Hösten 19 osv

Läser en samlingsrecension i Aftonbladet, Gustav Borsgård har skrivit den, av en hel hög böcker skrivna av influencers. Han skriver att det är så himla lätt att avfärda dessa människor som ytliga och dumma i huvet. Men att det är även är en slags prekariatets motsvarighet till arbetarlitteraturen. Jag vet inte, för det första är det ju knappt litteratur som jag uppfattar det, alltså författarna har inget litterärt uppsåt. Mer självhjälpsböcker. Men å andra sidan påminner det mig om att man/jag alltid är på de sämstas sida och lag. DE säger verkligen något om den här tiden, men de SÄGER inget. De gillar läget liksom men har inga synpunkter på läget.

Vet inte ens vad jag vill säga med det. Mer än att ja, prekariatet är verklighet. Kanske finns det rent av ett trasprekariat. De arbetslösa utan följare på Insta, typ. De som går ner på ICA och köper nässpray och folköl för sina sista ören och tar sitt/tar tag i sitt liv i morgon i stället. I morgon, i morgon.

Jag minns, jag läste om, när klicken kring Bruno K Öijer och förlaget/konstnärsgruppen Vesuvius i början av 70-talet pratade om hur trasproletariatet skulle göra revolution, ett slags riktningslös revolution när hororna och pundarna skulle skära halsen av alla, borgare som r:are och andra marxister. Och sen kommer jag ihåg när nån, Clemens Altgård kanske, kände likadant 20 år senare.

Jag skrev en text för några år sen, ett förord till nån av de till svenska volymerna av The Walking Dead, om att det är det som är så fascinerande och mäktigt med zombies jämfört med t ex vampyrer och varulvar. Bristen på självinsikt kanske man kan säga. Bara drivas av hunger och fuck allt annat, liksom. Fast nu är zombies som allt annat. Bara ännu en grej i ens flöde. Men just ja, nu kommer jag ihåg vad jag ville säga: kapitalismen har vunnit. När jag börjar sympatisera med folk som skulle hata mig om de ens visste att jag fanns. En Jockiboi här, en Bianca Ingrosso där. En Raggarjävlar här, en Linnéa Claesson där. SD är näst största parti, och avståendet till sossarna är pyttelitet. De vinner ju valet nästa gång om inte Jimmie dör eller blir vänsterpartist typ. Och fast alla man känner slutar flyga och äta kött så blir det inte bättre. Glaciärerna smälter ändå. Extremhögern kan snart ta av sig kostymen och lägga upp foppatofflorna på ett bord i regeringskansliet. Ens egna futtiga kamp är så ynklig och meningslös. Men det finns ingen annan kamp heller, inte organiserad. Bara tips på hur man ska göra för att det inte ska synas att man gråter sig till sömns, gråter hela dagarna.

Jaja, ville bara skriva av mig lite :)

OM KÄNSLOR OCH SÅNT SKIT är i full gång. Snart kommer ni få se en svinläskig kortfilm/rawkvideo med Södra Sverige. Nästa år släpper jag soloskiva och ny diktsamling. Det är mitt bidrag till att locka Er och mig själv i en annan riktning än Självmordsbron, som Hurula diktade om tidigare i år.

Trevlig höst, hoppas vi ses nånstans.

388 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Thea skriver:

  Fan Matti, vet hur det känns. Ibland när allt bara känns för jävla hopplöst brukar jag försöka tänka att hopplöshetskänslan, att känslan av att allt redan är kört och att det inte är någon idé att försöka, bara är en ursäkt för att slippa göra sitt yttersta; en bekvämlig vanmakt eller dylikt. Men fy fan vad körda vi är och fy fan vad jag är rädd.

 2. stalle skriver:

  ❤️

 3. matti skriver:

  Jag vet att saker och tar längre tid än jag önskar men så gammal och så lite punk blir jag aldrig att jag inte vill ha förändring snabbt som You’re False med Deep Wound. Allt nu, liksom

 4. Sue skriver:

  SÅ uttråkad av allt. Ska ge mig på The Loudest Voice, HBO.

 5. Sue skriver:

  Full sympati med det du skriver ovan alltså. Tänker att vara snäll är det enda som hjälper litegrann.

 6. Sue skriver:

  Rapport efter ett avsnitt. TLV är svinbra!

 7. Pat skriver:

  Nu skulle en ju vilja lätta upp stämningen här genom att citera Glenn Hysén eller nåt. Men inte ens det kan en göra utan att känna lukten av extremhögervindar, populism och bruna skjortor. De E verkligen röva! Ha d gott.

 8. stalle skriver:

  har de bokstavskombinationer i gbg?

  adhd

 9. matti skriver:

  Hahaha, Glenn! Nä det gick inte!

  Jag hittade gamla Höökavsnitt på YouTube. Bättre än jag minns faktiskt. Skönt Luleåtempo och rätt brutalt.

 10. matti skriver:

  Det är ju svensk deckare från sent 00-tal, inte Sopranos precis. Det är vad det är liksom. Ändå kul.

 11. Conny skriver:

  Jaså, det är här ni är!

 12. Conny skriver:

  Ska lyssna på GC efter jobbet.

 13. Conny skriver:

  Men Beforigners! Den är ju både sjukt kul och bra! ”Vi använder inte V-ordet” :) och när en viss karaktär ska rädda sin sushi-leverans i handtorken!!! Vilken loserstämnng!

 14. Conny skriver:

  Och 1800-tals-männskorna, så fisförnäma och irriterande!

 15. matti skriver:

  Hörde illa om den, så kollade ej. Men det verkar ju rätt grymt!

 16. matti skriver:

  Förresten, hon är tillbaka! Helt magiskt, gåshud, gråt, allt.

  https://youtu.be/5KuGUP-C9Ko

 17. stalle skriver:

  👌🏽

 18. V skriver:

  Sinead! <3

 19. H skriver:

  Jag ska enbart lyssna på Pastels resten av året, och sen hela 2020. Det är ett löfte.

 20. tp skriver:

  Ett C-60 Pastels, H? Har inte fastnat för dom förut, kanske nu?

 21. matti skriver:

  Jag hade tänkt samma H, men nu blev det Krokus hela förmiddagen.

 22. matti skriver:

  Svårt att göra en C-60 när Sittin’ Pretty inte finns på Spotify. Av princip svårt alltså. Nog finns det en timme ändå, men.

 23. matti skriver:

  Om man är lite sådär popteoretisk kan man om man lyssnar på Mobile Safari höra hur och varför Oasis är så värdelösa. Samma slags classic rock- gitarrer, till och med låtar ibland. Mobile Safari är hur bra som helst.

 24. H skriver:

  Fast man är inte popteoretisk.

 25. H skriver:

  Idealt skulle man göra två Pastels C60, ett med tidiga och ett med senare. Och då att allt fanns på spottet.

  Men som Matti säger, om man sänker ambitionsnivån är det inte direkt svårt att få till en timme musik, förutom det svåra att begränsa sig till en timme.

 26. matti skriver:

  Här är en fin intervju med The Pastels, de skulle precis släppa senaste skivan Slow Summits.
  https://thequietus.com/articles/11521-stephen-pastel-the-pastels-interviewed

  Sen gjorde jag ett, eh, C-130 i typ kronologisk ordning, med bara en låt från Sittin’ Pretty, det brukade vara min bästa skiva med dem.
  https://open.spotify.com/playlist/2WeWFNHYVzAeO5p5EAiOZF?si=EhnmoxalRAW0ZyYBsW-YOA

  En av grejerna med dem är att de var först med så mycket, många gånger även bäst. Omöjligt att tänka sig Teenage Fanclub eller Primal Scream utan The Pastels. Men även omöjligt att tänka sig Stereolab och High Llamas. Eller Comet Gain. Eller My Bloody Valentine, eller

  De är ett av de ”moderna” popbanden från Storbritannien som inte har några likar egentligen. Där uppe med Smiths och New Order. Och Gorky’s, kanske. Deras musik (inte de andra jag kallar ”moderna” heller) är inte unik genremässigt liksom, inte som The Fall eller The Mekons. Kanske de aldrig skulle låtit som de gjorde/gör utan kraut och och Beach Boys. Och Television Personalities, men de är så jävla bäst i alla fall. Av all skivsamlarmusik är de bäst. Jag tycker alltså inte det är något fel att göra musik och utgå från vad man lyssnar på och älskar. Om det är det som liksom upptar en, så är det så bara.
  Alla deras skivor är hur bra som helst.

 27. tp skriver:

  Det är i sådana här lägen jag förstår att jag inte fattar någonting. På ett bra sätt alltså. Ska brottas med C-130:t, får se vad som händer.

 28. matti skriver:

  Har lite dåligt samvete för att jag kapade Hs punkfria år nu…

 29. tp skriver:

  Fett grym början på C-100:t!!! Kul att kapa H också, fast H började.

 30. H skriver:

  Det var väl ändå jag som kapade din Krokus-förmiddag, Matti?

 31. shredd skriver:

  Beforeigners börjar starkt, men the Righteous Gemstones är min HBO-favvo nu.

  The Pastels är verkligen grymma!
  https://open.spotify.com/track/77uoW65gAKhfJQdzLakQql?si=jTdAjfU8Td2wFjCaneG5xQ

 32. matti skriver:

  H: Hahaha, iofs!

 33. matti skriver:

  Grym samling!
  Righeous Gemstones är bra, men min bästa hittills i år på HBO är Lambs of God. Sämst på HBO i år är Morgan i FTWD. Vilken tröttmössa!

 34. matti skriver:

  Alla mot alla på femman är bra tv tycker jag, bästa jag sett med Filip & Fredrik. Men de skriker väldigt mycket tycker jag. Roligaste deltagarparet är Cecilia Frode och Janne Josefsson.

 35. V skriver:

  Fan, inte Daniel Johnston också… snart finns det inga fina människor kvar i världen känns det som.

 36. Anonym skriver:

  Funeral home, funeral home
  Going to the funeral home
  Got me a coffin shiny and black
  I’m goin’ to the funeral and I’m never coming back
  Funeral home
  Funeral home

 37. matti skriver:

  Deppigt med DJ.

  Borde delat den här igår, men visste inte då, Martin Aagård delade på FB. Fatta att Moldy Peaches släppte sin skiva 010911, och att den här var med.

  https://open.spotify.com/track/4Lmc9oH7ZDw4USlqNBXXH1?si=BtSzvmQiQKanyH7Aai9V_g

 38. matti skriver:

  Förövrigt, vilken enorm skiva. Tycker den är bättre nu än då till och med.

 39. Conny skriver:

  Apsnitt 6 var säsongsavslutning på Fremvandrerne. Jag vill ha mer!!! Nu!!!

 40. G skriver:

  Jag vill ha mer Lykkeland jag! NU!

 41. matti skriver:

  Gillar ni nya Swanslåten då? Jag gillar den,

 42. stalle skriver:

  ser ni city on the hill? kevin bacon spelar över lite men överlag är det bra. 6/10!

 43. matti skriver:

  Hörni, höll vi inte på och göra listor (en lista?) med världens bästa covers här? Vad heter den? Jag hittar den inte, men skulle vilja lägga till en och annan bit.

 44. matti skriver:

  Äh, det var bara jag som började med en för typ två veckor sen, hahaha. Conny hade gjort en 2012 också.

 45. matti skriver:

  Men ändå en ordningsfråga: kan man ha med Dionne Warwicks Bacharach/David-låtar på en sån lista? De skrev ju typ för henne.

 46. shredd skriver:

  stalle: har sett City on a hill, håller med 6-7/10. Bacon är grym i den!

 47. shredd skriver:

  Men Beforeigners. Årets serie!

 48. stalle skriver:

  matti: nä. tycker inte det faller under kategorin cover.

 49. matti skriver:

  Ok! Skönt!

 50. Conny skriver:

  Schredd: väldigt kul i Beforigners är att klubbfixaren från 1800-talet påminner så mycket om Christian Gabel! Och, ja du vet han med sushileveranserna, är inte det Matti med minnesförlust?
  Också sjukt kul när stenålderfamiljen försöker begripa moderna städredskap!

 51. shredd skriver:

  Conny: du har rätt!

  Det jag gillar med serien är att den känns ny. Jag har aldrig sett nåt liknande i vart fall.

 52. Sue skriver:

  Vilken är den mysigaste och minst upprörande tv-serien som går att se? Den behöver jag.

 53. G skriver:

  Gilmore Girls! Men den har du väl kanske sett Sue.

 54. Sue skriver:

  Olive får det bli! Girlsen har jag sett, ja :)

 55. Torparn skriver:

  The Marvelous Mrs. Maisel borde falla sue i smaken. Mycket bra.

 56. stalle skriver:

  wooohooo! mr in between s2!

 57. matti skriver:

  Whut??? Yes!

 58. stalle skriver:

  lovande start får man säga.

 59. matti skriver:

  Hahaha, ja verkligen. Hade glömt hur, eh, pragmatisk han faktiskt var.

 60. stalle skriver:

  haha sant

 61. matti skriver:

  Men påminner om detta geni. Det är lördag och i Luleå skiner solen som en jävel. Påtår och den här på högt, Himlen har inget på mig.
  https://open.spotify.com/playlist/0fpl82KdRVWhWzaOuvIxFE?si=fZyaZPDaRBWZQqCoOheqZQ

 62. shredd skriver:

  Ugglan! Vad grym han var.

 63. G skriver:

  Blue Note-dokumentären på SVT, fan vad coolt! Och fint hur de inte blåste musiker, stod upp för medborgarrättsrörelsen osv.

 64. tp skriver:

  Söndag. Det hällregnar, avvaktar med Mr inbetween. Först S2,A1, sedan S1, fyra avsnitt in=Fett gott. Tänker mig lite Pastels senare. Bra med kronologisk ingång till det, matti. Senare låtar blir rikare och bättre med arvet av de äldre i minnet. Tidigare testade jag enstaka låtar på mobilen medan jag borstade tänderna. Kan ej rekommenderas. Lyssnade även på hela Slow summit när den kom och tyckte den var seg ointressant. Nu är den en annan femma och jag börjar förstå deras storhet. Kul.

 65. matti skriver:

  Jag såg Top Boy på Netflix i natt. Faktiskt skitbra. Var ytterst skeptisk i ungefär första halvan av första avsnittet. Men jag hade fel!

  Har även läst klart The Three Body Problem-trilogin för andra gången, den är så jävla, jävla bra. Det gjorde jag inte på en helg alltså, den tog några veckor, men jag blev klar i går kväll.

  Lyssnade på bluesrock hela dan igår: Canned Heat, Paul Butterfield Blues Band, John Mayal and the Bluesbreakers, ZZ Top etc. Samma idag, vad det verkar.

 66. H skriver:

  Jag tror det är rätt tänkt, TP.

 67. matti skriver:

  Skulle vilja ”upptäcka” Endless Boogie, men vet inte om det är värt det. Är det det?

 68. H skriver:

  Är det inte ett band man ska se live?

 69. matti skriver:

  Ja, men det kommer jag ju aldrig göra.

 70. shredd skriver:

  Jo, men det är de väl ändå? Förutom senaste skivan så är de ju rätt bra.

  Hipsterstämpeln är ju omöjlig att komma ifrån men man kan väl mena väl även om man är gallerist/har en flickvän som är modell och/eller har slokhatt?

 71. Conny skriver:

  Konsum måste stämma dem! De har ju snott deras logga!

 72. H skriver:

  Just nu och för första gången i mitt liv tycker jag att Arrival är Abbas bästa skiva.

 73. matti skriver:

  Tack shredd!

 74. G skriver:

  De här replokals-kassetterna som Endless Boogie nyligen släppt igen och lagt upp på Spötify är rätt grymma tycker jag.

 75. G skriver:

  Den som likt jag alltid blir på lite bättre humör av en bild på Iggy kan muntra upp sig här https://faroutmagazine.co.uk/rare-candid-images-of-iggy-pop-from-his-girlfriend-esther-friedman-from-1976-1982/

 76. Sue skriver:

  Känner sorg för första gången i nykterheten. Det är alltså så här det känns att vara ledsen utan att försöka fixa det med något haveri. Att helt enkelt stå kvar och stå ut.

 77. tp skriver:

  Och känna sorgens värme. Håll ut och känn.

 78. Sue skriver:

  Exakt. Att sorgen i sig själv kan vara en tröst. Jag visste inte det.

 79. matti skriver:

  Tyckte Beforeigners var bra!
  De av mina kompisar som inte gillade är såna som inte gillar genregrejer, eller bara gillar mer nördiga genregrejer. Båda grupperna tyckte alltså att det var lite ytligt. En kritik jag kan förstå och ofta håller med om, annars.

 80. matti skriver:

  Obs, förringar inte sorg, såg bara inte om den förrän jag postade.

 81. stalle skriver:

  gemstones, visst var det nån som nämnde den hbo-serien. hiiiiiiilariious!

 82. G skriver:

  Usch, har knappt jobbat alls idag. Varit på några möten och skickat ett par mejl, det är allt jag åstadkommit. I allt väsentligt har jag vaskat en dags lön för staten.

 83. Benn7 skriver:

  Jag är inne ett jävla jobb-flow just nu, du hittar tillbaka G. Sparka röv.

  But that is not why I came here.

  Det här kanske låter märkligt, men det finns inget band eller någon artist som bättre kan påminna mig om varför jag går till jobbet, än The Knife. Under en hel vinter lyssnade jag på Raging Lung varje dag när jag cyklade till jobbet. Jag tror på systemlösningar men har aldrig trott på det här välfärdssystemet. Så känns det.

  Fick av en bekant höra att ”ingen lyssnar på Shaking the Habitual, bara identitetspolitik-kids. Proggskiva.”. Mendurå.

 84. H skriver:

  Grattis Conny!

 85. H skriver:

  Shaking the Habitual är bästa Knife-skivan.

 86. Pat skriver:

  ”Varit på några möten och skickat ett par mejl”. Det låter som några av mina mest effektiva arbetsdagar i statens tjänst ;)

  Ni menar alltså på fullt allvar att en ska ge Beforeigners en chans? En får väl göra det då. Två första avsnitten av sista säsongen The Deuce har motsvarat förväntningarna tycker jag. Gillar iofs allt som David Simon gjort.

 87. Conny skriver:

  Kvack? Grattis till vad?

 88. H skriver:

  Oj, det stod på facebook att en Conny fyller år idag. Trodde jag bara kände en Conny så jag läste inte efternamnet. Jag känner visst två. Grattis ändå!

 89. matti skriver:

  ”Grattis till att du inte är han som fyller idag!”

  Obs, skämt, Jag vet inte vem den Conny är, men betvivlar att det är Conny Hitler. :)

 90. Conny skriver:

  Hahahaha!

 91. G skriver:

  Full rulle igen på jobbet idag, varför nu någon av er skulle bry sig om det. Helt enig med Benn7s bekant om proggskivan (något som i och för sig inte behöver vara en dålig sak). Apropå Sues sorg där uppe så har jag förstått det på folk i min närhet som börjat leva ett liv i nykterhet att det i vissa avseenden är lite som att återupptäcka livet och sina känslor på nytt. Och ibland också lite att faktiskt vara glad att man överlevt, drickandet kan vara ett farligt liv. Sorg är annars tyvärr något av en specialkunskap jag förvärvat. Lite på det temat satt några på jobbet idag och pratade om hur trivsamt det är med sociala medier när man får reda på vad ”folk från förr” gör nu. Jag satt mest och tänkte på det inte oansenliga antal personer från förr i mitt liv som antingen inte finns alls eller som lever liv som de kanske inte direkt sitter och skrävlar med på sociala medier. Det verkar vara så olika det där. För vissa tycks det vara självklart att livet rullar på lite trivsamt utan värre mankemang?
  Kanske ska ge Shaking the Habitual en chans nu.

 92. Benny skriver:

  Alltså, Shaking the Habitual är ju i bästa fall en pretentiös trea. Jag går inte till strids för den. Mer så för Silent Shout. MEN det är liksom den sammantagna kulturgärningen och tonfallet som gör mig stridslystet vänster.

  Lyssnade på en okontrollerat upprörd Ulla Andersson i budgetpropp-debatten idag. Visst heter hon så? Jaja. Hur som helst. Det var både fint och bedrövande, för sossarna är ju högersvin.

  Vill inget med det här, mer än att kanske säga att ni inte behöver vara oroliga för att jag blivit pragmatiker under min frånvaro. Som Matti sa för nåt år sen ”Man vet inte, du har ju näsduk i kavajen nuförtiden”.

 93. Benny skriver:

  Haha, hur fan skriver jag. Jag kommer kanske igång.

 94. Benny skriver:

  Måste förresten stävja ett missförstånd. H skrev alltså fel, han menade ”Gratis Conny!”. Jag tar gärna en.

  Sen hade han fel om Sahlin the Habitual också, men det var semantiskt än stavning.

 95. H skriver:

  Snyt dig.

 96. shredd skriver:

  Den här Swell Guy-samlingen går den att få tag på?

 97. matti skriver:

  Swell Guy? Jenniferslåten?

 98. Thea skriver:

  Grattis Conny! Borde ha grattat dig som del av de sju ord vi bytte på tåget!

 99. Benn7 skriver:

  https://open.spotify.com/track/05p8Fo1juSv7ZVV4tr0Boh?si=LLkUmqIYRMKPAvi5XoPbow

  Finns ju hur mycket som helst jag kan säga om den här låten och hålla på och analysera och fjanta på. Men ni hör ju själva att det är den bästa låt som gjordes förra året.

 100. Benn7 skriver:

  H: Tyck bättre.

 101. Benn7 skriver:

  Haha, såg nu autocorrecten på ”Shaking” också. Bättre skivtitel. Hon kan inte bättra sig, det blev skit med deklarationen även detta år.

 102. H skriver:

  Förlåt att jag gillar skivan som du blev sur när din bekant dissade!

 103. matti skriver:

  Vi såg bästa grafittin här i Lndn igår.

  ”YER A CUNT”, svart sprayfärg på trävägg

 104. shredd skriver:

  Slå den här kändisspottingen på samma promenad:
  Dror Feiler
  L-G Petrov

  !!!

 105. stalle skriver:

  jag har den shredd, men tyvärr bara ett ex.

 106. shredd skriver:

  Det ante mig. Skulle vara kul att höra den där nån gång. Skål!

 107. stalle skriver:

  kom förbi du så ordnar vi det! men håll nere förväntningarna på musiken hehe

 108. G skriver:

  Endless Boogie. Efter att ha smålyssnat lite förr och tyckt att det väl var ok lyssnade jag igen efter att Matti nämnde dem. Lyssnat i flera dagar nu, tycker det är så jävla grymt! Framför allt den nya återutgivna första skivan inspelad på kassett i replokalen.

 109. G skriver:

  ”nya återutgivna första”, herregud. Jag skriver aldrig så slarvigt som när jag skriver här i gästboken. Men så kan det väl få vara kanske.

 110. matti skriver:

  Londongänget -19 hade varit hjälplösa utan Londongänget -17. ❤️

 111. stalle skriver:

  ja verkligen!

 112. G skriver:

  Talar ni om Last Night of the Proms på SVT nu?

 113. shredd skriver:

  Kalle kan fan anordna gruppresor till LNDN

 114. matti skriver:

  LNDN TWN

 115. matti skriver:

  Hittade Canbiografin All Gates Open i Lndn. Det är en tegelsten, läste på flyget hem och fick ont i armarna Kan iofs säga mer om mig än boken och vad tegel väger, men ickedestomindre. Inte hunnit så långt än, men den känns svinbra. Och äntligen börjar jag lyssna kronologiskt. Vad bra de var med Mooney alltså. Delay 1968 och Monster Movie. Nytt ljus även på Lost Tapes-samlingen etc. Kom på att jag aldrig gjort något C-60 med Can. Men det känns ju trist när så många bra låtar är mellan åtta och 20 minuter långa. Jaja, det om det och det gör jag just nu. Och tvättar, och nytta.

 116. stalle skriver:

  åkte till london och köpte 100 öl och nåra tishor.

 117. stalle skriver:

  obs. sata-skojigt var det.

 118. matti skriver:

  Att det var! ❤️

 119. matti skriver:

  Nu är Can bättre än Ramones.

 120. stalle skriver:

  pga boken?

 121. Pat skriver:

  Nån annan som använt/använder filmtipset.se? Har ju varit ett sjunkande skepp under en längre tid men naivt hoppades en på nylanseringen av sidan. Nu sämre än någonsin jue. Hur ska en nu hålla koll på vilka Fassbinderfilmer en har kvar att se?

 122. matti skriver:

  https://kharoozo.livejournal.com/5419542.html

  Det här t ex. Men lägg ägg vad bra det är.

 123. matti skriver:

  Stalle, jo.

 124. stalle skriver:

  satan vilket fedt ös!

 125. G skriver:

  Jävlar vilket ställ!

 126. shredd skriver:

  Netflix-Top Boy är en rätt överlägsen serie, innit?

 127. matti skriver:

  Ja, den är svinbra shredd.

 128. matti skriver:

  Slog på Bear Quartet International Airport. Finns inget riktigt liknande tror jag. Grym låt. Calles och Jaris avslutande jamdel, men dra åt vad fin den är.

 129. matti skriver:

  Och Mr Inbetween blir bara bättre och bättre.

 130. stalle skriver:

  riktigt bra faktiskt. rolig dialog och bra skådisar. smygkikade på top boy och den får man nog ge en chans tror jag.

 131. H skriver:

  Nu är det sådär alldeles för lite snack om Ramones i gästboken igen.

 132. matti skriver:

  Håller med. Här är Ramones alla album rankade i ordning. Diskutera.

  1. Pleasant Dreams
  2. Leave Home
  3. Ramones
  4. Rocket To Russia
  5.Mondo Bizarro
  6. Road To Ruin
  7. End Of The Century
  8. Brain Drain
  9. Adios Amigos
  10. Subteranean Jungle
  11. Too Tough To Die
  12. Acid Eaters
  13. Animal Boy
  14. Halfway To Sanity

 133. matti skriver:

  Förresten, upptäckte alldeles nyss att The Crusher på Adios Amigos låter svinmycket som Illamående går jag ut från Tempo med Bizex-B. Roligt att en av Ramones sämsta låtar låter som en av de bästa svenska punklåtarna. Vet inte om det säger nåt om klasskillnad, IGJUFT är en oändligt mycket bättre låt, bara.

 134. matti skriver:

  Även värt att nämna att på ALLA Ramones skivor finns det minst en låt som är bättre än alla låtar med alla andra i världen.

 135. H skriver:

  Återkommer strax med egen lista. Din är bra men fel.

  Ska även rangordna alla låtar skiva för skiva, men det får nog bli en följetong.

 136. shredd skriver:

  International Airport är bäst. Lika bra som Coltrane, Ramones och Can.

 137. H skriver:

  Roligaste med Mattis lista är att han gillar Acid Eaters så mycket att den är med två gånger på listan och att inte känner till att Ramones gjort skivan Halfway to Sanity.

 138. H skriver:

  1. Rocket to Russia
  2. Leave Home
  3. Ramones
  4. Pleasant Dreams
  5. End of the Century
  6. Road to Ruin
  7. Adios Amigos
  8. Subterranean Jungle
  9. Too Tough to Die
  10. Mondo Bizarro
  11. Halfway to Sanity
  12. Animal Boy
  13. Brain Drain
  14. Acid Eaters

  Känns lite konstigt att inte ha med It’s Alive, men det kanske vore ännu konstigare att ha med den.

 139. H skriver:

  Gud vad bra min lista blev.

 140. matti skriver:

  Förstår inte vad du pratar om, H.

 141. H skriver:

  Din lista blev dock ännu sjukare nu när Acid Eaters inte är sist.

 142. matti skriver:

  Men han sjunger ju bra på nån låt där iaf. Halfway är ju så trött, så trött. Och inga Joeylåtar.

 143. H skriver:

  Halfway to Sanity innehåller i och för sig Joeys typ allra bästa låt, men okej…

 144. H skriver:

  Okej, det här var skitsvårt. Första tre Ramones rangordnade låt för låt. Har inte lyssnat när jag gjorde ordningarna, utan lutat mig mot de tjugofem år av lyssnande som föregick denna dag. Ska även påminna om att en låg placering på de här tre skivorna inte direkt kan jämföras med kvaliteten på de sämsta låtarna på Mondo Bizarro och Adios Amigos…

  Ramones

  1. Judy Is a Punk
  2. Today Your Love, Tomorrow the World
  3. Blitzkrieg Bop
  4. Havana Affair
  5. Beat on the Brat
  6. Listen to My Heart
  7. Loudmouth
  8. Chainsaw
  9. 53rd & 3rd
  10. I Wanna Be Your Boyfriend
  11. I Don’t Wanna Go Down to the Basement
  12. I Don’t Wanna Walk Around With You
  13. Now I Wanna Sniff Some Glue
  14. Let’s Dance

  Leave Home

  1. Oh Oh I Love Her So
  2. Swallow My Pride
  3. Glad to See You Go
  4. Carbona Not Glue
  5. I Remember You
  6. You’re Gonna Kill That Girl
  7. Commando
  8. Suzy Is a Headbanger
  9. Gimme Gimme Shock Treatment
  10. Pinhead
  11. What’s Your Game
  12. You Should Never Have Opened That Door
  13. Now I Wanna Be a Good Boy
  14. California Sun

  Rocket to Russia

  1. Cretin Hop
  2. Teenage Lobotomy
  3. Rockaway Beach
  4. Here Today, Gone Tomorrow
  5. Locket Love
  6. Sheena Is a Punk Rocker
  7. I Wanna Be Well
  8. Do You Wanna Dance?
  9. I Don’t Care
  10. We’re a Happy Family
  11. I Can’t Give You Anything
  12. Why Is It Always This Way?
  13. Ramona
  14. Surfin’ Bird

 145. matti skriver:

  Ja, fan. Blandade ihop den med Animal Boy.

 146. matti skriver:

  Hahahahaha, H. Det här är varför jag älskar internet. <3

 147. H skriver:

  Fortsätter med tre skivor per kväll framöver, men ni måste få smälta dessa listor först tror jag.

 148. Conny skriver:

  Efter refrängen i Veronica Maggios låt ”Där hjärtat satt förut” kommer en fras som är Peter Shillings ”Majot Tom” rakt av. Hela frasen ”Völlig losgelöst / von die Erde”. Om de inte kommit överens kan det bli dyrt för låtskrivaren till Maggios låt.

 149. stalle skriver:

  mr in between pratar blommor och bin 😂

 150. shredd skriver:

  galet bra serie.

 151. matti skriver:

  Vad är man egentligen? Punk såklart, men sen då?

 152. G skriver:

  Anarkist?

 153. D skriver:

  1. Punk
  2. Trött
  3. Ineffektiv
  4. Ölsugen

 154. Kråkan skriver:

  Tycker ni har fel.. Animal Boy är så mkt bättre än trettondeplats?! Richie är ju bästa trummisen dessutom?!

 155. H skriver:

  Tja, jag hade den ju på tolfte…

 156. H skriver:

  Problemet med Richie som trummis är att han inte kan spela Ramones-trummor, tycker jag. Andra komp låter väl helt okej, men ibland är det så plågsamt tydligt att han inte är Marky.

 157. H skriver:

  Funderar på om jag borde ha satt Mondo Bizarro efter Animal Boy istället. Känner att den hamnade lite högt.

 158. Magnus skriver:

  Är det någon här som gjort c-60n med någon av följande: Kate Bush, Madonna eller The Fall? Eller samtliga? Med Kate Bush har jag i stort sett bara lyssnat på Hounds of Love (som jag älskar!) om och om igen, men pinsamt nog aldrig satt mig in i hennes övriga skivor. Med Madonna brukar jag bara lyssna på The Immaculate Collection, men den kanske är ganska definitiv? Älskar allt jag hört med The Fall, men har aldrig lyckats komprimera ihop något övergripande på bara en timme, men det kanske är mer eller mindre omöjligt? Tack på förhand! Mvh småbarnsförälder som försöker hitta genvägar till bra musik och vet att ni sitter på grymma listor i övrigt.

 159. stalle skriver:

  mest troligt har matti redan gjort såna c-60. mest troligt.

 160. matti skriver:

  Gjorde ett med Madonna 2013, men det är bara tre låtar kvar. Jag ska göra om det/göra ett nytt.

 161. H skriver:

  The Fall har vi gjort så många spottlistor på att det nog går snabbare att lyssna igenom katalogen. (lyssna t. ex. i den här ordningen: 1. Slates, 2. Hex Enduction Hour, 3. This Nation’s Saving Grace, 3. The Infotainment Scan, 4. Fall Heads Roll, 5. Your Future Our Clutter. Obs, ej topplista utan utkast till kronologisk introduktion. Om du hör nåt du gillar lyssnar du vidare på skivorna runtikring och ja, det hade gått att välja andra skivor)

 162. shredd skriver:

  Tror att H försöker säga att lyssna på 1. Grotesque 2. RÄTT 3. Bend Sinister. 4. Code: Selfish 5. Levitate 6. Imperial wax solvent.

 163. Magnus skriver:

  matti: Grymt, ser fram emot det! H, shredd: Hehe, jag hade en känsla av att det kunde vara så med The Fall. Snart kommer en tredje person och lägger in fem helt andra album att börja med. Men jag börjar där någonstans på 80-talet i alla fall. Tack för det!

 164. matti skriver:

  Ok, Madonna C-60. När jag lagt in allt som var borta var den plötsligt en timme och 52 minuter, så jag fick steka rätt mycket.
  Men egentligen tycker jag att det blev sämre redan efter Like A Virgin, och efter Like A Prayer finns det inte ens några ok album, bara enstaka låtar och soundtrackgrejer och så.
  Men allt på listan är svinbra.

  https://open.spotify.com/playlist/2fj02jVcS9RaVdauTJRFis?si=bEqvO9vJSYe-1uDkANk5lw

 165. matti skriver:

  Förresten, ni kanske undrar vilken som är Madonnas bästa låt, det är Papa Don’t Preach.

 166. G skriver:

  Nu har Matti fel igen, Madonnas bästa låt är Holliday.
  Den bästa film hon varit med i är så klart Desperately seeking Susan.

 167. matti skriver:

  Om Holliday hade varit bästa låten hade den ju varit med på listan.

 168. shredd skriver:

  Material girl är min favorit.

 169. H skriver:

  Min favorit är Live to tell. Om jag måste välja en rocker blir det Like a prayer.

 170. H skriver:

  Här kommer nästa tre Ramones rankade internt då. Insåg att jag nog tycker att End of the Century är bättre än Pleasant Dreams, trots allt. Det är tyvärr Dee Dees låtar som sänker Pleasant Dreams. Och efter dessa blir det tyvärr trängre i botten än i toppen ända fram till sista skivan…

  Road to Ruin

  1. She’s the One
  2. I Just Want to Have Something to Do
  3. It’s a Long Way Back
  4. I Wanna Be Sedated
  5. Questioningly
  6. Needles and Pins
  7. I’m Against It
  8. Don’t Come Close
  9. Bad Brain
  10. I Don’t Want You
  11. I Wanted Everything
  12. Go Mental

  End of the Century

  1. Do You Remember Rock’n’Roll Radio?
  2. Danny Says
  3. The Return of Jackie and Judy
  4. I Can’t Make It on Time
  5. Chinese Rock
  6. Rock’n’Roll High School
  7. All the Way
  8. High Risk Insurance
  9. I’m Affected
  10. Let’s Go
  11. This Ain’t Havana
  12. Baby, I Love You

  Pleasant Dreams

  1. She’s a Sensation
  2. 7-11
  3. The KKK Took My Baby Away
  4. You Sound Like You’re Sick
  5. This Business Is Killing Me
  6. Don’t Go
  7. Sitting in My Room
  8. You Didn’t Mean Anything to Me
  9. Come On Now
  10. It’s Not My Place (In the 9 to 5 World)
  11. We Want the Airwaves
  12. All’s Quiet on the Eastern Front

 171. H skriver:

  Ps, om I Want You Around och Slug hade varit med på Road to Ruin hade de varit tvåa respektive trea.

 172. matti skriver:

  Ibland undrar jag om du rankar låtarna upp och ner. We Want the Airwaves, Don’t Come Close och Baby I Love You är ju tre av deras bästa öh.

 173. matti skriver:

  Men håller med om I Want You Around och S.L.U.G.

 174. H skriver:

  We Want the Airwaves är väl okej. Baby I Love You önskar jag att de aldrig hade gjort. Sämsta covern fram till Acid Eaters.

 175. matti skriver:

  Whut???? Den är ju bättre än originalet till och med.

 176. H skriver:

  Jag swishar minst tretusen spänn till den som kan berätta vilken låt slingan är snodd från cirka 3:40 här:

  https://open.spotify.com/track/5UmYyFVPbcmOuPnTf9aZmz?si=Jm2jIOqDShidftd0kAHVJA

  Pga blir TOKIG. Det är något helt uppenbart, jättekänt, som jag kommer skämmas över att jag inte omedelbart kunde placera. Snälla!

 177. H skriver:

  Det är Oh bondage up yours! Sorry, ingen swish.

 178. Sue skriver:

  Vill meddela att jag ej är sorgsen längre, bara uttråkad. Det är inte världens mest händelserika grej att vara nykter alkis när man väl har tagit tag i sin skit och bara ska leva :)) Idag har jag sluppit dricka på 8 månader förresten. Tack för all pepp Gästis ❤️

 179. matti skriver:

  ❤️

 180. matti skriver:

  Åker finlandsfärja mot Vasa, det är sån jävla sjögång. Hej då.

 181. Conny skriver:

  Heja Sue!

 182. shredd skriver:

  Ja, starkt jobbat!

  Fan vad den här låten är bra. Perfekt pop
  https://open.spotify.com/track/47ZwCq7nbLDEYhoZbk7v2Y?si=susZpT-4TjCpB2lGYDj2Kg

 183. matti skriver:

  Kom plötsligt ihåg det här, det ör sant och bra!

  http://jagochjagsjalv.blogspot.com/2006/12/fredagslistan-popstad.html?m=1

 184. G skriver:

  ”De kan inte skilja städerna åt” Hahaha!
  (är själv från Gbg)

  Och just ja, ett hurra och ett hjärta till Sue.

 185. matti skriver:

  Färja igen. Jag har under åren börjat glömma att jag inte är rädd för vatten, för havet. Väldigt irriterande. Och när jag ändå håller på så har det börjat bli obehagligt att flyga också. Tåg hatar jag bara av helt rationella anledningar; bor i övre Norrland och där funkar ingenting.

  Saker jag gillar: Beach Boys, rött vin. Vitt med. Finland.

 186. V skriver:

  Vad har Mattias Alkbergs ”Relativt Norrbotten” och Anders Lundins ”Jag vill att du ska bli glad igen” gemensamt?
  Jo, båda är med på Spotify-spellistan ”Visa och vemod”. Allsången nästa, Matti?

 187. matti skriver:

  Skitdag, men The Walking Dead-premiären var bra iaf.

 188. matti skriver:

  Och det där Stalle!

 189. stalle skriver:

  fy för fan när barna har det svårt.

 190. matti skriver:

  😢

 191. H skriver:

  Fy fan för det.

 192. H skriver:

  Nu ska jag på Ariana Grande på Globen.

 193. shredd skriver:

  Maktlösheten. Man kan bara mysa extra mycket med dem. Godis på en måndag!

 194. tp skriver:

  Vem tipsade om Perverts Again Friday Night Light? Sååå sjuuukt bra bara.

 195. matti skriver:

  Tror det var H som tipsade. Lyssnade på den förra veckan igen, håller helt med.

 196. matti skriver:

  Läser en helt enorm recension av Nick Caves nya (som verkligen är skitbra) på The Quietus men jag vill hellre lyssna på Smiths när jag hör den, eller läser om den. Jag förstår inte varför det är så. Psykologiskt kanske, skjuter undan den där tunga, tunga sorgen, kanske.

 197. tp skriver:

  Orkar inte NC just nu. Lyssnat minimalt. Tar den senare. Blir lite nervös av recensionerna, funderar på om den kan sågas överhuvudtaget. Går det ens? Å andra sidan vill en det?

 198. stalle skriver:

  jag har inte lyssnat mycket alls, men tycker låtarna är ganska sega. vackra, men sega.

 199. matti skriver:

  De jag hört som inte gillar den har väl klagat lite på att det inte är några vanliga låtstrukturer och knappt några trummor (eller så gillar de inte Cave och hans teatrala grejer öh, knappt ens Birthday Party).
  Men på så vis är det här mycket mer gamla Bad Seeds, de tre första typ, även om själva orkestreringen är radikalt annorlunda; stråkar istället för Blixa och Mick Harvey, typ.
  Men jag tycker att det är skönt om det inte är så mycket gitarrer och trummor i musik om det verkligen inte bygger på det, liksom. Som Perverts Again eller ja, Smiths då.
  Han sjunger ganska mycket i falsett, det har han väl aldrig gjort tidigare? Det är fint. Men jag orkar inte just nu.

  Somliga skivor är ju sådär, man älskar dem men man orkar nästan aldrig lyssna på dem. Som Rid of Me med PJ Harvey. Eller From Her to Eternity. Eller The First Annual Report med TG.

 200. stalle skriver:

  falsettsången är ju riktigt fin!

 201. Thea skriver:

  Ghosteen låter som en liten enhörning som dör av cancer. Magiskt och tragiskt. Mer soundscape än musik. Den sista om buddhan och senapsfröet fick mig att gråta på riktigt. Tio av tio.

 202. tp skriver:

  Skivor man älskar men inte orkar lyssna på. Visst är det märkligt. Känner precis lika för dessa tre skivor du nämner matti (TG lite mindre pga mindre lyssnande totalt). Någonting saknas eller så ger de bara olustkänslor mitt i allt det råa, rena, avskalade och olust orkar man inte med så ofta trots att rått rent avskalat ändå är topp.

 203. Anonym skriver:

  Top 10 kanonskivor som är olyssningsbara då?

 204. H skriver:

  Jag kan göra en topp 10 skivor man alltid vill lyssna på.

 205. matti skriver:

  Topp tio skivor man älskar men nästan aldrig vill lyssna på

  1 John Zorn – Kristallnacht
  2 PJ Harvey – Rid of Me
  3 Throbbing Gristle – The First Annual Report
  4 Einstürzende Neubauten – Kollaps
  5 Albert Ayler – Spiritual Unity
  6 Black Flag – My War
  7 Scritti Politti – Songs to Remember
  8 James Blood Ulmer – Tales of Captain Black
  9 Nick Cave and the Bad Seeds – From Her To Eternity
  10 Onkel Kånkel – Kalle Anka suger pung

 206. matti skriver:

  Gör gärna era med.

  (Skulle gärna se listor på skivor man alltid vill lyssna på också)

 207. matti skriver:

  Spiritual Unity är inte så svårlyssnad egentligen, men det är något med motsägelsefullheten. Hur Ayler vill att folk ska enas och så låter så sprucket och liksom vingligt. Som ett fyllo som söker hjälp, lite. Jag vill bara gråta när jag hör den.

 208. shredd skriver:

  Läste nån recension eller vad det var, där man jämförde Ayler och Coltrane. Författaren menade att skillnaden mellan de båda var att A redan var framme vid målet medan C hela tiden försökte hitta dit. Inte att det ena skulle vara bättre än det andra, eller så.

  Älskar den där skörheten och vibratot ändå. Ska fan blasta Spiritual Unity ikväll när jag kommer hem! Men fattar EXAKT vad du menar, det låter nästan som om han håller på att trilla av nåt, en stol, eller pinn när han spelar.

 209. H skriver:

  Jag behöver inte höra Marquee Moon en enda gång till i mitt liv, men älskar jag den? Jo.

 210. matti skriver:

  H: så ”frågan” är felställd menar du?

 211. H skriver:

  Nej, det var bara en annan aspekt på varför man inte vill lyssna på skivor man egentligen gillar. Man känner sig klar med dem.

 212. shredd skriver:

  Jobbiga men oerhörda skivor
  John Coltrane – Ascension
  Glenn Branca – The Ascension
  Sunn O))) – Monoliths & Dimensions
  BQ – Monty Python

 213. tp skriver:

  Ja, det verkar finnas hur många skäl som helst för varför inte jag lyssnar på vissa snorbra skivor. Ett är migrän, vilket jag fick idag innan jag ens börjat.
  Annars är Hex med the Fall på min riktiga lista. Blir aldrig sugen på den, men när den väl är på är den grym.

 214. matti skriver:

  Nya Thurston Moore är ju oerhört bra. Men när har man tre timmar till att lyssna igenom de tre låtarna igen?

 215. stalle skriver:

  i bilen på väg till/från jobbet. håller med, den är sjukt bra ju!

 216. matti skriver:

  Sen kan man såklart även säga att alla låtar över 20 minuter är jobbiga. Men t ex Zeit med Tangerine Dream slår jag ju gärna på. Och tänker på rymden och sån skit.

 217. matti skriver:

  Och på tal om tyskt, man glömmer så lätt musik som inte finns på Spotify. Som Kraftwerk 2 t ex. Ja, eller 1.

 218. matti skriver:

  Ann Jäderlund:

  måste det som
  fattas finnas
  för att det
  fattas

 219. matti skriver:

  El Camino!

 220. shredd skriver:

  Rapparen eller bilen?!

 221. Conny skriver:

  Årets skiva släpptes idag. Text, musik, produktion, sång, angelägenhet – den segrar i alla kategorierna. Jag är lite knäckt. Så sjukt bra. Inte hört något så bra på flera år. Jogging, Civil Servant, Two Halves och The Queens Head är portarna man bör prova – i nämnd ordning – för att hitta in den här skivan som är ett alldeles underbart universum.

  Har lyssnat med halvt öra på det Richard Dawson har gjort innan, men de här refrängerna och pop-låts-skrivandet är nya ingredienser som gör det hela så mycket mer intressant.

  https://open.spotify.com/album/6IDM4kjUWU82mzE7F9CB8R?si=0sB3Ui6VTpavPSOu_cwe-A

 222. matti skriver:

  Alltså, jag älskade Deadwood-filmen men El Camino är ännu bättre!

 223. matti skriver:

  El Camino är alltså en uppföljare, i långfilmsformat, till Breaking Bad.

  Och håller med Conny! Väldigt proggig skiva dessutom. Wyatt, Ayers, Peter Hamill OCH Gabriel . Fast bara de bra delarna, liksom.

  Ändå kom även nya Comet Gain idag.

 224. shredd skriver:

  Ja, alltså jääävligt mäktig skiva… skrev en sågning på väg hem från jobbet, men ångrade mig, fortsatte lyssna och nu kan jag inte sluta. Värt att notera, prog, med ett g är VERKLIGEN INTE min påse.

 225. G skriver:

  Herregud Ginger Baker, vilken jävla dåre https://m.youtube.com/watch?v=bIrATce1bbQ

 226. Anonym skriver:

  Det är lika delar sorgligt och frustrerande att se hur S i Luleå fortsätter att distansera sig från vanliga människor, deras egna väljare, efter Niklas Nordströms avgång. Istället för att dra lärdomar av hur ett hårdfört, och elitistiskt ledarskap leder till totalt misslyckande, väljer S i Luleå att skylla hela soppan på näthat. De gör ingen skillnad mellan vanligt folks berättigade kritik och haranger från vansinniga troll. De tycker bara synd om Niklas Nordström (och därmed sig själva, eftersom de delar ansvaret för den förda politiken och ledarstilen med honom). Det kommer att sluta illa, illa för S i Luleå. De beter sig som en sekt.

 227. matti skriver:

  Nej, inte Sara Danius!

 228. matti skriver:

  Flydde in i Richard Dawson-skivan. Texterna är bäst. Bästbästbäst.

 229. Conny skriver:

  Lyssnar på skivans andra halva nu. Alla låtarna är små pärlor. Det som vid första lyssningen lät corny låter vid andra lyssningen underbart. Och texterna, som sagt, textjaget framstår så fragilt!

 230. Anonym skriver:

  Och här är det verkliga skälet till att NN avgick.

  https://www.expressen.se/nyheter/s-toppen-anklagas-for-olampligt-beteende/

 231. Pat skriver:

  Sara Parkmans nya låtar är himla fina tycker jag. Har ju generellt svårt för folkmusik men det här är precis så mycket fiol jag klarar av.

  https://open.spotify.com/track/3ZfSTxwcWz3U3CKWO4PY6z?si=FMWmhpmRTfaZk7qKvi-ZGw

 232. Bjerg skriver:

  Dawsons ablum. Toroligt. Mgnafikt.

  Btäsa Jga Örth.

 233. stalle skriver:

  2020, väldigt säregen skiva måste sägas. men fin och sorglig och, tja fin!

 234. G skriver:

  Pat: hörde Parkman i somras på Alma Löv i Värmland med Martin Hederos och Anna Möller, otroligt grymt!

 235. stalle skriver:

  nå rattis penny!

 236. sandi morning skriver:

  vart ska en vända sig om en hatar deportees nya skiva? hit? brukar ni prata om dom eller lyssna på dom? jag har hatat deras skivor forever men nu hatar jag dom ännu mer.

 237. stalle skriver:

  varför lyssnade du? jag tycker de är astråkiga, alltså lyssnar jag inte. då slipper jag vilja dö.

 238. shredd skriver:

  Vad är det som är dåligt med den sandi?

 239. matti skriver:

  Jag kan såklart inte prata för Sandi men igår på Vetenskapens värld var det ett inslag om Sveriges mest uppkopplade familj. Jag tänkte att de lyssnar nog på Deportees. Gör mitt yttersta för att inte lägga in några värderingar i det. Men kolla gärna på inslaget.

 240. matti skriver:

  Obs har inte hört nya skivan med Deportees.

 241. sandi morning skriver:

  en hör att dom tror dom är bra och viktiga som talk talk och greenpeace men det är keane och grön ungdom.

 242. stalle skriver:

  har en känsla att du inte kommer slå på den heller…

 243. stalle skriver:

  ps. vilken sjuk kontroll han har över sin röst. dawson alltså. ds

 244. H skriver:

  Lyssnade på nya singeln med Refused av nån anledning. Det var nu-metal.

 245. G skriver:

  Nu-metal schnu-metal, Joe Bonamassa släpper live-album https://www.rocknytt.net/nyheter/88151-joe-bonamassa-slapper-nytt-livealbum

 246. matti skriver:

  Faktiskt aldrig hört talas om The Jack Brothers, men jävlar vilket ställ! Låter som Brainbombs eller nåt.

 247. G skriver:

  Då vistades du helt uppenbart för lite i Gbg på 90- och tidigt 00- tal Matti! De var överallt i några år där. Allt från premiärfester på Film i väst till SACs första maj-firande.

 248. shredd skriver:

  Allt är ju inte jättebra men vissa grejer är geniala.

 249. G skriver:

  ”De nya modellerna är mycket bättre än de gamla modellerna. -säger Bertil”:

  https://open.spotify.com/track/6xKfzvtDKEH6qpeIThfa7Y?si=4_WA0leoQRq8Ucp98mU3NQ

 250. matti skriver:

  Pga ångest (inget allvarligt) vill jag bara tänka på vilka som är världens bästa metalskivor. Och om Black Sabbath är metal, de är inte det väl?

 251. H skriver:

  Jag vill ha en lista på de bästa metaskivorna.

 252. matti skriver:

  Judas Priest – Painkiller
  Iron Maiden – Piece of Mind
  Slayer – South of Heaven
  Mercyful Fate – Don’t Break the Oath
  Celtic Frost – Morbid Tales
  Motorhead – Overkill
  Kreator – Pleasure to Kill
  Venom – Welcome to Hell
  Mayhem – Deathcrush
  Repulsion – Horrified
  Autopsy – Mental Funeral
  Destruction – Release from Agony
  Morbid Angel – Altars of Madness
  Guns n Roses – Use Your Illusion I II
  Sodom – Agent Orange
  Darkthrone – Transilvanian Hunger
  W.A.S.P – W.A.S.P
  Accept – Restless and Wild
  In Solitude – The World The Flesh The Devil
  Megadeth – Killing is My Business (…)
  Emperor – In the Nightside Eclipse
  Beherit – Engram
  Bolt Thrower – The IVth Crusade
  Terrorizer – World Downfall

 253. shredd skriver:

  Härlig lista! Destruction, så grym skiva. Orkar inte tänka ut en hel lista men den här hade varit med på min:
  https://open.spotify.com/album/0qbld4MsN4rUa4uyEm1juQ?si=br81X1RCTgSI4GmXY5LaqQ

 254. D skriver:

  Bra lista! Men saknar Napalm Death (valfri brafördagenskiva). Bubblare:
  Power Trip – Nightmare Logic
  Eller är inte Napalm Death metal? Är det beroende på vilket ND vi talar och vid vilken tid?

 255. matti skriver:

  Napalm Death är inte metal. Och jag glömde Seven Churches med Possessed 😢. Och Carcass.

 256. Fredrik B skriver:

  Du glömde Metal Urbain – Les Hommes…
  För det är väl metal, heter ju tillochmed det.

 257. matti skriver:

  Eller, Napalm Death. Jag vet inte men jag tycker de är punk. Som Discharge typ. Dvs så stilbildande att de inte går att få in nånstans. Som… ABBA, Bob Marley, Curtis Mayfield, Black Sabbath, Black Flag, The Smiths m fl. Dvs det är genremusik men de var så mycket liksom först med så mycket att de inte platsar på listor. Synd för mig, men de bryr sig såklart inte. De är ju bäst.

 258. Benny skriver:

  Å gode tid vilket usel skiva. Snäll-arg.

 259. KBoi skriver:

  Vilken skiva benny?

  Åh, metallistan. Jag har problem med en del. Är gnr verkligen metal? Sessutom är megadeth usla. Över och ut.

 260. matti skriver:

  Coroner, grymma. Kände inte till dem innan. Q

 261. stalle skriver:

  coroner. bra namn.

 262. matti skriver:

  Jag trodde länge att jag inte gillade Megadeth men det gjorde jag.

 263. Benny skriver:

  Syftade på skivan med bandet från stan som ligger mittemellan Jesus-freaksen Skellefteå och Övik.

 264. Benny skriver:

  Menar inte Deportees då alltså, utan ett annat.

 265. G skriver:

  Lyssnade lite nu Benny och jag tycker spontant att det låter lite roligt, Thin Lizzy-gitarrer och allt möjligt. Men kan ha fel då jag bara kontorslyssnat lite slött.

 266. G skriver:

  För visst menar du Refused va? Inte så insatt i norrländsk geografi och religon.

 267. shredd skriver:

  Han från Beherit kallas alltså Nuclear Holocausto Vengeance!!!? Ok, hen är allas favoritsångare genom tiderna från och med nu STJÄRNSTOPP

 268. H skriver:

  Lite skönt att Handke-debatten inte nått gästboken.

 269. matti skriver:

  Jag tänker att det är Handke som fått mig att vilja dricka kaffe och röka cigg utomhus i kyla. Sen orkar jag inte prata om det andra.

 270. matti skriver:

  Däremot pratar jag gärna mer om heavy metal.

 271. matti skriver:

  Förresten, jag spelar skivor på SUB i Umeå ikväll, Unroyal spelar live. De är ju synthare så antingen blire lite metal eller så blire inte det. Alltså de spelar synth, jag spelar metal. Eller inte.

 272. shredd skriver:

  Fan, Almes nya är verkligen bra. Den där Hellströmripoffen är inte hela sanningen. Hela skivan osar Richmans -80-tal på ett jättefint vis. Och Van Morrison!

 273. matti skriver:

  Håller med shredd!

 274. backlund skriver:

  På tal om hård musik från Umeå så är Cult of Lunas ”A dawn to fear” ett väldigt väldigt starkt album. Episkt utan att liksom låtsas vara det, det bara är. Vet inte om nån av er Luleaner (korrekt ord) såg dom förra helgen, men i Umeå var det sanslöst bra.
  Inte lyssnat så mycket på den här sortens hardcore/post…ja post nånting, för i min uppfattning är det lätt att det blir lite tråkigt pga delarna inte är ihoplimmade. Man gör långa låtar just för att det ska vara en lång låt, och att det märks som lyssnare. Men Luna har som inte det i sig. De rör sig så skickligt i det molande och låter låtarna både växa sig mäktiga eller lägga sig ner och vila ibland. Sen är det väldigt bra ljud på skivan och även fast jag inte gillar att nörda ner mig i ”bra ljud” så underlättar det när vissa låtar är en kvart långa. Det får en som lyssnare att va med. Alltså bra ljud för musiken ljudet tjänar, inte runkbra ljud.

 275. matti skriver:

  WATCHMEN! ❤️😷

 276. matti skriver:

  Jag går igenom Kate Bushs diskografi igen, och de fyra första skivorna är bättre än Hounds of Love, som i sin tur är fem av fem kringlor bra. Fatta bra skivor!

 277. shredd skriver:

  Watchmen!

 278. Pat skriver:

  Nä dåligt var det ju ente första avsnitte av Watchmen.

 279. H skriver:

  Allt jag läst om Watchmen (okej, två texter) handlar om att det är jättesvårt att hänga med i och att man måste läsa serien först. Dessutom är det gjort av han den jobbiga som gjort Lost och Leftovers. Jag kommer passa på den.

 280. shredd skriver:

  Läste också att den skulle vara ”jobbig”, men det var den ju inte? Första avsnittet var väl raka rör?

 281. matti skriver:

  Men läs serien då latgris!

 282. H skriver:

  Gör det själv.

 283. matti skriver:

  Gör det just nu, för tjugonde gången. Har beställt en ny också, har läst sönder mitt ex, saknas både omslag och sidor.

 284. Pat skriver:

  Ja jäklar vad sugen en blev att läsa om Watchmen nu. Är det nån som orkat med att läsa alla dom där ”Before Watchmen” som kom för några år sen? Jag struntade i eftersom Moore dissat hela det projektet. Men å andra sidan vad dissar inte den karln?

 285. matti skriver:

  Inte läst Before Watchmen, inte så sugen heller.

  Men jag undrar, har verkligen Alan Moore uttalat sig om Lindelofs version? Eller är det bara det där konstiga brevet Lindelof skrev, där han antog att Moore skulle ogilla det? Försöker googla, men hittar inget med liksom kött på benen.

 286. matti skriver:

  Äh, jag ser om The Expanse. Tredje eller fjärde gången. Men bara för att BSG inte går att streama. Orka hålla på med skivor och sladdar.

 287. G skriver:

  Just sett första avsnittet av Watchmen. Jag tyckte det var tråkigt, kommer nog inte se nåt mer avsnitt.

 288. H skriver:

  Det var allt jag behövde höra. Tack för att du tog en för laget, G!

 289. H skriver:

  Alla behöver lyssna på och läsa texten till ”Då ska hon skjutas” med Frej Larsson som alltså för närvarande enligt svenskt rättsväsende utgör hot mot tjänsteman.

  https://www.youtube.com/watch?v=3NwN1mJzhSY

  https://genius.com/Frej-larsson-da-ska-hon-skjutas-lyrics

 290. stalle skriver:

  han namnger väl henne? är det inte det dom hänger upp domslutet på?

 291. stalle skriver:

  fö övrigt gillar jag att dn måste skriva ut i bildetxten vem som är vem här, för jag hade på allvar inte klurat ut det annars:

  https://www.dn.se/kultur-noje/frej-larsson-doms-i-hovratten-for-hot-mot-tjansteman/

 292. matti skriver:

  Namnger och namnger. Det är inte hon som ska skjutas i texten, det är nån slags rättslig alarmism det är frågan om. Helt vansinnigt detta. SD är en millimeter från att vara största parti. Det är inte särskilt konspiratoriskt att koppla ihop de här två grejerna ens. Är det nu det börjar?

 293. matti skriver:

  Ja, eller slutar?

 294. stalle skriver:

  om man som hämnd för att en polischef satt på p för en massa knarkande på en fest man har, lägger upp bilder på en guldfisk som heter som polischefen, med text om att fisken ska fileas, då måste man vara bra borta i huvet för att inte inse att det kan uppfattas som hotfullt. jag har då väldigt svårt att utläsa det som kritik mot att polisen har åsikter om vem som ska få arrangera konserter.

  ps. det är inte slutet, vi ger oss aldrig. ds

 295. shredd skriver:

  LUF’s nya vallåt!

 296. H skriver:

  Han friades för instagraminläggen, det är låttexten som utgör hot mot tjänsteman.

 297. stalle skriver:

  jaha, det var ju en annan femma som det heter.

 298. stalle skriver:

  så trött jag är

 299. matti skriver:

  Jag vill bara dö när Naomi och Holden är osams.

 300. tp skriver:

  Katalin igår: Alltså Conny, live är ni fett bäst fortfarande! Såå bäst.

 301. tp skriver:

  Slappa med nya Torkel Rasmusson, gör det!

 302. matti skriver:

  Neil Youngs nya är ju svinbra!

 303. tp skriver:

  Håller helt med! Otroligt att plocka upp gamla låtbaser och förädla dem ca 50 år senare.

 304. H skriver:

  DN har prickat lyckats få till ännu en sexistisk recension, den här gången är det Sarah Klang recensenten är märkligt ointresserad av trots ett högt betyg. Kvinnor gör aldrig skilsmässoskivor, får vi veta. Därför tycker recensenten att det är ovanligt att få höra ”den andra sidan av berättelsen” (stackars kille!) för att sen citera Mauro Scocco… men i alla fall, jag brukar kryssa runt svenska artister om det inte är Brainbombs, men jag lyssnar nu och skivan är ju svinbra! Det var egentligen det jag ville säga.

  Neil Young är också svinbra, och får stört nog samma betyg som Mando Diao i DN (fuck siffror! som Grusgrop sagt), DN gillar dock inte att han är politisk! Han borde nog ha gjort en skilsmässoskiva, antar jag.

 305. matti skriver:

  Colorado (framförallt Olden Days) är det bästa han gjort på över 20 över. Inte sen Harvest Moon, kanske. Inte sen Trans, kanske. Håller med DN-recensionen litegrann ändå, gillar inte She Showed Me Love så mycket, inte Shut it Down heller. Men resten är fem kringlor.

 306. tp skriver:

  Milky Way skulle lätt kunna platsa på Everybody knows-skivan t. ex. och dessutom höra till de bättre låtarna, i samma liga som Down by the river eller Cowgirl in the sand. Den gubben gör en glad igen.

  Lokko skriver om och intervjuar Kim Gordon i SvD idag.

 307. H skriver:

  Jag gillar Shut it down jättemycket!

 308. chops skriver:

  Det här Medan vi dör på SVT är så sinnessjukt dåligt. Varje replik är dummare än den förra. Och nu dök Stefan Sauk upp också.

 309. Sue skriver:

  Idag har jag talat om mitt liv på ett möte i tolvstegsprogrammet, i NOBBA BRASS OCH NUBBE:s lokaler. Sug på den Sue. Det trodde du inte för nio månader sen, när hemligheterna och skammen höll på att äta upp dig.

 310. G skriver:

  Låter fint Sue!

 311. Thea skriver:

  <3 Sue <3

  Och vilket namn dessutom

 312. Bob Dylan skriver:

  Idag bootade jag upp en femton år gammal ipod och hittade en låt jag i flera år trodde att jag drömt ihop; MABDs version av ’Bullar’. Otroligt.

 313. matti skriver:

  Mäktigt. Inte för att våran version var så bra, men för att jag just nu lyssnar på Annie Angel, som ju sjöng i Raketen som gjorde Bullar tusen gånger bättre. Hennes Space Travel är en av årets skivor, glöm inte det!

 314. Sue skriver:

  Minns när jag bara hade varit nykter i några dagar. En vän sa att det fanns möten på Nobba brass & nubbe. Jag typ dog av genans över töntigheten och förstod inte att hon ens kunde föreslå det. Dit skulle jag ALDRIG gå.

 315. H skriver:

  Jag tycker She showed me love är asbra också.

 316. tp skriver:

  Håller med om båda låtarna, H. Det mesta är ju grymt på den skivan. Olden days är en av de svagare enligt min skalle, men det är jag det.

 317. matti skriver:

  Tycker Colorado bara växer. De spelar så jävla bra, även om nån (Lofgren, antar jag) går bort sig lite i blueslicks emellanåt. Eller går bort sig lite för lite, kanske. Om nån undrar så har Sonic helt, helt fel i sin recension. Inte för att nån undrar, antagligen.

 318. matti skriver:

  Texterna är svinbra och han sjunger helt fantastiskt rätt igenom.

 319. Sue skriver:

  Gode gud hjälp mig att aldrig mer ta en diskussion med någon ledande socialdemokrat i Luleå.

 320. G skriver:

  Jag förstår mig inte på sossarna. Ju längre åt höger de går desto lägre sjunker de i väljarstöd, och deras lösning är ändå alltid att ta ett steg till åt höger. Nya Mobberaterna.

 321. tp skriver:

  Ja, vilken recension. Uppenbarligen var han inte på NY-humör när han lyssnade och skrev.

 322. matti skriver:

  Kanyes nya heter Jesus is King, den är råkristen, det är kristna texter, gospelkörer och han svär ingenting på hela skivan. Skivan låter som Swans. https://open.spotify.com/track/39JRmdKFka1Oe09FoOCPI4?si=DlVD5_ZHQR-wWctiCs1XWQ

 323. G skriver:

  Sista meningen i Mattis Kanye-referat var en smula oväntad.

 324. matti skriver:

  Hahaha.

  Men allvarligt, det är andra låten på skivan jag länkar till. Även på Yeezus låter andra låten som Swans, kring Children of God, du vet, när de (han) liksom hamrar in sig i en, men med en filtklubba snarare än med slagborren de (han) använde innan.
  För övrigt är nya Swans deras bästa på mycket, mycket länge.

 325. shredd skriver:

  Lyssnade på Jesus is king igår och tyckte den lät asbra. Kenny G är ju med!

  Han är verkligen ett geni Kanye.

 326. matti skriver:

  Håller med! Svinbra skiva, och han är ett geni.

 327. backlund skriver:

  Jag håller med om Annie Angel-skivan.
  Det är syk att den inte få mer plats.

 328. Sue skriver:

  Gode gud hjälp mig att inte tycka synd om mig själv idag när det är storhelg – när jag själv har tackat nej till alla som velat göra något pga behöver vila.

 329. Sue skriver:

  *Gode gud hjälp mig att inte tycka synd om mig själv FÖR ATT JAG ÄR ENSAM idag när det är storhelg

  Hoppas Gud läser asterisk.

 330. Anonym skriver:

  OK GUD

 331. Gud skriver:

  Jag läser allt.

 332. Conny skriver:

  Nobba brass och nubbe är en stenhård slogan. 100 plus till Sue.

 333. Conny skriver:

  Ang. Neil Young, har bara hunnit lyssnat lite grann. Gillar balladerna. Rocken låter ok, men inte så mycket nytt under solen. Bortsett Niels Lofgrens step-solo då, det är rätt grymt.
  Sista skivan Neil Young presenterade något nytt tycker jag var på Sleeps With Angels. Och på Harvest Moon som kom precis innan. Sen dess tycker jag nog att han har varit väldigt förutsägbar. Helt oavsett att det fortfarande bränner till emellanåt.

 334. Conny skriver:

  Men usch, ska man göra decennie-listor nu snart också? Känns som en meningslös uppförsbacke…

 335. H skriver:

  Hela grejen med Harvest Moon var väl att INTE presentera något ”nytt” utan att vara jättejätteretro? Medan Le Noise från 2010 i stort sett inte motsvarar något annat han gjort. Har svårt att kalla de senaste tjugo årens spretiga skivor för just förutsägbara faktiskt.

 336. Conny skriver:

  Håller ju inte dig där då, H. Jag menar att det nya på Harvest Moon och Sleeps With Angels var ett melodispråk som han inte hade haft innan. Alltså en ny typ av låtar. Samt att han därefter blivit förutsägbar i sin oförutsägbarhet. Efter en finstämd akustisk kommer en distad historia, och sen går det varvet runt…

 337. Conny skriver:

  Måste förtydliga mig. Unknown Legend tex tycker jag är en ny originallåt. Likaså Prime of Life. Det är väl det jag inte hör på skivorna efter Mirror Ball. Den har också såna, trots det misslyckade valet av kompband på den sistnämnda. Tanken var ju att det skulle varit Nirvana som skulle kompat på den sistnämnda, har jag läst nånstans.

 338. Conny skriver:

  Ordet sistnämnda får man bara använda en gång i en mening.

 339. stalle skriver:

  cobain var väl död när mb spelades in? såg ny med pj på sjöhistoriska 95 och tyckte det var apbra.

 340. shredd skriver:

  Älskar Mirror Ball. Tycker inte ens att PJ fuckar upp den.

  Men helt ärligt har jag svårt att engagera mig i NY. Lyssnade på Colorado och tyckte den lät fin men kommer jag lyssna på den 2020? Njaee…. Jesus is king däremot!

 341. shredd skriver:

  Och Harvest Moon???! En oerhört överskattad skiva.

 342. shredd skriver:

  How the gods kill > Harvest Moon

 343. H skriver:

  Ja, jag vet inte. Jag är knappt musikintresserad längre, förutom Abba.

 344. shredd skriver:

  Märker det eftersom du älskar Colorado.

 345. H skriver:

  Ja, det gör jag faktiskt.

 346. Conny skriver:

  Exakt, Neil ville göra skiva med Nirvana. Curt tog sitt liv, Sleeps With Angels är adresserad till Curt. Och sen gjorde Neil Mirror Ball med PJ istället.

  Harvest Home överskattad? Den har ett gäng obetalbara texter om inte annat. Neil Youngs bästa country-platta kan jag nog tycka. From Hank to Hendrix / From Marilyn to Madonna / alltså den låten är inte kattskit.

 347. G skriver:

  Det är roligt/konstigt att tänka på att när Neil sjöng People my age they don’t do the things I do så var han ett par år äldre än vad jag är nu.

 348. Conny skriver:

  Ocean är bästa låten på MM. Lyssnar rätt ofta på den.

 349. H skriver:

  Nya Earl Sweatshirt är också asbra.

 350. shredd skriver:

  Spännande idag! Om diffen vinner guld ska jag lyssna på Colorado och Harvest Moon hela nästa vecka.

 351. H skriver:

  Jag försöker lyssna på Harvest Moon medan jag fixar lunch, men tröttnar som vanligt efter några låtar. Det är ju inte specifikt Neil Youngs fel att finstämt gitarrplinkande är en av mina sämsta genrer.

 352. matti skriver:

  Bara inte Hammarby vinner. Usch, det är mitt värsta lag.

  Här regnar det på snön, sen ska det såklart frysa så man slår ihjäl sig. Jag stannar inne och lyssnar på den här och känner mig som Baltar på en basestar.
  https://open.spotify.com/album/0ZHbYqzEzWZA0L8nFwRtCD?si=Nq3UwLA5Ra26b7bfjj3NXw

  Colorado- haters, men lyssna mer!

 353. shredd skriver:

  Grattis alla difare! Hippiehästjazz from måndag.

 354. shredd skriver:

  Min fru spelar Tarmgas

 355. Conny skriver:

  Stopp där! Jag ser vad ni försöker göra. Ni försöker skifta fokus från det oundviktliga. Jag vill ha regler och ramverk. Hur ska 10-tals-listorna göras? Hur långa ska de vara? Helst korta, så nån orkar lyssna på dem. Det måste sållas! Bara vara sånt som vält en, och fortfarande välter en. Går det att hålla sig till 2 låtar/år? Nästan inte, va? Men ska vi säga C-120? Exakt 2 timmar. Det blir 2-3 låtar/år. Men formalia, matti – vad ska de heta?

 356. Conny skriver:

  Vill starta om Neil Young-debatten. Colorado är superfin. Det handlar väl mest huruvida man är i Neil Young-mood eller inte? Är man det inte blir man trött efter en takt, eller så är skivan grym.

 357. stalle skriver:

  bra poäng conny. hade skrivit mer om detta om jag inte bara haft mobilen.

 358. H skriver:

  Ja, så är det ju rakt av.

 359. H skriver:

  Aldrig i livet att jag kommer ens försöka orka komma ihåg vilka skivor som kommit ut de senaste tio åren. Ingen lista från mig!

 360. matti skriver:

  Jag tänker väl först och främst en skriftlig topp… hundra(?)-lista. En del jag vill ha med finns inte på Sptfy t ex.

 361. Conny skriver:

  Ujuju…topp hundra… ok, men lovar inte att jag får ihop 100 album jag älskar från 10-talet… Publiceringddatum? 13 december?

 362. Conny skriver:

  Jag kommer ha med Richard Dawson 2020 på bäst-10 på 10–talet. Så bra är den.

 363. matti skriver:

  Jag kommer nog få banta ner till 100. Men jag har hållit på ett tag redan. 13 december låter bra!

 364. matti skriver:

  Fast vi kan säga topp 50 i stället?

  Jag har inte lagt in en enda skiva från 2019 ännu…

 365. matti skriver:

  Nu ser jag Babel och jag vill ha en korrekt beskrivning av semikolonets funktion, och skillnaden på semikolon, kolon och komma.

 366. matti skriver:

  👆 Ping benny, ping h m fl m fl.

 367. matti skriver:

  Obs skämt. Språk och pauser är personligt. Fuck regler.

 368. Benny skriver:

  Det är ett rent sammanträffande att jag läser precis nu. Jag lyssnar på nån diskosamling som Conny tycker att jag har gjort (har jag inte) och What I hate live, samtidigt.

  I övrigt behöver livet bli rejält mycket bättre. Skärpning, kosmos.

 369. Benny skriver:

  Semikolon är ett annat ord för tunntarm, kolon är röven och komma är ett finare ord för att nå klimax.

 370. matti skriver:

  Nytt inlägg, tråd stängd.

 371. H skriver:

  Typiskt.

 372. KBoi skriver:

  Skönt, då kan man vädra på riktigt.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig