They Were Supposed To Be My Dreams

När Lou Reed hoppade av Velvet Underground lade de inte av. Doug Yule fortsatte tillsammans med sin brorsa, gjorde den där sista konstiga skivan, Squeeze. De turnerade i England samtidigt som Lou Reed gjorde sin första soloturné där. Samtidigt. Kanske möttes deras turnébussar varandra någonstans i natten. Kanske svängde en av dem in på någon bensinmack samtidigt som den andra körde därifrån.
Jeffery Lee Pierce ringde upp Debbie Harry på fyllan, han var ordförande i Blondies fan club. Hon tog honom med en nypa salt, tydligen hade det hänt tidigare. Han skrev My Dreams som hamnade på The Las Vegas Story. Det är en av Gun Clubs allra bästa låtar. Hur tänkte han, vad kände han?
Beatles spelar på taket till Apple-huset. De ser glada ut, verkar tycka det är roligt. Några av låtarna hamnar på Let It Be, inspelade där och då på taket. Sedan lade de av. Kände de att de hade kommit till vägs ände där, att de aldrig skulle ha lika roligt igen? På White album, Beatles överlägset bästa skiva, fick var och en göra som de ville och McCartney ville mest. Let It Be är också en enorm skiva, men jämfört med White Album (och Abbey Road) väldigt traditionell. Men det var det bästa de kunde göra. Och så blev det förstås bättre än nästan allt samtida och som gjorts tidigare. Fatta, vilket band. Slänger ihop några soulpastischer och smetiga ballader. Och är bäst.
Genesis P Orridge försökte ta sitt liv efter att Cosey Fanni Tutti dumpat honom för en annan i bandet. Throbbing Gristle spelade in Weeping, en av de sorgligaste låtar jag någonsin hört, alla var kvar i bandet. Hur gick det till? Vad sa de, vad kände de? Pratade de om det?

Jag kan tänka på sådant och kan inte sova. Jag försöker att glömma bort allt jag läst mig till, eller anstränger mig verkligen inte för att slå upp i böcker, googla upp information om händelserna och tillfällena. Jag vill ha mina drömmar för mig själv, precis som Jeffery Lee ville.

Ska mixa skivan nästa vecka eller så, handlar om två grejer: vem som ska göra det, och hur jag ska få tid och råd att vara med och göra det. Nerverna, kommer den att heta i alla fall.
I början av maj, någon vecka efter att vi spelat i Århus, spelar vi in en ny BQ-skiva, ingen av oss har någon aning om hur det ska gå eller hur det kommer att låta, så fråga inte. Vi får väl se. Vi har skrivit låtar allihop, ballader och gitarrorgier. Men reptid, inspelning, mix och så vidare är fixade. Den här gången blir det av åtminstone. Funkar det inte lägger vi väl ner, det känns inte så dramatiskt som det låter. Den kommer inte ges ut På Westside i alla fall, för de har inte råd. Verkar bli Adrian i stället.

Hare som vanligt, helst bättre,
Matti

722 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. hjort skriver:

  Ja fi fan, lägger BQ ner blir det att skaffa den där tatueringen man pratat om så länge. Då finns det ingen återvändo.

 2. stalle skriver:

  rock on matti

 3. skräddarn skriver:

  det blir ju coolt ju. i historieböckerna kommer perioderna refereras till som ”westside-eran” samt ”post-westside-eran”. allt pekar på att post-westside-eran kommer att bli min favorit.

  de är lite lika, newcombe och ranelid tycker jag. roligare i intervjuer än på skiva / i bok.

 4. Bo Ek skriver:

  Hallå, jag säger ju att Beatles är min turf. Abbey Road är alltså inspelad e f t e r Let it Be. Med George Martin igen. De var trötta på att göra film och att ha Macca som ensam ledare och ringde Georgieboy och bad honom komma tillbaka. Skam på torra land Matti!!!

 5. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Fi faan vad jag har skrattat den gångna timmen.

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/internationell/article4759060.ab

  Det är som taget från saligt insomnade Fantasinyheter.

 6. Joachim skriver:

  hjort: FFL elrrr?

 7. Skamsen skriver:

  Adrian kan nog vara bra. Eftersom det är ett bolag i Malmö (brukade vara i alla fall) kanske jag får chans att se bq oftare.

 8. hjort skriver:

  Joachim: Jag är onykter, så: eh?

 9. hjort skriver:

  Jocke: Nu är jag ännu mindre nykter, men nu fattar jag. Hehehe.

 10. matti skriver:

  Bo Ek: Jag säger ju att jag inte ville googla. My Dreams.

 11. Bo Ek skriver:

  Din gamla fitta, det borde du vetat innan google.

 12. ... skriver:

  well… ranelid och jonestown,, ja ja, livet går vidare.

 13. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Fan, … är uppe klockan 07:07 och mjölkar getterna. Då vet man att man blivit medelålders.

 14. Joachim skriver:

  Reinfeldt: Pensionär är det nya häftig, själv klev jag upp tidigt för testa min nya skinka: Ålarökt. Betyget blir en svag trea, jag misstänker att ålarökt är någon sorts skånsk slang och inte nödvändigtvis innefattar ål.

  En skön lulebo har romandebuterat också: http://www.nsd.se/kultur/artikel.aspx?ArticleId=4532048

 15. matti skriver:

  Allvarligt, jag brukar försöka hålla munnen stängd när det gäller folk jag känner, eller råkar på i vardagen för att upprätthålla någon slags civiliserad fasad när vi möts. Men jag måste säga det. Fan vad Anna Holmberg på NSD är dålig.

 16. david skriver:

  Om Stephen Malkmus fick byta karriär med en annan artist skulle han välja Mark E Smith. Men, konstaterar han, det krävs nog ett väldigt mörkt hjärta för att göra den grejen. Jag är beredd att hålla med.

  Pavement anklagades ibland, främst av Salford-sonen själv, för att vara en Fall-kopia. Visst finns det likheter mellan de två banden (eller Fall kanske snarare är en grupp) men i mina öron är Pavement alldeles för amerikanska för att ens kunna jämföras med Fall. De låter snarare som ett mer naivistiskt Weezer, mer college än industriområde. Hursomhelst, Malkmus är ett geni i sin egen rätt (för-, efter-, huvud-… vilket som)… det var det jag ville ha sagt.

 17. Benny skriver:

  Finns inga likheter.

 18. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Joachim: I feel you, var uppe med fucking tuppen, nere en sväng till det lokala bageriet och köpte frukostfrallor. Fattades bara att mata ankorna, sen hade jag fått hedermedlemskap i PRO.

 19. david skriver:

  Nja, kanske inte lika många som Mark E Smith vill få det till men visst finns det likheter. Vissa Pavement-låtar är rätt uppenbart influerade av Fall, Hit the Plane Down är ett sånt exempel. I övrigt kan man tänka sig att Mark åsyftade skevheten, dissonansen och vad ska man kalla dom… ”stream of conscience”-texterna? Något han knappast har patent på. En sak är iallafall säker, att försöka ge sig in på hur Mark E Smith resonerar är bara sånt man är dum nog att göra när man druckit för många 3,5:or.

 20. Siewert Öholm skriver:

  Vasp?

 21. Farbror Joachim skriver:

  Benny: Inga kommentarer.

  Kvällens film var The Thing och den var som vanligt helt jävla fantastisk. Nu börjar det bli dags att knyta sig om man ska vara fräsch till boulen imorgon. That goes for all of you.

  Reinfeldt: Jag säger som Method Man: P-R-O style.

 22. Benny skriver:

  Influens schminflunds.sbf inga likheter. I am the the DJ tonight. The other guy stayed at home’n wet his bed. So I flooded the club. I am the DJ tonight. Flooded!

 23. Benny skriver:

  Vad stökig jag är. Förlåt. Jag läser knappt ens. Sov gott, eller vad ni nu gör. Bokjävel.

  Såg Franke för några timmar sen. Det var helt jävla briljant, inget annat. Fort, svinbra trummis och nervöst. Svinbra.

 24. Skamsen skriver:

  Eftersom jag är enormt bakfull har jag spenderat en stor del av dagen på toaletten. På något sätt lyckades jag få hem det senaste numret av Nöjesguiden i natt. Skit ska med skit fördrivas och jag läste intervjun med Ranelid. Den är på skämt va? Den verkar vara hämtad ur Spermaharen eller nåt sånt.

  Benny: Kul att trummisen i Franke var bra i går. På turnépremiären var det ganska osäkert bankande. Hade du sett dem tidigare?

 25. Benny skriver:

  Aldrig sett. Och allt hålligång om att de skulle vara dåliga live är mig helt främmande. Det var en kort spelning tror jag. Kändes som runt 25 minuter, men det är svårt att veta efter 25 flaskor öl och 25 flaskor vin.

 26. Skamsen skriver:

  Det var kort i Malmö också. Jag tycker det är bra med kortare spelningar. Trots att de var ganska otajta tyckte jag att de var bra. Jag har för mig att jag beskrev det som ”mänskligt” efter konserten.

 27. matti skriver:

  Själv såg jag Fever Ray igår. Det är det bästa jag någonsin sett. De gjorde en cover på Stranger Than Kindness. Helt sjukt bra. I dag har jag sett Monsters Vs Aliens. Också skitbra.

 28. Skamsen skriver:

  Jag såg Suburban kids with biblical names i går. Det var verkligen inte det bästa jag har sett. Jag har sett dem tre (kanske fyra, eller sex) gånger tidigare och de har aldrig varit sämre.

 29. Bo Ek skriver:

  Själv såg jag Sverige-Portugallien igår. Det är det sämsta jag någonsin sett. De gjorde en upprepning av alla sina landslagsmatcger. Helt sjukt dåligt. I dag har jag sett Landet Runt. Också skit.

 30. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Jag har spelat Pulka-Vm precis hela dagen. Men lyckas aldrig spöa Markus Fagervall, det ger mig utmattningsdepression.

 31. Farbror Joachim skriver:

  Jag skulle se monsters vs aliens idag på 3D-bio, men de hade rört ihop datumen i nyhetsbrevet, så den gubben gick inte. Inte dit iaf, istället gick han till slottsparken i vårjacka, attackerades av gäss och solade.

 32. skräddarn skriver:

  såg jay reatard i fredags. kass. vm-kvalet var väl till belåtenhet? elm. bra. majstorovic. bra. mellberg. bäst.

 33. Farbor Joachim skriver:

  Angående Holmbergs kompetens:
  http://www.nsd.se/noje/artikel.aspx?ArticleId=4535212

  ”Karin Dreijer faller under kategorin singer/songwriter”

 34. stalle skriver:

  a camp till yran. ska nog se det.

 35. Benny skriver:

  En kompis frågade mig en gång ’Varför ska man lyssna på annat än The Smiths?’. Jag frågade the artist formerly known as Kboi det en gång, och han misstog frågan för att vara uppriktigt ställd och inte retorisk. Han sa ’För att det finns annat som är bra.’, men nu vet ju han bättre. Han å.

 36. Benny skriver:

  han ju. Hanju.

 37. Sara Thustra skriver:

  Hahahah, de där krogshowarna asså.

 38. stalle skriver:

  men varför ska man lyssna på nåt annat än the smiths

 39. teg skriver:

  jag håller med. el perro är jättebra. fast det har jag alltid tyckt, jag är ju från göteborg. the studio-produktionen är jätteskön.

  tankade ner dan deacon (från internet). också bra, och jobbigt på ett bra sätt. som animal collective på speed, om det nu går. sjukt intensiv pop och mycket samplingar. allt går liksom uppspeedat. det borde gillas här i leden tänkte jag, men jag vet inte så mycket mer än att det var bra. ni kanske vet resten?

  imorgon är en stor dag för LO pampar. 1 april borde vara deras julafton.

 40. stalle skriver:

  teg: hur menar du ”från internet”?

 41. teg skriver:

  ja, alltså som en metafor för att ”ladda ner” dvs fylla sin hårddisk med material från en annans (vet inte vems) hårddisk. Internet, är i detta fall, något stort och opersonligt, ogreppbart, i stor kontrast mot exempelvis bensinstationer, som man ju också kan tanka på. Men då vet man av vem man får sin produkt (satan).

  Men jag tycker El perroskivan är kort. 6 låtar fick jag ner. Är det nåt fel? Säg inte att jag gjort fel, att jag laddat ner från en mack eller så. Säg inte att internet lurat mig, dagen innan lurdagen!

 42. stalle skriver:

  internet är elakt

 43. teg skriver:

  internet är en mycket lurig skapelse. jag har hört att det är skapat av USA. och när jag hörde det, då föll många bitar på plats. väldigt många bitar.

 44. Fredrik Reinfeldt skriver:

  teg: du kanske borde elda upp en willys-butik eller stoppa krossat glas i en kyckling eller två. varför försitta en chans att låta tredje part bli drabbad???

 45. hjort skriver:

  Satan! Det är ju lurdagen imorrn! Jag kommer luras till döds! Som vanligt.

  Idag: Polaris. Kanske lite slätstruket, men passar vårvädret finemang.

 46. skräddarn skriver:

  jag kör bara larven.

 47. matti skriver:

  teg: Det är sju låtar. Det är alltså vad vi äldre kallar ”en mini-LP”. Men lurad blev du likafullt. Skitliv i ett Skitsystem. I en Skitvärld.

 48. van der kvast skriver:

  louise boije af majonäs!

 49. Benny skriver:

  För er som inte har sett ’Fishing with John Lurie’ – it’s a must.

 50. skräddarn skriver:

  håller med benny. grym serie.

 51. Skamsen skriver:

  hjort: Det är sista mars i morgon.

 52. hjort skriver:

  Skamsen: Ja, det har du ju rätt i! Tack gode gud! En extra dag… den ska helgas.

 53. Skamsen skriver:

  Jag ska på skogsutflykt med jobb på onsdag. Då tänkte jag bjuda mina arbetskamrater på kaffe med laxermedel i. Ska faktiskt bli skitroligt.

 54. hjort skriver:

  Skamsen: Gör det, och bli min hjälte.

 55. Skamsen skriver:

  Det hade varit väldigt roligt. Tyvärr är det bara arbetskamrater jag tycker om som ska med. Nästa år kanske.

 56. teg skriver:

  lurad!! det är ju inte första april idag. det är ju den 31 mars. ett äkta lur!! hahaha april april alla som gick på det! jag lurade till och med mig själv

  matti: tack då vet jag. jag har 7 låtar, fast den sista är bara 1 sekund. det är lite väl kort, så då tänkte jag att nåt var fel.

 57. Farbror Joachim skriver:

  Min mormor gav mig sin gamla hammock. Jag vann med andra ord 31a mars i år. Bättre lycka 2010.

 58. van der kvast skriver:

  håller ni inte med om att det är ett skitkul namnskämt? louise boije av majonäs! björn ranelid vettni.

 59. stalle skriver:

  tyckte det var skitskoj, iaf lite.

 60. KBoi skriver:

  Jag vänder mig mot att jag skulle ha sagt så som Benny berättar. Det måste varit någon annan.

 61. Benny skriver:

  Resurrection! Lord-eh lord-eh!

 62. matti skriver:

  Överaskning: Nya PJ Harvey är grym!

 63. ... skriver:

  det sa du om Is this desire oxå… den var kass.

 64. matti skriver:

  Sa jag väl inte. Nya är däremot bästa sedan två första.

 65. van der kvast skriver:

  efter mattis mer eller mindre oreserverade hyllning av nya morrissey tar jag musiktipsen med en liiiiten liiiten nypa salt (särskilt när det handlar om artister man gillade i början av 90-talet).

 66. matti skriver:

  Meh! Du då!

 67. matti skriver:

  Fast jag gillar iofs hennes förra också. Hade inte hört den innan. White Chalk, alltså.

 68. Farbror Joachim skriver:

  Det var bättre förr…

 69. stalle skriver:

  god yule

 70. KBoi skriver:

  Var det verkligen bättre förr?

 71. Benny skriver:

  Ja, verkligen. Hellre förr än senare.

 72. P skriver:

  Det var inte bättre förr men det är sämre nu.

 73. KBoi skriver:

  Vad är det för del på nu då? Jag fattar inte! Jag har det rätt så bra.

 74. stalle skriver:

  det var sämre förr, tro mig.

 75. hjort skriver:

  Jag var i varje fall sämre förr. Tro’t den som törs.

 76. mister ister skriver:

  nu fattar jag matti! det är ju första april! pj harvey alltså. nästan bättre än förra årets tjocka hundens dag.

 77. hjort skriver:

  Hahahaha! Den hade jag glömt.

 78. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Det var så sjukt mycket sämre förr.

 79. matti skriver:

  Allvarligt, PJ Harvey är grym. Nya skivan. Även idag, den 2/4 tycker jag det.

 80. Benny skriver:

  Ett öppet och hjärtligt tack till The artist formerly known as Kung Kalif Scheriff Överstekucku Kboi, som med sina båda hjärnhalvor hjälpte mig att komma in på skola i London. Den bedste.

 81. Fredrik Reinfeldt skriver:

  I natt drömde jag om Planekonomi, skivbolaget. Helvete så sjukt.

 82. stalle skriver:

  Göteborg (TT)

  En stripteaseklubb utanför Vara har retat upp McDonalds och Vin & Sprit.

  Ägaren försvarar sig med att M:et på skylten föreställer två bröst.

  Men hamburgerjätten hotar med rättsliga åtgärder.

  Två små detaljer skiljer det röda M:et på skylten till strippklubben från hamburgerkedjans logotyp: på toppen av vardera böj sitter en liten bröstvårta. Så vill Café absolut nöje i Edsvära utanför Vara locka kunder. -M:et är så likt vår logotyp att det kan kallas varumärkesintrång. Vi har skickat ett brev till ägaren där vi ber honom plocka ner skylten, säger Claes Eliasson, presschef för McDonalds i Sverige till, TT. -Vi vill inte bli förknippade med den här sortens verksamhet.

  Om ägaren inte plockar ner skylten kan McDonalds vidta rättsliga åtgärder, enligt Claes Eliasson.

  Falköpings Tidning berättar att Vin & Sprit, som gör Absolut Vodka, reagerat mot klubbens namn. Det ska bort, kräver företaget. Annars gör sig ägaren skyldig till varumärkesintrång. -Vi har kontaktat innehavaren och inväntar svar men till dess vidtar vi inga åtgärder, säger Paula Eriksson, pressansvarig vid Vin & Sprit, till TT.

  Stripteaseklubbens ägare har ingen förståelse för kritiken och vill varken plocka bort skylten eller ändra namnet: -McDonalds M är gult och nästan dubbelt så långt som mitt. Mitt är kort och tjockt, inga sådana där hängbröst utan riktigt fina silikonbröst, säger ägaren Dragan Bratic till TT.

 83. hjort applåderar Kboi skriver:

  Klappklappkloppklappklappklapp

 84. Benny skriver:

  http://dagensskiva.com/2009/03/30/the-bear-quartet-slapper-pa-adrian/ Kommentaren är rolig.

  Men så till skivan: Filthy Whore.

 85. stalle skriver:

  första kommentaren vr fucking priceless. skivan? icy breeze är mitt stående tips/råd

 86. matti skriver:

  Vi kunde inte stanna i Skellefteå. Herregud, de stal Vår Renberg.

 87. matti skriver:

  Hohohoho.

 88. P skriver:

  Sticky Bomb. Det är dags nu.

 89. Sthlm skriver:

  http://norran.se/noje/article268822.ece

  Och en bild på MABD. Smart, Västerbotten.

 90. hjort skriver:

  Despondency Prevails säger jag. Det är mitt stående. Eller möjligtvis Kinky Dong. Den kan också vara stående.

 91. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Kom igen nu, Sloppy Seconds.

 92. KBoi skriver:

  KBoy Sucks tror jag på. Stenhårt.

 93. mister ister skriver:

  skivan: fy fan

 94. ... skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=fhTOVGg90SA

  Detta är det roligaste skämtet AIK har gjort någonsin.. Kolla in tom pyl, ha ha ha ha ha

 95. KBoi skriver:

  Tungt som fan.

 96. mister ister skriver:

  är ni gnagare nu KBoi och …? förut var det väl brommapojkarna?

 97. hjort skriver:

  Idag var de två stora nyheterna på sexans text-tv’s förstasida att Svennis fått kicken och att BQ är på väg in i studion.

 98. david skriver:

  kvällens tema: real ale, curry aswell… sophisticate!

 99. david skriver:

  eh, ihopskrivning torde väl vara engelskans motsvarighet till särskrivning. mitt förra inlägg är lite sär.

 100. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Veckans konversation: i onsdags, undertecknad och min andretränare ska sätta oss ned för att planera säsongen -09.

  Andretränaren: Reinfeldt, vi kan inte prata fotboll utan Glenn!

  Undertecknad: Va? Vilken Glenn?

  Andretränaren: Glenn Fiddich såklart!

  Torsdagen? Jo. Tackar som frågar. Som ett paket sill efter en svår frontalkrock.

 101. Farbror Joachim skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=sOT_0e51H_c

  Bengt Frithiofsson skitfull i tv. Bättre än sex. Döp nya skivan efter karln.

  ”Good morning wine lovers!”

 102. kilotin skriver:

  ”Redan när vi sätter oss till bords börjar vi älska med varann” -Robert Karl-Oskar Broberg
  Har ni hört låten? Gav mig tårar, glada tårar, idag på jobbet. Tog på mig solglasögonen och ba’ försvann.

 103. kilotin skriver:

  goody morning whiny lovers

 104. KBoi skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=IMLbp0hOsGA&feature=related

  Alltså, det kan inte stressas noga, jag dör fan när jag ser den här. Hur i helvete kan man hålla på ett annat lag med hedern i behåll, det fattar inte jag.

 105. ... skriver:

  ingen spelare i aik får någonsin ha nr 1,,, Fatta va tungt,,

  Hur var det matti ??? var du HIF are..? ele?

 106. matti skriver:

  …: whatever.

 107. ... skriver:

  Häälsingborg… det var e va?=>?

 108. matti skriver:

  …: Jag är ju opportunist. Allt du gillar gillar jag.

 109. ... skriver:

  Gillar du bajs???. Skönt iaf att fotbollen är igång och att man slipper äckelhockyn som har nedpestat alla dagstidningar i flera månader, fy fittan.

 110. stalle skriver:

  för en gångs skull kom det nåt vettigt ur den här människans trut: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/alexschulman/article4822990.ab

 111. matti skriver:

  Om du gillar bajs så.

 112. matti skriver:

  Shulman: Rolig krönika. Men han har fel i två grejer:
  1. Indie-geeks shall inherit the earth.
  2. Jag ser mig i spegeln. Jag har min fina Kranium T-Shirt på mig. Jag är 40 år.

 113. Benny skriver:

  Jocke: Han är inte alls full, han låter sådär jämt.

 114. Benny skriver:

  Kul det där med t-shirt med tryck, på bilden har Schulman en sån själv.

  Matti: Vad får dig att tro att du gör rätt i att ha sån t-shirt?

 115. hjort skriver:

  Stekt fläsk och löksås till lunch, våfflor till kaffet, och nu Siffran Vill Bli Fel på repeat. Nästan 25 grader i solen, och bara en lätt bris. Klå det.

 116. matti skriver:

  Shulman kanske inte fyllt 40 ännu?
  Klart jag har rätt. Det är bara så.

 117. david skriver:

  Klart du har rätt. Det är bara så. Som tjuåttaåring har jag rätt nyligt upptäckt nöjet i att trycka egna t-shirts. När jag är fötti lär min t-shirt-produktion inte ens ha nått sin topp.

  Problemet med Popcirkus är knappast föttiåringa programledare med t-shirts med tryck. Snarare är problemet att programmet har en jävligt otydlig målgrupp. 80-tals nostalgi skulle väl eventuellt vara nåt som skulle kunna locka till sig såväl indie-kids som RIX FM-lyssnare. Måste ha varit nåt sånt som projektledarna tänkte. Särskilt elitistiskt är det iallafall inte, såvida man inte anser Ane Brun vara obskyr.

 118. Fredrik Reinfeldt skriver:

  vdk – det var en riktigt jävla orättvis seger idag. men grattis, arsul.

 119. teg skriver:

  jag hörde nåt om att thurston moore har hoppat av sonic youth. detta kommer från en sk ”säker källa”. att han alltså inte är med. slutat. det kom som en chock. jag googlade lite, men fann inget som tydde på att det var sant. är det sant, eller är det källan som svamlar? om nån vet, vet ni.

 120. w skriver:

  teg, det låter som ett poänglöst aprilskämt.

 121. ... skriver:

  pelle g har hoppat av fireside,,, Ska satsa på sologrejer,,

 122. stalle skriver:

  …, det låter som ett poänglöst aprilskämt.

 123. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Hörde att pelle g sparkat alla i bandet och gjort en soloskiva kallad fireside.

 124. Farbror Joachim skriver:

  Pinter skällde ut hela världen idag, tacktalet från 05.

 125. Benny skriver:

  Han dog ju i julas. Vad snackar du om?

 126. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Skidskytten Pinter, österrikaren?

 127. Benny skriver:

  Det är inte alls en överdrift att jag hatar Vanja Lundby-Wedin. Jag gör det. Jag önskar att hon får riktigt, riktigt svår diabetes.

 128. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Benny, det är lätt att avsky Vanja. Men Måna då? Och Ibbe? Sossarna idag: i själva verket ett rätt grymt fartyg, men med en besättning som rollbesättarna från The Office trollat fram. Cheezus.

 129. teg skriver:

  jag har hört att fireside har hoppat av pelle g, och ska nu bara satsa på sologrejer.

 130. matti skriver:

  Fredrik: Alternativet då? Vad tycker du egentligen?

 131. money skriver:

  jag har hört att pelle g hoppade på de andra i fireside så de sprack.

 132. Benny skriver:

  Jojo. jag har ju en rätt tydlig inställning till både sossar och sosseskepp. Men Vanja är sån jävla ärketyp av svikarna. Det hon gör av sitt liv är det äckligaste jag kan föreställa mig. Ryggdunkare, slicka uppåt sparka neråt, usch.

  Vet ni, jag jobbade på en organisation för några år sen. Vi hade ett skolpolitiskt ståhej i Göteborg, med Baljan som storgäst (han var typ överstekucku och skolminister då, vi skulle hålla oss goda med honom). Så han höll föredrag och var som han var. Sen efter middagen åkte skolminister Nalbandian på porrklubb på vår nota.

  Annat: Jag förstår mig inte på er farbröder. Ge mig en anledning till att man inte ska göra fusion och köra Unisexallsvenskan hädanefter. Det är så fruktansvärt dålig fotboll. Dom tränar ju för fan inte ens.

 133. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Matti: jag tycker såhär, jag gillar sossarna i teorin, och för det mesta också, historiskt i politisk praktik. ingvar carlsson var the shit. per nuder var cool. göran persson ett svin, men fick saker och ting gjorda. margot wallström en kanonpolitiker. etcetera. det som hänt nu är att de befolkat skutan med DÅRAR. dårar. galningar. helt utan sjukdomsinsikt.

  det tycker jag, egentligen.

  förresten hörde jag att calle olsson sparkat hela fireside, döpt om fireside till paper, och gett ut plattor. coolt.

 134. Joachim skriver:

  Men alltså. Fildelningsdebatt i Agenda. Sitter nån jävla juristpadda och orerar hejvilt, försvarar på allvar det teoretiska scenariot att en åtala en mindreårig (i exemplet 10 år) för illegal nedladdning. Kom igen nu. Ryck upp er.

 135. Joachim skriver:

  Benny: Ja han är jävligt död. Det var alltså utskällning beyond the grave, därför tillägget ”tacktalet från 05”. Måste komma ihåg att spela in något liknande om jag blir döende.

 136. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Matti, upptäckte att jag inte svarade på din fråga. Tror det beror på att jag inte förstod den. Alternativet till vad då?

  – Alternativet till sossarna?
  – Alternativet till ledarduon Mona och Ibbe?

 137. matti skriver:

  Alternativet till sossarna, menade jag.

 138. martin h. skriver:

  hej matti (eller nån annan som kan tänkas veta).
  tänkte åka till århus och kolla på bq,
  men de (poprevo) verkar inte skriva på sin hemsida vilken av dagarna bq spelar. skulle behöva veta det.

  är det på fredagen eller lördagen?

 139. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Beror ju på om man är högersosse eller vänstersosse. Vänstersosse: mp eller (v). Högersosse, men ogillar borgarna, tja – starta eget? Bli en apatiker och skita i att bry sig? Alternativt, gå med i sossarna och försöka ändra på skutans besättning inifrån.

 140. Fredrik Reinfeldt skriver:

  martin h, jag har fattat det som att det är på lördagen. eller, åtminstone tänker jag utgå från det och vara på plats då. jag bjuder på en bajer.

 141. martin h. skriver:

  ok reinfeldt, det låter bra. det har du råd med, ni har väl sveriges lägsta kommunalskatt där i täby, om jag fattat det rätt.

 142. Fredrik Reinfeldt skriver:

  jo, men så tjänar jag ju så sjukt mycket också, så det är lugnt. jag känner igen dig, du känner igen mig, ser ut som alfons åbergs farsa.

 143. matti skriver:

  Lördag, yes. 2/5.

 144. Marco skriver:

  Kanske gammal nyhet, men jag hade missat det i alla fall;
  MABD & BQ är tillbaka på spotify!

 145. Benny skriver:

  Menas det uppriktigt att det enda alternativet som finns till sossarna är borgarna? I vilket avseende då? Maktutövande? Pragmatik schmagmatik!

  Att säga att sossarnas politik, med den väljarkrets de menar sig ha, har ’fått saker gjorda’ är ju inget annat än en lögn. Misslyckandet att etablera löntagarfonder, kapitalflykt, rea på industrier, utförsäljning av allmännytta, infrastruktur och nedmontering av förmodligen världens mest stabila pensionssystem. Sverige borde ha gått med i Norge istället för EU.

 146. Benny skriver:

  Det som saknas här på den ångermanländska landsbygden är förutom pub and curry, någon att prata med. Å andra sidan har vi arvet från Erik-Olov Älg.

 147. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Nämen så sa jag väl aldrig, Benny? Att sossarna historiskt sett varit coola, det står jag för, men det andra, icke.

  Det där med Ibbe och porrklubben får du gärna utveckla vid vår nästa cagefighting.

 148. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Förresten, någon som känner till orkestern This is Hell? Är det värt att se?

 149. Benny skriver:

  Cagefighting? Låter farligt. Men såklart ja. Jag har haft med honom att göra fler gånger också. Hopplöst osympatisk. Man vill bara säga åt honom att ’åka hem’. Han var alltid jättejätteotydlig i vad sa dessutom, ganska farsigt att han blivit partisekreterare på dom grunderna. Eller vilka grunder man nu blir det.

  Njae, du sa ju faktiskt ’politisk praktik’. Det är mer ’göra jobb’ än ’vara cool’ tycker jag. Men okej, nu hör jag dig.

 150. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Jamen det sa jag, att de i politisk praktik är rätt så coola (sen kan vi ju definiera cool en annan dag, men i jämförelse med typ, tja, Ola Ullsten, är ju Tage Erlander, Olof Palme et al the shit). Men jag sa inte att borgarna var det enda alternativet. Det var vad jag reagerade mot.

  Ang. Ibbe – sitter också på en binge, dock halvt obekräftade uppgifter, om hur han manipulerade sin väg fram genom stodentsossarna i Umeå. Uppgifter om det tages också tacksamt emot.

 151. martin h. skriver:

  reinfeldt, matti: tack för svar, hörni. ses i danmark! fan vad kul det ska bli

 152. Benny skriver:

  Nu förstår jag dig helt, 100% förstå härborta.

  Det vet jag inget om, men MAN KAN JU BARA TÄNKA SIG.

  Om man ska dra iväg till Danmark bara på whim, låt säga om man har fått in lite stålars, går det då eller måste jag ha biljettfan?

 153. Joachim skriver:

  Benny: Ha i åtanke är att en dansk krona i dagsläget kostar ca 300 svenska. Jag valde att inte ha det och gjorde en blaze of glory i köpenhamn, med skörbjugg och spiksoppa som följd.

 154. hjort skriver:

  Benny: Jag tycker vi plankar in, du och jag. Vi kan cykla ner över bron på en tandemcykel, klä oss matchande och hela skiten. Sen plankar vi in.

 155. Benny skriver:

  Det var inte fråga om huruvida det kostar pengar att gå in eller inte, finns inga pengar åker jag inte. Det jag undrar är om tillställningen kör på ’slutsålt’, eller om man kan köpa sin biljett bara någon dag innan. Jag är helt värdelös på att planera.

  Jocke: Jag begriper för fan inte vad du säger!!

 156. hjort skriver:

  Jaså, var det så du menade. Jaja, mitt förslag kvarstår.

 157. vdk skriver:

  angående det där ni skriver om såssarna. t o m jag har tröttnat på det partiet nu. och jag har länge ansett att det är det enda parti man kan rösta på om man är någorlunda frisk i huvet. det anser jag inte längre. man ska rösta på mp med förhoppning om en såsseledd regering med stort inflytande av mp. det är det enda alternativet om man är någorlunda frisk i huvet. tyvärr kommer man nog att få v på köpet i en sådan regering. det är inte bra, inte alls bra, men inte sämre än att man kan leva med det. det viktigaste är att vi blir av med borgarasen och att såssarna inte får så stort stöd att de klarar sig utan mp i regeringen. då är jag nöjd. inga stora anspråk, det borde gå vägen.

  det och att mff vinner allsvenskan igen.

 158. Skamsen skriver:

  Efter att ha fått vila i hyllan några veckor var det dags att ge Morrissey en ny chans, men till skillnad från många andra skivor blir den inte bättre med tiden utan nådde sin topp när den var nysläppt. Under någon låt stod jag och skrek ”Fan vad dryg du är gubbjävel” (ja, det är sant) till disken och gick in i vardagsrummet och tog upp fjärrkontrollen med min våta hand, och sånt är jag normalt sätt jävligt känslig för och endast desparation kan få mig att fuktskada min fjärr, och bytte låt. Det var fanimej ett större nöje att ta tag i två veckors-disken än att lyssna på Morrissey.

 159. Benny skriver:

  Haha. Var det någon som såg moralkärringen om idrott och alkohol på Sportnytt nyss? ’Det finns tyvärr en sån alkoholkultur inom fotboll- och hockeyvärlden där man dricker mycket.’

  ELLER så kan det vara så att folk super mycket överlag, att fotboll och hockey är de i särklass största idrotterna och att utövarna inte utgör ett undantag från övriga samhället. Mer bärs på bänken, säger jag.

 160. Skamsen skriver:

  Jag tror snarare att det är så att man märker tydligare när sportintresserade dricker, oavsett om de utövar eller bara tittar på, och att de är jävligt störiga. Alla människor som är intresserade av tävlingar är sjuka i huvudet och borde sluta leva.

 161. hjort skriver:

  ”Vad är den största skillnaden mellan orten där du bor och Stockholm i allmänhet?

  – Vädret och antalet människor. Med allt vad det innebär. Allvarligt, frågor av det här slaget är egentligen ointressanta för alla som inte bor i Stockholm och måste få sin världsbild av att befinna sig i något slags kulturellt och medialt epicentrum bekräftad. Skillnaderna mellan exempelvis Karlshamn och Karlskrona vore mycket intressantare att läsa om.”

  Fuckin’ A.

  Men den där storyn om apförrådet krävde lite följdfrågor kände jag.

 162. matti skriver:

  Jag och Peter var på Skansen en gång för många år sen, och jag visste inte att de hade byggt om akvariet och apberget. Jag gick genom en dörr av nåt slag och där var en massa lösa apor, såna här surikater eller vad de heter. Jag vände mig om i chocK och knuffade ut Peter som var på väg in bakom mig och vrålade UTUTUTUT! VI HAR GÅTT IN I APFÖRRÅDET!

 163. hjort skriver:

  Håhåhåhåhahahaha!!!

 164. stalle skriver:

  apförrådet, hahahahaha

 165. Fredrik Reinfeldt skriver:

  ojojoj, jag sket på mig, så roligt var det. håhhåhå.

  har jag sagt att england är ett u-land? det är det. försmäktar på ett hotell i manchester som var hippt någongång på 30-talet. och städades senast då också, misstänker jag.

 166. stalle skriver:

  lemonheads släpper ny skiva. känns det inte väldigt mycket, ehhh 90-tal?

 167. ... skriver:

  bear quartet släpper ny skiva, känns det inte väldigt mycket,ehhh
  80-tal?.

 168. deamon skriver:

  gissur och bröderna proppmätt omskrivs i dag i DN för sina kokkunaksper/kampsportskunskaper. mycket trevlig läsning till frukosten.

 169. teg skriver:

  ja det var bra läsning i dn. jag tycker du säger bra saker matti. men jag undrar varför de inte följde upp denna enormt intressanta grejen med Apförrådet. Det får mig att misstänka att det var en mailintervju. Eller praktikant.

 170. stalle skriver:

  eller en journalist

 171. stalle skriver:

  nya bob hund. de har ju utvecklats noll, på ett dåligt sätt.

 172. hjort skriver:

  Nu tycker jag du är lite orättvis. Inte är skivan någon revolution på något sätt, men den är väl inte heller en skiva från ett band som stått still de senaste åren.

  Lite mycket synthar och trummaskin och lite för lite Johnny och Conny kan jag tycka, men hade allt låtit exakt som jag ville/trodde att det skulle så skulle det nog ha inneburit att bandet stått still.

 173. stalle skriver:

  okej då

 174. Skamsen skriver:

  Jag tycker det är betydligt roligare att bob hund låter som de gör nu än att de hade kommit tillbaka och låtit precis som de senaste tråkiga skivorna.

 175. stalle skriver:

  skamsen: de låter ju fuckin likadant nu som då.

 176. hjort skriver:

  Skamsen: Ja, jag håller med om att det är kul att de inte låter precis som förr. Fast jag tyckte inte att Stenåldern kan börja var tråkig det minsta.

  stalle: Jag tycker det är lite avigare på den här plattan än det var förr. Bli aldrig som oss… med sin stabbiga rytm, refrängen i Världens bästa dåliga låt där jag hela tiden förväntar mig en höjning men aldrig får den, te exempels.

  Och mer synth och trummaskin, och mindre gitarrer, men det sa jag ju. Och framför allt tycker jag skivan är betydligt dunklare än deras gamla var.

  Inte är den nattsvart, men visst är den mörkare än bob hund varit tidigare? Tänker mest på Öbergs texter då. Tinnitus i hjärtat, Blommor på brinnande fartyg, Grönt ljus åt alla och Siffran vill bi fel utgör ju nästan halva plattan och är alla rätt så mörka på sina sätt. Tycker jag alltså.

 177. hjort skriver:

  Och som vanligt skriver jag som ett jävla ollon, men ni är väl vana vid det här laget, era stackare.

 178. Benny skriver:

  Usch för ollon. Och Chelsea.

 179. Skamsen skriver:

  Stalle: Läs Hjorts svar (förutom det där med att Stenåldern inte var tråkig, det är ju fel).

 180. Steve Ignorant skriver:

  Se Hunger! Grymma recensioner i Svenskan och på Goodbye Zebras. Bor ni utanför det, tar jag tyvärr för jävla givet, begränsade spridningsområdet så finns den på Demonoid.
  Ett exempel så gott som något på varför fildelning ändå är ok. Demokratiaspekten. Finns inte en chans i helvetet att jag fått se den här inom det närmsta året annars.
  Fantastisk film i alla fall. En av de allra bästa jag sett.

 181. matti skriver:

  Men vad har ni för öron herr stalle? Bob Hund låter inte som förr. De är däremot lika bra.

  Annat nytt bra: Anna Järvinen (bättre än första), El Perro Del Mar (även om det är gamla nyheter nu), Fever Ray (ännu äldre) och PJ Harvey. Allt har jag säkert skrivit tidigare. I don’t give a fuck.

 182. Benny skriver:

  Vilket flottigt hår hon har, den här Schürrer.

 183. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Jag vill bara markera att engelsmännens brist på insikter i det metriska systemet, men samtidigt en vilja till att inte tappa ansiktet, kan leda till bisarra konsekvenser. Mitt resesällskap här i hålan Manchester försökte sig på att beställa en sexa bourbon. Han fick fan in 20 centiliter. Och jag fick stå för notan. Å andra sidan är jag vaken nu, inte han.

 184. KBo Eki skriver:

  Beställer man en dubbel får man 5 cl, men man vill ju ha 6. Eller 20.

 185. teg skriver:

  om man köper el perros skiva på cd så är det fler spår än om man laddar ner den. då är den 7e låten längre än 1 sek. den är bra. jag kommer aldrig att rippa den och lägga ut till piraterna! jag ska njuta för hela 100kr varje gång jag hör sista låten.

  vilken pj harvey? har det kommit en i dagarna eller pratar du om white chalk, som väl är den senaste?

 186. ... skriver:

  Nya bob hund är jättebra. Men.. jag hatar moneybrother. fy fan vilket skit.

 187. Viita skriver:

  Var det kul att träffa Donnie Dunot förresten? Matti?

 188. matti skriver:

  Det var via mail, Kristoffer. Så jag kan inte svara. Har aldrig träffat honom hur mycket (eller lite) jag än skulle vilja.

 189. matti skriver:

  Vad är det med länken förresten? Aldrig jag pallar kolla igenom en The Rock-trailer utan en morot.

 190. Viita skriver:

  Synd. Jag tänkte mest att det är lite tragiskt att Orvar blivit SF:s egne film”kritiker”, han gav ju Race to witch mountain mysbetyg.

 191. synkkäperse skriver:

  Matti, har du redan sett alla House-avsnitt som finns? Kl 21 på tisdagkväll betyder ingenting för dig?

 192. Joachim skriver:

  Viita: Plus att han börjat på sydsvenskan? Hur går det ihop? Corruption inna di kritikerkår.

 193. Viita skriver:

  FLM påminner mig om attdet inte var så mycket bättre när han satt hos vt: http://flm.nu/?p=798

 194. matti skriver:

  synkkäperse: Ehh? Ja? Näe?

  Orvar har aldrig varit särskilt bra, inte ens på Filmkrönikan-tiden är jag rädd. Älskvärd som tevepersonlighet, ja, men som kritiker inte så tung, inte som Kristoffer exempelvis. Tycker jag och då är det ju alltså så.

 195. hans skriver:

  Han har lite för tätt mellan ögonen för att jag ska kunna fixa honom. Svårt att fokusera på vad han säger. Lite om cyklopen i fucking Illiaden. Lika smart dessutom. Lika älskvärd.

  Och, Where the Action is får fan heta Where the gubbar is.

 196. Joachim skriver:

  Jag har hört från en säker källa att han har extremt långa tånaglar. Det är helt sant.

  Vad ska du göra idag då Jocke? Nääää jag ska blåsa rätt ut i obygden till timmerstugan och dunka i mig påskmiddag och sen bastu i snöstormen med typ 70% av alla jag tycker om.

 197. KBoi skriver:

  Idag sitter jag och tänker på arvssynden och stirrar i väggen. Iklädd kostym givetvis. Och ett obekvämt njurbälte som är lite för hårt åtdraget. Påsk? Schmåsk!

 198. Benny skriver:

  Efter en lång och svinjobbig arbetsdag sitter jag i solen på altanen och dricker vin, själv. eller själv och själv, Kjell H är ju här såklart.

 199. hans skriver:

  asså, var bor du i egentligen nuförtin benny

 200. clara skriver:

  Hej på påsken,
  Jag har hört en lång och utdragen, ganska väl förankrad, teori om att det är Orvars polisongfett som smörjer Danmarks järnvägar.
  Ha de bra!

 201. kilotin skriver:

  heard it through the grapevine
  http://www.blocket.se/vi/17308099.htm?ca=1_9_s

 202. lods nedfer skriver:

  Meh! Alla försöker ju skriva som Matti! Get a style!

 203. Trenter skriver:

  lods nedfer: intressant. Kan du kvalificera detta? Gäller det de fem senaste inläggen, eller baserar du det på en analys av gästbokens, tja, historia sedan 1999-2000 (eller när nu gummo, Kboi och några till började härja i gamla BQ-gästboken).

 204. kilotin skriver:

  lods nedfer: Rolig idé. Men du har fel i två grejer:
  1. Matti har ingen stil
  2. Jag säger att du har fel, och jag har alltid rätt

 205. Benny skriver:

  Hansch: Jag bor i Uppsala, men under påsken är jag hemma i Käxed, Docksta. jag jobbar på restaurang på toppen av ett berg.

 206. gummo skriver:

  Arkivarien har säkert koll på när gästboken tog fart. Jag minns att Kboi vann en tischa vid någon tävling där för sisådär ett decennium sedan.

  Jag utgår från att lods nedfer gjort en textanalys av gästboken sedan det ögonblicket gästboken tog fart, och att han/hon kunnat belägga att det skett ett gradvist närmande av allas gästboksskribenters stilar mot Mattis. Ett race to the top? Ett race to the bottom? Ett regression to the mean? Vad är slutsatsen? Och utgör lods nedfers arbete slutprodukten för ett avhandlingsarbete? God knows.

 207. Benny skriver:

  Nu med ipodlagarna och allt det dära, har jag fått en liten affääsidé. Matti borde göra gästboken till en betalsajt, där medlemmarna betalar för att få närvara. Vad det verkar är det bara höginkomsttagare som huserar här ändå. Kulturmagnater och kammarjurister, vagabonder och doktorer.

 208. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Just kulturmagnaterna och vagabonderna är väl knappast höginkomsttagare? Såvida man med höginkomsttagare inte avser låginkomsttagare.

 209. hjort skriver:

  Meh! Inkomst schminkomst. Sånt sysslar inte jag med.

 210. Joachim skriver:

  Jag betalar istället för min sysselsättning. De ä dä senaste.

 211. Joachim skriver:

  Hej DN.

  Det är ju bra om det ni skriver faktiskt stämmer. Om det nu inte stämmer, skriv då inte på ett sätt så att man förstår detta av att läsa artikeln. Tack på förhand.

  http://www.dn.se/kultur-noje/musik/ipred-far-den-legala-handeln-att-oka-1.842620

 212. kilotin skriver:

  ”hur mycket punk du än är när du är ung, förr eller senare står du och hackar lök i nått matprogram” -Henrik Schyffert

 213. kilotin skriver:

  Benno, vad har ni haft för väder på berget? Det är tragiskt att prata väder, jag vet, men vafan. Vad är påsken om inte väder, och godis.

 214. kilotin skriver:

  Är det bara jag som saknar tiden? Alltså den faktiska tiden (tick-tack). Den fabulöst kvantitativa tiden som i alla fall jag hade när jag var i tonåren. Den ”meningslösa” tiden, som på senare tid blivit synonymt med den ”luxuösa” tiden. Att likt Joakim von Anka vältra sig i ett överflöd av rikedom: Prata i telefon i fem timmar. Se tre meningslösa filmer i rad på tv3. Runka så många gånger att linjen för smärta och linjen för njutning möts och passeras. Drömma, drömma, fantisera och ingenting är omöjligt. Visserligen inte heller troligt, men inte omöjligt. Räcker för mig.

  Hopp är nog det jag söker. Hoppet kommer med tiden.

 215. kilotin skriver:

  …och vart tar alla vägen på påsken? Överallt gapar husen tomma, men vart samlas alla? Ser ni mina udda strumpor?

 216. stalle skriver:

  åh att sitta på jobbet en röd dag. tänk va fint.

 217. matti skriver:

  Helt enorm definition av tiden där, kilo.

 218. matti skriver:

  Ju mer jag tänker på det: Fan vad bra Hunger är.

 219. stalle skriver:

  uppdatera schmuppdatera

 220. hjort skriver:

  kilotin: Du är Gud. Med stort G och allting. Gud.

 221. Pär skriver:

  Måste stämma in i kören som hyllar kilotin. Fin läsning.

  //Mångårig läsare.

 222. kilotin skriver:

  Men åh vad glad jag blir! Puss på er!

 223. himmelstrutz skriver:

  ergo dito, ergo dito. ögonblickets tortyr är det maximerande, effektiviserande samhällets rövhål. carpe diem och andra pockande strukturer ska dö dö dö dö.

 224. vp skriver:

  det där sista fattade jag inte alls, men kilotins betraktelse är på pricken. jag har tänkt exakt så varje dag de senaste 15-20 åren (men jag har såklart inte kunnat sätta lika fina ord på det).

 225. ... skriver:

  En till 3 poängare, och det är länge sedan jag sett aik så peppade,

  PLus att nya brian jonestown epn är helt fantastisk, Smoking acid heter den, Här hittar ni den : http://www.megaupload.com/?d=FCNTHLHI

 226. matti skriver:

  Blev faktiskt helt knäckt av Lennon-dokumentären igår. Som i fallet med Lou Reed är det litet av ett svart hål i min allmänbildning. Men nu blir det ändring på det.

 227. ... skriver:

  lennon dokumentären såg man för 3 år sedan, kom inte ihåg ett skit.

 228. matti skriver:

  Han var ju sådär som person, och i sena Beatles är han ju rätt trött. Om man jämför. Men ändå, grymma låtar från Imagine och Mind Games. Och några från sista. Av de jag kände igen alltså. Han dog när han var 40. Åstadkom en del. Om man jämför.

 229. P skriver:

  ja, den var bra filmen. Tänk att John Sinclair fortfarande lever. Bara en sådan sak. Bästa Lennon solo är Plastic ono band. Lätt. När han rabblar allt han inte tror på längre.

 230. ... skriver:

  ja taänk, han rökte ju hasch,, hur fan överlevde han.

 231. ^^ skriver:

  Det är väl i och för sig en ganska adekvat fråga då Sinclair såg rätt så jävla sliten ut redan 1967.

 232. ... skriver:

  detta är 1969, tycker han ser fräsch ut.?

  http://www.luminist.org/images/john.jpg

 233. Andréas skriver:

  Hej Matti,
  Jag och några vänner har gjort en kortfilm inspelad utanför Skellefteå,
  vi hade tänkt skicka in den till Film i Västerbottens Amatörfilmfestival och undrar om det är ok att använda
  ”What I hate” i den eller om vi måste kontakta Westside.
  Fridens liljor.

 234. Patrik Lermon skriver:

  matti: Är det inte dags att fiffa ngt forum eller liknande?

  Det är i stort sett omöjligt att följa diskussionsflödet i form av kommentar på det här viset. Dessutom stör det vän av ordning (mig) att kommentarerna snabbt blir helt orelaterade till inlägget.

  Jag röstar för forum eller maillista (med tillhörande online-logg naturligtis).

 235. KBoi skriver:

  Ja, jag tycker det är riktigt obehagligt att kommentarerna blir orelaterade till inlägget. Som exempel kan nämnas Patrik Lermons inlägg här ovan som handlar om hur inläggen i kommentatorsfältet blir helt orelaterade till inläggen istället för att handla om Mattis konstiga drömmar.

 236. Patrik Lermon skriver:

  Exakt!

  För att inte tala KBois inlägg som då blir ännu mer orelaterat, eftersom det syftar till något som redan är ett sidospår.

  Ni ser, det hela är ju ohållbart :)

 237. stalle skriver:

  låt det vara som det är

 238. Jonas skriver:

  Lugna nu, det blir ny sida inom kort. Dvs inom de närmsta två-tre åren.

 239. Jonas skriver:

  Det iofs inte många bloggar som har hundratals kommentarer på varje inlägg.

 240. Jonas skriver:

  är

 241. Benny skriver:

  Vad är?

 242. En vän i Köpenhamn skriver:

  Det

 243. Benny skriver:

  kilotin: Här är allt bra, nästan perfekt. Åkern har smältit fram och det är 15 grader lätt. Havet har inte visat sig än, folk börjar gå sina stråk men

 244. matti skriver:

  Det är ju så att vi har fortsatt i samma gamla spår som gamla BQ-gästboken. Skillnaden är att jag uppdaterar lite då och då. Då byts diskussionsämnena ut till en början. För att sedan återgå till det gamla vanliga ordvitsandet, fildelandet, deppandet, politiken etc. Och jag vill nog inte ha det på något annat sätt heller. Allt ska förändras och bli enklare nuförtiden. Jag är inte odelat positiv till det.
  Jag ser det här lite som lön för mödan. Att har man hängt med hela vägen eller i alla fall läst så här långt så är vi Du med varandra, alla här. Kanhända jag ses som reaktionär i det, men vad fan.
  En annan grej är att det inte är riktigt min sak att hålla reda på trådar och sånt: knappt ens starta dem. Om andra vill kontakta varandra eller hålla isär saker så får de göra det på sin fritid, liksom. Inte min.
  Den här kommunikationsformen är nästintill perfekt i mina ögon. Jag kan möjligen sakna det h e l t fria som kännetecknade BQ-sidan, inga trådar bara ett ändlöst kommenterande. Å andra sidan var det så mycket anonymt spam och nickknyckande där på slutet att det blev tråkigt det med.
  Men jag tar gärna emot fler synpunkter, jag är inte omöjlig.

 245. matti skriver:

  Andréas: vad mig anbelangar är det bara att köra så det ryker. Fast det är inte min låt (har inte skrivit den: Jari och Peter gjorde det), så kanske är det bäst att kontakta Westside ändå.

 246. KBoi skriver:

  Hör hör, matti. Väl stoppat!

 247. stalle skriver:

  det som kanske skulle underlätta, både för användare och admin är väl användarkonton.

 248. skräddarn skriver:

  för att återgå till ordningen:

  snälla please, gör ett mål till. och snälla please bosse pettersson, sluta prata.

 249. gummo skriver:

  kom igen liverpool!

  och, varför i helvete ska man ha trådar? det har man ju inte i vanliga fall. det här är som ett långt, långt fyllesamtal. tänk om man skulle attacha trådar till ett fyllesamtal. det skulle ju bli som en dikt av ida börjel, vilket i och för sig vore grymt, men inte så jävla roligt att läsa varje dag.

 250. vp skriver:

  det enda jag saknar från bq-sidan-tiden är lite mer frekventa inlägg från wonderboy och money. och en och annan fylleomskrivning av mabd-texter av mig och gummo. och lite fishumor då och då. annars är detta perfekt.

 251. gummo skriver:

  oki, liverpool lyckades fucka upp skiten iallafall.

  blev det något påsklamm, vp? jag testade en helt ny metod i år. det blev the cruelest. lite mindre vitlöksspäckat, betydligt mer örter varvet om, och lite vinäger i själva marinaden. och sedan, den godaste fucking potatisgratängen ÄVER, med vispgrädde och dijonsenap. fifan vad gott. och gelé. och den grymmaste balsamvinäger-sausen. oh, vi satt och roterade över konjagarna efteråt. ROTERADE, jag säger.

 252. vp skriver:

  det blev ett lamm. är hyfsat nöjd. nästa gång ska jag köra på ännu lägre temp och ta det lite tidigare. ska också ösa det lite mer. kanske göra som ragnar och ha folie runt? man vill ju helst att det ska bada i flott. blev ingen konjagare, men halvannan pava dyrt rövin.

 253. matti skriver:

  Hade också lamm, ett drygt kilo, späckade med chili, koriander och vitlök. Blev sådär, men mitt bästa hittills iaf. Fast Hasselbackspotatisen blev grym.

 254. stalle skriver:

  jag åt korv och snabbmakaroner, era as.

 255. vp skriver:

  vad åt du till huvudrätt matti?

 256. Benny skriver:

  Jag ska göra mitt tredje lamm för helgerna idag. Det blir två kilo färskt, från en gård i närheten. Timjan, koriander, sambal och vitlök. Benny ska bjuda byn, serni.

 257. Benny skriver:

  Jag Tycker Peppe Reina har gjort sitt i Liverpool nu. Vad besviken jag var igår. Han ser dessutom ut som Fredrik Reinfeldt, alltså statsministern.

 258. matti skriver:

  vp: smör.

 259. KBoi skriver:

  Fy för fan vad tråkigt jag har på jobbet. Säg inget till någon om det bara.

 260. stalle skriver:

  kboi, inte på nya jobbet hoppas jag?

 261. KBoi skriver:

  Nej, inte än.

 262. vp skriver:

  hade du smör på? på smöret alltså. smör på smör är fan oslagbart.

 263. KBoi skriver:

  Jag brukar ha vitlökssmör till också. Till smöret med smör på alltså.

 264. skräddarn skriver:

  själv prövade jag det här receptet i påskas:
  http://www.tasteline.com/recept/Jamies_femtimmarslamm

  alltså, mörare lammdjävul har jag aldrig ätit. promise.

 265. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Skräddarn, i’m fookin tellinya, ungefär så var mitt påsklamm. På 115 grader i tre timmar, innan jag juicade upp lite grand på slutet. Lammet bara smälte så fort det nådde tungan.

  Och balsamvinägersåsen! Ni måste prova!

  Grädde (alltid grädde)
  Två msk balsamvinäger
  Tre vitlöksklyftor
  1,5 msk kycklingfond
  Salt och peppar.

  Passar till lite allt möjliga kötträtter, företrädesvis grillat.

 266. Joachim skriver:

  Jag lurade ut en kock till skogen i påsk, det dukades upp fläskfilé som stektes med religiös noggrannhet. Köttet var marinerat i hemlig marinad. Här kommer en lösryckt spekulation på den:

  Rödvin
  Blod
  Helig Ande

  Påskafton spenderades med familj, där åts det lamm, såklart. Lamm är det sötaste djuret.

 267. Fredrik Reinfeldt skriver:

  Ja, och sötpotatis den sötaste grönsaken.

 268. Skamsen skriver:

  Eftersom recepttipsen haglar här kan jag ju dra fram min gamla favorit en gång till:

  Baconlindad choklad med smörfräs
  -Köp bacon, mörk choklad och 1000 g smör.
  -Fräs upp allt bacon i rikligt med smör.
  -Dela chokladen i lagom stora bitar.
  -Linda in chokladbitarna i bacon.
  -Kyl de baconlindade chokladbitarna i kylen några timmar.
  -Smält 650 g smör och häll upp i en skål.
  -Doppa det baconlindade chokladet i smöret och njut.

 269. Bo Ek skriver:

  Du glömde fräsa chokladen i smör.

 270. kboi skriver:

  Jag har installerat andra sidan igen och har tappat alla. Säg bara till. Adda mig så addar jag er.

 271. martin h. skriver:

  nu är plura här och knycker nicks, det är tydligt det.

 272. Joachim skriver:

  kboi: aldrig

 273. KBoi skriver:

  Det är ju h y s t e r i s k t roligt!

 274. vp skriver:

  en annan rolig sak är kvällens promenadseger.

  MAAAAALMÖÖÖÖ!

 275. KBoi skriver:

  Vi får väl se.

 276. Benny skriver:

  070 1020100. Kan vi ta en fika elle nå.

 277. matti skriver:

  Giggs och Rooney. Fan vad de är bra.

 278. Benny skriver:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/vill-atala-for-p-piller-till-unga-1.845118

  Ja, exakt så. Våldtäktsmäns största skräck är graviditet, nu har vi dom på kornet!

 279. stalle skriver:

  bra förslag tycker jag. dessutom förbjud källare.

 280. ... skriver:

  just det, det var united som var ditt lag.. HORA.

 281. stalle skriver:

  förresten, förbjud allt

 282. KBoi skriver:

  Jag håller med Stalle, föbjud allt så att ingen kommer till skada. Skynda skynda!

 283. Maa Gnus skriver:

  Varför finns inte Early Years eller vad den hette på spotify?
  Sandi Morning från Penny Century går det ju inte att lyssna på!!

  Jo, alltså det går det men den från Early Years är bättre tycker jag.

 284. stalle skriver:

  förbjud early years, förbjud spotify, förbjud sandi morning, förbjud penny century, förbjud maa gnus.

 285. KBoi skriver:

  Go Stalle!

 286. stalle skriver:

  förbjud kboi

 287. KBoi skriver:

  Jag visste det. Du skulle vända dig mot mig som Adolf vände sig mot Ernst Röhm. Fan också!

 288. hjort skriver:

  I natt drömde jag att något TV-program spelade en jazzversion av All Your Life som var helt på svenska. Den var ju naturligtvis helt fantastisk, så jag bestämde mig för att maila Matti och fråga var jag kunde få tag i den (och texten, för som vanligt hörde jag inte den svenska texten ordentligt), men på något jävla vänster råkade jag maila Billy Butt istället.

  På något sätt fick Matti nys om det och blev fly förbannad, kom hem till mig och skrek ”hur vågar du förväxla mig med Billy Butt, ditt as”, rakade av mig mina polisonger och hotade att häfta fast dem i pannan på mig, som ett par extra ögonbryn.

  Men det gjorde han inte, som den nådens man han är.

 289. hjort skriver:

  Och här är Chris Carters – från Throbbing Gristle – instrumentsamling på flicker för den som är intresserad.

  http://www.flickr.com/photos/chris_carter_/3390374832/in/set-72157615982120660/

 290. stalle skriver:

  förbjud chris carter

 291. matti skriver:

  Man U. Japp.

 292. skräddarn skriver:

  det här är bättre man u:

  http://www.myspace.com/micayomusic

  fast det är å andra sidan nästan allt.

 293. Joachim skriver:

  son, if you dont eat meat, small vaginas appear on your skin.

 294. teg skriver:

  convoj kommer och sätter malmö i brand på lördag. på debaser. ni som bor där – jocke! – är jättevälkomna. Vi är bättre än ni tror. Jari producerar.

 295. matti skriver:

  Ni är till och med bättre än vad NI tror. Fan vad skivan är grym.

 296. Joachim skriver:

  teg: jag är informerad och kommer närvara. jag mutade till mig listplats genom en bjudresa till er sångare. han är alltså korrupt. lita inte på någon. bränn din dataterminal efter att ha läst detta meddelande.

 297. Skamsen skriver:

  Med tanke på att det är gratis inträde de första timmarna låter det som en dålig affär.

 298. stalle skriver:

  Fredrik Neij, Peter Sunde, Gottfrid Svartholm Warg och Carl Lundström fälls i målet om The Pirate Bay.

 299. stalle skriver:

  desto roligare nyhet:

  Kristianstad (TT)

  En präst i nordöstra Skåne, som anmäldes till Lunds stifts domkapitel sedan han stämplat två andra präster i församlingen som ”onda” och ”dåliga präster”, slipper påföljd för sina yttranden.

  Domkapitlet anser visserligen att prästens ordval är olämpligt och ogenomtänkt. Men eftersom den anmälda prästen sagt att han hade skämtat och bett de båda prästkollegerna om ursäkt, anser domkapitlet att det inte finns något ytterligare att göra från dess sida, rapporterar Sveriges Radio Kristianstad.

 300. stalle skriver:

  tpb:Samtliga döms till ett års fängelse. De döms också att betala skadestånd på drygt 30 miljoner kronor.

 301. Wonderboy skriver:

  30 miljoner kronor? Hahaha, det snöt jag ur näsan i morse.

 302. ... skriver:

  Äntligen skipas rättvisa.

 303. Maa Gnus skriver:

  Nu borde ju alla youtube-liknande sidor åka dit också, om det ska vara någon slags konsekvens.
  Dom tenderar ju att generera enorma mängder pengar också.

 304. stalle skriver:

  fast yuotube försöker ju iaf ta bort upphovsrättskyddat material. det är ju motsatsen som rådet på tpb.

 305. chps skriver:

  Hmm… Känns som ett steg tillbaka. Men jag ids fan inte dra det igen för jag laddade ned Help! igår, skivan, och tänker mig närlyssna på den nu. Vem fick inga pengar för den? Michael Jackson?

 306. stalle skriver:

  chops: hehe.

 307. stalle skriver:

  Faktaruta

  Ordet onani kommer från Bibeln och innebar avbrutet samlag.En man vid namn Onan lät sin sperma hamna på jorden i stället för att befrukta sin döde brors fru. Gud straffade honom med döden.Runt 1750 varnade en schweizisk läkare för att onani kunde ge psykiska och fysiska sjukdomar.Fortfarande betraktas onani som skadligt eller skamligt i många samhällen.Ett annat ord för onani, masturbation, kommer från latinets ord för hand (manus) och skända (stupratio).

 308. Hans skriver:

  Ordet blodrunk kommer från Bibeln och innebar avbrutet samlag. En man vid namn Blodrunk lät sin sperma blandas med blod i stället för att befrukta sin döde brors fru. Gud straffade honom med döden. Runt 1750 varnade en schweizisk läkare för att blodrunk kunde ge psykiska och fysiska sjukdomar. Fortfarande betraktas blodrunken som skadlig eller äcklig i många samhällen. Ett annan form av blodrunk, gråtrunken, uppfanns av den norrbottniska tänkaren och estradören Matti Alkberg.

 309. chps skriver:

  Tänkare. Estradör. Jag vet nog vem du är Hans. Annars finner jag inga sakfel i din upplysande text.

 310. stalle skriver:

  på fikat ska jag gå på toan och handskända

 311. Joachim skriver:

  Kan någon som förstår det här med juridik förklara lite närmare vad pb fälldes för? Uppsåt till medhjälp till upphovsrättsbrott? Vad jag förstår var den tekniska bevisningen ganska svag. Eller fällde man rätt ut på princip? Och hur i hela helvete motiverar man fängelse?

 312. K to the B to the o to the i skriver:

  ja? tpb-pöjkera fälldes för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen.

  såhär – de flesta handlingar som kallas brott har samlats i brottsbalken, alltifrån 3 kap 1 § där mord förbjuds till 18 eller 19 kap där det är fråga om typ majestätsbrott. detta kallas brottskatalogen. de brottsliga handlingar som regleras utanför brottsbalken kallas för specialstraffrätten. där finns bl.a. narkotikastrafflagen och trafikbrotten. vid sidan om detta finns det kriminaliseringar av diverse beteenden som man inte gillar, t.ex. då i upphovsrättslagen. denna lag reglerar i huvudsak vilka rättigheter som ägaren till ett verk har, hur rätten uppkommer osv. sedan finns då dessutom kriminaliseringen av vissa beteenden. där sägs t.ex. att den som utan att ha tillstånd kan dömas till fängelse eller böter om han använder en rättighetshavares verk. dessutom står det att medhjälp till sådant beteende är förbjutt, dvs. att hjälpa någon med råd eller dåd att bryta mot förbudet är också förbjudet. det är typ förbjudet att ge en yxmördare en yxa som han sedan använder för att yxmörda någon. i detta fall har man då inte gått på de som begått huvudhandlingen, dvs. de som gärningsmän gjort upphovsrättsskyddade verk tillgängliga via internet. de är alldeles för många/för diffusa/det är för mycket bad will att gå på dem. istället har man gått på dem som tillhandahållit tekniken, dvs. påstått gjort sig skyldig till medhjälp. detta är inget alls konstigt. redan napster var de som hjälpte till och gjorde det möjligt att fildela. att filmindustrin och musikindustrin också varit inblandade tillsammans med en åklagare beror på att rättighetshavarna är målsägande och att de har skadeståndskrav. Man klarar ofta av skadeståndskraven i samma rättegång som själva brottet. Så gör man även i fall då någon fått på nosen på krogen och blodat ner sin jacka, denne kan få skadestånd för sveda och värk, etc., och detta klaras av vid samma tingsrättsförhandling som misshandelsbrottet. Hursomhaver, pöjkera från piratbukten har nu fällts för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. Straffvärdet, dvs det antal år i fängelse som en sådan gärning bedöms föranleda, har satts till ett år. I dessa fall är det svårt att säga hur straffvärdet ska beräknas. Det finns en straffskala i lagen och rätten har denna som utgångspunkt. Sedan väger man in brottslighetens dignitet, etc. i skadeståndsfrågan görs en annan bedömning. Där hade rätten, såvitt jag förstår, frångått kärandesidans analogi med försäljning av fysiska exemplar, dvs. det skadestånd man räknat fram utgår från förlorad försäljning genom lagliga nedladdningsalternativ och inte förlorad försäljning av fysiska exemplar av cd-skivor (vad hette det?).

  bloggen IPKat kommenterade typ såhär – ryktet om att männen bakom pirate bay, som är en av världens största spridare av bittorrents, skulle släppas ur fängelset i små, små delar är inte sant.

  frågor på det?

 313. hjort skriver:

  Allt jag kan har jag lärt mig av KBoi.

 314. matti skriver:

  OMG. KBoi. Du är min kaststjärna.

 315. hjort skriver:

  Måste bara inflika en fråga om något helt annat, eftersom ni som hänger här kan allt som är värt att veta om musik:

  Finns det någon instrumental version av Your Long White Fingers med The Gothic Archies? Det där munspelet och körerna knäcker mig.

 316. matti skriver:

  Gothic Archies har jag aldrig hört talas om. Men jag chansar: Näe, tyvärr, det finns inte nån sådan.

 317. matti skriver:

  Eller vänta, det finns det!

  Jag chansar alltså fortfarande.

 318. hjort skriver:

  Det är nåt av Stephin Merritts gamla projekt. Snubben bakom Magnetic Fields.

  Har inte lyssnat på Gothic Archies, men fick precis reda på att det var låten ovan som jag hörde i en TV-serie när jag var liten och som har hängt med i bakhuvudet sen dess. Fast där var det ingen sång, vad jag minns. Vilket ju i och för sig borde indikera att det finns en instrumental version, men den kanske inte går att få tag i, liksom.

 319. hjort skriver:

  Men höhöhöhö

 320. marcus skriver:

  Har ni sett senaste The Office-säsongen? Jag tycker den är rätt bra.

 321. Pidde skriver:

  Nja, såhär firar riktiga män domen, eller iallafall PMA

  http://www.youtube.com/watch?v=SirutCHZ-QI

 322. matti skriver:

  Hjort: Sorry, det är så sällan jag inte kan nåt bara. Ville vältra mig i det.
  marcus: Ja herregud. Lite tveksam ett tag men nu på slutet har det varit så roligt att jag blöter mig själv.

 323. skräddarn skriver:

  generation kill verkar ju skitbra. nån som sett hela?

 324. teg skriver:

  jocke: vad fett. då ses vi!
  matti: vad fett, också. Jag ska lyssna intensivt imorgon, se om du har rätt…

 325. teg skriver:

  kboi: också fett. tack nu ska jag briljera för min tjej. god natt.

 326. matti skriver:

  Beatles! Jag får aldrig nog.

 327. sw skriver:

  http://www.sincerelyyours.se/video/YOURS0105.html

  Vad tycker ni?

  Det ska vara uppknäppt i år.

 328. OPme skriver:

  Han ser ut, och låter, som en yngre mer välkammad version av den galenskapare som var värd för tv-succén ”En himla många program”. Texten kan studeras som själva definitionen av ett pekoral. Provocerande uselt.

 329. kilotin skriver:

  Inga stativister?

 330. skräddarn skriver:

  skojsar han?

 331. david skriver:

  Skräddarn: Ja, och den är fortsatt grym hela vägen, i alla bemärkelser.

 332. hjort skriver:

  matti: Inget att säga sorry om, snutteplutten. Jag skrockade rätt gott.

  Är den där videon for real eller? Ljussättningen var ju fin, och slutackordet likaså, men asså…

 333. Skamsen skriver:

  Den där Avner eller Den gula artisten var inte bra. Här våldför han sig på min älskade Daniel Johnston också:
  http://www.playahead.se/ztv/ztv_video.aspx?videoid=2a8ef516-46f9-4910-9db2-d09c5c3bb181
  ”Vi hittade honom på youtube, nu har han varit hos oss i ZTV Presenterar, Avner ’Den gula artisten’ framför sin sång ”Känslor”.”

  Vadå ”sin” sång? Påstår han det eller är ztv dumma i huvudet? Jag visste inte ens att ztv fortfarande fanns.

 334. matti skriver:

  Avner: Första post-Nordpolen-artisten? Unga människor som inte vill leva längre. Inte särskilt nytt. Men det är ju inte Black Flag heller, ändå är det grymt. Hur jag nu kunde tänka på dem i i det här sammanhanget. Blev inte särskilt provocerad iaf, som av Nordpolen. Jag menar det som något positivt.
  Ska säga att jag inte vet ett smack om honom. Har bara sett den där videon. Den var rolig, sådär som Joel Almes video var det.

 335. matti skriver:

  Men Skamsen, är det en cover alltså? Vet inte mycket om Daniel Johnston heller. Det är nåt med det där ändå… Jag tänker på en ung Johan Kinde, en ung Kjell Höglund. Fast mest tänker jag på Loke Martinzon.

 336. h skriver:

  ja. en brutal våldtäkt av:

  http://www.youtube.com/watch?v=EN1Bw8cin7A

  kjell höglund?…. hm. heretic! =)

 337. matti skriver:

  Herreminje. Vilken bra låt. Men är det i sin tur en cover på en 1/2 Japanese-låt?

  Guida mig, h eller vemsomhelst. Jag vill lyssna på DJ.

 338. Joachim skriver:

  jahaja. ja. nä jag missar ju spelningen och hela skiten idag. besök inte ale stenar med öroninfektion. orkanstyrka 12. jag är döv. ystad däremot, vilken jävla stad. jag och wallander in the sky forever.

  kapriboy: tack tack, precis så jag föreställde mig ett bra svar.

  angående avner: that is why im hot, that is why hes not.

 339. stalle skriver:

  ung johan kinde? en ung paolo roberto på e möjligen.

 340. h skriver:

  matti: börja med dokumentären ”the devil and daniel johnston” – som du bl.a finner här:

  http://thepiratebay.org/torrent/3515162/The_Devil_and_Daniel_Johnston_(2005)_(real_and_complete_)

  den är fantastisk. speciellt daniels grande finale på slutet, när han dansar balett i sitt pojkrum.

  och låten, är från skivan 1990. och alla som har slantar: köp hans målningar, t-shirts, osv från hans hemsida. tror det är hans familj som håller i den, hemsidan asså.

 341. h skriver:

  ps. matti. du kommer hursomhaver finna en beatles-frände hos johnston. han är nog den störste beatles-fanatikern som vandrar på denna jord:

  http://www.youtube.com/watch?v=W4oBiiVzOts

 342. Joachim skriver:

  Jonas: Ja gud. Jag var osäker först, men när jag såg del två klarnade allt.

  http://www.youtube.com/watch?v=Szr0npZ8l80

 343. Jonas skriver:

  Lustigt, som någon slags porrfilmsmusik till både del ett å två.

 344. kilotin skriver:

  hoho, både del ett och två

 345. K to the B to the o to the i skriver:

  det kanske bästa jag vet är ’schwartze’ som böjer på knäna.

  http://www.youtube.com/watch?v=bVcD1xAMTo8&feature=related

 346. Joachim skriver:

  Kboi: Jag föredrar tonåriga, kostymklädda pojkar med shorts när det kommer till knäböj. Sen heter det inte schwartze, afrikan säger man. Eller kannibal.

 347. Expressen Nöje skriver:

  Så rasismen frodas på Mattis gästbok? Intressant uppslag.

 348. matti skriver:

  Jag tycker kitsch är lite underskattat. Som uttrycksform alltså. Hittade en bra definition signerad Odd Nerdrum i en gammal BLM nu på förmiddagen, men jag hittar inte igen den.

 349. matti skriver:

  Så här var det. Håkan Sandell skrev om norsk poesi i BLM. Han gillade poeten Bertrand Besigye som behandlats lite stymoderligt av norska kritiker. Till hans försvar nämner han Nedrums tal om kitsch: Kitch ”opererar med stora dramer och avsiktlig skönhetsverkan”. Sa Odd Nerdrum, enligt Sandell då.
  Året Var 1999.

  Argumentet går att applicera på exempelvis debatten om språkmaterialismen. Och den om Anti-rock. Alltså, det finns inget postmodernt eller modernistiskt över den. Ironiskt, möjligen, om upphovsmannen medvetet väljer att presentera det som kitsch eller i vetskap om att det kommer att mottagas som sådan.
  Med andra ord: det här med kitsch kanske inte är så jävla dumt ändå. Konsten borde kanske i större utsträckning försöka hävda sig på ALLA vilkor, under ALLA omständigheter.

 350. vp skriver:

  det blev ju som väntat en motgång mot blivande mästarna i torsdags, men nu kan gnaget i alla fall glädja sig åt en knapp seger mot brommapojkarna. jag ber att få gratulera!

 351. KBoi skriver:

  Ja, för det är ju ett styrkebesked att spela oavgjort mot Trelleborg.

 352. hjort skriver:

  Jajemen, igår satt man och satte näsan i vädret över Avner och hans banala texter, och idag kommer man på sig själv med att sitta och nynna på detta:

  http://www.youtube.com/watch?v=jzYzVMcgWhg&feature=channel

  Sån är jag.

 353. ... skriver:

  fuck skåne 4ever.. som peter doherty hade sagt.

 354. kilotin skriver:

  Det här är så fruktansvärt fruktansvärt bra. Älskar den här, vill älska med den, till den. Typ.
  http://www.youtube.com/watch?v=Mbh4KlmEtCo
  Hela demon var grym, och ”Focky Focky No Pay” likaså.

 355. Skamsen skriver:

  Matti: Gör som h säger och se filmen. Ha näsdukarna beredda. När han, nerdrogad av läkemedel, berättar om hur han inte kan skriva sånger längre gör det så jävla ont. Scenerna som Steve Shelly filmat i NY visar att bilden av Sonic Youth som de snällaste männsikorna i världen troligen stämmer.
  Jag träffade Daniel Johnston när han skulle spela i Malmö 2001(?). Det var i Folkets park och jag tog en promenad utanför konsertområdet för att jag inte orkade lyssna på Hives, eller vilket skitband det nu var som spelade, och när jag gick förbi den lilla boden som man köper munkar i stod DJ utanför med armarna i kors och tittade på de unga flickorna som jobbade där. Jag vågade givetvis inte säga någonting. Men när jag gick förbi fem minuter senare stod han fortfarande där på exakt samma sätt. Då tog jag mod till mig. ”Will you play Fish tonight?” Han knep ihop ögonen hårt några sekunder innan han svarade ”Yes, I will play that song.” ”Good luck”, sa jag. ”Thanks”, sa han och jag gick därifrån.

 356. Josef skriver:

  Alltså, hur fan får man tag i dina diktsamlingar? Min bibliotekariemorsa sa att man nog får söka på antikvariatsidorna och en ny Piteåhärstammande bekantskap sa att han kände många som hade dem, men att nog ingen ville sälja.

  Hur gör jag?

 357. matti skriver:

  Josef: Du får nog göra som mor din säger. Jag vet då inget annat sätt är jag rädd.

 358. vp skriver:

  eller läs någon av deckardrottningarna istället, de är lätta att få tag på.

 359. "Reini" skriver:

  itt-itt, vad säger iff-iff om det?

 360. Joachim skriver:

  Oj va dålig notorious var. Nu väntade jag mig att den ändå skulle vara ganska dålig, men det här var något i hästväg.

 361. Joachim skriver:

  Oj va dålig min deklaration var. Nu väntade jag mig att den ändå skulle vara ganska dålig, men det här var något i hästväg.

 362. matti skriver:

  Oj, vad grym BQ-låt jag har gjort, värsta metal-rökaren. Nu väntade jag mig att den skulle vara otroligt bra, men det här var något i hästväg.

 363. matti skriver:

  Som du har letat!

 364. stalle skriver:

  du anar inte

 365. ^^ skriver:

  Helvete vad bra ”Jag är en antenn” och ”Jag bara tänkte liksom att” är. Från West Side-samlingen alltså. Prima skruttig ljudbild.

 366. hjort skriver:

  ^^: Fan, två låtar som gått mig förbi! Nu blir det att skrapa ihop lite slantar och göra bot och bättring.

 367. Skamsen skriver:

  Vem har gjort låtarna? Vilken west side-samling?

 368. vp skriver:

  men satan så braa de nya matti-grejerna äär. när jag hör sånt så tänker jag, ännu en gång, men för första gången på ett par år i alla fall, att nu kommer alla äntligen att fatta, det är detta man kommer höra på radion i sommar.
  fast så blir det ju inte. på gott och ont.
  bra var det i alla fall.

 369. iff-iff skriver:

  itt-itt, iff-iff är i alla fall itta. (din lilla fitta).

 370. Fredrik B skriver:

  Alltså, det finns ingen fysisk (så som i ”möjlig att ta i handen”) version av ”svenska ord” för oss? som inte tror på internet och sånt derninga nytt, konstigt? Är det samma inspelningar som det ryktades om en singel (i påtaglig vinyl) av på ”Ny Våg”. Och kommer det en sådan, kanske ”snart”?
  Frågorna hopar sig.

 371. Josef skriver:

  Nu har jag beställt två av dina diktsamlingar. Favoriten Göta Kanal fanns inte, men det är väl ingen som är så dum att han/hon får för sig att sälja den till ett antikvariat kan jag tänka. Trevligt ska det bli iallafall.

 372. Benny skriver:

  Berätta mer om den här Dick Harrisson. Han verkar helt otroligt intressant.

 373. matti skriver:

  Hehehe. Jag glömde helt berätta om den där samlingen, att det var nya låtar och så. Tur att det inte är jag som jobbar med min PR. Synd att ingen annan gör det heller bara.
  Det verkar inte bli någon singel av de där demolåtarna: de finns på Westsidesamlingen ni nämner ovan och senare lägger Ny Våg ut dem på sin hemsida. De lägger hellre sina futtiga pengar på albumet.
  Båda låtarna finns i nya versioner på albumet som kommer till hösten. På CD: Westside. På vinyl: Ny Våg (skivbolaget, inte skivan med BQ, även om det också vore grymt. Vår mest vinyliga skiva, kan jag tycka).
  Nya versionen på Jag bara tänkte (…) är sjukt ösig, en vers längre, värsta snabba gitarrsolot och di vackraste flickkörer ni kan tänka er.
  För övrigt håller Jocke på Westside på att försöka övertala P3 att playlista Jag är en antenn, men det går inte. Jag är hatad där nuförtiden. Jaja. Det är ömsesidigt.
  Skriv och klaga vetja.

 374. vp skriver:

  nu har jag ringt täppas och klagat. han la på.

 375. Skamsen skriver:

  Tänk att medverka i tre former på ett släpp:
  Mattias Alkberg
  MABD
  Mattias Alkberg BD
  Men samlingen släpps inte på cd då? Jag har redan hunnit gå igenom cdon och ginza. Är det lönt att jag rotar på andra ställen?

 376. "Reini" skriver:

  Benny: mina Dick Harrisson-storys mot dina Ibbe-dito.

 377. matti skriver:

  Skamsen: Tror inte Svenska Ord kommer på CD. Tror det är ett experiment från Westside, för att se om det går att tjäna pengar på något enda sätt. Du vet, fildelningen drabbar de små allra hårdast…

 378. "Reini" skriver:

  Åh, ca. 10 dar till BQ i Århus. Ska bli konstigt. Och märkligt. Till och med lite, lite underligt.

 379. skräddarn skriver:

  fan att jag missar det alltså. så jävla dåligt av mig. alla som missar är dåliga.

 380. En vän i Köpenhamn skriver:

  Jag tågar till Århus med två kompisar. Det blir nog bra.

  Va det nån som spelade in konserten i julas?

 381. hjort, som också är dålig skriver:

  Du kan anställa mig som PR-ansvarig, matti. Jag jobbar för ett par sockerbitar och lite kli bakom öronen.

  Men allvarligt, jag ska banne mig skriva till P3 och klaga senare. Det var fan så mycket bättre på den tiden när programmen själva fick välja sin musik. Som när kriget i Irak drog igång, och Anders och Måns bara spelade låtar i stil med Marvin Gayes What’s Going On, Primal Screams Swastika Eyes, och War med Edwin Starr.

  Men nu blir hjorten hundvakt åt en chihuahua som är så liten att man riskerar att inhalera honom om han är för nära när man är lite andfådd.

 382. matti skriver:

  Eller på den tiden när det var fler än fyra som satte hela P3s musikläggning och som förstod bättre än att konkurrera med reklamradioskiten. För det spelas bara skit där, detta sagt utan ideologiska motiv.

 383. hjort skriver:

  Ja, det känns märkligt att minnas en tid då man kunde upptäcka ny musik genom P3. Nu är det i och för sig rätt länge sen jag verkligen lyssnade på P3, men det i sin tur beror ju på hur kanalen har utvecklats. Om nu utveckling är något man kan prata om i sammanhanget. Det är en särart som har försvunnit, måste man ju säga.

 384. KBoi skriver:

  Jag har upptäckt mycket ny musik genom P3 den senaste tiden. Allt är skit, men det är nytt.

 385. Skamsen skriver:

  Nu kommer jag troligen att framstå som jävligt pryd. (Vilket jag i och för sig är, men det är ju aldrig kul att framstå så.) Jag lunkade runt i Sveriges bästa dvd-butik (Kvarn Video) för några månader sedan och någon radiokanal var på. De hade de tramsigaste diskussioner jag hört på hur länge som helst, programledarna svor och det handlade typ om man kunde tänka sig att knulla någon som var ful. Ungefär. Jag blev så upprörd att jag frågade vilken kanal det var. P3 var svaret. Jag äger ingen radio men laddar ner sommarprat och världens bästa Allvarligt talat med Kristina Lugn från sr.se. (Tanka ner Allvarligt talat om ni nu är losers som inte gjort det.)

  Matti: ”Du vet, fildelningen drabbar de små allra hårdast…” Har du ändrat inställning i frågan? Som jag förstått det har du varit förespråkare tidigare.

 386. Joachim skriver:

  Jag tror att det är kapitalismens fel.

 387. hjort skriver:

  Skamsen: Sånt kan jag reagera på med. Mest för att jag är så jävla trött på att allt har blivit så sexualiserat. Men säger man det så blir man ju som sagt framställd som pryd och mesig i största allmänhet.

 388. Skamsen skriver:

  Jag har ju inte minsta lilla emot snusk när det görs med finess. Indiefolk är väldigt ofta sexfientlig. I alla fall om det är på allvar och det är i ett möte samtalet kommer upp. Man kan hylla Doktor Kosmos och skratta när de sjunger ”knulla” men om man skulle prata allvar och säga ordet blir de väldigt generade. Min erfarenhet i alla fall. I media är det något kränkande i snacket. Allting ska bedömas och betygsättas. Äh. Jag vet inte. Bara glappar.

  Jag ska se John Waters på söndag. Han är vulgär. Det ska bli roligt.

 389. stalle skriver:

  hej, jag är också fötti och har blivit för gammal för p3.

 390. hjort skriver:

  Ja, det är nog det jag reagerar lite på, bedömandet och betygsättandet, själva tonen i det. Tycker man blir mätt på skiten efter ett tag, och så vill jag ju inte ha det.

 391. hjort skriver:

  Jag är ju inte ens fyllt 26, och ändå känner jag mig för gammal för P3. Det är ni som har dåligt inflytande över mig, gubbjävlar.

 392. Skamsen skriver:

  26?
  Jag har verkligen ingen koll på någonting. Trodde att du var den snygge basisten i mabd.

 393. hjort skriver:

  Sånt är livet på da internets. Det tog mig ett jäkla tag innan jag förstod att matti var matti. Och då heter han ju ändå matti.

  Men nej, jag alltså är inte den snygge basisten i mabd. Jag är bara den dugligt attraktive BQ-idioten från Kalmar län.

 394. "Reini" skriver:

  En vän från köpenhamn: ha en ros i kavajslaget, så bjur jag på en tuborg.

 395. matti skriver:

  Jag har inte bytt åsikt, därav de tre lakoniska punkterna. Men det är ett faktum. Säg att Eldkvarn säljer 1000 skivor nu jämfört med 100 000 när allt var guld och gröna skogar. Tänk då ett bolag där en storsäljare sålde 3000 när det begav sig, vad de säljer nu. Tänk Eternity Now vad den sålde i såna fall, med ett bolag som inte hade en aning om vad det var för skiva och vem som skulle vilja lyssna på den. Det är ju inte så att produktionskostnadena plötsligt minskat heller. Om något är det dyrare nuförtiden att spela in en skiva. Bistra fakta, my friend.
  Och som väl är allmänt känt nuförtiden (även för mig, nuförtiden) är att mina åsikter har tämligen dålig verklighetsförankning.
  Det betyder inte att jag har fel vill jag tillägga, det betyder att världen ÄR sjuk och orättvis. Jag tycker så på fullaste allvar. Och jag tänker fan inte ge vika. Not even in the face of armageddon.
  Håller fö med er, Hjort och Skamsen, i er ”sexualiseringsanalys”. Jag skulle vilja gå ett steg längre till och med och påstå att sex inte är ett basalt behov, som så ofta påstås. Det är ett skapat behov, precis som rökning och kaffedrickning (eller med tanke på effekten, något tyngre, heroin kanske). Måhända hälsosammare. Men jag röker. Jag dricker kaffe. Jag har fem barn.

 396. Skamsen skriver:

  Jag har dålig koll på det där med försäljningssiffror. Handlar det om så stor skillnad som 1000 ex och 100 000?!
  Jag har aldrig fått ihop det där med att de som laddar ner mest även konsumerar mest. Personligen är jag omgiven av folm som aldrig köper film eller musik, men som laddar ner väldigt mycket. Det verkar som att artister är väldigt försiktiga med vad de vågar säga om det och vill inte få sina fans mot sig. På sin blogg har Vapnet skrivit någonting om ”om ni tycker om vår musik får ni gärna köpa våra skivor”. Bq:s blivande bolagskompis fick frågan om han inte tyckte det var fint att folk delade med sig och svaret var ungefär ”skivan har kostat bla bla kronor att spela in och om inte de pengarna kommer in kan jag inte spela in en ny, men det är fint att dela med sig”. Jag förmodar att bob hund och embassy också tröttnat och velat göra någonting i och med auktionerna. Det är kul att Jocke Berg vågar ta en ordentlig diskussion med sina fans och drar sig inte för att kalla folk idioter. Tyckte det var lite oväntat.

  Sex: Minns det finkulturella tv-programmet Big Brother. Där var det något pucko som berättade att han inte haft sex på typ 2 veckor och nu höll han på att bli tokig. Jag kunde inte förstå det. Men så är mitt behov minimalt och borttorkat också.

 397. teg skriver:

  convoj är ett bra exempel på fildelning. Vi blev poppis för typ 5 år sedan via internet. ”alla” tyckte det var bra. Detta är den bästa sidan av spridningen. Man blir spridd! Detta är ju bra för musiken. Sedan hade inte något bolag råd/lust att släppa skivan. Den kostade lite att spela in, men största delen var från egen ficka. Nu släppte vi den i december. Vi behöver sälja typ 500 ex för att gå runt.

  Vi spelade i malmö i helgen. Ingen köpte den. Vi sålde noll. Alla verkade gilla musiken, men inte ens kompisarna stödköpte. Folk köper inte längre, och jag klandrar ingen för det, det är ju ingen som vill ha en CD.

  Då blir det svårt att få ihop till pengarna. Alla pengar, de futtiga gagerna, går till vår skuld. Alltid nåt. Men det hade varit bra om Spotify funkade som det var tänkt. Då hade folk kunnat spela in, och sedan få betalt. Och sedan kunnat ge ut mer musik. Men man får hoppas att förlagen lyckas kliva ur sin järnbur av territorieorganisering, då kanske man kan lösa det.

  Pengarna som indiebanden numera inte får, de hade bara gått till att spela in ny musik. Så: om du gillar Matti Alkberg – köp hans nya skiva när den kommer. För även om det är på ett gammalt format, så har den kostat lite att spela in, och du vill väl ändå att han ska göra fler? Det rör sig om två öl mindre den kvällen.

 398. teg skriver:

  Nya Deporteesskivan är jättebra. Jag vet att ingen kommer tycka det här, men ni har fel. Jag sa det inte om deras förra skivor. Men den här är väldigt bra. Den är lite som Housemartins.

  Fast de sjunger väldigt rent, så om du ogillar ren sång är det inget för dig. Den heter som den gamla situationistslogan: Under the pavement – the beach.

  Jari producerade den.

 399. Joachim skriver:

  Framförallt säljer inte skivor längre pga av att det är ett dött format. Det är över. Det är lika mycket fildelningens ”fel” som att det är cd-skivans fel att kassettband säljer så dåligt numera. Lipa liksom. Undantaget ett antal kvardröjande objektsfetischister som knyter ett abstrakt värde till en specifik typ av konsumtion (precis som vinylskivan) är det slut. Har man sen byggt sitt företag på en affärsmodell som nu är död är det ju jävligt trist, men vill man pyssla med företagande gäller marknadens regler lika mycket oavsett hur ädelt eller kulturellt ens syfte är. Det är orättvist och tungt men sant.

  Hur fan musiker ska få ersättning för sina verk är jävligt oklart. Jag tror att det blir reklamfinansiering a la spotify, en uppdatering av gamla tiders rika ”beskyddare”. Konsten som tjänare. Jag hoppas dock på skatt, även om det finns problem med det också.

 400. Joachim skriver:

  Att sex är ett behov som kaffe är bara fel. Kom igen nu.

 401. The Reinster skriver:

  Sex är inte ett behov som kaffe. Det är ett behov som… varpa?

 402. matti skriver:

  Kanske inte att sex i bemärkelsen stimulering av könsorganet är som kaffe. Men att samlag skulle vara en mänsklig rättighet skriver jag inte under på. Ej heller att det finns någon för alla. Men det finns händer. Det finns redskap.

  Jag tror att enda sättet för musiker (och skivbolag) att få in lite stålars är en återgång till något av de gamla formaten. Vinyl till exempel. Jag tror aldrig det kommer lösa sig med de gamla upphovsrättslagarna. Kanske inte ens om någon smart jävel formulerar nya som accepteras av ”branschen”. Men fetischisterna kanske börjar handla igen. Och ärligt, det är ju de man hoppas på alltid. Oavsett om man heter Matti Alkberg eller spelar i Convoj. Inte tror ju vi på allvar att vi ska gå hem i de breda lagren. Eller så får vi börja spela extrem musik. Fansen till extrem musik är en mindre grupp, men de verkar vara köpstarka i jämförelse.
  Vad säljer exempelvis Cult Of Luna?

 403. teg skriver:

  Det är klart att formatet är dött. Det är bara trist att inget annat har kommit och ersätta det ännu, på utgivningssidan. Jag hoppas starkt att man snart kan ge ut bara på nätet, och att man också gör det. Som spotify.

  En lösning är ju att låta gagerna gå in i samma budget som inspelningsproduktion. Man måste ge ut ny musik för att spela och sen kan pengarna gå in i samma pott igen. En strukturomvandling, helt enkelt. Att LiveNation släpper skivor. Razzia ägs väl av dem numera?

  Grejen med Cult of luna är att vi ligger på ett bolag som kör 80-talsstilen. Vi vet inte hur mycket vi säljer, för de scammar oss på rojaltys. Men vi vet att senaste skivan sålde 10 000 ex innan den var släppt. Så det är ju riktigt bra, även om vi inte fick några pengar. Vi säljer bra med merch när vi spelar ute, och det har ju att göra med att det är en trogen merchköparpublik, de klär sig hellre i en bandtröja än en Filippa K-tröja, och så är ju inte fallet med poparna. Sen har vi haft möjlighet att turnéra så mycket pga att skivbolaget gav oss stöd i början. Vi har sedan släppt 5 skivor och turnérat i 6 år, så det har väl också varit lite jobb att lyckas få det att gå plus. 400 spelningar eller så (någon här som skulle vilja göra det? ni vet ju hur vi låter, vissa av er). Så det där med 80-talsbolag har ju två sidor. Vår framtid ligger ju i att spela in pengar själva och spela in för dem. Plus att vi inte jobbar med 80-talsbolaget längre.

  En annan aspekt är ju att det som artist är lite fult att prata pengar. Det är lätt att avfärdas som en girig ”lipare”. Man får ju leva sin dröm, spela musik! Då ska man inte ha mage att prata pengar, vara business. Det enda som spelar roll är konsten. Och jag håller lite med, men här handlar det ju också om att konsten inte lyckas ta sig ut ur replokalen.

  Jag lipar för convojs räkning och skrattar för Cult of lunas, kan man säga.

 404. teg skriver:

  Jag tror det där med ”konsten som tjänare” är en bra poäng. Så har ju inte musiker varit de senaste 50 åren. Då har de varit typ Gudar. Men nu när det är tillbaka till att vara tjänare, så är det ganska jobbigt, iaf för dem som inte var med på 1800-talet. Plus att det kanske ligger några ”rätt åt dem”-känslor och svallar hos dem som nu blir betjänade av de Gudar som de knäböjt inför i 50 år!

  strukturomvandlingens psykologi/mytologi.

 405. matti skriver:

  Å ena sidan. Å andra: utan tjänarna (slavarna) hade vi aldrig fått bluesen. Och var hade vi varit utan den?

  Vilket även och igen får illustrera hur svårt det är att diskutera pop och konst och samhällsnytta i samma sammanhang.

 406. teg skriver:

  Det hela handlar ju om samspelet mellan strukturer och individer. Att strukturerna påverkar individerna och vice versa. Men nu för tiden är det väldigt svårt/otidsenligt att kritisera och hantera strukturerna. Så vad man gör är att försöka hantera problematiken på en individnivå. Exempelvis så döms enskilda personer, eller jag säger att ”du ska köpa skivan”, eller så klagar man på Storbolagen. Man når aldrig strukturerna, och det är en effekt av den hegemoni vi lever i. När strukturerna förändras kommer individerna i kläm. De lipar, men ingen kan rå på strukturerna. Jag som individ kan inte finna en ny fungerande struktur, och det kan ingen annan heller. Det är i samspelet det måste ske, och därför är det ju väldigt osäkert. Man vet ju hur svårt det är att samspela utan strukturellt tvång. Och så vet man hur oskönt det är med strukturellt tvång. Och fullkomlig individuell frihet likaså. Men att bara prata individer eller bara prata strukturer blir skevt.

  (Vad pratar jag om?)

 407. The Reinster skriver:

  Teg, du pratar om det här, och inte på ett alls pjåkigt sätt:

  http://www.statsvetenskapligtidskrift.se/cms/documents/B8D8F19A-2D42-4E60-BDD5-1F387EEA91DC.pdf

 408. matti skriver:

  Ja. Och alltid är det något smartass som säger: ”så du vill ha tillbaka slavhandeln i stället för att sluta spela pop och skaffa dig ett riktigt jobb?”
  Men ibland har vad den ena handen gör inte med den andra att göra. Allt är inte hardcore. Allt är inte svart och vitt.

 409. ... skriver:

  JAg tycker det är konstigt att ni verkar köpa så lite skivor,, KÖP MIN SKIVA MEN JAG LADDAR NER ERAN, det är weird. eller?

 410. matti skriver:

  Ja. Det är weird. Men ni köper ju inte min skiva. Gjorde ni det fick jag pengar och kunde köpa eran.
  Vilka nu de här ”ni” egentligen är.

 411. Benny skriver:

  Du är du med mig, men jag är ni för dig. Så var det sagt.

 412. stalle skriver:

  prins carl philip kallas tydligen kort och gott för cp av sina vänner.

 413. ... skriver:

  Jag köper massa skivor fast ingen köper mina skivor.. Så borde flera tänka. stöd småbolag som släpper 7″ och 180g vinyler, varför inte??. det är billigt dessutom . Köper skivor för ca 1000kr i veckan. Det borde flera människor göra. Så skivaffären har råd att ta in vinyl och 7″,, Men ni vill ju ladda ner, det tycker ni är det ultimata.??

 414. stalle skriver:

  det kommer ju bara skit nuförtiden, därför köper jag inte. spotify har räddat mig från att tjuva.

 415. matti skriver:

  Jag vill köpa skivor. Gärna för 1000 spänn i veckan. Menmen. Säg det då …

 416. KBoi skriver:

  … – Jag har ju försökt få köpa din skiva i flera år, men du glider ju alltid undan.

 417. ... skriver:

  Finns på pet kboi. 1a är utgången. Hotstuff.se kan jag oxå rekommendera, köp skivor för 500kr i veckan då matti?? det klarar du. horsepundare får ju ihop 3000kr per/dag.

 418. ... skriver:

  mmmmm horse..

 419. matti skriver:

  Jag behöver de 500 till annat än skivor. Horse.

 420. The Reinster skriver:

  Jag läste just en artikel om en häst som kunde svara på skitkrångliga frågor genom att stampa. Sen var det en tysk som kom på att det var båg. Ah. Var skulle vi vara utan tyskarna?

 421. stalle skriver:

  vet exakt var vi skulle vara, men vi skulle vara lite fler iaf

 422. stalle skriver:

  vet *inte* exakt..

 423. skräddarn skriver:

  sammalagt har jag säkert lagt ner 3000kr på mattis, …:s och tegs alster. och vad har jag fått tillbaka? INGET!

 424. ... skriver:

  inte mitt fel att matti har släppt 17 dåliga skivor,, vi har bara släppt 4 dåliga.

 425. hjort skriver:

  Har inte läst alla inlägg särskilt noggrannt – är fortfarande i full färd med att vakta hund – men tänkte göra några korta inlägg bara så att ni vet var ni har mig.

  Skivor: Jag stödjer de artister som jag tycker förtjänar det, och i den mån jag har råd. Ofta fildelar jag något fram till dess att jag har råd att faktiskt köpa skivan.

  Men hela problematiken kring musikens tillgänglighet och artisternas rätt till ersättning ska jag inte gå in för mycket på, för det har ni andra redan gjort, tror inte jag skulle tillföra något. Men jag kan säga så mycket som att om jag själv gjorde musik för annat än eget bruk, som jag lät andra lyssna på, så skulle jag inte vilja blanda in pengar i ekvationen. Alls. Jag är rädd för att hela inkomstbiten skulle korrumpera mig, och därmed musiken. Jag vet att den skulle göra det. Därmed inte sagt att jag tror att alla funkar som jag gör, att de borde funka som jag gör, eller något åt det hållet. Talar bara för mig själv.

  Sex: Nej, något basalt behov kanske det inte är, och någon rättighet kan man nog inte tala om heller. Men jag hoppas och önskar att det finns kärlek och sex till alla som känner att de vill ha och behöver. Inte för att de båda nödvändigtvis hänger ihop, men ändå, jag kopplar gärna samman de båda rent personligen.

  Kärlek och respekt hänger nog närmare samman i så fall. Och den typen av kärlek, den som inte nödvändigtvis är romantisk i sin natur, den borde fan vara en rättighet. Flum? Ja, så är det nog. Men om inte jag flummar, vem fan ska då göra det åt mig?

 426. hjort skriver:

  Och sådär brukar det ju gå när jag tänker skriva nånting kort…

 427. teg skriver:

  hjort: inkomstbiten kommer in i ekvationen så fort du behöver en studio för att spela in musiken. Annars kan du ju släppa det på notskrift, eller spela in i sovrummet. Vilket kan funka, men inte om du vill ha trummor. Så det handlar snarare om att täcka utgifter än att fixa försörjning.

  Ett moraliskt dilemma:
  När Convoj spelade på debaser i vintras ville en vän komma in gratis. Jag sa att det var tomt på gästlisteplatser. Entren var 100kr. Han var fattig. När han stod i kön, lyckades jag trixa in honom gratis ändå, trots att listan egentligen var full. Han fick Simons plats, eftersom Simon var försenad. När han kom in sa jag att han borde köpa vår skiva som vi äntligen släppt. Den kostar 100 kr. Han var skeptisk. Jag tjatade lite. Jag sa att han just satt ner en hunka i fickan som han annars skulle gett till Debaser. Han ville ändå inte köpa skivan, trots att jag lovade att den var bra och att Jari har producerat den. Han gick och köpte öl. Jag tyckte det var lite dålig stil.

  Vem har rätt?
  Vännen, som ändå ödslar en hel utekväll på att vara på debaser och lyssna på mitt band och hänga med BQ-fans. Jag vill ju ändå att folk ska komma och borde vara tacksam för att han närvarar.

  Jag, som tycker att han lika gärna kunde stödköpt en skiva istället för ölen, nu när jag mot alla odds lyckades ordna in honom gratis.

 428. hjort skriver:

  teg: Ja, det har du såklart helt rätt i, om inspelningarna där.

  Vem som har rätt – bra fråga. Hade jag varit han hade jag nog lagt stålarna på skivan, särskilt som du fixade in honom/mig/nu blev det rörigt, gratis. Men hade du inte gjort det så hade jag nog sett saken i ett annat ljus. Det är ju ett helvete att vara ute och vara nykter bland folk som dricker. Man vill ju aldrig vara nyktrast eller fullast i lokalen.

 429. hjort skriver:

  Jag skriver ”nog” lite för ofta. Jag är inte så tveksam som jag låter. Skit i de extra orden.

 430. matti skriver:

  Det är väl inget större fel på att vara fullast?

 431. Skamsen skriver:

  Att vara nykter i berusat sällskap är bra. Man får perspektiv på saker.

  Vad fan är cult of luna? Sekt?

  Jag köper skivor. Många skivor för tillfället. Hur många som helst. På CD.

  Stora artister som åker ut för att signera skivor verkar sälja lite. Om jag förstått saken rätt sitter t o m Thåström och skriver sitt namn i butiker nuförtiden. I Malmö sålde butiken slut på Hellströms skiva när han signerade.

  Folk verkar ju inte ens vilja betala för konserter. Debaser har gratis inträde innan 22 på fredagar och lördagar. Ofta lämnar folk kön när klockan gått över gratistid. Dessutom gnäller folk över att det är dyrt när det kostar 100 kr. Man kan undra om de ens köpt skivan. Jag tycker att artister borde inkludera någon form att konsertrabatt i sina skivor så att vi som faktiskt köper skivan får lite uppmuntran.

  Att köpa skivor på konsert har jag alltid gjort. Det är trevligt. Numera blir artisterna helt förvirrade om man frågar om de har några skivor att sälja. Folk verkar inte köpa tröjor längre heller.

 432. teg skriver:

  Cult of luna är ett samfund. Sjukt obehagliga, fruktansvärt rika.

 433. hjort skriver:

  skamsen: Är jag nykter bland folk som är berusade får jag bara ångest. Av alla möjliga anledningar. Kanske tål jag inte de nya perspektiven.

  matti: Nja, det är ju grymt medan man fortfarande är glad i hatten, men efteråt brukar jag tycka det blir jobbigt. När man får reda på vad man har ställt till med.

 434. Skamsen skriver:

  Jag upptäckte att jag fick mer ut av konserter när jag var nykter och har lugnat mig en hel del se senaste åren.

  Jag gör alltid så dumma saker på fyllan att det bli ännu jobbigare om man är bland folk som kommer att minnas vad man gjort. För några veckor sedan hade jag legat och spottat på mitt sängbord. För att inte tala om när jag träffar småkändisar. Usch. Jag är hemsk.

 435. Skamsen skriver:

  Upptäckte precis att man kan få smakprov från kommande Sonic Youth:
  http://www.sonicyouth.com/main/
  ”04.20.2009
  Sacred Trickster Available for Listening
  The lead track on the forthcoming Sonic Youth album ‘The Eternal’ is available today Monday 20th April as an MP3 from Matador. ‘Sacred Trickster’, which clocks in at 2?10? is an out-of-the gate hardcore matinee track with Kim singing salutes to French painter Yves Klein and Western Massachusetts noise artist Noise Nomads.”
  Låter bra. Väldigt kort låt. Väldigt rak låt. Synd att Gordon har återgått till stönsången. Jag älskade hennes röst på Sonic Nurse.

  Sonic Youth kommer jag nog att tjuvtanka (första gången någonsin) eftersom jag ska se dem på KB innan skivan släppts. Kommer ju ändå att köpa den. Det kan väl inte någon ha något emot.

 436. Joachim skriver:

  Teg: Ja alltså, han hade ju kunnat vara schysst och köpa skivan. Men, för att hårddra det lite, man kanske inte ska göra tjänster åt folk om man förväntar sig en gentjänst. Är man pank är man pank och lägger inte pengar på prylar eller skivor. Öl, eller mat för den delen, är en annan typ av konsumtion med en mer påtaglig konsekvens, en försämrad livskvalitét eller vad man nu vill kalla det. Han valde det mer egoistiska alternativet, visst, men ändå fan, inte är det särskilt dålig stil tycker jag.

  Jag hade bett om en av era öl och sen gett dig hunkan om du frågat mig. Jag vill hellre ha en öl än en skiva. Skivor är meningslösa för mig, jag har inte köpt en sen MABD släppte jag ska bli lite bättre sen. Är det så även för din vän hade du lika gärna kunnat be om hundralappen i handen för att du fixade in honom. Om man ska ta i lite.

 437. skräddarn skriver:

  inte någon musik värd att köpa sedan mabds senaste alltså? det är vad jag kallar weird.

 438. Joachim skriver:

  Skivförsäljning idag är den moderna versionen av att skicka ut en hatt i publiken. Ett nödvändigt tiggeri. En del av er köper ju skivor, men fan inte en kotte som jag känner. Skivan är död som annat en nostalgiprodukt. Egentligen konceptet ”att spela in en skiva” med det. Före albumet var det singeln, kanske blir det så igen. Nödvändigheten med albumformatet är dött, det finns ingen anledning att hålla kvar vid det annat än av vana eller för att det skulle vara det ”överlägsna” sättet att spela in musik.

  Internet är inte den nya cd-skivan, det är inte bara fråga om ett nytt format, som för den förståndshandikappade musikindustrin. Internet är för vår tid vad boktryckarkonsten var för sin, den ändrar precis allt. Hela vårt kulturella konsumtionsmönster med ”producent – distributör – konsument” är dött. En massdemokratisering av det kulturella kapitalet, allt till alla samtidigt, som måste vara av godo. Hur vi löser frågan om den gamla tidens kulturproducenter är ett mysterium.

 439. Joachim skriver:

  skräddarn: jag har varit på en miljon konserter och arrangerat kanske 100. jag älskar musik. skulle teg, matti, … eller någon annan av de musiker jag tycker sparkar röv behöva sluta skulle det vara en oerhörd tragedi, inte bara för mig personligen utan för den generella kvalitén på svensk musik, som gått käpprätt åt helvete de senaste tio åren. det hör inte till saken. om saken är poängen jag försöker göra, alltså.

 440. Joachim skriver:

  Vill man fortsätta producera musik på marknadsekonomins villkor, musik eller ”kultur” reifierat till en produkt, en handelsvara, (och jag har väldigt svårt att se något annat sätt att göra det på i dagsläget) gäller också marknadens regler. Du kan idag överleva på att sälja cd-skivor lika lite som saab kommer överleva på att sälja bilar ingen vill ha. Ansvaret ligger tyvärr på producenten (eller distributören) att fixa det, att skälla på kunden eller för den delen dra dem inför domstol löser ingenting. Sådan är kapitalismen, otack är den armes lön.

 441. Joachim skriver:

  Oj jävlar vad jag orerade. Ber om ursäkt, jag sitter och skriver en uppsats i ämnet för tillfället, ni får ha överseende.

 442. teg skriver:

  jocke. du säger bra saker. jag håller ju med. grejen är väl att man själv inte riktigt betraktar sig som ”distrubutör” som bara kan tänka ut en lösning. en lösning är ju att ta allt i egna händer, hela produktionsvägen, men det kräver ju också kunskap och det är inte alla musiker som också är företagsekonomer. nu verkar jag säkert väldigt konservativ och arg, men så är inte fallet. jag ser ljust på framtiden, men den tillhör inte mig. vi är ju bara i en omvandlingsperiod nu…

  skriver du uppsats om fildelning och nya kulturproduktionssätt?

 443. teg skriver:

  jag tycker det är väldigt oroväckande om internets frihetstid är över. den fria marknaden är ju en illusion. men på internet under 00-talet så var det ju en fri marknad. nu börjar alla muskler dra ihop sig om mobilisera kraft. det är läskigt. tänk om internet skulle bli som staden! kontrollerat kommersiell. uschusch.

 444. Fredrik B skriver:

  Ni som tycker skivor är ett dött fenomen, laddar ni hem virtuellt sex också? Sitter man på landsbyggden kan man glömma flac eller andra lossless-format och mp3 suger lika hårt som cybersex-silikontjejer ljudmässigt. Not the real deal.
  Jag betalar för skivor (och köper rätt många) och betalar inte för nedladdningar. Laddar bara ner sådant som inte finns (eller inte går att få tag på) på skiva.
  Jag fattar dock inte mig på musikbolagen. Ta senaste Olle Ljungström t.ex. 3 ”extra”-låtar som man bara kan få tag på en och en om som mp3 om man laddar hem HELA albumet från tre olika nedladdningstjänster… Säker sak att man först köper skivan och sedan laddar ner hela skivan tre gånger till…

 445. Metas skriver:

  Joachim: Albumformatet är inte dött i sig. Det är dött som produkt, men som längd att paketera musik i, är det inte alls dött. Ett grymt album är bättre än en bra låt. Och då menar jag inte en grym CD-skiva, utan 10-14 grymma låtar som hör ihop. 30-45 minuters lyssning. EP är ett annat format som är rätt grymt: 4-5 låtar. Paketet ger alltid mer än bara lösa singlar, även fast vi lever i playlistens och singelns glansdagar. Folk kommer alltid att lyssna på musik av andra (eller jag menar: fler) anledningar än att musiken ska dansas till, eller att man ska skicka den bästa låten till en kompis.

  En ensamstående men rågrym singel är ju en fis i havet i jämförelse med ett rågrymt album utan singlar. (Obs: det sista var subjektivt)

 446. Skamsen skriver:

  Jag håller med Metas.
  Men jag vill kunna hålla i skivan och titta på ett omslag.

 447. ... skriver:

  1, köp inte cd’s ingen vettig person släpper cd’s ifrån sig.
  2. köp vinyl. allt ser och låter bättre.
  3, Vill jag inte gå in på . Blir så många sura miner då, tyvärr.

  Huvudsaken är : Köp skivor , men inte cd’s miljövidrigt dessutom.
  Om vi alla gör det så kommer matti kunna släppa 12 skivor till på vinyl som är snygga och låter fantastiskt, end of story, ta nu två stearinljus och kör upp dom i röven på varandra, det behöver ni.

 448. matti skriver:

  Fuck miljön. Köp plast. Gräv ner den. Släng batterierna i sjön.

 449. KBoi skriver:

  Det gick bra för MFF igår, det måste man ju säga. Grattis, grattis.

 450. teg skriver:

  Varje fredag köper jag en Ipod nano, sliter ur den ur plasten, och gräver ner den i jorden. Det är en manifestation mot miljön och för konsumtionen. Sen brukar jag ta ett stearinljus och köra upp i röven och tända på, det brukar jag behöva inför den stundande helgen. Medan ljuset sakta brinner ner och stearinet lägger sig mellan skinkorna och runt pungen brukar jag tänka på Jocke Berg och Jocke Åhlund, hur lika och ändå olika de är, och sedan brukar jag undra om Frida Hyvänen kan finska. Det kan hon inte. Tyvärr.

 451. matti skriver:

  Ett av mina barn tycker det vore roligt om Apple gjorde en iPhone shuffle.

 452. matti skriver:

  Det har inte sålt så här mycket vinyl i världen sedan 1991, som det gör nu alltså. Jag tror och vill verkligen att det ska fortsätta på det viset. Jag ids fan aldrig köpa CD. Vinyl köper jag fortfarande. Så … har helt rätt.

 453. david skriver:

  Tack teg. Ett vanligt fucking stearinljus och inte värmeljus alltså. Inte undra på att mina helger jämt varit så misslyckade. Nu vet jag bättre.

  Att köpa vinyl kan väl för bövelen inte vara mer miljövänligt än att köpa CD? Möjligtvis för att de pressas i mindre upplagor men så blir ju inte fallet om alla ska börja köpa vinyl. CD’s kan man ju dessutom återanvända som halsband.

 454. matti skriver:

  Men tänk alla fula jävla CD-omslag, såna där i hårdplast. Jämför med vinylens fina, hårda papper. Nog är det miljövänligare. Alltså, inte för att jag bryr mig om miljön.

 455. stalle skriver:

  vinyl är bättre för omslagen är så stora att även vi föttiåringar kan läsa texten.

 456. matti skriver:

  Och att albumformatet skulle vara på väg att dö ut finner jag för otroligt. Det är dummare än Big Brother i sådana fall. Och en liknande kulturell tendens. Folk som inte kan tillgodogöra sig åtminstone 45 minuters musik i stöten vill jag inte ha med att göra.

 457. KBoi skriver:

  Tack ska du ha för den här tiden dårå.

 458. KBoi skriver:

  ”When the Oldsmobile has got the top down on it
  When the catamaran has got the drop down on it
  When the flat of the land has got the crop down on it”

  Vem och när? Kanske lite väl lätt såhär en tossda, men ändå!

 459. stalle skriver:

  kboi, inte en jävla susning men så är jag musikimbecill också.

 460. stalle skriver:

  å ännu mer: http://www.bytelove.se/kompisar/kopimi-/-tpb/tpb-trial-the-battle-has-begun/prod_208.html

  har ännu inte fått svar på mitt mejl ” skicka en t-shirt till mig. om jag gillar den kanske jag köper den” lustigt va?

 461. matti skriver:

  That summer Feeling. Richman, of course.

 462. matti skriver:

  KBoi: Och på kommentaren innan svarar jag än en gång med att du faktiskt sträcklyssnade på hela Beatleskatalogen. Det gör dig immun mot alla mina generaliseringar vännen.

 463. matti skriver:

  stalle: Right On!

 464. Maa Gnus skriver:

  Om man jämför med filmindustrin så har den ju genererat mer och mer pengar ju mer nedladdningen och fildelningen accelererat. Varannan film som har premiär slår ju nåt pengarekord numera.
  Och alla jävla tidningar! Hur kan det komma ut sjuttio nya tidningar/magasin varannan dag. Det finns typ nio olika bröllopstidningar i sverige och tvåtusen olika inredningsmagasin som kommer varje månad. På nåt sätt trodde man ju att tidningarna skulle gå först iom internet, men så har det ju inte blivit. Hur kommer det sig att folk vill köpa tidningar och gå på bio men inte köpa skivor?
  Men visst är det väl så att folk går mer på konserter? Eller?

 465. stalle skriver:

  maa gnus: för att det är lättare att bläddra i en pappersblaska när man sitter och skiter såklart.

 466. Maa Gnus skriver:

  Jag tänker också att det här med att ”det är dyrt om man vill spela in i en studio och ha trummor”. Ja men det är dyrt om man vill ha en orkester och tretton polacker som spelar triangel också (okej dom kanske inte är så dyra). Men om det är dyrt att spela in så man måste ta mycket för skivorna för att gå runt så kan jag ibland känna att musikerna även dom isåfall får anpassa sig till det rådande klimatet eller skylla sig själva. Vill man ha ut en skiva utan att gå 18000:- back så får man helt enkelt spela in hemma och banka på kastruller.

 467. Joachim skriver:

  Att vinyl skulle vara lösningen på fildelningsfrågan är det dummaste som skrivits i den här gästboken, någonsin. Alla kategorier.

 468. stalle skriver:

  maa gnus: och kastrullbanket skulle du alltså betala för att köpa då?

 469. Pat skriver:

  Att vinyl skulle vara ”lösningen” har väl inte någon påstått ändå eller? Det vore ju onekligen ett korkat påstående i sånna fall.

 470. hjort skriver:

  Stalle har en poäng där, med att det är lättare att dra med sig en papperstidning in på tryckeriet, så att säga. Åtminstone på så sätt att det handlar en del om det rent praktiska med papperstidningar. När man läser nyheter på nätet blir man lättare distraherad av andra artiklar, andra länkar och sajter, så exempelvis djupgående artiklar och nyhetsreportage gör sig i dagsläget inte riktigt lika bra på internet som det gör i morgontidningar. Det är liksom lättare att ta till sig information på det viset, åtminstone i stora mängder. Det är vad jag har fått lära mig i varje fall.

  Och sen ska man inte underskatta värdet av att kunna rulla ihop en tidning, ta med den in på dass, in i sovrummet, ut i hängmattan, in på bussen på ett smidigt sätt. Och att det finns en viss trygghet i att exempelvis få en tidning som dimper ner i brevinkastet om mornarna, något som ingår i morgonritualen.

  Vad gäller en skivas viktigaste del så måste det ju vara musiken, själva ljudvågorna i sig, och de blir ju inte nödvändigtvis sämre bara för att man lyssnar med andra medel.

 471. matti skriver:

  Lösning och lösning. Men helt dumt är det inte. Tror det skulle stimulera människors önskan att äga. På nytt.

 472. hjort skriver:

  Fast inte skulle väl vinylformatet i sig stimulera så mycket? Jag tror mer på extramaterial, eller vad man ska kalla det. Samlarmaterial, kanske. Signerade konvolut, lite fler varianter av olika delar i ”produkten”, eller vad man ska säga. Om man nu ska prata om fysiska produkter då. Men visst, med flera klockor och visselpipor blir det ju högre produktionskostnader också.

 473. Joachim skriver:

  matti: isf en minoritetsgrupp. det har ingenting med fildelning eller upphovsrätt att göra egentligen. gällande albumformatet skrev jag ju faktiskt såhär:

  ”Nödvändigheten med albumformatet är dött, det finns ingen anledning att hålla kvar vid det annat än av vana eller för att det skulle vara det “överlägsna” sättet att spela in musik.”
  Det stämmer, jag håller fast vid det.

  Fredrik B: Ja, kulturkonsumtion är ett ekonomiskt privilegium, helt klart. När cdn kom var det de som hade råd som hade roligast. Bodde man på landet fanns det varken skivbutiker eller cd-spelare. Kultur har alltid varit de någorlunda välställdas lekrum till att börja med, sen har övrigt folk och fä kommit in i matchen längre fram, när man fick råd/möjlighet. Punken tex, där sket man ju i den grejen. Internet är lite samma grej, fast gånger femhundra miljarder. Jag kan konsumera, inte bara producera, hur mycket kultur jag vill oavsett ekonomiska villkor. Det kräver dock att jag har musikanläggning, dator och internet. Precis som i fotbollens värld förlorar alltså Afrika även i den digitala världen.

 474. Joachim skriver:

  Teg: Jag skriver på en granskning av kulturutredningen samt en proposition på en lösning av fildelningsproblemet. Det är precis lika hisnande intressant och häftigt som det låter.

 475. skräddarn skriver:

  ett som är häftigt, det är att ta fram första pressen av nån gammal favorit, som dessutom är utgången för 200 år sedan, dra ut den ur vinylplasten låångsaamt, lååångsaamt, lukta på den, försiktigt dra över förhuden igen, stoppa tillbaka den i hyllan och tänka: tacka Gud att jag var så klarsynt för 199 år sedan att jag köpte den här i stället för att ladda ner den. Tack!

 476. Hans skriver:

  ett som är häftigt, det är att ta fram kuken, en gammal favorit, som dessutom är utgången för 200 år sedan, dra ut den ur vinylplasten låångsaamt, lååångsaamt, lukta på den, försiktigt dra över förhuden igen, stoppa tillbaka den i byxorna och tänka: tacka Gud att jag var så klarsynt för 199 år sedan att jag köpte den här i stället för att ladda ner den. Tack!

 477. OPme skriver:

  Hur många här klarar andra frågan?

 478. hjort skriver:

  Intressantare att se hur många i allmämhet som klarar den. Inte så många, uppenbarligen.

  Skandal att jag fick nio rätt. Jag som fan knappt läst alfabetet.

 479. kilotin skriver:

  håhå, enda frågan där majoriteten inte fattar nånting. Så passande.

 480. Benny skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=OxZo5UODCCg

  I fall ni glömt vad det är som gäller.

 481. matti skriver:

  Joachim: Albumformatet, alltså flera låtar i bestämd ordning efter varandra som hör ihop just för att de är placerade i den ordningen, eller som hör ihop av helt andra anledningar, är inte dött. Kanske för dig, inte för mig. 1 – 1. Tycker till och med det är lite stört att påstå det faktiskt. Men du kanske läser lite random kapitel ur alla böcker, romaner, läroböcker med, vad vet jag? Inte är det så du menar? Snälla säg att vi talar förbi varandra.
  Skivförsäljningen däremot är död, ja. Tror att vinylen kommer att leva kvar.
  Jag kan lätt (och tyvärr) föreställa mig en värld där skivor (vinyler) har samma slags status som böcker idag: något dyrt och lite sådär klasstyrt. Eller böcker, kanske snarare som litografier. Och att det så småningom kommer att utvecklas till en konstform på de måtten. Det kommer inte att handla om hur mycket ett skivbolag/en mecenat/en utgivare etc tjänar ekonomiskt på verket ifråga utan vilken kulturell status det innebär att vara inblandad i projektet.
  Antalet artister kommer att minska, vi (jag kommer troligen aldrig att lägga av – kan inte få det så värst mycket sämre heller) kommer inte att bli rikare och andra kommer att sola sig i vår glans. På sätt och vis är det faktiskt helt ok med mig när jag tänker efter. Grymt att hålla på med museal verksamhet. Äntligen finkultur! Fan vad indie!

 482. stalle skriver:

  opme: det var bara fråga två jag inte klarade.

 483. The Reinmaster skriver:

  Och så var ordningen återställd. Serieledning.

 484. stalle skriver:

  strage var rolig i dn idag

 485. vp skriver:

  kan inte webmastern införa en begränsning så att man bara kan skriva ett inlägg per dag här? det skulle gälla alla utom teg då förstås. jag hinner aldrig läsa här längre, bara scrolla snabbt, och nu höll jag på att missa tegs inlägg bara för att ni andra skrivit så mycket. och om jag hade missat tegs inlägg hade min dag varit hundratusen gånger tråkigare.

 486. teg skriver:

  vp: åh, tack. beröm i gästboken! det bästa av beröm. Jag finns, jag räknas, jag syns!

  Jag har ju länge trott på formatet ”radioteater”. Det är ingen som ens ladda ner det, därför borde fler artister satsa på det istället. Om man vill undvika nedladdning – gör en jobbig radioteater som är lite för lång. Man får då också klaga ännu mer på P3, tycka att de är dåliga på att ta in ny radioteater, och P1 för att de bara tar in gammal. Sen kan man gråta hela vägen till banken, och prata om kulturdöden.

 487. Benny skriver:

  Jag tycker det söks lite krampaktiga analogier i gästboken i fildelningsdiskussionen och dess perifera ämnen. Låt och kapitel är ett sådant exempel i min mening. Att byta CD:n mot vinylen har förmodligen inte ett skit med fildelning att göra. Förmodligen inte ens med musikmarknaden i stort. Jag tror det är en ordentligt självcentrerad bild av förhållandet mellan kulturidkare och kulturmarknad, att prata om köp-och-sälj på det viset. Formatskillnaden CD – vinyl är något fullständigt annorlunda än skillnaden mellan plastskiva – ettorochnollor.

  Visst kan folk börja köpa vinyl istället för CD, jag gjorde det för fem år sen. Men det har inget med betalnings- eller lönestruktur att göra. Om man ändå vill hävda det, tror jag att man har missat grunderna för varför internet givit att informationsflöde ser ut på ett annat sätt nu. Detta eftersom jag numera varken köper bu eller bä. Mer än Morrisseybiljetter och produkter vars reklam finns på hemsidor om MES.

  Det finns områden där den nya informationstekniken är ett mycket större hot mot strukturer än huruvida kulturarbetare får betalt, exempelvis journalistiken. Kultur är billigt, i jämförelse. Att samma problem finns på flera olika marknader/områden/whatever, visar ytterligare att konsekvenserna av the internets förmodligen inte kan lösas lokalt på varje område. Förmodligen inte heller lösas i ändringar av the internets. Om de alls ska lösas, jag vet inte om jag är säker på det i alla ärenden.

  Jag tror att den gängse uppfattningen i gästboken kring vad värd kultur är, inte formuleras med ekvationen ’plus i kulturproducentens plånbok = större kulturellt kapital’. Eftersom kultur utgår från andra parametrar handlar förmodligen den här ’kulturdöden’ som omnämns, om konsekvenser av andra strukturer än hur kulturpolitiken prioriteras ekonomiskt. Jag tycker självklart (för helvete) att kulturarbetande ska ha stålars för det, inte fråga om det.

  Dött hit och dött dit. Album är lika dött som att Beatles album är döda, förstår ni? Men för vad som komma skall, tror jag att köpa-tio-låtar-i-ett-paket-med-en-utstuderad-och-given-låtordning-konceptet blir problematiskt. Jag gillar att ha det så, men det är varken jag eller ens någon annan i gästboken som kommer att få bestämma det. Som med precis ALLT annat i det här ämnet.

  Jag hade dessutom väntat mig något mer av veckor av diskussion bland snillen än vad som hittills har kommit fram. Annat än vinyler och luftslott.

 488. matti skriver:

  Låtar och kapitel är en fullständigt relevant jämförelse. Även om låtar och dikter möjligen vore en rättvisare.
  Jag säger att ingen kommer betala för albumformatet längre (utom de som vill ha lite fint på väggarna – litografianalogin). Men formatet fyller ändå en funktion, ÄVEN OM INGEN BETALAR FÖR DET. Blanda inte ihop albumformatet med fysiska skivor.

 489. KBoi skriver:

  Alltså, jag fattar inte folks inställning till det här med fildelning och internat. Klart att alla som är på kollo ska få frukost, eller?

 490. Joachim skriver:

  Just a bad Benny: Ord.

  Matti: Ja, alltså, nödvändigheten är död. Det innebär inte att det kommer sluta komma album eller för den delen att det inte kommer vara den mest populära formen att konsumera musik på. Vi vars musiklyssning är präglad av de förhållandena kommer knappast sluta eller förändras, iaf inte särskilt snabbt, vi är ju så, sega och tjuriga när det kommer till förändring(Det har ju den här diskussionen visat med all önskvärd tydlighet). Coola kids däremot, som inte har vårt bagage, har ingen anledning att se till gamla strukturer utan står fria att skapa efter nya regler. Albumformatet, lpn, treminuterslåten och allt sånt uppstod på ekonomiska och teknologiska villkor, och kulturen anpassade sig. Det kommer hända igen.

 491. Joachim skriver:

  Kboi: Inte de tjocka ungarna.

 492. Benny skriver:

  Matti: Jag blandar verkligen inte ihop ihop med skivformat, därför skrev jag ’köpa-tio-låtar-i-ett-paket-med-en-utstuderad-och-given-låtordning-konceptet’. Jag menar däremot att albumet är ’hotat’ av att folk inte längre köper i formatet skiva.

  Vem pratar om frukost? Jag trodde det var fisdelning det här gällde.

 493. matti skriver:

  Joachim, Benny: Ja. Det är ju precis det jag säger. Plus att jag måhända något konservativt önskar att popmusiken i stället för att dö (bara för att idioterna som massproducerar och distribuerar den vägrar anpassa sig) ÅTMINSTONE blir finkulturell. Som viss litteratur, bildkonst och viss film.
  Eller, jag är inte riktigt nöjd ändå, Joachim: Nödvändigheten? De stora massornas, Konsumentens (med versal, ja), nödvändighet? Skivbolagens? Eller min och din nödvändighet? Specifiera denna nödvändighet, tack.För mig är albumformatet nödvändigt. Om det skulle vara ointressant är ju hela diskussionen meningslös. Klart jag förstår att jag fattar att jag inser att jag tillhör en gammeldags grupp människor, en expertelit. Men det är ju inget nytt, så har det ju varit sedan jag blev gammal nog att köpa egna skivor (/man gjorde så förr i tiden, kids) Jag var sex år och har aldrig sett tillbaka. Eller, som synes, framåt.

 494. matti skriver:

  Hohohohoho. ”Klart jag förstår att jag fattar att jag inser”. skulle vilja lägga till ””att jag begriper”.
  Vilken sopa jag är ibland. Stilistik Schmilistik.

 495. KBoi skriver:

  Kommentera gärna göteborgshumorn i mitt senaste inlägg. Vitsen är saltare än havet och surare än Nya Gamla Nya Ullevångenvallen.

 496. matti skriver:

  Ah! Fil menar du. Som i mjölk. Roligt, Arne Hegefors.

 497. matti skriver:

  Och inget ont om en perfekt popsingel heller.
  Vad trodde du förresten att vi skulle komma fram till, Benny? Vi sitter framför datorerna hela dagarna, dumgooglar och läser DN 200 gånger. Vi är dumma i huvet, what’s new pussycat?

 498. KBoi skriver:

  Jag är mycket nöjd. Med mig själv.

 499. matti skriver:

  Ja! Cows! Äntligen!

 500. teg skriver:

  Att det är skillnad på hur en äldre generation och en yngre brukar musik, lyssnar på den och ser på den i övrigt, tycker jag är ganska tydligt. Ingen tonåring av idag köper ju skivor, jag tror inte heller de köper vinyl ens (men jag vet inte).

  Jag tror det här med paketeringen, alltså att sammanföra låtar som har ett tema till ett album, också skiljer sig åt mellan generationerna. Det är inte konstigare än att min morfar hellre lyssnade på tretakt, och att morsan ogillar dist. Man växer upp med vissa typ av ramar, och dessa ramar är en del av upplevelsen. Att den nya generationen inte alls (uppenbarligen) är intresserade än playlists och lösa låtar och youtube betyder ju på vissa sätt att de inte kommer vara intresserade av album, och i deras ögon kanske albumet är dött redan nu. Men äldre generationer kommer ändå att vilja ha albumet kvar som lyssningsform. Och utan värdering i vad som är bäst, så kan man ju tänka sig att båda sätten kommer leva kvar ett bra tag till.

  Den Nya generationens musikkonsumenter har helt klart andra värderingar än de som vuxit upp med skivbutiker och albumformat. Utan värdering av vem som har rätt, så tror jag att denna gräns går vid om man är född 1985.

  Har jag rätt?

  Filskämtet var sjukt bra, kboi! I göteborg är det sol, och vi laxar i gräset.

 501. Joachim skriver:

  Matti: Den teknologiska och ekonomiska nödvändigheten.

 502. Joachim skriver:

  Eller som Marx skulle sagt, den ekonomiska basen.

 503. gummo skriver:

  Det är kanske lätt att glömma, när vi ju hänger här till vardags och så, men: satt och peppade inför nästa lördag genom att lyssna igenom BQ under mina fyra timmar på tåg idag.

  Och som sagt, kanske lätt att glömma när man har BQ inom en folköls eller en fläskläggs räckhåll, men det är faktiskt såhär i min värld: det finns ingen bättre rockorkester än Bear Quartet.

  Världen borde skämmas över att de inte insett det.

 504. hjort skriver:

  Så är det, gummo. Finns fan inget bättre än BQ. Inte ens öl. Eller Fläsk.

 505. The Reinster skriver:

  Det är frågan om. Fläskfilé, finsbesök och folköl ikväll.

  Ich bin Svennebanan.

 506. stalle skriver:

  i afton grogg och grillad entrecot

 507. hans skriver:

  en haiku?

 508. stalle skriver:

  hans: nej, en nödvändighet.

 509. synkkäperse skriver:

  Matti: Har du kvar din bredband.net -mailadress? Eller måste jag undra här varför Haapalainen inte fått cd:n?
  ( Första Växjö-spelningen med MABD, andra gången var det
  inga kurir-önskemål… )

 510. matti skriver:

  synkkäperse: Ah, nu vet jag vem du är! Har kvar mailen men kollar aldrig. Gör det i natt då. Hör av mig. Du undrade något om House också?

 511. Benny skriver:

  HELVETE VAD JAG KÖR !

 512. KBoi skriver:

  höll nån på djurgården? nä, tänkte väl det!

 513. ... skriver:

  Gummo + några andra : Hur många i B Q har du/ni legat med??
  Eller är ni bara små horor?.

 514. gummo skriver:

  …: Jag förstår inte frågorna, fråga 1 och 2 är inte ömsesidigt uteslutande, så ”Eller”-formuleringen som inleder fråga 2 är malplacerad. Formulera om till begriplighet, tack. Eller var syftet, för ovanlighetens skull, bara att vara otrevlig?

 515. Josef skriver:

  Började svära av Teglunds (hur många teglund finns det egentligen?) inlägg om att ingen köpte deras skiva efter Debaserspelningen i Malmö eftersom jag hade för mig att jag frågade och fick till svar att de hade glömt skivorna. Sedan kom jag på att det var Park Hotell som hade glömt skivorna. Tur att det skrivs så infernaliskt här så jag hade tid att tänka en extra gång.

  Nej tack till ett-inlägg-om-dagen-propositionen, således.

 516. david skriver:

  I was in the realm of the essence of Tong… Inte fan skulle jag ta betalt för ett ligg med en BQ-medlem. Ja, du är väl införstådd med det? Att det krävs betalning för att det ska kunna klassas som hor.

 517. matti skriver:

  bfsdgklöhjmetdnb ck,.

 518. matti skriver:

  Josef: 3

 519. matti skriver:

  http://downloads.pitchforkmedia.com/Sonic%20Youth%20-%20Sacred%20Trixter.mp3

  Hur kompgitarren låter, hur wah-wah:n trampas i, eller vad de nu gör. Grym låt iaf. Hade platsat på, ja, Dirty iaf. Jag har Sonic Nurse på min 00-talslista, hur självklart som helst. The Eternal verkar grym.

 520. teg skriver:

  är det någon här som ska till siesta och se sonic youth? jag ska! Det blir! Its gonna happen!

  Jag kan ta med Convojskivor och sälja utifall att jag träffar någon vän. Då ska jag tjatatjatatjata om stödköp och jag ska göra er obekväma, trots att jag verkligen förstår varför man inte vill lägga ner pengar på en CD med Convoj.

  Sen kan vi skråla. Jag ber om ursäkt för att jag glömde Park Hotells skiva, ska jag säga och skratta med ondskefull ton.

 521. teg skriver:

  var det ingen som märkte att jag också skämtade göteborgo? om laxen!

  Fesk!
  Fesk!
  Gött liv!
  Inge stress!
  Götelaborg!

  Ingen? Eller var det på tok för tråkigt?

 522. Joachim skriver:

  Mitt hammockbygge saknar skruvar! Vredesvrålen ekar över rönnblomsgatan.

  teg: den e go!

 523. matti skriver:

  Scream. De var lika bra som Bad Brains. Lika bra som Clash till och med. Still Screaming och This Side Up, helvete vad bra skivor.

 524. matti skriver:

  iPhone Shuffle? Lite respons på det tack. Det är ju roligare än Götlaborg.

 525. teg skriver:

  iphone shuffle: hahahaha!

 526. matti skriver:

  Åh Tack! Och så spontant!

 527. The Reinster skriver:

  Iphone shuffle? Jag fattar inte. Tycker det låter som en grym idé.

 528. matti skriver:

  Man kan tänka att man inte vem man ringer till. Exempelvis.

 529. The Reinster skriver:

  Slumpa fram samtalen. Helt suveränt. Din son borde bli produktutvecklare på Apple.

 530. Joachim skriver:

  Samtal kopplas spontant ihop med andra shuffles som befinner sig i närheten. Shufflesamtal uppstår, s.k. blindshuffles. Ibland, men inte alltid, shufflar shuffeln shufflesamtalet, då kan shufflebråk uppstå, pga shuffleförbistring.

 531. h skriver:

  my war! äntligen! så jävla bra. bäst.

 532. matti skriver:

  Läser Peters nya texter. Ni fattar inte vad bra det är.

 533. hans skriver:

  Matti, och några andra: Har du knullat Peter? Eller är ni horor?

 534. gummo skriver:

  så har vi äntligen utvecklat den korrekta responsen för uttryck för beundran eller beröm i gästboken!!!

 535. ... skriver:

  tror mer på att jejo har pillat lite på JAri. INte fullt ut, men ändå.

 536. matti skriver:

  Let’s Go. Nytt BQ-adventure. Hörs aldrig mer.

 537. stalle skriver:

  matti: det där var det inte du som skrev. tror jag.

 538. hans skriver:

  iFuck shuffle: man kan tänka att man inte vet vem man ligger med.

 539. Benny skriver:

  iStudent: ett maskingevär som skjuter dåliga elever.

 540. Benny skriver:

  Idag fick jag veta hur teg skulle se ut i ett gigantiskt helskägg och meterlångt hår. Spännande.

 541. teg skriver:

  var det den här bilden:

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/Troll_becoming_a_mountain_ill_jnl.png

  …du såg? Jag tycker den är rådålig, jag var bakis och trött, så ba ritade de av mig. Dålig hårdag.

 542. teg skriver:

  iDraw shuffle.

  Nån folklorist ritar av dig som slumpvist valt folktroväsen.

 543. Joachim skriver:

  iDraw shuffle presenterar: Matti Alkberg
  http://www.artinliverpool.com/blogarch/Gollum-200.jpg

 544. hans skriver:

  sluta lägg in bilder på andreas thornell!!!

 545. KBoi skriver:

  Joachim – kom med nåt nytt om att ondskan i världen skriver och tillämpåar reglerna.

 546. stalle skriver:

  idag gör jag inte heller skäl för min lön

 547. Mats skriver:

  Så här är det: Om nån kan göra nått så kan tyskar göra det bättre

  http://www.youtube.com/watch?v=pIYRFvQMh7A&feature=related

 548. stalle skriver:

  liak som bär: bert och jari

 549. stalle skriver:

  skulle ha stått: lika som baer: bert und jari

 550. Joachim skriver:

  lika som bärs: benny och bert, den siste oskulden.

 551. teg skriver:

  lika som bär: jari och timo selänen.

 552. Benny skriver:

  Jocke: Fel, både av en och ett hundratal anledningar.

 553. hans skriver:

  lika som bär: benny och benny hill. till sättet alltså.

 554. oraklet i klippan skriver:

  lika som bär: seymour hoffman + janne boklöv + sångaren i simple red + jan stenbeck = ????

 555. knappt ens klädd skriver:

  = boris jeltsin

 556. KBoi skriver:

  Per Bjurman blir det ju!

 557. Joachim skriver:

  5 lag hoppar av elitserien? ryska ligan? jag förstår ingenting.

 558. stalle skriver:

  pengar joachim, pengar.

 559. Benny skriver:

  http://svt.se/2.22584/1.1537745/borde_inte_heta_svininfluensa?lid=puff_1537752&lpos=extra_0

  Mitt förslag får i så fall bli piñatasjukan, alternativt sobrerofeber.

 560. Benny skriver:

  sombrero

 561. Joachim skriver:

  taco-burritosis

  stalle: är det kapitalismen? inte igen?

 562. matti skriver:

  Levande, vid liv, lever. Äventyret fortsätter. Några låtar gjorda. Blir bra det här. Progressivt. Ses på lördag, bruthas and sistahs. Som danskarna säger.

 563. teg skriver:

  Nu finns mina Swedish Lessons i tryckt format. Gratis! Det hela är en del av ett konstprojekt vid namn CSI.

  http://certifiedswedishinformation.blogspot.com/

  Ni borde beställa och sprida det lilla formuläret. Det är fantastiskt kul och subversivt!

 564. stalle skriver:

  joachim: nej det kallas verklighet.

 565. matti skriver:

  Men gud vad bra låtar.

 566. hubendick skriver:

  stop teasing matti, din jäkla lap-dansare!

 567. hjort skriver:

  Jag var på väg att skriva ungefär samma sak som hubendick.

 568. matti skriver:

  Alltså. gud vad bra de är. Grymt att fira 20 med bästa skivan hittills. Vi vet redan vad den ska heta. Men inte ni.

 569. hans skriver:

  Silly Dilly

 570. kilotin skriver:

  Lovely Tender

 571. kilotin skriver:

  Forty – Love

 572. teg skriver:

  Jimmy Hendrix

 573. matti skriver:

  Hahahaha. fortsätt. Det är lätt. Det börjar på S. Slutar på ticky Bomb. April April, några timmar till.

  Eller, Maj maj måne jag kan lura daij till Skåne.

  Eller liksom lite längre västerut, över gränsen, om kartan verkligen ser ut i verkligheten som den gör min skalle.

 574. ... skriver:

  kuky fitty..

 575. falsk profet skriver:

  heily hitler?

 576. vp skriver:

  gry forsell?

 577. vp skriver:

  ny york?

 578. vp skriver:

  sy junta?

 579. KBoi skriver:

  Adolphy Hitler?

 580. KBoi skriver:

  Fourteeny words?

 581. johan skriver:

  jag tar illa vid mig att inte förra döptes till sticky bomb.
  att teasa med världens bästa titel o sen inte använda den gör ju att ingen annan kan använda den för att ni har som ”paxat” den på något konstigt sätt.
  då känns det bara osmakligt när det skämtas om’et igen, som att riva upp ett gammalt sår.
  använd sticky!

 582. kilotin skriver:

  Rockabilly Rocks

 583. KBoi skriver:

  Sticky Bomb är min idé, om ni använder den så kommer jag stämma brallerna av er.

 584. En vän i Köpenhamn skriver:

  Tricky Dick

 585. KBoi skriver:

  Vy kort.

 586. stalle skriver:

  why bother?

 587. knappt ens klädd skriver:

  fly förbannad

 588. knappt ens klädd skriver:

  whitey album

 589. KBoi skriver:

  Kenny Bräck

 590. p skriver:

  Ty Pennington
  Indy Racing
  Ricky Bruch
  Amy Diamond

 591. Benny skriver:

  Vem som än kom på det här med att fler än fyra studenter får samlas på samma plats, kan inte ha föreställt sig hur jävla dåligt det skulle komma att bli.

 592. matti skriver:

  Whitey Album ska dubbeln bestående av My War, Gay Icon och alla B-sidor från den tiden heta. Allvarligt, i all min nördighet finns det en sådan skiva. I mitt huvud och iPod. Helt ny låtordning och allt.
  Synd att SY kom på titeln för tvåhundra år sedan bara.

 593. matti skriver:

  Men nu, mera repa. Sen grilla. GERILLA. Som i Hassan, kids.

 594. stalle skriver:

  hälsa p&p

 595. p skriver:

  matti: Vilken jävla skiva det vore. Jisses. Här ska snickras låtordning. Du har inte lust att delge hur din Whitey Album skulle se ut?

 596. p skriver:

  Låtordning alltså.

 597. stalle skriver:

  p: glöm låtordning, whitey album kommer bara fungera med ipod shuffle

 598. stalle skriver:

  iphone ska det vara. dra åt helvete

 599. KBoi skriver:

  bqy shuffle ska nya skivan heta.

 600. KBoi skriver:

  De uppskattar inte min humor på jobbet. Följande replikskifte ägde rum i bilen på väg tillbaka från lunchen för bara en liten stund sedan.

  Kollegan (lokalpatriot av stora mått): Historiskt sett var Strängnäs ett viktigt fäste i Mälaren.
  KBoi (Yours truly): Jaså, jag trodde att det hade varit ett skitställe hela tiden.

 601. stalle skriver:

  kboi: det var ju asroligt

 602. vp skriver:

  jobbar du i strängnäs nu? du reser ju runt i landet som värsta folkparksestradören.

 603. ... skriver:

  Y&T.. bäst hitills

 604. KBoi skriver:

  Jag jobbar i Strängnäs nästa vecka också, sen börjar jag jobba i Stockholm.

 605. vp skriver:

  tommy zethreus!

 606. vp skriver:

  tony olsson!

 607. vp skriver:

  tony rickardsson!

 608. Jonas skriver:

  Kboi jobbar på Landet runt, det är därför han är så trevlig.

 609. Maa Gnus skriver:

  Okej, jag vet vad skivan ska heta; Dirty Stank! Såattehh.

 610. skräddarn skriver:

  albertay ler

  annars röstar jag på gry forsell

 611. johan skriver:

  danny glover

 612. Losnek Grubbs skriver:

  Happy Fun
  Funny Times
  Gry Tlock
  Fy Dig
  Fy Fan

 613. hjort skriver:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5043661.ab

  Jaha, ta det försiktigt där nere då, allihop.

 614. matti skriver:

  fy fan. det hade jag velat komma på.

 615. stalle skriver:

  jag hade velat vara den som ringde upp debbie harry i fyllan

 616. gummo skriver:

  liverapport, Århus: det ær 30 grader varmt, och det finns danskar hær.

 617. stalle skriver:

  gummo: viktigare, finns det öl och helstekt gris?

 618. hjort skriver:

  stalle: Det är ju danmark för böfvelen, klart det finns öl! Och finns det inte helstekt gris så tycker jag att danmark bör avskaffas å det snaraste.

 619. vp skriver:

  i kvärlöv finns det också öl. och eneborgare.

 620. stalle skriver:

  jaha, ska nån bakfull rackare berätta om gårdagens århusäventyr då?

 621. En vän i Köpenhamn skriver:

  Asbra. 10? nya låtar. Mera gitarr igen, mindre synth.

 622. stalle skriver:

  låter fint det.

 623. gummo skriver:

  Instammer. Tror det var 7 el 8 nya latar. Ibland punkigt, ibland bara stenhart. Fruktansvart bra.

 624. P skriver:

  Black metal? Proggresivt?

 625. vp skriver:

  låter lovande. stod peter upp hela konserten? hoppas inte.

  i malmö sjöng jakob hellman med perssons pack. inte fy skam det heller.

 626. Skamsen skriver:

  Aha. vp är också malmöbo. Hur störig var inte DJn som spelade innan konserten? Men packet var ju bra.

 627. hjort skriver:

  Inga nya ballader?

 628. skraddarn skriver:

  ar i barcelona och har provat den lokala specialiteten cerveza! jattegott!

 629. stalle skriver:

  är i hemmet och har provat den lokala specialiteten ”svärföräldrabesök nån dag för länge” sådär va?

 630. matti skriver:

  Sju nya. Tre ösiga fyra lugnare. Enormt bra. Enormt roligt att spela var det. Och efterfest med Östersunds finest tills vi åkte hem. Fantastisk festival i fin stad. Har sovit en timme eller nåt sen igår. Lite snurrig. Tack för i helgen, alla.

 631. hjort skriver:

  Fan vad fint allt låter. Nytt material, mera gitarrer, och alla festligheter på det sen. Inte utan att man blir lite uppåt här, fast man själv inte har haft ett skit med någotdera att göra.

 632. Jens skriver:

  tack för igår, det var trevligt. idag har allt varit roligt. om det är för att det har varit roligt eller om det beror på bristen på sömn låter jag vara osagt. tänkte förresten idag på ett par av låtarna som episka, minns jag fel eller rätt? jag har rätt. hoppas förresten att du inte blev blåst på taxin gummo.

 633. gummo skriver:

  Jens – jag blev blåst, men det berodde på att taxichaffisen hade en dålig dag. Riktigt, riktigt roligt att træffa Østersunds-folket.

  Bæst var riddarrocken!

 634. Joachim skriver:

  Den här hade jag helt glömt bort existerade.

  http://open.spotify.com/track/0ZJ7tyPWYYygWOvLpjs14U

 635. stalle skriver:

  det var så djävulskt många kommentarer så jag var tvungen att göra en till

 636. vp skriver:

  Den här hade jag helt glömt bort existerade.

  http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 637. stalle skriver:

  vp: den var go, men vad sägs om den här:http://www.youtube.com/watch?v=K5le9sYdYkM

 638. Jens skriver:

  gummo: det var ju både bra och dåligt. appropå riddarrock hörde vi det i en abba-låt på vägen hem, så nu vet vi fyra band som jobbar så!

 639. matti skriver:

  Jens: Manowar, Iron Maiden, Abba och vi då?
  Annars dog jag i soffan igår kväll. Jag gick inte att väcka. Klev upp klockan sju efter tolv timmars sömn. Inte precis utvilad men jag kan gå. Med käpp visserligen, men ändå. Och nu jobjobbjobb. Mest bråttom med det kreativa och det känns överlägset jobbigast. Lite dränerad i de kroppsliga kvarteren serni. Bara mata på.

  För peppen rekommenderar min inneboende själavårdare följande:

  01.D.R.I. – Mad Man (1:38)
  02. Effigies – Coarse In Vein (1:54)
  03. Scream – -total mash (1:46)
  04. Dead Kennedys – Kepone Factory (1:18)
  05. Didjits – Goodybe Mr. Policeman (1:30)
  06. Big Boys – Brick Wall (0:40)
  07. Dead Kennedys – Chemical Warfare (2:58)
  08. Dicks – Dicks Hate The Police (1:58)
  09. Bad Brains – Sailin’ On (1:45)
  10. The Misfits – I Turned Into A Martian (1:42)
  11. The Freeze – Pig Hunt (1:50)
  12. 10 – Husker Du – I Apologize (2:15)
  13. SS Decontrol – Boiling Point (0:55)
  14. Zero Boys – A Piece Of Me (2:17)
  15. Really Red – I Was A Teenage Fuckup (1:20)
  16. Minor Threat – Small Man, Big Mouth (0:55)
  17. DOA -Slumlord.mp3 (1:53)
  18. Fear – New York’s Alright If You Like Saxophones (2:08)
  19. Zero Boys – Vicious Circle (0:41)
  20. Husker Du – In A Free Land(2:53)
  21. Flipper – Sex Bomb (5:19)
  22. Channel 3 – I Got A Gun (2:01)
  23. DOA – Fucked Up Baby.mp3 (1:29)
  24. Channel 3 – Mannequin (1:26)
  25. Middle Class – Out Of Vogue (1:07)
  26. D.O.A. – Fucked Up Ronnie (1:19)
  27. Adolescents – Wrecking Crew (2:08)
  28. The Freeze – Nazi Fun (1:26)
  29. Circle Jerks – World Up My Ass (1:17)
  30. die kreuzen – In School (1:24)
  31. Scream – came without warning (1:47)
  32. Black Flag – Thirsty and miserable (2:05)
  33. Dead Boys – Sonic Reducer (3:09)
  34. Flipper – Get Away (2:57)
  35. MDC – Dick For Brains (1:02)
  36. Minor Threat – Filler (1:32)
  37. die kreuzen – Fuckups (1:13)
  38. Effigies – Silent Burn (2:43)
  39. F.U.’s – My America (1:20)
  40. Void – Who Are You?/Time To Die (3:36)
  41. Husker Du – Don’t Want To Know If You Are Lonely (3:31)
  42. D.R.I. – Stupid, Stupid War (0:25)
  43. Descendents – Bikeage (2:14)
  44. The Germs – Lexicon Devil (2:06)
  45. Really Red – Prostitution (1:21)
  46. F.U.’s – Boston’s Finest (1:15)
  47. Minor Threat – Out of Step (1:20)
  48. Circle Jerks – Deny Everything (0:27)
  49. Dead Kennedys – Nazi Punks Fuck Off (1:03)
  50. Various Artists – Deep Wound-I Saw It (1:07)
  51. Bad Brains – Rock for Light (1:36)
  52. Black Flag – Rise Above (2:26)
  53. Big Boys – Frat Cars (1:35)
  54. SS Decontrol – Wasted Youth (0:36)
  55. Didjits – Promise Not To Kill Anybody (2:48)
  56. The Germs – Strange Notes (1:53)
  57. Circle Jerks – Paid Vacation (1:28)
  58. MDC – I Remember (1:59)
  59. The Freeze – Boston Not L.A. (0:20)
  60. The Misfits – Night of The Living Dead (1:58)
  61. Dead Boys – Ain’t Nothin’ To Do (2:28)
  62. MDC – Greedy & Pathetic (1:23)

 640. stalle skriver:

  den låtlistan borde ju kunna väcka döda

 641. matti skriver:

  Sverige. Inte så tokigt ändå. Försöker länka till en text om att supa, signerad Anette Kullenberg i Expressen, men det vill sig inte riktigt. Men den lär ju inte vara helt svår att hitta.

  Skulle vara enormt intressant om någon utvecklade det här resonemanget litegrann. Jag tror allvarligt hon har en poäng som skulle må bra av att formuleras.

 642. stalle skriver:

  tycker anette formulerade det där alldeles utmärkt, men för all del shoot den som har en utveckling.

 643. KBoi skriver:

  expressen.se/1.1555623

 644. stalle skriver:

  groggen har hon ju förbaskat rätt i att den är sorgligt bortglömd. fram för mer grogg.

 645. matti skriver:

  De var verkligen Sveriges snyggaste band då. Det verkar dock dröja innan det kommer något nytt med Fireside om man säger. Men det är inte min sak att berätta om.

  I övrigt skrev jag, inspirerad av Kullenberg, precis 4000 tecken om att supa på svenska. Få se vad redaktören säger.

 646. gummo skriver:

  Det finns mycket trevligt man skulle kunna skriva om Fireside. Men då skulle man väl få höra att man är nekrofil.

 647. matti skriver:

  gummo: hehe. Det är väl mer om man ärar de som verkligen äras bör: http://gaffa.dk/anmeldelse/32401

  Fattar ju att det är problematiskt om man förväntar sig fler än sju låtar. Men de sju låtarna var ju fan bäst å andra sidan. Roliga bilder också. Ja, eller de första sedan Satrurday Night iaf.

 648. vp skriver:

  25 minuter är alldeles perfekt. snygg gitarr! och trevligt skägg!

 649. gummo skriver:

  Det var så jävla bra.

 650. Benny skriver:

  Helvete vad Fireside är bra. Rock!

 651. hjort skriver:

  Tycker det är dags för Fireside att kräka ur sig lite nytt.

  Och ja, trevligt skägg. I och med min egen, undermåliga skäggväxt blir jag per automatik imponerad av andras ansiktsbehåring. Bäst hittills är dock Jonas Jonassons enorma mustasch. Den skulle man ju kunna gifta sig med.

 652. stalle skriver:

  snygg gitarr

 653. WX skriver:

  Fireside har faktiskt aldrig varit särskilt bra. Slarvigt band med slarviga låtar. Och överskattat av de flesta, särskilt av nekrofilerna här. Nu var det sagt.

 654. kilotin skriver:

  Fina bilder. Bear’s quartet.

 655. Benny skriver:

  WX har faktiskt aldrig varit särskilt bra. Slarvigt nick med slarvigt användande av position 3. Och överskattad av de flesta, särskilt av sig själv. Nu var det sagt.

 656. teg skriver:

  Du är kung Frans och Henrik Bennetter är David Brent. Nu var det sagt.

 657. martin h. skriver:

  om spelningen:

  den första låten var lite bluesig, tyckte jag iaf. nån i mitten var snabb och hård och jag tror det sjöngs ”stupid human”. nån i mitten där var min favorit, den var lugn och vacker och med C F G som ackord såg det ut som. sista låten var bra också, den lät som black metal (av den nya skolan, med synthar) på slutet. ganska mycket instrumentalt över lag som jag minns det, men matti körde notställ ändå ;) om man ska jämföra med nåt gammalt bq så kommer kanske ny våg närmast enligt mig, men ja, inte riktigt samma grej ändå. ganska tungt här och var men också en hel del melodier och vackra partier. bra spelning var det, borde ryggdunkat mer efteråt känner jag nu. bandet kändes välrepat också, har nog aldrig sett jejo mer fokuserad. calle hade papertischa, matti hade skägg, peter satt ner som vanligt och jari hade långt hår och stod på tå när han fick feeling.

  matti: tack själv!

 658. Benny skriver:

  Den där sista meningen gjorde att BQ-fanet i mig sköt sig själv död, av sorg och svartsjuka.

 659. Benny skriver:

  Nästa sista, alltså.

 660. Skamsen skriver:

  Jag skrev för några veckor sedan att jag tänkte ladda ner Sonic Youths nya skiva eftersom den inte skulle släppas förrän efter Sverigekonserten. Det behöver jag inte göra. För drygt 300 kronor sitter jag nu och lyssnar på den i strömmande form. I köpet ingår även CD (när den släpps), en live-LP och några mp3:or. Livet är ljuvligt. Har Sonic Youth någonsin lallat i en låt tidigare? Jag tror inte det. I spår nummer 3 (Leaky lifeboat) lallar Thurston och Kim tillsammans. Livet är verkligen fint just nu.

 661. Erika och Olov skriver:

  Var köpte du paketet? Det var många år sedan vi kände sån pepp på riktig plast.

 662. Erika och Olov skriver:

  Allt vi hittar på the eternal vid googlesökning i sverige är spelet Spyro – the eternal night till bärbart nintendo. inte rätt, och inte så pepp.

 663. Skamsen skriver:

  Frågar ni mig?
  Jag följde någon mystisk länk på sonic youths hemsida. Vet inte vilken sida jag ska logga in mig på för att komma till den strömmande spelaren ens. Bäst att inte stänga datorn innan jag fått skivan.
  http://www.sonicyouth.com/main/
  http://uk.buyearlygetnow.com/Store/DII.html

 664. Jens skriver:

  matti: yep, ni fyra.
  det var en låt som jag tänkt på idag lät som black flag på my war. taktbyten och breaks, var det den med stupid human i eller? den var jävligt bra.

 665. Skamsen skriver:

  Att köpa det från Sverige tror jag inte är möjligt.

 666. Anonym skriver:

  Jens: yes. Grymt att du tänker på Black Flag, det har vi nog inte tänkt på faktiskt. Att inte tänka på Black Flag. Det är en ovanlig tanke.

 667. matti skriver:

  Det där ordböjeriet ovan var förstås jag. Menade inte att låta sarkastisk eller nåt. Black Flag är chef, du vet ju det.

 668. KBoi skriver:

  Jag har aldrig tänkt på Black Flag. Igår tänkte jag dock på Gary Louris och Mark Olson i ca två timmar. Det var svinbra.

 669. Benny skriver:

  Nog ska väl gästboken ta sig över tusen inlägg innan telekompaketet sätter P för alltihop?

 670. Erika och Olov skriver:

  Tack för tipset skamsen.

 671. kilotin skriver:

  http://www.blueorchids.net/lyrics/lyricBadEducation.asp
  http://www.blueorchids.net/downloads/music/BadEducation.mp3

  Blue Orchids. Deras äldre låtar, från ”The Greatest Hit”, verkar vara bäst. (Sen kom Nico, om vi säger.)
  No looking back
  A year with no head
  Dumb magician
  The Flood

  + en helt fantastísk Peel session.

 672. stalle skriver:

  rätt bra, måste spotifya dom.

 673. matti skriver:

  Kolla här imorgon. En rolig BQ-grej.

 674. hjort skriver:

  Coole bananen.

 675. hjort skriver:

  Förresten, någon får gärna rekommendera mig lite Foetus. Skulle uppskattas. Stalle?

 676. stalle skriver:

  hjor: typ allt, men kanske Hole under namnet Foetus och Dirtdish under namnet Wiseblood. Nail är väl också en given skiva.

 677. hjort skriver:

  Tack och bock, ska sätta näsan i det omedelbums. Hur är resten av Love?

 678. En vän i Köpenhamn skriver:

  Love är också bra, rätt mycket cembalo på den. Rekommenderar allt, förutom Boil. Extra plus på Hole, Nail, Thaw, Sink, Flow, Damp + Gondwanaland & Ectopia med Steroid Maximus.

  & Thirlwell har just släppt ny soundtrack-skiva till serien venture Bros. Bra den &så.

 679. Jonas skriver:

  Soundtracket till den här filmen av Richard Kern är det Foetus som gjort. Jävligt bra:

  http://www.youtube.com/watch?v=caqxHral2iY&hl=sv

 680. kilotin skriver:

  Extremt jävligt bra.

 681. Skamsen skriver:

  Kommer det att släppas en BQ-ep innan fullängdaren kommer i september? Det har ju varit hur trevligt som helst. Jag menar en fysisk skiva. Orkar inte med att köpa mp3. Då måste jag lära mig något nytt. Och varför skulle jag det när det finns så mycket gammalt jag borde lära mig. Att koka potatis utan att de går sönder t ex.

 682. p skriver:

  Rolig BQ-gej! Kom igen nu!

 683. herrstrumpor skriver:

  I do agree with all the ideas you’ve presented in your post. They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are very short for starters. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

 684. herrstrumpor skriver:

  Hey, you used to write wonderful, but the last several posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past several posts are just a bit out of track! come on!

 685. Used Forklifts skriver:

  Fantastic information and I actually enjoyed
  reading this. The other opinions really are helpful.

 686. I think this is one of the such a lot significant information for me.
  And i’m glad reading your article. However wanna remark on some common things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent : D. Just right process, cheers

 687. Micheal skriver:

  Your entire posting, “They Were Supposed To Be My Dreams Mattias Alkberg” was worthy of writing a comment on!

  Only wished to point out u did a wonderful job.
  Many thanks -Eula

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig