Skåne

Jaha. Malmö på fredag, Lund på lördag. Det är två förband i Malmö och ett eller två i Lund. Lokala stjärnor, säkert grymma. Vi kommer att vara så sjukt bra att ni fattar det inte. Det är ju helg så det är väl ferta? Tänkte väl det.
Annars då? Sådär? Samma här. Har börjat göra låtar igen. Har kanske tjugo sammanlagt, hälften MABD hälften BQ, Ja, och så några jag håller på att göra till någon annan. Och så tänker jag på en grej som jag ska göra med Jonas och Cristian, om han har tid. Men jag vill inte jinxa nåt, så jag säger inget mer om det nu.

Ibland blir grejer liksom färdiga bara man nämner dem. Och det vill jag inte. Att de ska bli färdiga alltså. Ännu.
En grej till, eller förresten, skit i det. Ses i morgon kväll då.
Matti

34 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Singo skriver:

  Det här inlägget borde få alla svältfödda BQ-gästbocksgetter att skita ner sig av exaltering.

 2. Heikki skriver:

  Singo: jag tror att de flesta BQ-gästbocksgetter redan hade den där informationen.

 3. skräddarn skriver:

  heikki: inte jag. men å andra sidan är ju jag bara ett lördagspippi-bq-fan. helgens band: this heat!!!!!!

 4. hjort skriver:

  Jag hade minsann inte hört det, men så hade jag ju också bajsat ner mig för länge sen. In other news kan de som kan få tag i senaste numret av kommunalaren idag läsa en intervju med matti i just denna tidsskrift.

 5. hjort skriver:

  Visst ja, jag är ju ingen gästboksget. Jag är ju gästbokshjorten. Det finns alltid en logisk förklaring till allting.

 6. själasörjaren skriver:

  fast bq finns ju inte längre i sinnevärlden.

 7. Anna skriver:

  Ledsen att göra dig besviken, önskar Malmö kunde ge dig nåt bättre förband än Emerald Park som suger fett..

 8. lolloloken skriver:

  men jaa!
  här sitter två bq-getter en fredagkväll, dricker folköl och spelar favoritlåtarna från bq. i topp ikväll är för mig super confidence,( så sjukt bra! och på svenska!) och för erika fuck your slow songs. och så kollar man upp lite nyheter och så är matti på väg och på gång med nya låtar, satans så bra!

 9. Ola skriver:

  Satte sig som en spik i hjärtat:

  Här är ditt liv

 10. Mangobruden skriver:

  Hej,

  Tack för igår! Det var trevligt. Jag skrev en snutt om er efteråt:

  http://mangobruden.blogspot.com/2007/01/mabd-emerald-park-och-culture-in.html

  /Viktoria

 11. David skriver:

  Apropå helt andra saker. Matti, när du är less på journalister kan du alltid lyssna på Pete Townshend’s Jools & Jim från skivan Empty Glass. Hela skivan är förresten briljant.

 12. Pontus skriver:

  Jag var på bägge spelningarna, och blev rörd och tagen framförallt i lund. Men jag blev också så ledsen på ljudet bägge kvällarna. I malmö hördes allt utom trummorna och basen, i lund hördes nästan bara trummor och bas. Men det värsta i lund var sångljudet, matti sjöng i en katedral av reverb. Jag med flera blängde surt på ljudteknikern och knöt näven i fickan. Jag blir så jävla upprörd när jag ser betydande artister behandlas så här. FÖr ett tag sen såg jag Pugh i malmö sjunga genom en hemmastereo som distade och rundade. Och jag räknar både MABD och Pugh som nationalklenoder, eller något i den stilen.
  Men i övrigt var lundspelningen råare och i mitt tycke bättre. Med satan, Nere på parkeringen mm gav mig rysningar. Mellansnacket var meningsfullt och fint. Sammantaget gav kvällen merkänsla, kan man se bandet i närheten snart igen?

 13. själasörjaren skriver:

  jag håller inte riktigt med pontus. ljudet i malmö var ovanligt bra för att vara på kåbe där det oftast är helt värdelöst. detsamma på lilla scenen på mejeriet. det är oftast betydligt sämre i den lokalen. man måste stå långt bak i mitten. ljudkillen skötte sig bra. det var ungefär som det skulle, popljud i malmö och punkljud i lund. den enda jag tyckte synd om var mats gitarr som blev sur och satte sig på tvären.

 14. Mattias skriver:

  själasörjaren: I Lund hörde man i alla fall Mats gitarr. Det gjorde man inte i Malmö. Jag vet inte om ljudteknikern gjorde en extrem stereomix och lade en gitarr i varje högtalare eller nåt. (Jag var på en hemsk Dipper spelning i somras där man fick stå på höger sida för att kunna höra gitarren och vänster för att höra basen.) Någon gång stod Mats och spelade ett solo, men det enda som hördes var Mattis gitarr och Anders piano. Mycket märkligt.
  Är MABD inte nöjd med senaste skivan eftersom man valde bort så många låtar från den? Trist i så fall.

 15. Eric Svensson skriver:

  Visst var ni sjukt bra i Malmö, det tackar jag för!
  Och Anna, visst var Emerald Park ett rätt sunkigt band men låten Open är i varje fall bra.

 16. matti skriver:

  Mattias: Vi är extremt nöjda med senaste skivan, men det har vistat sig att det är lite svårt att göra rätt många av låtarna rättvisa live. Vi har inte råd med blås och sånt, och egentligen skulle vi behöva en gitarrist till.
  Vi har försökt spela till exempel Stockholm några gånger, men det blir inte så bra.
  Om nån är snäll, rolig, över 20 år gammal och svinbra på sax och tvärflöjt och gärna spelar för knappt några pengar alls så får de gärna höra av sig: mabd@mabd.se

 17. Mattias skriver:

  Okej då. Det är inte som Jari sa i någon intervju då? Att du är slö…
  Tyckte bara att man kunde göra saxen till en gitarr eller en distad bas eller nåt.
  Hur som helst så började jag plötsligt tycka om Sundbyberg på KB. Har alltid tyckt att det varit slöseri med bra text att ha en så trist låt (ungefär som Livet är hårt mot dom mjuka och Med satan). Men på KB blev det ett bra sväng.

 18. matti skriver:

  Nej. Jag är inte slö. Jag sliter fan ihjäl mig. Jari, däremot…

 19. Lisa skriver:

  Var det någon mer än jag som såg första förbandet på Kåbe?
  The culture(?). Sjukt bra var de iaf.. hörde något om att west side signat dom? stämmer det?

  Tack MABD för ett fantastiskt malmö-gig annars!

 20. Lisa skriver:

  och sedär! länge leve google och den fria informationen, haha..
  bandet efter var dock det segaste i mannaminne.

  http://www.youtube.com/watch?v=403PeNFjBk4

 21. hjort skriver:

  Håller med Mattias om Sundbyberg. Jag gillade den i och för sig på platta också, men live jävlar lyfte den. Skitgrymt. Men efter vad jag minns spelade ni väl Stockholm i Kalmar, och gjorde det rätt bra. Fast jag kanske var fullare på mina två öl än jag vill erkänna.

 22. w skriver:

  vp och fru vp, tack själv för helgen. slut pengar i telefonen och slut pengar på kontot. det skulle vara bra om gummo kunde komma gående på gatorna här i gbg: jag behöver tur, framförallt tur i pengar. ok.
  sunbyberg är väl bra.

 23. Benny skriver:

  Underligt fall av deus ex machina i Umeå inatt. Höhö.

 24. hjort skriver:

  Benny, vet hut! in och skriv i gästboken med dig! vi måste stå upp mot spammet! du med, matti! chop chop! eh…no pun intended.

 25. själasörjaren skriver:

  apropå umeåincidenten så säger jag bara: högmod går före fall.

 26. clara skriver:

  Matti, du är sjukt cool.
  Hälsningar lill-Clara

 27. säger skriver:

  Hej. När kommer bear quartet bli ett popband igen?

 28. matti skriver:

  säger: du vet när helvetet, is, allt det där? inte då heller och aldrig för dig.

  clara: spegel.

 29. säger skriver:

  matti: oj, det var känsligt värre, menade inget illa, tycker bara att de senaste skivorna inte riktigt varit lika bra som några av de tidigare men det kanske man inte får säga här.

 30. själasörjaren skriver:

  det behöver inte ens sägas, alla vet det i alla fall. därmed inte sagt att jag inte fortfarande vill ligga med dom, för det vill jag ju.

 31. själasörjaren skriver:

  men om du vill ha pop så ska du hålla ögon och öron öppna efter park hotell. det är nämligen världens bästa band. lär vara lite grejer i pipeline där. bland annat ett par mycket påkostade videos.

 32. hjort skriver:

  säger: du har ju kvar de gamla BQ-plattorna, inte sant? De går alldeles utmärkt att lyssna på om och om igen. Har du säkert märkt. Och om inte annat kan du testa att lyssna på de nya igen och igen också. Du kanske bara behöver vänja dig? Eller hjärntvättas? Applicera lyssning i olika stora doser för önskad effekt bara. Plattorna är hur eller hur bra. Både de gamla och de nya. Och jag undrar om jag inte är den enda i världen som säger det. Och menar det.

 33. matti skriver:

  säger: det är inte det minsta känsligt. det är bara jargong från min sida. men jag kan inte säga nåt om det. inte för att jag inte vill utan för att jag inte kan. vi vet inte hur skivor blir före de faktiskt blir. personligen tycker jag att saturday night är lite väl teoretisk men att eternity now är så bra som en skiva kan bli. om det är pop eller inte skiter jag helt i. det gäller inte bara bqs skivor utan alla skivor jag lyssnar på. därför aldrig för dig. aldrig för mig heller.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig