Julklapp: Skända flaggan

God jul kamrater,

Här har ni första singeln från Mattias Alkbergs Begravning, Skända flaggan heter den. Den kommer att ligga uppe här några dagar för att sedan mystiskt försvinna när ni minst anar det. Notera det vackra omslaget, det är Karin Mamma Anderssons målning [Grå dagar, 1998] som vi fått använda, och det går vi omring här i midvintern och mallar oss med. Om låten, vad ska jag säga? Jag tycker den är fin och svängig och jag hoppas såklart att precis rätt personer ska ta illa upp, och att andra, lika rätta, ska dansa glatt och sjunga med.

Det är en del i den här ytterst fragmentariska historien om en far och en son, en kung och en prins som är lite dumma i huvet. Att säga att det är en historia är egentligen lite väl mycket sagt, det är scener, korta ögonblicksbilder där far och son för det mesta deltar samtidigt, men inte alltid. Det är lätt allegoriskt, snuddar lite vid den klassiska föreställningen om att göra upp med sina fäder eller fadergestalter, att ifrågasätta makt, andras såväl som egen. För egen del var det första gången jag försökte hålla mig till ett lyrisk tema när det kom till texterna och det gick ju åt helvete mer eller mindre direkt, pga av bland annat uttråkning.

Skända flaggan är nog den låt som skiljer sig mest från de andra på skivan, i det att den är förhållandevis omedelbar, en rätt straight poplåt helt enkelt. Annars är det ju lite molligare och allvarligare. Men det kan vi prata om en annan gång, exempelvis när albumet släpps den 20 februari. Singeln, en EP egentligen: det är tre dikter på b-sidan, släpps digitalt och på färgad vinyl den 28 januari: då är den sedan länge bortplockad härifrån.

Men vi hörs då,

Matti

 

579 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Pontus skriver:

  Först? Tack för låten. Förstod den inte och det är ju bra. Ska bli spännande att höra den i ett sammanhang.

 2. Jk skriver:

  Fan, pucktvåa.

 3. Stålet skriver:

  Perfekt tamburin.. He he !!

 4. P skriver:

  Vad bra det blev! God jul!

 5. Kissapan skriver:

  Men dålig julklapp? Nu ska jag kasta barnens alla presenter och säga att vi nöjer oss med en låt från Matti Alkberg i år. God jul och allt sånt där!

 6. KBoi skriver:

  Jaså, är det här ni är! God jul, madderfackers!

 7. VK skriver:

  Trodde inte vi skulle ge nåt i år och så kommer du med den här!! Mycket, mycket fint!

 8. H skriver:

  Vicken bra låt! God jul!

 9. Magnus skriver:

  Så jävla bra! Bästa julklappen! Tack!

 10. Johan skriver:

  De Geer och Adeln ja. Skamset var det här!

 11. Anonym skriver:

  Tack för presangen, väldigt fin!

  God helg till samtliga!

 12. hjort skriver:

  Senaste inlägget var från undertecknad.

 13. […] Här kan du läsa vad Mattias Alkberg själv skriver om låten. […]

 14. ojojoj skriver:

  Skrev en text till en blaska som nog aldrig får se dagens ljus. God jul!

  Mattias Alkbergs begravning 21/12/12 – rekonstruerad realtidsrecension

  Efter en runda i mobilens kontaktlista står det klart att ingen kan/vill gå på konsert med mig. Tråkigt tänker jag och sätter mig på tunnelbanan för att åka hem från mina föräldrar. Ikväll ska jag titta på någon av de där filmerna jag haft på datorn länge utan att se på dem. Stenansiktet kanske, eller den sista delen av Fanny och Alexander. Men på tunnelbanan ändrar jag mig och tänker att vadå, gå på konsert själv, det gör många. Det kanske till och med är lite coolt att stå helt självständig i en bar, avnjuta lite underhållning och sedan spatsera hem i natten. men framföralt är jag väldigt sugen på att ha vad det här ”Mattias Alkbergs Begravning” egentligen kan vara. Det har viskats om Can-influenser, det har sagts att det är allvarligt, poetiskt och så vidare. Sen är det ju det här med spelstället. Fånig som jag är brukar jag berömma mig själv för att jag aldrig ens varit i närheten av en stureplanskrog (förvånansvärt många går på stureplanskrogar!), men nu ska jag minsann utmana mina fördomar. jag kanske till och med ska ha trevligt, prata med folk jag inte känner.
  Enligt facebook ska konserten börja tio så jag ser till att vara där precis i tid för att slippa se ut som ett fån mer än nödvändigt. Eftersom mitt tåg ankommer östermalmstorgs tunnelbanestation tidigare än planerat sitter jag på stationen ett tag och läser. Känner mig redan lite som ett fån, men det är fullt normalt att läsa på tunnelbanestationer. Inga problem att komma in på stället men det är knökfullt i den lilla, smala, lokalen. Hur ska det här gå? jag tränger mig igenom folkmassan till barens inre ända, där jag på ett naturligt och avslappnat vis lägger armbågen på disken och beställer en öl (till det facila priset av 67 kronor). Nu känns det inte så löjligt, snarare bra – jag dricker en öl på en bar och snart ska ett kanonband äntra scenen.
  Efter att ha studerat stuckaturen i taket, ventilationssystemet och barens övervakningskameror en stund känner jag mig lite löjlig igen men det är inte så farligt. En frän typ vill beställa i baren så jag flyttar mig bakåt, och råkar stöta till ett vinglas så att det går i golvet. En yuppie får allt vin på sig och blir inte särskilt glad. jag försöker skämta lite lamt och de skrattar faktiskt, så det verkar som om jag inte kommer bli utslängd än. Jag köper ett nytt glas vin á 93 kr och återgår till att studera taklister, barmenyer och mina egna nagelband. Angående yuppien har det på olika håll och kanter propagerats för att man numera även bör inkludera subkulturen ”hipsters” i yuppiekategorin. För att markera att det är en skadlig karriärs- och konsumtionskultur, och alltså i princip är yuppiekultur med nya attribut antar jag. Jag ser det rimliga i att använda sig av denna, mer avklädande benämning, men tycker ändå att det är lite dumt. För läsaren ser ju helt olika saker när jag skriver att jag spiller vin över en yuppie, än om jag skulle skriva att jag spiller vin över en hipster. Det den som har tid borde göra är väl att i stället se till att den vardagliga associationen till ordet hipster närmar sig den till ordet yuppie. Detta kan till exempel åstadkommas genom att man skriver en uppdaterad version av American psycho. Det är med sådana funderingar jag fördriver tiden, klockan är typ kvart över tio och jag tycker att det är dags för bandet att gå på.
  En man i femtioårsåldern ställer sig bredvid mig i baren. Han är bra full, vilket passar hans image eftersom han med utsökt resultat odlat ”den rike livsnjutaren”-looken. Den rike livsnjutaren pratar lite med alla möjliga som slinker förbi, till exempel genom att kommentera deras utseende. Till slut får han syn på mig. Han vill prata med mig och jag tycker att det är hög tid för bandet att gå på. Den rike livsnjutaren heter Teodor, och vill veta vad jag jobbar med, vad jag har för intressen och om jag ofta kommer till Riche. Han blir lite besviken på alla mina svar, menar att man måste sikta högt för att nå långt. Själv startade han den första webbyrån i Sverige, tjänade så mycket pengar att han aldrig mer skulle behöva jobba, men fortsatte ändå med nya projekt eftersom ”det är så vi entreprenörer tänker”.
  Teodor har till skillnad från mig många intressen som han vill prata om. Han hade nyligen sett svenska akademin hålla någon sorts föredrag och är mycket begeistrad över romanen ”berättelsen om Pi”. Teodor redogör för handlingen i Berättelsen om Pi, en pojke åker flotte med olika djur som ”symboliserar hela mänskligheten”, det är ”den sjukaste jävla bok som någonsin skrivits”. Gå på nån gång tänker jag. Teodor vill bjuda på öl men jag avböjer, sedan vill han bjuda på sprit och då gör jag mig inte omöjlig. När bartendern hällt upp spriten tycker Teodor att det är lämpligt att påminna mig om dennes hudfärg genom att konstatera: ”Det var en pepparkaksgubbe, men såna ska vi ju inte ha längre”. Jävla Teodor. Sedan bjuder Teodor på öl, tröttnar på mig och driver vidare.
  Klockan är kanske tjugo i elva, jag beslutar mig för att stanna i tio minuter till. Studerar övervakningskameror, nagelband, lister och annat flott. Jag beslutar mig för att schappa, men ska först gå på dass. När jag ställt mig i kön ser jag ett följe corpse paint-målade musiker tränga sig fram. jag hakar på och ställer mig i publiken, men lyckas/orkar inte ta mig fram till något vettigt läge. Musikerna ser väldigt snälla ut i liksminkning, och jag tänker att det hela ändå är en rätt hedrande gest gentemot svartmetallarna, eftersom man inte gör sig löjlig över deras, i många sammanhang väldigt löjliga attribut. ”Death to true metal” skanderade Alkberg redan för några år sedan under en BQ-spelning på Debaser medis. Metal är ofta finfint, ortodoxi alltid dumt.
  Konserten inleds med poesi av vilken jag inte hör någonting på grund av konstigt riktad ljudanläggning, och allmänt stim i publiken. Mummel mummel mummel. Jag gillar tilltaget att varva dikter och musik, och jag gillar dikterna i Era svin, men inramningen hade kunnat vara bättre.
  Och första låten går igång. Av Can-influenser märker jag inte mycket, förutom en viss monotoni, men det är inte så mycket en Can-monotoni som en mer allmän rockmonotoni. Mer som när Nick Cave gör låtar utan en massa ackordföljder hit och dit kanske. Det är en monotoni som varken värjer sig för melodier eller sväng. I en bättre värld hade jag dansat med goda vänner. Eftersom jag inte var inlyssnad på någon av låtarna minns jag dem inte så väl, men bra var de och de känns både självklara och nya på samma gång. Singeln ”Skända flaggan” sticker ut ur mängden. För att den är catchy, och kanske för att det är lätt att lägga refrängen på minnet. Utan att minnas hur den var skulle jag säga att låt nummer två i ordningen gjorde starkast intryck. En oresonlig men samtidigt svängig basgång håller samman diverse trevliga melodier. Mellan låtarna blir det fler dikter, och efter ett tag verkar de fått ordning på ljudutrustningen, för nu hör jag vad som sägs. Dessvärre hör jag också vad som sägs i sorlet bakom mig: ”det är ett ibm-datasystem va? blablabla hehehe”
  Mot slutet hålls ett litet tal om dagsläget, om SD, och kontentan är väl att det är för jävligt alltsammans. Eftersom jag inte hör vad som sägs ordentligt fyller jag i med egna tankar. Det talas om krig. Jag tänker på Teodor. För mig handlar det om att man i konflikt med fascisterna måste tillåta sig att vara taktisk. Att debatter och städad ton inte har något egenvärde när motståndaren ljuger, och inte ens tror på sina egna argument. Jag tror inte att taktik står i motsatsförhållande till att själv föra en debatt som eftersträvar kunskap.
  Konserten avslutas med ”Vi lägger oss igen” i tung tappning, som följs av ”Women of the world”. Ytterligare en välkommen markering med andra ord.
  Sedan går jag bakom en knut, kissar, sätter mig på tunnelbanan och åker hem.
  Teodor får lågt betyg, spelstället mediokert och bandet högt.

  Om någon mot all förmodan läst hela texten: imponerande!

  För vidare läsning: http://patheticgeekstories.com/

 15. vp skriver:

  bra låt, trevligt. hej!

 16. david skriver:

  God Jul! Här har ni nåt att skölja ner julmaten med, fatsos: http://www.youtube.com/watch?v=ubqWbfg2elQ

 17. stalle skriver:

  tänker ni också på döden?

 18. matti skriver:

  stalle, alltid.

 19. kilo skriver:

  värre är, jag tror döden tänker på mig

 20. hjort skriver:

  För mätt, för trött, och jag tror att jag börjar känna av en 30-årskris. Men fan, jag har lyssnat på Skända flaggan mest hela dagen, så det kompenserar. Tack igen. Svinbra jobbat, alla.

 21. H skriver:

  Jag tänker mer på livet just nu, än på döden. Det brukar pendla. Det är ju inte som att det ena är bättre än det andra.

 22. Conny skriver:

  Recensionen Ojojoj skriver är lika bra sin konserten var, och det vill inte säga lite.

  Vad många som inte skrivit på länge som redan skrivit.

  Det är jul. Barnen är nöjda och glada. Pappa är också glad, över allt som barnen ger, fast ledsen också.

 23. Conny skriver:

  Förlåt mig, det där var ju bara jag och mitt. God jul på er allihop.

 24. Conny skriver:

  Är 74 sidor in i ”När det känns som att det håller på att ta slut”. Massa motstridiga känslor. Men mest blir jag rörd och tänker på massa olika sorters sorg. Allt som inte hinner bli av. Liven som aldrig blev levda. Jag hade lika gärna kunnat bli författare (bra eller dålig spelar ingen roll) som musiker. Har känt en genuin sorg över att jag inte fortsatte umgås med Stig. Jag tyckte, tycker mycket om honom. Då – i början av 90-talet – kändes det som vi hade ett helt liv kvar att umgås. Så känns det inte längre. Men jag måste ringa. Har sagt så i många år nu…

  Jag kan absolut inte vara objektiv när jag läser boken. Jag vill finnas för människan och skratta med honom och trösta honom.

 25. skräddarn skriver:

  bäst låt! som en ohelig allians mellan senegal och sunderbyn.

 26. skräddarn skriver:

  + att den låter som BQ!!!

 27. matti skriver:

  Tack alla!

  Årets Inga-Julklappar-Award går till: Bredbandsbolaget och Air Port Express.

 28. matti skriver:

  Årets namn: Vem bryr sig Töntsson.

 29. stalle skriver:

  visst syns vi på annandagsfesten?

 30. Stålet skriver:

  Givetvis stalle

 31. matti skriver:

  Hoppas det!

 32. hjon skriver:

  matti: Tack för klappen, ser fram emot handtag, famntag och kyssar (långtradare = fullängdare)!

 33. Miguel skriver:

  Re-unionbonanza i Luleå om 20 timmar. Bra originallåtar eller skitcovers? Svårt val?

 34. Stålet skriver:

  Black Jack i Boden… Äh.

 35. matti skriver:

  Ja, hmmm, man behöver väl inte precis välja sida. Fast min närvaro på en av dem är väl önskvärd. Rent av uppenbar. Och det vore kul om det kom folk. Det blir inga covers. Eller, en blir det ju. Skit eller inte är upp till andra att bedöma.

  Men först: fira åttaåring!

 36. TP skriver:

  Monsterdiggar på distans. Första setet på nu, vicken skiva!

 37. Åsa skriver:

  Jag hörde Löfvens julhälsning på Fejjan igår och bestämde mig för att rösta på Socialdemokraterna 2014. För att de är de enda som helt säkert utmanar alliansen om regeringsmakten. Reinfeldt måste röstas bort. Valrörelsen kan börja nu tack.

 38. Åsa skriver:

  Mäh har ni knäck i örena eller! Jag ska rösta på sossarna sa jag!!

  *sensation*

 39. hjort skriver:

  *flämt*

 40. Tommy P skriver:

  @Matti, efter att ha lyssnat på låten några dagar och ha läst på lite. Låten är fantastisk och jag ser fram mot fullängdaren i februari.

 41. Conny skriver:

  Jag vill rösta på Palme 1970 efter första delen av filmen dom gick igår. Alldeles rörd blev jag.

 42. hjon skriver:

  Jag vill rösta på Po, Teg, matti, conny m fl här och jag försöker göra det med de få pengar jag har. Är det inte så man gör nuförtiden? Synd bara att jag röstar på alkohol, storbanker och mediebolag också.

 43. matti skriver:

  Jag vill rösta på att vi aldrig tar starkt igen, aldrig. Ujujujuj.

 44. Conny skriver:

  På sid. 118 börjar jag tveka. Hur ska jag orka ta mig igenom det här gubbträsket? Särskilt som H säger det ska bli sämre…

 45. matti skriver:

  Vem har läst senaste Norén? Dagböckerna är ju fantastiska. Vill gärna läsa ett manligt geni som är superbra, som gör skäl för epitetet utan det bittra eftersmaken.

 46. matti skriver:

  Man säger ”det bittra eftersmaken”, ja, det gör man. Nytt från Akademien.

 47. stalle skriver:

  idag känner jag det bittra eftersmaken, ja det gör jag.

 48. H skriver:

  Conny: ett rätt seriöst råd är att läsa fram till 200-250 cirka. Minns inte på exakten, men det är väl ungefär när Horace Engdahl säger år honom att det han skrivit fram till dess är bra som han tappar det. Två tredjedelar av boken gav mig absolut ingenting. Första tredjedelen gjorde det.
  Matti: jag har väl skrivit om Norénboken här? Den är döbra.

 49. matti skriver:

  H: ja, just det! Drack upp en rätt stor del av min hjärna igår, så jag glömde.

 50. H skriver:

  Åh, glömskan.

 51. Conny skriver:

  Nyårslöften: inte döda x, inte döda y. Rösta på z. Endast röka å, aldrig dricka ä, ägna mer tid åt ö.

 52. stalle skriver:

  nyårslöfte: bli en bättre människa.

 53. hjort skriver:

  Jag ska fan bli en otrevligare människa, mot de som förtjänar det.

 54. hjon skriver:

  Det här kan vara det sista ni hör från mig. Jag drack just en c-vitaminbrus för jag glömde att jag redan druckit en idag. Borde bytt till en bryggare i rostfritt medan tid ännu var. Farväl, grymma värld.

 55. matti skriver:

  Harmonia and Eno ’76 – Almost

  Nog är det världens bästa låt?

 56. H skriver:

  Trevlig. Men ingen Kids of the Black Hole.

 57. stalle skriver:

  hur var gårdagens spelning? jag orkade inte upp ur soffan.

 58. matti skriver:

  Eterkropp skulle ha gått på klockan 12, strax före två började de spela. Det var helt, helt magiskt bra. På allvar så är det Sveriges bästa band, kanske någonsin alltså. Det är genialt, så där som VU eller Can eller Blå Tåget. Det vill säga, de har inga likar överhuvudtaget.
  Svenska band som håller på med kraut förhåller sig nästan alltid till annan kraut, men Eterkropp gör något annat; de förhåller sig till vetenskap, new age, religion och konst och musik (alltså, musik överhuvudtaget).
  De är helt unika. En lite knölig analogi: De uppfinner inte hjulet, eller ens ett alternativ till hjulet. De ifrågasätter självs konceptet med hjul. De verkar fråga sig: vad är poängen med att röra sig och saker framåt överhuvudtaget? Vad händer om vi bara står här och låter känslor och ting passera oss, virvla förbi på sidan om. Och med det menar jag inte att det inte finns en framåtrörelse, utan bara att de inte går att definiera utifrån åtminstone mina, vanliga parametrar.
  Det låter pretentiöst (från mig alltså, Eterkropp är inte det minsta pretentiösa) men jag kommer inte på något annat sätt att beskriva det. Jag är bara tacksam att få vara närvarande när något nytt faktiskt och äntligen händer.

  Annars var det sjukt trevligt på Blackis. Svinmycket folk och nästan inget bråk alls. Och Evighetens orkester var också grymma. Och Norrlåtar, eller vad de nu kallade sig men det var väl dem, va? En tvådagars i Luleå, det händer mig ytterst sällan. Helgen v 51, fast trevlig. Och i morgon spelar jag lite akustiskt på Bistron. Let’s born to rock.

 59. greven skriver:

  ska fom släppa något? eterkropp asså. låter ju onekligen spännande

 60. matti skriver:

  Förresten: Eterkropp håller inte på med kraut, men det blir det just därför litegrann, Det vill säga, det är progressiv musik, verkligen progressiv. Som i intellektuellt och emotionellt. Ett sätt att se på världen genom nya ögon, utan att skrämma bort någon med dessa ögon. Det närmaste jag kommer på är Stockholm Norra: http://open.spotify.com/album/6yHdUkgsiTAJusxwQODwJj
  men det är samtidigt friare, mer psykedeliskt. Psych, alltså, inte psyk.

  Men jag använder hellre exemplet med tysk progg (kraut, alltså) än svensk, då jag finner den senare lite för kopplad till politik. I motsats till konstfärdighet alltså. Eller konstnärlighet.

  Gud vad de var bra Blå tåget (och Stockholm norra), nu när jag lyssnar efter preferenser. Eterkropp är på sätt och vis en pendang till dem. Inte en epigon, en pendang: viktig skillnad som jag vill ska noteras.

  Vet inte om något ska släppas, vet inte om något skivbolag hört dem ens. Men Mats som sjunger har ju spelat in en del med Calle Olsson, sologrejer alltså. Tycker någon borde ha hört dessa inspelningar i alla fall. Mats kommer ju inte från rockvärlden, han är konstnär, så jag vet inte om han har samma sorts ingångar som exempelvis jag. Ska fan göra lite samhällsnytta och börja fiska åt dem.

 61. stalle skriver:

  teg, agera!

 62. Benny skriver:

  Ja, Matti. Det är den bästa (som inte Can har gjort). Nu tillbaka till ämnet, tack.

 63. hjon skriver:

  Igår hände en otäck grej: Jag glömde att jag redan hade druckit en c-vitaminbrus och drack en till. Trodde att det kunde vara slutet, men lyckades häva effekten med ett glas mjölk och ett glas o’boj! Glad att leva, men orolig för att minnet börjar svika. Ska börja undvika aluminiumkärl, det blir rostfritt kaffe och flasköl för mig hädanefter.

 64. Bo skriver:

  .. Ska på två konserter i Göteborg i April. Stefan Sundström och Mattias Alkberg. Bor 13 mil därifrån, tagit ledigt från jobb x 2. Samma helg … bra!!
  Kan året börja bättre? tjea kan vi hoppas att Any Lööve sitter kvar som C-ledare? Hurra !!! (idiot) att amerikat går under som ekonomi att även ….Det kommer bli bra, eller så går det åt helvete ……. …….. åt alla

 65. Conny skriver:

  Årsbästar mig. Hittade en låt som går in på årets topp 5. Varsågoda:

  http://open.spotify.com/track/2O8YHec3lC8MKunZINLD67

 66. Conny skriver:

  Men va fan. De har gjort ett litet jättesprång, japanduon, med den här skivan. Det skevar så jag smälter i vissa låtar. En kvalitet jag inte alls hörde på deras tidigare skiva från i år. Alla låtar är inte lika bra, men de här 2 också, de är bra som can, faust eller velvet.

  http://open.spotify.com/track/1FH1g01tuVUBOuiwspjmG0

  http://open.spotify.com/track/5B2zIeh1QpRMNYwqpj913a

  3 låtar in på årets topp 20. Det räcker för att nå albumens topp 10 i år.

 67. Åsa skriver:

  Inatt drömde jag att Benny räddade mig från en gigantisk hund som brottade ner mig på gatan. Alltså inte bet eller attackerade, den bara höll fast mig och Benny bände loss den.

 68. Benny skriver:

  Det kanske var en allegori över ett samhällsproblem:

  http://open.spotify.com/track/2UquDXGt63nuHRwGOFYa0L

 69. Viktor T skriver:

  Skända flaggan är så jävla bra. Bästa julklappen i år! Tack Matti!

 70. matti skriver:

  Hörde precis Tomas Bäcklund soundchecka och det var så bra, så bra. Blir grym spelning ikväll! Jag kör bara singlar, typ. Nån ny också.

 71. Åsa skriver:

  Benny, eller så var du bara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Efteråt gick vi till puben runt hörnet och halsade sprit ur miniflaskor.

 72. Åsa skriver:

  Du vet såna miniatyrer som man får på flygplan.

 73. H skriver:

  Vad jag har gjort i eftermiddag? Tagit ut lite kängriff på min elgitarr.

 74. H skriver:

  Några Bäddat-låtar och en Sparks-slinga slank med också.

 75. hjon skriver:

  H: Önskar jag kunde ta ut, låmgsam hjärna och dåligt gehör.

  Viktor T: Välkommen!

 76. Conny skriver:

  I morgon, söndag, får ni mina årsbästalistor och C-60:n.

  Den här skivan vill jag ha tag på. Obskyr. Svinbra. Skagos – Anarchic:

  http://www.youtube.com/watch?v=n9BEj9gLfFA

 77. Conny skriver:

  För att inte tala om Deafknife – Vi er døde. Rysk post-bm.

  http://finstergeist.blogspot.se/2012/12/deafknife-vi-er-dde-2012.html

 78. Conny skriver:

  Mer årsbästa här, som inte finns på spotify. Vuota. Postpunk-bm från Florida. Det här är inte ens bästa låten, men enda jag hittar att länka till:

  http://www.youtube.com/watch?v=SJM3q1IO04Y

 79. Conny skriver:

  Årets album:

  1. Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Mature Themes
  2. Off! – Off!
  3. Skagos – Anarchic
  4. Tenniscoats – All Aboard!
  5. Terakaft – Kel Tamasheq
  6. Deafknife – Vi er døde
  7. Hypomanie – Calm Down, You Weren’t Set On Fire
  8. Nü Sensae – Sundowning
  9. Public Image Ltd – This is PiL
  10. Toluca – Act 1

 80. matti skriver:

  Min slutgiltiga årsbästa finns på Norrbottenskurirens och NSDs sidor, kan inte länka från telefonen pga dum i huvet.

  Ett särskilt tips är Skator – Vita Kalla. Helt, helt knäckt av den.
  Just ja: Ariel Pink bättre än Grizzly Bear?

 81. Conny skriver:

  Du sa det själv, Grizzly Bear är 4 starka plus. Ariel Pink har några låtar som är 6 av 5 plus (resten är 1 eller 2 plus), därav den höga placeringen. Jag hade Grizzly Bear och Thåström och några till på plats 10 – 15. Kommer säkerligen ångra mig.

 82. Conny skriver:

  Här då! Det som var bra 2012. Jag har väl hört kanske 0,0005% av de uppskattningsvis 200 000 skivor som getts ut… (Det släpptes 75 000 skivor bara i USA 2011).

  3 C-60 med lite olika inriktningar, och en lista där jag slängt in en låt från allt jag tycker förtjänar att lyssnas på.

  människor:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/582KpQo423oXVY5VQxP9mK

  maskiner:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/6APjSkJ3dMjTJOS28mGT1m

  graven:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/6RxGLpPLJHQeyUgACObnlu

  hela alltihop:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/30jGpzSGivvosGv8lHUMwu

 83. H skriver:

  Håller med om Skator. Vet nån däruppe vad det är för hc-band hon har spelat trummor i? Nåt band som släppt nåt?

 84. KBoi skriver:

  Om ni menar Sator så menar ni fel.

 85. H skriver:

  Du kanske föredrar gothskivan hon gjorde som Skator Codex.

 86. Conny skriver:

  Meh! Nån annan då! Årsbästa er!

 87. Conny skriver:

  H: Det var ett tag sen, men har tänkt på det du skrev. Speed Metal nådde sin fullbordan i.o.m. Slayer. De spelade fortast, köttigast och svängigast. Alla som försökt vara värre än dem kör rakt in i väggen.

  Black Metal, eller post-bm, som det egentligen är, är som punk och blues, det låter bra även om man inte kan lira, och det tar aldrig slut. Det finns bm-akter i Ryssland, Holland, Australien, Brasilien, Japan och Sydafrika. I ena änden glider post bm ihop med progg, kraut och psych. I andra änden är den granne med hc. Alla kan hitta sin egen person nånstans på kartan.

  Självklarheter, men fascinerande.

 88. matti skriver:

  Idag har jag skottat en kilometer kramsnö i spöregn, köpt en superfin tjocktröja, ätit en Triple Cheese-meny samt sett The Hobbit bra dag, men ännu bättre igår.

 89. Conny skriver:

  Vad apa matti! Det har ju kommit 2(!!) nya King Creosot-låtar i år som är helt äckligt bra! Varför har du inget sagt? Den här ”Third Swan” är en av årets bästa 5 låtar. ”Ankle Shackles” är inte så mycket hit, men även den omistlig. Måste skriva om årsberättelsen igen.

  http://open.spotify.com/track/70zUSvw20Y0I5vgZyGazfJ

  http://open.spotify.com/track/1iDBOphoYED28fGHeeQvZg

  Kollade hans diskografi, helt apropå. Över 40 album sen 1998 har han gjort… Det är ju sjukt! Allt kan ju inte vara bra.

 90. hjon skriver:

  Krasst statistiskt:
  1) Off! – Off!
  2) Die Antwoord – Ten$ion
  3) Bang on a Can All-Stars – Big Beautiful Dark and Scary
  4) Debo Band – Debo Band
  5) Anna von Hausswolf – Ceremony
  6) Diskoteket – Det ska se ut som slutet
  7) Bowerbirds – The Clearing
  8) Menahan Street Band – Make the Road by Walking
  9) Diiv – Oshin
  10) Grizzly Bear – Shields
  11) Antibalas – Antibalas

  Listan går till elva bara för att elvan skulle varit minst tia om inte skivan försvunnit från Spotify i oktober. Det är de album som är släppta 2012 och vars låtar scrobblats mest till mitt lastfm-konto de senaste 12 månaderna. Sållade då bort nio äldre skivor från topp 20. Sen vill jag inte gå in på hur det här avslöjar hur jag lyssnar på musik, eller snarare hur det gett mig ett något överraskande resultat för jag sitter med telefonen samt misstänker att det är rätt ointressant/allmänmänskligt.

 91. Osynlig skriver:

  Matti: kan du recensera din spelning på teatern ?

 92. Anonym skriver:

  Fan vad fint att jag inte längre är ensam om att snacka upp Grizzly Bear här.

 93. hjort skriver:

  Sa hjort, och rättade till snasen.

 94. Conny skriver:

  Deafknife, trumspelet, sången.

 95. Conny skriver:

  Ellende. bm från Österrike. Något händer i mig när jag lyssnar. Det är lite för snyggt, inte superbra, men ändå slår det an rätt strängar. Sången gör mycket.

  http://www.youtube.com/watch?v=klY8JxSTdLw

 96. stalle skriver:

  elände, så ska min bm-satsning heta.

 97. matti skriver:

  Osynlig: tre kringlor, tre rätt starka, stadiga kringlor. En del missar som jag parerade ok. En del som jag själv inte rådde över: surrig publik och därav otydliga mellansnack.
  Annars och dessutom: trevlig kväll, bra musik.

 98. kilo skriver:

  Håller med föregående talare. Surrigt men gemytligt. Trevligt sällskap och bra musik rätt genom, kan det bli bättre egentligen?
  Fyra stora julkringlor med kardemumma och pärlsocker.
  Matti apornas son var bäst. Och Ragnar, som vanligt.

 99. kilo skriver:

  Stålet! Komma här och sabba min återsyftning =)

 100. Stålet skriver:

  Kilo: Haha, du gillar bara superpopulära tjejer i 26 års åldern i år! Haha!

 101. hjon skriver:

  hjort: Dra inte in mig i någon Grizzly Bear-front! Det var nog den jag var mest förvånad över att jag lyssnat så pass mycket på. Måste gett den fler chanser än jag minns. Inte för att den var dålig, det lät bra, men det ville inte fastna.

 102. H skriver:

  Conny: ja, jag håller med dig, eller mig själv eller hur det blir.

 103. hjort skriver:

  hjon: Bara det att fler lyssnar på dem är svinkul i sig. Minns inte att någon brydde sig om Veckatimest när det begav sig, exempelvis. Fast det kanske var så att folk lyssnade, men inte ville prata om den, för att de tyckte den var skit.

 104. hjort skriver:

  Men det var/är den såklart inte.

 105. matti skriver:

  Nyårsdikt skickad till alla jag kom på. Om ni vill ha men inte fått, maila mabd@mabd.se så skickar jag den till er med.

  Den blev helt ok, längre än vanligt.

 106. matti skriver:

  Bästa nyårsdikten skrev Mara Lee till Aftonbladet 2010. Finns på nätet och formulerar det jag hela tiden vill men inte kan: att ensamheten har vi alla gemensam, och att det är där allt börjar och borde sluta.

 107. hjort skriver:

  Jag tycker inte om nyår. Jag blir bara påmind om allt man borde gjort, och ville göra, men som inte blev av. Kan inte stå och fejka optimism inför ett nytt år när känner så. Fuck 2013.

 108. TP skriver:

  Nu får väl det där jävla 2012 ge upp nån gång. Så trött på’et. Skål!

 109. matti skriver:

  Publicera inte dikten, ni som fått den sent. Sprid den till kompisar och så om ni vill, men ska den ut i ngt officiellt sammanhang (som ex vis tidningar, bloggar, facebook etc) så vill jag bestämma över det själv. Sprid gärna den infon också, om ni sprider alls.

  Tack för det!

 110. hjort skriver:

  I ett försök att låta något mindre bitter än nyss:

  Tack för 2012, alla gästisskribenter. Puss och kram.

 111. backlund skriver:

  gott nytt år. ni jag känner tycker jag om.

 112. H skriver:

  hjort, plutten. ”I’m still nervous, I ain’t been broken”, sjunger Dead Moon.

 113. P skriver:

  Jag tar mig gärna en nyårsdikt! Det är ju en fin tradition! Gott nytt och sådär då! Mitt nyårslöfte är att bli flitigare gästbokare. Rena 2008 ska det bli!

 114. matti skriver:

  Alltså, senaste versionen av Spotify är ju fan skandalöst värdekass. Går inte att se tiden på playlists, svårare att se vilka låtar som hör till vilka skivor och tar dessutom evigheter att ladda. Hatar det.

 115. Conny skriver:

  Visst menar du senaste iTunes! Så kass, så upprörande uselt. Teamet som jobbat fram den… Jag vill ta deras jobb. Och de tjänar säkert pengar som gräs också… Fy fan.

 116. matti skriver:

  Också sämst, men jag menar Spotify. Har skrivit och klagat till och med!

 117. hjort skriver:

  Hoppas du avslutade med ”Med krav på anständighet”.

  H: wat.

 118. Conny skriver:

  Bäddat för trubbels senaste försvann från Spotify nyss. Varför?

 119. matti skriver:

  Skator är också plötsligt försvunnen.

 120. Osynlig skriver:

  Matti: Du får tre, rätt starka, kringlor även av mig.

 121. hjon skriver:

  hjort: Det är inget fel på Grizzly Bear, det blev bara inte min påstekopp. Än. 2013 kan bli året då follket i någon mån återvinner sin mänsklighet? Den som Kristian Lundberg skriver om.

 122. Anonym skriver:

  2013 kommer bli vattendelaren.

 123. stalle skriver:

  det var jag.

 124. H skriver:

  Som delade vattnet?

 125. Anonym skriver:

  klöv atomen, delade vattnet, söp upp barnbidraget samt skrev om vattendelaren.

 126. stalle skriver:

  det var jag igen.

 127. matti skriver:

  Här fortsätter vardagen precis som den slutade, med Könsförrädares debutalbum, och varje minut är helg. Satan vad det blir bra.

 128. Anonym skriver:

  köper chips på öb
  skitbilligt
  10:- påsen

  köper tre påsar:
  gräddfil, ”orginal” & lätt saltat

  svenska lantchips.
  de stödjer sos barnbyar
  och speciellt en i ukraina

  dvs jag stödjer sos barnbyar
  och jag bär upp deras verksamhet på mina axlar
  när jag stompar ner skiten

  ska se om wire-boxen

  för att sedan skita
  och läsa johan jönsson senaste bok

  men först ska jag se om wire-boxen
  och äta chips

  det kommer att ta ett tag
  boxen är ju svinlång

  en, två dagar

  glömde dippen

  men det gör inget
  för dagsgammal sperma
  kryddad med gurkmejan
  och dill
  gör susen

  sedan ska jag göra en spotifylista
  värstabästa grejorna
  ska jag sammanställa!!!

  sen ska jag tomglo
  och lyssna på ’dazzle’ av siouxsie and the banshees

  på repeat

  blir alltid ADHD-stinn i benskallen av den
  känns bra, känns rätt, känns tomt

  sen ska jag bädda
  byta lakanen
  duscha av mig skiten
  och sätta på mig min pyjamas
  som jag krympte i tvätten igår

  nu går jag och lägger mig
  nu
  nu
  snart
  nu sover jag

  inte

  nu sover jag inte

  nu sitter jag här med er

  igen

 129. kilo skriver:

  Dazzle! Eller hur! Den går alltid igång när behov finnes.
  Vill verkligen inte prova den dippen…. Vore bra att veta vem du är, Anonym. Tror inte jag vågar äta chips hos nån annan tills dess!

 130. Bullis skriver:

  Läs det här, avhoppad näthatare:

  https://www.flashback.org/t2045619

  ”Jag var inte ensam om att påverkas av Breivik. På Flashback gick många av de nationalistiska skribenterna igenom personliga kriser dygnen efter massakern. Det här var jordens undergång. Allt var kört. Vi kommer alla att bli uppspårade, registrerade och straffade. I efterhand tror jag att en del av skräcken och paniken som Breivik utlöste hos mig och andra likasinnade handlade om att han var så lik oss. Att han inte var någon återfallsförbrytare eller övervintrad nationalsocialist, att han var en helt vanlig kille som hade börjat som oss men gått vidare till att sätta vapen bakom orden. Kunde det ha varit jag?”

 131. Benny skriver:

  Skulle gå in och länka det Bullis länkade. Tänkte direkt på er här inne, som vägrar acceptera SD:are som intelligenta mänskliga varelser.

 132. matti skriver:

  Två av tre är inte så illa ändå.

 133. matti skriver:

  När min äldsta fyller år vill jag alltid gråta hela dagen pga saknad och andra anledningar. 25 idag. Och mot studion med värkande ögon. Hela världen borde stanna men det gör den såklart inte.

 134. H skriver:

  Fy vad Flashback är deprimerande. Aldrig mer.

 135. KBoi skriver:

  Ja, verkligen. Man hoppas ju den där tjommen drar med sig lika många ur som han dragit med i, men så är det nog inte.

 136. hjort skriver:

  Av reaktionerna i tråden att döma är det nog att hoppas på för mycket, ja.

 137. H skriver:

  Nu finns Stockholms bästa punkband på Spotify:

  http://open.spotify.com/album/0iLk2OQZ9rcK6kg8E49b3Q
  http://open.spotify.com/album/3lZDlAbJ5VQWiED6xsrTlW

  Men R.A.S. heter de ju inte, utan Ras.

 138. H skriver:

  Två parallella tolvor är det alltså.

 139. matti skriver:

  Minns att du var ett barn. Jag dör, vilken låt.

 140. matti skriver:

  Och Nattdjur, ännu finare.

 141. Stellan skriver:

  När jag söker på Mattias Alkbergs Begravning på Ticnet får jag upp Färjestads BK – Luleå HF.

 142. Benny skriver:

  Går igenom lite gamla bilder, hittade den här filmen från när Chåfförn är grävchäf i Råne.

 143. KBoi skriver:

  Det här med att återanvända skämt, är det verkligen ok?

 144. KBoi skriver:

  Jag menar, det är lite som att ge bort presenter.

 145. KBoi skriver:

  Presenter som man fått menar jag. Re-gifting.

 146. KBoi skriver:

  Fryppel.

 147. TP skriver:

  Vad snackar du om för låtar, Matti? Något att se fram emot eller något jag missat?

 148. matti skriver:

  Snackar om Maria Eriksson, att se fram emot.

 149. stalle skriver:

  fick min nya telefon idag. tack alla ärliga och härliga männischor!

 150. matti skriver:

  Nu har det varit dött här väl länge.

  Vad ska vi göra med Sverigedemokraterna? Hur långt åt höger måste något vara för att vi ska kunna enas om att det är extremhöger?

  Efter Can och Kraftwerk och Neubauten, vad är de bästa tyska banden och varför?

  KSMB: Punk eller progg? Eller trall?

  Klass/Genus: En ”hönan eller ägget”-fråga?

 151. TP skriver:

  Hehehe. Hugger inte!

 152. matti skriver:

  Men åh! Testar en annan:

  The Hobbit eller The Robots?

 153. TP skriver:

  Ok’rå, hugger lite snällt: Tyckte det här var intressant: ”När Moderaterna och Socialdemokraterna ängsligt söker sig mot mitten – försöker sno varandras väljare genom att sno varandras språk och värderingar – gör de sig själva och hela samhällsdebatten en björntjänst. De vågar inte stå för något och det fattar väljarna, som tappar sin tro på politiken. Slutar att rösta eller proteströstar på populistiska partier med dolda agendor.”
  http://mobil.aftonbladet.se/debatt/article15962891.ab

  Lite av förbannelsen med majoritets(medelklass)röstens betydelse

 154. TP skriver:

  The Ribots får det nog bli för min del då.

 155. skräddarn skriver:

  jag slår ett slag för familjen Brötzmann.

 156. Anonym skriver:

  Och så var låten borta. Det funkar verkligen i dessa musiköverflödsdagar att jobba med begränsad tillgänglighet. Vill höra igen.

 157. H skriver:

  Meh, alla som inte omedelbart rippade till mp3 (för eget bruk givetvis) är ju en klant.

 158. Benny skriver:

  Det vill jag prata om. Jag har tänkt rippa oerhörda mängder från min spotify premium-konto, men det har inte blivit av än. Tänkte att programmet Replay ska funka bra, det id3-taggar och allt. Men du H, har du någon annan lösning? Jag har en Macintosh av nyare snitt.

 159. H skriver:

  Rippa Spotify vet jag inte hur man gör, och jag skulle nog inte orka installera något program. Men det finns ju massor av sidor som rippar mp3 från youtube, soundcloud etc. bara man klistrar in länken. Förresten menade jag inget illa med att kalla Anonym eller någon annan för en klant. En klant är jag ju själv.

 160. Åsa skriver:

  TP: Ja, den där texten har onekligen sina poänger :)

 161. skräddarn skriver:

  Om vi skulle ta och återgå till ämnet igen. Tysklands helt egna Jimi!

  http://www.youtube.com/watch?v=K4v2UhWvhkM

 162. KBoi skriver:

  Alltså, det är ju det här som är ämnet.

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 163. TP skriver:

  Skräddarn: Jepp det där är grejjer det!

 164. Benny skriver:

  H: Fördelen med spottan är att det är 320. På youtube är allt käng.

 165. Benny skriver:

  Eh, 320 kbit/s. Käng är väl under 40 skulle jag tro.

 166. H skriver:

  Benny, det finns väl ingen musik som blir mer lidande av låg bitrate (visst heter det så?) än just käng.

 167. Conny skriver:

  Herre min skapare. Har suttit hela veckan och jobbat med göra bättre mixar av mina hemmademos. Har bara lyssnat i lurar tidigare, och fick en negativ chock när jag lyssnade i stereon. Fan vad illa det lät. Jobbade verkligen hela veckan. Det tjuter i öronen. Tappade en dag! Var helt hundra på att det var torsdag på fredagen. Så jag hann inte klart. Nu är barnen här och det verkliga livet har återvänt. Det kommer nog fan ta en månad att få ordning på allt. Det värsta (bästa) är ju att man lär sig på vägen, så när jag hade gett mig på näst sista låten tyckte jag de jag gjorde först lät apa igen. Nåja. Apa och apa. Ett varv till, sen är 8 låtar representabla demos.

 168. matti skriver:

  Köldgräns för öppethållandet av utomhusbassängerna på Nordpoolen. Fy fan vad hamigt.

 169. Greven skriver:

  Blev det något race i blå röret då?!?

 170. H skriver:

  Fuck off, här är min första C-60 för 2013. Smälter ni fortfarande all julskinka och inlagda tarmar ni tryckt i er eller?

  http://open.spotify.com/user/joanboan/playlist/1YER40ncdJhjPsQx1vhPas

  Det finns väl inte så mycket att säga egentligen. Lost Sounds-låten är med för att fira att en av världens kanske tio bästa låtar till sist finns på Spotify och för att det i dagarna är tre år sen Jay Reatard dog. De andra låtarna är med för att de är bra. Jag tror att allt utom just Lost Sounds-låten är från 2011-2012.

 171. TP skriver:

  Så här när mörkret lagt sig tröstar jag mig med Phelps 3a på spotify. Hade missat den innan.

 172. Stålet skriver:

  PODCASTPREMIÄR! http://youtu.be/FsNvjE_9sV8

 173. matti skriver:

  Nu när jag kommit över att senaste Witchcraft inte är lika retroproducerad som de tidigare skivorna, eller snarare, inte låter lika mycket 70-tal längre, så är det fan en bra skiva. Härlig ockult hård rock mellan Sabbath och Roky nånstans. Mer eskapistisk och romantisk än den exempelvis Graveyard håller på med.

 174. matti skriver:

  Och nya Cult of Luna är helt sjukt bra. Första skivan med dem jag verkligen gillar, och så älskar jag den! Och före jul började jag gilla Neurosis efter att ha funnit dem lika obegripliga i många år. Inte för att skivorna är lika, men ändå. Något har hänt. Med mig?

 175. KBoi skriver:

  Ja. Vem fan bryr sig om hårdrock?

 176. skräddarn skriver:

  Hela svenska folket!

 177. TP skriver:

  Och grottmänniskor i Vitryssland om jag minns rätt.

 178. matti skriver:

  Meh, älska hårdrock. Det e ju fett ju.

  Witchcraft: men om man lyssnar på deras äldre grejer, alltså…

 179. TP skriver:

  Lugn, bara lugn. Jag sålde min själ under hösten.
  På nåt sätt.

 180. matti skriver:

  Och jag förstår såklart att det är lite den här poängen Benny försökte göra för någon vecka sedan, och jag motsatte mig aldrig den heller.

 181. Benny skriver:

  Benny – alltid en vecka före. Minst.

 182. Åsa skriver:

  Ja, jag tycker att Unnis text är jättebra. Men jag känner helt ärligt inte att jag ”sparkar neråt” när jag försöker försvara mig mot näthatet:

  ”Vi förargar ingen i vår närhet när vi på Twitter och i de stora mediehusens redaktionella utrymmen dagligen svär oss trogna hatet mot hatarna. Vi sparkar neråt, slår oss för bröstet och blir dunkade i ryggen.”

  Jag känner att jag försöker överleva näthatet och att jag verkligen behöver de ryggdunkar jag får.

 183. Åsa skriver:

  Om jag inte hade dem i min närhet som stod på min sida skulle jag inte orka, helt enkelt. Det vore en otänkbarhet att försöka klara det här ensam, utan dem som envetet väger upp hatet med uppmuntran och kärlek.

 184. Benny skriver:

  Inte läst artikeln, men jag antar att kritiken inte är beträffande hur man försöker överleva bland svinen, utan vilka man pratar med om samhällsproblemen. Sån var min kritik i alla fall.

 185. matti skriver:

  Åsa, Benny: Jag är med er båda, 100% i det här. Tycker Unni skrev om det som Benny inte fick med, lite, eller om det var jag som inte såg det. Tycker inte heller Unni kritiserar Åsa Lindeborg, men manar oss andra, som inte utsätts för näthat dagligen, till att lyfta blicken en aning.

  Plus blir lite sne igen, märker jag, när Benny utan att ha läst artikeln antar att den är kritisk. Tänker here we go again.

  Unnis text sammanfattade vår ”debatt” bra, tyckte jag, det var därför jag länkade till den.

 186. matti skriver:

  Alltså, inte sne på Benny, utan sne på klimatet i sig. Som att det ena måste ställas mot det andra hela tiden, till och med såhär, liksom, internt. Där alla är på samma sida i det mesta: vi vill få bort inte bara the haters utan även Alliansen och deras vidriga politik. Eller?

 187. Åsa skriver:

  Alltså, det är ju samma kvinnohat, som tar sig olika former. Så läser jag Unnis text.

 188. Benny skriver:

  Alltså, min kritik handlade inte så mycket om det, det var mycket annat. Det var så att säga en shitstorm. Kom på nu att jag inte svarade ditt sista inlägg, p.g.a. du vände bland med ny tråd. Vi nådde aldrig konsensus, det blev istället jul.

  Det är kritik, det här är kritik: ”Vi förargar ingen i vår närhet när vi på Twitter och i de stora mediehusens redaktionella utrymmen dagligen svär oss trogna hatet mot hatarna. Vi sparkar neråt, slår oss för bröstet och blir dunkade i ryggen.”.

  Jag kan läsa den sen, nu inte tid p.g.a. London.

 189. Benny skriver:

  *Benny has left the chatroom*

 190. matti skriver:

  B: Men det gör det INTE OK med näthatet, eller som något trivialt man kan bortse från, det är en annan poäng med Unnis text, som inte kan understrykas nog. Plus, om man underkänner känsloargument så till den milda grad att man bortser från dem, vägrar inte bara använda dem utan till och med lyssna på dem, så kommer man så småningom höra det eka ensamt omkring en, det är min övertygelse. Finns inget som osar mer förakt än översitteri och känslokyla, oavsett om det kommer från vänster eller höger.

  Å: Ja, samma kvinnohat. Men också en glidning från orsakerna: Alliansens klass/genus etc-perspektiv. Alltså att det är det som gett luft och näring åt svinen som hotar.

 191. matti skriver:

  Och för att förtydliga min egen ståndpunkt: jag har svårt med akademiska, känner mig dum och föraktad när jag inte förstår trots avsändarens upprepade (och allt mindre tålmodiga) försök att förklara för mig. Jag vet att min tröghet antagligen är lika provocerande som deras IQ, men tänker att om jag säger såpass i alla fall, så behöver vi inte bråka bara för att vi har svårt att förstå varandra, vi som i alla fall vill samma sak.

 192. matti skriver:

  Alltså: Unni Drougges text är en påminnelse om att vi bör kunna prata om alla de här sakerna samtidigt utan att tappa fokus på en eller flera trådar, lite. Blev peppad av den, bara.

 193. skräddarn skriver:

  Hehe…ryggdunkar….hihi….fniss

 194. matti skriver:

  Och, ja, den handlar om kvinnohatet och dess former, men jag läste in mer i den: tycker man kan bredda det perspektivet lite. Översätta den till andra situationer.

 195. Åsa skriver:

  Matti: Men nog finns det mycket kvinnohat i arbetarrörelsen också, har alltid funnits. Shit vad svårt Socialdemokraterna och LO har haft att erkänna genusperspektivet till exempel, på grund av den manliga arbetarnormen. Jag var med och tog den striden i början av 2000-talet, och den är till alla delar inte vunnen än.

 196. matti skriver:

  ”den är till alla delar inte vunnen än.” Dagens formulering om jag får bestämma. Och det får jag ju!

  Jag håller annars så klart med dig i sak, om arbetarrörelsen, men jag menar ett ännu vidare perspektiv: ”Vi som hatar högern men inte nödvändigtvis älskar löneslaveriet eller kärnfamiljs-/folkhemstanken lika starkt som vi hatar det förstnämnda.” Den gruppen menar jag att vi tillhör, lite i alla fall, ganska många av oss.

 197. Åsa skriver:

  Ja, det är ett utmärkt perspektiv.

 198. matti skriver:

  Finns ju en hel massa tillägg där dock, för att få tiden att gå i väntan på val/revolution, lite som parenteserna på sjuttiotalet: ”Vi som hatar högern men inte nödvändigtvis älskar löneslaveriet eller kärnfamiljs-/folkhemstanken lika starkt som vi hatar det förstnämnda (men älskar tysk progg så mycket)”. Exempelvis. Eller ”Vi som hatar högern men inte nödvändigtvis älskar löneslaveriet eller kärnfamiljs-/folkhemstanken lika starkt som vi hatar det förstnämnda (men älskar chips)”

  et cetera.

 199. matti skriver:

  Annars: min dröm just nu är att få höra Connys demos, mixade och i en av honom bestämd ordning.

  Sen skulle jag gärna vilja prata om RAS (bandet som H tipsade om häromveckan). Tycker de är skitbra, men inte helt omedelbara. Dessutom tror jag att de har en hatlåt om mig, och det skär lite i hjärtat när jag tänker på det.

 200. H skriver:

  Fast Ras heter de bara. Vilken låt tror du handlar om dig? Jag har inte koll på alla texter än, eller om det bara är att paranoia är något personligt. Det där som inte är helt omedelbart tycker jag är vad som lyfter dem, om jag tänker på samma egenskaper i musiken som du gör.

 201. H skriver:

  Det här är nog min favorit just nu:
  http://open.spotify.com/track/0AbtUccX1mjLWqm7grftP2

  Rockopera i punkformat, det bästa jag vet. Sitter som på nålar genom hela låten.

 202. matti skriver:

  Ja, det är det som lyfter, håller med.

  Låten heter Det är över, sist på Ras 1, och handlar om nån som är gammal och slut. I refrängen sjunger de Nej nej nej, flera gånger efter varandra. Som jag gör i Politix.

  Alltså, jag vill ju lite att den ska handla om mig. Hatlåtar är ju mäktiga. Nån slags tecken på nåt. Plus att det tilltalar min grandiosa självbild lite, att bli så pass uppmärksammad.

 203. matti skriver:

  Ras låter lite KSMB, jag tycker det är bra och dåligt, men mest bra. Kan utveckla om nån vill.

 204. matti skriver:

  Bra och dåligt att låta som KSMB alltså. Ras är bra.

 205. stalle skriver:

  jag delar Mattis demodröm.

 206. Åsa skriver:

  Jag ska köpa högtalare till teven. För att jag ska spela Spotify och se på Netflix via Apple TV. Vilka högtalare ska jag ha? Det ska vara prisvärt och bli bra musik. Skicka gärna länkar! Jag får ont i magen av att försöka förstå sånt här, vill bara beställa med ett klick typ.

 207. Benny skriver:

  matti: Vem fan tycker att näthat är gott? Såg så sent som idag på allas vår Vita Kränkta Mäns facebook ett hejdlöst ropande på att sluta anonymisera dem man citerar. Alla lika, Allah olika. Skit i det nu, nu snackar vi andra goa grejer.

  Här då. En dokumentär om bävrar som är typ som en Hans Appelqvist- eller Erik de Vahl-skiva. Bäverpop.

  http://www.svtplay.se/video/945430/samtidigt-ar-varje-baver-en-personlighet

 208. Benny skriver:

  Alla Sveriges bävrar härstammar från Bjurälven!

 209. H skriver:

  Matti: Hehe. Snyggare konvolut som gjorts förut, det är väl det där Crass-omslaget då, och ”du är ett lik” syftar på Begravningen (även om låten är inspelad innan det, sånt spelar ingen roll för förföljelsemanikern). Och sen den ultimata förnedringen: du övertolkar och projicerar, klart låten inte handlar om dig, fan vad självupptagen du är.

 210. Andreas från Norsjö skriver:

  Eftersom ”Skända flaggan” inte verkar va tillgänglig här längre bjuder jag istället på en ny singel från mitt band som också sjunger på svenska och, åtminstone till hälften, kommer från Norrland. Vore kul om någon av storheterna här fick lyssna!

  http://open.spotify.com/album/6KhBEHktChJS4WiKpDPj6p

 211. matti skriver:

  H: Men jag vet!!! Man kan väl få drömma i alla fall.

 212. H skriver:

  Nix pix, inga såna trix.

 213. KBoi skriver:

  Jag tror att alla H:s inlägg handlar om Matti.

 214. matti skriver:

  Dina med, hoppas jag.

 215. H skriver:

  Jo. Jag tänker lite på detta som Mattis gästbok får jag erkänna.

 216. KBoi skriver:

  Det här gör i alla fall det.

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 217. H skriver:

  Fast lite kul är det. Jag har alltid utifrån liksom uppfattat den här gästboken som att Matti håller hov för ett gäng jasägare som tycker att han är ball. Och nu sitter man här själv. Snart fyller jag ett år tror jag. Det har varit kul.

 218. H skriver:

  Äh, vad dumt det lät.

 219. TP skriver:

  Yepp

 220. Åsa skriver:

  Är det ingen sim vill hjälpa mig köpa högtalare?

 221. TP skriver:

  Snart fyller jag också ett år! Kul har det varit, trots att det låter dumt.

  Liksom om mycket annat kan jag inget om högtalare. Spelar musik på billigt från Coop eller gammalt av glömt märke. Men monsterhögtalare till Tv:n inköptes, en stor baslåda med två små diskanter. Märket Bose, lätt att installera, sjukt brutalt bioljud,men kostade mycket. Mer vet jag inte. Kan ta reda på mer.

 222. matti skriver:

  Meh. Jasägare? Jag säger nej.

 223. matti skriver:

  Personligen fyller jag 44 idag. För åtta minuter sen började jag göra det.

 224. kilo skriver:

  Jag har tänkt det: Fyller inte matti snart? Grattis! Jag skålar för dig. Eller kanske inte ursprungligen, men nu.

 225. kilo skriver:

  Åsa: Köp gammalt. Gammalt är bäst. I trä.

 226. kilo skriver:

  Mittiveckan-fyllor. Man tar vad man får.

 227. Stålet skriver:

  Gratulerar Mattis på födelsedag! Jag ser fram emot tårta och ett jam i världsklass! Okej, ha det bra!

 228. Conny skriver:

  Grattis matti!

 229. TP skriver:

  Grattis Matti! Att personligen fylla år är något alldeles extra.

 230. H skriver:

  Har den äran!

 231. KBoi skriver:

  Jag säger inte grattis för jag är inte jasägare.

 232. matti skriver:

  Man tackar. Firar med att beställa punktischor från USA. Och med att lyssna på Riistetyts Valtion Vankina. Bra skiva, det.

 233. matti skriver:

  Och nu när jag gjort det: Gism – Detestation.

 234. H skriver:

  Beställa punktischor från USA, det är ju det bästa. Särskilt när man hittar ett nytt vattenhål nånstans. Vi som aldrig lyckats uppgradera vår klädsel.

 235. hjort skriver:

  Grattis på födelsedagen, Alkberg! Hoppas den blir fin.

 236. TP skriver:

  Yepp, vilka vattenhål har du Matti? Jag vill också känna mig sådär juvenil som en 44-åring.

 237. H skriver:

  Man avslöjar aldrig ett vattenhål, TP!

 238. H skriver:

  Det är som att be Kirk Hammett visa en hur man spelar solot i Ride the Lightning!

 239. matti skriver:

  Det jag önskar mg mest är ändå en Eterkropptischa. Sett de nya och de är the shit.

 240. H skriver:

  Jag vet förresten inte hur solot i Ride the Lightning går. Jag är bara luft.

 241. H skriver:

  Nu blir jag osäker på om det ens är en låt, det kanske bara är en skivtitel.

 242. matti skriver:

  TP: Punkstuff Hangar 19 heter vattenhålet. Första gången därifrån. Känns bara dumt om någon nu säger att de är sämst, för degen är dragen från kontot redan.

 243. matti skriver:

  Tror båda. Tror det är deras tredje skiva, fick den frågan i Rock Science i helgen. Svarade som tur är fel. Man vill ju inte kunna för mycket om Metallica.

 244. P skriver:

  Grattis föttifyraåringen!

 245. matti skriver:

  Tack P!

 246. Stellan skriver:

  Grattis! Du verkar dela födelsedag med både Elvis och Bowie. Den heliga treenigheten.

 247. TP skriver:

  ”Det jag önskar mg mest är ändå en Eterkropptischa”:
  Menar du en svart en med den där inverterade eterkroppickaninnyn under gothtexten? Klar dynamit.

 248. Stellan skriver:

  R Kelly fyller också år i dag. Detta sväller out of proportions.

 249. H skriver:

  Och varför har ingen nämnt Paul Huston, trummis i Crowded House? Ska till en Spin Doctors-medlem för att toppa detta.

 250. H skriver:

  Nu lägger jag ner försöken att hitta Spin Doctors-medlemmarnas födelsedatum på nätet. Tio minuter av mitt liv jag aldrig får igen.

 251. marcus skriver:

  Grattis Matti :)

 252. matti skriver:

  Tack. Robbie Krieger i Doors fyller också i dag.

 253. skräddarn skriver:

  H: haha

  Annars undrar jag lite vad Ben Chasny håller på med? Senaste Six organs of admittance är ju inte bra direkt.

 254. KBoi skriver:

  Georg Riedel, Shirley Bassey, Stephen Hawking, R. Kelly och Sean Paul fyller också år idag. Sighsten Herrgård också. Grattis alla ni!

 255. Åsa skriver:

  Om ni ba visste vad jag har varit med om ikväll!

  Har varit på ett seminarium och diskuterat norrbottniska manliga maktstrukturer. Gott om gubbar som hävdade att de strukturerna inte finns, att de bara är ”fördomar och myter”. Och som sedan bemötte mina argument med härskartekniker av typen ”Jag har talat med din far och han säger att du har fel!”

  Den allt mer högljudda diskussionen utspelades inför P1:s mikrofoner. Jag är tvärförbannad men samtidigt befriad. På ett sätt skönt att få debattera ansikte mot ansikte med männen som företräder den maktkultur jag avskyr så.

  De finns verkligen, jag ser inte spöken mitt på ljusa dan och nu har jag äntligen fått ryka ihop med dom live, inte bara i skrift.

 256. hjon skriver:

  skräddarn: Jag tänkte samma, om ryggdunkarna a Åsas.

  matti: Gratis på fölsedan! Du borde kanske firat på Kafé 44?

 257. hjort skriver:

  Sändes det live, eller kommer det sändas framöver, Åsa?

 258. Åsa skriver:

  Det kommer i Nya vågen nästa vecka. Inte hela debatten alltså, något klipp. Men de fick onekligen godbitar att sända.

 259. hjon skriver:

  Kändes ju jävligt fel att lägga den kommentaren där efter dig, Åsa. Satt och läste ikapp och uppdaterade inte innan jag skrev. Förlåt. Dålig kommentar kanske överhuvudtaget. Förlåt.

 260. H skriver:

  ”Jag har talat med din far”, hoppas de sänder det. Helt stört. Nästa generation kommer att använda maktspråk och paternalism mer subtilt, på gott och ont kanske.

 261. Åsa skriver:

  Hjon: Ingen skada skedd!

  H: Ja, faktiskt, hoppas de sänder det. Jag blev helt rasande och ropade typ: ”Vem min far är eller vad han tycker hör inte hit! Jag är en vuxen kvinna!” Inte det snitsigaste att säga kanske, men tur att jag inte blev helt paff och tyst i alla fall.

 262. prins två skriver:

  dagar att markera i kalendern
  chris barron 680205
  eric schenkman 631212
  mark white 620707
  aaron comess 680424

 263. Anonym på riktigt skriver:

  Uhm… alltså, 2012 kändes som ett ganska mediokert musikår. Det beror säkert på att det inte kom någon BQ- eller Alkbergskiva. Det mest förvånande är nog att jag gillade Grizzly Bear-skivan skarpt trots att den låter som Radiohead. Men i alla fall – årets bästa poplåtar:

  http://open.spotify.com/user/bomb/playlist/20BYS6Nl7eRjuqFZaNXtsX

 264. H skriver:

  prins två: Mad respect!

 265. skräddarn skriver:

  prins två: du är sjuk på ett roligt sätt

 266. hjon skriver:

  Åsa: Skönt. Så tisdag kl 14 med repris kl 1815 på onsdag nästa vecka i SR P1?

 267. Åsa skriver:

  Ja, det stämmer, tisdag sa reportern’

 268. H skriver:

  Tack, hade tänkt scrolla upp å leta på men inte blitt av. Var datorfri när de postades.

 269. H skriver:

  Sen fattar jag inte om prempfunktionen är buggig eller nåt. En av mina påstod Matti att han prempar på, men hos mig ser det ut som noll. Ibland får man premp på mejl, ibland som röd dutt i Spotify. Osv. Antar att jag kan leva med det.

 270. H skriver:

  Är årets Tenniscoats-skiva ett bra ställe att börja?

 271. H skriver:

  Haha, jag hade inte hört Nu Sensae förrän nu – det är ju grunge! Jag tror jag gillar.

 272. matti skriver:

  Bra grej: Justified har börjat igen.

  Dålig grej: Spotify.

 273. Anonym skriver:

  H: Tenniscoats gjorde 2 skivor 2012. ”All Aboard!” är den senaste. Skrev lite här om den i mellandgagarna, de har lagt sig till med en skevhet som gör dem dubbelt så intressanta i mina öron. Kul också med en japansk pop-grupp där vissa japanska harmonier hörs i melodierna.

 274. Conny skriver:

  var anonym nyss.

 275. Åsa skriver:

  Det är ju intressant att den mest intressanta ideologiska debatten i svensk partipolitik på länge pågår i… Centern.

  http://mobil.aftonbladet.se/a/www/16045549

 276. matti skriver:

  Grymt! Skrev precis en krönika där jag nämnde det. Om Centern alltså (den här sidan har legat nere för mig sedan igår kväll, så inte sett det innan).

 277. matti skriver:

  BQs förste batterist, Magnus Nygren (då Olsson) har gjort helt grymma playlists på spottan, tio låtar jazz från varje år, med start 1955. Han är framme vid 1968 nu: http://open.spotify.com/user/jazzdoris/playlist/2YL7gaErCUmEGrZrPNsD4P
  Överhuvudtaget gör Magnus bäst playlists av alla, bortsett från våra här då. Älskar nördar! Pga är nörd.

 278. Anonym på riktigt skriver:

  Vilken guldgruva dom där jazzplaylisterna är! Har själv lyssnat massor på jazz den senaste tiden men har svårt att söka mig så värst långt från Coltrane, Brubeck, Mingus och resten av dom vanliga gubbarna, så det här var ju helt grymt.

 279. Benny skriver:

  Matti: Megabra tips!! Tack.

 280. Anonym på riktigt skriver:

  På tal om jazz så var det här en av dom bästa skivorna 2012:

  http://open.spotify.com/album/3WA5GL1MYSMfayF6935qD9

 281. skräddarn skriver:

  på tal om jazz såg jag Fire! Orchestra igår. Det var bra.

 282. Bob Dylan skriver:

  Kanske fler som googlat upp, men här är alla jazzlistorna samlade på en och samma sida. Mycket fint:
  http://www.soundofmusic.nu/artikel/jazz-%C3%A4r-farligt

 283. hjort skriver:

  Ååååååh, gammel-BQ.

 284. matti skriver:

  Kom på att senast vi spelade med Joon Erektion var vårt set ca 12 minuter långt, och då körde vi ändå alla 10 låtar eller vad det var två gånger. Så nu gör jag några fler.

 285. matti skriver:

  Om vi hade låtar för en kvart, det är drömgränsen.

 286. matti skriver:

  För övrigt ids jag inte göra C-60s längre. Jag ser inte hur långa spellistorna är och pallar inte räkna ut. Lyssnar på musik för att slippa räkna.

  Med det sagt så är såväl stalles som Hs senaste dynamite. Och jag prempar på Connys störtsköna årslistor också.

 287. stalle skriver:

  jag iddes göra för jag sitter på på jobbet och har pc. hemma på paddan är det värdelöst av just de anledningar du skrev om, man ser inte tiden etc.

 288. matti skriver:

  Och har ni andra gjort listor så har jag inte hunnit med dem. Pga råpunk.

 289. stalle skriver:

  du hoppade över bq matti, hehehe

 290. stalle skriver:

  handklappen i barbed wired love. åh!

 291. matti skriver:

  Joon Erektion återförenas på Norrbotten Hardcorefest 25-26 januari 2013.

  Det är bara bra band, det är trångt på Föreningsgatan så anmäl er i tid om ni tänker gå.

  http://foreningsgatan7.blogspot.se/2013/01/norrbotten-hardcorefest-25-261-2013.html
  eller
  http://www.facebook.com/events/364613976961267/

 292. H skriver:

  Erkänn du kommer sitta utanför och supa och missa Terveet Kädet?

 293. matti skriver:

  Det kommer vara minus 25. Men, jo.

 294. P skriver:

  Kul med återförening!

 295. matti skriver:

  Modernt!

 296. stalle skriver:

  i morgon är det 35 år sen mats nileskär sände sitt första soul corner.

 297. kilo skriver:

  men vad faaan, jag har em den 26:e.

 298. kilo skriver:

  Blev en del skivor i dagarna, får trösta mig med det.

  Torsson – En svensk tiger (1989)
  Torsson – En rökare i krysset (1984)
  Ruff & Fukt & Suck – Live (1979)
  Commando M Pigg – Mot stjärnorna (1983)
  Kajsa Grytt & Malena Jönsson – Historier från en väg (1986)
  The dB’s – Repercussion (1981)
  Graham Parker – Sqeezing out sparks (1979)
  Minimal Compact – The figure one cuts (1987)
  John Foxx – The Garden (1981)

  CD också

  Lou Reed – Set the twilight reeling
  Beck – Odelay
  Sophie Zelmani – Sophie Zelmani
  The Flaming Lips – Yoshimi battles the pink robots
  Sophie Zelmani – Precious Burden
  Dinosaur JR – Hand it over
  Baxter – Baxter
  Peace Love & Pitbulls – 3
  Mendon – Drool
  Yoko Ono/John Lennon – Two Virgins
  Jon Spencer’s blues explosion – Don’t cramp my style
  Jon Spencer’s blues explosion – Now I got worry
  Nirvana – Singles (sex CDS)

 299. Anonym på riktigt skriver:

  Har lyssnat en del på nya Cult of Luna och önskar att jag gillade den lika mycket som du, Matti. Jag har alltid gillat CoL och särskilt ”The Beyond”. Men där den skivan är en eldkastare i nyllet så är nya skivan mer en hink is över huvudet. Gillar inte alls den där kalla sterila känslan i både låtar och produktion. Kanske för att den påminner mig om vädret utanför. Trist är mitt ömdömme hittills, hoppas det ändras.

 300. stalle skriver:

  jobbat klart för idag. nu gäller att se upptagen ut till 15.45 då jag passande nog tar idrottstimme och åker till hem till vinet… barna!!

 301. kilo skriver:

  Stalle: hahahaha!! Prioriteringarna, stalle, prioriteringarna.

  Simple Minds var som bäst innan de blev sämst.
  http://www.youtube.com/watch?v=9XT0wHEJyDM
  Som vuxenkramar när de är som bäst.

 302. stalle skriver:

  nä, fuck this shit och hejdårå. mot systemet! och det kan ni tolka på två sätt, bägge är korrekta.

 303. H skriver:

  Jag skulle visst storsnyfta framför Fredagkväll med Malin på Barnkanalen.

 304. H skriver:

  Jag hade faktiskt inte hört talas om Alina Devecerski innan jag såg henne på Barnkanalen nu, men hon är ju tydligen rätt stor. Hela skivan är bra! Det är ju pop liksom, men det är bästa poppen jag har hört på länge.

 305. hjort skriver:

  Lugnt det var här inne. Är väl bara för att matti är och hämtar priser på Elle-galan antar jag.

 306. hjort skriver:

  Sveriges mest klädde.

 307. stalle skriver:

  bbc entertainment nu.

 308. matti skriver:

  Det där hemska jag pratade om innan jul, Nejet, det gick inte bra alls.

 309. Conny skriver:

  Jag köpte en sån här idag:

  http://www.bostona.eu/en/tabletops_ipoddocks_duoiplus.php

  Ungarna ockuperar TV:n och vardagsrummet för jämnan, så stora stereon är inte tillgänglig för mig för det mesta. Och sitta med hörlurar när de är vakna pallar jag inte heller, vill liksom kunna höra dem, och existera i samma universum som de fast vi pysslar med varsin grej samtidigt.

  Duo-i-plus är asgrym i köket. Kostar 1400 på Liontech. Det var Ljudmakarn som rekomenderade den, det är en av hi-fi-snobb-butikerna i stan, som helst säljer referens-förstärkare för 35 000. Men de har koll på ljud, och ljudet är superfint i den här lilla grejen. Stor härlig bas. Svinhögt ska man dock inte spela på den, då distar det lite oskönt. Då får man gå till stora fin-stereon.

 310. matti skriver:

  Bra tips!

 311. matti skriver:

  Här är mina problem med senaste versionen av Spotify (0.8.8) när jag kör det på Mac Book Pro OS X, (version 10.6.8).

  Jag kan inte se hur långa mina playlists är.

  Jag kan inte se vilka som följer dem (mer än till antal).

  Det tar evigheter att starta programmet.

  Det funkar inte riktigt att dra låtar och lägga dem i playlists. Ca varannan gång går det inte alls.

  Programmet gör plötsligt ingen skillnad på mina egna filer och vad som faktiskt finns på Spotify. Problematiskt när man gör spellistor man vill dela med sig av. Förr kunde jag åtminstone välja hur jag ville att det skulle vara med det. Kanske kan man det fortfarande, men jag fattar i såna fall inte hur. Jag har inte ändrat i några inställningar.

  En allmän tröghet, lite sådär gammeldags PC-buggigt, som när man hade trojaner eller rent av virus i datorn, ni vet. Ibland hänger sig programmet i Search-läget, ibland i andra lägen. Etc.

  En massa jävla kommersiella erbjudanden om att följa Filip och Fredrik och tidningar och annan skit. Jag vill inte ens bli tillfrågad, ok? Jag vill välja de jag följer helt och hållet på egna meriter: tips, vunnen trovärdighet etc.

  Det är så fult! Jävla vita bajsbook-fält i mitten.

  Det går inte att använda eller ladda ner äldre versioner av Spotify. Om nu inte någon håller på med sånt, lägger upp gamla crackade versioner någonstans. Men jag har inte sett nåt sånt, fattar inte hur det skulle var möjligt heller. Eller intressant.

  Varför har de inte gjort grejer som verkligen saknades i stället: fixat ett sätt att enklare sortera sina spellistor exempelvis. Det känns MINDRE användarvänligt nu än tidigare. Lite som när de gjorde om MySpace till clownskola. Jag håller på med internet varje dag och jag har inget tålamod längre.

  Jaja. Färdigklagat. Nu fortsätter jag lyssna på min bästa råpunk.
  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/6JfO9BNQKYVhVRk2v760Av

 312. matti skriver:

  El Rojo Adios, fin skiva. Missade den förra året.

 313. matti skriver:

  Råpunken, gjorde den på Wimp också, om nån börjat hänga där sedan senast: http://wimpmusic.se/playlist/e4ecfff3-ec18-47e9-beaf-7d3dfb711f32

 314. H skriver:

  Jag verkar inte ha senaste Spotify. Tack för varningen.

 315. KBoi skriver:

  Här är mina problem med mina senaste LP-skivor när jag spelar dem på min grammofon.

  Jag kan inte se hur långa mina playlists är.

  Jag kan inte se vilka som följer dem (mer än till antal).

  Det tar evigheter att starta grammofonen.

  Det funkar inte riktigt att dra låtar och lägga dem i playlists. Ca varannan gång går det inte alls.

  Grammfonen gör plötsligt ingen skillnad på mina egna skivor och vad det faktiskt finns för skivor i världen. Problematiskt när man gör spellistor man vill dela med sig av. Förr kunde jag åtminstone välja hur jag ville att det skulle vara med det. Kanske kan man det fortfarande, men jag fattar i såna fall inte hur. Jag har inte ändrat min inställning.

  En allmän tröghet, lite sådär gammeldags stenkake-buggigt, som när man hade tjall eller rent av vaj däruppe, ni vet. Ibland hänger sig grammofonen i Search and destroy-läget, ibland i andra lägen. Etc.

  En massa jävla kommersiella erbjudanden om att följa Karl Gerhard och tidningar och annan skit. Jag vill inte ens bli tillfrågad, ok? Jag vill välja de jag följer helt och hållet på egna meriter: tips, vunnen trovärdighet etc.

  Det är så fult! Jävla vita bajsbook-fält i mitten.

  Det går inte att använda äldre grammofoner. Om nu inte någon håller på med sånt, lägger upp gamla rullbandare någonstans. Men jag har inte sett nåt sånt, fattar inte hur det skulle var möjligt heller. Eller intressant.

  Varför har de inte gjort grejer som verkligen saknades i stället: fixat ett sätt att enklare sortera sina spellistor exempelvis. Det känns MINDRE användarvänligt nu än tidigare. Lite som när de gjorde om Klarakvarteren till clownskola. Jag håller på med det här varje dag och jag har inget tålamod längre.

  Jaja. Färdigklagat. Nu fortsätter jag lyssna på min bästa råpunk.

 316. matti skriver:

  Hehehe. Som man gnäller får man svar.

 317. matti skriver:

  It’s All Over Now Baby Blue, det måste vara den låten det finns flest fantastiska versioner på. En till: http://open.spotify.com/track/4egjP47jhtKEzMnOYY7tpz

  Vet inte, det är inte världens bästa låt precis, men det verkar vara lätt att lyckas med.

  Påminner mig om en dröm jag hade nyligen: KBoi hävdade att människan, alltså arten, är helt dum i huvet.
  Beviset var att det tagit så lång tid innan människan, i detta fall då Paul McCartney (som ändå kan sägas vara ett låtskrivargeni) att skriva Let It Be, låten alltså. Att upptäcka världens självklaraste ackordsföljd. Inte den bästa låten i världen, inte den bästa med Beatles, inte ens den bästa på Let It Be. Men självklaraste.

  Kan stämma. Det kan ha varit en sanndröm.

 318. KBoi skriver:

  Det skulle jag kunna ha sagt, men det har jag inte. Fast det stämmer nu när du säger det.

 319. H skriver:

  Jag har drömt om den här gästboken en gång. Det var Conny som skrev att han hade demos på någon extremt bra skiva, minns inte alls vilken men säg att han hade outgivna Discharge-demos, typ nåt sånt, som han hade gömt ute i skogen. Inte lika snitsigt som Mattis dröm.

 320. matti skriver:

  Sjuka barn ger sjuk förälder. Fan. Mitt sämsta.

 321. kilo skriver:

  Blev ändå nån skiva till

  Adult Net (Brix Smith) – The Honey Tangle (1989)
  Simon and Garfunkel – Parsley, Sage, Rosemary & Thyme (1966)
  Simon and Garfunkel – Bridge Over Troubled Water (1970)
  The Blow Monkeys – She was only a grocer’s daughter (1987)
  Bronski Beat – Smalltown Boy (extended) 12″ (1984)

  Smalltown Boy, hela, vilken låt det är ändå även fast man hört den tusen gånger.
  http://www.youtube.com/watch?v=gudYoMxr7mM
  Run away, turn away, run away, turn away, run away.

 322. kilo skriver:

  Är det någon som sett ”The ballad of Genesis and lady Jaye”? Eller ännu hellre, nån som har den?

 323. kilo skriver:

  Om nu bara vissa somnar, och vissa andra inte vaknar, ska jag se The Dark Knigt Returns ikväll.
  http://www.youtube.com/watch?v=9nD8S2pWexc

 324. matti skriver:

  Febrar, kollar på Grease men lyssnar på NYHC.

 325. KBoi skriver:

  Det är inget synd om dig. Jag har fått curare injicerat i halsen igen. Febrar och ser The Walking Dead, lyssnar på Neil Young och spelar modal D-stämning.

 326. H skriver:

  Hälsade inte på Jim Thirlwell.

 327. Benny skriver:

  Vaknade skitirriterad. Lyssnat på några skivor, men det har inte funkat alls. Men det ordnade upp sig så fort trummorna i Paperhouse drog igång.

 328. matti skriver:

  Curare i halsen. Fifan vad hemskt.
  Paperhouse. Fifan vad gött.

 329. Anonym skriver:

  hallå. jag har inte sett att ni har skrivit ett ord om ”searching for sugar man”. är det här gammal skåpmat för er?

  http://www.youtube.com/watch?v=oKFkc19T3Dk

 330. matti skriver:

  Jag bryr mig bara om råpunk just nu. Två nya låtarna är sjukt. Låter som om Disorder hade bytt identitet med Youth Of Today. Stenhårt, snabbt och bra under minuten per låt.

 331. matti skriver:

  Och trummor, ett rep till så är jag helt på bana igen. Konstigt med muskelminnet ändå, som vore jag född att Sparka Bohman i magen så han spyr.

 332. KBoi skriver:

  Skulle googla alzheimers och aluminiumkastruller, men det har jag glömt. Hoppas det inte är för sent.

 333. KBoi skriver:

  Skulle googla alzheimers och aluminiumkastruller men det har jag glömt. Hoppas det inte är för sent.

 334. KBoi skriver:

  Fryppel. Man tror inte att det ska vara bra, men så är det bra i alla fall.

  http://www.youtube.com/watch?v=9E2xVc7Znf4

 335. Conny skriver:

  A Day In The Life, det är ju bra på det sättet att det är duktigt att ta ut en så svår låt och göra rockopera av den. Men det är fan dåligt att han har den där frisyren. Matchar inte alls kläderna Beatles hade på omslaget där de gav ut originalet.

 336. KBoi skriver:

  Var inte så sur Cöxxy. Det är bra på det där ”alla-strängarna-går-av”-sättet.

 337. matti skriver:

  Vill spy. Inte av nån anledning ens, mår bara illa. Allt luktar stekt.

 338. Conny skriver:

  ”And your friend died of something / that you can’t prononounce”
  Lou Reed bästa textrad från 80-talet, i ”Turn to me”.

 339. H skriver:

  Girls har börjat gå igen.

 340. stalle skriver:

  på barnens dagis går det springmask

 341. matti skriver:

  In inget, ut sockerdrickaskum.

 342. hjort skriver:

  Då är det väl gångmask.

  Jaja, som om alla era inlägg är hundraprocentiga föhelvitte.

 343. Stålet skriver:

  Blev en miss i barberaranekdoten, jag trodde det var Mattis frisyr det hände, vilket visade sig vara felaktigt, men ändå, lyssna på det här: http://www.youtube.com/watch?v=P8j7WAfrKTs

  Pretty stupid stuff!

 344. kilo skriver:

  Hahahahahaha!!!! Jag skrattar så tårarna sprutar. Du är sjuuk i huvet, Grägge.

 345. Åsa skriver:

  Jag orkar inte med en sömnlös natt till. Gud om du finns, snälla låt mig sova! Eller om nån bara kan komma och sjunga en vaggvisa.

 346. Conny skriver:

  Ja du, Åsa… Jag somnade med ungarna kl. 9. Vaknade halv 1… Va fan, solen är ju ändå inte uppe på dan, så det spelar ju ingen roll när man sover. Det blev ett C-60 till januari:

  http://open.spotify.com/user/cxxxy/playlist/4ntFk7zFmGGnGPhI8MnHy3

 347. Åsa skriver:

  Fast det är ju så ensamt på natten. Alla tankar blir så högröstade. Istället för att tänka på sånt som oroar mig ligger jag och tänker ut superbra jobbidéer. Synd bara att jag inte kan använda dem pga sjukskriven pga ont i nacken.

 348. Åsa skriver:

  Jag vet inte om det är kutym att länka till Cardigans i den här gästboken, men jag får för jag är sömnlös sjukling.

  http://open.spotify.com/track/1kQ4fhVvX5xB3zcf3YVQm5

 349. Benny skriver:

  Det enda jag önskar från dig Mattias Alkberg, är att du säger vad du tycker om Aumgn. Gärna lika utförligt som om Sister Ray, för några år sen. Det lär väl inte du ha tid med, så mycket ståhej och ståfräs som du har för dig. Jag själv har ingen åsikt, för jag bläddrar så fort det inte finns någon tråd att följa (som jag begriper. Jag har nog aldrig lyssnat på låten ordentligt ens. Den får en trea.

 350. stalle skriver:

  nya new order på spottan.

 351. mörn skriver:

  Har någon mer än jag börjat läsa Neil Young-boken? Aldrig läst en bok som har varit i lika akut behov av en redaktör. Allt är helt oredigerat och handlar mest om att han tycker musik är dålig idag pga mp3 (men tror det mer handlar om att han har blivit äldre, ”om ändå ungdomen idag kunde känna som jag gjorde när jag var ung!”). Den skulle kunna bli en ganska bra roman om någon skrev om den.

 352. matti skriver:

  Benny: upptagen pga sjuk i magen och feber plus lyssnar på ny-goth (Esben and THe Witch, nya skivan) som är grym, verkar det som. Men jag ska ta mig an Can när kroppen kan.

 353. Stålet skriver:

  kilo: åh, kilo. Ska printa, skriva ut och hänga upp ditt svar på väggen. Det är ungefär sex månader sedan någon svarade på något jag skrev här (mest skrivit om mig själv, Kiss och typ lagt in någon stupid vinkel på rådande diskussionsämne, så verkligen ingen självömkan , bara ett konstaterande!) och vilket svar dessutom!

  Det är svårt att göra podcast. Känner så mycket skam över att jag och Mikael är ytterligare två killar som sitter och fläker ut oss själva, så vill verkligen inte göra anspråk på något viktigt, utan bara full pajasfest. Med indievinkel.

 354. Stålet skriver:

  Tips: Gengångare i SVTPlay. Min fru har hittat en torrent med text, om någon inte står ut med att bära långa tidsok mellan avsnitten.

 355. H skriver:

  Ibland är böcker som hade behövt en redaktör det bästa som finns. Min favvis är Andy McCoys (Hanoi Rocks) självbiografi. Jag har säkert redan skrivit om den här, så ofta som jag babblar om den. Helt overklig bok.

 356. greven skriver:

  vars någerst hittades den torrenten?! e ju grymt gengångare. tycker Victor e svinlik Kalle Ohlsson. podcasten e också svinakul. lol tom.

 357. Benny skriver:

  Jo vahetere, en annan skiva att stuffa till som var bra förra året.

  Jag har ju inte gjort nån lista, men ids.

  http://open.spotify.com/user/benny.boxare/playlist/1ozHNmUsopzLmiysflze6M

 358. Benny skriver:

  Stålet: Vissa av mina vänner som inte är våra gemensamma vänner blir arg på dig (och mig) för att du tagit bort flera av vloggarna. Desamma brukar framhäva att du är ett geni å ja ’Vet.’.

 359. Benny skriver:

  ja ba ’Vet’.

 360. matti skriver:

  Gjorde en C-60 för januari i alla fall. http://open.spotify.com/user/chops/playlist/47gk0i7n06eOPULGemgTNs

  Åh, den blev bra.

 361. KBoi skriver:

  mörn, H – Jag har läst Neil Young-boken. Avslutade den häromdagen. Den är visserligen mångordig och en väldigt lång stream-of-consciousness, men det uppfattade jag som dess styrka. Ingen annan kan/får skriva en sån bok. Och även om han upprepar sig en hel del och drar en del helt ointressanta anekdoter så innehåller den också mycket bra. Bra om människor och om musik. Vill gärna höra mer om Andy McCoy!

 362. Åsa skriver:

  Här kan ni lyssna på Nya vågen. Mitt vildsinta bastubråk är inte med men jag inleder programmet i lugnare ton.

  http://m.sverigesradio.se/avsnitt/index/3048?avsnittsid=140601

 363. matti skriver:

  Såg precis Action Is My Middle Name med Morrissey på Letterman. Han är fin ändå. Om den nya skivan någonsin kommer så lär den väl vara sönderproducerad som vanligt. Ändå.

 364. stalle skriver:

  såg precis joon erektion på facebook. dom är tuffa ändå. Om spelningen blir så bra som jag misstänker kommer alla vi som inte tar chansen, att ångra oss. råpunk.

 365. Cöxxy skriver:

  öh, matte, vem spelar vilken gitarr på 10.20.100? Bra låt.

 366. matti skriver:

  Conny: Jari, Calle et moi. Jag slidar, spelar distpedal och rätt unisont med basen. Calle spelar det rytmiska/polyrytmiska och Jari mest melodier, liksom lead. Live är det men orgeln är lagd efteråt och, tror jag, skak. Inte för att vi upptäckte att det saknades, utan för att vi bara hade tio händer.

 367. matti skriver:

  Låten på Facebook är överlägset längst. Typ äldst också.

 368. matti skriver:

  Jag hatar ju kändissåpor mer än gemene man, men jag gillar Stjärnorna på slottet. Kan någon förklara varför?

 369. erkdv skriver:

  Skådespelarpersonligheter kanske? Stjärnorna på slottet är väl det enda sammanhang där dylika kan blomma ut numera. Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt. Du kanske gillar skådespelarpersonligheter mer eller iaf inte mindre än gemene man?

 370. matti skriver:

  Ja, mer tror jag. Älskar buller och bång överhuvudtaget.

 371. matti skriver:

  Alltså, för att förtydliga: jag umgås mycket med ”skådespelarpersonligheter” och tycker om det. Den sortens buller och bång som intensiva männisor utstrålar, jag har inga problem med det. Inga problem med motsatsen heller, alla får vara som de är, men jag säger det för jag vet att många brukar ha problem med yviga människor. Jag vet inte, jag känner väl igen mig i dem, att jag får plats och inte behöver lägga band på mig. Det är inget märkvärdigt med det, ingen djup analys av mig själv eller de jag umgås med. Eller de som inte umgås med dem, heller, folk är olika bara.
  Inte fest och glam och champagne och fyrverkerier-buller och bång, menar jag alltså.
  Men jag tror jag gillar programmet i fråga för att de inte behöver prestera något, det finns inget tävlingsmoment i Stjärnorna på slottet. Älskar när Claes Malmberg och Ewa Fröling bara tar den plats de antagligen alltid tar överallt. Tycker det är roligt, att de är roliga.

 372. matti skriver:

  Eller vänta nu, det var nog en rätt märkvärdig analys ändå, men jag vill inte utveckla det riktigt. Känns obekvämt.

 373. matti skriver:

  Det här förresten: http://open.spotify.com/user/chops/playlist/36ZGZEslYQwAFwgy54sWgW

  Inte helt lätt att få ihop något, mycket som saknas, och helt bevandrad är man ju inte. Men Ram finns ju i sin helhet i alla fall, och det är ju bra.

 374. erkdv skriver:

  Jag ogillar verkligen de delar av mig som vill springa och gömma mig när Börje Alstedt (eller liknande) spontant brister ut i sång eller börjar recitera poesi, alltså ta plats. Det är väl det som populärt brukar kallas jantelagen som sitter under huden. Inget att skryta med eller så.

  Däremot tycker jag att det kan finnas välgrundade tvivel mot den typen av självförtroende med vilket vissa teaterpersonligheter tar sig an kulturella uttryck i allmänhet. Det tappar ofta den nerv som t.ex. poesi och musik får när utövarna faktiskt är taffliga och nervösa och sätter sig själva på spel.

  Istället blir det darr på rösten på alla rätta ställena och laddade konstpauser. Det kan störa mig något oerhört när teatermänniskor tar sig an t.ex. popmusik som om det vore en underkategori till skådespeleriet. Tom Waits komer väl undan med det ibland, med nöd och näppe. Blir konstigt ibland tycker jag. Tänker att spelet med autenciteten är viktig i pop/rock-traditionen. Teatern undanröjer ju alla tvivel om äkta/fiktion på en gång. På gott och ont. I teorin gott i praktiken ont.

  Gillar också programmet egentligen. Kan tänka mig att de flesta skulle blomma ut rätt fint i sammanhanget. Men skådespelare har antagligen någon fördel eftersom de är vana att i någon mån spela sig själva.

 375. matti skriver:

  Ja, men jag tycker dels att teater är underskattat och dels att de i Stjärnorna i slottet får vara (verkar vara) sig själva. I den mån man nu kan det överhuvudtaget.

  Tycker rent allmänt lite synd om bullriga människor. Alltid är det något som inte duger hos dem.

  Håller dock med om att det är irriterande när folk tror de är renässansmänniskor och att det oftare gäller skådisar än andra kulturarbetare.

 376. matti skriver:

  Skådisar och romanförfattare.

 377. matti skriver:

  Novellister, kanske det heter? Eller om det är en anglicism? Ett ord som för övrigt verkar vara en anglicism i sig.

 378. erkdv skriver:

  Jag tycker nog att det i regel är finare när folk tar sig an sånt de inte riktigt ror i land än tvärt om. Mats Wilander läser poesi t.ex. Mycket finare än när Björn Källman sjunger schlager. Gillar nog folk som vill vara renässansmänniskor mer än folk som tror att dom redan är det.
  Tror jag skulle vilja vara det själv. Alternativt vilja tro att jag redan är det. Spelar nog ingen roll för min del just nu.

 379. KBoi skriver:

  Anglicism heter det väl ändå?

 380. matti skriver:

  Ja, på vanlig svenska ja!

 381. matti skriver:

  Hehehe. The Power.

 382. matti skriver:

  Men alltså, jag tycker nog Mats Wilanders poesi och Samuel Frölers skivor går på ett ut där. Pest eller kolera.

 383. matti skriver:

  Det är väl en fråga om makt och utrymme också. Om klass, såklart.

 384. H skriver:

  En novellist är en författare av noveller. A novelist is a writer of novels, alltså romaner.

 385. KBoi skriver:

  Vad är en ametist då?

 386. stalle skriver:

  iden att bunkra mat pga rädsla för att jorden ska gå under.

 387. KBoi skriver:

  Isf har jag fått ametist.

 388. skräddarn skriver:

  Gått i ametist heter det väl?

 389. KBoi skriver:

  Nej, jag har fått idén att bunkra mat pga rädsla. Inte har jag gått i idén.

 390. Åsa skriver:

  Efter maten ska jag kolla på nya Girls. E helt nervös.

 391. matti skriver:

  Så, inte anglocism då?

 392. KBoi skriver:

  Anglicism heter det väl ändå ?

 393. KBoi skriver:

  Jag skulle googla nåt om alzheimers, men det har jag glömt. Så nu har jag kaffe i aluminiumkastrullen istället. Hoppas det är för sent.

 394. KBoi skriver:

  Jag skulle googla nåt om alzheimers, men det har jag glömt. Så nu har jag kaffe i aluminiumkastrullen istället. Hoppas det är för sent.

 395. Stålet skriver:

  Gengångare:
  http://thepiratebay.se/torrent/7969440/Les_Revenants_Season_1

  Subs:
  https://www.google.se/search?hl=sv&client=firefox-a&hs=Z1&tbo=d&rls=org.mozilla:sv-SE%3Aofficial&sclient=psy-ab&q=les+revenants+subtitles+s01&oq=les+revenants+subtitles+s01&gs_l=serp.3..0.6452.6452.0.6572.1.1.0.0.0.0.39.39.1.1.0…0.0…1c.1.z3mBNje3JGQ&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1357700187,d.bGE&biw=1348&bih=649&ech=1&psi=vlH0UPHSJcX-4QSE5YHADA.1358191803089.3&emsg=NCSR&noj=1&ei=vlH0UPHSJcX-4QSE5YHADA

 396. H skriver:

  Vi kan prata om nya Girls sen. Jag vete fan. Men det kanske kommer igång.

 397. Åsa skriver:

  Ja det kan vi. Är inte klar med maten än. Har nån sett Game Change?

 398. greven skriver:

  jo man tackar! de va en redig länk. inge valler! tack o bock. Girls var skoj. blir säkert skojigare. men är mest pepp på justified.

 399. H skriver:

  Kboi, Andy McCoy-boken, den känns ungefär som att bli infångad av ett fyllo på krogen som måste berätta om sina gyllene år. Helt ostrukturerat, egentligen rätt irriterande men också bedårande. Hanoi Rocks bildas, på nästa sida har de gjort tre skivor, sen kommer femton sidor om en sviiiiiinrolig fest i Thailand. Han redogör för hur många tjejer han låg med under Hanoi Rocks-åren (jag räknade på det och det är fler än en om dagen) och sitt betyg i en japansk groupie tidning. Boken mynnar ut i en låååång hatfylld tirad mot Steven Adler där man visserligen inte tvivlar på att Steven Adler är ett rövhål men man undrar om det förtjänar att ta upp så mycket plats i en rätt kort självbiografi. Sen försöker han liksom övertyga läsaren och kanske sig själv om att hans karriär efter 1985 varit lika lysande som före. Jag kan faktiskt rekommendera den. Och med Neil Young-boken oläst, så alltså mer generellt: om jag läser en konstnärs självbiografi vill jag ju veta hur det ser ut i huvudet på hen. Vill jag läsa minutiöst avvägda formuleringar kan jag läsa Djuna Barnes eller Virginia Woolf.

 400. H skriver:

  Det är kul när McCoy skriver om Razzle, Hanoi Rocks trummis, att det är förstås lite synd att Razzle dog men han skulle inte ändra på något ens om han kunde. Och Razzle gjorde ju helt rätt som spenderade alla sina pengar på party, han dog ju ung! Vad skulle han med pengar på banken till?

 401. matti skriver:

  Såg ett fyllo i Åbo en gång, han hade skinnbrallor och en sko på sig. Han gapade på en kvinnlig och lika tandlös a-lagare.
  – Det är ju Andy McCoy!, utbrast Jejo. Och det var det.

 402. skräddarn skriver:

  Jejo bor i Åbo KBoi har gått i ide McCoy var i Hanoi. Inget krångel!

 403. matti skriver:

  För övrigt är det första gången någon utanför mitt eget huvud kallat Andy McCoy för konstnär, om än indirekt. Mad respect.

 404. matti skriver:

  Anglosicm heter det. Jag har många lecksikon,

 405. matti skriver:

  Nu hör jag Bowies nya singel för första gången. Det är en av hans bästa låtar överhuvudtaget ju.

 406. matti skriver:

  Fö, apropå Strages krönika, så gillar jag Suedesingeln också, men vad låter den som? U2? Simple Minds?

 407. mörn skriver:

  Ha ha, vad rolig podcasten var igen!

 408. Åsa skriver:

  Allvarligt nya Girls var inget bra. Bara Shoshanna var bra, hon är å andra sidan sjukt bra.

 409. KBoi skriver:

  H – det låter ju lysande. Det är lite så Neil Young-boken är, fast han är inte en lallande pundare med gamla vendettor oavklarade. Mer en mysig marijuana-farbror med gott att säga om allt och alla utom MP3-or.

 410. H skriver:

  Jag har fått hemska, outhärdliga nyheter ikväll. Och jag känner skuld över att jag har det så bra, för jag har verkligen inte förtjänat det. Ta hand om er och kram.

 411. matti skriver:

  Åh, H. Fan vad jobbigt det låter. Hoppas det blir bra eller åtminstone bättre.

 412. H skriver:

  Det blir annorlunda. Tack för omtanken.

 413. Åsa skriver:

  H kram.

 414. matti skriver:

  A Tribe Called Quest på SVT, jag d ö r . Bästa hip hopen evah. Low End Theory, vilken fulländad skiva.

 415. matti skriver:

  Men även så vansinnigt sorgligt, Phife och det. Och hela gruppdynmiken och avsaknaden av den. Sorgen.

 416. matti skriver:

  Men lyckligt slut! Vilken film, se den direkt!

 417. H skriver:

  Ingen behöver vara orolig för mig alltså. Jag behövde bara skriva av mig.

 418. Conny skriver:

  Fan vad svårt det är att äta skivad gurka med pinnar!

 419. Benny skriver:

  Vad är det frågan om? Kan man inte vara fattig utan att för den skull se ut som flickan med tändstickorna? Jävla idiotdebatt, rakt igenom.

 420. stalle skriver:

  skända flaggan!

 421. matti skriver:

  Benny: håller helt med, helt och totalt.

 422. Benny skriver:

  Man analyserar samhällsproblem och klass med någon slags ’tänk på barnen i Biafra’-logik.

 423. matti skriver:

  Och som vanligt handlar det om fel saker. Om Janne Josefsson i stället för om barn. Som finns, som är fattiga! Jävla pissmediaretorik. De kan fan ha en Facebookgrupp lika gärna, alltså bara, ingen tidning.

 424. skräddarn skriver:

  Jag har ju tjatat om dom här förut , men här är en bra artikel i ämnet

  http://thequietus.com/articles/11151-come-interview-neil-kulkarni

 425. stalle skriver:

  fick anonymt kuvert med usb-sticka. Är det överraskning eller utpressning?

 426. hjort skriver:

  Om det rör sig om utpressning är det alltså ingen överraskning? Du lever ett hårt liv, stalle.

 427. stalle skriver:

  man vet ju aldrig!!!

 428. matti skriver:

  Läsarkommentarerna under AB Kulturs artikel om Uppdrag granskning får mig att överväga: demokratin, den allmäna rösträtträtten, yttrandefriheten samt självmord.

 429. stalle skriver:

  kommentarsfälten på nätet är ju avlopp 999 gånger av 1000.

 430. hjort skriver:

  Det är lätt att tappa tron på sina medmänniskor när man läser vilken svensk nyhetssajts läsarkommentarer som helst, men man måste påminna sig om att det inte är representativt för hela befolkningen. Om det så vore så skulle nio av tio svenskar vara män i 20-årsåldern, med en IQ under 75 och med ett självhävdelsebehov som står i omvänd proportion till deras respekt för andra. Så nu påminner jag om det. Varsågod.

  Sen tycker jag iofs att man kan fundera lite på om huruvida vi behöver läsarkommentarer överhuvudtaget.

 431. matti skriver:

  Jag tycker inte man behöver det. Jag tror det enar extremidioterna och de behöver inte enas, de behöver splittras.

  De är otrevliga, far med lögner och sporrar varandra till att göra värre saker än så. Dessutom tröttar de ut de fåtaligt smarta som försöker argumentera mot dem.

  Är det en fråga om yttrandefrihet? Är det en fråga om demokrati? Det skiter jag i. Jag har lika stor rätt att yppa min åsikt som de har (medveten om tankevurpan). De har också samma skyldighet som jag att fan bete sig som medmänniskor. De kan gott gå under jorden, jag kan tänka mig att göra samma. Om de finge bestämma vore jag redan där.

 432. hjort skriver:

  Jag vet ärligt talat inte om det ens ska talas om som en fråga om yttrandefrihet. Åtminstone inte på det viset att man talar om det som en grundläggande rättighet. En nyhetspublikations främsta roll ska förenklat sagt vara att förmedla nyheter, och jag ser ingen anledning till att de dessutom måste bistå med ett slags verktyg för debatt anslutet till enskilda artiklar, bara för att de kan.

  Anledningen till att läsarkommentarerna finns har förmodligen mer att göra med tidningarnas vilja att integrera sin funktion med de sociala medierna och på så vis anpassa sig efter samtid och publik, än det har med något djupare demokratifrämjande tänk.

 433. hjort skriver:

  Dessutom är det, som vi ser, ett ganska värdelöst verktyg för debatt som det är. Lösryckta Facebook-posts och likes hit och dit. Inte mycket konstruktivt utbyte där, ens när det är civiliserat.

 434. erkdv skriver:

  Morrissey borde antagligen tvångsförvaltas. Han är för bra för att utelämnas helt till sin fria vilja. Allt bra verkar ju bara bli dåligt.

 435. Anonym skriver:

  Fin idé. Frågan är, vem borde bli förvaltare?

 436. matti skriver:

  Exakt. Skrev en krönika om honom i helgen. ”Gubbe hyllar gubbe” kommenterades det ju. Det var roligt pga sant.

 437. matti skriver:

  Hahaha, vit gammal gubbe t o m.

 438. erkdv skriver:

  Badly drawn boy får förvalta musikproducerandet tror jag. Politiken är svårare. Man vill ju inte ha honom helt utslätad. Bara lite mindre dum i huvudet. Tar gärna emot förslag.

  Detta alltså för att jag älskar honom. Nya är kanske inte så dum. Bara så mycket dummare än nödvändigt.

 439. Anonym skriver:

  David Sandström kan få bli politisk förvaltare. Funderar på musikalisk dito, är inte helt nöjd med Badly Drawn Boy.

 440. erkdv skriver:

  Egentligen tycker jag att en åldrad Morrissey borde kunna låta ungefär så här hela tiden:
  http://www.youtube.com/watch?v=jEuCcmUmURA

  Håller med Mattis krönika om att fler borde försvarat Morrissey. Men kanske framförallt mot honom själv.

 441. matti skriver:

  Det är ju omöjligt att vara i ständig opposition mot de man ser som makthavare och samtidigt kräva ständigt beröm från desamma. Det borde någon berättat för Morrissey.

 442. stalle skriver:

  jag är så tjock nu att jag kan simulera fatbooth irl som det heter.

 443. stalle skriver:

  nu ger jag fingret åt jobbet och schtan. finger!

 444. KBoi skriver:

  jag som är hacker säger afk snarare än irl. anser att internet är rl.

 445. H skriver:

  Om du menade Alexander Hacke i Neubauten så skrev du fel.

 446. Benny skriver:

  Allt faller är stundtals Curb-bra. Kul om Hacke, annars. Tack.

 447. matti skriver:

  Såg precis om Whip It. Älskar den filmen.

 448. KBoi skriver:

  Rep med bandet vadetnuheter. Bra nå jevurst. Hejdå!

 449. marcus skriver:

  Kommer hem till ny Darkthronesingel. Vågar inte vara först med att tycka något.

 450. matti skriver:

  Jag gillar den svinmycket, hoppas det inte är edit på albumet. Gitarrsolot i faden är ju sjukt bra. Älskar att det inte är tugnt och nedstämt. Älskar den ”lyxiga” produktionen. Älskar Fenriz sång. Känns som att de hittat det de sökte på Circle the Wagons. För den är väl så ojämn. Fast vad kan man säga efter en låt egentligen? Mer än att när Darkthrone får feeling så brukar det bli grymme bra, och på Leave No Cross Unturned, som singeln heter, så har de feeling.

 451. stalle skriver:

  det gick ju bra.

 452. stalle skriver:

  skulle länka till gårdagens stopptid på svt, en ung salming. det var förvirrande likt stålet.

 453. matti skriver:

  OM man vill höra Leave No Cross Unturned, streamas den här: http://www.peaceville.com/darkthrone/#.UPp4nqEjgeU

  Varning, det är inte mycket black metal. Det är metal helt enkelt. Underbar metal.

 454. matti skriver:

  Och på tal om crosover, varför vill ingen någonsin prata om Discharge och tiden mellan State Violence och Grave New World? De singlar och EPs de gjorde då förtjänar total upprättelse.

  http://open.spotify.com/user/chops/playlist/7ljbmbZTJ0yrkbIKFCNWua

  Lyssna!

 455. KBoi skriver:

  Vi har ju sagt att vi inte ska prata om det! Fan Matti!

 456. matti skriver:

  Tycker det är helt magisk thrash, inte så snabb. Tycker han sjunger lika bra som på Hear Nothing [….]. På riktigt tycker jag det. Propaganda and Liiiiies.

 457. H skriver:

  Jag håller med om sången, men riffen är sämre varianter av de gamla, bra och med bluesgitarr istället för gnisselsolon.

 458. H skriver:

  Välformulerat.

 459. matti skriver:

  Riffen är oklanderliga. Det är det bästa med låtarna, de är precis på gränsen mellan smarta och idiotiska. De är geniala. En annan grej med låtarna är energin, samspelet mellan trummorna och resten. Hur låtarna liksom studsar fram. Pogar.

 460. TP skriver:

  Kristina Lugn !

 461. matti skriver:

  Men jag fattar om man föredrar äldre Discharge. Det är ju Discharge, liksom.

 462. H skriver:

  Om man gillar bluesgitarr är sena Discharge helt klart ett alternativ.

 463. H skriver:

  Mitt crustband Kristina Ugn har precis blivit bokade till Nottbotten hardcorefest.

 464. matti skriver:

  Äh, vaddå bluesgitarr? Grymma solon. Bara sällan smakfulla.

 465. matti skriver:

  Var annars på vernissage i dag, Magnus Svensson. Superbra!

 466. H skriver:

  Basisten i Cardigas? Mad respect!

 467. H skriver:

  Cardigans

 468. matti skriver:

  Inte precis. Den härs skulle äta upp den därs. Om man tänker att verkshöjd kan äta verkshöjd, och det är väl precis vad den kan det.

 469. matti skriver:

  Nu såg jag Kristina Lugn!

 470. KBoi skriver:

  Buh, basisten i Cardigans heter Magnus Svenningsson.

 471. TP skriver:

  Verkar vara mycket värme i Magnus Svenssons verk. Riktigt fina. Alltså de jag lyckades gräva fram på nätet.

  Annars har jag skippat spotfy och nästan bara lyssnat på hela album. Mest the Fall som har minst en skiva för varje sinnesstämning. Hela album sätter låtar i ett kontext ju. Som ni vet feståss. Inget nytt där, men ibland får spottify en att glömma.

 472. H skriver:

  Det kommer ju bara bli hardcore för mig 2013, jag känner det redan. Älskar.

 473. skräddarn skriver:

  själv har jag något av en rockhelg. lyssnat enkom på songs the lord taught us och sticky fingers.

 474. H skriver:

  Om och om igen eller har du bara lyssnat på två skivor? För i så fall är det ingen rockhelg.

 475. TP skriver:

  När jag tänker efter, tänker jag, borde jag ha tänkt före. Men hur tänker jag nu?

 476. H skriver:

  Nu har jag lyssnat på Mattis spellista och jag vet inte. Om man lyssnar på det som tidig thrash eller nwobhm (vet nog inte vad som räknas dit egentligen) så är det kanske bra. Men lyssnar man på det som Discharge tycker jag det är helt poänglöst: dåliga riff, fjompigt framfört, urusla gitarrsolon. Jag skäms ihjäl över den där slutklämmen på The More I See. Men jag gillar inte metal så mycket tror jag.

 477. H skriver:

  Jämför med solot i And Children t.ex. Man tror inte det är samma snubbe.

 478. H skriver:

  Jag inser att jag intar en oändligt safe ståndpunkt, men jag tycker helt enkelt att de där singlarna är rättvist bortglömda.

 479. matti skriver:

  Jag hör och förstår och håller med. Men jag jämför inte med det de gjorde innan, jag jämför med annan crossover och då är det bättre än det mesta. I en genre där det är långt mellan fullträffarna, det medges. Jag håller inte med om The More I See, dock. Där skiljer sig vår respektive smak åt. Älskar slutklämmen i sången, antar att det är det du menar. Med det sagt så gillar jag de där sista skivorna med Black Flag också. Tycker det helt klart går att jämföra. Även sena Datkthrone

  Annars har jag åkt till Råneå idag. Två gånger till och med.

 480. matti skriver:

  Solona: det är väl inte ens samma snubbe? Eller? Bytte de senare?

 481. H skriver:

  Aha, jag trodde det var Bones hela vägen. Nu har jag läst på, det blir en annan snubbe (bluesgitarrsnubben) efter State Violence-sjuan. Rent objektivt förklarar det ju en hel del. Men klart jag fattar att du inte menar att det är bättre hardcore än på Hear Nothing… och att det handlar om smak. Men slutklämmen, jag menar den där störtlöjliga gitarrtrudelutten när de slår ut.

  För mig, noll resor till Råneå. Idag också.

 482. TP skriver:

  Å, vad länge jag får vänta på Destiny Street. Skulle hinna med t o r Råneå till fots. Typ.

 483. skräddarn skriver:

  Alltid när jag är i Råneå tar jag en sväng upp till Melderstein! En princip jag har.

 484. matti skriver:

  Återföreningsskivan då? Den från 02? Jag gillar, men jag vet inte riktigt vad det är. Den låter som nåt asbra band som lyssnat mycket på Discharge, men som inte är ett dis-band.

 485. Åsa skriver:

  Jag hade så sjukt hög feber idag. Sen vaknade jag nyss, hade svettats ut alltihop. Nu ligger jag och tänker på varför gränsen för min fåfänga går vid plastikoperationer. Vore det så farligt med lite botox egentligen, med tanke på allt annat skönhetsfix jag håller på med? Sen tänker jag på vilket ramaskri det skulle bli om jag luftade den tanken på Facebook.

 486. Åsa skriver:

  Kan ju absolut inte skriva det på Fejjan, har några tonårstjejer som kompisar där som inte skulle må bra av att jag sjönk så lågt. Vill ju inte va Katrin Zytomierska, vill inte operera mig heller, vill bara våga tänka på hur jag sätter mina egna gränser och hur godtyckliga/moralistiska de kanske är.

 487. H skriver:

  Matti: jag tror inte jag hört den ens. Om den finns på Spotify ska jag försöka hinna med den idag.

  Åsa: läskigt att injicera gift i ansiktet.

 488. matti skriver:

  Själv listar jag världens bästa hardcore just nu. Enda kravet är att det måste vara inspelat på 80-talet. Samlingar räknas alltså, såväl individuella som rena comps. Och det behöver inte vara musik från USA.

 489. matti skriver:

  Tar inte med det jag bedömer vara Oi eller postpunk, alltså. Eller för den delen vanlig punk.

 490. matti skriver:

  Funderar rent på om jag kanske skulle kommentera valen. Hu, vad ambitiöst. Blir trött bara jag skriver ner det här. Vi får se.

 491. Åsa skriver:

  H: Ja, nä, botox var inget bra exempel. Både fult och farligt. Tänk att bli en lejonmänniska, som dom blir av botox.

 492. stalle skriver:

  skulle inte tveka att fettsuga mig.

 493. Åsa skriver:

  Eller om jag skulle göra nya dunkar. Exakt som nu fast tre storlekar större. Skulle bli sensation.

 494. Åsa skriver:

  Jag undrar väldigt intensivt varför Expressen trycker extraupplaga med 8 sidor om Sabunis avgång. På väg ut nu.

 495. H skriver:

  Alla vet ju varför hon avgår.

 496. H skriver:

  Usch. Kände mig som flashback nu. Hade raderat om det gick.

 497. Åsa skriver:

  Vet folk det? Trodde förut att det bara var typiska spekulationer?

 498. Åsa skriver:

  Fast inte behöver du känna dig som Flashback. Jag undrade ju.

 499. KBoi skriver:

  Åsa – Vore grymt om du gjorde ryggdunkar. Då kan jag göra det så kan vi vara som Genesis P Orridge och Lady Jaye.

 500. H skriver:

  Åsa: Jag har uppfattat det som en sån där offentlig hemlighet, eller vad det kallas. Men naturligtvis ”vet” jag ingenting, det var därför jag känner mig fånig som skrev sådär.

 501. H skriver:

  Jag har lyssnat på Discharges självbetitlade från 2002 två gånger nu. Recension kommer ikväll typ.

 502. Åsa skriver:

  KBoi: Ja det vore roligt! Men tror inte jag kommer att göra ryggdunkar, tror det skulle se för konstigt ut på mig, är rädd att jag inte längre skulle bli tagen på allvar.

 503. BENNY skriver:

  HINNER INTE LÄSA HOPPAS ALLT E OK OK HADE BENNY

 504. Åsa skriver:

  Är det nån som gör quizkampen som vill spela med mig? Ska ladda ner den nu, vill testa.

 505. KBoi skriver:

  Om du gör ryggdunkar kan vi spela.

 506. Åsa skriver:

  :(((( RÄTT dålig utpressning. asapetersen

 507. Åsa skriver:

  Andra avsnittet av Girls tog sig. Men shit vilken ångest en får över hur ELAKA de är mot varandra, de små krypen.

 508. TP skriver:

  Alltså, baksidestexter på böcker kan ju vara ohjälpligt dåliga ibland. Men för ett tag sedan fann jag denna fina motsats till beskrivning:

  ”Att läsa _____________ är som att slå ut en fönsterruta en stjärnklarnatt.” Jag läste boken och håller fortfarande med. Många fönsterrutor slogs ut och slås fortfarande ut under stjärnklara nätter. Helst under gnistrande vinternätter.

  Ni som läst allt vet säkert vem jag läst.

  Annars är jag helt uppslukad av Destiny Street som kom som en oväntad blixt igår kväll – en dryg månad innan prognostiserad ankomst. Sitter och njuter av Quines gitarrspel, Hells sång och blir sugen på att lyssna vidare i den fållan.

 509. TP skriver:

  Äh, det var ju töntigt lätt att googla fram det. Likförbannat en bra bok och beskrivning.

 510. H skriver:

  Jag har haft Suck My Left One med Bikini Kill på huvudet precis hela eftermiddagen och näsan i jobb och har inte hunnit skriva vad jag tycker om Discharges självbetitlade. Jag vet ju att ni håller andan. Gillar han den? Gillar han den inte? Tycker han att den är sådär?

 511. matti skriver:

  Ja, precis så. Så pirrigt att jag knappt kan andas. Lyssnar på Maria Eriksson under tiden.

 512. matti skriver:

  Och Volodja och Räfven. Bra. båda. Inte min bag helt och exakt, men så gör jag det inte för min egen skull heller.

 513. TP skriver:

  Den färgade vinyldagen har redan passerat.

 514. matti skriver:

  Kommer på måndag. Videon vilken dag som helst.

 515. marcus skriver:

  Kan ni rekommendera ett par hörlurar till mig? Mina AKG från strax innan stenåldern slutade fungera ikväll :(

 516. hjon skriver:

  Vinterkräksjuka * två barn = trött morgon
  Måste ha en kopp te.

  Anonym på riktigt: Tack för Klabbes Bank!

  matti: Jazztips, du också ska ha tack.

 517. hjon skriver:

  Åsa: Utmanar på quizkampen, heter som på wf något långt och larvigt i tre ord där det första är dj.

 518. matti skriver:

  Rock, all musik uppfunnen och definierad efter 1958 egentligen, tillhör oss vuxna människor. Ungdomar begriper ingenting. Inte Per Gessle heller.

 519. KBoi skriver:

  Heter du djävla skit gubbe?

 520. matti skriver:

  Det som föranledde min komentar ovan, om rocken, är att nya Yo La Tengo är sjukt bra. Deras bästa tycker jag, lätt. Just nu i alla fall. Popmusik, rock, av folk som hört jävlart all popmusik och rock.

 521. matti skriver:

  Inte bara hört allt utan även läst allt om det. Och därigenom dragit vissa slutsatser, utan att för den skull mallar sig med det. Folk som vet på ett ungefär vad de är och blivit. Vuxna, anspråkslösa, älskar de bara rock och pop och det är så det är bara.

 522. TP skriver:

  ”What the heck is a Yellow Tango?”

 523. Åsa skriver:

  Hjon: Jag hittar dig inte :((((

 524. stalle skriver:

  quizkampen. kul, men jag kunde inte stå ut med hur fult spelet är, å mig slipper ni.

 525. BENNY skriver:

  Tycker man inte att det här är roligt är man helt dum i huvet och sepestörd.

  http://what-if.xkcd.com/25/

 526. Christoffer 138 skriver:

  Läser ”Norrland” och kommer ihåg att vi sågs i en toakö på DRP:s 40-kalas där i midsomras. Du spelade med ditt band, jag med mitt nedlagda band. Lyssnar på ”Anarkist”, hittar den här bloggen som har Blondinbella-nivå på antalet kommentarer. Om du ngnsin är i Sthlm borde vi ta ett järn ihop. DRP har mitt nummer.

 527. hjon skriver:

  KBoi: Skulle aldrig särskriva.

  Åsa: Alltså, jag trodde att jag hittat dig och bjudit in till match. Sökfunktionen är kass. Jag ska försöka hitta dig på Fejan…

 528. hjon skriver:

  Åsa: kolla fb.

  KBoi: DJ är ett ord. Prova på wf!

 529. matti skriver:

  138: det är Bizzarro World att vi inte setts innan. Vi borde ses. Fö vill jag att ni ska spela i Luleå i augusti.
  Han har mitt nummer med, vi hörs.

 530. KBoi skriver:

  Matti och 138 sitting in a tree

 531. stalle skriver:

  ännu en singel från nick caves nya. känns lovande tycker jag som är gubbrockare. http://open.spotify.com/track/0gFlclV6uhE4Lfxj3n4G8W

 532. stalle skriver:

  samtidigt i borås:

  Borås (TT)
  ”Vi ska slakta dig” sade en anställd på en kommunal inrättning till en svårt paranoid patient som vägrade äta sin medicin. Och klämde dessutom patienten i sidan och sade ”det finns ju lite att ta på, så det blir potatis och din skinka som serveras till middag”, uppger P4 Sjuhärad.
  Nu har inrättningen gjort en lex Sarah-anmälan om händelsen i Borås, eftersom patienten blev rädd för att bli mördad, grät och började prata om sin sista kväll här i livet. Agerandet var kränkande, enligt anmälan.

 533. BENNY skriver:

  Kboi: Jag lämnade en teleportation pod hos dig. Vänligen använd den nu till lunch. Jag tänkte äta om ungefär en halvtimme.

 534. TP skriver:

  Stalle: håller med om att Jubilee street är ok, men singeln som släpptes innan (we no who u r) är sådär lite sinnesslött mosig och smörig som han ibland har varit sedan 15 år tillbaka. Men i JS undviker han det riktigt fint.

 535. stalle skriver:

  fast jag tycker han låter farlig ändå, trots att det är lite slött och mosigt samtidigt.

 536. TP skriver:

  Ja allt är ju relativt .

 537. KBoi skriver:

  Benny – Cönnx har den.

 538. matti skriver:

  Jävla Hanna Hirsch. Jag älskar er men ni vägrar komma på Musikens makt ju. Kärlek ändå, förbehållslöst.

 539. skräddarn skriver:

  Appropå gubbrock lyssnade jag på Tim Burgess skiva från ifjol idag. Det är Lambchop och han typ. Oväntat bra! Men helt ärligt har jag aldrig fastnat för Yo la tengo. Man behöver inte spela alla genrer på samma platta liksom. Med det sagt har jag bara lyssnat på Fade en gång, och den håller ju faktiskt ihop. Intressant det där med school of rock också. Jag tror ju man kan bli popstjärna ENDAST genom att lyssna och läsa om musik. Tror och hoppas!

 540. TP skriver:

  Hanna Hirsch ja, hur aktiva är de? Vill höra live.

 541. Conny skriver:

  Eh. Har inte hunnit läsa ifatt. Har jobbat dag och natt hela året. (jobbare på dagen, musiker på natten). Ett sånt liv som tog död på Stieg Larsson. Som tur är har jag barnen, som kommer till mig i morgon och räddar mig från mig själv. Annars säger jag som Fassbinder på dödsbädden. ”jag vill bara bli fulare och arbeta hårdare”.

  marcus: Sennheiser HD 25-1 II. Ljudteknikerna kör med dem live. Stänger ute lagom mycket, låter svinbra, och har ingen fejkbas i sig, utan man får lösa det med eqn. ”Basförstärkning” i iphonen passar bäst.

 542. Conny skriver:

  Men det här då! Fatta att det inte är fejk! Såg en kompis göra detta idag.

  http://www.youtube.com/watch?v=6PEsGitVlUk

 543. H skriver:

  Fy vad Connys hörlursinlägg stressar mig. Jag lyssnar på musik i iphonehörlurar och har aldrig lärt mig ratta EQ.

 544. Benny skriver:

  Vänta nu, finns det eq på iphone!?!?

  Ni som kan eqar på elektroniken, hjälp mig. Jag använder spotify mest.

 545. Benny skriver:

  Conny är vad jag minns lite emot in-ear. Jag rekommenderar alla Shures in-ear. Rätt dyra, men håller ungefär 10 gånger längre än vanliga, och har desutom utbytbara kablar. Bästa ljud jag haft, har 425 från Blocket.

  http://www.shure.eu/products/earphones

 546. Conny skriver:

  Iphoneeq återfinns under inställningar / musik / eq. Men tyvärr finn bara pre-sets. Men den eqn påverkar bara ljudet i musikspelaren. Men trekants-rörelsen över glaset i övre högra hörnet tar fram spotifys egna interna eq.

 547. Conny skriver:

  H: intresset för bra ljud har vuxit i takt med min tinnitus. Dåligt ljud gör ont i öronen på mig.

 548. stalle skriver:

  Mando Diao släpper nytt i höst

  Mando Diao, vars Frödingalbum ”Infruset” toppat Sverigetopplistan vecka efter vecka, släpper ett nytt album med reklamlåtar för volvo till hösten. Det berättar sångaren och gitarristen Gustaf Norén för Expressen.

 549. Skända flaggan skriver:

  Videon och en vänlig hälsning: http://blogg.svt.se/psl/

 550. matti skriver:

  Oj. Här är den vänliga hälsningen i sin helhet.

  Lite snabbt om Skända flaggan

  Skända flaggan ingår i en sångcykel eller vad man nu ska kalla det. Det är en kung och en prins som återkommer i några låtar jag skrivit på sistone, och de kan väl ses som en metafor för makt i olika led och riktningar, kanske framförallt som den ser ut och fördelas mellan fäder och söner, bildliga såväl som bokstavliga. Kung/Prinsrelationen tacksam att utgå från: ärvd makt, absolut makt och så vidare. Det är lätt att både skriva och begripa.
  Med det i åtanke (och jag har ju det, men det är ju jag) så avviker ändå Skända flaggan lite, då den faktiskt nämner verkliga människor och en verklig historisk händelse, de övriga texterna på temat är mindre rotade i den sortens realism.
  Sedan, på ett helt annat plan, så är det förstås roligt att göra allsång av KUKEN PÅ SVENSKA FLAGGAN. För det var länge sedan man hörde allsång av den sorten.
  Förhoppningsvis kommer precis rätt personer avsky låten och mig och oss. Jag vill det i alla fall. Jag tycker det är viktigt att distansera sig från nationalisterna, näthatarna och rasisterna. Och kanske särskilt de som har mage att bli kränkta av att någon annan kan bli kränkt. Jag menar negerbollsförsvararna och de som hatar fattiga barn och deras föräldrar och använder sina egna högst privata sunt-förnuft-argument, och försöker ge dem ideologisk bäring. De borde skämmas.
  Och personligen tror jag dessutom att Carl XVI Gustav inte tycker om dem heller. Han verkar vara en busig en, som nog gärna skämtar om både det ena och det andra, och nog gärna skulle skulle säga vad han tyckte om svinen om han bara finge slappna av lite och inte vara så hemskt kunglig hela tiden.

  Vänligen,
  Mattias Alkberg

 551. stalle skriver:

  kul att se iggy.

 552. matti skriver:

  Kan inte sluta lyssna på Yo La Tengos senaste. Och annan vuxen-New York-rock. Lyssnar även på Luna. Och Anarkist. Som vanligt, när jag släpper nytt så flyr jag till det jag gjorde innan. Fattar inte helt varför men så är det i alla fall.

 553. Åsa skriver:

  Finns en viss risk att det kommer näthatare till gästboken nu. Ska bli intressant att se hur de klarar debatten.

 554. H skriver:

  So if you’re rough enough for love
  Honey, I’m tougher than the rest

 555. matti skriver:

  Åsa: de skriver här, jag kollar ip och meddelar ”kompisar” i närheten av där de bor, eller hör av sig från iaf. Sverige är litet, fast det finns plats för så många fler.

 556. Vackra Spel skriver:

  Det skulle vara jättekul att se, jag tror Patrik är jätteduktig men jag har inte heller helt kommit på det klara med vad som skiljer Patrik från resten av de flesta som skriver här åt

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig