Tyst, jag försöker jobba här borta

Lördagen den 2/2 läser jag dikter på LittFest i Umeå. På kvällen spelar jag skivor i samma stad (samma lokal tror jag till och med) tillsammans med KBoi. Kom förbi vetja, det blir vuxet.
Annars skriver jag mest, som en borstbindare. Hur mycket sådana verkligen skriver vet jag egentligen inte, men ni är med på andemeningen, eller hur? Har skrivit klart en första version av Grunda, en pjäs jag hållit på med av och till i något år eller så. Den är ivägskickad på läsning och kritik. Skriver också lite dikter. Om det fortsätter såhär så har jag nog ett manus färdigt innan sommaren i alla fall: har en idé som verkar fungera, som jag inte förkastar efter tio sidor. Så lång har jag inte kommit med något sedan jag blev klar med Göta kanal.

Har tackat nej till en spelning med fullt band i Östersund. Väntar på fler datum tillsammans med Ulf Stureson: perioden vi siktar på är nu början av april. Vill ni boka oss: kontakta Ullis på national.se. Ja, eller luger.se – det är ju inte så att vi har brutit med varandra eller nåt. Och vi vill spela festivaler i sommar, BD alltså men också, jag och Ulf.
Gör låtar, slipar på låtar, till båda banden och har äntligen börjat komma igång med texter till dessa. Det har nämligen varit lite pissigt med det innan. Inspelning i dels maj, dels juli/augusti vad det verkar. Har även en annan grej på gång, ett projekt som om det blir av nog kommer göra en del väsen av sig. Inget farligt, inget kontroversiellt eller konstigt. Men jag vill inte jinxa det heller. Så jag väntar med det.
Annars har jag repat en del med Park Hotell och de har precis blivit klara med sitt album: Jari spelar in och trummor med dem. Har inte hört ett pip av vad de har gjort, men hur skulle det kunna vara annat än bra?
Alla mina gitarrer är trasiga: a l l a . Men Mats ska kolla på dem. Han är så duktig förstår ni.

Allt som allt har det inte hänt så mycket alltså, inte att visa upp i alla fall, men det är åtminstone grejer på gång.
Skriver det här mest för att jag är så less på att se nån gammal julhälsning när jag kollar in sidan. Julen känns jävligt 2007 nu.

Grejer jag lyssnat mycket på sedan senast: Familjen (riktigt bra, hade jag hört den innan nyår hade den lätt varit med på årsbästalistan), Tom Verlaines soloskivor, alla, men mest de senaste: Songs And Other Things och dess instrumentala partner Around. Har också lyssnat mycket på Stooges, Velvet Underground (of course), Slaughter and the Dogs, Eddie and the Hot Rods, Stiff Little Fingers, Angelic Upstarts, Lulu, Incredible String Band. Ja, och annat.

Jag håller somliga nyårslöften: jag läser och skriver varje dag. Jag håller mig borta från deckare och manusstrejken i USA kan vara det bästa som hänt mig rent kreativt.
Jag har stora förhoppningar på det här året. Nu är det bara för 2008 att fessa upp.

Matti

34 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Benny skriver:

  Ja, faktiskt Kboi. Spatiala funtioner för prepositioner med innebörden att vara ’i’ något, uppsats. Pang pang orangutang ba’.

  Idag är dagen då jag lär mig själv det grekiska tricket att föra in penis i eget anus. Jag är både prolet och härskare.

 2. stalle skriver:

  jag läste fittfest först, det är väl nåt psykiskt hos mig kan jag tro. kul att det skrivs både det ena och det andra. tråkigt med östersund, då kan jag inte somna där en gång till heller.

 3. Skamsen skriver:

  Även jag läste ”fittfest”. Och då är jag ändå bög. Tyckte det lät lite märkligt.
  Jag är fortfarande sjuk och kunde inte motstå att ladda ner Lost som hade säsongspremiär i går. Sånt har jag aldrig gjort för. Jag är så omodern att jag köper cd och dvd. Jag är så jävla oteknisk. Jag har bara tryckt på en massa och laddat ner grejer. Trodde sånt gick snabbt men det står att det ska ta flera timmar. Det var bättre förr. Eller nä, som Allan sjunger, visst är det bätter men int är det bra. Eller varför inte ”visst var det bätter men int var det bra”.

 4. Bo Ek skriver:

  Littfest kommer att bli en sån jävla fittfest, i alla fall om man ska tro min magic 8ball.

  KBoi är död. Leve Bo Ek!

 5. Mats skriver:

  Matti: Jag har mixat Eddie and the Hot Rods på fiskekyrkan

 6. matti skriver:

  Mats: You Rule.

 7. Bo Ek skriver:

  Nu kanske ni undrar vad KBoi, eller KBoy som han från början kallade sig, håller på med. Jag vet. Han är s.k. mäcklarprocentare i Småland.

 8. skräddarn skriver:

  pittfest.

 9. hjort skriver:

  Så hur gack det för er igår, matti och KBoi?

 10. Bo Ek skriver:

  KBoi hade fullt upp med sin nya verksamhet, så jag hoppade in istället. Det gick bra, de få som var där vara lyckliga och vi med dem.

 11. hjort skriver:

  Roligt att höra, Bosse!

 12. skräddarn skriver:

  vad spelade ni då?

 13. hjort skriver:

  Bra fråga, skräddarn.

  Ska bara passa på och säga att det var kul att få en uppdatering av vad som hänt sen sist och att du fått igång flytet igen, matti. Särskilt det med Grunda, den ser jag fram emot att se en vacker dag.

 14. matti skriver:

  Vi spelade Can, Stooges, Velvet, Sonics, Hendrix och annat. Vi avslutade som man gör med tio låtar Håkan. Senaste fem gångerna jag spelat skivor har det blivit så. Alla älskar Håkan, inte minst jag, jag vill vara som han. En kille kom fram och frågade efter kängpunk men jag hade ingen med mig. Jag spelade En midsommarnattsdröm i stället. Det var lika bra tyckte han. Sen var det bara, uppåt, framåt efter det.

 15. Stalle skriver:

  goddamnit i morgon smäller det!

 16. Bo Ek skriver:

  Alla vill vara som Håkan. Alla friska människor i alla fall.

  Tack Stalle, för att du förvarnar. Jag tar på mig hjälmen på en gång.

 17. Stalle skriver:

  skit i hjälmen, det är haklapp som gäller. ps på onsdag är det annandag-fettisdag så behåll haklappen på. ds

 18. Stalle skriver:

  Nu tar då jag min första för i år … mmm

 19. matti skriver:

  Men Park Hotells album. Det blir en klassiker. Det är redan en klassiker fast den inte mastras förrän om några timmar. Vlka låtar, vilket spel, vilken sång, vilka körer, vilken mix!

 20. slisken skriver:

  Tack så mycket för håkan maratonet i lördags, och allt annat. Du hade rätt, en midsommarnattsdröm funkade minst lika bra… Var skönt att dansa ur sig

 21. hjort skriver:

  Stalle: Själv tjuvstartade man ju med en igår. Tror jag är inne på årets fjärde. Kanske verkar lite, men då får man ju ta i beaktande att jag bara varit vaken sen lunch också.

 22. stalle skriver:

  fan jag ljög, åt ju en i söndags redan. å så står det en rackare i kylen as we speak…

 23. hjort skriver:

  Jamen det var ju en vit lögn, man måste ju få värma upp innan.

 24. matti skriver:

  Fan vilken bra bild. Från 1986 tror jag. Vi spelade med Pornografi i Tunaskolans aula. Those were the days. Robert Blombäck har tagit bilden.

 25. hjort skriver:

  Den var med i en intervju med dig i Ordfront för ett par år sen också va? Alla bilderna där var ju bra, både de gamla och de nya. Måste vara en grym fotograf, den där Blombäck.

 26. matti skriver:

  Han är chiefen.

 27. stalle skriver:

  men var får jag tag i foton på mig. mig! hör ni det, mig!?!

 28. gummo skriver:

  Oj ojoj. Snart: Skidskytte Vm. På plats!!!

 29. ua skriver:

  hoho, jag hittade en gammal Färdlektyr anno 2000 på en skola här i stan – och vad finner jag där, om inte..

  ”Klippa kam
  Av Mattias Alkberg
  När Jimmys föräldrar tvångsrakar hans tuppkam får det värre följder än de kunnat ana.”

  kul.

 30. ua skriver:

  Stalle: you heard me. (eller read me?)

 31. ua skriver:

  en fin liten historia.
  och efter texten:
  ”Mattias Alkberg är poet och har bland annat gett ut diktsamlingarna ”Separerade ägg” och ”Röda stjärna”. Mattias är också gitarrist och sångare i Luleåbandet Bear Quartet.”

Skriv en kommentar

Din epostadress visas aldrig