These Days

Somliga dagar. Fan. Det är den tionde maj, det har spöregnat hela natten och så börjar det snöa nu på förmiddagen. Snöa. Fan. Jag skriver det här som ett inlägg så jag påminns om detta tills det händer nåt, tills jag skriver ett nytt. För det händer oerhört lite. Kollar på Heimat 2 på nätterna. Skriver olika grejer på dagarna, för närvarande mest gratis och inte så bra. Spelar inte så mycket gitarr. Lyssnar på Hawkwinds tre första, en hel massa USHC-skivor, Beatles singlar och White Album, Chocolate Watch Bands andra och Morrison Hotel med Doors. Försöker även hålla mig ajour med The Office, Heroes, House och Sopranos. Såg Superstorm också men tyckte bara det var sådär.
Mycket med det andra också. Eller, det första är det ju: skola och dagis och sånt. Barnen är hemma, alla har feber. Terminen är snart slut. Mycket att styra med.

Förresten, These Days, rubriken alltså. tänkte alludera på inledningsraden i första stycket, medveten om att översättningen haltar. Ja, eller är rent felaktig helt enkelt. Dessutom alluderar man väl åt andra hållet? Alltså, första meningen alluderar till titeln (på titeln?). Allusion är väl en anspelning på ett berömt verk? Äh vem bryr sig. Snö i maj. Då blir jag så här. Introspektiv och innehållslös på samma gång.

Nu kom jag på en grej. Jag spelar Med Kajsa Grytt och Cecilia Nordlund i Göteborg. Tror det är nästa helg, den 19:e. Jag tror det här i alla fall, det är vad man sagt åt mig, men jag har inte fått några bokningsbekräftelser ännu. Men vi gör så här. Om det INTE blir av så skriver jag nåt här. Annars är det på. På Nefertiti har jag för mig att det är. 

Ja, men vi hörs då.

Matti 

161 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Jaime skriver:

  Nefertiti.. fin källare..fast lite trång bara =)

 2. Mango skriver:

  I Sveriges tredje största stad är det regnväder idag. Regnvädret ökar och ger efter i intensitet.
  Jag vill se och lyssna till när du läser dikter? Kan du inte göra det på min födelsedagsfestival på ön?

 3. Henrik skriver:

  och jag som trodde i och med titeln att du syftade på b-sidan på joy divisions ”love will tear us apart”.

  /Henrik

 4. KBoi skriver:

  Heja Henrik! Var sägs att det inte är det?

 5. matti skriver:

  Är det ön i Ångernmanälven? I’m there. Fick du inte mail om det?

 6. Benny skriver:

  På tal om Ångermanland. Jag har hört något om att ni ska göra någon spelning däromkring. w:et sa det. Stämmer det?

 7. gummo skriver:

  På tal om att hoppa och dränka sig i älvar. Jag är game.

 8. matti skriver:

  benny: stämmer. svanöfestivalen. helgen efter trästock. eller om det var helgen före. samma som yran i alla fall.

  gummo: hur är det fatt?

 9. spritzer skriver:

  allusionen behöver inte vara på ett känt verk. det kan väl vara på vilket verk som helst. men, vem bryr sig. har försökt få tag i dig. vill spekulera och agitera kring våra arbetsgivare.

 10. gummo skriver:

  matti: bara en dålig dag

 11. matti skriver:

  spritzer: ?

 12. matti skriver:

  Barn! Här är anledningen till att BQ bildades:

  http://www.metica.se/index.php?sida=aktuellt&n_id=0603

  Ändå ser jag fram emot den. Det är inte dåligt bara för att det är dåligt. Jag kan inte riktigt förklara. Eller ens förstå vad jag menar med det.
  När jag tänker efter så är detta en av anledningarna till att jag kör med BD också. Gör nåt bättre själv brukar folk säga inte vara ett legitimt argument. Fuck it. Jag gjorde det i alla fall.

 13. spritzer skriver:

  ja. vi var på teater för några dagar sen. men det jag vill… äh. ringer

 14. gummo skriver:

  just nu: vitt vin och arbete. ungefär som att blanda salami och kaviar på frukostmackan. sådär.

 15. Slow Songs STHLM skriver:

  börjar bli läge att bestämma vem sämst på internet. jag röstar på gustav gelin. hans blogg är fan sämst. här ett citat för att bevisa det.

  ”Och så igår dårå. Finaste Isobel firade att hennes bok släpps nu. ”Jag går bara ut en stund”. Och jag fick äran att spela lite skivor på mysigt intellektuella Restaurang Deville på Roslagsgatan. Trots att ena CD-spelaren inte riktigt ville vakna alltid, så var det en väldans trevlig tillställning. Hälsade på Eric och Lelia, Richard och Jenny, Jesper Högström, Sigge, Björn af Kleen och några till ur mediageggan. Och så läste Isobel några stycken ur boken så jag, och flera med mig, blev alldeles tårögda. Fick en jättefin dedikation och har precis börjat läsa nu, det känns som jag kommer beröras av den.”

  det känns som jag kommer att beröras av den.
  man häpnar över hur folk törs publicera sig. även om det bara är andra fyllon från carmen som verkar läsa.
  gg är helt bortsöpen. han är säkert jättesnäll, men han är helt ointressant och inte kan han skriva heller.
  sämst. on. the. in.ter.net.

 16. Stellan skriver:

  Fan Matti. Jag har lyssnat på BD och BQ länge nu. Älskar det.
  Lånade dina poseiböcker på biblan. Älskade dem. Fast jag inte fattar poesi.
  Läste din krönika i Stockholms/göteborgs Fria.
  Jag skulle vilja bli din mailvän.
  Får jag?

 17. Benny skriver:

  En annan som är helt bortsupen, är ju jag. Därför är jag i Ångermanland och påtar i trädgården. Det här är himlen på jorden. Alla borde ha en egen jordplätt. Som i Amerikat, där i början. Innan negrerna och jazzen kom. Så att säga.

 18. skräddarn skriver:

  jag såg built to spill i veckan och då tänkte jag följande: är det sött eller sorgligt att amerikanska band som bts och dinosaur jr. låter exakt likadant nu som då? förresten såg jag en hells angels medlem som roddade bakom scenen.

 19. Benny skriver:

  Tips till Krogshowarna: Presskonferens i Allsvenskan. AIK – BP, regisserat TV4.

  Nej fan, TV4 hann göra den först. Vilket soll den sportredaktionen är, jisses.

 20. KBoi skriver:

  skräddarn – det är sött men lite läskigt.

  slow songs sthlm – att du ens orkar bemöda dig.

  benny – vad är det för jävla jord du påtar i? ångermanland är sveriges och kanske hela världes arselhål. inget gott har kommit ur denna jord. jag bor i ångermanland, men jag skulle hellre stå i en skorsten i sudan.

 21. KBoi skriver:

  Och dårå, när jag har tråkigast i ångermanland tittar jag teeveee. I programmet Stina uppträder Shout out louds och jag måste bara skriva en liten anmärkning. De har gått från no-name-indie utan eget uttryck till att låta som cure och se ut som bow-wow-wow, fortfarande utan eget uttryck. Varför bryr jag mig ens om detta? Jag borde skjutas.

 22. hjort skriver:

  KBoi: Jag håller med om dina iakttagelser gällande Shout Out Louds, och jag vet inte varför nån av oss bryr sig, men om någon borde skjutas så är det jag, för jag har fastnat för introt till Impossible. Man kan bli mörkrädd för mindre.

 23. KBoi skriver:

  hjort, du är en jävla medlöpare, en förbannad ja-sägare, en filistin.

 24. matti skriver:

  melodifestival. nu håller vi tummarna. alla på en gång, 123 kometen!

 25. kilotin skriver:

  Alltså ESC gör mig nervös. Att vi alla (människor) är lika, vet vi ju. Men när man tänker att vissa bidrag är det bästa landet kunnat uppbringa, börjar man tvivla. Farligt det där. Omvänd globalisering, liksom.
  Jag jämför melodifestivalen med hästar, ni vet travhästar. Man vet aldrig vem som vinner…och det är hur som helst helt ointressant.
  Men spektaklet som sådant kan vara intressant att beskåda. England, Tyskland och Frankrike sist! Mohahahaaa! Inte ens grannländerna ville rösta på dem. Lite tillfredsställelse ger det allt.

 26. Benny skriver:

  Jag åkte för en stund sen förbi Härnösand. Och jag tänkte ”Fan vad skönt att jag inte bor här. Skulle jag behöva bo här, skulle jag må så jävla dåligt. Typ skita i allt, ba självdö liksom.”

  Sen åkte jag vidare, och då kändes allt mycket bättre.

 27. hjort skriver:

  KBoi: Ja, du har så rätt, absolut, det är helt sant.

 28. Benny skriver:

  Läste precis Pengar av Viktoria Benedictsson. Kanske den bästa bok jag läst, på många sätt. Kort bok, tipstips.

 29. kilotin skriver:

  Nämenvaf…jag älskar Härnösand. Men det kan ju också vara så att jag älskar det jag gjorde i Härnösand, och inte staden som sådan. Nä, Benny, trots allt, det där får du utveckla.

 30. Benny skriver:

  Det går inte att utveckla skit, det blir bara mer skit av det.

  Du däremot får gärna utveckla vad som var så angenämnt i Härnösand.

 31. KBoi skriver:

  Jag hatar också Härnösand. Mellansverige är ett arselshål.

 32. Jonas skriver:

  Hur var det, i vilken stad var det som fågelinfluensan först bröt ut?

 33. matti skriver:

  ankeborg?

 34. kilotin skriver:

  Hade min första riktiga fest i Härnösand. Varm människo-öl i parken. Och det var inte en såndär dålig upplevelse, där man dricker aldeles för mycket och allt blir allmänt skit, utan en riktig ribbsättare. En stimula du vet att du kommer att söka igen (med varierad lycka, i dubbel bemärkelse, det anar du redan då). Och med vänner, goda vänner. Relationer som man knappt kan bygga längre, som vuxen, pga tidsbristen. Vi hade nått gemensamt, nästan allt, eftersom livet inte kom i så många variabler. Inte så komplext, inte så fullt. Eller fult. Därför: vacker stad, tyckte jag. Lite backig kanske, men ändå, i det stora hela. Jag tycker faktiskt om höga kusten överlag. Vyn. Mer storslagen än i Norrbotten, i alla fall vid kusten. Och det är det som räknas, enligt mig. Färre mygg och inte tusen grader kallt på vinter, och vi har en vinnare.

 35. kilotin skriver:

  Notera klockslaget. kilotin har hittat hem!
  Eller bort….det beror på vem man frågar

 36. KBoi skriver:

  Jag tvingas bo här. Tvång är aldrig bra.

 37. vp skriver:

  salami och kaviar på en macka, eller ännu hellre en kanelbulle, är fan en bra start på dagen. om det är lördag kan man lägga på ett stekt ägg också.

 38. Jonas skriver:

  Matti: Näääää…..

  Det var i Här nös and

 39. Benny skriver:

  Låt säga att du är hundra år kilotin. Då var det en bra fest för 85 år sen. Nu tvåtusenschu, är det en hemsk plats.

  Gällande Höga Kusten har du rätt. Men inte gällande städerna utefter den. Det finns en bra ort, Docksta. Möjligen Ullånger också. Det är inte lokalpatriotism det här, det är kunskap.

  Men staden Luleå är nog en av de bästa. Där skulle jag kunna tänka mig att bo.

 40. gummo skriver:

  Jag vet inte vad du menar med Luleå, Benny, men om du tänker på den där jävla iskalla, mörka hålan söder om Boden, så måste du tyvärr tvångslägga in dig på psykbryt. För den hålan, Luleå, förstörde mig för resten av mitt liv.

 41. matti skriver:

  mig och mitt med, g.

 42. vp skriver:

  jag har aldrig varit norr om söderhamn.

  i sommar ska någonstans till åretrakten (tror jag, det heter typ hammerfall eller hammarlunda eller något).

  men sen ska jag fan hålla mig söder om helsingborg resten av livet. skåne är bedst.

  jag fattar inte hur ni kan bo i norrland eller resa dit eller ha era släktingar och vänner där. när det finns alternativ som skåne eller södra italien. eller norra italien. det verkar ju inte klokt.

 43. Benny skriver:

  Tänk, det är så många som säger så. Den och den har förstört mitt liv, det och det fällde krokben på mig. Jag trivs gott i Luleå, reser därifrån när jag blir less.

  Var det något mer eller? Näe, det var bra så!

  (Jonas, laga sidan, den säger att jag måste ta det lugnt. Jag gillar inte när tekniken ger mig påbud istället för underlättar för mig.)

 44. Hans skriver:

  Benny, du är 11 år gammal och saknar hår på penis. Saker och ting KOMMER att förstöra ditt liv, eller dina jeans, förr än du anar.

 45. patrik skriver:

  vp: hammarstrand?

 46. Benny skriver:

  Ha! Nu hoppade du allti galen tunna, tros-Hasse. Jag tävlar inte i missär.

 47. gummo skriver:

  Missär? Det var väldigt… poetiskt. Miss Är? Miss Bör? Miss Vara? Jag vet ju att du inte är elva, Benny, så Hans har ju fel. Men du får inte ge honom vatten på sin kvarn genom att skriva/stava som ett fleppo. Alltså: with all due respect.

 48. Benny skriver:

  Helvete, så gjorde man ett sånt litet stavfel. Det finns ju knappt. Skit också. Tack Gummo-san. Jag vet väl, jag vet väl. Gör om, gör rätt.

 49. kilotin skriver:

  ”vp säger: jag har aldrig varit norr om söderhamn. (…) jag fattar inte hur ni kan bo i norrland eller resa dit eller ha era släktingar och vänner där.”
  Jag vilar min väska.

 50. vp skriver:

  precis. exakt. just så.

 51. hjort skriver:

  Jag har inte varit längre norrut än Leksand. Fi fan vilket ställe. Det gav mig en oförklarlig ångest. Men jag tror nog att man kan bo var som helst, bara det finns folk man tycker om på plats. Nästan var som helst, i alla fall. Just nu är det få personer man kan se vänt på i småland, men när syrenerna är på väg ut i blom och solen ligger på så skiter jag i vilket. Ett litet tag.

  För övrigt är Trocadero gott. Det är godare än till exempel falukorv.

 52. matti skriver:

  jag kanske inte alls hänger med, kanske pratas det om det här runt vad man nu samlas kring för att prata om saker om man jobbar med andra dagligen, men sverige dansar och ler på femman är så inihelvete roligt. gud vad bra program. henrik schyffert, pajsarn och anders eller måns är så jävla jävla roliga att man pissar på sig.

 53. KBoi skriver:

  Ingen på mitt jobb har ens sett det dära. det får mig att gråta så jag kiknar, men sen är det snart fredag igen och då får jag skratta så jag gråter.

 54. Benny skriver:

  Haha. Renberg till Skellefteå. Stackars Deamon.

 55. matti skriver:

  Du, det här är fan lite intressant. Även om jag hatar hockey. Det handlar väl om lojalitet, men det är lite trixigare än vad man först tror.

 56. gummo skriver:

  Vad innebär egentligen ”lojalitet” i Hockeysammanhang? Att gängbänga 18 åriga gymnasiebrudar på hotellrum? Spöa punkare tillsammans på Cleo? Jag fattar inte hockey. Jag fattar fotboll. Men inte hockey.

  Ps: vore det inte grymt om MABD gjorde något med Rubarth? Ds.

 57. matti skriver:

  gänggänga är den korrekta översättningen. i övrigt håller jag med: det här är några av anledningarna till att hockey är, som jonas almqvist en gång sa, ”som dallas. fotboll är som schack.”
  det är roligt att läsa kommentarerna till renbergs beslut på nsd.se alla som yttrar sig är outsägligt förutsägbara, men det finns ett korn av sanning i allas resonemang. man kan medelst arsulet räkna ut att hc-fansen tycker han är en svikare och att de mer eller mindre förtäckt hotar honom. å andra sidan är luleå hockey hopplöst hemliga och stenåldersmässiga, till och med med hockeymått mätt.
  så, jag känner att jag vill ha en åsikt om det här, även om jag måste tvinga fram den lite.
  det är rätt av renberg att gå till skellefteå. helt rätt åt de där jävla facisterna i lhcs ledning och arbetsgrupper. det är rätt av honom, men det är också rätt åt honom. det är inte första gången han drar från luleå av ekonomiska skäl. han har hela tiden talat om, gråtit ut i media, om sitt stora lulehjärta och en massa sån skit. och så går han till skellefteå. det är som om mjällby skulle gått till djurgården när han kom hem från skottland. det är ej görligt. han kommer att få så mycket skit, renberg, och det är typiskt hockeyspelare att agera så. det är korkat. rätt åt honom. rätt åt skellefteå också att få en giktbruten crybaby som kommer att förstöra hela lagandan.
  på sikt kommer kanske hela hockeysverige att bli galen, eller åtminstone skylta offentligt med sin galenskap och så lägger man ner hela sporten. förbjuder den. det vore det bästa för mänskligheten.

  eh, sportjournalist. not my bag. förlåt.

 58. KBoi skriver:

  Jag skulle vilja påminna om att sportjournalist är världens äldsta yrke. Glöm aldrig bort det.

 59. Joachim skriver:

  angående norr och söder så är jag fan född i mitten, uppväxt i norr, flyttade till söder. resignerade, gav upp, emigrerade till fantasien, hög på roppar.

 60. vp skriver:

  jag trodde att det var tingsnotarie.

 61. Mats skriver:

  Det mest otroliga i hela Renberghistorien är väl ända att någon på fullt allvar kan tänka sig att spendera en hel säsong i Skellefteå. Ni som känner mig vet vad jag tycker och jag har alltid rätt.

 62. KBoi skriver:

  Nä vp, domare måste ju vara äldre än notarie.

 63. kilotin skriver:

  Serbiens bidrag översatt:
  http://www.yoakeem.com/ritva/

 64. Jonas skriver:

  http://www.parkhotell.net – En helt ny webbupplevelse

 65. Benny skriver:

  Ja, man är ju heeelt fleppsepe om man inte sjunger med i dom låtarna, om man så sitter i ett bibliotek. That’s right, I break all the rules. Take that society.

 66. hjort skriver:

  Jonas: Spejsat värre.

  Jag har aldrig tyckt att Park Hotell varit något vidare förrän typ nu. Undrar vad som har hänt. Jaja, hellre åt det hållet än tvärtom antar jag.

 67. vp skriver:

  park hotell är världens äldsta yrke.

 68. vp skriver:

  fast dom har ju hamnat i blåsväder: http://sydsvenskan.se/skane/burlov/article238755.ece

 69. KBoi skriver:

  Det är jag som äger Park Hotell. Blåsväder trivs jag i.

 70. Jonas skriver:

  Kboi: På tal om det, det är dags för dig att betala in dina arbetsgivaravgifter.

 71. vp skriver:

  arbetsgivaravgiften ska betalas till mig, för, som ni vet, staten, det är jag. du kan sätta det på det vanliga kontot, det för oförutsedda utgifter och extravaganta excesser.

 72. skräddarn skriver:

  hockey? det är ju bara en tredjedel så fiiiiiiint som fotboll. det har jag läst i dn kultur.

 73. matti skriver:

  kan inte nån maila mig en låt med jonas game? gud vad jag vill höra det.

 74. KBoi skriver:

  Jag äger bara Park Hotell, ni är anställda av någon annan.

 75. vp skriver:

  just det, KBoi är bara målvakt.

 76. Anonym skriver:

  jag mötte lassie: idag lastade jag mattis gitarr på flight sk 161 till göteborg från stockholm. jag satt i lastrummet och surade när jag slentrian-kollade på taggen på ett gitarrcase. namnet löd alkberg. självklart la jag den åt sidan och lastade den med stor aktsamhet med annat ömtåligt gods såsom en rullstol och en barnvagn. jag blev genast gladare.

 77. skräddarn skriver:

  skrev föregående.

 78. matti skriver:

  tack så mycket kompis. Den kom fram som den skulle. Nu sitter jag och min Tokai på hotellrum och vet inte vad vi ska ta oss till. Ärligt talat, den är inte mycket till sällskap och jag känner mig lätt ensam. Kanske går jag på bolaget. Gitarren får vänta på rummet.
  Planen innan jag drog var en vinare och en sådär fem timmar Heimat, mol allena. Men jag är flexibel va. Messa eller ring den som vill.

 79. hjort skriver:

  Visst faen, spelningen ja. Den missar man ju nu. Men jolly good luck med den, matti. Bryt ett ben.

 80. matti skriver:

  jag spelar i morgon. det var nåt med flyg som inte passade eller kostade för mycket. nu är jag här. ett dygn att fylla med innehåll. svårt.

 81. hjort skriver:

  du får se till att rigga fler spelningar på västkusten i framtiden. nu har syrran och familj fixat hus där, så då har jag nånstans där jag kan bo och ragla in tidigt på morgonkvisten efter spelningar och annat.

  men om aktiviteter då: du kan väl fylla ungefär halva dygnet med sömn? funkar för mig. i övrigt…tja, har liseberg öppet?

 82. matti skriver:

  Liseberg är borgerligt och kommersiellt och dessutom… äh jag skulle aldrig tordas åka nånting. Det är hela sanningen. Men jag hann på bolaget så det kanske snurrar ändå vad det lider.

 83. matti skriver:

  Och så har jag ju internet. Även om jag inte stött på långsammare den här sidan om 1996.

 84. hjort skriver:

  nej, jag vetefanken om jag skulle våga åka så mycket jag heller. och det är väl ingen poäng med att gå dit på egen hand heller, men jag kan ju inte göteborg nåt vidare. gröna skylten funkar ju i varje fall garanterat som substitut för den där gröne kaninen. känner du ingen i göteborg som du kan våldgästa då? det är ju fredag, och eget dricka har du att ta med.

 85. hjort skriver:

  http://www.nordisk.nu/showthread.php?t=1200

  begreppet paranoia når nya nivåer.

 86. matti skriver:

  eh, kanske det. men den stora frågan är hur du hittade dit?

 87. hjort skriver:

  forumet? inget att oroa sig för. fick länken av en kompis som brukar kunna surfa runt på naziliknande sajter för att reta sig på dem. ingen aning om varför, men så är det.

 88. kusinclara skriver:

  Hc = hockey? hockey?

  ahahahahaha

 89. matti skriver:

  Nä! Hardcore. Typ, såna som är med i firmor och sånt.

 90. chops skriver:

  Fast jag tror iofs att de heter LHC. Luleå Hockey Club. Eller om det är Cp.

 91. Benny skriver:

  Har gått under isen. Fan också, jävla småsaker. Jag ringer.

  Same spell on everyone är världens bästa låt.

 92. Mats skriver:

  LHF heter laget. LHC betyder Linköping hockey club.
  Satan vad jag sitter inne med matnyttig info hela tiden.

 93. matti skriver:

  mats: as always. går det bra på årsmötet? hahahahaha.

 94. KBoi skriver:

  jag är bakis. bråka inte med mig.

 95. hjort skriver:

  jag är inte bakis, så om någon har något att bråka om kan de med fördel uppsöka mig istället för KBoi idag.

 96. KBoi skriver:

  träffade kågge på stan igår. och terry. och janne kask. den sistnämnde mindes inte mig.

 97. KBoi skriver:

  Och just det, Kågge var våt och hängig.

 98. Jonas skriver:

  Är det nån som har en mailadress till Kågge? Eller nån som vet nåt annat sätt att få tag på honom?

  Han ska få en Park hotell-skiva.

 99. Joachim skriver:

  123 fakestreet

 100. gummo skriver:

  shit. en hel helg i skåne. långhelg. jag är liiite bakis. men mest nöjd med att få höra skånes vp recitera erst hugo i ALL evighet.

 101. hugoalfven skriver:

  ”Gettoromantiker må fnysa åt deras bakgrund men likt Mia, en annan välbeställd Diplo-protegé, plockar Bonde Do Role russinen ur bailefunken och vispar upp ett popkaos som inte hade varit möjligt i slumområden där det saknas bredband. Intressant nog har de stenkoll på svensk indie. Dj:n Rodrigo Gorky har tatuerat ett Bear Quartet-citat på handleden. Han valde också förbandet, de utomordentligt svängiga Those Dancing Days.” — Jag undrar vilket citat det var??

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=651402

 102. Benny skriver:

  ”Hey Dad, don’t touch me there!”, mest troligt.

 103. vp skriver:

  ett bra betyg till en helg är när den känns helt perfekt trots att allt som överhuvudtaget kan gå snett går snett. som att bilen, lastad med sprit för över 5000 spänn, brakar ihop totalt på motorvägen utanför köpenhamn. det börjar med en liten subtil hint: ”electric circuit failure”. skånes gummo lugnar mig med ”den brukar säga så, det är nog bara något fel med indikatorn. vi provar att stänga av ipoden så kanske det slutar”. sen lägger abs-bromsarna av. samma lugnande besked från passagerarsätet. sen slutar airbagen funka. sen servostyrningen, sen blinkar det inte riktigt lika subtila meddelandet ”major failure! stop immediately!”, sedan slocknar ALLT utom indikatorn som visar att vi har drygt halv tank kvar. då börjar gummo skruva lite på sig: ”så har den faktiskt inte sagt tidigare, det kanske är något knas i alla fall”. en kort diskussion följer – de båda handfallna fosskarna bestämmer sig för att chansa på att hinna över bron och köra till närmaste mack i sverige istället. cittran bestämmer annorlunda. 200 meter innan tunneln tvärdör den. och vad gör gummo då? jo, han går till bagageluckan, hämtar en öl, dricker den, fotograferar sig själv med mobilen, papegojskrattar en gång, och säger ”jaha, det här var ju roeven. jag får ringa nån som kan styra upp det här. psw är en problemlösare av rang”. sen löste det sig ganska fint. jag skulle inte vilja vara utan det lilla äventyret.

 104. stalle skriver:

  vp: hahaha. iaf så här i efterhand

 105. Benny skriver:

  Jag åkte också bil i helgen, med Kboi. Vi åt glass och pratade pengar. Jag var inte bakfull utan led av blodbrist, han hade köpt en bil som höll ypperligt.

  Idag är det fan långsamt, och det kommer det vara ända till läggdags.

 106. KBoi skriver:

  Jag åkte också bil i helgen, med Benny. Vi åt glass och pratade pengar. Jag var bakfull och led av blodbrist, trots att jag har köpt en bil som höll ypperligt.

  Idag är det fan långsamt, och det kommer det vara ända till läggdags.

 107. hjort skriver:

  Skulle jag nån gång tatuera mig skulle det utan tvekan bli något med BQ-anknytning. men att bara välja ut ett enda citat skulle vara för jävla svårt. ”No One’s Going To Say It Out Loud” är väl det som skulle ligga mig närmast om jag skulle vara tvungen. Men nån BQ-logga nånstans kanske skulle sitta fint. Om jag skulle palla att bli tatuerad. Nålar. Fi fan!

 108. matti skriver:

  Så var eran söndag. Min inleddes med uppvak 08.00. i exakt samma stund som mitt plan lyfte från Landvetteter utan mig. Jag har aldrig missat ett plan tidigare i hela mitt liv, aldrig. Det blev panik. Alla färdsätt till Luleå vare fullbokade, och jag kunde inte byta biljett heller. Jag lånade ihop pengar till sista flyget från Stockholm. Åkte buss dit. Jag var på resande fot i 15 timmar i stället för två. Nåt vare, och inte vare blodbrist.
  Men det var ändå på nåt sjukt sätt en helt ok dag. Förutom att jag alltså gick treusen back.
  Och spelningen var grrrrreat. Cecilia och Kajsa var bäst. Jag god tvåa. Massor av extranummer, hög medelålder på publiken. Nu vet jag hur de måttligt populära har det. Nästa steg är att få känna på de populäras vardag. Impopuläras leverne kan jag utan och innan vid det här laget, thank you very much.

 109. matti skriver:

  En i BQ har tatuerat in The left side is the right side på halsen, eller vars det nu är. Det är inte Jari, Peter, Calle eller jag.

  Jag skulle skriva; I want the comet to come, I want someone to put out the sun, tror jag.

 110. ... skriver:

  i want mattis cum yes yes, you little bitch. det tror jag att det skulle bli,

 111. matti skriver:

  men det där är ju ingen tatuering. det är ju en dröm du har bara.

 112. hjort skriver:

  matti: nu är jag igång med mina trista kalenderbitarfrågor igen, men vem eller vilka är det som ligger bakom I Robert, I Human?

 113. KBoi skriver:

  det är väl jag.

 114. KBoi skriver:

  Och matti, du är typ sämst.

 115. matti skriver:

  Det är jag. Eller hur menar du?
  Bakgrunden? Såhär: En kompis som heter Robert gick fram till såna här jättestora schackpjäser en gång, böjde sig ner och klappade sig för bröstet och sa: Jag Robert, Jag människa. Han hälsade på dem, som vore de från rymden. Därav titeln. Det var fint och roligt.
  Låten gjordes under en period när jag på fullaste allvar trodde jag blivit bortförd av De små grå. Obs. Jag trodde verkligen det.

 116. vp skriver:

  om jag skulle tatuera in en bq-text så skulle det helt klart bli ”a man walks into a bar”. om jag sen ångrade mig skulle jag tatuera över den med någon av björn olssons sologrejer. fast allra helst skulle jag tatuera in åderbråck på benen.

 117. Benny skriver:

  Det där är en Joelbitar-fråga, inte en kalenderbitarfråga.

 118. hjort skriver:

  matti: ja, jag menade vem som skrev den, men tack för att du broderade ut det! Förjävla bra är den. Bortförd som i gjord tester på alltså?

 119. hjort skriver:

  Benny: skulle det där vara taskigt på nåt sätt hade du tänkt?

 120. Benny skriver:

  Det fann en kille som hette Andreas på mellanstadiet som också trodde på tomtar. På allvar, iblandvägrade han gå till skolan för att han var rädd att tomtarna (som var uppenbart onda) skulle slå ihjäl hoom och begrava honom i källarens murbruk. Det gick inte så bra för honom senare, tror rent av att han skakar galler. Men tur att det gott väl för dig i alla fall Matti.

 121. Benny skriver:

  Det var en liten friskhet, mer. Vidare genomtänkt var den inte.

 122. hjort skriver:

  Benny: Aha. Ingen fara, för jag tog inte illa upp eller så, jag försökte bara kontra på ett minst lika ogenomtänkt sätt. Jag är typ den minst genomtänkte man som gått i ett par skor.

  Jag kände en tjej en gång som också trodde på tomtar, för övrigt. Det var väl nån gång på mellanstadiet det med kan jag tänka, men hennes tomtar var betydligt trevligare. Hon talade om dem i ungefär samma ton som en kompis vars far var präst talade om gud.

 123. stalle skriver:

  Jag är tomten

 124. KBoi skriver:

  Jag menar att du är sämst för att du missar plan, i övrigt är du bäst och om jag skulle tatuera mig skulle jag tatuera en avbild av dig i full storlek över hela kroppen.

  För övrigt vill jag meddela att jag aldrig gick på mellanstadiet. Gick direkt från lågstadiet till lumpen.

 125. vp skriver:

  jag skulle tatuera en KBoi i skala 1:1 på min ena skinka. den andra skulle få ett litet kinesiskt tecken.

 126. gummo skriver:

  Jag vill understryka att vp inte ens nämner helgens höjdpunkt. En skön brie-salamimacka på Flinckmans Café mitt i ingenstans på skånska slätten. Där satt Lasse Flinckman och Lill-Babs och småpratade med varandra som om det vore den mest naturliga sak i världen. Sen åkte vi till vp:s flådiga villa, åt 2 kilo lamm och sprätte tre rösprutare och nårra avecs.

 127. Money skriver:

  Ni bögar verkar verkligen ha saknat varandra.

 128. matti skriver:

  Bortförd som i gjord tester på alltså.
  Så Money har hittat hit? Otäckt. Vad hette hans sjuka kompis? Wunderbaum?

 129. Jonas skriver:

  Förresten, någon här med villa i vimmerby som vill ha besök av ett salongsberusat Park Hotell under hultsfred?

 130. Hans skriver:

  Om jag inte minns helt fel så hette en annan av hans sjuka kompisat något som började med M och slutade med atti.

 131. Hans skriver:

  Ni kan ju alltid prova med Park Hotell.

 132. matti skriver:

  Närru Hans. Så vare inte. Nu blandar du ihop.

 133. vp skriver:

  det roliga med flinckman-lillbabs grejen är ju att jag faktiskt aldrig uppfattade att hon var där. när ni satt och viskade och pekade så trodde jag hela tiden ni pratade om affischen som satt i fönstret. men så är jag ju också helt cp.

  för övrigt så tycker jag det är sjukt (fast som sjukt som i bra) att man redan kan köpa park hotell på cdon. och att den är så billig. också sjukt (som bra) att de ska spela på hultsfred.

 134. KBoi skriver:

  Det dåliga med att köpa Park Hotell på cdon är att epn är restnoterad. Är den redan slut?

  För övrigt har jag aldrig sett någon i Park Hotell salongsberusad. De går alltid direkt från bakis till aprak.

 135. Benny skriver:

  Han är en redig djävul, Djävulen. Slänger folksjukdomar kring sig och får det att verka som att det är vårt eget fel.

 136. gummo skriver:

  fan vad ”eld i berget” spelas på p3 Svea. Och ibland ”all your life”.

  du är inte cp, du har cp, vp.

 137. Benny skriver:

  Helvete, peripetin och allt.. Threads är den deppigaste jävla film jag någonsin sett. Och så bra, herrejesus.

 138. KBoi skriver:

  Jag såg Stranger than fiction igår. Den var bra.

 139. Hans skriver:

  Fan, har Planekonomi inte kvar sin hemsida?

 140. hjort skriver:

  Så detta är sommaren man alltid går och suktar efter när vintern har gjort sitt. Inte så mycket som en söm kan man se i molntäcket, och kvavt och hett är det. Blodet känns så tjockt i huvudet att det bultar och kliar bakom ögonen, och syrénerna verkar lukta lika fränt som ammoniak. Men allergin är som bortblåst, så jag har egentligen ingen bra anledning att vara gnällig.

  Och idag fyller visst Morrissey år. Jag har alltid varit lite rädd för folk som firar hans födelsedag, men en pilsner kan man väl tillägna honom i alla fall. Mycket fint har det ju blivit genom åren. Och då har jag ju inte hört hälften av allt, tror jag.

 141. gummo skriver:

  Firra Moz fössesses? Sjukt.

  Någon sprang just förbi och stal min energi. Förjävligt.

 142. matti skriver:

  gummo: inte var det jag i alla fall.

 143. KBoi skriver:

  Jag sitter som klistrad på nålar.

 144. skräddarn skriver:

  jag köpte rock bottom med robert wyatt och electrelanes nya idag. vilken vinner?

 145. hjort skriver:

  Fem kringler till uttrycket ”Den fete i Ace of Base”.

 146. deamon skriver:

  är det här ni är era jävlar. jag har inte saknat er, däremot har jag flyttat in i huset där siba-sonen fabian bengtsson satt kidnappad i en låda. mycket pekar på att siba-sonen själv riggat kidnappningen.
  ang. renberg så har han rätt. lhf:s styrelse är den fete i ace of base och ligger bakom urbanisering och wifebeating. jag brukade servera dem räkor och starköl på regelbunden basis, jag upphörde aldrig att förvånas.
  en annan helt sann grej är att jag var på nef i lördags när matti jammade loss med lili och sussie. men jag märkte aldrig av dem, hörde inte ett ljud.

 147. matti skriver:

  det finns en människa som bloggar och kallar sig för P. Han/hon gillar inte mig det minsta. Jag har ingen aning om vem det är, men personen är bildad och kan formulera sig. Jag läser bloggen med stort nöje. som det här inlägget:

  ”Nuförtiden bemöts inte meningsmotståndare längre med att de har fel, utan med att de representerar ett passerat stadium. Två gånger två är lika med fyra är inte längre sant; det är hopplöst överspelat, löjlig trosvisshet hemmahörande i skolastiken.
  Konstverk uppskattas inte längre efter förtjänst, mäts inte mot estetiska måttstockar, bedöms inte heller på ideologiska grunder som på sjuttiotalet – utan kontrolleras mot tidsandan, som Odd Nerdrum träffande jämförde med en diktator. Det värsta är inte längre att göra andefattig, formsvag eller klassomedveten konst utan att ha hamnat på efterkälken. Likadant i politiken – insikter i annat än vad som gäller nu är överflödiga. Endast den samtida människan marscherar i takt med friheten.”

  Helt rätt iaktaget.

 148. hjort skriver:

  jag tror det är du själv som skriver den där bloggen. skaffa en hobby för faan!

 149. matti skriver:

  Hehehe. Nä. Inte just DEN bloggen… Life is Grander heter den.

 150. vp skriver:

  jag har lurkat en av dina bloggar, matti, och tänkt skriva några sjukt roliga, finurliga, djupsinniga och geniala kommentarer. men man måste tydligen själv ha en blogg för att kunna skriva kommentarer på din blogg, så jag kunde inte. där gick du verkligen miste om något.

 151. kilotin skriver:

  Fan, jag fattar inte. Men så har jag kokos i huvet också.
  Skriv inte så långa inlägg.

 152. teg skriver:

  Berlinmuren är en modern lögn. Det var ingen stenmur utan en MYR. Berlinmyren delade på släkten och familjer. Satte drömmar i sank. Folk som försökte trotsa naturlagarna blev alldeles nerdränkta av dy och gegga när de försökte korsa Berlinmyren, så de fick med hugade blickar vända hem igen. Myren delade såsmåningom upp en hel nation, öst blev öst och väst blev väst. Men så en vacker dag i slutet av 1989 så kom man på den eminenta idén att man kunde lägga grus och makadam i myren. Då skulle den försvinna. Men i det deppiga öst var det mycket dyrt med grus och makadam, och väst hade ingen lust att bygga igen myren, de trivdes bättre själv. Men tillslut så började man gräva bort Moldavien, för det var ändå ett onödigt land som mest bestod av grus och makadam. Men gruset och makadamet var ju dyrt så man var lite tveksam till hur kalaset skulle betalas. Då slog de dem att det ändå inte fanns några pengar i Moldavien, så de visste inte vad det var för något. Man betalade i lovord och handskak och sen fyllde man igen myren. Alla blev lyckliga, de i öst lite lyckligare.

 153. ... skriver:

  på riktigt… fan va jag hatar er som skriver på dennna bloggggg..
  jag har verkligen inte hatat på länge , men nu så är ni äckliga…

 154. hockeyberra skriver:

  bloggwars, bloggwars! cocker spaniels!

 155. KBoi skriver:

  Så, så, lugna ner dig lite. Annars får du bara ett kärnkraftverk av Mjällby.

 156. vp skriver:

  på riktigt… fan vad jag älskar er som läser på denna bloggggg..
  jag har verkligen inte älskat på länge , men nu så är ni härliga…

 157. vp skriver:

  f ö: de enda jag verkligen hatar är aik.

 158. gummo skriver:

  jag fick två kärnkraftverk av mjällby och sju pogromer av gre-no-li. fi fan. jag ska sluta dricka bäss. man blir så trött av skiten.

 159. j skriver:

  Angående Fabian Bengtsson så erkänner han själv att hela kidnappningen var lite av ett skämt: http://www.myspace.com/fabianbengtsson

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig