Nu är det andra bullar

Progg, so much to answer for. Men även en hel del Du inte behöver stå till svars för. För tänk vad mycket bra svensk musik det gjordes förr i tiden, när det krigades i Vietnam och folk var sura för det. Ett tidsspann på lite drygt tio år som ofta och felaktigt buntas ihop med en massa annat mög som stalinister vs kinakomunister. För att inte tala om all mäktig musik som gjordes som inte på en fläck hade med annan mäktig musik att göra. Tycker någon att Älska mig Bill med Hoola Bandoola Band är en dålig låt eller det minsta lik fantastiska Offer rota med Joakim Skogsberg är denne helt dum i huvet. Eller mer stalinist än någonsin Tommy Rander. Eller en större pappskalle än Magnus Uggla, men knappast roligare. Eller modigare. Jag skiter lite i Spotify, eller i alla fall ersättningen därifrån. Hårt av Uggla och gapa om våldtäkt och, vad var det, rövknull? För att han får för lite stålars. Hahahaha.
Mitt problem med Spotify är annars att det finns så lite musik. Ett ställe som bara har de sena skivorna med Butthole Surfers, Big Dippers sista och knappt något alls med Raincoats är inte riktigt i fas med min överlägsna och avancerade smak…

Varför jag skriver om det här är för att jag gjorde en playlist där istället för som vanligt. Och verkligen mycket är progg. Det är alltså en spellista och inget annat. Två låtar är lite moderna och någon enstaka är äldre än 40 år. Ingen Joakim Skogsberg, det är lite smalt kanske. Fast Ugglas katalog ligger kvar. Tufft. Kolla:

Nerverna är färdigmixad i helgen skulle jag tro. Vi siktar på andra halvan av oktober vad gäller release. Det känns sjukt bra. Skriver inget om BQ, ni kommer ändå få nog av oss under hösten när vi tar över världen.

Jaja, faråthelvete, som pungkrockare Lindeman sa en gång

83 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Vän av ordning skriver:

  Homo

 2. KBoi skriver:

  …JämO och flera andra ombudsmän är numer samlade i en myndighet, DO. Katri Linna heter chefsdiskrimineringsombudsmannen.

 3. butter-hjort skriver:

  Just nu stör jag mig på ordet ”glamourmodell”. Vad är det för trams? Det är ju nåt slags jävla mjukporrmodell vi snackar om här. Hur fancy schmancy är det egentligen?

 4. butter-hjort skriver:

  För att ta det till sin spets, varför inte referera till mördare som ”existensavvecklare”.

 5. kilotin skriver:

  WhiskEY

  Jag måste bli en bättre vän. Jagföraktar mig själv. En börda, en klant. 1 kilo = 5.3% humorbefrielse, 12.5-14% okunskap, 40% tunghäfta, resten utspätt vatten.
  Jag ska flytta tillbaka till skogen och göra det enda jag är bra på: Ingenting.
  Och jag har inte ens spotify. Kan man få en invite?

 6. matti skriver:

  hade jag finge du, kilo. fattar intwe det där med inviter.

 7. kilotin skriver:

  Inget regn ,och vad fan har de gjort med löken? Jag börjar få slut på ursäkter.

  Kanske går sista bussen två? Jag fick panik och drog, som vanligt.

 8. Benny skriver:

  En domare på länsrätten i Härnösand har i ett öppet, och således unikt brev, till regeringen vädjat om tillsättandet av en valsarbetar- samt andremaskinsassistentsdiskrimineringsombudsman. Detta eftersom man inte riktigt vet hur man ska hantera fallet med ’Rönnströms äldstpojken i Husum’, som tvingats lämna sin tjänst efter en mindre alkoholförseelse på bruket.

 9. matti skriver:

  Julie Doiron – I Can Wonder What You Did With Your Day är suverän. En av årets.

 10. Benny skriver:

  Pool – Spurs idag, toppenkul!

 11. Benny skriver:

  Pool – Spurs idag, inte ett dugg kul.

 12. marcus skriver:

  nä…

 13. matti skriver:

  Det tycker jag.

 14. matti skriver:

  Nerverna är färdigmixad nu, fast jag vettefan. Helvete också. Borde göra om en låt.

 15. hans skriver:

  men gör det då, matti, så slipper det vara en sten i skon i höstmörkret. mixa om.

 16. hjort skriver:

  Ja, om det är möjligt tids- och pengamässigt att göra om något så föffan, gör det. Bättre det än att gå och gräma sig. Hur mycket är det du vill göra om? Mixen?

 17. matti skriver:

  Det är inte bara mixen, det är de blonda tu som inte riktigt var på toppen av sin förmåga, hör jag nu och det gjorde jag inte då. Men jag tror jag kallar in en tredje av samma kaliber, något äldre än den ena av de blonda, att göra ngt radikalt. Alternativet är nästan att spela in den på nytt. Och det vill ingen.

 18. KBoi skriver:

  AIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 19. matti skriver:

  Sorgligt med Onkel ändå. Piss on the pung.

 20. matti skriver:

  mera spotify: inget burzum, inget emperor, bara sena nifelheim, en trelldom. sämre än mycket, bättre än p3.

 21. matti skriver:

  Inte på något sätt optimal, men det här är vad jag erbjuder idag.

  http://open.spotify.com/user/brotherbear95/playlist/42B3rc8XmDC1Y71oKenJY3

 22. stalle skriver:

  carry your weight kan vara det vackraste jag hört på riktigt riktigt länge

 23. matti skriver:

  Intressant! Men ett fel i slutet (inte Smiths, dock): Det räcker inte med att hugga av huvet. Man måste förstöra hjärnan. Och snart är det helg igen.

 24. stalle skriver:

  förstöra hjärnan? det är väl det som helgen är till för?

 25. hjort skriver:

  Hehehe, du påpekar exakt samma sak som jag gjorde när jag fick den där SvD-länken av en polare, matti. Zombie-nörderi alltså. Serious business.

 26. Björn skriver:

  Spotify-invites får bara de som betalar. Vi andra googlar efter lösning där man skaffar ett brittiskt konto som man sedan byter adress på till svensk. Det bästa med spotify borde vara just delade listor, fortsätt med det Matti.
  Vad använder ni tunga musiktankare nuför tiden, jag har tappat greppet om nedladdning sedan OiNK dog och börjar få abstinens i öronen?

 27. kilotin skriver:

  Ramlade över en skiva fransk punk/rock, på Återvinningen i Luleå. Fem spänn. Hepp. Hur kom den dit undrar man ju?
  http://www.youtube.com/watch?v=lJeiiyPqPv4

 28. matti skriver:

  Stalle: Du förstod precis hur jag menade. Drömde om dig och J och R i natt. Vi gick tillsammans nedför en brant och hal backe i Svartöstan. Alla var tillfreds.

 29. matti skriver:

  Kilo: Vicket fynd! Grym låt! Aldrig hört talas om, eller tror de är med på nån sån här Killed By Death-samling, men jag har aldrig hört nåt om dem. 78. Vilket år.

 30. Steve Ignorant skriver:

  Björn: Demonoid, Slsk, The Box.

 31. hans skriver:

  Det verkar finnas fog för att chips kom till Sverige när Matti föddes, dvs. runt 1950. Det finns dock många varierande historier om potatischipsets tillkomst. Den mest spridda och välgrundade historien verkar dock vara att potatischipsen uppfanns under sommaren 1853 i Saratoga Springs i New York State i USA av kocken George Crum på en restaurang som hette the Moon Lake Lodge. Crum kallade chipsen för potato crunches. Att fritera potatis var vid den här tiden mycket vanligt i amerikansk matlagning och potatischipsen utvecklades från pommes frites, men potatisen skivades nu så tunt att potatisen fick en annan struktur och på så sätt utvecklades en ny maträtt. Det är mycket möjligt att samma maträtt utvecklades även på andra platser, till exempel verkar det ha utvecklats en motsvarighet i Storbritannien vid samma tidpunkt.

  Till en början serverades potatischipsen på restaurang, där de åts med kniv och gaffel liksom pommes frites. Under 1890-talet och i början av 1900-talet började chips tillverkas och säljas i livsmedelsaffärer. Förutsättningarna för chipstillverkning förändrades dramatiskt när fritösen uppfanns år 1929 och chips började då att tillverkas i större skala. År 1933 började man förpacka chips i tåliga vaxade förpackningar som ökade hållbarheten och som gav möjlighet till större distibutionsområden.

  De första chipsen utanför USA kom till Storbritannien år 1921. Eftersom ordet chips där redan användes som beteckning för pommes frites valde man att introducera produkten under beteckningen crisps. Potatischipsen spred sig i Europa, men produktionen av dem kunde komma igång på allvar först kring år 1950, då fritösen kom till Europa.

 32. matti skriver:

  Tack Hans, tack Wikipedia. Chipsen i Sverige är det fortfarande lite oklart med. Men min frågeställning var lite vag, lite för allmän. Vad jag egentligen undrade var när de började säljas på påse i livsmedelsbutiker i Sverige. Och vad var de första smakerna? Dill och gräslök verkat ju funnits sedan industrialiseringen. Samma med Grillchips. Antar att de lättsaltade, lövtunna, var först men att de kan ha hetat något annat då. Kan ingen maila typ Filter och be dem göra ett reportage om det här?

 33. Ömalm skriver:

  Tack för proggen, Matti. Men det är dags att någon reder ut den där upphovsrättstramsiga röran och lägger ut Fria Proteatern.

 34. hjort är sysslolös skriver:

  Enligt Estrellas (källkritik, hjortjävel, källkritik!) hemsida installerades den första Svenska produktionslinjen för potatischips 1957 av en Folke Andersson, Estrellas grundare.

  Det står inget specifikt om vilken smak det rörde sig om, men man nämner att grillchips funnits på marknaden i 30 år, så det torde väl vara den äldsta specialvarianten. Kan inte tänka mig annat än att de ursprungliga chipsen bara var friterad potatis med salt på, men det är ju bara min gissning då alltså.

  Det står heller inget specifikt om när de började säljas i butik, men det sägs att snacksvanorna ändrades iom TV-kulturens intåg på 60-talet, så det kan väl tänkas att det var under samma period man började kunna plocka upp en påse chips i snabbköpet eller kvartersbutiken.

  Läs skiten själv här annars:

  http://www.estrella.se/historie.html

 35. matti skriver:

  Underbart Hjort! Tack.

 36. hjort skriver:

  I aim to please.

 37. gummo skriver:

  1957, året Matti föddes. Allt är rätt.

 38. KBoi skriver:

  Kan jag få allt jag har som mp3 på vinyl? Tack. Betalt? VP står för notan, serru.

 39. matti skriver:

  Ska bli, K. Jag kommer förbi med dem nästa helg. Jag kommer förbi i vilket fall. Om du är hemma.

 40. KBoi skriver:

  Har VP lämnat dem till dig? Det var ju ovanligt dumt ju. Men om du kommer förbi med dem så bjuder jag på en bärs eller kanske två.

 41. frans skriver:

  fan va skönt och vara aik och city supporter just nu.. come on burnley!!!, united ha ha ha ha ha ha

 42. Hans skriver:

  Fan vad skön användning av ”och” i stället för ”att”.
  Skolgång ha ha ha ha ha ha.

 43. matti skriver:

  Alltid härligt med lite otrevligheter tidigt om morgnarna. Hans morgnar.

 44. stalle skriver:

  coldplay. jag vill spöa dom. dom står för allt som är uselt.

 45. hans skriver:

  jag vill kort påpeka att det är en skillnad mellan hans med litet h och Hans med stort. hans med litet h är nästan aldrig otrevlig.

 46. stalle skriver:

  jag vill kort påpeka att jag menar allvar.

 47. frans skriver:

  HAns,, tror du behöver kolla upp detta : http://en.wikipedia.org/wiki/Ebola

 48. matti skriver:

  Hahahahahahahahahahahahaha! Frans vinner igen över den här hemske Hans med stort H.

 49. matti skriver:

  Helg igen. Same old c/o.

 50. gummo skriver:

  usch ja. kräftor och pajer. snaps och öl. jag hatar helger.

 51. matti skriver:

  Har inte umgåtts så mycket med folk senaste veckorna, annat än med mina barn. Och nu har jag snöat in på Kiss. Det kan höra ihop. Finns en helt ok samling som heter Greatest Kiss om man trodde de var värdelösa bara för att det var dem, liksom. Iofs finns där en otäck liveversion på Shout it Out Loud från 1996, men annars är den bra.
  Jag har till och med börjat gilla Love Gun och Dynasty. Usch, vad ensamt och gammalt det känns att erkänna det.

 52. Orson skriver:

  Finns det något bestämt datum för när Nerverna släpps? Kalendern behöver en notering.

 53. matti skriver:

  Hade tänkt umgås med vuxna ikväll på ett vuxet vis med öl och grejer. Men det blir inget med det. Och inte i morgon heller. Tur jag har Kiss och Chinatown med Thin Lizzy. Det är inte så deppigt som ni barnlösa kanske tror.

 54. anonym skriver:

  Att vara barnlös kan iofs vara rätt deppigt.

 55. matti skriver:

  Jo, det kan jag tro. Själv skulle jag dö om jag var det, eller i alla fall om jag blev det. Men jag har ju sett det hela från andra sidan i snart 22 år.

 56. frans skriver:

  yeah yeah yeah,,, detta är underbart , lär er det nu. : http://www.youtube.com/watch?v=gkGUJA6MGI8

 57. frans skriver:

  gummo: http://www.youtube.com/watch?v=gkGUJA6MGI8

  just det ,,, upp med sakerna på bordet, idioter,

 58. frans skriver:

  MAtti : http://www.youtube.com/watch?v=gkGUJA6MGI8

  kom igen… va fan. Har inte tid längre , dom kommer plocka er först, Och jag kommer se allt .

 59. Benny skriver:

  http://www.dn.se/ekonomi/professor-kapitalism-slar-allt-annat-1.935556

  Ifall ni hade glömt ställningen i matchen, menar jag.

 60. Bennyboxare på andra sidan, version NS skriver:

  Nu har jag sett Boys from the Black Stuff två varv. Satt på tåget och lipade till sista avsnittet. Helt oslagbart.

 61. gummo skriver:

  frans: det är stort.

 62. matti skriver:

  Jag skriver ju en del i dagspress och liknande och ibland faller jag ner i formuleringsfällan, dvs, man kommer på ngt så roligt/fyndigt att man mer eller mindre grundar en åsikt eller ett resonemang bara så man ska få säga det. Då är det dåligt för alla. Helt enkelt för att texten handlar om mig mer än om det jag skriver om. Det innebär ju inte att jag inte kan uppskatta det vassa när jag väl ser det. Som Nils Schwartz i Expressenrecensionen av Tony Samuelssons Jag var en arier. Han gillar den inte så mycket: ”Innanför det kontrafaktiska ramverket finns visserligen en habilt berättad historia om ett ungt par där han är medlöpare och hon motståndare till diktaturen. Men vad hjälper ett snyggt utfört simhopp om det inte finns något vatten i bassängen?”
  Gud vad bra.

 63. matti skriver:

  Nu har jag listat 00-talets 100 bästa låtar. Ett uppdrag från Novell. Men gjort med glädje.

 64. david skriver:

  Tur att man ibland blickar bakåt och kollar kommentarerna till tidigare blogginlägg. Tack för musiktipsen, Benny och Matti. Återkommer när jag kommit nån vart i lyssnandet.

 65. gummo skriver:

  alltså, det där med jesus farsa och så.

 66. Hans skriver:

  Krogshowarna tar verkligen priset!

 67. skräddarn skriver:

  kom igen, kan vi inte få en teaser åtminstone? typ plats 100 till 80? jävligt svårt uppdrag för övrigt.

 68. matti skriver:

  Lägger upp listan här under dagen. Har redan en del betänkligheter, men jag tar det då. Men som någon skrev i kommentarerna på Kinky Afro: känns jävligt 2007 med listor i text. Aldrig jag ids zippa de här 100 låtarna, det säger jag direkt. Och Spotify är ju helt ute ur bilden. Känns som att de inte har så mycket Industrial Skyline eller Mats Wiktröm.

 69. KBoi skriver:

  Skicka den till mig så zippar jag den.

 70. frans skriver:

  just det ,, HAns, vvi börjar med dig. Det är nu det gäller , fortsätt på denna tråd , lägg inte ner den. Så kör vi . HAns : ‹http://en.wikipedia.org/wiki/Judas_Iscariot

 71. NY attractions skriver:

  Great website. Lots of helpful info here. I am sending
  it to some pals ans additionally sharing in delicious.

  And certainly, thanks to your effort!

 72. nisim skriver:

  Thanks for one’s mrvelous posting! I truly enjoyed reading
  it, you’re a great author.I will rememberr to bookmark your blog and definitely will come back in the foreseeable future.
  I want to encourage one too continue your great work, have a nice weekend!

 73. dental hygienist skriver:

  I blog frequently and I genuinely thank you for your content.
  This great article has really peaked my interest. I am going to book mark your
  blog and keep checking for new information about once a week.
  I subscribed to your Feed too.

 74. Homeopatía skriver:

  What i do not understood is in reality how you are no longer really much more well-favored
  than you may be right now. You’re so intelligent. You realize therefore
  significantly on the subject of this matter, produced me in my opinion consider it from a lot of various angles.
  Its like women and men are not interested except it’s
  something to do with Girl gaga! Your individual stuffs great.
  All the time take care of it up!

 75. Very quickly this site will be famous among all blogging and site-building visitors, due to it’s good articles

 76. I’m not sure exactly why but this blog is loading incredibly slow for me.

  Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 77. It’s really very complex in this active life to listen news on Television, therefore
  I just use web for that reason, and take the hottest information.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig