnet innehållit det ordet. Och då är frågan om inte Åke Holmbergs användning också är kontextuellt riktig. Skall man av ideologiska skäl börja ändra ord i kulturhistoriskt gods närmar sig sådana åtgärder det man brukar syssla med i diktaturer. Tanken är att genom att byta ut ord till ideologiskt mera passande kommer människorna att ändra sig efter den påbjudna ideologin. I diktaturer har det aldrig fungerat särskilt väl. De retoriska greppen med ”ledaren älskad av folket” och ”fredsälskande nation” har inte varit förmöget att helt genomtränga människornas sinnen. Någon entusiasm för att justera Åke Holmberg finns inte heller på landets kulturredaktioner.

  Dagens politiska korrekthet bygger alltså på samma tankegång som i diktaturerna eller i George Orwells 1984: Om man lär folket att uttrycka sig på ett visst sätt kommer det att bli bättre, mindre rasistiskt och mera mångkulturellt. I denna andra bör t ex ”Sverige” övervägas att bytas ut mot det mera passande ”Mångkulturien”. Skall litteraturen skrivas om i korrekthetens anda lär intet gå fritt. Även de Heliga Skrifterna behöver en ordentlig storstädning. Och titlar. Hur är det med Strauss Zigenarbaronen? ”Romerbaronen”? Eller för säkerhets skull enbart ”Baronen”? Kanske det också är fel då det signalerar överklass. ”Operett om olika” skulle kunna gå som kravmärkt.”

  Vilks, skrev det.

 890. stein skriver:

  tänk om alla lantisar och kvasi-moderater inte hade trissat upp bostadspriserna i sthlm. då hade jag inte haft nått att gnälla på.

  fan ta alla dalmasar å gotlänningar som tar hyresrätten i stan som jag velat ha sen 79. då fanns ju liksom inte ens gotland. fan.

 891. Le KBoi skriver:

  Så det är lika illa att prata om baroner som negrar?

 892. gummo skriver:

  csn, jusek. överallt dessa ockrare!

 893. w skriver:

  till benny: dadadada dadada *signaturen till rosemarys baby*

  matti, vilks skrev det ja. berätta mer.

  censur är dåligt. inget nytt under solen där va?

 894. matti skriver:

  w: Nä.

 895. GG Allin skriver:

  Henry Rollins sammanfattar Birrohysterin. Fast med steroider och homoerotik. Six pack!

  http://www.youtube.com/watch?v=S1SuMgOnaXk

 896. tian skriver:

  allmän fråga:

  Det brinner i ditt hus och du kan välja att rädda antingen unknown pleasures eller closer.

 897. frans skriver:

  sweetheart of the rodeo med byrds och Grievous Angel med gram parson måste var tidernas mest överskattade skivor,, fuck country.

 898. P skriver:

  Nu blir det Steve Reich på konserthuset. Skitjäftigt eller astråkigt? Återstår att se!

 899. Conny skriver:

  tian: HAHAHAHA! Mycket adekvat frågeställning! Jag väljer ’Closer’ alla dagar i veckan. Alla låtar på den skivan har betyget 5/5. Inte så många skivor som har det.

 900. matti skriver:

  tian: Closer, lätt.
  frans: Håller helt med.

 901. ståål skriver:

  kilo: Det är det enda jag hoppas på i hela mitt liv.

 902. Conny skriver:

  Har en kompis från Skåne, knappa 50 vårar. Han höll på att åka på stryk på personalfest när han menade att svenskans ’neger’ inte alls är ett skällsord som amerikanskans ’nigger’. Han menade att vi aldrig haft s varata slavar, ingen stor invandring från den delen av världen, och att ’neger’ helt enkelt var ett namn för svart.

  Har han rätt eller fel? Har vi några fosskare här som kan något om detta ämne?

  Hemma i Södertälje på 70-talet hette det inte ’chockladboll’. Det hette ’negerboll’. Och vi hade inte sett många svarta människor annTure Sventons uttryck ’neger’ mer som ett uttryck för exotism än ett uttryck för rasism?

 903. Conny skriver:

  Ungarna klänger på mig. Därför jag halkar på tangenterna. Det sista skulle vara: Är det naivt att se Ture Sventons uttryck ’neger’ mer som ett uttryck för exotism än ett uttryck för rasism?

  Förmodligen är det ju det.

 904. P skriver:

  Först, Closer. Men inte lätt. Jag och Unknown Pleasures har hängt ihop längre och oftare. Men ja, Closer är bättre.

  Sedan, Reich. Helt fantastiskt. 5/5.

  Sist, nykter helg. Fy fan vad världelöst.

 905. w skriver:

  ingetdera tror jag, men om något det första. satt i kontext är det bara ett ord för svart eller? ingen värdering i det. exotism, då tänker jag på tintin. tintin är ju jävligt bra ibland. älskar den mystiska sjärnan.
  i sju sorters kakor anno 90 så hette det negerbollar. ett ganska äckligt namn för ett bakverk om du frågar mig.
  vad är andemeningen i vilks text? han pratar väl inte bara om censur, är han emot politisk korrekthet? jag älskar politisk korrekthet. jag vet inte, jag kanske missuppfattar allt.

 906. gummo skriver:

  tycker vi passar den medicinbollen till benny. eller varför inte hatspråks-gurun?

 907. stalle skriver:

  unknown pleasures, alla gånger. fö kan jag tycka att v-partiets partisek borde ha viktigare saker för sig än att bli upprörd övern en humorserie på tv. seriöst alltså.

 908. Conny skriver:

  Februarilistan klar! Jfr gärna gitarr-riffen i ’Switch’ och ’Under ditt skinn’.

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/1OJKgqQx7Ch8xipKt6BG2r

 909. P skriver:

  Stalle: Håller verkligen med om prioritetsordningen där.

 910. hjon skriver:

  Closer.

  En vän skrev en C-uppsats om semantisk glidning, med titeln ”När negern blev svart”. I fallet Ture Sventon (böckerna utgivna 1948 till 1973) skulle jag tro på exotism, även om exotism väl också kan sägas vara rasistisk eller åtminstone fördomsfull på ett sätt som kan få negativa följder. Att censurera bakåt är idiotiskt, framåt fyller det en viss funktion? Jag tänker då på förbud mot t ex naziuniformer. Kan ha fel där med förstås.

 911. hjon skriver:

  En kursare och hans barndomsvän lärde sig i typ kyrkans barntimma att det skulle uttalas ”chokladboll”. När de en dag skulle fika med nåns mamma frågade hon om de ville ha en negerboll. Barndomsvännen sa då att det inte hette negerboll.
  Mamman: -Vad heter det då?
  Pojken: -Ehm…jo…det heter…eh… Negergodis!

  Än idag är det nästan lika roligt som Rocky-strippen på samma tema.

 912. P skriver:

  Ja! ”Här har du din boll neger”. HAHAHAH! Klassiker. Det bästa är nästan inte felsägningen av servitrisen i sig utan Rocky och hans kompis lika överraskade som lyckliga ansiktsuttryck.

 913. stalle skriver:

  kul på ett annat sätt ( och samtidigt ganska hemskt ) var när Jerry Lee Lewis fick spela före Chuck Berry. Han var så sur att han avslutade med att tända eld på flygeln och säga ”beat that nigger” till Chucken när han gick av scenen..

 914. hjon skriver:

  Conny har MySpace-mail.

 915. hjon skriver:

  Men i ”Sunes sommar” då? När pappan… Blä.

 916. hjon skriver:

  Förresten, bästa bandnamnet-kandidat: Spy Genom Näsan
  http://www.myspace.com/spygenomnasan

 917. Lillis skriver:

  Det blir inte Gervais, men det blir nästan lika bra. Ett tag i alla fall.

  http://www.digitaltrends.com/entertainment/will-ferrell-to-appear-on-the-office-as-steve-carell-leaves/

 918. Lillis skriver:

  Fast han kommer ju aldrig att bli kvar, kan man tänka.

 919. Anonym skriver:

  jag hatar nätet!

 920. Conny skriver:

  Jag nätar hatet.

 921. Benny skriver:

  Jag kan för mitt liv inte förstå varför ni gillar Gervais. Han är töntig, sådär spex- och asgarv-töntig. Bevis: den här nya skiten Gervais och han som skrivit allt åt honom gjort ihop. Spökskrivaren är väl kanske lite rolig, men Gervais är en superfjant. Kolla här bara, jag fan hatar att ha honom i bild.

  http://svtplay.se/v/2293822/en_idiot_pa_resa/en_idiot_pa_resa_-_prolog?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2308821/sb,p149536,1,f,-1

  Om någon vill ge mig ett intellektuellt svar på den här bashen, är jag tacksam.

 922. Benny skriver:

  Angående er semantiska utflykt i Afrika: Endera väljer man att bestämma vad ord betyder och hur de ska uppfattas i alla givna situationer, ELLER så kan man låta ALLA betydelser vara kontextstyrda, och på så vis få en lite mer nyanserad bild av vilka ord som är fula eller fina i olika sammanhang. Alla ord är trots allt påhittade.

  Om man inte följer det senare alternativet, kan man heller aldrig erhålla någon licenta poetica.

 923. Conny skriver:

  Licenta poetica. Men tack för den, kukhuve. Vad heter det på ogrekiska?

 924. stalle skriver:

  hahaha ogrekiska

 925. Lillis skriver:

  Benny, du sjönk tyvärr nåt så oerhört nu i rank när du säger att du inte förstår Gervais. Hade inte vi masser gemensamt?

  An idiot abroad är ju inget bra men det är ju inte hans fel. The Ricky Gervais podcast är dock svinkul.

 926. Lillis skriver:

  Och ja, för er som undrar: jag har en ranklista på alla mina vänner. Ett excel-dokument där jag loggför olika egenskaper och rangordnar dem allihop. Så fort jag träffar en ny person för jag in denne på en ny rad och ger dem en grundrating, sedan justeras den utifrån handlingar, åsikter och egenskaper.

 927. stalle skriver:

  är det bara jag som har noll låtar på connys senaste c-60?

 928. matti skriver:

  Jag är etta, säg att jag är etta!

 929. Conny skriver:

  Laurie Anderson. Big Science. Fy fan vad bra det är!

 930. matti skriver:

  Jag är för politisk korrekthet, i den mån man nu kan vara för det (eftersom olika saker är korrekt för olika personer). Jag är mot provokationer baserade på motsatsen i alla fall, som går ut på att uppröra först och främst. Och jag är mot dumhet, den sortens dumhet som exempelvis Peter Birro ger uttryck för, alltså den som bygger på att man bygger en uppfattning om stora och komplexa frågor helt baserade på sina personliga erfarenheter. Jag är för censur i somliga fall.

  Och när jag ändå håller på med färgbekänning: jag tycker att man lika gärna kan prata om att förbjuda alkohol i stället för att tala om att legalisera droger. Jag tycker att sämst går först. Att samhället måste anpassa sig efter de svaga och utsatta och inte tvärtom. Kan man hålla sitt bruk av alkohol/andra droger inom något slags rimligt intag, alltså inte begår brott för att få tag på mer, borde man kunna klara av att förhålla sig till det kriminella det innebär/skulle innebära att få tag på dem. De som inte kan behärska sig, det är för deras skull samhället är mot droger. De som har det svårast: det är de som måste vara normen, annars är det ett inhumant samhälle som jag inte vill leva i. Jag vet att jag är rörig i mina resonemang. Jag kan utveckla men då vill jag först höra vad någon annat har att säga i frågan. Om någon nu har något att säga.

  Jag tycker det är viktigare att kämpa för gratis mensskydd, blöjor, glasögon, toalettpapper etc: alltså sådant vi inte klarar oss utan, än att kämpa för legalisering av exempelvis marijuana. Inte för att någon kämpar för de tidigare nämnda grejerna överhuvudtaget. Men man kanske borde. Världen är upp och ned. Fel saker spelar någon roll. För många i alla fall.
  Benny har rätt i att allting bör kontextualiseras. Och det är väl det Lars Vilks skriver med.

 931. Lillis skriver:

  Du är etta. Men jag säger inte på vilken lista.

 932. matti skriver:

  På tal om listor så är det väl snart dags för nytt inlägg, Lillis?

 933. Backlund skriver:

  Dagens Rob Lowe är Wayne’s world. Jag håller med Lillis om Gervais, även fast Pilkington har bäst one-liners som ”I’ve always wanted to kick a duck up the arse”.

  Kvällens film är Specialisten, så ni vet.

 934. matti skriver:

  Jag älskar Popterror märker jag.

 935. matti skriver:

  Pilkington är ju bara rolig tillsammans med Gervais och Merchant. Utan dem är han ju tyvärr bara dum i huvet.

 936. Backlund skriver:

  Basisten meddelade att dom hade fått åka Hummer-limo till deras konsert på den där Red Bull-musiktävlingen i Åre i tisdags. Nu ska dom få åka till London och har studiotid i två veckor. Jag är avundsjuk men snäll.

 937. Backlund skriver:

  Ja, att placera honom i situationer där han blir rolig är ju vad dom gör. Det verkar som att hans tankemönster har utvecklats helt utan att influeras av hur gemene man tänker. Fast hur kan jag veta det. Det kanske, mest troligt, är jag som tänker sjukt. Han är normen. Och Birro. Och moderaterna.

 938. B3nn7 skriver:

  Conny: licenta poetica är en term som mig veterligen endast förekommit i den här gästboken, myntad av någon slags stadsvetare. Man använder sig av sin licens när man säger något, som man varken behöver stå för eller riktigt mena, i en kontext med allvarsamma gränser.

  Lillis: typiskt köttätande vit man i innerstan i västvärlden att säga att man inte f ö r s t å r något, bara för att man inte tycker att det är bra. Jag tycker inte att det är bra, jag tycker varken att det är smart nog, eller roligt nog. Så känner jag inför mycket annat också. Gervais är en sån kille som tittar sig omkring efter medgivande när han dragit ett skämt, en sån ängslig jävel. Så är ju de flesta, även jag. Men det utgör också skillnaden mellan de som faktiskt är roliga, och de som inte riktigt är det. Kboi t.ex. Han skiter ju fullständigt i om jag tycker det är roligt eller inte, han bara kör på. Alltså är han rolig.

 939. Lillis skriver:

  Typiskt nån som inte förstår att klaga på att andra använder det som argument mot en – att man inte förstår. Det är klart man angriper på det när man inte förstår, du förstår ju inte!

  Tycker dock det var onödigt att dra fram ”köttätande vit man i innerstan i västvärlden”-kortet. Jag kan ju faktiskt slänga exakt samma kort tillbaka på dig nu, men se det gör jag inte för så lågt har du inte sjunkit på ranking-listan ännu (vilket tyder på att du låg rätt högt förut).

  Licentia poetica hetere väl?

 940. Conny skriver:

  Aha. Intressant term. Förstår jag det rätt om det är vad som sker här typ hela tiden?

 941. hjon skriver:

  Licentia onomatopoetica tror jag är närmare.

 942. hjon skriver:

  Fan vad tråkig jag är. Jag har åtminstone slutat se mig omkring efter medgivande.

 943. matti skriver:

  Nu har jag suttit och kollat Gervais på You Tube i en och en halv timme. Benny blandar ihop honom med David Brent, verkar det som.. Dessutom tror jag att det där skrattet verkligen är hans skratt nu. Ett väldigt handikappat skratt.

  Benny, Conny: http://sv.wikipedia.org/wiki/Konstn%C3%A4rlig_frihet

 944. Conny skriver:

  Fan, skulle ju ha lagt mig nu, men tvingades fundera över det här med Garvais.

  KBoi är garanterat mycket roligare. Måste ge dig rätt där.

  Men jag tycker Gervais är rätt kul också. Jag menar, man får ju intrycket av att han även privat är lite av den där helt snåla scenpersonen han gör i Office. Kan inte låta bli att fascineras lite av det.

  Vad tycker du då, Benny om Louie CK? Han kan ju inte ens hålla sig för skratt när han drar sina skämt, men jag gillar honom!

  http://www.youtube.com/watch?v=TG4f9zR5yzY&feature=related

 945. matti skriver:

  Det betyder alltså konstnärlig frihet och har således inte mycket med fakta att göra. Jag tycker alltså att all KONST bör kontextualiseras, har inte vägt in allt i som i, ja, ALLT ännu. Ibland är ju faktiskt en stol en stol och inte ett vapen eller ett lejontämjarredskap.

 946. matti skriver:

  Eller. Fan, nä. Snarare ska allt utom konsten kontextualiseras. Det här blev för svårt. Kan inte tänka på det här. Näsblodsläge.

 947. Conny skriver:

  Licentia poetica = Konstnärlig frihet. hepp.

 948. matti skriver:

  Louis C.K. är fan roligast sen Mitch Hedberg.

 949. Macko skriver:

  matti: Hej. Jag älskar dig. Vem är den Håkan Mild som sjunger Hunchback på Money Talks? Som jag önskar att det vore fotbollsspelaren!

  Benny: Hej. Jag älskar Ricky Gervais. Jag är lite för full för att hänga med i alla resonemang om kontext, men är inte Ricky Gervais rolighet på, exempelvis, Golden Globe avhängigt sitt sammanhang? Inte för att roligt är roligt för att det ska var roligt, men är inte något lite roligt lite roligare för att det rolar sig i en annan miljö? The Office är väl egentligen knappt roligt, men det förebådade ju det postpostpostpostmetaironiska som fick Schyffert att stå och berätta om sin tid som mobboffer i The 90’s. Vilket var magiskt!

 950. Anonym skriver:

  själv väckte jag tjejen nyss med att komma hem och starta datorn och lyssna på culten of luna sscccchh!
  Annars är lyssna på standup-skivor plats 7 på top-tio bästa spotify saker som förändrat mitt liv.

  Top 3 bästa börjar med den sämsta
  3-Louis C.K
  http://open.spotify.com/track/7ijYHkEr1fBVOhR1PrloqF
  2-Mitch Hedberg
  http://open.spotify.com/track/7MmNNMNYKNjpCVAfYYjfNf
  1-Harland Williams
  http://open.spotify.com/track/0MSFgWSFSsX69DiaKJHsqN

 951. Conny skriver:

  Ni kanske har druckit nu, men det har inte jag.

  Lyssnde på hela ’Very Friendly’ häromdan.

  http://www.youtube.com/watch?v=9q1-lB4WofA&feature=related

  Det är ju musik som skräckfilm. Så bra gjort. Hela invitationen, som låter så ’very friendly’, fast man ju hajjar att det här kommer inte gå någe bra. Jag mådde fysiskt illa efter 10 minuter. Att den här musiken fortfarande kan ha sån kraft tycker jag är fantastiskt.

  De enda kusiner till den här låten jag kommer på är Suicide’s ’Frankie Teardrop’ och Lou Reed’s ’The Gun’.

  http://open.spotify.com/user/annakarinunger74/playlist/789Qbync0O8OTH5dEKWkjk

 952. Le KBoi skriver:

  Ricky Gervais är rolig. Karl Pilkington också.

  ”It’s the alright wall of China, innit?”

  Säg inte neger, men ändra inte gammal litteratur.

  Kontext är allt, och inget.

  Lars Vilks är en fitta.

 953. tian skriver:

  filosofisk politik kan ju var det enda som framkallar med adrenalin än frågeställningar kring skvior.

  jag gillar mabd för att så många svarar colser när jag själv skulle säga unknown.

  Allmän fråga del 2:

  din flickvän å du vill skaffa barn. ni vill ha 4 barn men eran läkare har sagt att ni kan få högst ett.

  om erat enda barn vore en smiths skiva. Vilken skiva vore det då?

  Fråga till matti:

  jag ska dj:a nästa helg och vill spela dementorerna. får man det?

 954. Backlund skriver:

  Le KBois senaste inlägg var det bästa inlägget.

 955. Backlund skriver:

  Bra hållplatser i fram till sommarn: födelsedag, klockorna, skivinspelning, umeå open, stockholmsresa, skivsläpp, jobb, kanske ett till skivsläpp, gå på bröllop.

  Att vara uppe till den här tiden är så tråkigt när anledningen är att jag bara är kass på att gå till sängs och inte någon rolig fest. Som igår med östersundspunkarna eller förra veckan.

 956. Conny skriver:

  matti har förstört mig. har som 40+are lärt mig uppskatta discharge. tack. eller kanske otack.

 957. matti skriver:

  tian: maila mabd@mabd.se
  Mitt enda barn vore Panic-sjuan.
  Conny: Varje dag man inte gillar Discharge är en dag utan fullgod livskvalitet.

 958. matti skriver:

  macko: Jag har ingen aning. Kan inte så mycket om den där skivan. gummo, däremot, kan allt.
  Jag älskar fläsk.

 959. matti skriver:

  För övrigt: Sylvain Sylvain-låten på Connys C-60, vilken underbar och av mig förbisedd pärla!

 960. hjon skriver:

  tian: Om du bara kan få ett barn så vore det extremt dumt att välja en favorit innan du sett vem det blir. Du får såklart hoppas att det blir Meat Is Murder, men jag tror inte du kommer känna besvikelse om det blir någon annan.

 961. Conny skriver:

  det finns 6-7 riktigt bra låtar på den förbisedda skivan!

 962. P skriver:

  Syl Sylvain and the Teardrops är en helt underbar platta. Apropå Syl hörde jag Dolls comeback-album från 2006 för första gången häromdagen. Det var ju inte alls så hemskt som man trodde! Svängde rätt piggt faktiskt. Men lyssna inte på mig, jag håller ju The Weirdness om ryggen. Såatte…

 963. tian skriver:

  gud va knäppt man utrycker sig efter 100öl. usch.

  kolla in det här! motörhead har släppt ett eget vin som går att köpa på bolaget. hemskt band men roligare att ha deras vin är typ gredos.

  http://systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=71086&Butik=0&SokStrangar=

 964. B3nn7 skriver:

  Conny, Matti: David Brent, gimmiabrejk. CK är rätt kul, jag är inte en kategorisk nazist. Tycker bara att Gervais är en mupp.

  Lillis: typiskt vit köttätande vit man i innerstan i västvärlden att gå kvällskurs i latin.

  Ordningsfråga: det här med Anonym, ska man förhålla sig till den signaturen som en individ (avatar)? Det blir så svårt att svara en signatur som kan vara lite vem som helst (…).

  Macko: de skämt han drog på Golden Globe hade väl knappast gjort sig bra (i den mån det nu var roligt, en annan fråga) i låt säga ett vardagsrum med folköl?

 965. Backlund skriver:

  kontexten igen. P skulle till exempel vara svinrolig i ett vardagsrum med folköl men ha problem att vara ”kul” på Golden Globes. No offense P.

  Jag vill veta vem, om någon, B anser vara rolig då. Hedberg? Hicks? Murphy? Pryor?

 966. P skriver:

  Adde Malmberg?

 967. Le KBoi skriver:

  Om ni läser ovan tycker han att jag är rolig. Vet inte hur jag ska ta det.

 968. frans skriver:

  Varför spyr man alltid när man hör kim gordon sjunga,, helvete vad dåligt hon sjunger,, Som alice in chains typ, och hon tyckte man var coolast i världen,,?!;

 969. david skriver:

  ”Gervais är en sån kille som tittar sig omkring efter medgivande när han dragit ett skämt, en sån ängslig jävel.”

  Alltså, det är ju liksom en stor del av poängen med Gervais uttryck. Om han var ute efter medgivande skulle han väl dessutom knappast skämta så mycket om AIDS, Gud, judeutrotningen, och handikappade? Däremot är jag fruktansvärt less på hans besatthet av kritiker och tjocka människor.

  Att Mark E Smith är rolig, där är vi väl överens?
  http://www.youtube.com/watch?v=8W086Zx3tLI

 970. B3nn7 skriver:

  Det har jag ju sagt, gång på gång. Peter Apelgren, först och främst. Annars Petter Granberg. Krogshowen. Om det ska vara på engelska: Larry Sanders Show, Seinfeld, The Trip, Black Adder, början av Black Books, King of the Hill, allt med Fry and Laurie. QI. Fishibg with John Inte vet jag, jag orkar inte fundera längre än så. Personer är väl inget jag kan något speciellt mycket om. Klart jag gillar Delirious och Mitch. Det här blev ju mer en tipslista, som svar på något slags hån. Jag kollar sällan på kul, kollar sällan på annat än sport.

 971. frans skriver:

  Date: Monday, November 16th, 1992
  City: Gothenburg, Sweden
  Venue: Karen
  SET LIST NOTES
  Shoot
  Kool Thing
  Dirty Boots
  Brother James
  Kill Yr Idols
  White Cross
  Burning Spear
  Genetic
  Swimsuit Issue
  Theresa’s Sound-World
  Youth Against Fascism
  Drunken Butterfly
  Schizophrenia

  JC
  100%
  Sugar Kane

  min första sonic youth konsert

 972. B3nn7 skriver:

  David: det där tycker jag är att blanda ihop två saker, kanske efter att jag formulerat mig slarvigt. Att skämta om ’farliga grejer’, som en del av sin humorstil är inte motsats till att leta gehör. Det är bara ännu mer vatten på min kvarn. Som Betnér.

  Mitt exempel om att titta sig om efter samtycke är mer ett exempel på hur forcerat han framför humorn. Som i prologen för det här nya han gör, kolla hur han pratar. Skulle jag ha en sån vid bordet hade jag rivit av honom efter en kvart. ”men det är ju hans licentia poetica, det är på låssas”. Okej, men om det krävs en metaanalys för att fatta honom, har jag missat hela poäbgen. Oavsett det, kommer jag inte tycka att det är roligt.

  Mark E är extremt rolig. Och elak, och allt det där ’farliga’, men med ett helt annat, vettigare uttryck.

  Nu har jag ju svurit i kyrkan, eftersom ni vill ligga med Gervais mossa. Men jag har fortfarande inte fått förklarat för mig VAD som är hans appeal. Istället behöver jag utveckla resonemanget och visa prov på att jag faktiskt är förmögen att skratta. Kom igen nu, säg då.

 973. tian skriver:

  Allmän fråga:

  du får tillfälle att fråga chans på en av dessa genier, vem väljer du?

  kim Gordon, bilinda butcher eller nico.

 974. PETER skriver:

  Tian: Du är inte så gammal va?.

 975. B3nn7 skriver:

  Och angående det här med negrerna. Det roligaste som finns på en skiva är inledningen på The Classical med The Fall. Och den är det, när man väl sätter den i sin kontext.

 976. Eddie H skriver:

  Jag har svårt att relatera till hela hipstergrejen där man ska vara så där skönt ironiskt fulsnygg, visst kan det vara en smula kul ibland men var går gränsen liksom?

  http://www.youtube.com/watch?v=dusojpH1QFs&feature=related

 977. Backlund skriver:

  B3nn7: Det var inget hån. Jag bara undrade. Och jag håller med om Apelgren.

  Nån jag hatar är Ivica Kostelic.

 978. Le KBoi skriver:

  Jag har nog aldrig haft så roligt förut.

  Hot, dusty day, nothing’s going down. Want to get out of this sleepy old town. Something’s in the air, feeling uptight. It’s the right mood for a bat fight.

  Bat fight, it’s anyone’s game. Bat fight, a test of wills. Bat fight, who’s gonna win. Bat fight, you never know who.

  Looking for a sign of weakness. Totally even, anyone could win. Athletic prowess, let’s begin.

  Bat fight, a gentleman’s game. Bat fight, you know the name. Bat fight, tensions are high. Bat fight, eye for an eye. Bat fight, feeling so good. Bat fight, two men connecting with the wood.

  Circling and circling and circling and circling. Circle and you circle, then you circle some more. You circle, keep on circling and circling and circling. Circling and circling, you check out your opponent.

  Bat fight, taking a chance.

  Bat fight, a game of skill.

  Bat fight, it’s easy to do.

  Bat fight, it’s done around the world.

  Generally good natured, you’ll have a good time. Only rare occasions does it get out of hand. Bat fight, game of honor and diplomacy. It’s a bat fight, come on down and see.

  Bat fight, all the children in the world. Holding hands and…

 979. matti skriver:

  Bat Fight, ja, det är det roligaste. Gervais: hans skämt är intelligenta. Ser man intervjuer med honom och Merchant så är det ju lätt att tycka att Gervais är den jobbiga och Merchant den smarte. Men jag tror det är mer komplext än så. När det gäller gehör eller vad man ska säga, perfekt komisk timing, så är ju exempelvis Hugh Laurie mycket bättre än Gervais. Eller valfri Monty Pythonmedlem. Men Gervais har faktiskt uppfunnit en grej, den där Officeprylen med att snegla in i kameran fanns inte innan, och inte många har lyckats göra det bättre. Amerikanska Office (som jag fö hellre kollar på) är inte likadant. Inte lika genialt i alla fall. Men det där sneglandet, att söka bekräftelse, är en David Brent-grej, inte Gervais. Det är det jag tycker att du missuppfattar Benny. Jag menar inte att håna. Jag tycker du borde kolla på fler grejer med honom. Särskilt andra säsongen av Extras. Men gillar du inte så gillar du inte.

 980. P skriver:

  Syl i måndagsbörsen 82:
  http://www.youtube.com/watch?v=p9knT28z6o0
  Himla fint klipp. Fin historia bakom det hela också.
  Patrik Forshage skrev bra om det i Nöjesguiden för några år sedan vill jag minnas. Och mindes rätt:
  http://nojesguiden.se/artiklar/kaerleken-gjorde-syl-sylvain-till-en-sann-new-york-romantiker

 981. matti skriver:

  frans: Det var några år hon sjöng sämre, typ när de gjorde Dirty och några skivor efter, när hon skulle låta hård. Men annars är hon ju fortfarande grym. Jag minns din första SY-konsert. Din jävel. Själv satt jag väl i Luleå och tajade till Rederiet.

 982. matti skriver:

  Jag glömde ett bifall: Very Friendly är ett mästerverk. En annan grej jag gillar mycket är hela Allegory and Self med Psychic TV. Det låter verkligen som om Genesis P Orridige försökte vara folklig på den, alltså en verklig ansträngning. Visserligen skiter det sig redan på andra låten, som om ,” äh fuck it, jag opererar om hela kroppen i stället.” Men jag tycker den är lik The Bells med Lou Reed i det. Som att upphovsmännen verkligen vill förändra sig. Men det går inte. Åh, det är så fint med personliga misslyckanden ibland. Eller om det är fiktion, sak samma. Älskvärd skiva i alla fall. Vacker. Så där som färskt blod i en snödriva.

 983. w skriver:

  jag blir helt knäckt av det där. inte att du satt och tajade till rederiet, men av frans sy-konsert 92.

 984. hans skriver:

  PETER: var inte så otrevlig mot tian bara för att han/hon är ny här.

 985. Ny stad skriver:

  Angående kim Gordon så behöver man inte kunna sjunga så sjukt bra när man har en jazztrummis.

  http://www.youtube.com/watch?v=7DJv0rx5g-c&feature=related

 986. Ny stad skriver:

  Fan första intrycket och det här med att göra entré alltså.

  http://www.youtube.com/watch?v=ohNTGAAQqQg&feature=related

 987. kilo skriver:

  Är det inte på tredje låten det skiter sig? I övrigt håller jag helt med, fast jag drog en annan slutsats om skivan. Såg den inte som ett misslyckande alls, utan snarare ett bevis på att band som normalt sysslar med experimentell musik ofta besitter fantastiska möjligheter till melodiös musik (om de bara vill). Tror mycket tack vare deras frisläppta syn på musik från början. Herbie Hancook ägde, New Order likaså, BQ, absolut Can mfl mfl.

 988. matti skriver:

  Ja, du har ju lika rätt som jag där Kilo. Jag vet inte. Bara projicerar mina egna issues på PTV kanske? Men det är en helt enorm skiva iaf.

 989. kilo skriver:

  Hittade Sylvain Sylvain (1979) för fem spänn på Återvinningen. Bra köp. Fast Syl Sylvain and the Teardrops (1981) är bättre. Mer 2tone.

 990. matti skriver:

  2 Tone? Ska?

 991. matti skriver:

  Det kommer att bli den här i hörlurarna nästa vecka, ett par-tvåhundra gånger minst: http://open.spotify.com/album/51wqCUWehVrNj2Ltc83zJu

 992. kilo skriver:

  Jag vet vad du ska göra, hehehe. Har småskrattat åt det sen jag fick veta. Hehehe..hahahaha../blivande prenumerant

 993. matti skriver:

  Ja, hm. Jag ändrade lite i min förra kommentar. Nu pratar vi inte mer om det…

 994. kilo skriver:

  Okok, inte alla låtarna har drag av ska. Vi säger så här istället: Mindre rockabilly.

 995. Conny skriver:

  En kväll ska vi bara dricka och lyssna på TG.

 996. Conny skriver:

  En grej jag glömt tipsa om:

  Johnny Dowd. Finns på Spotify. Bara en skiva är bra. Men den är å andra sidan en sån skiva som kommer bara en på tio år. ’Wrong side of Memphis’. Lyssna först på ’Ballad of Frank and Jesse James’

  http://open.spotify.com/album/5x60yuWUiGXmyUnQh3Etp0

 997. Conny skriver:

  begynnelsegröten. önskar man hade tagitett artistnamn redan från början. känns liiiite jobbigt att lägga sig till med ett när man fyllt fötti. lite som att börja färga håret svart. borde gjort det när jag hade hår… kände mig för gammal för det redan som 20-åring.

 998. stalle skriver:

  ja ja liker best dimmu borgir. hahaha. besökte dimmu borgir i somras, några svarta stenar utspridda i en lavaöken. fö också rätt konstigt att de döpt en plats på island efter ett norsk bm-band…

 999. P skriver:

  LYSTRING!
  Nästan onsdag spelar jag lite inspelad musik genom ljudanläggning på Hornstull Strand. Jag och Conny C.

  http://hornstullstrand.se/2011/02/strandvardag-9/

  Då hälften av allt man kan kommer ifrån att ha hängt i kulisserna till den här gästboken och dess föregångare i snart tio år lärju några dängor falla er i smaken i alla fall.
  Så, bor ni i Stockholm, titta förbi.
  Ni andra: ta Y-Buss.

 1000. Conny skriver:

  Conny C. Vad är det för konkurrent? Conny L och jag har accetperat en namne, men det tog ett jävla tag.

 1001. Conny skriver:

  Och nu på torsdag, 3/2 spelar jag skivor med Conny L:s dotter Fatima på samma ställe. På Strand, alltså. Vi kompletterar varandra mycket bra. Hon är ung och upptagen, jag är gammal och ledig t.ex.

 1002. P skriver:

  Conny C, som i Conny C Lindström.

  Ja, jag såg det! Kul! Dom vet hur dom väljer sina gäster!Synd som fan att man är bortrest då.

 1003. B3nn7 skriver:

  Är inte alla namn som slutar på -y latent kriminella? Johnny, Conny, Ronny (i det fallet uppenbart drogrelaterat), Benny, Sonny. Det är alltså de äldre generationerna, men det går igen bland yngre, t.ex. Jimmy. Jimmy är tonårsfassa, har rök braj sen han var 11 och har prasselbyxor. I Kramfors och Härnösand heter alla Jimmy i mellannamn.

 1004. B3nn7 skriver:

  Jag glömde Tommy, den mest statistiskt homogena för sambandet namn-brottsregister. Hela 96% av Tommy:arna är brottslingar, många bilstereoanläggningar.

 1005. stalle skriver:

  du glömde benny.

 1006. stalle skriver:

  eller näe, jag missade att du fick med benny.

 1007. kilo skriver:

  Haha, prasselbyxor.

 1008. P skriver:

  Ja, Conny L och Conny N sysslar till exempel med saker i de minst sagt suspekta krog- och underhållningsbranscherna. Där frodas många udda existenser vill jag lova.

 1009. Backlund skriver:

  Guitar Hero Botswana. Så jävla IRL!

 1010. Backlund skriver:

  Förlåt. Det skulle stå trve botswanian guitarism.

 1011. matti skriver:

  jakob: Den finns på en MotF-EP som kom i höstas. Har glömt var man får tag på den. Men man laddar ner den gratis i alla fall. Magnus Ekelund sjunger på en annan låt. Det är bra skit.

 1012. B3nn7 skriver:

  Shreds: jag är skyldig dig fem (5) örl. Var bor du?

 1013. B3nn7 skriver:

  Kunde lika gärna ha handlat om en gästboksdiskussion:

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article8444092.ab

  Det roligaste jag läst, någonsin.

 1014. Backlund skriver:

  Vilken fantastisk journalist den där kvinnan som intervjuar honom. Helt sjukt bra är hon.

 1015. skräddarn skriver:

  Backlund: håller med.

  Benny: hahaha! ja just ja, det var för fishing with john lurie va? jag bor i Stockholm. Nära restaurang Pelikan.

 1016. skräddarn skriver:

  jag skrattade åt aftonbladetlänken för övrigt. jag är inte överdriven som kodjo i morgonpasset.

 1017. Anonym skriver:

  Undra hur Jimmie Åkesson ser ut om han låter bli att raka sig? Buskigare ögonbryn kanske?

 1018. Benny skriver:

  Ett tillägg om den här namnforskningen jag sysslade med tidigare:

  I analysen kan självfallet ’Jimmy’ även stavas ’Jimmie’, korrelationen med brottsstatistiken består.

 1019. Benny skriver:

  Skredd: Jag har inte glömt. Vi ska ta dom där ölen någon dag. Troligtvis när det är barmark, de här jävla månaderna ger mig stresseksem och kvadrupla magsår.

 1020. skräddarn skriver:

  vi tar dem när vi ses helt enkelt. det blir kul.

 1021. Conny skriver:

  gummo: hjälp mig. jag tänker inte slösa bort 20 minuter av mitt liv åt att höra hedman försöka förklara det där. vad är det du inte begriper med fallet?

 1022. Backlund skriver:

  Han söp sig full, han gjorde nåt dumt och sen vaknade han.

 1023. P skriver:

  En vanlig helg alltså.

 1024. matti skriver:

  Jag tror han får hårigare handflator bara. Han ser rätt olegad ut den där.

 1025. Backlund skriver:

  Ah. Den där olegade mattheten i ögona.

 1026. Backlund skriver:

  För övrigt är Fernando Torres cp.

 1027. matti skriver:

  Jag menade vad som skulle hända om Jimmie Åkesson skulle låta bli att raka sig.

 1028. tian skriver:

  vad har kents debutskiva för status i kommentarsfälten på mabd?

  (anklaga mig inte för att va ung för att jag ställer unga frågor, gubbfan)

 1029. Ny stad skriver:

  Jimmie Åkesson har en snygg tjej och bra betalt. Att det ska löna sig å hålla på är ju bara för mycket.
  Lite som med Kent.

 1030. Backlund skriver:

  hahaha. jag gillar tian.

 1031. matti skriver:

  Kents debut? Inte är den ju som Beatles debut, eller som BQs. Men det är ju rent objektivt. Dess status kan jag inte uttala mig om då jag aldrig hört den. Är det den där han inte får på sig böxera? Och med nån blank Frank eller vad det var?

 1032. tian skriver:

  att du ens jämför deras debut med bqs debut tar jag som en förolämpning och jag spelar inte ens i bq.

  men för att va kents debut är det ju sjukt bra. framförallt om jag jämför med det de gjorde 96-07. det första och röd är det bästa de gjort. och det tycker jag är väldigt bra.

 1033. matti skriver:

  Jag jämför inte, jag bryr mig bara inte.

 1034. Backlund skriver:

  hahaha. jag gillar matti.

 1035. Backlund skriver:

  tian spelar heller inte i BQ.

 1036. stalle skriver:

  att du ens jämför kents debut med det de gjorde 96-07 tar jag som en förolämpning och jag spelar inte ens i kent.

 1037. matti skriver:

  Men jag menat inte att låta spydig heller. Säger bara att Kent betyder inte så mycket för mig. Det är nåt med det, jag vet inte, det bara passerar. Som en buss som inte ska dit jag ska.

 1038. Benny skriver:

  Din buss ska till pastejköket.

 1039. matti skriver:

  Stjärtryttare. Ett ord Leif GW använder sig mycket av.

 1040. Backlund skriver:

  ”är du stjärtryttare eller korvprins?” brukar en vän fråga folk.

 1041. matti skriver:

  Och du svarar: en prins i en bagarbod?

 1042. Backlund skriver:

  Det där förstår jag än mindre än de första två alternativen. Men jag skulle gärna vilja ha ett glasswienerbröd.

 1043. Conny skriver:

  ’En buss som passerar som inte ska dit jag ska’. hahahahahaha! Kunde bli en patenterad snygg sågning, matti. Går att applicera på det mesta!

 1044. stalle skriver:

  röd blogg. hahahaha

 1045. gummo skriver:

  conny: jamen, att han en gång satt i bästa sändningstid och kastade handgranater i glashus som också var porslilnsbutiker, från en riktigt hög häst, och nu, tja, är marknadschef åt brinkenstjärna, har knarkat ned sig, gått på steroider och knullat horor.

  från den höga hästen, och kepsen med ”bror duktig” broderad på, tycker jag fallet är så högt. att jag inte riktigt förstår det.

 1046. Macko skriver:

  gummo: Hej. Vem är den Håkan Mild som sjunger Hunchback på Money Talks? Jag har hört att du vet ALLT.

 1047. gummo skriver:

  Macko, jag har fan glömt bort vem det är. Det är ju åtta år sedan. Men det är i vart fall inte DEN riktige Håkan Mild.

  Jag har just fikat ute på Bommersvik. Tre storkakor vardera, men vi SÅG INTE GRÄDDKRUSET. Tung miss. Fika utan grädde. VP är helt knäckt.

 1048. Macko skriver:

  Vad synd att det inte är han. Men hur ska jag få reda på det här då? Han låter lite tjock, ledsen och flintskallig. Jag tänker mig att han ligger i en stor, vattenfylld, cylinderformad behållare och flyter omkring, med en slang i ryggen. Som i en galen vetenskapsman laboratorium. Men behållaren står i en jätte-, jättestor plåtcontainer på det största skepp som skådats och det skär genom Stilla havet en mörk och stormig decembernatt. Där sjunger han. Get me out of this! Om det kan vara en ledtråd.

 1049. matti skriver:

  Macko: du beskriver ju originalversionen nu. Och hur det verkligen gick till när den gjordes.

 1050. P skriver:

  HAHAHAHAHAHA!

 1051. Macko skriver:

  Oj! Jaha. Ni skulle ha utnyttjat rumsreverbet mer.

 1052. matti skriver:

  Jo, men du vet det är svårt med detaljerna när man har värsta slangen i ryggen. Eller svårt, men det hinns inte med helt enkelt. Vi ville ju fånga tagningen, man.

 1053. kilo skriver:

  I ryggen säger du? Du är säker på att det inte var en sån här?
  http://good-times.webshots.com/photo/1321086373060094664vkxbNW

 1054. hjon skriver:

  Macko: Jag har jämfört lite folkbokföringsuppgifter över Sveriges Håkan Mildar med min uppfattning av hur gammal personen som sjunger är. Jag kan ha fel, men jag lutar åt att det är ett fingerat namn. Kan heller inte hitta någon mer musik under samma namn. Men så har jag bara ägnat fem tio minuter åt utredningen också.

  En av Backlunds kompisar: I’d like the fat faggot treat!

 1055. hjon skriver:

  Conny: Tack för skivan! Det kom ingen faktura med, så jag räknar som att jag är skyldig dig en.

 1056. skräddarn skriver:

  ministry är ju för bra ändå. den här kanske blir intressant:

  http://www.youtube.com/watch?v=QDT9836cdCQ

 1057. gummo skriver:

  jamen, jag kunde ju allt det där, det var the days, när andreas mattsson ringer på jobbtelefonen och frågar ”får jag vara med på skivan”, men håkan mild, det har jag kraftimig glemt. men jag minns helgen hos martin l, när vi beseglade det hela.

  innehöll toppar. och dalar. en rätt djup sådan. dal alltså.

 1058. vp skriver:

  bästa på bommersvik: hårt rostad Fläskfilé med ytterst lite ugnsrostade rotsaker. och en FRÄSCH sallad till det.

 1059. gummo skriver:

  bästa på Bommersvik: vp kryddar anekdoter om matti med chili.

 1060. kilo skriver:

  ”Den riktige Håkan Mild
  Oregistrerad
  2004-09-22

  11:01

  Hallå där, försök inte. Det är jag som är Håkan Mild.”

  http://dagensskiva.com/2004/09/22/blandade-artister-money-talks/

 1061. gummo skriver:

  mitt livs största ögonblick: när mats olsson hyllade den skivan i sin söndagskrönika.

 1062. matti skriver:

  Det skulle jag vilja se. Dels Olsson-hyllningen, men ännu hellre den hårt rostade fläskfilén. Jag åt kött och sås i dag. Och tio potatisar. Inte en grönsak så långt ögat såg.

 1063. gummo skriver:

  inte de hårt kryddade matti-anekdoterna? jag gillar i synnerhet rapporterna från min bröllopsmiddag. mummel-mummel. ”det var pugh”. silenzio stampa i 3 timmar.

 1064. Backlund skriver:

  hjon: asså, han vet inte vad något av det är. för han förstår inte orden. inte jag heller.

 1065. matti skriver:

  Den historien, den från bröllopet, är lika verklig för mig nu som nyss som då som sen och i all framtid. Aldrig mer ska jag uppleva en sådan lycka. Jag var ett med naturen.

 1066. matti skriver:

  Men ”pugh”? som i Ja dä ä dä? Ett ton kött och ändå kunde jag all svensk pop nånsin. Jag vann.

 1067. gummo skriver:

  ”alltså, jag måste be om ursäkt för att jag inte pratade med min bordsdam. men jag var rädd att jag skulle känna att jag var för mätt om jag slutade äta”.

 1068. vp skriver:

  varför uppdateras aldrig krogwhow?! jag går in där och kollar v a r j e dag!

 1069. matti skriver:

  Ja? Det var ju så!

  En annan grej, om nån kollar Big Love, vad var grejen i sista scenen i senaste avsnittet? Krubbor, bilar i karavan?

 1070. Lillis skriver:

  Alla deras traditioner är ju så extrema. Pratade de inte tidigare om att de skulle dekorera huset inför nåt särskilt? Att de skulle ha finast dekorationer av alla. Nicki sa det.

  Tycker för övrigt det är skitbra igen. Hittills.

 1071. Ståluu skriver:

  Vad som än händer, kom ihåg att vi alla är biroller i Zlatans liv.

 1072. matti skriver:

  Ja, Nicki sa så. Och det är skitbra. Men ibland skiner de inbyggda schablonerna igenom. Som reaktionerna på Margies hemlighet. Särskilt Nickis. Men så blev det bra direkt den scenen var över. Men om serien INTE slutar i fullständig tragedi är det värdelöst. Alla glimtar av hopp gör mig orolig. Hoppas det bara fortsätter vara glimtar. Men Alby är ju bäst.

 1073. P skriver:

  Alltså Popterrors EP som kommer i mars. Gud vad fin den är. Så stort och rörande i all sin anspråkslösa enkelhet. Hjärtevärmade. Jag blir tårögd på min ära.

 1074. B3nn7 skriver:

  Hur det blir när man lägger upp sin kinakrog på Blocket, på fyllan:

  http://www.blocket.se/stockholm/Tomning_av_2_Kinakrogar_Inredning_mm_Gotg_91_31774747.htm?ca=11&w=1

 1075. matti skriver:

  B: Jag dör vilken rolig annons!

 1076. kilo skriver:

  Hahahahahaaa!!!!

  Min dotter kom just hem (sur som vanligt när hon slutat skolan och inte får stanna länge på fritids). Nu blir hon ännu surare, det visste jag på förhand, för vi ska åka och handla. Så jag fjäskar lite och har gjort i ordning mellanmål i förväg som hon kan äta i bilen. Så jag berättar det och hon säger (surt):
  – Vad blir det för mellanmål då?!
  – Det blir en surprise! Vet du vad surprise betyder?
  – Choklad?

 1077. matti skriver:

  Hehehe. Jag trodde det betydde FLÄSK. Fast då hade det ju inte varit nån överraskning iofs.

 1078. Le KBoi skriver:

  FLÄSK är alltid en överraskning. Den bedste av överraskningar dessutom.

 1079. P skriver:

  Hjälp! Alla rätt i Kurirens Schlagertest. 20/20. Vem är jag?

 1080. P skriver:

  Lite trist att White stripes lägger ner. Inte för att man tänkt på dom på några år, men ändå. Å andra sidan, har man blivit upphöjd till fotbollsramsenivå har man gjort allt. 

 1081. P skriver:

  http://svt.se/2.27170/1.2315025/hultsfredsfestivalen_ateruppstar. Ja, jävlar. Fan vad tid det där tog att läcka ut. Vansinne eller inte? Vi får se. Scorpio (låter som ensuperskurk) är en sjukt mäktig lirare…

 1082. matti skriver:

  Satt i ett rum, en massa journalister och jag. Alla låtar i melodifestivalen första deltävling i Luleå spelades upp för att vi skulle recensera dem. Och det gjorde vi, eller jag i alla fall, inte vet jag med säkerhet vad de andra tog sig för efteråt. Läs i morgondagens Kuriren.

 1083. Ny stad skriver:

  Är Pontare med i år?

 1084. simon skriver:

  Var tog dementorerna vägen? Jag gick in och lyssnade på den ganska ofta. Den hörde den här vinterperioden till. Post- massa saker. Den fattas mig.

 1085. tian skriver:

  jag hörde nya jack white producerade dungen singeln igår. jäkligt bra faktiskt. kanske det bästa både dungen å jack white gjort. rekomenderas varmt!

  Vet inte om nån länkat det här innan….men häre är iallefall en makalöst bra steve reich konsert.
  http://svtplay.se/t/149942/musik_special

 1086. Benny skriver:

  Men vafan. Nu står det ’puffa’ istället för ’poke’. Jag har ju massuppfittat mitt handlande fullständigt, något puffande har jag aldrig haft som avsikt.

 1087. matti skriver:

  Dementorer. Ja, nu är det slut med gratislyssnandet för den här gången. Man får vänta tills skivan kommer i augusti. Då kommer en nymixad och fulländad version. Men innan dess, snart, kommer splitten med Pascal. Det är ett annat slags nytt, fast lika bra.
  Och dessutom blir det singel redan i maj.

 1088. Anonym skriver:

  Var hittar man dungen låten?
  Här är iallafall nytt med PBJ + cowbell

  http://www.tbs.com/video/conan.jsp?oid=242607

 1089. Anonym skriver:

  Benny = puffare.

  Ja matti. När kommer egentligen splitten?

 1090. Backlund skriver:

  jag var Anonym. skit.

 1091. B3nn7 skriver:

  Hatsplit-7″: Per Nuder och Mange Schmidt.

 1092. P skriver:

  Bäddat För Trubbel på Yran blir ju kul!

 1093. B3nn7 skriver:

  Backlund: fluffer

 1094. PETER skriver:

  MAtti : Starkt att du har börjat blogga och recensera melodifestivallåtar, går framåt för punken i norr nu,

 1095. gummo skriver:

  vad är det jag läser – ska hultsfred återuppstå?

 1096. matti skriver:

  Tack PETER. Också skönt att du drar sånt oerhört lass vad gäller Luleåpunken.

 1097. Benny skriver:

  Som avspinn på det här med Melodifeschtivalen: höjning mot slutet av låtar som är feta:

  David Bowie – Rock’n’roll Suicide
  Roxy Music – If There Is Something
  Leonard Cohen – One of Us Cannot Be Wrong
  Dinosaur Jr – Alone

 1098. matti skriver:

  Politix, Lips, Jag bara tänkte liksom att. Andra exempel.

 1099. opi skriver:

  Var hittar man dungen/white låten nån nämde tidigare?
  Och nya PBJ låter det inte lite BQ, eller är jag helt ute å snurrar.

  http://www.tbs.com/video/conan.jsp?oid=242607

 1100. opi skriver:

  Var hittar man den dungen/white låten som nämdes tidigare`?

 1101. jakob skriver:

  opi: Kanske inte precis det du letar efter men den finns live här:
  http://www.tv4play.se/search?text=dungen

 1102. opi skriver:

  jakob: Tackar!
  Nya PB&J, låter lite BQ lr?
  http://www.tbs.com/video/conan.jsp?oid=242607

 1103. opi skriver:

  jakob: Tackar

  110% punk förövrigt!
  http://www.youtube.com/watch?v=TPz_jlTzvMg#t=1m38s

 1104. gummo skriver:

  varför jag, väckt mitt i natten, alltid skulle bjuda matti på en öl, en hotshot och en flarra rött, bara han krävde det, närfansomhelst?

  ”Tyvärr ringer 1992 upp i slutet och tackar Danny för att han hittat Rhythm is a dancer-rappen. Jag som tyckte vi hade gömt den så bra.”

 1105. stalle skriver:

  gummo: jag sponsrar den gåvan.

 1106. hjon skriver:

  Nickelback borde bannlysas från radion! Det borde den mesta musiken de spelar på radion. Att den spelas så ofta kan ge barn och ungdomar en antydan om att vuxna människor tycker att det är okej att lyssna på hemskt dålig musik.

  Lyssnade förresten på Eliane Radigue på P2 idag, men blev fysiskt illamående och fick lov att stänga av. Förra veckan var det visst nåt med Einstürzende ser jag nu: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2098

 1107. skräddarn skriver:

  ja är som rädd ja, för knarkmusik.

 1108. Knutz skriver:

  Fan vilken sjuk blogg. Tror aldrig jag sett så många kommentarer på blogginlägg någonsin. Tänkte mest kolla in här för att se om och när det var en ny skiva på gång med Nerverna, vilket det ju verkar vara, ska bli fint att höra. Det slutade i alla fall med att jag säkert läste 300 kommentarer. Men det var väl spenderad tid. Ska bli kul att höra Jack White-inspelningen av Dungen.

  Tills dess lyssnar jag på den här: http://open.spotify.com/track/7ItzEZR3O0XxhPGg42WH0Q

  Den skulle varit med i Eurovision.

 1109. Backlund skriver:

  jag såg wanda jackson i krångede utanför hammarstrand typ nittiåtta. östjämtland vettu.

 1110. Backlund skriver:

  och hon var ju gammal då. bra jobbat säger jag.

 1111. tian skriver:

  imorn blire debut som dj. ska spela 1½h och endast bestämt mig för:

  DAF – Der mussolini
  New order – All the way
  Stone roses – Daybreak
  +mabd

  Tips?

 1112. opi skriver:

  Memories – the Soft machine (tryckare)

 1113. Backlund skriver:

  Helt sjukt basspel på Follow suit av Heresy där.

 1114. Conny skriver:

  Kul med nytt folk här.

  Jaha. Strand ikväll var det ju, med mig och Fatima. I-n-g-e-n av er kom. Tack ska ni ha! Vad ni missade, förutom mig, Gun Club ’She’s like heroin to me’, The Fall ’L.A’, N.F Porter ’Keep On, Keepin’ On’, Gizmos ’Human Garbage Disposal’, Motorhead ’Damage Case’, Roxy Music ’Same Old Scene’, Mikael Wiehe ’Tattardrottning’, Stornaway ’I Saw You Blink’ etc. etc. var

  Outgivna Aning med Raketen.
  Ny outgiven låt med Mattias Alkberg & Nerverna.
  2 nya outgivna låtar med jävlaskånebandet.

 1115. rans skriver:

  jag jobbade . kom hem nu.

 1116. simon skriver:

  Fattar vinken, Men den fick en roll, i portion att ta fram då och då. Satt mot en dålig känsla som behövde motas och bekräftas. Sådär som en poplåt kan göra för en ibland. Få en roll. Gömd i en liten ask för att vid behov, men så är asken tom. Pascal är en annan låt ett annat band men mest handlar det om lukter och vindar och det till den här jävla vinter bundna. Augusti – ja tänk dig själv.

 1117. Conny skriver:

  Det är lugnt Frans! Låtsas bara vara arg. Räknar aldrig med att någon kommer när jag spealr skivor. Så är det ju alltid typ en tisdag eller torsdag eller måndag i en bar.

 1118. gummo skriver:

  conny: gör bättre reklam. och spela i gnesta, gärna i mitt vardagsrum. då kommer jag.

 1119. B3nn7 skriver:

  Tian: Wah – Out come the freaks

 1120. matti skriver:

  simon: Jag förstår inte riktigt vad du menar, pratar du om Dementorer? Det var hursomhelst väldigt, väldigt fint skrivet.

 1121. B3nn7 skriver:

  En nyhet och lite kontext från en bloggare på bygden.

  http://svt.se/2.55868/1.2316461/yxman_angrep_poliser

  Från ’Pattans’ blogg:

  ”jag ha en teori. De är att finnen ha söpe sej full och reta upp sej på tony jackobson för att han ha klaga skällt ut finnen om att han har en lös hund som bruka springa lös på deras gård. Sen såg han när dom for iväg då gick han över krossa glaset. Gick hem börja bråka med frun sen när poliserna kom blev han tokig. De är min teori:D.”

  Vidare:

  ”Nu i veckan kring 4 tiden så när ja kom från ica kom den där scäfern springandes mot mej. Så ja locka in hunden för ja såg att dörn stod öppen på vid gavel. Gick in ropa hallå alldelest koll svart inne där så ja lossa kasta in nått och hunden följde efter sen stängde ja dörrn. Så den där jädra hunden bruka smita hela tiden. Helen hade vare in dit på en tisda lämna hunden å då hade finnen vare hel full.. Sen bruka han va ute hugga ve med yxa varända da så därför tro ja det är han:D.”

  Som lingvist är det särdeles viktigt att studera kontexten.

 1122. Backlund skriver:

  Conny: Jag skyller på att jag är i Umeå, även fast ursäkten är mycket dålig.

  Jag kan inte tävla med era spellistor och musikvetenskap och kommer aldrig kunna göra. Men idag fyller jag år och gjorde en lista baföatt. Inget sitter ihop genremässigt eller någonting. Bara låtar jag tycker är grymma nu.
  25 to life: http://open.spotify.com/user/zbr/playlist/1TCXG2E7uRCsYPRfNuyuWi

 1123. matti skriver:

  Men grattis i alla fall! Ett hårt omdöme (tänk på det som ett paket) lämnas om din lista när du minst anar det.

 1124. stalle skriver:

  benny: hahaha
  för övrigt: nu är det andra dagen på jobbet och jag är redan less…

 1125. tian skriver:

  Du benny!

  jag hittar out come the freaks av ett band som heter was istället för ”Wah” äre den du menar? detvar i vilket fall svängigt.

  prodigy-take me to the hospital borde alla fredagsglada lyssna på.
  http://www.youtube.com/watch?v=ncaNlxvTFzg

  bästa låten på deras senaste skiva.

  tv4morgon klippet på dungen är jäkligt trist om man hört den riktiga singeln där J white fixat väldigt fint sound.

 1126. matti skriver:

  Outer Space. Prodigys bästa låt.

 1127. matti skriver:

  Out Of Space heter den. Men den är lika grym för det.

 1128. B3nn7 skriver:

  Tian: bandet hetr Was not Was. Jag slarvade lite. Bra band, rolig historia har dom också.

 1129. matti skriver:

  Benny: Varför gäller inte engelska språkregler när man skriver om exempelvis engelska skivor, titlar osv i svenska texter. Som i recensioner och sånt. Jag blir galen på att det är så.

 1130. hazze skriver:

  vad var det för lättviktare här nyss? han hade läst 300 kommentarer på en dag? 300 kommentarer skriver man ju på en dag.

 1131. Frans skriver:

  Sstark låt, men vad är det för miffo som står och diggar bakom buzz vid 2.47???. Magic

 1132. matti skriver:

  Hahaha! är det du eller Kristo?

 1133. matti skriver:

  Och på tal om miffot bakom Buzz:
  http://www.youtube.com/watch?v=EiYiy1rnrP8&feature=related
  Fint, tycker jag.

 1134. matti skriver:

  Inte solot på slutet så mycket, men annars.

 1135. matti skriver:

  Annars: hade det inte varit för Frans hade jag aldrig börjat lyssna på Melvins och då hade mitt liv varit sämre.

 1136. simon skriver:

  ja, om varför nu och inte augusti ungefär. lite smetigt kanske, men ibland så händer det.

 1137. matti skriver:

  Alltså, varför det inte blir nu är för att jag jobbar. Det innebär att jag inte kan ta festivaler och sånt, inte i den utsträckningen jag skulle vilja iaf. Det är min tur att försörja klanen ett tag nu…

 1138. matti skriver:

  En bra grej och en fråga.
  http://martinstexter.blogspot.com/2011/02/bokrecension-roland-paulsen.html

  Och, nåt helt annat: Me And My Army?

 1139. simon skriver:

  det handlade bara om låten, men vet du? vi släppert. men det värmer att det värmde att det värmde.

  http://www.youtube.com/watch?v=2qPbyO50UHU

  trevlig kväll

 1140. skräddarn skriver:

  jag gillar deras singel ändå, me and my armys alltså. mer har jag inte hört.

 1141. axel skriver:

  ÅRETS ROCK

 1142. matti skriver:

  Yep. Årets rock.

 1143. B3nn7 skriver:

  Matti: förstår jag dig rätt; du blir gärln för att en text om något utomsocknes, tvingas följa inomsocknes regler?

  Grammatik är ett typexempel på en metastruktur. Det är regler som styr ’ovanifrån’. Grammatikregler utgör en stor del av kontexten för texten, som är avsedd för svensktalande. Själva ämnet för texten å andra sidan, är något utomsocknes (in English). Den är inte kontexten för texten, den är på nivån ’nedanför’ texten. Att ens skriva om något utomsocknes, är ett metaförfarande (och ett jävla sätt dessutom).

  Ämnet för texten ändrar inte sammanhanget för texten; vilka texten är avsedd för, vilket språk redaktionen behärskar/menar sig behärska, osv.

  En jävligt toa-nödig utläggning, men jag är glad i ämnet. Sådär ser i alla fall jag på grammatik. En funktionsförklaring skulle
  kunna vara ’för att inte alla har dubbla magisterexamina eller har pluggat flera år i London, man kanske inte fattar utrikiskan’.

  Slog nytt pulled pork-rekord ikväll, köpt ny gjutjärnsgryta.

 1144. matti skriver:

  Ja, men jag menar, om Sonic Youth gör en låt som heter Tuff Gnarl så heter den så. Inte Tuff gnarl. En titel är en titel är ett namn. De svenska reglerna, de som används i tidningar i alla fall. är bull. Dålig regel, ingen respekt för verk och upphovsman. Eller om The Bear Quartet väljer att döpa en låt till I Never Saw The Ban så heter den så. Inte det engelskt korrekta I Never Saw the Ban. Och definitivt inte det försvenskade I never saw the ban. Det är samma som när Bruno K Öijer väljer att skriva en diktsamling på svenska (Spelarens Sten) där alla ord inleds med versal. Eller en annan diktsamling (Giljotin) där inget ord börjar med versal. Och jag VET att det i Sonic Youths fall handlar om engelska (troligen amerikanska) regler och att det troligen inte är någon större bakomliggande mening med att i titlar börja alla ord (utom, vad heter det, konjunktioner [?], prepositioner och bestämd form, kanske fler, jag går bara på känsla här). Men för oss, BQ, är det det. Varför ska regelverk inkräkta på konstnärliga val? Jag pratar inte om begriplighet/obegriplighet eller ens licentia poetica. Jag talar om respekt för ursprunget bara. Ingen förenklar ju eller anpassar ett fotografi? Eller det händer ju titt som tätt iofs. Men inte för begriplighetens skull, eller för att följa någon slags regelverk. Bild är bild och språk är språk. Men bild är också språk, och språk är också bild.

 1145. matti skriver:

  Men jaja. Nu vill jag ha 1000 tecken på dels det faktum att nya Burzum har läckt, men med ett omdöme också. Tills i morgon eftermiddag tack.

 1146. stalle skriver:

  jag ska och läcka lite burzum nu.

 1147. david skriver:

  När det gäller gemener och versaler kan det vara ganska svårt att avgöra om upphovsmakaren medvetet namngivit sitt verk utan hänsyn till språkliga regler eller om det t.ex. blivit fel på tryckeriet. Oftast har man ju inte tillgång till hästens mun så hur ska man veta att ett ”the” egentligen ska skrivas ”The”? Jag håller däremot med om att utländska titlar i svensk skrift ska skrivas efter respektive lands grammatik. Vilket inte borde vara så jävla svårt när det gäller engelska iallafall.

 1148. Benny skriver:

  Okej, men då är det här inte en fråga om skrivregler utan estetik. Jag tycker att du har rätt Matti, men det finns ett litet knussel. Svensla skrivregler (nazi-måttstocken för svenska) säger att egennamn skrivs med initial stor bokstav, men att det inte finns regler för andraled.

  Konsekvenser:

  IKEA – Ikea
  bob hund – Bob hund (Bob Hund)
  Svenska Akademien – Svenska Akademien (det valde dom själva, pratar inte om skåneluffarna nu)

  Således finns inga skrivregler för t.ex. I Never Saw The Ban.

 1149. Benny skriver:

  Vidare: Ikea surade ju till för att man i skrivreglerna inte skrev att det hette IKEA, med motiveringen att det handlar om en förkortning av Ingvar Kamprads Eviga Arsle, eller vad det nu heter. Svenska Akademien menade att det i så fall skulle hanteras som I.K.E.A., vilket Ikea gillade ännu mindre.

  Det här gäller ju samma ärende som du tar upp Matti, estetiken och upphovsmannens intresse för det grafiska. Med licens i poesi kan man ju göra vissa skillnader med stora bokstäver hit och dit, t.ex. Gud och gud (viktigt för jävligt många tydligen)’ eller att säga ’jag är rädd för känslorna’, i kontrast till ’jag är rädd för Känslorna’, eller ’jag har problem med nerverna’ istället för ’jag har problem med Nerverna’.

  Dementorerna är ju chäf i sammanhanget, för övrigt. Du kan ditt du, Mattias.

 1150. marcus skriver:

  Nytt Burzum, det hade jag helt missat. Vad grymt.

 1151. Le KBoi skriver:

  Jag undrar varför folk skriver holländska namn med liten bokstav även när de inleder en mening. Till exempel när man sitter och halsar i sig likör från de Kuyper, någon är särskilt glad i likören och utbrister i ett omdöme. ”de Kuyper kan ju det här med likör!” Varför i hela friden skulle det lilla d:et vara litet även i början av en mening?

  För övrigt läste jag bara ett år i London. Min andra magister.

 1152. david skriver:

  de Mentorerna

 1153. matti skriver:

  Tack för alla svar, fast jag lät lite sur! Jag surar ju över reglerna, så ni fattar, inte över era svar.
  Men det där med recensioner och titlar: det handlar ju om att skriva av nånting, det som står på en skiva exempelvis. Hur svårt kan det vara för en svensk läsare att förstå att det är det man gör?
  När det gäller gud och Gud. Jag tänker att menar man Gud, som i den allsmäktige, så är det ett namn. Alltså, att man skriver ”Jag tror på Gud, om det överhuvudtaget finns någon gud.” Alltså Gud om de är en särskild gud man menar. Som Allah, eller Satan.
  Däremot, för att förlänga det första resonemanget: Man kan ju inte skriva av grejer man inte har tecken för. Ryska titlar, titlar på jiddish etc. Då får man väl anpassa sig till det man har tillgängligt. Men, och nu kan jag alltså inget av dessa språk, om man skriver, exempelvis, bestämd artikel med stor bokstav på ryska bör man överväga att göra det även i en svensk tidning. De asiatiska språken, som väl inte riktigt använder bokstäver utan snarare ord. Då är det en annan femma. Så långt har jag inte kommit ännu.
  Jag ställer fö samma fråga som Le KBoi gör. Var går gränserna i det fallet?

  Skriver man jag är rädd för Känslorna, är det ju ett grafiskt (alltså konstnärligt) val. I stället för att kursivera eller understryka en betoning. Är man rädd för Nerverna bör man akta sig om vi är i stan för vi är jävligt farliga.

 1154. Le KBoi skriver:

  Nerverna behöver man inte vara rädd för, de är ganska mesiga. Särskilt han i mitten.

 1155. david skriver:

  Jo, visst bör man som journalist skriva av det som står på skivomslag etc. Om det sen visar sig vara felaktigt så har man ju ryggen fri. Fast om det handlar om titlar med enbart gemener eller enbart versaler så blir det knepigt.

  När det gäller språk med icke västerländska alfabet så finns ju regler för hur man transkriberar/romaniserar dessa. Fast på samma sätt som det inom engelskan finns olika skolor för hur man använder versaler och gemener finns det olika romaniseringssystem för samma språk.

 1156. matti skriver:

  david: Jo då blir det knepigt. Men jag tycker nog att journalister också bör ha en viss frihet i hur man väljer att göra. Om jag som recensent vill skriva Bob Hund, bob hund, Bob hund eller Ikea borde falla under den frihetsklausulen. Det är ju inte så att det blir obegripligt i någon form av kontext.

  Och nej, jag är inte journalist, om någon nu tror att det här beror på hybris.

 1157. matti skriver:

  Ja, han i mitten, vad är det med honom? Vindar med ögonen. Larmar och gör sig till?

 1158. Backlund skriver:

  Han försöker komma ihåg låtarna. Fick en whisky igår. Den ska jag dricka snart.

 1159. Hazze skriver:

  Me and My Army (på korrekt engelska) är ju bara bräk. Folk som för att de har kontakter får göra en skiva och som pga missbruk tror det är så jävla bra bara för att det är dom.

 1160. david skriver:

  Me and My Army? Får mig att tänka på ”You and Whose Army?” med Radiohead. Det är en rolig låttitel, särskilt om man översätter den till svenska. Även Mogwai får till det ibland, eller vad sägs om ”You’re Lionel Richie”?

 1161. matti skriver:

  Radiohead är ju bra på titlar. Mina bästa är den du nämner, tillsammans med Knives Out. De har flera: Paranoid Android, There There, Karma Police, Jigsaw Falling into Place och How To Disappear Completely. T’exempel.

 1162. opi skriver:

  Hvis Lyset Tar Oss. Klart bäst. Hade jag vart mer lagd åt tatueringshållet skulle det stå i pannan.

 1163. david skriver:

  Men åh, nu vill jag ju inte annat än att lyssna på Radiohead. Det passar sig inte, för jag måste iväg på fest. Att anlända nygråten p.g.a. Motion Picture Soundtrack kommer ingen festdeltagare ha överseende med. Får dumlyssna på Idioteque istället, alltså bortse från innehåll och fokusera på dunk.

 1164. Frans skriver:

  hazze,,: när hade du en englandsetta sist??, bara undra.

 1165. hazze skriver:

  Me And My Army har väl inte haft nån englandsetta?

 1166. skräddarn skriver:

  kom in i matchen.

 1167. kilo skriver:

  Benny är rolig.

 1168. Benny skriver:

  När ni för en gång skull tangerar ett lingvistiskt ämne,cså tar ni det tveklöst tråkigastw och jävla skitigaste skiten man kan prata om. Grafem och transkribering och regler. Hyttsan pyttsan. Idag bjöd jag goda 30 gäster pulled Pork, ribbor och två kalkoner. Vilken succé. Alla sjöng mitt namn, full och godnart.

 1169. Macko skriver:

  Ni glömmer det frikyrkliga vurmandet för GUD, före Gud och gud. Är det bara jag som automatiskt associerar ord med enbart versaler med helighet?

 1170. Backlund skriver:

  skräddarn är bäst.

  för övrigt kan jag avslöja att jag är gravt chipsberoende. nu har jag tvingat mig själv att bara få äta chips på söndagar. hårt, jag vet, och det kändes helt ok fram till ikväll.

  jag och tjejen var på ica, men helt plötsligt hade estrella en ny sort som heter double cheese… jag behöver inte säga att någonting som har namnet ”double cheese” intreserar mig, och andra snacksintresserade, mer än vad som är nyttigt för en vanlig människa. ostsmaken är perfekt och jag sitter nu här klockan tre på natten och min tjej drog precis the number of the beast med iron maiden. ni alla är fantastiska och jag önskar ni var med just nu. double cheese och livet!

  nu: hallowed be thy name!

  kom hit skräddarn å det snaraste!!!

 1171. Backlund skriver:

  nu drog hon på War Pigs! slå det någon, någonsin.

 1172. tian skriver:

  jag brukar alltid bli för full.

  tex nu skriver jag komentarer till massa främlingar…

  men när man ser en kompis spöa en annan kompis så att han måste åka ambulans får man lite annan syn på pripps blå 5,2%.

  Jag kommer dricka samma öl nästa fredag & lördag men med lite med ångest.

  Check Your Head stavas för övrigt med väl av-vägda versaler osv

 1173. skräddarn skriver:

  Backlund: ja, det vore trevligt att hälsa på snart. så vi fick ses irl.

 1174. Le KBoi skriver:

  tian – shit alltså, hoppas det löser sig och att dina kompisar är all right.

  för övrigt glömmer ni det judiska vurmandet för Förintelsen framför förintelsen. badabing!

 1175. Le KBoi skriver:

  färsk läsk är fan bästa uppfinningen sen kaviarmackan.

 1176. stalle skriver:

  http://www.chelseaguitars.com/chelsea_inside.html

  klicka på hasidic hendrix i högerkant.

 1177. matti skriver:

  Jag kämpar med Burzum. Jag brukar få göra det. Men somliga dagar kan man bara lyssna på Mob 47. Fifan vad de är bra.

 1178. Lillis skriver:

  Jag kollade just på statistiken för den här sidan. Det här var de tre vanligaste söktermerna under gårdagen, som någon alltså sökt på och hamnat här:

  1. mabd
  2. mattias alkberg
  3. blodig fläsk karre

 1179. Lillis skriver:

  Numera kan jag för övrigt också se exakt statistik över Bennys levnadsmönster och mabd.se-vanor då han ju är den ende i vår värld som surfar på I.P.A.D.

 1180. Le KBoi skriver:

  jag googlade blod fläsk rock och kom hit.

 1181. matti skriver:

  I.P.A.D. Vad roligt du skriver det!

 1182. hans skriver:

  jag googlade ”jag googlade blod fläsk rock och kom hit” och kom hit.

 1183. Le KBoi skriver:

  jag googlade ”jag googlade ”jag googlade blod fläsk rock och kom hit” och kom hit.” och kom hit.

 1184. stalle skriver:

  jag googlad kboi

 1185. Benny skriver:

  Ja, jag surfar nästan alltid efter två tre Indian Pale Ale, dubbla. Internet blir så mycket mer då. Idag är jag googlad, började dagen med revbenspjällsrester, hemmagjord tigersås. Sug mig.

 1186. hans skriver:

  jag googlade ”måndag 7 februari | 9:22 Le KBoi skriver:
  jag googlade ”jag googlade ”jag googlade blod fläsk rock och kom hit” och kom hit.” och kom hit.” och kom hit.

 1187. Le KBoi skriver:

  jag googlade ”måndag 7 februari | 11:58
  hans skriver: jag googlade ”måndag 7 februari | 9:22 Le KBoi skriver: jag googlade ”jag googlade ”jag googlade blod fläsk rock och kom hit” och kom hit.” och kom hit.” och kom hit.” och kom hit.

 1188. Le KBoi skriver:

  sen googlade jag ”måndag 7 februari | 11:58
  hans skriver: jag googlade ”måndag 7 februari | 9:22 Le KBoi skriver: jag googlade ”jag googlade ”jag googlade blod fläsk rock och kom hit” och kom hit.” och kom hit.” och kom hit.” men fick inga träffar, så då knappade jag in http://www.mabd.se/?p=682#comment-26953 och kom hit.

 1189. 86 skriver:

  jag googlade ”Le KBoi” och kom hit.

 1190. matti skriver:

  Äh. Jag tycker inte Fallen är lika bra som Belus.

 1191. matti skriver:

  Och nu lyssnar jag på nya Roxette. Det är så jävla mycket måndag att det kan ingen fatta.

 1192. Benny skriver:

  Äh. Jag tycker inte Ballen är lika bra som Falus.

 1193. hans skriver:

  jag googlade:

  ”#
  Hazze skriver:

  Me and My Army (på korrekt engelska) är ju bara bräk. Folk som för att de har kontakter får göra en skiva och som pga missbruk tror det är så jävla bra bara för att det är dom.
  #
  lördag 5 februari | 15:16
  david skriver:

  Me and My Army? Får mig att tänka på ”You and Whose Army?” med Radiohead. Det är en rolig låttitel, särskilt om man översätter den till svenska. Även Mogwai får till det ibland, eller vad sägs om ”You’re Lionel Richie”?
  #
  lördag 5 februari | 16:59
  matti skriver:

  Radiohead är ju bra på titlar. Mina bästa är den du nämner, tillsammans med Knives Out. De har flera: Paranoid Android, There There, Karma Police, Jigsaw Falling into Place och How To Disappear Completely. T’exempel.
  #
  lördag 5 februari | 17:27
  opi skriver:

  Hvis Lyset Tar Oss. Klart bäst. Hade jag vart mer lagd åt tatueringshållet skulle det stå i pannan.
  #
  lördag 5 februari | 17:36
  david skriver:

  Men åh, nu vill jag ju inte annat än att lyssna på Radiohead. Det passar sig inte, för jag måste iväg på fest. Att anlända nygråten p.g.a. Motion Picture Soundtrack kommer ingen festdeltagare ha överseende med. Får dumlyssna på Idioteque istället, alltså bortse från innehåll och fokusera på dunk.
  #
  lördag 5 februari | 17:50
  Frans skriver:

  hazze,,: när hade du en englandsetta sist??, bara undra.
  #
  lördag 5 februari | 18:55
  hazze skriver:

  Me And My Army har väl inte haft nån englandsetta?
  #
  lördag 5 februari | 20:46
  skräddarn skriver:

  kom in i matchen.
  #
  lördag 5 februari | 22:27
  kilo skriver:

  Benny är rolig.
  #
  söndag 6 februari | 0:26
  Benny skriver:

  När ni för en gång skull tangerar ett lingvistiskt ämne,cså tar ni det tveklöst tråkigastw och jävla skitigaste skiten man kan prata om. Grafem och transkribering och regler. Hyttsan pyttsan. Idag bjöd jag goda 30 gäster pulled Pork, ribbor och två kalkoner. Vilken succé. Alla sjöng mitt namn, full och godnart.
  #
  söndag 6 februari | 2:31
  Macko skriver:

  Ni glömmer det frikyrkliga vurmandet för GUD, före Gud och gud. Är det bara jag som automatiskt associerar ord med enbart versaler med helighet?
  #
  söndag 6 februari | 3:05
  Backlund skriver:

  skräddarn är bäst.

  för övrigt kan jag avslöja att jag är gravt chipsberoende. nu har jag tvingat mig själv att bara få äta chips på söndagar. hårt, jag vet, och det kändes helt ok fram till ikväll.

  jag och tjejen var på ica, men helt plötsligt hade estrella en ny sort som heter double cheese… jag behöver inte säga att någonting som har namnet ”double cheese” intreserar mig, och andra snacksintresserade, mer än vad som är nyttigt för en vanlig människa. ostsmaken är perfekt och jag sitter nu här klockan tre på natten och min tjej drog precis the number of the beast med iron maiden. ni alla är fantastiska och jag önskar ni var med just nu. double cheese och livet!

  nu: hallowed be thy name!

  kom hit skräddarn å det snaraste!!!
  #
  söndag 6 februari | 3:12
  Backlund skriver:

  nu drog hon på War Pigs! slå det någon, någonsin.
  #
  söndag 6 februari | 5:12
  tian skriver:

  jag brukar alltid bli för full.

  tex nu skriver jag komentarer till massa främlingar…

  men när man ser en kompis spöa en annan kompis så att han måste åka ambulans får man lite annan syn på pripps blå 5,2%.

  Jag kommer dricka samma öl nästa fredag & lördag men med lite med ångest.

  Check Your Head stavas för övrigt med väl av-vägda versaler osv
  #
  söndag 6 februari | 10:12
  skräddarn skriver:

  Backlund: ja, det vore trevligt att hälsa på snart. så vi fick ses irl.
  #
  söndag 6 februari | 10:34
  Le KBoi skriver:

  tian – shit alltså, hoppas det löser sig och att dina kompisar är all right.

  för övrigt glömmer ni det judiska vurmandet för Förintelsen framför förintelsen. badabing!
  #
  söndag 6 februari | 10:51
  Le KBoi skriver:

  färsk läsk är fan bästa uppfinningen sen kaviarmackan.
  #
  söndag 6 februari | 12:42
  stalle skriver:

  http://www.chelseaguitars.com/chelsea_inside.html

  klicka på hasidic hendrix i högerkant.
  #
  söndag 6 februari | 23:47
  matti skriver:

  Jag kämpar med Burzum. Jag brukar få göra det. Men somliga dagar kan man bara lyssna på Mob 47. Fifan vad de är bra.
  #
  måndag 7 februari | 0:06
  Lillis skriver:

  Jag kollade just på statistiken för den här sidan. Det här var de tre vanligaste söktermerna under gårdagen, som någon alltså sökt på och hamnat här:

  1. mabd
  2. mattias alkberg
  3. blodig fläsk karre
  #
  måndag 7 februari | 0:09
  Lillis skriver:

  Numera kan jag för övrigt också se exakt statistik över Bennys levnadsmönster och mabd.se-vanor då han ju är den ende i vår värld som surfar på I.P.A.D.
  #
  måndag 7 februari | 0:29
  Le KBoi skriver:

  jag googlade blod fläsk rock och kom hit.
  #
  måndag 7 februari | 8:26
  matti skriver:

  I.P.A.D. Vad roligt du skriver det!
  #
  måndag 7 februari | 8:47
  hans skriver:

  jag googlade ”jag googlade blod fläsk rock och kom hit” och kom hit.
  #
  måndag 7 februari | 9:22
  Le KBoi skriver:

  jag googlade ”jag googlade ”jag googlade blod fläsk rock och kom hit” och kom hit.” och kom hit.
  #
  måndag 7 februari | 10:13
  stalle skriver:

  jag googlad kboi
  #
  måndag 7 februari | 10:57
  Benny skriver:

  Ja, jag surfar nästan alltid efter två tre Indian Pale Ale, dubbla. Internet blir så mycket mer då. Idag är jag googlad, började dagen med revbenspjällsrester, hemmagjord tigersås. Sug mig.
  #
  måndag 7 februari | 11:58
  hans skriver:

  jag googlade ”måndag 7 februari | 9:22 Le KBoi skriver:
  jag googlade ”jag googlade ”jag googlade blod fläsk rock och kom hit” och kom hit.” och kom hit.” och kom hit.
  #
  måndag 7 februari | 14:03
  Le KBoi skriver:

  jag googlade ”måndag 7 februari | 11:58
  hans skriver: jag googlade ”måndag 7 februari | 9:22 Le KBoi skriver: jag googlade ”jag googlade ”jag googlade blod fläsk rock och kom hit” och kom hit.” och kom hit.” och kom hit.” och kom hit.
  #
  måndag 7 februari | 14:04
  Le KBoi skriver:

  sen googlade jag ”måndag 7 februari | 11:58
  hans skriver: jag googlade ”måndag 7 februari | 9:22 Le KBoi skriver: jag googlade ”jag googlade ”jag googlade blod fläsk rock och kom hit” och kom hit.” och kom hit.” och kom hit.” men fick inga träffar, så då knappade jag in http://www.mabd.se/?p=682#comment-26953 och kom hit.
  #
  måndag 7 februari | 14:13
  86 skriver:

  jag googlade ”Le KBoi” och kom hit.
  #
  måndag 7 februari | 15:23
  matti skriver:

  Äh. Jag tycker inte Fallen är lika bra som Belus.
  #
  måndag 7 februari | 15:36
  matti skriver:

  Och nu lyssnar jag på nya Roxette. Det är så jävla mycket måndag att det kan ingen fatta.
  #
  måndag 7 februari | 16:06
  Benny skriver:

  Äh. Jag tycker inte Ballen är lika bra som Falus.”

  Och hamnade här! What´s the odds liksom.

 1194. P skriver:

  Vad konstigt jag sökte på just allt det där och fick upp den här: http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM&feature=youtube_gdata_player

 1195. Anonym skriver:

  Ha!

 1196. Backlund skriver:

  Ha!

 1197. P skriver:

  Hej Backlund!

 1198. Backlund skriver:

  Hej P!

 1199. P skriver:

  Nu är Raketen-Anna på TV!

 1200. Backlund skriver:

  Skriv nåt om Londonresan nu P.

 1201. Benny skriver:

  P: var?

 1202. P skriver:

  Backlund: ja ids int Benny: hon sjöng en stump med Oskar Kötttos på ettan. Till den de eventuellt berör: en annan skulle ju lita lite vax på Strand i övermorrn, men Conny L är krasslig så vi sköt på det till 2/3. Då har Autisterna också releasefest, så vill man när man inte ser ett grymt gigg kolla på något pucko som försöker spela skivor kan det vara ett tips. Tack för ordet.

 1203. Conny skriver:

  Förlåt. Jag har gjort annat ett par dagar. Ska aldrig lämna er ensamma så här länge igen. Ni verkar ju inte klara av det.

 1204. Conny skriver:

  Hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent.

 1205. Conny skriver:

  Hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket aluminiumkastruller, så nu har jag köpt en moccabryggare i rostfritt stål. Hoppas det inte är försent

 1206. Benny skriver:

  P, såg från play.

 1207. Le KBoi skriver:

  Hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket moccabryggare i rostfritt stål, så nu har jag köpt en aluminiumkastrull. Hoppas det inte är försent.

 1208. Le KBoi skriver:

  Hört att man kan få alzheimers om man använder för mycket moccabryggare i rostfritt stål, så nu har jag köpt en aluminiumkastrull. Hoppas det inte är försent

 1209. matti skriver:

  jag har druckit Connys kaffe. Vad är det här för ett ställe?

 1210. Backlund skriver:

  Svinbra grejer, speciellt den översta.

 1211. Conny skriver:

  journalisten har mail.

 1212. hans skriver:

  ”hyfsad 7-tummare”, that´s what your mom said!

 1213. w skriver:

  jo, warsaw gjorde en bra version av keep on keeping on

 1214. stalle skriver:

  tack för nolan porter. grym låt.

 1215. skräddarn skriver:

  ja, tack för den.

 1216. P skriver:

  Dom sex Top Artists jag har på Spotify nu är fan allt man behöver.

  1. Sylvain Sylvain
  2. Lou Reed
  3. John Cale
  4. Kajsa Grytt
  5. Psychic TV
  6. The Fall.

  Lite BQ på det så.

 1217. gummo skriver:

  kan inte BQ byta namn till BBQ? med FLÄSK.

 1218. Benny skriver:

  Dom Top Sex Artists jag har på hjärnan nu är fan allt man behöver.

  1. w i bastu
  2. w på en äng
  3. w i baksätet, i baksätet
  4. w och nån okänd till
  5. w i klänning
  6. w i gympaduschen

  Lite DP på det så.

 1219. P skriver:

  höhöhö.

 1220. Backlund skriver:

  precis. börja worma. eller dooma.

 1221. P skriver:

  När Ikea funderar på att flytta företaget tillbaka till Sverige pga ändrade skatteregler är det ett tecken på att man har en riktigt, riktigt dålig regering.

 1222. hjon skriver:

  Blev tvungen att ställa mig i bibliotekskö på ”Arbetssamhället”, recensionen gav blodsmak. Har aldrig riktigt förstått den där arbetshetsen. Kände inför senaste valet att vänsterns och kanske ännu mer sossarnas problem var deras materialism, men kunde inte riktigt formulera mig. Kan fortfarande jag inte.

  Men tack för länken.

 1223. matti skriver:

  Tacka Mörn.

 1224. stå skriver:

  Gummo: hahaha

 1225. Conny skriver:

  hjon: Het potatis. Först mat på bordet, lika sjukvård och skola och ålderomsorg för alla. Bostad åt alla. Självklart rätt. Självklart är detta också en form av materialism. Det är liksom politikens uppgift i en representativ demokrati med stark stat, att dela våra gemensamma tillgångar på ett rättvist sätt.

  Och visst du har en poäng. I denna syssla tenderar politiker glömma bort mariginal-invånare. Udda existenser har svårt att få plats. Jag skulle exempelvis inte tveka om jag fick möjlighet i Stockholm att bo omodernt, med toalett i trapphuset och dusch i källaren, om det sänkte min hyra till hälften, så jag kunde ägna mer tid åt barnen och låtskrivande. Men det finns ju inget sånt! Politikerna har bestämt att det är ovärdigt att bo så, trångt och smutsigt. Det är både bra och dåligt.

  Sen ser jag inte hur detta bara skulle vara vänsterns problem. Samma sak över hela linjen, skulle jag säga. Helst vill de att alla ska vara små Jan Björklundare, som inte utsätter någon för några överaskningar

 1226. matti skriver:

  Att vänstern dessutom lyckats alienera arbetarklassen, skicka dem i moderaternas och sverigedemokraternas gap är ju ett så sort problem att det är ett problem i sig.

  Men allmänt är jag för medborgarlön. Pallar inte gå in på hur, finns andra som skrivit bättre om det än vad jag någonsin kan. gummo kan kanske länka till någon? Här bloggas det ibland bra i ämnet, som här
  http://fredrikedin.wordpress.com/2009/03/25/noll-timmars-arbetsdag-ii-vem-ska-gora-skitjobben/
  Men Gee är ju Da Shit när det kommer till sånt här.

 1227. Benny skriver:

  På tal om sort problem, har jag prov i danska idag.

 1228. En vän i Köpenhamn skriver:

  Det skal nok gå. Men husk nu at purløg ikke er det samme som purjolök men gräslök.

 1229. gummo skriver:

  Eh, det är jag inte, men jag vet en som är, och han är en jävel på att laga mat. Per Jansons bok ”Den huvudlösa idén” anbefalles. Och för alla som är för medborgarlön, kan man anmärka i sammanhanget att det de allra flesta är överens om, som på allvar är för idén och som samtidigt tar hänsyn till samhällsutvecklingens krav på ekonomisk tillväxt (det är inte så tokigt som en del foliehattar tycks tro, inte minst mot bakgrund av åldrande befolkning som kräver resurser), handlar det ofta på medborgarlön på nivåer som få skulle acceptera som ens en miniminivå. Men sätt er in i debatten själva, jag vet i princip ingenting.

  Och apropå sossar, materialism och det där (och medborgarlön), så är det väl kanske värt att påminna om att de äldre sossarna, de som var med och knåpade ihop det som under en mycket lång period ansågs vara ”världens bästa välfärdssystem”, de hade nog haft lite svårt för, t.ex., Henrik Berggrens syn på arbete (se 28 sek in i klippet):

  http://www.youtube.com/watch?v=lRu0xts_rpI

 1230. P skriver:

  Fy fan vad jag blir provocerad av det där klippet. Jävla privatskoleslyngel. Fy fan vad jag hatar hela den där självupptagna, äckliga GBG-dekadensen. Enda skillnaden på de överklassungarna och vanliga brats är att ölburkar och studentkorridorer utgör deras stil istället för fluffiga frysirer.
  Förväxlar man den där bortskämda apatin med kritik av arbetsmarknadens villkor är man helt dum i huvudet.

 1231. Joachim skriver:

  och tänk på att bog inte är bög utan bösse, som inte är ett gevär.

 1232. P skriver:

  Frisyrer skulle det stå. Svårt att skriva när man är arg.

 1233. P skriver:

  Det är väl klart som fan man kan ligga och dega och lyfta CSN ett halvt liv när man vet att man för eller senare kommer ärva ett rederi eller något. Eller när man har ett kulturellt kapital i ryggen.

  Arbete,yrkesstolthet, solidaritet. Hört talas om det, jävla borgarpandor? *****HJÄRNBLÖDNING*************

 1234. matti skriver:

  Jaaa. Men vadå? Henrik Bergren – P 1-0 i såna fall. Jag tycker han gör nytta bara genom att ligga där. Man blir ju aspeppad. Det är ju hans uppgift. Ligga där och inte äta bananer utan dricka folköl och provocera. Och skriva Underground och Luke Skywalker och Shoreline och allt det där. Jag är helt allvarlig, jag tycker den där intervjun är helt suverän. Däremot är jag inte lika pepp på folk som härmar honom 10-15 år efteråt. Jag är inte pepp på härm helt enkelt.

 1235. P skriver:

  Men sen är ju du anarkist också.

 1236. P skriver:

  Jag tycker det är bättre med organisering och att ta kontroll över arbetsvillkoren istället.

 1237. P skriver:

  Och priset som dagens gråsosse går till mig. Yes!

 1238. matti skriver:

  Ja? Men han ger ju uttryck för yrkesstolthet. Han älskar pop, särskilt den håller på med.
  Jag städade trapphus en sommar för länge sedan. Det var mitt värsta, torka blod och utsparkade dörrar på måndagmorgnar, inte roligt och alltid rädd. All respekt för de som gör det i stället för mig. Mer lön än en banan per trapp bör de även ha. Henrik håller nog med om det.

 1239. matti skriver:

  Håll i hatten nu, inte backa så fort någon tycker olika P! Om, för övrigt, om det där är att vara gråsosse så är det väl inget fel med det.

 1240. matti skriver:

  ”Han älskar pop, särskilt den HAN håller på med SJÄLV. Skulle det hu stå. Mitt flan.

 1241. matti skriver:

  ”Skulle det JU stå”. Går inget vidare för mig idag.

 1242. P skriver:

  Problemet är att den där retoriken blir som ett gift. Jag känner mängder av människor som inte kan tänka i organisatioriska termer, som tycker att facket är helt meninglös och som inte kan se sig själv i ett kollektivt sammanhang. Allt handlar om mig och jag. Vad jag inte vill göra, hur jag inte vill ha det. Det där slackerbeteendet är destruktivt för allt progressivt samhällstänkande. Tycker jag.

  Men visst, just hans jobb ÄR ju att slappa och skriva grymma dängor. Vilket han gör typ bäst. Det är inte det jag reagerar på. Mer en individualistisk tendens i den där indievärlden jag ryggar för.

 1243. P skriver:

  En annan grej jag hatar är band som svinar i hotellrum, så någon stackars städerska med trasig rygg ska rensa upp efter dom. Det ingår väl också i arbetsbeskrivningen för rawkers. Inte mindre vidrigt för det.

 1244. P skriver:

  Jag tycker man ska ta hand om varandra, ta ansvar, hålla ihop och hata överheten. Allt lika mycket. Även om man spelar i popband.

 1245. Frans skriver:

  Funderar på att skaffa städerska en gång i veckan,, man kan ju dra av det,, Perfekt,

 1246. matti skriver:

  Jag håller med dig i allt, exakt allt. Särskilt angående de individualistiska tendenserna och folk som svinar. Jag kan även förstå om folk tycker att jag kastar burköl i glashuset nu. Men de vet ingenting om mig. Alldeles för lite i alla fall. Och glöm att jag tänker berätta mer.

 1247. P skriver:

  Äsch då! Jag som såg fram emot att bråka.

 1248. P skriver:

  Värt att påpeka, jag hatar att knega as much ad the next guy. Bara att göra samma sak i åtta timmar suger ju. Innan de ganska roliga jobb ( i plural) jag har nu jobbade jag närmast på lite olika lager. Det var sämst och man mådde piss. Men det är ju arbetsvillkor och inflytande på arbetsplats som ska förändras, inte existensen av arbete i sig. Det är en lite märklig världsbild somliga har. Fast då tänker man kanske att så länge någon annan jobbat åt en är det lugnt.

 1249. Mörn skriver:

  Älskar den där intervjun. Stör mig bara att han ligger påklädd, fast under lakanet. Obehagligt, för en kälkborgare som mig själv.

  Jag tycker, rent allmänt, att det är märkligt att vi kräver moraliskt ansvar av Henrik Berggren för hans ekonomiska val men inte av varenda jävel för deras. Jag har till exempel aldrig fått skit för att vi har legat på Live Nation (som ägs av Clear Channel). Men skit för att jag har varit arbetslös. Det känns som att ett jobb måste vara extremt ondskefullt för att det inte ska anses sämre än att stämpla. Kanske jobba med att strypa kattungar.

  Så här tycker jag debatten om sysselsättningen lät innan valet:
  http://www.youtube.com/watch?v=Dh5pqt1sM8w

 1250. P skriver:

  Jag är inte så överdrivet förtjust i live nation. Att den frågan inte lyfts oftare tycker jag är lite konstigt. Särskilt gällande Luger som ju är så indie, men ägs helt av världens största konsertarrangör. Vilken som påpekat i sin tur ägs av det rätt så jävla hemska clear channel. Jag vet inte vad som är rätt eller fel, eller om det finns något sådant ifråga. Bara skumt att det aldrig kommer på tal.

 1251. stalle skriver:

  är det fult att betala för städhjälp?

 1252. P skriver:

  Eller, jag vet exakt var det klämmer. Indie handlar alltid mer om estetik än politik. Eftersom Luger är ett coolare sammanhang att vara i väger det tyngre än politiska överväganden. Inget fel i det nödvändigtvis.

 1253. stalle skriver:

  det är ju lätt att komma med pekpinnar och säga att tycker du så (indie) kan du inte göra si ( jobba åt x) men faktum är att människor är komplexa och ibland pragmatiska varelser som kan göra så.

 1254. P skriver:

  Ganska LOL förresten att man sitter här på arbetstid och debatterar arbetsdisciplin…

 1255. P skriver:

  Stalle: sant det.

 1256. stalle skriver:

  jag har ingen iaf. arbetsdisciplin alltså.

 1257. En vän i Köpenhamn skriver:

  Oj, innan det blir fel på provet måste jag korrigera! Bøsse betyder också gevär på danska, men alltså också bög. Men en bok är ju såklart et bøgetræ. Den andra boken med sidor är en bog. Bog från grisen heter bov, och fast gris heter gris äter man aldrig griskött i Danmark, utan svinekød.

 1258. gummo skriver:

  matti, p, stalle: klippet, jag la själv inget normativt värde i det, konstaterade bara att typ gustav ”varje förslösad skattekrona är en stöld från folket” möller, nog inte skulle tycka att det där är ett grymt förhållningssätt till världen.

  och att matti gillar det där har inget med anarkism att göra, ren nihilism.

 1259. P skriver:

  Gustav Möller! Att det namnet nämns är ett perfekt exempel på varför man älskar den här gästboken. Lite som när Penny Century sjöng om Ernst Wigforss.

 1260. P skriver:

  Angående städhjälp, naturligtvis inte fel att betala för det per se. Kruxet är att det är just det borgarasen inte vill att städarna ska få. Betalt alltså. Man utnyttjar en utsatt grupp för att blidka en besutten. Man tar chansen att i en ansträngd arbetsmarknad skapa ett nytt låglönekast. Eller nygammalt.

  Man vill inte gärna kritisera städhjälp utifrån perspektivet att ”folk får plocka upp efter sig själva”, det är ju sjukt nedlåtande mot den yrkesgruppen.
  Om städarbete betraktades som ett värdig arbete konsekvent värt skälig lön, kollektivavtal etc vore det ju tipptopp. Men så är det inte. Målet med den här politiken är de facto att återupprätta ett pig- och drängsystem. Med skillnaden att det är skattesubventionerat den här gången.

  Min farmor var piga från att hon var sex-sju till tjugoårsåldern. I princip livegen. Längre fram i livet blev hon städerska på en båt och slutligen på ett hotell i Östersund. Samma arbete i princip, men sakta men säkert bättre förhållanden, höre lön och mer värdighet.

  Städare ska vara en arbete värt respekt och värdigt bemötande. Men avdragssystemet gör bara att vi är tillbaks till ett gammalt väldigt tydligt förhållande mellan herrskap och tjänastefolk. Fast man kallas entreprenör istället för piga.

 1261. P skriver:

  ja, allt det där är ju självklart om man inte är liberal. Kände bara för att sparka in lite öppna dörrar sådär.

 1262. Frans skriver:

  Det som gäller nu är att klara sig själv.. detta kommer gå åt helvete,

 1263. Sam Pong skriver:

  Jag postar inte, men jag läser. Fram tills nu. Frans inlägg alltså. Det är lyrik på högsta nivå. Texten rymmer mycket.

  Har inte känt så här sen jag läste ”efter arbetsschema”.

 1264. P skriver:

  Ok, ironi, cool cynism eller what have you. Om man börjar prata om att alla ska klara sig själva så har ju den individualistiska propagandan fungerat. Det är klart allt kommer gå åt helvete förr elelr senare, men tills dess kan vi väl försöka hålla ihop.

  Jaja, nu gick jag väl rätt i fällan.

 1265. Benny skriver:

  Nu är den här dagen slut. Vi tar nya tag imorgon grabbar, så kanske vi får nåt vettigt sagt.

 1266. P skriver:

  Ja, vi kan till exempel diskutera lingvistik.

 1267. matti skriver:

  Lika äckligt som arbetshatet och (arbetshetsen!) är det här med att man måste följa varenda liten kroppslig nyck man får. Varje tillfälle till stimulans ska fan utnyttjas om det så är onani som samlag som slagsmål som supa som knarka som vandalisera, och så anser man sig ha RÄTT att göra det. Och detta ofta från vänsterhåll. Jävla sätt. Kan dra exempel och skit, men om man bara tänker lite själv kommer man nog på dem helt på egen hand.

 1268. Backlund skriver:

  Nu kommer jag in sent. Varit upptagen med nyinstitutionalismen.
  Det finns mycket att säga om idén att allt kommer gå åt helvete, speciellt eftersom det inte direkt är någon revolutionerande idé som någon precis insåg. Liberala och rationella tankegångar lever på cynism och därför är P’s resonemang om att ’hålla ihop’ något extremt viktigt. Idealism, kollektivism och altruism är viktigt, om än retoriken vill få oss att tro att det är naivt och orealistiskt.

 1269. matti skriver:

  Fast allt kommer ju gå åt helvete.

 1270. Backlund skriver:

  Så man ska bara lägga sig ner och dö då?

 1271. matti skriver:

  Nä gud nej. Tvärtom. Jag menar tvärtom. Kan vi inte samlas kring något annat faktum är det ju det! Eftersom allas frånfälle är oundvikligt och bara mörker väntar oss därefter får vi så lov att ta hand om varandra i denna jämmerdal som är nu och nyss och strax. Ibland tänker jag på det där med hur mycket längre man inte lever jämfört med hur länge man lever. Då blir jag galen och skulle behöva prata med någon. Jag tror alla skulle behöva det. Den yttersta solidariteten.

 1272. matti skriver:

  Så Backlund, jag håller med. Men jag håller med Frans också. till hälften, andra hälften åtminstone. Ordagrant. Men det ligger förstås oändligt mycket mer i första halvan. Som att man måste leva för att kunna leva för andra tillexempel. Men jag är inte övertygad om att (löne-)arbete är vägen. Det är definitivt inte målet, vad man än lägger i gamla tiders sossars mun och vill få oss att tro. Det är inte nihilisten i mig som säger det heller, det är anarkisten.

 1273. P skriver:

  Ja. Ja! Det där om att ge sig rätt till allt. Det är verkligen hemskt. Som om inte ens egna val kunde såra eller skada andra människor. Eller ännu värre, man är medveten om den risken men skiter i det för att man anser sig förtjäna att svina. Det är ens rätt. Att möjligheten att få en kick rättfärdigar allt.
  Jag är sannerligen ingen vidare asket, men FÖRSÖKER i alla fall såra människor så lite det går. Det är väl något djupt mänskligt det där. Och jävligt otäckt.

  Alla kan enas om att allt kommer gå åt helvete, alla kommer dö, för eller senare kommer kometen. Så kan man ju antingen försöka fylla den här kalla tomma meningslösa tiden mellan punkt A och B med omtanke, solidaritet och så där. Eller följa sina egna impulser och köra njuntningsvägen oavsett konsekvenser för andra.

  Båda metoderna är ju lika logiska och rationella. Egentligen. I ljuset av det allomfattande mörkret, vill säga

  Lite hobby filosofi sådär på eftermiddagen.

 1274. P skriver:

  Och ja, jag noterade särskrivningen och det andra. Byt inte ämne.

 1275. Backlund skriver:

  En av mina favorittankar om politik är tanken om deliberation. Att samtala och övertyga och därigenom komma fram till den bästa lösningen för största antal människor (det sista är min önskan). Och jag brukar tanka på att det är just öppet samtal som är det viktigaste, viktigare än något annat. Även fast jag inte lever som jag lär utan håller min kärringmun av rädsla och okunskap. Fan, jag vet inte, men när du nämnde samtal så tänker jag bara att förståelse och solidaritet är avgörande om man vill ha en någorlunda altruistisk tillvaro. Jag vet att det realistiska är att statsskicket kommer våldföra sig på oss tills något större händer, men att någon kan berätta något för mig och därigenom få mig att förstå någonting som är den människans verklighet är grunden till vad jag tycker är en fin tillvaro.

 1276. Backlund skriver:

  Till exempel att jag kan läsa vad ni skriver då det kommer till sånna här diskussioner som säger någonting och betyder någonting. Folk som känner varandra mer eller mindre eller inte alls, som delar med sig av tankar som är uppriktiga. Sjukt fint är det. Hur trivialt det än kan verka ibland.

 1277. Erika, Olov och Nila skriver:

  Men jessup vad ni skriver. Helt hopplöst att försöka forcera sig igen alla inlägg. Vi lyssnar (återigen) på holy holy och inser hur grym everybody else är.

 1278. matti skriver:

  ”den bästa lösningen för största antal människor ” Det är där det inte går ihop för mig. Därför jag kallar mig anarkist. Att man kompromissar så det går ut över fåtalet. Det är inte rätt, jag känner det i varenda fiber. Och ja, jag går på känslor. Fakta biter inte på mig. Det är en annan anledning till att jag är anarkist…

 1279. P skriver:

  ”Fakta biter inte på mig. Det är en annan anledning till att jag är anarkist…” HAHAHAHA! Lysande.

 1280. P skriver:

  Ja ni. Tänk att få stå med bara antingen eller.

 1281. Conny skriver:

  Ingen annan orkar läsa…. buhuhuhu allt var förjäves… vi som var så himla roliga 10 meter här ovanför.

 1282. Backlund skriver:

  Fakta är det jag studerar, men det innebär inte att jag lär mig för att sedan inse att det inte spelar någon roll. Men jag tänker ta reda på det. Eller så skiter jag i det och lever ett liv istället. Spela elgitarr med dist tex.

 1283. Benny skriver:

  Jag fattar inte alls vad ni pratar om, verkar handla om känslor. Jag vill inte prata lingvistik P, det är onsdag. Men på fredag!

  Matti: Den här idén om bästa lösning för största antal (inte att förväxla med vänsterflum som ’allt åt alla, jämt’) är den enklaste och enligt mig dessutom den svagaste formen av utilitarism. Jag vill mena mig vara utilitarist, som ideal. Jag menar mig också vara ideologisk anarkist. Dessutom älskar jag fakta, vittenskap. Skulle dom här grejerna vara motsättningar? Klart fakta biter på dig, annars vore du ju fleppo. Du skulle inte säga att gummos böxer är fräsiga i så fall, och det vet jag du tycker.

 1284. P skriver:

  Allt åt alla, jämt är mer min linje. Resten får jag kolla upp i ordboken.

 1285. P skriver:

  Byta ämne kanske? Jag har uppföljnigen på en lika jobbig gamal favorit för er som kan spanska. Albin vs Moore pt 2 http://www.elpais.com/articulo/cultura/Morente/ademas/ser/genio/amaba/belleza/misterio/elpepicul/20110127elpepicul_4/Tes

 1286. Backlund skriver:

  Allt åt allah verkar vara på uppgång.

 1287. hjon skriver:

  Jag har hört att man kan få Alzheimers av aluminium, så nu har jag köpt flasköl.

  Ja, hm, materialismen…

 1288. hjon skriver:

  Conny: Ja, existensminimum till alla först. Efter en snabb gåggling så har jag inte förstått hur mycket pengar man har som socialbidragstagare, men kan iaf tycka att det verkar som man har rätt till ”upplysning” iom tv-avgift och dagstidning. Man måste leva för att överleva.

  Lika till alla. Jag hoppas jag förstår vad du menar, även om det ordagrant kanske blir lite snett. Det svåraste är förstås att få människor att inse vilka behov de faktiskt har och vilka de har möjlighet och rättighet att uppfylla. Vad kan jag tänkas tycka är drägligt att arbeta med? Behöver jag utbildning för det? Vilka yrkesskador kommer jag att få?

 1289. hjon skriver:

  Nu springer min hjärna iväg med mig. Eftersom jag nästan bara löser korsorden i tidningarna och inte minns något av min termin filosofi. Olika ideér som springer åt olika håll och dödar varann när de möts eftersom jag inbillat mig att man måste vara konsekvent istället för tolerant när man utarbetar sin politiska filosofi, så att ingen kan misstolka en.

 1290. hjon skriver:

  Conny: Rena bostäder är väl ett plus, men inomhus svinar folk till det ändå om de inte vet bättre. Sen så kräks jag när t ex hyresvärden Studentstaden i Uppsala lägger in fuskparkettgolv istället för plastmattor i alla sina lägenheter och tar betalt för dem i minst tio år fast de betalt sig på ett om man bara räknar materialkostnad. Dels för att det är golv är dålig kvalité som inte går att slipa utan måste bytas ut när de blir nötta. Och dels för att det till synes är ett ekonomiskt bedrägeri på i det här fallet studenternas bekostnad.

  Uppsalahem (kommunal värd i Uppsala) höjer hyror efter att ha fått ökade avkastningkrav från kommunen… Har också bott i ett av deras nybyggda områden med höga hyror. Många soc-lägenheter eftersom det var så dyrt, det gör också att pengarna bara flyttas runt inom apparaten.

 1291. hjon skriver:

  Men alltså, jag har av någon anledning sen början av nittiotalet var en sån som är orolig för miljöförstöringen. Egentligen kanske inte så mycket för naturen i sig som för att det är så mycket resurser som går åt i onödan. Olja, metaller osv. Många människor tjänar dåligt och blir sjuka när de tillverkar produkter av usel kvalité för att ett fåtal människor ska kunna tjäna stora pengarna en gång till när garantin och produkten gått ut. Användarna blir frustrerade och de flesta tappar sin respekt för sin egen förmåga.

 1292. hjon skriver:

  Herr Scatterbrains fortsätter.

  Häri ligger trögheten och den negativa materialismen. Att se ner på t ex städare och tycka att man ska ha mer betalt än sjuksköterskor och vårdbiträden för att man åkt ner i gruvan sen man var tolv. Trots att det för mig ser ut att vara ohållbart att gräva upp jordens innehåll och lägga det på soptippen i all evighet. När maskiner kan göra det lika bra utan att få sotlunga. Visst hade nåt av de rödgröna en idé om att behålla möjligheten till ROT/RUT men genom en sänkt branschmoms? Hela systemet borde styras mot mindre och hållbarare varuproduktion och mer vård och utbildning.

  Jag förstår verkligen obehaget i att bli varslad från fabriken, men vad säger att man inte skulle vara minst lika bra som äldrevårdare istället?

 1293. hjon skriver:

  Om de rödgröna till nästa val kan bestämma sig för att göra något sånt så kanske vi kan slippa att de nuvarande asen betalar nannys och onödiga ”renoveringar” i bostadsspekulationssyfte och istället se skatten gå till mer personal i förskolor, skolor och inom vården?

 1294. hjon skriver:

  Förlåt.

 1295. skräddarn skriver:

  börja wowa igen.

 1296. Backlund skriver:

  hahaha

 1297. hjon skriver:

  skräddarn: Har aldrig börjat, men kan du skynda på nästa Zelda så slipper du mig en månad eller två.

  Men om du på allvar anser mig vara idiot i egenskap av mina åsikter så får du gärna berätta hur. Den där deliberationen backlund pratar om kanske kan börja med att jag lär mig nåt.

 1298. kuk-buddha skriver:

  jämna plågor åt alla odågor!

 1299. kuk-buddha skriver:

  har ni förresten läst:

  https://www.flashback.org/sp28655112

  värsta-bästa samtida samhällskildringen. renaste lyriken.

 1300. matti skriver:

  Det här har jag hört, vet inte hur sant det är:
  När de i gruvorna i Västmanland nånstans (Kopparberg?) lade om mycket av det manuella arbetet, när datorerna kom, var det många arbetare som kände sig emanciperade. Sitta och dra i nån lite mus, trycka på tangenter när man var van att slita i stenbumlingar i sitt anletes svett med livet som insats. Det löstes med att man gjorde JÄTTESTORA knappar, lite vägda så det blev lite motstånd att trycka på med hela handen i stället för att sitta och ”press enter”. Roligt i sig, men alla blev nöjda och ingen dog. Vet inte varför jag minns det nu vet jag inte, men det är sedelärande på något sätt. Vet inte hur bara.

 1301. hjon skriver:

  Tror förresten Olov i Stickboy slog sönder sin egen toalettstol i ett försök till rockenroll-liv.

 1302. skräddarn skriver:

  hjon: allt du säger låter ju smutt! rätta mig om jag har fel: mer maskiner = mindre kroppsarbete = fler mattanter! jag klagar inte.

 1303. gummo skriver:

  en torsdagsmorgon som inleds med david shutrick, en vag förnimmelse av gårdagens pilsner, en vägg av arbete och en kanna med sju koppar kaffe som puttrar – det kan inte bli bättre.

 1304. Benny skriver:

  Hjon: Det är ju gött med service. Men att byta produktion mot service är ju inte vad som har hänt, snarare produktion mot konsumtion. Oavsett om man vill bygga samhället på omsätttning utifrån service, eller konsumtion, tror inte jag att det kan ersätta produktion. Ingen produktion, ingen tillväxt. Det är min ekvation i alla fall.

  Det kokar ner till energifrågor tycker jag. Byta handkraft mot maskiner är en tidsfråga, det går fortare. Energin som krävs för att utföra arbetet är den viktigare frågan, det är resursfrågan. Om vi flyttar produktionen någon annanstans, och göra mjuka härliga grejer här hemma, har vi ändå kvar behovet av produktionen. Energiproduktion, konsumtionsvaror, mat. Sett till dom grejerna, är inte Sverige speciellt autonomt, och kan troligtvis aldrig bli heller. Jag pratar hellre om klass, mer specifikt arbetarklass. Sveriges arbetarklass är inte i Sverige.

  Jag är ingen tillväxtivrare direkt, men man måste ju acceptera plus och minus måste väga upp varandra i kassan, generellt. +\- noll gör mig inget, tror jag.

  Jag hatar min hyresvärd, jag har separat vattenräkning. Sabuni har tandställning.

 1305. gummo skriver:

  alltså, det här med att försöka sig på politisk-ekonomiska diskussioner här har ju visat sig en smula hopplöst, men jag gör ändå ett försök till att förstå dig här Bennster: ”noll gör mig inget, tror jag” – menar du nolltillväxt? Att du är OK med det?

 1306. Benny skriver:

  Ja.

 1307. gummo skriver:

  men det här med att vi blir färre som ska försörja fler? du motsätter dig att kakan växer?

 1308. Benny skriver:

  Nä. Jag motsätter mig vad pengarna går till. Mer pengar i vissa människors plånböcker är detsamma som sämre vård, skola och omsorg, generellt. Detta eftersom dessa människor hellre köper två-bilar, en sommarstuga, moccamaster etc. för pengarna. Det här är min bild av konsumtionssamhällets största problem. Ojämlikhet ger incitament för skitdåliga prioriteringar, i ett friare konsumtionssamhälle.

  Vidare är det helt sepe att vi med ett tillväxtmål på 3,5% per år fördubblar vår konsumtion på mindre än 20 år. Vi har i relation till detta fortfarande rätt pruttigt vård, skola. Det största utropstecknet är att det troligtvis är över 20000 människor i Sverige som är hemlösa (17500 för sex år sen). Det är ett medeltidsproblem, hur man än vänder och vrider på det. Hur rimliga är dom här samhällsproblemen, i förhållande till tillväxt? Jag vet att det här inte besvarar varför jag är okej med +/- i tillväxt, snarare att jag tycker att tillväxtresonemanget är irrelevant i förhållande till välfärd, som jag ser det. Det finns pengar, men dom går till annat. Tillväxten löser inte dom problemen, jag skulle rent av kunna få för mig att argumentera att det istället gör det motsatta, t.ex. till vilket pris man jagar god tillväxt.

  Generationsväxlingen är dessutom ett temporärt prob