Trondheim, Östersund

Ja, vad kan man tillägga? Torsdag och fredag nu i veckan. Anders kan inte vara med, men de blir grymt ändå. Det blir pop och rock i en härlig kompott. Och, som ni förstår av förra meningen, kanske även rap.

Förresten finns Eld i berget att lyssna på/ladda ned här: http://www.klicktrack.com/shop/release.jsp?r=28559&tn=1

Fan, den är bra alltså, verkligen bra pop på svenska. Bättre än det mesta som inte är på svenska med. Om det nu var en korrekt mening.

M

14 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. stalle skriver:

  Ses på fredag då. Jag har fått permis för att dricka öl

 2. matti skriver:

  nice vännen. töntiga trean (ja, eller ettan: jag alltså) från luleå måste dock upp tidigt, då vi ska bila till l-å och vara där så tidigt det bara går. fast det berör ju mer körkortsinnehavarna…

 3. gummo skriver:

  Körkortsinnehavare är fan den coolaste uppfinningen. Nästa lika cool som ”händiga personer”.

 4. hjort skriver:

  matti: Grym låt. Det säger jag förvisso varje gång, men det är ju ditt och bandets fel, och inte mitt. Och satan så skönt att höra att det finns folk som har väntat längre än jag med att ta körkort. Som om en sten fallit, o.s.v, o.s.v.

  Och för att försöka få ett flöde mellan de olika ämnena och inläggssamlingarna så tror jag Kilotins förslag med ”…!” som mellanting mellan punkt och utropstecken är den bästa lösningen, förutsatt att vi inte ska hitta på ett helt nytt tecken, som exempelvis skulle kunnat se ut som en biskvi.

 5. matti skriver:

  hjort: fast jag har inte precis väntat. jag har misslyckats fullständigt. och sedan förlikat mig med det. skrev en krönika om det en gång. om jag hittar den kanske jag limmar in den här. så får du se hur det kan gå om man inte gör saker när man är ung och fräsch i huvet.

 6. matti skriver:

  fan jag hittade den direkt, så här kommer den. skriven och publicerad i juni 04. i NSD.

  ”I Stockholm, för några år sedan, såg jag Michael Gira (från Swans, om någon minns dem) stå och prata med en 60-årig liten tant. Fast det var ingen tant, det var Genesis P Orridge. Orridge var hjärnan bakom konstnärs/musikkollektivet Throbbing Gristle.
  TG gjorde grejer som inte riktigt lämpar sig att skriva om i en normalstor svensk dagstidning. Utan att alltså gå in på detaljer så var det självstympning, knivar och filmer som under några år i slutet på 70-talet äcklade hela England. TG höll på med något som kan kallas skräck. Inte som i Stephen King och levande döda och sånt, utan riktigt jobbiga grejer som verkliga människors verkliga rädsla. Bland annat.
  Deras första skiva anses i somliga kretsar vara en klassiker. Den hette 20 Jazz Funk Greats och innehåller precis inte det. Det är elektronisk experimentell musik som den lät på den tiden. Det påminner om tidiga Human Legaue eller Cabaret Voltaire. Den är bra och lite obehaglig, för man vet ju att det är TG, men på samma gång är det lite rörande att folk en gång för länge sedan upprördes av den här sortens musik, men man vet aldrig hur eller varför människor reagerar som de gör. Någon kanske blir lika upprörd nu som andra blev då. Att Genesis P Orridge ser ut som en liten tant nuförtiden har dessutom en anledning. Han och hans fru håller på med ett ”projekt” som går ut på att plastikoperera sig så att de när de är färdiga ska exakt likadana ut. Frun var också med i TG. Jag tycker det hela är otäckt.

  Jag skulle ta körkort. Jag åkte till Jokkmokk för en intensivkurs. Det gick helt åt helvete. Jag har försökt förut och någonstans visste jag att det skulle gå illa, jag förstod bara inte vidden av det hela. Jag körde tre gånger och drabbades av en sådan skräck att jag fortfarande inte riktigt förstår vad det var som hände.
  Man läser teori och allt går ut på hur farligt det är med bilar. Hur mycket en kropp väger vid en krock i den och den hastigheten. Tydligen är jag helt dum i huvudet, för jag kan inte begripa hur någon törs ta körkort efter att ha läst de där hemska böckerna, suttit på förarplats i de där mördarmaskinerna och haft all den där makten och ansvaret över andra människors liv. Det måste vara en kod jag inte kan knäcka. Varenda människa har ju körkort. Alla andra kan omöjligt ha fel. Jag skulle skriva i teorihäftet mellan körlektionerna. Pennan darrade som en elektrisk ål i handen. Jag kunde inte se vad jag hade skrivit. Jag började gråta. Jag åkte hem efter en och en halv dag.

  Jag har läst om hur Swans när de var som bäst spelade så högt på sina konserter att folk kräktes och svimmade. Det måste de varit oförberedda på, publiken alltså. Throbbing Gristle väckte känslor hos folk, hat, rädsla och äckel mest, som de inte alls ville känna. Och kanske det är långsökt, men jag kan inte låta bli att tänka att det är samma sak. Att det här med körkortet är min version av Swans eller TG. Jag var fullkomligt oförberedd på det.
  Livet, ibland bara slår det en stenhårt i huvudet så man tappar andan.”

 7. hjort skriver:

  Tack för klistrandet! Ok, det var kanske inte samma sak, men du är ännu en person som inte har körkort, och du är några år äldre än mig, så det utgör ändå en liten tröst på nåt sätt. Eller tröst och tröst, det är väl snarare så att det är ett sätt för mitt samvete att blunda för hur jävla lat jag är, men skönt är det.

  När var det du skulle ta den intensivkursen? Runt 04? I min litteratur har de i alla fall varit sparsammare med krockproblematiken. På gott och ont. Som med allt annat. Mindre ångest under studierna åtminstone. Men det är läskigt sånt där. Jag har inte den sortens skräck, men visst är det obehagligt. Tillräckligt obehagligt även om det bara skulle handla om påkörda katter.

  Men Orridge, fi fan! Googlade fram ett par bilder på ”tanten”. Skräck på riktigt, som sagt.

 8. matti skriver:

  Jag lovar att aldrig mer skriva här. Förlåt.

 9. kilotin skriver:

  Matti har rätt. Trafik är galet farligt.
  (Försöker komponera ihop nånting här, men en uppmärksamhetkrävande 3-åring kräver sitt. Dålig uppmärksamhet är bättre än ingen alls, right?)
  Hur som helst. Jag vet att jag kommer orsaka nånting med bussen en dag. Det är bara en fråga om tid och skrämmer skiten ur mig. Inte i vardagen, då ”kör man på” som vanligt, men tankarna på vad som kan eller kunde hända kommer på natten. Särskilt när det nångång varit nära dagen innan. Egentligen är jag en idiot som gör det, kör alltså. Jagmenar, åtta timmar om dan, 18 ton, 18×3,5m, klart som fan att man klantar sig till slut. Och då är man helt utlämnad. Kan inte skylla på nånting. No-no.

  Matti. Om du tar körkort så lär du ju bli den bästa föraren, ur en samhällig synvinkel. Alldeles för många, nästintill alla, bortser, eller inser inte, farorna. Och kör därefter.

 10. hotet skriver:

  stäng av teven
  res till indien
  känn odören av ruttnande kadaver
  eller ligg kvar i sängen
  bli en grönsak
  känn förruttnelsen i de skitiga sängkläderna
  samla sjukdomarna på hög
  sök upp smittan
  en sund lekamen är ett smörgåsbord för döden
  låt din trädgård växa sig vild
  klipp dig inte

 11. damm skriver:

  kan man inte få hela låten ”eld i berget” i ett kick ist för 30sek-intervaller på klicktrack?plis

 12. mabd skriver:

  damm: men köp den och gör vad du vill med den, dela den med andra. vi bryr oss inte.

 13. dammn skriver:

  jaha det gick bara inte!

 14. Björn skriver:

  http://www.klicktrack.com/shops/westside/releases/bufs30/audition/01_elid_i_berget.mp3

  Visst går det men kvaliteten är inte acceptabel hos hosta upp en tia för den riktiga skiten. Bra skit.

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig